fina fina 2016

Året lider mot sitt slut och det är hög tid att reflektera och minnas... Och herregud, vilket år! Det har hänt så otroligt mycket. Så många fina minnen! 

Till att börja med hade vi en fin vinter. Elias fyllde 5 år och fick en rolig kalasdag med pawpatrol-tårta och massor av presenter. Vi köpte oss en skoter och fick uppleva livet på isen. Soliga vinterdagar + skoter + pimpelspö + gott fika + härligt sällskap = tipptopp. 

Under våren blev jag färdig med skolan och kunde äntligen titulera mig som integrationspedagog. Undebar känsla! I samma veva fick jag börja jobba som vikarie på ett hvb-hem och jag kände på en gång att jag hittat rätt. Vi började även med fasade på huset... Skrapa skrapa skrapa och drömma. Vi fick en hyffsat fin och varm vår, vilket gjorde att vi hann med mer än planerat. 

I maj åkte vi på semester till Kreta. En underbar resa med min bästa människorna. Barnen älskade det och det kändes så fint att dom fick uppleva denna veckan. Så härligt och så roligt! 

Resten av sommaren fortsatte att leverera. Jag var för första gången långledig en sommar. Liksom WOW! Första sommaren i huset, med egen trädgård. Ljuvligt... Vi grillade massor, badade i lilla poolen, chillade i hängmattan, badade i sjön, levde strandliv, åkte båt, umgicks med fina människor och slet vidare med fasaden. Mattias gjorde ett fantastisk jobb och målade färdigt hela huset. Vi som bara tänkt måla två sidor i år... Fantastisk känsla att blir helt klar! 

Vi åkte även till Furuvik med familjen Östlund/Wallström, vår sommartradition. Lika roligt som alltid. Sedan spenderade vi två dygn i Dalarna. Hälsade på barnens kusiner och våra vänner från Värmland. Vi fick leva lite husvagnsliv och bara ha det gott. Fint avslut på sommaren. 

Men det allta bästa avslutet på sommaren var nog när min telefon ringde och jag fick veta att jag blivit fastanställd på Kaskö hvb. Jobbet jag älskar! Jag har lärt mig så otroligt mycket under hösten och jag ångrar inte min utbildning en sekund. Det är det här jag vill jobba med. Med dessa fantastiska ungdomar från runt om i världen. Jobbet har gett mig så mycket lärdom om både andra och mig själv. Och alla nya relationer... Är så innerligt tacksam och lycklig. Tänk att lilla jag från lilla Forsa, har fått äran att lära känna underbara vänner från bland annat Syrien, Afghanistan, Somalia och Algeriet. Älskar mitt jobb! 

Med hösten kom alla nya rutiner och jag måste säga att det fungerar alldeles utmärkt att jobba skift. Barnen går max 15 timmar/veckan på dagis. Men det är såklart tack vare alla underbara nära & kära runt omkring oss. Med hösten kommer även svampplockning och vi tog oss tiden att spendera många härliga dagar i skogen. Edwin fyllde även 3 år och blev firad med dunder och brak. Blaze-tårta, fina männsikor och massvis av presenter. 

Vi började även renovera invändigt. Vardagsrummet och köket. Det kändes som ett evighetsprojekt och det var slitsamt för hela familjen. Även om jag och barnen inte bidrog med mycket så är det inte roligt att leva bland byggdamm, täckpapp och världens röra... Men Mattias, Fredrik och pappa samarbetade bra och både rummen blev färdiga lagom till jul. Och vilken skillnad, vi är så galet nöjde! Köket och vardagsrummet känns som ett enda stort rum för umgänge och mys. Rummen där vi spenderar mest tid tillsammans. Så roligt att få välja hur vi vill ha det och sedan göra verklighet av drömmarna. Sakta men säkert börjar vårt hus att bli till vårt alldels egna hem. 

Julen i år blev fantastiskt lugn och fin. Hela familjen samlad med delar av min släkt. God mat, glada barn, bästa tomten, massor av julklappar och kärlek. Det enda som saknades var snön, men den kommer väl... Jag jobbade ju natten mot julafton men har haft semester sedan dess. Galet skönt att vara långledig och bara få mysa hemma! 

Andra fina händelser under 2016 var att min älskade vän blev mamma i somras. Till världens finaste lilla Elwira. Elias bytte dagis och började i Forsa. Barnen har varit på sitt första kompiskalas. Jag har fått nya vänner i form av fantastiska kollegor. Med två fasta inkomster har vi äntligen kunnat börja spara mer pengar. Massor av små inslag som gjort detta år så himla bra... Men det viktigaste av allt? Vi har fått vara friska och har fått spendera värdefull tid med nära och kära. Så även om året 2016 varit ett hemskt år om man ser till omvärlden, så har det varit ett av de bästa åren för mig personligen. Så många drömmar som gått i uppfyllelse. Tacksam! ❤️




birsta och julfritt

Hejhopp vad min lediga vecka bara rinner iväg... Tycker mest att jag varit sjuk och trött, men när jag tänker efter har jag haft det rätt bra ändå. Såntdär skönt mellandagshäng bara. Och det känns lyxigt att få vara fortsatt ledig över nyår! 🎉


Igår hade jag en trevlig dag tillsammans med min kära mor och mormor. Jag lyckades få med mig dom till Birsta! En himla mysig shoppingdag med fika, skratt, mat och fina fynd. Inne på Ikea köpte jag nya kuddar, en klädställning, lite lull-lull, en ljusslinga med "glödlampor" och handdukar m.m. Just ja, även kaffekoppar i glas som jag inte kunde motstå. Tycker det är så fint och gott att dricka ur. 

Inne på Birsta blev det inte så värst mycket, vi strosade mest runt. Men barnen fick lite kläder av både mig och mamma. Älskar när rean är så pass bra att plaggen kostar 30-40 kronor! Någon liten present till Elias blev det med. Men måste nog checka av lite med hans mamma innan vi köper mer. Svårt när han precis fått ett helt berg med saker han önskat sig i julklapp... 

Innan vi åkte hem tog vi även Rusta och Lager 157. Lite smått och gott fick följa med från Rusta, älskar deras utbud av hårprodukter. På Lager 157 shoppade jag loss till mig själv, behövde fylla på med basickläder. Bra rea där. Handlade för 590 kronor och fick sååå mycket fint. Två par jeans, ett par andra byxor, två t-shirts, en kofta och ett varsitt par byxor till barnen. Alltså galet mycket för pengarna! Nöjda och trötta åkte vi sedan hemåt... 

Idag vaknade jag upp med huvudvärk. Kände bara att jag ville sova hela dagen. Men min älskade Edwin fick mig på bättre humör. Han satte sig bredvid mig i sängen och sa "men mamma, du kan väl dricka lite kaffe" samtidigt som han la huvudet på sne. Älskade unge! Och vet ni? Det blev bättre efter att jag druckit kaffe, ur en ny glaskopp givetvis. 

Efter frukosten åkte vi till stan. Jag ville byta min jacka som jag köpte på MQ i måndags. Den kändes inte helt hundraprocentig och den kostade ändå 750 kronor. Inget man blinkar bort bara. Så jag lämnade tillbaka den. Men vi kom inte lottlösa hem för det... Istället köpte jag en fin blus och en stor kaktus. Bra mycket nöjdare, och billigare än jackan! Edwin var hur duktig som helst, vi hade ingen vagn med oss men han gick hand i hand med mig hela tiden. Inget tjat eller gnäll.

Resten av eftermiddagen har gått åt till att städa och plocka bort julen. Ljusstakar, julgranen och annat pynt har fått tacka för sig. Nu är det julfritt här... En rejäl storstädning blev det med, så nu känns det rent och fräscht här i dubbel bemärkelse! 👌🏼

Mattias gjorde en god fiskmiddag, sedan spelade vi lite Alfonsspel innan lilleman skulle sova. Nu hänger vi vuxna i soffan och är nöjda efter en bra dag!  


härliga jullov

Tisdag idag va? Har varit ledig i tre dagar bara men är redan dagvill... Imorse var jag dessutom helt jäkla borta i huvudet när jag vaknade. Grabbarna hade gått ner och lät mig sova enda till 10-tiden. När hände det senast?! Men det behövde jag nog, det sägs ju att vila och sömn är bästa medicinen när man är förkyld. 


Efter någon kopp kaffe kvicknade jag till och kunde försöka planera dagen. Efter lunch hoppade vi in i bilen. Första stoppet blev på ica. Köpte en blomma och lite lotter till min "morfar", som ändå är min morfar. Hehe. Han gav båda barnen en stor slant i julklapp så vi ville tacka för det. Tyvärr var han inte hemma, men vi lämnade blompåsen utanför dörren iallafall.

Sedan rullade vi mot stan. Vi skulle hämta matgruppen på Mio, och lilleman ville busa hemma hos gammelmormor under tiden. Jag hade hyrt Mio's släpvagn, men det hade blivit en miss. En annan kund hade tagit den. Men då fick vi matgruppen hemkörd gratis istället, så det löste sig! Då passade jag och Mattias på att luncha och handla lite mat innan vi hämtade Edwin. 

Innan vi åkte hem till Forsa svängde vi in på Elon och shoppade lite mer. Ny kyl och frys... Kändes lite onödigt, och dyrt, men samtidigt var det nog i grevens tid. Kyl/frys som står i köket nu har stått i över 20 år, så dom strejkar nog snart. Nu är det bara ny diskmaskin vi skulle behöva! 

Väl hemma skruvade vi ihop matgruppen och jublade över hur sköna stolarna var. Annat mot för våra gamla små och rangliga stolar det... Fint var det med, passade himla bra i vårt nya kök. 

Till middag åt vi fläskkarré och sedan spelade vi lite spel/kort innan lilleman skulle sova. Godnatt min skatt. 

Nu blir det soffhäng en stund innan det blir hopp i säng. Imorgon väntar nya äventyr! ✨


annandags-shopping

Hejhopp annandagen. Skönt att få vara ledig med dig. Mindre skönt med den där envisa förkylningen som vägrar släppa... 


Idag tog jag och lilleman en liten sovmorgon. Sedan hade vi en mysig morgon tillsammans. Kaffe, frukost och lite sällskapsspel. Edwin fick ett både Alfonsspel och Bamsespel i julklapp, och det blev verkligen favoriter. Så roligt att spela spel med barnen! 

Vid 10:30-tiden åkte vi till lillemans mormor och morfar. Han skulle få mysa där någon timme eftersom jag hade en dejt inbokad idag. En trevlig fika med Emilia och Johanna! Så härligt att få träffas och bara sitta och pladdra på... Vi gick en sväng på stan med och fyndade lite. Jag kostade på mig en märkesjacka och en blus på MQ där det var halva priset. Sedan blev det även en mysig kofta och en baströja från Gina, ingen av dom plaggen var på rea. Haha, så typiskt. 

Desto bättre mellandagsshopping blev det på Mio. Hade bara tänkt åka dit och kolla vad som fanns i "stolväg"eftersom jag fått ett presentkort där i julklapp. Men råkade visst köpa en hel matgrupp... Till ett sjukt bra pris! Ett stort bord och sex stolar som var nedsatt till 3999 kronor. Och med rabattkupong, presentkort och en del av julklappspengarna så betalade jag inte en krona själv. Tänk att tomten uppfyllde min önskan! Hade inte tänkt köpa en hel matgrupp egentligen, men det blev billigare än att köpa sex stolar bara. Så nu kan vi ju flytta ut vårt nuvarande stora bord till inglasade altanen. Toppen! Köpte även en fin bricka på Mio. Har fått dille på runda brickor nu, men ingen klår ju brickorna från PiaF! 

Eftermiddagen har jag och Edwin spenderat hemma i myskläder. Spelat spel, ätit middag, lekt med paw patrol och väntat på pappsen. Tillslut kom han äntligen hem efter en fiskedag i Falun. Frysen full med fisk igen! 

Nu är det kväller och det är snart dags att sova. Imorgon ska vi hämta hem nya bordet och stolarna, annars har vi inget planerat tror jag. Som det ska vara när man har jullov! ✨

Juldagen

Söndag, juldagen. Det var trötta föräldrar som blev väckta av två pigga barn imorse. Dom ville såklart ner och leka med alla nya julklappar! Så det vara bara att vira morgonrocken omkring sig och tassa ner till köket... En mysig morgon. Kokade kaffe, gjorde en brasa och tittade på barnen som lekte glatt. Hade lätt kunnat gått omkring i morgonrocken hela dagen, men vi hade ju faktiskt lite planer. 


Förmiddagen gick åt till att tvätta och dona lite här hemma. Åt såklart julbordsrester till lunch och hade det lugnt och skönt. Mitt på dagen kom familjen Östlund/Wallström och fikade, sedan tog dom med sig Elias. Han skulle få ännu en "julafton" hos sin mormor och morfar. 

En till julafton fick vi andra också. Vi gjorde oss iordning och åkte till Bobygda för att fira jul med Edwins farmor, farfar, farbror och gammelfaster. Där blev det ännu mer julmat, fika, godis och julklappsutdelning. Edwin blev glad för en pratande nalle, en verktygslåda med mekano, bilar och en byggare bob-traktor. Sedan hade han ju fått lite paket från dom igår med som dom skickat hit, plus pengar på kontot. Elias fick, precis som Edwin, öppna två paket från dom igår och har fått pengar på kontot. Men han har ytterligare några klappar att öppna från farmor och farfar när han kommer. Av gammelfaster Majlis fick barnen ännu mer pengar. Jo, det har blivit en del slantar nu i jul. Tror nog det mesta går till att spara, för leksaker har dom om man säger så... Haha. Vi vuxna hade också varit snälla och fick varsitt värdefullt kuvert. Så förutom nya köksstolar ska jag nog unna mig något fint nu i mellandagarna! 😄

Vi blev kvar en bra stund och lekte, chillade i soffan och hade det bra. Sedan packade vi in oss i bilen och rullade hemåt. 

Väl hemma blev det dusch, kvällsfika och hopp i säng för lilleman. Vi vuxna har landat i soffan med en varsin whisky. Min hals är fortfarande inte bra, så jag provar med whiskytricket... Tom är här och spelar tv-spel med Mattias och lyssnar samtidigt på Håkan Hellström med mig. Bläddrar i min nya bok och bara njuter. Tom ska sova här inatt eftersom grabbarna ska åka enda till Falun (!) imorgon för att fiska. Själv ser jag fram emot en lugn förmiddag hemma med lilleman, sedan blir det en lunch på stan med Emilia och Johanna. Det ser jag fram emot. Ska bli så härligt att vara ledig i åtta dagar nu. Är glad att jag tog ut tvånsemesterdagar! ✨

fina julafton 2016 🎅🏼

Imorse slog jag upp mina ögon prick klockan 07:15 och kände mig riktigt pigg. Även fast jag hade kunnat sova till klockan 08:00 så valde jag att kliva upp. Det är ett magiskt lugn på jobbet när man jobbar helg. Så mysigt... Klev upp, kokade kaffe, tog en dusch och kikade på Nyhetsmorgon i lugn och ro. 


När jag kom hem möttes jag av två lyckliga barn. Helt klart det bästa med julen - barnens förväntningar och lyckan i ögonen. Och vet ni? Tomtevettingarna hade varit i farten och hängt paket i julgranen ute på trappan. Så det blev en mysigmorgon med paketöppning och glada miner. Riktigt Labyrint/Daidalos-slajm. Wooooaa! Sedan hann vi i princip bara byta om till lite finare kläder innan första gästerna kom... Mamma och pappa ville komma redan vid 12-tiden för att spendera hela dagen och kvällen med oss. Så gärna så! 

Ganska snart därefter ramlade även morbror Mattias och gammelmormor in. Då blev det massor av lek, lite fika och vu började förbereda maten (tack pappa). Lite senare kom även min farmor, farfar och farbror hit. Då bänkade vi oss allihopa framför Kalle Anka. Både Elias och Edwin tyckte det var jättekul i början, men efter en halvtimme hade dom spring i benen. 

Dags för mat, årets första julbord för min del. Så gott. Alla hade bidragit med nånting, och allt smakade så himla bra. Barnen petade i sig lite av varje (Elias åt typ av allt, inklusive sill) men sedan började dom tycka att tomten borde komma... 

När vi hade dukat av alla mat, diskat och fått lite ordning (tack mamma) så skickade vi ut gammelmormor för att byta om till tomte. Det är hennes jobb det, hehe. Så runt 17-tiden började vi speja efter tomten genom fönstren. Och mycket riktigt... En tomte ute på gården! Edwin sprang direkt och mötte upp tomten, helt lycklig. Elias däremot satt som en igen på pappa och började nästan grina. Hihi, där var han inte så kaxig. Men sen gick det bättre. Det blev både kramar och pussar med tomten från båda barnen. Och min käre mormor gjorde ett bra jobb, barnen fattade ingenting och trodde stenhårt att det var the real Santa. 

Paketöppning... Jises vad med fina julklappar vi fick allihopa. Och det bästa? Barnen blev så otroligt glada för precis vartenda paket. Alla julklappar var liksom "åh jaaa!" och dom var verkligen tacksamma. 

Så vad fick dom då? Edwin fick bland annat en Blaze bilbana + blazebilar, brio brandstation/bana, en stor Alfons, transformer, paw patrol bäddset, bilar, Alfonsspel, Bamsespel, paw patrol gosedjur, kläder, timmerbil, pengar, målarböcker, starwars eltandborste m.m. Elias fick två olika Batman-lego, Labyrint/Daidalos pussel, Labyrintspel 2.0, Blaze-bilar, morgonrock, transformer, lego tv-spel, målarböcker, paw patrol bäddset, paw patrol gosedjur, experiment-låda, bil, starwars eltandborste, pengar m.m Tillsammans fick dom även Sky och Everest som saknades i deras paw patrol samling, och den stora Pawpatrollern som dom önskat sig. Lycka! 

Oj vad dom lekte under kvällen. När Elias säger "tack så mycket för allt fint" och Edwin säger "vilken fantastisk julafton" blir man alldeles varm i hjärtat. 

Vi vuxna fick också mycket fint. Jag fick precis allt jag önskat mig. Först och främst en fin och lugn jul med nära och kära. Men även en stor hälsinge-bricka från PiaF design, Håkan Hellströms nya bok, presentkort så vi kan köpa nya stolar till köket och en bluetooth-högtalare. Fick även en Ernst-vas , en sjukt snygg "snittblomsvas" på ett stativ, en "marmor"ugnsform, pengar m.m. Tack tack tack, så himla tacksam och glad! ❤️

Efter julklappsöppningen var vi alla trötta och nöjda. Lite kaffe och mammas goda pepparkaks/saffrans-cheesecake satt bra. Och julgodis. Barnen lekte för fulla muggar och det blev en lugn och fin kväll. När alla gäster åkt hem röjde vi undan i köket. Så skönt att allt är undanplockat och diskat. Och tusen tack till mamma och pappa som tog med sig alla kartonger och alla julklappspapper direkt till återvinningen. Guld värt. 

Barnen somnade sent, men gud så trötta dom var. Hoppas dom får sova gott inatt och vaknar utvilade imorgon. Kan tänka mig hur roligt det blir att komma ner till lekrummet. 

Vi vuxna har sjunkit ner i soffan nu. Mumsar på lite godis och känner oss så tacksamma. Verkligen en fantastisk dag och kväll. Men nu är vi trötta... Känns som sagt skönt att allt är undanplockat, så det bara är att krypa ner i sängen snart och sedan få vakna till ordning och reda. Imorgon ska vi ju till barnens farmor och farfar för att fira! 🎅🏼🎄✨


god jul

GOD JUL! Ja, klockan är långt över midnatt nu och jag ligger nedbäddad i sängen på jobbet. Tänk, det är julafton! 


Jag har spenderat hela kvällen här på jobbet tillsammans med min fina kollega Stina. En lugn och mysig kväll har vi haft. Trots att jag har tappat rösten... Halsont såhär lagom till jul. Men vad gör det? Inget att klaga på. 

Innan jobbet hann jag köra ett städrace hemma. Rent och fint. Men jag säger som mamma... "Det ör väl bättre att städa EFTER julafton eftersom det oftast blir både stökigt och skitigt då". Sant.

Nu ligger jag som sagt nedbäddad och ska sova. Tror grabbarna där hemma har haft en mysig kväll med pappsen. Längtar tills jag får träffa dom om några timmar! Men först ska jag blunda och ladda energi... Blir sovmorgon till 08:00, sedan en dusch och några koppar kaffe innan jag rullar hemåt. Hoppas på en mysig och fin jul med mina nära och kära! 🎅🏼


jul jul strålande jul

Ja, jag önskar att det var den sortens julmusik jag myste runt till här hemma nu i dagarna. Men för tillfället är det bara The Hives med christmas duel som spelas. Om och om igen. Inte för att jag kan relatera till texten precis (tack och lov) men jag har ju gått och förälskat mig i Pelle sedan musikhjälpen. Att jag inte har upptäckt honom tidigare?! Nog för att jag lyssnade en del på The Hives i "ungdomens dagar" men nu vill jag ju typ gifta mig med Pelle. Nåja, får drömma vidare... 


Annars då? Förutom kändisförälskelse och sådär. Jo, livet rullar på. Julveckan är påbörjad och har inletts med jobb. Hela måndagskvällen spenderades på jobbet. Hade först en förmiddag hemma där jag slet med tvättning och städning. Var lagomt stressad när mamma kom och skulle vara barnvakt och det var dags att åka mot jobbet... Var ju inte klar! Men världens bästa mamma meddelade under kvällen att hon hade dammsugit, torkat golven och vikt tvätten medan jag jobbade. Guld värt. Puss puss puss! 

På jobbet var jag effektiv as hell. Riktigt skönt att få stryka en massa punkter på to-do-listan såhär innan jul. Då kan man ta julsemester med gott samvete! 

Idag bjöd barnen på sovmorgon. Tack för det. Sedan hade vi en mysig morgon. Underbart att komma ner till vårt nya kök och starta dagen med kaffe, tända ljus och en brasa... Men redan vid 09-tiden var vi tvungna att lämna hemmet. Jag skulle på jobbet för apt, och barnen skulle till (bonus)mormor. Är så tacksam för att hon ställer upp och har barnen denna vecka så att vi slipper alla sjukdomar som går runt runt på dagis... Nu kan man ju i och för sig bli sjuk ändå. Men det känns skönt att ha dom lediga! 

Idag hade vi ett lite annorlunda apt. Ingen chef eller teamledare var med i början, men jag hade lyckats styra upp några viktiga punkter ändå. Och att prata har vi inte direkt några problem med... Hehe. Mitt på dagen kom chefen med julklappar till oss. Hudik-presentkort och en jullunch. Så vi stack iväg hela gänget och åt indiskt. God och trevlig lunch! Sedan åkte vi tillbaka och fortsatte mötet med lite gott fika. En bra dag! 

Eftermiddagen här hemma har gått åt till att äta middag, busa med barnen, duscha och kika på Brynäs. En lugn och skön kväll... Nu sover kidsen och vi vuxna har intagit soffan.  Imorgon är jag faktiskt ledig vilket känns väldigt behövligt. Sista lediga dagen innan julafton. Så det ska handlas julmat och förberedas det sista! 


köket är klart

Söndag, mysiga söndag. Här gjorde vi morgon rätt tidigt och jag kände mig för första gången på länge riktigt utvilad. En lugn helg var precis vad jag behövde... 


En härlig morgon med kaffe, musikhjälpen och fjärde ljuset tänt. Sedan kom mamma och pappa på adventsfika på förmiddagen, då passade vi på att planera julmaten. Så skönt att vi delar upp det mellan allihopa! Vi fixar julskinka, prinskorvar, rökt fisk, rökt lax och lite annat. Blir storhandling till veckan... 

Annars idag då? Lite nytta har det blivit. Har röjt undan på inglasade altanen, det har varit renoveringssoptipp där... Många sopsäckar ner till garaget blev det. Har även bäddat rent i sängarna och varit ute och andats friskluft med lilleman. Själva städningen i köket (och resten av huset) får vänta tills imorgon, för på eftermiddagen idag kom ju Fredrik hit och gjorde klart det sista i köket. HELT JÄKLA KLART NU! Så imorgon vet jag vad jag ska pyssla med. 

Vi har även hämtat hem storebror Östlund idag. Vi stannade en stund och drack kaffe så att barnen fick leka av sig. Sedan rullade vi hemåt igen. Kvällen här hemma har bestått av att kvällsfika, titta på musikhjälpen (hjärta hjärta hjärta) och röja lite i hallen. Barnen sover nu sött och vi vuxna ska göra detsamma. 

Imorgon jobbar jag kväll, så det blir en förmiddag hemma med barnen. Dom ska få röja och rensa i lekrummet, annars kan dom ju inte få plats med nya leksaker som gömmer sig i julklapparna. Själv ska jag som sagt städa. Längtar redan tills jag kommer ner till vårt "nya" kök imorgonbitti och ska koka kaffe. Är så jäkla nöjd. Nu är det verkligen sådär fräscht och stilrent som jag vill ha det. Kaklet blev kanonbra med vit kakelfog. Högsta poäng till Fredrik! 


helgen är här

Hopplahej, det är redan lördag och faktiskt bara en vecka kvar till självaste julafton. Galet ellerhur? 


Igår var det fredag och jag jobbade ett skönt förmiddagspass. Det var otroligt lugnt och för en gångs skull ingen lång to-do-list att beta av. Då kunde jag i lugn och ro åka ner på stan och köpa julklappar till våra ungdomar. Så mysigt. 

När jag kom hem var det meningen att jag skulle svida om till partykläder och hoppa på en buss till Järvsö. Julbord med Mattias jobb. Men jag kände mig totalt slut och hade inte lust för fem öre, så jag hoppade faktiskt över det. En intensiv vecka har satt sina spår och jag kände att jag inte skulle ha orkar komma hem mitt i natta... Mattias stannade faktiskt också hemma. Edwin var hos sin gammelmormor där planen var att han skulle sova, och efter ett telefonsamtal fick vi höra att vi skulle köra vidare på den planen. 

Så, en barnfri fredagkväll alltså. Vad göra? Jag drog igång och bakade julgodis. Hon som hatar att baka... MEN jag har kommit på att om jag ger mig på lätta recept är det lättare att lyckas. Inte så konstigt egentligen. Och just julgodis är ju faktiskt ganska svårt att misslyckas med. Så det blev enkla men mumsiga godsaker. Kokade knäck, gjorde skumtomtefudge, marknadsnougat med lakritssmak och en nougat med mandelmassa. Sen gjorde jag bollar av resterande mandelmassan och doppade i choklad. Svårare än så behöver det ju inte vara! Resten av kvällen gick åt till att äta chips, hänga i soffan och kolla på musikhjälpen...

Imorse fick jag en efterlängtad sovmorgon. Sedan tassade jag ner i köket och kokade kaffe. Mattias hade åkt och fiskat, så jag var helt ensam. Bara jag, kaffekoppen och musikhjälpen på teven. Underbart... Det enda ansträngande jag gjorde var att tvätta en maskin tvätt och skriva lite julklappsrim. Sedan åt jag lunch i lugn och ro innan jag åkte och hämtade Edwin. Vi fikade lite med gammelmormor och Frida, sedan rullade vi hemåt. 

I eftermiddag har Fredrik varit här och kaklat. Så himla snyggt, otroligt vilket lyft... Nu saknas det bara vit kakelfog som ska fixas imorgon - sedan är det klart. Tjoho! Innan Fredrik åkte hem kom hans Frida hit (vi har sjukt många Fridor runt omkring oss) och så bjöd vi på pizza till kvällsfika. Myspys! 

Snart är der dags att ta en dusch och hoppa i säng. Imorgon ser jag fram emot att tända det fjärde ljuset och mysa runt här hemma. En rejäl storstädning kanske?! 


mi-utbildning

Torsdag. Alarmet pep tidigt och tre trötta familjemedlemmar masade sig ner till köket... Kaffe, frukost och en sprakande brasa. Verkligen såntdär vardagslyx som gör mornarna lite enklare. Det är ju också extra mysigt nu när julgranen står så fint precis mellan köket och vardagsrummet. 


Klockan 07:30 lämnade vi hemmet, mot dagis och jobb. Eller ja nästan. Vi hade en mi-utbildning i biosalongen på museet. Alla fyra verksamheter + våra socialsekreterare. En otroligt viktig dag där själva mi-upplägget var inriktat mot drogmissbruk. Så bra diskussioner och övningar. Och dessutom roligt att se alla som vi faktiskt är kollegor med, men träffar väldigt sällan. 

Det blev såklart massa gofika och en ute-lunch också. Vi premiär:ade på Harrys, verkligen gott. 

Klockan 16:00 var vi färdiga och det var dags att hämta lilleman på dagis. När jag kom dit fick vi fika pepparkakor och titta på en Luciafilm på barnen när dom sjöng i tisdags. Tråkigt nog var varken Elias eller Edwin där den dagen dom lussade, men Edwin var stolt och ville visa ändå. Haha. Sedan var det dags att säga hejdå till småbarnsavdelningen och flytta över Edwins fotografi till en hylla på storavdelningen. Japp, idag gick Edwin sin sista dag innan jullovet. Och när han ska tillbaka så börjar han med Elias. Så kul. Men först väntar ett sjukt långt jullov. Barnen får vara lediga hela nästa vecka, sedan har Mattias semester till den 23:e januari. Så Edwin får ju faktiskt vara hemma i över en månad nu... Tråkigt kanske han tycker, men jag tycker det känns så jäkla bra! Nog för att förskolan är toppen, men såhär på vintern med alla sjukdomar så är det skönt att ha dom hemma. 

När vi kom hem åt vi middag, myste i soffan, tog en dusch tillsammans och kröp ner i sängen och läste lite böcker. Myspys. När lilleman hade somnat kikade jag på Ernst, sedan kom Mattias hem från kvällsjobb. Men nu är det dags att hoppa i säng, ska upp innan tuppen imorgon... Sista rycket innan en ledig helg. Förmiddagsjobb, sedan ska vi faktiskt till Järvsö och äta julbord med Sörens el. På lördagen hade jag tänkt hinna med att baka lite julgodis och rulla lite köttbullar... En GOD helg låter det som! 👌🏼

julgranen

Onsdag, kära vänner. Känner ni? Vi närmar oss helgen... En ledig helg som jag ser galet mycket fram emot. Ska bli så skönt med lite ledighet och lugna dagar. Vi har ju hunnit klä julgranen, så då är det ju extra mysigt att vara hemma. Gjorde en hemlig cup med pappa, så han köpte en gran till oss istället för att Mattias skulle ha tagit en från skogen. Då skulle jag minsann ha fått vänta till påsk ungefär... Så tack pappa för den fina granen! Edwin tyckte det var supermysigt att klä den, det är så roligt nu när han börjar förstå dethär med traditioner! 


Just nu är det mycket jobb. Kör gasen i botten enda fram till på fredag. Från igår till idag jobbade jag natt. Tycker det är hundra gånger bättre att jobba natt på en vardag än på helgerna. Ja, om man inte tänker på OB:n såklart. Men det är så skönt att börja klockan 17:00, inte så många timmar tills man får bädda ner sig liksom. Sen är det underbart att få åka hem klockan 08:00 på morgonen och veta att man är ledig resten av dagen! 

Men imorse var det i princip bara hem och vända efter jobbet. Hämtade Edwin och sedan åkte vi tillbaka till stan, mot bvc för 3-årskontroll. Mammas duktiga kille fick massor av beröm och fick helt klart "godkänt". Men den där stolta känslan byttes ganska snabbt mot känslan av att vilja sjunka genom marken... Bvc-sköterskan frågade Edwin vad vi skulle göra resten av dagen och han svarade "kolla på facebook" som om det var den dummaste frågan han någonsin fått. Hahaha, tur att hon skrattade och inte ifrågasatte min roll som mamma. Alltså nää, vi sitter inte och kollar facebook hela dagarna. Jag lovar! 😂

Resten av dagen var verkligen härlig. Vi åkte hem till mamma på mysfika. Sedan tog vi alla tre en härlig promenad i vintersolen. Det gjorde underverk mot min trötthet. Eftermiddagen gick åt till att plocka fram alla julklappar och lägga under granen, äta mat, mysa framför teven och sedan åka till stan IGEN. Fick för mig att åka till A&H och Ica Maxi en sväng. Lilleman ville hälsa på gammelmormor, så han fick stanna där medan jag shoppade lite. Han var nybadad och go när jag kom tillbaka. 

Nu är det kväller och hemmet ser åter igen ut som ett bombnedslag. Men jag är glad ändå, för nu har vi bytt bänkskiva och kopplat in nya diskhon och spishällen. Kanoners! Bara bara bara kakel kvar nu. Till helgen kanske? Hoppas... 

Har precis tagit en dusch nu och ska väl försöka få lite ordning i köket innan jag hoppar i säng. Imorgon väntar en lång utbildningsdag med jobbet. Spännande! Skulle egentligen ha jobbat 8-17, men då går jag ju hellre på utbildning! 


ny vecka

Hoppsan hejsan, redan måndag? Helgen bara försvann med jobb i princip dygnet runt. Nejdå, jag fick en förmiddag hemma med familjen i söndags. Så det var värdefullt. Lördagen däremot var det från morgon till natt... 


Vad har vi gjort på jobbet då? Det har varit superlugnt. I lördags lyckades jag och min kollega både titta på Brynäsmatch och en film på kvällen, så det kändes som en hemmakväll nästan. Söndagen innehöll lite mer pyssel. Skrev genomförandeplan och flyttstädade en av lägenheterna. Full fart! Sedan hade jag svårt att slappna av när jag skulle sova. Kan vara så ibland på jobbet har jag märkt.

Imorse när klockan ringde hade jag nog bara sovit 4,5 timme ungefär, trött med andra ord... Upp, koka kaffe, duka fram frukost, göra mig iordning och invänta kollegorna. Idag stod det personalhandledning på schemat. Tre timmar där vi fikar, pratar och lättar våra hjärtan. Guld värt. 

Vid 12-tiden var vi färdiga, så då gick jag en sväng på stan innan jag åkte hemåt. Köpte en varsin liten "morgonjulklapp" till barnen, en ny adventsljusstake och en mössa. Träffade även mormor, så vi bestämde oss för att luncha på stan. Gott och mysigt. Måndagslyx! 

På vägen hem hämtade jag upp Edwin hos mamma, han hade sovit där söndag till måndag och som vanligt haft det bra. Ett kärt återseende, hade verkligen saknat honom! Elias åkte hem till mamma igår, men jag hann ju spendera tid med honom igår på förmiddagen iallafall. Fast jag längtar redan tills han kommer tillbaka. Tänk, då är det julveckan! 

Eftermiddagen och kvällen här hemma har varit kaotisk. Mattias har rivit ner kaklet och skulle sätta upp gipsskivor idag. Rent och fint i köket, eller?! Själv var jag sjukt trött och fick kämpa med att hålla ögonen öppna... Men det gick bra ändå. När lilleman hade somnat gick jag ut och tog lite luft. Skottade och drog ut soptunnan till vägen, det räckte för att bli lite piggare. Sedan drog jag fram dammsugaren och skurmoppen och gjorde rent i köket. Ville känna lite kvällsfrid... 

Men nu är det dags att hoppa i säng och samla på sig lite sömn. Jobbar faktiskt natt imorgon med, men det blir skönt att ha hela dagen ledig hemma med Edwin innan dess! ❤️

sundsvallsmys

Friday! En dag jag älskar lite extra mycket nu när Mattias är pappaledig dessa dagar. Det betyder att barnen är hemma, och det är alltid en skön känsla vare sig jag jobbar eller inte. Hemma i vårt trygga bo. Men just denna fredag hade även jag en ledig dag, dubbelskön känsla alltså! 


Vi startade dagen med lugnt morgonmys, sedan gjorde vi oss i ordning och lämnade hemmet. Mot Sundsvall... Men barnen lämnade vi i tryggt förvar hemma hos (bonus)mormor. Vad skulle vi göra utan alla våra nära och kära runt omkring oss?! 

En dag helt ensam med min bättre hälft alltså. Vi började med en tidig lunch på Ikea, mmm. Sedan var vi redo att ta oss an uppdraget som hade prio ett: köpa bänkskiva, diskho och fläkt. Det gick himla smidigt och vi kom otroligt nog överens om allting. Det blev lite mer också... Tre nya taklampor, stolsdynor, trehundra värmeljus och lite annat smått och gott.

Nästan uppdrag var att bocka av julklappslistan. Check check check. Färdiga! Barnen var vi redan klara med, men vi lyckades såklart köpa lite mer till dom... Ändå har vi faktiskt dragit ner på julklappar iår. Vilket känns jättebra! 

Mer då? Jo lite fika, lite mer mat och lite julstämning. Mysig dag! Vid 15:30-tiden rullade vi hemåt och tömde bilen och släpvagnen. Sedan kom äntligen barnen hem. Edwin hade varit hänging idag igen, men han kändes liiiiite piggare. Vi hade en effektiv kväll... Barnen donade med lite pyssel som vi köpte med oss hem medan Mattias satte upp alla nya lampor och en stringhylla i köket. Själv packade jag upp, flyttade tillbaka köksbordet och tog fram lite grejer som legar gömt under renoveringen. Barnen somnade sedan gott efter lite kvällafika och fredagsgott. Vi köpte en lavalampa till deras sovrum som dom blev helt fascinerad av, den låg dom och tittade på tills dom somnade. 

Resten av kvällen har gått åt till att slå in julklappar. Nästan klar! Väntar bara på några grejer som är beställda, men sen så... Bara julgranen som ska in! 

Nu är klockan mitt i natta och jag ska försöka somna. Jobbar hela dagen imorgon, så lite vila lär behövas. 


näääästan klart

Målarn våran höll sitt löfte. Allt i köket är nu färdigmålat. Jag har till och med fått damma, dammsuga och torka av golven. Men det lär bli fler omgångar för att få bort allt damm tror jag... 


Hur som helst så är det jäkligt skönt att det värsta är gjort. Nu är det bara bänkskiva och kakel kvar. Sedan är dom största rummen i huset helt färdiga! TJOHO! 

Världens största tack till Fredrik som stått ut med oss alla! Annars skulle vi nog stått och trampat i vardagsrummet än... 

Ligger nerbäddad i sängen just och är så glad och tacksam. Ska försöka sova så att vi orkar med en heldag i Sundsvall imorgon! ✨


en liten minihelg

Vi börjar närma oss helgen, en jobbhelg för min del... Men jag har en liten minihelg nu innan, är ledig både idag torsdag och imorgon fredag. Så det känns inte så värst tungt ändå. 


Igår hade jag en körig dag på jobbet, jobbade mellan 08:00-21:00 men åkte faktiskt in en halvtimme före. Hade nämligen ett samtal att ringa innan jag skulle ge mig iväg på skolbesök. Så roligt att hälsa på ungdomarna på deras lektioner! När jag kom tillbaka till jobbet blev det lite catch-up-läsning i journalerna eftersom jag varit borta i fem dagar... 

Klockan ett var det dags att sätta sig i bilen och köra till Söderhamn med en ungdom och en godman, blev borta några timmar i ett ärende och sedan skulle vi direkt till tandläkaren när vi kom tillbaka till hudik. Kom tillbaka vid 18-tiden, sjukt hungrig och trött. Fick mitt älskade kaffe och en liten lugn stund, sedan åkte jag faktiskt hem strax innan 20-tiden. Att sluta en timme tidigare gör så himla mycket... Och vet ni vad jag gjorde? Jag svängde in på Max och tryckte i mig en fasligt god tripple cheese. Mmmmm! 

När jag kom hem möttes jag av mina favorithantverkare. Fredrik och Mattias hade jobbat på bra och slipat och målat första lagret. Har blivit lovad att målningen ska bli klar ikväll, så sedan är det bara bänkskivan och kaklet kvar. Tjoho, vi ser ljuset i tunneln! Längtar tills jag får göra en riktig jäkla storstädning och få bort allt byggdamm... 

Imorse väckta barnen mig vid 08-tiden. Helt perfekt tid, dock missade vi julkalendern. Vi få titta ikväll eller på datorn. 

Vi har som sagt en ledig dag idag. Edwin är mycket piggare och feberfri och Elias visar inga tecken ännu på att åka dit på't... Vi håller tummarna! Men det får bli en lugn mysdag här hemma ändå. Ska väl försöka ta oss ut en stund iallafall.

Imorgon ska barnen få vara hos mina föräldrar medan jag och Mattias åker till Sundsvall. Vi ska köpa en bänkskiva och försöka bli klar med alla julklappar. Ska verkligen bli mysigt att få åka iväg på tu man hand sådär! Fika, mysa runt och äta något gott. En heldag! ❤️

pepparkakor

Tisdag, vilket enligt schemat skulle innebära jobb och APT för min del. Men vi vi fick besök av en liten feberkille inatt, så det blev ändrade planer!

Jag hade ändå ställt klockan på 05:15 och kände otroligt nog för att tassa ner till köket och koka kaffe. Riktigt mysigt att få sitta helt själv med en rykande kopp kaffe, bland en massa tända ljus, inlindad i morgonrocken. Något jag borde göra till en vana, men sängen är ju så jäkla skön på morgonen...

Ja, jag blev alltså hemma och vabbade idag. Elias var såklart också hemma. Vi fick liksom en till ledig dag såhär i början på veckan. Igår var jag ju ledigt enligt schemat, så vi hade en riktigt skön hemmadag. Leka, måla, spela, vara ute i blåsvädret, fika och mysa med Elwira och Carro. Idag startade vi i samma lugna tempo... Elias vaknade först och vi kunde i lugn och ro titta på adventskalendern, spela yatzy och ta det lugnt.

När lilleman vaknade verkade han ändå ganska pigg, men det varade inte länge... En riktigt hängig och varm kille. Så det blev mycket soffmys idag! Men jag har även hunnit pyssla lite med storebror, tvättat några maskiner tvätt och beställt ett gäng julklappar. Elias har bakat pepparkakor också. Myspys med en sprakande brasa och julmusik... Fina och goda peppisar blev det.

På eftermiddag gick vi faktiskt ut en stund med. Edwin var pigg på alvedon och frågade om vi inte skulle gå ut och leka, så det gjorde vi. Himla skönt med friskluft. Sedan gick vi in och gjorde middag, köttfärslimpa blev det idag.

Resten av kvällen har varit lugn och skön. Hela familjen har spelat finns i sjön, mumsat på fruktsallad och målat på täckpappen i köken. Nu sover grabbarna och jag ska göra detsamma... Mattias vabbar imorgon, själv har jag en fullspäckad dag med jobb mellan 08-21. Men det ska nog gå bra det med.

helgen är kommen

Men nu går det undan här! Dagarna springer iväg och jag hinner inte riktigt med. Ska försöka landa lite nu när det är helg...

Onsdagen och torsdagen innehöll jobb och utbildning för hela slanten. Var lagom trött efter en sen jobbkväll, en heldags dokumentations-utbildning dagen efter och sedan nattjobb direkt på det. Men det gick. Ett härligt gäng på utbildningen vilket resulterade i en trevlig utelunch. Älskart. Och på jobbet var det rätt lugnt. Men det var ändå skönt att göra helg på fredagmorgon!

Kom då hem till en sprakande brasa. Myspys... En lugn morgon. Sedan åkte jag faktiskt helt ensam till Carro och Elwira. Fika, soffhäng och en skön promenad. Energipåfyllning deluxe. Resten av dagen lunkade på bara... Mamma och pappa kom hit och fikade, vi åt tacos till middag och myste i soffan med film och godis. Råkade sedan somna när jag nattade Edwin, men Mattias väckte mig så vi kunde kika klart på dom sista avsnitten av Svartsjön. En lugn kväll.

Idag vaknade vi upp till ett vitt landskap. Så fint med lite snö. Vi började dagen lugnt med kaffe och frukost, sedan fick jag nog på kaoset här hemma... Har inte dammsugit på två veckor (!) eftersom det har känts lönlöst pga renoveringen, men nu klarade jag det inte längre. Plockade undan en massa saker, dammsög, bäddade rent i sängarna och städade toaletterna. Nu kan jag njuta liiiiiiite åtminstone.

Efter lunchen åkte jag och lilleman in till stan. Jag ville absolut vara med på manifestationen på gågatan för att visa mitt missnöje mot utvisningarna av alla Afghanska ungdomar. Många människor vad där och stöttade. Fick även träffa goa ungdomar från jobbet, kollegor och andra kända ansikten. Kändes viktigt och bra att vara där. Det är ju helt sjukt att utvisa barn till Afghanistan när UD till och med avråder svenskar att åka dit pga att det är så farligt. Så vidrigt...

När vi åkte hem från stan fick vi med oss Ida hem. Elias och Johanna skulle gå på bio, så då passade det ju perfekt att Ida kunde följa med oss och leka med Edwin. Glada barn!

Efter bion kom Johanna och Elias hit och åt pizza med oss. Niklas kom med, en riktigt pizzafest. Mmm! Lite kaffe och yatzy hann vi också med innan vi sa hejdå.

Nu är kvällen kommen och jag har hoppat i pyjamasen. Dags att sjunka ner i soffan och mysa. Är trött men himla nöjd med dagen!

RSS 2.0