hujeda mig... 😮

Onsdag idag, tror jag... Eller jo jag vet att det Ă€r onsdag. För jag jobbade ju natten mot idag, och direkt klockan 08:00 var det dags att lĂ€mna in bilen pĂ„ verkstan IGEN. SĂ„ nog har jag koll pĂ„ dagarna. Men jag Ă€r trött trött trött. Lite mosig i huvudet sĂ„dĂ€r och lagom less över att behöva lĂ€mna in bilen pĂ„ lagning för andra gĂ„ngen den hĂ€r veckan dessutom. Vilket innebĂ€r att mina tvĂ„ enda "lediga" dagar (dagarna efter nattpassen) har spenderats pĂ„ bortaplan, hemma hos gammelmormor i vĂ€ntan pĂ„ att bilen ska bli klar. 


NĂ„ja, jag ska inte klaga. Det Ă€r inget större fel pĂ„ bilen, men det var nĂ„tt som vi var tvungna att fixa till. Och jag och lilleman fick ju Ă€nnu en mysig dag mer vĂ„r kĂ€ra gammelmormor! 

Mattias hade skjutsat dit Edwin imorse, sedan hĂ€mtade han mig pĂ„ verkstaden. Vi handade lite blommor och krukor pĂ„ Maxi innan han slĂ€ppte av mig pĂ„ VallvĂ€gen. DĂ€r Ă„t vi en rejĂ€l frukost innan vi la oss pĂ„ sĂ€ngen och myste, lilleman och jag. Den trötta morsan rĂ„kade slumra till, men Edwin smög ut och lekte med gammelmormor... En lugn och skön förmiddag! 

Strax innan 12-tiden var bilen klar. SĂ„ vi brassade ivĂ€g mot verkstaden. Vi stannade till pĂ„ ÖB pĂ„ vĂ€gen hemĂ„t. Lite smĂ„tt och gott fick följa med hem! Fast innan vi landade hemma i Forsa blev vi bjudna pĂ„ lunch hos gammelmormor. Vilken lyx! 

Eftermiddagen hemma har varit superbra, trots trötthet. Edwin vilade en stund i soffan medan jag packade upp allt, planterade blommor och drack en kopp kaffe pĂ„ altanen. Vi hade massor av mat kvar frĂ„n gĂ„rdagen sĂ„ jag slapp middagsstöket idag, underbart... Fick istĂ€llet spendera vĂ€rdefull tid med lilleman. 

Efter middagen fick jag energi frĂ„n ingenstans. Drog fram dammsugaren och körde ett varv. Torkade Ă€ven golven och dammade lite hĂ€r och dĂ€r. Kom pĂ„ att jag ju jobbar bĂ„de imorgon och pĂ„ fredag, sĂ„ det var nĂ€stan ett mĂ„ste med stĂ€dning idag... Skönt att det Ă€r gjort nu, rent och fint. Vek Ă€ven tvĂ€tt, slĂ€ngde in en ny maskin och plockade in en bukett syrener. Ja ni hörde rĂ€tt. SYRENER! Underbar doft i köket nu. 

Nu har jag och Edwin gjort kvĂ€ller. Laddar för en tidig morgondag, jobb och dagis mellan 8-17. Ser fram emot en ledig helg... đŸ™đŸŒ 


en regnig dag... ☂

Tisdag och regn, regn, regn. Men det kÀndes helt okej för mig idag faktiskt. Hade planerat en inne-fixar-dag, vilket ju blir mysigare om det regnar...


Vi gjorde morgon runt 07:30-tiden, trodde jag skulle vara trött efter gĂ„rdagens sömnbrist men det var en pigg mamma som vaknade faktiskt. KĂ€nde direkt att "det hĂ€r fĂ„r bli en dag med sköna mjukisbyxor, otvĂ€ttat hĂ„r och absolut inget smink" đŸ‘ŒđŸŒ

Efter frukosten satte jag igĂ„ng och donade, med hjĂ€lp av min lilla hjĂ€lpreda. Började med att bĂ€dda rent i allas sĂ€ngar och sedan slĂ€nga in en tvĂ€tt. Hann Ă€ven ta undan lite vinterklĂ€der, innan vi blev avbrutna. Ett trevligt avbrott dock. Det var Carro och Elwira som ville hĂ€lsa pĂ„. Vi drack kaffe, busade och hade en trevlig stund. Skönt med vĂ€nner som bor nĂ€ra! 💖

Resten av dagen dĂ„? Jo jag har donat med tvĂ€tten och Ă€ntligen rensat ur min garderob. HALELUJAH. Vad skönt. Nu Ă€r det ordning och reda dĂ€r. Alla urvĂ€xta gravidplagg rök, och klĂ€derna ligger nu redo för sommarsĂ€songen. Var lite extra snĂ€ll och rensade ur herrn's garderob med. Lite för min egen skull dock, eftersom det Ă€r jag som viker in tvĂ€tten dĂ€r... host host. Riktigt hĂ€rligt med ordning och reda igen. Skickade Ă€ven en pĂ„se med trasiga/hĂ„liga klĂ€der till mormor, fĂ„r se om nĂ„gra plagg gĂ„r att rĂ€dda! 

Mattias kom hem extra tidigt frÄn jobbet idag, och Johanna kom Àven förbi pÄ en kopp kaffe innan hon skulle pÄ jobbet. Ytterligare ett trevligt avbrott. Sedan blev det faktiskt hopp in i duschen för min del, det dÀr otvÀttade hÄret behövde frÀschas till innan jag Äkte pÄ jobbet...

Ja, ett nattpass stĂ„r pĂ„ schemat. BĂ€sta passen! Man hinner ha lite ledighetskĂ€nsla hemma innan man börjar 17:00. Sedan Ă„ker man till jobbet och umgĂ„s och sover, lyxigt vĂ€rre. 

Innan jag Ă„kte hann jag Ă€ven Ă€ta Mattias goda kĂ€ttfĂ€rssĂ„s och pussas med Edwin. Han var trött och lite ledsen. Han har en jobbig period nu nĂ€r han slĂ„ss och sparkas nĂ€r han inte fĂ„r som han vill, blir en del utbrott hemma... Men vi fĂ„r kĂ€mpa vidare och försöka Ă€lska bort denna jobbiga period. 

Nu Ă€r jag som sagt pĂ„ jobbet och myser. Regnet drippdroppar utanför. Jag och Stina har tĂ€nt ljus och dricker tĂ©... Men just för tillfĂ€llet har jag rast och har slĂ€ngt upp benen pĂ„ fĂ„töljarmstödet. KvĂ€llsfika och chill. Ska jobba pĂ„ i nĂ„gra timmar till innan jag kryper ner i sĂ€ngen hĂ€r. Är nöjd med dagen och att jag fĂ„tt lite gjort hemma, plus hunnit umgĂ„s med favoritmĂ€nniskor. Fin vardagsbalans! đŸ™đŸŒ


morsdag + jobbnatt ✹

Jobbhelgen kom och jobbhelgen passerade. Det Ă€r tur man har ett trivsamt arbete, med underbara kollegor och ungdomar, annars skulle det kĂ€nnas bra nog tungt att spendera hela helgen pĂ„ jobbet... 


Exakt hela lördagen spenderades pĂ„ jobbet. Hann sĂ€ga hejdĂ„ till Elias innan han Ă„kte till sin mamma, och lĂ€mnade resten av grabbligan hemma med trapp-bygget. Kom hem klockan 01:30 och fick se att trappan var fĂ€rdig! SĂ„ fin och bra. Tack bĂ€sta pappa för all hjĂ€lp. Familjen sov sĂ„klart nĂ€r jag kom hem, sĂ„ det var bara att krypa ner i sĂ€ngen och göra detsamma. 

Söndag och morsdag. Jag hade velat sova ut, men solen visade sig frĂ„n sin bĂ€sta sida sĂ„ det var omöjligt att somna om. Gick ner till grabbarna som hade fixat frukostbricka, dagen till Ă€ra. Kaffe ute pĂ„ altanen, finfint. Edwin hade dessutom ritat en fin teckning: ett bord och en kudde. Som han var mĂ€kta stolt över! En fin orkidĂ©, body butter och lotter blev jag ocksĂ„ överraskad med. Mina Ă€lsklingar... KĂ€nner mig sĂ„ tacksam över att fĂ„ vara mamma och bonusmamma till just Edwin, Elias och lillasystern i magen. Livets största mening. Och med vĂ€rldens bĂ€sta mamma som förebild (min egna) sĂ„ hoppas jag att ni alltid kommer att kĂ€nna er precis sĂ„ Ă€lskade som ni Ă€r! ❀

Söndagsförmiddagen spenderades ute i solen. Vilket vĂ€der! Mattias sĂ„dde grĂ€s och donade med lite av varje. SjĂ€lv unnade jag mig en skön stund i solstolen. Vi lunchade ute pĂ„ soldĂ€cket, sedan kom Peter förbi pĂ„ lite kaffe och glass. Mysig förmiddag ute! 🌞

Det kĂ€ndes lite motigt att gĂ„ in och duscha och förbereda sig för nattjobb med start klockan 14:00... Men det gick bra. Det mulnade pĂ„ och blev bĂ„de regn och Ă„ska, vilket gjorde det extra mysigt att jobba. En fin eftermiddag och kvĂ€ll pĂ„ jobbet. Börjar bli lite nervös över att jag ska vara mammaledig snart. Hur ska jag klara av att "glömma bort" jobbet? Ska dessutom lyxa till det och vara mammaledig i ett helt Ă„r. NĂ„vĂ€l, fĂ„r njuta extra mycket av de arbetspass som Ă€r kvar... GĂ„r pĂ„ semester den 17/7 till 20/8 och sedan kommer jag inte tillbaka nĂ„tt mer detta Ă„ret. LĂ€skigt! 

Natten mot idag spenderades som sagt pĂ„ jobbet, och sĂ„ vĂ€rst mĂ„nga timmars sömn blev det tyvĂ€rr inte... Fyra timmar ungefĂ€r. Urk vad trött jag var imorse. Men efter ungefĂ€r en liter kaffe blev det hanterbart. 

Åkte hem lite tidigare, men inte fick man vila för det inte. Nej, bilskrĂ€llet skulle lĂ€mnas in för lagning igen. Edwin och jag brummade mot stan, sedan hĂ€ngde vi hos bĂ€sta gammelmormor. Vi Ă„t en rejĂ€l frukost, sedan gick lilleman och "gammeln" till lekparken bakom ica hĂ„sta. SjĂ€lv fick jag en vĂ€lbehövlig stunds vila. Fick blunda och ladda om lite. Även om jag inte somnade sĂ„ var det skönt. Sedan gick Ă€ven jag till lekparken och njöt i solen. 

Eftermiddagen har gĂ„tt i ett... Mamma kom och hĂ€mtade mig vid ica hĂ„sta, sedan Ă„kte vi tillsammans till Jula och Rusta. En del fynd blev det faktiskt. Köpte Ă€ven flytvĂ€star till barnen, för i helgen ska bĂ„ten sjösĂ€ttas! ⚓

Mamma skjutsade mig till verkstan sĂ„ jag kunde brassa hemĂ„t med bilen. Edwin stannade hos gammelmormor medan jag Ă„kte till dagis för utvecklingssamtal. Kul att fĂ„ se bĂ„de kort och filmer pĂ„ Ă€lsklingskillen. Som för övrigt verkar uppföra sig hyffsat, phew. 

VĂ€l hemma igen kom tröttheten ikapp. HjĂ€lp... Trodde jag skulle somna stĂ„endes. Mattias hĂ€mtade upp Edwin pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n jobbet och vi hade turen att fĂ„ middag hemskickad dessutom. Tacksam! 

Mattias Ă„kte och fiskade efter maten. Edwin och jag Ă„kte hem till mamma och pappa, allt för att inte somna pĂ„ soffan. DĂ€r blev det kaffe och chill i kvĂ€llssolen. Fint. 

Jag tror att det fick mig att ladda om och hitta den sista gnuttan energi som fanns kvar. För nĂ€r vi kom hem rullade jag fram grĂ€sklipparen och klippte hela grĂ€smattan. Donade Ă€ven pĂ„ altanen, planterade om lite blommor och mys-fixade hejvilt. Edwin tittade pĂ„ film och varvade ner i soffan efter en dag med mycket utelek. 

Men nu Ă€r jag dödstrött igen. Att sova fyra timmar Ă€r banne mig för lite. Men jag Ă€r nöjd över dagen och glad för att jag orkade hĂ„lla mig vaken hela kvĂ€llen. SĂ„ hĂ€rligt pĂ„ vĂ„r inglasade altan nu... Love it. Fast nu har jag tackat för mig, duschat och krypit ner under tĂ€cket. Imorgon vĂ€ntar nattjobb igen, sĂ„ jag hoppas att lill-bossen hĂ€r hemma Ă€r sjysst och bjuder pĂ„ sovmorgon! 


helg mitt i veckan đŸ™đŸŒ

Fredag kĂ€ra vĂ€nner. Men för en som ska jobba hela helgen kĂ€nns det mer som söndag. För ja, jag har faktiskt haft lite helg mitt i veckan hĂ€r. Lyckades ju tajma in tvĂ„ lediga dagar nĂ€r det var röddag och klĂ€mdag. Hela familjen ledig alltsĂ„. Underbart... SĂ„ jag kĂ€nner mig faktiskt nöjd och redo att jobba nĂ„gra timmar. Eller nĂ„gra och nĂ„gra? Snarare 35 timmar. Men det ska nog gĂ„ bra! 


NÄvÀl. Hur har vÄra dagar sett ut dÄ? Blandad kompott. Lugnt, mysigt, effektivt, glatt, ledset, soligt, blÄsigt and so on...

I onsdags gick barnen lĂ„ngdag pĂ„ dagis. Men det hade gĂ„tt bra, dessutom överraskade favoriten Tom med att hĂ€mta pĂ„ eftermiddagen. Tjoho! Medan jag spenderade hela min dag och kvĂ€ll pĂ„ jobbet (08-21) sĂ„ hĂ€ngde resten av familjen nere pĂ„ fotbollsplanen. DĂ€r trivs dom allihopa! Elias fick ett par fotbollsskor av Tom, sĂ„ innan matchen hade dom varit ute pĂ„ planen och spelat lite. Lycka! 

Torsdagen började lugnt och skönt med en sovmorgon till 07:30, sedan kickade vi igĂ„ng dagen. Vi gick ut tidigt och kom in pĂ„ sena kvĂ€llen. Fylla pĂ„ pellets och bygga ny altantrappa stod pĂ„ schemat. Pappa kom hit och sedan blev det fart pĂ„ bygget. 

Barnen har haft jĂ€ttekul medan det har byggts för fullt hĂ€r hemma. Dom har "hjĂ€lpt till" och Ă€ven byggt egna smĂ„ hus/stĂ€der av spillbitar och stenar. SjĂ€lv har jag donat med lite av varje... TvĂ€ttat, ordnat med mat och fika till alla arbetare, vilat i hĂ€ngmattan och lite annat smĂ„tt och gott. Fick Ă€ven tummen ur röven och stĂ€dade bilen invĂ€ndigt. Verkligen behövligt, oj oj oj... En mysig ute-torsdag helt enkelt. 

NĂ€r vi kom in pĂ„ kvĂ€llen blev det dusch för tvĂ„ skitiga grabbar, sedan kvĂ€llsfika och lite tv-spel innan lĂ€ggdags. Jag och Edwin gick upp först, och jag gjorde misstaget att lĂ€gga mig i hans sĂ€ng (brukar sitta pĂ„ en stol och lĂ€sa bok annars). SĂ„ ja, det var den kvĂ€llen det... Somnade sĂ„klart och vaknade helt förvirrad vid 01-tiden. Tur jag kunde somna om i min sĂ€ng sen och fick sova ostört till 08-tiden. Snacka om lyx med 12 timmars sömn! đŸ™đŸŒ

SĂ„ denna fredag var det en utvilad mamma som vaknade. Drack morgonkaffet pĂ„ trappan och blundade mot solen, ljuvligt. Sedan kom grabbarna ner, en efter en. 

NĂ€r vi Ă€tit frukost och klĂ€tt pĂ„ oss kickade vi igĂ„ng dagen pĂ„ allvar. Pappa kom för att fortsĂ€tta med altantrappan. Vilken skillnad det blir! FrĂ„n en brant och livsfarlig trappa rakt framĂ„t - till en rejĂ€lt trappa med bĂ€ttre lutning, som gĂ„r Ă„t tvĂ„ sidor, lĂ€ngs med altanen alltsĂ„. Blir super! LĂ€ngtar dock tills vi fĂ„r olja in den i samma fĂ€rg som soldĂ€cket och altangolvet, men det blir nĂ€sta Ă„r! 

Vid 10-tiden Ă„kte jag och Elias ivĂ€g en svĂ€ng. Packade bilen full med skrĂ€p och pant. Mot Ă„tervinning och sedan ica. Passade pĂ„ att storhandla med, fem fulla kassar. Men det behövdes! PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€ngde vi in pĂ„ Forsa trĂ€dgĂ„rn för att köpa lite blomster. En morsdagsblomma i en fin kruka till mamma, och en lavendel till mig sjĂ€lv. 

Resten av dagen har liksom igĂ„r spenderats utomhus. Lunch och fika har Ă€tits ute och grabbarna har nĂ€stan inte varit inne nĂ„nting. Underbart. Pappa har varit hĂ€r och byggt pĂ„ trappan och Mattias passade pĂ„ att bygga en ny sandlĂ„da. Full aktivitet i trĂ€dgĂ„rden! 

PĂ„ eftermiddagen kom mamma ocksĂ„ hit, vi bjöd nĂ€mligen pĂ„ grillmiddag hĂ€r. Fira morsdag i förskott och tacka pappa för hjĂ€lpen med trappan. Suuuuupergott med en massa tillbehör, goda sĂ„ser, sallad och glass-efterrĂ€tt med jordgubbar. Mums! đŸ‘ŒđŸŒ

PĂ„ tidiga kvĂ€llen började regnet stĂ€nka, sĂ„ vi plockade ihop i trĂ€dgĂ„rden och gick in. Plocka, dona, dammsuga och torka golven. Vi hjĂ€lptes Ă„t allihopa sĂ„ det gick vĂ€ldans snabbt och smidigt. Skönt med ett rent hem igen, efter tvĂ„ byggdagar som resulterat i sĂ„gspĂ„n och skit i hela huset typ. 

Men nu Àr det nÀstan klart. Ska bygga igen fronten bara och göra en dörr, sÄ det blir som ett litet förrÄd under. Och sÄ har dom gjutit en platta lÀngst ner, sedan ska det sÄs lite grÀs. Blir nog helbra! En jÀkla skillnad att gÄ i en trappa med nio trappsteg istÀllet för fem höga steg rÀtt ner...

NĂ„ja. Efter stĂ€srycket blev det en dusch och hopp i mysklĂ€derna. Barnen spelade lite tv-spel innan sĂ€ngdags... Nu Ă€r det lugnt, tyst och fridfullt hĂ€r hemma. Ska ta mig en ingefĂ€rsdricka och sĂ€tta mig pĂ„ altanen inlindad i en filt tror jag. Bara andas, lyssna pĂ„ regnet och njuta. En fin och bra "helg" har jag haft, innan den riktiga helgen drar igĂ„ng med jobb. Tacksam! 

hej och hĂ„ đŸ‘‹đŸŒ

Den nya veckan har kickats igĂ„ng och det kĂ€nns hittills bara bra. Jag och grabbarna inledde med en ledig mĂ„ndag, det Ă€r ju alltid lite extra lyxigt. Den dagen spenderade vi pĂ„ hemmaplan, lugnt och mysigt... Passade pĂ„ att vara ute i solen pĂ„ förmiddagen: hoppa studsmatta, rensa ogrĂ€s, Ă€ta glass i hĂ€ngmattan och sĂ„nt mys. 


Efter lunchen blev det dock lite blĂ„sigare, sĂ„ vi drog oss innĂ„t. Eller ja, vi fastnade pĂ„ altanen. Barnen lekte och jag donade lite. Flyttade ut en matta, en kruka och en lampsling - vips blev det lite mysigare dĂ€r. Saknas bara nĂ„n mer vĂ€xt. Och en bubbelpool enligt han jag bor med... 

Eftermiddagen blev lugn inomhus. Vi kröp upp i soffan och startade en Madicken film. Älskar att barnen Ă€lskar dessa gamla filmer! Just nu Ă€r det Madicken och Pippi som gĂ€ller. Hade en Emil-period för ett tag sedan. Tror jag ska introducera Barnen i bullerbyn snart... Efter filmen Ă„t vi fiskmiddag och sedan varvade vi ner rejĂ€lt. Dusch, mer soffhĂ€ng och tidigt hopp i sĂ€ng. Hann dock bestĂ€lla en ny matta, fĂ„rskinn och en laddning frĂ„n Apotea innan jag somnade. Mattan kommer att hamna pĂ„ inglasade altanen Ă€r det tĂ€nkt, vill fĂ„ det lite mer varmt och omonat dĂ€r! đŸ‘ŒđŸŒ

Idag ringde klockan pĂ„ tok för tidigt. Edwin hade dessutom drömt mardrömmar inatt, sĂ„ det var trötta ögonen dĂ€r... Tycker inte om att dra upp barnen sĂ„dĂ€r pĂ„ morgonen, tur man Ă€r bortskĂ€md och bara har nĂ„gra stycken tidiga arbetspass/schemaperiod. Lyx! Men barnen Ă€r sĂ„ himla duktiga och kĂ€mpar sig upp Ă€ndĂ„. Sedan smidigt ivĂ€g mot dagis. Puss bĂ€sta ungar! 

SjĂ€lv har jag haft en bra arbetsdag med mina kĂ€ra kollegor. APT stod pĂ„ schemat, dessutom fick vi promenera i solen ner pĂ„ stan och se en utstĂ€llning pĂ„ museet. En bra dag helt enkelt. Och fort gick den. Vips hade jag slutat. Lite tidigare Ă€n vĂ€ntat dessutom. 

Men det Ă€r dödsdömt att hĂ€mta barnen tidigare frĂ„n dagis. Det felet gör man inte gĂ€rna... DĂ„ blir det sura miner frĂ„n bĂ„da grabbarna, ja till och med utbrott frĂ„n den ena. SĂ„ nej, har man en halvtimma till godo passar man pĂ„ att göra nĂ„got innan man hĂ€mtar barnen. Idag blev det ett besök pĂ„ Röda korset. Lite smĂ„tt och gott till alla barnen. Ja, för det Ă€r ju snart tre stycken juveler. Elias fick jeansshorts och byxor. Edwin fick gummistövlar och byxor. Lillasyster fick en liten pyjamas. Andra plagget jag köper bara, kĂ€nns sĂ„ konstigt att titta pĂ„ bebisklĂ€der igen ju. Och framför allt smĂ„ tjejklĂ€der! 💖

Efter att jag hĂ€mtat barnen Ă„kte vi hemĂ„t. Stannade sĂ„klart ute i finvĂ€dret. Chillade i hĂ€ngmattan medan barnen hoppade studsmatta för glatta livet. Bra köp detdĂ€r. Efter middagen Ă„kte hela familjen till stan, vi skulle köpa bensin till grĂ€sklipparen och passade dĂ„ pĂ„ att mumsa glass till efterrĂ€tt. Mmmm! 

VĂ€l hemma igen stannade vi ute i den magiska kvĂ€llssolen. Vilket vĂ€der! Mattias klippte grĂ€smattan, barnen lekte och jag bara njöt av livet. Gick sedan in lite tidigare Ă€n dom andra och fĂ€rgade hĂ„ret. Passade pĂ„ att plocka och dona lite med innan grabbarna kom in. DĂ„ blev det lite tv-spel, kvĂ€llsfika och sedan göra sig natteklara. TvĂ„ rejĂ€lt slutkörda pojkar som somnade fort ikvĂ€ll. Hopoas dom fĂ„r sova ostört hela natten och vaknar utvilade imorgon. DĂ„ fĂ„r dom iallafall sova till 07-tiden, nĂ€stan som sovmorgon mot för idag! đŸ€—


en hĂ€rlig helg 🌾

Åh vilken fin och bra helg jag fĂ„tt njuta av. Den blev precis sĂ„ bra som jag hoppats pĂ„. Tacksam! đŸ™đŸŒ


GÄrdagen kickade vi igÄng med en storstÀdning. Jag och lilleman, medan pappsen Äkte och fiskade. Skönt att stÀda pÄ morgonen sÄ man kan njuta av ledigheten resten av dagen. Mitt pÄ dagen Ät vi lunch, sedan var vi redo för dagens Àventyr. Eller ja, skyndade mig att hÀnga tvÀtten utomhus (mitt bÀsta!) innan bilen rullade ivÀg...

Vi hade bestĂ€mt trĂ€ff med kĂ€ra gammelmormor pĂ„ Kjelles. Fick för mig att göra lite fint med blommor denna helg. Fylld en vagn med ett hav av murgönor och rosa blommor. Det fĂ„r bli Ă„rets tema: grönt och rosa. Det blev en jĂ€kla dyr historia... Men vi hade det mysigt. Edwin och gammelmormor köpte glass och njöt i solen medan jag shoppade loss. 

VĂ€l hemma blev det lite fika ute pĂ„ soldĂ€cket innan vi satte igĂ„ng och planterade. Det tog tid, men fint blev det. Resten av dagen spenderade vi utomhus, det blev finare vĂ€der framĂ„t kvĂ€llen. Granntjejen kom över och lekte med Edwin en stund, sĂ„ jag passade pĂ„ att chilla i hĂ€ngmattan. Liiiiiiiiiivet... 😎

Till middag Ă„t vi enkel sommarmat. Potatissallad, goda korvar och en fetaostsallad. Ja det ska gĂ„ fort nĂ€r det Ă€r fint vĂ€der! 

Till kvĂ€llen blev det dusch för en lortig sommarunge (och förĂ€ldrar) innan vi myste ner oss i soffan. Jag gick ut och hĂ€mtade in tvĂ€tten och vattnade de nyplanterade blommorna med. Sedan hann vi se nĂ€r Sverige vann mot Finland innan vi somnade sött... 

Idag tog hela familjen sovmorgon till 09:00 - vad hĂ€nde liksom?! Mattias gick ner och kokade kaffe, sedan kom han upp med en frukostbricka som vi avnjöt pĂ„ balkongen. Myspys! 

Resten av dagen har vi spenderat utomhus typ. Mattias har lagat vedbodens baksida. Edwin har roat sig sjĂ€lv. Och jag har röjt pĂ„ altanen, sĂ„pskurat, spolat av utemöblerna och gjort fint dĂ€r. Det var pĂ„ tiden... Det har ju varit "renoveringssoptipp" under vintern, som successivt har tömts under vĂ„ren, men nu först gjordes slutstĂ€dningen. Skönt att ha det gjort, nu kan sommaren komma! 

Vad har vi gjort mer dĂ„? Lekt, fikat, Ă€tit lunch, brĂ„kat lite (inte lĂ€tt att vara gravid och mamma till en 3,5-Ă„ring alla gĂ„nger...) och tvĂ€ttat Ă€nnu mer. En skön hemmadag helt enkelt. Efter middagen var det dock dags att bege sig mot Strömsbruk. 

Dags för Eliasvecka! Men innan vi rullade hemĂ„t hann barnen busa i kvĂ€llssolen, Ă€ta glass och vi vuxna fick en kopp kaffe. En hĂ€rlig stund. Blev dessutom bortskĂ€md med en "kĂ€mpapresent". SĂ„Ă„Ă„ fint. TĂ„rarna var nĂ€ra! 💖

KvĂ€llen hĂ€r hemma har vi spenderat utomhus. Ja det har blivit nĂ„gra timmar ute idag ocksĂ„! Barnen hoppde studsmatta, jag tog in tvĂ€tten och sedan kvĂ€llsfikade vi ute pĂ„ altanen. Mysigt vĂ€rre! 

Nu Ă€r det hockey som gĂ€ller innan vi laddar för en ny vecka... Vi mjukstartar med en ledig mĂ„ndag iallafall, det blir bra! đŸ‘ŒđŸŒ

hej lediga helg đŸ™đŸŒ

Torsdagen kom och torsdagen gick. UngefĂ€r. Vi hade en skön hemmadag dĂ€r vi bara skrotade runt hĂ€r hemma. Eller vi gjorde en repa till stan ocksĂ„. Handlade lite nödvĂ€ndigheter pĂ„ ÖB och lyxade till det med mat pĂ„ Frasses. Skyllde pĂ„ tidsbrist just denna dag... 


Ja, vi skulle ju faktiskt till barnens dagis pĂ„ eftermiddagen. Förskolans dag med sĂ„ng, musik och picknick. SĂ„ duktiga ungar! Roligt att se och mysigt med lite picknick. Jag hade tur och fick en timme ledigt frĂ„n jobbet, fick börja senare, sĂ„ jag kunde vara med. Sedan fick jag pussa familjen hejdĂ„ och bege sig mot ett nattpass pĂ„ jobbet... Edwin skulle sova hos mormor och morfar. Mattias hade dock turen att fĂ„ sĂ€llskap av Elias som ville sova hemma hos oss trots mammavecka. En mysig grabbkvĂ€ll med hockey och popcorn hade dom visst haft. 

För mig gick kvĂ€llen pĂ„ jobbet bra. Natten var desto jobbigare... Vaknar en hel del pĂ„ nĂ€tterna nu och har svĂ„rt att hitta nĂ„gon skön sovstĂ€llning. Hoppas det Ă€r nĂ„got "tillfĂ€lligt" för det Ă€r bra jĂ€kla lĂ„ngt till September! 😂

Imorse nĂ€r jag vaknade var jag trött. Men kaffe och en morgondusch gör susen! Sedan kom mina kollegor och jag rullade ivĂ€g mot nĂ€sta uppdrag... En heldags utbildning. Det lĂ€t bra att behĂ„lla jobbnatten innan nĂ€r chefen frĂ„gade mig för nĂ„n vecka sen. Men idag kĂ€ndes det inte lika skönt. Fick verkligen kĂ€mpa för att hĂ„lla ögonen öppna. Tur vi blev bortskĂ€mda med mycket kaffe. Dessutom fick jag en hĂ€rlig energiboost av lunchen med mina hĂ€rliga kollegor. PĂ„ möljens uteservering. UTESERVERING!!!! Och det var varmt. Solen började lysa. Maten var fantastisk. Mmm vilka hĂ€rliga kĂ€nslor! 

Efter utbildningen Ă„kte jag för omvĂ€xlingens skull till Coop för att helghandla. BĂ„de mat, lite götta och en bukett med liljor hamnade i korgen. Ja det Ă€r man vĂ€l vĂ€rd efter en tuff fredag?! 🌾 

HĂ€mtade upp Edwin hos mormor/morfar pĂ„ vĂ€gen hem. Han hade haft myspys. NĂ€r vi sedan landade hemma tĂ€nde Mattias grillen och fixade middagen. Mmmm... Sedan var planen att chilla i soffan. Men vad hĂ€nde? Vi fick ju vĂ€rldens hĂ€rligaste sommarkvĂ€ll. Varmt och fint. SĂ„klart att vi gick ut. Edwin fick springa av sig den sista energin. Mattias donade i vedboden och jag planterade om pensĂ©erna som stĂ„r pĂ„ bron i tvĂ„ nya krukor vi köpte igĂ„r. Sedan blev det chill i hĂ€ngmattan, dĂ€r kan man verkligen njuta av livet... Innan vi gick in kom grannarna över en svĂ€ng och pratade lite. Ja, verkligen en hĂ€rlig kvĂ€ll. Fick en chock nĂ€r jag sĂ„g att klockan var 21:00. BĂ„de jag och Edwin borde sova för lĂ€ngesen... Haha! 

Jag Ă€r verkligen vaken pĂ„ övertid nu, sĂ„ jag ska ta och krypa ner i sĂ€ngen snart. Skönt med en ledig helg, ska verkligen försöka njuta! đŸ™đŸŒ 

en hemsk helg 💔

Tiden rullar pĂ„ och helgen har passerat... En jobbhelg för min del, som varit trivsam och bra. Skönt att sluta tidigt bĂ„de fredag, lördag och söndag sĂ„ man fick spendera kvĂ€llarna hemma. 


DĂ€remot har det varit en mörk helg i vĂ„r lilla by. En ung flicka som bragts om livet och hittats i sjön. Ryser nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ att vi förmodligen lĂ„g i soffan eller lĂ„g och sov, precis nĂ€r detta hĂ€nde, pĂ„ andra sidan sjön bara... Helt ofattbart sorgligt och tragiskt. TĂ€nker pĂ„ allas anhöriga, samt lite extra pĂ„ mina egna nĂ€ra och kĂ€ra! ❀

Annars dĂ„? Jo vi har kickat igĂ„ng veckan lugnt. I mĂ„ngags fick jag frĂ€scha upp minnet pĂ„ en HLR-utbildningen. Verkligen sĂ„ behövligt. Nu Ă€r jag godkĂ€nd i ytterligare fem Ă„r, men kĂ€nner att detta borde man fĂ„ öva pĂ„ minst en gĂ„ng per Ă„r. Det ska ju vara glasklart vad man ska göra om en Ă€lskade barn, sambo, anhöriga eller okĂ€nda personer faller ihop och fĂ„r hjĂ€rtstopp. Tror dock att mĂ„nga inte vet alls hur man ska reagera. DĂ€rför behövs det övning! För det kan drabba vem som helst, var som helst... 

Medan jag var pĂ„ utbildning fick Edwin vara hemma hos gammelmormor. Jag och Mattias Ă„kte ocksĂ„ dit efter jobb/utbildning och hade turen att bli bjudna pĂ„ god middag innan vi Ă„kte hem. Snacka om skönt att slippa den biten. Bara komma hem och fĂ„ mysa resten av kvĂ€llen! 

IgĂ„r hade jag och lilleman en mysig ledig dag tillsammans. Vi startade dagen med sovmorgon, sedan Ă„t vi en god frukost och slĂ€ngde in ett gĂ€ng smĂ„ mattor i tvĂ€ttmaskinen. Efter det lĂ€mnade vi hemmet och hĂ€lsade pĂ„ Elwira och Carro. Fika, promenad, skitsnack och chill bara. En skön förmiddag pĂ„ bortaplan. 

Resten av eftermiddagen gick Ă„t till att plocka och dona hemma, laga middag och vika lite tvĂ€tt. Efter att vi Ă€tit gjorde vi oss redo för att Ă„ka pĂ„ fotboll. PremiĂ€r i Forsa! Edwin trivdes som fisken i vattnet, extra roligt nĂ€r mormor och morfar har hand om kiosken dĂ€r. Vi stannade inte hela matchen, var lite kallt och blĂ„sigt. Men ser fram emot lite varmare sommarkvĂ€llar med fotboll đŸ‘ŒđŸŒ

Idag Ă€r det onsdag och dags för lite jobb och dagis. Men vi har en lugn förmiddag hĂ€r hemma nu först. TvĂ€ttar lite, hĂ€nger i soffan och laddar. Jag jobbar sen kvĂ€ll, och med min gravidtrötthet mĂ„ste jag vila lite extra... Men det gĂ„r nog bra, kvĂ€llspassen Ă€r oftast mysiga! đŸ™đŸŒ


en ledig dag

Torsdag och en ledig dag. VĂ€ldigt skönt att slippa stĂ€lla alarmet och kunna dra sig i sĂ€ngen en stund extra. 


Efter en stillsam frukost satte vi igĂ„ng med dagens första mission... Rev av sĂ€ngklĂ€derna och hĂ€ngde ut bĂ„de tĂ€cken och husets alls mattor. Dags för storstĂ€dning! Fram med dammtrasor, sĂ„pa, dammsugare och allt som behövs. Barnen ville hjĂ€lpte till, och vips hade vi stĂ€dat igenom hela huset. 

Donade med lite tvÀtt sedan. Barnen byggde pÀrlplattor. Ja, det var den förmiddagen det. Vi firade vÄr starka insats med god lunch och sedan glassmellis. Glassmellis i stan faktiskt. Vi Äkte nÀmligen till gammelmormor eftersom molnen drog in över Forsa...

Köpte glass pĂ„ Ica och spenderade sedan tvĂ„ timmar i HĂ„sta by's lekpark. Barnen hade sĂ„ roligt och vi vuxna njöt i solen. En riktigt hĂ€rlig eftermiddag! Sedan promenerade vi hem med gammelmormor och hade turen att bli bjudna pĂ„ middag. Och Ă€nnu mer lyxigt blev det sedan nĂ€r jag fick stĂ€nga in mig i badrummet och krypa ner i ett varm och hĂ€rligt skumbad. Wow! Verkligen behövligt. FĂ„r lĂ€tt ont i ryggen och bĂ€ckenet nu, sĂ„ det gjorde gott att fĂ„ ligga och slappna av i det heta vattnet. KĂ€nde mig som en ny mĂ€nniska efter! đŸ™ŒđŸŒ

Efter 17-tiden rullade vi hemĂ„t. TvĂ„ trötta grabbar hade jag med mig. VĂ€l hemma fick den stora Ă€ntligen spela tv-spel. Den lilla hjĂ€lpte mig att ta in tĂ€cken och bĂ€dda rent i alla vĂ„ra sĂ€ngar. DĂ€refter tog barnen en snabbdusch innan vi myste ner oss i soffan. Lite kvĂ€llsfika och nĂ„gon Fifa-match med Elias.  

Mattias var pĂ„ innebandy ikvĂ€ll och innan kvĂ€llen var slut hade jag brytit ihop sjuttioelva gĂ„nger tror jag. Det gĂ„r sĂ„ snabbt, vĂ€ndningarna Ă€r lĂ€skiga... FrĂ„n att kĂ€nna mig lugn, nöjd och tacksam ena sekunden till att nĂ€sta sekund sitta pĂ„ golvet och grĂ„ta krokodiltĂ„rar för att ett av barnen vĂ€grade lyssna. Sedan mĂ„sta jag grina lite till pga det dĂ„liga samvetet, sĂ„klart. Ja... inte lĂ€tt med alla dessa hormoner. Försökte förklara för barnen innan dom somnade, varför jag blir sĂ„ arg och ledsen. Men dom ville hellre att jag skulle lĂ€sa en bok. Jaha, ja... men godnatt vĂ€rldens bĂ€sta, finaste, underbaraste och  mest otroliga Ă€lsklingar. Nya tag imorgon. 

Just nu ligger jag i vĂ„r renbĂ€ddade sĂ€ng och njuter. Trött Ă€r bara förnamnet. Dags att ladda batterierna för en jobbhelg... Imorgon Ă€r det 8-17 som gĂ€ller, pĂ„ lördag 9-20 och pĂ„ söndag 10-20. En hel del timmar, men inte nĂ„gra sena kvĂ€llspass eller nattpass. Det bli skönt. Heja heja! 


kÀmpa kÀmpa

Hello tisdag! đŸ‘‹đŸŒ Det kĂ€nns dock som mĂ„ndag för min del i och med att jag tog ledigt igĂ„r och kickade igĂ„ng veckan först idag. Bra sĂ€tt att lura hjĂ€rnan pĂ„, dĂ„ kanske jobbveckan/jobbhelgen gĂ„r lite snabbare... 


GĂ„rdagen var iallafall mysig med bröderna bus. Efter frukost och pĂ„klĂ€dning bjöd vi hit Carro och Elwira. Lek, prat och fika! Elias och Edwin fick prova ha en "lillasyster" som kröp runt och stoppade alla deras leksaker i munnen. Haha, ja vĂ€nta ni bara grabbar! 

Efter lunch sa vi hejdĂ„ till tjejerna och gick ut. Skönt med frisk luft och faktiskt lite solsken. Men det var kallt... Vi var bara ute en liten stund, sedan Ă„kte vi och hĂ€lsade pĂ„ (bonus)mormor. DĂ€r blev det glassmellis och chill i soffan. Tror vi var rĂ€tt trötta allaihopa. PĂ„ "hemvĂ€gen" Ă„kte vi till stan och hĂ€mtade en matta jag köpt pĂ„ Facebook. TĂ€nkte ha den i hallen men den blev för bred dĂ€r, sĂ„ den fick flytta in i köket. Blev alla tiders! Första gĂ„ngen jag har en matta dĂ€r, blir spĂ€nnande och se om den tĂ„l lite innebandymatcher och slaskande grabbar x3... Tur den gĂ„r att tvĂ€tta! 

KvĂ€llen igĂ„r blev lugn och tidig. Imorse vaknade vi rĂ€tt utvildade trots att alarmet pep tidigt. Upp och ivĂ€g mot jobb och dagis! Ungarna Ă€r vĂ€rd en stor eloge för att de alltid Ă€r sĂ„ enkla och smidiga pĂ„ mornarna. Dom kliver upp och gör det dom ska utan gnĂ€ll, sĂ„ vi kommer alltid i tid och Ă€r sams. Peppar peppar ta i trĂ€... 

Apt stod pĂ„ schemat idag. En bra start efter 5 dagars ledighet. Lite uppdatering sĂ„dĂ€r, lagomt anstrĂ€ngande. Grabbarna hade haft det bra pĂ„ dagis med. Elias hade varit pĂ„ skolan och hĂ€lsat pĂ„, storgrabben! 

Eftermiddagen hĂ€r hemma gick Ă„t till att leka, Ă€ta mellis, pyssla, spela innebandy, tvĂ€tta, förebereda fisk-middag och sedan ligga med paltkoma i soffan. Ryckte upp oss lagom till lĂ€ggdags, hehe. Medan Mattias duschade grabbarna blev jag akutsugen pĂ„ paj. Eller jag skylle pĂ„ bebisen... Snodde ihop en lingon/blĂ„bĂ€rspaj som vi sedan kvĂ€llsfikade pĂ„, mumsigt vĂ€rre. 

Men nu ska jag göra som smĂ„grabbarna i familjen - sussa sött. Imorgon vĂ€ntar ytterligare en tidig morgon för oss alla. KĂ€mpa pĂ„ bara! đŸ’ȘđŸŒ 

en grĂ„ söndag 🌧

Söndag, grĂ„tt, regnigt och ja... en riktigt trött dag helt enkelt. KĂ€nde redan nĂ€r jag vaknade att jag var trött, trots sovmorgon. 


Men efter en lugn morgon och en kopp kaffe vaknade jag till liv. PĂ„ med klĂ€derna, bĂ€dda sĂ€ngarna och planera dagen! Första uppdraget blev en svĂ€ng till Ica Maxi. Vi behövde köpa pollen-medicin till Elias och en present till barnens farfar som fyller Ă„r idag. Lite mer smĂ„tt och gĂ„tt blev det med, samt en korv med bröd-lunch innan vi rullade hemĂ„t igen. 

Mitt pĂ„ dagen skulle vi Ă„ka mot bobygda för att fira Ingemar, men jag blev sĂ„ jĂ€kla illamĂ„ende och konstig i magen sĂ„ jag vĂ„gade inte följa med. Somnade pĂ„ soffan medan resten av familjen var borta. Tack och lov sĂ„ gick det över... Blev lite orolig dĂ€r ett tag. Piggnade pĂ„ mig lagom tills att grabbarna kom hem. 

Eftermiddagen rullade pĂ„ hĂ€r hemma. Chill i soffan, innebandy i köket, tv-spel, vĂ„fflor till middag och barn som höll sams. Jag passade pĂ„ att vika tvĂ€tt och köra igĂ„ng en till maskin, sedan fick jag med mig Elias pĂ„ ett rensa-ur-garderoben-ryck. Toppen! Gick igenom alla hans klĂ€der och storrensade. Fick Ă€ven se att alla shorts och t-shirts passar Ă€ven iĂ„r. Edwin kom upp och ville rensa ur bland sina klĂ€der med. Även dĂ€r var det massor som rök. Rotade fram lite klĂ€der efter Elias som Edwin kan ha nu, men pĂ„ shorts-sidan sĂ„g det tomt ut för lillebror. Fick göra en "sommarbestĂ€llning" och komplettera med det som saknas. Blev en stor bestĂ€llning frĂ„n H&M med det som saknades för var och en, men fick vĂ€ldigt mycket för pengarna... TvĂ„ badbyxor, sex par shorts, tvĂ„ t-shirts, en keps, ett linne, ett par leggings, tre kalsonger och en fin skötvĂ€ska. Allt för runt 700 kronor, inte illa! đŸ‘ŒđŸŒ

De urvĂ€xta klĂ€derna efter bröderna bus Ă„ker ut till försĂ€ljning. KĂ€nns liksom tillĂ„tet att göra sig av med alla grabbklĂ€der nu nĂ€r vi vet att vi vĂ€ntar en lillasyster. Förut har jag ju bara sparat och sparat... Ska bli himla kul och titta pĂ„ lite tjejigt framöver! 

Vips var kvĂ€ller hĂ€r och det var dags för dusch och hopp i sĂ€ng. Den stora somnade direkt och den lilla höll ut lĂ€nge... Men nu snarkar bĂ„da tvĂ„. Även jag snart. Har lyxat till det med en ledig dag imorgon, hĂ€rligt med en extra helgdag med bröderna bus! 

en ledig lördag

Lördagen inleddes med sovmorgon till 08:30 ungefĂ€r. Ja sĂ„ gĂ„r det nĂ€r en liten 3,5 Ă„ring fĂ„r för sig att vara vaken nĂ„gon timme mitt i natten. Han och Mattias hade tittat pĂ„ en hel film, tur att en annan Ă€r lyckligt lottad och kan somna om nĂ€r som helst och hur som helst... 


Lördagmorgonen var lugn. Mattias hade redan försvunnit ivĂ€g pĂ„ fiske, sĂ„ jag och lilleman gjorde iordning frukost och myste i soffan en stund. 

Men efter att vi klĂ€tt pĂ„ oss, bĂ€ddat sĂ€ngarna och skrotat fĂ€rdigt Ă„kte vi ocksĂ„ ivĂ€g mot LĂ„ngtjĂ€rn och resten av familjen. Ja Mattias hade Ă„kt och hĂ€mtat Elias hos hans mamma tidigt pĂ„ morgonen, sĂ„ han var ocksĂ„ med och fiskade. Fiske blandat med lekdejt tillsammans med kompisarna Ebba och Nils. Det var bra nog busigt och stojigt nĂ€r jag och Edwin kom dit. Himla roligt verkar dom ha. Och fisk hade dom minsann fĂ„tt massor av, bara vĂ€dret som inte var med idag... 

Mitt pĂ„ dagen var vi alla frusna och nöjda. Mot strömsbruk dĂ€r vi hade blivit inbjudna pĂ„ grillat. Mmmmums vad gott. Tusen tack för ljuvlig mat, vilken tur vi har! ❀

Vi hann Ă€ven med att leka, chilla, dricka kaffe och prata om ditt och datt innan klockan blivit dags-att-Ă„ka-hem. TvĂ„ trötta pojkar i bilen, men bĂ„da tvĂ„ lyckades hĂ„lla sig vakna hela vĂ€gen hem. Dom ville stanna ute och hoppa studsmatta. Det Ă€r sĂ„ kul de gĂ„nger dom hĂ„ller sams och kan leka ihop en lĂ€ngre stund. Men man kan ju inte förvĂ€nta sig underverk... Efter en stund kom en grĂ„tandes lillebror in. Skvaller bytta bing bong. Jo, dom kan bĂ„da tvĂ„. Ena retas och den andra tar Ă„t sig av precis allt och ska springa och skvallra... 😅

Men vi har haft en fin eftermiddag och kvĂ€ll. Mattias och Edwin har varit ute och byggt lite och staplat ved. Elias har spelat tv-spel med Nils. SjĂ€lv har jag tvĂ€ttat lite ytterklĂ€der, donat och skrotat runt hĂ€r inne. Myspys... Det blev Ă€ven en sen middag i form av resten frĂ„n gĂ„rdagen. Potatissallad och körv, jo det funkade fint eftersom vi var mĂ€tta lÀÀÀÀÀnge efter den goda maten vi fĂ„tt i Strömsbruk. 

Efter lite soffmys med chips och dricka blev det hopp i sĂ€ng för bröderna bus. Vi vuxna myser vidare i soffan och kollar pĂ„ hockey, heja sverige! đŸ™đŸŒ

happy friday 🍀

Fredag, ledighet, sol, vĂ€rme... och starka vindar sĂ„klart. Typiskt att det skulle blĂ„sa idag dĂ„ temperaturen lĂ„g över 20-strecket. Men vi har haft det hĂ€rligt Ă€ndĂ„. Ja, en rĂ€tt perfekt fredag skulle jag vilja sĂ€ga! 🌞


Efter en skön sovmorgon klev vi upp och Ă„t en god frukost framför teven. Sedan gjorde vi oss redo för dagen, slĂ€ngde in en tvĂ€tt och begav oss sedan till ica för en helghandling. 

NĂ€r vi kom hem packade vi upp sedan gick vi ut i solen. HĂ€ngde tvĂ€tten ute och la oss sedan pĂ„ en filt och mĂ„lade stenar. Myspys!  Tiden sprang ivĂ€g och vips var det dags för lunch... Vi hade rester frĂ„n gĂ„rdagens spagetti ochköttfĂ€rssĂ„s som vi vĂ€rmde och Ă„t pĂ„ inglasade altanen. Solen kommer inte dit för ens pĂ„ eftermiddagen sĂ„ det gĂ„r bra att sitta dĂ€r före att solen nĂ„tt dit, eller sent pĂ„ kvĂ€llen nĂ€r solen gĂ„tt ned. Det blir som en bastu dĂ€r nĂ€r solen ligger pĂ„ nĂ€mligen...

Efter lunchen ville Edwin vila framför en film, och jag la mig ute i solen en stund. Riktigt skönt om man lĂ„g i lĂ€... Lilleman kom ut efter en stund och hoppade studsmatta. 

Vid 14-tiden kom Mattias hem frĂ„n jobbet och i samma veva kom mamma och pappa hit och hĂ€lsade pĂ„. Kaffe, saft och kakor! Efter att dom Ă„kt hem fick jag ett ryck... Ett vĂ€lbehövligt stĂ€dryck. Skickade ut resten av familjen och körde ett varv med dammsugaren, dammade, torkade golven och stĂ€dade toaletterna. SĂ„ skönt med ett rent hem igen. Det Ă€r ju faktiskt lite enklare att njuta av ledigheten om det Ă€r rent och fint hemma med... ✹

Medan jag stĂ€dade hade grabbarna tĂ€nt grillen. Niklas kom och gjorde oss sĂ€llskap. Underbart gott med grillmiddag en sĂ„nhĂ€r dag, kan man fĂ„ för mycket av det? Knappast. 

Efter maten röjde vi undan, sedan hann jag och lilleman precis vattna blommorna innan grannarna kom förbi en svĂ€ng. Dom stannade dock inte sĂ„ lĂ€nge, sĂ„ lilleman kunde gĂ„ och lĂ€gga sig i tid. Han var riktigt trött. En dusch och tio minuter av en film, sen sussade han sött... SjĂ€lv tog jag ocksĂ„ en dusch, men gick sedan ner till inglasade altanen. Vi hade fĂ„tt mer gĂ€ster! Peter och Elin kom förbi pĂ„ en kvĂ€llskaffe, mysigt. Jag fick Ă€ven en ingefĂ€rsdricka av Mattias, sĂ„ sjukt lĂ€skande och god faktiskt. Blir fler sĂ„nna i sommarvĂ€rmen! đŸ‘ŒđŸŒ

Nu har jag krypit ner i sĂ€ngen, trött och nöjd efter en fin dag. Ska bli skönt att sova nĂ„gra timmar nu och ladda för morgondagen, hoppas den blir lika hĂ€rlig trots att solen och vĂ€rmen verkar tacka för sig nu ett tag... 

strÄlande dagar

Men vilken vecka vi fĂ„tt ta del av va? StrĂ„lande solsken och Ă€ntligen lite vĂ€rme. Som vi njutit... Har lyckats fĂ„ tid till att "fĂ„nga dagen" trots en hel del jobb. 


MÄndagen och tisdagen var det dagjobb som gÀllde. Men vi hade bland annat en utbildning nere pÄ brandstationen och fick öva pÄ att slÀcka eld ute i solen, hÀrligt. Har Àven lyckats dra ut ungdomarna i det fina vÀdrer... Promenader, prova skatebord och kÀka glass i solen nere pÄ Möljen. Jo, ibland kÀnns mitt jobb lite extra lyxigt.

I gĂ„r hade jag och lilleman en hemmadag. Gammelmormor kom ocksĂ„ och gjorde oss sĂ€llskap. Vi var ute typ hela dagen och bara myste... SĂ„ hĂ€rligt att kunna Ă€ta lunch utomhus! đŸ‘đŸŒ

PĂ„ eftermiddagen var vi dock tvungna att gĂ„ in. Det skulle lagas middag och duschas innan nattjobbet. Strax innan 17-tiden pussade jag grabbarna hejdĂ„ och Ă„kte mot kollegorna för en trevlig och fin kvĂ€ll. Tiden gick jĂ€ttefort och vips var det dags att hoppa i sĂ€ng. Sedan kĂ€ndes det som att jag sov i tvĂ„ timmar bara innan alarmet pep imorse. Upp och hoppa, lĂ€mna över till kollegorna och Ă„ka heeeeem. HĂ€rligt nĂ€r morgonsolen strĂ„lade och man vet att fem dagars ledighet vĂ€ntar! 🌞

Idag har vi haft ytterligare en hĂ€rlig utedag hĂ€r hemma. Gammelmormor sĂ€llskapade Ă€ven idag. SĂ„ vi har njutit i solen, suttit pĂ„ en filt och mĂ„lat, lunchat + fikat, hoppat studsmatta och bara haft det fint. Passade pĂ„ att hĂ€nga tvĂ€tten utomhus med, ljuvligt. Alla soffkuddsöverdrag, filtar och plĂ€dar fick sig en uppfrĂ€schning. Mmmm! En svĂ€ng pĂ„ Rusta med mormor hann vi ocksĂ„ med. Köpte en lampslinga till altanen! đŸ‘ŒđŸŒ

PĂ„ eftermiddagen var vi dock sĂ„ illa tvungna att gĂ„ in och börja med maten. Men sĂ„ fort vi hade Ă€tit sĂ„ skyndade sig lilleman ut igen. Ja Edwin har varit ute frĂ„n morgon till kvĂ€ll, snacka om att njuta till max. Solkyssta kinder och smutsiga hĂ€nder - tecken pĂ„ lyckliga barn... 

Nu har bĂ„de jag och lilleman precis duschat och krupit upp i soffan. Lite skönt Ă€ndĂ„ att komma in efter flera timmar utomhus. KvĂ€llen blir nog tidig, Ă€r alltid lite extra trött efter att "grisveckan" tagit slut. Men sĂ„ jĂ€kla skönt att göra helg pĂ„ torsdagmorgon!  HĂ€r ska njutas! đŸŒžđŸŒ·đŸ™đŸŒ

ljuvliga maj... 🌞

Helgen kom, helgen gick och april blev till maj... Är det inte galet hur snabbt tiden gĂ„r? Jo, och jag tjatar ungefĂ€r jĂ€mt om det nu tycker jag. 


Hur som helst. Helgen har passerat och jag har kĂ€nt mig ledig, trots att jag haft jobbhelg. Jobbade 14:00-01:00 pĂ„ fredagen. PĂ„ lördagen utnyttjade jag vĂ„rt fina flexsystem och unnade mig lite ledigt. Skulle ha jobbat 14:00-10:00 men tog ledigt Ă€nda till 20:00. DĂ„ fick jag ju hela dagen ledig med familjen innan jag Ă„kte till jobbet för att ha lite lördagsmys och sedan jobba. Hur skönt som helst, det ska jag göra fler gĂ„nger! Och igĂ„rmorse slutade jag alltsĂ„ 10:00 och hade sedan hela söndagen fri, sĂ„ snacka om skön "jobbhelg" 😄

NĂ€r jag kom hem igĂ„r satte vi igĂ„ng att stĂ€da. Jo det sĂ„g ut som ett bombnedslag hĂ€r... Vi hjĂ€lptes Ă„t allihopa. Dammsög, bytte sĂ€ngklĂ€der, dammade, stĂ€dade toaletterna och torkade golv. Finfint igen! Vi var Ă€ven ute en stund i solen innan vi gjorde oss redo för lite kalas. Mot NorrvĂ€gen för att fira min lillebror som fyllt hela 25 Ă„r! 🎉

DÀr blev vi bjudna pÄ goda soppor, bröd, kaffe och tÄrta. Mmm! Sedan gick kalasande över till Valborgsfirande. Vissa hoppade ner i utebadet och njöt, nÄgra spelade kort, nÄgra spelade musik och nÄgra skÄlade in vÄren med det och det andra. En himla fin och trevlig dag/kvÀll med en massa nÀra och kÀra. Vi tÀnkte titta pÄ nÄn majkasa med, men vi hade en trött kille i bilen som somnade pÄ vÀgen hem. Tur han hunnit bÄde duscha och kvÀllsfika innan vi Äkte! Vi andra var ocksÄ trötta och stöp i sÀng efter en varm dusch...

Idag Ă€r det första maj och jag har jobbat ett förmiddagspass. RĂ€tt skönt att jobba nĂ€r dom flesta andra Ă€r lediga faktiskt, lugnt och skönt med helg pĂ„ en vardag! Och vi har haft en mysdag pĂ„ jobbet. Gofika och chill pĂ„ balkongen, det Ă€r inte fy skam inte! 

NĂ€r jag slutade mötte jag upp Mattias och Edwin pĂ„ Rusta. Vi hade bestĂ€mt oss för att köpa en studsmatta till barnen. Den minsta modellen. Gissa om Edwin blev lycklig?! Lite mer smĂ„tt och gott blev det med. Samt glass till mellis! 

VĂ€l hemma började vi bygga ihop studsmattan. Det gick smidigt och lilleman fick premiĂ€rhoppa i eftermiddagssolen. Lycka! Vi plockade Ă€ven fram utemöblerna och njöt ordentligt i det fantastiska vĂ€dret. Passade sĂ„klart pĂ„ att grilla med, mums. Kött, korv, majs, champinjoner, strips och bbq-sĂ„s. Hur gott som helst, och vilka sommarkĂ€nslor... Trots att jag har jobbat sĂ„ kĂ€nns det som om jag varit ledig. Lyx! 

Nu Ă€r det snart kvĂ€ller och hela familjen ligger i soffan och Ă€r trötta. Grabbarna har varit ute frĂ„n morgon till kvĂ€ll sĂ„ Edwin Ă€r alldeles rödblommig och fin. Snart blir det en dusch och hopp i sĂ€ng. Dagis imorgon! 

Jag ska ocksĂ„ ta en dusch och hĂ€nga en tvĂ€tt, sedan blir det nog banne mig hopp i sĂ€ng för mig med. Titta pĂ„ Greys anatomy och bara vila. Det blir en tidig morgon imorgon, sĂ„ det blir skönt att komma i sĂ€ng i tid. 

RSS 2.0