en ledig dag

Torsdag och en ledig dag. Väldigt skönt att slippa ställa alarmet och kunna dra sig i sängen en stund extra. 


Efter en stillsam frukost satte vi igång med dagens första mission... Rev av sängkläderna och hängde ut både täcken och husets alls mattor. Dags för storstädning! Fram med dammtrasor, såpa, dammsugare och allt som behövs. Barnen ville hjälpte till, och vips hade vi städat igenom hela huset. 

Donade med lite tvätt sedan. Barnen byggde pärlplattor. Ja, det var den förmiddagen det. Vi firade vår starka insats med god lunch och sedan glassmellis. Glassmellis i stan faktiskt. Vi åkte nämligen till gammelmormor eftersom molnen drog in över Forsa...

Köpte glass på Ica och spenderade sedan två timmar i Håsta by's lekpark. Barnen hade så roligt och vi vuxna njöt i solen. En riktigt härlig eftermiddag! Sedan promenerade vi hem med gammelmormor och hade turen att bli bjudna på middag. Och ännu mer lyxigt blev det sedan när jag fick stänga in mig i badrummet och krypa ner i ett varm och härligt skumbad. Wow! Verkligen behövligt. Får lätt ont i ryggen och bäckenet nu, så det gjorde gott att få ligga och slappna av i det heta vattnet. Kände mig som en ny människa efter! 🙌🏼

Efter 17-tiden rullade vi hemåt. Två trötta grabbar hade jag med mig. Väl hemma fick den stora äntligen spela tv-spel. Den lilla hjälpte mig att ta in täcken och bädda rent i alla våra sängar. Därefter tog barnen en snabbdusch innan vi myste ner oss i soffan. Lite kvällsfika och någon Fifa-match med Elias.  

Mattias var på innebandy ikväll och innan kvällen var slut hade jag brytit ihop sjuttioelva gånger tror jag. Det går så snabbt, vändningarna är läskiga... Från att känna mig lugn, nöjd och tacksam ena sekunden till att nästa sekund sitta på golvet och gråta krokodiltårar för att ett av barnen vägrade lyssna. Sedan måsta jag grina lite till pga det dåliga samvetet, såklart. Ja... inte lätt med alla dessa hormoner. Försökte förklara för barnen innan dom somnade, varför jag blir så arg och ledsen. Men dom ville hellre att jag skulle läsa en bok. Jaha, ja... men godnatt världens bästa, finaste, underbaraste och  mest otroliga älsklingar. Nya tag imorgon. 

Just nu ligger jag i vår renbäddade säng och njuter. Trött är bara förnamnet. Dags att ladda batterierna för en jobbhelg... Imorgon är det 8-17 som gäller, på lördag 9-20 och på söndag 10-20. En hel del timmar, men inte några sena kvällspass eller nattpass. Det bli skönt. Heja heja! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0