lördag med massa folk...

Inatt fick mamman sova skönt minsann! Efter natt-amningarna med Edwin tog pappan över och bytte blöja och vaggade till sömns. Så skönt att bara stoppa tillbaka tutten och få somna om direkt, hehe. Välbehövligt!

Efter grötfrukost, morgonbestyr och påklädning av barn packade vi ut oss i bilen. Mot barnens farmor och farfar! 

Där blev det soffhäng, kolla skidor, Edwin-mys, lek med Elias och korvlunch. För första gången märkte vi att Elias blev avundsjuk på att Edwin fick uppmärksamhet. Men vadå?! Komma hit sno min farfar liksom.... Hihi, lite gulligt. Även om Elias tyckte det var jobbigt såklart. Men det är ju normalt med svartsjuka när man har syskon! 

På tidiga eftermiddagen åkte vi hem mot Forsa igen. Till Peter på 25-årskalas! Paket, fika och lek med barnen. Ebbe och Elias tävlade om vem som kunde låta mest och få bästa platsen i soffan. Helst bredvid Edwin. Klappa, känna och tjuvnypa lite. Haha! Ebbe var verkligen fascinerad av lilla bebisen, men då kom Elias och berättade att det minsann var hans bror och visade hur man fick klappa. Gulligt! 

På vägen hem köpte vi med oss pizza. Ooops! Men vi skulle få främmande av Mattias storasyster Eva med familj, så vi ville inte hålls på att köra ihop det så värst... Så trevligt med besök! Dom hade med sig Naomi (hon bor hos dom) som är ett år äldre än Elias, och för första gången fick vi se Elias leka riktigt bra med en jämnårig. Oj vad dom hade roligt! Dom var instängda på Elias rum hela tiden. Vi hörde hur dom lagade middag, var på älgjakt och allt möjligt. Riktigt kul att dom kom så bra överens! Ja dom är ju faktiskt "låtsas-kusiner". 

Vi vuxna satt och fikade i lugn och ro. Riktigt trevligt, längesedan vi träffades! Edwin fick så snygga kläder också. Längtar tills han kan ha dom! Även jag fick en tidning och en chokladask att mysa med medan jag bara var hemma. Så himla gulligt... Tusen tack! 

När dom åkte hem blev det lugna gatan här hemma. Barnen i varsin soffa framför en film! Vi vuxna diskade, plockade och donade medans. Jag var tvungen att slänga in en tvätt också, en liten bajsolycka för storebror. In i duschen bara!

Snart ska tvätten hängas, storebror ska sova, lillebror ska göras natteklar och ammas, sedan ska jag bara njuta i soffan ett tag innan vi vuxna också hoppar i säng. 

En bra dag lider mit sitt slut... Vi hoppas på en bra natt och en trevlig morgondag. Första december och första advent. Elias ska öppna första paketet i kalendern! Nu börjar julen :) 




vi välkomnar helgen nu...

Inatt har vi sovit rätt bra, allihopa i samma säng. Trångt, varmt och mysigt. Edwin åt klockan 23:00, 02:45 och 07:00. Det tycker jag känns helt okej, jag kände mig faktiskt utvilad vid sista amningen. Och tur var väl det, för även Elias vaknade då och ville upp. 

Ja, vi hade storebrorsan hemma från dagis idag. Mattias jobbade. En tur till stan var inplanerat för mig och pojkarna! 

Frida kom och gjorde oss sällskap. Tack vare henne kom vi iväg i tid, hihi. Vi styrde bilen mot Dollar för att uträtta lite ärenden. Fix med dom sista julklapparna. Barnen skötte sig exemplariskt! Som belöning åkte vi till min mormor och fikade nybakta lussebullar. Ljuvligt gott... 

Mattias ringde och frågade om vi ville ha lunch. Ja tack! Så han och Peter kom upp med Donken-mat till mormors lägenhet. Där satt vi och mumsade! Sedan var det dags att skiljas åt. Dom åkte på jobb igen och jag åkte hemåt med barnen. Båda två slocknade i bilen, hihi. 

Fast vi åkte aldrig hem, vi åkte till mina föräldrar. Mys i soffan med två rätt så trötta barn! Sedan skulle Elias hjälpa min pappa att sätta upp utegranen med belysning. Han "kapade" grenar med sin lilla motorsåg och pyntade med lite saker under granen. Goding! En mysig eftermiddag. 

Innan vi åkte hem gjorde vi ännu ett stopp. Hos min farmor och farfar. Hon hade bakat massa lussebullar till oss! Så nu är frysen full, mums! Underbart. Vi stannade ett tag så dom fick njuta av barnen. Elias-och-Edwin-mys är en favorit hos dom! 

När vi väl kom hem packades allt upp och vi kopplade på fredagsfeeling. Storkillarna började med middagen - tacos. Själv matade jag en hungrig bebis och tittade på skidskytte på teven. Lite lek hann killarna med också.

Fredagamiddagen var mysig. Det är ju alltid gott med tacos. Men ikväll satt vi längen vid matbordet allihopa och pratade och hade det trevligt. Till och med Elias var med! Edwin låg nöjd i sitt babynest på kökssoffan och tittade på oss. Ja, en riktig mysig stund med älskade familjen! 

Nu har jag diskat och plockat undan i köket. Mer än så blir det inte idag. Elias sov bara en stund i bilen idag, så han går på lånad energi just nu. Snart stupar han nog i säng! Jag ska nog bada Edwin snart, sen blir det soffmys med min käre sambo. Vi välkomnar helgen! Ska bli roligt att ha familjen samlad hela dagen imorgon. Mina älskade pojkar. 



en lugn torsdag hemma...

Imorse var jag trött när familjen vaknade. Jag skulle vilja att Edwins sovschema var tvärtom... Nu sover han länge och bra på dagarna, för att sedan sova små-snuttar på nätterna. Antar att det rättar till sig snart, även om jag ibland önskar att jag kunde vifta med ett trollspö... 

Jag hade iallafall tur och fick sovmorgon efter att Elias och Mattias begett sig mot dagis/jobbet. Jag tog ur Edwin ur babynestet (som vi har i vår säng) så han fick ligga riktigt nära mig, och det gillade han! Sov enda till 10:00. 

Resten av förmiddagen var lugn. Frukost och påklädning, sedan låg jag i soffan med Edwin på bröstet och bara myste. Tittade på film och försökte sova. Utan framgång dock... Att det ska vara så svårt att sova på dagen?! Önskar verkligen att jag kunde! 

På tidiga eftermiddagen gick vi ut i blåsvädret. En skön promenad med en sovande bebis. Jag kände direkt hur mycket piggare jag blev efter 45 minuter med frisk luft, motion och d-vitamin från det lilla man såg av solen. Måste bli bättre på att ta mig ut under dessa trötta dagar... 

När jag kom in skyndade jag mig att förbereda middagen medan Edwin sov vidare i vagnen. Han vaknade ganska snart och ville tutta. Men så kom jag på att jag ju har en bär-sele som vi kunde prova. Det gick alla tiders! Där trivdes han och tillät sin mamma att göra klart maten. Klyftpotatis, kycklingsås och sallad blev det denna torsdag. 

Mattias och Elias kom hem samtidigt som barnens farmor kom förbi. Hon ville inte ha någon mat, men då kunde ju vi andra äta i lugn och ro medan Edwin hade farmor-mys. Lyxigt! 

Eftermiddagen har rullat på... Storgrabbarna har badat, under tiden var jag och Edwin på affären och handlade lite smått. Sedan hade killarna soffmys medan jag diskade undan. Elias har varit lite trött och grinig två kvällar i rad, han har tydligen bestämt sig för att sluta sova på dagis. Nåja, han känner väl själv vad han orkar. Storkillen! Rolig som tusan har han blivit iallafall, flera gånger per dag får han en att skratta. Ibland medvetet, ibland inte. Hihi, älskade unge!

Just nu sitter jag med hårfärg i håret, Elias ligger och kollar film i sängen och dom andra två killarna kollar på hockey. När jag har duschat av mig ska jag också sjunka ner i soffan och försöka hålla Edwin vaken ett tag. Det vore ju inte så dumt att ha en sovande bebis på natten ;)

Mina tre favoritkillar <3

haft besök hela dagen...

Natten har varit hyffsat bra! Edwin vill äta mycket, men han har tack och lov börjat somna om rätt fort efter amningen. Men vi sov ändå vidare när Elias och Mattias åkte på jobb/dagis. En mysig sovmorgon till 09:00! 

På förmiddagen fick vi besök av min mormor och kusin Frida. Dom dukade fram fika i köket medan jag ammade Edwin. Mysig start! Sedan hjälpte dom mig att hänga upp paketen på Elias paketkalender. På söndag är det dags! 

Sedan klädde vi på oss och gick till Röda Korset och kikade. Edwin sov så sött i vagnen, så min mormor tog en rejäl långpromenad med honom. Under tiden gick jag och Frida hem och påbörjade projekt: rensa ur min garderob. Alla gravidkläder lades undan och en stor kasse med kläder rensades bort. Galet skön känsla! Tack för bra hjälp och coachning Frida! 

Medan vi ändå var igång rensade jag ur bland lite jackor, rensade i Elias garderob och var ut med grejer till förrådet. Hurra! 

Sedan kokade vi ihop en riktigt god soppa. En hitte-på-soppa! Både mormor och Frida stannade och åt middag när storgrabbarna kom hem, det tyckte Elias var lite roligt. Enda tills mormor skojade att tomten var utanför fönstret. Oj vad rädd han vart, hihi... Men tusen tack för alla hjälp med både Edwin, garderobsrensning, matlagning och trevligt sällskap hela dagen. Vad vore jag utan er?! 

Elias hade bitit några tjejer på dagis idag. Ajaj! Bland annat hans favorittjej som ville inte leka, då hade han blivit skogstokig och bitit henne. Men fröknarna sa att det syntes att han fick dåligt samvete efteråt. Han hade skämts riktigt! Hoppas det inte händer igen. Inte lätt att vara liten alla gånger... 

Efter att Mattias diskat undan åkte han och Elias till Peter för att julpynta. Haha, vad mysigt! Edwin och jag är hemma och myser vi. Jag ska hänga en tvätt nu, sen blir det kvällafika framför hockeyn. Vi har tur att dom visar Brynäs på vår cmore-kanal. Elias somnar nog tidigt när dom kommer hem, han ville nämligen inte sova middag på dagis. Vi andra ska också försöka komma tidigt i säng! 




lunch och storhandling...

Imorse när storkillarnas klocka ringde var jag redan vaken och ammade Edwin. Jag hade tyvärr bara sovit 2,5 timme då... Lillebrorsan våran tyckte nämligen att det skulle tuttas hela natten! Så när killarna åkte på jobb/dagis somnade vi om en stund till. 

Mitt på dagen hade vi en lunchdejt med min mormor och kusin Frida! Thaibuffé... Riktigt gott och trevligt. Edwin sov hela tiden, lyxigt. 

Efter att jag sedan ammat lilleman åkte vi på Maxi för att handla. Hade tur att mormor följde med och skjutsade runt på Edwin så jag kunde gå runt i lugn och ro. Jag lyckades få med allt på listan! Skönt med en rejäl storhandling! 

Klockan gick fort, när vi kom hem var dem redan 15:00. Vart tog dagen vägen? Gjorde en missnöjd bebis till en nöjd bebis. Byta blöja, mata och mysa! Sedan låg Edwin på köksbordet i sitt babynest och tittade medan jag packade upp matvaror och gjorde middag. Idag gjorde jag kasslergryta med sparris och ris! 

När Mattias och Elias kom hem åt vi maten, sedan blev det soffhäng. Diskade undan och slängde in en maskin tvätt också, men det får räcka för idag... Mina föräldrar kom hit en sväng så vi har mest bara lekt och myst.

Resten av kvällen blir också lugn. Ska bara hänga tvätten, sedan ska vi hänga i soffan och ha det bra. Varva ner och hoppas på en bättre natt :) 



Elias öppnade en lucka på kalendern. "Men det finns många kvar!" Hihi... <3

bvc istället för att föda...

En mysig natt med hyffsat mycket sömn! Elias var duktig och somnade i sitt rum, men när jag ammade Edwin vid 01-tiden hörde jag små fötter som kom tassandes... Hela familjen i sängen! Mattias låg nere i fotändan, och jag låg med barnen på vardera sida - hihihi. Så himla mysigt. Som tur var somnade ungarna om rätt fort, sedan vaknade vi runt 06-tiden när storkillarna skulle kliva upp. 

Efter att Elias och Mattias åkt på jobb/dagis kröp jag och Edwin ner i sängen ett par timmar till. Riktigt skönt! 

Förmiddagen spenderades i stan. Ett bvc-besök var inplanerat. Egentligen hade ju vi beräknad födsel idag, men ett bvc-besök med vår 3 veckor gamla skatt kändes mycket bättre! Han går upp i vikt och växer fint. Han väger nu 3840 gram och är 53 cm lång, mamman är nöjd och glad. Stora fina killen! 

Carro gjorde oss sällskap till stan, så efter bvc promenerade vi till Dackås och  fikade. Kul att träffa gamla kollegor och få visa dem lillkillen! Det blev även ett besök på ÖB, där jag köpte en badbalja till bebisen våran. Handfatet börjar bli för litet, hihihi... 

Efter att ha varit ett under-barn i stan blev det massor av grin på vägen hem. Hungrig kille! Vi skyndade hem och ammade, sedan brakade det till ordentligt i blöjan. Efter blöjbytet hade jag en nöjd liten bebis som sov i babynesten medan jag lagade middag. 

När storkillarna kom hem åt vi mat, idag bjöds det på stuvade makaroner och korv. Alltid gott! Elias hade haft det bra på dagis, trots lite ledsna miner när pappa lämnade honom. Längesedan han var där! 

Nu är det soffhäng för hela familjen. Elias spelar på surfplattan, Mattias betalar räkningar och jag har precis matat Edwin igen. Snart ska jag diska undan i köket, sen ska Elias hjälpa mig att bada lillebrorsan säger han. Han är så himla go och snäll mot Edwin, blir varm i hjärtat... 

Resten av måndagen blir nog lugn. Försöka få barnen i säng i bra tid. Men innan dess ska hela familjen ha en mysig kväll tillsammans. Vardagsmys :) 



Finaste syskonen! Vi älskar er, underbara barn... 

en värdefull natt för mig...

Igår var det en trött mamma som gick till sängs... Edwin har ett extemt tuttbehov på kvällarna. Han skulle nog helst vilja ligga och snutta i flera timmar, hihi. Men när han tillslut kände sig nöjd tog Mattias över och fick honom att somna. Och det gjorde jag med. Somnade och sov enda tills Edwin var hungrig igen, klockan hade hunnit bli 04:20 då, så jag hade redan då sovit mer än vad jag gjort tidigare nätter! 

Vi struntade i ersättning inatt och fortsätter kämpa på med amningen. Inatt gick det kanon! När han sedan var mätt gick Mattias upp och bytte blöja och såg till att han somnade igen, så jag fick sova vidare. Klockan 07:30 var han hungrig igen, och vi körde då på samma sak igen. Jag ammade och Mattias bytte blöja och fick honom att somna om. Jag provade även ett tips från mamma. Att ha en macka förberedd i kylen till morgonamningen. I vanliga fall brukar jag inte ha ork att äta något för ens vid 10-11 tiden... Men nu åt jag en macka i sängen efter morgonamningen, fylla på energiförrådet innan man kliver upp! Kändes skönt, plus att hela familjen somnade om och sov enda till 10:30. Så många timmar som jag sov inatt har jag inte sovit sedan några dagar innan förlossningen! Räknade ihop och fick det till 9 timmars sömn med små avbrott. Gissa om jag var utvilad och glad när jag klev upp? Edwin hade en utvilad och stark mamma! 

Vi myste till Vinterstudion imorse, älskar att skidorna dragit igång! Det kommer bli många mystimmar i soffan i vinter... Mattias gjorde en grötfrukost och sedan var vi redo för dagen. 

Edwin har sedan legat och tuttat mest hela dagen. Intensivamning! Men vi börjar få till det riktigt bra nu, lillgubben och jag. Nu äter han lika mycket från båda brösten och har faktiskt inte kräkts på några dagar! Hoppas, hoppas vi är på rätt väg nu. Vår bvc-sköterska sa att dom brukar ha en tillväxtsperiod när dom är runt 3 veckor gamla, och det märks verkligen på Edwins matschema nu. Om han fick skulle han nog ligga och snutta dag in och dag ut. Min lilla snutt-bebis som på pricken blir 3 veckor gammal idag! Tiden går så fort, det gäller att njuta... 

På eftermiddagen tog far och son en promenad medan jag tog tag i hemmet. Dammsuga, torka golven, städa badrummet och hänga tvätt. Så skönt att få det gjort. Tror att söndagar får bli min nya städdag! 

När det var städat och fint kom grabbarna hem. Mattias lagade god middag medan Edwin låg och tuttade. När alla sedan var mätta och belåtna åkte vi till Norrvägen för att titta på hockey. 

Jag och Edwin är fortfarande kvar, men Mattias har åkt och hämtat Elias. Nu får vi ha bästaste storbrorsan hemma i en vecka! Vi har saknat dig allihopa! Dock blir det jobb och dagis för storkillarna, men nog får vi tid att leka och mysa alltid. Hoppas på en bra vecka med hela familjen samlad! 

Resten av den här kvällen blir lugn. Hem och mysa och ladda för en ny vecka :) 

Mammas tutt-bebis som blir 3 veckor idag <3

inte bara rosa fluffmoln...

Att kunna bli mamma är helt underbart och det är helt klart det bästa som hänt mig. Men man svävar inte alltid på rosa fluffmoln där allt är frid och fröjd... Idag har jag haft en riktigt usel dag, som egentligen började redan inatt. Edwin var vaken mellan 01:30 och 05:00 ungefär. Han grinar eller skriker inte, han är mest bara pigg liksom. Vill äta lite då och då. Sedan ligger och vrider och vänder sig. 

När vi vaknade imorse var jag helt slut som människa. Typiskt att Mattias inte var hemma just den här dagen... Jag bar Edwin in till badrummet för att byta blöja, sedan bara brast det. Jag började skaka, kallsvettas, må illa och känna att benen nästan inte höll mig uppe. Hjälp! Kommer jag att svimma? Jag skyndade mig att bära Edwin till babynestet i soffan, så sjukt obehagligt att knappt ha ork att bära sitt eget barn. Sedan fick jag springa på toa och "kräkas" upp slem. Jag har inte kännt mig så svag på länge... Kroppen värkte av utmattning och hunger. Sömnbrist, dåligt med mat och amning är ingen bra kombination. 

Jag ringde min pappa som kom på en gång. Edwin somnade i hans famn och jag fick i mig mat. Sedan åkte vi upp till Norrvägen. Bästaste morfarn tog hand om Edwin medan jag däckade. Jag lyckades slumra till, men jag har ju extremt svårt att sova på dagarna, så det blev mest vila. Tror jag fick feber också. Jag frös så jag skakade och kroppen värkte. Och samtidigt kände jag mig som världens sämsta mamma. Det är ju jag som ska vara stark. Det är jag som ska ge Edwin mat, och vara hans trygghet. Men där låg jag i sängen och orkade knappt röra mig... Det är tur att jag har världens bästa föräldrar - bättre mormor och morfar kan inte Edwin ha! 

Vid 15-tiden orkade jag komma upp till soffan där mamma, pappa och lilleman var. Jag tog två alvedon, vatten och en banan. Sedan orkade jag amma Edwin och pussa på mitt älskade barn. Önskar att sömn var en värdslig sak som inte behövdes... 

Jag stannade kvar och tittade på hockey och blev bjuden på mat. Tack för allt! Sedan började jag att försöka intensiv-amma Edwin. Jag vill så gärna att amningen ska fungera, så jag ska försöka ge järnet. Försöka att inte ta till ersättningen. Det funkade rätt bra ikväll. Har har till och med tagit bröstet som han knappt äter på. Ska få igång mjölkproduktionen ordentligt på det bröstet också, försöka få honom att äta från båda. Det gjorde han som sagt bra ikväll. Inget kräks heller! 

Snart ska vi hoppa i säng här hemma. Mattias och Edwin myser i soffan och tittar på film. Själv har jag nyss tagit en skön och välbehövlig dusch med hårtvätt. Det är nog dags att amma Edwin snart, sedan hoppas vi på en bra natt. Eller iallafall någorlunda bra! 

Älskade fina barn... Mamma älskar dig, trots att hon ibland är världens svagaste. 

vad lite sömn gör mycket...

Igårkväll bestämde vi oss för att prova något nytt i hopp om att både jag och Edwin skulle få sova på natten. Innan läggdags (mellan kl. 22-23 ungefär) fick lilleman en portion ersättning efter lite "mystuttande". Det sa bara slurk, och vips så sov han. Nästa gång vi vaknade var klockan 03:15 tror jag, hurra! I vanliga fall brukar han då ammas. Och det slutar i princip alltid med äta, somna, äta, somna, gnälla och sedan en kaskadkräkning... Nu klev jag upp och gjorde en flaska ersättning igen. Han åt upp allt, vi bytte blöja och sedan somnade han nästan direkt. OCH INGEN SPYA! Jag trodde jag drömde... Nattpasset som brukar ta 3 timmar tog nu knappt 1 timme. Nästa gång han vaknade tittade jag hoppfullt på klockan. Jodå, vår lilla bebis hade sovit till 06:16. Lycklig mamma! 

Efter ett gäng urk-nätter har jag lärt mig min sons "mönster" rätt bra. Han klarar helt enkelt inte av att äta bröstmjölk på natten... För det första har jag massor av mjölk, väldigt mycket "blaskig" mjölk som bara sprutar ut när Edwin äter. Han hinner knappt svälja och orkar liksom
bara äta den där första mjölken innan han somnar. Har testat pumpa ut "det första" och sedan låtit honom tutta för att komma åt den fetare mjölken, men det hjälpte inte. Han bara somnar vid bröstet, men börjar grina och vill ha mat när jag lägger ner honom. Har även testat ge honom min bröstmjölk på flaska, men det kommer upp i en spya det också... Antar att det blir fullt av den där söta, blaskiga mjölken i hans mage av allt "småätande", och därav all spya. Kan bebisar vara känslig mot bröstmjölk just på natten?! 

På morgonen och dagen funkar amningen hur bra som helst! Då är han mer vaken och äter oftast rejält så han blir mätt. Så vi kommer att prova detta mönster inatt igen för att se om det bara var en tillfällighet eller om han faktiskt mår bättre av det. Ersättning på kvällen/natten och amning på dagen. 

Jag tycker absolut inte det är "fel" att ge ersättning. Men personligen var jag inställd på att helamma mitt barn. Av många anledningar... Jag vill fortfarande amma Edwin och hoppas att han lär sig tutta på nätterna. Men tills dess ska jag försöka att inte lägga någon energi på att vara ledsen för att det inte fungerar. Man är en lika bra mamma oavsett! 

Idag var jag alltså utvilad när Edwin vaknade imorse. Skönt! Vi klev upp och åt frukost, det är galet vad hungrig jag är efter en natt. Kan vakna av min kurrande mage på nätterna ibland, haha... 

Mitt på dagen fick Edwin följa med sin mamma och sin mormor på en långpromenad i solen. Han sov så gott hela vägen, och jag fick andas frisk luft och blunda mot solen. Riktigt härligt att komma ut och röra sig! På vägen hem svängde jag in på Ica och köpte en Amaryllis också. Snart advent! 

Väl hemma blev det lunch och soffmys med Edwin. Mattias kom hem tidigare från jobbet, så efter att jag matat lilleman smet jag iväg till stan en sväng. Nu för tiden känns det sååå konstigt när jag är själv! Men skönt var det, samtidigt som man saknar sin underbara lilla skatt. 

Det blev en sväng till A&H och ÖB. Lite smågrejer som behövdes! Bland annat nya lampor till en ljusstake. Ja, i eftermiddags åkte ljusstaken upp i köksfönstret och amaryllisen ner i en kruka. Ännu mer julkänsla här hemma! Mysigt värre... 

Till middag gjorde vi spagetti och köttfärssås, enkelt men gott. Sedan hade pojkarna soffmys medan jag diskade och vek ett berg med tvätt. Ibland är det så mysigt att plocka, dona och kolla på killarna som myser! Fast inte lika mysigt som att själv mysa med Edwin, hihi. 

När det blev kväll klädde vi på oss och tog en promenad, lilla familjen. Dryga halvtimmen var vi ute. Så mysigt att kolla på hus och i fönster man går förbi. Edwin gillar verkligen att åka vagn, somnar så fort han får på sig overallen! 

Nu är det Fredagsmys. Tända ljus, popcorn och bebis i soffan. Underbart. Sedan hoppas vi på en bra natt igen! 





sånt väger upp allt jobbigt...



en trött och grinig mamma...

Natten började bra! Edwin sov mellan 23-03, ett hopp tändes... Men efter amningen kunde han som vanligt inte komma till ro. Äter, somnar, äter, somnar. Sedan kommer den där hemska kaskadkräkningen... Allting förgäves, känns det som. Vi låg vaken till 06-tiden, sedan lyckades han sova i någon timme innan det var dags för nästa matslurk + kaskadspya. Ja, det var en trött och uppgiven mamma som startade den här dagen. 

En maskin fullproppad med små handdukar och filtar måsta tvättas. Det går åt massor till vår bajs och kräkglada lilla älskling! 

Sedan hade vi en lugn och mysig dag i soffan. Det jobbiga är att jag inte kan slappna av och sova medan Edwin gör det... Jag har massor av saker som flyger runt i huvudet. Det bara går inte att somna. Antar att jag måste öva och bli bättre på det, innan jag går in i väggen. 

När pappan kom hem åt vi middag. Julkorv, potatis och morötter - mmm. Lite köksstök med disk och plock sedan... Efter det brakade helvetet lös. Världens tröttaste och grinigaste mamma! Det känns som att jag är i puberteten igen, hjälp. Minsta lilla får mig att grina och skrika. Mattias tog med sig Edwin på en promenad. Jag hade också velat följa med egentligen, som vi hade planerat, men det var väl nån liten fjantsak som gjorde att jag vägrade och istället låg raklång på sängen i protest... Ja, ni hör ju. Stabil mamma? 

Nu har jag krupit upp i soffan. Kaffebryggaren står och droppar. Ska bli gott med lite sockerkaka och två stora koppar av den magiska drycken. Det är nog precis vad jag behöver innan grabbarna kommer hem igen. Allra bäst vore väl att sova, men dit är det en bit ännu. Måste träna på avslappning!!! 

Älskade unge... Önskar du sov såhär bra på natten! 

bebiskompis & restaurang...

Imorse var vi trötta på Frejavägen igen. Inatt funkade dock amningen rätt bra, men istället kunde han inte somna efter nattslurken... Massa gnäll och mys-tuttande, sedan lyckades jag vagga honom till sömns. Det är tur att han sover bra på mornarna så den trötta mamman får sova ut. 

Men jag är glad att vi klarade natten utan att ge ersättning. Dessutom fick han behålla all mjölk i lillmagen! Nöjd mamma. 

På förmiddagen kom Carro. Vi gjorde oss i ordning och åkte till hennes syster Helen och söta lilla Emil. Som inte längre är så liten som sist jag såg honom! Tiden rusar iväg... Han är ungefär 4 månader äldre än Edwin, och jösses vad det händer grejer med dom små liven på så kort tid. 

Vi fikade, pratade och myste med småpojkarna. Så trevlit att komma iväg! Edwin var på väldigt bra humör och skötte sig utmärkt. Åt, sov, bajsade och var allmänt nöjd. Ja, man måste ju visa sig från sin bästa sida inför folk, hihi. Timmarna flög iväg och tillslut var det dags att bryra upp det trevliga och åka hemåt. Men hoppas det blir fler bebisdejter! Även om dom inte var så värst intresserade av varandra nu ;)

På vägen hem svängde vi in på Ica, sedan hem och slänga sig på soffan! Mata Edwin, mysa och vänta hem pappan. 

Pumpade ut massa mjölk och åkte hem till mina föräldrar sedan. Edwin skulle nämligen få mysa med sin morfar någon timme medan Mattias bjöd på mat på Route 84. Fira att just vi fick bli Edwins föräldrar. Otroligt gott och mysigt att komma iväg en stund. Även om jag längtade ihjäl mig efter lillpluppen! 

Nu är vi åter på Norrvägen. Allt hade gått bra här. Edwin hade ätit upp all mjölj och somnat i morfars famn! 

Snart ska vi åka hem och göra kväller. Ska försöka komma i säng lite tidigare ikväll, om lilleman är med på noterna... Sedan ska jag prova lite nya amnings-tips och hoppas på att natten blir bra! 




vart är vår nöjda lilla bebis...

Ännu en natt med halvtaskig sömn... Vad hände med vår nöjda lilla bebis som sov på nätterna? Inatt var vi vakna mellan 00:30 och 04.00 ungefär. Edwin har väldigt svårt att äta från bröstet på natten har jag märkt. Han visar att han är hungrig, börjar suga, äter i någon enstaka minut och sedan somnar han. Han ligger liksom bara och "snuttar" tills han inte orkar mer. Försöker hålla honom vaken, men det är svårt. När jag sedan lägger ner honom för att sova vaknar han och grinar. Hungrig mamma! Sedan blir det samma visa igen... Han får alltså inte i sig någon mat. Äter "den första blaskiga mjölken" bara (hinner ju aldrig få i sig den feta på slutet eftersom han somnar) och så kräks han upp det lilla han fått i sig. När klockan var 04:00 fick en trött och ledsen mamma nog. Vad ska jag göra?! Jo, jag gick faktiskt upp och värmde ersättning till honom. Det slurkade han upp, fick behålla i magen och för första gången på flera timmar slappnade han av i kroppen och somnade i lite mer än 3 timmar.
 
Det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra... Jag vill ju så gärna kunna "amma på heltid" och veta att min mjölk är tillräckligt bra. Men samtidigt så måste man ju göra det som funkar bäst? Önskar jag kunde prata med min älskade son och fråga vad som är rätt.
 
Mattias åkte på jobbet imorse, medan jag och Edwin fick sova vidare. Behövligt med sovmorgon för att kunna orka med dagen! Frukost, vila och sedan en promenad med Carro. Första långpromenade sedan förlossningen, så otroligt skönt. Kroppen känns så gott som återställd nu, bara den där konditionen som ska tränas upp! Hehehe.
 
Mitt på dagen blev Edwin sådär missnöjd igen. Grinar och spänner sig. Ont i magen kanske? Han låg vid bröstet och åt, sedan kommer det upp i en kaskadkräkning... Varför får han inte behålla bröstmjölken? Efter ett tag "gav jag upp" igen, gav honom en portion med ersättning. Det tog han gladeligen emot. Han fick behålla det, och kunde även slappna av och sova efteråt. Samtidigt som jag blir nöjd blir jag ledsen...
 
På eftermiddagen var det dags att göra middag. Vi har massor av älgkött i frysen, så jag kokade ihop en kalops som fick mer än godkänt av karln! Kul. Efter maten fick jag order om att lägga mig på soffan medan Mattias diskade. Precis vad jag behövde! Somnade till med Edwin på mig, så himla mysigt.
 
Nu är det kväll och fotboll på teven. Edwin har nyss tuttat, och tyvärr kräkts upp alltihop... Han börjar göra tecken för att äta mer, så vi provar väl att amma mer snart. Hoppas verkligen att allt rättar till sig och att vi får sova inatt. Det gör ont i mammahjärtat när han är ledsen! Men är det nånting som är säkert så är det att jag ska göra allt jag kan för att du ska vara nöjd, gubben. Ersättning eller amning. Bara du mår bra. Mammas älskade lilla Edwin.

en ganska jobbig natt...

Inatt har vår lilla bebis varit vaken mer än vad han har sovit, känns det som. Mellan klockan 21 och 05 ville han tutta hela tiden. Äta i 5 minuter, somna i 5 minuter. Om och om igen... Ja, för första gången var Edwin missnöjd på natten. Och hade en otroligt trött och uppgiven mamma. Blir han inte mätt? Är mjölken inte tillräcklig? Har han ont? Gasig i magen? Vill han bara vara nära? 

Några timmar sömn fick vi ihop iallafall, och en ganska lång sovmorgon på det. Efter frukost och en kopp kaffe var man på banan igen! 

Vi hade tur att vår bvc-sköterska skulle komma hem till oss mitt på dagen. Det lugnade en orolig och trött mamma. Förmiddagen gick nämligen i samma tecken som natten... Edwin var inte sitt vanliga nöjda jag. Han var bara nöjd i korta stunder, sedan var det mammas tutte som gällde! 

Bvc-sköterskan kom och vi överöste henne med frågor och funderingar. Edwin hade gått upp 200 g sedan förra veckan, så nu väger han 3520 gram. Han bajsar extremt mycket, så hon tyckte att det var en bra viktuppgång. Han får i sig tillräckligt med mjölk. Skönt att få veta! Sedan tyckte hon att jag skulle försöka få i Edwin mer mat åt gången. Även om han somnar vid tutten ska jag försöka hålla han vaken så han får i sig ett rejält mål mat, och därmed kanske kan sova en längre stund. Gegget i ögonen är nog bara trånga tårkanaler. Ska fortsätta att badda med ljummet vatten och droppa i lite bröstmjölk i ögonen. Provade det igår och det blev faktiskt bättre! Fick även tips om en bra salva till hans röda stjärt. Skönt att få fråga ut och få svar! 

På eftermiddagen åkte vi till stan, en handling på maxi var verkligen nödvändig. Edwin låg nöjd i bilstolen som jag skjutsade runt i vagnchassit, så himla smidigt. Många kassar och många paket blöjor blev det. Sempers magdroppar till Edwin införskaffades! Vi tog även en runda på Dollar medan lillpluppen sov så sött. Tvättlappar, fryspåsar, disktrasor, tvål och annat sånt nödvändigt. 

På vägen hem släppte jag av Mattias och Edwin hos mina föräldrar. Vi var bjuden på mat där! Lyxigt värre... Själv åkte jag hem och packade upp allt i lugn och ro. Härligt att fylla upp kyl, frys och skåp! 

Nu är vi fortfarande uppe på Norrvägen. Har ätit god middag, matat Edwin och hängt i soffan. Skönt att slippa laga mat idag! 

Snart ska vi nog hem och fortsätta kvällen. Edwin ska få sig ett bad. Sen blir det bara mys och tidigt i säng. Hoppas lite nya knep ger oss en natt med bra sömn! 


Mammas lillplupp med geggiga ögon...

öppet hus denna söndag...

Söndagen inleddes med sovmorgon! Tror klockan var runt 10-tiden när hela familjen vaknade till liv, lyxigt. Edwin sov bra inatt också, så alla var utvilade. Sedan blev det mys i sängen innan vi klev upp och åt frukost. 

Mattias och Elias klädde på sig och tog en promenad på förmiddagen. Under tiden förberedde jag för ett "öppet hus" här hemma. Ja, det var många som ville komma och träffa Elias innan han åkte hem till sin mamma. Och självklart lilla Edwin. På med kaffebryggaren och bjud hem allihopa! Mina föräldrar, Mattias mamma, min mormor, min farmor och farfar, min moster och min kusin. Fullt hus! Jag hade sådan tur att min mormor kom med nybakt sockerkaka och min farmor med goda bullar. 

Elias blev också glad för allt besök. Han fick post av nästan alla som kom! Han som älskar att få brev och post. Min farmor och farfar kom med ett brev och lite småpengar. Min moster och kusin kom med ett stort kuvert som innehöll en bamsetidning och en adventskalender. Även Elias farmor kom med en adventskalender och ett godishus. Dessutom fick han ju leka av sig ordentligt med allihopa. Lycklig kille!  Jag blir så varm i hjärtat av att alla mina släktingar är så snälla mot Elias. Han har verkligen vunnit allas hjärtan! Och det finaste är att INGEN gör någon skillnad nu när Edwin är född. Båda barnen är lika mycket värda och blir behandlade därefter. Bonusbarn eller biologiskt barn? Vad är det för skillnad när vi är en familj? Jag älskar mina föräldrar och släktingar för att ni är dom ni är. Och för att ni älskar båda våra barn! Edwin fick tre fina bodys av min moster med familj också, från deras resa till England. Så fina!

Det var verkligen mysigt att ha allihopa samlade här samtidigt. Skön stämning och inga konstigheter. Elias fick som sagt leka med allihopa, han bjöd in en efter en i sitt lila rum. Edwin fick hoppa från famn till famn och mysa. Han gjorde knappt ifrån sig ett ljud, vår nöjda lilla bebis! Tack alla för att ni kom och myste med oss... 

På eftermiddagen blev vi själva, familjen. Mattias gjorde hemgjord pizza som vi åt till söndagsmiddag, gottgott. Elias vilade en stund efter maten, sedan tittade vi på barnprogram och tog det lugnt allihopa. Vi hann spela lite memory med Elias också innan hans mamma kom och hämtade honom. Nu blir vi utan storebror i en vecka... Han som varit så snäll och hjälpsam! Allt har verkligen gått över förväntan, och det ska Elias verkligen ha beröm för. Han har vuxit flera centimeter i sig själv och blivit så duktig. Så förståndig liksom! Bästa storebrorsan, vi kommer sakna dig. 

Nu är det kväller. Mörkt och mysigt... Jag har precis tagit en dusch och tvättat håret. Det har helt plötsligt blivit en lyx att ta en lång skön dusch, hihi. Ska hänga en tvätt nu, sen blir det lite soffmys och amning med Edwin innan vi hoppar i säng. 

Imorgon har vi pappan hemma för sista dagen, sedan har dom 10 första pappadagarna gått. Vad fort det går! Men vi är så nöjd med dagarna vi haft tillsammans här hemma... Vi har hjälpts åt med sysslorna, myst och tagit vara på tiden med varandra. Hoppas vi klarar oss lika bra när pappsen börjar jobba! 





en riktig hemma-lördag...

Jag måste inleda med att berömma vår lille Edwin för ytterligare en bra natt. Elias är det aldrig några problem med, han sover alltid hela nätterna - och tar gärna sovmorgon. (Lovely!) Men just inatt var det storebror som råkade ut för en grej... Klockan 01:15 vaknar vi med ett ryck av att någon dunsade ner i golvet. Nere vid fotändan! Han måste ha vaknat och krypit i sömnen, lillhjärtat. Som tur var gjorde han inte illa sig! 

Resten av natten var som sagt bra. Och en skön sovmorgon på det. Mattias klev upp med Elias och kokade gröt. Jag myste i sängen och matade Edwin, sedan kom jag upp till nybryggt kaffe och dukat frukostbord. Lyx! Det har verkligen varit underbart att ha haft Mattias hemma på pappaledighet. Bästa pappan och bästa sambon! 

Dagen rullade på... En riktig hemmadag. Mattias och Elias tog en promenad mitt på dagen. Jag och lillebrorsan var hemma och myste medans. Donade med lite kort som jag framkallat, ett album till lilla Edwin är påbörjat. 

Vad har vi gjort mer idag? Jo, barnen har vädrat rumpan ett bra tag. För ska lillebror få vädra stjärten ska storebror också göra det, punkt slut. HIHI. 

Eftermiddagen kom och det blev dags att äta middag. Mattias stod för matlagningen idag och han bjöd på potatis, fläsk och löksås. Sååå gott. 

Sedan åkte pepparkaksdegen fram! Elias var duktig på att baka, trots att han var trött. Ingen powernap idag... 

När vi bakat klart blev det självklart provsmakning. Gott kvällsfika! Sedan lekte storgrabbarna med tågbana och kollade på en Smurffilm medan jag stökade undan kaoset i köket. Skönt att få undan det. Även en hög med ren torr tvätt veks undan. Lite nytta bland all lek och bebismys! 

Nu är det kväll och vi har en trött Elias här. Det blir sängen nu. Han ska hör och häpna prova sova i sin säng! Håller tummarna. Vi andra fortsätter lördagkvällen i soffan. Tända ljus, lite götta och mys med Edwin. Mammas lilla kille med geggiga ögon, uscha... 

Ännu en bra dag med hela familjen börjar lida mot sitt slut. Som jag älskar mina tre favoritkillar! 




en väldigt bra fredag här...

Ännu en natt då vi fått sova någorlunda bra. Edwin vill äta ungefär 2 gånger/natt och det känns ju helt OK. Han brukar däremot ha lite bökigt att komma till ro efter mjölkslurkarna... Försöker prova olika knep för att det ska fungera bättre. Snart kommer vi nog på något. Men jag klagar absolut inte! Vår lilla Edwin är verkligen en snäll och nöjd bebis, än så länge. Vi får endast höra på hans ljuva stämma när han är väldigt hungrig, och då fåååår man faktiskt grina och säga till. 

Efter att Edwin ätit morgonslurken klev Mattias upp med honom så att jag och Elias fick sova ut. Tack älskling! 

På förmiddagen blev jag ensam hemma med barnen. Mattias skulle till Söderhamns sjukhus och kolla handen... Vi fick en bra start. Elias har blivit så otroligt duktig vid matbordet, blir alldeles förvånad. Han äter jättebra och sitter stilla. Och om Edwin börjar grina och vi vuxna går från bordet så sitter han kvar. Imorse blev det så, att jag var tvungen att avbryta frukosten för att mata Edwin. "Sitter kvar jag, äter upp sen kommer jag åsså!" Duktiga storkillen. 

Efter att båda barnen var mätta i magen och fått på sig kläder gick vi ut på en promenad. Grått och tråkigt väder, men ändå skönt med luft. Edwin sov skönt i vagnen medan Elias promenerade snällt bredvid. Vi tog en tur till Röda Korset, barnen fick varsitt klädesplagg. En snygg tröja till Elias och en body med stjärnor till lillebror! Sedan gick vi till lekparken och lekte av oss innan vi promenerade hem. Precis då kom även Mattias tillbaka. 

Edwin fick fortsätta sova ute i vagnen medan vi andra gick in och åt sopplunch. Lite skönt innemys... När lillebror också hade ätit tog vi oss en tur till Delsbo. Mattias skulle prompt kolla om isarna lagt sig på hans fiskesjöar. Barnen gillar att åka bil så hela familjen följde med, också tog vi helghandlingen i samma veva. 

När vi kom hem var det sena eftermiddagen. Hungriga barn och hungriga vuxna! Matade Edwin och sedan slängde vi ihop en "kycklingsås" som vi åt med pasta. Det blev riktigt gott faktiskt. Elias slickade rent tallriken så det var väl ett bra betyg! 

Kvällen kom och Elias hade fredagsmys. Lite godis och barnprogram i soffan med pappa och lillebror. Mysigt värre! Själv slängde jag in en maskin tvätt och diskade undan i köket. Dona med lite av varje. Plockrundan på kvällarna är som avkoppling för mig... 

Sedan var det dags att bada lillebrorsan. Det gillar han i en halv minut ungefär, sedan blir det skrik! Men nu är han mjuk och ren, lillpluppen. Navelstumpen trillade av idag den också! Tänk, på söndag blir han två veckor gammal. Tiden går, tiden går. Det gäller verkligen att njuta... 

Nu är det soffhäng som gäller. Elias tog nyss ett bad han också, och nu kollar han på smurfarna i sängen, om han inte redan somnat. Vi andra kikar på fotbollen på tv. Ljusen är tända och vuxenskålen med godis åker snart fram. Mys! 


Kärleken till familjen blir bara större och större... <3

städat och gjort advent...

Ännu en hyffsad natt, lillpluppen våran kanske börjar förstå att man ska sova på natten? Hoppas! Det gör sååå mycket om man få sova några timmar i sträck. 

Vi hade en typisk ledig-morgon här hemma. Kliva upp och äta frukost, för att sedan fortsätta mysa i sängen och sofforna. Segstartade, hihi. Till slut kokade Mattias starkt kaffe så vi skulle komma igång! 

Storgrabbarna har haft en mysdag tillsammans. Bara Elias och Mattias. Det har ju varit mycket uppmärksamhet kring Edwin här hemma nu, så en dag helt ensam med pappa var uppskattat! Buspalatset och lunch på McDonalds. Det var han värd, bästaste storebrorsan! 

Här hemma gjorde jag ett ryck medan Edwin var nyäten, nybajsad och sussade sött i sitt babynest. Jag plockade fram julen! Lika tidig som alltid, hihi. Men det blir inte så mycket julpynt här hemma. Tycker det räcker med julstjärnor, julmatta, julgardiner, ljusstakar och julblommor... Och sedan granen såklart. Tomtar är inte min grej, så nå värst med pynt blir det inte. 

Så nu är stjärnorna uppe i vardagsrummet och sovrummet. Även en "varmare" matta under soffbordet. I köket åkte julgardinen upp med matchande duk och kudde i kökssoffan.  Och that's it. Ljusstaken ska upp i köksfönstret också, men det får vänta lite. Mysigt vart det! Nu måste väl snön komma snart så vi får lite julkänsla?! 

När storkillarna kom hem var dom trötta. Dom hade haft det så roligt så. Edwin fick en uggla som man vecklar ut till en gosig filt, så mysig... 

Jag skyndade mig sedan att dammsuga i sovrummet. Alla killarna ville nämilgen sova en stund, så jag stängde in dom där när jag var klar och städade resten av lägenheten med dom sussade. Första gången på två veckor som jag dammsög. Rekord? Även första gången jag dammsög utan att vara höggravid. Wow vad lätt det gick! Inget ryggont längre, hallelujah. Ja, sist jag dammsög var Fredagen den 1/11 och sedan gick ju vattnet den natten! 

Riktigt härligt med ett städat hem. Dammsög, torkade golven och städade badrummet. Så nu är det bara att njuta av det fräscha, och av julmyset... 

Just nu är det soffhäng som gäller. Ska väl peta i oss mat och sedan åka upp till mina föräldrar en sväng. Fika och hockey står på schemat ikväll. Hoppas att Brynäs vinner :) 




Nöjd storebror som ätit på Donken... <3

en onsdag med besök...

Edwin skrällde ordentligt inatt och sov riktigt bra! Två nätter i rad med bra sömn alltså, tack för det lilla barn. Dessutom fick jag och barnen sovmorgon. Mattias klev upp tidigt, vi hade nämligen tid på besiktningen. Bilen gick igenom, hurra! Det verkar vara ett bra bilköp vi gjorde förra året. Femtontusen kontant. Inga lån, inga större fel och inga ombesiktningar... Härligt. Däremot är det ju ingen värsting-bil, och lite små brister och fel har den ju. Men vi måste vara nöjda ändå! 

Efter frukost och morgonbestyr kom pappsen tillbaka. Vi klädde då på oss och tog en promenad i solen. Sååå härligt... Elias jagade såpbubblor och sprang runt runt. Vi provade att ha Edwins mjuklift i Elias vagn. Det funkade utmärkt. Perfekt ifall man inte vill ha den stora rejäla Emmaljungan med sig. Elias graco-vagn är ju så mycket smidigare. På stan till exempel. 

Innan vi promenerade hem blev det korvlunch på kiosken, mmm. Hemma möttes vi av besök! Barnens farmor, farfar, farbror och mormor kom hit. Lek, mys och fika. Vi fick även en så fin blommar av farbror Stefan. Tack! 

På eftermiddagen blev det lugnt här hemma. Elias följde med min mamma hem och Mattias åkte till stan för att boka tid på verkstaden, lite småfix med bilen. Edwin somnade i soffan och jag kunde dona med maten i lugn och ro. Tacos-onsdag! Elias hade ätit hos mina föräldrar och var dessutom supertrött. Ingen powernap idag, dags att få ordning på rutinerna! Det har blivit allt för sena kvällar nu ett tag... Men medan vi vuxna åt mat så lyckades han slumra till i 10 minuter på soffan. Lyx att sitta ner i lugn och ro medan barnen låg på sofforna, hihi. Så så gulligt ut! 

Efter middagen fick vi mer besök. Frida, Anna, Minnah och Peter. Elias fick nog en ny favorit i Anna - mys och lek! Det blev även fika och spel. Trevligt värre! 

Nu är det kväller och dags att varva ner. Har diskat undan och plockat ihop lite. Ska strax ta en dusch och mysa ner mig i soffan bredvid Edwin! Framkalla lite kort och slötitta på tv. Elias somnade själv ikväll, i bra tid dessutom. Hoppas vi får ordning på rutinerna nu. Bra dag lider mot sitt slut :) 


en ledig tisdag tillsammans....

Edwin följer sitt sovschema, varannan natt sover han bra - för att nästa natt vara vaken... Inatt var det den bra natten och vi fick sova allihopa! Blev lite orolig vid 03:30-amningen, hela familjen vaknade nämligen. Elias ville ha välling (tror han blev avundsjuk på att Edwin fick äta, haha) och sedan somnade han gott. Mysigt att amma med hela familjen vakna i sängen! 

Imorse klev Mattias upp när Edwin ville ha mat igen. Har alltid en flaska med bröstmjölk i kylen, så dom klev upp och åt medan jag och Elias fick sovmorgon. Behövligt! Tack älsklingar. 

Förmiddagen rullade på här hemma. Frukost, tv-mys och morgonbestyr. Sedan gjorde jag och Elias oss redo för en tripp till stan. Lillebror fick vara hemma med pappa! 

Första stoppet blev Maxi för att köpa blöjor. Lite annat smått och gott blev det också. Sedan åkte vi ner på stan. Två nya amnings-bh:ar till mig, man kan ju inte gå utan bh i alla tider! Hehe. En sväng ner på leksaksaffären. Elias fick välja en liten grej för han varit så duktig, en ny liten smurf till samlingen! Jag slog även till och köpte en adapter till Edwins babyskydd. Det innebär att vi nu bara kan "klicka på" barnstolen på chassit till graco-vagnen (Elias vagn). Så smidigt att skjutsa honom i det när man ska på stan eller åka och handla, så slipper man bära runt på den tunga stolen! Nöjd. 

När vi kom hem gjorde Mattias iordning lunch. Enkelt men gott med färdiga pannbiffar och potatismos. Mätta och belåtna tog storgrabbarna en powernap. Edwin likaså. Själv donade jag undan i köket - disk och plock. Vek även ren tvätt innan jag också slumrade till på soffan. Skönt! 

Nu har Elias och Mattias gått ut på en promenad. Reflexvästarna på! Edwin och jag har soffmys... Han vill nog snart äta, sen ska jag koka päree och sätta på ugnen. Mattias har förberett en god fisk, mmm! 

Ikväll blir det familjemys. Brynäsmatch på teven, tända ljus och något gott att äta kanske? Låter alldeles underbart :)

Ett av de bästa köpen är Edwins babynest! Älskar det.  

måndag och bvc-besök...

Inatt har halva familjen sovit gott, medan den andra halvan knappt sovit alls... Det var jag och lilla Edwin som drog nitlotten. Mellan 03-06 var han vaken. Mammas lilla skitunge! Men han grinar eller skriker inte. Han ligger nöjd och tittar runt bara. Fast han grymtar till lite då och då, så jag kan inte slappna av och sova. Storgrabbarna däremot sov som stockar inatt, hihi. 

Det blev en lång sovmorgon, så jag fick några timmars sömn iallafall. Sedan fick vi besök av min kusin Frida, hon hade post med sig till Elias. Överlycklig kille! En jättefin bok som handlade om honom själv - så himla fin! Dom är snäll dom, Frida och Tom. 

Efter en grötfrukost var det sedan dags för mig och Edwin att åka till stan. Första besöket på BVC. Allt såg fint ut med vår lille kille. Han är nu 51 cm lång och väger 3320 gram. Drygt 100 gram plus sedan utskrivningen på BB. Vi närmar oss födelsevikten och bvc-sköterskan var nöjd med viktuppgången. 

Medan vi var i stan hade storgrabbarna här hemma varit på Ica. Duktiga killar som lyckas komma hem med allt jag skrivit upp! Elias hade saknat Edwin. "Sover brorsan?" ropade han i dörröppningen när vi kom hem. Han är så söt och snäll mot lillebror! 

Efter lunchen var det dags för en powernap. Alla killarna tog plats i sängen och sussade sött. Själv tog jag lite egentid. En dusch med hårtvätt, en plockrunda, slänga in en tvätt i maskinen och börja med middagen. Tittade in till mina älskade grabbar då och då. Hämtade ut Edwin för lite amning, sedan väckte vi dom andra när tvätten var hängd och middagen var klar. Idag blev det ugnsfalukorv med pärer och morötter. Gott gott... 

Eftermiddagen blev kväll. Mattias tog en vagnpromenad med Edwin medan Elias och jag lekte med lego här hemma. Lite filmmys hann vi också med innan dom andra kom hem. 

Vi fick även besök av Mattias, Frida och Minnah. Fikade och knäppte kort till HT. Får se om vi lyckas se normala ut hela familjen, haha. Tack för hjälpen Frida! Efter en massa springbus tyckte sedan Elias att dom skulle gå hem. "Gå hem nu ni..." sa han bestämt. Men det var bara för att Mattias lovat honom att bada när dom hade gått, hihi. 

Efter kvällsbadet somnade Elias gott. Mattias och Edwin intog soffan medan jag gjorde sista plockrundan och diskade undan ett stort berg med disk. Vägrar spara tills imorgon! 

Nu har Edwin precis tuttat färdigt inför natten, nu hoppas vi att han sover mellan måltiderna... Han verkar ju köra varannan natt, så enligt schemat bör han sova bra denna natt. Tråkigt nog har han blivit alldeles geggig i ens ögat. Vet inte om det är ögoninflamation eller om det är trånga tårkanaler bara? Mammas lillhjärta... 

Imorgon väntar ännu en ledig dag tillsammans. Lite grejer står dock på schemat. Fast inte förens vi fått sova ut ordentligt ;) 


Finaste Elias och Edwin! Jag älskar er...

våra underbara pappor...

Idag är det farsdag och vi har firat våra fina pappor! Mattias fick äran att bli firad som tvåbarnsfar. Det trodde vi ju aldrig att han skulle göra iår, med tanke på att vi hade beräknad födsel den 25/11. Men Edwin hade bråttom! 

Inatt har vår lille bebis varit underbar. Han somnade runt 21-tiden efter amning, sedan sov han till 02:30 då han tyckte det var tutt-dags igen. Han somnade mätt och belåten efter ett blöjbyte och vaknade vid 05:30 nästan gång. Amma och somna om till 09:00, snacka om utvilad mamma! 

Mattias åkte till Bobygda tidigt imorse för fiske och farsdagsfirande av hans fina pappa. Edwin och jag stannade hemma. 

Jag hann tvätta en maskin tvätt, plocka lite och byta sängkläder på morgonen. Edwin älskar sitt babynest och sover flera timmar där i medan en annan får tid till tråkgöra. Ja, helst vill man ju bara sitta och titta på sitt lilla mirakel hela dagarna... 

Mitt på dagen tog vi en promenad med min mormor som kom på besök. Vi mötte upp mina föräldrar och bjöd in oss på fika hos min farmor och farfar. Fyra generationer samlade på båda sidor! Farsdagstårta och Edwin-mys. 

Hela eftermiddagen spenderade vi sedan hos mina föräldrar. Åt mat, vilade och myste i väntan på Mattias och Elias. 

När dom kom blev det fika och firande av våra underbara pappor. Paket, kort och lotter! Mattias fick ett spel, ett örngott, fina kylskåpsmagneter och ett stort lottpaket av Elias och Edwin. Den nyblivna storebrodern fick också paket. Lillebror har ju fått massor! Elias fick en snygg t-shirt av mina föräldrar, sockor av min mormor och lite allt möjligt av mig och Mattias. Massa småböcker och en spindel som kryper av sig själv bland annat. Nöjd kille! 

Elias var så gullig mot Edwin! Klappade så försiktigt, pussade och bredde över filten. "Eeevin?!" ropade han och ville visa sina leksaker. Sedan tyckte han att vi skulle åka hem och sova. "Ta med den hem va?" frågade han och pekade på Edwin som låg i morfars famn. "Våran bebis!" gjorde han sedan klart för honom, hihi. 

Väl hemma var det dags att bada lillebror. Elias ville vara med och hjälpa till, så duktig så. Sedan ville han vara själv med pappa på rummet sitt, och dit fick minsann inte Edwin följa med. Tror det kommer bli viktigt med egentid för Elias nu. Speciellt med sin pappa. Och säkert en del avundsjuka. Men det hör till när man älskar varandra! 

Själv sitter jag alldeles varm i hjärtat och har nära till tårar hela tiden. Min fina familj. Det ska bli så spännande att växa in i den här situationen, som en familj på fyra. Elias känns helt plötsligt som en jättestor och klok kille, och jag vet att han är den bästa storebrodern Edwin kan få. Jag har sett sidor av min älskade Mattias som jag aldrig tidigare sett. Blir så varm i hjärtat! Och jag lär känna vår fina son mer och mer för varje dag. Jag skulle aldrig vilja byta ut det här livet. Och det har bara börjat... Ren och skär kärlek. 

Och alla fina människor runt omkring oss! Vad vore vi utan er? Ja, som ni ser så håller mitt hjärta på att svämma över av kärlek... Bäst jag går och lägger mig bredvid alla mina killar! Imorgon inleder vi en ny vecka. En vecka då vi är lediga tillsammans och känner in livet som en familj på fyra! <3 

Mattias, Elias och Edwin. Bästa som finns! 

haft en skön lördag...

Dagen inleddes med sovmorgon. Ja, det är ett måste när vår lilla Edwin fått för sig att sova på dagen och vara vaken på natten... Inatt var han verkligen pigg! Ville tutta massor och låg sedan nöjd och vaken. Han kom inte till ro förens vid 05-tiden tror jag. Jag tog första passet mellan 01-03 och sedan pumpade jag ur mjölk så Mattias kunde ta nästa pass. Så skönt att sova! Är otroligt glad att jag har mycket mjölk, det går på en grisblink att pumpa ur till flaskan på natten. Han har nämligen svårt att ta bröstet då... Antar att vi båda är för trötta. 

Jag älskar att vakna upp på mornarna och inse att jag faktiskt är mamma till finaste lilla Edwin. Att inse att det inte är en dröm! Det är på riktigt. Då spelar det ingen roll hur otroligt lite man sovit på natten eller hur många bajsblöjor man varit upp och bytt. När det finaste man har ligger och andas bredvid... 

Idag på förmiddagen har vi haft besök. Vi har haft folk här hela veckan som velat mysa och snusa på Edwin. Idag kom Carro, Johanna och Daniel på lite kaffe och bebismys! Fick sååå fina kläder till lillpyret vårat. Gissa om han kommer vara snygg när han växer i dem?! Tusen, tusen tack. Sedan kom även Peter, Niklas och en stolt farmor på besök. Farmor kom med en fin blomma, också fick vi en babyvakt som vi skickade efter. Vad snälla alla är! Så tacksam. 

När vi blev själva tog vi det lugnt. Skönt att bara vara! Snodde ihop en köttfärssås som vi åt medan Edwin sov i sitt babynest. Älskar verkligen det! Han sover så skönt i det, det går att flytta utan att han vaknar, det går att lämna honom korta stunder på tex. soffan, och han sover tryggt mellan oss i sängen. Skulle inte vilja vara utan det. Några andra favoriter är amningskudden, bröstpumpen, och amningslinnena jag fick av Johanna, Elias mamma. Bäst!

Framemot kvällen tog vi en promenad med vagnen. Det är andra gången jag är ute och promenerar, och jag känner ju att det är mycket i kroppen som ska läka. Blir väldigt "trött och tung" i magen efter ett tag. Så några långa sträckor blir det inte än på ett tag! Vi gick upp till Norrvägen och fikade. Så fick mormorn och morfarn lite Edwin-mys. 

Väl hemma igen blev det kvällsmys med popcorn och amning framför Så mycket bättre. För precis en vecka sedan låg jag med värkar i ett rum på förlossningen och tittade på ett halvt öga på det programmet. Till slut gav jag upp och orkade inte mer. Några timmar senare föddes han, vår fina lilla kille! 

Otroligt vad fort en vecka går. Och otroligt att man kan älska en liten människa så mycket. Kärleken bara växer och växer... 

Nu ska vi hoppa i säng och sova. Hoppas att vår lille bebis är lite tröttare inatt. Mamman är nämligen dödstrött. 

Älskade lilla barn. Som bjöd på ett leende i morfars famn idag. Och Minnah blir så glad när hon ser Edwin, hihi. 

Fina kläder som vi fått från nära och kära de senaste dagarna <3 

våran fina lilla EDWIN...

Edwin Seilis Wahlberg. Så heter han nu, lillpluppen våran. Hans andranamn Seilis har vi haft klart sedan länge. Hans farfar och farbror heter nämligen det i andranamn. Dessutom blir Edwin nu den 3:e mannen i Sverige med det namnet. Han, farfar och farbror. Ett riktigt familjenamn alltså! 

Så skönt att vi lyckades komma överens om ett namn, det trodde jag aldrig. Mattias ratade nänligen namnet till en början... Men han måste ha insett att han bara ser ut som en lite Edwin! 

Nu längtar vi efter storebror Elias här hemma. Ska bli så kul att se hur han reagerar! Elias och Edwin <3

Nappen har blivit en favorit... 

under/efter förlossning...

Att uppleva en förlossning är det häftigaste jag har upplevt, någonsin. Det är så svårt att försöka förklara med ord hur det kändes, och hur det känns nu efteråt. Men vi kan försöka! 

Jag upplevde min förlossning som bra och enkel. Visst, det tog ett dygn från det att vattnet gick och han var ute, men jag upplevde ändå att det gick fort. Smärtan jag hade innan själva förlossningen drog igång var hemsk, vill jag minnas. Helt sjukt att man kan glömma så fort? Men jag minns ju att jag vred mig i varje värk, så ont måste jag ha haft. 

När jag rullades in till förlossningssalen minns jag att jag grät. Jag var så extremt spänd. Jag hade precis fått veta att det skulle födas bebis NU. Inte imorgon, övermorgon eller om 3 veckor... Narkosläkaren var redo med rygg-sprutan och allt förbereddes runt omkring mig. Då var det ganska svårt att slappna av i kroppen och försöka ta emot värkarna på bästa sätt. Att gråta och hyperventilera är inte att rekomendera, haha. 

Hur som helst så fick jag eda:n i ryggen och jag glömde allt vad smärta heter. Jag hade jag inte det minsta ont under själva förlossningen sen. Upplevde det bara som att jag var extemt skitnödig och hård i magen! Sedan "brände" det ganska bra mellan benen när han var halvt ute också. Men jag hade föreställt mig själva förlossningen som mycket mer smärtsam och jobbig, så jag blev positivt överraskad. 

Mattias var helt fantastisk! Han peppade mig, masserade, smekte och servade med dryck. Det kändes bara så tryggt och naturligt att ha honom vid min sida. Efter förlossningen kan jag ärligt säga att jag inte hade klarat det utan honom. Han hjälpte mig enormt mycket med amningen! I hopplösa stunder där en trött nybliven mamma försökte amma en hungrig bebis, var han den största hjälpen och fick det ofta att fungera för oss. Dessutom vet jag inte vad jag hade gjort utan honom på BB heller. Vi turades om att sova, äta, byta blöja och mysa med vårt lillhjärta. Jag kände mig enormt trygg och glad över att han spenderade alla nätter med mig - innan, under och efter förlossningen! <3

Det händer ju mycket med kroppen under en graviditet. Och lika mycket händer efteråt... Sammanlagt gick jag upp 19 kilo under min graviditet. Det känns dock fortfarande oklart om jag bara var i vecka 36+5 när jag födde, eller om vi räknat helt fel? Hur som helst - 19 härliga kilon, lite bristningar under naveln, massor av vatten i kroppen och en levande bebis i magen. Efter förlossningen kändes det som att allt innehåll i mig rann ut mellan mina ben. Så konstig känsla! Och i samma stund förvandlades min kropp till en mamma-kropp. Bebis på utsidan och mjölk i tuttarna. Helt fantastiskt! 

Jag var ganska öm i underlivet ett tag efter förlossningen. Svullen och en del stygn. Dessutom tyckte jag att jag blödde massor! Allt blod där moderkakan satt ska ju ut... Lite obehagligt i början tyckte jag. Men det minskades ganska fort och övergick till mer mensliknande blödning. Ömheten "där nere" gick också ganska fort över. Ungefär 8-9 timmar efter förlossningen gick det utmärkt att resa sig, sätta sig och torka sig efter toalettbesök. Självklart satte man sig inte med en duns... Att göra "nr 2" var något jag gruvade mig för att göra. Höll ut så länge jag kunde. Men innan vi åkte hem från BB hann jag göra det två gånger, och det gick ju det också. Vad som däremot var omöjligt var att knipa och hålla kisset inne när man försökte, haha.  

Nu har det gått 5 dagar sedan förlossningen. Jättebindorna har bytts ut mot trosskydd, nättrosorna har ersatts av mina egna trosor, amningen har kommit igång, magen börjar drar ihop sig, ömheten mellan benen börjar ge med sig, jag har gått ner 9 kilo och är världens lyckligaste mamma. Bristningarna är kvar, magen är mjuk och degig, tuttarna sväller och jag har fortfarande mycket vatten i kroppen. Fötterna är extremt svällda på kvällen! Men vad gör det när allt annat gått så bra? Med bebisen på utsidan av min mage, spelar inget sån stor roll. 

Psykiskt så går det lite upp och ner. Jag är jättelycklig och förälskad. Men det blir inte mycket sömn. Lillkillen sover massor, men jag har svårt att smälta allt och slappna av... Det tar tid att förstå vad som precis har hänt. Dessutom har amningen börjat krångla på natten. Trött bebis och trött mamma = kaos. Inatt grät vi båda två när han inte lyckades ta "dum-tutten". Ja, han äter nästan inget ur högra bröstet. Så gissa om vänstertutten fått gå varm... Aj aj. 

Inatt ville han bara suga och suga och suga... Inte för att han var hungrig, nej. Då bröt vi vår plan med nappen. Hade tänkt vänta med den (vet inte varför egentligen) men inatt fick han den - och som han somnade! Vilken befrielse. Både mor och son fick sova. 

Vi har även provat idag att pumpa ur "dum-tutten" och mata honom med flaska. Det gick så bra! Planen är nu att pumpa ut och mata honom med flaskan på natten om inte amningen funkar. Sen får han tussa på favvo-tutten på dagarna. Hoppas det funkar! Annars får jag helt enkelt ta hjälp på BVC på måndag. 

Annars njuter vi för fullt här hemma. Vi hjälps åt med allting och försöker få allt att fungera. På Söndag kommer även storebror Elias hem, ska bli så kul att se hans reaktion. Vem vet, han kanske redan glömt bort att han fått en lillebror? Hihi. 

Vi mår alltså bara bra! Lite extra känsliga och trötta bara. Men det hör till. Är så lycklig med min fina lilla familj, som jag älskar er!

Där inne låg min son för 5 dagar sedan... <3

när vår son kom till oss...

Allt startade nog redan i början av veckan, med små "tecken", utan att vi anade något. Natten till den 28:e oktober vaknade jag några gånger av att jag grät av smärta. Nu i efterhand vet jag ju att det var värkar. Men just då så visste jag inte det. Lyckades somna, och dagen efter var allt bra. Tänkte inte mer på det. 

Någon dag efter följde jag med mamma och pappa ner till Gävle på hockey. På kvällen hemma tyckte jag att plutten i magen rörde sig lite mindre än vanligt. Jag blev inte värst orolig egentligen, men torsdagen den 31/10 nämnde jag det för min barnmorska. Hon skickade mig direkt till förlossningen! Där konstaterades det att allt såg fint ut. Inga konstigheter, och jag andades ut. 

Fredagen den 1/11 var som vilken dag som helst. Jag och Elias hade en mysdag. Promenerade, lekte, tvättade och städade. Kände absolut ingenting. Gick fortfarande med känslan att "jag kommer nog vara gravid i ett år till eftersom jag inte känner något...." På eftermiddagen tog vi med oss packade väskor och åkte till Elias farmor och farfar. Vi skulle spendera natten där med Elias kusin som var på besök. En himla mysig kväll. Vi pratade lite förlossning och jag varnade dom att jag förmodligen skulle gå över tiden. Jag kände inga konstigheter alls den kvällen. Lite trött bara. Däremot hade jag extremt svårt att komma till ro och somna. 

Klockan 01:15, natten till den 2 november vaknar jag med ett ryck. Flyger upp ur sängen, tittar förtvivlat på den blöta fläcken i svärföräldrarnas säng och sedan ner på golvet. Dripp dropp! Mattias! Det rinner vatten! Både han och Elias vaknar. Lilleman flinade mest och förstod nog inte vad som hände. "Jag tänker inte ringa förlossningen. Det är ju inte dags än väl?!" Hjälp, nu var det tusen saker som snurrade i huvudet. Jag ringde iallafall till förlossningen och berättade läget. Vattnet har gått i vecka 36+4 och jag har inga värkar. Dom bad oss åka hem från Bobygda och sova hemma, sedan komma in på koll dagen efter kl.10:00. Om jag inte fick värkar förståss.

Vi gjorde som dom sa. Väckte hela huset i Bobygda, hihi. Förväntasfulla! Elias blev dock ledsen över att vi åkte utan honom. Men det var ju på ett sätt alldeles ypperligt att vi redan var där och hade barnvakt. Fast hemma i Forsa satt även min pappa och var redo som barnvakt. Mamma jobbade natt, så henne kunde jag ringa till. 

Väl hemma i Forsa tog jag en dusch. Det droppade nu både fostervatten och lite slem från slemproppen. Tvättade håret mitt i natten och försökte förstå vad som var på gång. Klockan 03:30 ungefär, skulle jag försöka sova. Helt omöjligt. Dessutom började värkarna komma! 

När klockan var runt 04:45 fick jag nog. Jag kunde inte sova, värkarna kom lite titt som tätt och började göra ONT. Ringde till förlossningen och vi fick komma in. Nu i efterhand vet jag att jag hade kunnat vänta, värkarna var inte speciellt regelbundna och intensiva. Men hur skulle jag veta? Klockan 05:20 låg jag på ett rum uppkopplad till en CTG-maskin. Dom ville inte undersöka där nere i och med att vattnet hade gått... Värkarna "syndes" knappt på kurvan och vi fick välja på att åka hem eller stanna kvar. Jag litade på min känsla som sa - stanna kvar. 

Klockan 07:00 på lördagmorgon 2/11 fick vi ett rum att sova på. Först lite frukost, och sedan försöka vila. Vilket såklart inte gick. Hur ska man kunna sova när man precis fått veta att man ska föda barn inom 1-2 dygn?! Det skulle ju vara några veckor kvar? 

Jag sov inget alls den morgonen. Slumrade till, men vaknade i VARJE värk. Dom kom med 6-8 minuters mellanrum. Ont gjorde dom såklart, men inte "så ont" som jag föreställt mig. Jag väntade liksom på "dom riktiga" värkarna. Efter lunch gick vi ut och gick lite runt sjukhuset. Kände bara att det här kommer ta tid...

Efter middagen tyckte jag att värkarna blev mer intensiva. Här var jag även rejält trött efter ett dygn utan sömn. Grinade till då och då. Trodde ju fortfarande att inget var på G... Vi tittade på tv på rummet och Mattias fick trösta mig. 

En barnmorska kom in och frågade hur allt kändes. Värkarna syntes på CTG-kurvan, men dom var inte så regelbundna. Hon började planera med mig att jag skulle få morfin att sova på. Sedan sätts jag igång antigen imorgon eller övermorgon. Jaha tänkte jag, ska jag ligga här med låtsas-värkar enda till måndag? Hur känns då dom "riktiga" värkarna?!? Till svar fick och lite tårar och gnäll från mig. Jag har så ooooont... Hon beslutade att ge mig dropp med Kåvepenin. Vattnet hade ju gått och en infektionsrisk för barnet fanns. Klockan 20:15 kunde hon göra en första koll för att se om jag var öppen något. Vad tror du Sara? Hon bad mig gissa hur mycket öppen jag var. Vet inte, grinade jag... Du är ju 6 cm öppen! Här ska födas barn, kanske redan innan midnatt - kvittrade hon.

Va? Ska jag föda snart?! Men värkarna då? Jo jag har ordentligt ont... Men inte som jag föreställt mig. Jag rullas in en förlossningssal och nu grinar jag. Är så jäkla spänd och kan inte längre andas mig igenom värkarna. Jag blev erbjuden ryggmärgsbedövning klockan 21:05 och tog med glädje emot den. Det gjorde inte ont faktiskt. Det ilade till i ryggen bara, men det var skönt i jämförelse med en värk. Narkosläkaren sa att det skulle dröja innan den började verka. Men efter bara någon minut var jag i himmelriket. Wow vad avslappnande! 

På bilden högst upp har jag ONT. På bilden längst ner är jag hur avslappnad som helst och bara väntar! 

För första gången på ett dygn kunde jag sova. Ja, jag slumrade till där inne i väntan på vårt barn - hihi. Kan inte med ord beskriva hur bra jag mådde. Jag kände ju ett "tryck neråt" som kom med jämna mellanrum. Men inte någon smärta alls! 

Jag låg och njöt och väntade på att något skulle hända. En till koll gjordes och nu var jag öppen 9 cm. Jag kände ett tryck neråt men det kändes aldrig som "på riktigt". Det drog verkligen ut på tiden... Låg och filisoferade ocn njöt av att inte ha ont. En till koll gjordes och klockan 23:15 var jag öppen 10 cm. Allt förbereddes för den lilles ankomst men jag kände inget? Hur ska det kännas, undrade jag. Hon bad mig att "följa med" i nästa tryck neråt. Men då både bajsar jag och kissar på mig! Gör det, sa hon. Jag började så smått att försöka ta i när det tröck på neråt. Jag var helt utmattad av för lite sömn, så det var svårt. 

Till slut kom jag på hur jag skulle krysta. Provade både stående på knä mot sängen och liggande på sida med ett ben vilades i "en skena". Det sistnämnda funkade bäst. Låg där och tog i för kung och fosterland. Riktigt skönt att det inte gjorde ont, inga krystvärkar liksom. Vet inte om jag bajsade på mig faktiskt? Men det borde jag ha gjort för det kändes verkligen som att ta i när man sitter på toa. 

När klockan passerat midnatt känns allt superjobbigt. Jag krystar och krystar... Känner hur huvudet bara åker in och ut. Vafaaaaan! Hon bad mig känna på huvudet som stack ut mellan mina ben, och då fick jag kraft. 

Tog i allt vad jag hade! Det brände i puppan och det kändes som att halva bebisen var ute. Hon bad mig att bara andas i nästa tryck neråt för att inte spricka så mycket. Klockan 01:27 den 3:e november, andades jag ut vår underbara son! 

Sekunder, minuter och timmar efteråt...

Det kändes som allt innehåll i magen forsade ut mellan mina ben. Men inget gjorde ont. Inget var längre jobbigt. Jag fick upp vår son på brösten och hela jag slappnade av. Helt underbart. Låg och tittade på Mattias och vår lille kille, fram och tillbaka. Vad har precis hänt?! Jag är så trött men ändå så pigg. Kan knappt prata... Ligger bara och känner och tittar och luktar på vårt underverk. Efter 10 minuter kom moderkakan ut, sedan var det dags att sätta lite stygn i puppan. Jag sprack inte så mycket, däremot fick jag en del bristningar och sår där nere. Att sy gjorde inte så ont, kände mest att hon höll på att dona där nere. Försökte att inte tänka på det... 

Jag rullas in vårt rum igen, där vi låg innan förlossningen. Fanns inga rum på BB direkt. Jag fick duscha av mig medan Mattias och barnmorskan gick och vägde/mätte vår son. 3408 gram och 50 cm lång. En stor kille för att vara för tidigt född. Barnmorskan tvivlade dock på att veckorna stämde... I duschen rann det massor av blod ich jag började förstå vad jag precis gått igenom. Blev nästan svimfärdig! På med en stor jättebinda, nättrosor, en ny rock och hopp i säng. Ah, sköööönt. Mattias kom tillbaka med lillkillen och vi låg hud mot hud och bara njöt. Den känslan går inte att beskriva! 

Mammas och pappas fina kille! 

Det blev visserligen ingen sömn den natten heller... Två nätter utan sömn + en förlossning = rejäl utmattning. Några timmar efter förlossningen fick vi ett rum på BB. Vi turades om att sova och det var så jäkla skönt! Inte megamånga timmar, men tillräckligt för att bli piggare. 

Tiden på BB var mysig tyckte jag. Bara ligga och mysa, få mat, få hjälp med amningen och tid att verkligen vila. Vi stannade i två nätter. Lite extrakoll hölls på lillkillen eftersom han föddes tidigt. Men allt såg bra ut! Så efter alla prover och tester fick vi åka hem på tisdagen runt 11-tiden. Overkligt att vi fick ta med oss bebisen hem. Är det verkligen våran?! 


Det är nu, såhär efteråt när man är hemma, som man förstår vad som har hänt. Eller ja, fortfarande tänker man ibland att vi bara "lånat" den här fina lilla skatten... 

Livet känns helt underbart nu, och man lever i en bubbla. Kan titta i timmar på vår lilla kille. Men ibland kommer tröttheten och hormonerna ikapp. Nära till tårar är bara förnamnet... Men det är så det ska vara. Det vi varit med om är omtumlande och våra liv har precis förändrats! 

Att man kan älska en liten människa så mycket. Halva mig och halva Mattias. Ett litet liv som vi skapat. Ja, det går skriva hur mycket som helst. Orden räcker inte till. 

Jag får skriva ett inlägg om storebror Elias första "riktiga" möte med sin nya lillebror efter helgen när han kommit. Han hälsade på oss på BB en sväng och flinade mest. Men vi längtar tills han kommer hem på riktigt och får träffa lillebror! Ska även skriva lite om hur jag mår, både fysiskt och psykiskt efter förlossningen. Kroppen är fantastisk! 


vi myser på här hemma...

Åh, vad det är skönt att vara hemma! Först kändes det jobbigt att komma hem. Trött, hungrig, massor att packa upp, full tvättkorg och så vidare... Men vi hjälptes åt och vips så var allt uppackat, organiserat, en tvätt snurrade i maskinen och vi kunde sätta oss och bara vara. Vara med vårt lilla hjärta. 

Allt har gått så bra. Han är så lugn och snäll, lillkillen. Bara äter, sover och bajsar. Lite grin när man är missnöjd också, såklart. Amningen har kommit igång och det verkar funka bra! Är glad att jag köpte en amningskudde, så skön. Fast ena tutten är inge populär... Får pumpa ut så att den inte ska sprängas, hehe. 

Första natten gick bra. Han ville bara äta en gång runt 3-tiden, sedan sov han så snällt. Lite prutta-gnäll, men det gick fort över. Han sover i sitt babynest mellan oss. Även det köper är jag nöjd med, så mysigt att ligga i det så! 

Vill tacka så hjärtligt för alla hälsningar, kort och presenter som lillkillen har fått. Både innan, på bb och nu efteråt. Så fina saker! Blir alldeles varm i hjärtat, fina människor... 

Just nu ligger jag och vilar lite. Pluppen myser med pappa. Vad han ska heta kommer vi nog aldrig komma överens om... Gud så vi diskuterar här hemma, haha. 

Ikväll ska jag nog skriva om förlossningen! Är glad att Mattias antecknade klockslag när saker och ting skedde, medan jag låg och laddade för att krysta, haha. Känns som att jag måste skriva av mig innan jag får minnesluckor! Håll utkik ifall ni vill ha en detaljrik historia om när Pluppen kom till världen ;-) 

En del av allt fint vår lillkille har fått... <3

underbara 3:e november...

Den 3:e November valde han att titta ut, vår lilla bråttom-kille! Men han var stor och fin för att vara 3 veckor för tidigt född... En guldklimp på 3400 gram och 50 cm lång. Helt underbar! Och under mössan har han massor av mörkt fin hår, hihi. 

Jag vill tacka alla er hundratals människor som gratulerat oss! Besök, samtal, sms, facebook, instagram och gud vet vad. Jag ska ta mig tid att läsa igenom allt när vi kommit hem. <3

Vi mår bra och ligger på BB just nu. Lillkillen är lugn och snäll, han sover mest hela tiden. Kan knappt sluta titta på honom. Själv känner jag mig också rätt pigg! Visst, jag skulle inte vilja ta en joggrunda direkt... Men jag kan ligga, sitta, stå, gå, resa mig upp och KISSA utan problem. Sen att man är lite öm i mage, rygg och puppa är ju ganska naturligt. 

Skriver nog ett inlägg om förlossningen senare! Men nu ska vi njuta av att vara föräldrar till lilla.... Ja, vad han nu ska heta?! Storebror Elias tyckte att han skulle heta Emil och ingenting annat! 



en väldigt bra fredag...

Fredag och en ledig dag för mig och Elias. Vi sussade sött vidare när pappan smög iväg till jobbet... Klockan 07:45 väckte lilleman mig. Blev lite morgonmys i sängen innan vi klev upp och startade dagen. 

Barnprogram och frukost i soffan, lite lyx sådär när vi är ensamma. Sedan vart jag så ofantligt trött. Hjälp! Ögonen höll på att falla ihop. Låg på soffan och småslumrade medan Elias lekte och tittade på teve. Sedan kokade jag starkt kaffe och drack två koppar. Lite bättre blev det nog! Så pass bra att jag orkade slänga in en maskin tvätt, klä på oss ytterkläder och ta en promenad. 

Friskluft var nog precis vad som behövdes! Jag blev genast mycket piggare. Elias drog med mig på en promenad genom en liten skog. "Loligt tycker jag, du åsså tycker loligt?" Ja det är alltid roligt att promenera med en pratglad lilleman! Man får höra så mycket fantasier och tok, hihi. Vi hamnade tillslut på kiosken. Elias hade sin plånbok med sig som pappan hade fyllt för dagen. "Fredagsmyspeng". På kiosken ville han köpa en festis, sådet  gjorde han. Betalade själv och var så nöjd sen. Innan vi kom hem gick vi in på Röda Korset också. Jag köpte ett par byxor till Elias, själv hittade han en Pippidocka och en Smurf (till och med prislappen satt kvar!) som han prompt skulle betala själv. En tia och en femma räckte alldeles utmärkt tyckte damen i kassan! 

Väl hemma hade tvättmaskinen snurrat klart. Hängde tvätten lite fort, sedan gjorde jag iordning lunch. Mätta och nöjda! Elias blev trött och jag blev pigg. Frågade honom lite snällt om jag fick dammsuga medan han tittade på film med hörlurar. Ja det fick jag! 

Elias myste ner sig i sängen med napp, snuttis och hörlurar framför en Alfonsfilm. Myspys... Medans han var inne i filmen hann jag dammsuga, städa badrummet och torka av golven! Skön fredagskänsla. Dessutom var det ganska behövligt med ett städvarv! 

Sedan kröp jag ner bredvid Elias, och så somnade vi båda två. Oj så skönt det var! Länge låg vi och sussade, men det får man göra på fredagar! Vi vaknade lagom tills Mattias kom hem från jobbet. 

Vi packade väskorna och åkte till Elias farmor och farfar för att spendera natten hos dom. Mattias syster och ena barn är också här på höstlov. Och Elias är ju sååå förtjust i sin 8-åriga kusin Frida! Vi fick go-middag när vi kom hit. Sedan har ungarna lekt oavbrutet med varandra! Dom har sprungit och jagats, lekt kurragömma, dansat, lekt häst, spelat piano, ritat och härjat som bara den! En del godis blev det också, vilket såklart bidrog till ännu mer energi. Men dom har haft så kul. Och vi vuxna har kunnat sitta ner och njuta, trots hög ljudnivå ;) 

Efter ett tag tog energin slut hos lilleman. Ingen blev gladare än jag! Var riktigt trött och väntade bara på att Elias skulle bli trött också, så vi kunde smita upp och lägga oss. Han somnade gott efter en saga. Lillvännen... 

Sjäv ligger jag kvar utan att ha somnat. Men det är skönt att bara vila kroppen också! Slocknar nog snart. 

Imorgon väntar mer bus här i Bobygda! Sedan åker vi nog hem på kvällen :-) 


RSS 2.0