vad lite sömn gör mycket...

Igårkväll bestämde vi oss för att prova något nytt i hopp om att både jag och Edwin skulle få sova på natten. Innan läggdags (mellan kl. 22-23 ungefär) fick lilleman en portion ersättning efter lite "mystuttande". Det sa bara slurk, och vips så sov han. Nästa gång vi vaknade var klockan 03:15 tror jag, hurra! I vanliga fall brukar han då ammas. Och det slutar i princip alltid med äta, somna, äta, somna, gnälla och sedan en kaskadkräkning... Nu klev jag upp och gjorde en flaska ersättning igen. Han åt upp allt, vi bytte blöja och sedan somnade han nästan direkt. OCH INGEN SPYA! Jag trodde jag drömde... Nattpasset som brukar ta 3 timmar tog nu knappt 1 timme. Nästa gång han vaknade tittade jag hoppfullt på klockan. Jodå, vår lilla bebis hade sovit till 06:16. Lycklig mamma! 

Efter ett gäng urk-nätter har jag lärt mig min sons "mönster" rätt bra. Han klarar helt enkelt inte av att äta bröstmjölk på natten... För det första har jag massor av mjölk, väldigt mycket "blaskig" mjölk som bara sprutar ut när Edwin äter. Han hinner knappt svälja och orkar liksom
bara äta den där första mjölken innan han somnar. Har testat pumpa ut "det första" och sedan låtit honom tutta för att komma åt den fetare mjölken, men det hjälpte inte. Han bara somnar vid bröstet, men börjar grina och vill ha mat när jag lägger ner honom. Har även testat ge honom min bröstmjölk på flaska, men det kommer upp i en spya det också... Antar att det blir fullt av den där söta, blaskiga mjölken i hans mage av allt "småätande", och därav all spya. Kan bebisar vara känslig mot bröstmjölk just på natten?! 

På morgonen och dagen funkar amningen hur bra som helst! Då är han mer vaken och äter oftast rejält så han blir mätt. Så vi kommer att prova detta mönster inatt igen för att se om det bara var en tillfällighet eller om han faktiskt mår bättre av det. Ersättning på kvällen/natten och amning på dagen. 

Jag tycker absolut inte det är "fel" att ge ersättning. Men personligen var jag inställd på att helamma mitt barn. Av många anledningar... Jag vill fortfarande amma Edwin och hoppas att han lär sig tutta på nätterna. Men tills dess ska jag försöka att inte lägga någon energi på att vara ledsen för att det inte fungerar. Man är en lika bra mamma oavsett! 

Idag var jag alltså utvilad när Edwin vaknade imorse. Skönt! Vi klev upp och åt frukost, det är galet vad hungrig jag är efter en natt. Kan vakna av min kurrande mage på nätterna ibland, haha... 

Mitt på dagen fick Edwin följa med sin mamma och sin mormor på en långpromenad i solen. Han sov så gott hela vägen, och jag fick andas frisk luft och blunda mot solen. Riktigt härligt att komma ut och röra sig! På vägen hem svängde jag in på Ica och köpte en Amaryllis också. Snart advent! 

Väl hemma blev det lunch och soffmys med Edwin. Mattias kom hem tidigare från jobbet, så efter att jag matat lilleman smet jag iväg till stan en sväng. Nu för tiden känns det sååå konstigt när jag är själv! Men skönt var det, samtidigt som man saknar sin underbara lilla skatt. 

Det blev en sväng till A&H och ÖB. Lite smågrejer som behövdes! Bland annat nya lampor till en ljusstake. Ja, i eftermiddags åkte ljusstaken upp i köksfönstret och amaryllisen ner i en kruka. Ännu mer julkänsla här hemma! Mysigt värre... 

Till middag gjorde vi spagetti och köttfärssås, enkelt men gott. Sedan hade pojkarna soffmys medan jag diskade och vek ett berg med tvätt. Ibland är det så mysigt att plocka, dona och kolla på killarna som myser! Fast inte lika mysigt som att själv mysa med Edwin, hihi. 

När det blev kväll klädde vi på oss och tog en promenad, lilla familjen. Dryga halvtimmen var vi ute. Så mysigt att kolla på hus och i fönster man går förbi. Edwin gillar verkligen att åka vagn, somnar så fort han får på sig overallen! 

Nu är det Fredagsmys. Tända ljus, popcorn och bebis i soffan. Underbart. Sedan hoppas vi på en bra natt igen! 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0