på mvc och förlossningen...

Imorse var vi tre tröttisar här hemma. Men pojkarna kom iväg till dagis i tid, och jag hoppade in i duschen. Vaknade till liv ordentligt med en hårtvätt. Sedan blev det frukost och slappa i soffan ett tag. 

När klockan var 9:30 åkte jag till stan, dags för ett besök hos barnmorskan. Vecka 37. Nu är vi på sluttampen - och det märks. Jag har samlat massor av vatten. KABOOOM, hela 3 kg upp sedan förra gången. Det innebär att vi redan står på 19 kilo + innan det ens är klart. Inte konstigt att man känner sig svullen och klumpig, hihi. SF-måttet var 36 cm och hjärtljuden låg på runt 142 slag/minut. Alla värden såg fortsatt bra ut, även urinprovet som jag fick lämna. Vi följer vår kurva bra, har dock "höjt oss" lite över strecket nu. Jag har en hög och jämn mage med lite bebis på sidorna, säger barnmorskan. 

När vi satt och pratade så nämnde jag att jag ibland får panik på kvällarna. "Har jag verkligen känt av bebisen idag?!" Jag tycker generellt att rörelserna blivit färre i antal. Att det minskar i styrka förstår jag, det är ju så trångt där inne nu. Men jag tycker inte att han/hon har någon speciell rytm? Bebisen har blivit lugnare... 

Jag hade nog hoppats på en klapp på axeln och några lugnande ord bara. Men nej. Det blev en tur upp till förlossningen. Det kändes i och för sig skönt att dom tog min oro på allvar. Men samtidigt blir man ju lite orolig. 

På förlossningen fick jag vänta i två timmar... Det var fullt upp! Hungrig som tusan var jag. Men tillslut fick jag komma in, och såhär i efterhand var det värt all väntan. 

Jag fick ligga uppkopplad till CTG ett bra tag. Bebisens hjärtljud, min puls, syresättning och mina "värkar" kollades. Efter 20 minuter kunde det konstateras att jag har en livlig bebis i magen. Full fart utan att jag känner ibland. Fick även en del sammandragningar som jag inte alla kände av, bara såg att det ökade på maskinen. Läskigt! 

Jag antar att jag blivit så van bebisens rörelser att jag inte reflekterar över dem på dagen. Men bara för att jag var där på förlossningen så kände jag såklart massor av buffar och sparkar, hihi. Fick ta lite mer prover och sedan göra ett ultraljud. Så mysigt att se vårt lilla liv igen. Eller lilla och lilla. Vilken skillnad motför rutinultraljudet när man såg lillvännen i "helbild". Nu kunde man bara se delar av honom/henne. Magen är ju full av bebis! Läkaren som gjorde ultraljudet bröt på kraftig danska. Men det enda ha sa var att allt såg perfekt ut. Alla mått och rörelser. Bebisen ligger djupt fixerad i bäckenet så han sa att det kan kännas lugnt därför också. 

När jag låg där och såg vår bebis blev jag så jäkla nyfiken... Jag var ju där utan Mattias, och helt plötsligt hör jag mig själv fråga om han ser vad det är för kön på barnet. Ooops! Men "som tur var" kunde han inte se det. Jag vill ju på ett sätt inte veta ändå. Och Mattias vill inte heller det. Så det var nog bra att han/hon hade benen framför! 

När jag gick därifrån var klockan redan efter 14:00. Jag som åt frukost vid 07:15 var ju mer än vrålhungrig! Men framförallt lättad. En bekräftelse på att vårt barn lever, rör sig, ligger rätt och "ser ut som den ska" i min vecka. Nu är det bara att njuta av det som är kvar. Bebis mår bra och jag mår bra. När allt sätter igång är en annan sak ;) 

När jag kom hem slängde jag i mig maten. Gårdagens lasagne var det massor kvar av. Lämpligt! Sedan hämtade jag en glad Elias på dagis. 

Vi bestämde oss för att pyssla när vi kom hem. Det är ju Halloween! Dom har hållt på att rita spöken på dagis och lärt sig om "bus eller godis". Så vi tände ljus (lilleman har gjort en lykta på dagis) och ritade lite mer spöken. Sedan gjorde vi en spökdräkt åt Elias, av ett örngott. Målade lite spindlar på oss och sedan var vi redo att skrämmas! 

Vi åkte till min farmor och farfar. Skrämdes, fikade, lekte och busade. Det kom även andra barn dit som gick "bus eller godis" utklädda till häxor. Men då var inte Elias kaxig... Hihi. 

Mattias jobbade över, så resten av kvällen spenderade vi hos mina föräldrar. Vi skrämdes, åt vår middag där, lekte, myste i soffan, tog ett bad och hoppade i pyjamas. Mattias kom också dit och åt. Och innan vi åkte hem sen var Elias helt natteklar ju. Nybadad i pyjamas och borstade tänder. Bara att hoppa i säng hemma sedan! Toppen. 

Nu är det tack och hej för denna dag... Jag är trött som bara den! Imorgon väntar iallafall en ledig dag för mig och lilleman - behövligt tror jag. 

En jobbig dag som blev bra :-) 



en dag för att vila magen...

För andra gången har Elias sovit hela natten i sitt rum! Det är så mysigt att gå in och väcka honom på morgonen, duktiga storkillen. Och han verkar sova så bra där! Hoppas detta börjar bli en bra rutin nu. 

När killarna hade åkt till jobb/dagis så kröp jag ner under täcket igen. Hade fortfarande ont i ryggen sedan igår... Även magen kändes spänd och konstig. Låg rätt länge i sängen, enda tills magen började skrika efter frukost. 

Resten av morgonen och förmiddagen var lugn. Körde en maskin tvätt, sedan var det soffläge som gällde. Mysteriet på Greveholm, frukt, iskallt vatten och kokos-kolan som jag kokade igår. Mysigt värre... Och gott. 

Jag har i princip legat ner hela dagen. Det börjar bli långtråkigt nu, men jag känner ju i ryggen att det var behövligt. Den värsta smärtan är som bortblåst nu. Och magen är också lugn och avslappnad. Så det är nog inte så tokigt att ta det lugnt ändå...  

Men snart ska jag börja med maten. Jag ska nämligen åka ner med mamma och pappa till Gävle och titta på Brynäs sen! Så jag ska göra en god lasagne alldeles strax. Då hinner jag äta innan jag åker, dessutom finns det färdigt till grabbarna när dom kommer hem från dagis. 

Det ska bli så mysigt att åka ner med mamma och pappa själv. Dessutom så får grabbarna lite egentid här hemma! Antar att det kommer busas lite extra, när preggot är borta dansar råttorna på bordet, hihi. 

Nej nu är det dags att sätta lite fart... :-)

jag måste nog vila mera...

Elias sov hela natten i sin säng och var verkligen lycklig när han vaknade imorse. "Sov jättemycke här jag" konstaterade han när vi berömde honom, hihi. Det gick även smärtfritt att hoppa i kläderna och bege sig med pappa till dagis, trots att det var en evighet sedan. Duktig kille! När dom hade åkt tittade jag på klockan, 06:15 - hopp i säng igen... 

Vaknade strax efter 8 och kände mig pigg. Jag har fått sova nästan hela natten jag också. Ett gäng toalettbesök bara, men inga värkar! 

Förmiddagen spenderades inne i stan med mamma och mormor. Kikade lite i affärer, tipsade om julklappar och åt körvlunch. Mamma skulle storhandla på Maxi sen. Passade på att handla lite smått jag också. Bland annat två led-slingor som går på batteri och har timer. Billiga var dom också, runt 30 kronor om jag inte minns fel. Tycker verkligen om ljusslingor, både ute och inne, såhär i höstmörkret. 

Efter handligen åkte vi till A&H och kikade lite. Sedan gjorde vi ett stopp på kusin Fridis jobb för att fika lite. Provade Loka med pepparkakssmak... Smakade väldigt mysko! Efter fikat var det dags att åka hem, klockan var redan runt 14-tiden så halva dagen hade gått. Snacka om att preggot var trött i ryggen! 

Väl hemma packades allt upp, farsdagspresenter slogs in och ljusslingorna hängdes på plats. Provar mig fram, just nu sitter en i köket och en i hallen. Får se om det förblir så. Men mysigt lyser dom iallafall. 

Klockan gick och middagen blev klar lagom till grabbarna kom hem från dagis. Idag åt vi potatis, stekt falukorv och morotsstuvning. God vardagsmat! Elias hade även fått post i postlådan idag. Det var ett brev från Tomten (min mormor) där det stod att Tomten minsann hade hört att Elias var en snäll kille, och att han skulle fortsätta att vara det. I kuvertet låg även en läppsyl med Blixten McQueen. Eller "Blissen-bil" som Elias säger! Snacka om glad och nöjd kille... Nu går har runt och smörjer hakan för fullt. För det är så man gör. Våga inte säga nått annat till honom, då får man arga blicken! Lilla goding. 

Efter mat, disk och lek hoppade pojkarna ner i badet. Själv tog jag en plockrunda och pustade ut en liten stund i soffan. När killarna sedan var rena och fina var det dags för kvällens projekt: att bygga en koja över Elias säng. Filtar och eltejp, haha. Han vart nöjd och lekte där ett tag innan det var dags att göra kväller. 

Återigen chockade han oss med att somna utan protester i sin egen säng. Storkillen! Medan Mattias nattade honom började jag med att koka smörkola. Har tänkt göra det ett tag, men alltid glömt att köpa sirap... Idag kom jag ihåg, så nu blev det gjort. Efter mycket om och men har vi nu massor av götta! Köpte även ett nytt te idag, med smak av vaniljkola, mmm! Det blev lyxigt kvällsfika denna tisdag... 

Kvällen gick fort. Han bara hålla på med kolan, spela yatzy med Mattias och ta en dusch - sedan var jag totalt slut. Min rygg skriker av smärta! 

Vi går in i en ny graviditetsvecka idag, nämligen vecka 37, och jag börjar verkligen känna att jag måste vila allt mer... Idag har jag bara pustat ut på soffan i max en kvart, sedan har det hållts igång hela tiden. Det funkar inte när man är höggravid har jag nu insett. Sammandragningarna ökar, fötterna blir toksvällda och ryggen går nästan av... Hur tråkigt det än är att bara vila, så måste det bli mer av det. Jag måste tänka på att jag snart ska orka föda ut vårt barn också! 

I övrigt mår jag bra, förutom att jag verkligen känner hur hela jag är svälld nu. Ett riktigt fetto! Men det är så det ska vara, hihi. Jag har inte känt av några fler värkar sedan härom natten... Lite halsbränna/en klump i halsen kan jag dock känna ibland. Och nattens kiss-spring håller i sig. Ja, jag mår fortfarande bra med andra ord. Nu har vi 27 dagar kvar till beräknad födsel! 

Nu ligger jag i sängen med min värkade rygg och svullna kropp. Tackar gud för den varma vetekudden, amningskudden att sova med mellan benen och min kära Mattias som smeker och masserar där det gör ont. Hoppas att jag snart kan somna, och att hela familjen får sova gott även inatt. Imorgon tar vi nya tag! Och jag ska nog mest bara vila... :-) 



Magen i vecka 37... Tror den sjunker lite för varje dag nu. Vi längtar efter dig här! <3

inatt var jag inte kaxig...

Om jag förut har tjatat om att vilja känna förvärkar och värkar - så kan jag lova att jag aldrig kommer att be om det igen. Inatt var jag inte kaxig... Jag vaknade 3 gånger av att jag låg och grinade och vred mig i värkarna. Mellan 12-03 hade jag som ondast. Lyckades väl somna om till och från, men sedan vaknade jag av mitt eget gnäll och grin. Jag ville bara väcka Mattias och skrika rätt ut. Men jag höll ut och försökte andas mig igenom. Ett tag trodde jag att jag skulle kräkas också. Det kändes som mensvärk x 100 i både mage och rygg, plus en kniv som for runt och högg till då och då. Smärtan höll som sagt i sig i tre timmar, men det gick liksom i vågor. Sista gången jag somnade fick jag tack och lov sova tills det var morgon. Då var jag bara lite öm i ryggen, otroligt skönt. Så jag antar att jag nu "äntligen" fått känna på en ond förvärk? 

Hela familjen har vart hemma idag. Ibland blir det så. Den ena är lite krasslig, den andre är trött och den tredje är höggravid... En hemma-och-kurera-oss-dag. 

Morgonen och förmiddagen rullade på. Frukost och morgonbestyr. Sedan tog jag en alvedon och somnade på soffan medan killarna lekte. Tog igen lite förlorad nattsömn! Sedan plockade vi ihop här hemma, klädde på oss och tog en promenad till Ica. Vi hade med oss Elias vagn så vi kunde storhandla och skjutsa kassarna på vägen hem i den. Lilleman går nu utan problem fram och tillbaka till affären, ofta springer han bredvid oss också, inga trötta ben där inte! 

När vi kom hem packade vi in alla matvaror, sedan gjorde pappan i familjen god lunch! Pannkakor med sylt och grädde, mmm... Peter kom och åt lunch med oss han också. Lite kaffe på maten, sen var man riktigt nöjd. 

Killarna tog en tupplur medan jag fick energi från ingenstans! Diskade undan ett berg, rengjorde kaffebryggaren och polerade diskhon med svinto. Plockade ihop här och där, och sedan fick jag för mig att gå ut. Vips så hade jag krattat av gräsplätten här utanför! Jag tog det lugnt och njöt av att jag orkade dona på i mitt eget tempo. För andra gången i höst försvann två sopsäckar med löv, men det blir säkert en tredje gång också. Ja om inte bebisen tittar ut innan, hihi. 

När jag hade krattat klart gick jag in och väckte killarna. Ja man kan ju inte sova hur länge som helst om man ska komma i säng i bra tid på kvällen... 

Sedan åkte vi till skogen. Målet var att hitta en kraftledning där dom huggt ner granar. Men när vi ändå var utepå så tog vi en tur upp till Forsamasten. Tyvärr började jag få värkar igen av den guppiga vägen, så vi åkte ganska snart hemåt. Men en gran fick vi med oss iallafall. Så när vi kom hem satte vi i en ljusslinga i den, mysigt! Nu kan snön få komma, hihi. 

Sen lunch innebär sen middag... Vi stekte hamburgare som lite måndagslyx. Gott gott! Sedan blev det lite köksstök, disk och plock. Killarna lekte affär och tittade på teve medans! 

Sedan chockade Elias oss och ville sova i sin säng. Vi hade planerat att göra ett försök ikväll (längesedan han sov där nu) men vi trodde ju aldrig att det skulle gå utan protester... Så nu ligger han i sitt lilla rum själv och försöker sova. Eller ja, han tittar på Smurfarna. Men vi hoppas att han somnar snart! 

Kvällen blir nog inte så sen för oss vuxna heller... Imorgon är det dagis och jobb för killarna. Själv gruvar jag mig för natten ifall värkarna kommer tillbaka. Men det är bara och andas och vänta på att det ska dra igång på riktigt. Med ännu värre smärta ;-) 


Lilleman ligger och tittar film i sin säng! <3

en dag med mag/ryggont...

Natten till idag var verkligen sisådär för min del... Ett slags magont har gjort att jag vaknat till och från. Kan inte avgöra om det känns som magknip, mensvärk, illamående eller bara spänt? 

Jag vaknade strax efter 7-tiden, fast då var ju klockan "egentligen" 8. Gick upp med min knepiga mage och la mig på soffan. En stund senare kom Mattias upp och vi startade dagen med frukost framför teven. Jag som annars är så matglad på morgonen hade svårt att äta, inte var det gott heller... Frukost som annars är det bästa jag vet!

Resten av dagen har inneburit jobb med bröderba Wahlberg. Vi har satt årets sista vägspön inför vintern. Det gick bra, förutom att mitt magont har hållt i sig hela dagen. En riktigt molande värk, och jag kan inte avgöra om det gör mest ont i magen eller ryggen... Ibland känns det som att en kniv sticks igenom magen och ut i svanken. Inte så skönt. Men heller inte så ont som jag tror att en förvärk eller värk känns? Så svårt att veta. Men det känns ju rejält trångt där inne nu, så det är väl klart det ska kännas lite! 

Tror heller inte att en hel dag med bilkörning underlättade magvärken. Ingen skön sittposition med tjockmagen, trångt, sparkar i revbenen och ett evigt koppla i och koppla ur. Gasa, växla, bromsa. Men pengar är pengar, hehe. 

När vi jobbat klart blev vi bjudna på älgbiffar, potatis och sås á la svärmor. Gott gott! Och skönt att slippa laga mat. Sedan åkte vi nöjda hem till Forsa! 

Duschade, diskade undan glömd helgdisk, gick med sopsorteringen och vilade lite innan vi hämtade Elias! Saknade goplupp.

Väl hemma igen blev det gott kvällsfika. Vi skar upp massa frukter och doppade i jordgubbsfil. Elias egna idé, hihi. 

Resten av kvällen blev det lek och mys. Alltid kul att leka med leksaker som legat och vilat här hemma under mammaveckan. Enligt Elias är alla hans leksaker ledsen och saknar honom, så det blir många kramar och pussar när han återförenas med dem! 

Just nu är det soffhäng för oss vuxna. Jag har fortfarande ont i rygg/mage så jag ska alldeles strax hoppa i säng. 

Imorgon börjar vardagen igen. Hoppas vi får en bra start och att vi får ladda upp med mycket sömn :-) 


Bebiskulan med 29 dagar till bf... <3

idag har jag... bara vilat...

Lördagen började bra. Jag vaknade pigg och utvilad när Mattias klocka ringde 07:20, han skulle till Bobygda och dela älgkött. Så jag klev upp samtidigt som honom och startade dagen. Blev lite morgonmys i soffan med frukost och Nyhetsmorgon. 

Klockan 09:00 befann jag mig på folketshus här i Forsa. Loppis! Några fina fynd blev det... Kläder till bebisen, en sprillans ny hissgardin i förpackning, en kockums-låda, pippibok, träklossar och ett mjukt bäddset. Allting för 130 kronor. Hade nog kunnat fynda mer, men det började bli trångt med folk och knepigt att bära runt på fynden, så det fick räcka. Nöjd ändå!

Väl hemma igen hade jag lite energi kvar. Slängde in en maskin tvätt, tog reda på ren tvätt, strök den nya gardinen, satte upp den och donade lite smått. Sedan var det stopp. 

Jag har varit slut som människa idag... Jag däckade i soffan runt 12-tiden och låg enda tills Mattias kom hem vid 18-tiden. Tittade på tv och sov om vartannat. Men jag piggnade aldrig till liksom? Tung i kroppen, trött i ögonen, öm i magen och bara sugen på vatten. Vet inte hur många liter jag druckit idag. Tillräckligt många för att springa på toaletten tusen gånger... Fick även i mig jordgubbskräm till mellis och en svampsoppa till middag. 

Så jag har inte haft en sådan rolig dag. Bott i soffan, halvsovit och bara ätit flytande. Men jag antar att min kropp har behövt vila... 

Jag bad Mattias köpa med sig en riktigt söt och sliskig dricka när han var på väg hem. Fick nästan abstinens, haha. Hade någon fanta-sort i tankarna, och han prickade precis rätt utan att jag nämnt något om det. Fanta strawberry & kiwi, precis sådär sliskigt och sött som jag var sugen på. Blev lite piggare av sockerkicken! Dagens lycko-moment typ! 

Förutom en stor dricka kom Mattias även hem med massor av älgkött! Frysen är nu full av massa goda filéer, stekar, biffar och 29 påsar älgfärs. LYXIGT! Han är allt bra, min mångsysslande älgjägare. 

Kvällen har varit mysig! Min kusin Frida kom hit med massa god frukt och gjorde en fruktsallad till henne, mig och Mattias. Hur underbart? Sedan myste vi i sofforna med lite annat gott också framför Så mycket bättre. Kul att det börjat igen! Ett riktigt mysprogram... Ser framemot att höra med från Ken Ring! 

Nu är det sena kvällen och vi ligger i varsin soffa och slökollar på en film. Förstår inte hur jag kan vara trött som inte gjort annat än att vila idag?! Men som sagt, jag antar att kroppen behöver all vila den kan få inför vad som komma skall. Så det är nog bara att lyda! 

Imorgon ska vi sätta lite mer vägspön. Bra med extraklirr i kassan. Fick nämligen veta härom dagen att jag får lägsta föräldrapenningen... Det fanns ett glapp i somras mellan jobb och arbetsförmedlingen. Så ja, det är inte mycket att göra åt. Men har jag klarat mig utan inkomst och bidrag sedan i våras, så känns ju 225 kronor/dag som ett uppåtsving iallafall. Det är bara att acceptera situationen :-) 




en helt okej fredag här...

Fredagen till ära blev det en väldigt lång sovmorgon i detta hem. Mattias är fortfarande sjuk, så även han sov ut ordentligt. Sedan blev det frukost och påklädning. 

Carro kom hit och gjorde oss sällskap framför Sunes jul, mys! Sedan gjorde vi även en del ryck här hemma. Både Mattias och jag "övade" oss. Jag övade mig på att släppa kontrollen och låta Mattias städa. Jag har i princip aldrig låtit honom dammsuga, för jag tror att han kommer fuska och att jag kommer få göra om det. Och för Mattias del handlade övningen om att "lära sig" att dammsuga, på mitt sätt, haha. Det gick rätt bra... Visst ville jag gärna springa efter och peka med hela handen hur/vart han skulle dammsuga. Dessutom gick det mer än dubbelt så fort för honom. Men han bevisade att han kunde och jag drog inte fram dammsugare och städade efter. Han tog även reda på ett diskberg! Själv städade jag badrummet och tvättade/hängde en maskin tvätt. Skönt med ett någorlunda städat hem inför helgen!

Mitt på dagen tog jag och Carro en härlig promenad i solen. Uppiggande, även om jag har lite svårt att gå fort med mina ballongfötter nu. Dom är inte bara svälld, dom gör ont också... Men en promenad är alltid skönt. 

När jag kom hem låg min sambo utslagen i soffan, så jag slängde omkull mig jag också. Somnade till så skönt, och vaknade av en hög snarkning. Ja, den kom från mig själv. Haha! Vi låg på sofforna enda tills det var dags att göra middag. Helt tillåtet när man är förkyld eller gravid... 

Till middag blev det tacos, gott och enkelt. Sedan tog vi plats i sofforna igen, hehe. Men lite nytta blev gjort. Jag betalade räkningarna och Mattias diskade undan. Två diskningar på en dag för honom! Men ja, jag försöker lära honom att det värsta man kan göra att att skjuta på sånt som ändå ska göras ;)

Kvällen spenderade vi med Peter och min bror. Grabbarna smuttade lite whisky (fick hör hur braaa det är mot en förkylning), vi tittade på hockey och delade även på en kvällspizza. Ooops! Men är det fredag så är det. Dock var vi extremt trötta och gick hem tidigt. 

Nyss tog jag en skön dusch och nu är det hopp i säng som gäller. Helgen bjuder på både vila och jobb. Trött preggo behöver sova... Idag har vi förresten den 25:e oktober, och vad sägs inträffa den 25:e nästa månad då tro? Hihi, ja det återstår att se. Om vår bebis är punktlig, snabb eller seg. Jag gissar på det sistnämnda ;) 


Åh, varför blir texten stor mitt i inläggget ibland?! Blir galen... 

kom nu - bebis och julen...

Igårkväll tänkte jag att jag bara skulle vila mig igenom denna torsdag. Men när jag vaknade imorse flög fan i mig, och jag bestämde mig för att alla julklappar skulle inhandlas idag. Vi har ett såntdär "Hudikhäfte" med massa rabattkuponger på olika affärer. Det går ut nu i oktober, och vi har inte använt någon kupong än - så tanken var att använda så många som möjligt. Och har Sara Persson bestämt sig för något, så har hon.

Det blev en lång dag på stan. Jag hade tur och fick bärhjälp att bästa mormor. Många kassar blev det. Och många bra priser tack vare kuponghäftet. Stötte även på en del bra reafynd. Så bra att jag redan börjat bunkra upp lite inför Elias födelsedag i januari också - hihihi.

Vi har ju ett "tema" på våra julklappar i år. Ett miljövänligt tema, skulle man kunna säga. För det första så bestämde vi oss för att inte överkonsumera och tokhandla julklappar. Det har jag varit extremt duktig på innan... Vi har dragit ner rejält iår, och till Elias har vi satsat på färre men användbart istället för många och onödiga. Vi byter ju julklappar med nästa alla släktingar på min sida, så det blir ju ett gäng klappar som ska köpas förutom dom till barnen/familjen. Därför satsade vi i år på ett gemesamt tema både utvändigt och invändigt till alla. Istället för presentpapper som sedan slängs, så får alla vuxna sin julklapp i en "julpåse" som ju faktiskt går att återanvända. Invändigt har vi ett tema som man skulle kunna kalla "användbara saker + bra förvaring". Mer kan jag inte säga! Men vi känner oss nöjda. Det är liksom "lite oss" men ändå personligt till var och en. 

Vi hade satt upp en tänkbar budget på runt 2000 kronor i julklappspengar. Nu när vi är klara så ligger vi ungefär 300 kronor över det. Plus att vi har en varsin sak kvar till Mattias föräldrar. Men ändå! Julklappar till 15 vuxna, ett (två) barn och en paketkalender till Elias för drygt tvåtusen kronor tillsammans känns helt OK. Jag och Mattias har kommit överrens om att bara köpa något litet till varandra, och jag hittade hans julklapp idag!

Hur som helst så känns det underbart att vara klar! Två månader till julafton och vi har bara såntdär mysigt småfix kvar. Nu kan jag slappna av, vänta in julen, förbereda mig på att bli mamma och sedan bara mysa med vår bebis istället för att julstressa! Lovely. 

Nu ska alla julklappar få vila ute i förrådet ett tag, men jag vet ju att dom finns där, så än får julen vänta lite - haha. Resten av kvällen har spenderats i soffan. Köpte faktiskt lite godis som vi har lyxat till det med... 

Annars är det fötterna i högläge som gäller! Oj vad svullen jag är. I både fötter och fingrar. Fick ett par gamla stödstrumpor av mamma som faktiakt har hjälp mig att hålla svullnaden nere hyffsat idag. Annars hade väl fötterna varit ballonger ikväll efter en heldag på stan... 

Imorgon blir det nog en vilodag :-) 


tacksam för alla svar...

Tack för alla svar och tips ni kommenterar på mina tusentals funderingar kring graviditeten! Det betyder otroligt mycket, det gör mig liksom lugn. Jag kommer förmodligen att fråga fleeeer frågor, så fortsätt gärna att komma med era kloka ord. Jag vet dock inte hur ni svarar på kommentarer på era bloggar? Jag svarar iallafall under samma inlägg som ni kommenterat, det finns liksom inget "svara på kommentaren", så ni vet... 

Idag tog jag sovmorgon till 08:45 ungefär. Skönt att sova ut och känna sig utvilad i både kropp och knopp! 

Efter påklädning och frukost kom kusin Fridis och hämtade upp mig, sedan styrde vi mot stan. Vi hämtade även upp mormor och tog en liten runda bland loppis och affärer. Ett par jeansleggings med bred mudd och tjockare strumpbyxor fick följa med hem. Sedan är det köpstopp på kläder för min del. Nu har jag byxor, tröjor, strumpbyxor och tunikor så jag klara mig den sista månaden som gravid, och tiden som nybliven plufsig mamma efteråt. Sen får man väl se hur kroppen återhämtar sig, vilken storlek som passar och vad man kommer att trivas i liksom! 

Vi fick god lunch hemma hos mormor. Efteråt är det skönt att slänga omkull sig på sängen medan mormor kokar kaffe och dukar fram fika, hihi. 

På eftermiddagen kom jag hem, då var det dags att börja med middagen. Jag hade 8 paket bacon i frysen upptäckte vi under avfrostningen igår, så jag kände att det nog var läge att använda något paket. Haha! Det blev någon typ av baconsås med chili, curry, wokgrönsaker och bulgur. Lättlagat och helt OK... 

Tog även reda på en massa tvätt, plockade ihop på Elias rum och bäddade med nyköpta och nytvättade sängkläder i bebisen korgvagga. Ser såå mysigt ut... Längtar efter dig lilla vän. Om en månad ligger du förhoppningsvis där och sussar! 

Nu är det kväller och det är snart dags för hockey på Norrvägen. Just nu är vi hos Peter. Grabbarna måste få leka av sig vid tv-spelet... Innan matchen ska vi även prova babyskyddet med bas i bilen och ta hem det så att det står hemma inför bebis ankomst. Ska nog även klämma lite på vagnen som står där uppe hos mina föräldrar och se om det känns mer verkligt nu än i somras! 

Vi hoppas på en mysig kväll och att Brynäs skärper till sig och tar poäng mot Skellefteå :-) 

Dessa korta tröjor funkar inte för bamsekulan just nu... Det blir ju rena rama magtröjan, haha! Däremot funkar alla linnen, längre tröjor, tunikor och koftor som jag hade innan! Det är iprincip bara mammajeans, leggings och "mamma-mjukisar" jag har köpt. Hoppas kunna använda jeansleggingsen och mjukisarna ett tag efter förlossningen också. Kanske skönt att ha en bred mudd över magen innan allt börjar dra ihop sig? 

säger hej till vecka 36...

Imorse var jag trött när jag vaknade. Det blir en hel del kiss-spring på nätterna, jobbiga "blåvalsvändningar" från höger till vänster sida, och en massa helknäppa drömma. Drömmer ofta att jag föder en stor bebis. Inte lång och tung. Nej - STOR som i 9 månader liksom. Hjälp! 

Jag kom upp runt 8-tiden och åt i vanlig ordning frukost framför Nyhetsmorgon. Mysig tradition med tända ljus! 

Sedan fick jag underbart besök. Frida och mormor kom och vände upp och ner på vårt kök! Ut med all frysmat, rensa, kasta, göra rent, frosta av frysen, rensa i kylskåpet, slänga, göra rent, diska ur massa burkar, skura under diskbänken och torka lite här och där. Wow vilka hjältar! Jag har nämligen inte frostat av vår frys sedan vi flyttade hit... Så gissa om det var behövligt. Nu finns det gott om plats för allt älgkött vi får till helgen! Jag erkänner att jag inte bidrog speciellt mycket i köket (hehe) men jag hängde iallafall en tvätt och bäddade rent i sängarna. Blev nog tröttast av alla ändå, haha. Miljoner pussar till bästa kusin och mormor!

Mitt på dagen blev det ett besök på Maxi med mamma och Carro. En riktig storhandling var verkligen nödvändig efter att vi rensat ur kylskåpet... Lyckades få med mig allt i från listan hem. Påfyllt och härligt igen! 

Eftermiddagen har jag spenderat i Bobygda. Mattias skulle hugga lite mer vägspön som vi ska sätta i helgen (vi fick en mil extra att sätta på) så jag följde med till svärföräldrarna. Bjuds det på mat så följer jag med, hehe. Skönt att slippa laga middag och istället bara kunna sitta i köket och bli bortskämd med god mat, fika och bebisprat. 

Vi välkomnar även vecka 36 idag! Snart är det alltså bara fyra veckor kvar av graviditeten... Eller sex, eller två - som mamma sa idag. För ja, nu kan det ju faktiskt sätta igång när som helst. (Lite skrämmande!) Men jag är fortfarande rätt skeptisk till att vår bebis vill titta ut tidigare... Enligt vissa så "kan jag väl inte gå enda till 25:e november med min enorma mage" men det kan jag väl visst? Jag har ju inte känt av en endaste förvärk ännu... Och sammandragningarna har varit väldigt få och inte det minsta smärtsamma. Visst känner jag att magen "drar ihop" sig och blir hård på ett obehagligt sätt ibland, men det har aldrig gjort ont och ibland så känner jag inte ens av dem förens jag känner med en hand utanpå den stenhårda magen. Det känns lite "mesigt" att jag inte känner något. Jag läser lite här och där om alla som har smärtsamma sammandragninger hela tiden och förvärkar hit och dit. Lite sjukt att bli avis kanske? Jag borde nog njuta medan jag slipper ha ont. Men samtidigt blir jag ju orolig om något är fel, har ju liksom aldrig känt av något som är ett tecken på att det snart är dags.

Ska nog ta upp det men min barnmorska till veckan. Fråga om man måste ha mycket sammandragningar och förvärkar ett tag innan en förlossning drar igång. Eller om det kan starta sådär pang-tjong med värkar/vattenavgång utan förvarningar. Hänger en tidig födsel ihop med många/tidiga förvärkar? Ni som fött barn - hade ni många, tidiga, smärtsamma, täta sammandragningar? När kände ni av förvärkarna? Blir helt tokig på att vara ovetandes ju... 

Annars är det bara bra med oss denna vecka. Lite öm under fötterna som sagt, men Mattias masserar dom skönt innan jag somnar, sedan brukar det vara bra enda till kvällen efter. Så jag ska inte klaga! 

Just idag har jag haft en del sammandragningar. Bara för att jag tjatat om det, haha. Nu får jag så jag tiger... Närå, det gör inte ont. Men magen har varit spänd hela eftermiddagen, så det ska bli skönt att få sova snart. Hoppas på en bra natt :-)



Goa bebismagen i vecka 36... 

putsa fönster och packa om...

Måndag och en ny vecka har dragit igång! Jag hade planerat in en sovmorgon, men en envis Carro väckte mig... Tur jag tycker om na ändå, haha. Klev upp och åt frukost framför Nyhetsmorgon. 

Förmiddagen spenderades i stan med jäntan som väckte mig imorse. Mysigt! Det blev någon liten julklapp inhandlad, en liten present till farsdag och även en del fint till mig själv! Skönaste mjukbyxorna, en kofta, blockljus och en fin ljusstake i betong. Lite uppmuntran såhär i den mörka och tunga gravidmånaden... Innan vi åkte hem svängde vi in till min mormor på fika också. Mjukpepparkaka, mmm! 

När jag kom hem satte jag igång och putsade alla fönster. Dom har varit extremt skitiga ett bra tag då ingen har gjort något åt dem sedan i våras... Ja, då var ju min mormor här och hjälpte mig att putsa noggrant, emellan alla fönster. Så idag tog jag bara insidan och utsidan. Men vilken skillnad det blev! Bort med all flugskit och kladdiga handavtryck... Fräscht! 

När alla fönster var putsade blev jag trött i ryggen, la mig på soffan och vilade ett tag. Tro mig, alla ni som tycker att jag härjar och bör vila mer - det göööör jag! Jag lägger mig ofta på soffan och andas. Och oftast räcker det med en liten stund. Jag är glad att jag orkar hålla igång ändå, för annars hade jag blivit tokig. Annat vore det väl om jag haft ett jobb att sköta också. Men det har jag inte. Har inte jobbat under hela graviditeten... Jag sover även rätt bra på nätterna och sover ut nästan varje morgon. Men det är klart att min energi också tar slut, att jag blir trött och får ont - lika klart som att jag då lyssnar på min kropp och vilar!

Resten av eftermiddagen spenderades i köket. Lagade middag och donade tills sambon kom hem. Köttfärssås-måndag!

Efter lite disk och plock så tappade jag upp ett varmt bad. Så skönt för en trött rygg! Låg längen och bara njöt. Sedan var jag som en ny människa. Alldeles varm och mjuk i kroppen med nytvättat hår, det är grejer det... 

Sedan fick jag ett ryck och packade upp bb-väskan. Ville göra om. Var inte nöjd. Visste att jag hade packat i på tok för mycket... Jag menar, vi bor liksom 10-15 minuter från förlossningen och har massor av släkt och vänner som kan komma med mer om vi sedan blir kvar på BB längre än planerat. Så jag packade om och tror jag är nöjd nu. 

Till bebis:
2 bodys i strl 50 och 56 
2 byxor i strl 50 och 56
2 pyjamaser i strl 50 och 56
2 "dressar" i strl 50 och 56
(Alltså ett plagg/storlek)
1 varmare kofta
2 filtar (en tunn och en tjockar)
2 par strumpor, mössor och socka
1 overall till bilfärden hem
Bilbarnstol i bilen

Hygien:
Duschcreme, schampoo, balsam
Bodylotion, barnolja och läppcerat
Några blöjor (tror man får där va?)
Stora bindor
Bröstvårtscreme
Tandkräm och tandborste
Småhanddukar

Till mig:
Blodgrupperingen
Underkläder, strumpor
Amnings-bh
Amningskupor
1 amningslinne
1 amningströja
1 par mjukbyxor
(Ev. strumpbyxor & tunika, har ju även dom kläder jag åker in i att använda)
Hårsnoddar + neccesären i sista stund

Till oss:
Pengar
Mobiler
Kamera
Vattenflaska
Mobilladdare
Kortlek, penna, papper
Något gott att äta på
Ombyte till Mattias

Det sista gemensamma får vi ju rycka med i sista sekunden. Resten är nedpackat och får plats i en behändig väska. Ni som har erfarenhet - har jag missat något superviktigt? Tipsa gärna en nervös förstföderska... Något annat jag undrar är hur det är med handdukar där? Får man låna handdukar till dusch? 

Ska försöka att inte tänka så mycket framåt nu, blir bara uppspelt och nervös. Blir nog soffan ett tag till och lite kvällsfika innan vi tackar för oss. Sängen lockar :-) 



gjort två nya upptäckter...

Söndagen kom och söndagen gick. Ungefär. Vi tog en sovmorgon idag igen. Jag och Elias sov längst, sedan låg vi kvar i sängen enda tills Mattias dukat fram frukost och ropat några gånger. Ja han hade till och med brett våra mackor och gjort allt klart, hihi - så segstartade var vi... 

Efter frukosten lekte grabbarna kurragömma medan jag stökade undan i köket. Diska och plocka ihop. Skyndade mig även att bädda, plocka ihop i resten av rummen och vika in ren tvätt i garderoberna. Sedan gjorde vi oss klara för att gå ut en sväng. 

Soligt och kyligt, en fin höstdag! Elias ville åka sparkcykel idag igen, så vi tog en promenad. "Det gamla vanliga"... Vi går en liten sväng sedan hamnar vi alltid i lekparken, haha. 

Efter lite gungande och billekande vandrade vi vidare från lekparken. Mot kiosken. En typisk söndagslunch - korv med bröd. Favorit hos både barn och vuxen! När vi var mätta och belåtna gick vi till Ica för att handla lite smått och gott till middagen. Det var längesedan vi storhandlade, får nog ta och göra det till veckan någon dag! 

När vi kom hem igen turades vi om att spela Pippi-memory med Elias. Mattias spelade först medan jag packade upp det vi handlat. Sedan var det min tur att spela medan Mattias förberedde middagen. Jag hade minsann tur och slapp matlagningen helt denna helgen! Dagen till ära gjorde han en god fläskfilé i ugn med färska champinjoner, klyftpotatis, sallad och sås. Mmm! 

Men innan vi åt middag hann hela familjen slumra till ett tag också. Nya favoriten är att alla ligger tätt ihopkrupna i sängen och kollar igenom avsnitt efter avsnitt med Pippi Långstrump. Tror Mattias är mest fanatisk, haha. Men ja, mysigt är det. 

Efter att alla vaknat igen åt vi den goda middagen. Sedan kom killarna på "en ny lek" medan jag diskade undan. Skattjakt med nya skattkistan! En gömmer kistan och den andra letar, med hjälp av lite ledtrådar. Lilleman har dock ganska svårt att hålla tyst, hihi. Varje gång pekar han eller berättar vart han gömt kistan. Vi försökte förklara att det är en hemlis, och att leken går ut på att man ska leta. Ett suckande "ja ja" fick vi till svar. Han lovade att inte avslöja nästa gång. Vi blundar, han gömmer. "Okej Elias, nu ska vi leta. Kom igåg att det är din hemlis och att du inte ska säga vart du gömt den". "-okeeej". Han tittar på oss med gulliga ögon och säger ändå "ööh... I mitt rum, typ. Under kudden kanske". Hahaha det är inte lätt inte, lillgubben. 

Klockan sprang iväg och vips skulle Elias åka hem till mamman. Veckan har gått både snabbt och långsamt... Men lika tyst och tomt blir det varje gång gohjärtat åkt. Ses om en vecka!

Runt 18-tiden tog jag och herrn en promenad till Lundvägen. Födelsedagsfirande i förskott för både min moster och kusin. Paket, gott fika och kvalitetstid med släkten! Underbart. 

När vi ändå var utepå sedan så svängde vi in till Peter. Där bjöds det på mer götta, tv-spel och lite prat. Dock hade jag en riktigt vild bebis i magen och trodde att mina revben skulle gå av snart, så vi blev inte så länge. Vi promenerade hem och tog en varm skön dusch istället. Sedan söndagsmys! 

Nu ligger vi i sängen, sambon snarkar för fullt. Själv har jag lite svårare att somna. Har gjort två nya upptäckter med graviditeten! Det första är några små fint skimrande bristningar nedanför naveln. Det rör mig inte särskilt mycket. Ett minne av att du legat inuti mig! Däremot är den andra upptäckten inte så trevlig... Svällda fötter och smärta i trampdynorna. Aj aj aj vad ont under fötterna jag har börjat få. Inte jämt, men ofta på kvällen. Får liksom "stickningar" och blir öm runt trampdynorna. Det ser även ut som att jag är uppsvälld där under. Vet att det är normalt och att det inte är något att klaga över. Men jag skulle nästan hellre vilja känna hur en förvärk eller värk känns. Tror inte jag känt av det någon gång... Lite mesiga sammandragningar bara. Vill ju veta hur det känns och öva på hur jag ska andas igenom dom. För som det känns nu så kommer ju aldrig bebisen att titta ut. Okej, jag kanske ska vara glad att jag inte har förvärkar. Men samtidigt så vill jag ju att det ska börja hända saker. Äh, jag antar att det kommer när det kommer! 

Nu ska jag sova och vila min tunga kropp :-)



 

ett stadsbesök och kalas...

Lördagen inleddes sådär ypperligt med en sovmorgon, härligt att vakna utvilad med en gosig Elias. Hela familjen samlad. Så mysigt att duka fram "helgfrukost" och sedan ha en ledig familjedag framför sig! 

Efter frukost, morgon-tv och påklädning var vi sedan redo att åka till stan. Pappan i familjen behövde en ny vinterjacka. Vi hittade en fin sådan på Intersport. Vi åkte även till A&H, Dollar och Jysk. En tunn kudde skulle inhandlas till bebisen. Hade tur att det var rea på dom just idag. Fick även ett fint påslakan-set till bebisen för bara 50 kronor. Beiget, randigt och neutralt - så fint. Lite annat köpte vi också. En julklapp till Elias, nödvändigheter från dollar och en skattkista. Ja lilleman fick välja en inte allt för dyr sak, och då blev det en skattkista med dödskallar på. "Läskit mä sklett" tycker han, hihi.

Innan vi åkte hem från stan blev det en fusklunch. Kebabtallrik till oss vuxna, köttbullar och mos till Elias. Lördagsgott! 

När vi kom hem packades allt upp, vi laddade batterierna i soffan ett tag och sedan gjorde vi oss redo för kalas. Ebbe fyllde 2 år igår, så idag var vi ditbjudna för att fira storkillen! Där blev det fullt hus, eller ja... En full enrumslägenhet, hihi. Trångt och mysigt med lekade barn, fika och presenter! Av Elias fick han en cool bil, kritor och en målarbok. Killen som älskar bilar!!! 

Klockan tickade på och det var dags att åka hem och fylla magarna med middag. Svärmor hade skickat hem en låda med god lasagne till oss. Mmm! Så skönt att slippa all matlagning en dag. Elias var inte så matglad... Han hade ju fikat tårta och började bli trött (ingen powernap idag) men vi lyckades få i honom halva portionen iallafall. 

Klockan var då runt 17-tiden. Hmm, hur underhåller man en trött unge bäst?! Det var ju på tok för sent för en tupplur, och för tidigt för att somna för kvällen. Då är det bästa att gå ut! Vi klädde på oss allihopa och gick ut i friskluften. Elias blev genast gladare. Vi tog fram sparkcykeln och tog en promenad. Han sparkade på riktigt bra! Vi hamnade i en lekpark där vi lekte bra länge. Sedan gick vi till kiosken och köpte lördagsgodis. Elias är superduktig på att gå långa promenader nu, skönt att röra på sig! 

Till slut blev det mörkt ute och det var dags att gå in. På med myskläder och fram med godisskålen! Vi hade tur att dom visade en långfilm med Pettson och Findus på barnkanalen. Bra tyckte Elias! Vi myste rätt länge i soffan, trodde att han skulle bli trött jättefort, men han höll ut till en bra bit över åtta. Den sista stunden låg vi hela familjen i sängen och tittade Pippi på surfplattan. Sedan slocknade han gott...

Vi får se hur länge vi vuxna håller oss vakna. Preggot har inte vilat något idag, så lite trött är man ju. Ska försöka hålla mig vaken lika länge som Mattias, men jag ser redan fram emot lite sömn ;-) 


Dagens tjockismage i vecka 35. Tycker att "hormonranden" blir allt mer tydlig och börjar gå över naveln, det syns inte på bilden dock. Tycket även att magen har sjunkit lite? Det känns så iallafall, och det gör det lättare att andas! Lillen ligger ofta på högra sidan av magen nu, ibland känns det allvarligt som att magen kommer att spricka där och att en liten stjärt ska titta ut... <3

en otroligt bra fredag...

Fredagen började med glada miner! Pappan åkte iväg tidigt på älgjakt, medan jag och lilleman sussade vidare. Runt 8-tiden vaknade vi båda, riktigt utvilade och glada. Bra förutsättning för att dagen ska bli bra! 

Vi lyxade till det med frukost i soffan. Elias åt både yoghurt, ägg och en macka! Annars brukar hans morgonaptit vara sådär... Ja förutom på dagis, där äter han mycket säger dom! Men idag åt han som sagt bra här hemma också. Kan man få en bättre start? En utvilad unge som är mätt i magen, hihi. 

När vi hade klätt på oss bestämde vi oss för att vi skulle spendera förmiddagen ute i skogen. Vi packade med oss fika, klädde på oss varma kläder (burr vad kallt det var!) och åkte till en lämplig skog. 

Där lekte vi kurragömma, tjuv och polis, plockade kottar, pinnar, gjorde en krans av granris och fikade gott. Mysigt! Vi var ute länge, tills vi blev rosig om kinderna och trötta i benen. Ja, lilleman skulle promt ha mig till att springa! Tung och klumpig som man är, haha. 

När vi kom hem var det mitt på dagen. Solen lyste och vi fortsatte att vara ute. Vi hjälptes åt att kratta bort alla löv från gräsplätten utanför oss. Eller hjälptes åt och hjälptes åt... Elias började bli på vrång-humör och skulle minsann lägga tillbaka allt som jag krattat ihop! Lyckades få undan två stora sopsäckar med löv iallafall. Men mer krattning lär det nog bli. När vi var klara hängde vi upp vår "fina" krans på dörren och gick in. Ja, kransen får duga för iår. 

Väl inne igen kröp vi ner under en filt och kollade på "stora pippi" (det är Elias beskrivning av riktiga Pippi, alltså inte den tecknade). Vi somnade båda två efter ett tag! Så himla skönt och behövlig efter en hel förmiddag utomhus. 

Jag vaknade sedan av att mamma kom med en "mammas ica-kasse" till oss. Underbara mamma! Sedan passade jag på att göra mat medan Elias fortfarande sov. Det blev enkelt idag... Pastasallad med korv, två olika salami, lite grönsaker, ägg och en hemgjord dressing. Men det blev gott! Elias åt faktiskt bra när han hade vaknat. 

Sedan var Elias en ängel och lät mig städa... Han satt så snällt i soffan och tittade på Alfons på datorn. I med hörlurarna, fram med lite russin, snuttis, nappen (mutor, hihi) och sedan är det bara att köra! Jag diskade, tog ett varv med dammsugaren, torkade av golven och städade badrummet. Det var på tiden! Härligt med ett städat hem inför helgen. Men sedan var jag slut i ryggen kan jag lova. Såhär med facit i hand kanske jag inte skulle ha lekt i skogen, krattat löv och dammsugit på samma dag... Fast det känns fasligt bra när allt är gjort ju. 

När det började bli mörkt klädde vi på oss och gick ut igen. Det är riktigt populärt att få ha refläxväst (lika som på dagis ju) och även låna pappas pannlampa när vi är ute i mörkret. Då känner han sig cool, lillpluppen! 

Vi gick med en överfull sopsortering till soprummet, skönt att få der gjort. Sedan pysslade vi lite mer med kransen. Satte fast en led-belysning och små "röda bär", på långt håll ser den nästan fin ut nu, haha. Sedan lekte vi lite mer utomhus tills pappan i familjen kom hem! 

Eftermiddag blev kväll och grabbarna tog ett bad tillsammans. Sedan började fredagsmyset! Ett städat hem, tända ljus, två trötta killar i soffan och en film som Elias valt ut. Åh vad härligt... 

Snart ska Mattias lägga Elias och jag ska hänga en tvätt som snart snurrat klart. Sedan blir det nog soffan resten av kvällen, ryggen är som sagt ganska slutkörd. Men dagen har varit underbar! Så mysigt att vara ute med Elias i flera timmar och så skönt att även få en del gjort här hemma. 

Imorgon väntar en dag med hela familjen samlad. En tripp till stan och kalas är hittills inplanerat, det blir nog en bra dag det också :-) 





har haft en bra torsdag...

Imorse när jag vaknade var jag rejält utvilad när jag vaknade. Bara ett toalettbesök! Vad lyxigt... Men jag tror att jag verkligen behövde den där ensamma natten med djup sömn. Mådde mycket bättre när jag vaknadez Så snällt att Elias fick sova hos mina föräldrar! Nu slapp jag stressa på morgonen också. Klev upp runt 08:15, åt frukost, gjorde mig redo och åkte mot stan klockan 09:45. 

Ett besök hos barnmorskan, som jag skrev om i förra inlägget. Så skönt att få veta att allt ser bra ut. Och att vår lille bebis nu har lagt sig till rätta! 

Efter mvc-besöket tog jag en tur till A&H och kikade lite. Lite värmeljus, en mössa och lite smågrejer till årets julklappar. I år blir det fina "julpåsar" av papper istället för att dom blir inslagna julklappspapper. Ja, förutom barnens paket då såklart. 

Sedan åkte jag till Norrvägen. Mamma och Elias satt och lekte att dom körde bil, så jag fick hoppa in i leken jag också. Efter ett litet tag åkte vi hem. 

Det var en skön känsla att komma hem med Elias, äntligen få packa upp övernattningsväskan och bara vara. Tycker vi har farit och flängt hela veckan... Så det kändes skönt att veta att några nätter på hemmaplan väntar! Borta bra - hemma bäst. 

Vi gjorde ordning lunch mitt på dagen. Mormor hade skickat med en matlåda. Hemrullade köttbullar, potatisgratäng och en god sallad. "Mmm" sa Elias och åt över förväntan! Sedan klädde vi på oss och gick ut på en promenad. 

Lilleman gick själv en bit först. Sedan ville han hoppa upp i vagnen och sova. Mysigt att han fortfarande vill det. Och att han får plats! Han somnade rätt snabbt under promenaden. Så jag gick och filosoferade för mig själv. Skönt att röra på tunga kroppen faktiskt... Var ute i 40 minuter ungefär, sedan fick Elias fortsätta sova ute i ytterligare 1 timme. Trött kille! 

När han vaknade hade vi fruktstund framför teven ett tag. Vakna till liv med goda vitaminer! 

Därefter följde en eftermiddag med lek, bus, matlagning, bygga tågbana och rita spöken/monster/troll. Läskigt med spöken, hihi. 

Sedan kom pappan hem! Hipp hurra. Han ska sova hemma med oss inatt, trots att det är älgjakt imorgon också. Mysigt tycker vi... 

Vi tog en kvällspromenad tillsammans, lekte, fick besök av Tom, busade och lyxade till det med popcorn framför teven innan det var sängdags för killen som inte vill speciellt mycket. Borsta tänder: "Vill det jag, nääää!" med surläppen framme. Ljuv ålder, hihi.

Nu är allt undanplockat och vi vuxna myser i sofforna. Ljusen är tända och det är bara att slappna av! 

Vi blir nog inte heller vakna så länge. Herrn ska upp tidigt och jag för egen del har inget emot en tidig kväll känner jag. Ingen vila på dagen = trött preggo på kvällen. Dessutom har jag ont i ryggen, ett tungt tryck "neråt" och ömma fötter. Så sängen är nog bästa medicinen! Men det är mysigt att vara hela familjen samlad, hemma. Hoppas vi får till någon mysig familjedag till helgen också, trots att der är älgjakt. Håller tummarna :-) 



gravidstatus 39 dagar kvar...

Med 39 dagar kvar till beräknad födsel var det imorse dags för ett besök hos barnmorskan. Det var 2 veckor sedan vi sågs sist. 

Vi har alltså gått in i vecka 35 nu. Alla värden är fortfarande kanon och det känns bra! SF-måttet var 34 cm. Hjärtljuden pickade på för fullt och låg på 146 slag. Därikring har det legat varje gång nästan, full fart där inne! Viktmässigt hade jag bara gått upp något gram sedan sist, så det står fortfarande 16 kilo + på vågen. Vi följer kurvan bra, vi ligger lite "högre" nu, men barnmorskan sa att det brukar bli så innan magen sjunker i sluttampen. Hon säger att det är mycket mage på mig. Riktigt rund och fin som putar ut. Bebisen ligger liksom där framme och gör magen hög och jämn. Dessutom har vår lilla skatt fixerat sig nu, precis som jag misstänkt tack vara allt tryck neråt i bäckenet. 

Vi pratade lite allmänt också. Barnmorskan sa att hon fått intrycket av mig att jag verkar så lugn och stabil. Jaha, tänkte jag... Det är väl det sista jag känt mig den senaste tiden? Men så pratade vi om en massa känslor, jag reflekterade över en del saker och kom fram till att jag känner mig nog rätt lugn. Tack vare min andra halva. Jag vet ju redan att Mattias är världens bästa pappa. Jag vet redan hur vi fungerar som "föräldrar" tillsammans. Jag vet att vi har samma syn på det mesta. Jag vet att vi kan sammarbeta. Jag vet att han "kan allt" med små bebisar, mer än vad jag kan. Han har varit med på en förlossning redan. Han vet att jag kommer ha ont. Och till sist så vet jag att vi kommer att vara två som tar hand om det här barnet, oavsett om vi skulle gå skilda vägar någon gång. Och det får mig att känna mig så trygg! Självklart är jag nervös inför vad som komma skall. Men med Mattias och Elias vid min sida känner jag mig lugn.

Nu ska jag försöka njuta ordentligt av graviditeten. Vissa dagar är sämre och vissa är bättre. Idag mår jag bra! Men det är normalt med toppar och dalar i humöret. Och angående att ryggen börjar värka och trycket neråt ökar så är det inte konstigt säger barnmorskan. "Du bär en levande människa i dig, 24 timmar om dygnet. Bebisen är ca 45 cm och väger 2,5 kilo ungefär. Man undrar ju hur man orkar... Men det är ju egentligen helt fantastiskt att man kan må så bra ändå!" Ja, fantastiska kroppar som kan skapa liv! <3

Runda bebismagen i vecka 35... 

en riktigt gravid-skitdag...

Morgonen började i Bobygda. Jag och Elias tassade upp strax efter 7-tiden, åt lite lätt frukost och sa sedan hejdå till lillemans farmor och farfar. Dom skulle till Gävle och vi skulle åka hem till Forsa.  Mattias hade jakt även idag. 

Väl hemma tog vi ett bad och fräschade till oss. Körde en maskin tvätt, donade och lekte lite. 

Kände redan där att detta skulle bli en dålig dag. Eller ja, en smärtsam dag. Ursäkta språket, men fy fan vad ont i puppan jag hade! Först en massa tryck neråt i bäckenet, det riktigt ilar och kommer stötar när bebisen borrar ner sig. Plus en massa klåda och sveda på det... Jag höll på att bli tokig. Tårarna brände bakom ögonlocken och jag försökte hålla dem borta så att Elias inte skulle se. Han är just nu i en period när han frågar "varför?" exakt hela tiden. Så när vi skulle klä på oss och åka till Norrvägen brast det för mig. En hormonkossa med smärta i underlivet + en frågvis och envis Elias är ingen bra kombination... "Kom så tar vi på jackan. -varför? Därför att det är kallt ute. -varför? För att det snart är vinter. -varför? Snälla Elias, kom vi har bråttom... -varför?" Och så står han och tittar på mig med höjda ögonbryn och skeptiskt min, utan att röra sig alls.

Där brast det för mig. Tårarna kom och jag var tvungen att berätta att jag hade ont och inte orkade bråka. Då tänkte han snabbt. Sprang in på sitt rum och hämtade tre favoritdjur. "Här, låna dom du" sa han och klappade mig på armen. Fina kille! Då grät jag ännu lite mer, inte bara för att jag hade ont, utan mest för att Elias är så omtänksam och får stå ut med med mitt humör just nu... 

När vi äntligen kommit ut till bilen och börjar åka inser jag att jag glömt min väska. Aaaah! Ja, i dagsläget är det allt som behövs för att det ska börja tåras i mina ögon. Liten grej blir stor. 

Tillslut kom vi hem till min mamma. Hon tog Elias och lekte så jag fick försöka göra något åt smärtan. Grina, smörja, bita ihop, tycka synd om mig själv och få tips från mamma. Grina lite till. Det blev faktiskt lite bättre. Men tanken på att jag var tvungen att åka in till AF på ett möte var inte så lockande...

Mamma och Elias gick till min farmor och farfar när jag åkte till stan. Farmor fyller år så Elias skulle på kalas med ett paket och få massa tåååårta! 

Själv körde jag i ilfart mor Apoteket. Smörjor och gud vet vad för 450 kronor blev dagens shopping. Roligt. Men jag antar att det känsliga underlivet inte försvinner pang-tjong efter förlossningen direkt... Så jag får se det som en investering. Köpte även en bra salva till bebisen. No more brinnande underliv och röda barnstjärtar! 

Mötet på AF gick på fem minuter. Sedan åkte jag till min kära mormor. Jag gjorde slingor på henne. Och som tack fick jag god lunch, kaffe, glass och några hundralappar. Tack! Fick även tillbaka energin litegranna, blev av med smärtan där nere och kände att allt började ljusna en aning. 

På eftermiddagen körde jag mest bil kändes det som, tur jag kom ihåg att tanka... Fram och tillbaka mellan Norrvägen och hemma. Skulle hämta massa olika saker, och glömde alltid nått. Gravidhjärna. Sedan ringde Mattias och sa att jag måsta åka till Bobygda och byta till vinterdäck. Elias fick stanna hos mina föräldrar medans, och glad var han för det. Skogspromenad, kurragömma, kojor och massa annar kul... 

Jag var redigt less när jag satt i bilen påväg till Bobygda. Allt i-och-ur bilen hade gett mig exremt ont i svanken, och jag ville inget hellre än att bara vara hemma och mysa med Elias. Trött trött trött. Men såhär i efterhand känns det bra att vi bytte däck. Bra att ha det gjort. Det sägs ju att det kommer snö imorgon?! 

På tidiga kvällen kom jag tillbaka till Norrvägen. Elias och min pappa var mitt uppe i en lek så han märkte väl knappt att jag kom tillbaka, haha. Det blev lite fika och paketinslagning med Peter som också kom dit. Elias frågade såklart varför Ebbe skulle få så många paket. För att han fyller år, svarade vi. "Varför?" Hihihihihi... 

När det blev kväll ville Elias mysa med Tole i sängen. På med pyjamasen och fram med en bra bok! Han var trött och påväg att somna, men i sista sekund gör han allt för att hålla sig vaken. Busa, skratta, spela sur och allt möjligt. Vi bänkade oss i soffan framför barnprogrammen, sedan gick jag och Elias och la oss igen. Sedan åkte jag hem. Ja han sover hos "Sann å Tole" inatt. Jag har ett möte hos barnmorskan imorgonbitti, så Elias skulle ändå ha varit med min mamma under tiden. Då tyckte dom det var lika bra att han sov där. Win-win för oss alla. Dom får Elias-mys. Lilleman får sova ut imorgon. Och hormonkossan får också vila ordentligt. Tack bästaste föräldrar! 

Jag har extremt ont i ryggen just nu... Och då och då får jag som värkar i nedre delen av magen. Svårt att förklara när jag inte vet själv vart det gör ont eller varför. Vet bara att jag har väldigt ont och inte alls tycker det är så charmigt att vara gravid just nu. Ont i rygg, mage och puppa på samma gång! Med ett jäkla svängande humör dessutom. Herregud, nu är det synd om mig. Nejdå, men det är skönt att klaga av sig. Gnälla lite och göra plats för bättre känslor! 

Har tagit en varm dusch, invigt en ny smörja och värmt en vetekudde. Ligger i sängen och ska snart sova. Morgondagen kan väl bara bli bättre? Saknar mina killar, men vet att jag gör "bäst nytta" här just nu... Jag vill mer än vad jag orkar. 

Det bränner i ögonen av trötthet så jag ska strax sova. Men innan dess vill jag säga att jag älskar alla fina människor i mitt liv, trots att jag är hemskt upp-och-ner nu. Mattias och Elias får dagens ros för att som förstår mina utbrott och down-perioder, och står vid min sida hela tiden. <3

Hoppas på en bra natt och att jag vaknar med massa energi, en pigg rygg och ett glatt humör... 


ännu en dag i bobygda...

Ännu en dag i Bobygda. Elias och jag vaknade strax efter att pappan gett sig iväg på älgjakt. Vi myste lite i sängen, sedan gick vi ner och startade dagen. Frukost, påklädning och tv-mys.

På tidiga förmiddagen klädde vi på oss och gick ut. Vi tog en liten promenad och hamnade i en skogsglänta. Lilleman var "skogsledare" och pangade älgar för fullt. Han hade stora pinnar som gevär, medan jag bara fick ha små kottar att skjuta med. "Stor du näää, bara jag kan! Lika pappa!" Tror nog att någon har sin pappis som idol, hihi. Vi var ute bra länge, så länge att Elias farmor blev orolig och kom ut och letade oss med bilen, oooops! 

Resten av dagen har varig väldigt lugnt. Slappat framför teven, lekt med bilar, sovit middag, ätit lunch och tittat ännu mer på teve. 

På eftermiddagen fick vi besked om att det skjutits en stor älg i pappas jaktlag. Vi frågade Elias om han ville se älgen och det ville han. Förklarade på bästa sätt (hur man nu gör det) att älgen hade somnat och inte skulle vakna mer. Sa även att det kunde vara lite blod där, men att älgen inte hade ont längre. När älgarna har levt klart så blir det kött som vi äter. "Vaaaa?" sa han och såg fundersam ut... Han blev inte rädd när vi såg den, sa "uscha" och småskrattade lite. Sedan sa han bara att han inte ville äta blodet, håret och benen. Nejdå, det slipper du lillgubben, hihi. 

Fram emot kvällen blev det middag, även glass till efterrätt. Sedan åkte vi till delsbo en sväng. I bilen säger Elias helt plötsligt - "pappa vet du? Älsker dig! Och bäbisen. Sara åsså." Sedan räknade han upp mamma, Anders och Ida också. Och gjorde klart för oss att han minsann älskar dom också. FINA LILLA ÄLSKLING! 

Kvällen blev lugn och skön. Vi satt vid köksbordet och åt popcorn, tittade på kort, målade, rensade svamp och hade det mysigt. Till slut blev lille herrn övertrött och började grina åt allting. Sängen nästa! 

Imorgonbitti åker jag och Elias hem till Forsa. Älgjägaren stannar kvar han. Jag ska på ett möte imorgon mitt på dagen och Elias ska på kalas med min mamma, hos min farmor. Sedan sover vi hemma jag och lilleman, jag ska nämligen till MVC på torsdagen så Elias får vara en sväng med mamma då också. Sen får vi se hur resten av veckan ser ut. Ska nog tillbaka hit och byta till vinterdäck iallafall. Annars har jag inget emot att spendera helgen hemma heller. Börjar få allt med sammandragningar och ont i magen, då är det allra skönast att vara hemma! Vi får se hur veckan blir. Jag går förresten in i graviditetsvecka 35 idag. Det närmar sig! En liten uppdatering kommer imorgon eller på torsdag... Nu ska det nämligen sovas :-) 



ny vecka dragit igång...

Måndag och nya veckan har precis börjat. Vi vaknade glada och pigga efter en av de bästa nätterna på länge. Elias somnade strax innan åtta på kvällen, och sov oavbrutet till halv åtta imorse. För egen del sov jag också bra! Två kissningar bara, så det blev rätt många timmars djupsömn. 

Vi lyxade till det med frukost framför teven, även där överraskade Elias. Det är inte ofta vi hör "en till macka!" sådär på morgonen... 

Vid 10-tiden kom min mormor en sväng. Vi hade då hunnit klä på oss och lekt en stund, så lite fika passade perfekt. Chokladbollar! Vi mumsade och drack kaffe, sedan lockade det fina vädret. 

Vi klädde på oss och tog en promenad. Så himla fint och skönt ute. Vi gick till en liten skog först, lilleman lekte älgjakt. Sedan blev det ett stopp i lekparken. Efter en timme eller så var det lunchdags. Vi fuskade liten och köpte oss en varsin korv på kiosken, hihi. Vi avnjöt lunchen ute i solen, sedan promenerade vi hem igen. Elias skulle promt in på "korset" (röda korset) och leta efter ett paraply. Hans paraply har gått sönder, och just idag behövde ga ett. Ja det blåste ju massor av löv från träden. Eller ja ursäkta, det regnade löv. "Alla behöva paplyyy, står du" försökte han övertyga mig med. Så gullit att han lägger till ett "förstår du" i sluter av meningen, hihi. 

Vi hittade tyvärr inget paraply, däremot hittade jag en till matlåda på rostfritt för en femkrona. Har lyckats samla på mig 4 stycken nu! Så när vi kom hem rensades det ur bland plastlådorna. Nästan alla rykte! Hittar jag fler så har vi snart ett helt plastfritt kök. Känns bra! Har även blivit duktig på att diska ur glasburkar som det tex varit tacosås, sylt, rödbetor, barnmat och sånt i. Har varit dålig på det innan. Men det är ett väldigt bra alternariv till små plastbyttor! 

Jag trodde att Elias skulle vilja vila en sväng också. En hel förmiddag ute, rosiga kinder, mätt i magen... Men nej. Försökte få honom att lägga sig och försöka sova med hotet "ska du inte vila så får du ju spotta ur nappen". Och det gjorde han, bokstavligt talat. Spottade direkt ut den på golvet, tittade busigt på mig, utbrast wihoooo och började leka. Inte hade han planerat att sova inte! 

Eftermiddagen kom... Vi packade väskorna och åkte till Bobygda. Äntligen fick vi träffa pappan i familjen! En riktigt mysig eftermiddag fick vi. God mat, lek, mys framför teven och tid tillsammans! Jag passade även på att vila i soffan, har varit "spänd" i magen hela dagen. Då kom svärfar och masserade fötterna och vaderna på mig - sicken lyx! Snacka om skönt och avslappnande, höll precis på att somna, men en sköldpadda upptryckt i ansiktet röck mig tillbaka till verkligheten. Haha! 

Nu har vi tackat för oss och krypit ner i storsängen uppe i sovrummet här i Bobygda. Den här gången har vi packat med Elias astmamedicin iallafall. Men det har helt slutat rökts inomhus här sedan han fick förra anfallet. Och det känns faktiskt på lukten! Brabra. 

Imorgon får vi se vad som händer, pappan ska panga älgar igen så vi får hitta på något att skoj. Hoppas på finväder :-) 



en helt vanlig söndag...

Jag som trodde att natten skulle bli jobbig med en massa toalettbesök hade helt fel. Jag behövde bara kissa två gånger! Så gissa om jag var utvilad imorse... 

Jag låg rätt länge i sängen och drog mig, sedan klev jag upp och åt frukost framför Nyhetsmorgon. Hade planerat att göra så lite som möjligt denna söndag. Låta kroppen vila! Och jag lyckades rätt bra, såhär med facit i hand. 

Tog en lång skön dusch på förmiddagen. Körde igång en maskin tvätt och intog sedan soffläge. Blev liggandes bra länge, hängde tvätten, åt lunch och klädde på mig. Slapp och skön start på dagen. 

Åkte till Norrvägen på eftermiddagen, drack kaffe och pratade lite strunt. Sedan hörde kusin Fridis av sig och ville följa med till stan. Ja, det behövdes ett besök på Maxi för att fylla upp lite tomrum i kylen. När vi handlat klart rullade vi mot Strömsbruk, dags att hämta Elias! En glad kille som hade "jobbat med älgjakt" idag, precis som sin pappa. Haha, goding. 

Väl hemma blev det kvällsfika framför teven. Macka och frukt! Sedan blev det party. Elias hittade sin gamla synth med världens högsta ljud... Oj vad vi dansade, sprang och hoppade. Jag kanske inte hoppade så smidigt, haha, men lilleman var det full fart på. Han bjöd alla gosedjur på party och sedan var det dags för "juppa" (gympa). Jobbigt tyckte preggot. Elias vart nog rätt trött han också, helt plötsligt tog energin slut och han ville mysa och sova! Det tog någon ynka minut, sedan sussade han sött. Skönt att ha honom hemma! En hel ensam helg kändes på tok för lång... Längtar ju till och med efter pappan i familjen, hihi. 

Elias är fortfarande ganska snorig och hostig, så efter ett samtal till pappa-älgjägare kom vi fram till att han får vara hemma från dagis imorgon. Han skulle ha gått en kortdag annars imorgon, sedan har vi tagit ledig resten av veckan. Ett litet höstlov. Men nu blir han alltså hemma alla fem dagarna. Typiska förkylningstider... 

Nu är det soffhäng som gäller för mig. Ska kolla på Partaj innan jag också kryper ner i sängen. Mysigt att sova bredvid en varm gosig Elias inatt. Hoppas på bra sömn, så vi är pigga och glada imorgon :-) 



44 dagar kvar sägs det...


Längtar tills vi kan matcha storebror och lillebror (?) med varandra. Enligt "planeringen" är det 44 dagar kvar nu. Det känns både långt bort och hur nära som helst... 

en väldigt lugn lördag...

En lugn lördag är precis vad jag har haft. Jag inledde med sovmorgon, frukost och påklädning. Sedan var jag redo att träffa en efterlängtad vän i stan!

Mötte upp Linn och tog en mysig fika på vårt gamla jobb. Tänk att det är flera år sedan vi jobbade på Dackås tillsammans... Vem kunde tro att vi skulle sitta där och fika något år senare, en av oss gravid och en som pluggar till sjuksköterska och bor i Huddinge? Tiderna förändras! Otroligt mysigt att träffas, prata, fika och kika runt lite på stan. Tack för det fina du. 

När vi hade sagt hejdå fortsatte jag att kika runt i affärerna. Tre födelsedagar is coming up nu i oktober, så lite presenter skulle köpas. Alltid skönt att vara klar i tid. Jag köpte även två julklappar! Så nu kan jag stryka två personer från julklappslistan, även det är en skön känsla... Siktar på att vara klar med allt innan det ska födas barn! 

Väl hemma blev det paketinslagning av det jag hade köpt. Ett paket till min moster, ett till min kusin och en liten grej till Ebbe som fyller 2 år från Elias. 

Sedan somnade jag på soffan. Trött preggo! Vaknade vid 17-tiden och kände mig nå fruktansvärt hungrig. Konstigt... Jag hade inte ätit sedan morgonen! Ooops. Jag var inte direkt sugen på att laga middag åt mig själv, så det blev en kebabrulle. 

Åkte upp till Norrvägen (ingen hemma där) och åt min onyttiga middag och tittade på hockey i min ensamhet. Hade även köpt godis och tänkte mysa järnet... Men när jag nästan ätit upp blev det tvärfullt i magen. Fullt med mat och bebis! Vilken smärta, aj. Blev liggandes med magont... Bara lite godis gick ner. Så mamma och pappa blir nog glada när dom kommer hem till en nästan full godisskål, hihi.

Innan hockeyn var slut gav jag upp och åkte hem. Trött och ont i magen! Svängde in hos farmor och farfar först, vilket visade sig vara ett bra val. Fick en matlåda med thaigryta med mig hem (slipper laga middag imorgon - tjalala) och en pippitröja som farmors vännina stickat. Så himla fint. Garnet var det mjukaste, skönaste och lenaste jag någonsin känt på. Inte alls sådär "kli-igt" som vissa stickade plagg kan kännas. Småtossor och en mjuk mössa också. Gulligt! 

Nu är jag hemma och har tagit plats i soffan. Börjar lessna på tystnaden och ensamheten nu. Saknar min älgjägare till sambo och lillplupp Elias. Som tur är får jag hämta lilla älsklingen redan imorgon! Och på måndag får jag pussas med min stora älskling. Det är då det är som bäst, när alla är samlade. 

Vi får se hur länge jag håller ut ikväll, känner mig som sagt trött. Gruvar mig lite för natten också. Är super törstig och dricker mängder med vatten efter den där jäkla kebabrullen... Så det blir nog ett antal toalettbesök inatt. Tycker att varannan timme är nog så jobbigt. Men inatt blir det väl ännumer kiss-spring antar jag! 



Fint stickat till bebis på första bilden, och en sprängfylld mage i slutet av vecka 34 längst ner. Undrar när min navel ska "ploppa" ut? Gör den alltid det? Och när isåfall? Tycker allt är så häftigt med graviditeten så jag väntar med spänning, hihi. 

kläder hit och kläder dit...

Fredagen har hittills gått i klädernas tecken. Kläder hit och kläder dit. Jag började dagen med frukost och morgonbestyr, fick besök av kusin Frida också. Sedan styrde vi bilen mot Delsbo och Säcken. 

Där fyndade jag en superfin täckjacka och ett par överdragsbyxor till Elias! Så fint skick. Betalade 60 kr för jackan och 20 kr för byxorna, verkligen överkomligt. Hittade sedan ett par oanvända vantar i goretex för endast 10 kr. En hel höst och vinteroutfit till Elias för 90 kronor! Dessa kläder blir perfekt innan overallen åker på. 

Vi besökte även Dakapo och Röda Korset innan vi var nöjda. Andra fynd jag gjorde för en billig peng var en fin pyjamas till bebisen från Newbie, två matlådor i rostfritt, en kofta till mig själv samt en sjal/halsduk. Runt 200 kronor för allting, och då är Elias ytterkläder också inräknade! Bra loppisdag.

När jag kom hem "inventerade" jag våra ytterkläder. Undan med för små storlekar, undan med för kalla jackor, in med varmare och en titt bland mössor och vantar. Passade på att märka alla Elias ytterplagg och vantar också. 

Sedan gick jag vidare till min garderob. KAOS! Rensade ur två stora kassar med kläder. Händan efter ska jag tänka efter både en och två gånger innan jag handlar mer kläder till mig själv. Mycket blir bara liggandes... Tur att det är billiga secondhand-kläder jag köper, annars hade det kännts tungt att skänka bort så mycket! Ordning och reda bland kläderna igen, skönt. 

Hoppade vidare till Mattias garderob som var minst lika stökig. Han har inte lika mycket kläder som mig, så det räckte med en städning och organisering. Fyra plagg fick tacka för sig också. Ordning även i karln's garderob nu! Elias klädbyrå var det inte längesedan jag gick igenom, så där är det fortfarande rätt storlekar i bra ordning. 

Vidare till nästa. Vika bebiskläder och packa bb-väskan. Ja nu är den äntligen packad. Skön känsla... Förlossningen skulle ju kunna sätta igång när som helst egentligen (!), det är bara 5 och en halv vecka kvar, så det känns bra att veta att allt är redo. Det enda som ska ryckas med i sista stund är väl mobil, laddare, plånbok, neccesär och kamera. Men vi hoppas väl att bebben stannar i magen några veckor till va! 

När jag var klar med allas garderober var det dags att hänga en tvätt. Men nu så, nu är jag trött på kläder för idag! Har hoppat ur jeansen och lagt mig på soffan. Ond rygg och sammandragningar! Jag får nog lugna mä nu...

När Mattias kommer hem blir det hemmagjord pizza till fredagsmiddag. Ska vila ett tag till innan jag sätter igång. Sedan väntar en ensam helg på mig. Mattias älgjakt drar igång tidigt imorgon, så han sover i Bobygda ikväll och några dagar framöver. Själv sover jag hemma hela helgen. Men på söndag får jag iallafall hämta Elias! Efter dagis på Måndag åker nog vi också till Bobygda och hälsar på. Ja vi får se hur nästa vecka blir helt enkelt. Det enda jag vet är att jag ska ta ett varmt bad sen ikväll, titta på fotboll och bara mysa. Sen hoppas vi att helgen också blir bra :-) 

Är så glad över dagens fynd. Det bästa är helt klart Elias snygga jacka! (Den har lite blått i sig vilket kanske inte syns på bilden...) Vi var i behov av en täckjacka, så denna för 60 kronor är ju helt perfekt. Även den gulliga pyjamasen som vår lilla pojke eller flicka snart ska sussa i var ett bra fynd....

en lite mindre bra dag...

Idag har jag haft en lite sämre dag, helt klart. Jag har känt mig gravid, på ett negativt sätt... Det är inte många gånger jag känt så, men vissa dagar känns allting mindre charmigt. Stor, klumpig, stel, öm i bäckenet, fötter uppe i revbenen, molvärk nere i magen, humörsvängningar och allmänt trött bara. 

Och att jag inte gjort någon nytta alls idag är inte till någon fördel heller. Hatar när dagar försvinner utan att jag gjort något med dem. 

Tur att jag spenderade förmiddagen med Carro och att vi gick en 4 kilometers promenad, annars hade jag nog brutit ihop... 

Kvällen spenderades uppe på Norrvägen med mamma, pappa, Mattias och Peter. Hockey och fika! En liten poäng fick Brynäs med sig. Bättre än inget alls! 

Hemma igen. Vi har intagit sängen och jag tackar mer än gärna för mig nu... Avslutar med lite obehagliga sammandragningar, tjoho. Hoppas på en betydligt bättre morgondag! Men innan dess behöver nog detta preggo sova en hel del ;-) 

Lillen har ofta hicka nu, det känns bra mycket mysigare än sparkar i revbenen och onda sammandragningar, hihi... 

ännu en sten från hjärtat...

Onsdagkvällen har jag ägnat åt att sortera foton från snart 3 år tillbaka. Massor av framkallade kort i totalt oreda... Jag insåg ganska snabbt att det fanns både dubbletter och tripletter av de flesta korten också, phew. 

Vet inte hur många timmar jag satt där på golvet? Mattias och Peter hade det mysigt och roligt i soffan med både whisky, yatzy och youtube under tiden! 

Jag är så jäkla nöjd över att jag äntligen har tagit tag i detta. Lite ångest? Ja. Men nu är det ordning och reda. Elias fick två fina album! Ett album är från 0-1 år och det andra är från 1 år och fram tills nu. Underbart att alla kort nu sitter i ordning enligt år, månad, dag. En massa kort åkte rakt ner i sopkorgen också. Meningslösa kort och tripletter som jag av någon anledning skickat efter... Däremot sparade jag kopior på en del kort. Sorterade dem efter år, månad, dag och har lagt dem prydligt i olika "gröna kuvert" som korten kommer i med posten. Både dubletter och såna kort som ska sättas in ett "familjealbum" så småning om. Dags att köpa nya! 

Hur som helst känns det som att ytterligare en sten har lättat från hjärtat. Jag har fått mycket ur världen idag! Elias julklappskalender är klar, bebisens kläder är invikta i skåpet, julklappar har planerats/börjat köpas och alla hundratals framkallade foton har sorterats och satts in i album. Nu kan jag somna med gott samvete och klura på vad jag kan syssla med imorgon :-) 



idag har hjärnan jobbat...

Imorse vaknade jag runt 5-tiden av att min hjärna gick på högvarv. Jag var klarvaken och kunde inte sova alls. Jag hade drömt om julklappar och plötsligt visste jag vad vi ska köpa till alla! Det blir ett gemensamt tema till allihopa i år. Något som "är oss" men ändå personligt till var och en. Kan inte förklara så mycket mer, hihi. Klev upp och rotade fram penna, papper och började skriva ner allt jag drömt. Räknade ut vad det skulle kosta på ett ungefär, och det kommer att funka med vår ekonomi med god marginal. Stor skillnad mot för förra årets 7000 spänn... Hoppas det blir bra! Så coolt att drömma om en ideé och sedan genomföra den.  

Efter klockan 6 någon gång kom Mattias också upp. Jag visade nöjt upp mina julklappsplaner och han tyckte det lät bra! När han sedan åkte på jobbet började min hjärna att slappna av och jag blev trött igen. Kröp ner under täcket och sov någon timme till...

Efter frukost och morgonbestyr rullade bilen mot stan. En dag med Frida och Carro! Jag var ju på jakt efter 10 saker till Elias paketkalender (vi har honom bara 10 dagar från 1-24 december) och lyckades hitta bra billiga grejer! Jag hade ju tänkt köpa grejer på loppis, men idag hade jag sån tur med rea och bra fynd bland nya saker så det blev bara sånt. Det blir ett tema på paketkalendern i år. Det blir inte en massa leksaker "bara för att". Det kommer bara bli liggandes och han kommer ändå få så mycket leksaker på julafton och födelsedagen i januari. Så årets klappar i kalendern har temat läsa, titta, lyssna, lära. Vi läser böcker varje kväll vid nattningen, och lilleman älskar det. Så det blir en del nya böcker! Olika varianter med luckor, klistermärken, djur och pyssel. Han får även lite filmer, sago-cd, datorspel och annat smått. Tror och hoppas att det blir bra! Kom så himla billigt undan också, tack vare att Dollar hade så billiga (men fina) böcker, spel och filmer. 180 kronor för hela paketkalendern! Så skönt att den är klar, en sak att stryka från listan... Nu är det bara att julpynta, köpa julklappar, vänta på snön och föda barn - sen kan det bli jul

Det blev även en god lunch och lite loppis innan vi var nöjda. Gjorde fina loppisfynd... En krukväxt, rostfri matlåda och fyra muggar från Design House för 55 kronor tillsammans! Jag slängde ut min pelargon som stod i köksfönstrer igår, så en fin Hibiskusblomma för 20 kronor kom som en skänk från ovan! 

Men innan vi åkte hem från stan hjälpe Carro mig att köpa "basen" (eller hur jag ska förklara) till allas julklappar. Hittade till bra pris och rensade hyllan, haha. Skönt att redan vara igång med julklappshandlingen! Att sprida ut kostnaderna på olika månader tycker plånboken om. Nu är det bara att handla "det personliga" till alla. Vet att det låter luddigt... Men jag kan inte avslöja mer när jag har mellan 50-60 läsare varje dag som jag inte har en aning om vilka alla är, hihi. 

Det känns iallafall som en sten lättat från hjärtat nu när jag har det mesta klart i huvudet och har börjat handlalite  smått. En dag på Birsta/IKEA ska planeras in nu i oktober eller i början av november! 

När jag kom hem från stan var det dags att börja med middagen. Köttfärssås! När Mattias kom hem åt vi, sedan fick jag lägga mig på soffan medan han diskade - tack hjärtat. 

Ligger fortfarande på soffan. Får se om jag får energi till att titta igenom och sortera alla framkallade foton som jag tänkt göra... Annars är det ju en dag imorgon också :-) 




nu ska det sovas längen...

Tisdagen lider mot sitt slut, och jag är tröttare än tröttast. Full fart hela dagen utan vila. Det sätter sina spår! 

Jag har som sagt haft storstädning här hemma, och bockat av punkt efter punkt på listan. Den "gamla vanliga" städningen med badrum, dammsugning och skura golv. Men även tvättmaskinen har fått sig en omgång. Först en tvätt med bebiskläder (allt är nu tvättat och redo för dig!) och sedan en rejäl rengöring. Alla fack och filter är nu rena, sedan körde jag maskinen tom på 90 grader. Fräsch maskin i tipptoppskick igen! 

Riktigt skön känsla när allt här hemma är rent och fint, även om kroppen just nu får lida en del av allt slit... 

Kvällen har spenderats på Norrvägen. Fika och hockey. Brynäs hämtade upp ett underläge i sista perioden och lyckades vinna! Nu ligger vi två i serien och det känns helt okej. 

Nu är vi hemma och har intagit sofforna här. Trötta som sagt... Det blir nog sängen snart och fundera på hur morgondagen ska se ut. Har tänkt att packa i lite i bb-väskan, sortera lite bland alla hundratals foton som bara ligger och kanske göra en liten loppis-runda. Är på jakt efter fina, användbara och helst giftfria leksaker till Elias paketkalender. I år känns det helt rätt för både vår ekonomi och miljön att satsa på en "secondhand-kalender". Lite nytt har vi redan köpt till kalender, men nu ska jag försöka loppisfynda resten. Ett av våra stora mål den här julen (och annars också) är att konsumera så lite "nytt" som möjligt. Det blir verkligen en tuff utmaning för mig som la ner över 6-7000 kronor på julklappar förra året... Helt sjukt. Iår blir det färre, men ack så välmenta julklappar. Vi är snart 4 personer på en inkomst så vi måste ju först och främst se till att överleva, haha. Nej, vi tänker inte köpa julklappar på loppis... Men vi tänker inte tok-köpa som vi (JAG) gjort tidigare år. Smart planering och överenskommelser med släkt/vänner är vad som gäller! Allt handlar inte om julklappar på julen, tänk att det skulle ta 23 år för mig att inse det, haha! ;-) 


en effektiv tisdag @ home...


Skön känsla? Ja. Ont i ryggen och magen? Ja. Hela dagen har jag ägnat åt att bocka av punkter från listan. Det var meningen att listan skulle räcka i några dagar... Men som alltid är det all in som gäller för mig. Och det brukar fungera bra. I vanliga fall. Men i graviditetsvecka 34 kanske det inte är det bästa man kan göra. Ryggen skriker och bebisen protesterar med sparkar. 

Jag tror att just det kommer att bli ett stort problem för mig när jag är höggravid och när bebisen har kommit ut... Att låta saker och ting vara. Att låta det vara stökigt. Att inte hinna med allt. Att låta Mattias dammsuga, trots att jag vet att han fuskar. Ja, att släppa kontrollen helt enkelt. Hoppas verkligen att "det kommer med mamma-rollen" och att jag klarar det galant. Men just nu är det något jag gruvar mig för... Jag vet att jag har ett extremt kontrollbehov när det gäller hur saker och ting sköts här hemma. Men med några djupa andetag och en bebis i famnen hoppas jag att jag kan slappna av och skita fan i om det är stökigt eller om Mattias dammsuger på "fel" sätt.

Nu ska jag vila min onda rygg tills det är dags att börja med middagen. Är glad över att Mattias ville ha kalvsylta och pärer till middag idag bara ;-) 

tankar kring vecka 34...

Imorgon säger vi hej till en ny graviditetsvecka! Nämligen vecka 34. Kan inte bestämma mig för om det känns "wow redan" eller "bara vecka 34"... Det går som sagt både fort och långsamt. 

Jag mår fortfarande väldigt bra. Lite ryggont har dock börjar smyga sig på. Men det är väl inte så konstigt. Jag bär ju en liten människa i magen! Som just nu är ca 44 cm lång och väger mellan 2 till 2,5 kilo. Så nog känns det tungt ibland... 

Sammamdragningarna har ökat en del. Flera gånger per dag blir magen stenhård och spänd samtidigt som det ömmar i nedre delen av magen. Kan inte säga att det gör ont direkt... Bebisen ligger med huvudet neråt, mer än så känner jag inte. (Känns det när barnet fixerar sig?) Har däremot känt att högersidan verkar vara en favorit. Ofta en fot, ett knä eller hela stjärten som putar ut där! Så fort jag eller Mattias buffar lite på magen får vi massor av sparkar eller rörelser som respons. Men så fort barnets farmor, farfar, mormor, morfar och andra personer ska lägga handen på magen så slutar vi minsann att sparkas. Lilla busunge! I veckan har storebror Elias fått känna på några sparkar också. Han fick bland annat en redigan spark i ryggen när vi satt i soffan och myste framför en film, hihi. 

Annars har jag inga nya krämpor att komma med. Däremot en massa nojiga tankar... BB-väskan? Vad ska med? Hur vet man att det är dags? Vart kommer jag befinna mig när vattnet går? Har vi Elias just då? Kan verkligen jag föda barn? Hur ont gör det? Smärtlindring? Kan jag vara en bra mamma? Tusen funderingar och tankar. Härom natten vaknade jag och var extremt ledsen. "Hur kunde jag tro att JAG skulle klara av att föda ett barn och sedan ta hand om det?! Vad har jag gett mig in på?" Som tur var kunde jag somna om och vakna med bättre tankar. 

Hur som helst så trivs jag med att vara gravid och bära runt på vår lilla bebis. Varenda rörelse och spark är uppskattad. Men nog längtar vi tills du är ute och vi får träffa dig, lilla vän! Din pappa kallar dig för hon medan din mamma kallar dig för han. Vi väntar med spänning tills vi ser vem som hade rätt, hihi. 

Älskade runda tjockismagen, undrar om jag får behålla dig på insidan i 49 dagar till som det är sagt eller om du tittar ut till oss tidigare/senare? <3

både lite nytta och nöje...

Idag hade jag förmånen att ha min käre sambo hemma med mig. Efter en jobbhelg tog han ut en ledig dag. Vi var såå trötta imorse båda två! En lång sovmorgon med sin käresta tätt intill... Ja det var längesedan det inträffade! 

Frukost framför teven och en kopp kaffe, sedan var vi redo att ta tag i dagen! Slängde in en maskin 60-gradigt innam vi satte igång med "dagens göra".

Förrådsstädning. Oj så länge det har legat över mig... Ett proppfullt förråd med inslängda "sommarsaker" och med julkartongerna helt onåbara längst in. Dessutom ska ännu en barnvagn snart ta plats där inne. Lite lätt ångest, ja.

Vi plockade ut det mesta och sorterade. Cyklar, madrasser till utemöblerna och andra "sommarsaker" fick vi köra upp till mamma och pappa över vintern (TACK!). Det blev även en del som ska slängas. Imorgon ställs det ut en container här på området där man får slänga grovsopor, möbler och allt möjligt. Perfekt att tajma in en förrådsstädning då ju. Mattias skruvade även upp några fler hyllplan inne i förrådet. Så nu är det ordning och reda där inne igen. Eller ja, så mycker ordning och reda det kan bli i vårt förråd iallafall. Vi har mycket grejer! Min käre sambo är ju fiskare, golfare, bärplockare, jägare, dykare, elektriker, skogsmulle och gud vet vad. Hihi, men lite bättre blev det efter idag. Julkartongerna står lättillgängliga inför advent och det finns gott om plats för bebisens vintervagn. Skön känsla! 

 Vi blev klar på tidiga eftermiddagen. Då gick vi in och gjorde ett liter ryck. Jag tog hand om ren tvätt och hängde en ny medan Mattias diskade undan ett diskberg. Sedan var vi hungriga. Måndags-pizza? Ja tack. 

Efter att ha lämnat grejer hos mamma, ätit pizza och lämnat grejer på röda korset bestämde vi oss för en eftermiddag i skogen! Mattias ville fiska, så vi åkte till en tjärn. Så fint väder! Han lyckades få en fin regnbåge, och jag lyckades plocka ihop en kasse med trattkantareller. När det började bli mörkt åkte vi hemåt... Skönt med några timmar i skogen. Gratis motion, frisk luft och trattisar - inte fy skam! 

Nu är det soffmys som gäller. Har rensat svampen, tagit en dusch och tänt ljus. Mattias åkte till Peter en sväng, så jag ska bara slappa framför teven. Göra lite gott kvällsfika kanske :-)



ingen bra helg för oss...

Söndagen är här. Och vi säger mer än gärna tack och hej till den här helgen. Elias har blivit sjuk och vaknade härom natten med hemsk astma-attack. Vi hade ju packat och åkt iväg till lillemans farmor och farfar i Bobygda, för att spendera helgen där. Vi brukar alltid packa ner Elias astmamedicin, men precis den här helgen glömde vi den. Så det var ju bara att åka hem till Forsa klockan 01:45 på natten för att hämta den. Vi åkte hela familjen. Och det gjorde faktiskt susen för Elias andning. Då fick han ju sitta upp, andas kall luft och slappna av på ett annat sätt än att vi skulle sitta ute med honom inlindad i täcke. Vi försökte att inte göra "sån stor grej" av det. Ju mer vi vuxna stressar upp oss desto mer rädd blir Elias. När vi kom tillbaka till Bobygda lyckades han somna... Det kom en liten attack till, men då hade vi medicinen nära till hands. 

Idag kom själva förkylningen. Lillhjärtat... Snorig och hostig! Jag skulle  egentligen ha jobbat med vägspön idag, men vi pusslade ihop det på ett annat sätt. Mattias gjorde det istället för mig, och jag stannade i Bobygda med sjuklingen Elias. Men nästan direkt på morgonen bestämde jag mig för att åka hem till Forsa med honom. 

Skönare att vara hemma när man är sjuk! Dessutom är jag väldigt nojig för röklukt. Mattias föräldrar röker inte inne när vi är där, men annars gör dom det ibland. Så som icke-rökare känner man ju röklukt hela tiden... Ett förkylt barn med astma... Nej, det kändes bäst att åka hem.  

När vi kom hem packade jag upp allt och startade en maskin med tvätt. Kokade nappar och tappade upp vatten i badkaret. Bort med allt smuts och röklukt. Elias njöt i badet, ja förutom när han måsta tvätta hårer förståss. Vi satt längen i badet och lekte. Sedan började han bli trött. 

Upp ur badet, smörja in (han har hemska torrfläckar) och på med pyjamas. Sedan blev det film-mys med fruktsoppa, snuttis och napp. Klart man får ha nappen när man är sjuk! Efter ett tag bytte vi från soffan till sängen, och det tog bara ett liter tag tills lilleman somnade. 

Jag har nu precis hängt tvätten och gjort iordning lunch till oss, hoppas han petar i sig lite köttfärssås! Men först ska vi ligga här i sängen och mysa tills han vaknar och känner sig pigg. Sedan kommer pappan hem och myser med oss. Och sen kommer även hans mamma och hämtar honom för mamma-veckan. Dom två bästa, precis vad en liten sjukling behöver! <3

en härlig ledig fredag...

Fredag och en ledig dag för lilleman. Vi sov sött vidare när pappan åkte mot jobbet. Strax innan åtta vaknade vi och kände oss pigga. Elias låg och kommunicerade med bebisen, det lät så gulligt. Synd att han upptäckte att jag började filma, hihi. 

Dagen till ära var vi bjudna på frukost av kusin Fridis. Mmm! Vilken lyx. Efter lite lek gjorde vi oss redo och åkte mot stan. Lite loppis och "fredagslunch" på Mcdonalds...

På tidiga eftermiddagen mötte vi upp Peter och Ebbe vid Buspalatset. Två bus-sugna killar! Elias var verkligen tuff idag och sprang för det mesta runt själv. Skönt tyckte tjocka jag. Jag försökte hänga på litegranna, men jag fick en del obehagliga sammandragningar och "stötar" neråt. Efter närmare två timmars bus var det dags att åka hemåt, vi var riktigt trötta allihopa! Elias somnade i bilen. 

Vi kom hem samtidigt som pappan kom hem från jobbet ungefär, han hade slutat tidigare. Elias vaknade såklart när jag bar in honom, sedan försökte Mattias få honom att somna om. Dom låg säkert en timme och tittade på film på surfplattan utan att lilleman somnade. "Trött jag, näää..." sa han tillslut och kom upp till mig. Jag hade precis duschat och tvättat håret, så efter lite fix kunde vi bygga lego på hans rum. 

Fram mot kvällen var pappan i familjen bjuden på restaurang med jobbet. Jag och Elias hade det inte sämre vi heller... Frida kom med pizza, cola och bullar till oss! Fredagsmys... 

Klockan rann iväg och vi var tvungna att bryta upp. Jag och Elias åkte med en fullpackad bil till Bobygda. Tredje helgen på raken som vi spenderar här. Men så är det när man har många bollar i luften... Vägspösättning på G igen. 

Kvällsmys och lek med farmor och farfar. Sedan kom även Mattias hit. Vi var sjukt trötta allihopa, så vi gick och la oss. Det snarkas för fullt bredvid mig nu, själv har jag så förbannat ont i ryggen. Suck... Men hittills har min graviditet varit en dans på rosor, så det är väl inte mer än rätt att jag får känna på lite jag också. 

Skönt att jag slipper vägspösättningen imorgon iallafall, den rundan kör Mattias. Tror jag kör på söndag en sväng. Hoppas att Elias bjuder på sovmorgon :-) 


v.33, besök hos mvc...

Idag var jag vansinnigt trött när klockan ringde strax innan 06. Tänkte att det skulle bli jäkligt skönt att somna om när grabbarna hade åkt iväg. Klev upp, skickade iväg grabbarna och blev piggare. Tur var väl det. Kom på att jag hade tid på MVC klockan 08:30, så någon sovmorgon blev det inte! Åt frukost framför Nyhetsmorgon, sedan gjorde jag mig redo och åkte till barnmorskan. 

Allt var fint med både mig och bebis. Alla värden var bra, till och med lite bättre än förra gången. SF-måttet var 32 cm. Hjärtslagen pickade på för fullt och låg på ca 146 slag. På vågen stog det 16 härliga kilon plus. 

Det var det enda som förbryllade min barnmorska, det där med vikten. "Redan 16 kilo? Vart sitter dom kilona?! Det är ingen en extrem siffra, men jag tycker du är så fin i kroppen och verkar inte ha samlat på dig så mycket vatten. Så den siffran gör mig fundersam... Äter du mycket socker?"

Ja visst slinker det ner lite onyttigt då och då. Men det är inte den enda anledningen till att vikten ökat så fort... Minns ni att jag gick på "diet" och tränade mycket precis innan jag blev gravid? Jag tappade nästan 10 kilo under den korta perioden. Så när jag blev gravid, slutade träna hårt och åt vanlig mat så började såklart vikten att öka igen. Så när jag skrev in mig hos barnmorskan hade jag ännu inte "kommit upp" till min normalvikt. Jag vägde ca 5-6 kilo mindre vid inskrivningen än vad jag brukar väga. Så det är nog därför vikten skenade iväg så mycket i början! Fast självklart kan jag tänka på vad jag äter också. Men det förklarar en hel del tyckte barnmorskan. 

Jag fick även svar på varför jag känt en stötande, ilande känsla nere i magen. Bebisen har lagt sig med huvudet neråt. Han/hon har inte fixerat sig ännu, huvudet är fortfarande ruckbart. Men snart lägger hen sig nog till rätta! Skönt att veta att allt är fint med lillen där inne. Om två veckor ska jag dit igen! 

Efter MVC-besöket blev det en sväng på Ica. Inte någon storhandling, vi ska vara borta i helgen, men det var ändå en hel del som saknades här hemma. 

Jag har haft svag huvudvärk hela dagen, det började stegras fram mot mitt på dagen. Snörade då på mig skorna och tänkte att lite friskluft skulle göra susen. En solskenspromenad på 40 minuer! Men huvudvärken var kvar...

Tog två alvedon och tappade upp ett varmt bad. Låg längen och försökte slappna av. Men hjälpte det? NEJ. Förbannade huvudvärk. Men jag ska inte klaga, det var länge sedan jag hade ont i huvudet så det var väl dags... 

Resten av dagen spenderades i soffan. Sov och provade ligga på spikkudden. Men inte försvann värken för det inte. Vilade mig igenom hela eftermiddagen... Mitt i vilan fick jag en fruktansvärd värk (?) på vänster sida av nedre magen. Det var en ilande, molande, stickande värk som varade i 1-2 minuter. Började hyperventilera och blev alldeles rädd. Försökte profylax-andas, och då blev det lite bättre. Sedan bara försvann det. Vad kan det ha varit? Kan det göra så ont när barnet håller på att fixera sig? För det gjorde verkligen ONT. Ja, efter den värken var jag ju tvungen att vila ännu mer. Så det enda vettiga jag gjorde var att hänga en tvätt och laga middag. 

När grabbarna kom hem åt vi pasta och en bacon/svamp-sås. "Maten god Sara"
sa lilla älsklingen. Han åt bra och berättade om dagen på dagis. Dom hade bakat bullar, han hade även sagt att han inte ville sova middag, så han hade sluppit. Men fröken sa med facit i hand att det nog var bäst för alla om han sov en stund varje dag, haha. Ett litet monster! 

Efter maten kom Tom hit. Han och Elias läste bok i soffan, lillpluppen slocknade ganska fort. Vi lät honom sova, han är ledig från dagis imorgon. Dessutom ska vi till Norrvägen och titta på hockey med Peter och Ebbe nu snart. Så lite vila skadar nog inte! 

Hoppas på en trevlig kväll med hockey, fika och lek på Norrvägen. Hoppas även att min huvudvärk ska släppa... 


nu är vi mitt i vardagen...

Onsdagen är här! Vi gjorde morgon som vanligt här hemma vid 06-tiden, grabbarna gjorde sig redo och åkte iväg. Själv var jag trött efter en natt med många toalettbesök... Kröp ner under täcket och somnade om. Det gäller att passa på! Det är inte många veckor kvar  nu, snart är sovmornar ett minne blott. 

Förmiddagen rullade på här hemma. Gjorde inget speciellt. Mitt på dagen åkte jag till stan. Jag och Mattias skulle skifta bilar med varandra eftersom jag skulle hämta Elias på dagis sen. När jag ändå var i stan passade jag på att ta två flugor i en smäll. Hade tänkt gå en promenad hemma, men varför inte prova gå den nyasfalterade vägen längs med hamnen och havet? Såå himla härlig runda. Hudik visar sig från sin bästa sida! En skön halvtimmes motion blev det, och massor av d-vitamin från den värmande höstsolen! Innan jag åkte hem blev det ett besök på Dollar, var i ett stort behov av sköna bomullstrosor, så jag tänkte att jag kan prova deras hipsters. Fick 6 färgglada par för 100 kronor. Hoppas dom är sköna! 

Väl hemma var det dags att sätta fart. Förbereda mat och packa väskor. En eftermiddag på badhuset väntade! Jag hämtade Elias lite tidigare på dagis, en glad kille som berättade för alla att vi minsann skulle åka och bada. Vi skyndade oss hem och åt gårdagens mat, gjorde oss redo och väntade på pappan. Sen styrde vi mot badhuset i Delsbo! 

Två timmars härligt plaskande! Det var inte alls många där, så det var gott om plats. Det är ju bara en bassäng där, ingen barnbassäng alltså. Iggesunds badhus hade simskola, men det funkade bra i Delsbo också! Elias var som ett vattendjur! Kan själv, kan själv, släpp mig, simma själv... Haha. Ja jo. Vi övade mycket på att han skulle slappna av, känna att han flyter med armpuffarna och sedan sparka med ben och armar. Det gick ganska bra faktiskt! Fast vi fick påminna honom att slappna av. Ofta blev han alldeles stollig och började toksparka och vifta, då sjönk han ju ner och fick vatten i munnen. Tur det fanns lite baddjur och madrasser också. 

Elias är otroligt pappig just nu, bara "pappa pappa pappa", så jag passade på att simma några längder också. Riktigt skönt för kroppen! Sedan hörde jag någon som ropade på "valen, valen!". Hmmm! Sådan far sådan son... 

Efter lite fika, mer bad och en dusch var vi sedan redo att åka hem. Trötta och nöjda! Jag fick en kommentar i duschen av en helt okänd kvinna som tyckte att jag var fin. Så fint gravid. Det värmde verkligen! Jag känner mig mest som en stor, klumpig flodhäst. Och så får man höra att man fin. Då blir man glad kan jag säga! Tack du snälla människa. 

När vi kom hem var klockan 19:30 och Elias var verkligen trött. Borsta gaddarna och hopp i säng! Läggningen gick snabbt, Mattias hann inte ens diska klart under tiden! 

Nu är det soffläge som gäller. Tända ljus och teve. Mattias åkte till Peter en sväng, så vi får se hur länge jag orkar ligga här. Ganska frestande att krypa ner bredvid Elias och mysa istället. Känner att jag är nära att somna, haha. Dessutom är väl min kropp i chock... Både långpromenad och bad på en dag!!! Bebisen verkar nöjd iallafall, det sparkas och gympas för fullt där inne. Han/hon verkar inte trött för fem öre! Men mamman däremot behöver några timmars vila och sömn! :-) 




bjudit på lite av varje...

Denna tisdag har bjudit på lite av varje. Vi startade som vanligt runt 06-tiden, dags för grabbarna att göra sig redo för jobb och dagis! När dom hade åkt kröp jag ner under täcket igen och sov till 08:00 - skönt... 

En lugn morgon hade jag. Madicken visades på C-more, så det blev frukost och soffläge framför teven. 

Resten av förmiddagen spenderade jag med Carro! Chill i soffan, en tur på RK (fyndade en jacka till mig själv!) och en snabb handling på Ica. Sedan promenerade vi hem hit. Tog det lugnt, tog reda på en massa ren tvätt och fikade. 

På eftermiddagen blev jag ensam. Tog det lugnt i soffan framför en film. Inte likt mig! Men jag känner att kroppen kräver allt mer vila nu, och jag orkar inte kämpa emot. Rätt skönt att det är "tillåtet" att ta det lugnt, hehe.

Dags att göra middag! Igår gjorde jag stuvade makaroner till hela Forsa, så det fick vi äta idag också. Här slängs minsann inget i onödan! Men istället för falukorv blev det idag hemrullade köttbullar och brunsås. Gott gott. 

När killarna kom hem mumsade vi körtbullar och pratade om dagen. Sedan blev Elias lite putt på mig. Det var bara pappa som dög. "Åk! Åk till Ebbe, snälla. Ta pappas röda bilen!" Hahaha, vad roligt det lät. Alldeles som att han ville ge bort mig till Ebbe. Sedan ångrade han sig dock, och jag fick stanna kvar. Pheeew! Men det märks att han tycker vi är tjatiga ibland. Igår rök vi ihop en sväng när han inte lyssnade för fem öre... Ett tag senare sa jag med snäll röst att "Elias, du måste lyssna på oss när vi säger NEJ." Till svar fick jag en djup suck och "jaja, veeet, mamma säger åsså så". Hihihi, det är en underbar ålder han är i nu. Äntligen får vi veta vad som försiggår i hans huvud, ta del av hand tankar och prata om allt mellan himmel och jord med honom! Fast ibland blir man ju gråhårig på trotsen och knäcken i öronen som han har ibland... Men det goda överväger alltid

Efter att jag diskat undan och grabbarna gjort sig redo, åkte vi ut till skogen en sväng. Med siktet inställt på trattisar! Vi känner att vi inte plockat tillräckligt... Dessutom är en eftermiddag i skogen inte helt fel. Ny energi. Vi stannade inte så länge, mörkret kommer fort nu. Men en kasse med svamp och rosiga kinder fick vi med oss hem. Och en kaffekanna! Någon hade dumpar en fin svart kanna i keramik där i skogen. Den tog vi med oss hem. Diska upp och ha som prydnad i köket.

Väl hemma blev det kvällsmys. Killarna i soffan och jag började med att rensa svampen. Allt ska torkas! 

Sedan var det dags att göra Elias natteklar. Han var sååå duktig ikväll. Vi hade kommit överens om att han skulle sova i sitt rum, han sa det själv redan igår så idag gav vi oss inte när han sa att han ångrar sig. Lite gnäll först. Vi stog på oss. Sedan la han sig utan protester! Vi startade en film på surfplattan, sedan gick vi ut och han låg helt själv tills han somnade. Bravo!!

Medan Elias kollade på film och somnade så höll vi vuxna till i badrummet. Jag skulle vaxa benen, bikinilinje och under armarna. Upptäckte att jag behövde hjälp med både bikinilinje och armhålor... Min käre sambo ställde upp och hjälpte sin tjocka kossa som knappt kan se sin egna bikinilinje för stormagen! Ja där försvann all eventuell mystik mellan oss, haha. Äsch. Här hemma skiter vi med öppen dörr, springer ofta nakna och rapar/fiser när vi känner för det. Tånaglarna når jag fortfarande att klippa, annars hade Mattias fått göra det. Så ja, en intim-vaxning är väl inget speciellt... Men ont som tusan gjorde det. Tränade lite profylax-andning och det funkade! Bra träning inför förlossningen, haha. 

Nu är jag nyduschad, med nytvättat hår och len som en baby. Nu slipper jag raka benen på länge. Wiho! Förhoppningsvis håller det fram tills det är dags att föda! Skönt... Det är verkligen ansträngade att raka benen i vårt trånga badkar när man är såhär stor. 

Men nu är de dags att krypa ner i sängen. Trött efter en bra dag! Hoppas på en lika fin morgondag :-) 
RSS 2.0