ingen bra helg för oss...

Söndagen är här. Och vi säger mer än gärna tack och hej till den här helgen. Elias har blivit sjuk och vaknade härom natten med hemsk astma-attack. Vi hade ju packat och åkt iväg till lillemans farmor och farfar i Bobygda, för att spendera helgen där. Vi brukar alltid packa ner Elias astmamedicin, men precis den här helgen glömde vi den. Så det var ju bara att åka hem till Forsa klockan 01:45 på natten för att hämta den. Vi åkte hela familjen. Och det gjorde faktiskt susen för Elias andning. Då fick han ju sitta upp, andas kall luft och slappna av på ett annat sätt än att vi skulle sitta ute med honom inlindad i täcke. Vi försökte att inte göra "sån stor grej" av det. Ju mer vi vuxna stressar upp oss desto mer rädd blir Elias. När vi kom tillbaka till Bobygda lyckades han somna... Det kom en liten attack till, men då hade vi medicinen nära till hands. 

Idag kom själva förkylningen. Lillhjärtat... Snorig och hostig! Jag skulle  egentligen ha jobbat med vägspön idag, men vi pusslade ihop det på ett annat sätt. Mattias gjorde det istället för mig, och jag stannade i Bobygda med sjuklingen Elias. Men nästan direkt på morgonen bestämde jag mig för att åka hem till Forsa med honom. 

Skönare att vara hemma när man är sjuk! Dessutom är jag väldigt nojig för röklukt. Mattias föräldrar röker inte inne när vi är där, men annars gör dom det ibland. Så som icke-rökare känner man ju röklukt hela tiden... Ett förkylt barn med astma... Nej, det kändes bäst att åka hem.  

När vi kom hem packade jag upp allt och startade en maskin med tvätt. Kokade nappar och tappade upp vatten i badkaret. Bort med allt smuts och röklukt. Elias njöt i badet, ja förutom när han måsta tvätta hårer förståss. Vi satt längen i badet och lekte. Sedan började han bli trött. 

Upp ur badet, smörja in (han har hemska torrfläckar) och på med pyjamas. Sedan blev det film-mys med fruktsoppa, snuttis och napp. Klart man får ha nappen när man är sjuk! Efter ett tag bytte vi från soffan till sängen, och det tog bara ett liter tag tills lilleman somnade. 

Jag har nu precis hängt tvätten och gjort iordning lunch till oss, hoppas han petar i sig lite köttfärssås! Men först ska vi ligga här i sängen och mysa tills han vaknar och känner sig pigg. Sedan kommer pappan hem och myser med oss. Och sen kommer även hans mamma och hämtar honom för mamma-veckan. Dom två bästa, precis vad en liten sjukling behöver! <3



Kommentarer
Johanna

Tänkte faktiskt detsamma om just rökningen när Mattias skrev att han fått astma. Förra helgen när ni var där med honom fick han astma hos oss på kvällen. Inge mycke men lite. Tror att just rökningen kan vara en liten bov!

2013-10-06 @ 13:32:04
Sara

Det påverkar helt klart... :/ Till och med en annan kan ju känna sig "tjock i halsen" där ibland. Har bett Mattias ställa som krav att dom ska sluta röka inomhus HELT. Hoppas dom förstår när man säger att det är därför Elias blir dålig... Men när man är rökare så "är det inget som luktar, inget som är farligt och bla bla bla..." Ska prata mer med Mattias om det!!

2013-10-06 @ 13:50:35
Johanna

Bra! De påverkar helt klart alla, till och med eran bebis i magen skulle jag tro. Finns i huset även om dom inte gör det precis när ni är där.
Ryt i lite ;)

2013-10-06 @ 15:30:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0