skogspromenad & lyskväll...

Lördagen börjar lida mot sitt slut... Det har varit en alldeles lagom dag! På förmiddagen donade jag som sagt lite här hemma. Tvätta, bädda rent i sängen, diska, städa badrummet och lite annat fix.

Sedan åkte jag till mamma och pappa en sväng medan Mattias ville slumra på spikmattan. Drack kaffe och pratade strunt. Sedan rotade jag fram två förvaringsbackar som jag tog med mig hem! Eftersom vi bor i en två:a med walk in closet, där det är tänkt att massor av kläder ska få plats - men som numera är Elias rum, har vi bara 1 garderob och 1 linneskåp i resten av lägenheten... Optimalt för snart 4 personer, haha. Som tur är köpte vi en billig garderob på Jysk, där Mattias får plats med allt sitt. Elias har en byrå i sitt rum och bebisen har ett skåp i vardagsrummet där deras kläder bor. Men vi behöver mer plats...

Så dessa förvaringsbackar blev en bra räddning! Barnen har nu en varsin låda med växa-i-kläder. Kläder som vi inte vill ha ute i förrådet för dom kommer ju snart att användas. Men dom ändå tar för stor plats i barnens "nuvarande" garderober där det redan är trångt med kläder i "dagens storlek". In med backarna under sängen, på med locken mot allt damm, ta fram när den dagen kommer och pang bom så var allting löst. Hurra!

På eftermiddagen åkte jag och Mattias till Bobygda. Han skulle kolla till några älgpass, så jag följde efter med siktet inställt på svamp!

Det blev några timmar i skogen. Mest vandring... Puh! Jobbigt att gå till alla älgpass. Men vi hade kaffe med oss, och vi fick ju lite lön för mödan ändå - en kasse med kantareller, trattisar och en Karl Johan. Mmm! Blåbären var stora och fina, så innan vi åkte hem handplockade vi nästan 1 liter. Perfekt att frysa in! När vi kom till Mattias föräldrar fick vi en påse plommon också. Härlig skörd idag, haha!

När vi åkte ifrån Bobygda var det redan kväll. Vi beställde pizza från Delsbo, sedan åkte vi runt Dellen på hemvägen. Lyskväll. Och som det lyste runt sjöarna! Vi stannade till vid Norra Dellen och åt våra pizzor, sedan åkte vi en genväg för att titta på lysena kring Södra Dellen också. Riktigt mysigt med marschaller överallt...

Nu är vi hemma och är dödströtta. Har fryst in blåbären, men svampen orkar vi inte rensa för ens imorgon!

Har duschat och krupit ner i en renbäddad säng nu. Ljuvlig känsla! Imorgon väntar en rolig dag med fotboll, besök, fotografering och starten på Elias-veckan. Så några timmars sömn innan skulle sitta fint. Och som det känns nu är det inga problem att somna ;-)

fredag blev vips lördag...

Fredagen kom och fredagen gick. Helt plötsligt så har vi lördagen här! Vissa dagar rusar verkligen bara iväg...

Gårdagen spenderades mestadels inne i stan med Frida och mormor. Det uträttades lite ärenden, fikades och shoppades! Jag unnade mig ett par ultimata höst/vinterskor! Ett par gummistövlar som var fodrade, låga och såg ut som snygga boots. Jag tänker att dessa blir perfekt då det regnar och man ändå vill ha något snyggt på fötterna. Eller varför inte i snöslask?! Vattentäta kängor. Torra fötter. Genialt. Jag köpte i strl 38 för att kunna få plats med sockor och svullna gravidfötter. Strl 37 satt perfekt, men i 38:orna (som inte var fööör stora) får jag som sagt plats med sockor, plus att det bara är att stoppa ner fötterna = inget jobbigt "böja-sig-ner-och-dö-moment" när skorna ska på! Perfekt för en gravid kvinna, hehe. Nedsatt från 599:- till 299:- till och med. Nöjd med denna investering!

Fredagkvällen spenderades nere på fotbollsplanen. Sedan stannade jag till hos Peter där Mattias var. Blev kvar hela kvällen och stupade i säng så fort vi kom hem!

Idag har vi som sagt Lördagen här. Vi vaknade upp utan väckarklocka och låg längen i sängen och bara drog oss. Sedan gick vi upp och startade dagen. Mattias stekte äggmackor till frukost, mmm!

Medan vi funderar vad dagen ska innehålla har jag gått och små-donat lite... Slängt in en maskin tvätt, bäddat rent i sängen och plockat lite i köket. Ska också hinna med att städa badrummet medan jag väntar på tvättmaskinen och innan vi gör något annat hade jag tänkt. Vad det blir återstår att se!

Vi får hoppas att det blir en bra dag :-)

det börjar kännas bra...

Eftermiddagen erbjöd inget speciellt. Mattias kom hem efter fyra, då åt vi middag som idag bestod av pasta och en hitte-på-sås med bacon, wokgrönsaker, champinjoner, grädde, sweetchili och lite annat. Helt okej vardagsmat.

Sedan åkte Mattias till Delsbo för att umgås med sin bror och titta på ett jobb. Jag diskade undan och la mig på soffan!

Känner mig nöjd med dagen, trots att jag inte gjort allt för mycket. Men det som har blivit gjort är saker som "legat över" mig längen, och sånt är alltid skönt att bocka av! Ordet "försäkringskassan" har skrämt mig ett bra tag... Men efter möten och telefonsamtal hit och dit idag, känns det lite ljusare och bättre. I sista stund kom jag på att jag ju jobbat åt Rekryteringen ett tag i våras också. Så jag hann precis ringa dit innan dom stängde, och fixa ytterligare ett intyg därifrån. Tur! Annars hade inte mina uppgifter stämt alls ju. Nää hua, skönt att jag är på banan och har lite koll nu. Tror jag. Kanske. Haha...

När jag ändå var i "fixar-tagen" letade jag fram en lämplig bb-väska och började knåpa ihop en packningslista. Än är det inte dags, men jag gillar ju som bekant att vara ute i god tid. Får väl fylla i listan allt efter som vi kommer på fler saker. Sen blir det lättare att packa!

Vad har jag gjort annars ikväll? Ätit vindruvor, tittat på teve, plockat, donat och gått in mina nya höstskor. Eller nya och nya... Jag fyndade dom på Röda Korset tidigare idag. Betalade 30 ynka kronor för! Perrrrrrfekta. Och dom passar utmärkt till min nya bruna väska. Hittade även två snyggtröjor till lilleman, men dom hamnar i "växa-i-lådan" efter att jag tvättat dom!

Nu ska jag ta en snabb kvällsdusch, sedan ska jag tvinga Mattias att gå och lägga sig och kramas med mig och magen!

Hen där inne i magen verkar tycka att det är roligt att lägga en fot (eller kanske en annan kroppsdel?) mot mitt högra revben, eller strax under. Det gör absolut inte ont, men lite obehagligt är det... Speciellt när jag hörde ett "knak" inifrån magen igår! Fast allra mest är det underbart :-)

fotboll & försäkringkassan...

Det blev ett kärt återseende med mamma och pappa som kom hem från Turkiet igår. Dom hade köpt fina saker till oss alla, mest till Elias, hihi. Jag fick ett badlakan, en ljuslykta och en gooood parfym från taxfreen för att jag klippte gräs och skötte katt. Mattias fick en snygg tröja och Elias fick (eller ska få på söndag) Zlatan fotbollskläder, spinderman-tröja, Björn Borg kalsonger, ett flygplan som åker runt och låter och en massa godis. Dom är snälla dom, och vi är glada!

Mattias hade även varit där och satt upp eluttag på inglasade altanen medan dom var bortresta. Så som tack bjöd dom oss på mat igår, och sedan till Sundsvall för att se på fotboll. Giffarna mot Ängelholm! Riktigt roligt att titta på.

Imorse var jag pigg när klockan ringde. Mattias åkte till jobbet, själv satte jag på kaffekokaren och tog en skön morgondusch. Sedan åt jag frukost framför teven. Bra start på dagen!

Medan jag vaknade till liv passade jag även på att framkalla en massa kort. Hade 100 gratis bilder att beställa. Gjorde även fyra "mindre förstoringar" och fyra "stora förstoringar" av bilderna från familjefotograferingen. Så för ca 130 vanliga foton + alla förstoringar ska vi betala 213 kronor med porto. Inte alls farligt! Skönt att ha det gjort. Längtar tills de kommer. Hoppas även att jag har ork till att sortera och sätta in hundratals kort i alla olika album osv. Har massor av kort som redan ligger osorterade. Men dom finns iallafall... Haha!

Sedan åkte jag in till stan. Fick hem blanketten om föräldrapenning härom dagen, och jag fattade INGENTING. Så ett besök hos Försäkringskassan stod på schemat. Tur att jag åkte in idag!

För det första hade jag fått hem fel papper, så jag fick ett nytt och hon visade hur jag skulle fylla i det. Sen har jag trott att jag enbart kan få lägsta föräldrapenning i och med att jag är arbetslös. Men om man är inskriven på Arbetsförmedlingen SENAST inom tre månader sedan man jobbade sin sista dag, finns det chans att man får "räkna ut föräldrapenningen" på tidigare inkomster. Jaha, när jobbade jag min sista dag då? Jo, den 31 maj. Tre månader framåt - juni, juli, augusti... Dagens datum är 29 augusti, vilket innebär att jag endast hade två dagar på mig innan chansen till högre FP skrotades helt. Vilken tur! Så jag hoppade vidare till Arbetsförmedlingen och blev inskriven direkt. Nu är det bara att hålla tummarna att det funkar! Allt ska stämma och alla intyg ska vara medskickade. Intyget jag fick från AF idag plus arbetsgivarintyg...

Så nästa uppgift var att begär intyg från mina två senaste jobb. Ringde chefen på skolan jag jobbade på, han skulle fixa ett så fort som möjligt. Sedan gick jag till Dackås och fikade och pratade med gamla kollegor. (Hade jag vetat att jag var gravid hade jag ju aldrig sagt upp mig därifrån! Men nu är det som det är.) Hade tur att chefen var där och hade mitt arbetsgivarintyg med sig. Toppen! Nu väntar jag bara på det andra, sedan ska allt fyllas i och skickas in. Nu har jag iallafall gjort det jag för tillfället kan, om det funkar eller inte återstår att se. FK känns som en djungel för mig!

Nu är jag hemma igen och ska snart börja med maten. Men först ska jag nog blunda en lite stund. Vad som händer resten av dagen och kväller får vi se :-)

ja jag längtar ihjäl mig...

Tänk, snart ligger vår lilla skatt i sitt lilla babynest i sängen... Det känns länge med 89 dagar till beräknad födsel. Men samtidigt så kan det gå fort. Nu är alla "stora" inköp klara. Och jag kunde inte hålla mig från att ställa fram sängen... Nu har jag tid på mig att bädda, bädda upp och bädda om! Hihi. Lillen sparkar för fullt inne i magen nu, tar det som ett tecken på att hen är nöjd ;-)

min fina älskade familj...

Ikväll kom Frida, Mattias och Minnah över på en kopp kaffe och sockerkaka. Med sig hade hon dom redigerade och underbara bilderna hon knäppte på oss! Så himla fina minnen att ha kvar. Jag älskar bilderna och jag älskar min fina familj. Alla mina killar... För ja, jag blir mer och mer säker på att bebisen i min mage är en liten mörkhårig och rund pojke, hihi. Tusen tack för fina foton, Frida!

Imorgon ska jag framkalla en massa kort, så jag ska nog skicka efter några förstoringar då också. Spännande!

Men nu tar vi och sover några timmar va... Om ett tag landar mamma och pappa på Arlanda, efter en vecka i Turkiet. Så det ska bli roligt att träffa dom imorgon :-)

en bra klädfyndar-dag...

Imorse blev jag bjuden på frukost hemma hos mormor. Gott och trevligt med sällskap! Sedan gjorde vi oss redo för en långpromenad.

Vi gick ca 1 mil i det härliga vädret. Inga krämpor! Visst blir jag trött i benen efter 1 mils promenad. Men det skulle jag ha blivit även om jag inte vore gravid också, haha. Hoppas innerligt att jag får vara "såhär rörlig" så länge som möjligt. Jag kan leva med att bli trött i kroppen. Men att ha ont vill jag gärna slippa! Jag går in i vecka 28 idag, så nu håller vi tummarna att dom sista 12 veckorna (mer eller mindre) också rullar på smärtfritt.

Under vår promenad hann vi även kika in på två secondhand-ställen. Fina fynd för en billig peng! Hittade mycket till mig själv faktiskt...

En lång tunika, en svart tröja, en stickad kofta, en beige lång tröja och ett glittrigt linne. Till Elias hittade jag en fin pyjamas och en supersnygg kofta/tröja/jacka. Allt (på bilden) för 150 kronor! Sedan hittade jag lite mer småsaker bla. till bebisen, så det blev runt 200 kronor allt som allt. Inte illa!

Nu är jag hos mormor igen, ligger och vilar mina trötta ben. När Mattias slutar jobbet kommer han också hit. Mormor bjuder nämligen på middag idag! Tacksam!

Sedan åker vi väl hem. Ska tvätta alla fyndade kläder och dona lite där hemma tror jag. Om inte herrn har andra planer :-)

varit lat, men ändå inte...

Imorse när Mattias klocka ringde var jag pigg. Iallafall i huvudet... Kroppen sa nånting annat. Totalt slut i rygg och mage! Det måste bero på gårdagens gräsklippning. Jag hade inte ont eller så, men jag var liksom "trött och tung" eller hur jag ska förklara.

Sängliggandes blev jag... Var på väg att få lite ångest över att det var så fint väder, att ett berg med ren tvätt väntade på mig och för att jag ville hitta på en massa saker MEN inte orkade.

Fast då kom jag på den ultimata lösning - klippa ihop en film på Elias! Det tar en evighet att göra, men nångång måste det bli av. Och vi har samlat på oss filmsnuttar sedan marknaden, ja det är ju nästan ett helt år med film! Så gissa om jag hade att göra...

Det blev frukost, lunch och kaffe i sängen. Lite lyx medan jag "jobbade" hårt... Ja jag har bott i sovrummet denna soliga dag. Det tog hela 7 timmar att endast klippa ihop filmen! Hade jag tagit med allt hade filmen blivit 6 timmar lång. Men nu är den nedkortad till 2 timmar med övergångar, månadsordning och med text. Det blev en rolig film som innehåller hösten förra året, badhus, julafton, 2-årskalas, påsk, sommar, badstränder och utflykter! Sist ut på filmen blev förra helgens besök på Järvzoo.

När filmen skulle börja sparas (även det tar några timmar...) så började jag med middag. Det blev fisk i ugnen, pärer och grönsallad. Nyttig Måndagsmat som vi åt när karln kom hem från jobbet. Hann gå ut och sätta mig i friskluften ett tag innan han kom. Så skönt att lämna sovrummet, haha.

Men jag är så jäkla glad över att filmen är klar nu. Det har legat över mig enda sedan i våras egentligen... Men nu är det klart. Den tredje dvd-filmen på lilleman. På film nummer 4 kommer lillebror eller lillasyster också att vara med. Hihihi, längtas!

Eftermiddagen och kvällen har spenderats med Mattias och Peter. Kaffe, kaka, prat och affärer. Haha, nej men Peter hade med ett babyskydd (bilstol) som vi har bestämt oss för att köpa! Akta Graco logico s hp - med bas. Det är ju efter Ebbe, fint, fräscht och okrockat. Den sista "stora grejen" på att-köpa-listan innan bebisen tittar ut! Det är skönt att veta. För man vet ju aldrig när vilden i magen bestämmer sig för att det är dags! Han/hon känns riktigt stor nu... Det trycker och sparkas allt högre upp i magen. Ibland buffas det kring revbenen! Men jag älskar varenda rörelse. Speciellt då sparkarna är så hårda att hela jag rycker till, hihi.

Nu ikväll hjälptes jag och Mattias åt med det som borde ha gjorts idag. Han diskade ett berg så vek jag ett ton ren tvätt. Det gick undan! Skönt...

Vi borde sova nu, men jag tror vi är för trötta, haha. Imorgon vill jag inte vara sängliggandes, så det är nog bäst man försöker blunda nu ändå. Samla ny energi och hoppas på en bra morgondag! :-)

vi laddar för ny vecka...

Söndagen börjar lida mot sitt slut... Vi har haft en bra dag! Sovmorgon, lång frukost och Elias kissade på toaletten. Då blev det applåder, give-me-five, beröm och ett klistermärke. Stolt kille!

Sedan gick killarna ut och lekte, tog en promenad och "lagade bil" medan jag fick röja undan inomhus.

När jag hade slängt in en maskin tvätt gick jag också ut. Vi tog en prommis till kiosken allihopa. Sen fortsatte vi att vara ute. Det gäller att ta vara på det fina vädret vi bjuda på såhär på sensommaren! Det blev även både kiss och bajsolycka. Sånt som händer! Även fast vi sekunden innan har frågat om han är nödig. Hmm, haha. Bit ihop och ha tålamod. En vacker dag händer det!

Eftermiddagen kom... Killarna lekte och vilade, jag donade på med lite av varje under tiden. Hängde tvätt, slängde in em maskin till och lagade mat som vi sedan åt utomhus. Mys! Lite senare blev det även kaffe och glads där ute. Ja oj vad vi har utnyttjat möblerna där på framsidan i sommar! Så glad att vi fick dom av mamma och pappa.

Runt 4-tiden åkte vi upp till Norrvägen. Killarna lekte i lekparken och jag klippte gräset åt mamma och pappa, som fortfarande befinner sig i varma Turkiet. Det var varmt att klippa gräset också kan jag lova, haha. Fast jag tycker det är roligt! Fick lite ont i ryggen, eller ja... jag blir liksom "trött" i svanken. Men inget allvarligt. Jag är ju bra envis också, haha. Pussades även hejdå med Elias som åkte hem till sin mamma. Vad fort en vecka går!

Mattias åkte och fiskade tidigare ikväll, själv tog jag en lång och skön dusch med hårinpackning. Har även tagit reda på en del av tvätten som hade torkat.

Nu är det Söndagsmys i soffan med tända ljus och Wallander. Sedan laddar vi om för en ny vecka! :-)

skön söndag här hemma...

järvzoo och en kräftskiva...

Vilken rolig lördag vi har haft, trots ganska få timmars sömn natten som var. Vi kom hem mellan 02-03 någongång. Men vi hade 115 kräftor med oss, så man kan ju lugnt säga att vi fick en lyckad kväll/natt. När vi kom hem var vi frusna, så det blev en skön dusch mitt i natta, sedan hopp i säng!

När klockan ringde imorse var vi ganska trötta... Men Mattias kokade rivigt kaffe, så efter lite frukost var vi på banan igen!

Vi mötte upp Peter och Ebbe vid 10-tiden, sedan styrde vi mot Bobygda. Dags att hämta en efterlängtad Elias, som ju hade sovit hos sin farmor och farfar. Allt hade gått så bra. Elias tyckte att allt var mysigt berättade farmor, och hade inte saknat oss alls! Fast han vart glad när vi kom. Och ännu gladare när han såg Peter och Ebbe, som skulle följa med till Järvzoo!

Vi trängde in oss alla i Peters bil. Jag och ungarna i baksätet, hihi. Sedan styrde vi mot alla djuren!

En riktigt trevlig dag fick vi. Glada barn, fint väder och nästan alla djur visade sig. Kanon! Vi stannade och fikade också. Och Elias vilade benen, han ville gå själv nästan hela tiden. Men den sista biten gav han upp. Han somnade i "skrindan" man fick låna, men det såg inte alls skönt ut och han höll på att ramla ur, så vi turades om att bära på en sovandes lilleman. Hihi, jobbigt att springa runt och titta på djur!

När vi kom hem igen gjorde vi bara ett snabbt stopp hemma - hämta kräftorna! Sedan vidare till ett kräftkalas på Lundvägen hos min moster och mina kusiner!

Anette hade gjort olika goda pajer och andra tillbehör och Mattias kokade våra egenfångade kräftor. Sen blev det fest, mmm! Pilligt, gott och trevligt. Men det tar sin lilla tid... Haha. Elias tyckte om kräftor han också!

Nu ligger jag i paltkoma här i deras soffa... Mätt! Men vi ska tydligen bli bjudna på efterrätt också, så lite plats hoppas jag det finns kvar! Elias är ute och leker med grabbarna. En riktigt härlig kväll. Men det känns att jag kommer att somna ovaggad ikväll iallafall. Jösses så trött jag är! Men så ska det vara efter en trevlig natt, dag och kväll :-)

suring, sleepover, kräftor...

Imorse tog vi en liten skön sovmorgon, hela familjen. En ledig familjefredag väntade! Vi klev upp, åt grötfrukost och gjorde oss redo för dagen...

Förmiddagen spenderades inne. Elias var utan blöja hela tiden. Ingen olycka, men inget i pottan eller toaletten heller. Så när vi skulle ta en promenad till ica för att handla lite tog vi på blöjan. Bekvämt! Och då var det visst någon som passade på att tömma blåsan, haha.

Efter promenaden var det lunchdags. Tacoresterna från igår räckte precis. Sedan tog grabbarna en powernap tillsammans. Då passade jag på att diska undan lite snabbt och sedan tillverka en kiss, bajs och sovtavla. Ett slags belöningssystem med klistermärken, som till slut leder till en överraskning. Så får vi se om det hjälper till litegrann i pott-träningen. En extra knuff liksom. Men jag antar att det kommer när det kommer, helt enkelt. Vi får provar och se!

Fram emot eftermiddagen packade vi in oss i bilen, hämtade upp Tom och åkte sedan vidare till Elias farmor och farfar i Bobygda.

Surströmming stod på schemat! Och köttbullar till dom som föredrog det. Jag åt lite av varje. Elias tyckte vi var konstig som åt fiskar sådär! Efter maten åkte Mattias och Tom iväg och fixade med kräftburar. Jag tog hand om disken medan Elias hade fredagsmys med "famme å faofaw". Godis, barnprogram och fixa natt-mys på övervåningen. Elias är i en period då han vill "lälpa till" med allt, så han tyckte det var roligt att få hjälpa farmor att bädda rent i sängen. "Mysigt famme, vi sova här?"

När det blev kväll fick Elias hoppa i sovkläder och borsta tänderna. Eller ja, han bad faktiskt om det. Jag undrade om han inte skulle vara vaken till pappa och Tom kom tillbaka, klockan var inte så mycket. Men nej, han skulle promt upp och lägga sig med farmor och ha mys. Goprupp!

När grabbarna kom tillbaka så hoppade vi i varma kläder och begav oss ut på äventyr! Dags att fiska kräftor.

Så just nu sitter jag i en jaktstuga... Efter "första rundan" hade vi redan fått 69 kräftor i alla burarna. Nu är killarna ute och plockar upp igen. Hoppas på bra fångst! Dock börjar jag bli trött... Tir vi har massa fika och godis med oss. Dessutom hade vi en kudde i bilen, så det kan hända att jag slumrar till här inne. Antar att klockan blir närmare 03 innan vi kommer hem! ZzzzZz...

Vi åker hem till Forsa inatt, sedan hämtar vi upp Elias i Bobygda imorgon. Då väntar nya äventyr! Järvzoo med Peter och Ebbe. Sedan kanske en kräftskiva med Hellberg/Mikaelsson! Så nog bör jag försöka slumra lite här i stugan om jag och bebben ska orka med morgondagen ;-)

läge att rata blöjan kanske...

Idag när killarna kom hem från jobb och dagis klagade Elias på att han hade ont på benet. Så vi gick och bytte blöja (som visade sig vara en tung och rätt "gammal" kiss OCH bajsblöja, hmm...) och så upptäckte vi att han hade hemska sår i ljumskarna och ner på låret. Det såg ut som brännsår! Alldeles rött och svidigt. Förmodligen har han gått med en tung blöja länge, blivit blöt och "gnuggat" upp ett svidande märke mot blöjkanten eller lår mot lår? Mattias frågade som vanligt om allt gått bra på dagis, och fröknarna sa att allt varit bra som det brukar. Vi frågade Elias själv om han hade gjort illa sig på något, bränt sig eller vad som hade hänt. Men han visste inte... Knepigt sår iallafall.

Så vi bestämde oss för en blöjfri eftermiddag. Vi ställde fram både pottan och la på hans lilla toa-ring, smörjde såret, plåstrade om och satte på dom nya kalsongerna. "Lova att säga till när du vill kissa eller bajsa". Japp, säger han.

Kan säga att det blev x antal nerkissade kalsonger... Lillgubben säger till aningens för sent. "Kissnödig" säger han samtidigt som han kissar i kalsongerna. Hur förklarar man hur det känns INNAN man vill kissa då? Svårt detdär... Antar att det kommer ju mer man övar! Vi ska bli bättre på just den övningen. Så kanske han slipper blöjor och hemska sår så småning om!

Carro har varit här på eftermiddagen och lekt med oss. Vi tog även en promenad allihopa till Frida och Mattias för att kolla på korten hon knäppte på oss. Oj vad duktig hon är! Så himla fina kort blev det. Valde ut vilka vi vill ha redigerade, så nu har hon att göra hihihihi.

När vi kom hem duschade vi av Elias kropp, skönt med svalkande vatten mot blöjsåren! Sedan gick han runt och mumlade något vi inte förstod... "Meeen... Pappa säjde baka vi, öhh... öhh... Heter det? Kanske kladdkaka?"

JA JUST JA! Mattias hade nämnt tidigare idag att vi kunde baka chokladbollar till kvällen. Det glömde vi bort, men inte Elias inte. Så grabbarna ställde sig och bakade tillsammans. Duktiga killar! Gissa om vi fick gott kvällsfika sen? Mmm.

Nu är det soffmys för oss vuxna. Elias somnade fort, hoppas såren blir bättre under natten. Imorgon övar vi på att vara utan blöja igen! Mattias är pappaledig, så vi ska ha en mysdag allihopa. Som sedan avslutas med övernattning hos farmor och farfar för lilleman! Spännande :-)

tur jag tog mig en titt...

Torsdagen började runt 6-tiden här hemma. Elias var faktiskt pigg, trots lite sen nattning igår. Han längtade nog till dagis!

När grabbarna hade åkt iväg övervägde jag att koka kaffe och starta dagen jag med. Men vad gör man ensam vaken strax efter 6-tiden då? Nä, jag kröp ner under täcket igen och sov någon timme till. Bästa att passa på!

Nästan gång jag vaknade kändes det mer rätt att kliva upp och dra igång dagen. Kokade kaffe, slängde in en maskin tvätt, åt frukost och diskade sedan undan lite stök i köket.

Konstaterade sedan att en runda med dammsugaren skulle behövas. Tog ett varv med den, dammade, städade badrummet, vattnade blommorna, torkade golven och hängde tvätten ute i den friska blåsten. Ett härligt ryck.

Sedan tog jag en titt i förrådet. Jösses vad med grejer... Skulle behöva rensas och städas där IGEN. Vart kommer allt ifrån?! Men nu fixade jag liiiiite mer ordning där iallafall. Tog ur luften och vek ihop badringar, armpuffar och stora sköldpaddan. Tror dom gjort sitt för den här sommaren nu! Ställde iordning allt lite bättre, och slängde litegrann. En gammal stol blev till ved. Tittade även ner i en av Elias stora klädlådor med urväxta kläder. Och tur var väl det...

Hittade två på fina vinterskor i strl. 26 som jag inte minns om jag köpt eller fått? Hoppas dom passar Elias i höst och vinter! Hittade även en sprillans ny overall där ute i förrådet. Minns nu att vi köpte den i strl. 104 på rean förra året, så vi håller tummarna för att han kan ha den också! Isåfall är Elias nästan redo för vinter nu, haha!

Mitt på dagen åkte jag upp till Norrvägen. Matade katten, vattnade blommor och drack kaffe i min ensamhet. Inte nå avis på mamma och pappa som är i turkiet.... Höhö.

På eftermiddagen fick jag besök av Frida, hennes syster Anna och Minnah. Chill och prat... Skönt att slå ihjäl några dö-timmar!

Nu kommer strax grabbarna hem. Så det är nog bästa jag steker på köttfärsen nu. Det blir tacos idag! Vi kör på lite "fredagsmys" den här torsdagen eftersom Elias ska få sova hos sin farmor och farfar imorgon, plus att det bjuds på surströmming m. tillbehör där.

Hoppas på en lugn och skön kväll :-)

en bra dag inne i stan...

Idag har jag och lilleman haft en mysig dag inne i stan. Vi började med att hämta upp min kusin Frida, sedan hade vi "bokat in oss" på frukost på Vallvägen! Mormor dukar alltid fram massor, bland annat mannagrynsgröt som är en favorit. Elias åt riktigt mycket, så vi var alla mätta och glada sen när vi åkte ner mot stan.

Vi gick först en liten runda och kollade i affärer. Utnyttjade rean på H&M. Den mascaran jag använder var billig nu, dessutom hittade vi en pyjamas till Elias som var nedsatt. Så snygg. Och mysig med flanellbyxor!

Efter rundan inne i stan var det dags att göra "ytterrundan". Det vill säga A&H, ÖB och Dollar.

Behövlighetsshopping och lite saker till Elias. Strumpor, kallingar, badskum någon leksak och ett gäng nya nappar. Sista gången vi köpte nya sådana till honom, sa vi. Storpojkar slutar ju med napp efter ett tag! Han såg lite fundersam ut, haha.

Vi åt även lunch innan vi åkte hem. Frasses! Elias åt bra, lekte av sig och somnade sedan i bilen. En lagom powernap! Jag backade in bilen nästan enda till dörren och öppnade upp så han fick sova medan jag packade upp allt och började med maten.

När maten var klar la vi oss på golvet och lekte med lego medan vi väntade på Mattias. Eller ja, Elias lekte väl mest själv... Jag råkade visst somna där på golvet, haha. Lilleman var snäll och lät mig sova också, vaknade av att Mattias kom hem. Då käkade vi, diskade undan och hoppade sedan ner i badet.

Ja vi trängde ner oss alla tre (fyra med magen) i badkaret. Satan vad trångt, haha. Det var nog sista gången vi kunde bada alla tillsammans. Jag var ganska snabbt uppe igen!

Vek lite tvätt, plockade och började baka äppelpaj. Elias kom upp ur badet och ville hjälpa till han också. Mysig kille i nya pyjamasen!

Sedan blev det vindruvor till kvällsfika, framför djursjukhuset. Elias satt som förstenad och verkade tycka det var riktigt intressant. Nattningen tog lite längre tid än vad som var planerat. Kanske han sov sin tupplur lite för sent ändå? Tillslut somnade han när Mattias visade film på surfplattan.

Själv gjorde jag klart pajen och pratade med Peter som var här. Vi skulle nämligen se en film efter att Elias somnat.

Det blev Scary Movie 5 som vi redan sett en gång, men den är så bra! Haha skratt x10. Nu har Peter gått hem och det blir sängen för oss vuxna! Trött... Dessutom blir det en tidig morgon då Elias ska till dagis. Hoppas på en bra natt. Jag drömmer så fruktansvärt verkliga drömmar nu, så ibland är man ju mer trött än utvilad när man vaknar. Fast när det är bebisdrömmar är det mysigt :-)

vi blev hemma allihopa...

Idag har vi haft en riktigt härlig dag tillsammans alla tre + en livlig bebis i magen! Killarna tog ledigt båda två. Ja, dom där familjedagarna är välbehövliga ibland... Och idag passade vi på när vädret visade sig från sin bästa sida!

Vi sov tills vi alla var pigga, sedan gjorde Mattias en rejäl grötfrukost med blåbär från frysen. Mums!

Efter frukosten hade vi lovat Elias att bygga koja. Så grabbarna byggde en riktigt stor en! Själv drack jag kaffe i lugn och ro, diskade och plockade med lite av varje. Är lite segstartad ibland, haha.

Vid 11-tiden gick vi ut i det härliga vädret. Vagnpromenad till Röda Korset, Kiosken för korv-lunch och sedan upp till Norrvägen. Det var en flyttloppis där, men vi hittade inget speciellt. Elias hade med sig "egna" pengar som han valde att spendera på en Brynäsplånbok och ett litet djur. Sedan var han nöjd, trots att han hade pengar kvar. Duktig kille!

Vi gick vidare till min farmor och farfar efter det. Mumsade bär, lekte och fikade både glass och kaka!

När klockan började bli eftermiddag var det dags att promenera hemåt. Elias var trött, så grabbarna tog en powernap. Själv slängde jag in en maskin tvätt och åkte sedan in till stan. Skulle både tanka och handla, så jag passade på att kika in lite secondhand också. En skön stund för mig själv!

På Resursen hittade jag bland annat en snygg "skjorttröja" med Bamse på till lilleman, och en finstickad tröja till mig själv. Fast den sitter lite tajt över kulan just nu, men när bebben är ute ska jag väl ha något fint också! Köpte även någon t-shirt till Elias och en boby till bebisen. Dom har så fina kläder på Resursen tycker jag! Fler besök där blir det i höst.

På Maxi blev jag längen. Handlade det jag skulle, plus lite mer. Det brukar bli så, haha. Elias fick sig en ny höstmössa, med två olika utseenden. Stjärnor ena dagen och randigt den andra!

När jag kom hem hade pojkarna vaknat. Vi passade på att ta vara på det fina vädret. Elias åkte sparkcykel, jag hängde tvätten ute och Mattias lagade middag som vi sedan avnjöt utomhus. Ett ihopplock av lite av varje. Bland annat smörstekta kantareller som tillbehör, mmm!

När vi alla var mätta och glada planerade vi hur kvällen skulle se ut. Vi kom fram till att det fick bli en tur till skogen! Elias var överlycklig som skulle få plocka bär med nya bärplockaren, hihi.

En härlig kväll i skogen... Elias plockade lingon och trallade på. Goplupp! Vi blev inte allt för länge, men lite blåbär och lingon fick vi iallafall med oss hem. Elias var nöjd. Och gissa om vi fick gott kvällsfika när vi kom hem?! Fil med färska bär. Vi satt längen i köket och åt och filosoferade, det är så roligt att prata med Elias nu! Att få höra exakt vad han tänker på, funderar över och tycker om allt möjligt.

Sedan var det läggningsdags för Elli, han var duktig och la sig i sin säng - trots lite grin och protester. Så medan Mattias nattade lilleman passade jag på att diska undan både middag och kvällsfika. Sedan hoppade jag in i duschen.

Oj vad en dusch kan göra underverk ibland. Rena rama terapin! Tog en lång varm lyxdusch med hårinpackning och grejer. Skrubba, klippa naglar, smörja in... Sedan känner man sig som en ny människa!

Snart blir det hopp i säng för oss vuxna också. Mattias jobbar imorgon, men Elias ska få vara hemma med mig. Vi har en liten "dejt" inbokad.

Är lite, lite avundsjuk på mamma och pappa som just nu befinner sig i ett soligt Turkiet. Härligt... Hoppas ni njuter och har det bra! Men vi har det rätt bra här hemma också. Tända ljus, mörker och soffmys är ju en favvo hos mig! :-)

23 år och fotografering...

Yes, nu är jag 23 år och känner mig genast mycket äldre! Eller? Nej jag undrar jag, när man egentligen ska börja känna sig vuxen?

Dagen här började som vanligt, en vardag, strax innan 06:00. Elias var trött, men ändå på bra humör och redo för dagis! När pojkarna hade åkt iväg kröp jag ner och unnade mig sovmorgon. Man fyller ju bara år en gång om året, hehe!

Nästan gång jag vaknade klev jag upp, åt frukost, plockade, diskade, vek tvätt och åkte sedan till mormor. Promenad-dejt inbokad.

Vi promenerade en hel mil. Riktigt härligt i det underbara vädret. Men när vi kom hem igen var jag nådigt trött i benen! Fast jag kände mig pigg. Både motion och en massa d-vitamin från solen gör susen... Passar på att ladda upp inför mörka (men underbara) hösten!

Efter promenaden bjöd mormor på god lunch - paj och sallad. Mmm! Vi hann även spana in lite secondhand, och tur var väl det. En bra fynd-dag åt Elias! Superfräsch och snygg dunväst 25 kronor, en Brynäs mysdress 35 kronor och en bamseväska till typ badhus eller övernattning m.m för 10 kronor! Himla nöjd...

På eftermiddagen åkte jag hem. Fick ett snabbesök av Carro, Helen och hennes lilla Emil. Gissa om jag blev mer bebissugen eller?!? Åååh... En evighet tills vår bebis kommer! Men jag antar att tre månader kommer gå fort ändå, hihi.

Grabbarna kom hem tidigt. Elias var trött och hade gjort illa ansiktet på dagis. Att åka på magen i en brant rutchkana kan framkalla näsblod och lite skrapsår i pannan så ni vet... Lillplupp!

Han vilade på soffan medan jag gjorde middag. Pasta och sweetchili-kyckling. Mattias åkte iväg i ett ärende, sedan åt vi. Struntade i disken efteråt, istället gick vi ut. Åkte lite motorcykel, grabbarna gick en promenad. Lilleman åkte även sparkcykel och lagade en massa saker.

På tidiga kvällen kom Frida, Mattias och Minnah hit. Jag fick så fina presenter! Världens finaste tavla som Frida gjort, en svart fin "hållare" för kaffefilter och en mystidning. Dessutom hade vi bokat in en fotografering! Så kvällen har gått åt till att fika, knäppa kort, knäppa kort och knäppa kort. Hihi.

Elias var inte så värst medgörlig, det var mycket annat som var roligare! Men Frida fick till många bra bilder på oss alla ändå. Och på magen, mig och Mattias. Så himla duktig! Jag knäppte några kort på kamerans skärm i väntan på att få bilderna redigerade. Vi är sjukt nöjda och glada! Det blir förhoppningsvis någon fin förstoring av dessa. Så om någon vill knäppa familjekort eller något, hör av er till mig så kan jag skicka er till Frida!

Grabbarna sover och jag ska nog göra detsamma. Låter diskberget stå tills imorgon! Och tusen tack fina ni för all uppvaktning och alla gratulationer på min födelsedag, puss!

ett väldigt fint kalasande...

Vilken trevlig dag jag har haft, har blivit rejält uppvaktad av nära och kära! Känner mig både bortskämd och tacksam, herregud det är ju bara 23 år jag fyller... Hihi.

Det har varit full lägenhet här hela eftermiddagen. Stort tack till bästa mamma som styrde med kaffe och disk!

Gulliga Elias kom hem med en bukett röda rosor till mig, sedan trivdes han som fisken i vattnet bland allt främmande! Och en duktig hjälpreda fick jag vid presentöppningen. Han gissade på varje paket: "kanske filt, kanske bil, kanske sak" så himla gulligt. Han förstod att alla saker var mina faktiskt, men alla grattis-kort la han beslag på. "Brev till mig" sa han. Min farmor och farfar hade skrivit ett eget litet brev till honom. Ett kort med en kanin, och så hade dom tejpat på tre tior. "Åhh post och pengar" utbrast en lycklig kille!

Jag fick sååå fina grejer. Massor av pengar, presentkort, fin ugnsform, kaffeburk, fin plåtburk, halsband, finaste gummistövlarna, blommor, tidningar, filmer, en Ernst ljusstake, en tvättkasse (internskämt hihi) och ett gäng snygga trosor! Tusen tack alla fina! Extra tack till mamma, pappa och farmor som bakade och donade - puss!

Nu är jag trött trött trött. Mattias, Emilia och Niklas spelar yatzy. Men jag orkar ta mig tusan inte, helt sop-slut är jag... Funderar på att göra som Elias - gå och sova!

Ska försöka hålla ut ett tag till ändå. Vara lite social, titta på allt nytt och plocka lite här och där. Sedan somnar jag nog gott efter en lovely dag.

Imorgon tar vi nya tag! Då är jag ju till och med 23 år när jag vaknar :-)

trött efter ett fint kalas...

tvåsiffrigt och snart 23 år...

trevlig liten överraskning...

Eftermiddagen rullade på här hemma bara, lagomt tempo en lördag. Diskade, vek tvätt, tvättade loppisfynd, donade och tittade på friidrott samtidigt. Mysigt... Mattias tog en sväng med båten, och jag hade fått order om att "hålla mig hemma utan planer" runt 8-tiden. Jaha?

Han hade bokat bord på Route 84 och bjöd på en riktigt god och trevlig kväll. Tack älskling! <3

Nu är vi hemma, mätta och belåtna. Fortsätter myskvällen i soffan med tända ljus! Tycker det är så mysigt med mörkret som börjar komma allt tidigare, hihi.

Imorgon blir det full fart. Jag fyller ju år på måndag, men imorgon kör vi ett 23-årskalas här hemma. Jag börjar bli riktigt gammal nu... Och jag är bortskämd med farmor som bakar kakor, mamma/pappa som gör tårtan och så kommer det väldigt många och fina gäster för att fira mig. Vet inte om jag känner mig mest vuxen eller mest som ett barn? Haha!

Hur som helst blir det nog en fin dag. Dessutom kommer Elias! Vilken tur, så någon kan hjälpa mig att öppna paket. Om jag nu får några, är ju lite halvdum ibland :-)

en evighet kvar nästan...

tvättar, donar, bygger lego...

en himla bra loppisdag...

Strax efter klockan 9 imorse hade vi redan "fullt kök" här hemma. Det var jag och Mattias mer vårt morgonkaffe. Och även mormor, kusin Frida och Carro!

Mattias begav sig till skogen för att plocka bär, vi tjejer hade loppis i sikte!

Oj vad vi fyndade allihopa. Johanna och hennes mamma + syster hade gårdsloppis med massor av fina saker. Där fyndade jag fina kläder till mig själv, hör och häpna! En skinnjacka, en lite "sportigare" jacka, två fina stickade tröjor, mössa till Elias, glasburkar, en stor fin hänglykta och byxor som födelsedags barnet Emilia ska få. Allt för 195 kronor och 5 kronor i dricks, hihi.

Jag är mest glad för jackorna! Var faktiskt ute efter både skinnjacka och en typ "promenadjacka". Den jag har hemma är alldeles för trång. Men den här fina jackan i medium fick magen plats i, och ett tag till tror jag. Nöjd... Det är inte varje dag man köper två jackor för 70 kronor tillsammans!

Sedan fortsatte jag, mormor och Frida till Iggesund på loppis. Där fanns ett så himla fint och fräsch babynest för endast 60 kronor. KAP! Nu kan jag rata det där jag tillverkade av en skötbädd... Hahaha. Men jag trodde väl aldrig då att jag skulle komma över ett såhär billigt nest en dag. Lycka! Även ett par brallor från Newbie till lillgrodan i magen, 10 kronor.

Så hela detta härliga kalas gick endast på 270 kronor. Det kallar jag en bra loppisdag! Och babynestet betalade bebisens gammelmormor, hihi tack!

Snart kommer Emilia och dricker kaffe och provar byxorna. Vet att hon varit på jakt efter liknande byxor. Och på dessa hängde prislappen kvar, då kunde jag inte hålla mig från att köpa en loppis-present till henne. Hoppas dom passar!

Vad som händer resten av dagen vet jag faktiskt inte. Får se när jag får hem sambon min! :-)

dålig start, bättre avslut...

Fredagen började tröttsamt. Jag kände mig liksom trött i kroppen, en ny känsla! Kanske var det gårdagens bilstädning som spökade?

Låg länge i sängen. Tog mig inte upp för ens vid 10-tiden. Frukost och någon slötimme i soffan.

Ja, hela förmiddagen gick utan att jag gjorde ett skvatt. Mitt på dagen var jag tvungen att ta en dusch m. hårtvätt för att kicka igång mig själv! Höll på att bli tokig på att göra ingenting...

Donade med lite tvätt sedan. Vek, sorterade och slängde in ny maskin. Plockade med lite av varje... Slängde döda blommor på uteplatsen och passade på att "skörda" från vår pallkrage. Vi har fått många sockerärtor, och dom små smultronplantorna vi fick av grannen har blivit riktigt stora med massor av omogna smultron. Men snart så! Plockade in timjan och sockerärtor till middagen.

Det blev god Fredagsmat, kanske sommarens sista grillning? Kött, klyftpotatis med färsk timjan, sallad med våra sockerärtor, baguette, bbq-sås och vitlökssås. Mmmm!

Efter maten hade jag lust att lägga mig på soffan, men då hade det blivit jobbigt att ta tag i diskberget sen. Lika bra att göra det på en gång! Så jag både diskade och hängde tvätt innan det blev lite vila i soffan. Resten av eftermiddagen gjorde vi inte mycket här hemma... Gick mest runt och myste i min poncho. Perfekt för tjockismagen i höst!

Till kvällen kokade vi kaffe, fyllde termosen och åkte ner till båten. Ja, kanske sommarens sista tur det också? Vi åkte ut med Peter och Jessica! Riktigt trevligt, roligt och kallt. Ingen fisk fick dom heller, storfiskar-pojkarna. Men som sagt, mysigt att vara ute och umgås! Peter umgås vi ju med lite då och då, men Jessica var det längesedan jag träffade "så". Vi har spelat fotboll tillsammans och gick i samma klass i gymnasiet. Kul att hon och Peter lärt känna varandra!

Nu är vi hemma. Har hunnit med lite Fredagsmys med tända ljus, tv, chips och cola. Men nu kallar sängen snart...

Imorgon hoppas jag på en bra dag! Vi ska bland annat på loppis, och det brukar väl aldrig vara tråkigt?! :-)

ännu en dag passerat...

Ja, ännu en dag har passerat utan att sticka ut särskilt mycket. Vardagligt och rätt trist. Ja det är så tråkigt att gå hemma när Mattias jobbar, när Elias är hos sin mamma, bebisen är inne i magen och jag har inget "viktigt" att sköta. Inget jobb ännu, och inget plugg. Då är det svårt att få dagarna att gå ibland.

Jag gjorde morgon vid 8-tiden, åt frukost, la mig i sängen igen, läste, klev upp och gjorde mig redo. Dags att göra någon nytta!

Åkte in till Maxi för lite handling. Eller lite... det blev en storhandling till slut. Det var lugnt där, då kan det faktiskt vara skönt att strosa runt i sin ensamhet och plocka varor i lugn och ro. Sen är det ju en mindre fröjd att betala, haha.

Väl hemma packades allt upp - in i skåp, kyl och frys. Åt sedan en rejäl "fusklunch" bestående av ostmackor och lite blåbärspaj från gårdagen. Men mätt och belåten blev vi, bebben och jag!

Sedan gjorde jag ett ryck. Jag satte igång med operaton "städa-bilen-för-första-gången". Ja ni hörde rätt... Jag tror ta mig tusan inte att vi städat den invändigt sedan vi köpte den! Och det var nog i November förra året? Så det var ju nästan ett års nedsmutsning att städa upp! Galet... Det tog sin lilla tid om jag säger så. Och för första gången kände jag mig så trött i ryggen att det gjorde ont. Men fint blev det efter att ha rensat, slängt, skrubbat, putsat, torkat och dammsugit. Sedan skrek ryggen efter vila, så jag var tvungen att lyda!

Efter ett stund liggandes raklång på soffan blev det bättre. Tog en liten prommis till Röda Korset. Hittade fina långkallingar till Elias med spindelmannen, för en ynka femma. Ja okej då!

När Mattias kom hem från jobbet åkte vi till Bobygda. Svärmor stod för middagen idag! Spagetti, körtfärssås, fetaost-sallad och kall cola. Mmm!

Jag och Mattias passade även på att tvätta bilen utvändigt. Det var också längesedan... Men vi har en tacksam färg på bilen som inte ser så skitig ut. Fast nu är den ren och fin, både inne och ute! Skönt inför hösten.

På vägen hem svängde vi in hos Frida, Mattias och djuren. Dom är så söta med varandra - hunden och katten! Pratade, smaskade god paj och tittade lite på hockey. Sedan fortsatte vi hemåt. Niklas kom förbi och spelade yatzy med Mattias.

Själv donade jag lite i Elias rum. Städade, rensade, tog bort ett bord m.m och flyttade om lite i det minimala rummet. Men jag är så glad att vi har det där "kryp-in:et" till honom. Han trivs verkligen där, och får en chans att vara ifred. Ett ställe som är hans, där han har sina saker och där han kan stänga in sig om han känner för det. Skönt för hela familjen tror jag! Ångrar inte en sekund att min walk-in-closet blev ett litet barnrum...

Nu är det dags att sova. Trött, med en vaken bebis i magen. Hoppas jag kan somna ändå. Vaknade härom natten av att Mattias låg och "höll på" med min mage. Frågade vad tusan han höll på med... "Tyst, jag har egen-tid med bebisen" fick jag som svar. Dom låg och kommunicerade för fullt medan jag sov, hihi. Gulligt! Så några problem med att sova, fast bebisen är vaken i magen, har jag tydligen inte! ;-)

enklaste pajen någonsin...

Att baka är som sagt inte min starka sida. Men när jag jobbade på ett Café på en Hälsingegård för några år sedan fick jag lära mig det enklaste receptet på en god paj. Jag bakade den dagligen då, och det simpla receptet sitter i huvudet än.

4 dl vetemjöl
2 dl socker
Valfri frukt/bär
Margarin eller smör
Havre

Täck botten på en pajform med frukt eller bär. Blanda socker och mjöl i en bunke. Töm över den torra blandningen på bären. Strö över lite havre om så önskas. Hyvla sedan margarin eller smör med en osthyvel. Täck över hela blandningen med smöret, det ska se ut som ostskivor som täcker formen! Poff in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter, sen är det kalasdags! Det är väl inte den godaste pajen jag ätit, men den enkalste! Och den duger. Med mycket vaniljsås!

Snart är min blåbärspaj klar :-)

hundra tusentals tankar...

Imorse vaknade jag och kände på en gång att det var en sådan dag då jag bara vill dra täcket över huvudet och sova. Helst hela dagen. Så jag gjorde det - drog täcket över huvudet och somnade om.

När jag vaknade nästa gång kände jag mig fortfarande lite down. Ena stunden så lycklig, andra stunden så himla nere? Jag har miljontals känslor i kroppen som jag aldrig tidigare känt, och med dem kommer hundra tusentals tankar och funderingar... Att vara gravid innebär nästan att man "lämnar sig själv" lite och förbereder sig för ett helt nytt liv. Jag pusslar, tänker och försöker att se hur framtiden ser ut, men det är svårt. Jag håller på att bli tokig av att bara gå hemma nu. Jag har för mycket tid att tänka!!! Jag vill veta om jag kommer få jobba på skolan som i våras, jag vill veta om jag kommer in på utbildningen jag sökt, eller om jag helt enkelt får gå hemma hela hösten... Den ovissheten är inte rolig! Och ekonomin ska vi inte ens prata om.

Hur som helst så tog jag mig i kragen mitt på dagen och städade vår lägenhet. Har skrubbat, skurat och torkat det mesta tror jag... Toalett, badrum, köksskåp, fönsterbleck, dörrar, hyllor och så vidare. Sedan ett välbehövligt varv med dammsugaren, och en dans med skurmoppen.

Efter städrycket kändes det kanske aningens bättre. Att göra lite nytta är aldrig fel...

Eftermiddagen rullade på bara. Vilade tjockmagen på soffan, läste lite och började sedan med maten. Det blev spagetti och en "plock-ihop-sås" av sånt som fanns här hemma. Efter jobb och mat åkte Mattias och spelade golf. Själv åkte jag och kusin Fridis till mormor en sväng. Hon hade rensat ur sin garderob och jag hittade en fin blå tunika som fick bli min!

Nu är jag hemma igen, har tagit reda på disken och lagt mig på soffan. Mattias kommer snart hem, så vi kanske ser en film eller något. Kanske man ska baka en blåbärspaj också? Oj vad sugen jag blev på det nu... MÅSTE HA! Hihi. Har ett superenkelt recept som jag nästan kan i huvudet. Lagomt svårt för en bak-hatare som mig! Delar med mig av det lite senare :-)

fått lite gjort iallafall då...

Denna tisdag låg jag kvar i sängen till 8 innan jag klev upp. Jag var trött efter en kissnödig natt. Vilda bebis, hihi. Jag hade nog kunnat somna om och sova längre, men mormor hade bjudit mig på frukost så jag klev upp och gjorde mig klar.

Att sedan börja dagen men mormors gröt är inte illa! Åt tills magen sa stopp, la mig på sängen, slumrade till lite skönt och blev sedan väckt av mormor som kokat kaffe. Mysig morgon!

Jag hade med mig en ikeakasse med trasiga kläder, så efter kaffet tog vi fram nål och tråd. Vi hjälptes åt att laga allt (mest min aktive sambos kläder) och oj vad snabbt det gick. Nu kan jag stryka en punkt på listan av saker som "ligger över en" - skönt. Sedan kom min kusin Tom och min kära moder också dit. Då bjöd mormor på god paj-lunch med sallad. Mmm!

Eftermiddagen har spenderats på stan. Jag och Tompa satte oss på ett café medan mormor och mamma uträttade sitt. Kikade på folk och smuttade på en kopp té.

Jag kom hem samtidigt som Mattias kom hem från jobbet. Vilket betyder att ingen middag stod på bordet som det alltid annars brukar göra... Det blev falukorvs-mackor och mjölk framför teven. Fasligt gott, och ibland är sådan "middag" faktiskt tillåten!

Sedan trängde vi ner oss i badkaret allihopa. Mattias, jag och bebismagen. Trångt med mysigt. Fast efter ett tag fick nog Mattias klaustrofobi, så jag fick bre ut mä' och njuta själv i skumbadet.

Efter det mysiga eftermiddags-badet gjorde jag ett litet ryck här hemma. En av punkterna på listan var att byta sängkläder, så det gjorde jag. Fräscht och renbäddat, finns det något härligare?

En annan punkt på listan var att rensa bland överflödiga prylar här hemma. Så jag gick igenom min garderob, jackor, väskor, leksaker, köksskåp och lyckades få ihop en hel säck med "skräp" som ska till Röda Korset. Jag hade nog tänkt mig att rata mycket mer, men en säck är bra det också, dessutom blir det nog fler varv här hemma i höst när "rensa-ut-humöret" brukar vara på topp!

Tre punkter på to-do-listan struken! Och en maskin tvätt är hängd. Det innebär att jag kan slappna av och mysa järnet ikväll. Det blir en Wallander-film med hjärtat, lite chips till kvällsfika, tända ljus och sedan kryper vi ner i rena sängkläder. En helt okej tisdag känns det som! Imorgon ska jag ta tag i städningen här hemma, golven är både skitiga och klibbiga ;-)

rejält med motion idag...

Efter dagens besök hos barnmorskan har det inte hänt mycket. Ändå har jag energi till tusen känns det som, men vart ska jag börja?

Skrev iallafall en lista med punkter att pricka av den närmsta tiden. Allt i från att rensa bland kläder/grejer här hemma, framkalla foton och laga kläder - till att ringa och prata med försäkringskassan. Sånt som snurrar i mitt huvud helt enkelt, men det blir iallafall liiiite mindre kaos om jag får ner det på papper. Då kan jag slappna av, när jag ser svart på vitt vad som ska göras. Och ännu bättre - när jag ser vad som är struket.

Vilade i soffan hela eftermiddagen, tills det var dags att börja med middagen. Mattias hade önskat fisk, så jag gjorde i ordning en av hans regnbågar från frysen. Gott med pärer, grönsaker och sås! Och nyttigt.

Efter maten blev vi sittandes längen vid köksbordet. Såå trötta! Spelade lite yatzy och sköt på diskningen, haha.

Efter disk och köksstök hoppade jag i snabbkläderna. Det blev en lång och skön bungy-promenad med mamma. Vi klarade oss från regnet, det var till och med så att solen tittade fram en stund. Det var längesedan! Påfyllning av både d-vitamin och motion alltså... Uppiggande!

Mamma hade varit på Ikea idag och plockat ihop "mammas ikea-kasse" till oss. Ibland är det mat, och sist var det en kasse från Dollar. Hihi, hon kan hon! Bästaste mamma. Tack för att du är du.

Fram emot kvällen ville Mattias promt ut och cykla en sväng. Så vi tog en liten snabb runda på en kvart. Sval och skön luft var det, och mycket flås från min sida! Men det är bara bra att träna upp konditionen inför allt som komma skall. Är glad att jag orkar så pass mycket som jag faktiskt gör - utan att ha ont. Idag blev det alltså både bungy-promenad och cykling. Strax under en mil blev det nog, allt som allt. Bra!

Kvällen har varit lugn. Tagit reda på ren tvätt, plockar lite, tänt ljus och kvällsfikat framför teven. Yoghurt och min absoluta favorit just nu: hårdbröd med mycket bregott, gurka och aromatkrydda på.

Nu ligger vi i sängen alla tre. Ja - bebisen gör sig verkligen påmind. Lillgrodan går bananas när pappan ropar och sedan lägger huvudet mot magen. Oj vilka sparkar! Hon/han snurrar runt och svarar snällt på våra buffar och rop. Hihi, så himla mysigt. Kan ligga i evigheter och bara titta och känna på min livs levande bebis som rör sig vilt.

Men nu ska vi försöka sova, så jag hoppas att vildingen där inne tänker göra detsamma snart :-)

in i vecka 26 imorgon...

Imorgon går jag in i vecka 26 i graviditeten. Det går fort, men ändå långsamt. Försöker njuta varenda sekund...

Idag var det dags för "första" besöket hos min barnmorska. Jag har ju varit där och träffat henne en gång tidigare, samt gjort två ultraljud uppe på bb, men idag var första gången vi skulle träffas sedan inskrivningen i April. Mattias kom dit han också!

Det kollades viktuppgång, blodtryck, blodvärde, SF-mått (magmåttet), vi lyssnade på hjärtljuden samt pratade om lite tankar och funderingar.

Allting såg väldigt bra ut med både mig och bebis tyckte barnmorskan. Vi följde kurvan nästan mitt i prick, normalt med andra ord. Så skönt att få veta! Alla värden var utan anmärkning, jag behöver inte ens äta järntabletter.

Viktmässigt har jag redan gått upp 8 kilo sedan inskrivningen. Mycket tycker jag! Vet ju att några av dessa kilon är "lat-kilon" och "godis-kilon" som inte behövs egentligen. Fast huvudsaken är ju att bebis mår bra! Men vikten såg normal ut sa hon. Gillar det där ordet NORMALT, haha.

SF-måttet (från blygdben till livmoderns överkant) var 24 cm och bebisens hjärtljud låg mellan 142-146 slag per minut. Hon hittade inte bebisens rygg där man hör hjärtljudet bäst, men vi hörde bra ändå. Sedan fick barnmorskan en rejäl spark på apparaten, så bebisen låg nog med ryggen inåt, hihi.

Vi anmälde oss också till en föräldrargrupp. Det fanns två grupper för Novemberbarn, vi valde den tidiga och snabba. Den börjar den 4 September och slutar den 25 September, så det blir en träff i veckan, fyra gånger. Den andra gruppen höll på från September enda till 31 Oktober... Känns skönare att träffas nu medan jag mår bra och är pigg!

Det känns skönt att vi fått en OK-stämpel på både mig och bebisen! "Den verkar må underbart där inne" sa hon. Nästa besök sker om en månad ungefär.

Visst har även jag "baksidor" med graviditeten... Det är inte alltid så glamouröst. Men jag tackar han där uppe för att jag sluppit illamående, foglossning, svullna leder, sömnproblem, nästäppa, bristningar och krämpor - ÄN SÅ LÄNGE. Har inte ont nånstans! Det jag däremot lider av är att jag har mycket flytningar (hehe sorry känsliga läsare) och är allmänt känslig "där nere". Immunförsvaret där är sig inte direkt likt... Kliar och svider i perioder så jag blir tokig ibland, haha. Men det är det värt. Och nu vet ni att jag inte mår som en prinsessa hela tiden!

En annan baksida är allt med försäkringskassan som ska fixas... Ska skicka in moderskapsintyget snart, och försöka förstå mig på djungels regler. Undra hur det blir om jag kommer in på utbildningen jag sökt?! Är reserv 13 just nu. Tänker inte ta något studielån, men undra om jag kan få både studiebidraget och föräldrapengen samtidigt? Måste kolla upp... Jobbigt när man känner sig nollställd bara!

men nu är det väl mysigt...

Åh vilket mysigt söndagsväder! Det hällregnar och har åskat hela dagen, jag som älskar sånt ruskväder... Tycker synd om djuren och dom som är rädda dock. Men sånthär väder behövs ibland!

På förmiddagen hämtade vi Elias! Natten hade gått bra och dom hade haft det så mysigt så. Han var inte så värst intresserad av att vi kom, hejade bara på oss och fortsatte leka med Tole, det var nog vi som hade saknat honom mest. Hihi. Vi stannade ett tag och drack kaffe ute på inglasade altanen. Så mysigt när det regnar. Elias vart riktigt fascinerad av åskan!

När det var lunchdags åkte vi hem. Killarna byggde lego medan jag slängde ihop en typisk snabblunch. Makaroner och korv... Också lite grönsaker för att "rädda upp" det en aning iallafall, haha.

Efter maten gick killarna till sovrummet för att ta sig en tupplur. Själv slängde jag in en tvätt, diskade undan, plockade, bakade en fusk-kaka och hängde tvätten.

Jag avskyr ju att baka. Jag varken kan eller tycker det är roligt... Så "färdigmixar" är det bästa som hänt mig! Tillsätt bara vatten! Lagomt klurigt för mig. Nämnde det för svärmor som höll på att sätta i halsen. Råkade även säga till min farmor att det blir "färdigsockerkaka" när jag fyller år. Då dröjde det inte länge förens hon ringde upp och frågade lite försynt om hon fick baka åt mig till födelsedagen. SJÄLVKLART! YES! Tårtan har pappa lovat att han och mamma ska göra. Ljuvligt! Fast ibland önskar jag att jag vore en hejare på att baka... Äsch. Det får bli när jag blir gammal, haha.

Nu har jag lagt mig på soffan. Tänt ljus och lyssnar på regnet. Killarna sover än och jag ska nog göra detsamma tills dom vaknar.

Sedan kommer Peter hit på kaffe och NYBAKAD sockerkaka (hehe). Elias ska även hem till mamma sin, så vi får mysa järnet den sista timmen! Sedan laddar vi om för en ny vecka :-)

vi var inte populära...

Det blev en skön eftermiddag också! Efter lunch och powernap åkte vi in till stan, med sikte på Buspalatset. Där blev det lek och bus i två roliga timmar!

Och eftersom det faktiskt var lördag så blev det middag på Mcdonalds. Ingen av oss klagade direkt, hehe.

När vi kom hem igen skulle Mattias och Niklas gå en golfrunda. Så jag och lilleman åkte till Norrvägen och myste! Där blev vi bjudna på glass ute på inglasade altanen. Sedan brydde sig inte Elias om mig direkt, haha. Tole och Susanne var roligare! Han vet hur han ska charmas för att få dom att ligga på golvet och leka, hämta nya leksaker och göra precis som han vill.

När klockan blev mycket och Mattias också kommit dit, var det dags att åka hem. Men näpp, det skulle minsann inte Elias...

Han skulle promt sova där! Han var så söt när han argumenterade för att han skulle få stanna, hihi. Han skulle duscha, äta kvällsfika, sova mellan "Tole å Sann" och inte grina efter oss. Ja, stanna här jag göra - sa han flera gånger. Han var så övertygad och brydde sig inte det minsta om att vi åkte hem. Förr kunde varken jag eller Mattias ens gå ner i källaren utan att han började grina efter oss! Men han är ju storkille nu, det säger han själv också. Tror nog mamma och pappa blev överlyckliga som fick en plötslig nattgäst. Och jag är övertygad om att det kommer gå bra!

Så nu är vi ensamma, jag och Mattias. Känns konstigt med tanke på att det är pappa-vecka. Men glädjen i Elias ögon när han skulle få stanna gör att det känns bra ändå...

Vi ska titta på en film nu, sedan sova så det blir morgon fort. Vill höra Elias berätta om sin sleepover :-)

en bra start på lördagen...

Vilken mysig kväll vi hade igår... Hela familjen samlad i soffan, med godis och en film. Elias valde Hitta Nemo, och satt faktiskt stilla och tittade mer är halva filmen! Han följde verkligen med i handlingen och sa hela tiden att han hoppades att "pappan hitter barnfisken" - hihi goding.

Klockan 21 stupade han i säng. Trött efter första veckan på dagis! Men vi är otroligt nöjda och glada att allt har gått sååå himla bra.

Vi vuxna fortsatte fredagskvällen med ytterligare en film och mer götta. Sedan kröp vi ner bredvid lilleman!

Elias sov oavbrutet mellan 21:00-08:30, så vi alla var riktigt utvilade när vi vaknade imorse. Bra början! Sedan åt vi frukost och klädde på oss. Precis när vi var klara kom min mormor förbi med en present till Elias, bara ändå. En liten söt bärplockare och en påse lördagsgodis. Snacka om lycklig kille! Nu vill han bara ut och plocka bär i skogen. "Lias kan dää, plocka bär!" Fast när han pratar om den säger han "strykjärn" istället för bärplockare, så vi får nog visa hur det ska gå till.... ;-)

Vid 11-tiden tog grabbarna en promenad till kiosken. Elias ville gå hela vägen själv, så det fick han. När dom kom tillbaka var han stolt och trött i benen!

Mitt på dagen kom lillemans farmor och farfar på lördagsfika. Vi satt ute trots att det hänger regn i luften, men vi klarade oss. Elias lekte med bärplockaren och gick en liten sväng med "faofaw". När dom åkte hem gick vi in och åt lunch. Gårdagens tacos räckte gott och väl för att mätta våra magar idag igen! När vi ätit upp ville grabbarna ta en tupplur, så jag diskade undan i köket och plockade i lugn och ro med lite av varje.

Nu ligger jag i soffan och vilar lite jag med. En näve godis och blunda i några minuter ska nog göra susen mot min trötthet. Förstår inte hur jag kan vara så trött som får sova så himla bra på nätterna?! Ja det är mycket man inte förstår. Till exempel att min mage nu är så stor att jag inte längre kan se mina fötter när jag står rak i ryggen och tittar ner...

När grabbarna vaknar ska vi åka till stan. Vi måste köpa en lampa till bilen, och sedan blir det ett besök på Buspalatset tror jag! Också lite mys på det ikväll så... så ser det ut att bli en bra lördag rakt igenom :-)

en mysig fredag på stan...

Vilket burrigt men mysigt väder vi bjuds på. Detta har jag väntat längen på! Det är nästan så att höstkänslorna smyger sig på... Och det gillar jag!

Efter att ha skickat iväg killarna imorse kröp jag ner under täcket igen. Ljuvligt när det regnar! Sedan klev jag upp, åt frukost, gjorde mig klar och åkte till stan. Emilia kom och hämtade upp mig. Perfekt dag för lite shopping tänkte vi...

Vi fikade, pratade och lyckades faktisk hitta några fynd. Emilia handlade som aldrig förr, flera kassar! Men det som ändå chockade mest var att JAG köpte en tröja och en väska till mig SJÄLV. Inte på secondhand, haha! Men en tjocktröja behövde jag, denna var perfekt - till och med magen får plats! Att den var nedsatt till halva priset var ren bonus! En väska behövde jag faktiskt också, haha... Hittade en fin brun väska i lagom storlek. Det råkade även vara 100 kronor rabatt på alla väskor, hihi. Så för 349 kronor fick jag både väska och stickad tröja!

Innan vi åkte hem svängde vi in på Maxi så jag fick storhandla. Massor av folk. Men med självscanningen så brukar allt flyta på. Tunga matkassar, toppade med götta till kvällens mys!

När jag kom hem fyllde jag kyl och frys. Sedan blev det lite vila på soffan. Nu är det dock dags att sätta lite fart. Vika tvätt och börja med maten.

Det blir tacos när pojkarna kommer hem! Sedan ska hela familjen hoppa i myskläder, titta på film och äta fredagsgotta. Riktigt härligt ska det bli, och perfekt väder är det :-)

bilder från denna torsdag...

en väldigt fin torsdag...

En grå och regnig torsdag, som ändå varit fin. Klev upp med grabbarn, skickade iväg dom, tog en dusch, åt frukost och gjorde mig redo. Sedan styrde jag, mamma, mormor och farmor bilen mot Regnsjö. Ett premiärbesök på Majas café var inplanerat.

...VILKET STÄLLE! Det var som att komma till paradiset. Tänk er affären Ombonat x5 i en stor gammal lada. Det var rum efter rum, trappor och vrår - fyllda med fina inredningsprylar från golv till tak. Underbart. Vi gick där längen, men jag hade nog kunnat strosa runt där hela dagen.

Dock blev man lite "blind" av allting. Lägg även till att jag blivit extremt snål mot mig själv (tänker bara på vad barnen behöver, haha) så jag kom endast ut med EN sak därifrån. En fin svart bomullslöpare med hålsöm i kanterna. Enkel men ändå väldigt fin. Men hade jag haft ett presentkort eller en miljon, så hade jag på nolltid kunnat fylla en shoppingkasse! Så fina prylar!

Vi lunchade även dom största och godaste räkmackorna någonsin innan vi åkte hemåt. En mysig dag!

Väl hemma var det dags att börja med middagen. Idag blev det kycklinggryta med wokgrönsaker och pasta. Gott som går snabbt att göra!

Niklas kom även förbi med ett par fina och gudomligt sköna inneskor till mig. Tack tack tack! Har längen tänkt köpa något som är snällt mot fötterna, men har jag gjort det?! Nu hoppas jag att jag får jobba lite på skolan i höst igen, så jag får strosa runt i dom där.

Efter middagen gick vi till min kusin Frida som har fyllt år. Den andra Fridan och Minnah följde också med oss! Paketutdelning och fika, mmm. Elias plockade fram "sina" leksaker där och lekte järnet.

När det började bli kväll var det dags att bege sig hemåt. Mattias skulle fiska, så jag och lilleman fick en kväll på tu man hand. Han lekte själv först och kvällsfikade på sitt rum medan jag diskade. Sedan tog vi ett bad, borstade tänderna, myste och hoppade i säng. Lyckades övertala honom att sova i sin säng. Det blir ofta i våran nu, vilket vi alla tycker är mysigt. Men ibland trycker vi på lite extra att det ska sovas i hans säng, för att inte "tappa" allt. Han KAN ju faktiskt sova där själv och det är nog nyttigt för oss alla. För sen när bebisen kommer vet man ju aldrig hur sovrutinerna ser ut...

Det blir hopp i säng för oss vuxna nu med. Trött trött trött... Imorgon är det fredag och vi laddar för helg och fredagsmys :-)

en vintervagn till bebben...

När grabbarna kom hem från jobb och dagis i eftermiddags rullade vi direkt mot Delsbo. Första stoppet blev i Bobygda.

Där blev vi bjudna på god mat. Och glass med jordgubbar till efterrätt, mmm. Sedan satte vi fikat i halsen, för mina föräldrar dök helt plötsligt upp, bara sådär. Då blev det ännumer fika och prat. En trevlig stund och en stollig Elias som ville ha allas uppmärksamhet, hihi.

Fram mot kvällen rullade vi vidare mot Västansjö. En gammal klasskompis till mig från gymnasiet hade ju en vagn att sälja.

En fin Emmaljunga city cross i grön fräsch färg. Inte det minsta solblekt trots några år på nacken! I priset ingick även en quadrolift (typ blandning av hård och mjuklift) med en mysig vinterfäll, myggnät, skötväska, fotsack och paraply. Sedan fick vi pruta ner den till 1300 kronor! Bra! Så nu har bebisen en rejäl, varm och mysig vintervagn.

Men så fort vägarna blir bara nästa vår, och vår lilla bebbe kanske kan ligga/sitta i Akta Graco Evo-vagnen kommer vi att använda den!

Vi kom billigare undan nu än om vi hade köpt liggdel till Evo-vagnen. Den kostar 1500 kronor, plus att man kanske vill ha en mjuklift/åkpåse/fäll eller nånting också. Ytterligare pengar. Men nu fick vi en komplett Emmaljunga för mindre än det. Vi är nöjda!

Imorgon ska det tvättas och donas med allt som går att tvätta på vagnen. Sedan ska jag fråga om den får bo i mamma och pappas källare tills det börjar bli dags att bädda och boa i den!

Elias var trött när vi kom hem och somnade på en gång. Vi vuxna ska nog också krypa till kojs snart... Imorgon ska jag på utflykt med mamma, mormor och farmor! :-)

fin förmiddag inne i stan...

Imorse vaknade vi utvilade allihopa. Både jag och Mattias kom i säng tidigt igårkväll, så det är väl så man ska göra för att vakna och vara pigg dagen efter. Pffffffft.

Skickade iväg grabbarna till jobb och dagis, sedan hade jag en lugn morgon. Gick inte och la mig igen, det var jag alldeles för pigg för!

Soffan, kaffe, frukost, nyhetsmorgon och sedan göra mig klar. Jag hade ju en lunchdejt med Linnsan inbokad, och så ville vi knata på stan lite innan.

Det var så kul att träffas igen, efter alldeles för många månader. Ja, år till och med... Vi hade mycket att gå igenom! Både tråkiga och roliga saker. Stosade runt i affärer. Blev sittandes länge med en varsin sallad på Kaffebaren. Sedan hälsade vi även på våra gamla kollegor på Dackås! Det känns som en evighet sedan vi jobbade där tillsammans. Tiden går! Fick även ett paket av Linn, som hon hade köpt i Spanien till bebisen. Gullhöna!! Världens mysigaste filt och en snuttis. Så himla fint <3

På vägen hem från stan kunde jag inte låta bli att kika in på RK. Hittade tre fina dagiströjor till Elias, för 30 kronor tillsammans. Han har egentligen tröjor så det räcker, men dessa var i storlek 110, så dom kan hänga med ett bra tag!

Nu ska jag vila lite, det är så galet kvavt i luften... Åska på gång? Sedan ska jag väl bara vänta på att grabbarna kommer hem. Då åker vi direkt till Elias farmor och farfar och äter middag, sedan vidare för att titta på vagnen. Hoppas den är fin och passar oss! Hur som helst så ska det bli skönt att slippa laga middag idag :-)

preggot i blåbärsskogen...

Idag har jag varit i skogen med mormor! Det tar sin lilla tid att handplocka blåbär, speciellt med bebismage... Men jag plockade ihop en liter fina blåbär, sedan hittade vi ett hallonparadis, så det blev en liter skogshallon också. Ljuvligt. Sommarvitaminer in i frysen! Perfekt att ta fram och avnjuta i vinter, kanske i en varm god paj.

Det blev någon timme där i skogen. Vi hade självklart fika med oss!

Sedan var det dags att åka hem och börja med middagen. Idag gjorde jag en kassler- & svampgryta med potatis, en god sallad och vinbärsgelé. Grabbarna åt bra när dom kom hem, så maten blev turligt nog godkänd.

När Mattias hämtade Elias på dagis (även idag hade allt gått super!) så berättade fröken att Elias sagt till dom att jag har en häst i magen. Hahahaha! Lilla filur!

Efter middagen kom Peter och Ebbe hit. Barnen lekte, härjade, bråkade, pussades och blev alldeles svettiga! Paus med saft och bulle, kaffe till oss vuxna. Sedan fortsatte allt ståhej tills båda började bli trötta. Då sa vi hejdå och skickade in en svettig Elias i duschen. Svalt vatten, torka, smörja in och hoppa i säng. Lilleman somnade fort och det tackar vi för!

Även jag har tagit en sval dusch nu och tagit plats i soffan. Lite kvällsfika och sedan hopp i säng! Trött efter en svettig dag... Imorgon händer det lite roliga saker! Ska bland annat träffa Linn! Luncha, prata och ta igen allt vi missat. Som jag längtas!

Vi ska även äta middag hos Elias farmor och farfar efter dagis. Sedan ska vi titta på en begagnad vagn där i Delsbo. Antingen köper vi en liggdel till Akta Graco-vagnen vi har nu, en ny i affär kostar 1500 kronor. Eller så köper vi en begagnad, men komplett, Emmaljunga vagn med mjuklift och fotsack för 1500 kronor. Tänker mig att den är rejälare att köra över vintern. Inga snurrhjul på den. Sedan när bebisen är större (mot sommaren) använder vi våran Akta Graco igen. För den funkar super på sommarvägar! Vi får se hur vi gör... En bra morgondag blir det nog vilket som :-)

en riktigt härlig rivstart...

Måndag! Tillbaka till rutinerna efter ett underbart sommarlov... För visst har vi väl haft en härlig sommar! Jag minns inte sist jag badade så här mycket som vi gjort i år. Vi har verkligen badat järnet i både pool och insjöar, solat, fiskat, åkt båt, varit på Furuvik, Buspalatset, Mulle Meck, ätit frukost ute, promenerat, tittat på båtar, plockat bär, grillat, tittat på fotboll, kastat sten i vattnet, plockat blommor och ja... haft det helt underbart helt enkelt. Jag har även badat i havet, vilket säkert var 5-6 år sedan jag gjorde! Och en helg uppe i Landön på tu man hand med Mattias blev det ju. En fin sommar med andra ord.

Idag ringde klockan 05:45 och det kändes ändå lite mysigt att gå upp, trots allt. Väcka en spänd och glad Elias, äntligen skulle ha få börja på stordagis!

Det gick helt suveränt att lämna honom. Trots ny avdelning! Först letade vi och inspekterade vi hans nya hylla, han ville veta vart hans skor skulle stå och vart regnkläderna skulle hänga. Det ville han liksom ha koll på, storkillen. Sedan gick vi till fröknarna. Han var lite tyst, tittade sig runt. Men sen lossnade allt och han skulle visa det ena efter det andra. Ny vattenflaska, ny ryggsäck och cool tröja! Ja, då kramades vi hejdå och inte en enda protest från Elias sida. Så himla skönt.

Väl hemma gjorde jag ett ryck. Eller först slängde jag in en maskin med tvätt och drack kaffe framför teven. Men sedan körde jag igång. Dammsög, bäddade, plockade, dammade, städade badrummet, torkade golven, rengjorde kaffekokarn, hängde tvätten ute och vattnade blommorna.

Ett välbehövligt morgonryck, redan innan klockan 10 var jag klar med allt. Då bestämde jag mig för att åka till stan en sväng.

Köpa present till Frida som fyllt år och kommit hem från Grekland, äntligen! Kikade på lite annat också. Sedan blev jag extremt hungrig, så det fick bli en fikadejt med mig själv. Jambomacka, mmm!

Mitt på dagen åkte jag mot Forsa igen. Stannade till hos mamma. Somnade till en skuss i solstolen, sedan kom mamma ut med en gott fruktfat. Lovely!

På tidiga eftermiddagen åkte jag hem. Dags att börja med middagen! Ja, med rutinerna följer även middagarna. Under somrarna är det ingen ordning alls på maten, hihi... Men nu laddar vi om!

Måndagen till ära gjorde jag korvstroganoff med bulgur och grönsaker. Ställde undan den färdiga middagen, hoppade in i duschen och hämtade sedan hem Elias.

Han hade nog velat sova på dagis verkade det som, hihi. Han hade inga planer på att följa med hem. Dom var ute och lekte nakenfis när jag kom. Hans favorirfröken Emilia, två andra barn och en vattenspridare. Kände mig hyfsat chanslös, haha. Men efter ett tag ville han klä på sig och följa med hem, fast han frågade om det var dagis imorgon igen. Så roligt att han trivs! Allt hade gått superbra och nu håller vi tummarna för att det håller i sig...

Väl hemma åt vi middag hela familjen. Gott med riktig mat igen, efter allt för mycket flöt i sommar. Sedan lekte grabbarna medan jag diskade undan.

På tidiga kvällen åkte vi ner till fotbollsplanen. Vilken härlig sommarkväll. Elias fick 15 kronor som han fick bestämma själv över vid kiosken. Då fick han välja, betala och se att pengarna försvinner när han köper något. Han valde att köpa en klubba och en isglass, sedan var han nöjd. Han lyckades pruta ner glassen också. "Kosta glass 5 kroner vaaa", hihi.

Vi stannade inte så längen. Anledningen till att vi åkte dit var för att han skulle få träffa min kusin Frida (favoriten) och min mormor. Han har inte träffat dom på över en månad, dom har varit på semester - en i Duved och en i Grekland, så båda fick en bamsekram!

När vi kom hem blev det kvällsfika och snabbdusch för Elias. Sedan hopp i säng! Trött kille...

Själv har jag vikt tvätt och plockat in våra egna odlade sockerärtor. En hel skål. Gott kvällsfika! Nu blir det dock sängen snart... Riktigt trött efter denna rivstart. Ladda om några timmar, sedan kör vi igen! Hoppas vi kommer in i rutinerna snart. Skulle även kunna tänka mig lite svalare luft. Höstiga vindar och mörka kvällar vore väl nått. En varm dag som denna har varit olidlig för ett stort preggo! Har bakat bebis i 6 månader nu och längtar efter lägre temperaturer ;-)

mamma bjuder på godis...

fick hem en stor kille...

Oj vilken stor kille vi fick hem idag! Man märker småsaker som händer i utveckling under veckan han är hos sin mamma, otroligt! Han hade nya fina skor och vi började genast att prata om dagis för att förbereda honom. "Dom skorna kan du visa storkillarna imorgon". Ja, det skulle han, sa han.

Sedan berättade vi att vi skulle åka in på Maxi fram och tillbaka. Köpa mjölk, och alla stora dagiskillar fick följa med och välja en ny ryggsäck. Lycklig kille!

Han valde en cool ryggsäck med spindelmannen på och en ny vattenflaska. Fast först funderade han på en rosa ryggsäck med glitter och prinsessor. "Ha deeeen!" Men pappan sa då att spindelmannen var häftigare???!! Haha. Ja, det tyckte lilleman också efter ett tag. Efter lite mer handling åt vi korv till kvällsmat innan vi åkte hemåt.

Ner i badkaret med grabbarna! Själv tog jag en skön kvällsprommis med Marlene. Prat och bada fötterna, mys!

När jag kom hem var Elias redo för sängen. Han hade valt kläder själv tills imorgon, hihi. En röd t-shirt med spindlar och jeansshorts med spindelmannen. Lika som ryggsäcken ju! Lyckan var total. Han tyckte nog att han var hemskt stor och vuxen, för han skulle promt "somna själv" i sitt rum sen. What?! Visst fick han prova det. Han stängde dörren själv, la sig, lyssnade på musik och låg så ett bra tag. Vi smygtittade in ibland. Sedan ropade han och ville att någon av oss skulle sitta där inne med honom. Men han försökte ju iallafall, goding. Efter ett tag somnade han och nu hoppas vi på en bra natt inför morgondagens dagispremiär!

Själv har jag packat nya ryggsäcken och lagt fram allt vi ska ta med. Eftersom Mattias börjar jobba imorgon han också, så har vi bestämt att jag ska lämna Elias på dagis. Det kan ju ta tid... Första dagen efter ett LÅNGT sommarlov, på en helt ny avdelning. Då känns det som att man vill ha tid på sig och se till så att allt går bra! Vilket vi hoppas!

Nu blir det sängen efter en fantastisk dag. Är fortfarande varm i hjärtat efter den fina babyshowern :-)

en himla fin babyshower...

Imorse var jag trött när jag vaknade. Det blev sent igår, plus att man blir rätt mör efter en dag vid havet. Hade en riktigt fin Lördag på Långvind med mor och far. Massor av bad, sol och gott fika blev jag bjuden på. Lovely!

Det var jobbigt att ta sig ur sängen imorse. Men Mattias var bestämd - vi skulle upp. Han kokade kaffe och tyckte att vi skulle ta en promenad. Okej?! Det brukar han aldrig villa göra, så redan där borde jag ha anat att något var på G. Men det gjorde jag inte, hihi. Glad över frukost på säng följde jag med Mattias på prommisen, utan funderingar!

När vi kom tillbaka fick jag världens överraskning! Mina underbara vänner hade ordnat en BABYSHOWER! Medan vi var på promenaden hade dom varit inne och kokat kaffe, dukat fram gofika som dom hade bakat, gjort fint ute och staplat en hög med paket på bordet. Gissa om jag fick en chock?! För det första så trodde jag bara att babyshowers skedde på film. Och för det andra så brukar man inte kunna lura mig på det där viset, men jag hade verkligen ingen aning om nånting nu! Fast nu förstår jag ju varför Mattias promt skulle ut på morgonpromenad... Och hans hemnycklar hade han gett till Carro igårkväll när dom var här, hihi.

Det hade räckt med att bara få träffa tjejerna! Men nu hade dom även bakat, gjort tårta, köpt hur fina saker som helst, dekorerat och gjort olika fråge-lekar. Känner mig alldeles rörd och överväldigad. Vilka fina vänner jag har! Gulliga små tofflor, kläder, oljor, blöjor, gosedjur, bra-att-ha, mössa och ett superfint lapptäcke som Emilia hade sytt. Älskar er!

Efter babyshowern var vi svettiga och varma. Så jag hakade på Emilia och Evelina som ville ta ett dopp. Vi åkte till Horne, riktigt svalkande med ett långbad. Underbart...

Nu har jag tagit en dusch, ätit och diskat undan ett stort berg. Går och plockar lite, tittar på alla fina grejer jag fått och känner mig extremt tacksam. Glädjetårar...

Snart kommer Elias! Som vi längtar. Vi ska packa dagisväskan och förbereda honom för dagis imorgon. Hoppas han längtar!

Annars blir det en lugn kväll. Och tidig. Imorgon drar som sagt rutinerna igång med jobb och dagis för grabbarna. Så för mig är det bara att haka på! Tror dock det blir skönt med lite ordning och reda... Fast än är inte sommaren slut, det blir fler fina dagar då vi kan tanka sol och energi inför hösten :-)

grundlurad av mina fina...

för varmt för preggot...

Imorse var det soligt, fint och VARMT när vi vaknade. Något jag hade uppskattat i vanliga fall. Nu kände jag bara att "nääää, jag orkar inte"... Dagar som dessa är för varma för ett preggo!

Jag har alltså hållit mig inomhus så mycket som möjligt idag. Tog bilen till Delsbo för att gå igenom kläderna på Säcken.

Där inne var det svalt, folktomt och helt underbart. Dessutom fanns det fina kläder till barnen. Fick hur mycket som helst för 150 kronor. Alla kläder på bilderna. Plus en fräsch madrass till bebisens säng och fina dra-på-lakan. Ytterligare en sak att stryka från listan.

Elias garderob är nu komplett inför hösten. Inget mer behövs. Skön känsla! Fleecetröjor och jacka har han sedan förr. Regnställ och stövlar är det enda vi har köpt nytt i affär. Resten är secondhand för löjligt lite pengar... Flera par nya byxor, jeans, t-shirts, tjocktröjor, koftor och favoriten - tunna långärmade tröjor. Klart bästa dagiströjan från höst till vår! Så nu kan vi släppa den biten och koncentrera oss på vad som behövs till bebisen!

Vi har två "stora utgifter" kvar bara. Nämligen liggdel till vagnen och babyskydd (bilstol). Sedan är der bara småsaker som behövs... Typ filtar, handdukar, krämer, tvättlappar, frottélappar, oljor, nappflaska, blöjor och sånt som vi kan vänta med. Nog är vi på banan alltid. Och gissa om vi längtar...

Mitt på dagen var jag hemma och tog det lugnt. Tvätta, diska, dona, plocka. Inte likt mig när solen strålar utanför... Men är man tjock, stor och varm så är man!

Nyss blev jag bjuden på middag hos mamma och pappa. Mattias har åkt och fiskat, så jag ska följa med dom och titta på fotboll. Mysigt...

Vi planerar även för en dag vid havet imorgon! Det var hundra år sedan jag badade på Långvind, men imorgon är det dags igen. Vi badade alltid där när vi var små så det ska bli kul att åka dit igen! :-)

babynest utan att sy...

Ikväll har jag pysslat. Dels målade jag om trämobilen som jag fyndade idag. Men jag har även tillverkat ett babynest.

Har funderat på att köpa ett sådant till bebisen... Mysigt och ombonat, men även bra för kvävningsrisk. Perfekt att ha mellan oss i sängen, i soffan, i bebisen säng, på golvet - ja överallt egentligen. MEN PRISET... Har kollat runt, och en ny i affären kostar mellan 500-900 kronor.

Tittade även på mönster för att sy ett banynest. Men naej... Tror inte att jag skulle ha tålamod till det. Dessutom måste jag då till någon sy-butik och köpa vadd och lite mer. Plus rota fram symaskinen och bli ovän med den igen.

Men så kom jag på att vi har en skötbädd med uppblåsbara kanter. Vi behöver inte det till skötbordet längre, då det följde med ett skräddarsytt till det.

Okej... Blåsa upp kanterna. Forma till ett litet mysigt nest. På med ett liiiiitet påslakan som "höll ihop kanterna". Hade ett mini påslakan från dollar som bara legat och skräpat (vårt minsta bebistäcke är för stort för det). Sedan la jag i en liten dyna i ull i mitten - mjukt och varmt. Efter det fick jag tänka... Tillslut blev det en fleecepläd som fick blir finishen. "Trädde" på filten dubbelt, och knöt ett snöre längst ner. Vips så blev det ett mysig litet babynest för i princip noll kronor. Vad kan skötbädden ha kostat? Max 150 kronor.

Hoppas den kommer till användning! Men om inte så har vi ju inte lagt ut onödiga pengar... Nöjd Sara! Även Mattias är nöjd. Idag har vi "sparat in" på många utgifter till bebisen! Badar man inte i pengar så blir man lycklig över alla fynd man kommer över :-)

en slapp och grå dag...

Regniga Torsdag! Vi har inte gjort speciellt mycket. Go-fika hos Hellbergs, en sväng på loppis och sedan hemmafix bara. Mattias har körde ut köttfärs till "sina kunder" på kvällssidan. Även vi hade beställt 5 kg, så jag paketerade och fyllde frysen. Perfekt inför hösten!

På loppisen jag var på med mormor och moste, gjorde jag två riktiga fynd. Ett skötbord (i förpackning!) som man fäster på badkaret, och en bärsele från Babybjörn. Kan säga att just det skötbordet kostar 999 kronor att köpa nytt. Vi hade redan bestämt att det blir ett sånt man ställer på badkaret, men vi tänkte att pappa kunde bygga ett i trä. Men när jag sprang på detta idag blev valet enkelt. För 120 kronor blev det vårat. KAP!!! Dessutom slipper pappa bygga ett tungt schabrak i trä. Och bärselen kostade bara 60 kronor. Riktigt fin och fräsch! Även sånna kostar upp mot tusenlappen att köpa ny tror jag. Så jag är galet nöjd att jag fick båda grejerna för 180 kronor tillsammans. Lycka!

Fler punkter att stryka på listan! Går hemma och längtar ihjäl mig efter bebisen nu... Hihi.

Nu blir det kvällsfika och mys innan sängen kallar. Har precis hängt en tvätt (bla bärselen) och plockat lite. Imorgon sägs det att det blir soligt och varmt :-)

fina kläder för noll kronor...

En förmiddagstur till Röda Korset med mormor! Man får fylla en kasse kläder för 20 kronor. Vi fyllde en tillsammans som mormor betalade, hihi. Fina kläder till Elias! Och en fin svart tunika till mig. Även en fin mobil i trä fick jag. Tänker måla det översta vitt, sen är den perfekt. Mer träleksaker till barnen! Alla dessa plastsaker som barnen har nu ger en ju nästan magont när man funderar vilka gifter som kanske finns i... Får leta efter träleksaker på loppisar :-)

sparkat till glad mormor...

RSS 2.0