läge att rata blöjan kanske...

Idag när killarna kom hem från jobb och dagis klagade Elias på att han hade ont på benet. Så vi gick och bytte blöja (som visade sig vara en tung och rätt "gammal" kiss OCH bajsblöja, hmm...) och så upptäckte vi att han hade hemska sår i ljumskarna och ner på låret. Det såg ut som brännsår! Alldeles rött och svidigt. Förmodligen har han gått med en tung blöja länge, blivit blöt och "gnuggat" upp ett svidande märke mot blöjkanten eller lår mot lår? Mattias frågade som vanligt om allt gått bra på dagis, och fröknarna sa att allt varit bra som det brukar. Vi frågade Elias själv om han hade gjort illa sig på något, bränt sig eller vad som hade hänt. Men han visste inte... Knepigt sår iallafall.

Så vi bestämde oss för en blöjfri eftermiddag. Vi ställde fram både pottan och la på hans lilla toa-ring, smörjde såret, plåstrade om och satte på dom nya kalsongerna. "Lova att säga till när du vill kissa eller bajsa". Japp, säger han.

Kan säga att det blev x antal nerkissade kalsonger... Lillgubben säger till aningens för sent. "Kissnödig" säger han samtidigt som han kissar i kalsongerna. Hur förklarar man hur det känns INNAN man vill kissa då? Svårt detdär... Antar att det kommer ju mer man övar! Vi ska bli bättre på just den övningen. Så kanske han slipper blöjor och hemska sår så småning om!

Carro har varit här på eftermiddagen och lekt med oss. Vi tog även en promenad allihopa till Frida och Mattias för att kolla på korten hon knäppte på oss. Oj vad duktig hon är! Så himla fina kort blev det. Valde ut vilka vi vill ha redigerade, så nu har hon att göra hihihihi.

När vi kom hem duschade vi av Elias kropp, skönt med svalkande vatten mot blöjsåren! Sedan gick han runt och mumlade något vi inte förstod... "Meeen... Pappa säjde baka vi, öhh... öhh... Heter det? Kanske kladdkaka?"

JA JUST JA! Mattias hade nämnt tidigare idag att vi kunde baka chokladbollar till kvällen. Det glömde vi bort, men inte Elias inte. Så grabbarna ställde sig och bakade tillsammans. Duktiga killar! Gissa om vi fick gott kvällsfika sen? Mmm.

Nu är det soffmys för oss vuxna. Elias somnade fort, hoppas såren blir bättre under natten. Imorgon övar vi på att vara utan blöja igen! Mattias är pappaledig, så vi ska ha en mysdag allihopa. Som sedan avslutas med övernattning hos farmor och farfar för lilleman! Spännande :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0