lite bilder från dagen...





Tompa har som sagt varit här med oss hela dagen. Gud vad han tycker om Elias! Det är så kul att se, han ville till och med vara med Mattias när han skulle lägga honom. När vi hörde att Elias vaknade sen så att gick Tompa in och såg till så han somnade igen, då var han bra nog stolt :-) Och ungen sov och sov och sov. Vi stod och trampade och väntade på att få åka och handla vi. Hur ofta händer det? Men han ville sova hela 2 timmar och 15 minuter idag, så vid halv fyra kom vi iväg först.

Handlade och uträttade lite fler saker. Sen åkte vi hem och gjorde middag, så jäkla gott var det! Nu har lillpojken somnat och jag har tvättat håret. Fy vad jag tycker att det är jobbigt, men nu är det gjort haha. Dags och slappna av och mysa nu. Sen blir det sängen tidigt eftersom klockan ringer O4:OO imorgon. Ett förmiddagspass med chiiiifen väntar! Jobbigt att det är en beställning på 14 räktekakor tills O7:OO bara.

snart en vecka sedan...

Ja, nu är det snart en vecka sedan jag bestämde mig för att sluta snusa. Första dagarna var hemska; det enda jag tänkte på var snus. Och mitt huvud försökte övertala mig att börja. Det låter sjukt, men det var lite läskigt faktiskt. Jag var inte mig själv direkt, det brann så fort något gick emot mig. Om en skåpslucka stod öppen kunde jag börja grina, så illa var det. Haha. Nu går det bättre, jag tänker inte så mycket på det. Det är väl mest humöret som kan spöka lite ibland. Jag blir otroligt irriterad när något inte går som jag tänkt. Så det är fortfarande en utmaning, som jag ska klara!!! Mattias och pappa som hånade mig kan ju ta sig i arslet iallafall ;-)

Tompa har varit här nu en sväng. Bjöd grabbarna på makaroner och korv, sen har vi alla lekt och kollat på Makka Pakka, Upsy Daisy, Iggle Piggle och Ninky Nonken. Lilleman har somnat nu, men när han har vaknat ska vi nog åka in till stan och handla lite. Skulle ju vilja hinna med en till promenad i fina höstvädret jag också :-)

en jättefin höstmorgon

Här gjorde vi morgon redan klockan O6:3O. Eller egentligen klockan OO:3O då Mattias trodde att klockan var O5:3O. Så Mattias gick upp och gjorde välling för Elias hade vaknat, konstigt att han inte vaknat tidigare på hela natten tyckte jag. Sen visade det ju sig att han hade haft ett antal timmar fel. Så det var bara att somna om igen. Eller bara och bara! Men efter en stund så gick det för lilleman...

Nu har jag och Elias varit ute och gått, superhärligt höstväder! Han somnade som en stock och sover i vagnen ännu. Vad som händer senare får vi se. Jag vet att jag ska vika tvätt alldeles strax iallafall. Middagen idag blir enkel. Vi sparade en rökt fisk till oss själv, så jag ska bara koka potatis och göra en sås sen är det klart! Göttans.

Skulle vilja få energi till och göra något. Riva ur nå skåp och bara rensa och få ordning. Men just nu känner jag inte för det, så det skulle bli kaos om jag gjorde något. Vi får se när kvällen kommer, kan ju få energikickar och sätta igång då :-)

hipp hurra för ingefära

Jag "använder" ju mig av ingefära nu när jag slutar att snusa. Skär en bit och har under läppen. Men det händer att jag kommer på mig själv sitta och tugga på biten. Eftersom den är rätt stark så trodde jag det var farligt. Men så finns det ju google...

"Ingefära stimulerar och förbättrar matsmältningen. Den anses balansera agni och därmed ge en bättre förbränning i kroppen, vilket gynnar alla processer i kroppen. Den är också bra mot illamående och kan användas mot åksjuka. Vid förkylningar och när man är frusen så är den värmande genom att den ökar blodcirkulationen. Den är också bra för att rensa ut slaggprodukter i kroppen. Den är också inflammationshämmande och bra vid ledvärk och andra värktillstånd." De flesta hemsidorna menar detta, så jag får väl glatt tugga vidare då!

börjar lida mot sitt slut


Ja... Då börjar söndagen lida mot sitt slut. Vi har haft en bra dag, sålde all fisk och lite prylar och tjänade dryga tusenlappen. Sen blev vi bjudna på mat hos mamma och pappa. Efter det somnade jag i soffan, resten kollade på tv. Hann också med lite "frågesport", hahaha, innan vi åkte hemåt. For till Enånger och hämtade Elias, så nu har vi spelat bingolotto, lekt och blivit trötta. Hoppas på en bra natt för oss...

Imorgon är jag ledig. Det ska bli skönt faktiskt. Men sedan jobbar jag tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Varannan för och eftermiddag, så det är ju iallafall bra. Ska sova hos mormor med Frida en natt också! En riktig myskväll då!

Nu ska jag koka lite té och njuta av en lugn kväll, det har inte blivit allt för många sådana på slutet. Men det är bra att det händer saker och jag är så glad att jag får jobba mycket nu! Jobbade fem dagar förra månaden, det är ju skandal... Så gissa om en lön på 58OO räcker länge. Det blir inte mycket över till en själv precis, blää.

Men det blir bättre, ser fram emot denna lönen. Att pengar ska vara så viktigt då...

en timmes extra sömn

Godförmiddag! Idag blev det sovmorgon, även om klockan bara var O7:4O när jag vaknade. Egentligen var den ju O8:4O då. Skönt med en timmes extra sömn. Vi klev upp, tände ljus, drack kaffe, åt frukost, slängde in en tvätt och sedan så la vi oss i soffan och myste/slumrade i en timme. Himla skönt, så ska det vara på Söndagar :-)

Snart ska vi iväg och sälja fisk. Undra hur länge det tar denna gång innan alla är sålda? Har med oss loppis-lådan också, lite grejer bara som jag gäääärna vill bli av med. Men nu är det först och främst fisken vi ska sälja. Längtar till det är över, haha.

Senare kommer även Elias, alltid lika roligt. Tänk om det hade varit tvärtom... Att jag inte alls hade tagit honom till mig, bara försökt förstöra och inte tyckt om honom. Nu är det ju så att jag "lever mitt liv" efter honom och Mattias. Det enda jag bryr mig om är att dom mår bra. Det låter kanske fåningt och egoistiskt, men jag har verkligen gjort allt för att han ska "vara hemma" här också. Så... ja. Det jag ville säga är nog att jag alltid tycker att det är kul när Mattias har pappa-vecka. Och nu är det dags.

en pumpa här och där



Ja, för det är väl halloween nu? Eller är det nästa helg? Jag har ingen aning, och jag bryr mig inte speciellt mycket. Tar fram dessa två pumpor iallafall, har dem i en vecka innan de åker in i förrådet igen, och samma lika nästa år. Hehe. Jag älskar traditioner, men då menar jag ju liksom jul, påsk, midsommar och födelsedagar :-)

Hur som helst, inte kunde jag åka hem och slappa inte. Tog bilen till stan och skrämde livet ur Frida och mormor. Jäklar vad Fridas hjärta dunkade. Och mormor höll på att ramla i badkaret, hahaha, så kan det gå. Har varit där ikväll och myst bara. Pratat om allt mellan himmel och jord. Men nu är jag hemma igen, hjärtat kommer också snart. Så då ska vi väl se till att Lördagsmysa lite innan vi lägger oss. Är en bra film på tv faktiskt. Imorgon blir det en efterlängtad sovmorgon, yiiihaaa.

en ovanligt lugn lördag

Fasen vilken bra arbetsdag! Det trodde varken jag eller Trine imorse, vi var sjukt stressade och oroliga. Löningshelgerna brukar innebära KAOS hos oss nämligen. Men allt flöt på så himla bra, lagomt mycket folk och lagomt mycket matbeställningar.

Men nog är man trött alltid nu när man kommit hem, haha. Mattias röker fisk som vi ska sälja imorgon. Hela Forsa har blivit förälskad i hans rökta fiskar och har frågat efter dem enda sen sist vi sålde. Roligt för honom :-) Själv ska jag bara chilla. Åka upp till mamma och pappa och se på Brynäs, äta lite och åka hem och vara hemma för en gångs skull. Det ser jag fram emot. Igår hade förresten Mattias bokat bord på 49:an som han överraskade mig med. Världens bästa! Så där satt vi igårkväll och åt underbart gott kött med Niklas, supermysig Fredag... Han kan ju om han bara vill ;-)

allt har flytit på så bra


Fredag! Grymt härligt. Dagen har varit mycket bra faktiskt, även om jag är inne på dag 3 som snusfri och stör mig på allt/alla, överreagerar och beter mig som ett as då och då. Började imorse med att tvätta, dammsuga, plocka ihop, torka golven och byta sängkläder. Såå härligt. Medans var Mattias och handlade, när han kom hem hade han dessa fina rosor med sig. Vad glad man kan bli för uppskattning från den man älskar ♥ Det gjorde verkligen min dag! Var så himla glad när jag åkte hemifrån.

Svängde in till RK och skänkte 3 kassar med kläder också, sånt känns ju också bra. Två flugor i en smäll där; välgörenhet och samtidigt blir jag av med en massa som jag inte vill ha. Borde rensa ur lite oftare faktiskt. Och köpa nytt och fint, hehehehe.

Jobbade eftermiddag med Trine, vi åt gulaschsoppa och jobbade på bara. Inte så mycket att göra. Nu har jag kommit hem, Niklas är också här. Vi ska tydligen in till stan och käka någonstans nu. Mysigt. Sen blir det hem och sova, jobbar O7:OO till 15:3O imorgon. Sen ska jag banne mig göra helg jag också, längtar nå jävulskt :-)

somnade som ett barn

Gissa vem som totalslocknade strax efter 2O-tiden igårkväll? Men gud vad jag behövde det. Jag var nästan pigg när klockan ringde O4:OO inatt ju... Så det har gått bra att jobba detta förmiddagspass, men jösses vad skönt det ska bli med ett eftermiddagspass imorgon. Sussa har köpt nya ljuslyktor, så jag ska mysa runt bland ljusen och lyssna på Winnerbäck medan jag jobbar. Fredagsmys på jobbet!

Nyss tog jag en promenix med Carolin, härligt trots det gåra vädret. Snart kommer väl Mattias hem så vi ska äta. Sen tänker jag faktiskt inte skriva vad vi ska göra, det känns som att det har blivit för mycket... Vad vi gör angår ingen annan. Vad vi väljer att hitta på, och när - även om det är pappavecka, kan ingen bestämma över. För som det har kännts nu har varenda litet ord jag har skrivit om hur vi lever vänts mot Mattias. Då är det bättre att inget veta kan jag känna. Vi får se på vilket sätt jag kommer blogga i framtiden, speciellt då vi är tre i familjen. För det är vi ju faktiskt när Elias är här. Då är han hos sin andra familj, hos sin pappa. Han är inte bortlämnad för barnpassning... Jaja, tappar lusten att blogga... Vi hörs något. Nu: duscha :-)

ett helt dygn utan snus

Men nu är Sara trött kan jag lova. Och humöret är inte på topp. Jag blir fan galen av dethära ju. Men jag är duktig, och håller mig. Köpte ingefära idag efter jobbet, inte samma känsla som snus dock, men alltid något. Lite terapi... Som är bättre också ju.

Jag har varit grymt trött hela dagen. Såg fram emot att åka hem och sova. Men så blir det icke. Handlade lite efter jobbet, och jag klarade av utmaningen att köpa en stock snus till Mattias utan att köpa en till mig! Kom hem runt 14-tiden, tog en dusch, slängde in en tvätt och plockade ihop. Så ja, nu är det dags att ta tag i räkningarna, månadens tråkigaste syssla. Sen ska jag laga mat innan vi ska till Lundvägen 27 och kalasa lite med härligt folk :-) Inte en lugn stund nu inte... Längtar till sängen ;P

sara vs. hjärnspökerna

Det är verkligen en utmaning att sluta snusa. Sedan klockan 14:OO igår har mitt huvud hela tiden försökt fått mig att inse "att det är okej att snusa". Hjärnan försöker komma på ursäkter, försöker övertala mig att det finns fördelar med snus. Men jag har stått på mig, snusfri i hela fjorton timmar nu... Fast jag är ingen trevlig liten flicka nu. Jag skämtar inte om jag säger att jag grät mig till sömns igår. Helt sjukt fjantigt.

Idag blir det en stor utmaning, att jobba hela dagen utan snus. Dessutom är jag sjukt trött, fyra timmars sömn igårnatt - åtta timmars arbetsdag, fyra timmars sömn inatt - ska jobba åtta timmar igen. Så det bäddar ju inte för att det ska bli någon toppendag idag direkt. Stackars Karin! Nää, bäst att göra sig redo för 5-13 passet.

NÄR JAG KOMMER HEM SKA JAG SOVA, SOVA, SOVA OCH SOVA PÅ SOFFAN.

inget mer snusande nu

Jag som skulle vara ledig i två dagar nu har istället fått ännu mer jobb. Jobbade O5 till 13 idag, likaså imorgon och på Torsdag. Sen fortsätter det med Fredag, Lördag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Hurra! Som jag behöver det. Och alla extra helger utöver "mina egna" nu i November/December gör susen, 1OO% OB är precis vad jag behöver. Den här månaden har det vart mycket ledigt.

Dessa arbetsdagar kunde nog fasen inte komma lägligare heller,jag har nämligen snusat min sista snus nu!!! Jag skulle nog bli galen av att bara sitta hemma. Nu har jag ju iallafall mina arbetskamrater att avreagera mig på! Stackars dom, ännu en "kris" dom ska behöva gå igenom med mig. Jag tror nog att dom har fått höra det mesta från min sida, så det här ska dom nog också kunna ta ;-) Det jag gruvar mig mest för är Mattias alla snusdosor. Att jag tillåter mig själv att "bara ta en till". Äsch, jag ska banne mig fixa det här nu. Visa för pappa och Mattias som inte tror på mig att JAG KAN. Jag får hitta en hobby helt enkelt, börja träna! Sy! Snickra! Plugga!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. När Mattias kommer hem så ska vi äta, baconsås och spagetti, sen rullar vi ner till Gävle igen och kikar på Brynäs. Mysigt!

nu börjar en ny vecka!

Måndagförmiddag, en lugn sådan. Hjärtat är hemma och är sjuk idag, jag har nog smittat honom. Så vi tog en liten sovmorgon, sen blev det frukost och soffmys bara.

Om någon timme så ska jag åka till stan och fixa lite saker, sedan ska jag jobba ett eftermiddagspass. Längesedan jag jobbade med gamle svärmora nu, så det ska bli roligt! Skönt över huvudtaget att komma igång och jobba efter ett litet uppehåll. Sen är jag ledig både Tisdag och Onsdag, för att sedan jobba Torsdag, Fredag, Lördag.

Som jag skrev är det en ny vecka nu, en vecka med en rejäl utmaning... Jag skulle egentligen ha köpt en stock snus idag. En stock som skulle ha räckt i en vecka, och sedan skulle jag ha köpt en ny. Och en ny. Och en ny. Helt sjukt. Jag ska sluta snusa. Jag har en och en halv dosa kvar, sen ska jag verkligen försöka. Det kan bli svårt eftersom Mattias sprider ut snusdosor i hela lägenheten. Men jag ska göra mitt bästa. En snusdosa per dag är fan inte bra för nånting. Nu gäller det!

mycket fartfylld helg ...

Hejhopp söndagskväll. Helgen har varit härligt fartfylld och har gått alldeles för fort. Jobbade igår, och det var rätt körigt faktiskt. När jag slutade hade jag fått ett antal sms, alla från älsklingen med ett "<3" i varje. Sen hade han skrivit att han ville bjuda mig på hockey. Gud så glad jag blev, tröttheten ba försvann! Så dirket efter jobbet brände vi iväg till Gävle. Där möttes vi av världens kö till biljettköpet, tänkte att det var kört, men så kom en kille fram till Mattias och sålde sittbiljetter för 1OO kronor styck. Sånna kostar egentligen 255 kronor styck, vilket kap! Så vi trallade förbi alla i kön, satte oss på superbra platser och såg en grymt bra match som Brynäs vann! Träffade mamma och pappa också, dom var i vanlig ordning där och kikade, haha.

När vi åkte hem var vi trötta, åkte dirket till bobygda och sov där. Kröp ner på varsin sida av Elias och sov riktigt gött. Idag har Mattias jagat igen, så vi andra har myst på inne. Tog en liten promenad också, sen åt vi god mat innan vi åkte hem mot Forsa...

Skönt att vara hemma! Har tvättat, spelat bingolotto och donat på bara. Nu sover lillen, han ska snart hem till mamma. Vi stora ska mysa i soffan nu. Mysig Söndag!

"ibland önskar man att"

Ibland önskar man att man kunde ta på varenda känsla. Att man visste exakt vad det var, och varför. Också önskar man att man inte brydde sig ibland. Att allt det där runt omkring var helt oviktigt, och inte påverkade en alls. Hur jobbar man på det? Är allt upp till en själv? Att inse saker och ting, att man ha koll på läget och vet att man är rätt? Eller ska man ta hjälp av andra? Lyssna, ta in och på så sätt värdera sig själv? Jag tror, och hoppas, att det är meningen att en kombination av det där ska vara "det rätta". Att man gör något som känns rätt, något man är stolt över - och får respons. För det tror jag är nyckeln; respons. Respekt. Omtänksamhet. Förståelse.

en ljusslinga där ute ...


Jättebra bild, verkligen, men jag har iallafall satt upp en ljusslinga på långsidan av staketet där ute. Supermysigt! Men snart är det ju dags att fixa en gran så då du, då hamnar ljusslingan i den :-) Längtar till julen nå jävulskt nu jag! Inte långt kvar!

tidigt fredagsmys idag

Oj vad tyst det blev nu. Mattias och Elias åkte precis till Bobygda där dom ska sova inatt. Mattias ska jaga imorgon och jag jobbar, så det var lika bra. Så vi hade tidigt Fredagsmys här idag. Vi delade på en pizza och myste med lite chips och cola i soffan. Elias var också mysig och satt så fint med oss, fullt upp med att äta rån och dricka juice. Men när det var klart var det full fart på golvet igen! Myror i brallan :-)

Annars har vi haft en lugn och skön Fredag. Två promenader har vi avverkat, en lång och en lite kortare. Good! Sen har det väl sett ut som vanligt: diskat, donat, tvättat och myst på tillsammans bara. Det är något speciellt med Fredagar även om jag jobbar helg. Fast då gillar jag Lördagar mer, yaa, då är jag riktigt avslappnad...

Nu så ska jag slå mig ner i soffan och njuta av en lugn och skön tv-kväll. Det blir sängen tidigt ikväll, att jobba Lördagar på Dackås kräver att man är uuuutvilad ;-)

räcker det inte snart ?

Jo, jag tycker att det räcker nu. Hur länge ska förkylningen sitta i egentligen? Imorgon är det jobb som gäller, och då hoppas jag innerligt att jag är piggare.

Annars då? Jobbigt natt... Jag var fruktansvärt trött imorse. Men jag tvingade mig upp, vill inte förlora ännu en dag. Så jag ska snart göra mig iordning och åka till stan. Jag har en födelsedagspresent att fixa och lite annat. Sen kommer både Elias och Mattias rätt tidigt, så jag har lite att dona med hemma också. Blir nog bra det...

en riktigt brun hårfärg...


Yepp, mitt i allt hostande och snorande har jag färgat håret någon nyans brunare. Kände mig så färglös i hårfärgen jag hade, jag vet inte ens vad det var för färg?!?

Annars har det inte hänt mycket idag. Jag har somnat på soffan, vaknat, somnat, domnat bort i armen, vaknat osv. Jag är inte alls nå pigg. Men snart får jag köra igång och laga lite mat, då kanske det blir bättre. Dagens middag blir lasagnette med kantareller och sallad. Jag känner mig som en hemmafru som är hemma hela dagarna och donar, tvättar och lagar mat tills karln kommer hem. Tur att jag har fått ett litet schema med rätt mycket jobbdagar nu i slutet av oktober och i november... Det behövs! Nää, om man skulle ta och hemmafru:a vidare och slänga in en tvätt?

en förmiddag i soffan?

Klockan är strax efter sju, jag är fortfarande sjuk, och ännu värre - vaken. Mattias har en förmåga att väcka mig med pussar och kramar, för att sedan locka upp mig "och mysa med en kopp kaffe". Jäkla skitunge... Och jag lyckas ju aldrig stå emot. Jag längtar tills jag ska jobba förmiddag och tvinga upp honom när min klocka ringer! Åjo, då är det O4:OO som gäller. Men jag har svårt att se att det blir så ;-)

Men jag tänker faktiskt bädda ner mig i soffan ett bra tag nu. Slökolla lite på tv och slumra till då och då. Sen blir det dags att rycka upp sig med hårfärgning som inte blev av igår, och laga middag osv. Önskar att jag blir frisk snaaaart. Hatar det här.

oj vad mörkt det blir ...

Det känns som om jag tänder lamporna i fönstren tidigare och tidigare varje dag. Men det gör inget, för jag älskar ju höstmörker med lampor i fönstren och ljuuus!

Tack vare en stund på soffan under täcket och en ipren så orkade jag diska, vika tvätten och ha maten klar tills hjärtat kom hem. Passande nog åt vi soppa idag, fixade till ett gäng baguetter med ost och vitlök på också, mmm. Nu är det lite mys innan jag ska skjutsa honom till stan för en utekväll med grabbarna. Ja det passar väldigt bra, för jag är ändå inte direkt kul att vara med när jag är sjuk och ynklig ;-)

Jag funderar på att försöka rycka upp mig lite när jag kommer hem, slänga i en brunare nyans i håret kanske. Vi får se om jag orkar, annars så åker jag upp till mamma och pappa och myser ner mig i soffan tills Mattias ska ha hämtning i stan.

så roligt att shoppa ....


Såhär ser det ut bredvid mig där jag ligger just nu, tipptopp. Vad roligt det är att shoppa nödvändigheter förresten... Jag ska pallra mig upp och ta en dusch nu faktiskt, kanske att jag blir piggare och orkar ta tag i den där jävla disken. Om inte annat får jag ta fram rådjursögonen när hjärtat kommer hem. Vill ha en diskmaskin.

fjorton (!) timmar sömn

Som jag har sovit och sovit och sovit, i hela fjorton timmar. Jag är helt förstörd. Nu går det inte längre att "hoppas på att jag inte blir sjuk" för nu har det verkligen brytit ut... Snor, hosta, huvudvärk och ingen kraft alls - jag hatar det. Jag vill göra saker...

Det jag orkar idag är nog att ta mig till ICA för att handla nässpray, halstabletter, alvedon och sådant nödvändigt. Jag ska tvinga mig att orka diska och vika tvätt med, för det är inte såå himla jobbigt. Men sen blir det nog täcket och soffan för min del. Enda tills jag måste börja med maten, herrn ska ut med några kompisar ikväll så det blir tack och lov bara något enkelt att äta idag! Ska ta tag i ICA-besöket nu, fy...

bad och ett glas vin ...


Ja, såhär brukar det se ut de få gånger vi unnar oss ett bad. Detta var från senast vi badade, en månad sedan kanske. Man glömmer bort att bada!? Men idag tände vi massa ljus i badrummet och kröp ner i badkaret med ett varsitt glas rött gott vin. Vardagslyx! Myspysigt eftersom det regnar ute, och jag är lite småsjuk och frusen...

Innan badet var vi hem och hjälpte mamma och Mattias att bära upp ett piano från källaren. Eller ja, det var väl båda Mattiasarna som bärde. Sen blev det go-fika och lite trum-och pianospelande från min sjukt musikaliska bror. Vem är han likt? Haha!

Nu ska jag ta plats i soffan bredvid herrn och kika på hockey. Samtidigt ska jag bläddra i ett gäng Hus & Hem tidningar som jag köpte för någon dag sedan. Mys!!

min "fina" höstkrans ...




Ja där har ni min fula krans, haha, men som sagt - det dröjer inte länge för ens det är juletider! Hittade en finan tröja till Elias också, man vet aldrig när det är dags :-)

börjar bli sjuk, IGEN ...

Imorse var det inte lätt att ta sig upp ur sängen. Mattias lyckas ju alltid få upp mig ett tag innan han åker på jobbet, men imorse gick jag och la mig sen igen. Jag är tung i huvudet, hostig, ont i halsen och snorig. Jag vill inte bli sjuk... Men strax efter nio var jag ändå uppe, och ute i blåsvädret med Emilia och Carolin igen. Både promenad igårkväll och imorse, trevligt, skönt och behövligt. Roligt att träffa Gotlands-bruden!

Efter promenad försökte jag och Carolin oss på att göra en höstkrans. Det har jag aldrig gjort förut, och det märktes! Den blev verkligen ful, men snart är det dags att göra julkransar så den får duga ett litet tag. Det blir nog bättre nästa gång, hahaha.

Nu ska jag kurera mig med en kopp té. Sen ska jag väl dona lite innan karln kommer hem. Tvätta lite kanske. Laga mat ska jag också göra, det blir sweet&sour-kyckling med annanas och ris idag. Jag ska snart visa bilder på min "fina" höstkrans med ;-)

dagen har gått så fort !

Ja men jäklar vad dagen har gått fort. Trots att jag var uppe redan klockan O5:5O! Jag har inte hunnit med så mycket som jag önskade. Någon mer garderobsrensning blev det inte... Istället ville Fridis åka på lite secondhand, och det tackar man ju inte nej till? Nu är jag hemma igen, har tagit reda på tvätt och förberett dagens middag: tacos! Gud vad gott det ska bli, jag är så hungrig. Jag fick order om att ha maten klar tills herrn kom hem, och på bordet skulle också stå en burk maggot (!!!) som jag måste åka och köpa idag. Han har nämligen tvingat med mig och fiska sen. Ya.

fyra kassar kläder bort





Äntligen har jag tagit tag i rummet som jag älskar, min garderob. Det har vart lite av ett bombnedslag där inne ett tag. Kassar, leksaker, dammtussar, kläder huller om buller och så vidare. Men nu är allt rent, och allt är i ordning. Jag har rensat nå jävluskt... Jag har bara 6 par jeans kvar! Sammanlagt blev det 4 fulla kassar med kläder som Emilia och Carolin ska få kika på ikväll ;-) Jösses vilken befrielse alltså!

Nu ska jag fortsätta när jag ändå är igång, herrns garderob ska få sig en omgång. Men den är betydligt mindre än så det går nog bra, den är till och med mindre än Elias garderob, haha. Den ska jag väl också städa lite i, även jackorna ska kollas. Är glad att jag inte gick och la mig igen imorse! Blir lätt att man skjuter upp sånthär.

LE BAIN ~~ PARIS ~~


Jag hittade två fina förvaringsporsliner sist jag var i stan. Runt 39:- på A&H kostade dem tror jag, ett riktigt kap! Nu slipper jag ha tops och bomullsrondeller i de fula förpackningarna man köper dem i. Tror jag har ett litet beroenede av fina korgar, burkar, lådor och allt annat man förvarar saker i faktiskt. Men det är väl bara bra :-)

uppe före tuppen idag !

Godmorgon! Klockan O5:5O "hoppade" jag upp ur sängen imorse. Mattias börjar ju jobba idag efter två veckors ledighet från jobbet, så vi klev båda upp och åt frukost.

Gårdagen innehöll visst inge datorsittande, skönt faktiskt. Istället klev vi upp runt O8-tiden, myste vidare i soffan där vi somnade, åt frukost, jag tvättade två maskiner, vi åkte in till stan och handlade med mormor, åt middag hos mamma och pappa med "stora" familjen, var och tittade på jakt-hundvalpar, fikade hos farmor som fyllde år och sedan åkte vi hem och tog det lugnt bara. Kollade trav och spelade bingolotto, pensionärsvarning ;-) Och tyvärr så vann vi inte ett skit... Hehe.

Jag är jättesugen på att krypa ner i sängen nu igen, klockan är ju bara strax efter sju. Men jag ska inte. Jag har tänt lite ljus och ska kolla på teve ett tag nu, sen ska jag duscha så jag piggnar till. Har en hel del att göra idag. Vika tvätt, rensa ur min garderob, rensa ur andra skåp, städa toaletten, diska, dammsuga, åka till stan och fixa lite grejer, ha måndags-tacos klar till 16:OO och sen ska vi åka och fiska. Jag längtar till ikväll då det blir en kvällspromenad med Emilia och Carolin! Efterlängtat...

är hemma på riktigt nu

Ja, nu är jag hemma på riktigt. Jag hann ju bara hem igår och duscha, somna på soffan och packa upp innan jag åkte till Bobygda, där vi sov. Imorse var det skönt att sova ut, Mattias åkte ju tidigt på älgjakt. Men jag hade mysmorgon där med kaffe och korsord. Jag var så utvilad och pigg så jag passade på att diska också. Sen åkte jag och svärmor till stan. Secondhand, A&H och braklunch på Bangkok kajen. Supergott... En riktigt trevlig dag, men lite fynd också. Kom hem lagom till travet, vi lyckades vinna hela 1O8 kronor på en Harryboy. Men Inger skulle spela på V65 imorgon åt oss för dom pengarna, jag känner för att bli mångmiljonär eller något ;-)

Snart ska jag ta en dusch, har precis tänt ljus överallt, det vankas myslördag. Jag fick ett gäng partylite-ljus av svärmor så det tackar jag för. Mattias har hällt upp vin och jag har köpt massa godis. Att det är hockey på teven gör mig ingenting heller! Imorgon ska vi sova ut igen, tillsammans för första gången på länge, söndagsmys!!!

hemma i forsa igen nu

Ja, då var man hemma igen. Skönt att komma hem på ett vis, och tråkigt att lämna Stockholm på ett annat vis. Även fast jag hatar Stockholm ibland. På tåget hem somnade jag, så tjejen bredvid mig var tvungen att väcka mig för att kunna sätta sig efter en trip till bistron. Och tur var väl det, annars hade jag kanske sovit mig förbi Hudiksvall där min fina mamma stod och väntade. Aah, det är bra nog fint i försa åh.

Nu har jag packat upp allt, slängt i tvättkorgen och lagt allt på sin plats. Skönt att ha det gjort, annars finns det en tendens att väskan står ouppackad ett bra jäkla tag... Snart ska jag ta reda på tvätten från i Tisdags som bör vara riktigt torr nu, sen ska jag hoppa in i duschen för att sedan bege mig till Bobygda där karln är. Vi ska byta däck på bilarna, äta och förmodligen sova där. Längtar efter att få krypa ner bredvid hjärtat. Vad som händer imorgon vet jag inte, jag är ledig iallafall och jag antar att Mattias ska jaga eller dela kött. En tripp till stan är jag sugen på, kolla på soffor och tapeter! Tänker brunt, beige... Men tyvärr så får jag nog inte bestämma allt själv ;-)

Är supernöjd med veckan iallafall. Älgjakt, Marlene, Winnerbäck, Linn, shopping och allmänt mys. Jag är så tacksam att jag fick köpa Kattis biljett. Fina minnen för livet.

kör på helnytt ikväll ....


Att fota outfitbilder är inte riktigt min grej, men jag älskar att se andras outfittor! Så man kanske skulle börja anstränga sig gällande klädseln och bli modeintresserad? Jag är helt förälskad i min nya stickade tröja från Bik Bok, mmm, så jag kör på den ikväll. Tillsammans med ny skinnjacka, ny halsduk, nytt smycke och halvnya jeans!
Nej, vila var det ja, innan man ska gå till bussen. Blir hederliga converse till det där, hahaha, om någon som "kan" mode läser detta tarvliga inlägg skrattar dom nog nu.

rullar hemåt imorgon...

Vad skönt det var med en dusch, var riktigt frusen, på något konstigt sätt är det alltid kallare i Stockholm än hemma? Har pratat med hjärtat en sväng också, han erkände att han trodde (och ville!) att jag skulle komma hem ikväll. Men eftersom det fortfarande är älgjakt så... Haha. Idag hade han haft med sig min bror, tyvärr sköt han ingen just idag, men både levande och döda älgar fick dom se. Kulförom'

Nu så ska jag klä på mig något finare och göra mig redo att åka till in till Huddinge centrum igen. Marlene skulle åka direkt dit efter jobbet, vi ska ut och käka något :-)

Imorgonbitti klockan O8:28 rullar tåget hem mot Hudik igen, blandade känslor där. Men jag saknar min älskling, och Stockholm står ju alltid kvar för fler besök! Snarast.

eftermiddag i huddinge


Ja, idag har jag haft en mysigan eftermiddag i Huddinge. Innan jag träffade Linn så gick jag runt på egen hand och kikade lite i affärer. Hittade en kopia av min sköna bh, fast i brunt, som kostade 5O kronor! Linn tipsade om Berns, och där hittade jag skinnjackan. Jag var verkligen i behov utav en sådan eftersom min gamla har gått sönder, så det var ju bra. Ett fint fjäder-smycke från H&M fick också följa med hem.

När Linn kom gick vi och fikade/åt på ett ställe som faktiskt påminde om Dackås i sitt utbud. Jättemysigt att bara få sitta och prata och njuta av det goda. När jag och Linn vanligtvis har fikat så har det skett på stående fot vid diskmaskinen! Men nu kunde vi sitta riktigt länge och prata om allt mellan himmel och jord. Gött med tacotallrik ;-)

Jag kikade in Linn och Henriks lägenhet också, superfint hade dom det! Där skulle jag trivas, om det inte låg här alltså, haha. Sen var jag duktig och hittade till bussen helt själv. Rätt buss dessutom. Och jag klev till och med av på rätt ställe, så nu är jag hemma i Marlenes trygga lägenhet. Handlade med mig lite från Hemköp också, så jäntan klarer säh. Men nu ska jag ta en dusch och vila tills Marlene kommer hem.

lars winnerbäck, cirkus

Bilderna ifrån konserten igår blev inte dom bästa direkt. Med en 1O.1 megapixels digitalkamera kommer man inte långt, ehe. Dessutom var det ett väldigt knepigt ljus därinne. Men filmerna blev någorlunda okej. Nåja, det syns att det är han iallafall ♥





trevlig höstshopping ...


Halsduk, beige stickad tröja, svart stickad med dragkedja bak - Bik Bok. Mössa och vantar - H&M. Nu skulle jag bara behövt en ny skinnjacka... Kanska hittar en idag?

vad hände egentligen?

Vilken dag det var igår, herregud. Vi började med frukost i Huddinge för att sedan åka in till Stockholm och shoppa lite. Hittade två stickade plagg, mössa, vantar och en tröja till Mattias. Sedan satte vi oss på ett fik och tog det lugnt ett tag bara. Där fick vi nå jävla ideér... Så mamma, jag antar att min käre pojkvän redan har skvallrat om min piercade nipple när han var hos er igårkväll. Haha, fyfan vad ont det gjorde!

Jag och Marlene. Det händer alltid något då? Nu har hon åkt på jobbet, så jag ska dona lite hänne nu innan jag drar in till Huddinge för att hänga lite med Linnsan! Jag ska vara gullig och städa undan här eftersom vi har skapat ett litet bombnedslag. Sen ska jag prova kläderna, rengöra tutten (aaaah) och göra mig klar. En bra dag!!

Lägger in lite bilder på shoppingen och den magiska Winnerbäck-konserten sen. Gud så bra det var, man blev ju alldeles tagen. Äntligen fick jag se karln som följt mig i tusen år genom glädje och tårar. Underbar kväll tillsammans med min fina vän.

redo för en härlig dag !

Utvilad och redo för denna Onsdag! Igårkväll innan vi skulle somna så hörde vi skottlossning i närheten. Jag blev ju asrädd, men Marlene "lugnade" mig med att sånt där händer hela tiden här. Om ett tag ska vi nog åka in till centrum i Huddinge och käka frukost/lunch innan vi åker till Stockholm. Har lite grejer jag ska kika på :-)

Fick en bild av Mattias på en till älg han hade skjutit imorse. En tjur, tack och lov bara en 8-taggare. Vilket innebär en kopia av det älghorn som sitter i vår lägenhet. Skjuter han en större ,så visst kan vi byta ut älghornet, men nu ska det banne mig inte upp ;-) Är stolt och glad för hans skull iallafall. Hoppas han lyckas med fler nu!

Men nu ska jag klä på mig och göra mig redo. Om 7,5 timmar är det Winnerbäck :-)

är äntligen i huddinge !

Ja, nu befinner jag mig äntligen i Marlenes superfina lägenhet i Huddinge. Tågresan gick bra, och precis när jag hade fyllt på mitt sl-kort och skulle leta mig mot pendeln så stöter jag på Marlene. Lycka, hehe. Efter ett tag kliver Linn in i våran vagn. Helt sjukt, precis den vagnen och precis rätt tidpunkt. Jag trodde inte mina ögon när jag insåg att det var hon. Trevligt! På Torsdag ska vi hitta på något :-) Fika kanske!?!?

Nu ligger jag och Marlene vid varsin dator, känns ju sådär supersocialt. Hahaha. Men jag tänkte bara kolla läget och försäkra mig om att sverige vann mot holland ikväll, och det såg man ju direkt, inte bara en gång heller, när man loggade in på facebook. Men nu ska jag kissa och krypa ner bredvid Marlene, längesedan man delade säng med henne nu ju! Imorgon äter vi frukost i stan och gör gamla stan innan LW-konserten. Längtar nå jävulskt. Kan bara tänka mig hur magiskt det blir!!

vilken jäkla seg dag !?

Ja herregud vad tiden går segt idag, bara för att jag vill vara i stockholm nu. Jag är iallafall klar med packningen och ska hänga den sista tvätten nu, skönt. Håret är nyduschat och fixat, sminket är på tillsammans med myskläderna... Åh, jag vill bara klä på mig och dra iväg nu!!! Att vänta är banne mig inte min grej har jag upptäckt.

MEN, jag måste ta mig från centralen enda till huddinge själv. Hur i hela friden ska det gå? Sist jag begav mig ut på egen hand i stockholm gick jag bara vilse, tur att Marlene var i skolan då och hade någorlunda koll på vilken tunnelbanestation jag hade hoppat av. Hehehehe. Nej men jag går och fyller på mitt sl-kort sen ringer jag Marlene så får hon guida mig till sig! Så himla dålig på att hitta kan jag väl inte va?

Jag tror nog att jag åker upp till Norrvägen om ett tag och spenderar resten av väntetiden där och flirtar med någon som kan skjutsa iväg mig till tågstationen! :-)

stockholm, vinter 2011





Ååh, som jag längtar nu. Även fast allt är stressigt där nere så får jag en sådan avslappnad och skön frihetskänsla när jag är där med Marlene. Jag skulle absolut aldrig kunna tänka mig att flytta dit, never ever, men att åka dit och bara vara är underbart skönt. Det tråkiga är väl att åka tåg själv dit och hem... Men det funkar ju.

Jag tänker tvätta allt som ligger i tvättkorgen idag, så att jag slipper tvätta tre-fyra maskiner direkt när jag kommer hem. Mattias älgjaktskläder och min packning blir nog tillräckligt att tvätta ändå, haha. Nu medan maskinen snurrar ska jag duscha och tvätta håret innan jag tar en promenix till ica. Vill att klockan ska bli 18:58 nu.

nu blir det tvära kast ...

Godmorgon! Gårdagens älgjakt blev verkligen lyckad. Det hände spännande saker, och under pass 2 fick Mattias skjuta en kalv. Jag och Tom satt som förstenade och fattade inte riktigt vad som hände när älgarna kom springades i ilfart och Mattias avlossade två skott. Riktigt kul att han fick skjuta (dagens enda älg till och med) när han hade tagit med sig Tompa som var som ett barn på julafton :-) Slakten däremot var inte lika rolig, tyckte jag. Det var skönt att komma hem sen iallafall, efter en hel dag utomhus med en tidig morgon var man bra nog trött. Det kändes som om man hade feber! Vi hann se klart på Brynäsmatchen innan vi somnade iallafall. Typ nio!

Nu har herrn åkt i väg på älgjakt igen, men jag har andra saker för mig nu. Tvära kast... Jag ska packa min väska och förbereda en massa saker innan jag hoppar på tåget till stockholm ikväll. Gud vad jag längtar! Både efter Marlene, efter Linn och efter att äntligen få se älskade Lars Winnerbäck. Från norrländsk älgjakt till att få andas lite stockholms-luft, sköna svängar! Det var fööör länge sedan jag var ner nu.

Så nu på förmiddagen ska jag skriva packningslista (är manisk på listor), vika tvätt, tvätta älgjaktskläderna m.m, duscha, handla, ta ut pengar, diska och dona lite innan jag åker. Men allra först ska jag äta frukost framför teven och bara mysa, göttgött :-)

en tidig morgon väntar

Ja, då var det snart dags att krypa till kojs då. Klockan är ställd på O4:45 så vi behöver ju all sömn! Tompa ville sova i Elias säng, men det blir nog lite trångt ;-)

När Tom och Anette kom hit berättade jag för Mattias hur hiiiiiimla fint dom hade gjort med en ny fondvägg. Jag trodde att jag skulle få mördarblicken efter allt slit han gjort med dessa tapeter... Men till min förvåning sa han bara, "ja än är det väl inte försent att smacka upp nånting, det blir inte många rullar" Wohoho! Ska klura och kika i den nya katalogen. En ny soffa och en fondvägg skulle blir great.

Nej, borsta tänderna kanske? Allt fika m.m är förberett inför morgondagen så det är bara att gå upp och vakna till liv med lite kaffe innan vi sticker. Längtar faktiskt nu !

gardiner före och efter


Hittade ingen bra bild på gardinerna före, men det var ljusa, vita somriga gardiner.



Nu vart det lite mer höstigt och mysigt med dom nya grå gardinerna. Svårt att få rätt färg på bild, men på ett ungefär ser de ut såhär. Dom passar komiskt nog jättebra med soffan som vi funderar på att dumpa, haha bra... Men jag är nöjd med köpet, dessutom var det 25% på alla gardiner på Kjelles! Nu ska jag ta en dusch och bara mysa. Sen kommer Tom och sover hos oss, vi ska ju på älgjakt imorgon :-) Roligt !!

från pappaveckan :-)





en skön förmiddag idag



Ja, en skön förmiddag är vad jag har haft idag. Efter frukosten åkte jag in till stan en sväng. Hämtade LW-biljetterna hos Kattis - wiho! Sen var jag på ÖB och A&H/Kjelles och kikade runt. Tycker det är skönt att gå omkring själv och drömma, haha. Köpte med mig lite saker hem, bland annat är jag nu 5 st kökshanddukar rikare. Jag har fått dille på fina kökshanddukar som ska hänga på ugnen, vid disken och disken. Herregud :-) På Kjelles köpte jag även nya gardiner till vardagsrummet, ett par grå öljettlängder faktiskt. Sakta med säkert ska jag väga upp allt det vita här inne, kan ta ett tag det! Nu är jag på jakt efter nya kuddar och kuddöverdrag till soffan. Men jag borde kanske vänta med det om vi ska köpa ny soffa... Kan ju kika runt iallafall.

Har varit hos familjen Hellberg/Mikaelsson och fikat också, gud så fint dom får med nya tapeter och golv! Och jag lyckades köpa med mig en blomma och en kruka till dom som passade perfekt med deras nya fondvägg, score! Nu ska jag ställa mig och stryka gardinera, torka ur fönstren och sedan hänga upp dem! Spännande. När jag är klar åker jag upp till Norrvägen, har sådan tur att jag är bjuden på mat även idag. Det vankas visst söndagsstek! Sen blir det hem och söndagsmysa bara, fiiint.

en skön sovmorgon ...

Men hej söndag och hej sovmorgon! Jösses så skönt det var att få sova ut imorse, jag minns inte sist jag sov ut ordentligt? Men idag vaknade jag pigg och utvilad klockan 1O:15, som jag behövde det. Mattias skulle egentligen ha sovit i Bobygda igår, men eftersom han kom till mamma och pappa för att kolla på hockeyn så stannade han hemma inatt. Brynäs vann förresten! Det var en trevlig och trång kväll. Otroligt att alla får plats i soffan; mamma, pappa, Frida, Mattias, Mattias och jag. Mat fick jag också, baconlindad fläskfilé med tomatiserad bea-sås i ugn, gött :-)

Nu är Mattias i Bobygda igen, och jag ska väl äta frukost och göra någon nytta jag med. Vika lite tvätt, tvätta mera och plocka lite. Sen skulle jag behöva åka in på ÖB och även hämta LW-biljetterna hos Kattis. Får se hure blir. Hoppas på en bra dag!

dags för tårta & hockey

Nu har jag tagit helg! Gud så skönt. Även om dagen har varit bra så är det alltid skönt att byta om och rulla hemåt. Som vanligt får jag lite terapi på jobbet med, så skönt att prata av sig en massa skit, och få så kloka ord tillbaka. Jag blir lite lugnare iallafall, hehe. Även om jag ibland bara vill skrika och gråta samtidigt... Det bästa är att strunta i sånt/sånna som tar energi. Nåja, nog om detta. Heeeeeelg var det ja :-)

Jag ska ta mig en dusch nu och hoppa i några sköna kläder. Sen blir jag bjuden på mat hos mamma och pappa. Lyx! Som tack tar jag med mig dagens arbetsskörd: en citron/hallontårta. Det blir perfekt till hockeyn som vi ska se sen. Mattias skulle nog också komma dit till matchen tyckte jag han sa, han är nämligen i bobygda och sätter ännu fler vägspön. Brare! Vi fick pengarna för förra helgens arbete för någon dag sen, tillsammans fick jag och Mattias runt 13.5OO kronor skattat och klart. Wiie! Vi som funderar på en ny soffa! Nej nu ska jag ta och göra mig redo, hörs höreni.

det känns ju himla kul...

Mitt i all gläjde bli jag lite irriterad också... Innan jag åkte på jobbet dammsög jag hela lägenheten och det var rent och fint när jag åkte. När jag kommer hem är jag tvungen att sopa grus och skräp. Går folk med skorna inne hos sig själv också? Jag tror inte det. Well well, lägger det åt sidan som allt annat. Nu blir det dusch & i säng.

mycket att längta till !!!

Hejhopp! Gårdagens gävle-tripp blev inte så trevlig som jag hoppats på, sjukt dålig hockey spelades det. Och brynäs förlorade. Dessutom fick Bertilsson matchstraff och förmodligen några matchers avstängning. Jävla skit... Men vi hade kul i bilen påvägen dit och hem iallafall ;-) Vi får la ta och åka ner väldigt snart igen tycker jag!

Idag har jag jobbat 12:OO till 18:3O, hade mycket att göra hela tiden så dagen gick fort. Förberedde som en tok inför morgondagen, känns skönt eftersom det kan bli mycket. Men jag hoppas ju såklart att det blir lagomt och inte allt för mycket kaos :-)

När jag kom hem blev jag bjuden på grillat. Supergott. Niklas var här och tände ljus också, så det var bara att sätta sig i soffan och äta framför fotbollen på tv. Lyx! Dom kan killarna också. Sen var det ju ett plus att Sverige vann också! Nöjd, trött & mätt.

Till veckan har jag massor att se fram emot! Älgjakt på måndag med Mattias och Tom. På tisdag hoppar jag på tåget ner till Stockholm/Huddinge. Både Marlene och Linnsan bor ju där nu. Två flugor i en smäll liksom! Medan Marlene jobbar kan jag ju hänga med Linn som turligt nog var ledig. På onsdagen har jag fått äran att gå på Lars Winnerbäck! Äntligen. Äntligen. Äntligen. Jag som nästan har hatat mig själv att jag aldrig har sett honom live. Så gissa om jag blev lycklig när jag fick köpa Kattis biljett. Stackarn fick inte ledigt från jobbet... Jag ser oerhört mycket fram emot att få komma ner och andas lite annan luft. Jag har inte köpt någon hembiljett heller, så jag vet inte när jag åker hem. Frihetskänsla! Mattias har ju älgjakt hela veckan :-)

Nej nu ska jag umgås lite med grabbarna innan jag somnar. Känner mig sjukt trött...

premiärtur till läkerol ...

Godförmiddag! Idag är jag ledig, superskönt. Vi har haft en mysig morgon här med teve-mys, frukost, promenad och tupplur. Mattias fick sovmorgon idag, och det var han värd. Nu så har jag precis duschat och ska snart torka håret osv. Det är ju så tråååååkigt... Men det ska ju göras det också, haha. Sen ska jag försöka hinna dammsuga och städa toaletten. Hör och häpna, det blir en helt tvättfri dag idag ;-)

Efter lunch ska Elias till farmor och farfar. Jag ska ta en promenix med Carro om vi hinner, sen bär det av ner till Gävle för att premiärtitta på Brynäs. Blir underbart!!!

en väldigt skön dag ...

Jösses vad dagen har gått fort. Det beror nog på att jag jobbade ett 12-timmars pass sist jag jobbade... Den här dagen bara swischade förbi. Dessutom ville Mia vara inne i köket i några timmar idag, så jag var ute i butiken. Superskönt med lite omväxling! När vi bytte tillbaka var det ju dags att förbereda inför stängning nästan. Har inte gjort en enda räkfralla idag, woho, det händer aldrig. Så det var sjukt nice. 

Mattias, Elias och Tom var också där drygt en timme idag och fikade. Så det var mysigt! Skönt att vi hade väldigt lite idag, så jag kunde umgås med dom mycket :-)

Nu är jag hemma igen, vi blev klar fort med städningen. Tänkte hoppa in i duschen nu, sen fixa en kopp té och bara mysa resten av kvällen. Skönt att jag är ledig imorgon! Elias ska till sin farmor och farfar imorgon, dom ville låna godingen över natten, så då ska vi passa på att åka ner till Gävle och titta på Brynäs! Äntligen, skamligt att vi inte varit ner än ju. Liftar med mamma och pappa som är nere och tittar på nästan varje match :P Nej, dags att duscha av sig och hoppa i myskläderna!

så var vi mitt i veckan

Ja, så var det onsdag, mitt i veckan! Här gjorde vi morgon klockan O8:15 efter en lite bökig natt. Det var roligare att dra i håret, klösas och vara vaken än att sova inatt. Men efter ett tag, runt O4:3O, somnade vi om: jag på ena kanten av sängen, Elias med hela stora sängen för sig själv, och Mattias i soffan. Haha så kan det gå!

Men efter frukost, bad och powernap så verkar killarna vara pigga och glada igen. Jag har även hunnit diska, vika tvätt, slänga in en till maskin, vädrat sängkläder och duschat. Snart behöver jag nog inte blogga längre, alla som läser detta vet nog vad mina dagar går ut på ;-) Men man kommer liksom inte bara undan dagssysslorna ju.

Så - nu är det dags att hänga tvätten, hehe. Sen blir det lunch innan jag ska åka iväg och jobba. Jag hoppas dagen går fort, för jag känner mig inte så pigg. Börjar blir hängig, känna av halsen, och lite hosta. Tur jag har laddat upp med citroner :-)

en lugn men bra dag ...

Vilken skön ledig dag jag har haft. Har fått lite gjort samtidigt som jag bara har tagit det lugnt, bra kombination! Efter promenad/handling blev det lunch och tupplur. Sen gjorde vi oss redo för att åka till stan en sväng, köpa lite viktigt på ÖB och sedan tanka. Självklart funkade inte bankomatkortet någonstan, så jag fick så snällt lämna allt jag köpt och åka till banken - enda stället kortet funkade för mig. Tur jag tog ut lite extra, för efter jag åkt tillbaka på ÖB skulle vi tanka, samma visa där. Så det blev bara lite bensin av kontanterna jag hade kvar, men bättre än inget. Tankar mer sen.

Innan vi åkte hem tittade vi lite på innebandy på Håstaholmen. Sen blev det middag. Slängde ihop en gryta med kassler, schalottenlök, vitlök, sparris, champinjoner, bambuskott, creme fraiche och ost. Blev faktiskt gott till bulgur. Mätt och belåten :-)

Nu har en trött lillkille precis somnat, så nu blir det mys framför teven med hjärtat. Mamma skickade med oss muffins och dom kommer icka vara kvar tills imorgon, hehehe. Sen så blir det sova, har lite att göra innan eftermiddagsjobbet imorgon!

firar kanelbullens dag


Ja men visst ja, idag den 4:e oktober är det kanelbullens dag. Det ska vi självklart fira här! Mattias har satt på kaffe och värmt några bullar från frysen (ja inte baker jag-e). På jobbet är det nog full rulle nere i bageriet, så gå på Dackås om ni vill ha riktigt goda och stora bullar :-) Jag kan med säkerhet intyga att dom är riktigt goa!

härligt med ledig-dag !

Godförmiddag! Här gjorde vi morgon strax före kl O8:OO, och solen lyser! Vi har hunnit äta frukost, mysa framför teven och nu har killarna somnat igen... Jag har precis vikt tvätt, duschat och slängt in en ny maskin. Skönt att komma igång i tid.

När dom har vaknat igen ska vi ut på en härlig höstpromenad, ska även gå och handla. Jag. Måste. Ha. Citroner. Ja jösses vilket sug efter citroner jag fick! Jag tycker om att äta dom som dom är, även fast det är nå jävulskt surt. Men att ha i vatten och saft är också gott. Dessutom är det bra för urinvägarna, good for me :-)

Vad som händer senare idag vet jag inte. Eller jag vet att jag behöver en ny stock snus, så en sväng till stan kanske inte är omöjligt? Sen blir det go-middag. Jag ska slänga ihop någon slags gryta hade jag tänkt. Men nu: disk. Ha en bra dag höreni.

en riktigt långan dag !!!

Pust och stön och pust och stön. Äntligen är jag hemma efter att ha jobbat 12,75 timmar. Tur att det har varit en lagom dag med lagomt mycket folk. Imorgon ska det bli skönt att vara ledig. Men på onsdag, fredag och lördag ska jag jobba igen. Bra!

Nu ligger jag i soffan. Mattias och Elias kommer snart hem, längtar. Och vi har sådan tur att dom visar Växsjö-Brynäs på den Canal+ kanalen vi har. Så det är hockeymys här för fulla muggar nu. Ska ta en dusch i pausen och sedan göra lite gofika. Tvätten tänker jag fasen ta rätt på imorgon, jag är lagomt mör om man säger så... Jag kommer att somna som en stock ikväll. Längtar lite till sängen nu, haha :-)

att köra bil i 16 timmar

Japp, det har jag ägnat denna helg åt. Köra, stanna, köra, stanna. 6O meter åt gången i dryga 7 mil. Lite långtråkigt och halvjobbigt för benen, men lätt värt de tusenlappar jag får för att köra åt grabbarna som sätter vägspön. Vi sov i Bobygda i helgen, skönt att bli bortskämd med mat och slippa alla hemmasysslor för ett tag :-)

Nu är vi hemma igen. Jag har hunnit tage en dusch och slängt in en maskin med tvätt, bara två kvar nu... Blir bara lugnt ikväll, dona med tvätten och kika på teve. Sen så blir det sängen tidigt, klockan ringer O5:OO, jobbar ett 12 timmars pass imorgon. Känner mig inte så taggad, men om jag tänker på pengarna så ska det nog gå bra! Faaaaast jag längtar ju tills imorgonkväll när jag kommer hem igen ;-)
RSS 2.0