en ensam myskväll just nu

Båda killarna sover, jag har tänt 15 värmeljus, hoppat i sköna kläder, myst ner mig i soffan och sipprar på ett glas rött kvällen till ära.

Så mysigt!

Men jag blir inte heller vaken så länge till känner jag... Jag är trött även fast jag sov rätt länge imorse.

Imorgon väntar en ledig dag. Mattias jobbar dock, men jag och lilleman är hemma. Vi har inget planerat än, så vi får se vad vi hittar på för någe :-)

Nu ska jag fortsätta smutta på vinet och mysa vidare en liten stund.

sista april, hej våren !!!

Så har vi kommit till den sista kvällen i April, sista kvällen, innan det liksom blir vår på riktigt. Riktigt härligt.

Imorse hälsade jag på Carro, sen åkte vi till mitt jobb och fikade. Tur att vi åkte dit tidigt, för vi hann bara fika klart innan jag var tvungen att hoppa in och börja tidigare. Det var nästan kaos! Och mitt allt så stängde dom av vattnet... Men så fort mitt och Sarah's pass började så blev det dö-lugnt. Ganska skönt hade vi det faktiskt :-)

Efter jobbet åkte jag till mamma och pappa där Elias och Mattias var. Elias hade varit ute i två timmar nästan. Trivdes som bara den! Spelade fotboll med min bror och sprang runt-runt.

Fram mot kvällen åkte vi till Trogsta där det var en stor majkasa och massor av folk! Elias var riktigt fascinerad av elden och raketerna. Han följde hela fyrverkeriet från att dom tände till att den smällde. Han pekade upp mot himlen när den for upp. Lillpuppen! Vi stannade inte allt för länge, men på vägen hem svängde vi in till min moster där det var mycket folk. Tror klockan var 21:30 när vi kom hem, så nu sover en trött Elias!

en välbehövlig sovmorgon

Men nu är jag utvilad till 100 iallafall. När man inte minns när man sov ut ordentligt senast, så är det dags för en sovmorgon! Jag sov så skönt till 9:00, sen låg jag i sängen och vaknade till ett bra tag innan jag klev upp. Känner mig piggare än vad jag gjort på länge :-)

Nu är dörren till uteplatsen öppen och jag har avnjutit en gooood frukost bestående av solrosbröd + tonfiskröra, avokado, färsk ananas och ett glas fruktsoppa.

Nu blir det tv innan det är dags att göra någon nytta. Sen blir det ett em-pass innan jag får mysa med grabbarna igen :-)

en supertrött kille har anlänt

Oj vilken trött liten kille som kom till oss idag. Trött och mammig = ledsna miner då man inser att mamma ska åka iväg själv! Fy vad orättvist det kan vara! Han vinkade till och med hejdå till oss och ville följa med mamma ut igen, lillpuppen... Men efter ett tag gick det bra. Dock blev det sängen direkt för lilleman, och snacka om att vara övertrött! Trodde han skulle somna på två röda, men icke. Det tog ett bra tag, sen är det som att trycka på en knapp, vips så sover han.

Kvällen har bestått av mys bara. Tog en dusch och hoppade i morgonrocken. Sen spelade vi spel med Tom och Niklas :-)

För övrigt njuter jag av skenet från Iittala-lyktorna! Jag älskar dem, och är så glad att jag utökat min (Åsa's, haha) lilla samling. Men nu är det dags att hoppa i säng. Jag är sååå trött och behöver massor av sömn! Dagis/jobb imorgonbitti för grabbarna. Och sovmorgon + em-pass för mig :-)

en härlig sara-carolin-dag

Hemma från Ikea. Lite fattigare men också lite gladare! Fast vi var jäkligt snåla idag måste jag säga. Vet inte hur mycket vi ratade p.g.a snålheten. Inte likt mig direkt ;-)

Elias fick nog mest. Handlade saker till jobbet också. Fast jag unnade mig själv lite med såklart. Bla en orkidé, duschdraperi, ljus, ljuslyktor, utelampor, handdukar och en till Iittala kivi-lykta. Tur att Carro kom ihåg Iittala-outlet butiken. Hurra!

Fikade och åt gjorde vi med, så mysigt så. Men roligast var inne på Dollar då jag kände hur Carro tog tag i min axel och sedan bryter ut i gapskratt... "Fan, nu tänkte jag pussa dig för jag tänkte att det var Hannes!" Hahahaha, sen gick man på helspänn och höll sig på avstånd ;-)

Nu ska jag dona lite. Sen kommer Elias! Även Niklas, det är ju bingolotto :-)

För övrigt hade vi en jättetrevlig kväll igår med lillebror och Frida! Varma mackor, öl, vin, spel och musik. Älskar att umgås med människor jag älskar!

en slapp med trevlig kväll...

Oj vad vi var trötta igår, allihopa! Micke och Åsa var ju här, vi grillade och sedan bosatte vi oss i soffan. Stannade där hela kvällen med en godisskål, dricka och lite vin. Faktiskt otroligt skönt. Men nästan gång får vi se till att vara piggare ;-)

Med sig hade dom en iittala kivi-lykta! Herregud vad dom skämmer bort oss. Tack och tack och tack igen! Jag blev så himla glad! Nu har vi fått två kivisar av dom, vilka fina människor! Åsa ser till att min samling ska ta fart hon ;-) Jag måste fasen unna mig en egen snart. Jag verkligen älskar dom! Och jag vet precis vilken färg jag ska köpa.

Idag klev vi upp 08:30, drack kaffe och sen åkte Mattias till bobygda för att röja i skogen. Själv gick jag till Carro och drack ännumer kaffe!

Sen tog vi en tur på RK. Köpte bland annat en liten trä-häst som var rosa. Men färgburken åkte fram direkt ;-)

Nu har jag diskat undan, vikt tvätt och ätit lunch. Ska snart åka till bobygda och be svärfar byta däck på bilen. Sen hem och umgås med lillebror och Frida som kommer hit ikväll :-)

vaken i tolv timmar redan...

Ja, nu har jag redan varit vaken i 12 timmar. Full fart sedan 03:45 inatt. På jobbet var det stressigt till en början. Brödet blev klart sent, många beställningar och ja - Fredag, vilket betyder mycket folk.

Runt 10-tiden blev det däremot perfekt. Lagomt lugnt. Och det var underbart att göra helg 13:00, nu är jag ledig till Måndag 13:00, sen är vi ju lediga på Tisdag med :-)

Efter jobbet handlade jag lite. Sen hem och förbereda grillning. Åsa och Micke kommer runt 18-tiden. Så nu är allt förberett... Har dukat, skurit upp potatisskivor med timjan som står i ugnen och väntar, gjort en avokado & fetaost-sallad, Mattias har diskat, lagt köttet i marinad och nu fattas bara..... ETT GLAS VIN!

Det ska jag alldeles strax unna mig. Men först - blunda någon minut. Vill helst vara vaken längre än till 20:00 ikväll ;-)

Trevlig helg kära ni.

underbart att få krypa ner...

Men nu var det otroligt skönt att krypa ner i sängen! Trött, nyduschad, nytvättat hår och insmord (ljuvligt cocos-doftande) kropp.

Visst hade det varit skönare om jag hade varit ute och sprungit idag med, men nej. För det första måste kroppen få vila, och för det andra så är jag inte så sugen på att bli blöt och kall. Jag har även börjat få ont i ryggen. Mina springskor är nämligen i ett uselt skick. Sliten sula och nötta hälar = ingen dämpning och skavsår. Så ett par bra springskor ska jag kika efter i Sundsvall.

Ja, en fullspäckad (men helt ledig) helg väntar. Fredag: Micke och Åsa kommer hit och grillar. Lördag: Lillebror och Frida kommer hit och myser, spelar spel och dricker lite gott. Söndag: Ikea med Carolin.

Ser fram emot allting :-)

en mycket speciell dag...

Hua vilken lång förmiddag vi hade på jobbet. I början går det otroligt fort. Jag hade mycket beställningar, och skulle dessutom köra ut bröd till Hotell Hudik. Men allt flöt på oförskämt bra! Runt 11-tiden blir det däremot väldigt segt...

När klockan äntligen slog 13:00 tog jag en runda på stan. Presenter skulle inhandlas. Men jag passade på att unna mig själv ett par jeans, ett linne och en olivgrön randig tröja också :-)

Sedan var det dags att fira. I dubbel bemärkelse! Smörgåstårtor och hallonpajer. Mattias fyller 20 och mormor går i pension idag. Hipp hurra!

Av oss fick Mattias ett spel, en snygg skjorta och ett presentkort på systemet. Älskade mormor fick en tänkvärd liten bok, blommor och ett fint kort :-)

Huvudvärken from hell anföll mig fram mot kvällen. Men min underbara kusin Frida masserade mig, sen när jag kom hem tog jag en varm dusch och vips så är den borta!

Fast jag är grymt jäkla trött. Blir sängen alldeles snart, ett tidigt fm-pass väntar imorgon också.

Men sen, sen är det helg :-)

inte så bra, men jag gjorde't

Nej uscha. Idag gick det inte så bra att springa. Ingen lunch (endast gröt med svartvinbär, kanel och russin) och ingen middag. Vi kom ju hem sent, så det blev olivbröd med feta ost som mat. Aj aj... Det kändes i hela mig att det inte varit någon vidare bra mat-dag.

Jag som är van riktiga middagar varje dag! Nej hua, nu känner jag mig svag och slut.

Men jag tog mig runt och maxade upp för backen på slutet, det är huvudsaken, att jag kom ut och gjorde't.

Nej nu ska det bli skönt att duscha! Hoppas på djup och bra sömn sen, de få timmar jag får blunda :-)

en lång dag, denna onsdag

Vilken otroligt lång dag! På jobbet gick det bra, rätt mycket folk, men då går klockan fort också.

Efter jobbet åkte jag på ÖB. Mattias kom också dit efter innebandyn. Massor att handla. Notan slutade på hela 1.600 kronor!!! Snusen drar en del...

Vidare till Maxi. Även där handlade vi massor, 1.500 kronor var vi tvungna att punga ut där. Så idag har vi slängt tusenlappar. Känns ju sådär. Men att handla är ju ett nödvändigt ont. Fast nu klarar vi oss med små vecko-handlingar resten av månaden.

Kom hem strax efter 20. Packa upp allt, vilket tog en evighet. Nu har jag precis strykt lite efter morgonens tvättning. Och ääääntligen andas jag ut i soffan!

Fast inte allt för länge. Känner att jag vill ut och springa. Sen blir det hårtvättning och bums i säng. Klockan ringer 03:45 inatt.

På bilden är ett fynd från imorse: en gammal mjölkkanna (som såsmåning om ska stå ute med blommor i) för 30 kronor :-)

tulpanerna börjar få liv...

Tulpanlökarna jag köpte för ca en månad sedan har börjat få liv! Jag hade ingen aning om vilken färg de skull få, men nu börjar man ana en fin rosa nyans :-)

Nu vill jag har riktigt vårväder och ännu mer uteblommor! Inte för att jag är född med gröna fingrar direkt, men jag gillar ändå att dona (på mitt sätt, haha) och sedan njuta av alla fina blommor och dofter. Fast nog önskar jag att man var lite mer kunnig om trädgårdar, blommor, buskar osv. Det kanske kommer ;-)

en riktig soff-morgon här...

Ja, idag har jag en riktig soff-morgon! Jag klev upp strax innan 8 och kokade kaffe. Sedan dess har jag varit bosatt i soffan med mysiga morgonrocken.

Men nu får det vara nog. Jag ska slänga in en tvätt och få lite nytta gjort. En promenad till RK också?

I eftermiddag ska jag få äran att jobba med ex-svärmora, det ser jag fram emot. Då vet man att det blir "klockan-tre-kaffet". Obligatoriskt! Och idag blir det endast släta koppar för mig, inget götta eftersom det går så bra med träningen nu. Men jag erkänner, det är grymt svårt att stå emot när man är uppi godsaker hela dagarna...

När jag slutar ska jag träffa min käre sambo för en behövlig storhandling! Han får lön idag, tur det, en annan får ju alltid den 27:e!

Nej, dags att fånga dagen :-)

sådär skönt trött och slut...

Hemma efter kvällens löprunda! Idag tog det lite längre tid att komma igång och uppnå den där sköna andra andningen. Men efter kanske 1,5 km gick det bättre.

Igår kom jag på den ultimata utmaningen i slutet av rundan. Det finns en brant ganska lång kulle/backe med en stig som jag maxar uppför. Benen är som spagetti efter det. Så grymt skönt efteråt. Allra skönast är det dock nu, när jag kört lite styrka och pustar ut innan duschen :-)

Sen blir det sängen direkt, är riktigt trött. Men imorgon blir det ingen sovmorgon tänkte jag. Vill upp i bra tid och dona lite innan em-jobbet.

Jag har bytt pass med Trine, skulle egentligen börja 05:00 imorgon. Men jag vill jobba förmiddag på Torsdag istället eftersom lillebror fyller år då.

Godnatt kära ni :-)

trevlig brand-utbildning ikväll

Godkväller! Em-passet gick bra, kanske lite väl lugnt, men har man mycket att surra om så rinner tiden iväg ändå ;-)

När jag kom hem var det två herrar här som väntade på mig. Jag och Mattias fick en liten undervisning i brandfara. Supertrevliga killar från Gävle! Vi satt i köket och pratade om allt möjligt, skrattade och såklart lärde oss om brandfaror. Vi tecknade ett kontrakt och fick en brandsläckare (hade ingen innan!) och en bra brandvarnare m.m. Det känns bra att vi gjorde det. En riktig trygghet. Och i sitt hem ska man ju känna sig trygg. Speciellt när Elias är här!

Mattias hade varit duktig och lagat mat. Så den biten slapp jag idag, gött. Bara ett berg disk som återstår nu. Ska använda söta rådjursögon och fråga herrn.

För jag tänkte ta en springtur snart. Har faktiskt längtat hela dagen efter att få springa. Vad har hänt med mig?! Härlig känsla :-)

från dålig morgon till bra...

Morgon började inte bra. Jag var hur trött och sur som helst. Mattias var pigg och s.u.p.e.r.j.o.b.b.i.g. Han jävlades med mig hela morgonen, så tillslut blev det slagsmål i sängen, haha. Längtar tills Torsdag då min klocka ringer 03:45, då ska han få tillbaka ;-)

När han åkte till jobbet fick jag iallafall lugn och ro. Sov till klockan 08:45 och sen var allt bra igen.

Kokade kaffe, åt gröt, släppte in frisk luft, myste framför teven och blev på bra humör. Så bra att jag tog ett varv med dammsugaren och torkade golven :-)

Så nu är det rent och fräscht här! Ska strax göra mig redo för ett em-pass med Sussa.

Fast om jag snabbar på hinner jag nog fräscha upp badrummet också. Skönt att komma hem ikväll, till en hel-ren lägenhet.

bättre att springa än sova...

Åh, nu är jag nöjd! Efter att vi ätit middag (zucchini-lasagnen var f.ö mycket god) och diskat undan så la jag mig på soffan. Totalt slut...

Men så ryckte jag upp mig, hoppade i springkläderna och snörade på mig skorna.

Man har betydligt mycket mer spring i benen när man känner sig trött än vad man tror. Det var på lätta ben jag sprang min runda ikväll, på rekord-tid dessutom! Älskar känslan då man kommit in i "andra andan" och kan öka farten och flåsa mer. Härlig känsla! Men allra bäst är att jag faktiskt tycker att det är otroligt KUL att springa nu :-)

Jag känner mig mycket piggare än vad jag var innan springturen. Och förmodligen mycket piggare än om jag legat kvar i soffan!

Nu ska jag köra lite styrka, måste skaffa mig lite muskler, jag är sjukt svag. Sen blir det dusch, tv-mys med tända ljus och hopp i säng :-)

bokat en liten lördagstripp...

Jag la mig aldrig på soffan och blundade. Kanske var lika bra, hade förmodligen velat sova enda tills imorgon då...

Istället gick jag till mina nya "grannar"! Carro och Hannes har flyttat till lägenhet här i Forsa, rätt över kullen bakom där vattentornet står. En minuts promenad, kalasbra! Och Emilia bor någon minut åt andra hållet när hon inte är på Gotland och pluggar. Vi tre bor näääästan grannar IGEN, som när vi var liten och bodde hus i hus :-)

Dom hade fått en jättefin lägenhet. Tycker vår planlösning suger när man ser vilka ytor dom har, trots att det också är en två. Vilken skillnad det kan vara...

Nåväl. Jag och Carro preliminär-bokade en liten utflykt på Lördag. IKEA! Så länge sedan jag var där. Hoppas det inte dyker upp något hinder. Myspys att strosa runt där utan gnällande karlar ;-)

en lång dag med full fart...

Pust och stön vad jag är trött nu! Men jag har ju varit igång sedan 03:45 också, så det är inte konstigt...

Fm-passet gick bra, fick en hel del gjort även fast det var rätt mycket folk i farten. När jag hade slutat träffade jag mormor. En sväng på A&H, sen åkte vi och handlade innan vi åkte hem till henne och drack kaffe.

Nu har jag varit hemma ett tag. Vikt massor med tvätt, matat tvättmaskinen ytterligare, bytt sängkläder i Elias säng och hängt ut våra täcken/kuddar på vädring. Nya sängkläder även där sen, så är allt fräscht! Bara golven som skriker efter dammsugaren nu... Men jag jobbar eftermiddag imorgon, så det får bli morgondagens göra!

Samlar lite energi i soffan nu. Om ett tag ska jag börja med middagen nu. Jag ska prova göra zucchini-lasagne! Man byter ut lasagneplattorna mot skivade zucchiniskivor. Nyttigare! Vi ska försöka byta ut pasta/ris/poratis mot mer grönsaker lite då och då :-)

Mattias jobbar över någon timme idag. Så när jag är klar med maten ska jag banne mig blunda i någon minut så jag orkar vara vaken ikväll ;-)

skönt att komma hem med...

Skönt borta, men allra skönast att komma hem! Packa upp, starta en tvättmaskin och dona. Vi gjorde oss söndags-mys-fina också. Jag tog en dusch och tvättade håret, sen tog killarna ett härligt bad. På med myskläder :-)

Sen har vi bara myst i soffan. Druckit te och välling. Bra nog härligt.

Nu har Niklas kommit, dags för Bingolotto! Elias håller på att somna, dagis väntar för honom imorgon. Själv ska jag upp 03:45 för ett fm-pass :-)

slutet på ännu en vecka...

Söndag! Slutet på ännu en vecka, tiden går så himmelens fort. Min "lilla" lillebror fyller hela 20 år på Torsdag, vart tar tiden vägen egentligen?

Till veckan är det 100 % jobb för både mig och herrn, lilleman har mamma-vecka.

Men idag tar vi det lugnt här i Bobygda, njuter av att det är Söndag, dagen då man får vara hur lat som helst ;-)

Men jag har ändå fått en del gjort. Städat köket åt svärmor. Putsat och torkat överallt så jag blev alldeles svettig! Jag som sa igår att det var skönt att slippa göra nånting när man var här... Men redan igårkväll blev jag rastlös och ställde mig och tokdiskade innan vi la oss, haha. Efter ännu en disk idag sitter jag nu ute på bron och andas friskluft :-)

Mattias har varit i skogen sedan imorse, hugger och hugger. Elias sover. Så jag ska bara sitta här nu och ha det gött.

Sen blir det middag, jag fick äran att önska mat - palt & fläsk! ;-)

är i bobygda och slappar...

Körig dag på jobbet. Jag var duktig och åkte dit utan snusdosa. MEN, efter att jag nästan började grina när jag tappade ett ägg i soppåsen och humöret var på botten så fick Mattias och Elias komma in med en dosa...

Det är inte lätt att sluta när man inte är motiverad. Jag ska börja trappa ner iallafall.

Nu har vi åkt till bobygda, ska sova här alla tre. Det är så skönt att komma hit efter jobbet. Krypa upp i soffan, öppna en påskmust, få mat, ja... Slippa tänka på nånting :-)

Nu ska jag fortsätta slappa och mysa med Elias. Trevlig helg på er!

det blir en lugn fredagkväll

Trött, slut och rejält tagen... Det blir en lugn Fredagkväll. Mattias kom precis hem med ett pizza-kit som blir dagens middag. Det låter bra; pizza & soffmys.

Skitväder har vi också... Får mysa med tända ljus och värma oss med filtar.

Imorgon blir det jobb mellan 7-16, sen hem till grabbarna och mysa igen. Det ska visst vara skitväder hela helgen.

Nej, nu ska vi göra pizzan :-)

från lycka, till stor sorg...

Fredag. En jobbig Fredag. Från lycka igårkväll, till stor sorg med många tårar idag...

Jag har varit på min livs första begravning. Och det var bland det jobbigaste jag upplevt. Det var skönt att sitta bredvid alla i vårt "tjejgäng" och våra mammor. En person som funnits i ens liv hela tiden, är nu borta. En av mina närmaste vänners mamma. I hela mitt liv har vi bott grannar. I alla år har hon funnits där. Tomrummet känns enormt. Det var så himla jobbigt i kyrkan. Och att lägga rosen på kistan och ta farväk var det värsta. Men det var en fin stund. Prästen i forsa (hon är nog sveriges bästa präst!) pratade så fint om henne.

Vila i frid, Eva <3

SM-GULD TILL BRYNÄS 2012!




Älskade Brynäs efter guldmatchen. Och älskade Simon Bertilsson! Älskade Brynäs.

SM-GULD TILL BRYNÄS 2012!

Helt sjukt, helt ofattbart. Glädjetårar! Gåshud... Jag finner inga ord. Är man Brynäsare, så är lyckan total nu. Äntligen. Avundas mamma och pappa som får vara på plats och fira. Fan vad stooooort. Vem kunde tro det här?! Inte jag iallafall som lovade att sluta snusa den dagen vi tog sm-guld... Men ja, jag slutar gladeligen ;-)

besök av en blivande låssmed

Härlig förmiddag! Min bror var nyss här och åt lunch, han var nästan ensam på jobbet. Och då passar storasyster på att utnyttja honom lite efter en kopp kaffe ;-)

Vårt lås till förrådet har krånglat länge, ibland går det inte att låsa nästan. Tur att han är en blivande låssmed då! Nu går det som smort :-)

Nu är det dags att handla och hälsa på hos min mamma en snabbis. Sen grillar vi och hoppas att min bror kommer ner till oss igen för att heja fram Brynäs!

Mamma och pappa hade tänkt bjuda ner oss att titta live, men eftersom det blev ett biljett-fiasko så får vi kika hemma... Att köpa en biljett på blocket för 2.500 kronor känns idiotiskt? Fast mest idiotiska är dom som köpt upp alla platser och säljer dem så dyrt! En ståplats kostar ca 200 kronor i vanliga fall, så nej, fy vilka typer det finns!

idag är vi hemma alla tre...

God förmiddag! Idag är vi hemma alla tre och tar det lugnt. Elias är lite hängig, hostar och känns varm.

Visst hade jag kunnat vara hemma med honom själv... Men det är väl klart att papsen vill vara med lilleman när han är sjuk! Dessutom vet man aldrig om jag blir inringd på jobbet. Och jag ju ingen rätt att "vara hemma med sjukt barn" som Mattias har, så därför är vi hemma allihopa! Mysigt.

Morgonen har varit lugn. Frukost, soffmys, lite lek och nu sover killarna tillsammans i vår säng.

Själv har jag hunnit tvätta och hängt en maskin tvätt, samt tvättat håret. Man vill ju vara fin utifall Brynäs tar sm-guld ikväll ;-)

När killarna vaknar ska vi gå och handla lite. Kanske är skönt för Elias att få andas frisk luft. I eftermiddag ska vi grilla!

trött, slut och riktigt stolt...

Men hujeda mig vad trött jag är! Fast just denna trötthets-känsla älskar jag. Kom precis in efter en 30 minuters lång springtur.

Jag är så stolt att jag orkade springa hela tiden utan att vila eller gå. Dessutom tog jag ut mig i sista backen så jag trodde benen skulle vika sig. Grymt skönt!!!

Nu ska jag köra lite styrka innan jag hoppar i duschen. Sen somnar jag nog som en ängel :-)

ett litet bord för 10 kronor...

Det här bordet köpte jag idag på RK för 10 kronor. Eller köpte och köpte... Mormor skulle promt betala. Fick även en pyjamas och body till Elias :-)

Bordet var brunt, men hur länge tror ni?! Haha, målade det så fort jag kom hem. Visste (vet) inte vart det ska stå. Men jag tänker som så, att även om det inte riktigt får plats i våran 2:a, kommer det kanske en dag då vi bor större och behöver fler möbler/grejer. Och för 10 kronor kan bordet få stå i badrummet så länge.

Pyjamasen och bodyn var båda strl 86, mörkblåa, med vita ränder. Från p.o.p och Åhléns :-)

ledig, skön och stillsam dag...

Imorse efter att killarna åkt på jobb och dagis kröp jag ner under täcket någon timme till. Verkligen skönt.

Sen har dagen bara lunkat på, stillsamt och lugnt. Men lite nytta har jag hunnit med. Tog ett varv med dammsugaren, städade toaletten, diskade undan och var på ica en sväng.

Mamma, mormor och Fridis hälsa på mig mitt på dagen. Kaffe, fika, prat och skratt. Sen tog vi oss en tur till RK!

Frida stannade och åt middag med oss när killarna kom hem. Lasagne, mmm. Elias var trött, han ville inte ens bada mer än 5 minuter - och DÅ är man trött! Han som aldrig annars vill kliva upp.

När pyjamasen åkte på blev han kramsjuk med Frida, sötunge! Nu sover han och jag slappar i soffan. Mattias, Tom och Niklas är ute och joggar. Det vill ju jag med! Får se om jag tar en tur när dom kommer in :-)

Imorgon är jag ledig igen, har haft en ledigvecka, men nästa vecka är det full fart igen!

Sjukt nervös inför hockeyn imorgon. Vi kan inte tappa dethär?! Ett sm-guld på hemmplan imorgon skulle sitta fint...

en väääldigt liten traktor...

Bästa leksakerna just nu är alla bilar, den gröna traktorn, bollar och pekböcker. Ofta hittar man lilleman sittandes i sitt lilla hörn i rummet, tittandes i djurböckerna eller lekandes med bilar. Och vissa kvällar är han super-stollig, som ikväll, han har åkt runt runt på sin lilla traktor och verkligen tokat sig. Lillplupp :-)

Nu är han nybadad. Blir hopp i säng inom en timme, vi vuxna räknar minuterna till nedsläpp nu!

Är nå jävulskt nervös. Ett guld ikväll skulle vara underbart :-)

ett par timmar inne i stan...

Hemma efter några timmar i stan! Vi blev kvar längre än vad som var tänkt. Tur att lilleman sov förmiddags-nap och åt rejält med lunch innan vi åkte.

Fikat på mitt jobb tyckte Elias var en hit, mums! Men allra roligast var det att springa runt, provsitta alla fåtöljer och hälsa på nere i bageriet. Tillslut fick han allt för mycket spring i benen, så vi promenerade till bilen.

Mamma ville svänga förbi Kung-Kent och höra lite om en tattuering. Dom hade precis fått ett återbud, vi lämnade henne där, så fick hon sin tattuering hon pratat om så länge. Trodde aldrig hon skulle våga ;-)

Medans åkte jag, Elias och mormor på A&H. Elias fick småbilar och ett par shorts till sommaren. Jag "fick" en silvrig ljusstake till min samling i fönstret.

Lilleman somnade bums när vi kom hem. Och jag ligger i soffan och samlar energi... Man blir ju inte direkt pigg av skitvädret vi har idag.

Sen ska det lagas fisk till middag, och ikväll... SM-GULD??! Hoppas det :-)

härligt både ute och inne...

Idag efter middagen gick vi ut en sväng. Det var faktiskt på Elias initiativ, han sprang till dörren och framförde med sina gnylande ljud att han minsann inte ville vara inne längre!

Vi var ute på baksidan. Först bara på uteplatsen, men sen gick far och son på en liten upptäcktsfärd och plockade kottar. Spännande! Själv kokade jag en kopp kaffe och satt ute och kikade på dom. När vi skulle gå in blev lilleman riktigt förbannad, men ibland måste även bestämda herrar ge med sig ;-)

Det blev bättre när vi kom in, soffmys framför teven!

Nu sover han, och vi stora fortsätter att hänga i soffan. Fast snart ska jag ta en dusch innan det blir mörkt, då ska ljusen tändas och myskläderna ska på.

Imorgon är jag och Elias ledig. Lilleman har namnsdag, och dagen till ära ska vi lyxa till det med fika på stan och lite annat kul :-)

istället för veckans tulpaner...

När jag var uppe på norrvägen och snickrade ihop stegen så snodde jag med mig några syren-kvistar hem. Knopparna är i full gång så snart grönskar den förhoppningsvis. Dessa kvistar får agera veckans tulpaner. Fint - och billigare om inte annat ;-)

Haha ja, jag är sån, liksom "ju billigare desto bättre". Och det står jag för. Varför lägga ut en massa pengar på dyra saker när man faktiskt KAN leva billigt och ändå ha det bra? Jag har absolut inga problem att handla på loppis och second hand. Eller varför inte göra själv? Och när det kommer till att handla i mataffärer och liknande så har det nästan blivit som en sport för oss att komma undan så billigt som möjligt. Okej, vissa "gränser" har vi. Skulle ju aldrig åka på Lidl och handla nå billigt kött eller tyska korvar... Men det jag vill komma till är att man kan vara minst lika lycklig utan att spendera sina pengar på dyra "status-prylar" och liknande :-)

Snart kommer killarna hem! Det blir ugnsfalukorv till middag, sen kanske vi går ut och leker lite?

Har inte varit ute på hela dagen nästan. Jag och Tom var ju till morfar och städade, sen har dagen liksom sprungit iväg...

ibland är det bara meningen

Ja, ibland är det ju bara meningen att man ska fynda! Jag och Tompa var på RK nyss, men självklart glömde jag plånboken...

Hittade en vitmålad gunghäst som jag bara ville HA! Kände i fickan, hittade 24 kronor i femmor och enkronor. Fan! Det saknades 11 kronor... Tompa sprang ut till bilen och letade. Och tro på fan - han hittade en tia och en enkrona! Helt sjukt. Så då kunde jag ju släpa hem hästen. Lycklig :-)

Så när Elias kommer hem från dagis ska ha få gunga! Även jag har provat, hur kul som helst, haha.

Nu är Tompa här, tror vi ska gå till morfar och städa. Då blir han nog glad. Sen hem och börja med maten!

plockat pinnar och spikat...

Ja, det är vad jag har sysslat med nu på förmiddagen - plockat pinnar och spikat ihop en väldigt ful men charmig stege!

Jag har länge tänkt köpa en. Sen har jag också bett pappa göra en till mig. Men idag fick jag tummen ur och gjorde mig en egen. Först tänkte jag måla den vit, men efter att några kloka tjejer sagt att jag ska låta bli så håller jag nog med dem. Fint med kontrasten :-)

Och för att Elias inte ska klättra i den om den står på golvet löste jag det på detta sett, men det funkar ju det med.

Frågan är vad min sambo kommer säga, han förstår sig inte riktigt på mina idéer och visioner. Men jag är nöjd, resten struntar jag i bara ;-)

att bo i små skokartonger..,

Vissa dagar (ofta efter att jag hälsat på någon som bor hemskt fint) så blir jag nästan allergisk mot vår lägenhet.

Som i helgen då vi var hos Johanna. Jättefin lägenhet! Högt i tak. Träbalkar i taket. Ljust. Sneda väggar. Charmiga fönster. Och fin inredning. Också kommer man hem och låser upp dörren till en SKOKARTONG... Fyrkantiga rum. Platta tak och likadana väggar överallt. Och inte får man göra nånting åt det heller. Såga upp ett takfönster upp till grannens sovrum liksom.

Visst, det är skönt att bo i en marklägenhet med egna ingångar. Och man får ju så lov att leva efter sina tillgångar ;-)

Men jag blir så trött på att man inte kan göra om mer än att flytta grejer fram och tillbaka. Tavelramarna har jag haft liggandes i ett skåp länge, sen inspirerades jag av Johanna, som för övrigt också har ett slags älg/ren/hjorthorn på väggen! (Carro och Emilia skrattar nog nu...)

Jag får nog ta en tur till RK när det öppnar och se om något kan dämpa min längtan efter ett fint boende ;-)

ett tråkigt slut på helgen...

Det blev inget sm-guld igår. Skellefteå fick in en puck i förlängningen... Nåväl, nu får vi njuta av mer hockey - och jag får köpa en till snusdosa! Dessutom har vi ju 3 matcher på oss att avgör.

Men det var inte roligt att gå och lägga sig när man var förberedd på guldfest. Tur vi sov gott ändå :-)

Imorse var vi pigga och glada allihopa. Vi vaknade 05:30 och myste med lite välling i sängen. När pojkarna åkte på jobb/dagis kokade jag kaffe och vaknade till framför teven. Mysig morgon!

Vad jag ska hitta på nu vet jag inte, men nog finns det något att dona med. En promenad innan regnet kommer, ser lite lurt ut?

inget skrivbord i v-rummet...

ÄNTLIGEN. Vi har numera inget fult och klumpigt skrivbord i vardagsrummet. Ingen dator. Ingen skärm. Och framför allt ingen brun, ful datorstol. Hela kalaset har istället fått flytta in till sovrummet. Trodde skrivbordet var för stort, men nejdå, det fick plats :-)

Superskönt med mer yta! Just nu känns det kanske lite tomt, men vem vet vad för fynd man kan springa på?!

Hur som helst ser det iallafall bättre ut än innan.

Nu har Mattias åkt för att hämta Elias. Så jag ska börja med maten - tacos! Stefan är också här och ska äta/kolla på hockey med oss. Myssöndag :-)

just went back to the 90's

Vilken himla trevlig kväll det blev igår! Först en Brynäsvinst och sedan vin med härligt folk. Hela helgen har ju varit fantastisk. Vågar inte räkna hur många glas vin jag druckit ;-)

Vi reste tillbaka till 90-talet igår. Lekte massa lekar som man lekte för hundra år sedan, lyssnade på gamla godingar, hade musiktävling och pratade minnen. Allt mixat med vin och skratt. Otroligt bra!

Idag vaknade jag och var oförskämt pigg, dock dunkar huvudet en aning. Men det ska jag råda bot på med en eller två koppar kaffe.

Snart kommer Carro, vi ska ut och gå/sola/prata. Sen ska det tvättas och lagas mat - tillbaka till verkligheten. Senare kommer även Mattias och Elias hem. Pappaveckan drar igång, saknar lilleman.

Och just ja... IKVÄLL KAN VI TA SM-GULD. Kom igen Brynäs!

rensa ut och stoppa in igen

För en vecka sedan rensade jag ju ur min garderob, två kassar blev det. Igår kom jag hem med en ny kasse kläder, haha. Ut med lite, och in med annat.

Johanna hade rensat ur sin garderob och Carro ordnade en klädauktion. Jag fick fyra par byxor/leggings, en svart body-tshirt och en svart lång halvtransperant kofta. Tack och bock :-) Jag som faktiskt behövde nya leggings (skinnleggings framför allt!) och en lång, tunn kofta. Suveränt!

Nu ska jag ta ett bad, ett härligt skumbad och bara ha det härligt innan hockeyn börjar!

trevlig kväll med bra folk...

Supertrevlig kväll igår! Vin, götta, kortspel, klädutdelning och massor av girltalk. Väldigt behövligt och härligt :-)

Nu ligger jag i soffan, är helt ensam hemma eftersom Mattias är i Bobygda och jobbar lite. Ska faktiskt bli mysigt att kolla på Brynäsmatchen helt själv. Ta en lång dusch, låta håret skälvtorka och bara mysa i soffan. Eeeeeller så åker jag till mamma och pappa, vi får se.

Ikväll ska vi nog till Johanna och mysa ännu mer! Vilken himla girlie-helg :-)

en helt perfekt dag hittills...

En mycket bra dag har det varit hittills, trots dagens datum - peppar peppar!

Tvättat, dammsugit, torkat golven, städat toaletten, diskat, handlat och promenerat i solen med Emilia. Dessutom har vi hjälpts åt att rensa ogräs mellan plattorna på uteplatsen. Duktigt :-)

Nu är maten på G och jag är sjukt hungrig! Sen blir det nog chill i soffan innan jag beger mig till girlsen.

Ska bli så mysigt ikväll så :-)

nu är det helg på riktigt...

Kära Fredag! Imorse ringde klockan 08:00, pigg och utvilad hoppade jag upp ur sängen. Öppnade dörren, släppte in friskluft, kokade kaffe och åt frukost framför teven. En härlig morgon, helt enkelt.

Nu är det dags att göra lite nytta. Har precis slängt in en tvätt och nu väntar dammsugningen.

Därefter blir det en promenad kombinerat med handling på ica. Middag idag blir något med kyckling, så jag ska - hör och häpna - leta rätt på ett spännande recept. Om jag sedan följer det till punkt och pricka är en annan femma. Men ändå, recept + Sara hör inte till vanligheterna ;-)

Jag är glad idag. Fredags-glad :-)

hittat en framtida kökstapet


Bild lånad från Underbaraclaras.com

Den här tapeten vill jag ha i mitt framtida kök! Det komiska är att vi har den här tapeten i köket på jobbet, men det var nu i veckan som jag först lade märke till den. Haha helt sjukt, efter 3 år sådär. Men den är grymt fin, speciellt med vit panel under. Detta är dock inte att tänka på i den här lägenheten, även om jag hatar tapeterna som sitter i köket just nu, så hoppas jag ju innerligt att vi inte ska bo här i 100 år...

Och Brynäs vann ikväll igen! Nu står det 2-0 i matcher, det luktar guld. Och ett snusfritt liv. Men den smällen tar jag, att få vara stolt Brynäsare väger mer :-)

Snart är det dags att hoppa i säng, imorgon väntar en ledig men fullspäckad dag. Tvättning, dammsugning och på kvällen ska det drickas vin och målas med Emilia, Carro och Johanna. Kan inte bli annat än bra! Eller kaos ;-)

den fina, blå, glittrande sjön

mer vitt i soffan + sjöutsikt

Åh, nu är det bra nog härligt. Dörren till uteplatsen står öppen. Det hörs snickrande, folk som sopar, mopeder och massor av fåglar som kvittrar! Dessutom upptäckte jag att man ser sjön härifrån. Alldeles blå och glittrande :-)

Vårkänslor...

Passade bra att jag "vårade" till det i soffan. Bort med fårfällen och den grå kudden - dit med mer vitt. Känns riktigt ljust här nu. Skulle bara vilja ha nya gardiner. Inte vita, inte mörkare än dom vi har nu, inga mönster... Svårt! Dessutom är jag inte så förtjust i färger. Jag tycker det är fint när andra har färg-tema hemma. Turkost, rosa, brunt osv. Men jag vet inte, jag är nog rädd att ångra mig. Får klura vidare!

en riktig donar-dag hemma...

Äntligen: förrådet är städat. En hel säck med skräp har jag precis släpat till soprummet. Så himla skönt. Nu kan man gå in där, OCH veta vart sakerna är.

Jag har även donat lite inne. Fixade ett litet fint "arrangemang" till soffbordet. Kron-ljuslykta, betonghjärta och en kvist murgröna i plast. Så kan man fylla på och byta ut efter humör, årstid eller om lilleman är på pilla-på-allt-humör :-)

Har varit och bytt plats på massa saker, får ju sånna ryck ibland. Men nu läre jag fixa någon middag, arbetskarln kommer snart hem.

Sen är det hockey :-D

ja nu är det redan torsdag...

Denna vecka har gått superfort! Men vi hade ju "söndag" i måndags, så man blir lite lurad. Själv har jag redan tagit helg, så fort har det gått. Längesedan jag var ledig en helg nu, ska bli härligt :-)

Nu ligger jag i soffan. Dörren till uteplatsen är öppen. Morgonrock, kaffe, tv, friskluft... Underbar morgon!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. En promenad? Dammsuga? Tvätta? Rensa förrådet? Får ligga här ett tag till och fundera. Dricka lite mer kaffe, och njuuuuta av ledigheten :-)

massor av silver i fönstret...

Vad länge det är ljust ute nu! Härligt. Men det är också mysigt när det börjar skymma. Har tänt lampor och ljus nu, myspys-kväll :-)

Kvällen blir lugn. Jag veeet, jag borde ju vara ute och springa... Men det har regnat hela dagen, och nu börjar Bygglov, sådetså. Vi får hålla tummarna att vädret är bättre imorgon istället.

Jag har lite lediga dagar nu, ska faktiskt skönt. Ska bara se till att jag får nå nytta gjort.

Flyttade alla mina silverljusstakar till fönstret, inklusive de två nya lyktorna. Får se om jag är nöjd. Jag är ju annars expert på att ändra mig ;-)

lite billighetsshopping idag...

Goddag! Här har man varit vaken sedan 03:50 och avverkat ett fm-pass. Det var otroligt lugnt på jobbet... En riktig "kaffe-drickar-dag" helt enkelt. Man står och dricker kaffe/pratar i brist på annat att göra. Skönt ibland det också :-)

Efter jobbet svängde jag in på ÖB, Jysk och Dollar. Träffade Carro en snabbis, och fick med mig lite nytt hem.

Billighetsshopping! Två ljuslyktor från Dollar som matchar vasen, och ett kuddöverdrag till soffkudden. Tröttnade på den mörka stjärn-kudden, vi går ju mot sommaren nu! Kanske den åker fram till hösten. Därför är det ju så bra med billiga fynd. Då kan man ju ändra fram och tillbaka som man vill :-)

Dags att börja med middagen innan Mattias kommer hem!

Ps: Bryyyyyyynäs <3

tulpaner, fruktsallad, hockey

Idag när gubben kom hem från jobbet hade han med sig en bukett tulpaner! Kan vara för att jag önskade mig en bukett på sms idag. Men ändå, gulligt. Gulligast var nog att det första han sa var "dom hade faktiskt inga vita eller ljusrosa så du för nöja dig med gula" Och ja, jag är så nöjd så :-)

Nu har vi bosatt oss i sofforna, mätta och belåtna väntar vi på att hockeyn ska börja. Har gjort en liten fruktsallad vi ska mumsa på. Eller gjort och gjort... Blandat i det vi hade bara. Äpple, banan, apelsin och en massa vindruvor!

Ahhh, det är så nervöst med final nu. På två sätt dessutom. För i våras lovade jag mina nära och kära att sluta snusa när Brynäs tar sm-guld. Och kaxig var jag, för inte trodde man väl att Brynäs skulle gå hela vägen till final efter flera flera år! Men jag håller tummarna, för vinner dom så slutar jag gladeligen ;-)

Ps, någon jogging-tur blir det inte ikväll. Det blir träning nog att hoppa runt och skrika här hemma framför hockeyn!

regnet förstörde planerna...

Nej, dagens planer på förrådsstädning blev det inget av... När det ska röjas där inne är jag tvungen att bära ut ALLT, och om det regnar är ju inte det någon höjdare direkt.

Istället har jag haft en mysig innedag. Tvättmaskinen har snurrat, jag har tvättat håret, kollat på en tv-serie som jag blivit helt hooked på, bytt sängkläder och lite sånt. Perfekt regn-väders-göra!

Det luktade tigerbalsam i sovrummet, blä! Men nu är sängkläderna bytta, fönstret står halvöppet och ett yankee candle brinner där inne. Tänder jämt doftljus i sovrummet då jag har bäddat rent, något jag fått för mig bara! Men fräscht känns det ju :-)

Nu kollar jag på bygglov och ska snart börja med maten. Ska prova något nytt idag!

Ikväll drar även finalen igång. Första matchen. Och tänk att Brynäs är ett av de två lagen :-)

ett otroligt oväntat slut...

Just nu sitter jag och Mattias i en varsin soffa och är HELT SLUT. Kvällen fick nämligen ett sjukt oväntat slut... En joggingrunda!

Satt i soffan och åt popcorn när jag helt plötsligt fick ett ryck. Gick och tömde ur popcornskålen i soporna, sen övertalade jag Mattias att vi skulle ut och jogga.

Sagt och gjort. Satan vilken dålig kondis jag har! Var annat på fotbollstiden. Men skönt var det, även om vi inte sprang så långt.

Nu har vi kommit överens om att göra kvälls-joggen till en vana. Börjar lugnt så kanske det går lättare/blir roligare, sen kan man ju öka farten och sträckan.

Vi får se imorgon om detta bara var ett kortvarigt anfall ;-)

Nu blir det dusch och sen börjar Karatefylla på teven, så sjukt roligt! Efter det somnar jag nog gott efter en bra dag :-)

en väldigt lång och bra dag...

Imorse efter att Elias åkt till sin mamma satte vi fart här hemma. Min garderob fick sig en behövlig rensning. Satan vad man spar på kläder som "man kaaanske får användning för någon gång" men aldrig sätter på sig... Nu är det ordning där, även i Mattias garderob.

Mattias rensade ur volvon på en massa skitsaker, lite annat åkte också i sopsäcken, så tillslut blev det en överfull säck vi släpade ner till soprummet. Skönt! Sen bar jag ut alla vinterkläder och skor i förrådet, så nu är det rymligare i hallen. Även påsken har åkt ut, jag gjorde ju påsk tidigt och vill ha ut den fort ;-)

Nästa projekt blir förrådet. Usch och fy vilken röra det är där nu... Får se om jag tar tag i det imorgon?

Efter vi var klar tog vi en cykeltur, jag och herrn. Vi cyklade i 1,5 timme ungefär. Mysigt och framför allt roligt (hahaha). När vi kom in åt vi lunch och intog soffan en stund. Ny energi!

Sedan kom Emilia och Carro hit på fika. Vi tog en prommis till ICA innan vi gick hem till Emilia. Dags att agera hembiträde! Köpte med mig en blomma, diskade undan och Carro dammande. Ordning på torpet igen! Spela kort och fika ännu mer hann vi också göra :-)

När jag kom hem hade Mattias diskat undan världens berg. Guld värt. Så jag packade in det jag handlat och rengjorde sen micron - behövligt.

En bra dag, varvat nytta med nöje! Nu funderar vi på att åka upp till mamma och pappa ett tag och umgås lite :-)

vilken hiiiiiiimla lång helg...

Godmorgon! Måndag, men fortfarande helg. Även om jag har jobbat en dag denna helg så har den känts en evighet lång, tokskönt.

Imorse var det jag för ovanlighetens skull jag som vaknade först av alla och klev upp. Rätt skönt med lite ensam-tid på morgonen faktiskt :-)

När Elias hade vaknat blev det frukost. Sen hann vi inte med så mycket mer förens Elias mormor kom. Oj vad mormors-sjuk han var! Han blev alldeles lycklig :-) Även om han ville åka direkt så fick vi tillåtelse av lilleman att sitta ner och dricka en kopp kaffe iallafall, hihi. Sen ville han åka iväg med mormor hem till en efterlängtad mamma! Nu dröjer det en vecka tills gofisen kommer till oss igen.

Undra vad denna dag erbjuder då tro? Vädret ser ju inte speciellt mysigt ut... En perfekt dag att städa garderoberna på kanske. DET är behövligt.

mysigt kväll på badhuset...

Vad mysigt vi hade det på badhuset. Det var nästan bara vi där. En mamma och en liten tjej som var lika gammal som Elias var där en snabbis bara. Hon flörtade vilt med Elias, men han vart riktigt blyg ;-) Hihi... Annars hade vi bassängen för oss själva, gött.

När vi kom hem fick vi besök av Emilia, bingolotto-dags! Trodde inte vi skulle hinna hem, med det gjorde vi. Elias försökte charma Emilia innan läggdags, gofisen!

Tyvärr vann ingen av oss nånting på bingolotto. Men vi fick iallafall en skön kväll i soffan. Lite golf på teven, lite musik, lite prat, lite kaffe, lite Draw something och ja, lite såntdärt. Slappt och skönt med andra ord :-)

Nu är jag hur trött som helst. Funderar på att krypa ner bredvid Elias och gosa. Sista natten av denna pappa-vecka. Mattias vill se en film, men vette tusan om jag orkar det... Det är ju en dag imorgon också, en ledig sådan!

seg söndag, som det ska va

Idag är vi trött och seg, allihopa. Imorse kokade vi ägg och gjorde en mysfrukost med Stefan. Vi lekte litegranna och sen åkte vi till Bobygda. Elias somnade i bilen och fick äta lunch där när han vaknade.

Nu är vi hemma, ligger i soffan och försöker samla energi... Åh, jag känner mig helt slut.

Men det är bara att bita ihop. Det ska diskas, lagas mat och toaletten ska fräschas upp. En tvätt borde jag också köra igång. Så det är egentligen ingen idé att ligga här och gruva sig ;-)

Frågan är hur vi ska orka med badhuset, men det gör vi säkerligen!

sådär alldeles lagomt perfekt

Mysig kväll med kaffe, bakelse, bullar, TP, vin och mintu. Sådär lagomt mycket av allt. Inte för lite, inte för mycket. Dessutom vann jag och Tompa mot bröderna Wahlberg i TP!

Nu är vi trötta. Grabbarna spelar tv-spel, och jag funderar på att diska undan lite. Vore rätt skönt att slippa den biten imorgon faktiskt. Stefan ska sova här inatt, så vi får se hur länge vi är vaken och vad vi hittar på. Lilleman har sovit snällt hela kvällen iallafall :-)

En väldigt trevlig påskafton har vi då haft. Imorgon ska vi på badhuset allehopa. Får se om Elias minns hur roligt det var :-)

en trevlig påskaftonskväll...

Åh vad skönt det var att åka hem från jobbet idag, i vetskap om att lite härlig ledighet väntar! Vi hade rätt mycket idag, men det gick bra och vi blev klar tidigt.

Väl hemma satte vi igång med maten. Mattias och Stefan skötte grillen medan jag och Elias donade inne.

Grillad älgfile, fläskfile, majslolvar, feta ost-sallad, tunna skivor timjan-potatis i ugn och BBQ-sås. Himmelskt gott med påskmust till :-)

Elias åt (läs:kladdade) med lax, så sen fick han hoppa ner i badet. Hurra!

Nu håller han på att somna. Vi vuxna ska fortsätta denna trevliga påskafton med goda bakelser jag tog hem från jobbet. Jag ska försöka att inte somna, tror jag läre koka kaffe ;-)

hoppas på 5 snabba timmar...

Godmorgon Lördag, och Påskafton! Här fick vi sovmorgon till klockan 08:00 för lilleman. Sedan dess har vi ätit frukost, busat och jag har hunnit tvätta håret.

Om ett tag ska jag åka iväg och jobba, jag hoppas verkligen att vi får en bra dag och att tiden rinner iväg!

Jag vill ju hem och grilla jag ju. Och vara ledig någon dag :-)

Nu ska jag plocka ihop lite här och hoppa i arbetskläderna. Mattias och Elias ska gå upp till mamma och leka i sandlådan!

långa dagen är snart slut...

Långfredagen börjar lida mot sitt slut. Och så vägrar min blogg-app att fungera, jag som hade så fina kort på iphonen. Tur att jag oftast har kameran med mig så jag kan bjuda på någon bild ändå.

Vi har haft en trevlig dag! När Elias hade vaknat från sin 2,5 timmes långa powernap hann vi vara ute i finvädret ett tag innan Mattias hämtade oss. Väl framme i Bobygda fick vi påskmat och påskgodis, mmm! Lek, bus och mys hann vi också med innan vi åkte hemåt.

Kvällen här hemma har varit lugn, soffhäng, men även en maskin tvätt har snurrat. Elias var så trött och somnade iprincip själv inne i sitt rum men en flaska välling. Tröttis! Själv är jag också trött... Hade tänkt tvätta håret innan jag hoppar i säng, men jag tror att jag tar det imorgonbitti så jag vaknar till liv ordentligt. Sen väntar jobb mellan 11-16.

När jag kommer hem ska det grillas! Mattias bror kommer hit och sover över, kanske Micke och Åsa också kommer. Hur som helst ser jag mycket fram emot Lördagskvällen. Dessutom väntar sedan 3 dagars ledighet :-)

Men nu är det dags att sova känner jag!




en härlig solig långfredag...

Härliga morgon! Elias slog upp ögonen vid 7-tiden, även Mattias vaknade då. Själv drog jag mig i sängen till 07:45, sen ville killarna att jag skulle komma upp - "Aaaaja?!"

Mattias skulle åka iväg med köttfärs, så han åkte tidigt. Jag och Elias åt frukost, lekte lite och sen tog vi en promenad upp till mamma och pappa.

Lek och bus! Min mormor kom med en liten påskpresent till lilleman, en mysig tyg-bil och ett par strumpor :-) Bortskämd, precis som det ska vara!

Sedan gick jag, mamma och Elias ut för att blåsa såpbubblor. Hur roligt som helst! Elias skrattade och sprang och jagade dom. Vi gick till min farmor/farfar och fikade efter det. Mmmm!

Nu sover Elias ute i vagnen efter lite lunch. Vi är fortfarande uppe på Norrvägen. Ska göra iordning en god fruktsallad tills han vaknar. Sen måste vi gå hem igen. Vi ska åka till Elias farmor, farfar och farbror på påskmiddag. Får se och Mattias dyker upp också :-)

Hoppas ni har en trevlig påsk!  

 

underbar och älskad av alla

Ja, så in i nordens underbar och älskad av alla - Elias Mattias Östlund <3 Jag är så glad över att få vara en liten del av ditt liv.

ääääntligen är kvällen här...

Idag var det mycket på jobbet, så det var grymt skönt att få låsa dörren och åka hem kl. 18:45!

När jag kom hem försökte Mattias lägga Elias, men han var rätt pigg så jag ville ju mysa och leka lite med honom. Och det hade han inget emot :-)

Mamma och pappa hade varit här idag och hälsat på medan jag jobbade. Elias fick ett påskägg med lite gott och en bil i utav dom, så vi mumsade på mini-marsmallows och russin innan lilleman somnade. Han skrattade sig nästan till sömns ikväll, gofisen!

Jag har tagit plats i soffan nu. Funderade ett tag på att öppna vinflaskan jag fick, men nej, då somnar jag banne mig... Får nöja mig med lite godis framför hockeyn.

Imorgon ska det bli underbart med en ledig dag :-)

en lugn förmiddag hemma...

Så var det Skärtorsdag! Det firade jag med en lugn morgon hemma. Drog mig ett tag i sängen, förflyttade mig sen till soffa och bara myste. Jag gjorde inte nå nytta alls, och det var förbannat skönt :-)

Innan jag åkte in på jobbet svängde jag in på RK, ovanligt va? Hittade ett par hängselbyxor i strl 80, hoppas lilleman kan ha dem!

Åkte också in på ica för att köpa något att fylla påskäggen med. Det enda jag köpte var mjuka små mini-marsmallows. Då kan ju Elias få lite i sitt ägg också :-)

Jag fick ett glad påsk-sms från Mathias, min chef, där han skrev att en vinflaska väntade på mig i fikarummet. Gud så glad jag blev! Ett fint Amarone-vin. Det gjorde min dag :-)

Nu ska jag byta om och börja jobba. Hoppas tiden går fort idag!

mysig och busig onsdagkväll

Efter att vi hade ätit åkte Mattias på innebandy. Han har börjar spela med min bror och hans arbetskamrater på Lås&Larm ibland :-)

Elias och jag tog ett bad. Ett måste! Det var en mycket kladdig kille som kom hem från dagis... Men som vanligt blir han helt hysteriskt glad när man frågar om han vill bada. "baa baa" också springer han till badrummet. Alldeles lycklig.

Sen blev det lek varvat med mys. Vi gick även ut på uteplatsen en sväng. Rätt varmt där solen ligger på hela eftermiddagarna. Där fick han springa av sig lite och bli trött, lagom till papsen kom hem!

Snart ska jag ta tag i ett diskberg. Slänga in en tvätt ska jag också göra, men sen bara chiiiiiilla. Är trött jag också! Imorgon väntar ett em-pass innan en dags behövlig ledighet :-)

supernöjd med sitt påskägg...

Elias hade målat ett eget påskägg på dagis idag. Så fint så! Och inuti låg det 3 skumgodisar och ett citronrån. Mums!

liten påskkärring på dagis



Men gud vilken söt påskkärring som åkte på dagis imorse! Jag hade ju redan hunnit åka, men kameran låg framme och jag log stort när jag kom hem från jobbet och såg detta. Måste bara kolla så att mitt smink fortfarande är helt, haha. Gofis!

Snart kommer dom hem, grabbarna, och jag längtar! Dammsugningen är klar. Däremot så struntade jag i att torka golven, dom var helt OK rena ändå. Putsade alla köksluckor istället. Nu vilar jag lite i soffan, maten står i ugnen så det är tillåtet att ligga här ett tag till :-)

en påsklilja och mera kläder...

Nu märks det att det är påsk! Superstressigt på jobbet... Men det är kul också. Idag har vi haft riktigt mycket, så ni anar inte hur skönt det var att skutta ut till bilen klockan 13 :-)

På vägen hem handlade jag lite på ica. Sånt som man lärer köpa veckovis. Mjölk, frukt osv, osv, osv! Även blommor räknas till typisk vecko-handling ;-) Idag blev det inga tulpaner, utan en liten påsklilja helgen till ära!

På RK har dom fått in mycket barnkläder nu. Så Elias fick tre nya plagg. 10 kronor styck, perfect.

Nu ska jag sätta igång med dammsugningen. Ska även hinna laga kyckling tillsammans med röra på creme fraiche/jordnötssås + bulgur som får bli dagens middag till oss stora. Får höja musiken och dansa runt snabbt så jag hinner tills grabbarna kommer hem :-)

och så slog vi ut färjestad...

Helt underbart, nu är vi i final. Och det är ju inga dåliga motståndare vi slagit ut heller - Frölunda & Färjestad. FBK som till och med vann sm-guldet förra året. Kanske våran tur i år?!

Nu ska jag ta en segerdusch och sedan blir det myspys med hjärtat :-)

STOLT BRYNÄSARE!

en jäkligt lång eftermiddag...

Hualigen vilken lång eftermiddag vi haft. Det känns så ibland, även fast det inte handlar om så många timmar... Vi hade segt i början, och mycket på slutet. Man vill ju helst ha tvärtom, så man kan börja städa/stänga i tid. Dessutom blev det en extra lång eftermiddag för mig, för jag åkte in och började en timme tidigare.

Nåväl, nu är jag hemma, har myst ner mig i soffan framför hockeyn. Ikväll kan vi ta oss vidare till final och säga bye-bye till Frölunda :-)

Imorgon väntar ett fm-pass, men jag har "sovmorgon" till klockan 05:00 så det känns bra!

När jag slutar klockan 13:00 ska jag hem och dammsuga/torka golven - vääääldigt behövligt nu! Längtar till Fredagens ledighet nu...

Dags att tända ljus, vardagsmys :-)

ikväll gäller det, åååååh...

God förmiddag! Inatt har vi sovit skönt. Elias sover så bra nu, vaknar knappt nånting, och vi vuxna får sova mer avslappnat.

Runt 6-tiden kliver vi upp. Om jag är ledig/jobbar eftermiddag så kliver jag alltid upp och gör Elias klar för dagis medan Mattias gör sig själv klar för jobb. Sen försöker jag varje gång "tvinga" mig att vara vaken. Men så tänker jag: varför i hela friden ska jag vara vaken själv kl 06:30 när killarna har åkt?!

Jag brottas ju med dåligt samvete när det gäller sovandet... Vet inte varför. Men ja, varför ska jag inte få sova ut när jag ska iväg och jobba eftermiddag? Egentligen?

Imorse somnade jag om och sov till 08:40, och jag har faktiskt inte dåligt samvete alls. Titt som tätt kliver jag ju upp 03:50 för att jobba förmiddag. Så nog ska även jag kunna få sova länge ibland... :-)

Nu ska jag ta en dusch, vika lite tvätt, diska och sedan åka och jobba!

tur i oturen hade vi idag...

Diskmaskinen blev aldrig sig själv idag. Jag körde två maskiner sen strejkade den totalt, sprutade vatten... Sörens el fick komma, vi hoppades att den skulle lagas, men pumpen måste bytas ut. Jaha, utan diskmaskin hela eftermiddagen.

Tur i oturen att vi hade fruktansvärt lite folk idag. Så vi blev klar tidigt :-)

När jag kon hem möttes jag av en glad liten kille. Han fick prova skorna, sprang runt runt och bara skrattade!

Nu har jag slängt in en tvätt och tagit plats i soffan. Lillen sover och vi vuxna planerar att ligga här hela kvällen. Imorgon väntar ett em-pass igen :-)

Dagens second hand-fynd: jeans, t-shirt och skor för endast 30 kronor!

med kaffe och citronbiskvi...

Nu sitter jag på jobbet och fikar lite innan jag ska börja. Det verkar lugnt här idag, MEN diskmaskinen krånglar... Hoppas det löser sig, annars får vi problem!

Innan jag åkte till stan så svängde jag in på RK. Hittade lite fint till Elias. Ett par jeans, en t-shirt och ett par gympaskor. Jättefina Firefly för 10 kronor, helt sjukt ju... Ska lägga dom i blöt när jag kommer hem och rengöra dom lite bara :-)

Men nu ska jag dricka upp kaffet och bege mig mot omklädningsrummet, där vi förövrigt har en kondom-automat??!! Hahaha...

gäller ju att vara finurlig...

För vem har sagt att man inte kan ha en kökshandduk på köksbordet?! Haha. Jag kom på att jag skulle prova, och det blev ju bättre än duken jag köpte!

Jag hade ju två sådana kökshanddukar sedan tidigare. Så fina gråa ränder! Jag köpte två stycken till på ÖB igår, 29 kronor för båda. Och dom är identiska med stolsdynorna! (fast på bilderna ser duken ljusare ut av köksfönstret) Dessutom är dom fint fållade runt kanterna, så jag kan nog tänka mig att låtsas att det är en duk ;-)

Nu: vika tvätt och vädra lägenhet.

godmorgon, en ny vecka...

Imorse vaknade vi alla tre runt 6-tiden. För ovanlighetens skull var Elias tröttast av oss!

Men efter lite fruktsoppa piggnade han till, och hann leka en stund med bilarna innan dagis. Burr vad kallt det var ute imorse! Strumpbyxor under lillens beiga jeans åkte på, och en tjock jacka till papsen.

När killarna hade åkt kände jag mig pigg, men att huvudvärken var på väg... La mig på spikmattan i en timme och somnade så skönt, sen vart jag kanon-pigg :-)

Nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt. GL-bygg är och borrar i lägenheten bredvid. Fick en lapp om att vattnet kan stängas av till och från. Jag som tänkte tvätta håret innan jobbet. Men det får kanske bli efter då, för hur roligt vore det att stå där med schampo i håret när vattnet stängs av och jobbet väntar? Snacka om panik!

Tror jag tar mig en prommis i solen istället. Och donar lite här inne sedan.

Ny vecka, nya möjligheter och tusen tankar kring livet... Älska varandra och lev i nuet.

lugn kväll, inomhus iallafall...

Här har vi en lugn och mysig kväll. Utomhus blåser det för fullt, burr burr! Men med tända ljus är det riktigt varmt och gosigt inomhus.

Ljuslyktan jag köpte härom dagen, och först satte upp i köket, gjorde sig mycket bättre i vardagsrummet mot den vita väggen!

Vi valde ju att inte tapetsera om i köket, gillar dock inte alls den tapeten, det blir så rörigt på väggarna med blommig tapet och ljuslyktor/tavlor... Att lägga ner egna pengar på denna lägenhet känns bara onödigt. Hur länge ska vi bo här?! Lägenhetskontot täckte för nya tapeter i vardagsrum och sovrum, och det var viktigaste :-)

Nu ska jag fortsätta mitt soffmys innan jag kryper ner under täcket. Det blir en tidig morgon med jobb/dagis för killarna. Själv jobbar jag ett em-pass, men har lite att göra på förmiddagen!

hittade en helt OK duk idag...

Idag efter att vi hade vaknat (jättesent, hehe) så åkte vi in till stan. Vi behövde handla lite småsaker inför veckan.

Svängde in på ÖB och Dollar också med förhoppning på att hitta en duk till köksbordet. Och på Dollar hittade jag en helt okej duk i vitt, med samma gråfärg på ränderna som på stolsdynorna. 40 kronor billig dessutom. Nöjd :-)

Sen var det fullt hus i lägenheten! Tom var här, även Mattias mamma och bror som kom med köttfärs till oss. Johanna och Elias kom också. Så nu är pappa-veckan i full gång!

Baddags för lilleman, sen slocknar han nog rätt fort. Han har visat trötthetstecken enda sen han kom, gofisen!

När han somnat blir det bingolotto :-)

myser istället för att sova

Klockan är strax efter 01 men inte sover någon i den här lägenheten inte. Jag fick ett sånt där byta-plats-på-saker-ryck. Så det tog upp mycket av kvällen... Griffeltavlan hamnade tex. på kokbokshyllan. Lite blommor har fått byta plats, och lite andra små grejer.

Det är ingenting som någon annan än jag lägger märke till. Men för mig är det viktigt, annars störs mina sinnen!!! Haha hjälp. Ibland tror jag fasen att Mattias funderingar på om jag verkligen är helt frisk stämmer. Duken jag nyss köpte (och älskade) fick tex. inte ligga kvar på köksbordet. Gråfärgen stämde inte riktigt 100 med stolsdynornas gråa ränder. Ja ni hör ju...

Så till veckan ska en ny duk inhandlas! Antingen vit, eller någon i samma grå färg som ränderna på dynorna går i.

Mina kökshanddukar är däremot identiska med dynorna! Köpt på ÖB dom också. Kanske duken med stort D också finns där?! Roligt att läsa om mina sjuka sinnesstörningar va...

Men nu ska jag sova. Även om det faktiskt är mysigt att vara vaken länge för en gångs skull, speciellt när man vet att ingen klocka kommer ringa dagen efter :-)

RSS 2.0