och så kom helgen igen...

Fredagen inleddes fint med en sovmorgon! Tack min lilla bästis-bebis som låg i sängen från 19:00 till 08:30, sånt tycker en trött mamma om. 

Vi startade dagen lite lugnt med frukost, kaffe, tv, mys och lek. Pappan var på jobbet som vanligt. Både jag och Edwin blev ganska snabbt uttråkade här hemma... Vad ska vi hitta på? Jag kom med ett förslag om att åka till stan och shoppa lite nya roligare leksaker. Edwin nappade på en gång! Så vi gjorde oss redo och åkte. 

Vi besökte bara Dollar och Leksaksaffären där bredvid, men det räckte för att få med oss lite nytt hem! Nödvändigheter och en ny duk till mamman. Edwin fick en bitleksak, en aktivitetsskallra och massa färgglada "ringar" som man kan länka ihop lite hur man vill. Satte några på bilstolen, några på babysittern och några lösa. Dom är nämligen hemskt goda att tussa på också! Jag köpte lite till storebror också. Han märker ju på en gång om Edwin har fått något nytt, så för husfridens skull köpte jag fyra StarWars-gubbar till honom. Han med sina småfigurer, hihi. 

Medan vi var i stan passade vi på att hälsa på min kusin Frida också. Jag har inte varit i deras nya lägenhet än! Supermysig. Edwin fick mat och lekte lite med nya grejerna, sedan följde vi med Frida till hennes jobb. Lilleman sov och jag passade på att äta lunch där! 

När vi kom hem till Forsa igen vaknade Edwin och var på goshumör. Min moster kom också förbi och gosade lite! 

Sedan rullade eftermiddagen på... Vi busade, lekte, sov en stund och ammade. Inget annorlunda med andra ord. Vid 4-tiden fick vi besök igen! Det var Carina och lillens farmor som tittade in. Trevligt! Jag fick fina tulpaner av Carina och Edwin fick en body och en snygg jacka av sin farmor, tusen tack. Det blev fika och bebismys enda tills pappsen kom hem från jobbet. 

När Edwin skulle sova sin sista powernap för dagen så tog lilla familjen en promenad. Riktigt ruggigt ute, men så skönt med friskluft. En hel timme var vi ute! Fast lilleman sov bara halva tiden, sedan ville han sitta upp i vagnen och titta runt. Intressant! 

När vi kom hem var vi vrålhungriga och tog till en nödlösning... Korv med bröd. På en fredag. Hahaha. Men så kan det vara ibland. Vi blev mätta och det är huvudsaken! 

Lilleman lekte i babysitter ganska länge, tror han gillade dom nya grejerna! Jag hängde en tvätt och sedan började vi titta på Brynäsmatchen på teven. Edwin höll ut enda till 20-tiden. Sedan blev det en enkel nattning av honom. Jag ligger fortfarande kvar, men jag tror att han sover rätt djupt nu. 

Kvällen blir lugn. Jag ska färga hårer nu snart, sedan blir det tv och tända ljus. Vi får se hur länge två trötta föräldrar orkar vara vaken en fredagkväll :) 









underbaraste skrattet...

Är det torsdag redan? Ja herregud. Här gjorde vi morgon klockan 07:30 och den här morgonen var mamman mycket piggare. Tror Edwin bara åt en gång inatt. Ja det är oftast lite luddiga minnen, hehe. 

Morgonen var lugn. Frukost, kaffe, tv och mys. Edwin höll bara ut i drygt en timme, sedan ville han sova. 

När han vaknade igen kom min mormor och kusin Fridis hit, himla trevligt. Jag passade på att vika tvätt och bädda rent i sängen, det gäller att passa på! Mormor åkte iväg till frisören, så vi andra hade soffmys med lillkille som bara vill "stå" hela tiden nu. Storbebis! 

När mormor kom tillbaka hade Edwin precis somnat ute i vagnen, så vi passade på att fika. Mmm! Sedan klädde vi också på oss och gick ut i det burriga vädret. Vi gick en sväng till Röda Korset. Lyckades även idag fylla en kasse med kläder till barnen för bara 20 kronor! Helt galet egentligen. Elias fick två snygga shorts till sommaren och en luvjacka med spindelmannen. Edwin fick en body och byxor. Även en t-shirt med "morfar är min bästis" men den var typ i storebrors storlek. Kunde inte motstå den ändå, haha. Faktiskt så fick även mamman två tröjor, kanon! Mycket fint för två guldtior... 

Vi var ute bra länge och promenerade. Min duktiga bebis slog på stort och sov två timmar i vagnen, tjoho. 

På eftermiddagen blev vi själva, lilleman och jag. Men bara en stund. Min kusin Tom kom hit en sväng. Perfekt, då kunde jag laga mat i lugn och ro. En kort stund efter det kom även pappan i familjen hem med tre proppfulla kassar från Ica maxi. Skönt med uppfyllt kylskåp, frys och skåp! 

Edwin var på gladhumör och satt nöjd i babysittern medan vi åt mat. En vardagsklassiker - spagetti och köttfärssås. Men ack så gott. 

Efter maten fick lilleman också äta lite, sen somnade han en stund igen. Då turades mamma och pappa om att bada. Gud så skönt! Sedan hade jag och Edwin kvällsmys i sängen medan pappan diskade undan. Jag upptäckte att han var superkillig under armarna, hihi. Han skrattade hysteriskt, det vackraste skrattet jag har hört. Mammahjärtat slog volter! Det blev även en gympapass, han vände sig från rygg till mage hela tiden och blev tokig när det gick trögt. Hihi. 

Klockan 19 påbörjade jag nattningen av Edwin. Men allt börjar bli bökigt nu. Han är så medveten om allt... Vartenda ljud, ljus eller rörelse får honom att vrida huvudet som en uggla. Ibland är det omöjligt att amma honom bland folk! Allt annat än maten blir intressant. Han tror att han kan vrida huvudet ett helt varv, toker. 

Snart ska jag smyga upp från min bebis och titta på tv med Mattias. Tända ljus och lite gott kvällsfika. Härligt! Sen blir det tack och godnatt :) 








ytterligare en trött dag...

Ännu en morgon då jag bara kände snark. Jag var så sjukt trött. Men jag hade faktiskt godkända skäl till att vara det. Jag hade nämligen en extremt mammig Edwin fastklistrad vid bröstet mellan klockan 02 och 07... Han vägrade släppa. Så fort jag försökte dra ut tutten (vi liggammar) och lägga mig till rätta så gnydde han och letade bröstet i sömnen. Han fick helt enkelt sova med tutten i munnen, och jag halvsov i den mest osköna sovställningen man kan tänka sig. Antar att han är inne i något härligt utvecklingssprång nu igen! 

Morgonen var härlig, trots en trött mamma. Edwin är alltid på bäst humör på förmiddagen, och när han skrattar så blir även jag på strålande humör. Älskade unge! 

När det var dags för första tuppluren tog vi en liten vagnpromenad med Carro. Vi handlade lite på Ica, sedan tog vi en runda inne på Röda Korset. Där fick man fylla en kasse med kläder för 20 kronor, och jag hittade faktiskt en del fint till barnen! Det bästa var att jag hittade en fin och fräsch t-shirt med Buzz Lightyear på till Elias. Den kommer nog gå hem! "Jag är riktiga Buzz" går han ofta runt och säger, hihi idolen. Han fick även en skjorta, en halskrage och två andra snygga t-shirts. Edwin fick två snygga skjortor, en slipover och två svarta byxor från Polarn o pyret. Allt för bara 20 kronor alltså. Nöjd! 

När vi kom hem åt både jag och Edwin lunch. Kyclingnuggets till den ena och mjölk till den andra, haha. Sedan hängde jag en tvätt och föreberedde middagen medan Edwin låg i babygymmet en stund. 

På eftermiddagen blev det soffmys, med teven avstängd. Ja, det blir en ny "regel" här hemma för mig och Edwin. Han är så sjukt intresserad av teven, som typ jämt står på här hemma, och skulle nog kunna sitta framför den hela dagen om han fick... Inte bra! Det får räcka med en stund på morgonen, sen får han nöja sig med att umgås med morsan. Punkt slut. Eller ja, vissa undantag och nödsituationer kan uppkomma. Punkt slut igen. 

Min kusin Tom kom hit en stund vid 16-tiden och gosade med Edwin medan jag lagade klart maten. Även min mamma/pappa kom en snabbis för att stilla sitt Edwin-begär, trots att dom egentligen inte hade tid idag. Men tre dagar är tydligen en evighet när det innebär att vara ifrån sitt barnbarn, hihi.

Edwin somnade lagom tills att Mattias kom hem från jobbet, en timme senare än vanligt. Vi kunde alltså äta middagen tillsammans, ljuvligt. Idag blev det kasslergryta med sparris, klyftpotatis, babyspenat och gelé. Gottgott. Sedan diskade jag undan medan Edwin myste med papsen. 

Kvällen kom och Edwin höll ut rätt länge. Peter kom hit för att titta på hockey. Så det blev go-fika och chill i soffan ett tag innan lilleman började protestera med en del gnäll. Klockan var då 19:30 och vi började nattningen... Men nej, då blev han på superbra humör och bara pratade och skrattade. Unge! Han höll sig vaken i ytterligare en timme i sängen, men tillslut slog han äntligen igen sina blå fina ögon. Jag missade alltså hela Brynäsmatchen, men dom förlorade så det gjorde inte så mycket. Ligger fortfarande bredvid min skatt och inväntar hans djupsömn. Han verkar drömma mardrömma, för han vaknar till då och då med ett litet gnylande. Undra vad han drömmer för hemskt? Att mjölken i mammas tuttar är slut? Eller att någon ful gubbe sticker ner huvudet i vagnen? Hihi. 

Jag ska strax gå upp och ta en dusch, sedan blir det nog banne mig sängen igen. Trött mamma! Det är ju en dag imorgon också :)







en tisdag i raketfart...

Tisdagen inleddes med en pigg bebis vid 7-tiden. Zzznark kände mamman... Men vi låg kvar i sängen en timme och myste, så lite piggnade jag på mig. Sedan blev det kaffe och frukost medan Edwin pratade med figurerna som visades på teven. Bra start!

Efter bara en timme blev min lilla bebis trött. La ner honom i innevagnen och startade dammsugaren. Han somnade direkt och jag kunde alltså jaga dammråttor i lugn och ro! Behövligt. Passade även på att vika lite tvätt, plocka ihop på Elias rum och städa badrummet. Så skönt att få lite gjort... Edwin vaknade lagom tills att jag skulle börja med disken. Men han fick snällt titta på, haha. Han tycker det är roligt att sitta upp i innevagnen, så det gick ju bra. 

Mitt på dagen så ville lilleman sova en stund igen. Så då passade jag på att fika lite och göra mig iordning. En träff med mammagruppen stod på schemat, så när Edwin vaknade var det dags att åka mot stan! 

En mysig träff med tjejerna. Edwin låg länge och tittade på Iris och Lo, han försökte verkligen prata och flörta lite med dom. Hihi. En av mammorna hade även bakat mjölkfria kokostoppar som hon hade med sig. Gulle! Några sköna timmar med kaffe, bebismys och pladder om sånt som bara vi mammor tycker är intressant. Bajs och kräks och sånt, hehe. 

På vägen hem somnade en trött bebis. Jag svängde då in på Röda Korset och kikade lite. Fyndade en underbar korg för 40 kronor! Jag älskar korgar och får aldrig nog... Perfekt för att förvara filtar, kuddar, leksaker och sånt där man inte vill ska synas. Den nya korgen får stå i hallen och gömma massa mössor, vantar, halsdukar och sånt som annars ligger utspritt i hallen. Toppen! 

När vi kom hem var Edwin på goshumör. Mamman gillar! Men när klockan närmade sig 17-tiden fick han roa sig själv framför teven ett tag. Jag förberedde maten och plockade ihop lite här hemma. Ytterligare en visning av lägenheten! När tanten hade varit här och kikat var det dags för middag... Mattias kom hem och vi åt sweetchilikyckling med broccoli och pasta. Gott! Edwin låg snällt och vädrade rumpan medan vi käkade. 

Sedan åkte pappan iväg och jobbade igen. Som han sliter! Men vi behöver verkligen varendra liten krona inför flytten... Så han gör det bra, karln min! 

Kvällen kom snabbt och det var dags att natta min lilla prins. Först busade vi lite i sängen, sedan tuttade han sig till sömns. Försökte även med nappen, men nej... Det blir nog en nappfri unge det här, haha. 

Nu har vi vuxna intagit soffan. Kvällsmys. Tända ljus och bra tv-program. Först Bygglov och sedan Trollkarlen från Glada Hudik, underbart. Det blir soffläge enda tills det är dags att förflytta lat-arslet till sängen istället :)




Ett underbart fynd. Får aldrig nog av stora korgar! 

ingen pigg morsa idag...

Imorse var mamman trött och sonen pigg. Ingen bra kombination... Men efter att pappan åkt på jobbet så lyckades jag få honom att somna om i 40 minuter till iallafall. Alltid något. Sedan placerade jag Edwin i babysittern och kastade mig på kaffebryggaren! 

Men jag vet inte om det hjälpte så värst mycket? Dom senaste dagarna har jag börjat känna en näst intill olidlig trötthet som nästan går att likna vid den där hemska tröttheten man kände som gravid. Vidrigt med andra ord. Som gravid kunde man ju slänga omkull sig på soffan och sova i tre timmar om man nu kände för det. Men med en 3 månaders bebis är det inte fullt lika lätt... 

Vart kommer den här tröttheten ifrån? Har känt mig så energilös, trött och nästan sjuk så himla länge nu. Har verkligheten kommit ikapp? Som nyförlöst kunde man ju sova tre timmar/natt och ändå vara hyffsar pigg? Man levde liksom på endorfiner och hade någon slags hög-på-livet-känsla... Har hormonerna börjat landa nu kanske? Eller så är det bara så att detta är livet som mamma, haha. Men nej, såhär trött hoppas jag inte att man alltid ska vara? Får hoppas att jag blir mitt vanliga jag när jag har sluta amma och får behålla min egna energi utan att dela med Edwin. Fast konstigt nog så känns det som att jag aldrig vill sluta amma?! Kan tänka mig att det blir sjukt ångestladdat när den dagen kommer. 

Hur som helst så hade vi en rätt jobbig förmiddag här hemma. Trött mamma och ledsen bebis. Edwin var ovanligt ledsen och skrikig idag, riktigta flashbacks från hur vi hade det för någon månad sen. Usch och fy!

Lilleman kunde bara sova små korta stunder här hemma, så mitt på dagen fick den sura trötta mamman nog. På kläderna och ner i vagnen! Där somnade han som en stock. Och var söt som en liten ängel. Vi promenerade i en timme! 

På vägen hem svängde vi in till Carro. Dom har flyttat till en ny lägenhet här i Forsa så jag måsta ju inspektera och lämna en liten blomma. Himla fin lägenhet! Edwin sov hela tiden ute i vagnen medan jag var där. Otroligt skönt att kunna dricka kaffe och pladdra med Carro. Jag fick liksom vara bara Sara en liten stund. 

När vi kom hem vaknade Edwin och var på betydligt bättre humör. Ja, både mor och son. Då känns livet betydligt mycket bättre! 

Vi myste i soffan, lekte på golvet och förberedde middagen tills pappan kom hem. Edwin somnade igen lagom tills att maten var klar, så vi vuxna fick avnjuta ugnsfalukorven tillsammans. Tjoho! Mattias åkte iväg och jobbade efter maten igen, och jag blev sådär äckligt trött igen. Blä... Edwin verkar vara inne i ett utvecklingssprång igen då det bara ska ätas och bäras runt på hela tiden. Man får liksom anstränga sig rejält för att han ska vara nöjd. Och just idag har det inte varit lätt. 

När klockan var 17:30 kändes det som en evighet kvar tills det var dags att natta lilleman. Provade då att sätta Edwin i babysittern i badrummet så han kunde titta på mig när jag duschade. Det gick bra, så jag passade på att tvätta håret också! Han tillät även sin trötta mamma att avsluta med ett litet bad. Tack äksklingsunge! 

Sedan blev jag faktiskt piggare. Vi låg i sängen och myste/busade ett tag. Edwin fick även provsitta brorsans matsol. I början protesterade han. Grin när jag försökte sätta ner honom... Men när han väl var nere och upptäckte att han faktiskt satt där själv så blev det roligt. Mammas stora kille! Tycker vi kan stanna tiden litegranna. Ja, innan man hunnit blinka så är han väl redan ett år! 

Klockan blev 19:00 och det var dags att amma min lilla bebis till sömns. Det gick på 5 minuter. Yes, tänkte jag... Men han vaknade lika snabbt och tyckte att det var tråkigt att måsta sova. Det tog drygt en timme att få honom att komma till ro. Men lagom tills att Familjen annorlunda började så somnade han. Tur! 

Kvällen har spenderats i soffan. Trots att ett diskberg finns i köket... Men nej, orken finns inte så jag struntar i det. Mattias verkar vara inne på samma spår, så det får väl vara tills imorgon. Hoppas vi får köpa diskmaskinen som står i lägenheten vi ska flytta till. Annars köper vi nog banne mig en ny. Är galet trött på att diska för hand faktiskt. 

Det enda jag tänkte göra nu är att vika lite tvätt. Grabbarna ligger och sover, så det blir som lite lugn terapi att dona med tvätten och plocka ihop här innan jag kryper ner mellan dom. 

Imorgon ska vi äntligen komma iväg till mammagruppen! Vi har ju missat dom två senaste gångerna, så det ska bli kul. Annars hoppas jag på en glad bebis och en pigg mamma imorgon :) 





en skön övernattning...

Ett skönt dygn hos Edwins mormor och morfar har vi haft, medan den andra halvan av familjen sov hos barnens farmor och farfar. 

Vi har haft det så mysigt. Igårkväll fick Edwin bada innan jag nattade honom. Medans så dukades det fram chips och godis i vardagsrummet. Så när lilleman hade somnat blev det lördagsmys framför teven med mamma och pappa. Underbart! Sedan kröp jag och mamma ner på varsin sida av Edwin, pappa fick snällt sova nere i källarn! 

Imorse när lilleman vaknade var jag trött. Han ville äta mer än vanligt inatt, och det kändes som att vi inte gjorde annat än att amma? Tur att Edwins mormor och morfar smög ut med honom och lät mig sova en stund till, guld värt. När jag sedan kom upp hade herrarnas 5-mil precis börjar på teven. Och på bordet stod det nybryggt kaffe och två goda räkmackor till mig! Vilken himla lyx. En bra start på dagen, trots att det inte blev några medaljer... 

Resten av dagen har varit lugn, precis som en söndag ska vara. Edwin sov i vagnen ute ett tag. Sedan fick han prova att sitta i storebrors vagn när vi gick och hälsade på min farmor och farfar. Storkillen! Där blev det soffmys och fika, dom blev så glada över att få gosa med barnbarnsbarnet. Men tillslut orkade inte Edwin mer, och somnade innan jag ens hunnit klä på honom. Dags att promenera hem och ladda för hockeyfinalen! 

Edwin sov, vi andra åt korv med bröd och Sverige förlorade mot Kanada... Nåja, det har varit ett fantastiskt OS ändå. Så himla tråkigt att det är slut, vad ska jag och Edwin göra på dagarna nu då?! 

Eftermiddagen kom. Innan jag och Edwin åkte hem blev jag bjuden på ytterligare en god middag, lax. Mamma hade även köpt en ny mössa till Edwin och långkallingar till Elias. Efter maten så tackade vi bästa mormor och morfar för ett mysigt dygn. Ni är bäst! 

När vi kom hem hade den andra delen av familjen också precis anlänt. Mattias och Elias hade haft det bra i Bobygda dom också. Edwin somnade en stund i innevagnen så jag kunde leka lite med storebror som satt i badet. Pappsen lagade middag som han och Elias skulle äta sen. Det blev fisk för dom också! 

När Elias var nybadad och precis hade ätit mat så kom hans mamma och hämtade honom. Jösses vad en vecka går fort... Och alltid blir det lika tomt så fort han har åkt. Men snart ses vi igen! 

När dom hade åkt slängde jag in en tvätt och tog en snabb dusch. Sedan var det dags att natta en liten Edwin som inte alls ville sova. Han övade på att vända sig från rygg till mage och ville göra allt annat än att slappna av. Unge! Men tillslut föll ögonen ihop och hade somnade efter drygt en timmes försök. Jag ligger kvar bredvid än, men snart ska jag smyga upp och hänga tvätten. 

Kvällen blir lugn. Soffmys med tv och sambo. Kanske lite kvällsfika också innan vi tackar för den här veckan och laddar för en ny :)






wanties från kappahl...

Vill ha till lillebror... 



Vill ha till storebror... 



en härlig lördag...

Imorse tyckte barnen att det var morgon strax innan 7 igen, zZzzZzZZz! Okej, det är ju inte jättetidigt... Men betydligt tidigare än vad vi är vana vid att dom vaknar. Tur att vi har glada och mysiga ungar sådär direkt på morgonen. Vi myste ett tag i sängen innan det blev frukost och soffhäng. 

Sedan rullade förmiddagen på bara. Elias lekte som vanligt att det var kalas. Men idag var det tydligen han själv som fyllde år. Han slog prestenter (sina leksaker) i fryspåsar och öppnade dom. "Åh, en holokopper (helikopter) som jag älsker!" Hihihi, gulliga unge.  

Mattias och Elias tog sedan en promenad med pulkan till affären. Samtidigt så somnade Edwin i innevagnen så jag fick en lugn stund för mig själv i soffan. Ljuvligt! Tittade på damernas skidåkning och hade det bra, trots att det inte gick så bra för Kalla... 

När storgrabbarna kom in blev det lunch, följt av disk och tvättvikning. Sedan laddade vi om och klädde på oss för en promenad till hockeyrinken!

Elias ville först inte åka skridskor, men när vi kom dit ville han prova. Så det gjorde han. I två minuter, hihi. Han var lite feg och vågade liksom inte åka riktigt. Svårt! Dessutom var isen rätt dålig... Han grinade och ville inte åka mer, men ändå var det jätteroligt tyckte han efteråt. Haha! Vi promenerade till kiosken och köpte fika istället. 

När vi kom hem började vi packa våra övernattningsväskor. Vi ska nämligen sova borta inatt... Mattias och Elias åkte till hans farmor och farfar medan jag och Edwin åkte till hans mormor och morfar. Ska bli så mysigt och skönt att sova här en natt. Och Elias hade saknat sin farmor och farfar, så dom har nog det bra där! 

Nu har vi nyss ätit en god middag här. Mammas revbensspjäll, mmm. Snart ska Edwin få sig ett bad innan jag ska natta honom. Sedan blir det godis, chips och soffmys framför teven med mina kära föräldrar! Fin helg :) 





peppar-peppar, vitpeppar...

Den här fredagen startade klockan 06:30 med två bajsblöjor, haha härligt. Edwin passade på att tömma sig preciiiiis när jag tagit av honom blöjan. Sedan vägrade ungarna att somna om! Vi försökte med film på surfplattan (eller smurfplattan som storebror säger) men det funkade inte. Upp och kicka igång dagen med kaffe! 

Lek och mys i soffan. Edwin är fortsatt dålig i magen... Han bajsar var och varannan minut känns det som och (varning för bajsprat) nu har det gått över till att vara slemmigt och grönt. Inte det där vanliga gula "fylliga" bajset. Nästan bara grön vätska liksom. Han verkar inte ha ont, men det bara rinner igenom honom. Det går magsjuka på Elias dagis, så jag hoppas verkligen inte att det är några sånna baciller som har dragits hit... Peppar peppar! 

Förmiddagen fortsatte i ett lugn tempo. Elias lekte och Edwin sov en stund i innevagnen. En skön stund framför OS för oss vuxna! Mitt på dagen blev det lyxig lunch i form av körv och makaroner. Peter kom hot en sväng han också. Barnen var på bra humör, enda tills dom blev trötta. Vi lyckades få båda ungarna att somna samtidigt, lagom tills att semifinalen i hockeyn började. Perfekt. Och ännu bättre blev det när min underbara kusin Frida kom hit med gofika. Puss! 

När Elias vaknade var han väldigt låg och hänging. Vi trodde att han var sjuk eller hade ont någonstans. Han bara gnällde och ville sova. Vi tänkte ställa in eftermiddagens biobesök, men rätt som det var så piggnade han till och ville åka. Samma gamla vanliga Elias var tillbaka! Skönt. Även om vi håller andan och bara väntar på att dagisbacillerna ska anfalla... Det känns som att Elias alltid har oturen att åka på den ena sjukdomen efter den andra, stackarn. 

Hur som helst så åkte grabbarna iväg till bion. En lycklig kille! Frida var kvar här hemma med oss ett tag, så jag passade på att slänga in en tvätt och ta en skön dusch medan hon var med Edwin. Gud så skönt det var att tvätta håret, skrubba, fila, raka och smörja in. Lyxtid. 

När Edwin och jag blev själva hade vi soffhäng. Men han var rätt kinkig, visste liksom inte vad han ville. Bök vid amningen, gnäll och grin. Men är man sjuk så är man... Läste att förkylningar brukar sätta sig i magen på bebisar och att dom då kan få grön slemmig avföring. Så vi hoppas att det är något sånt, och inte magsjuka. Jag lyckades iallafall få honom att slumra till en stund så jag kunde hänga tvätten. 

Vid 19-tiden kom storgrabbarna hem. En himla nöjd Elias! Han hade skött sig bra och tyckte att filmen var bra. Dessutom hade dom varit på leksaksaffären och köpt ett nytt pussel och en liten röd helikopter. En mysig eftermiddag på tu man hand med pappa, väldigt uppskattat! 

Nu har jag precis nattat Edwin medan dom andra har ätit kycklingnuggets till sen middag. Ska snart gå upp och äta jag med. Ligger fortfarande bredvid Edwin och lyssnar på när Elias leker ute i vardagsrummet. Han är så himla rolig, hihi. Han leker ofta kalas och att någon fyller år! Han låtsas slå in presenter och ger bort sina leksaker. "Nu ska jag gratulera för dig pappa! Grattis, du fyller år! Öppna alla paket. Oj, nu kommet tårtan in! Alla får smaka efter att du blåst på ljusen. Titta, nu kommer det folk. Alla dina kompisar! Tomten kommer åsså!" Hihihi, goa unge! 

Fredagkvällen blir lugn. Känner mig inte helt hundra jag heller... Seg, ont i huvudet och lite illamående. Så typiskt om vi åker på nå skit nu. Suck. Det blir en tidig kväll i hopp om att sova sig frisk. 






en bra loppistorsdag...

Imorse var jag och min lilla bebis trött... Han ville äta ovanligt många gånger inatt. Vi märkte knappt att storebror och pappa åkte till dagis, hihi. 

Klockan 08:30 klev vi upp och startade dagen. Frukost och tv-tittande i vanlig ordning. Det blev en lugn morgon, enda tills det var dags att åka till stan. Ett bvc-besök stod på schemat... 

Våran stora älsklingskille väger nu 6,8 kg och är hela 64 cm lång. Inte konstigt att vi redan är och nosar på storlek 68 i kläder! Jösses amalia vad tiden går fort. 

Innan vi åkte hemåt så tog vi en runda inne på Åhléns också. Edwin var vaken hela tiden, men han verkar gilla att sitta i "bilstolsvagnen" så han kan titta på allt roligt han också! En nöjd bebis som sedan somna lagom tills att vi skulle betala. Ja vi fyndade en del roligt... Edwin fick en gosig vårjacka, tre par strumpor, en bithand och en skallra för pengarna han fick av sin gammelfaster! Till Elias köpte jag ett par lejontofflor med hård sula som han kan ha på dagis om han vill. 

Det blev även en sväng in till Röda Korset på vägen hem. Bra fynd till storebror! En vårjacka, grå mysbyxor, mjukisjeans och en snygg uggletröja. Allt för 50 kronor! Köpte även en fin ljuslykta som jag verkligen blev tokkär i för en tjugolapp. Bra loppisdag! 

Väl hemma igen blev det OS-mys i soffan. Edwin var lite småarg idag också, men han verkar vara lite dålig i magen så då får man ju vara arg om man vill. Sex bajsblöjor på en dag är inte likt honom... Lillgubben. 

På eftermiddag ringde det ett par som hade fått visning på vår lägenhet. Så dom kom hit och kikade på en gång. Kul, hoppas det kommer fler och att dom som får den vill flytta in 1 maj istället för 1 juni. Ja, vi vill gärna slippa dubbla hyror! 

När dom hade åkte hem igen började jag med maten. Hemmagjord pizza! Storgrabbarna gör nämligen helg redan idag, det är planeringsdag på Elias dagis imorgon. Det var en trött storebror som kom hem, han sov en stund medan vi vuxna åt mat. 

Edwin blev rejält övertrött sen, så Mattias tog en promenad med honom. Elias och jag hade lite mystid i soffan. Han åt sin pizza och ville sedan prova allt nytt han fått. "Snygga kläder, coola tofflor"... Goplupp. Men han blev rätt avundsjuk på att Edwin hade fått en bitring och en skallra. Så jag fick leta fram hans gamla bebissaker och ta fram hans bitring och hans gamla skallra. Nöjd storebror. Lika ska det vara! "Men Evins skallra kan va på mitt rum åsså kanske?" Haha. 

När Mattias kom hem tog han hand om disken medan jag lekte med barnen på Elias rum. Fast Edwin tyckte inte det var så roligt... Tappade upp ett bad åt storebror istället, då brukar Edwin ligga naken på skötbordet och titta på honom. Nöjd lillebror och ren fin storebror! 

Sedan blev det hopp i säng för Edwin, en trött liten kille som har sovit dåligt idag. Elias hoppade i pyjamasen och myste/lekte med pappa i soffan. Jag ligger fortfarande bredvid Edwin, men ska snart gå upp till dom andra. 

Imorgon är som sagt hela familjen hemma. Mattias och Elias ska ha en mysdag i stan. Gå till leksaksaffären och sedan på bio! En sprallig kille som ska få se på Lego-filmen som han har pratat massor om, hihi. Edwin och jag får väl OS-mysa här hemma medans :) 








ett tack och tips...

Vill bara tipsa om en sjukt rolig blogg som jag hittade av en slump. En väldigt ärlig och rolig skildring av en vardag som nog alla föräldrar känner igen sig i, mer eller minder. Kolla in hejhejvardag.com vetja! 

Sedan vill jag även tacka mina kära föräldrar som idag kom med ett paket amningsinlägg till mig och två storpack med blöjor till barnen! Jag har inte provat Pampers sedan Edwin hade minsta storleken på blöjor. Och då gillade jag dom inte... Men i storlek 3 och maxi plus verkar dom däremot vara bättre! Ska bli spännande att se. Annars är Libro favoriten, och Icas egna blöjor är faktiskt inte så tokiga dom heller. Intressant mammaprat... Haha. 



behövlig slappardag...

Onsdagen började med en massa mys. Strax innan det var dags för storgrabbarna att kliva upp gick jag och hämtade Elias från hans säng (han sov hela natten där) så vi kunde mysa lite. Kramar och pussar! En betydligt bättre start på dagen än igår. 

När Mattias och Elias åkt på dagis/jobb så somnade jag och Edwin om en stund. Himla skönt. Sedan startade även vi dagen... 

En mysig OS-dag hade vi framför oss. Men nog kunde den ha varit bättre. Jag har nämligen haft så sjukt ont i axlarna, nacken och huvudet. Riktigt sprängvärk. Och Edwin har varit arg hela dagen, oj vad förbannad han har varit. Han har inte grinat eller så. Nej, han har suttit och pratat med sig själv och skällt som en liten surgubbe. Och värre blev det när dumma mamma skrattar, haha. Med rynkade ögonbryn har han ylat och ojat sig för det mesta. Men vem har sagt att man måsta vara glad jämt? Små bebisar får vara arga ibland dom också, hihi. 

Första powernapen tog han ute i vagnen. Det såg ut som vanligt... Han sov i 20 minuter (på pricken!) sedan hör man hans ljuva stämma i babyvakten. Ut och rulla vagnen i en halvtimme, sedan somnade han äntligen och sov i en hel timme. Underbart. Precis tajmning med sprintfinalerna! Ett kämpar-brons och ett tur-brons till medaljsamlingen, härligt. Jag försökte även bota min huvud/nackvärk med alvedon, kaffe, värmekudde, spikkudde och massagedyna. Utan resultat... Alla konstiga amningsställningar och allt bubbande av bebis verkar komma ikapp. 

När min lilla hjärtevän vaknade var han mer glad än arg. Men då och då röt han ifrån. Han har visst lärt sig att han kan styra oss med tonläget på sin röst... Om jag gnäller tillräckligt länge så kommer mamma och tar upp mig från babysitter. Hehehe, lets go! 

På tidiga eftermiddagen fick vi besök x2. Min kusin Frida och lillemans farmor kom hit en sväng! Trevligt tyckte vi båda. Det blev en del soffmys, ja så länge som Edwin tillät. Sedan började han skälla på oss igen, haha. Ibland skäller han så mycket att han tycker det blir roligt. Då skrattar han till, för att sekunde senare rynka ögonbrynen igen och klaga på livet. Goa unge! 

När vi blev själva igen var det dags att börja med maten. Placerade bebis framför teven, utan blöja. Ett säkert kort! Så jag hann faktiskt få klart middagen tills Mattias och Elias kom hem. Baconsås med broccoli, champinjoner och tre sortes pasta. Gott tyckte vi vuxna. Men Elias kastade av sig haklappen, skrek åt oss, sprang iväg, välte sopskyffeln och stängde gråtande in sig på sitt rum. En härlig period han är inne i nu... Efter att han lugnat ner sig och lekt ett tag så lyckades jag få i honom lite mat iallafall. En robot-lek med skeden var dagens lösning. 

Efter maten kom mina föräldrar hit, det gillar vi alla! Edwin blev på glad-hu-mör (a la Bosse Östlin) och myste rejält med sin mormor och morfar. Jag och Elias lekte rymdbuss innan vi dukade fram fika. Kaffe och bullar! 

Sedan tog Mattias med sig Elias och handlade lite. Själv passade jag på att diska undan medan mamma och pappa var kvar. Jag fick även ryggen knäckt och lite massage av min kära mor, tack! 

Strax innan 19-tiden åkte Mattias och kollade på ett jobb, och vi hade två trötta barn här hemma... Som tur var så stannade mina föräldrar här medan jag nattade Edwin. Elias myste i soffan med dom. Men efter ett tag kom mamma in i sovrummet och sa att dom hade borstat tänder, läst saga och att Elias hade somnat på stört i sin säng. Underbart! Så när klockan var strax efter 19-tiden sov båda barnen och jag kunde smyga upp och njuta av tystnaden i soffan! 

Nu kom även Mattias hem, så jag ska passa på att ta ett varmt bad. Se om värken i axlarna försvinner... Sedan blir det nog en till alvedon och hopp i säng. Imorgon vill jag må bättre! Ett bvc-besök och lite spaning på Åhléns står på schemat :) 





 

en lugn och skön dag...

Tisdagen är här, och den började strax efter 06-tiden i detta hem. Det gillades inte av Elias som var rejält trött och verkade ha vaknat på helt fel sida. Jag tror han väckte hela lägenhetshuset med sitt grin och gallskrik... Han skulle minsann INTE ha någon overall på sig! Han låg på golvet och bankade, slog och skrek. Men tillslut lyckades vi lura på honom den och grabbarna kunde åka till dagis. Inte lätt att vara 3 år alla gånger! 

Edwin vaknade av storebrorsans gallskrik han också, men som tur var låg han bara och flinade och lyckades somna om när dom hade åkt. Mamman också, hihi. En timme senare var vi pigga och glada och startade dagen, som vanligt med kaffe och tv-mys. 

När det var dags för Edwins första powernap tog vi en liten runda med vagnen. Han somnade direkt som vanligt, men vad händer när jag parkerar vagnen utanför dörren? Jag hann precis in och ta av mig skorna innan jag hörde det där igenkännande grinet. Gaaaah. Jag fick snällt gå ut och rulla vagnen runt kvarteret i en halvtimme till, sen somnade han äntligen om...  

Den här gången sov han faktiskt en timme, och jag fick lite skön mamma-tid i soffan. Men lite gotta och skidskytte på teven. Jag fick även sällskap av Carro! 

Innan Edwin vaknade hann jag vika tvätten också, sen var det en myssugen bebis som ville komma in. Han fick lite mat, sen blev han så himla go och glad. Nöjd med livet. Hoppas han förstår att det var för att han sovit i drygt en timme, haha. 

Mitt på dagen kom även min mormor hit. Med alla tacosrester från igår! Middagen räddad, tjoho. Vi hann dricka lite kaffe och mysa med Edwin innan hon åkte hem igen. 

Dags för nästa besök... Våran husvärd kom hit för en statusbesiktning av lägenheten. Det såg bra ut tyckte han. Passade även på att fråga lite om den andra lägenheten. Positiva besked! Den hade nämligen fått jättemycket "nedslag" på besiktningen, så det var mycket som skulle göras där. Dessutom fanns det drygt 18.000 kr i fonden. Det skulle bytas golv i ett sovrum, nya tapeter i nästan varje rum, badrummet skulle fixas, köket skulle målas, även köksluckorna, nya fönsterbräden och sedan skulle kanske parkettgolvet slipas. Hipp hurra! Nästan en helrenovering där vi inte behöver göra nånting. Gud så härligt. Det går inte beskriva hur skönt det ska bli med nytt, fräscht och stort. 

På tidiga eftermiddagen när jag och lilleman blev helt själva igen så passade vi på att ta en tupplur på sängen tillsammans. Myspys. Edwin skrällde och sov en hel timme! Nöjd mamma. 

Sedan blev det lite soffhäng innan Mattias och Elias kom hem från jobb och dagis. Edwin blev glad över att se dom, han satt nöjd i babysittern och tittade på oss medan vi mumsade tacos. 

Efter maten fick Elias ett såntdär skrikanfall igen... Han skrek, grinade, välte köksstolar, välte tvättkorgen, kastade leksaker och la sig raklång på golvet. Ordet "sen" verkar vara det värsta ordet han vet. Som tur var gick det över rätt fort, han lugnade ner sig och sa förlåt. Goplupp, det är inte lätt att vara liten och stor på samma gång. 

Samtidigt som Elias var i sitt esse blev Edwin övertrött. Skrik från båda, ja då är det rart med barn. Mattias tog då med sig båda barnen på en kort promenad, så jag fick diska undan i lugn och ro. Just då kunde inte tystnaden ha kommit lägligare, ljuvligt... Men det räckte med 10 minuter disk och 10 minuter i soffan, sedan hade jag laddat om och saknade grabbarna! 

Det var en glad Elias och en vrålhungrig Edwin som kom tillbaka efter promenaden. Sedan hade vi faktiskt en bra stund i soffan framför Bolibompa. Båda barnen var glada och nöjda! Storgrabbarna gjorde några fler studsbollar också. Sen kom det dock lite högljudda protester från storebror igen... Inte skulle han bada inte. Men efter en del skrik och grin så kom han ner i badet och det var nog inte så tokigt ändå, haha. 

Nattningarna av barnen gick smärtfritt ikväll, guld värt. Elias somnade tredje natten i rad i sin säng, utan protester. Duktig storebror! Lillebrorsan somnade som vanligt mitt i maten, hihi. 

Snart ska jag smyga upp från sängen och ha en myskväll i soffan. Med sambon och teven. Trollkarlen från Glada Hudik ska vi kika på! Sedan blir det nog hopp i säng. Imorgon väntar jobb/dagis för storgrabbarna och vi här hemma ska ha en riktigt OS-mysardag! Det vore väl fint med någon medalj till :)






en kalasbra veckostart...

Måndag och ny vecka, vilket innebär vardag och rutiner. Men ändå vart det lite annorlunda den här morgonen. Mattias hade nämligen tandläkartid på förmiddagen, så grabbarna tog lite sovmorgon och åkte inte till dagis för ens till 9-tiden. 

Hela familjen vaknade kl. 07:30 med glada miner. Elias hade kommit in till oss på natten utan att jag märkt något (!) så vi vaknade upp som fyra packade sillar. Hihi, varmt och mysigt. Sedan blev det frukost framför teven innan det var dags för killarna att åka mot dagis. Lite ledsen hade Elias blivit vid lämningen, men hans bästa kompis Hilka kom direkt med en teckning till honom så det gick bra efter ett tag! 

Jag och Edwin myste på här hemma. Slängde in en tvätt och myste i soffan med en pratglad liten killen. Ja, vi satt där enda tills det var dags för hans första powernap... Bäddade ner honom i innevagnen och ställde den vid ytterdörren som stod på glänt. Jag planerade nämligen att dammsuga, och som vanligt så somnade han till ljudet av den. 

Jag hann precis dammsuga klart så slog han upp sina ögon... Lyckades dock få honom att slumra till igen så jag kunde torka golven också. När det var gjort så tyckte han att han hade sovit klart. Mammas skitunge! Men han låg kvar ett tag och lyssnade på musik så jag fick städa badrummet, torka av köksskåpen och hänga tvätten. Tack för det lilla vän. Fräscht och fint här hemma igen! Man vill ju att det ska se någorlunda ut inför statusbesiktningen av vår lägenhet imorgon. 

Mitt på dagen åkte jag och lilleman till stan. Vi skulle fira min mormor som fyller 66 år idag, så vi åkte dit lite tidigare. Edwin sov faktiskt en stund i storebrors vagn ute på balkongen. Och jag satt med en kaffekopp och lapade sol. Varmt och helt ljuvligt. Vågar man hoppas på en tidig vår i år? 

Eftermiddagen kom och folket droppade in hemma hos mormor. Min mamma, pappa, Mattias, Elias, Frida, Mattias, Anette, Janne och Tom. Trångt och mysigt... Vi blev bjudna på tacos, bakelser och kaffe. Mmm! Elias lekte massor med min moster och Frida. Edwin hoppade från knä till knä och myste. Han var på bra humör enda tills det var dags att åka hemåt. Men klockan var ju 18:30 så det var inte så konstigt. Han sover ju knappt på dagarna! Idag har han sovit 20 minuter + 10 minuter + 15 minuter + 30 minuter i olika omgångar. Det är inte alls mycket väl? Det är en himla tur att han sover 12-13 timmar på nätterna, så jag ska inte gnälla. Men ja, det vore skönt om han kunde sova ett långpass på dagen också... 

När vi kom hem hade vi två trötta barn! Edwin fick direkt hoppa i pyjamasen och lägga sig. Vi ammade i en halvtimme, sedan sussade han sött. Mattias gjorde Elias natteklar, och han somnade på bara några minuter i sin säng. Duktiga barn! 

Nu verkar Edwin vara i djupsömn, så jag ska smyga upp och ha lite kvalitetstid med min kära sambo. Ta en dusch, titta på teve, prata vuxenspråk, ha händerna fria från bebis och slippa svara på frågan "varför" tusen gånger. Hihihi, älskade ungar :) 








wanties från åhléns...

Det finns så mycket fint till barnen så jag blir tokig! Har kikat lite på Åhléns nyheter och skulle mer än gärna köpa hem det ena och det andra därifrån... Edwin fick ju en slant av sin gammelfaster, så nånting fint från Åhléns ska han nog få för den pengen! Funderar på en randig overall/onepice att ha till våren. Ja, till veckan blir det nog en tripp till stan för att kolla läget.

Önskelista till Edwin... 


Önskelista till Elias... 


en lugn skön söndag...

En lugn och skön söndag har vi haft i detta hem. Vi gjorde morgon vid 8-tiden och började väldigt lugnt... Kaffe och frukost framför OS. Edwin startade dagen i babysittern som vanligt, vi alla väntade på att herrarnas skidstafett skulle börja! Eller ja, lilleman fick lägga sig i vagnen ute och sova alldeles innan det började. 

En lugn stund med kaffe och skidor på teven tänkte vi vuxna... Men tror ni att våran bebis ville sova? Nej, fick gå ut ett antal gånger och vagga honom till sömns. Sova 10 minuter, vara vaken i 10 minuter. Om och om igen! Men en timmes sömn fick han väl ihop iallafall, sedan gav vi upp och han fick komma in och mysa med oss i soffan. 

Han fick alltså vara med och se när våra underbara skidherrar fixade hem ytterligare ett guld till Sverige! Jäklarns vilket skidlandslag vi har, helt galet. Jag vill inte inte inte inte att OS ska ta slut nångång... 

Efter lite sopplunch blev Edwin trött igen, men kunde inte somna. Klädde på honom och åkte hem till mina föräldrar, så han fick sova en skuss i bilen. Alltid något. 

Vi hängde i soffan och blev bjudna på god mat. Bortskämd och tacksam! Vi försökte sedan få Edwin att somna, men oj vad arg han blev. Inte ville han sova inte... Han ville vara vaken och titta på tv och leka i babygymmet som finns där. Ja, om man sover så kan man ju missa något viktigt som händer! Pluppunge. 

När klockan närmade sig 18-tiden åkte vi hemåt. En kvarts powernap i bilstolen blev det för lilleman. Mattias åkte och hämtade storebror i Strömsbruk, och Edwin kämpade och höll sig vaken här hemma så han fick träffa brorsan! Ett kärt återseende. Elias är så go med pussar och kramar, bästa storebrorsan i världen. 

Elias hade ett paket som väntade i postlådan hans. Ett set med "gör dina egna studsbollar" som han verkligen blev glad för! Fick massor av pussar och kramar. Sedan sa han att han "hade väntat på oss" och jag tror att han menade längtat, hihi. Goa unge, vi har ju längtat efter dig också! 

Medan jag nattade Edwin började Mattias och Elias att pyssla i köket. Två studsbollar fick han göra ikväll innan läggdags! 

Jag ligger fortfarande i sängen och väntar tills Edwin gått in i djupsömn. Mattias har gjort Elias natteklar och håller på att lägga honom i hans rum. Hoppas han kan somna där, storkillen.

Imorgon är det vardag och dags för jobb/dagis för storgrabbarna. Längesedan han var där nu! Jag och Edwin ska bara mysa här hemma. Tvätta och dona. Fram mot eftermiddagen ska vi åka till stan och möta upp resten av familjen. Vi ska nämligen på tacoskalas! Min mormor fyller år och har bjudit oss alla på mat, så det ska bli himla mysigt. En bra start på en ny vecka! 

Nu ska jag smyga upp snart och hinna med lite soffhäng och kvällsfika innan det är dags att göra natt. En bra vecka lider mot sitt slut... Det bästa var helt klart att vi fick lägenheten! Längtar så oerhört mycket efter flytten nu :) 





Familjen är nu komplett och jag älskar det... 

vilka skidtjejer vi har...

Lördagen inleddes med soffmys för mig och lilleman. Vid 8-tiden ville han gå upp och jag kan verkligen inte klaga! Han sover nästan alltid mellan 20-08 med ungefär 3-4 amningar, så nu för tiden brukar jag känna mig pigg när han vill kliva upp. Underbart. Pappan i familjen tog sovmorgon, men när han kom upp blev det kaffe och gomackor framför teven. 

Edwin brukar bli trött igen efter 1-2 timmar på mornarna, så vid 10-tiden tog jag en promenad med honom så han fick sova i vagnen. Men 7 av 10 gånger så spärrar han upp ögonen så fort jag svänger in på vägen mot dörren. Har han en inbyggd gps?! Han stirrar och verkar hur pigg som helst. Ungen blinkar inte ens... Alldeles som att han vet att vi är hemma och att jag ska gå in utan honom. Men mamman gav sig inte.  En powernap på 20 minuter är på tok för lite, så i nästan en halvtimme stog jag ute och vaggade vagnen fram och tillbaka. Det funkade i tio minuter, sedan hörde vi hur han låg och gnydde igen. Suck. Då tog pappan ytterligare en sväng med vagnen, sedan sov han en stund utanför dörren. Alltid något... 

Medan han sov tittade vi på damernas skidstaffet. Wow, en guldmedalj. Jag kan ärligt säga att jag grät när Kalla gick i mål. Jag är väldigt blödig, och just sportframgångar kan få mig att gråta floder av lycka! Ja, tänk när Brynäs tog vm-guld. Hihi. 

Efter den underbara stafetten packade vi in oss i bilen och åkte till Edwins farmor och farfar i Bobygda. Där blev vi bjudna på god köttfärssås till sen lunch. Och som alltid köper svärmor en stor cola till mig, hehe. Hon känner mig för väl. Hon hade även köpt mjölkfri glass till efterrätt. Mmmums, jag har inte ätit glass på snart tre månader! 

Vi myste i soffan och gosade med Edwin. Hans gammelfaster var också där, han fick en liten peng av henne som vi skulle köpa något fint för. Tror vi ska köpa en lite tunnare overall till våren faktiskt, perfekt. Ska nog kika på Åhléns, har både en 50:- check och rabattkuponger där, så det kanske blir något mer fint också! 

Runt 17-tiden började Edwin bli trött, så vi packade in oss i bilen och åkte hemåt i snöovädret. Hua! 

När vi kom hem blev det ett mysigt bad. Först tvättade jag håret och duschade av mig, sedan fick Edwin hoppa ner och bada med mamsen. Uppskattat! Han tyckte det var roligt att sitta i mitt knä och sprattla med benen. Goplupp. 

Sedan blev det soffmys med en ren och len pyjamaskille. Finns det något gosigare? Men han var trött ikväll, våran lilla Edwin. Redan vid 19-tiden ville han sova. Så vi la oss och liggammade och vid 19:30 sov min prins. Dock vaknar han som vanligt till några gånger, så jag ligger fortfarande kvar och är beredd med tutten tills han sover på riktigt. 

Snart ska jag och herrn ha lite lördagsmys. Göra varma mackor och poppa popcorn. Planerar en kväll i soffan med tända ljus och bra tv. Men allt för sent blir det inte. Det är en dag imorgon också... En bra OS-dag med massa skidåkning! Alpint, längdåkning och skidskytte. Dessutom kommer en efterlängtad storebror hem :) 





alla hjärtans dag...

Fredag och alla hjärtans dag! Här hemma gjorde vi morgon när pappan pussade oss hejdå och åkte till jobbet. Eller okej, vi låg och myste/slumrade i sängen i ytterligare en timme innan vi klev upp. Ljuvligt. 

Edwin startade som vanligt dagen i babysittern medan jag drack kaffe och åt frukost. Passade även på att slänga in en tvätt och marinera kött till kvällens middag. Sedan vart det soffmys delux med min pratglada bebis. Även Carro kom och gjorde oss sällskap! 

Klockan 10 började Edwin bli trött och det var dags för en powernap! Det blev en kort tur med vagnen... Men så fort vi kom hem igen så slog han upp ögonen. Unge! Lyckades dock få honom att somna om lagom tills herrarnas skidåkning började. Och oj vilka insatser! Två ädla medaljer, wiho. 

Lillens farmor kom en sväng och hälsade på också. Med sig hade hon fina kläder till Edwin! Tack och bock. Vi drack kaffe och myste i soffan bara. 

Innan jag och Edwin blev själva igen så passade jag på att hänga tvätten. Sedan slumrade Edwin till i babysittern när hockeyn på teven började, heja Sverige! Då fick mamman lite skön vila i soffan. Men 20 minuter tyckte Edwin var tillräckligt... Tur att han var myssugen när han vaknade! 

Mattias kom hem tidigt från jobbet, med en bukett tulpaner, en fin ros och en lott. Han kom visst ihåg vad det var för en dag! Tack älsklingshjärtat. Själv fick han en chokladask, lotter, cola zero (som han hatar) och en femhundring (som var hans egna) hahaha. Tur att det är pussarna och kramarna som är viktigast! 

Vi lagade god middag sen som vi dock fick avnjuta i omgångar. Edwin ville ha sin del av kärlek såhär på alla hjärtans dag han också ju. Dagen till ära blev det sweetchili och bbq-marinerad fläskfilé med champinjoner och sås som vi blandade med en god pasta. Mmm! Istället för vin blev det bubbelvatten, och det var minst lika gott. Typ. Men jag är inte bitter! 

Efter middagen kom mina föräldrar hit med godishjärtan. Puss! Vi drack kaffe och myste i soffan. Lilleman blev som vanligt glad över att få se sin mormor och morfar! Även Peter kom hit och hängde med oss. 

Fram mot kvällen blev Edwin övertrött och grinig. Ja min lilla bebis, så blir det när man bara sover småsnuttar på eftermiddagarna... Nattningen tog ganska lång tid ikväll, han stortjöt och åt omvartannat. Men tillslut så slappnade lillkroppen av och han kom till ro. Jag ligger kvar i sängen ännu och väntar på att han ska vakna till. Ja, han brukar göra det 1-3 gånger ganska snabbt innan han sover på riktigt.

Sen ska jag nog gå upp till köket och vara social med Mattias och Peter. Tror vi skulle spela lite poker. Men mamman orkar inte hur länge som helst... Längtar redan tills det är dags att krypa ner bredvid lillhjärtat igen. Jag kanske ska strunta i att gå upp nu och ligga kvar? Hihi. Nej, en liten stund ska jag nog orka med. Det är ju trots allt fredag :) 

Puss till alla underbara människor jag har i mitt liv. Ni är alla oerhört viktiga och jag älskar er så mycket! Speciellt många pussar till männen i mitt liv - Mattias, Elias och Edwin. Utan er är jag ingenting! <3







en underbar mysdag...

Idag gjorde hela familjen morgon tidigt. Edwin låg dock kvar i sängen och småslumrade lite medan jag och Mattias gick upp och kokade kaffe. Sedan åkte pappan på jobbet och vi här hemma fick finfrämmande... Vid 7-tiden kom nämligen en efterlängtad Marlene hit, hon är på hemvisit från storstan! 

En riktigt mysmorgon hade vi, med en bebis som kvittrade av glädje. Älskar att han faktiskt tycker om att hänga i soffan nu! Vi drack kaffe, pladdrade på och kikade på OS. En himla fin start på dagen med andra ord. 

Edwin började bli trött och ville sova sin första nap redan vid 09-tiden. Vi klädde på oss och tog en liten promenad med vagnen, och lilleman somnade innan vi ens hunnit ut. Det blev en kort runda bara, men vi hann resa tillbaka i tiden och prata så många galna/roliga/sjuka minnen under tiden vi var ute. Edwin sov en stund till ute i vagnen, så vi passade på att äta lunch då. Men lagom tills att skidorna på teven började så vaknade han. Klart han ville se det! Carro kom och gjorde oss sällskap hon också och Edwin verkar mysa när han lyssnade på vårat tjejsnack, hihi. 

Nästan hela dagen har vi hängt i soffan och haft det mysigt bara. En såndär dag som man verkligen behöver ibland. Men innan Marlene åkte hem igen så körde hon igenom mitt hår med saxen. Vilken lyx att ha bästa frisörkompisen! Hon kapade rejält mycket, drygt 10 cm. Men allt var sjukt slitet, och dessutom så hade jag fått så pass lång lugg att det gick "klippa ihop" den med det övriga håret. Så nu när det växer ut blir det samma längd överallt, det blir finfint! Lite ovant känns det med kort hår. Men vad fasen... Jag har det ju ändå jämt uppsatt för att jag tycker det är i vägen när det är för långt. Och hur härligt är det inte med fräscht nyfrissat hår? Lovely. 

Mattias kom hem från jobbet lagom tills att skidskyttet drog igång på teven. Det blev en big-no-no-middag i soffan... Korv med bröd. Men ibland får det faktiskt bli så, och idag var det en sån dag. Edwin var helt med på att chilla i soffan hela eftermiddagen. Han är så himla go nu! Vill pussas och gosas och prata hela tiden. Sedan försöker han få till ett skratt så hela han fullkomligt kiknar. Mamman sitter med tårar i ögonen och glömmer alla livets besvär. Älskade unge vad du gör livet rikt. Den här bebislyckan går inte att beskriva med ord. Från botten till toppen på några veckor! Jo, jag är medveten om att det kommer fler perioder då jag kommer slita mitt hår och gråta floder för att det är jobbigt. Jag vet hur det känns. Men det är därför jag njuter så oerhört mycket nu, hihi. Att vara mamma är rena rama berg-och-dalbanan! 

Som vanligt ville Edwin inte sova något på eftermiddagen. En kvart hit och dit bara. Men han höll humöret uppe ändå. Han hade sååå mycket att berätta för oss ikväll. Med både leenden och rynkade ögonbryn. Sedan fick han titta på mammas roliga dusch-show, skönt att dom är lättroade dom små liven. Men efter ett tag tog tröttheten över och hade somnade i min famn strax efter 19-tiden. La honom i babysittern ett tag innan jag nattade honom på riktigt i sängen. Så nu sover han, min lilla skatt. 

Jag ligger också i sängen och känner mig trött efter en lång dag. Ska nog krypa tätt intill Edwin och sova snart jag också. Imorgon är det fredag och Alla hjärtans dag. Ingen speciell dag, förutom att man kan mysa lite extra och berätta för alla man tycker om hur mycket dom betyder. Om man vill göra det med blommor, presenter, lotter eller pussar är upp till var och en. Här hemma ska vi bara äta lite gott och pussas extra mycker tror jag :) 





en väldigt bra onsdag...

Ja, den här dagen har varit väldigt bra. Jag kände mig för första gången på otroligt länge helt utvilad när jag vaknade! Klockan var runt 8-tiden och Edwin låg bredvid mig och jollrade. Älskade unge... Att få börja dagen med att pussa på dig får mig att känna mig rikast i hela världen! 

Vi klev upp och hade en vanlig morgon. Edwin verkar gilla att kika på OS, till mammans stora glädje. Han gillar speciellt alla som har röda kläder på sig, då sprattlar han lite extra i babysitter. Hihi. Jag fick dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro, vilket är otroligt skönt. Jag minns hur det var för en månad sedan ungefär... Då vaknade Edwin med ett stortjut på mornarna och var ledsen i princip hela dagarna. Det blev 2-minuters frukost med en skrikade bebis i babysittern, ibland ingen frukost alls. Så otroligt slitsamt. Jag hade nästan ångest på kvällarna för att jag visste att morgondagen skulle bli jobbig och att jag inte skulle ha någon ork att gå upp. Jag visste att timmar av skrik väntade, och känslan av att jag inte räckte till var alltid med mig. Ja, jag visste att jag knappt skulle orka ta mig igenom dagen med mitt barn, så otroligt hemskt. Nej usch och fy vilka minnen... Idag är Edwin en helt annan bebis! Han är mycket lugnare, gladare och nöjd med livet. Och nu längtar jag till morgondagen, längtar efter att få vakna upp bredvid min solstråle. Äntligen får jag känna den där ljuvliga bebislyckan! 

Mitt i frukosten ringde min telefon, ett nummer jag inte kände igen. Tänkte direkt "lägenheten!" och svarade ivrigt. Men det bara pep och det var ingen där. Väntade på att det skulle ringa igen, men nej. Kollade upp numret utan framgång, men jag hade ändå på känn att det var Hudiksvallsbostäder. Nervös! 

Telefonen förblev tyst och jag blev allt mer pirrig. Edwin började bli trött och ville ta dagens första powernap strax innan 10 så vi klädde på oss kläder och gick ut med vagnen! Vi var ute och promenerade i 45 minuter, sedan sov han sött vidare ute i drygt en timme. Ljuvligt...

Jag spenderade min ensamma timme i soffan. Kikade på OS och stirrade på telefonen, ring igen då! När Edwin vaknade var han tuttsjuk och myssjuk. Dom senaste dagarna har han faktiskt varit nöjd med att mysa i soffan med mig, hur underbart som helst. Han har väl fattat att det är OS-tider, hihi. Bra bebis! 

Precis när lilleman hade ätit klart ringde min telefon, det där numret igen. Jag svarade och blev så himla glad när hon i andra änden berättade att vi hade fått längenheten! Lycka! När vi hade lagt på kvittrade jag glatt och Edwin skrattade med mig. Han var glad, jag var glad och allt kändes så himla bra. Ringde Mattias och berättade nyheten, men först måste man ju skoja lite. Han tyckte det var tråkigt att vi inte hade fått den, men jag kunde inte hålla mig i längre än några sekunder, hehe. 

Efter lite soffmys åkte jag och Edwin upp till min mamma. Vi myste i soffan där istället och tittade på några program vi missat förra veckan. Lilleman var nöjd med soffhäng nästa hela tiden. Min rygg jublar av glädje över att slippa bära runt runt på lilla dunderklumpen! Efter lite fika var det sedan dags att åka hemåt igen. 

Edwin sov en stund i bilstolen så jag hann både laga mat och vika tvätt, härligt. Sedan kom pappan hem och vi åt middag i omgångar. Kycklingnuggets och ris blev det idag, gott gott. 

Efter maten turades vi om att duscha. En välbehövlig hårtvätt för mig, lilleman tycker det är så roligt att titta på mig i duschen! Men annars var han lite gnällig och trött, på eftermiddagarna sover han lite si och så. Lagom tills att OS-hockeyn började lyckades han dock slumra till i min famn ett tag. Gosigt! 

Peter kom hit och tittade på Sverigematchen med oss. Edwin tillät oss att sitta ner hela tiden. Börjar han äntligen bli en liten mysbebis? Hoppas! Jag passade även på att diska undan och röja upp bland kaoset i Elias rum. Det gick knappt att ta sig in där... Men nu så. Edwin tittade på medan jag städade, sedan smyglekte vi lite med storebrorsans leksaker där inne. Kul tyckte Edwin! Han tittade med stora ögon på allting och sprattlade glatt. Gofis! 

Vid 20-tiden blev det hopp i säng och lilleman somnade snabbt efter lite amning och trötthetsgrin. Det är i princip det enda han har grinat idag, helt underbart. Ja, han är som sagt en helt annan bebis nu och jag älskar det. 

Jag ligger också i sängen och ska snart blunda. Trött mamma, trots en bra dag. Halsen har slutat göra ont, men nästäppan och det sega huvudet är kvar. Men man kan ju inte få allt här i världen! Nu gläds vi åt att det snart blir flytt och att vi går mot ljusare tider :) 




vi fick lägenheten, yes...

Dagen kunde inte ha börjat bättre... Jag fick ett samtal från Hudiksvallsbostäder och fick veta att lägenheten vi sökte är våran! Den första maj blir det alltså flytt till en stor 4:a, bara 100 meter från där vi bor nu. Kan det bli bättre? Vi älskar Forsa och vill så gärna bo här! 

Äntligen får barnen ett varsitt rum. Och vi får ett sovrum där vi får plats med mer än bara en säng, så himla skönt. Mer ytor att röra sig på, och det behöver vi verkligen. Elias tyckte mycket om lägengeten när vi var och tittade på den, så han blir nog himla glad för att få flytta dit. Ett eget stort rum, med fönster och plats för alla leksaker! 

Ja, vi är verkligen glada nu och längtar tills det är dags! Även om jag redan gruvar mig för att packa ner våra liv i kartonger och flytta alla grejer... Så mycket saker! Men vi får passa på att rensa ur massa skit och få ordning på allt. Det finns något positivt med allt, haha. 

Glad glad glad! 



både bra & dålig dag...

Imorse vaknade jag upp med halsont och bara kände blä... Jag som precis blivit kvitt min förkylning. Edwin var rejält täppt i näsan han också, men humöret var ändå på topp. Som alltid när han vaknar. Annat är det med mig, jämt trött och seg. Tack min älskade unge för dina underbara leenden, och för att du får din mamma att orka kliva upp på mornarna. 

Vi startade dagen som vanligt. Edwin framför teven och jag med en kopp kaffe. Hoppades att halsontet skulle försvinna, men nej. Så det var bara att ställa in dagens träff med mammorna och bebbarna... Tråkigt. Men det vore inte roligt att smitta småtjejerna heller ju. 

Istället klädde vi på oss och tog en liten promenad med Carro. Solen lyste och det var underbart... Ny energi och ny luft i lungorna. Vi kikade in på Röda Korset och där fyndade jag två tröjor till mig själv, och en rolig pysselgrej till Elias. En obruten förpackning med "gör dina egna studsbollar" för bara 10 kronor, som jag tror han kommer uppskatta! 

Edwin sov under hela promenaden och fortsatte att sova ute när vi kom hem. Då kunde jag i lugn och ro hänga en tvätt och äta lunch. Hann även krypa upp i soffan med en kopp kaffe och kika på OS. Riktigt lyxigt. Sedan längtade jag efter min lilla bebis... Han vaknade efter ett tag och var sååå mysig. Han brukar inte vilja hänga i soffan så värst länge, men nu var han nöjd med att sitta i mitt knä under hela sprint-tävlingen på tv. Han satt lutan mot mina knän och upptäckte att han hade ett par fötter! Hihi. Riktigt spännande tyckte han, lika spännande som sprintfinalen var. Jösses... Vilket kaos! Men två svenska medaljer blev det, haha! 

Eftermiddagen kom och lilleman blev trött. Men han hade som vanligt svårt att komma till ro och somna... Han fick sitta i babysittern och kolla medan jag lagade mat, spagetti och köttfärssås. Sedan lyckades jag få honom att somna en stund, lagom tajming med att Marlene ringde. Snart ses vi, älskade saknade du! 

Mattias kom hem och vi turades om att äta. Sedan diskade han undan medan jag försökte underhålla en trött bebis som vägrade sova. Till slut slumrade han till i en kvart, men mer än så ville han inte sova. Unge! Turligt nog kom hans mormor och morfar hit, och då skiner han upp som en sol... 

Jag slängde ihop lite chokladbollar, sedan fikade vi och myste med en glad bebis framför teven. Så kul att han blir glad av sin älskade mormor och sin älskade morfar! Han lyckades även pricka in sin tå i munnen, mmmm... Nöjd och glad, haha. 

Fram mot 20-tiden började han bli trött. Har faktiskt lyckats att tidigarelägga hans nattningar från 22-tiden till 20-tiden nu, riktigt nöjd. Vi ammade i soffan ett tag, sedan är det bara att bära över till sängen och fortsätta amma där. Vips så somnar han! Fast oftast vaknar han till 1-2 gånger ganska snart innan han kommer helt till ro. Men allt annat än skrikattacker till 03:00 är guld värt. Äntligen har vi en bebis som slipper ha ont och är nöjd med livet för det mesta. Som vi har längtar efter detta! 

Jag ligger också i sängen nu och känner mig helt däckad. Halsen gör ont, kroppen ömmar och nacken är stel. Tror jag har haft lite feber i eftermiddag... Så det blev alvedon och hopp i säng tidigt. Hoppas jag får sova bort det här inatt, har varken tid eller lust att bli sjuk igen. Stackars Edwin får ingen rolig mamma då. Så vi håller tummarna att det försvinner! Tur att vi inte har några planer för veckan. 

Nu ska jag snusa bebisnacke och sova :)





en zzzzzzombie-mamma...

Inatt har jag sovit dåligt... Men jag hade så mycket överenergi igårkväll, så jag satt och knåpade ihop en fotobok som jag beställde hem. Fin blev den, och sent vart det. Suck. Men jag hoppas det är värt det när fotoboken dimper ner i postlådan! En bok till Elias - hans tre första år. Fina bilder från födseln, tre födelsedagar, tre julaftnar, roliga somnarminnen och fram tills idag när han blivit storebror. Många sidor blev det, men med 100 kr rabatt så kan man ju passa på. Om tre år hoppas jag att jag beställer en lika fin bok till Edwin. Kul att ha utöver "mitt första år-böckerna" som mest innehåller text. Och kul med lite variation till vanliga fotoalbum! 

Jag sov alltså på tok för lite inatt, och när Edwin ville göra morgon vid 8-tiden hade jag rejäla påsar under ögonen... Men när han flinar med hela ansiktet mot mig och kvittrar glatt så går det inte att stå emot. Älskade unge! 

Vi gick upp och hade vår vanliga morgonprocedur. Bebis på golvet framför teven och mamman med kaffekoppen i soffan. Sedan fick jag ett sms från min mormor som ville komma hit. Gärna! 

Edwin blev superlycklig när hon kom. Han pratade och skrattade som bara den! Men efter ett litet tag tog tröttheten över. Dags för dagens första powernap... Vi klädde på oss och gick en promenad med vagnen. 

Passade på att handla på Ica och besöka Röda Korset. Köpte blommor på Ica och fyndade fyra nya krukor för 25 kronor tillsammans på RK! En rund vit kruka, två vita fyrkantiga och en i zink. Så fina! Köpte även en sjukt fin klänning till mig för en tjugolapp, som kanske blir en dopklänning. Ja, vi läre ju ta tag i dop-planeringen snart. 

När vi kom hem igen fortsatte Edwin att sova i vagnen ute. Jag och mormor drack kaffe, pratade, donade och lyssnade på fina dopsånger. Ah, blir alldeles tårögd av alla fina texter. Har en önskan att två speciella personer ska spela/sjunga en låt till Edwin och att en speciell person ska fotografera hela cermonin, hihihihi. Jag har även en önskan om gudmor till Edwin, en väldigt fin människa i hans liv. Men det frågar vi inte riktigt än. Det är en sak att önska sig, men personerna i fråga ska ju gå med på det också. Haha! 

Edwin sov nästan tre timmar ute i vagnen, allt som allt. Hur bra som helst, nöjd mamma. Sedan vaknade han och var hungrig, goseplutten. 

På eftermiddagen blev jag och lilleman ensamma igen. Vi myste, lekte i babysittern, kollade på teve och förberedde middagen. Mattias kom hem lite tidigare från jobbet idag, så vi kunde äta framför skidskyttet på teven. Potatis, fläskkorv och morötter. God vardagsmat! Tyvärr gick det inget vidare för Svenskarna, men det blir fler gånger. 

Nu har Mattias tagit med sig Edwin på en promenad. Själv har jag diskat undan och tagit plats i soffan. Så himla skönt med lite vila... 

När lilleman vaknar ska han få ta sig ett bad. Han har skorvsalva i håret som ska tvättas ur. Sedan blir det kvällsmys och en tidig sänggång! Imorgon vill vi vara pigga inför en träff med mammagruppen :) 





en liten tur till ljusdal...

Inatt sov Edwin jättebra. Bara han och jag i sängen, så mysigt. Vid 9-tiden gick vi upp och myste i soffan. Edwin fick vädra rumpan framför teven medan jag drack det där goda morgonkaffet och åt frukost. 

När det var dags för herrarnas skidåkning somnade lilleman på min mage i soffan. Hoppas Edwin är lika glad som mig för att OS har börjat, och att han har samma planer på myyycket soffhäng i två veckor framöver! Det var otroligt roligt att följa skidorna idag, så himla bra. Edwin vaknade lagom tills att Hellner gick i mål som två, hipp hurra. 

Sedan klädde vi på oss och gick ut till bilen. Mot Ljusdal. Mamma och pappa skulle också åka dit, men dom skulle hämta upp Mattias och Frida i Delsbo först så vi måsta ta två bilar. Ja, vi skulle alltså hälsa på Edwins morbror och Frida idag! 

Jag och lilleman åkte lite tidigare så vi kunde besöka Dollar en sväng. Älskar Dollar i Ljusdal, så stort och välfyllt motför i Hudik. Det blev lite nödvändighetsköp och lite roligt. Bland annat en fin tavla till hallen som faktiskt har stått på min önskelista ett tag. Idag fann jag den för 40 kronor! Även en fin trämobil till Edwin som ska sitta på hans framtida spjälsäng. Vi har en "arm" som man kan fästa på sängen sedan tidigare. Finfint. 

Hos Mattias och Frida blev det fika och mys. Kul att träffas! Edwin var på bra humör nästan hela tiden och bjöd på många leenden. Gosplupp! 

På vägen hem somnade han i bilen igen och jag trodde att vi skulle få en utvilad och glad bebis när vi kom hem. Men det fick vi inte, nej. Han var gnällig och ledsen mest hela tiden. Vad är det som är fel, lilla hjärtat? Elias hade åkt hem till sin mamma redan när vi kom hem, så nu får jag inte träffa honom förens om en vecka! Vet att det kommer byggas upp en abstinens... 

Mattias beställde hem mat från pizzerian. Kebab till honom och västkustsallad till mig, mmmums! Edwin låg faktiskt på fällen och var nöjd medans. Tack för det! 

Nu är det kvällsmys i nya soffan. Fast vi får turas om att sitta typ, vår lilla minichef tycker inte att det är så värst roligt att hänga i soffan. Grin och skrik! Det enda som duger är att man ska gå runt runt med honom. Tror jag ska sätta på mig en stegräknare någon dag, hehe. 

Veckan börjar lida mot sitt slut och vi har haft många mysiga dagar med storebror som varit hemma. Men nu laddar vi om och hoppas att kommande vecka blir minst lika bra :) 




hur tusan gör man?

Idag har Edwin verkligen sovit dåligt. Sämre än vanligt... Har brukar oftast få till en långsovning på mellan 1-2 timmar mitt på dagen. En bra dag sover han sedan 1 timme till på eftermiddagen, utspritt på 1-2 powernaps. 

Men idag har han sovit max 1 timme, allt som allt. Bara 5-10 minuter hit och dit. Det är ju på tok för lite! Men han kan verkligen inte slappna av och sova länge på dagarna?! Han vaknar oftast efter en liten stund och tycker att han har sovit klart. Men det resulterar ju i en trött och gnällig bebis efter ett tag... I bilen och i vagnen kan han sova en stund, men man kan ju inte köra bil eller knata runt med vagnen hela dagarna heller.

Sååå, hur gör man för att få sin bebis att kunna sova på dagarna? Jag blir tokig snart. För även om man älskar sitt barn över allt annat i världen, så är det inte en hemlighet att man ibland längtar tills dom sover. Den där längtan efter att få ladda om, ha händerna fria, dricka kaffe i lugn och ro, vika tvätt, äta, plocka och dona på egen hand. 

Ikväll efter att vi varit hos mina föräldrar fick jag ta en sväng i bilen med honom så att han fick komma till ro och slappna av. Sedan trodde jag att han skulle somna fort vid nattningen. Men nej? Det tog 1,5 timme att få honom att somna. Vet inte hur många gånger han somnade till, men vaknade lika fort. Tur att han oftast sover hela nätterna nu. Det är jag extremt tacksam för, rena rama drömmen mot för hur det var i början med vakna skrik-nätter. Så jag ska egentligen inte klaga. Men lite förtvivlad blir man ju... 

Min speedade lilla unge! <3

nya soffan är på plats...

Lördagen började på bästa sätt... Klockan ringde vid 8-tiden, och drygt en timme senare hade vi sålt våra soffor och hade ett tomt vardagsrum! Yiiiha. Storebror tyckte det var helknäppt att någon bara kom och tog våra soffor sådär. Vart ska vi nu sitta? Men efter alla morgonbestyr skulle Elias få följa med Mattias och min pappa till stan för att hämta den nya soffan! Äntligen. 

Under tiden dom var i stan så passade jag på att dammsuga medan Edwin var nöjd i babysittern. Vek även lite tvätt och vilade en sväng med lilleman. 

När grabbarna kom hem blev det soffmontering och ommöblering. Vi hade tänk ha soffan framför fönstret (typ som dom gamla sofforna stog) men det blev inte alls bra... Så vi ställde den med långsidan mot väggen och tvåsits-delen utåt i rummet. Det blev faktiskt rätt bra. En liten mysig soffhörna! Och lite andra ytor i rummet. Kul med förändring! Soffan är bland det skönaste jag suttit i så vi är väldigt nöjda med köpet. Tipptopp! 

Efter lite fix och lunch var det dags för Mattias och Elias att åka till hans farmor och farfar i Bobygda. Dom ska sova där inatt, och Elias längtade verkligen! 

Själv försökte jag få Edwin att somna, men det var minst sagt omöjligt. Han har verkligen inte varit sig själv idag, lillpluppen. Det enda han sov mellan klockan 8 imorse och klockan 15 på eftermiddagen var max en halvtimme, utspritt på tre powernaps. På tok för lite... Men han kunde verkligen inte komma till ro. Så efter ett tag fick jag nog och klädde på honom och åkte till min mamma och pappa. Han somnade på en gång i bilen. Dock bara i 20 minuter, men ändå. 

Vi är fortfarande här och myser. Har blivit bjuden på en god köttgryta, fika, godis och soffmys. Tittat på OS-skidskytte och ska snart kika på Brynäs. Edwin har inte lyckats sova just nånting här heller. Han verkar ha feber och ont i kroppen. Varm och ledsen. Mammas hjärta... Nu har han fått alvedon och har lyckats somna i mormors famn. Hoppas han kan slappna av i mer än 5-10 minuter! 

När jag tänker efter så sov han väldigt oroligt inatt också. Vaknade mer än vabligt och gnällde lite, men jag var så trött så jag iprincip matade honom i sömnen. Hoppas att den här natten blir bättre och att han får sova bort det eländiga. För nått är det som inte är som det ska med mammas lillhjärta... 







och så kom helgen...

Fredag! Precis som resten av veckan har hela familjen varit samlad. Det blev alltså inget dagis för Elias denna gång. Men det kanske var lika bra... Han är sjuk så himla ofta, och hinner knappt bli frisk innan nästa omgång börjar. Är det inte magsjuka så är det hosta, feber, snor eller förkylningsastma. Nu börjar dock hostan och snoret försvinna för den här gången, så vi hoppas att denna kurerings-veckan gjort gott för lillvännen. Inga nya dagisbaciller iallafall.

Vi hade en lugn morgon här hemma. Jag och Elias startade dagen med frukost i lugn och ro, medan Edwin myste med pappan i sängen. Bra start! 

När det var dags för Edwin att sova sin första tupplur klädde vi alla på oss och tog en liten promenad. Kiosken, ica och röda korset. Skönt med friskluft... Vi hittade ett fint Bamse-memory på RK, som var helt komplett. Det fick Elias, och så fort vi kom hem så satte han sig och spelade med pappa. Edwin sov en stund ute i vagen och jag donade med lite tvätt. Vika, sortera och slänga in en ny maskin. 

När lillebror vaknade var han hungrig. Men efter att ha fått äta en slurk så var han nöjd med att ligga och vädra rumpan framför teven. Då passade vi andra på att äta lunch och diska undan. Sedan drog jag fram dammsugaren och körde ett snabbt varv i lägenheten, samt i sofforna. Dom ska ju säljas imorgon! 

Mätta och glada blev det lite lek och mys. Både jag och Edwin slumrade till på soffan! Elias har börjat leka så himla bra själv, otroligt roligt att se och tjuvlyssna på. Hihihi. Efter ett tag kom min mamma hit och hälsade på. Även min pappa efter ett tag. Kaffe och mys! Elias fick post i sin postlåda. Ett Brynäskort! Han och Mattias ska nämligen få följa med dom på en Brynäsmatch om en månad ungefär. Glad kille! Först ska dom äta tacobuffé, gå till Brynästiger-land, titta på matchen och sedan skulle han få välja en Brynäströja i shoppen. En rolig upplevelse! Och det bästa för honom kanske är att lillebror inte får följa med, hihi. 

När mina föräldrar hade åkt hem började Edwin krångla vid amningen. Han blir övertrött och bara skriker... Så han och jag stängde in oss i sovrummet och liggammade medan Mattias började med maten. Jag hann faktiskt slumra till en stund jag med innan Mattias väckte oss när maten var klar. Tacosfredag! Vi mumsade medan Edwin satt i babysittern och tittade på. Det är hårt att vara bebis ibland. Efter lite disk och plock tände vi ljus och fick lite fredagsfeeling. 

Kvällen kom och det blev en del lek och mys. Tågbane-bygge, innebandy, babygym och tv-tittande. En lagom kväll med övervägande glada miner! 

Strax innan 20-tiden var det dags att natta två trötta barn. Mattias drog nitlotten ikväll... Oftast är det jag som får dom jobbigaste nattningar med Edwin. Skrik och grin! Mattias brukar natta Elias, och det brukar gå smärtfritt. Men ikväll var det tvärtom! Edwin somnade rätt fort med min tutte i munnen medan storebror var liiiiiite mer högljudd. Han var så trött så allt blev jobbigt och fel. Han joll-grinade och skrek så han nästan satte i halsen. Men efter ett tag insåg han hur jollig han var och började skratta, haha. Sedan gick det lättare att slappna av och komma till ro. Nappen frågar han inte längre efter, den verkar han ha glömt! Helt otroligt, duktiga killen. 

Nu sover alltså båda barnen (Edwin bredvid mig i soffan) och vi vuxna ska poppa popcorn och mysa framför teven. Sista kvällen i soffan! Längtar så tills imorgon när vi får hem den nya.

Trevlig kväll och helg! Även ett stort grattis till Elias fina lillasyster Ida som fyller hela 1 år idag :)






wanties från jabadabado...

Åh, så mycket fint det finns till barnen från Jabadabado! Men i och med att vi bor så trångt så har jag aldrig känt något direkt sug att köpa fina leksaker och inredningsdetaljer... Så fort vi flyttar till något större kommer det nog bli roligare! Farligt roligt. Tur att jag är en loppisfanatiker. Ser fram emot att loppa fina möbler till barnrummen! 


en sväng in till stan...

Imorse vaknade jag och tyckte att det kändes mystiskt. Hmm? För det första var klockan runt 9-tiden, vilket betyder att Edwin sov hela 13 timmar med några amningspauser. Hurra! För det andra så hörde jag ljud inifrån sovrummet... Killarna skulle ju på jobb och dagis? Men nej, dom blev hemma idag igen. Elias hade hostat mycket inatt och var väldigt slö imorse. 

Vi hade en lugn morgon med frukost, mys och påklädning. Sedan ringde Carro och undrade om vi skulle åka till stan. Elias ville så gärna följa med, så vi tog med oss båda barnen och åkte! 

Elias och Edwin skötte sig så bra på stan! Storebror gick snällt bredvid oss, och lillebror sov den mesta tiden. Jag hade sagt till Elias att han fick välja en sak för att han slutat med nappen. En rund vattenflaska med Angry Birds valde han, hihi. Ja, det var det enda vi köpte idag. Förutom nya tandborstar. Jag skulle gärna handla upp hela Newbies kollektion till pöjkarna, men då skulle vi få leva på vatten och bröd så länge att vi förmodligen inte ens skulle överleva... Inte värt'et med andra ord.

Innan vi åkte hem blev det ett besök på Dackås och Dollar. Vi fikade och hade det mysigt på mitt gamla jobb. Elias åt pannkaka och mumsade på en päronbiskvi som han valde själv. Sedan gick vi ner till bageriet och hälsade på tjejerna. Men lillebror bara sov, och storebror blev en liten blygis! 

När vi åkte hemmåt vaknade Edwin och var vrålhungrig. Synd att man inte kan köra och amma samtidigt... Tur der går rätt snabbt att åka hem från stan! 

Väl hemma blev det amning, mys och lek. Mattias lagade gomiddag! En perfekt älgbiff i ugnen, mmm... Gott. Edwin var nöjd i babysittern medan vi åt. Han har börjat få bättre kontroll på sina rörelser och tycker det är såå spännande att stoppa händer/saker i munnen! Gulleplutt.

Efter den goda middagen hängde jag en tvätt medan grabbarna gjorde sig redo. Dags för lägenhetsvisning! Det var en bra lägenhet, och jag gillade verkligen storleken på alla rum. Stort som vi behöver! Sen finns det ju minus såklart... Tapeterna och golven var sådär. Lite fuktskada i taket i badrummet. Och det första man möts av innanför ytterdörren är en lång smal stentrappa upp till själva hallen. Men det går ju sätta dit en grind där uppe för barnen. Fuktskadan ska åtgärdas och tapeter/golv går ju alltid att göra nytt. Så vi tackar väl ja och ser vad som händer. Är det meningen att vi ska ha den så får vi den. Annars finns det en annan mening för oss! 

Efter visningen gick vi hem och myste i soffan en stund. Sedan blev det bad för hela familjen. Uppskattat av alla utom lillebror... Edwin och jag började bada, men det gick fort eftersom han började gallskrika efter ett tag. Sedan var det pappa och storebrors tur. Ett långbad. Rena, fina, mjuka och lena! 

Dags att natta barn... Elias somnade fortast (utan napp igen!) medan lillebror var grinig och hade svårt att komma till ro. Tillslut så somnade han också, och vuxentiden i soffan börjar. Nästsista kvällen i dessa soffor! Vi får nämligen hämta den nya soffan på Lördag, och i samma veva blir vi av med dom gamla. Åh vad jag längtar! 





My lovely boys, hihihihi... 

allihopa samlade igen...

Hela familjen blev hemma även idag. Elias snorar och hostar fortfarande, så det vore bara dumt att lämna honom på dagis och blanda sina baciller med massa andra dagisbaciller. Det gäller att man blir frisk mellan gångerna. Tuffa sjuktider såhär på vintrarna! 

Edwin vaknade upp med feber imorse. Biverkning från gårdagens sprutor. Lillhjärtat... Vi tog lite alvedon, sedan stängde han och jag in oss i sovrummet och sov enda till 10:00, tätt intill varandra. Så mysigt. Mattias och Elias hade soff- och filmmys medans. 

När vi tillslut kom ur sängen var Edwin lite piggare. Men väldigt mammig/pappig. Vi åt frukost i omgångar och gjorde oss redo för dagen. Sedan kom både Frida och Carro kom hit!

Vi gjorde oss iordning för en promenad. Jag, Frida, Carro och båda barnen! Mattias fick snällt stanna hemma och dammsuga. Dammråttorna har varit på besök för länge... 

Edwin somnade på stört i vagnen och Elias gick så duktigt bredvid oss. En sväng till Röda Korset. Jag hittade så gulliga skor till Edwin för en tia! Även en fin cylindervas, Marimekko-pärm och en ryggsäck som Elias så gärna ville ha. Allt tillsammans för en femtiolapp! 

När vi kom hem fortsatte Edwin att sova ute. I två sköna timmar! Mattias fick godkänt på dammsugningen (hehe) sedan tog han en promenix till kiosken. Frida lekte med Elias och jag passade på att göra lite nytta medan lillebror sov. Bädda rent i sängen och städa badrummet... Hä' va på tin! Lagom tills jag var klar kom min mamma också hit. Kaffe och mys! Edwin vaknade och fick mysa med sin äkskade mormor. Vi andra passade på att äta lunch! 

Sedan passade jag på att ta en dusch medan barnen hade både pappa, mormor/bonusmormor och Frida att leka med. Lite skön egentid. Tvätta håret, skrubba och raka benen. Fönade håret och smorde in kroppen, sedan var jag som en ny människa! 

På tidiga eftermiddagen hade vi lite vila/filmmys i soffan. Elias tittade på Toy Story och vi hade det lugnt och skönt. Edwin somnade på min mage och Mattias filade, smorde in och masserade mina fötter! Så gudomligt skönt... Sedan sa vi hejdå till Frida och det var dags att börja med middagen. 

Grabbarna lekte medan jag slängde ihop en kyckling- och broccolisås som vi åt med ris. Mmm... Tom kom hit och lekte med Elias en stund efter middagen och Edwin hade pappa-mys medan jag diskade undan. 

Innan Ica stängde tog Mattias och Elias en promenad för att handla lite smått. Jag försökte få Edwin att vila lite under tiden. Men det blev bara en powernap på max 10 minuter... Fast det kanske var lika bra? Han brukar ju somna för natten så sent i vanliga fall. Nu somnade båda barnen vid 20-tiden! Storebror har varit utan napp sedan i söndags, och somnade utan även ikväll. Duktiga killen! Vi får se om Edwin sover för natten nu, men jag hoppas verkligen det. Vore skönt med en lugn kväll och att själv kunna somna i bra tid. Sedan får vi se när lillchefen vill göra morgon, haha. Elias ska till dagis och pappa ska jobba, så imorgon börjar "den riktiga" vardagen för oss. Det har varit mysigt att ha hela familjen samlad, men rutiner är skönt det också. 

Nu är det vuxentid i soffan innan det är läggdags för oss också. En bra dag lider mot sitt slut :) 





wanties till hemmet...

Tänk om man kunde få allt man pekade på? Okej, det vore kanske inte så roligt. Känslan av lycka och upprymdhet skulle nog försvinna. Men tänk om man för en dag fick shoppa loss, helt utan gränser, utan att tänka på vad kalaset hamnar på! Det skulle nog inte vara några problem... 


Från Jotex...


Från Lagerhaus... 


Från Ellos...


Från H&M home... 

hälsocentralen all day...

Idag har jag varit på hälsocentralen all day long, känns det som. Fast det har jag ju inte egentligen. Förmiddagen spenderades hemma! 

Morgonmys med alla killarna. Storebror hade tid på bvc klockan 11:00, så Mattias och Elias åkte dit och mötte upp hans mamma för 3-årskontroll medan jag och Edwin var hemma. Stora fina Elias! Mattias berättade stolt att han varit såå duktig. Han är nu 100,5 centimeter lång och väger 16,5 kg. Talet och ordförrådet var väldigt bra, dessutom briljerade han med att kunna räkna och namnge färgerna. Ja, han var och snuddade vid 4-årskontrollen redan. Gissa om han hade två stolta föräldrar när dom var klara! Och bonusmamman är stolt hon också kan jag tala om! Bästa Elias. 

Mitt på dagen åkte jag och Edwin mot stan. Vi åkte på Kjelles och kikade lite. Jag var tvungen att kolla lite på soffan vi har beställt och provsitta den igen, hihi. Längtar efter den! När vi kom ut hade vi med oss en plättblomma i en ny fin kruka, älskar verkligen dessa växter. 

Klockan 13:00 var det dags att träffa mammagruppen. Våran lilla mysiga grupp. Tre mamma och tre bebisar. Edwin är ensam kille, hihi. Vi pratade och ammade om vartannat, så skönt att få ventilera lite! Edwin var rätt gnällig och kinkig, men det gick bra ändå. Han kände kanske på sig att mamman var orolig inför 3-månadersvaccinet och det smittade väl av sig på honom! 

Direkt efter mammaträffen var det alltså dags för vaccinering. Men först vägde vi och mätte honom. Storkillen följer sin kurva bra och väger nu 6,4 kg till sina 62 centimetrar. Sedan kom sprutorna fram... Åh, vad det gjorde ont. I både mig och bebis. Det kändes som att det var mig dom stacka nålarna i ungefär. Så konstig känsla! Det kändes som att jag kände samma smärta som Edwin. Han gav ifrån sig några illtjut och mammahjärtat grät. Men efter lite pussar och kramar i mammas famn lugnade han snabbt ner sig, och jag torkade diskret bort en tår i mitt öga. Skönt att det fort var över!  

Efter nästan fyra timmar på hälsocentralen var det skönt att åka hemmåt. Vi svängde in och hälsade på mamma/mormor. Hon hade shoppat så fina kläder till barnen! Mattias och Elias kom dit en sväng dom också, vi fikade och tog det lugnt bara. Sedan var det dags att åka hem och börja med middagen. En sen middag... Mattias gjorde en god baconsås och hela familjen satt runt bordet. Älskar när Edwin är nöjd med att sitta i babysitter bredvid mig på kökssoffan. Det är ju såå mycket trevligare att äta tillsammans med grabbarna än att äta i omgångar! 

Kvällen kom och grabbarna trängde in sig i badrummet. Edwin låg och tittade när Elias tog ett bad. Spännande! Själv hann jag både diska undan och vika tvätt, alltid skönt att få ur världen. 

Ju längre kvällen led desto grinigare blev Edwin. Han sparkade som en tok med benen, spände sig och bara skrek. Han hade väl ont av sprutorna, lillhjärtat. Efter lite alvedon och tuttning kom han äntligen till ro. Storebror imponerade och somnade utan napp igen! Och vet ni? Han frågade inte ens efter den när det var läggdags. Inget grin och inga protester. Såå duktig! Han är den enda som fortfarande har haft napp på sin avdelning på dagis, och det har han själv varit väldigt medveten om. Men idag var han så stolt när han sa "Linus och Hilka har ingen napp, inte jag heller!" Gohjärtat. 

Snart är det dags att göra barnen sällskap i drömmarnas värld. Lite teve och slappa i soffan först bara. Jag behöver verkligen en stund helt för mig själv på kvällarna. Ibland blir det sent... Men eftersom Edwin oftast sover till 9-tiden så får jag ju min sömn ändå. Fortsätt gärna med det lilla vän!

Vi har även blivit erbjudna visning på lägenheten vi har sökt. Ett steg närmare! Så på Torsdag ska vi kolla in den, sen får vi se om vi tackar ja och om vi får den. Håller tummarna. Men om vi inte får den så rasar ju inte världen heller... Det finns någon mening med allt, som min positiva och kloka mamma alltid säger! 






fina edwin 3 månader...

Ja, numera har vi en bebis på 3 månader här hemma. Var det inte nyss vi fick se honom på ultraljudet? Tiden går skrämmande fort, och man får verkligen anstränga sig för att hänga med. 

Edwin har äntligen börjat må bra, och det verkar som att hans onda mage börjar ge med sig. Om det beror på min mjölkfria kost eller mer utvecklat tarmsystem vet jag inte... Vi har iallafall slutat med Minifom-droppar (mot kolik) sedan en vecka tillbaka. Vi märker ingen negativ skillnad, snarare att han kräks mindre. Men nog tyckte vi att dropparna hjälpte i början. Vi upplevde att han fick mindre ont i magen.  Fast det kan lika gärna ha varit den berömda placebo-effekten, men den kan vara väl så bra ibland. 

Han är numera en glad kille (för det mesta) som gillar att prata med oss och vara med hela tiden. Han vaknar med ett leende på läpparna och han värmer mig enda in i själen med sina glada ögon. 

Det är populärt att vädra rumpan på fällen framför teven. Då hinner mamma dricka kaffe, kissa, äta, osv. Att sitta vänd mot våra ansikten i soffan och prata är också kul, men då ska förutsättningarna vara att han är utvilad och mätt. Hihi. Babysittern och babygymmet är än så länge bara roligt i några minuter, så allt som oftast är det framåtvänd sittställning i någons famn som gäller. Ja, då kan man ju titta på allt roligt som händer! 

Han blir starkare och starkare i nacken och följer allt han ser med stora ögon. Att rulla från mage till rygg lyckas han med ibland, så nu gäller det att hålla koll. Han blir också allt mer duktig på att kontrollera sina rörelser! Han greppar gärna saker, klämmer & känner och försöker allt som oftast att föra dom till munnen. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Handen åker gärna in och verkar vara god att tussa på! 

Nappen förstår han sig inte alls på än, haha. Vi får väl se hur länge till vi försöker, annars får han väl vara en nappfri unge som tuttar på mamma istället. Jag ser mest positiva saker med napp, men Edwin får avgöra. För ja, det är verkligen han som bestämmer här hemma. Vår lilla minichef, hihi. 

Dessa tre månader har verkligen varit jobbiga och omtumlande. Men även dom bästa i mitt liv. Jag är så glad och stolt över att vara mamma. Mamma till världens finaste Edwin. Kärleken är obeskrivlig och jag blir så varm när jag tänker på åren vi ska få uppleva tillsammans. Som mor och son, genom allt. Älskade underbara du... 



hela familjen hemma...

Elias sov väldigt oroligt inatt, så det var en riktigt tröttis vi hade här hemma imorse. Dessutom rätt snorig och hostig, så det blev inget dagis idag. Hela familjen hemma! 

Vi hade en lugn morgon. Frukost, kaffe och påklädning. Sedan var det dags för mig och Edwin att åka till stan, ett besök hos dietisten. Vet inte om jag vart så mycket smartare men... Vi fick ju iallfall spendera lite fin tid med min mormor och kusin Frida. Sopplunch och lite loppis! Myspys. Edwin sov nästan hela tiden och jag lyckades fynda en tröja till mig själv, en body till Edwin och en sprillans ny plånka till Mattias. 

När vi kom hem låg storgrabbarna i soffan och vilade/kollade film. Efter ett tag kom barnens farmor hit en sväng. Vi väckte Elias efter en halvtimmes powernap, gissa om han blev glad när "famme" var här med Kinderägg! Men han fick bara plocka ur leksakerna, chokladen spar vi till helgen - även om godistokiga Elias hade andra planer, hehe. 

Fram mot eftermiddagen klädde hela familjen på sig och gick ut. Skönt med friskluft... Edwin somnade i vagnen medan pappa och Elias byggde en stor snögubbe! En liten snölykta blev det också innan det var dags att gå in. Edwin och jag stannade ute lite längre och tog en promenad med Carro medan Mattias och Elias började med maten. En lagom runda blev det. 

Killarna bjöd på makaroner och korv till middag. Sedan stängde Mattias, Elias och Edwin in sig på storebrors rum och läste sagor medan jag fick diska i lugn och ro. Lovely! 

Kvällen kom och det var mest glada miner. Storebror lekte och lillebror var tillfreds med att bara titta på. Mattias hann ringa sina köttfärskunder och jag hann hänga en tvätt. Alla nöjda och glada! 

När det var sängdags var barnen däremot inte så glada... Edwin hade en liten skrikperiod innan han äntligen kom till ro. Elias var väldigt missnöjd med våra nya "regler". Han vill ju aldrig sova i sin säng, och vill alltid ha napp. Så nu provar vi en ny grej i hopp om att han snart kan sluta med tuttiluren i munnen. Sova i våran säng = ingen napp. Sova i sin egen säng = napp om han vill. Ikväll gjorde han sitt första val, han ville sova i våran säng och fick därför ingen napp efter tandborstningen. Det blev en del protester och grin. "Kaaan inte sova utan deeeen!" Men pappa stod på sig och efter ett tag så lugnade han ner sig. Duktiga storebror lyckades somnade utan napp! 

Nu är det snart dags att blunda och samla kraft inför morgondagen. Båda barnen har ett varsitt bvc-besök inbokat. Elias har 3-årskontroll och Edwin ska få 3-månadersvaccin. Dessutom har vi en träff med mammagruppen innan det. Håller tummarna för att min lille bebis inte blir allt för ledsen och tagen av sprutan! 




söndag i all sin glans...

Helgen lider mot sitt slut och vi stoppar några lugna och fina dagar i minnet. Även om Edwin har varit himla tuttsugen på nätterna så kan vi verkligen inte klaga... Igår somnade han runt 21:45 och lät mamma och pappa mysa framör en film i lugn och ro, sedan gick vi också och la oss. Gissa när vi gick upp ur sängen imorse? Inte för ens vid 10-tiden! Lyx. 

Förmiddagen rullade på här hemma och vi gjorde oss redo för dagen. Sen frukost, kaffe och mys med lilleman. Mitt på dagen bestämde vi oss för att åka till stan en sväng. Kyl och frys behövde fyllas på!

En sväng på Maxi blev det. Edwin vaknade precis när vi kom in, men han satt nöjd i bilstolen och bara tittade. Mycket roligt att vila ögonen på, och tillslut så somnade han. Gopluppen. Vi passade då på att ta en varsin korv med bröd innan vi åkte vidare. Ett snabbt besök på ÖB där vi fick med oss det vi var ute efter, plus lite till. Två nya fotoalbum, vakuumpåsar, tvålpump och en fin liten ljuslykta. Nöjda åkte vi sedan hemåt... 

Vi svängde in till mina föräldrar. Vi var kaffesugna och dom var barnbarns-sugna, hihi. Jag snodde ihop några mjölkfria chokladbollar, sedan fikade vi och pratade strunt ett tag innan det var dags att åka hem. 

Mattias började med middagen som idag blev potatis, fläsk och löksås. Minus löksås för mig, men mums ändå. Vi fick äta i omgångar då Edwin var väldigt trött och kinkig, utan att kunna komma till ro. Så efter middagen bestämde vi att hela familjen skulle åka till Strömsbruk och hämta storebror, så Edwin fick sova en längre stund i bilen. 

Med en efterlängtad Elias i bilen åkte vi sedan hemåt igen. Edwin sov turligt nog både dit och hem, och Elias pratade bara en massa tok. Han tänkte minsann flytta till ett träd, eller iallafall prova sova i ett träd inatt. Bössan måsta han ha med sig också, utifall han skulle se en älg. Sen sa han att Edwin skulle sitta utanför hans rum under tiden och vattna blommorna. Hahaha, vart får han allt ifrån? Goa unge! 

Vi hade en himla bra kväll här hemma. Båda barnen var på bra humör. Edwin låg nöjd på golvet medan storebror lekte. Mattias var med pojkarna medan jag vek lite tvätt och förberedde dagisväskan till imorgon. Sedan var det dags för kvällsfika. Elias åt riktigt bra och Edwin satt med vid bordet och bara tittade på honom. Tror någon har saknat sin storebror! Han blir liksom nöjd på ett helt annat sätt när Elias är hemma. Han kan ligga själv längre stunder på golvet medan Elias leker och härjar bredvid. Alldeles som att han njuter av att ligga och lyssna och titta på honom. Så roligt!

Kvällsfikat slutade i en mjölkincident som i sin tur ledde till att Elias fick ta en dusch. Mjölk över hela honom, ooops! Efter duschen blev det tandborsting och hopp i säng för honom. Läsa saga med pappa! Sedan tog den bra kvällen slut... Edwin blev helt tokig när jag skulle försöka natta honom. Han gallskrek i en timme och inget hjälpte. Fy tusan vad det är hemskt. Tårarna bara rann på honom, och han var spänd i hela kroppen. Ont i magen och övertrött. Tillslut lyckades jag få honom att somna i soffan, alldeles matt och rödgråten. Lilla hjärtat. Så vi sover ute i vardagsrummet inatt... 

Imorgon är det vardag igen och vi kickar igång den med dunder och brak. Dagis och jobb för storkillarna. Edwin och jag ska till stan på förmiddagen. Ett besök hos dietisten, lunch med min mormor och kanske en loppisrunda. Så vi hoppas att hela familjen får sova bra inatt :)




wishlist från lindex...

Till mamman... 


Till lillebror...

Till storebror...

Åh... Allt detta skulle jag mer än gärna ta med mig hem från Lindex till mig och kidsen! Men så var det den där grejen med pengar. Ett ständigt problem. Hur som helst så har jag två rabatter att utnyttja där, en 25% på valfritt damplagg och en 30% på ett helt köp av babykläder upp till strl. 86. Vi får se om några av dessa godinar hittar hem till oss... 

myslördag med edwin...

Idag har vi haft en riktig mysdag. Bara mor och son. Pappan åkte ut på isen tidigt, men vi sussade vidare. Jag känner mig piggare i förkylningen, men var ändå trött när lilleman ville upp. Huvudet är fortfarande segt och näsan lite täppt. Dessutom var natten sådär... Edwin kom inte till ro för ens vid 23-tiden igårkväll. Sedan vaknade han 01:30, 03:30, 05:30 och 06:30 för att äta. Jag tror att han är inne i någon tillväxtsperiod eller utvecklingsfas. Eller jag hoppas det, så detta inte blir en vana! ZzZzzzZ... 

Morgonen var lugn här hemma. Frukost och en kopp kaffe medan Edwin låg på fällen framför teven. Sedan var han faktiskt på gos-humör och tyckte det var rätt mysigt att ligga i soffan och kika på skidor. Glad mamma! En riktigt slapp och skön förmiddag. 

Mitt på dagen trotsade vi det dåliga vädret, tröttheten och förkylningen och gav oss ut på en promenad. Så skönt med friskluft, även om det var rätt tung att skjutsa vagnen i allt snömodd. Svettig mamma! Edwin sov skönt under hela rundan och jag kunde smita in på både ica, kiosken och röda korset. Är på jakt efter en klädhängare! En såndär på fot (har inte ni en sådan hemma mamma?) men hittade tyvärr ingen... 

När vi kom hem igen fortsatte Edwin att sova en liten stund. Jag hann då sno ihop en pizzadeg och förbereda för middag. Sedan var det en tuttsjuk bebis som ropade på mamma i högtalaren på babyvakten. Han gallskrek, rättare sagt. Men efter lite mat blev han nöjd. Dags att vädra rumpan och köra lite nappträning. Resultat? Nedkissade byxor för mamman, och nappen utanför Edwins mun. Han fattar verkligen inte grejen med napp, våran lille gosse. Eller han förstår liksom inte hur han ska suga och få den att stanna i munnen. Han bara gapar, tuggar, sväljer och spottar ut den. Vi fortsätter att öva! 

När pappan kom hem gräddade vi pizzan och mumsade framför teven. Gott! Även fast min del av pizzan var utan ost... Ja, är det nånting jag saknar under denhär mjölkfria perioden så är det just ost. Och bregott, choklad och cremefraiche. Men det funkar förvånansvärt bra ändå tycker jag! Och på måndag ska jag få träffa en dietist som kanske kan ge mig en massa nya tips kring mjölkfria alternativ. Spännande! 

Nu börjar myskvällen här hemma. Vi är mätta och belåtna, ljusen är tända och lilleman sover nu sin sista powernap innan det vid 22-tiden blir natt för honom. Vill så gärna få honom att somna vid 20-tiden istället... Men det är omöjligt att försöka styra över hans trötthet. Han får bestämma ett tag till innan vi börjar försöka med rutiner. Han är ju ändå chefen här hemma! 

Jag ska ta en varm dusch nu och sedan hoppa i myskläder. Får se om jag lyckas lura killarna till att sitta lugnt i soffan och titta på Melodifestivalen... Tveksamt ;)



RSS 2.0