ytterligare en trött dag...

Ännu en morgon då jag bara kände snark. Jag var så sjukt trött. Men jag hade faktiskt godkända skäl till att vara det. Jag hade nämligen en extremt mammig Edwin fastklistrad vid bröstet mellan klockan 02 och 07... Han vägrade släppa. Så fort jag försökte dra ut tutten (vi liggammar) och lägga mig till rätta så gnydde han och letade bröstet i sömnen. Han fick helt enkelt sova med tutten i munnen, och jag halvsov i den mest osköna sovställningen man kan tänka sig. Antar att han är inne i något härligt utvecklingssprång nu igen! 

Morgonen var härlig, trots en trött mamma. Edwin är alltid på bäst humör på förmiddagen, och när han skrattar så blir även jag på strålande humör. Älskade unge! 

När det var dags för första tuppluren tog vi en liten vagnpromenad med Carro. Vi handlade lite på Ica, sedan tog vi en runda inne på Röda Korset. Där fick man fylla en kasse med kläder för 20 kronor, och jag hittade faktiskt en del fint till barnen! Det bästa var att jag hittade en fin och fräsch t-shirt med Buzz Lightyear på till Elias. Den kommer nog gå hem! "Jag är riktiga Buzz" går han ofta runt och säger, hihi idolen. Han fick även en skjorta, en halskrage och två andra snygga t-shirts. Edwin fick två snygga skjortor, en slipover och två svarta byxor från Polarn o pyret. Allt för bara 20 kronor alltså. Nöjd! 

När vi kom hem åt både jag och Edwin lunch. Kyclingnuggets till den ena och mjölk till den andra, haha. Sedan hängde jag en tvätt och föreberedde middagen medan Edwin låg i babygymmet en stund. 

På eftermiddagen blev det soffmys, med teven avstängd. Ja, det blir en ny "regel" här hemma för mig och Edwin. Han är så sjukt intresserad av teven, som typ jämt står på här hemma, och skulle nog kunna sitta framför den hela dagen om han fick... Inte bra! Det får räcka med en stund på morgonen, sen får han nöja sig med att umgås med morsan. Punkt slut. Eller ja, vissa undantag och nödsituationer kan uppkomma. Punkt slut igen. 

Min kusin Tom kom hit en stund vid 16-tiden och gosade med Edwin medan jag lagade klart maten. Även min mamma/pappa kom en snabbis för att stilla sitt Edwin-begär, trots att dom egentligen inte hade tid idag. Men tre dagar är tydligen en evighet när det innebär att vara ifrån sitt barnbarn, hihi.

Edwin somnade lagom tills att Mattias kom hem från jobbet, en timme senare än vanligt. Vi kunde alltså äta middagen tillsammans, ljuvligt. Idag blev det kasslergryta med sparris, klyftpotatis, babyspenat och gelé. Gottgott. Sedan diskade jag undan medan Edwin myste med papsen. 

Kvällen kom och Edwin höll ut rätt länge. Peter kom hit för att titta på hockey. Så det blev go-fika och chill i soffan ett tag innan lilleman började protestera med en del gnäll. Klockan var då 19:30 och vi började nattningen... Men nej, då blev han på superbra humör och bara pratade och skrattade. Unge! Han höll sig vaken i ytterligare en timme i sängen, men tillslut slog han äntligen igen sina blå fina ögon. Jag missade alltså hela Brynäsmatchen, men dom förlorade så det gjorde inte så mycket. Ligger fortfarande bredvid min skatt och inväntar hans djupsömn. Han verkar drömma mardrömma, för han vaknar till då och då med ett litet gnylande. Undra vad han drömmer för hemskt? Att mjölken i mammas tuttar är slut? Eller att någon ful gubbe sticker ner huvudet i vagnen? Hihi. 

Jag ska strax gå upp och ta en dusch, sedan blir det nog banne mig sängen igen. Trött mamma! Det är ju en dag imorgon också :)









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0