hard work work đŸ’ȘđŸŒ

(null)
 
SĂ„hĂ€r ser det ut pĂ„ mornarna hĂ€r hemma nu förtiden. Elias och Elsa Ă€ter oftast lite frukost tillsammans runt 07:20-tiden, medan Edwin har blivit familjens sömntuta. Han har ju sin sista lediga vecka nu innan han börjar pĂ„ dagis igen, sĂ„ han passar vĂ€l pĂ„ att sova sĂ„ lĂ€nge han kan!

Klockan 07:50 lĂ€mnar jag och Elias hemmet. Jag slĂ€pper av honom pĂ„ skolan och fortsĂ€tter sedan till jobbet... Det Ă€r en enorm skillnad att börja 08 istĂ€llet för 07 faktiskt, den dĂ€r timmen Ă€r vĂ€rdefull pĂ„ morgonen! 

PĂ„ jobbet startar vi alltid dagen med en hel timmes "frukostmys". Kaffe och prat innan vĂ„ra deltagare kommer. DĂ„ startar vĂ„r gemensamma arbetsdag med diverse uppgifter. Vi gĂ„r promenader, hĂ€mtar post, har musik, Ă„ker pĂ„ turer med minibussen, sopsorterar, spelar spel osv osv. VĂ€ldigt mysiga dagar mĂ„ste jag sĂ€ga! Och krĂ€vande pĂ„ ett sĂ€tt. Man lĂ€r sig mycket nĂ€r man jobbar med mĂ€nniskor som pĂ„ ett eller annat sĂ€tt har en funktionsnedsĂ€ttning. 

Dagarna gĂ„r hyffsat fort tycker jag, inte sĂ„ gruvsamt och drygt som jag förestĂ€llt mig. Deltagarna Ă„ker hem 15:30 sĂ„ det Ă€r ganska skönt att fĂ„ en halvtimmes lugn och ro innan man Ă„ker hem. Hinna gĂ„ igenom dagen och sedan kunna lĂ€mna jobbet pĂ„ jobbet. Det kunde jag inte göra nĂ€r jag jobbade pĂ„ hvb-hem för ensamkommande. DĂ„ hade man ansvar dygnet runt, och det var SÅ svĂ„rt att slĂ€ppa jobbet nĂ€r man kom hem. Speciellt om man jobbat kvĂ€ll och nĂ„got extra hade hĂ€nt... Men nu bor ju brukarna/deltagarna inte hos oss, utan dom Ă„ker hem till sina boenden sen. Det gör att man faktiskt kan slĂ€ppa det pĂ„ ett helt annat sĂ€tt. Vilket Ă€r vĂ€ldigt skönt för lillhjĂ€rnan! 

Efter jobbet Ă€r det mysigt att komma hem till barnen. Dom blir sĂ„ glada och mammahjĂ€rtat slĂ„r volter. Elsa blir speciellt glad och bjuder pĂ„ mĂ„nga och lĂ„nga kramar. Min lilla bebis! Ovan kĂ€nsla att sakna dom, men det Ă€r nog bara att vĂ€nja sig... Vet ju att dom har det bra hemma med pappsen. Han som dessutom sköter hemmet med bravur! PluspoĂ€ng.

(null)

IgĂ„r hade Elias fotbollstrĂ€ning i regnet, och idag var det Edwins tur. Dessa kvĂ€ller försvinner fort och man hinner knappt med nĂ„nting annat Ă€n att hĂ€nga pĂ„ fotbollsplanen. Men det Ă€r ju roligt ocksĂ„, speciellt eftersom barnen ÄLSKAR sina trĂ€ningar. Höjdpunkten pĂ„ hela veckan! 

Annars har jag nog inte hunnit med sĂ„ mycket. Eller jo, jag har Ă€ntligen rensat ur min garderob. Bort med sommarklĂ€derna och en liten hög som jag sĂ„lde pĂ„ en gĂ„ng. Skönt. NĂ„gra maskiner tvĂ€tt har jag ocksĂ„ kört och hĂ€mtat ut paket med nya fina klĂ€der till Elsa. HöstfĂ€rgerna alltsĂ„... Hur ska man kunna motstĂ„?! Zara har verkligen fĂ„tt in hĂ€rliga höstklĂ€der nu, tips tips tips. 

Jag har Ă€ven varit duktig och köpt klart Elsas 1Ă„rs-presenter. Av oss fĂ„r hon en fin dockvagn i trĂ€ och en miffy kanin. Plus lite som hon behöver till hösten, en fleecejacka och en ny mössa bland annat. Sedan har ju bröderna bus fĂ„tt vĂ€lja en varsin grej med. Min största önskar Ă€r ju att vi hinner fĂ€rdigt med hennes egna rum till 1Ă„rsdagen, men dygnen har för fĂ„ timmar sĂ„ jag tror inte att vi hinner det... Men det Ă€r inte sĂ„ vĂ€rst mycket kvar Ă€ndĂ„ nu tills mitt och Mattias nya sovrum Ă€r klart, sĂ„ Elsa blir ensam Ă€gare av vĂ„rt nuvarande. Snart bara det roliga - vĂ€lja golv och vĂ€ggfĂ€rg, samt inreda. 

(null)

(null)

Nej, nu ska jag ta och göra som barnen. Snark... Ska bara köra igĂ„ng torktumlaren, kom ihĂ„g kom ihĂ„g. Jag Ă€r sjukligt trött pĂ„ kvĂ€llarna nu och somnar tidigt. Men nu gĂ„r vi mot helgen. Imorgon Ă€r det faktiskt sista riktiga arbetsdagen, för pĂ„ fredag har vi planeringsdag med aw efterĂ„t. Sen blir det vila! 

höstig helg 🍂

(null)

Och sĂ„ kom den, den efterlĂ€ngtade helgen. Att jobba en hel vecka och sedan göra helg Ă€r en magisk kĂ€nsla nĂ€stan. Det var oerhört skönt att brumma hemĂ„t klockan 16:00, fredagshandla och sedan bara mysa med familjen! 

FredagskvĂ€llen blev verkligen lugn och skön. Tog en dusch, Ă„t grillat till middag, kollade pĂ„ fĂ„ngarna pĂ„ fortet med Edwin och Ă„t en massa fredagsgotta. Precis som sig bör! 

Jag trodde jag skulle dĂ€cka i soffan efter en intensiv vecka, men jag höll mig faktiskt vaken och orkade njuta fullt ut av ledigheten. Att Ă€ta naturgodis och kolla igenom youtube-listan Ă€r en ypperlig syssla en fredagkvĂ€ll. Det fĂ„r nog bli en tradition. 

(null)

Lördagen inleddes med en liten sovmorgon för min del. Hade jag fĂ„tt bestĂ€mma hade jag nog legat kvar till 10-tiden. Men det var Ă„r och dar sedan man kunde bestĂ€mma nĂ„got sĂ„nt... Pallrade mig upp strax efter 08 och drack tvĂ„ stora koppar kaffe. MĂ€nniska igen! 

Förmiddagen spenderades sedan pĂ„ fotbollsplanen. TrĂ€ning för Edwin! Livets bĂ€sta enligt honom. Elsa fick busa med gammelmormor medan pappsen slet hĂ„rt med renoveringen. Han spenderar all sin lediga tid dĂ€r, och gör ett superjobb! 

Efter trĂ€ning svĂ€ngde jag och Edwin in pĂ„ Röda korset. Fyndade en jĂ€ttefin klĂ€nning till Elsa för en tia! Edwin köpte en gĂ€ng cd-skivor som han ska lyssna pĂ„ i bilen (superviktigt att nĂ„gra lĂ„tar av Aviici fanns med). Han ÄLSKAR musik. Till Elias hittade jag en luvjacka frĂ„n Mckinley som blir perfekt som "övergĂ„ngsjacka" nu mellan sensommaren och hösten. En tia kostade den med, som hittat. 

(null)

Resten av lördagen blev lugn. Jag och barnen hĂ€lsade pĂ„ deras mormor och morfar medan Mattias jobbade pĂ„ hĂ€r hemma. Edwin bakade muffins med mormor och passade Ă€ven pĂ„ att ta en varmt bad. Vi har ju inget badkar, sĂ„ det gĂ€ller att passa pĂ„! Elsa donade pĂ„ med allt möjligt. 

Vi fikade sĂ„klart Edwins goda muffins innan vi Ă„kte hemĂ„t. Till middag köpte vi pizza, mmm. Sedan blev vi mĂ€tta och trötta hela bunten... Elsa tog en dusch och sedan blev det golv-lek för hela slanten. Det var nĂ€tt och jĂ€mt att Elsa orkade hĂ„lla sig vaken till "lĂ€ggdagstiden" men hon höll ut precis. Sedan somnade hon som en stock! 

Efter att Edwin ocksĂ„ somnat hĂ€ngde vi vuxna i soffan. Min bror kom hit och höll oss sĂ€llskap! Vi kollade youtube och mumsade godis innan Mattiasarna skulle spela tv-spel. DĂ„ gick jag och la mig. Hann bestĂ€lla lite 1-Ă„rspresenter till Elsa innan jag somnade. Ja, snart Ă€r det dags! 

(null)

(null)

(null)

Idag har vi söndagen pĂ„ besök. Elsa gjorde morgon tiiiidigt. Som vanligt nuförtiden. Vi smög upp och gjorde kaffe och lĂ€t grabbarna sova vidare en stund. RĂ€tt skönt med lite lugnt tjejmys sĂ„dĂ€r pĂ„ morgonkvisten! 

Mattias Ă„kte sedan ivĂ€g pĂ„ lite skytte inför Ă€lgjakten och nĂ„tt eljobb. SĂ„ jag och barnen donade pĂ„ hĂ€r hemma ensam. Lite tvĂ€tt och plock och sĂ„dĂ€r. NĂ€r Elsa sov sin tupplur passade jag pĂ„ att duscha och vila en svĂ€ng pĂ„ soffan. Edwin har varit flitig idag och stĂ€dat pĂ„ bĂ„de sitt och brorsans rum. Duktig kille! 

Under eftermiddagen kom mamma och pappa hit. Pappa skulle hjĂ€lpa Mattias med renoveringen och mamma skulle passa Elsa en svĂ€ng medan jag och Edwin hĂ€mtade Elias i strömsbruk. Men innan vi Ă„kte hann mamma och Edwin sno ihop en Ă€ppelpaj med Ă€pplen frĂ„n trĂ€dgĂ„rden. VĂ€rsta bakningsteamet dom! 

I strömsbruk blev det kaffe, lek och bebismys. Alltid lika hĂ€rligt. Sedan tog jag med mig Elias och Edwin till ica maxi innan vi Ă„kte hem. Elias behövde stövlar till skolan och sĂ„ ville grabbarna vĂ€lja varsin present till Elsas 1-Ă„rsdag. Elias valde ett gosedjur med stora glittriga ögon. Otippat att gosedjurskungen valde det, hihi... Edwin valde en fin pekbok. Det blir fina presenter frĂ„n bröderna bus! SjĂ€lv köpte dom lite fotbollskort och nĂ„n skrivbok med pennor för en peng dom fick av sin farmor förra helgen. Alla nöjda och glada! 

(null)

NĂ€r vi kom hem stog maten pĂ„ bordet, sedan mumsade vi i oss Edwins goda Ă€ppelpaj. Annars har kvĂ€llen gĂ„tt Ă„t till att leka, mysa framför teven och underhĂ„lla en trött lillasyster. Humöret var inte pĂ„ topp ikvĂ€ll... 

NĂ€r lilla fröken hade somnat gick jag och grabbarna ut och plockade lite Ă€pplen. Vi har ju sex Ă€ppeltrĂ€d, men bara tre av dom levererar i Ă„r. Dom flesta ligger dock pĂ„ marken... NĂ„gra pĂ€ron fick vi ocksĂ„, men ett av pĂ€rontrĂ€den Ă€r stort och högt sĂ„ vi fĂ„r nog klĂ€ttra upp pĂ„ vedbodtaket och försöka nĂ„. Men nu har vi Ă€pplen inne iallafall sĂ„ det rĂ€cker till skolfrukt, paj eller annat. Perfekt! 

NĂ€r bröderna bus ocksĂ„ somnat blev det lugna gatan hĂ€r hemma. Har bara legat och slappat i soffan. Gjorde iallafall ett fint fynd i en garderob i Edwins rum. Ett par (nĂ€stan) sprillans kavatskor. Tror att jag köpte dom till Edwin för fyra Ă„r sedan, men sĂ„ tyckte jag att det var en bra idĂ© att gömma dom i en ica-kasse. TUR ATT JAG HITTADE DOM! Passade Elsa perfekt. Men nu blir det hopp i sĂ€ng och ladda för en ny arbetsvecka. Imorgon börjar allvaret pĂ„ riktigt... 

(null)

(null)

vardagslivet đŸŒȘ

(null)

Dagarna rullar pĂ„ och dom hĂ€r tvĂ„ virvelvindarna spenderar just nu sina dagar med pappsen. Jag sĂ€ger alltsĂ„ hejdĂ„ pĂ„ morgonen och kommer hem pĂ„ eftermiddagen. Helt utan kontroll över vad ungarna gör, Ă€ter och har för klĂ€der pĂ„ sig. Jag kan inte lĂ€ngre se vartenda steg dom tar, pussa pĂ„ dom nĂ€r jag vill eller se med egna ögon att dom mĂ„r bra. Fatta vad lĂ€skigt?! 

Nu har dom ju vĂ€rldens bĂ€sta pappa sĂ„ jag kĂ€nner mig sĂ„klart lugn. Men bara grejen att inte se dom hela tiden Ă€r vĂ€ldigt jobbig. Varken Edwin eller Elsa hade saknat mig första dagen, ett bra tecken Ă€ndĂ„. 

(null)

PĂ„ nya jobbet gĂ„r det sakta men sĂ€kert framĂ„t. Habiliteringspersonal kallas vi och jag verkar ha hamnat i ett helskönt gĂ€ng dĂ€r humor och skratt Ă€r ledorden. Det Ă€r sĂ„klart mycket att ta in och lĂ€ra sig, men tids nog sĂ„ gĂ„r det nog som rinnande vatten. Det kĂ€nns iallafall bra redan efter nĂ„gra dagar, sĂ„ jag tror detta blir kanon! 

Annars har det inte hĂ€nt sĂ„ mycket den hĂ€r veckan. Jag har varit trött nĂ€r jag kommit hem frĂ„n jobbet, men det har varit underbart att Ă„terförenas med barnen! Mattias har briljerat pĂ„ hemmaplan mĂ„ste jag sĂ€ga... Att lĂ€mna över hemansvaret till honom har jag gruvat mig för. Har tĂ€nkt mig överfulla köksbĂ€nkar, soffkuddar pĂ„ golven, disk pĂ„ vardagsrumsbordet, leksaker enda ut pĂ„ parkeringen osv osv. Men jag har kommit hem till fĂ€rdiga middagar, stĂ€dat hem och tom diskbĂ€nk varje dag. Phew! 

Annars har eftermiddagarna bestĂ„tt av fotbollstrĂ€ning, sĂ€llskapsspel, kvĂ€llsfika, mys och extra mĂ„nga kramar. LĂ€ngtar verkligen till helgen nu. Planerar att bara sitta och titta pĂ„ barnen, frĂ„n morgon till kvĂ€ll typ. 

Lite shopping har Ă€ven hunnits med. Hade ett telefomöte i tisdags sĂ„ jag passade pĂ„ att springa pĂ„ stan medans... Unnade mig en ny höstjacka. En jĂ€ttefin mörkblĂ„ Helly Hansen som var nedsatt med halva priset. Födelsedagspresent till mig sjĂ€lv! En behövlig sĂ„dan dĂ„ min förra jacka var trasig. Till Elias hĂ€mtade jag upp en kasse med lite byxor och en tröja, perfekt nu till skolan. Fyra par byxor + tröjan för 150 kronor. Som hittat! 

Hemmet har uppdaterats med nya prylar frĂ„n Perfect home som jag bestĂ€llde hos Johanna. En stor fin "optiker-poster" som fick plats pĂ„ tavelvĂ€ggen i vardagsrummet. Och nya krukor till sovrummet. Eftersom murgrönorna gav upp efter den heta sommaren fick tvĂ„ nya gröna vĂ€xter flytta in sĂ„ lĂ€nge. FrĂ€scht och fint igen! Men sen fĂ„r krukorna flytta in i vĂ„rt nya sovrum dĂ€r fönstret Ă€r mindre, med andra vĂ€xter i och ny lampa bredvid. 

Men nu Àr det sovdags för den hÀr trötta mamman. Imorgon Àr det fredag och helg! Det ska bli underbart hÀrligt. Jag har ju inte jobbat pÄ över ett Är, sÄ lillhjÀrnan Àr ganska överhettad nu...

(null)

(null)

(null)


28, och ny vardag 🍂

(null)

SĂ„hĂ€r sĂ„g det ut igĂ„rmorse nĂ€r jag blev vĂ€ckt av min Ă€lskade familj. Först sovmorgon och sedan dundrade dom in allihopa, sjungades. Ett bĂ€ttre sĂ€tt att vakna pĂ„ nĂ€r man fyller 28 Ă„r kan jag inte tĂ€nka mig! 

Vi hade en lugn och skön söndag. Elias var bjuden pĂ„ kompiskalas sĂ„ han hade brĂ„ttomt att ge sig ivĂ€g! Vi andra donade pĂ„ med lite av varje och förberedde inför eftermiddagens "kalas" hĂ€r hemma. 

En eftermiddag med hĂ€rlig familj och slĂ€kt! TĂ€nk att man blir sĂ„ pass uppvaktad fast man bara fyller 28. Pengar, swish, presentkort, bio, Ernst kökshanddukar, hudvĂ„rd, hĂ„rvĂ„rd och en full kartong med favoritsnusen. Dom kĂ€nner mig, mina nĂ€ra och kĂ€ra! Sedan kom Ă€ven Johanna, Ida och Agnes för att hĂ€mta Elias. Och dom hade med sig en sĂ„n fin blomkruka! Tusen tack alla fina! 

(null)

(null)

(null)

SöndagskvĂ€llen blev lugn. Barnen var trötta och somnade fort efter att familjen Östlund/Wallström Ă„kt hem. Vi vuxna plockade undan, röjde och sjönk sedan ned i soffan med lite gott kvĂ€llsfika. 

Imorse gjorde barnen morgon lĂ„ngt före tuppen. Men det kĂ€nns bara bra att dom fĂ„r in vanan med tidiga mornar nu till hösten. I november ska samtliga familjemedlemmar kliva upp och lĂ€mna hemmet mellan 06:45-07:30. Jag och barnen blir dom lyckligt lottade och fĂ„r hĂ„lla oss hemma lĂ€ngst pĂ„ mornarna. Alltid nĂ„got. 

Den hĂ€r dagen hade jag och Elsa en liten dejt med Elin och LinnĂ©a. Vi bestĂ€mde oss för att Ă„ka in till stan för att shoppa och luncha! Mattias och Peter Ă„kte till Nansta för att spela golf och Edwin hĂ€ngde med gammelmormor. 

Vi tjejer fick en vĂ€ldigt mysig och bra dag pĂ„ stan. Tacotallrik till lunch, mmm. Shoppade Ă€ven SÅ fina höstklĂ€der till bĂ„de Elsa och Edwin! Plus att en bestĂ€llning trillade ner i postlĂ„dan sen med lite höstfint till lillan. Nu har hon sĂ„ hon klarar sig. Elias fick kalsonger, men har Ă€ven lyckats komma över ett billigt klĂ€dpaket pĂ„ facebook till honom som jag ska hĂ€mta i veckan. Sen sĂ„, Ă€r dom höstredo alla tre kidsen! SjĂ€lv unnade jag mig faktiskt ett par inneskor till jobbet. TĂ€nk va!

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter en shoppingdag blir man trött. Vi tog det lugnt hĂ€r hemma bara... Gjorde ungsfalukorv till middag, la ut lite klĂ€der till försĂ€ljning pĂ„ facebook, lekte med barnen och gick ut i trĂ€dgĂ„rden en stund för att piggna pĂ„ oss lite. Det blĂ„ste friska lite kyliga vindar sĂ„ vi passade pĂ„ att andas in och njuta rejĂ€lt. Elsa kröp runt och smaskade pĂ„ Ă€pplen, hon Ă€lskar att vara ute! 

Under kvĂ€llen busade vi lite pĂ„ golvet innan Elsa skulle sova och helt plötsligt tog hon sina första stapplande steg! Elva mĂ„nader och fyra dagar. Mammas stora tjej. Jag som trodde att jag skulle missa det nu nĂ€r jag börjar jobba. SÅ glad att jag fick vara med. Undrar om det lossnar helt i veckan eller om det dröjer? Med Edwin gick det fort minns jag.

(null)

NĂ€r barnen hade somnat blev det soffhĂ€ng för oss vuxna. Men jag har Ă€ven förberett mig inför morgondagen. Duschat, packat vĂ€skan och provat inneskorna. Det kĂ€nns som jag ska börja skolan! Precis som Elias gjorde idag. Storkillen gĂ„r numera i första klass och premiĂ€rdagen verkade ha gĂ„tt bra. Hur fort gĂ„r Ă„ren egentligen?!

Nu ligger jag nedbĂ€ddad och ska sova. BĂ„de lĂ€ngtar och har lite Ă„ngest inför morgondagen... Men jag vet att det kommer gĂ„ bra. Bara jag kommer in i det. Det blir spĂ€nnande och nyttigt med en ny vardag! Och det kĂ€nns skönt att Mattias ska vara hemma till november sĂ„ att jag kan fokusera helt pĂ„ nya jobbet utan dagislĂ€mning, hĂ€mtning och vab. SĂ„ Ă€r jag förhoppningsvis varm i klĂ€derna tills det riktiga vardagslivet drar igĂ„ng. 

en bĂ„tutflykt ⚓

(null)

I fredags kom vi Ă€ntligen ivĂ€g ut pĂ„ sjön med bĂ„ten! Den har stĂ„tt parkerad pĂ„ gĂ„rden nĂ€stan hela sommaren, men klart vi mĂ„sta ge oss ivĂ€g pĂ„ en liten bĂ„ttur med grabbarna. Den hĂ€r sommaren har vi ju istĂ€llet prioriterat strandhĂ€ng och renovering, plus att vi numera har en liten donna som nog inte skulle uppskatta att sitta stilla i en bĂ„t...

Gammelmormor kom hit och passade Elsa medan vi andra gav oss ivĂ€g. Det blĂ„ste rĂ€tt mycket, men vi letade upp en liten vik och kastade i ankare. Elias och Edwin hade sina fiskegrejer med. Edwin drog upp tre mörtar med sitt metspö och Elias kĂ€mpade med sitt kastspö. NĂ€r det inte gav nĂ„got sĂ„ ville han snĂ€llt lĂ„na brorsans spö, och dĂ„ fick Ă€ven han napp! 

Vi hade med oss en termos med hetvatten sĂ„ vi kunde vĂ€rma pĂ„ lite korv med bröd till lunch. Myspys att Ă€ta och fika bullar i en guppande bĂ„t. Ett gĂ€ng ankor gjorde oss sĂ€llskap och ville gĂ€rna smaka! 

Efter nĂ„gon timme kom dock regnet... Vi skyndade oss tillbaka till bryggorna och Ă„kte hemĂ„t. Nöjda och glada barn efter en hĂ€rlig utflykt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen blev lugn hĂ€r hemma. Tom kom hit och vi bestĂ€llde pizza till middag! Fredagsmys. Mattias och pappa flyttade Ă€ven köksfönstret ut till nya sovrummet, sĂ„ nu Ă€r det igenbommat och mörkt i köket... Men jag tror jag har kommit pĂ„ vad jag vill ha dĂ€r nu. En inbyggd hylla med spotlights, sĂ„ det blir en stor ljuskĂ€lla liksom! 

Barnen somnade tidigt, trötta efter en bra fredag. Jag gick dĂ„ ut till hĂ€ngmattan och chillade en stund. Tittade pĂ„ Mattias som renoverade och donade... Det blir nog bra med dethĂ€r sovrummet Ă€ndĂ„. Jag som varit lite skeptisk. Men utifrĂ„n ser det bra ut och jag Ă€r ju medveten om att vi definitivt behöver ett sovrum bĂ€ttre Ă€n ett uterum. Ett uterum som dessutom aldrig anvĂ€ndes mer Ă€n som sopsorteringsrum och typ förrĂ„d/kylrum under vintern. Nu förvandlas istĂ€llet vĂ„rt lilla hus till 5 rum och kök. Sovrum till samtliga familjemedlemmar! 

Altanen före:
(null)

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp till lördag. Barnen var pigga och glada, vi förĂ€ldrar not so much... Men efter lite kaffe och frukost gick det vĂ€l an. Fick energi till att köra igĂ„ng en maskin tvĂ€tt, vika massa rena klĂ€der och bĂ€dda rent i sĂ€ngarna. Heja! 

Sedan var det dags för fotbollstrĂ€ning för Edwin. Glömmer alltid bort att dom kör pĂ„ lördagar med (förtrĂ€nger det kanske) men nĂ„gon har stenkoll. SĂ„ jag och bröderna bus tog oss ivĂ€g till fotbollsplanen. Edwin Ă€lskar verkligen sin fotboll och sitt gĂ€ng, sĂ„ glad att han har hittat en aktivitet. Elias lekte med en skolkompis under tiden. 

(null)

PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€ngde vi in pĂ„ röda korset pĂ„ Elias begĂ€ran. Fyndade lite i klĂ€dvĂ€g till kidsen, och fina skor till Elsa. VĂ€l hemma igen var det lunchdags, vi hade en hel del pizzarester sedan gĂ„rdagen. Elsa hade precis vaknat och var pĂ„ goshumör, lilla gogumman... 

Sedan spenderade vi nĂ„gon timme utomhus. Lillan provade sina nya skor, försökte Ă€ta Ă€pple och jagade Elias radiostyrda monstertruck. Jag tog en liten runda ocg slĂ€ngde vissna blommor, vattnade och klippte ner nĂ„gra rosbuskar. Pappa var hĂ€r och hjĂ€lpte Mattias med renoveringen, sĂ„ det var full rulle hĂ€r ute. 

(null)

(null)

Vi bjöd mina förĂ€ldrar pĂ„ middag, nĂ„gon slags kycklinggryta blev det. Gott! Sedan smet Elias och jag ivĂ€g till stan en svĂ€ng. Jag hade fyndat en fin höstoverall till Elsa pĂ„ facebook som jag skulle hĂ€mta. SÅ fin! Älskar verkligen prickigt... 

Vi Ă„kte Ă€ven pĂ„ ica för att handla lite inför morgondagen. Ja, det Ă€r visst nĂ„gon som fyller 28 Ă„r dĂ„. Jag fick tĂ€nka till bĂ„de en och tre gĂ„nger innan jag kom pĂ„ hur mycket jag skulle fylla. Kan vi stanna tiden? Nu Ă€r det 10 ÅR SEDAN jag var 18, tog körkort och tyckte jag var sĂ„ himla vuxen. Och nu nĂ€rmar man sig 30 liksom, utan att man har förĂ€ndrats nĂ„tt?! Eller? Åldersnoja. 

KvĂ€llen har varit lugn. Lite lördagsmys framför en film med Elias och Edwin efter att Elsa somnat. Sedan blev det dusch och hopp i sĂ€ng för tvĂ„ trötta killar! Vi vuxna har lite soffhĂ€ng framför youtube nu, men snart ska Ă€ven vi krypa ner i vĂ„r renbĂ€ddade sĂ€ng! 

(null)


time flies 🩋

(null)

Dagarna flyger ivÀg och vi har redan kommit till torsdag. Fyra dagar kvar. Fyra enstaka dagar kvar tills jag börjar mitt nya jobb. Skulle vilja pausa tiden (i ett Är eller tvÄ) och bara vara i den hÀr bubblan ett tag till. Men jag fÄr helt enkelt kavla upp Àrmarna och köra pÄ...

Vi har haft nĂ„gra lugna och sköna dagar. I tisdags Ă„kte grabbarna i familjen ivĂ€g pĂ„ en mysig fisketur. Dom har dragit upp ett gĂ€ng regnbĂ„gar, grillat korv och haft det mysigt. Elsa och jag hade det inte fy skam vi heller... Vi fick besök av Carro och Elwira. SoffhĂ€ng, kaffe och skitsnack. 

NĂ€r vi blev ensamma igen tog jag och Elsa en promenad in pĂ„ byn. Ett besök pĂ„ röda korset (fyndade en tröja + leggings till lillan) och en snabb svĂ€ng in pĂ„ ica. Dom hade fina "bollkryss" i en höstig lila fĂ€rg för kanonpris. SlĂ€ngde nĂ„gra vissna blommor pĂ„ bron och gjorde lite sensommarfint. 

PÄ kvÀllen var det Àntligen dags för fotbollstrÀning för Elias efter sommaruppehÄllet. Som han lÀngtat. Edwin och jag följde med och tittade. En hÀrlig fotbollskvÀll...

(null)

(null)

(null)

IgĂ„r hade vi onsdagen pĂ„ besök. Förmiddagen spenderades hemma. Gick bland annat igenom barnens garderober. En liten koll inför hösten. Edwin behöver byxor, Elias behöver underklĂ€der och Elsa behöver tröjor. SĂ„ det blev en (eller tre) bestĂ€llningar. BestĂ€llde Ă€ven en fin klĂ€nning, turban och skor till Elsa och snygga jeans/tröjor till bröderna bus som dom eventuellt ska ha pĂ„ en fotografering i september. Fint var det iallafall.

(null)

PĂ„ eftermiddagen fick jag lite lyxig egentid. Fick ett presentkort pĂ„ massage i julklapp som det var dags att utnyttja nu. En timmes ljuvlig aromamassage. SĂ„Ă„Ă„ skönt... Sedan tog jag en kopp kaffe hos mamma innan jag Ă„kte till stan för att handla och hĂ€mta ut paket. 

Resten av kvĂ€llen gick i ett. Vi Ă„t grabbarnas egenfĂ„ngade fisk till middag, sen var det Edwins tur att Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. Jag Ă„kte ensam med alla barnen medan Mattias stannade hemma och klippte grĂ€set. Ja, det Ă€r nog lika bra att Elsa börjar vĂ€nja sig vid fotbollsplanen för det kĂ€nns som att vi kommer att hĂ€nga dĂ€r en hel del med hennes fotbollstokiga bröder! 

(null)

NÀr vi kom hem somnade Elsa nÀstan direkt. Trött tjej. Men det gÄr faktiskt vÀldigt bra med dom nya rutinerna. Det Àr vÀl förmiddagarna som Àr kÀmpigast bara. Hon blir trött redan vid 10-tiden, men det gÄr bÀttre och bÀttre att hÄlla ut. Hon brukar Àta lunch runt 11 nu och sedan somnar hon sött.

Vi andra tittade pÄ hockey med Niklas som kom hit. TrÀningsmatch mellan BrynÀs och DjurgÄrden. Sedan var vi bra trötta allihopa och somnade gott.

(null)

Idag gjorde vi morgon före tuppen hela gĂ€nget. Mattias skulle besikta bilen för att se om allt stod rĂ€tt till. NĂ„gra smĂ„grejer fanns att fixa, men en del gĂ„r pĂ„ garantin. Ingan svindyra utgifter, tack och lov! Medans donade vi andra pĂ„ hĂ€r hemma... Jag tvĂ€ttade och dammsög med min lilla hjĂ€lpreda. Edwin och Elias lekte uppe i sina rum under tiden. Det har varit vĂ€ldigt lite lek uppe under sommaren, men nu till hösten och vinter kanske det blir mer. 

Medan Elsa sov började vi förbereda för vĂ„ra gĂ€ster som skulle komma. Det vankades nĂ€mligen hamburgefest hĂ€r hemma idag! 

(null)

Carro, Lars, Ebba, Nils och Viggo kom hit vid 13-tiden. Mattias grillade ett berg med hamburgare som vi högg in pĂ„ vid lĂ„ngbordet i köket. Ja, Ă€r man 10 personer sĂ„ krĂ€vs det ju lĂ„ngbord. Tur Ă€ndĂ„ att vi har kvar vĂ„rt gamla, för det funkar ju super att duka sĂ„dĂ€r vid kommande kalas/jul ocksĂ„.

Barnen lekte och hade roligt efter maten. En massa bus bĂ„de inne och ute! Sedan blev det glass med goda tillbehör till efterrĂ€tt som dom köpte med. Mmmm... Tack för en trevlig stund! 

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen blev lugn. Vi lĂ„g i soffan och tittade pĂ„ teve ett tag, tror alla var lite trötta efter en tidig morgon. Elsa och jag gick sedan ut en svĂ€ng för att kolla pĂ„ pappsen nĂ€r han mĂ„lade panelen pĂ„ utbygget. Det tar sig... imorgon ska fönstret flyttas frĂ„n köket och till sovrummet, spĂ€nnande. 

Elsa tyckte det var skönt att komma ut efter en hel dag inomhus. Hon satt i vagnen och njöt. Myste in sig i sin stora snuttis nĂ€r det blĂ„ste. Sedan blev hon lite piggare nĂ€r hon kom in igen, friskluft gör susen! 

(null)

KvĂ€llen har jag och bröderna bus spenderat pĂ„ fotbollsplanen. Forsa spelade match och bĂ„de Elias och Edwin Ă€lskar att vara dĂ€r med alla vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra! Mormor och gammelmoster i kiosken, morfar sköter matchklockan, gammelmorfar i intrĂ€det, Tompa som spelar, Janne som Ă€r trĂ€nare och gammelmormor som hejar pĂ„. SĂ„ himla mysigt att umgĂ„s allihop. 

Edwin trÀffad en kompis frÄn fotbollstrÀningen som han lekte med, sedan en gammal dagiskompis. SÄ han hade fullt upp och var alldeles svettig efterÄt. Elias Àr ju superintresserad av matchen sÄ han hade fullt fokus.

NĂ€r vi kom hem blev det lĂ€ggdags nĂ€stan pĂ„ en gĂ„ng. Trötta grabbar efter en rolig dag! Vi vuxna ska ocksĂ„ sova snart, imorgon vĂ€ntas lite Ă€ventyr! 

(null)

sista veckan 💔

(null)

Dagarna gĂ„r, och idag kickade vi igĂ„ng Ă€nnu en ny vecka. Som ju faktiskt Ă€r min sista vecka som mammaledig. Jag ska alltsĂ„ lĂ€mna över stafettpinnen till Mattias... Det kĂ€nns sĂ„klart sorgligt, men ocksĂ„ naturligt. Ett nytt kapitel. 

VĂ„ran helg var iallafall lugn och skön. Edwin hade ju en sleepover hemma hos mormor och morfar sĂ„ det var rĂ€tt tomt i huset nĂ€r jag och Elsa vaknade pĂ„ lördagsmorgonen. Mattias tog sovmorgon, men sedan Ă„kte han och jobbade en svĂ€ng. IstĂ€llet för att vara hemma och göra ingenting, Ă„kte jag och Elsa pĂ„ lite Ă€ventyr med gammelmormor! 

En dag i söderhamn blev det. Shopping pĂ„ E-center, lunch, fika och en liten roadtrip runt bĂ„de norrala och söderala för att kolla pĂ„ husen dĂ€r mormors syster bott och levt innan hon dog som vĂ€ldigt ung. En trevlig dag och sedan en lugn kvĂ€ll hemma. Edwin kom hem igen och det blev lördagsmys! Fick Ă€ven ett snabbt besök av Peter och LinnĂ©a innan barnen skulle sova. 

(null)

(null)

(null)

Under söndagen lullade vi pĂ„ hĂ€r hemma bara.  Mattias jobbade pĂ„ med renoveringen. Just nu spikas det upp panel pĂ„ utsidan. Sakta men sĂ€kert... Jag donade med lite tvĂ€tt och underhöll barnen. Elsa Ă€r inne i en klĂ€ng-period just nu och vill bli buren hela tiden. Fy fabian vad lĂ€skigt det Ă€r nĂ€r mamma lĂ€mnar rummet! 

Under eftermiddag startade Mattias grillen, men jag fick snĂ€llt spara min mat till senare eftersom jag skulle ivĂ€g pĂ„ Perfect home-party hos Johanna. Mamma följde ocksĂ„ med och vi fick njuta av kaffe, fika, fina inredningsprylar och trevligt sĂ€llskap. SĂ„ mysigt! Lite shopping blev det med sĂ„klart, vĂ€ntar med spĂ€nning! Sedan tog vi med oss Elias hem. 

Bröderna bus började genast att spela fotboll nĂ€r dom sĂ„gs hĂ€r hemma. Sedan blev det kvĂ€llsfika (grill-rester för mig och Elias) innan det blev hopp i sĂ€ng. Elsa sov redan nĂ€r vi kom hem, vi hĂ„ller pĂ„ att införa nya rutiner för henne. En tupplur om dagen bara, och lĂ€ggdags runt 19-tiden. 

(null)

Idag har vi mÄndagen pÄ besök. Elias sista sommarlovsvecka. Min sista vecka som mammaledig. Sommaren har gÄtt fort samtidigt som den kÀnnts evighetslÄng. Men vilken sommar alltsÄ! Den lever vi lÀnge pÄ...

Förmiddagen började lugnt. Grabbarna var uppe och donade med fotbollskort och jag myste nere med Elsa medan Mattias jobbade pĂ„ med sovrummet. Elsa vaknade redan vid 07-tiden, sĂ„ det var lite kĂ€mpigt att hĂ„lla henne vaken till 11:30 dĂ„ det var dags för powernap. I vanliga fall har hon sovit en svĂ€ng runt 10-tiden och sedan vid 14/15-tiden igen, men nu försöker vi som sagt slĂ„ ihop dessa tupplurer till en enda. Som det blir pĂ„ förskolan sen. 

NĂ€r lillan blev gnĂ€llig drog jag fram dammsugaren. Alltid poppis! TvĂ„ flugor i en smĂ€ll. Rena golv och nöjd unge... StĂ€dade Ă€ven toaletten lite snabbt innan det Ă€ntligen var sovdags för Elsa och lunch för oss andra! 

Eftermiddagen bjöd pĂ„ en liten utflykt med Elias och Edwin. Nu suger vi ut det sista av vĂ„r ledighet tillsammans! Det blev minigolf pĂ„ Ankarmon och sedan mjukglass. VĂ€ldigt uppskattat av bröderna bus... Elsa fick mysa hos sin mormor medans, vilket hon nog tyckte var minst lika mysigt. 

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem var det middagsdags. Korvstroganoff och ris blev det. Även Elsa fick en portion och klappade hĂ€nderna av förtjusning. Vill sĂ„ gĂ€rna byta ut barnmatsburkarna snart, men det Ă€r svĂ„rt nĂ€r jĂ€ntan inte har en endaste tand Ă€n! FĂ„r lite panik, vill ju att hon ska "lĂ€ra sig Ă€ta riktigt" innan hon börjar dagis! Hoppas det ploppar upp nĂ„gon tandsing snart... 

KvĂ€llen blev sedan lugn. Elias och Edwin har spelat fotboll ute och Elsa har sprungit runt med gĂ„-vagnen. Det har gĂ„tt över förvĂ€ntan att hĂ„lla henne vaken pĂ„ eftermiddagarna. Ja, den hĂ€r dagen blev optimal. Hon sov mellan 11:30 och 13:20 ungefĂ€r, sedan höll hon sig vaken till 19:20 innan hon somnade gott. Ett sovschema som vore tipptoppbra! 

Busbröderna somnade som vanligt sjĂ€lva efter dusch, fika och en godnattsaga. Vi vuxna har haft soffhĂ€ng, men nu blir det sĂ€ngen... MÅSTE lĂ€ra mig att somna i tid nu nĂ€r det drar ihop sig till vardag och jobb. Kontorstid dessutom! Tack och lov jobbar jag 08-16 sĂ„ jag slipper dom hĂ€r riiiiktigt tidiga mornarna, och likasĂ„ barnen. Men det blir tufft Ă€ndĂ„. Det jag ser mest fram emot Ă€r lediga helger JÄMT och att vara ledig pĂ„ alla röda dagar. Det har jag typ aldrig varit, sĂ„ nu ser jag fram emot den dĂ€r fredagskĂ€nslan! 

(null)

(null)



ny telefon đŸ“±

(null)

Fredag! Dock inget att hurra över direkt tycker jag som bara Ă„ngest-rĂ€knar ner dagarna (11 kvar) tills mammaledigheten Ă€r över... Det Ă€r för sorgligt. Men jag vet att det kommer bli bra och att man vĂ€njer sig vid rutinerna snabbt, jag har ju gjort den hĂ€r resan förr.

HĂ€r hemma bjöds mamman pĂ„ sovmorgon dagen till Ă€ra. Och sedan nykokt kaffe. Man tackar! Sedan började det regna sĂ„dĂ€r mysigt och det kĂ€ndes SÅ skönt att ha en oplanerad dag.

Fast lite planer fanns det ÀndÄ. Carro kom hit och drack kaffe pÄ förmiddagen, och sedan kom Àven Marlene. Det var inte igÄr man hade kompis-hÀng med gamla goa vÀnner... Vi smet upp pÄ Elias rum med en varsin kopp kaffe, stÀngde in oss och pratade en massa skit. Barnen fick övervÄningsförbud och fick istÀllet busa nere med Mattias. En sjukt hÀrlig stund verkligen!

Marlene var Àven snÀll och klippte mig (lÀs: fixade till det jag förstört sjÀlv). En riktigt frisör har inte rört mitt hÄr pÄ sÀkert 4 Är, sÄ det var pÄ tiden... Hon jÀmnade till det och klippte luggen pÄ rÀtt sÀtt. Jag hade nÀmligen experimenterat lite vÀl vÄgat... Tack för en mysig stund tjejer!

Under eftermiddagen Ă„kte hela familjen hem till mamma och pappa dĂ€r vi blev bjudna pĂ„ tacosmiddag. Gudagott! Jag hade Ă€ven fullt upp med att installera min nya telefon. Äntligen en ny iphone! Min förra var det visserligen inget större fel pĂ„, förutom att minnet var överfullt (bara 16 GB) och surfen var typ obefintlig. SĂ„ nu blev det en nyare modell med mycket minne och mer surf, fast Ă€ndĂ„ lika mĂ„nadskostnad ungefĂ€r. 

Efter maten dukades det fram kaffe, kakor och godis. Edwin lekte godisaffÀr och sedan bestÀmde han sig för att övernatta hos mormor och morfar. TÀnk vilken lyx att bo sÄ nÀra och ha vÀrldens finaste relation med sina morförÀldrar!

Vi andra Ă„kte hemĂ„t. Mattias skulle ut med en kompis ikvĂ€ll sĂ„ han gjorde sig redo för det. Elsa gjorde slut pĂ„ sin sista energi innan hon totaldĂ€ckade klockan 19:30 ungefĂ€r. SĂ„, hĂ€r sitter jag helt ensam i soffan nu. Ser fram emot en lugn kvĂ€ll med mitt favoritgodis, en bra film och att bre ut mig över hela soffan! 
(null)

(null)

(null)

(null)     

en bestĂ€md donna â˜đŸŒ

(null)

En torsdag. En tryckande vĂ€rme. En överfull tvĂ€ttkorg. Och en vĂ€ldigt bestĂ€md liten donna som vĂ€grat att sova. Tur att hon Ă€r vĂ€rldens goaste lilla donna trots allt...

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 08-tiden hela familjen. Jag Ă€r alltid lite seg pĂ„ mornarna (ingen morgonmĂ€nniska för fem öre) och det tar ett tag innan jag kĂ€nner mig glad och peppad pĂ„ dagen. Förut var jag alltid "tvungen" att bĂ€dda alla sĂ€ngar och fĂ„ det fint omkring mig innan jag drack morgonkaffer. Den rutinen har jag slĂ€ppt sedan familjens tredje barn kom till vĂ€rlden... Nu Ă€r det "ge mig kaffe NU" som gĂ€ller, direkt nĂ€r jag kliver upp. Men sen gĂ„r jag alltid min lilla runda och bĂ€ddar, plockar och donar. Och nĂ€r det Ă€r klart har jag blivit nĂ„gorlunda mĂ€nniska och Ă€r redo för dagen. 

Just idag var det hemmafix som stod pĂ„ schemat. NĂ€r tvĂ€ttkorgen svĂ€mmar över, kylskĂ„pet ekar tomt och golvet kĂ€nns som en sandstrand finns det inga undanflykter lĂ€ngre... 

Edwin hade dock tur och fick Ă„ka in till stan för att hĂ€nga med gammelmormor. Dom skulle leka pĂ„ Mulle Meck, köpa fotbollskort och sedan Ă„ka buss hem. VĂ€rldens bĂ€sta dag enligt lilleman! Vilken bra gammelmormor jag har, sa han innan vi Ă„kte. Ja, det har han verkligen. 

Vi hĂ€r hemma donade pĂ„ i vĂ€rmen. Mattias renoverade och jag körde igĂ„ng i tvĂ€ttstuga. Elsa sov en tidig tupplur mellan 10:15 och 11:30 typ. SĂ„ jag fick en del gjort direkt frĂ„n start. Efter lunchen Ă„kte vi in till maxi för en storhandling. Den första storhandlingen pĂ„ evigheter. Det har bara blivit smĂ„handlingar under sommaren, sĂ„ nu var det verkligen dags att fylla upp skĂ„pen rejĂ€lt hĂ€r hemma! 

NĂ€r vi kom hem var tanken att Elsa skulle somna, som hon brukar göra nĂ„gon gĂ„ng mellan 14-15. Men inte idag. Hon vĂ€grade! Det busades och skrattades och gud vet vad... SĂ„ till slut gav jag upp nĂ€r klockan blev för mycket. Gissa om det var en helnöjd donna jag bar upp frĂ„n sĂ€ngen? Yes, jag vann morsan. Mattias lagade middag, sedan Ă„kte han ivĂ€g för att fiska hela kvĂ€llen. 

Tanken var att jag skulle damma och stĂ€da badrummet medan lillan sov, men det sket sig. Skyndade mig att dammsuga bara, sedan blev det fullt fokus pĂ„ en övertrött unge. Men hon var go och glad Ă€ndĂ„... 

Min kĂ€ra mamma hĂ€mtade Edwin hos gammelmormor. Elsa blev glad att se dom och fick lite extra energi av det. Edwin var helnöjd med dagen och började genast att sortera bland sina nya fotbollskort. Klockan gick segt bara för att jag ville att den skulle gĂ„ fort. MĂ„tte hon bli tillrĂ€ckligt mycket för att Elsa kan fĂ„ somna... Vi fördrev tiden ute i trĂ€dgĂ„rden. Mysa i hĂ€ngmattan, hoppa studsmatta, krypa i grĂ€set och mumsa pĂ„ plommon. Och vips började klockan nĂ€rma dig 19-tiden! 

Elsa totalslocknade klockan 18:55 efter en flaska vĂ€lling. DĂ„ hade hon alltsĂ„ varit vaken sedan 11:30, vilket aldrig tidigare hĂ€nt. Men tanken Ă€r ju att snart ta bort den sista tuppluren pĂ„ eftermiddagen, men dĂ„ bör hon nog sova första powernapen lite senare Ă€n vid 10-tiden. Vi fĂ„r se hur det blir. 

Edwin var vaken en stund till och myste med mig i soffan. Sedan duschade vi, gjorde oss natteklara och lĂ€ste godnattsaga. Han har blivit SÅ himla duktig pĂ„ att somna sjĂ€lv uppe i sitt rum nu. Förut ville han att man satt uppe tills han somnade, men nu ligger han ensam och filosoferar tills han somnar. Elias har ocksĂ„ blivit jĂ€tteduktig pĂ„ den biten, han som faktiskt hade det jobbigast med att somna sjĂ€lv förr. Men nu lĂ€ser vi en saga, sĂ€ger godnatt och gĂ„r sedan ner. Storkillarna vĂ„ra! 

Nu Ă€r de soffhĂ€ng som gĂ€ller för mig. Har tittat pĂ„ Ernst och Ă€tit varma mackor i min ensamhet. Men snart kommer Mattias hem och det blir hopp i sĂ€ng... Ny dag imorgon! 
(null)

livet pĂ„ stranden đŸŒŸ

(null)

Idag har vi levt det ljuva strandlivet igen. PĂ„ vĂ„r favoritstrand Horne. Det var dock lite kallare i vattnet nu, men det svalkade bara skönt. Man har ju blivit rĂ€tt bortskĂ€md med varmt vatten i sommar, för i vanliga fall skulle man nog inte klaga pĂ„ att bada i 21 gradigt vatten... 

Vi Äkte till stranden pÄ tidiga förmiddagen och stannade i flera timmar, som vanligt. Det badades, fikades och spelades fotboll. Ljuvliga timmar! Tom, gammelmormor och gammelmoster gjorde oss sÀllskap.

Elsa sov tvĂ„ svĂ€ngar i vagnen, men nĂ€r hon var vaken ville hon bada och krypa runt i sanden. Jag trodde ju verkligen inte att vi skulle hĂ€nga pĂ„ stranden sĂ„ pass mycket som vi gjort denna sommar, med vĂ„ra lilla krypande lillasyster. Men hon har Ă€lskat strandlivet lika mycket som oss andra och har verkligen varit ett underbarn att ha med sig! SĂ„ nöjd, lugn och lĂ€ttroad.

(null)

(null)

(null)

(null)

Strax innan 16-tiden var vi hemma igen. Mattias hade dÄ gjort hemmagjord pizza som vi högg in pÄ. Gött! Sedan hann vi nÀstan bara packa upp och byta om innan det var dags att hoppa in i bilen igen... Fast att köra bil Àr just nu ett nöje, Àlskar verkligen vÄr nya bil.

Edwins fotbollstrĂ€ning drog igĂ„ng ikvĂ€ll, sĂ„ han och jag Ă„kte dit. En taggad kille som numera Ă€r riktigt fotbollstokig! Han berĂ€ttade pĂ„ en gĂ„ng för sina trĂ€nare att han minsann hade trĂ€nat jĂ€ttemycket fotboll hemma i sommar, haha. Och det syntes verkligen. FrĂ„n att ha sprungit runt och jagat tjejer, lekt och inte brytt sig alls - till att vara fullt fokuserad och ge allt pĂ„ matchen dom spelade. SÅ kul att se!

KvĂ€llen hemma blev lugn och skön. Busade med Elsa pĂ„ golvet och donade lite med fotbollskort tillsammans med Edwin. Sedan var det tvĂ„ trötta barn som somnade sött efter en rolig dag. Och nu ska vi vuxna göra detsamma! 

(null)

ny familjebil 🚗

(null)

En ny vecka har tagit vid och dagarna rullar pĂ„. Vi som egentligen inte hade nĂ„gra planer alls (förutom lugn och ro) denna vecka har bara varit ute och flĂ€ngt tycker jag... 

IgĂ„r spenderade vi till exempel eftermiddagen pĂ„ Dellenbaden, Ă€ventyrsgolf och glassfika! Edwin var en hejare pĂ„ minigolfen den hĂ€r gĂ„ngen sĂ„ han tyckte det var superroligt. Elsa tajmade in det bra och sov i vagnen medan vi spelade. Sedan vaknade hon lagom till fikat, utrĂ€knat frĂ„n hennes sida tror jag! 

Vi bestÀllde megastora glassar och mumsade för glatta livet. Oj oj oj vad gott det var alltsÄ. Sedan var vi mer Àn mÀtta nÀr vi rullade hemÄt, nöjda och glada efter en mysig utflykt.

(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit ute och flÀngt igen. Men allra först hade vi en lugn förmiddag hemma... Mattias renoverade liten och jag myste med barnen. Efter lunch lÀmnade vi av Elsa hos mormor, för vi andra skulle minsann Äka ivÀg pÄ biljakt...

Ja, vi har lĂ€nge vetat om att vi behöver en större bil. Egentligen borde vi köpt det redan nĂ€r Elsa föddes, för jises vad vi (barnen) har trĂ€ngts i volvon nĂ€r alla fem har Ă„kt med. Och under vintern med alla overaller, hua... Men vi har helt enkelt inte tagit tag i den biten för ens nu, nĂ€r det Ă„terstĂ„r tvĂ„ veckor tills vi verkligen mĂ„ste ha en till bil eftersom jag börjar jobba. 

Jag hade spanat pĂ„ en bil i Sandviken som vi Ă„kte och kollade pĂ„. Men det kĂ€ndes inte helt rĂ€tt... Den var lite sliten och sĂ€ljaren kĂ€ndes inte sĂ„dĂ€r jĂ€ttepĂ„litlig. Dags för plan tvĂ„. Bilmetro i GĂ€vle hade en precis likadan bil fast nyare, frĂ€share och som gĂ„tt mindre antal mil. SĂ„klart dyrare ocksĂ„. Men det kĂ€ndes verkligen jĂ€ttebra. Efter provkörningen ville Edwin ta med den hem direkt, och sĂ„ blev det. SĂ„ nu har familjen fĂ„tt sĂ€llskap av en CitroĂ«n c4 grand picasso! Äntligen kan barnen sitta rymligt bredvid varandra, och vi kan enkelt fĂ€lla upp en eller tvĂ„ till sĂ€ten lĂ€ngst bak. Precis vad vi behöver. Den Ă€r hĂ€rlig att köra och kĂ€nns inte alls sĂ„dĂ€r stor och klumpig som stora familjebilar kan göra... Det blir dock en utmaning för mig att hantera bĂ„de automat och diesel vid tankning, hehe.

Vi blev borta heeeela eftermiddagen och halva kvĂ€llen. PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€ngde vi in till Peter och Elin i söderham och fick lite mat och kaffe i magarna. Tack tack tack! Sedan brummade vi hemĂ„t och hĂ€mta Elsa.

NĂ€r vi kom hem var det sĂ€ngdags för barnen direkt, och vi vuxna har tagit det lugnt i soffan. Det blev en lĂ„ng dag med en massa bilkörning... Men vi Ă€r glada och nöjda över att Ă€ntligen ha hittat den perfekta familjebilen för oss! 
(null)

(null)

bĂ„t, bad, semester đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

Sommaren tuffar pĂ„ och vi Ă€r redan inne i augusti mĂ„nad. Det gĂ„r fort... Men den hĂ€r sommaren kĂ€nns evighetslĂ„ng Ă€ndĂ„ pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, eftersom det blev högsommarvĂ€rme direkt i maj och regdagarna gĂ„r att rĂ€kna pĂ„ en hand. 

Under slutet pĂ„ förra veckan hann vi med ytterligare en heldag pĂ„ stranden. Dessa ljuvliga stranddagar med nĂ€ra och kĂ€ra! Mattias jobbade, men jag tog med mig barnen till favoritstranden och fick sĂ€llskap av min mormor och moster. Tompa kom senare med bĂ„ten han med, sĂ„ vi fick följa med pĂ„ en bĂ„ttur! 

Bad, strandlunch, bus och bĂ„ttur - blir det mycket bĂ€ttre Ă€n sĂ„? Ja, förutom om man rĂ„kar ramla baklĂ€nges ur bĂ„ten och riva upp ryggen pĂ„ bĂ„tmotorn kanske... Det lyckades nĂ€mligen jag med. Det gjorde riktigt ont, men det hade kunnat bli vĂ€rre. Jag fick liksom det vassa propellerbladet mot ryggen men kom undan med ett lĂ„ngt rivsĂ„r, blĂ„mĂ€rken och en del smĂ€rta i ryggraden... Annars var det en toppendag pĂ„ alla sĂ€tt och vis. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter allt badande vĂ€ntade en utekvĂ€ll för mamman med en kĂ€r gammal vĂ€n. Verkligen en fantastisk kvĂ€ll med vin, skratt och gamla minnen! Men det blev lite vĂ€l sent kanske. Snubblade in hemma vid 03-tiden utan en tanke pĂ„ att Mattias jobbade dagen efter och att jag var sjĂ€lv med tre kids... 

Men det gick bra. Jag var inte bakis men extremt trött. Fast dĂ„ har vi ju vĂ€rldens snĂ€llaste barn med... Elsa vaknade vid 07:40 först och dĂ„ kĂ€nde jag bara neeeeej. Men jag gick upp och gjorde vĂ€lling till henne, gjorde frukost till grabbarna och bad en bön om att Elsa skulle somna om. Vilket hon gjorde! Sa till bröderna bus att jag skulle vila lite till, och dĂ„ svarar Elias "ja, men klockan 12 vĂ€cker jag dig sĂ„ du vet" 😂

Elsa och jag sov sedan till 10:40 vilket var precis vad som behövdes för att jag skulle bli mĂ€nniska igen! Resten av dagen spenderade vi hos min farmor och farfar. Mumsade pĂ„ hallon, vinbĂ€r, körsbĂ€r och gott fika. En varm men hĂ€rlig dag! Grabbarna spelade kort med gammelfarfar och drack nog minst en liter saft... 

(null)

(null)

IgĂ„r hade vi en riktig stĂ€d och tvĂ€ttdag. Barnen fick vara hos mina förĂ€ldrar medan jag röjde runt bĂ€st jag ville! Handlade, dammsög, bĂ€ddade med nytvĂ€ttade sĂ€ngklĂ€der, lĂ€mnade in bilen pĂ„ en snabb lagning och packade inför vĂ„r lilla Dalarna-tripp. 

Skönt att lĂ€mna hemmet i fint skick och slippa komma hem till en soptipp... Runt 16-tiden var vi klara med allt och hoppade in i en fullpackad bil. HĂ€mtade barnen och rullade mot barnens kusiner Ludvika... 

En vĂ€ldigt smidig resa! NĂ„gra stopp för mc donalds-middag, kisspaus och benstrĂ€ckare bara. Annars Ă„kte vi hela vĂ€gen och barnen var SÅ duktiga. Ingen (inte ens Elsa) sov en endaste liten blund, utan dom roade sig hela vĂ€gen. Trots att vi kom fram sĂ„ sent som vid 21-tiden. Och inte ens dĂ„ ville dom sova... Spralliga barn som var sĂ„ glada över att fĂ„ trĂ€ffa sina storkusiner. Ja, det blev en himla sen kvĂ€ll innan vi till slut kom till ro i vĂ„r lilla stuga hĂ€r pĂ„ gĂ„rden! 

Imorse gjorde vi morgon runt 08-tiden. Med frukost, lek och bus kickade vi igĂ„ng lördagen. Elias och Edwin fick Ă„ka bĂ„de fyrhjuling och traktor, sĂ„ lyckan var total... 

(null)

(null)

(null)

Mitt pĂ„ dagen Ă„kte vi in till BorlĂ€nge för att Ă€ta lunch och sedan trĂ€ffa vĂ„ra vĂ€nner pĂ„ Leos lekland. Vi brukar alltid trĂ€ffas vid deras stuga lite lĂ€ngre bort hĂ€r i Dalarna pĂ„ somrarna. Men nu har dom flyttat frĂ„n VĂ€rmland till BorlĂ€nge sĂ„ nu trĂ€ffades vi dĂ€r istĂ€llet. SĂ„ kul att ses! Och som vanligt hittade barnen varandra direkt. Dom har tre tjejer som Ă€r 8, 6 och 4 Ă„r sĂ„ dom fĂ„r vĂ€ldigt bra ihop med Elias och Edwin. 

Det blev massor av lek och bus. Och mycket fika och prat för oss vuxna! Elsa röjde pĂ„ bra hon med, vilket paradis. Men efter en stund gjorde sig gĂ„rdagens sena nattning pĂ„mind och hon totalslocknade i vagnen. 

Vi busade i nĂ€stan 4 timmar sĂ„ till och med barnen var nöjda nĂ€r vi skulle Ă„ka tillbaka till Ludvika! Vi kramade vĂ„ra kompisar hejdĂ„ och lovade att det inte skulle dröja allt för lĂ€nge innan vi ses igen... 

(null)

(null)

(null)

Eftermiddagen och kvĂ€llen hĂ€r i Ludvika har varit sĂ„ fin och skön. Vi blev bjudna pĂ„ en fantastisk god grillmiddag pĂ„ altanen. Det smakade bra efter allt bus! Även lite kaffe och fika pĂ„ det. 

Sedan blev det poolparty för barnen! Oj vad dom hĂ€rjade och badade. BĂ„de Elias och Edwin var alldeles lyckliga. Underbart att se... Men sedan började dom frysa sĂ„ dĂ„ blev det en varm dusch för oss allihopa, innan vi slog oss ner pĂ„ altanen för lite lördagsmys! 

Elsa somnade snabbt i stuga vid 20-tiden. Tur vi hade babyvakten med sĂ„ vi kunde sitta pĂ„ altanen och njuta resten av kvĂ€llen. Det dukades fram chips och godis, och lite vin till oss vuxna. Sedan satt vi dĂ€r och pratade och skrattade hela kvĂ€llen. Barnen var ute och spelade fotboll och hoppade studsmatta med kusinerna. Ja, verkligen en magisk kvĂ€ll. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu ligger vi i vĂ„r lilla stuga med tre snarkande barn. Imorgon vĂ€ntar hemresa, det ska bli skönt att komma hem till fina HĂ€lsingland igen med. Men vi har verkligen haft en mysig liten semester hĂ€r och barnen har varit sĂ„ nöjda och glada dom med. Tack för i Ă„r Dalarna! 
RSS 2.0