time flies 🩋

(null)

Dagarna flyger ivÀg och vi har redan kommit till torsdag. Fyra dagar kvar. Fyra enstaka dagar kvar tills jag börjar mitt nya jobb. Skulle vilja pausa tiden (i ett Är eller tvÄ) och bara vara i den hÀr bubblan ett tag till. Men jag fÄr helt enkelt kavla upp Àrmarna och köra pÄ...

Vi har haft nĂ„gra lugna och sköna dagar. I tisdags Ă„kte grabbarna i familjen ivĂ€g pĂ„ en mysig fisketur. Dom har dragit upp ett gĂ€ng regnbĂ„gar, grillat korv och haft det mysigt. Elsa och jag hade det inte fy skam vi heller... Vi fick besök av Carro och Elwira. SoffhĂ€ng, kaffe och skitsnack. 

NĂ€r vi blev ensamma igen tog jag och Elsa en promenad in pĂ„ byn. Ett besök pĂ„ röda korset (fyndade en tröja + leggings till lillan) och en snabb svĂ€ng in pĂ„ ica. Dom hade fina "bollkryss" i en höstig lila fĂ€rg för kanonpris. SlĂ€ngde nĂ„gra vissna blommor pĂ„ bron och gjorde lite sensommarfint. 

PÄ kvÀllen var det Àntligen dags för fotbollstrÀning för Elias efter sommaruppehÄllet. Som han lÀngtat. Edwin och jag följde med och tittade. En hÀrlig fotbollskvÀll...

(null)

(null)

(null)

IgĂ„r hade vi onsdagen pĂ„ besök. Förmiddagen spenderades hemma. Gick bland annat igenom barnens garderober. En liten koll inför hösten. Edwin behöver byxor, Elias behöver underklĂ€der och Elsa behöver tröjor. SĂ„ det blev en (eller tre) bestĂ€llningar. BestĂ€llde Ă€ven en fin klĂ€nning, turban och skor till Elsa och snygga jeans/tröjor till bröderna bus som dom eventuellt ska ha pĂ„ en fotografering i september. Fint var det iallafall.

(null)

PĂ„ eftermiddagen fick jag lite lyxig egentid. Fick ett presentkort pĂ„ massage i julklapp som det var dags att utnyttja nu. En timmes ljuvlig aromamassage. SĂ„Ă„Ă„ skönt... Sedan tog jag en kopp kaffe hos mamma innan jag Ă„kte till stan för att handla och hĂ€mta ut paket. 

Resten av kvĂ€llen gick i ett. Vi Ă„t grabbarnas egenfĂ„ngade fisk till middag, sen var det Edwins tur att Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. Jag Ă„kte ensam med alla barnen medan Mattias stannade hemma och klippte grĂ€set. Ja, det Ă€r nog lika bra att Elsa börjar vĂ€nja sig vid fotbollsplanen för det kĂ€nns som att vi kommer att hĂ€nga dĂ€r en hel del med hennes fotbollstokiga bröder! 

(null)

NÀr vi kom hem somnade Elsa nÀstan direkt. Trött tjej. Men det gÄr faktiskt vÀldigt bra med dom nya rutinerna. Det Àr vÀl förmiddagarna som Àr kÀmpigast bara. Hon blir trött redan vid 10-tiden, men det gÄr bÀttre och bÀttre att hÄlla ut. Hon brukar Àta lunch runt 11 nu och sedan somnar hon sött.

Vi andra tittade pÄ hockey med Niklas som kom hit. TrÀningsmatch mellan BrynÀs och DjurgÄrden. Sedan var vi bra trötta allihopa och somnade gott.

(null)

Idag gjorde vi morgon före tuppen hela gĂ€nget. Mattias skulle besikta bilen för att se om allt stod rĂ€tt till. NĂ„gra smĂ„grejer fanns att fixa, men en del gĂ„r pĂ„ garantin. Ingan svindyra utgifter, tack och lov! Medans donade vi andra pĂ„ hĂ€r hemma... Jag tvĂ€ttade och dammsög med min lilla hjĂ€lpreda. Edwin och Elias lekte uppe i sina rum under tiden. Det har varit vĂ€ldigt lite lek uppe under sommaren, men nu till hösten och vinter kanske det blir mer. 

Medan Elsa sov började vi förbereda för vĂ„ra gĂ€ster som skulle komma. Det vankades nĂ€mligen hamburgefest hĂ€r hemma idag! 

(null)

Carro, Lars, Ebba, Nils och Viggo kom hit vid 13-tiden. Mattias grillade ett berg med hamburgare som vi högg in pĂ„ vid lĂ„ngbordet i köket. Ja, Ă€r man 10 personer sĂ„ krĂ€vs det ju lĂ„ngbord. Tur Ă€ndĂ„ att vi har kvar vĂ„rt gamla, för det funkar ju super att duka sĂ„dĂ€r vid kommande kalas/jul ocksĂ„.

Barnen lekte och hade roligt efter maten. En massa bus bĂ„de inne och ute! Sedan blev det glass med goda tillbehör till efterrĂ€tt som dom köpte med. Mmmm... Tack för en trevlig stund! 

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen blev lugn. Vi lĂ„g i soffan och tittade pĂ„ teve ett tag, tror alla var lite trötta efter en tidig morgon. Elsa och jag gick sedan ut en svĂ€ng för att kolla pĂ„ pappsen nĂ€r han mĂ„lade panelen pĂ„ utbygget. Det tar sig... imorgon ska fönstret flyttas frĂ„n köket och till sovrummet, spĂ€nnande. 

Elsa tyckte det var skönt att komma ut efter en hel dag inomhus. Hon satt i vagnen och njöt. Myste in sig i sin stora snuttis nĂ€r det blĂ„ste. Sedan blev hon lite piggare nĂ€r hon kom in igen, friskluft gör susen! 

(null)

KvĂ€llen har jag och bröderna bus spenderat pĂ„ fotbollsplanen. Forsa spelade match och bĂ„de Elias och Edwin Ă€lskar att vara dĂ€r med alla vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra! Mormor och gammelmoster i kiosken, morfar sköter matchklockan, gammelmorfar i intrĂ€det, Tompa som spelar, Janne som Ă€r trĂ€nare och gammelmormor som hejar pĂ„. SĂ„ himla mysigt att umgĂ„s allihop. 

Edwin trÀffad en kompis frÄn fotbollstrÀningen som han lekte med, sedan en gammal dagiskompis. SÄ han hade fullt upp och var alldeles svettig efterÄt. Elias Àr ju superintresserad av matchen sÄ han hade fullt fokus.

NĂ€r vi kom hem blev det lĂ€ggdags nĂ€stan pĂ„ en gĂ„ng. Trötta grabbar efter en rolig dag! Vi vuxna ska ocksĂ„ sova snart, imorgon vĂ€ntas lite Ă€ventyr! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0