svettig tisdag 👀

(null)

Åh, den hĂ€r vĂ€rmen alltsĂ„. FĂ„r man klaga pĂ„ för varmt vĂ€der pĂ„ sommaren ens? Jag tror inte det. Men det Ă€r ju sĂ„ hiiiiimla kvavt och fuktigt, luften stĂ„r stilla. Vi fĂ„r stĂ„ ut lite till helt enkelt, snart fĂ„r vi annat att klaga pĂ„ och kommer dĂ„ att sakna dessa varma hÀÀÀÀrliga dagar... đŸ€·đŸ»â€â™€ïž

Idag har vi haft en lugn dag igen. Ja man orkar helt enkelt inte sÄ mycket dessa varma dagar. Jag var till exempel helt sjöblöt av svett efter att jag bara bÀddat sÀngarna imorse...

Lite handling har vi iallafall hunnit med. Det behövde fyllas pĂ„ med lite av varje i skĂ„pen hĂ€r hemma. Sedan Ă„t vi lunch innan vi spenderade eftermiddagen utomhus. Grabbarna gjorde ett försök att spela fotboll, men nej det blev alldeles för varmt och svettigt tyckte dom. DĂ„ drog morsan fram vattenslangen och beordrade alla ungar att klĂ€ av sig klĂ€derna bums. Alla lyssnade, utom Elsa. Men hon kom inte undan för det... Alla fick sig en behövlig dusch av vattenslangen! 

(null)

(null)

(null)

Skönt att svalka av sig lite tyckte kidsen! Sedan var det skönt att vila lite i soffan, lagomt nedkyld och sval. Det mĂ€rks att dom blir extra trötta av den hĂ€r vĂ€rmen dom smĂ„ liven... SĂ„ att vila och dricka mycket vatten Ă€r det viktigaste just nu! 

PĂ„ eftermiddagen Ă„kte hela familjen till stan. Vi skulle hĂ€mta en slĂ€pvagn och fylla med massa virke frĂ„n byggmax, men vi Ă„kte lite tidigare sĂ„ vi kunde överraska barnen med lekparksbus! Det blev uppskattat, allra helst nĂ€r vi köpte med oss mjukglass och mumsade pĂ„. 

Elsa sov i vagnen i skuggan medan vi busade med Elias och Edwin. NĂ€r hon vaknade var grabbarna svettiga och nöjda, sĂ„ vi rullade mot byggmax och fyllde slĂ€pvagnen innan vi Ă„kte hemĂ„t igen... 

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem hade jag fĂ„tt en liten present av mamma, som stod pĂ„ altanen. Egengjort sköljmedel med bara naturliga Ă€mnen. SĂ„ bra för bĂ„de hud och miljö! Och med eterisk olja doftar det mmm-mm-mm verkligen. Det ska bli spĂ€nnande att prova! 

Efter som grillförbudet upphörde idag kan ni ju gissa vad vi Ă„t till middag? Mattias var snabb att starta grillen och gjorde en riktig pangmiddag! ÄlgfilĂ©, halloumi och majs - sĂ„ galet gott efter nĂ„gon vecka utan grillmiddag. 

Annars har vi inte gjort sĂ„ mycket mer idag. Det blev kvĂ€ll fort och barnen var trötta. Dom fick duscha av sig svalt alla tre (Elias ville dock duscha med iskallt vatten) innan lĂ€ggdags, sedan somnade dom gott. Vi vuxna har hĂ€ngt i soffan i vanlig ordning, men nu Ă€r det hopp i sĂ€ng Ă€ven för oss! 

(null)

(null)

en ny vecka 🌧

(null)

En ny vecka har dragit igĂ„ng och Ă€ntligen verkar vi fĂ„ lite regn. Det behövs verkligen! Och det Ă€r ju faktiskt rĂ€tt mysigt att vara inne och dona med. NĂ€stan sĂ„ jag lĂ€ngtar lite efter mörker och vĂ€rmeljus nu...

Söndagen blev iallafall en lugn dag. Hela förmiddagen var vi inne och donade. Körde en maskin tvĂ€tt, plockade lite hĂ€r och dĂ€r samt försökte underhĂ„lla barnen. Edwin Ă€r det inga problem med, han har ju sina Ă€lskade fotbollskort. Och ett nytt spel till tv-spelet. Det var vÀÀÀÀldigt lĂ€nge sedan barnen spelade Mario nu (tack fotboll i alla dess former) men hĂ€r om dagen blev Edwin sugen pĂ„ att spela lite igen. 

Efter lunchen sprang vi i spöregnet ut till bilen och Ă„kte mot Strömsbruk. Dags att hĂ€mta hem Elias. DĂ€r blev det kaffe, lek och bebismys i vanlig ordning. En fin tradition! Men Elsa var en liten olycksfĂ„gel och gjorde illa sig flera gĂ„nger, sĂ„ det + trötthet gjorde att det blev rĂ€tt mycket gnĂ€ll. Men sĂ„ fĂ„r man vara ibland. 

Vi lyckades Ă€ven fĂ„nga en suddig bild pĂ„ Elias med alla smĂ„syskonen. TĂ€nk att dom Ă€r fem stycken nu. SĂ„ fina hela bunten, och underbart att dom fĂ„r vĂ€xa upp tillsammans! 

(null)

NĂ€r vi kom hem till Forsa igen var det redan middagsdags. Pappsen var sugen pĂ„ pizza och sĂ„ fick det bli. Ingen av oss andra klagade direkt... Grabbarna fick Ă€ven en liten överraskning i form av speciella fotbollskort som jag bestĂ€llt. Med deras respektive favoritspelare, lite klubbmĂ€rkeskort som dom suktat efter och lite andra snygga kort. Det blev jubel och vĂ€ldigt glada miner! 

Sedan hade vi en superlugn kvĂ€ll. Barnen var trötta och runt 20-tiden sov dom alla tre. Hallelujah. VuxenkvĂ€ll i soffan! 

(null)

(null)

Idag har vi haft mĂ„ndagen pĂ„ besök, och vad passar inte bĂ€ttre Ă€n att inleda veckan med ett stĂ€drace? Under förmiddagen la jag i högsta vĂ€xeln och dammsög, torkade golven, stĂ€dade badrummet, vek tvĂ€tt, rev av sĂ€ngklĂ€derna och tvĂ€ttade dom + madrasskydd och allt dĂ€rtill. Yey! NĂ€r jag var fĂ€rdig var det lunchdags för oss stora och sovtime för den lilla. 

Sen har dagen liksom bara försvunnit... Vi hĂ€lsade pĂ„ barnens farmor och farfar dĂ€r vi blev bjudna pĂ„ middag och glass. VĂ€l hemma igen blev det dusch för samtliga familjemedlemmar, bĂ€dda sĂ€ngarna med nytvĂ€ttade sĂ€ngklĂ€der, busa med Elsa, sortera fotbollskort med grabbarna och heja pĂ„ Mattias som isolerade klart vĂ„rt blivande sovrum. Det gĂ„r framĂ„t... 

Även ikvĂ€ll var barnen trötta och somnade runt 20-tiden. Perfekt! Lite rutiner borde övas in... Mina kvĂ€ll har gĂ„tt Ă„t till att dona i tvĂ€ttstugan, det har blivit totalt fyra maskiner körda idag sĂ„ det har funnits att göra om man sĂ€ger sĂ„. Men jag har Ă€ven hunnit mysa framför teven med min kĂ€ra, som gjort goda varma mackor. Snart Ă€r det dock pod-dags i sĂ€ngen. KvĂ€llens bĂ€sta! 

SĂ„hĂ€r blev iallafall bĂ€nken i köket: 
(null)

(null)

(null)


winnerbĂ€ck i stan đŸŽ¶

(null)

IgĂ„r hade vi fredagen pĂ„ besök och Hudiksvall hade dĂ„ Ă€ran att fĂ„ besök av sjĂ€lvaste Lars WinnerbĂ€ck. Jag grĂ€mde mig lite över att jag inte hade nĂ„gra biljetter, men det löste sig rĂ€tt bra Ă€ndĂ„... 

Först hade vi en lugn hemmadag. Bara donade pĂ„ hĂ€r hemma, jag och mina smĂ„. Mitt pĂ„ dagen kom gammelmormor hit, hon ville plocka av vĂ„ra svartvinbĂ€rsbuskar. SĂ„ gĂ€rna sĂ„ - dĂ„ kommer det tillbaka i syltform sen. Men innan hon plockade av bĂ€ren passade jag och Edwin pĂ„ att smita ivĂ€g och fĂ„ lite egentid ihop. En secondhandrunda med glass som avslutning! 

(null)

Mysigt att komma ivĂ€g bara vi tvĂ„. Och nĂ„gra fina fynd gjorde vi... Bland annat en barnmatstol till vĂ„ra smĂ„kompisar som hĂ€lsar pĂ„. Alltid bra med en extra! Och en snygg tröja till Edwin som blir perfekt i höst. 

Vi svĂ€ngde Ă€ven in pĂ„ butik Bara Klara hĂ€r i forsa pĂ„ hemvĂ€gen. DĂ€r finns det SÅ mycket fint i bĂ„de klĂ€dvĂ€g för dom smĂ„ och till hemmet. Jag unnade mig faktiskt en "kroklist" till köket och en fin linnehandduk att hĂ€nga dĂ€r. Hittade Ă€ven en fin mössa till Edwin med reflex pĂ„, perfekt Ă€ven om det kĂ€nns lĂ„ngt till vinter Ă€n... Edwin hade tur att pojken som bor dĂ€r hade loppis och sĂ„lde billiga Blixten-bilar. Bingo! Fem nya bilar till samlingen, snacka om helnöjd kille... 

(null)

(null)

Eftermiddagen hemma gick Ă„t till att dona med allt nytt i köket. Jag visste inte vart jag skulle sĂ€tta upp den nya hĂ€ngaren, men jag hittade en perfekt plats bredvid köksfönstret precis nĂ€r man kommer in i köket. Det Ă€r en yta som varit sĂ„ tom innan, men vi har inte kommit pĂ„ varken möbler eller "vĂ€ggpynt" som skulle passa bra dĂ€r... Men det hĂ€r blev verkligen bra! Och sĂ„ kom jag pĂ„ precis vilken möbel som skulle passa bra under. En bĂ€nk! 

SĂ„ jag bestĂ€llde helt enkelt en bĂ€nk av min kĂ€re sambo, som (efter lite tjat) satte igĂ„ng direkt. En bĂ€nk gjord av enbart spillvirke frĂ„n altan/hus. Hur bra?! Jag ville att den skulle se lite slarvig och ruffig ut, och den blev verkligen precis som jag tĂ€nk mig. LĂ„ng och smal, sĂ„ den inte tar upp nĂ„gon gĂ„ngyta. Vips fick vi ju fler sittplatser hĂ€r hemma med. Visar bild imorgon, för just nu stĂ„r den nymĂ„lad pĂ„ altanen.

Vi fick middagsgĂ€ster i form av mina förĂ€ldrar. VĂ€ldigt spontant dĂ„ dom egentligen bara skulle titta ut och sĂ€ga hej typ. Pappa skulle hjĂ€lpa Mattias med en grej pĂ„ altanen och mamma hade fyndat lite fina klĂ€der till barnen. Bland annat en prinsesskjol till Elsa. Lillgumman tyckte nog sjĂ€lv att hon blev vĂ€ldigt fin i den, för oj vad hon dansade och kĂ€nde försiktigt pĂ„ den... Till middag blev det kycklingvingar med krĂ€mig pasta, sedan lĂ„g vi i paltkoma hela högen! 

PĂ„ kvĂ€llen, nĂ€r barnen skulle sova, Ă„kte jag och Mattias ivĂ€g helt ensamma till stan. Mina kĂ€ra förĂ€ldrar satt hĂ€r hemma och vaktade barnen vi kunde fĂ„ lyssna och titta pĂ„ WinnerbĂ€ck. Tack tack tack! 

Vi fick verkligen en helmysig kvĂ€ll pĂ„ stan. SĂ„g min stora idol (mindes tillbaka till Ă„r 2011 nĂ€r jag och Marlene sĂ„g honom live i stockholm) och fick njuta till hans fina lĂ„tar. Undebart. Vi stog och tittad ett tag, sedan promenerade vi till nĂ€rmsta pizzeria och satte oss dĂ€r ute. Delade en pizza till Lasses ljuva stĂ€mma i bakgrunden. Dröm! Vi smet Ă€ven i pĂ„ Olearys och tog en öl/juice innan vi sĂ„g avslutningen pĂ„ hans spelning pĂ„ rĂ€tt nĂ€ra hĂ„ll. Fantastisk fredag! 

(null)

(null)

Imorse vaknade vi upp till en varm lördag. Elsa och jag tog sovmorgon efter en brĂ„kig natt. Hon fick för sig att vakna vid 01-tiden och busa lite... Vi var alltsĂ„ rĂ€tt trötta den hĂ€r morgonen, men efter lite kaffe blev det hanterbart. 

Under förmiddagen Ă„kte vi hela familjen in till stan. Ett premiĂ€rbesök pĂ„ Biltema! Vi köpte lite smĂ„tt och gott, och provade sedan Biltema-körven. MĂ€tta och belĂ„tna Ă„kte vi sedan till byggmax för att köpa lite virke till altan/sovrum. VĂ€l hemma igen var barnen trötta. Elsa somnade och Edwin vilade framför teven, sjĂ€lv smet jag ivĂ€g pĂ„ Röda korset en svĂ€ng! 

DÀr fyndade jag fina tröjor till Elias, dom blir perfekta pÄ skolan i höst. Edwin fick ett par shorts. Men mest nöjd blev jag nÀr jag hittade fina kuddar till den nya bÀnken i köket. SÄ fina! Men eftersom bÀnken Àr nymÄlad fÄr jag vÀnta med att piffa och dona tills imorgon...

(null)

(null)

Eftermiddagen har spenderats hĂ€r hemma med vĂ€nner. Peter, Elin och LinnĂ©a kom hit och myste med oss! Kaffe, lek och soffhĂ€ng. Sedan fick karlarna laga middag, och det fixade dom med bravur. En jĂ€ttegod köttfĂ€rssĂ„s! 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen smet vi mammor ivĂ€g pĂ„ lite Ă€ventyr. Ja, man vet att man Ă€r en smĂ„barnsmamma nĂ€r man tycker att det Ă€r lyxigt att Ă„ka ensam till ica maxi en lördagkvĂ€ll... Men det var faktiskt hĂ€rligt! Strosa runt utan att egentligen ha nĂ„got att behöva köpa. Jag fyndade ett par superfina shorts till Elsa, för halva priset. Det var en body till, men det var bara shortsen jag egentligen ville ha. Sedan blev det bara lite smĂ„tt och gott. 

NĂ€r vi blev ensamma hĂ€r hemma igen fick barnen duscha och hoppa i sĂ€ng. Jag har som sagt mĂ„lat den nya bĂ€nken, sedan blev det dusch för oss vuxna med och sedan soffhĂ€ng. SÅ mysigt att lyssna till regnet som smattrar mot fönstret. LĂ„t det regna! 

(null)

(null)

komma ikapp hemma ✔

(null)

Dagens projekt: komma ikapp med alla hemmasysslor. Man halkar liksom efter pĂ„ den biten nĂ€r sommaren bjuder pĂ„ sol och vĂ€rme var eviga dag... Den hĂ€r diskbĂ€nken var till exempel överfull av disk och pantburkar imorse. Det var helt enkelt för varmt igĂ„rkvĂ€ll för att jag ens skulle orka fylla diskmaskinen och gĂ„ ut med sopsorteringen! 

Morgonen och förmiddagen gick alltsĂ„ Ă„t till att pyssla hĂ€r hemma. Dammsuga, röja i köket, stĂ€da badrummet, vika tvĂ€tt, sopsortera och tvĂ€tta alla soffkuddar. Det sistnĂ€mnda var verkligen pĂ„ tiden! Det gick smidigt men var förjĂ€kla svettigt... 

Barnen roade sig sjĂ€lva under tiden, fantastiskt Ă€ndĂ„. NĂ€r jag var fĂ€rdig var jag helt slut och blev liggandes i soffan en stund. Elsa skulle Ă€ndĂ„ sova och Edwin satt med sina fotbollskort, sĂ„ det passade perfekt med en liten mammavila. Jag hade dessutom turen att lillfröken sov i nĂ€stan 1,5 timme istĂ€llet för sina vanliga 40 minuter. Sedan fick hon Ă€ta lunch nĂ€r hon vaknade, det blev nĂ€stan lite brĂ„ttomt eftersom jag planerat en liten stadstripp. 

Edwin ville busa hemma hos gammelmormor medan jag och Elsa gjorde stan. Dom skulle leka i en lekpark, köpa glass och bygga lego. Bra mycket roligare Ă€n att rĂ€nna i affĂ€rer med morsan och syrran! 

Jag hade lite saker pĂ„ köplistan att bocka av... Bland annat en ny kalender, en till snuttis till Elsa och vax till mina ludna ben. Sen rĂ„kade det Ă€ven bli en varsin fotbollströja till grabbarna. Men det var rea sĂ„ dĂ„ gills det ju typ inte? Elsa blev iallafall överlycklig över sin nya snuttis. Eller "snuttis" kanske man kan sĂ€ga. Hon har fĂ„tt för sig att det bara Ă€r dom dĂ€r stora mysiga filtarna frĂ„n Newbie som gĂ€ller. SĂ„ jĂ€kla varma och otympliga. Hon har en i beige fĂ€rg som hon Ă€rvt av Edwin, och den ska hon sova med JÄMT. SĂ„ det kĂ€nns tryggt att köpa en till ifall det krisar med tvĂ€tt nĂ„gon gĂ„ng. Den hĂ€r gĂ„ngen blev den en i rosa. Men jag ska försöka introducera dom smĂ„ snuttisarna frĂ„n geggamoja sĂ„ smĂ„ning om. SĂ„nna hade Edwin, sĂ„ vi har nĂ„gra kvar efter honom. Och sĂ„ fick hon en i doppresent med. Jag ska göra mitt bĂ€sta! Men jag antar att det Ă€r hon som bestĂ€mmer đŸ€·đŸ»â€â™€ïž

(null)

NĂ€r vi var klara pĂ„ stan Ă„kte vi en snabbis till Lidl för att fylla upp skĂ„pen hĂ€r hemma lite. Ja, handling Ă€r ocksĂ„ en sĂ„n dĂ€r sak som kommer i klĂ€m sĂ„hĂ€r pĂ„ sommaren. Man faller liksom ur alla rutiner kĂ€nns det som! Men nu Ă€r det lite ordning pĂ„ torpet igen. 

Innan vi Ă„kte hem stannade vi till för att kolla lĂ€get med Edwin. Men inte ville han hem inte! Han skulle minsann vara kvar tills pĂ„ kvĂ€llen, sĂ„ han kunde leka ostört ett tag till och sedan ta ett bad. Okej dĂ„! 

Jag och Elsa Ă„kte hemĂ„t, packade upp, Ă„t en sen lunch och sedan dĂ€ckade hon med sin nya snuttis. Vad gjorde mamman dĂ„? Ännu en vilopaus pĂ„ soffan! 

(null)

NÀr lillgumman hade vaknat igen Äkte vi till mormor och morfar en svÀng. Lika bra det sÄ fick Mattias jobba pÄ ostört med renoveringen efter jobbet. Det gÄr sakta men sÀket framÄt dÀr, Àven om det kÀnns extremt lÄngt kvar tills vi kan flytta in i nya sovrummet.

Hos mormor och morfar blev det bus, mys, kaffe och smultronplock. Mmm! Sedan passade jag pĂ„ att smita ivĂ€g ensam till stan igen för att hĂ€mta Edwin. Han hade haft det bra men blev glad nĂ€r jag kom. "Mamma jag Ă€lskar dig" sa han och gav mig en bamsekram. Min fina kille, vad jag Ă€lskar dig med. 

VĂ€l hemma igen var det nĂ€stan kvĂ€ller. Vi hann titta lite pĂ„ teve, leka pĂ„ golvet, kvĂ€llsfika och sedan var det godnatt för tvĂ„ trötta barn. NĂ€r kidsen sov passade jag pĂ„ att vaxa benen, ta en skön dusch och sedan blev det soffhĂ€ng framför Ernst. BĂ€sta! 

Men nu Ă€r det dags att sova. Imorgon Ă€r det fredag och pappsen gör helg. Blir mysigt att ha honom hemma, Ă€ven om han nog kommer att slita med renoveringen en hel del. Det verkar dessutom som att helgen kommer att bjuda pĂ„ lite regn, det kan vi vĂ€l hĂ„lla tummarna för allihopa? Förutom imorgon dĂ„ WinnerbĂ€ck kommer till stan, dĂ„ fĂ„r gĂ€rna solen skina pĂ„ honom! 

(null)

(null)

tropiska dagar 🌮

(null)

Det lĂ„ter nĂ€stan tjatigt nu, men ja... Ännu en varm och solig dag har vi fĂ„tt uppleva. Kommer vi nĂ„gonsin att glömma denna sommar? Temperaturer över 30 grader kĂ€nns ju verkligen inte som en typisk svensk sommar. SĂ„ vi suger vĂ€l i oss och laddar upp inför den mörkare halvan av Ă„ret. 

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 07:30-tiden. Vaknade av att nĂ„gon lĂ„g och petade metodiskt i mitt ansikte. NĂ€r jag tittade upp sĂ„g jag fyra klarblĂ„ ögon som tittade pĂ„ mig frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll. Mina Ă€lskade ungar! 

Förmiddagen spenderades hemma. Vi höll verkligen pĂ„ att flyta bort i vĂ€rmen, men jag var tvungen att vĂ€nta pĂ„ en leverans av nya kĂ€llarfönster... 

Gammelmormor kom och gjorde oss sĂ€llskap, och sĂ„ fort fönstren hade kommit gjorde vi oss redo för en dag pĂ„ stranden. Igen! Elsa hade precis sovit och Ă€tit, sĂ„ det blev perfekt tajming dĂ€r. Vi styrde bilen mot en "ny" strand idag. HĂ€lludden. DĂ€r badade vi massor nĂ€r jag var liten, men pĂ„ senare tid har tvĂ„ föredetta stora strĂ€nder krympt ihop till en enda liten strand. Men det Ă€r fint dĂ€r! Och vĂ€ldigt lĂ„nggrunt. Kul att lĂ„ta mina barn fĂ„ uppleva mina gamla barndomsminnen. 

Vi hade en superhĂ€rlig dag tillsammans med gammelmormor. Vattnet Ă€r ju SÅ varmt just nu sĂ„ det gĂ„r att bada hur mycket och lĂ€nge som helst. Elsa badade som bara den hon med. Alldeles till sig av lycka! Hon fick krypa runt och plaska ett bra tag innan hon fick sitta i vagnen i skuggan om mumsa lite fika. DĂ„ passade vi andra pĂ„ att Ă€ta lunch. Korv och pannkaka, standard pĂ„ stranden! Och kaffet, det goda strandkaffet...

(null)

Det var nog tur att vi var pĂ„ stranden den hĂ€r varma dagen, vet inte hur vi skulle orkat med annars?! Nu kunde vi Ă€ndĂ„ svalka av oss lite i vattnet (Ă€ven om det var 25-26 grader det med) och kĂ€nna den dĂ€r hĂ€rliga sjövinden. Edwin fick ha en blöt solhatt pĂ„ huvudet hela tiden och Elsa fick sitta i vagnen den tiden hon inte plaskade runt i vattnet. Och dryck sĂ„klart, massvis med dryck och vattenmelon! 

NĂ€r Elsa sov en stund passade vi pĂ„ att bada och sola lite extra. Edwin och jag tog Ă€ven en liten promenade lĂ€ngs strandkanten och leta musslor. Mysigt vĂ€rre! Runt 15-tiden började barnen bli trötta och vi vuxna lika sĂ„. Tre timmar pĂ„ stranden i denna tropiska hetta tar pĂ„ krafterna... Vi packade ihop och rullade hemĂ„t. Tacksam över Ă€nnu en fin och rolig dag med barnen! 

(null)

Gissa om eftermiddagen blev lugn? Ja, vi var verkligen helt slutkörda... Lagade en lĂ€tt middag och sedan blev det lek pĂ„ golvet med barnen. Gammelmormor stannade kvar hĂ€r en bra stund, hon hade Ă€ven med sig fotbollskort till Edwin sĂ„ han blev sysselsatt med det. Han blev sĂ„ otroligt glad över ett kort som han suktat sĂ„ lĂ€nge efter. Äntligen! Det var himla kul att se. 

Mattias satte igĂ„ng och renoverade nĂ€r han kom hem frĂ„n jobbet. Jag passade pĂ„ att vika tvĂ€tt, tvĂ€tta en till maskin och sedan Ă„ka till ica en snabbis medan mormor var kvar hĂ€r. 

Sedan blev det kvĂ€ller. Vi alla turades om att duscha. EfterĂ„t blev det kvĂ€llsfika och nattning av barn. Det ska bli en sĂ„kallad tropisk natt inatt, sĂ„ jag hoppas att dom kan sova Ă€ndĂ„. NĂ€stan sĂ„ man lĂ€ngtar efter att fĂ„ frysa lite nu. NĂ€stan. Nu ska vi vuxna ocksĂ„ hoppa i sĂ€ng. Det Ă€r en dag imorgon med tror jag! 



strandhĂ€ng 🏖

(null)

Den hĂ€r tisdagen blev en sĂ„ndĂ€r perfekt dag att stoppa i minnet och tĂ€nka tillbaka pĂ„ nĂ€r vintern och mörkret trĂ€nger sig pĂ„. Vilken jĂ€kla bra dag med sol, bad och lek. Bara jag och Edwin! 

Efter alla morgonbestyr packade vi strandvĂ€skorna och begav oss till playan. Men allra först lĂ€mnade vi av Elsa hos min kĂ€ra mamma. Hon skulle fĂ„ mysa dĂ€r hela dagen medan jag och Edwin levde strandliv. TĂ€nk vilken tur jag/vi har Ă€ndĂ„, med en mormor och morfar (och gammelmormor) som finns sĂ„ nĂ€ra och vill spendera sĂ„ mycket tid som möjligt med sina barnbarn. Och relationen som barnen har med sina morförĂ€ldrar Ă€r verkligen sĂ„ fin och trygg! 

Att fĂ„ umgĂ„s ensam en hel dag med Edwin kĂ€ndes verkligen vĂ€rdefullt. Han Ă€r rĂ€tt mammig av sig just nu sĂ„ jag tror att Ă€ven han tyckte det kĂ€ndes lite extra lyxigt att slippa dela mamma med nĂ„gon. Vi hade Ă€ven sĂ€llskap av min moster Anette, Janne och Edwins favorit Tompa. 

Vi badade som bara den (det var 24 grader i vattnet) och njöt av solen. Vi spelade Ă€ven vattenfotboll och Edwin tjöt av glĂ€dje. Gott fika hade vi ocksĂ„ med sĂ„klart... Dessutom hade Anette stekt pannkakor till lunch. Älskar verkligen att hĂ€nga pĂ„ stranden sĂ„dĂ€r en heldag. Vi hade ocksĂ„ med oss mĂ„larbok sĂ„ vi kunde ligga och ta igen oss lite efter allt bus. Mysigt att dela filt med Edwin och ligga och mĂ„la tillsammans. 

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter nĂ€stan 6 timmars strandliv kĂ€nde vi oss trötta och nöjda. Vi packade ihop och rullade hemĂ„t... Stannade till hemma lite snabbt för att hĂ€nga upp blöta handdukar och packa upp kylvĂ€skan, sedan Ă„kte vi för att hĂ€mta hem Elsa!

Hon hade sĂ„klart haft det bra hos mormor och morfar, som alltid. Hon hade fĂ„tt plaska i en liten pool i skuggan, skönt i denna vĂ€rme! Edwin mumsade pĂ„ glass, jordgubbar och smultron innan vi Ă„kte hem igen. DĂ„ var pappsen redan hemma och hade middagen fĂ€rdig. Lyx! 

Sedan har resten av eftermiddagen varit lugn och svettig. SÅ jĂ€kla varmt inne med... Men barnen har varit vid gott mod Ă€ndĂ„. Elsa kom Ă€ntligen pĂ„ hur gĂ„-vagnen ska anvĂ€ndas. Oj vad hon traskade runt i köket. Bara gick och gick. Kanske lossnar det pĂ„ riktigt snart med? Edwin gick nĂ€r han var 11 mĂ„nader sĂ„ hon kanske blir lika? SpĂ€nnande...

Under kvĂ€llen blev det fika och sedan fick barnen ta en varsin kall dusch innan dom somnade. Sedan var det vi vuxna som skulle bli rena och fina innan lĂ€ggdags. Det Ă€r ju sĂ„ skönt att duscha och smörja in sig efter en dag pĂ„ stranden! Vi tittade pĂ„ lite youtube-klipp efterĂ„t, men nu blir det hopp i sĂ€ng! 🌙

(null)

(null)




buspalatset 🎈

(null)

MÄndag och ny vecka. Jag hade tur och fick inleda den nya veckan med sovmorgon tillsammans med Elsa. Var dock lite förvirrad nÀr jag vaknade och insÄg att Mattias inte var hemma. Men sen kom jag ju pÄ att han börjat jobba...

VĂ„ran morgon hemma var lugn och skön. Vi hade inga planer för dagen, men efter att jag druckit en stor kopp kaffe fick jag för mig att överraska Edwin med ett förslag om lek pĂ„ Buspalatset. 

Jag har lovat honom (för lĂ€ngesen) att vi ska Ă„ka till Buspalatset nĂ„gon regnig dag, men den hĂ€r sommaren kan vi ju rĂ€kna regndagarna pĂ„ en hand typ... Idag var det ju strĂ„lande sol och tropisk hetta, men det kĂ€ndes ganska skönt att fĂ„ vara inomhus med barnen och hĂ„lla dom borta frĂ„n solen en dag. 

Runt 10-tiden var vi redo att Ă„ka. Vi parkerade bilen pĂ„ Buspalatsen, men innan vi gick in tog vi en liten promenad med Elsa i vagnen sĂ„ hon fick somna. Vi hamnade pĂ„ Lekia dĂ€r Edwin fick byta lite fotbollskort ut deras pĂ€rm. Lycka! DĂ€r trĂ€ffade vi Ă€ven Elias, Ida och Anders - som precis som oss skulle byta fotbollskort. Vilket sammantrĂ€ffande! 

Sedan busade Edwin jÀrnet pÄ Buspalatset. Det var vÀldigt lite folk dÀr sÄ det var skönt. Elsa sov i vagnen ett bra tag, sÄ jag kunde busa lite med Edwin. NÀr Elsa vaknade fick bÄda barnen lunch, sen fick hon utforska Buspalatset hon med. Och det gillade hon! Hon satt och dansade och klappa hÀnderna en lÄng stund innan hon tillslut började krypa runt. Favoriterna för Elsa blev bollhavet, hoppborgen och den lilla hörnan med böcker, tÀlt och tÄgbana. Lyckliga barn!

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi hade busat i tvĂ„ timmar Ă„kte vi nöjda och trötta hemĂ„t. En lugn eftermiddag blev det... Elsa sov en lĂ„ng stund och Edwin donade med fotbollskort. Jag passade pĂ„ att vila i soffan (skrev bland annat om vĂ„ra renoveringsprojekt i huset, i inlĂ€gget nedan) och sedan förbereda middag till Edwin. Jag har haft fastedag efter ett litet uppehĂ„ll, sĂ„ det var lite jobbigare Ă€n vanligt idag.

Efter maten tog jag med mig barnen och hĂ€lsade pĂ„ mamma en svĂ€ng. Pappa var nĂ€mligen hos oss och skulle hjĂ€lpa Mattias med renoveringen. DĂ„ fick dom jobba ostört ett tag! 

Hos mamma blev det lite lek, mys och glassfika för Edwin. Men vi stannade inge sĂ„ lĂ€nge, mamma skulle ivĂ€g pĂ„ gympa. SĂ„ vi Ă„kte hem och avslutade dagen pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt - lek och bus ute i trĂ€dgĂ„rden! Elsa gungade och Edwin spelade fotboll med oss, vilket Ă€r det bĂ€sta han vet. Han började ju med fotbollstrĂ€ning i vĂ„ras men dĂ„ var han inte alls intresserad av sjĂ€lva sporten i sig. Men nu under sommaren har han verkligen gĂ„tt frĂ„n noll till hundra. Det Ă€r fotboll varje dag, hela dagarna. Han kollar fotbollsklipp pĂ„ youtube, donar med fotbollskort varje dag, spelar fotboll bĂ„de inne och ute, rabblar upp lag och spelare som inte ens jag har koll pĂ„ och har Ă€ven blivit SÅ duktig pĂ„ att skjuta mĂ„l och ha kontroll pĂ„ bollen. Nu lĂ€ngtar han tills fotbollstrĂ€ningen drar igĂ„ng igen efter sommaruppehĂ„llet! 

(null)

(null)

(null)

KvĂ€llen blev lugn och fridfull. Edwin plockade smultron till kvĂ€llsfika, hur somrigt?! Sedan somnade barnen i bra tid och vi vuxna har chillat i soffan. Men nu blir det hopp i sĂ€ng, imorgon vĂ€ntar en dag pĂ„ stranden! 

(null)     

renovering av vĂ„rt hus 🏡

(null)

SĂ„hĂ€r sĂ„g vĂ„rt hus ut nĂ€r vi köpte det Ă„r 2015. Ett gult hus pĂ„ en liten kulle. Jag har bott i Forsa i hela mitt men kan inte minnas att jag nĂ„gonsin lagt mĂ€rke till detta hus över huvudtaget. MĂ€rkligt. Inte heller var vi sĂ„ impade dĂ„ vi sĂ„g det pĂ„ Hemnet. Det var nog pĂ„ sjĂ€lva husvisningen vi blev sugna... NĂ€rheten till vattnet, avstĂ„ndet till grannar och potentialen som faktiskt fanns!  

I September 2015 flyttade vi in och vi hade just dĂ„ inga planer alls pĂ„ renovering. Huset var beboligt och vi var bara sĂ„ nöjda över att vi fĂ„tt ett helt eget hus. Och mycket hus för pengarna dessutom! Köpesumman landade pĂ„ otroliga 550 000 kronor efter att vi lagt ett rejĂ€lt skambud, som sĂ€ljarna höjde med 50 000. Bingo! 

Vi gjorde som sagt inga "snabbrenoveringar" direkt, utan kĂ€nde in huset i ett halvĂ„r först. Eller det enda jag gjorde var att fixa lite i hallen, ett eget lite projekt. MĂ„lade vĂ€ggarna frĂ„n gula till vita och la in en svart "altanmatta" pĂ„ den vita plastmattan. Men inget annat. 

Det var först under vĂ„rvintern 2016 som renoveringsplanerna tog fart. Maj mĂ„nad gick Ă„t till att skrapa hela huset och under sommaren gjorde Mattias ett hĂ€stjobb med att mĂ„la HELA huset plus lekstuga och vedbod. En del plankor byttes ut och han mĂ„lade Ă€ven taket. Vi trodde inte att vi skulle ha rĂ„d att mĂ„la hela huset under sommaren. Men Mattias fick grym hjĂ€lp av en mĂ„larkompis med bĂ„de fĂ€rg och jobbhjĂ€lp. Jag fick Ă€ran att vĂ€lja fĂ€rg och valet föll pĂ„ en grĂ„ nyans. Mina projekt blev att slipa och olja i bron och altanen. Ja, Mattias hann med att fixa ett nytt altantak med spotligths med. Plus fasadbelysning. Huset blev som nytt och vi Ă€r sĂ„ nöjda! 

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r huset var mĂ„lat var det dags för insidan att fĂ„ en makeover. I alla rum lĂ„g det plastmattor och vĂ€ggar/tak var inte direkt frĂ€scha. Först ut blev vardagsrummet... Mattias och Fredrik mĂ„lade tak, vĂ€ggar, fönster och sĂ„ la vi in ett slittĂ„ligt parkettgolv.  Ă„ven hĂ€r fick jag förtroendet att vĂ€lja fĂ€rger, sĂ„ det blev mit absolut favoritfĂ€rg igen. GrĂ„ vĂ€ggar och ett grĂ„aktigt golv. Ingen av oss kĂ€nde för fĂ€rg eller mönstade tapeter. SĂ„ vi sa det att om vi nĂ„gon gĂ„ng Ă„ngrar oss eller vill göra om igen sĂ„ Ă€r det enkelt att fixa med en fondtapet eller liknande!

Renoveringen i vardagsrummet pĂ„börjades efter Edwins 3-Ă„rskalas i november och blev klar i slutet av mĂ„nader. Det blev en enorm skillnad trots att vi inte gjorde mycket. Det som gjorde mest skillnad var att vi gjorde öppningen mellan vardagsrum och kök mycket större. Vi öppnade upp mer Ă€n 1 meter och fick pĂ„ sĂ„ sĂ€tt en lite med öppen planlösning. Det var faktiskt min idĂ© och jag fick verkligen övertala Mattias. Men SÅ bra det blev alltsĂ„! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu var det bara köket som skulle hinnas med innan vi skulle fira julafton 2016 hemma hos oss... Mattias fick Ă„ter igen ovĂ€rderlig hjĂ€lp av mĂ„laren Fredrik. Och jag försökte pusha pĂ„ sĂ„ gott jag kunde och roddade med barn och jobb 24/7 medan dom tvĂ„ slet som djur. 

Köket behövde tack och lov inga större renoveringar heller. Vi tog bort bröstpanelen, mĂ„lade vĂ€ggarna i samma grĂ„ nyans som i vardagsrummet, mĂ„lade taket, la in samma golv, bytte bĂ€nkskiva, bytta kakel och köpte nya vitvaror sĂ„ som kylskĂ„p, frys, spis, ugn och mikro. Men det hĂ€r förvandligen blev Ă€ndĂ„ sĂ„ pĂ„taglig och bra, trots att alla stommar och köksskĂ„p fick vara kvar. Vi hann precis bli klara lagom till jul och fick njuta av vĂ„rt nya kök och vĂ„rt nya vardagsrum! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi passade Ă€ven lĂ€gga nytt golv i hallen och mĂ„la vĂ€ggarna dĂ€r. Men efter jul och nyĂ„r var det lugnt en stund. Vi inledde Ă„r 2017 med en chockande överraskning. En bebis lĂ„g i min mage! Fast den nyheten blev Ă€ndĂ„ pĂ„ nĂ„got sĂ€tt ett startskott för nya renoveringsplaner... Vi mĂ„ste fĂ„ till ett sovrum pĂ„ nedervĂ„ning, en tvĂ€ttstuga och en nya trappa ner frĂ„n altanen. Heja! 

Pappa och Mattias började med altantrappan och den blev SÅ bra motför den förra branta trappen. Den ska oljas in i framtiden, men det fĂ„r vĂ€nta ett tag...

(null)

(null)

Resten av sommaren 2017 gick Ă„t till att renovera barnens föredetta lekrum till ett vuxensovrum. Samtidigt blev min dröm om en liten tvĂ€ttstuga sann! Jag gav som förslag att "sno" en bit av det nya sovrummet och göra en tvĂ€ttstuga av det. Badrummet lĂ„g vĂ€gg i vĂ€gg med sovrummet sĂ„ vi behövde "bara" öppna upp dĂ€r emellan och bygga nya vĂ€ggar i sovrummet.

Den hĂ€r renoveringen blev jobbig, bĂ„de fysiskt och psykiskt. Det tog tid och kostade mycket pengar. Och en hel del krĂ„ngel... VĂ€ntetider pĂ„ material och vĂ€ntan pĂ„ mattlĂ€ggare, rörmokare osv. Att jag var höggravid och stressad gjorde inte saken bĂ€ttre heller! 

Men till slut blev det klart och vi var sĂ„ galet glada. Min idĂ© blev till verklighet och det blev sĂ„ mycket bĂ€ttre Ă€n vad vi nĂ„gonsin kunnat tro. Förut hade vi tvĂ€ttmaskinen inna pĂ„ toaletten och NOLL plats för att vika, hĂ€nga tvĂ€tten och sortera. Nu fick jag ett krypin med tvĂ€ttmaskin, torktumlare, bĂ€nkskiva, vattenkran och hĂ€nganordning pĂ„ vĂ€ggen. LYCKA! Och dĂ€r tvĂ€ttmaskinen stod förr kunde vi nu bygga en dusch. Huset hade bara en dusch förut och den fanns pĂ„ övervĂ„ngingen. SĂ„ detta blev liksom win-win. Vi köpte Ă€ven ny badrumsinredning sĂ„ som toalett, kommod och spegelförvaring. Golvet fick en mörk matta och vĂ€ggarna fick en vit "vĂ„trumstapet". VĂ„r lĂ„nga smala toalett blev helt plötsligt ett rymligt badrum med tvĂ€ttstuga intill. Har tyvĂ€rr inga före-bilder av toaletten men reslutatet blev tipp topp! 

(null)

(null)

Även sovrummet till Mattias och mig blev bra. Ganska litet men vi fĂ„r plats med sĂ€ng, gardrob, byrĂ„ och spjĂ€lsĂ€ng och klĂ€dhĂ€ngare. Allt som behövs liksom. VĂ€ggarna fick en lite mörkare grĂ„ nyans och vi la in samma golv som i kök/vardagsrum. Vi hade vĂ„rt sovrum pĂ„ övervĂ„ningen tidigare, men att flytta ner var verkligen toppen nĂ€r Elsa föddes! Elias och Edwin fick sova ostört pĂ„ övervĂ„ningen och vi kunde vara nere hela kvĂ€llarna med Elsa, ha nĂ€rhet till skötbordet i tvĂ€ttstuga och köket för eventuell ersĂ€ttning osv. GULD VÄRT. 

(null)

(null)

(null)

Detta Ă€r vad vi hunnit med sedan vi flyttade in. RĂ€tt mycket Ă€ndĂ„ nĂ€r man tĂ€nker efter... FrĂ„n vĂ„ren 2016 nĂ€r vi började renovera till hösten 2017 har vi alltsĂ„ hunnit mĂ„la huset, taket, fixat till altanen, renoverat vardagsrum, köket, hallen samt byggt sovrum och tvĂ€ttstuga/badrum. Otroligt Ă€ndĂ„! 

Sedan Elsa föddes har vi haft en paus i renoveringen. Men nu Ă€r vi pĂ„ gĂ„ng igen. Nu ska den inglasade altanen bli ett nytt sovrum till oss. Elsa blir ju stortjej snart och ska fĂ„ ta över vĂ„rt nuvarande sovrum. Sedan Ă€r det inte sĂ„ mycket kvar pĂ„ vĂ„rt hus. Bara övervĂ„ningen som bara bestĂ„r av tvĂ„ sovrum till grabbarn, en toalett och sĂ„klart trappan upp. Men det Ă€r ingen brĂ„dska. NĂ€r vi blir klar med hela undervĂ„ningen nu sĂ„ blir det nog en lĂ„ng vila frĂ„n renovering och ombyggnader! 

Vi trivs verkligen superbra i vĂ„rt lilla hus. Och det kĂ€nns sĂ„ kul att fĂ„ göra det till vĂ„rt egna. VĂ€rdet pĂ„ huset har dessutom gĂ„tt upp till 1 000 000 kronor under dessa 3 Ă„r vi bott hĂ€r, nĂ€stan det dubbla ju, sĂ„ det kĂ€nns ju fantastiskt. Heja oss! đŸ’ȘđŸŒ

(null)     

söndag hela dagen 💭

(null)

Det Ă€r söndag och veckan lider mot sitt slut. LikasĂ„ gör juli mĂ„nad. Snart iallafall. Idag Ă€r det banne mig bara en mĂ„nad kvar av min mammaledighet. SĂ„ fruktansvĂ€rt lĂ€skigt och spĂ€nnande pĂ„ samma gĂ„ng... Att jag börjar pĂ„ ett helt nytt jobb dessutom gör det hela Ă€nnu mer pirrigt. Ett nytt kapitel i livet nĂ€rmar sig! 

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 07:30-tiden. Iallafall jag och bröderna bus. Efter en stund kom Mattias och Elsa ocksĂ„ upp och vi kickade igĂ„ng dagen. Hela förmiddagen gick Ă„t till att dona med renovering och hushĂ„llssysslor. 

Mattias och Elias Ă„kte till byggmax för att köpa lite virke. SjĂ€lv skyndade jag mig att dammsuga medan Edwin och Elsa tittade pĂ„ youtube. Det gick bra en stund, sedan hade jag en liten fröken som klĂ€ttrade pĂ„ dammsugaren var Ă€n jag befann mig. Men rena golv blev det iallafall. För en stund Ă„tminstone... Alla som nĂ„gon gĂ„ng har levt i ett renoveringskaos vet att det nĂ€st intill Ă€r lönlöst att dammsuga. 

Efter lunchen blev det fika med mormor och morfar som kom hit. Glass och kaffe, perfekt söndagsfika. Sedan kom Ă€ven hela familjen Östlund/Wallström hit för att hĂ€mta Elias. DĂ„ blev det mer kaffe, lek för barnen och bebismys med lilla Agnes. 

(null)

Efter att vi vinkat hejdĂ„ till Elias blev det lite vila i soffan för mig och Edwin. Han Ă€r inne i en period dĂ„ han fĂ„r hemska grĂ„tutbrott för allt och inget. Han kĂ€nns extremt lĂ€ttretlig och kĂ€nslig. Det syns pĂ„ honom att han blir trött och matt av vĂ€rmen, men Ă€ndĂ„ har han tusen myror i baken och KAN INTE vara stilla i en minut. Men medan Elsa sov lyckades jag fĂ„ honom att ligga stilla i soffan en stund och titta pĂ„ youtube. Behövligt! 

Senare under eftermiddagen fick jag Ă€ntligen tid för en promenad med bungystavarna och en bra pod i hörlurarna. Det var allt för lĂ€ngesen sist, men det Ă€r lĂ€tt hĂ€nt nĂ€r det Ă€r sommar... 

Medan jag promenerade lagade Mattias middag. EgenfĂ„ngad regnbĂ„ge med potatis och sĂ„s. Även Elsa Ă„t en portion och verkade mycket nöjd. Efter maten röjde jag undan lite snabbt innan jag Ă„kte till ica för en liten handling. Sedan gick resten av eftermiddagen Ă„t till att vika/hĂ€nga tvĂ€tt, kvĂ€llsfika och busa med Elsa pĂ„ golvet. Edwin hjĂ€lpte pappsen med sovrumsrenoveringen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r barnen hade somnat sjönk vi vuxna ner i soffan med ost och kex framför reprisen av Ernst. Ljuvligt. Men nu blir det en dusch och hopp i sĂ€ng. Imorgon börjar Mattias jobba. Men bara i tvĂ„ veckor innan han blir ledig igen. Först fĂ„r vi nĂ„gon vecka tillsammans innan det blir skola och dagis för Elias och Edwin. Sedan tar han över förĂ€ldraledigheten med Elsa fram till november. SĂ„ nu ska jag verkligen krama ur det sista av denna hĂ€rlig ledighet med min bebis och bara njuta njuta njuta! 

regn och kalas 🌧

(null)

Äntligen kom regnet. Det efterlĂ€ngtade och mer Ă€n nĂ„gonsin vĂ€lkomnade regnet... Naturen blir glad, djuren blir glada, bönderna blir glada, dom hĂ„rt kĂ€mpande brandmĂ€nnen kring alla skogsbrĂ€nder blir glada och vi simpla svettiga mĂ€nniskor blir glada. Ă„ntligen fĂ„r vi vila frĂ„n solen och vĂ€rmen!

Morgonen började lugnt och skönt, om Ă€n lite vĂ€l tidigt. Jag hade dock tur och lyckades fĂ„ Elsa att somna om en stund efter att jag kört ut alla killar ur sovrummet. Mys! 

Sedan gick hela förmiddagen Ă„t till att göra oss redo för kalas. Det tar lite tid för fem personer att fixa till sig. Speciellt nĂ€r fyra av dom (gissa vilka) tycker att dom har all tid i vĂ€rlden och att det finns roligare saker att göra. Men vi kom ivĂ€g i tid iallafall. Mot Söderham och kalsande för kompisen Nellie! 

Det var ett kalas med SuperMario-tema. Ett fint kalas med massvis av ballonger, en stor Mariofigur, massor av barn, korv med bröd, MariotĂ„rta, roliga lekar och den obligatoriska godispĂ„sen. Grabbarna hade roligt, Ă€ven om Edwin var otroligt trött och fick lite humördippar... Han har somnat ovanligt sent dom senaste tre kvĂ€llarna (efter 22-tiden) och Ă€ndĂ„ vaknat mellan 06-07 pĂ„ mornarna. Alldeles för lite sömn för honom! VĂ€rmen har verkligen stĂ€llt till det rejĂ€lt... 

Men dom var himla nöjda och glada nĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t, ett roligt kalas! Och Ă€nnu gladare blev dom nĂ€r vi svĂ€ngde in pĂ„ Lekia i Söderhamn för att se om det fanns kvar nĂ„gra fotbollskort som sĂ„ldes ut för 5 kronor. Bingo! Dom ville hellre ha det Ă€n lördagsgodis. (Ett smart val med tanke pĂ„ att dom just fĂ„tt en varsin liten pĂ„se pĂ„ kalaset)... Dom Ă€r inte dumma dom smĂ„ liven. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem var vi trötta hela bunten... Det var redan middagsdags sĂ„ Mattias svĂ€ngde ihop en god köttfĂ€rssĂ„s med trattkantareller och feta ost. Himla gott med "riktig" mat efter allt semesterfusk. Sedan röjde jag undan i köket medan Mattias gjorde ett ryck med renoveringen och barnen var sysselsatta med sina nya fotbollskort. Elsa över sig för fullt pĂ„ att stĂ„ sjĂ€lv nu. Hon drar sig upp mot exakt allt, och ibland vĂ„gar hon till och med slĂ€ppa taget. Ja, det gĂ„r fort nu. Det fick vi Ă€ven bevittna nĂ€r hon helt plötsligt började klĂ€ttra i trappen som om hon aldrig gjort nĂ„got annat... Grind var det ja! 

KvĂ€llen blev vĂ€ldigt lugn och skön. Alla barnen fick ta en sval dusch och sedan blev det mys i soffan. Godis och youtube! Vi tittade pĂ„ Jocke och Jonnas spökjakt frĂ„n Borgvattnet. Barnen tyckte det var roligt att se det igen nĂ€r vi just varit dĂ€r. SĂ„ det blev vĂ„rat lördagsmys helt enkelt. Jag fick "mysa" lite i tvĂ€ttatugan med, men faktum Ă€r att det Ă€r en av favoriterna nĂ€r det handla om hushĂ„llssysslor. SĂ„ det var inte sĂ„ farligt. Och med vĂ„r nya tvĂ€ttsuga (som faktiskt firar 1 Ă„r snart) gĂ„r allt mycket enklare och det Ă€r roligt att hĂ„lla fint dĂ€r inne. 

Vi lyckades Ă€ven fĂ„ alla tre ungar i sĂ€ng i tid. Det blev som sagt sena kvĂ€llar under semestern i Östersund, och tidiga mornar, sĂ„ barnens sömnkonto ligger liksom pĂ„ minus... Men ikvĂ€ll somnade Elsa runt 19:40 och grabbarna runt 20-tiden. VĂ€lbehövligt. 

Vi vuxna hĂ€ngde i soffan resten av kvĂ€llen. Det var riktigt njutningsfullt (Ă€r det ens ett ord?) att höra regnet utanför fönstren och faktiskt tĂ€nda ett litet ljus. Det fĂ„r gĂ€rna regna imorgon med. Och gĂ€ra hela natten. Sover aldrig sĂ„ bra som nĂ€r det regnar! 

(null)


östersund đŸŒ€

(null)

Vi fem, pĂ„ vĂ„r första semester tillsammans. En liten minitripp till Östersund dĂ€r vi sovit pĂ„ hotell, badat, promenerat, Ă€tit gott och bara umgĂ„tts. Mina förĂ€ldrar var ocksĂ„ med och vi har verkligen haft det mysigt ihop! 

Vi lĂ€mnade hemmet strax innan 9-tiden pĂ„ onsdagsmorgonen. Med fullpackad bil, gott om fĂ€rdkost och med mina egengjorda bingobrickor kĂ€nde vi oss redo! Elias Ă„kte med mina förĂ€ldrar den första biten. Grabbarna uppskattade verkligen bingospelet och hade full fokus nĂ€stan hela vĂ€gen. Otroligt! Bingo fick dom flera gĂ„nger med sĂ„ det var extra kul. 

Vi stannade och fikade efter en stund. StrĂ€cka pĂ„ benen, lĂ„ta Elsa krypa runt i grĂ€set och byta blöja. Sedan var vi fit for fight och körde resten av vĂ€gen! 

Eftermiddagen i Östersund blev lugn. Vi var trötta hela gĂ€nget... Vi checkade in pĂ„ hotellet och gick sedan ut och kĂ€kade. Elsa somnade i vagnen sĂ„ vi passade pĂ„ att promenera runt kring hamnen och i badhusparken. SÅ himla fint dĂ€r! Barnen svalkade sig i vattnet och sedan blev det en glass/smoothiefika pĂ„ ett cafĂ©. Det var ungefĂ€r allt vi orkade. 

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

KvĂ€llen spenderades pĂ„ vĂ„rt varma hotellrum. Sinnessjukt varmt... Men mysigt att hĂ€nga ihop utan en massa mĂ„sten. Elias sov hos bonusmormor/morfar första natten. Men innan barnen somnade donade dom med sina fotbollskort som dom sĂ„klart packat med. Och priset dom vann pĂ„ bingospelet var Ă€nnu mer fotbollskort sĂ„ dom var vĂ€ldigt sysselsatta! 

Vi trĂ€ffade Ă€ven gammelmormor som var pĂ„ besök i Östersund Ă€ven hon! Hennes sĂ€rbo har precis köpt lĂ€genhet nere vi hamnen sĂ„ dom kom upp till vĂ„rt hotell och satt och pratade med oss en stund. Barnen lekte i hotellets lekrum som fanns precis innanför, sĂ„ det var lĂ€mpligt. 

(null)

(null)

Natten var vĂ€ldigt varm och svettig. Duschade av ungarna med svalt vatten innan, sov med fönstren pĂ„ vid gavel och vĂ€nde barnens svettiga kuddar stup i kvarten... Men till slut blev det morgon! Dags för hotellfrukost. Det bĂ€sta med att bo pĂ„ hotell. 

NĂ€r vi var mĂ€tta och belĂ„tna packade vi iordning för en liten utflykt. Vi styrde bilen mot spökprĂ€stgĂ„rden i borgvattnet. Edwin var vĂ€ldigt taggad inför det besöket. Han Ă€lskar ju spöken och Ă€r en trogen följare av Laxton ghosthunters och Jocke & Jonnas spökjakter pĂ„ youtube. SĂ„ han har ju tittat ett x antal gĂ„nger pĂ„ deras spökjakt pĂ„ just borgvattnets prĂ€stgĂ„rd. Kul att fĂ„ se i verkligheten! 

Ett uppskattat besök för sĂ„vĂ€l stora som smĂ„. Det var Ă€ven cafĂ© dĂ€r sĂ„ vi passade pĂ„ att fika med. Men sedan var vi svettiga och badsugna hela gĂ€nget... 

(null)

(null)

(null)

Vi Ă„kte till en liten affĂ€r och köpte med oss lunch, sedan letade vi upp en lĂ€mplig badplats. DĂ€r Ă„t vi och badade som bara den! Elias och Edwin hade jĂ€ttekul dĂ„ dom hittade massa musslor som dom samlade ihop. Elsa sov i vagnen första stunden och fick sedan komma ner och bada hon med. Vattnet var varmt och hĂ€rligt... 

PĂ„ eftermiddagen packade vi ihop och rullade tillbaka mot Östersund. Det var en bit att Ă„ka. Men oj vad barnen har varit duktiga! Och Elsa har verkligen varit tĂ„lmodig och lugn. Det som varit mest "meckigt" med resan var att hĂ„lla koll pĂ„ Elsas mat-tider och se till sĂ„ vi haft allt med oss. Men det har egentligen inte varit sĂ„ himla jobbigt Ă€ndĂ„. Allt har liksom klaffat och hon har bara hĂ€ngt med. VĂ€ldigt tacksamt! Vi har ocksĂ„ fĂ„tt tĂ€nka lite extra pĂ„ att ta "pauser" i bilĂ„kandet och vagnĂ„kandet sĂ„ att lilla donnan fĂ„tt komma upp och röra sig och lufta sig lite. SĂ„ var vĂ€l tur att vi inte hade ett schema med en massa grejer vi skulle hinna med... Att bara vara Ă€r nog sĂ„ gott.

(null)

(null)

(null)

KvĂ€llen spenderades sedan nere pĂ„ stan. En liten shoppingrunda blev det först. Rea-fyndade lite pĂ„ ÅhlĂ©ns till Elsa, och grabbarna fick vĂ€lja varsin leksak. Det var Ă€ven marknad pĂ„ torget och dĂ€r fanns det visst fotbollströjor... Edwin fick en barcelonatröja som han velat ha. Elias hade kikat ut en t-shirt med Messi som han blev överlycklig för. 

Vi kĂ€kade sedan middag pĂ„ en restaurang alldeles intill marknade. Mysigt! Efter maten tog mamma och pappa med sig Edwin och Elsa hem till hotellet. Jag, Mattias och Elias fortsatte ner mot hamnen igen. Dags för minigolf! Elias myset bra nog nĂ€r han fick ha oss för sig sjĂ€lv en stund. En solig och hĂ€rlig torsdagkvĂ€ll... Vi satte oss pĂ„ en uteservering sen och drack gott. Elias bestĂ€llde glass. Innan det var lĂ€ggdags hann vi Ă€ven hĂ€lsa pĂ„ mormor och Hans i den nya lĂ€genheten. Nybyggt alldeles vid vattnet, himla fint! 

NĂ€r vi kom tillbaka gick mamma och pappa ut en svĂ€ng. Elsa sov i vĂ„rt rum, sĂ„ Mattias och Elias gick in till henne. SjĂ€lv hĂ€ngde jag pĂ„ mammas och pappas rum dĂ€r Edwin var. Han skulle nĂ€mligen sova hos dom. SĂ„ jag nattade honom dĂ€r, tog en dusch och lĂ„g sedan och tjuvĂ„t ur mammas godispĂ„se tills dom kom tillbaka. Lugnt och fridfullt... Sen gick jag över till vĂ„rt rum och kröp ner i sĂ€ngen bredvid tre snarkande familjemedlemmar! 

(null)

(null)

(null)

Imorse gjorde vi morgon tidigt. Barnen har vaknat föra tuppen bĂ„da dagarna, förmodligen pga vĂ€rmen... Vi gjorde oss redo, myste i sĂ€ngen bredvid en Elsa som somnade om och sedan gick vi ner till frukosten. Mmm! 

EfterĂ„t gick vi upp och packade ihop vĂ„ra saker innan vi gick ner till lekrummet. Barnen fick busa lite medan jag handlade och innan vi checkade ut. Dags att pĂ„börja hemresan! 

Men vi Äkte sÄklart inte raka vÀgen hem. Det blev en del pauser för att strÀcka pÄ benen, underhÄlla barnen och njuta av det hÀrliga semestervÀdret... Första stoppet blev pÄ en camping. Men dÀr blev vi inte lÄngvaringa, för det hÀrjade en skogsbrand i nÀrheten och campingen var samlingsplats för alla brandmÀn, hemvÀrn och andra frivilliga.

IstĂ€llet hamnade vi pĂ„ en Thairestaurang i BrĂ€cke dĂ€r vi Ă„t god mat. Sedan fick barnen busa av sig pĂ„ en lekpark i nĂ€rheten. En stor lekpark med massa roliga grejer. Det uppskattades! 

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€sta stopp blev pĂ„ en badstrand. Ett mĂ„ste i denna vĂ€rmen! En mysig plats dĂ€r vi fikade lite, fyllde pĂ„ med vĂ€tska, matade Elsa och svalkade oss i sjön. Ljuvligt skönt... Sedan var vi redo att köra den sista biten hem. En hemresa som trots de mĂ„nga milen blev en hĂ€rlig semesterdag med olika "utflykter". Det gjorde att barnen inte tröttnade och kĂ€nslan av att Ă„ka lĂ„ngt försvann liksom. 

Klockan var rĂ€tt mycket nĂ€r vi rullade in pĂ„ gĂ„rden hĂ€r hemma. Elsa var nog den som blev gladast över att fĂ„ komma hem! Äntligen stora ytor att krypa runt pĂ„, dom gamla goa leksakerna och luuuuugn och ro. 

Jag packade upp allt direkt vilket var SÅ skönt. SlĂ€ngde Ă€ven in en tvĂ€tt och la allting pĂ„ sina rĂ€tta platser. Phew. Sedan Ă„t vi en sen middag, duschade av oss hela gĂ€nget och gjorde oss hemmastadda. VĂ€ldigt skönt att krypa ner i sin egna sĂ€ng. Borta bra men hemma bĂ€st... Men vilken hĂ€rlig och lagom liten semestertripp detta har varit. Tio poĂ€ng till Östersund, tio poĂ€ng till vĂ€dret, tio poĂ€ng till skötsamma barn och tio poĂ€ng till mamma och pappa som sĂ€llskap. Fina minnen! 

(null)

(null)




vi badar och badar 🐳

(null)

Ännu en dag med strĂ„lande sol och galna temperaturer. MĂ„tte det komma ett sjuhelsikes regnvĂ€der snart sĂ„ djur och natur överlever! Det hĂ€rjar ju dessutom flera flera skogsbrĂ€nder runt om i landet, sĂ„ nĂ„gra dagars regn skulle sitta bra. 

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 07:30 ungefĂ€r. Ja, ungarna vaknar tidigare och tidigare nu nĂ€r det Ă€r sĂ„ varmt. Vi klev upp och gjorde kaffe, frukost och myste framför teven en stund. 

Förmiddagen gick sedan Ă„t till att tvĂ€tta och pyssla ihop bingobrickor till morgondagens bilresa till Östersund. Tror och hoppas att det blir en poppis aktivitet. UnderhĂ„llning till lĂ„nga bilresor Ă€r ett mĂ„ste om man vill slippa "Ă€r vi framme snart"... Och fĂ„r man bingo sĂ„ vinner man ett pris! Elias lĂ€t vĂ€ldigt taggad nĂ€r han fick se bingobrickorna iallafall, sĂ„ det bĂ„dar ju gott. 

(null)

Efter lunchen gick jag ut i solen en stund. Elsa sov och bröderna bus ville tack och lov leka inne. Det bĂ€sta nĂ€r det Ă€r nĂ€rmare 30 grader ute... SjĂ€lv blev jag inte lĂ„ngvarig i solstolen jag heller. Det gick ta mig tusan inte! HĂ€ngde en tvĂ€tt och gick in till ungarna jag med. Mattias Ă„kte till stan och fixade ett litet fel pĂ„ bilen. 

PĂ„ tidiga eftermiddag lĂ€mnade vi av Elsa hos mormor och morfar. Hon skulle sova dagens andra tupplur, sĂ„ dĂ„ tĂ€nkte vi andra passa pĂ„ att Ă„ka till stranden. Vi Ă„kte till en strand jag inte varit till pĂ„ evigheter. SpringbĂ€cken! Den ligger alldeles bredvid Horne dĂ€r vi brukar bada, men dĂ€r var det knökfullt. PĂ„ SpringbĂ€cken dĂ€remot var vi helt ensamma! 

Vattnet var alldeles ljummet och vi badade som bara den allihopa. Elias och Edwin njöt av att fĂ„ bada med oss bĂ„da nĂ€r vi kunde gĂ„ wild and crazy ute i vattnet. Vi dök, simmade, gjorde kullerbyttor och kastade ivĂ€g varandra i ett enda stort plask. Underbart! 

Vi hade ocksĂ„ med lite fika som vi mumsade pĂ„. Vattenmelon och bullar, bĂ€sta! Efter allt badade solade vi oss torra innan vi rullade hem mot mamma och pappa. 

(null)

(null)

(null)

(null)

PĂ„ NorrvĂ€gen bjöds det pĂ„ glass och en viktig kubbmatch. En nyvaken Elsa fick smaka lite glass hon med, mmm! Sedan rullade vi hemĂ„t för att Ă€ta middag och förbereda inför morgondagen. 

Ja, hela eftermiddagen har gĂ„tt i ett. Jag drog ett snabbt stĂ€drace inne medan Mattias stĂ€dade bilen. Det blir ju lite roligare att Ă„ka i en ren bil och sedan komma hem till ett rent hus. Sedan var det full fart med packning. Men det gick himla smidigt mĂ„ jag sĂ€ga. Nu Ă„terstĂ„r det bara att se om jag missat nĂ„got... 

Under kvĂ€llen har jag Ă€ven hunnit vattna bĂ„de ute och inne, vikt all ren tvĂ€tt, tömt kameran, duschat, nattat barn och plockat lite hĂ€r och dĂ€r. Nu Ă€r vi redo för en liten minisemester! 

(null)

(null)

(null)


elsa tio mĂ„nader 🎈

(null)

Idag Ă€r det precis tio mĂ„nader sedan denna lilla godingen föddes. Hon entrade vĂ€rlden med buller och bĂ„ng och jag fĂ„r fortfarande nypa mig i armen ibland, tĂ€nk att hon Ă€r vĂ„r! 

MÄndag och en ny vecka har kickats igÄng. Sol, semester och lata dagar... Kommer vi nÄgonsin att glömma den hÀr sommaren? Sverige bjuder pÄ utlandsvÀrme dygnet runt. VÀldigt skönt, men ocksÄ rÀtt sÄ galet förstÄr man ju. Nog för att jag Àlskar sommar och vÀrme, men jag kan inte lÄta bli att tÀnka pÄ vÄr stackars planet och vad vi gör med den...

Elsa blir alltsĂ„ tio mĂ„nader idag, och dagen till Ă€ra hade vi ett inplanerat besök pĂ„ bvc. MĂ€ta och vĂ€ga! VĂ„r "lilla" donna vĂ€ger nu 10,1 kilo och Ă€r 74 cm lĂ„ng. Alldeles perfekt enligt sin kurva. Jag har trott att hon Ă€r en lĂ„ng filur precis som Edwin var/Ă€r. Men om jag jĂ€mför med brorsan vid samma Ă„lder sĂ„ var han 79 cm lĂ„ng och vĂ€gde 9,9 kilo. Aningens lĂ€ngre och slankare Ă€n lillsyrran! Hur som helst sĂ„ sĂ„g allting fint ut. Till och med huden (utslagen) har blivit sĂ„ bra. Hoppas det fortsĂ€tter! 

Elias gjorde oss sĂ€llskap till bvc och efterĂ„t promenerade vi till leksaksaffĂ€ren. Vi köpte en present till kompisen Nellie som har kalas till helgen, samt lite fotbollskort. As usual. 

(null)

VĂ€l hemma igen blev det lunch för alla barnen, sedan en tupplur för minstingen. DĂ„ passade vi andra pĂ„ att svalka oss i poolen. Elias och Edwin tyckte dock det var kallt (?!?!) sĂ„ dom gick ganska snart in igen. Men jag lĂ„g raklĂ„ng i vattnet och bara njöt... Elsa slog pĂ„ stort och sov i 1,5 timme sĂ„ det blev en hĂ€rlig stund för morsan! 

Under eftermiddagen förvandlades vĂ„rt hem till en frisörsalong. Först ut var Edwin. En riktig snygging! Elias klippte sig för inte sĂ„ lĂ€nge sen, men han ville snagga sig lite mer han ocksĂ„. SĂ„ vi tog runt öronen och i nacken dĂ€r hĂ„ret vĂ€xer som ogrĂ€s... TvĂ„ fina killar fick sedan hoppa in i duschen innan det var middagsdags. Vi Ă„t pasta idag vilken var SÅ gott efter x antal grillmiddagar. Mattias var dock duktig och hade fastedag enligt planen, sjĂ€lv tar jag ett juli-uppehĂ„ll. Pallar fasen inte att fasta i denna extrema vĂ€rme! 

Efter maten sov Elsa en sen men behövlig tupplur. Hon blir extra trött i vĂ€rmen, sĂ„ hon sover lite mer nu. Lillgumman. DĂ„ passade jag pĂ„ att frisera mig sjĂ€lv med. Toppade rĂ€tt mycket pĂ„ hĂ„ret och slĂ€ngde Ă€ven i en mörkare hĂ„rfĂ€rg. FrĂ€scht och skönt! Jag tappar fortfarande galet mycket hĂ„r sedan förlossningen... MĂ„tte det bli bra snart innan jag blir flintskallig. 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen var det pappans tur att fĂ„ sitt hĂ„r klippt. Vi höll till utomhus sĂ„ grabbarna kunde spela fotboll medans. Elsa fick vara hejarklack frĂ„n vagnen. Hon var den enda som slapp undan saxen/trimmern idag, men hon klippte ju faktiskt sin lugg förra veckan. SĂ„ nu Ă€r vi semesterfina hela gĂ€nget... 

Resten av kvĂ€llen har varit lugn. Har hĂ€ngt i soffan med lite kvĂ€llsfika framför youtube. Lagomt. Men nu Ă€r det dags att sova för lĂ€nge sen. Imorgon blir det fullt upp med stĂ€dning och packning inför onsdagens minisemester. BĂ„de Elias och Edwin Ă€r SÅ taggade inför resan till Östersund och sedan till spökhuset i Borgvattnet. Jag tycker ocksĂ„ att det ska bli skönt att komma bort, för det hĂ€r med att leva i renoveringskaos Ă€r ju inte allt för mysigt... 

(null)

(null)


en kompishelg đŸ™ŒđŸŒ

(null)

HĂ€r ser ni en stockholmsbrud, en gotlandstjej och en hĂ€lsingetös. Fast i grund och botten Ă€r dom ju faktiskt forsaflickor hela bunten! Otilia, Franka och Elsa... Hur gulliga fĂ„r man vara? 

Ja, sĂ„dĂ€r mysigt startade vĂ„ran lördag. MorgonhĂ€ng med kompisar i lekparken! Kul att hinna trĂ€ffa "utflyttarna" en svĂ€ng. Även om vi nog hade behövt en hel kvĂ€ll (plus en dunk vin) för att hinna diskutera igenom vĂ„ra liv. Det finns mĂ„nga minnen och skratt frĂ„n vĂ„r barndom, tonĂ„rstid och nybliven-vuxen-tid. Allt har vi upplevt ihop! SĂ„ det kĂ€nns kul att vĂ„ra barn fĂ„r trĂ€ffas lite dĂ„ och dĂ„.

Det var sinnesjukt varmt ute igĂ„r sĂ„ efter lekparkshĂ€nget dĂ€ckade Elsa i sin sĂ€ng. DĂ„ passade jag och Edwin pĂ„ att springa lite i vattenspridaren. Verkligen skönt! 

Resten av Lördagen blev vĂ€ldigt annorlunda mot för vĂ„rt "vanliga liv". Barnen lĂ€mnades hos bĂ€sta mormor och morfar. Sleepover! Edwin skulle till och med fĂ„ tĂ€lta pĂ„ gĂ„rden med morfar. Den lyckan! Han var sĂ„ himla taggad, han hade aldrig tĂ€ltat innan men har pratat om det sedan förra Ă„ret. 

Mattias och jag var hembjudna till Carro och Hannes pĂ„ middag. Lyxigt! Eller "pĂ„ tiden" om man frĂ„gar Mattias som gjorde ett jobb dĂ€r för nĂ„got Ă„r sedan och skulle fĂ„ middag som tack. Men bĂ€ttre sent Ă€n aldrig, hehe. Och vilken middag! SĂ„ himla gott. (Mmmm Carro. Mums!) 

Vi drack gott vin, spelade sÀllskapsspel och skrattade massor. Precis som en trevlig kvÀll ska se ut. Lilla Elwira verkade ocksÄ tycka att kvÀllen var rolig för hon ville minsann inte sova. Men tack för en trevlig kvÀll kÀra vÀnner!

(null)

Vi kom runt midnatt. Min pappa kom och hÀmtade oss och slÀppte av oss i ett tomt hem. DÄ var det mysigt att krypa ner i sÀngen och för en gÄngs skulle kunna titta pÄ teven dÀr inne. Och vetskapen om att en hel natts sömn vÀntade - ljuvligt.

Imorse vaknade jag upp klockan 08:20 pĂ„ pricken och kĂ€nde mig mer pigg Ă€n pĂ„ evigheter! KĂ€nde inte ens av dom dĂ€r vinglasen som slank ner igĂ„r. Sen Ă€r det ju alltid lite "exotiskt" att vakna till ett totalt tyst hus, kunna dricka kaffe i lugn och ro och bara fĂ„ dona pĂ„ med vad man vill. SĂ„klart kĂ€nns det tomt utan barnen, och man saknar dom, men man Ă€r ju medveten om att barnen snart kommer hem igen. SĂ„ dessa tillfĂ€llen Ă€r guld vĂ€rda! 

VĂ„ran morgon blev en lugn historia. Vek ett berg med tvĂ€tt, slĂ€ngde in en ny tvĂ€tt och lĂ„g i hĂ€ngmattan och chillade. Det var ju galet varmt sĂ„ man orkade inte speciellt mycket... Vi fick besök av Peter, Elin och LinnĂ©a under förmiddagen med. Mysigt, och lite konstigt att umgĂ„s utan alla vĂ„ra barn! Vi hann dricka kaffe pĂ„ soldĂ€cket, sola lite och Ă€ta en smarrig hamburgelunch innan vĂ„ra smĂ„ Ă€lsklingar kom hem igen! 

(null)

(null)

(null)

BĂ„de Edwin och Elsa hade haft det mysigt hos mormor och morfar. TĂ€nk vad vi Ă€r lyckligt lottade som har dom i vĂ„ra liv! SĂ„ mĂ„nga fina minnen och sĂ„ mycket trygghet... 

Eftermiddagen spenderades sedan i strömsbruk. Dags att hĂ€mta hem Elias. Familjen komplett. Det var lika varmt dĂ€r som hemma sĂ„ vi svalkade oss med skugga, saft och vattenmelon. Barnen lekte och Elsa hĂ€rjade runt. TĂ€nk sen nĂ€r Agnes blir lite större och hon fĂ„r en kompis att hĂ€nga med hon ocksĂ„. SpĂ€nnande! Vi fĂ„r vĂ€l hoppas att dom fĂ„r en lika fin relation som Ida och Edwin har. Gullungarna! 

(null)

NĂ€r vi kom hem till Forsa igen tittade vi sĂ„klart pĂ„ vm-finalen. Grattis till Frankrike, Ă€ven om jag hejade lite med pĂ„ Kroatien... NĂ„vĂ€l. Nu Ă€r vm över och det kommer att kĂ€nnas lite tomt. Men vilken fotbollssommar! 

Vi Ă„t ett lĂ€tt middag, sedan skyndade vi oss ut till poolen för att svalka av oss lite. Hujeda mig, man Ă€r verkligen inte van 30 graders vĂ€rme... Det blir jobbigt för barnen med, alldeles rödblommiga och klibbiga. Tur att det faktiskt hjĂ€lpte med ett kallt dopp! Till och med Elsa fick doppa sig och kylas ner en aning. Perfekt innan lĂ€ggdags! 

Innan dom stora barnen somnade hann dom pyssla med sina fotbollskort en stund. Men alla tre kids var extremt trötta ikvĂ€ll och slocknade tidigt. Hoppas pĂ„ en hyffsat sval natt nu bara... Mattias har jobbat lite ute pĂ„ altanen och jag har Ă€gnat kvĂ€llen Ă„t att vika mer tvĂ€tt, titta pĂ„ teve och fika alldeles för mycket. Men nu vĂ€ntar sĂ€ngen! 

(null)

(null)

(null)

(null)


renoveringsdags 🔹

(null)
En ny liten lampa har flyttat in i vĂ„rt kök under veckan. Ett par vĂ€nner skulle slĂ€nga den, men istĂ€llet fick den ett nytt liv hemma oss. Lyser sĂ„ fint om kvĂ€llarna! 

IgĂ„r hade vi en lugn och skön förmiddag hemma. Det första regnet pĂ„ evigheter föll! Nog för att det bara var ytterst lite som kom, men det kĂ€ndes nĂ€stan lite exotiskt... Vi donade mest pĂ„ inomhus, tvĂ€ttade lite och Ă„t lunch pĂ„ altanen. Sedan gjorde vi oss redo för en eftermiddag och kvĂ€ll hos vĂ„ra vĂ€nner i söderhamn. 

Men allra först gjorde vi ett stopp pĂ„ E-center. Elsa behövde en uv-drĂ€kt och vi lyckades hitta en som var nedsatt med halva priset. DĂ„ fĂ„r morsan minsann stĂ„ ut med att det var Frostprint pĂ„ den... Till Edwins stora glĂ€dje sĂ„lde Lekia ut fotbollskort för 5 kronor, sĂ„ han köpte nĂ„gra paket. SjĂ€lv flirtade jag till mig nya murgrönor till köksfönstren. Det behövdes verkligen dĂ„ dom gamla inte klarat sommarens hetta speciellt bra... 

KvĂ€llen hos Elin och Peter blev magiskt mysig. God grillmiddag, kvĂ€llskaffe, lek för smĂ„tjejerna och en Edwin som hoppade studsmatta i vattenspridaren. Den lyckan alltsĂ„! Vi blev kvar rĂ€tt lĂ€nge, men Elsa hade sovit en sen tupplur sĂ„ bĂ„da barnen höll sig vakna hela vĂ€gen hem. Sedan somnade vi trötta och nöjda efter dagen, hela gĂ€nget. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Imorse hade jag stĂ€llt klockan och lyckades smyga ut ur sovrummet utan att vĂ€cka nĂ„gon. Fick dricka kaffe i total tystnad ute pĂ„ bron och packa dagens utflyktsvĂ€skor innan jag hörde nĂ„gon liten sĂ„ngfĂ„gel frĂ„n övervĂ„ningen. DĂ„ var klockan 08:40 sĂ„ hela familjen tog visst sovmorgon! 

Runt 09-tiden kom min mamma hit med Minnah. VĂ€rldens goaste hund. Hon skulle fĂ„ vara hĂ€r med Mattias under dagen medan vi andra Ă„kte pĂ„ Ă€ventyr. Mot stranden! Vi styrde bilen mot Ora dĂ€r vi mötte upp gammelmormor. 

(null)

Vi fick en helt fantastisk stranddag med sol, vĂ€rme och massor av bad. Vattnet var nĂ€stan ljummet och det var SÅ skönt att plaska omkring. Elsa fick premiĂ€rdoppa hela sig och det var verkligen en hit. Fast allra roligast var det nog nĂ€r mamman slĂ€ppte pĂ„ spĂ€rrarna och lĂ€t henne krypa runt lĂ€ngs strandkanten som hon ville. Alldeles blöt, geggig och sandig. En nĂ€ve fullastad med sand Ă„kte in i munne sĂ„klart. Men det provade hon faktiskt bara en endaste gĂ„ng. Undra varför? 😝

Edwin hade tur att kompisen Max kom dit sĂ„ dom kunde leka Ă€ven idag. Hipp hurra! Och jag hade tur som hade mamma och mormor med mig. SĂ„ mycket hjĂ€lp med barnen. Mormor gick tvĂ„ promenader med Elsa i vagnen och hon lyckades somna bĂ„da gĂ„ngerna. Skönt för morsan att fĂ„ chilla i solstolen! 

Vi fikade gott fika och Ă„t pannkakor till lunch. Sedan kom Ă€ven glassbilen, sĂ„ det blev sĂ„klart glassfest. Elsa fick nöja sig med sin mat och sitt fika, men hon var verkligen helnöjd hela lĂ„nga dagen. Det var vi alla! 

Men tillslut blev klockan 16:00 och vi packade ihop och rullade hemĂ„t. DĂ„ hade vi varit pĂ„ stranden i 6 timmar sĂ„ det var vĂ€l inte sĂ„ konstig att vi kĂ€nde oss trötta och nöjda... Otroligt nog höll sig ungarna vakna hela vĂ€gen hem OCH hela kvĂ€llen fram till lĂ€ggdags. Lek, varsin dusch och kvĂ€llsfika - sedan snarkade dom ikapp. Det blev en tidig vuxenkvĂ€ll men det behövdes. Trötta vid med... 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mattias har nĂ€mligen slitit hĂ„rt idag medan vi roat oss pĂ„ stranden. Nu Ă€r det full fart med renovering hĂ€r hemma igen! NedervĂ„ningens sista upprustning. Det Ă€r dags för den inglasade altanen att tacka för sig och istĂ€llet bli till ett sovrum för oss. Ett projekt som jag inte Ă€r aaaallt för taggad pĂ„, dĂ„ jag inte riktigt Ă€r överens med idĂ©n. Men vi mĂ„ste ha ett till sovrum helt enkelt, sĂ„ vi fĂ„r försöka lösa det pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Det Ă€r inte det att jag kommer att sakna den iglasade altanen, för det rummet utnyttjades nĂ€stan aldrig. Jag Ă€r mer orolig för att det kommer bli SÅ mörkt i köket dĂ„ vi förlorar ljusinslĂ€ppet som kom dĂ€rifrĂ„n. Jag klurar för fullt pĂ„ en lösning och det senaste Ă€r ett runt fönster pĂ„ vĂ€ggen mellan köket och det blivande sovrummet, med spegelfilm pĂ„ "kökssidan" sĂ„ man inte ser in i sovrummet liksom. Men att det runda fönstret Ă€ndĂ„ slĂ€pper igenom liiiiite ljus frĂ„n fönstret i sovrummet. Men jag vet inte. Hinner sĂ€kert Ă€ndra mig nĂ„gra gĂ„nger till... Utsidan kommer iallafall klĂ€s in i stĂ„ende panel som resten av huset. Och den andra delen av altanen behĂ„ller vi. HĂ„ller tummarna för att han vet vad han gör och har gett sig in pĂ„, karln min! 

(null)     

mys pĂ„ ystegĂ„rn 🌿

(null)

Idag har vi verkligen haft en lugn och skön semesterdag. Lugn fast med smĂ„ inslag av nytta. Har kommit in i ett fasligt skönt semester-mood sĂ„ allt flyter liksom bara pĂ„. Sedan avslutades den hĂ€r fina dagen med ett besök pĂ„ YstegĂ„rn. Kan det bli bĂ€ttre? 

Vi gjorde morgon vid 08-tiden i vanlig ordning. Det har blivit Elsas nya godmorgon-tid. VĂ„ran trötta tonĂ„ring som kunde sova till 09:30 och ibland Ă€nnu lĂ€ngre, Ă€r som bortblĂ„st... Dagen började sedan med kaffe och frukost pĂ„ altanen. BĂ€sta starten! 

Under förmiddagen passade jag pĂ„ att göra ett litet stĂ€dryck. Jo, man mĂ„ste ju stĂ€da Ă€ven fast det Ă€r sommar... SkittrĂ„kigt. Men jag har vĂ€ldigt lĂ„ga ambitioner nĂ€r det gĂ€ller hemmet sĂ„hĂ€r under sommaren. Tar i princip bara det vĂ€rsta, hehe. Idag blev det dammsugning, damma lite lĂ€tt och stĂ€da badrummet. TvĂ€ttade Ă€ven alla sĂ€ngklĂ€der och hĂ€ngde ut dom pĂ„ tork i solen. HĂ€rligt att bĂ€dda med nyttvĂ€ttat sen! 

NĂ€r Elsa sov sin första tupplur tog jag en vĂ€lförtjĂ€nt vila i solstolen. NĂ€stan för varmt, men det var skönt en stund. Grabbarna förberedde en grill-lunch som vi sedan avnjöt pĂ„ altanen. Mmm! 

Under eftermiddagen höll vi oss inne. Det var pĂ„ tok för hett för barnen ute i solen. Vi pysslade med lite fotbollskort och lekte med Elsa pĂ„ golvet. Lagom lugna aktiviteter... Lillgumman sov en stund till med pappsen, sĂ„ jag och Edwin fick lite egentid ihop. Älskar att sitta och dona med fotbollskort tillsammans med honom och prata om allt han har funderingar kring. Min stora fina kille! 

Klockan 16:00 hade vi bestĂ€mt trĂ€ff med min mamma och mormor pĂ„ YstegĂ„rn. Vi blev bjudna pĂ„ supergod middag. BĂ€sta halloumiburgaren! Sedan fikade vi gott och Edwin passade pĂ„ att leka i alla roliga skrymslen och vrĂ„r med. Vi avslutade med en lĂ„ng och mysig promenad med djurbingo. Det tyckte Edwin var höjdpunkten! Han hittade bĂ„de grisar, kaniner, höns, fĂ„r, hund, geting och nyckelpiga. SĂ„ han fick bingo och dĂ€r med ett pris. Vilken lycka! 

Det Ă€r ju sĂ„ otroligt fint dĂ€r ute i Hillsta, sĂ„ om ni inte redan varit dĂ€r - Ă„k dit dit och njut av god mat och fantastisk miljö. VĂ€ldigt barnvĂ€nligt med. Jag har ju faktiskt jobbat dĂ€r för en herrans massa Ă„r sedan, men det har verkligen blommat upp pĂ„ nytt med dom nya Ă€garna! 

(null)

(null)

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem igen var vi pĂ„fyllda med massa positiv energi. Tack mormor och gammelmormor för fina minnen! Vi stannade ute i trĂ€dgĂ„rden och spelade fotboll och hĂ€ngde upp Elsas nya gunga i ett av Ă€ppeltrĂ€den. Hipp hurra tyckte hon! 

Sedan gick vi in och duschade, fikade och lĂ€sta godnattsaga. Vi vuxna tittade sedan pĂ„ vm-semifinalen. Den hĂ€r dagen har varit SÅ fin, verkligen en dag att stoppa i minnet till kalla frusna vinterdagar... Men nu Ă€r det dags att krypa ner i den renbĂ€ddade sĂ€ngen. Livets enkla lyx! 
(null)

(null)





kalas och bad đŸ‘ŒđŸŒ

(null)
IgĂ„r var det nĂ„gon som fyllde 29 Ă„r. NĂ€mligen pappan i huset. Det firades med sovmorgon, frukostbricka och presenter. Senare under eftermiddagen hade vi lite mer kalas. Men först fick han njuta av en dag heeeelt ensam! 

Edwin hade ju sovit hos mormor och morfar, sĂ„ han var dĂ€r och busade hela dagen. Elsa och jag Ă„kte ivĂ€g vid 10-tiden, vi hade nĂ€mligen en rolig lekdejt inplanerad. En hĂ€rlig förmiddag med Carro, Elwira, Emilia och Otilia. Kul att trĂ€ffa vĂ„ra gotlandsvĂ€nner! 

Vi blev bjudna pĂ„ en smarrig sallad till lunch, sedan gick dagen ut pĂ„ att roa dom smĂ„ samtidigt som vi försökte babbla pĂ„ sĂ„ mycket som vi kunde. Vi mammor har ju varit kompisar (och Ă€ven grannar alla tre) sedan vi var mini, sĂ„ det Ă€r ju extra kul att trĂ€ffas med vĂ„ra döttrar nu. Livet liksom... Tack för nĂ„gra mysiga timmar! 
(null)

(null)

(null)

PĂ„ eftermiddagen hade vi kalas hĂ€r hemma för födelsedagsbarnet och Ă€ven min mamma som fyllde Ă„r i helgen. Det blev glassfest pĂ„ altanen med nĂ€ra och kĂ€ra! Fina presenter fick dom med. Sedan blev det fotboll för vissa, lek för vissa och chill pĂ„ altanen för dom övriga. En mysig eftermiddag som blev kvĂ€ll innan vi kalasat fĂ€rdigt. 

Innan Edwin och Elsa skulle sova hĂ€ngde vi ute i trĂ€dgĂ„rden ett tag. I hĂ€ngmattan och pĂ„ studsmattan. Ljuvlig sommarkvĂ€ll och glada barn. Men tillslut var det godnatt och vi vuxna avslutade dagen i soffan. 
(null)

(null)

Imorse gjorde vi morgon runt 08-tiden. Vi Ă„t frukost pĂ„ altanen och kĂ€nde direkt att det hĂ€r kommer att bli en vaaaarm dag. Efter en stund lĂ€mnade vi hemmet för att Ă„ka till nĂ€sviken en snabbis. Vi skulle fĂ„ en gunga av Mattias kompis Micke med familj. SĂ„ snĂ€llt! Edwin passade pĂ„ att leka med Max som Ă€r lite yngre Ă€n han sjĂ€lv, men dom hade roligt. Fast ganska snart Ă„kte vi hemĂ„t igen, vi bestĂ€mde oss nĂ€mligen för att hĂ€nga med dom pĂ„ stranden sĂ„ vi mĂ„sta hem och packa! 

Planen var att Ă„ka till Fönebo men dĂ€r var det fullt, sĂ„ vi hamnade i Ora istĂ€llet. Men vilket paradis! SĂ„ mysigt och perfekt... Mjuk sand, fin botten, lagomt lĂ„nggrunt och bara helt fantastiskt vackert. Dit vill jag fler gĂ„nger! 

Edwin och Max hade himla roligt ihop. Bada, grĂ€va i sanden och leka med leksaker. Elsa var vĂ€l hyffsat nöjd hon med. Att sitta pĂ„ filten var roligt i nĂ„gra minuter, men sen fick hon plaska lite i vattnet hon med. Och lĂ„na en badbil som man kunde sitta i utan att bli blöt. Det var verkligen en hit - för bĂ„de henne och oss förĂ€ldrar. Hon tog Ă€ven en tupplur i vagnen, sĂ„ dĂ„ passade vi pĂ„ att njuta av lugnet en stund... Som vi badade och solade! 

Kaffe och gott fika hade vi ocksĂ„ med sĂ„klart. Ja, det var verkligen en underbar stranddag med trevligt umgĂ€nge. Precis som det ska vara! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi kom hem rĂ€tt sent, sĂ„ det var direkt middagsdags. Packade Ă€ven upp allt, klippte Elsas lugg och duschade av henne. Sedan blev det en himla lugn kvĂ€ll med lek och gos pĂ„ golvet. Lillgumman var nĂ€ra att stĂ€lla sig upp sjĂ€lv, utan stöd, men ramlade ner pĂ„ rumpan igen. TĂ€nk vad min bebis börjar bli stor... 

Jag har Ă€ven hunnit vara ute och vattna, tagit en skön dusch och kvĂ€llsfikat framför fotbollen. Barnen var supertrötta sĂ„ nattningarna gick rekordfort. Inte lĂ€tt med denna högsommarvĂ€rme! Men som vi njuter. Sommaren hittills har verkligen varit fantastisk, sĂ„ vi försöker fĂ„nga dagen varje dag och skapa fina minnen! 
(null)


en skön söndag 🍉

(null)
Söndag, sol och vĂ€rme. Och en Elsa i livets första pippilotter. Hur söt fĂ„r man vara? Men dom dĂ€r smĂ„ gulliga toffsarna Ă„kte ganska snart bort, och klĂ€nningen krĂ€ktes hon pĂ„ efter att hon försökt tuggat i sig en bit hĂ„rdbröd som lĂ„g pĂ„ golvet... Vi gör ett nytt försök en annan dag! 

Vi började dagen med sovmorgon för nĂ„gra i familjen. Bröderna bus var uppe tidigt, men dom hade fullt upp med sina fotbollskort uppe i Elias rum. SĂ„ dom kom ner nĂ€r vi andra vaknade. Frukost och pĂ„klĂ€dning, sedan var vi redo för dagen! 

Hela förmiddagen spelade Elias och Edwin fotboll ute i trĂ€dgĂ„rden. Mattias jobbade pĂ„ nere i kĂ€llaren och sjĂ€lv tog jag en skön promenad med Elsa i vagnen. Hon sov och jag svettades i solen. 

Till lunch Ă„t vi sedan gĂ„rdagens rester i form av köttfĂ€rssĂ„s. Älskar rester och lĂ€ttlagat extra mycket under somrarna... Vem orkar stĂ„ i köket dĂ„? Efter maten blev det iallafall chill pĂ„ altanen och mitt i chillandet kom Johanna, Ida och lilla Agnes. Äntligen lite bebismys igen! Det blev Ă€ven kaffe, melon och fotboll för dom stora barnen. Sedan vinkade vi hejdĂ„ till familjen Östlund. Ses om en vecka! 

Elsa somnade en stund, sedan Ă„kte vi direkt upp till NorrvĂ€gen. Äntligen Ă€r bĂ€sta mormor och morfar hemma frĂ„n sin lilla semestertripp! DĂ€r Ă„t vi pizza till middag, myste pĂ„ altanen, blĂ„ste sĂ„pbubblor och Edwin lekte med morfar i lekparken. Mattias Ă„kte ivĂ€g och fiskade med Peter, men vi andra promenerade ner till sjön för ett kvĂ€llsdopp. Mysigt! Det var dock bara Edwin och morfar som badade, men hade jag haft med badklĂ€der hade jag tusan hoppat i jag ocksĂ„. Skönt i vattnet!
(null)

(null)

(null)

Efter kvĂ€llsbadet Ă„kte vi hemĂ„t igen. Fast jag fick bara med mig ett barn. Edwin ville sova kvar hos mormor och morfar. NĂ„gra som hade saknat varandra tror jag! 

KvĂ€llen hemma blev ovanligt lugn och skön. Elsa "hjĂ€lpte" mig att röja lite pĂ„ den inglasade altanen. Vi ska ha lite kalas för mamma och Mattias hĂ€r imorgon, och det sĂ„g allt annat Ă€n trevligt ut dĂ€r... KlĂ€der, skor, skrĂ€p, vissna blommor och fotbollskort över allt. Men nu blev det lite finare. Och nya rosor frĂ„n trĂ€dgĂ„rden tog jag in dit. Kalasredo! 

Elsa somnade tidigt, sĂ„ nĂ€r hon sov passade jag pĂ„ att gĂ„ ut och vattna och spola av altanen ute med sĂ„pa och vatten. Tipp topp! Nu vĂ€ntar jag hem storfiskaren min, sedan blir det lite tv innan sĂ€ngen. Typiskt skön söndag! 
(null)     

tack sverige 💛

Och sĂ„ kom dagen dĂ„ sveriges vm-resa tyvĂ€rr tog slut. PĂ„ min kĂ€ra mammas födelsedag och allt. Men tack svenska landslaget för en otrolig insats. Vilket vm! 

Men innan den hĂ€r dagens tunga förlust fick vi njuta av en fantastisk gĂ„rdag. En dag pĂ„ stranden, hela familjen! PremiĂ€r för Elsa. Turligt nog var Ă€ven min mormor med, och hon ville som vanligt gĂ„ en svĂ€ng med lillan i vagnen. TvĂ„ rundor gick hon, sĂ„ vi förĂ€ldrar hann faktiskt bada och slappna av lite vi med. 

Elias och Edwin hade superroligt med kompisar. VĂ„ra slĂ€ktingar frĂ„n stockholm/matnĂ€s var dĂ€r sĂ„ det fanns kompisar i alla Ă„ldrar typ. Himla kul hade dom tillsammans iallafall. Hade knappt tid att fika... 

Mormor hade med sig pannkakor som vi mumsade till lunch. Strandlyx! Elsa mumsade pĂ„ sitt egna lilla fika, sen fick hon kĂ€nna lite pĂ„ vattnet hon med. Lycka! Men det Ă€r ju som sagt lite kĂ€mpigt med en krypande unge i sand och vatten... SĂ„ vi fĂ„r se om det blir nĂ„got mer strandliv för lillfröken i Ă„r. 

(null)

(null)

(null)

Strax innan 14-tiden packade vi ihop och Ă„kte hemĂ„t. DĂ„ hade vi varit pĂ„ stranden sedan 10:00 sĂ„ vi var trötta och nöjda allihopa. Hem, packa upp och sedan lĂ€mnade vi hemmet igen. Vi var bjudna pĂ„ grillat hemma hos barnens farmor och farfar. Gott! Och sedan jordgubbar med glass och grĂ€dde till efterrĂ€tt.  Men vi stannade inte allt för lĂ€nge, det började bli kvĂ€ll och barnen var trötta... 

NĂ€r vi kom hem igen hoppade vi in i duschen en efter en. Bort med all sand, solkrĂ€m och svett. Rena och fina! Elsa tyckte det var himla spĂ€nnande att fĂ„ byta ut det vanliga badet mot en dusch. Sedan somnade hon sött efter lite vĂ€lling. 

Grabbarna höll sig vakna en stund till, men dom var som sagt trötta efter en hĂ€rlig sommardag dom med. Vi vuxna hĂ€ngde i soffan resten av kvĂ€llen. Ja, efter min obligatoriska kvĂ€llsvattning i trĂ€dgĂ„rden. 

Imorse gjorde vi morgon hela bunten runt 08-tiden. Perfekt tid. Sedan följde en morgon med kaffe, frukost och lite plock hĂ€r och dĂ€r. Sedan tog jag med mig Elias och Edwin till Lekia. DĂ€r har dom nĂ€mligen en pĂ€rm med fotbollskort som man fĂ„r kolla i och Ă€ven byta med sina egna kort. SĂ„ grabbarna hade plockat med sig ett gĂ€ng dubletter och sĂ„ fick dom byte mot kort dom inte hade. Bra grej! Sedan Ă„kte dom nöjda hemĂ„t igen med en del kort som suktat lĂ€nge efter och en varsin glass! 

Efter en lĂ€tt lunch var det sedan dags för Elias att Ă„ka pĂ„ kalas hos en klasskompis. Taggad kille som hade köpt en ninjago-mask och ett ninjasvĂ€rd. Som han nog bra gĂ€rna hade behĂ„llt sjĂ€lv med, hihi. Medan Elias var pĂ„ kalaset Ă„kte vi andra till stan en svĂ€ng. 

PĂ„ eftermiddagen hĂ€mtade jag en nöjd Elias pĂ„ kalaset. Dom hade löst ett superhjĂ€temysterium, fikat och lekt massor. Sedan brummade vi hem och laddade för sverige - england. Som tyvĂ€rr blev en förlust alltsĂ„. Men Ă„ter igen, tack sverige för ett spĂ€nnande vm! 

Vi har Ă€ven hunnit med att Ă€ta köttfĂ€rssĂ„s till middag, frossat i chips, barnen har spelat fotboll ute med Niklas som varit hĂ€r och sĂ„ har vi gosat med Elsa. Efter slutsignalen var jag Ă€ven sĂ„ ledsen och uppgiven att jag rev av en storstĂ€dning för att skingra tankarna... Körde ut hela familjen och dammsög, torkade golven, stĂ€dade badrummet och hĂ€ngde tvĂ€tt. Sedan kĂ€ndes det liiiiiiiite bĂ€ttre, i dubbel bemĂ€rkelse! 

Nu Ă€r det kvĂ€ll och barnen sover. Vi andra hĂ€nger i soffan as usual och tittar pĂ„ fotboll. Men snart blir det hopp i sĂ€ng. Luften gick liksom ur en nu!  
(null)

sommarlovsfeeling 🌿

(null)
Dagarna rullar pĂ„ och vi har fĂ„tt riktig sommarlovsfeeling. Underbart. Och för en gĂ„ngs skull har vi ju vĂ€dret pĂ„ vĂ„r sida. Ja, tĂ€nk om det kunde ta och bli en sommaren 1994 i repris? Nog för att jag bara var 4 Ă„r dĂ„, men man har ju hört att det var kanonvĂ€der dĂ„ OCH att sverige tog brons i fotbolls-vm. SĂ„ en sĂ„n repris vore ju inte sĂ„ tokig?! 

IgĂ„r hade vi kompisar pĂ„ besök hela dagen lĂ„ng. Det började med att Elin, Nellie och LinnĂ©a kom hit efter lunch. Hipp hurra för en kompis tyckte bĂ„de Elias och Edwin. Även Elsa blev glad över att fĂ„ leka med LinnĂ©a. 

Efter en kopp kaffe och lite mat för smĂ„tjejerna tog vi mammor en promenad med ungarna i vagnarna. TvĂ„ trötta tjejer som somnade pĂ„ stört, sĂ„ vi kunde gĂ„ och babbla pĂ„ ostört hela rundan. Ljuvligt i solen! Sedan tog vi det lugnt i trĂ€dgĂ„rden en stund. Peter kom efter jobbet han med, sĂ„ karlarna fick i uppdrag att fixa dagens middag. Grillad egenfĂ„ngad regnbĂ„ge! Till det Ă„t vi potatis, sĂ„s och sallad. Himla gott. 

Efter maten drack vi vuxna lite kaffe innan vi fyllde poolen till barnen. En massa plask och bus! Lyckliga sommarbarn, finns det nĂ„got vackrare? 
(null)

(null)

(null)

(null)

Efter att vĂ„ra kompisar Ă„kt hem tog jag med mig Elias upp till NorrvĂ€gen. Jag skulle springa pĂ„ löpbandet och han ville hĂ€nga pĂ„. Ett svettigt pass! NĂ€r vi kom hem sov bĂ„de Edwin och Elsa, sĂ„ Elias fick gĂ„ och lĂ€gga sig direkt han med. Trött! Sedan gick kvĂ€llen ut pĂ„ att fika, duscha och vattna ute i trĂ€dgĂ„rden. Fantatisk onsdag! 

Idag vaknade vi upp ganska sĂ„ pigga efter en hyffsad natt med Elsa. Det börjar, peppar peppar, pĂ„ att gĂ„ tillbaka till det normala nattmönstret. HĂ„ller tummarna! 

Efter kaffe, frukost och pĂ„klĂ€dning kom en av Elias klasskompisar hit. Kul med en kompis! Dom började direkt att leka. Jag tog med mig Edwin en snabbis till stan, inte roligt att vara lillebror nĂ€r storebrorsan har en kompis... HĂ€mtade ut paket och fyndade tokbilliga fotbollskort till barnen. Stora plĂ„tlĂ„dor som vanligtvis kostar 250 kr kostade nu 20 spĂ€nn. En glass fick han med, lilleman. Sedan rullade vi hemĂ„t efter en snabb handling. 

VĂ€l hemma gjorde vi lunch till alla barnen. Det Ă€r sĂ„ enkelt de dagar vi vuxna har fastedag. Finns ju alltid nĂ„got lĂ€ttlagat eller nĂ„ rester som rĂ€cker precis till ungarna. Idag blev det potatisbullar ute pĂ„ altanen. Sedan fick Edwin vara med och leka med storkillarna. Fotboll ute! 

Jag och Mattias har myst med Elsa, druckit kaffe pĂ„ altanen, hĂ€ngt tvĂ€tt och plockat lite hĂ€r och dĂ€r. Runt 14-tiden vinkade Elias hejdĂ„ till sin kompis. Sedan satte sig bröderna bus i köket med sina nya fotbollskort. Livet enligt dom! Men jag sparade lite sĂ„ det inte blir för mycket pĂ„ en gĂ„ng. Kanske dom fĂ„r lite i helgen med. Om dom Ă€r riktigt snĂ€lla! 
(null)

PĂ„ eftermiddagen tog jag en skön promenad med Elsa i vagnen. Hon sov sĂ„ gott och jag njöt av sol och bra musik i hörlurarna. Tycker det Ă€r skönt att varva bungypromenader, vagnpromenader och löpning. DĂ„ tröttnar man liksom inte! 

Tidiga kvĂ€llen försvann fort. Mattias gjorde middag till barnen och omelett till oss. Sedan skyndade jag mig att vaxa benen. Behövligt... DĂ€refter skulle Mattias ivĂ€g och fĂ„nga mat till familjen. AlltsĂ„ fiska. SĂ„ jag och barnen fick mysa ensamma hela kvĂ€llen. Jag hade massor av tvĂ€tt att ta reda pĂ„. En hög pĂ„ bĂ€nken i tvĂ€ttstugan, en i torktumlaren, en pĂ„ tvĂ€ttstĂ€llningen pĂ„ altanen och en pĂ„ torkvindan. En massa vika med andra ord... Tur att Elsa har vĂ€rldens bĂ€sta bröder som leker med henne under tiden mamman gör en massa mĂ„sten. Och dom Ă€r SÅ duktiga pĂ„ att passa henne. Nu kanske jag litar mer pĂ„ 7,5-Ă„ringen Ă€n pĂ„ den snart 5-Ă„ringa virvelvinden. Men dom Ă€r verkligen fantastiska pĂ„ sitt vis bĂ„da tvĂ„. Lyllos Elsa. Och mig, som fĂ„r sĂ„n fin hjĂ€lp! 

Det blev en fin kvĂ€ll ute i solen. Åter igen, sommarbarn.... Det bĂ€sta som finns. Runt 19:30 gick vi in och kvĂ€llsfikade. Sedan lyckades jag fĂ„ Elsa att somna strax efter 20-tiden och grabbarna ungefĂ€r 20:30. Heja! Sedan har min kvĂ€ll spenderats i soffan. Och ute en svĂ€ng. Vattna vattna vattna! Men nu Ă€r det sĂ€ngdags för lĂ€nge sedan. Imorgon ska vi pĂ„ stranden hela familjen. Vilken utmaning. Tur att gammelmormor ville följa med, hoppas pĂ„ en mysig dag! 
(null)




utlĂ„nad lillasyster đŸ‘‹đŸŒ

(null)
Den hĂ€r tjejen har varit utlĂ„nad till sin mormor och morfar i ett helt dygn. Inga problem alls, hon hade inte saknat oss en sekund. DĂ€remot var alla vi hĂ€r hemma ganska eniga om att vi saknade vĂ„ran lillgumma nĂ€r det blev kvĂ€ller. Men samtidigt kĂ€ndes det vĂ€ldigt behövligt att fĂ„ fokusera 100% pĂ„ Elias och Edwin med.

MĂ„ndagen inleddes pĂ„ bĂ€sta vis med kaffe pĂ„ altanen. Sedan följde en förmiddag med lite tvĂ€ttning, lek ute och mys inne. Blandad kompott alltsĂ„. Sedan Ă„t barnen lunch innan vi gjorde oss redo för eftermiddagens Ă€ventyr... 

Vi pussade Elsa hejdĂ„ och lĂ€mnade henne i tryggt förvar i mormors famn. Sedan tog vi med oss grabbarna och spelade minigolf! VĂ€ldigt uppskattat. VĂ€dret var toppen och vi hade det himla skojsigt. Edwin var dock lite surig till en början innan han kom pĂ„ hur han skulle hĂ„lla klubban. Men dom var himla duktiga bĂ„da barnen! Elias fick tvĂ„ stycken hole in ones, och Edwin hade en par tvĂ„or i protokollet. Heja! 

Sedan Äkte vi till Lekia och köpte fotbollskort och glass. (Elias utmanade oss nÀmligen och dealen var att vi skulle Äka till Lekia om nÄgot av barnen fick hole in one)... Helnöjda kids.
(null)

(null)

KvĂ€llen hemma blev sedan lugn och skön. Men jag hann Ă€ven med lite bra saker! En riktigt lĂ„ng promenad till exempel. SÅ skönt. Grabbarna var ute och spelade fotboll under tiden. Sedan drog jag ett varv med dammsugaren med innan pojkarna skulle sova. 

Natten var helt ljuvlig, det ska jag inte ljuga om. Att fĂ„ sova en HEL natt utan en massa bök med Elsa var behövligt. Även om det sĂ„klart kĂ€ndes tomt i sĂ€ngen nĂ€r vi vaknade... Men oj vad utvilade vi var. Otroligt. 

Efter kaffe och frukost packade vi badklĂ€der, handdukar och fyllde kylvĂ€skan med en massa gott fika. Mot stranden! Det kĂ€ndes perfekt att passa pĂ„ nĂ€r Elsa myste hos mormor och morfar, för det kĂ€nns som att det kommer att bli fĂ„ stranddagar den hĂ€r sommaren. Krypande bebis + sand + sol + vatten kĂ€nns inte helt optimalt. 

Vi Ă„kte till vĂ„r favoritstrand Horne. Perfekt för strandlek och bad, alldeles lagomt lĂ„nggrunt. Och som vi myste alltsĂ„... Ljuvliga timmar med sol, bad och vĂ€rdefull tid med Elias och Edwin. Vi badade allihopa, kastade boll, byggde i sanden och myste pĂ„ filten. Vi hade gjort en pastasallad som vi Ă„t till lunch, gott gott. Grabbarna hade superkul och det vĂ€rmer. Precis som barnen ska ha det pĂ„ somrarna! 
(null)

(null)

(null)

(null)

Eftermiddagen hemma blev sedan nervös och samtidigt sĂ„ hĂ€rlig. Elsa kom hem igen och vi fick gosa ikapp med henne! Sedan blev det en snabb middag i form av schnitzlar innan sverigematchen började. Heja sverige alltsĂ„, vad stolt och glad man blir! Vm lever vidare, den hĂ€r sommaren kommer vi att minnas! KVARTSFINAL NÄSTA.

Efter matchen var vi lyckliga och uppspelta. Men Elsa och jag fick en lugn stund och kunde samla oss lite. Mattias, Elias, Edwin och Niklas (som tittat pĂ„ matchen med oss) Ă„kte till fotbollsplanen dĂ€r det vankades avslutning med Elias fotbollslag. Match mellan barnen och förĂ€ldrarna. En match som barnen turligt nog vann! 

Barnen var trötta ikvĂ€ll efter en varm och rolig dag. Och nu ska vi vuxna med hoppa ner i sĂ€ngen. Även vi Ă€r rĂ€tt trötta! 🌙

söndag i vĂ€rldsklass đŸ™đŸŒ

(null)
Vissa söndagar Ă€r bĂ€ttre Ă€n andra, helt klart. En söndag innehĂ„llandes smultronjakt, sol och hĂ€ng med fina vĂ€nner till exempel. Dessutom har ju Mattias semester nu, sĂ„ vi slipper kĂ€nna att helgen Ă€r slut. Nu Ă€r det helg hela veckan ett tag framöver! 

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 08-tiden. En bökig natt med Elsa, det Ă€r mer regel Ă€n undantag just nu. MĂ„tte det gĂ„ över snart... Tur som sagt att Mattias har semester sĂ„ vi kan vara trötta tillsamnans och hjĂ€lpas Ă„t. Och Ă€nnu mer tur att morgonkaffet faktiskt kickar igĂ„ng hjĂ€rnan! Extra mysigt Ă€r det sĂ„klart att drick kaffet ute pĂ„ bron i den varma morgonsolen. DĂ„ mĂ„r man... Det Ă€r en av mina favoritsysslor om sommaren. Det och att vattna i trĂ€dgĂ„rden pĂ„ kvĂ€llen. Dessa stunder kĂ€nner jag mig lite extra lycklig i sjĂ€len! 

Förmiddagen spenderade vi utomhus. NĂ€r Elsa skulle sova första luren tog vi en vagnpromenad hela familjen. Ner mot udden pĂ„ andra sidan vĂ€gen. DĂ€r finns nĂ€mligen ett hav av smultron! Edwin hade med sig en liten burk som vi fyllde, sjĂ€lv var han mest intresserad av att stoppa allt i munnen pĂ„ en gĂ„ng. Men vi fick ihop litegrann som han kunde sitta och mumsa pĂ„ nĂ€r vi kom hem. 

Elsa sov i skugga en liten stund (hon har kommit pĂ„ att 30 minuter duger perfekt nu) sĂ„ jag skyndade mig att slĂ„ mig ner i solstolen. NĂ€r hon vaknade fick hon lunch, sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka till Strömsbruk. 
(null)

(null)

Vi köpte med oss korv med bröd sĂ„ vi kunde luncha allihopa ute i solen. Finfint. Sedan blev det en lugn stund med kaffe. NĂ„ja, sĂ„ lugnt det kan bli med en liten krypande unge i grĂ€set... Dom stora barnen lekte iallafall snĂ€llt och hade som vanligt roligt ihop. Vi börjar ju bli sĂ„ mĂ„nga nu i vĂ„ra familjer, haha. Fyra vuxna och fem barn! Lite familjen annorlunda-kĂ€nsla nĂ€r vi ses. HĂ€rligt! 

Jag passade ocksĂ„ pĂ„ att sno Ă„t mig lite bebismys sĂ„klart. Lilla fina Agnes. Trots att jag nyss haft en alldeles egen liten minimĂ€nniska med klĂ€dstorlek 50 i min famn, sĂ„ kan jag knappt förstĂ„ hur man kan vara sĂ„ liten?! Man glömmer sĂ„ fort... FĂ„r passa pĂ„ att njuta av henne sĂ„ mycket som det gĂ„r. För nu har vi bĂ„da sagt att det inte blir nĂ„gra fler syskon till Elias. Lovar
(null)

NÀr vi kom hem till Forsa igen satte Elias och Edwin igÄng med sina fotbollskort direkt. Elias hade ett gÀng nya kort + album att öppna. Sen hÀngde det en liten surprise pÄ en galge med. En enkel nike t-shirt med Barcelonas klubbmÀrke pÄ. Det hördes ett glÀdjetjut frÄn hans rum nÀr han upptÀckte den! SÄ kul. Jag hade sparat en bunt fotbollskort till Edwin med, sÄ det inte skulle bli allt för sura miner nÀr Elias fick sitt. Det gÀller att vara smart!

Efter en stund fick vi besök av Peter, Elin, Nellie och LinnĂ©a. Dags för grillmiddag! Men först hann vi njuta ute i kvĂ€llssolen en stund. Dom stora barnen busade och smĂ„tjejerna kröp runt och utforskade grĂ€set. 

Sedan högg vi in pĂ„ den goda maten. MĂ€tta och belĂ„tna! Resten av kvĂ€llen spenderades inne med kaffe, fotboll och lekande barn. Verkligen en trevlig söndag! 

NĂ€r vi blev ensamma igen fortsatte bröderna bus med sina fotbollsalbum. SjĂ€lv smet jag ut i trĂ€dgĂ„rden och drog fram vattenslangen. Lugn och harmoni... Runt 20-tiden nattade jag Elsa, sedan hann jag sitta med Elias och Edwin och deras fotbollskort (sĂ„klart) en stund medan vi kollade pĂ„ vm pĂ„ teven. Det blev en rĂ€tt sen kvĂ€ll för grabbarna, men Ă€r det sommarlov sĂ„ Ă€r det... 
(null)

(null)

(null)

RSS 2.0