komma ikapp hemma ✔️

(null)

Dagens projekt: komma ikapp med alla hemmasysslor. Man halkar liksom efter på den biten när sommaren bjuder på sol och värme var eviga dag... Den här diskbänken var till exempel överfull av disk och pantburkar imorse. Det var helt enkelt för varmt igårkväll för att jag ens skulle orka fylla diskmaskinen och gå ut med sopsorteringen! 

Morgonen och förmiddagen gick alltså åt till att pyssla här hemma. Dammsuga, röja i köket, städa badrummet, vika tvätt, sopsortera och tvätta alla soffkuddar. Det sistnämnda var verkligen på tiden! Det gick smidigt men var förjäkla svettigt... 

Barnen roade sig själva under tiden, fantastiskt ändå. När jag var färdig var jag helt slut och blev liggandes i soffan en stund. Elsa skulle ändå sova och Edwin satt med sina fotbollskort, så det passade perfekt med en liten mammavila. Jag hade dessutom turen att lillfröken sov i nästan 1,5 timme istället för sina vanliga 40 minuter. Sedan fick hon äta lunch när hon vaknade, det blev nästan lite bråttomt eftersom jag planerat en liten stadstripp. 

Edwin ville busa hemma hos gammelmormor medan jag och Elsa gjorde stan. Dom skulle leka i en lekpark, köpa glass och bygga lego. Bra mycket roligare än att ränna i affärer med morsan och syrran! 

Jag hade lite saker på köplistan att bocka av... Bland annat en ny kalender, en till snuttis till Elsa och vax till mina ludna ben. Sen råkade det även bli en varsin fotbollströja till grabbarna. Men det var rea så då gills det ju typ inte? Elsa blev iallafall överlycklig över sin nya snuttis. Eller "snuttis" kanske man kan säga. Hon har fått för sig att det bara är dom där stora mysiga filtarna från Newbie som gäller. Så jäkla varma och otympliga. Hon har en i beige färg som hon ärvt av Edwin, och den ska hon sova med JÄMT. Så det känns tryggt att köpa en till ifall det krisar med tvätt någon gång. Den här gången blev den en i rosa. Men jag ska försöka introducera dom små snuttisarna från geggamoja så småning om. Sånna hade Edwin, så vi har några kvar efter honom. Och så fick hon en i doppresent med. Jag ska göra mitt bästa! Men jag antar att det är hon som bestämmer 🤷🏻‍♀️

(null)

När vi var klara på stan åkte vi en snabbis till Lidl för att fylla upp skåpen här hemma lite. Ja, handling är också en sån där sak som kommer i kläm såhär på sommaren. Man faller liksom ur alla rutiner känns det som! Men nu är det lite ordning på torpet igen. 

Innan vi åkte hem stannade vi till för att kolla läget med Edwin. Men inte ville han hem inte! Han skulle minsann vara kvar tills på kvällen, så han kunde leka ostört ett tag till och sedan ta ett bad. Okej då! 

Jag och Elsa åkte hemåt, packade upp, åt en sen lunch och sedan däckade hon med sin nya snuttis. Vad gjorde mamman då? Ännu en vilopaus på soffan! 

(null)

När lillgumman hade vaknat igen åkte vi till mormor och morfar en sväng. Lika bra det så fick Mattias jobba på ostört med renoveringen efter jobbet. Det går sakta men säket framåt där, även om det känns extremt långt kvar tills vi kan flytta in i nya sovrummet.

Hos mormor och morfar blev det bus, mys, kaffe och smultronplock. Mmm! Sedan passade jag på att smita iväg ensam till stan igen för att hämta Edwin. Han hade haft det bra men blev glad när jag kom. "Mamma jag älskar dig" sa han och gav mig en bamsekram. Min fina kille, vad jag älskar dig med. 

Väl hemma igen var det nästan kväller. Vi hann titta lite på teve, leka på golvet, kvällsfika och sedan var det godnatt för två trötta barn. När kidsen sov passade jag på att vaxa benen, ta en skön dusch och sedan blev det soffhäng framför Ernst. Bästa! 

Men nu är det dags att sova. Imorgon är det fredag och pappsen gör helg. Blir mysigt att ha honom hemma, även om han nog kommer att slita med renoveringen en hel del. Det verkar dessutom som att helgen kommer att bjuda på lite regn, det kan vi väl hålla tummarna för allihopa? Förutom imorgon då Winnerbäck kommer till stan, då får gärna solen skina på honom! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0