bara lite kvar

Söndagkväll. Söndagnatt till och med... Nu återstår bara 8 timmar av helgens 33 timmar på jobbet. Jag har bäddat ner mig i sovrummet och ska snart försöka blunda i några timmar.

Lördagen försvann i ett enda svep bara. Var på jobbet mellan 10:00 till 01:00 men tiden gick overkligt fort. Lite ärenden nere på stan på förmiddagen, mysig fika/läxläsning i köket, massor av kaffe, trevliga samtal och sedan lite bio-lyx på kvällen. Jag och en tjej från Kenya gick och såg Suicide Squad. En action-komedi med bland andra Will Smith och Joel Kinnaman. Faktiskt väldigt bra! En mysig lördag med andra ord. Sedan var det skönt att få komma hem till ett tomt hus på natten och veta att jag kunde sova hur länge jag ville dagen efter. Edwin sov ju hos bästa mormor och morfar!

Söndagen bjöd alltså på en sovmorgon av rang. Klockan 11:30 (!!!) klev jag upp. Men det behövde jag efter några sena nätter och tidiga mornar. Himla skönt att starta dagen med en dusch, musik på högsta volym och några koppar kaffe helt ensam. Även om jag såklart älskar min familj så är dessa ensamma stunder guld värd. Nästan exotiska.

Resten av söndagen har alltså spenderats på jobbet. Ännu en trevlig och mysig dag! Att jobba helger är väl egentligen aldrig kul, men det här jobbet gör att det inte känns lika tungt. Det är liksom helgfeeling här med. Inte lika mycket att göra. Helgerna här handlar om att umgås, hitta på roliga saker, kanske fika något extra gott och bara vara. Som hemma, fast på jobbet.

Men nu återstår det alltså bara några sovande timmar innan en ledig måndag väntar. Återförening med HELA FAMILJEN! Edwin premiärsover hos gammelmormor inatt, så honom ska jag hämta imorgon när jag slutar. Mattias kommer hem från Prag inatt och Elias fick vara hos sin mamma en dag extra. Så nu längtar jag efter alla mina tre favoritkillar... ❤️

fredagsmys

Fredag, grått, regnigt, trötta ögon och sprängande huvudvärk. Ja, det kändes ganska tungt imorse... Men det är bara att kämpa sig upp! Efter några koppar kaffe, alvedon och frukost blev det lite bättre.

Så vad gör man en regnig och ledig dag? Myser inomhus såklart. Tände lite ljus, slängde in en tvätt, drog fram målarböcker och pratade om livet. Älskar när min fina son säger "det här var en mysig dag mamma". Det säger han ofta. Det spelar ingen roll om vi just vaknat eller om vi haft en skittråkig dag. Men när han får göra nånting han tycker är mysigt så säger han att det varit en mysig eller en fin dag. Varm i mammahjärtat... Då blir man liksom påmind om hur bra våra barn faktiskt har det. Lyckligt lottad över att kunna ge barnen ett hem, ett värdigt liv och en framtid. Önskar bara att det var alla barns rättighet. Världen är så skruvad...

Mitt på dagen åt vi lunch och sedan lämnade vi hemmet. Fredagsmys hos bästa mormor och morfar! Vi började med att klippa lillemans hår. Inte för att det var speciellt långt, men frisyren var kaos. Sist vi klippte honom blev det ju helsnagg typ. Så nu växte allt ut i samma längd. Det fixade vi lätt till med hjälpt av trimmern. Nu är det kort på sidorna och bak, men luggen och håret där uppe är kvar. En riktigt snygging!

Efter en dusch blev det soffmys med Pippi Långstrump. En riktigt slapp dag... Har bara legat och tagit det lugnt medan lilleman har lekt med bilar och tågbana. Vi blev även bjudna på glassmellis och lyxmiddag på norrvägen. Hämtmat från Route 84 satt finfint. Sedan tackade vi för oss och åkte hemåt.

Tidiga kvällen gick åt till att måla mer i målarböckerna, betala räkningar, prata med pappan i Prag och läsa böcker. Nu sover lilleman och jag planerar att hänga i soffan hela kvällen. Hade jag varit hurtig så skulle jag ha dammat av löpbandet. Men så är inte fallet tyvärr...

Resten av helgen kommer jag att spendera på jobbet. Ett 15 timmars pass imorgon och ett 18 timmars pass från söndag till måndag. Tur att lilleman har världens bästa mormor, morfar och gammelmormor som finns till hands. Guld värt.

en dag att minnas

Ja, den 25 augusti blir verkligen en dag att minnas. Jag har gråtit, känt pirr i magen, skrattat och varit så glad. Nog för att jag visste att det skulle kännas "roligt" när ens bästa vän får ett barn. Men att det skulle väcka såhär många känslor hade jag ingen aning om...

Inatt blev alltså Carro och Hannes föräldrar till en bedårande söt flicka! Jag har hela tiden trott att det skulle titta ut en liten pojke, men mot slutet började jag ändra mig lite. Hur som helst... Jag har bara sett två bilder på lilla prinsessan och varje gång jag tittar så blir jag alldeles tårögd och varm. Hon är så fin. Hon känns så självklar. Och jag kan knappt bärga mig tills jag får träffa henne. Ja, jag hoppas att jag får följa hennes resa resten av mitt liv! Stort grattis till hela familjen, jag är så himla stolt över er alla! ❤️

Edwin fick också se bilden av lilla bebisen, han höll med om att hon verkligen var gullig. Han kom även med namnförslaget "Tjejen". Det vore väl fint?

Efter den glada nyheten på morgonen fick vi bråttomt in till stan. MÅSTE SHOPPA SÖTA BEBISKLÄDER!!! Detta kommer att bli min ekonomiska kolapps. Alla fina och söta små plagg... Tur att jag fick veta min ingångslön på jobbet idag. Det kändes som en hyffsad början och jag är nöjd. Med knappt någon erfarenhet alls och bara ett års studier (som inte ens går att jämföra med högskolestudier) så hade jag räknat med lite mindre faktiskt. Men ja, ännu en gång tackar jag gudarna för att jag valde att studera ändå och chansa. Det höjde ingångslönen!

Förutom att shoppa söta (och coola) bebiskläder tog vi en fika/lunch på Dackås. Härligt att träffa ex-kollegorna och gå igenom livet. Ja, dom damerna saknar jag! Edwin också verkade det som, oj vad han pratade med både personal och kunder! Kända som okända. Ingen kom undan... Innan vi åkte hem blev det även en snabb handling på Maxi.

Eftermiddagen här hemma var både lugn och effektiv. Middagen var redan färdig, älskar när det finns överbliven mat från gårdagen. Att få slippa laga middag ibland är guld värt. Istället kunde jag lägga min energi på att städa. Dammsuga, städa toaletterna, bädda rent i alla sängar och vika ett berg med ren tvätt. Skönt ryck!

Resten av kvällen har jag och Edwin bara myst... Duschat, lekt, kvällsfikat och läst bok. Vi har ju FF nu när pappan i huset är i Prag. Vi saknar honom liiiiiite, men nog klarar vi oss i några dagar. Om inte annat så slipper jag plocka strump-ludd från golven!

När Edwin somnade passade även jag på att bädda ner mig. Greys-marathon i en renbäddad säng. Ganska ljuvligt.

tiden räcker inte

Oj vad dagarna rusar iväg! Det känns verkligen som att man skulle behöva lite mer timmar på ett dygn för att hinna med allt...

Nu har tre dagar försvunnit, tre dagar i vardagens tecken. I måndags var vi dock lediga, jag och lilleman. Vi passade på att mysa hemma och sedan hälsa på hos gammelmormor. Vi gjorde även en runda med "behövlighetsshopping". Sånt där tråkigt som rengörningsmedel, tandkräm, duschcremer, fryspåsar och en massa annat. Barnen behövde även påfyllning av underkläder, så det blev ett gäng med kalsonger och strumpor till både storebror och lillebror. Lite roliga saker till mamman med... Så som nya krukor och växter till fönstren i vardagsrummet. Dyrt men förbannat fint.

I går jobbade jag ett förmiddagspass och Edwin var på dagis. Allt flöt på klockrent och lilleman hade haft det roligt med kompisarna. Men han var riktigt trött efter en tidig morgon! Han är inte van att vara på dagis klockan 06:30, först av alla... Men vi kämpade på här hemma och eftermiddagen lyckades flyta på utan att han somnade. Vi lyxade till det med glass till mellis, lekte med lego, lagade middag och sedan gick vi ut i solen. Plocka plommon och kasta prick med äpplen som ramlat ner från träden. Vi klippte även gräsmattan. Edwin gick efter mig med sin lilla gräsklippare och klippte "där jag missade". Gullunge!

När vi kom in var klockan lagomt mycket för att han äntligen kunde få gå och lägga sig. Tröttis deluxe. Vi turades om att duscha, sedan myste vi ner oss i lillemans säng och läste bok. Eller ja, tre sidor ur en bok. Det blev en tidig kväll alltså, vilket passade den trötta mamman perfekt. Jag gick och la mig klockan 19:30 (man får faktiskt det) och tittade på en film.

Imorse var jag utvilad när klockan pep strax efter 06-tiden. Upp och hoppa! Vi gjorde oss redo för jobb och dagis även idag. Jag hade "långonsdag" idag, vilket innebär jobb mellan 08:00-21:00 med en timmes rast bara. Men Edwin hade tur att bästa mormor kunde hämta tidigt från dagis, sedan fick han mysa med morfar på kvällen då både mamman, pappan och mormorn jobbade och hade möten.

Min dag på jobbet har varit bra. Är förvånad över hur fort dessa dagar kan gå faktiskt... Men har man saker att göra hela tiden så går det undan. Har fått massor av dokumentationsarbete gjort idag till exempel och det känns alltid bra. Plus mycket tid för kaffe och prat.

När jag kom hem blev det lite catch-up med han jag bor med. Vi har knappt träffats sen i söndags och imorgon åker han till Prag. Så nu ska jag krypa ner bredvid honom och kika på teve innan vi somnar. Nu väntar två lediga idag innan jag spenderar helgen på jobbet.

kalassöndag

Söndag, tidig morgon, grått och blött. En perfekt dag för att bjuda hem nära och kära! Sörpla kaffe, äta tårta och umgås... Och när man fyller 26 år blir man tydligen rejält firad också. En himla fin kalasdag!

Morgonen var lugn och skön. Vi donade på med lite av varje. Eftersom vi åt en tidig frukost blev det även en tidig lunch. Men det var bara bra eftersom allt folk skulle komma vid 12-tiden. Vi slängde ihop lite korv och bilformade makaroner, något som verkligen gick hem hos barnen. Båda två åt som hästar!

Resten av dagen har jag alltså blivit rejält firad. Det har varit folk här hela eftermiddagen och fikat och umgåtts! Mamma, pappa, mormor, farmor, farfar, Leif, Lisa, Inger, Maj-lis, Anette, Fridis, Tom, Peter, Elin, Nellie, Mattias, Frida, Johanna och Ida. Så många fina människor! Och jag har fått så himla mycket fint. Blommor, ljuslyktor, saftbehållare med tappkran, LCC handkräm, en massa pengar och presentkort. Så nu ska här shoppas! Tusen miljoner tack alla fina.

Men man blir trött av kalas... Efter att vi hade ätit middag blev det helt plötsligt bara jag, mamma och Edwin kvar här hemma. Elias åkte hem till sin mamma och Mattias åkte och fiskade. Lugnet efter stormen!

Mamma och Edwin lekte medan jag röjde undan här hemma. Lilleman var supertrött. Så när mamma åkte hem blev det dusch och hopp i säng på en gång. Han slocknade på fem minuter! En som kört på i 110 hela dagen... Godnatt min skatt.

Så nu ligger jag helt ensam i soffan och andas ut. En fin dag lider mot sitt slut. Kvällen blir lugn, tror jag ska lägga mig tidigt och plöja igenom några Greys-avsnitt. Ladda för en ny vecka!

ledig lördag

Lördag och sovmorgon, fin kombination. Vaknade av ett kramkalas i sängen, sedan ropades det från köket att kaffet var klart. Pluspoäng till mannen i huset.

Efter alla morgonbestyr åkte hela familjen till stan. En handling på Maxi och ett snabbt besök på Erikshjälpen. Fyndade litegrann i klädväg... Korv med mos till lunch innan vi rullade hemåt igen.

Elias släppte vi dock av hemma hos min mormor. Han skulle få följa med henne på fotboll i Iggesund. Både Frida och Tom hade match. Lycklig kille!

Vi andra hade en lugn stund hemma. Edwin somnade till och med på soffan! Jag pysslade med fotoboken som snart är redo att beställas. Mattias fixade hemgjorda hamburgare till middag, mmmums!

Runt 17-tiden åkte vi till Nansta för att spela golf med Emilia och Niklas. Sjukt längesedan jag spelade, så det gick inte så värst bra. Men jag lyckades slå par på en bana, så liiiiiiite nöjd är jag. Roligt är det ju hur som helst. Edwin blev helt förälskad i golfbilarna som vi hyrde, jag med för den delen.

Efter halva tiden kom Elias också till Nansta. Mormor skjutsade dit honom och dom hade haft en rolig fotbollsdag. Men han var glad att han hann vara med på golfen med. En till som älskar golfbilen!

Kvällen blev himla sen och vi kom hem vid 21-tiden. Det blev direkt kvällsfika och hopp i säng för grabbarna! Själv har jag plockat och donat med lite av varje... Men nu blir det dusch och hopp i säng. Imorgon vankas det 26-årskalas här hemma!

tjugosex år ung

Fredag. Och födelsedag dessutom. Tänka sig att det är hela 26 år sedan jag kom till världen. Det kan man inte tro väl?

Dagen till ära vaknade jag upp vid 07-tiden av att jag hade två mysiga barn bredvid mig i sängen. Elias hade startat en film, så han och lillebror låg tätt intill mig och gosade. Bästa starten!

När vi gick ner till köket fanns det färdigt kaffe i termosen som Mattias fixat innan han åkte till jobbet och Elias trollade fram ett paket. Ungarna sjöng en påhittad födelsedagssång och jag måste säga att det är den finaste uppvaktningen jag har fått. I paketet gömde sig ett presentkort, mängder av snus och två teckningar som grabbarna hade gjort. Edwin hade målat en buss. Elias hade målat av mig och en väckarklocka. Precis vad jag hade önskat mig! Älskade barn...

Resten av morgonen var lugn och fin. Barnen lekte bra och jag donade på här hemma. Varvade tvätt med OS-kikande. Vips var det lunch och sedan tjatade barnen på att få åka till (bonus)mormor.

Ja, dom hade turen att få mysa där en stund när jag skulle på jobbet. Tills Mattias slutade. Lyckliga barn!

Min eftermiddag och kväll har varit fin. Jag älskar att vara på jobbet och det gjorde mig ingenting att jag fick fira min födelsedag där. Herregud, en myskväll med alla fantastiska ungdomar från alla delar av världen. Vad mer kan man begära? Och firad blev jag av ungdomarna minsann, så pass att tårarna inte gick att hålla tillbaka... Så många gratulationer, och helt plötsligt får jag ett fint litet paket. En underbart fin klocka som köpts för egna pengar. Alltså, där exploderade mitt hjärta. Så himla omtänksamt och fint. Tänk om alla människor fick chansen att lära känna dessa fantastiska ungdomar... Livet blir så så mycket rikare. Tack tack tack för den fina presenten. Och ännu mer tack för att jag får vara en del av era liv! ❤️

Resten av kvällen gick åt till att titta på fotboll i soffan. Tur att den fortfarande är hel för jag höll på att hoppa sönder den ett tag... Men grattis till silvret våra svenska damer!

Nu är klockan sent på natta och jag ska gå och lägga mig. Hoppas på sovmorgon och en fin helg!

en fin torsdag

Torsdagen kickade vi igång runt 07-tiden. Elias och Edwin låg kvar i sina sängar och pratade imorse, såg så himla gulligt ut. Jag skyndade mig ner och kokade kaffe, sedan anslöt dom till frukostbordet en efter en!

Strax innan 9-tiden åkte vi mot dagis. Taggade killar även idag, en underbar känsla! Idag skulle jag säga hejdå till Elias direkt på morgonen och låta honom vara själv tills efter lunch. Det gick hur bra som helst. Fick knappt pussa på honom... Kändes bra i hjärtat.

Jaha. Nu hade jag nästan tre timmar för mig själv att slå ihjäl. Tanken var att jag skulle dra fram dammsugaren och vara lite effektiv. Men nej. Jag dog på soffan istället... Donade lite med fotoböckerna jag ska beställa. Ett jäkla jobb faktiskt. Men tiden gick fort och äääntligen fick jag hämta hem dom där virvelvindarna som gör mig galen ibland, men som jag saknar när det blir för tyst.

Allt hade gått jättebra för båda barnen. Elias suckade till och med när jag kom. Han ville ju stanna längre! Men han blev glad när jag berättade att han skulle tillbaka på måndag igen. Hoppas hoppas hoppas det här blir bra för Elias nu. Känslan säger det iallafall...

Om jag var lat på förmiddagen så var jag desto mer effektiv på eftermiddagen. Jäklar vilket ryck jag fick. Barnen lekte så bra så jag passade på att dammsuga, städa toaletterna, damma och torka golven. JAG BAKADE TILL OCH MED KAKOR! Det hör inte till vanligheterna, minns inte ens när jag gjorde det senast? Nu blev det en plåt med enkla gaffelkakor till kalaset på söndag. Ungarna provsmakade - "dom var faktiskt ganska goda ju" sa Elias och såg lite chockad ut.

Som belöning fick jag rolig post. Gardinerna hade kommit, perfekt. Dock hade jag ju såklart råkat beställa 4 par gardiner istället för 2 par. Typiskt mig... Men mormor och mamma ville också ha, så det löste sig.

När Mattias kom hem åt vi middag. Svängde ihop en hemgjord "pyttipanna" med stekt färskpotatis, korv, lök, babysenat och ägg. Allt i en enda röra, men gott blev det och Elias svepte i sig två portioner. Edwin var lite skeptisk mot spenaten...

Efter maten röjde jag undan i köket, sedan blev det stryk-marathon innan gardinerna fick komma på plats. Vet inte om jag är nöjd, känns så ovant att helt plötsligt ha gardiner i vardagsrummet. Men man vänjer sig kanske. Mattias tyckte det blev mysigare iallafall, han som vanligtvis inte brukar bry sig om vad jag gör här hemma. Så länge det inte gäller hans tv-spel eller älghornet.

Barnen var trötta ikväll och somnade strax innan 20-tiden. Först kvällsfika och dusch, sedan sussade dom sött. Vi vuxna hänger i soffan nu. Nöjd och trött efter en bra dag. Min sista dag som 25-åring faktiskt. Imorgon blir jag ett år äldre och paniken över att närma sig 30 gör sig påmind... Hjälp vad vuxen jag blir! Men något firande blir det minsann inte imorgon, då ska det jobbas mellan 14:00-01:00 så mitt "kalas" får bli på söndag. Eller kafferep kanske man säger när man är såhär till åren?

dag tre

Onsdag och dags för inskolningsdag nummer tre. Elias var mer än taggad kan jag säga! Jag vet inte om han har tjatat på att få åka till dagis någon gång förut, men imorse var det "ska vi åka snaaart" hela tiden.

Först lämnade vi Edwin på hans avdelning innan vi gick ut och träffade Elias nya kompisar ute på gården. En kall timme utomhus... Men Elias hade roligt och jag var inte direkt intressant tyckte han. Det tyckte inte Edwin heller när han kom ut lite senare. Det var typ "tjena morsan" och inget mer. Nåja, man får väl vara nöjd ändå när ungarna verkar trivas på dagis!

När alla barnen skulle gå in bestämde vi att jag skulle åka iväg en stund. Elias var helt med på noterna och vi kramades i hallen innan han sprang in med kompisarna.

Jag passade på att åka till mamma och dricka kaffe med henne och mormor. En sväng på Röda korset blev det också. När två timmar hade gått åkte jag tillbaka till Elias. Han var i full färd med att leka riddare. Edwin hade kommit över till Elias avdelning och fick också vara med. Märkte att Elias tycker att det är en trygghet att lillebrorsan finns där. Han ville liksom gärna ha koll vart Edwin tog vägen. Och så fort någon av de störra killarna sa att Edwin inte fick vara med så tog Elias sin lillebrors parti. Skyddade honom. Så himla fint att se!

När det var dags att åka fick jag verkligen dra med mig båda ungarna. Lyckades efter mycket om och men... Hem och äta lite mellis. Korvmackor och lite svartvinbär som fanns kvar, hungriga killar som mumsade i sig!

Resten av eftermiddagen var både mysig och effektiv. Vi började med att leka och ta det lugnt, rätt trötta pojkar. Men sedan fick vi ett ryck och tog ÄNTLIGEN tag i våra garderober.

Dom har varit kaos enda sen i våras typ. Speciellt min. Pinsamt... Den enda som hade ordning och reda var faktiskt Elias. Gjorde en urrensning där för inte så längesedan, så där är allt i rätt storlek, städat och fint. Edwins byrå fick sig en rejäl omgång. En fullproppad kasse med urväxta kläder. Hittade lite nytt i växa-i-lådan som jag tog fram men det behöver kompletteras med nya strumpor, kalsonger och lite sköna och lekvänliga dagis-set. Mattias garderob var näst på tur... Även där blev det en hel kasse med gamla tröjor och sånt som bara legat sen vi flyttade hit. Men värst var nog min garderob. Fyfarao vilken röra! Jag fick ihop TRE kassar med kläder som ska skänkas bort, och en proppad kasse med kläder som hör hemma på soptippen. Oj vad luftigt och härligt det blev. Nu ska jag verkligen försöka hålla efter och aldrig mer bara slänga in mina kläder. Som jag säger varje gång...

När jag var färdig slängde jag in en tvätt och värmde sedan middag till barnen. Gårdagens! Mattias kom hem han med, och sedan dess har vi bara myst och chillat. Elias fick spela lite tv-spel och Edwin fick sitta vid surfplattan. Sedan hann dom leka lite på lekrummet och äta kvällsfika innan det blev hopp i säng.

Själv har jag tagit en varm dusch nu och sjunkit ner i soffan. Tända ljus och en filt, brrr vilket ruggit väder vi har! Som september i augusti ungefär...

en lektisdag

Tisdagen till ära pep alarmet klockan 07:30 och jag kände mig faktiskt pigg. Jag lyckades smita ner utan att väcka barnen och fick en helig kvart med mig själv och kaffekoppen.

När barnen vaknade blev det frukost och påklädning, sedan kom Johanna och Ida. Elias var taggad för inskolningsdag nummer två med mamsen. Ida skulle få vara här och leka med mig och Edwin under tiden. Jag höll mina tummar för att vi skulle slippa grin och bråk, för dom där ungarna är verkligen som syskon. Ibland går det hur bra som helst och dom leker utan problem. Andra sekunden kan det vara storbråk...

Men vi fick en bra dag tillsammans! Lite sura miner och tårar till en början bara. Edwin råkade ramla och slå sig på fläskläppen IGEN. Blod och grin! Resten av dagen flöt på riktigt bra.

Medan Ida och Edwin lekte som allra bästa passade jag på att hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen och avnjuta en kopp kaffe framför OS-sändningarna. Fint. Efter att barnen fått i sig lunch åkte vi till lekparken mitt i Forsa. Glada miner! Det gungades, klättrades och åktes rutchkana för glatta livet. Vi promenerade även till ica och köpte glass + festis. En mysig fikastund med busungarna!

När vi kom hem igen stannade vi ute och lekte en stund, sedan hann vi nästan precis komma in när Johanna och Elias kom hem från dagis. Storkillen hade haft ännu en bra dag med nya kompisarna och fröknarna. Det känns så bra att han verkar trivas redan!

Efter lite kaffe och mer lek för barnen vinkade vi hejdå till Johanna och Ida. Dags att börja med middagen... Pojkarna var hungriga och mumsade i sig spagetti och köttfärssås. En maträtt som alltid går hem!

Efter maten gick hela familjen ut i kvällssolen. Vi plockade lite svartvinbär och hittade några plommon som hade mognat. Två kubbmatcher spelade vi också innan vi gick in.

Dags för fotboll på teven. Semifinal för svenska damerna! Både Elias och Edwin låtasades att dom styrde spelarna med ps4-dosorna, så dom satt med oss i soffan hela första halvleken. I pausen skyndade vi oss att kvällsfika och duscha barnen, sedan fortsatte vi att heja på svergie. Och vilken match! Vi hoppade och skrek i soffan allihopa. Elias gick all in med tv-speladosan och trodde på allvar att det var hans förtjänst att sverige vann straffläggningen. Det var ju han som styrde spelarna såklart. Hahaha! Edwin började grina när jag skrek på första straffmålet, så jag fick försöka hålla tyst sen... Men när sista avgörande straffen gick in och vi gick till final så blev det glädjeskrik och lyckodans för alla. Heja sverige!

Barnen fick alltså vara vaken på övertid idag. Gissa om dom stupade i säng sen? Godnatt godingar...

Själv har jag duschat och tagit plats i soffan. Nu är det sveriges damhandbollslag jag hejar på. Men sedan blir det bums i säng. Imorgon är det min tur att vara med Elias på inskolning, det ska bli spännande!

rivstart av veckan

Måndag. Jobbet kallade... Min klocka ringde 06:45 och det var galet svårt att dra sig ur sängen. Edwin hade kommit till våran säng inatt och låg tätt intill mig, alldeles varm och gosig. Alla tre grabbarna snarkade vidare och jag fick en morgon för mig själv. Ganska skönt.

Väl på jobbet blev det kaffe och catch-up. Mycket att gå igenom och mycket att beta av på dagens to-do-lista...

Det gick bra, dagen gick fort om inte annat. Även om jag var sjukt trött. Men jag fick faktiskt ta en promenad ner till stan med en kollega för att hämta två hyrbilar på kommunen, och den lilla promenaden med frisk luft gjorde susen mot tröttheten. Det, och tretton koppar kaffe typ. Just 8-17 passen är dom drygaste tycker jag. Riktig kontorstid liksom. Till och med 18 timmars passen går fortare... Nästan.

Tillslut blev klockan 17:00 och jag fick åka hem till familjen. Kidsen hade mycket att berätta! Edwin var lycklig över att vara tillbaka på dagis och Elias första dag på Asplunden hade gått bra. Han var nöjd och hade massor att prata om. Storkillen!

Barnen hade precis ätit middag och Mattias höll på att göra 5:2-vänlig mat till oss. Jag hade varken ätit frukost eller lunch, så jag var riktigt hungrig. Ja, nu är det dags att köra igång med 5:2 igen. Har haft ett uppehåll på en sisådät 3 månader. Vilket också märks... Men nu ska här kämpas! Måste damma av mitt springband med. Någon dag. Framöver. Kanske.

Kvällen här hemma var lugn och skön. Lite lek, mys i soffan, tv-spel, kvällsfika och bokläsning. Nu ligger även jag i sängen och kämpar med ögonlocket. Dags att sova! Har "go-vecka light" på jobbet, vilket innebär att jag bara jobbar måndag och fredag. Känns helt OK med några lediga dagar nu! 👌🏼

årliga kräftskivan

Och så kom söndagen. Edwin väckte mig med kramar och pussar vid 08-tiden, sedan låg vi och myste rätt länge. En himla fin start på dagen!

Morgonen var lugn. Vi gjorde inte speciellt mycket alls faktiskt... Lilleman tjatade efter att få åka till Elias och Ida. Söndag innebär ju veckobyte för storebrorsan, och just idag behövde vi hämta honom lite tidigare än vanligt. Så vi bokade helt enkelt in en lunchdejt med Johanna, Elias och Ida. Korv med bröd, lek, bus och en liten olycka... Olycksfågeln Edwin. Han ramlade på en liten pall vilket resulterade i en massa blod och en rejäl fläskläpp. Som om inte det vore nog har han även lyckats dra på sig ett stort blåmärke på knät, en sår vid ögat och en stor bula i pannan. Allt inom ett dygn... Killen som är totalt orädd och oförsiktig! Han ser ut som en boxare nu ungefär.

Resten av dagen har vi spenderat hos min moster med familj. Den årliga kräftskivan! Så himla gott med alla tillbehör... Fyra olika pajer, sallad, bröd och tzatziki. Kräftorna är ju också goda, men så pilligt och tidskrävande!

Till efterrätt blev det glass med grädde, bananer, maränger, strössel och kola/chokladsås. Galet gott även det. Men jisses så mätt vi blev allihopa...

Vi hann även leka och busa en stund innan vi tackade för oss. Trötta och nöjda åkte vi hemåt där vi hade besök som väntade. Peter, Elin och Nellie kom för att leka och dricka lite kaffe. Längesedan vi sågs nu! Barnen fick leka av sig den sista energin, sedan blev det lite kvällsfika innan dom åkte hemåt.

Dusch och hopp i säng för Elias och Edwin! Två trötta killar som faktiskt är taggade inför morgondagen... Dagispremiär! Ett långt sommarlov är slut och det är dags att återgå till rutinerna. För Elias blir det lite speciellt, han börjar nämligen på ett helt nytt dagis. Samma som Edwin! Det blir alltså inskolning för honom denna vecka, spännande. Tror och hoppas att det kommer att gå bra!

Min kväll har gått åt till att duscha, plocka, dona och packa barnens ryggsäckar. Mattias är ledig imorgon för att vara med på Elias inskolning, så han skjutsar även Edwin till dagis i samma veva. Själv jobbar jag mellan 8-17 och får hålla tummarna för att allt går bra första dagen! Nu blir det lite OS-häng i soffan innan sängen kallar...

för 90 år sedan

Vi bor ju i ett gammal hus som byggdes år 1909 sägs det. Då på en annan plats här i Tövsätter/Kaked. Sedan har vi fått höra att huset delades och ena delen flyttades till den här platsen, på 1920-talet någon gång.

Igår fick jag det bekräftat. På lantmäteriets hemsida finns massor av gamla dokument och kartor från Forsa. Och jag råkade hitta ett "köpekontrakt" som gällde just vårat hus. Från år 1926. Alltså 90 år sedan, så himla häftigt!

I kontraktet står det att huset ägdes av Erik och Anna Jonsson i "Töfsätter Forssa socken". Huset skulle sedan avsöndras (typ delas?) och flyttas till tomten där det står idag. Arbetaren Alfred Undén köpte huset för 400 kronor. Då kallades huset för lägenhet, och Alfred köpte det i befintligt skick med tillträde genast... Så fascinerande att läsa! Tänk att allt det här hände för 90 år sedan. Skulle vilja veta så mycket mer om alla som bott här, hur de levde och hur huset har förvandlats. Jag vet ju att det på senare tid (typ på 50-talet?) bodde en Edvin Englin här som var kusin med min gammelmormor. Men innan? Jag har även en del bilder på hur huset såg ut under den tiden. Men jag vill ha meeeer. Har helt plötsligt blivit jätteintresserad av Forsas historia och hur folk levde förr i tiden. Turligt nog finns en hemsida full med bilder från Forsa socken, långt tillbaka i tiden. Så där hänger jag rätt ofta nu...

Annars då? Förutom all husforskning... Jo, idag har vi haft lördagen på besök. En dag som spenderats på bortaplan!

Vi hälsade på lillemans farmor och farfar. Det var längesedan nu! Det blev en massa lek, bus ute och god mat. Jag passade även på att klippa gräsmattan åt dom. Svärdottern of the year!

Edwin fick även en lekkamrat en stund då Micke, Åsa och lille Max kom dit för att hämta lite virke. Kaffe och bus i kvällssolen!

Dagen har gått jättefort och vips var klockan runt 18-tiden. Dags att tacka för oss... Vi lämnade kvar pappsen där, det vankas nämligen kräftfiske inatt.

Innan jag och lilleman landade hemma svängde vi in till mamma/mormor. Lite kvällsfika och ett skumbad för Edwin. Myspys! Han borstade även tänderna så det bara var att hoppa i säng när vi kom hem.

Skönt att låsa upp dörren och landa efter en dag på vift. Jag tog en snabb dusch innan vi hoppade i säng. Efter tre böcker snarkade lilleman...

Mamma-alone-time i soffan! Chips, cola och OS på teven. Tända ljus såklart. Här stannar jag tills sängen kallar! 👌🏼

Karta över vår tomt, från år 1926 och en del av köpekontraktet. Plus några bilder av vårt hus för kanske 40-50 år sedan!

blåbärsskogen

Fredag och sovmorgon, följt av morgonmys med lilleman läääänge i sängen. Bästa starten!

Men efter ett tag fick Edwin nog. "Gå och koka kaffe nu mamma" sa han bestämt. Så det var bara att lyda. Kaffe, frukost och påklädning. Sedan var vi igång och redo att möta fredagen!

Vi började med att ge hemmet lite kärlek... Det var mer än behövligt kan jag säga. Dammsuga, vika tvätt, städa toaletterna och skutta runt med dammtrasan. Edwin var duktig och städade lekrummet. Ordning och reda! Nu väntar jag bara med spänning på gardinerna jag beställt till vardagsrummet. Vill göra det lite mysigare här hemma. Och typ renovera vartenda rum. Måste tjata mer på Mattias. Tjat-tips någon?

När huset var färdigstädat kom gammelmormor hit. Vi hade bokat in en liten dejt. Mot blåbärsskogen!

Vi åkte mest för Edwins skull, så han skulle få plocka och äta. Men mormor lyckades ändå fylla en liten hink till oss som får hamna i yoghurten till morgondagens frukost. Lilleman njöt verkligen och tyckte det var mysigt i skogen. Vi hade såklart med oss fika också. Det avnjöt vi i Fågelsång där mormors bror har en liten gullig stuga. Vi tog även en promenad ner till deras flotte som guppade vid strandkanten och lekte lite. En mysig dag utomhus!

När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag innan det var dags att börja med middagen. Mattias kom hem och startade grillen och jag förberrede tillbehören. En ljummen potatissallad gjord på färskpotatis, mozzarella, fetaost, soltorkade tomater och sockerärtor från trädgården. Himla god middag, dagen till ära.

Kvällen har spenderats på fotbollsplanen. Forsa mot Norrala. Där trivs lilleman. Massa folk, rörelser och lyxigt kvällsfika i form av sockerkaka och godisklubba. Är det fredag så är det... Vi stannade dock bara första halvleken, morsan höll på att frysa ihjäl där i regnet.

Hem och ta en varm dusch. Så himla skönt. En såndär "lyxdusch" med bodyscrub, en tur med rakhyveln, fila fötterna och bästa hårinpackningen från LCC. Känner mig som en ny människa nu!

Mattias nattade lilleman ikväll, så jag har hängt i soffan hela kvällen. Tända ljus och OS på teven. En fin kväll... Älskar att det börjar bli mörkt nu på kvällarna! ✨

bra torsdag

Torsdagen inleddes på ett minst sagt märkligt sätt. Edwin, han som hatar att sova, tog sovmorgon. Ingen fjuttig en heller, enda till 10:30 sov han. Helt jäkla galet... Det har aldrig hänt förut och kommer förmodligen aldrig att hända igen heller. Men det var ju roligt att få uppleva det. Jag njöt bra nog!

Jag hann ju dricka kaffe i lugn och ro, plocka ur diskmaskinen, vika tvätt, slänga in en ny maskin och dona på i ett tyst hus. Väldigt mysigt.

När Edwin till slut vaknade var vi chockade båda två. Han såg helt borta ut och bara flinade. Det första han sa var "hej mamma, jag vill ha pizza". Någon som var hungrig tror jag, hahahaha. Han fick dock nöja sig med yoghurt och macka. Sjysst morsa...

Mitt på dagen kom Mattias hem en stund, vi skulle nämligen få besök av Sector alarm. Äntligen är allt installerat och klart. Inbrottslarm, rökdetektorer och övervakningskamera. Men det tog tid att installera, så vi tröttnade en efter en... Mattias åkte tillbaka till jobbet. Edwin följde med gammelmoster och Tom på äventyr. Och jag åkte hem till mamma. Hade ingen lust att vara ensam hemma med larmkillen i två timmar, så han fick minsann klara sig utan mig. Jag som är så teknisk och sådär...

Mamma bjöd mig på fika på trädgårdscafét på Norrvägen, mysigt. Sedan åkte jag till min höggravida vän. Tänk att min lilla Carro blir mamma snart. Vi snackade lite skit och gick sedan till Dakapo en sväng. Fyndade tre vita tavellister och en mini-studsmatta till barnen. En såndär som vi hade när jag var liten, nostalgi... Jag fyndade även lite på Röda Korset. Sex stora dricksglas (behövligt) och en lampskärm. Har kommit in i fyndartagen igen nu!

Eftermiddagen här hemma har varit pysslig. Lite nytt att dona med... Edwin kom hem med en gammal skolplansch som han hade fått av någon vaktmästare i Iggesund. Han hade fått köra gräsklippare och var bra nog mallig. En mysig dag med minigolf, pannkakslunch och andra roligheter med Anette och Tom. Lycklig kille! Den fina planschen åkte direkt upp på väggen i lekrummet, så fint så.

Mattias fick äran att skruva upp de nya tavellisterna i vardagsrummet. Äntligen plats för alla tavlor som bara stått lite här och var. Nu blev det som en tavelvägg, fast ändå inte. Dessutom hade pappa kört hem en stor säng till Edwin, som stått på Norrvägen. Han har ju haft en liten växa-säng som han inte alls sover bra i längre. Så nu fick han en lika stor som Elias. En varsin del av våran gamla dubbelsäng. Så det blev lite fix i barnens sovrum med. Skulle behöva en skydd så att han inte ramlar ut, som Elias har, men en byrå och lite kuddar under madrassen får duga så länge...

Mellan allt fix har vi även hunnit äta stuvade makaroner och korv till middag, och råkat starta larmet till skarpt läge. Mattias bara MÅSTA prova brandlarmet. Två sekunder senare ringde Sector Alarm och frågade om det brann, följt av säkerhetsfrågan som bekräftar att det är oss dom pratar med. Så pinsamt... Tur att vi inte hade telefonerna på ljudlöst, för då hade dom skickat ut en väktare. Helt i onödan. Men då vet vi ju att det fungerar iallafall, hehe.

Nu är de kväller och snart hopp i säng. Kan vi alla be en bön och hålla våra tummar för att Edwin tar sovmorgon imorgon med?

höstväder

Idag vaknade vi upp till en regnig och grå onsdag. Riktigt höstväder... Det fick bli en riktigt lugn och seg start här hemma, många koppar kaffe och myskläder till mitt i dagen.

Till slut tog vi oss i kragen och gjorde något av dagen. Först blev det en tur till Coop för att knäppa kort i fotoautomaten där. NÅGON har ju råkat slarva bort mitt körkort, så jag måste beställa ett nytt. Mormor kom dit och passade Edwin medan jag satt i automaten, hade nog inte varit så lyckat att ha honom inne i båset. Fast jag hade ju gärna haft med honom på bild på körkortet, någon som liksom väger upp det fula!

När vi var klara åkte vi till Dackås. Det var så sjukt längesedan jag var där, hade lite ångest över det. Men nu fick vi träffas! Dricka en kopp kaffe och prata lite skit. Jag saknar inte Dackås som arbetsplats, men kollegorna saknar jag sjukt mycket. Måste ta mig dit lite oftare i höst... Jag och Edwin köpte med oss en morotskaka och brummade vidare mot Strömsbruk sen.

Fika, lek och bus med Johanna, Ida och Elias! En mysig eftermiddag trots att Edwin var rätt trött och grinig. Dom är ju som syskon hela bunten, det retas och bråkas som bara den. Fast oftast leker dom ju jättebra! Själv fick jag lite inredningsinspiration också. Tycker det är så mysigt och ombonat där, det som jag aldrig lyckas få till här hemma. Jag är så feg för att använda färg... Men nu fick jag som sagt lite inspiration, så när jag kom hem tog jag faktiskt steget och klickade hem gardiner till vardagsrummet. Vi har ju "bara" bott här i 11 månader, och inga gardiner har någonsin kommit upp. Men nu är det på gång alltså. Gissa vilken färg? VIT/GRÅ... Suck. Men det är en början iallafall.

Resten av eftermiddagen och kvällen har varit lugn och skön. Vi svängde in till gammelmormor på hemvägen och hade turen att bli bjudna på middag. Lyx! Edwin passade även på att ta ett skumbad innan vi åkte hem.

Nu har jag precis duschat och sjunkit ner i soffan. Har donat lite här hemma sedan lilleman somnat... Men snart blir det hopp i säng. En mysig dag utan en massa måsten lider mot sitt slut, har inte gjort mycket nytta alls idag. Men sånna dagar behövs!

back to work

Tisdag och back to work. Utan ångest. Helt otroligt va? Jag är fortfarande vikarie på jobbet, men den första september kliver jag in som riktig integrationssekreterare. Mer jobb och mer ansvar. Lite mer vuxen helt enkelt... Det blir en spännande höst känner jag!

Imorse vaknade jag till ett tomt och tyst hus. Mattias var på jobbet. Och Edwin den lilla rackaren har börjat smyga ner helt själv på mornarna utan att väcka mig. Han går tyst ut från sitt rum och sedan ned till lekrummet. Antar att han tycker att det är ett perfekt tillfälle att få sätta sig med surfplattan i lugn och ro. Tror minsann att morsan måste börja ställa klockan!

Våran morgon var lugn och skön. Vi bara myste på och donade med lite av varje. Vid 10-tiden fick vi fikafrämmande av gammelmoster Anette, Frida och Tom. Dom kom med en nybakt sockerkaka, alldeles varm och god. Vilken lyx!

Mitt på dagen lämnade jag Edwin hos sin mormor för att sedan åka mot jobbet. Så roligt att vara tillbaka! Men det var många journaler att läsa igenom och mycket att uppdatera sig kring. Tur vi hade en lugn dag... Mycket prat och kaffe!

Tiden sprang iväg och vips var klockan 23:30 vilket betyder hemgång. Nu ligger jag i sängen och halvkikar på en film, men snart säger mina ögon godnatt. Nu väntar 5 lediga dagar, snacka om sjysst start efter semestern! Den såkallade go-veckan. Hoppas på hyffsat väder så man kan låtsas som att det är semester igen!

löwengrip care & color

Tips tips tips! Har ni provat LCC's fantastiska produkter? Jag har provat ett helt gäng och är helt såld på det mesta... Så genomtänkta, skonsamma och väldoftande produkter. Några favoriter som jag anväder hela tiden här hemma är bland annat deodoranten Count on me, mascaran 18 hours (klår min gamla favorit med hästlängder!) hårinpackningen The cure, torrschampot Good to go, fotkrämen Feel my heel och "hårlotion" The cure som doftar lika underbart som hårinpackningen. Dessa produkter är jag nästintill beroende av!

Sedan har jag provat två olika schampo/balsam, duschcreme och ansiktskräm. Men dessa har väl inte riktigt övertygat mig riktigt. Kanske får prova lite olika, för det finns en uppsjö av olika varianter. Hon är verkligen duktig, den där Blondinbella. Ett tips om ni vill prova är att beställa från Nordicfeel. Just nu är det 3 för 2 och frakten är gratis. Skynda fynda... Mer lyx är vi värda! 👌🏼


att fynda på loppis

Är det nånting jag varit otroligt dålig på i sommar så är det att fynda på loppis... Jag har helt enkelt glömt bort, tror jag. Hur nu det har gått till? Shoppingsuget finns ju liksom alltid där.

Idag blev det iallafall ändring på det. Efter en riktig fixar-förmiddag hemma kände vi oss sugna på en liten utflykt. Jag hade precis tvättat, putsat bort en massa färgspill från fönstren, flyttat runt på lite blommor, plockat, donat och lagat lunch när vi fick fikafrämmande av mamma och mormor. Efter att vi druckit kaffe bestämde vi oss för att loppis var en utmärkt aktivitet denna gråa eftermiddag. Så det blev en tur till Bricka! Där fyndade jag en stor glasburk, massa plåtburkar till barnens kök i lekrummet, fina mässingljusstakar och lite mer smått och gott. Vi unnade oss även lite gott fika innan vi rullade hemåt igen.

Eftermiddagen här hemma har varit lugn och skön. Mattias hade lagat middag tills vi kom hem, lyxigt att slå sig ner och mumsa spagetti och köttfärssås. Sedan har vi pysslat med lite av varje... Jag har mest gått runt och flyttat på ljuslyktor och grejer. Brukar få sånna ryck ibland. När jag bara vill göra om allting och möblera annorlunda. Men det är svårt när det mesta står på sin plats liksom... Nåja. En till loppisrunda får det nog bli snart. Finns så mycket jag vill göra här inne nu när utsidan av huset fått en uppfräschning!

Edwin somnade vid 20:30-tiden efter kvällsfika, dusch och bokläsning. Han hatar verkligen att sova och vi får alltid tvinga honom i säng. Tänk om han bara visste hur gärna han kommer vilja sova i framtiden...

Jag har också tagit en dusch och hoppat i myskläder. Har faktiskt tänt lite ljus med, så mysigt när det börjar bli mörkt ute. Hösten är min bästa årstid (förutom dom där perfekta sommardagarna) och jag längtar faktiskt tills vi måste elda i kaminen. Fast det får ju gärna vara sommar i en månad till först.

Snart blir det hopp i säng och ladda inför morgondagen. Jag gör come back på jobbet. Inleder med ett kvällspass, 13:30 till 23:30 och det känns faktiskt helt okej. Är ju ledig hela veckan och helgen sen. Det här med mjukstart är min grej... Men det ska bli så fantastiskt roligt att träffa allihopa igen!

sista dagen

Söndag och sista lediga dagen för hela familjen, innan rutinerna smyger sig på... Mattias börjar jobba imorgon efter sex veckors ledighet. Eller "ledighet" kanske jag ska säga. Herrejösses vilket enormt jobb han har lagt ner på huset. Från att vi började lite smått i våras och bara skulle måla två sidor, till att stå här helt färdiga idag. Hela huset inklusive tak, lekstuga och vedbod är totalt förvandlade. Min handyman!

Min ledighet är också slut snart. Jag börjar jobba på tisdag, men det är faktiskt det enda passet jag har denna vecka. Mjukstart deluxe! Barnen har tur att vara lediga lite längre. Elias åkte ju till sin mamma idag och Edwin får mysa med mormor medan jag jobbar på tisdag. Skönt med en lugn start...

Men vi har ju verkligen haft en fantastisk sommar! Så mycket sol, bad, utflykter och roligheter. Även om vi mest varit hemma och njutit av livet i hus, med allt det innebär.

Idag är det som sagt söndag och vi började morgonen lugnt med kaffe på altanen. Ja, sommaren är ju inte slut bara för att semestrarna är över. Vi får hoppas att vi kan njuta av många fler fina sommardagar i augusti så att vi får hålla oss varma långt in på hösten!

Runt 10-tiden hoppade hela familjen in i bilen och åkte mot stan. En rejäl storhandling var behövlig. Nu är vi redo för vardag och rutiner! Vi åkte även på byggmax för att köpa det sista till lekstugan och sedan till Jysk för att hämta byrån vi beställde förra vecka.

Väl hemma i Forsa släppte jag av alla grabbarna hos mina föräldrar, för att åka hem och packa upp allt i lugn och ro. Sedan åkte jag tillbaka till Norrvägen där mamma bjöd på våfflor till lunch. Mumsfilibaba, som Edwin säger!

Eftermiddagen här hemma har varit lugn och härlig. Vi har varit ute och njutit av solen, spelat kubb och fikat. Johanna och Ida kom för att hämta Elias, ses om en vecka gubben!

Middagsplanerna för idag var makaroner och korv. På en söndag. Men hux flux så blev vi bjudna till min moster på grillat. JA TACK! Vi blev så glada och åkte direkt till ica för att köpa en fin hortensia som Edwin fick ge till gammelmoster. Så otroligt god mat blev vi bjudna på. Med glass och hjortonsylt som pricken övet i:et. Lite kubbspel hann vi också med innan vi tackade för oss!

När vi kom hem fick jag ett ryck och klippte gräset. Mattias målade klart lekstugetaket och Edwin gick bakom mig med sin egna lilla gräsklippare. Gullunge!

När vi var klara var klockan redan läggdags. Vi gjorde oss rena och fina och kröp ner under täcket. Hann läsa en bok innan min goding sussade sött. Jag och Mattias tog tag i projekt: bygga byrå. Vi lyckades!

Resten av kvällen har vi myst i soffan och slötittat på OS. Snart blir det hopp i säng och ladda för en ny vecka!

hem ljuva hem

Äntligen hemma efter två dygn i Dalarna. Det är ju fantastiskt roligt att åka iväg på en liten semestertripp sådär, men så jäkla skönt att komma hem också. Hem ljuva hem!

Idag vaknade vi upp utvilade i husvagnen i Bjursås. Barnen slog på stort och tog sovmorgon till 9-tiden. Det händer i stort sett aldrig! Det måste vara husvagns-magi eller något. Ja, ganska högt upp på min lista ligger nu HUSVAGN. (Kommentarer från mamma och pappa undanbedes, vänligt men bestämt...) Så himla mysigt för hela familjen. Som en liten stuga att ta med sig dit man vill. Ska prata lite mer vett med karln! Barnen är på min sida iallafall.

Efter att alla ungarna fått i sig frukost blev det lite utelek. Molnen låg tunga över oss, men barnen ville bada ändå. Det blev picknick och mys nere vid sjön! Elias badade, men tjuren Ferdinand (Edwin) satt på filten och mumsade kakor han.

Till slut kom regnet och vi skyndade till stugan. Ganska mysigt att vara inne en stund. Barnen lekte och vi andra förebedde lunch och planerade dagen. När alla var mätta i magen bestämde vi oss för att åka till Falun och besöka Sportys lekland. Tjohoooo! Vi packade ihop alla våra saker och begav oss allihopa.

En superrolig eftermiddag fick vi med massor av spring och bus. Himmelriket. Barnen var alldeles rödblommiga och svettiga efter två timmars lek. Perfekt att få springa av sig inför hemresan!

Vid 16-tiden kramades vi hejdå med Jonas, Mikaela och alla barnen. Nu dröjer det kanske ett år innan vi ses igen. Elias och den äldsta tjejen Tilda blev verkligen bra kompisar, så vi får väl hoppas att vi kanske ses tidigare!

Innan vi styrde bilen hemåt blev det middag på McDonalds. Mums! Sedan raka vägen mot Forsa. Även den här gången gick hemresan smärtfritt. Himla duktiga barn! Dom lekte och roade sig med lite av varje. Trodde dom skulle tvärslockna och sova hela vägen hem efter allt bus, men icke sa nicke... Elias sov väl 20 minuter i början, men Edwin var vaken hela tiden. Otroligt!

När vi kom hem var klockan runt 19-tiden. Mattias och barnen gick raka vägen upp för att duscha. Välbehövligt. Själv packade jag upp allting och slängde in en tvätt. Så skönt att få det gjort på en gång!

Resten av kvällen har barnen lekt, tror dom tyckte det var rätt skönt att komma hem dom också. Vi vuxna har duschat och pysslat med lite av varje... Hänga tvätt, kvällsfika och natta barn!

Nu blir det soffhäng här. Ska njuta av lugnet och tystnaden. Äta lite chips och bara vara. Så skönt att vara hemma! 🏡

semester i dalarna

Och så blev det dags för den årliga semestertrippen till Dalarna... Något senare än vanligt, men huvudsaken är att vi kommer iväg. Det här året blev det dessutom ett efterlängat besök hos kusinerna från Ludvika!

I torsdags rullade bilen hemifrån vid 09-tiden. Taggade barn i baksätet kan jag säga! Bilresan dit gick hur smidigt som helst. Vi stannade i Gävle för en fikapaus och fick sträcka på benen, sedan raka vägen mot Ludvika. Barnen hade omsorgsfullt packat en väska med varsin leksak, målarböcker och surfplattor. Höll sams gjorde dom också, otroligt nog!

Väl framme blev det god lunch som barnens faster gjort iordning. Krämig pastasallad som vi alla mumsade i oss. Sedan blev det fart på ungarna. Storkusinerna Frida och Rasmus är riktiga vildar, så både Elias och Edwin hakade såklart på.

En rolig eftermiddag med bus, lek, fika, pyssel, hoppa studsmatta och bada i poolen. När det är 26 grader i vattnet kan man ju ligga i länge! Ungarna hade verkligen jätteroligt och vi vuxna kunde faktiskt ta det lugnt en stund.

Fram mot kvällen blev det grillmiddag. Så jäkla gott med ljummen potatissallad gjord på färskpotatis, feta ost, mozarella och soltorkade tomater. Vi fick till och med en strålande fin sommarkväll, annars var det medst bara moln och regn om vartannat.

Det blev sent för barnen, men den lyxen ska man väl ha när man är på semester... Lite vin och mysigt häng på altanen. Så mycket skratt! Sedan hann vi även spela memory i husvagnen innan vi bäddade ner oss. Elias och Edwin tyckte det var sååå mysigt att krypa ner i sängarna.

Imorse vaknade kidsen tidigt, trots den sena kvällen. Otippat? Turligt nog fanns det en tv och en massa dvd-filmer i husvagnen, så det blev en timmes filmmys innan vi klev upp. Hade med oss lite enkel frukost som vi åt innan vi gick in och väckte dom i huset. Då blev det mer frukost och kaffe!

Resten av förmiddagen gick åt till att busa och leka. Full fart från start... Vattenkrig med klädena på. Tur att jag höll mig inne! Och tur att vi fick låna tvättmaskinen och torktumlaren för att få ett helt gäng blöta kläder rena och torra. Vi hade inte packat så många ombyten, så den där tvätten var behövlig.

Innan vi tackade för oss blev vi bjudna på god lunch och glassfika. Barnen fick lite leksake och en pysselåda innan vi kramades hejdå. Mot nästa destination...

Vi styrde bilen mot Rättvik. Våra vänner har ju stuga alldeles i närheten, i Bjursås. Ett kärt återseende! Barnen fann varandra på en gång och det har lekts nonstop hela eftermiddagen och kvällen. En unge i varje år från 2-6. Då har man roligt minsann!

Till middag blev det grillat igen. Så gott! Och vad lyxigt vi har det. God mat var än vi kommer!

Vi fick bestämma om vi ville sova i stugan eller i en husvagn som står bredvid. Gissa vad barnen bestämde?! Vi ligger alltså nedbäddade i en husvagn igen. Till barnens stora glädje. Jag tycker också att det är mysigt och skulle gärna vilja ha en egen!

Barnen snarkar i kapp och det gör jag med snart. Elias fick en sovkompis då den äldsta tjejen ville sova här med oss. Men så fort hon hade somnat var det en liten kille som kom smygandes till dubbelsängen och ville sova med oss, hihi...

Imorgon väntar ytterligare en rolig dag innan vi packar ihop och rullar hemåt. Två nätter känns alldeles lagom med barnen just nu. Skönt att vara borta, men det ska bli ljuvligt att komma hem också!

lyckliga sara

Onsdag den tredje augusti kom
att bli en dag att minnas. Världens bästa start på dagen skulle man kunna säga...

För det första vaknade jag utvilad runt 06:30-tiden med två gosiga barn i sängen. Vi gick ner och kokade kaffe, åt frukost och klädde på oss. Solen började leta sig fram bakom molnen, så jag skyndade mig att bädda rent i sängarna innan vi gick ut för att fortsätta med lekstugsrenoveringen. Måla måla måla! Grävde även upp en gullig rabatt och skruvade upp en liten postlåda. Snart kan barnen flytta in!

Runt 10-tiden blev det lite fika innan vi körde några kubb-matcher. Elias har blivit helt frälst och skulle kunna spela en hel dag tror jag...

Vi hann precis spela klart när jag hörde att min telefon ringde. Okänt nummer. Men jag hörde direkt att det var enhetschefen på Hudiksvalls kommun. Jag har ju haft noll förväntningar efter min dåliga intervju, nästan stensäker på att det inte skulle gå vägen. Så gissa om jag hoppade glädjeskutt när hon ville erbjuda mig tjänsten jag sökt? Heltid. Fastanställd. Hudiksvalls kommun. På bästa Kaskö hvb där jag trivs som fisken i vattnet. JAG FICK MITT DRÖMJOBB SOM INTEGRATIONSSEKRETERARE!

Jag var tvungen att fråga om det verkligen var sant. Jo, det var helt sant. Phew! Så den första september kan jag titulera mig som integrationssekreterare, på riktigt alltså. Jag är så otroligt jäkla glad och lättad. Bland de bästa besluten jag någosin tagit är att studera till integrationspedagog via Humanistiskt lärcentrum. Det kostade mig 17000 kronor från mina sparpengar och utbildningen pågick i drygt ett år. Men jag fick styra allt själv och ta det i min egna takt. Det var visserligen extremt svårt ekonomiskt under dethär året. Inget studiebidrag, ingen föräldrapenning och bara extrajobb som inkomst. Knapert... Men nu, två månader efter avslutade studier står jag här med 0 kronor studielån och med en fastanställning. Nu lönar det sig! Helt klart värt det med andra ord. Får man vara lite stolt över sig själv? Hihihihi.

Elias och Edwin undrade vad tusan det var med mig när jag stod och hoppade av lycka. I bikini ute på gräsmattan. "Du jobbar ju redan där" sa Elias och ryckte på axlarna. Ja jo... Mamma blev iallafall glad och bjöd direkt upp oss på lunch. Sedan gick vi till det nyöppnade cafét hos en av grannarna där på Norrvägen. Så mysigt och gott. Dit går vi igen!

Vi hälsade även på hos min farmor och farfar. Plocka hallon och leka! Svärmora kom dit en stund hon med, men en ny leksak till barnen. En stor mjuk elefant som Elias redan hatar. Han råkade nämligen göra illa sig det första han gjorde... Han skulle slänga sig på elefanten, men dök istället rätt ner i altangolvet. Med näsan före. Blodbad och skrubbsår! Lilla stackarn. Men det blev bra efter en stund.

Eftermiddagen har gått i ett här hemma. Så mycket att fixa och dona med innan vi åker till Dalarna imorgon... Bilen har varit inlämnad på verkstad hela dagen för att laga AC'n. Så vid 16-tiden lämnade vi Edwin hos mormorn för att åka till stan med den röda skruttvolvon. Äntligen få hämta hem "min" bil. Först ett besök på sopsorteringen. Där har vi inte varit på hela sommaren, så gissa om vårt soprum svämmade över? Skönt att bli av med allt... Sedan betade vi av allt vi skulle göra, smidigt och snabbt. Systemet, handla fika inför morgondagens bilresa och köpa blommor till dem vi ska våldgästa. En onyttig pizzamiddag hann vi också med.

Väl hemma blev det städning. Dammsuga, damma, städa toaletterna och tvätta sängkläder. Underbart att resa ifrån ett städat hem, och få komma hem och bara vara sen. Ett måste för mig!

Vi har även packat, kvällsfikat, målat i målarböcker, duschat och gjort oss rena och fina inför semestertrippen. Barnen somnade efter två böcker, grabbarna grus som längtar allra mest tills vi ska sova i deras fasters husvagn. Det är liksom höjpunkten!

Nu ligger jag i soffan. Nyduschad och njuter av ett rent hem. Mattias kom precis in efter ett ryck med lekstugan och vedboden, nu är det snaaaart klart. Det ska bli underbart med en semestertripp med min älskade familj imorgon. En natt i husvagn i Ludvika hos barnens faster och kusiner, sedan en natt i stuga hos våra vänner med alla barn i Rättvik. Så fantastiskt lägligt att få beskedet om jobb såhär dagen innan, nu kan jag slappna av och bara vara lycklig. Det blev fölk av mig till slut å... 😂 Nu blire champagne!

ännu en hemmadag

Idag har vi hängt hemma hela dagen igen. Dessa dagar är verkligen sköna och härliga! Speciellt när jag faktiskt har blivit rätt duktig på att låta alla "måsten" vänta. Det får vara så på sommaren helt enkelt...

Tisdagen startade lugnt med kaffekoppen ute i morgonsolen. Barnen ville vara inne och leka efter frukosten, så jag och Mattias kunde fortsätta med lekstugan. Han har skrapat, forsatt att byta ut brädor och jag har målat. Jäklar vilken skillnad det blir! Väntar med före-efter-bilder tills det är helt klart. Men herre jisses, det blir som en helt ny lekstuga!

Runt 11-tiden kom granntjejen Elin hit. Gissa om barnen blev överlyckliga?! Vi har knappt sett skymten av ungarna idag med andra ord. Dom har lekt så otroligt bra tillsammans alla tre. Så fint att beskåda!

Mitt på dagen dukade vi ut korv med bröd på soldäcket. Hungriga barn som behövde fylla på med lite energi innan leken fortsatte. Även min kära moder kom förbi och drack lite kaffe med oss. Sedan fick jag faktiskt en lugn stund i solstolen. Mattias slet med lekstugan och barnen förvandlade hela köket till en buss. Andas... Men det är väl klart dom måste bygga en buss av husets alla stolar om dom ska åka på semester till stockholm. Gah, fattar man ju.

På tidiga eftermiddagen kom resten av grannfamiljen hit. Våra bästa grannar! Det blev kaffe och prat ute på soldäcket medan barnen lekte vidare. Så underbart att flytta ifrån grannfejd (i senaste lägenheten) till världens bästa grannsämja. Mattias nämnde att vi behövde köpa fyra "plåtbitar" till lekstugan, men det fick vi då rakt inte köpa för det hade grannarna hemma. Fyra bitar som passade perfekt, det tackar vi för!

Vid 16-tiden gick grannarna hem. Eller ja, dom hete ju faktiskt Tina och Agne. Men Edwin kallar dom för grannarna så det blir att man säger så... Elin ville dock stanna kvar och det fick hon ju såklart. Det känns som ett helt nytt steg i barnens utveckling dethär. Framför allt för Elias. Första kompisen som är här utan föräldrar liksom. Det tisslas och tasslas och jag märker hur roligt Elias tycker att det är. Jag hörde hur han frågade Elin om hon ville stanna här och äta middag, sen hörde jag lite fnitter och så kom båda två ut till mig i köket och frågade. Gullungar!

Så vi fick alltså en middagsgäst idag. Det tycke vi alla var trevligt. Pasta med en krämig kycklingröra blev det och alla åt med god aptit. Jag tror Elias ville imponera lite på Elin, för han hjälpte till att duka av bordet efteråt och sköljde av tallrikarna. Gulligt värre!

Kvällen kom och barnen lekte för fullt. Innan Elin skulle gå hem gick vi ut och spelade kubb. Något som Elias faktiskt var väldigt duktig på! Det blev många matcher och mycket skratt. En riktigt fin sommarkväll... Sedan sa vi hejdå till vår nyfunna kompis efter 8 timmars lek, non stop. Gissa om barnen var trötta?

Vi gick in och gjorde oss natteklara. Lagom tills att vi hade krupit ner i sängen började det åska, blixtra och mullra. Myspys! Vi kurade ihop oss och bara låg tyst och lyssnade. Tror barnen tyckte det var mysigt också, efter bara en kvart hade dom somnat båda två. Godnatt skatterna!

Själv skyndade jag mig ner för att njuta av ovädret på den inglasade altanen. Lovely... Nu fortsätter kvällen med soffhäng!

augusti

Det är svårt att hålla reda på dagarna såhär på sommaren, men idag vet jag att det minsann att en ny vecka och en ny månad tar vid. Vackra augusti inleds, måndagen till ära!

Här hemma hade vi i vanlig ordning en lugn morgon med kaffe, frukost och mys. Sedan gick vi ut och hejade på pappan som äntligen kört igång med lekstugan. Den är verkligen i behov av renovering... Ruttet lite här och där. Vi har försökt återbruka så mycket som möjligt som fanns här hemma, så som brädor och ribbor som suttit på huset och fyller sin funktion. Men ganska snart insåg vi att vi behövde komplettera med lite mer brädor.

Så hela familjen tog en tur till stan. Förutom brädor så köpte vi en sista burk med fasadfärg. Den allra sista på förhoppningsvis fleeeera år. Nu har vi så att det räcker och blir över till lekstugan och vedboden.

Väl hemma igen blev det lunch och glassfika. Sedan la vi oss på en filt i gräset och målade i målarböcker medan pappan jobbade vidare. En mysig dag!

Vid 15-tiden åkte Mattias till Bobygda för att kapa ved och vi andra åkte på kalas. Våran kära Frida fyller ju år idag! Där blev det massor av gott fika, lek, bus och innebandymatch på gräset. En himla fin eftermiddag med nära och kära!

Vid 18-tiden kom vi hem igen, och det var dags att hitta på en något sen middag. Barnen önskade köttbullar. Okej. Köttbullar med makaroner, gräddsås och kokta grönsaker. Ingen sommarmat direkt, men barnen åt som hästar och det är huvudsaken. En mysig middag ute på inglasade altanen med mina favoritgrabbar!

Kvällen kom och barnen var trötta... Men vi hade ett inbokat möte med Sector Alarm, så dom fick vara vakna på övertid ikväll. Nu kan vi iallafall checka av ett säkert larm på våran lista. Äntligen! Känns tryggt med larm, kamera, synkade rökdetektorer och kontakt med en larmcentral dygnet runt. Med en pågående "grannkampanj" fick vi hela paketet gratis, och betalar bara uppkopplingen till larmcentralen månadsvis.

Edwin tyckte att det var ett förbannat tråkigt möte, så han somnade inne i lekrummet. Elias höll ut till 21-tiden, sedan stupade även han i säng. Vi vuxna intog soffan direkt, trötta vi också... Så snart blir det hopp i säng!

RSS 2.0