dag tre

Onsdag och dags för inskolningsdag nummer tre. Elias var mer än taggad kan jag säga! Jag vet inte om han har tjatat på att få åka till dagis någon gång förut, men imorse var det "ska vi åka snaaart" hela tiden.

Först lämnade vi Edwin på hans avdelning innan vi gick ut och träffade Elias nya kompisar ute på gården. En kall timme utomhus... Men Elias hade roligt och jag var inte direkt intressant tyckte han. Det tyckte inte Edwin heller när han kom ut lite senare. Det var typ "tjena morsan" och inget mer. Nåja, man får väl vara nöjd ändå när ungarna verkar trivas på dagis!

När alla barnen skulle gå in bestämde vi att jag skulle åka iväg en stund. Elias var helt med på noterna och vi kramades i hallen innan han sprang in med kompisarna.

Jag passade på att åka till mamma och dricka kaffe med henne och mormor. En sväng på Röda korset blev det också. När två timmar hade gått åkte jag tillbaka till Elias. Han var i full färd med att leka riddare. Edwin hade kommit över till Elias avdelning och fick också vara med. Märkte att Elias tycker att det är en trygghet att lillebrorsan finns där. Han ville liksom gärna ha koll vart Edwin tog vägen. Och så fort någon av de störra killarna sa att Edwin inte fick vara med så tog Elias sin lillebrors parti. Skyddade honom. Så himla fint att se!

När det var dags att åka fick jag verkligen dra med mig båda ungarna. Lyckades efter mycket om och men... Hem och äta lite mellis. Korvmackor och lite svartvinbär som fanns kvar, hungriga killar som mumsade i sig!

Resten av eftermiddagen var både mysig och effektiv. Vi började med att leka och ta det lugnt, rätt trötta pojkar. Men sedan fick vi ett ryck och tog ÄNTLIGEN tag i våra garderober.

Dom har varit kaos enda sen i våras typ. Speciellt min. Pinsamt... Den enda som hade ordning och reda var faktiskt Elias. Gjorde en urrensning där för inte så längesedan, så där är allt i rätt storlek, städat och fint. Edwins byrå fick sig en rejäl omgång. En fullproppad kasse med urväxta kläder. Hittade lite nytt i växa-i-lådan som jag tog fram men det behöver kompletteras med nya strumpor, kalsonger och lite sköna och lekvänliga dagis-set. Mattias garderob var näst på tur... Även där blev det en hel kasse med gamla tröjor och sånt som bara legat sen vi flyttade hit. Men värst var nog min garderob. Fyfarao vilken röra! Jag fick ihop TRE kassar med kläder som ska skänkas bort, och en proppad kasse med kläder som hör hemma på soptippen. Oj vad luftigt och härligt det blev. Nu ska jag verkligen försöka hålla efter och aldrig mer bara slänga in mina kläder. Som jag säger varje gång...

När jag var färdig slängde jag in en tvätt och värmde sedan middag till barnen. Gårdagens! Mattias kom hem han med, och sedan dess har vi bara myst och chillat. Elias fick spela lite tv-spel och Edwin fick sitta vid surfplattan. Sedan hann dom leka lite på lekrummet och äta kvällsfika innan det blev hopp i säng.

Själv har jag tagit en varm dusch nu och sjunkit ner i soffan. Tända ljus och en filt, brrr vilket ruggit väder vi har! Som september i augusti ungefär...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0