fin ledig dag

En ledig dag från jobbet. Som upplagt för sovmorgon och en dag i soffan kanske ni tänker... Nejdå. När klockan var 08:00 hade jag redan hunnit dricka kaffe, bäddat rent i sängarna, städat toaletterna, slängt in en tvätt och plockat ur diskmaskinen. En rivstart med andra ord. Sedan körde jag ut grabbarna när det var dags för det lite tyngre arbetet...

Mattias och Edwin packade med lite fika och åkte till lekparken. Själv kavlade jag upp ärmarna (hade dock linne) och satte igång. På med bästa musiken i hörlurarna och rulla fram gräsklipparen! Tur att jag är sådär knepig så att jag finner det oerhört tillfredsställande att klippa gräs. Ja, jag näst intill älskar det. Wierdooooo!

När gräset var klippt var det husets insida som behövde en omgång. Plocka, damma och dammsuga! Lagom tills att jag var klar kom grabbarna hem, men dom stannade ute. Edwin kände för ett dopp i poolen!

Innan det var dags för lunch hängde jag ut tvätten, premiär på nya torkvindan. Ljuvligt. Ytterligare en såndär tillfredsställande känsla... "Aaah, husliv" liksom.

Efter lunchen åkte vi till farmorn och farfarn i Bobygda. Edwins faster och ena kusin från Dalarna var också där. Snacka om lycklig kille som fick leka med coola storkusinen Frida helt själv. Dom hade husvagnen med sig, och eftersom Edwin är helt galen i husvagnar (?) så kändes det nog som julafton för honom när han fick leka campingliv med Frida!

Förutom att leka camping hann vi även fynda lite på Säcken. Två t-shirts till Edwin, ett par haremsbyxor mer döskallar till Elias och två små minikrukor till lekrummet. Fint serru! Sedan blev vi såklart bjudna på middag. Brända kotletter, fast med kyckling, och ris. Sedan gjorde Frida pannacotta till efterrätt. Mums!

Vid 16:30-tiden tackade vi för oss och rullade hemåt. Himla skönt att komma hem till ett nystädat hus. Bara vi själva som behövde en sanering... Vi hoppade direkt in i duschen, sedan i myskläderna!

På tidiga kvällen fick vi besök av Carro. Mattias åkte och fiskade, så efter att Edwin hade somnat hade vi en mysig tjejkväll. Hon hade köpt med sig jordgubbar, melon och en flaska bubbel. Alkoholfritt givetvis. Hon körde ju bil... Och råkar ha en bebis i magen!

En lugn kväll i soffan med fotboll och skitsnack. Nu är det dock dags att hoppa ner i sängen, den där renbäddade... Ren och skär lycka! Imorgon är det back to work som gäller. Och även resten av helgen. Heja heja heja! 💪🏼

work work work

Denna vecka handlar det mest om jobb för min del. Grisvecka, så att säga. Nu tycker jag dock inte att det är så "grisigt" men jag måste ju svänga mig rätt fraser. För att komma in i gänget liksom. Gänget som för övrigt är ett himla fint gäng!

Idag har jag jobbat mellan 07:45 och 14:00. Ett skönt kortpass! Men nog har vi haft att göra ändå... Det är mycket att styra och ordna med, sånt som passar en människa med en lätt touch av kontrollbehov. Host.

Efter jobbet blev det en sväng på stan med mormor. Ja jag vet, jag var på Birsta igår... Men han jag bor med fyller ju faktiskt år nästa helg! Och någon liten present är han väl åtminstone värd. Lyckades hitta lite av varje. Det blev även en god salladslunch. Och mjukglass.

Eftermiddagen har spenderats hemma med Edwin. Min fina Edwin som sovit hos mormor och morfar. Han hade haft det jättebra, det är så roligt nu när han kan berätta själv! Han berättade bland annat att han hade ätit köttbullar och att mormor fick många röda blommor. Ja, mina älskade föräldrar firar 20-årig bröllopsdag dagen till ära! Svängde dit med en blomma och en stor chokladask jag med. Grattis! ❤️

Vad har vi gjort ikväll då? Lekt i nya legohörnan (tummen upp från Edwin) och bara myst runt här hemma. Tagit reda på ren tvätt och pysslat med lite av varje... Självklart måsta vi gå ut och prova nya gungan med. En nöjd lilleman. Och en trött. Efter att vi hade duschat var det dags för kvällsfika, men efter halva mackan höll han på att somna! Han la ifrån sig mackan, gick tre steg till fåtöljen i köket och somnade sittandes i den. Allt under loppet av fem sekunder. Mammas tröttis!

Själv är jag också galet trött. Med en svälld och ömmande fotled dessutom. Jag spelade fotboll med Elias i måndags och vrickade till vänster foten. Igår kände jag inget, så jag glömde bort det, men fick nästan panik på kvällen när jag inte fick av mig jeansen. De liksom fastnade över foten och jag kunde inte förstå varför. Jäkligt smala ben på ena sidan av jeansen!?!? Men ikväll har jag börjat känna smärta i fotleden. Så när jeansen krånglade även ikväll tog jag mig en titt på fotleden. Jorå, svullen är bara förnamnet. Typiskt, jag som tänkte springa en mil ikväll...

Nu ska jag sova (tidigt för en gångs skull) och ladda för en ledig dag med grabbarna mina. Ska bli skönt med en hemmadag, för sedan ska jag spendera 30 timmar på jobbet under helgen! 😅

shoppingtisdag

Imorse ringde klockan 06:30 och jag kände mig helt förvirrad. Vart fasen är jag? Var helt inställd på att jag var hemma, men just ja... På jobbet. Inget snoozande alltså. Efter en lugn stund i min ensamhet med kaffe och macka kom mina kollegor och bytte av mig. Himla skönt att rulla hemåt i vetskap om att en ledig dag väntade!

Väl hemma möttes jag av en öppen ytterdörr och kaffedoft enda ut i hallen. Påtår! Och pusskalas med min lilla Edwin. Eller ja, jag försökte pussa på honom så gott det gick...

En lugn morgon hade vi verkligen. Jag passade även på att hoppa in i duschen och göra mig redo för våran planerade shoppningtur. Edwins mormor och morfar tyckte minsann att det var alldeles för längesedan han sov hos dom, så en övernattning var planerad sedan förra veckan. Då kom vi (eller jag) på den briljanta idéen att åka till Sundsvall efter att vi lämnat Edwin på Norrvägen."JAAA" skrek min käre sambo och hoppade upp och ner av lycka. Typ. Nästa. Inte alls egentligen. Men han gick med på mitt förslag iallafall och vi kom iväg!

En mysig shoppingdag. Och förbannat jäkla dyr. Vi som inte skulle handla något? Nej men några tusenlappar hit eller dit är väl inget... Fast jo. Nåja, vi är himla nöjda med alla inköp! Det blev bland annat en förvaringshylla till allt smålego, fleecefiltar till altanen, en solstol (blev snål och köpte bara en hahahaha), gunga och häng-ringar till barnen, kläder, en ny torkvinda, belysning, lego, ny almanacka, presenter och en massa annat. Fattar inte att det kunde bli så dyrt? Blir alltid lika förvånad varje gång! 😂

Efter en god taco/chili-middag kände vi oss nöjda och åkte hemåt. En vanlig människa brukar väl bli trött av att shoppa en hel dag, men jag går igång rejält och blir speedad till tusen när jag kommer hem... Allt ska packas upp PÅ EN GÅNG och läggas där det hör hemma. Samtidigt ska jag gärna kissa och påbörja ett annat projekt mitt i allting. Idag blev det målning direkt när jag kom hem, hann inte ens få av mig väskan innan jag var igång typ... Men jag hade en bild i huvudet, och den bilden måsta till varje pris bli verklighet. Vi köpte ju legoförvaring som skulle upp på väggen i barnens lekrum, så det gamla blombordet vi hade skulle ju passa perfekt under hyllan. Under förutsättning att det förvandlades till vitt. Sagt och gjort... Jag målade, packade upp, rensade i barnens lekrum, flyttade runt på olika saker, tömde garderoben i lekrummet på sängkläder och flyttade allt till nya skåpet uppe, jag dansade runt till hög musik och fjäskade för Mattias så att han skulle hjälpa mig. Allt på samma gång. Men det funkade! Allt blev fix och färdigt. Legohörnan blev jättebra! Även torkvindan, gungan och häng-ringarna ute i trädgården. Längtar tills ungarna får se allt. Hihihihihi.

Mattias stekte hamburgare till sen middag som vi avnjöt tillsammans med en kall öl. Mysigt att få vara helt själva en kväll faktiskt... Nu blir det dock sova sova sova. Imorgon är det dags för jobb igen, mellan 07:00-14:00. Men en fågel viskade i mitt öra att jag fick sovmorgon till 07:45 och det tackar man ju inte nej till. Godnatt vänner och fiender!

jobbveckan igång

Och så blev det Måndag hörrenini... En dag som i vanlig ordning kickades igång strax innan 07-tiden. Första tanken är som alltid: KAFFE!

Efter alla morgonbestyr packade vi in hela familjen och åkte mot stan. I bilskrället vårat. Ja, vi har fel på bilen igen... Den har gått lite "ojämt" och liksom skakat till då och då. Mattias fick tag på en kille genom en kompis, som kunde ta sig en titt. Felet upptäcktes snabbt och det var tack och lov inget akut. Inget körförbud alltså. Men det var ju inte gratis för det... Kalaset beräknas gå på 4500 kronor, precis som förra veckans besök på Mekonomen. FYFABIAN! Vi är väl för fan inte gjord av pengar eh.

Vi blev dock på lite bättre humör när vi blev bjudna till Lars, Carro, Ebba, Nils och Viggo på kaffe. Eller bjudna... Det kändes som att vi våldgästade dom mitt i frukosten. Hehehe, fin i kanten sådär vi. Men vi hade en mysig och rolig stund hemma hos dom, både inne och ute. Barnen fann varandra och hade riktigt kul ihop! Hoppas vi får till en grillmiddag någon dag, både Elias och Edwin skrek "jaaa" när vi sa att vi ska ses igen snart. Tack för idag! 👌🏼

Vi kom hem lagom till lunchdags. Vi åt och sedan tog barnen det lugnt i soffan en stund. Själv donade jag med lite av varje... Tvätta, plocka och förbereda inför nattens arbetspass. Vi hann även vara ute i solen en stund och spela fotboll innan det var dags för mig att åka. Skulle åka tidigare så jag hann göra slingor på mormor. Pussade allihopa hejdå och önskade Elias en fin vecka, han skulle åka hem till mamma på eftermiddagen.

En mysig stund hos mormor! Hon bjöd på god middag efter att jag slingat hennes hår. Lite kaffe och balkonghäng hann vi också med innan jag började jobba.

En himla lugn kväll på jobbet... Mest prat, fotbollskik och fika. Blev även uppbjuden på middag hos två ungdomar. Eller ja, middag och middag. Klockan var förtusan 23:30 ungefär. Men är det Ramadan så är det, hehe. Helt normalt att äta mitt i natten denna månad, mindre normal för en annan! Men himla gott var det. Nu kan jag somna mätt och belåten... Snart. Har som vanligt svårt att slappna av. Tur att en rolig dag i Sundsvall väntar imorgon! 😄

du fina midsommar

Ja, tänk vilken fin midsommarhelg vi fick. För det första så fick vi ju ha Elias hemma, tror det är första gången han firar midsommar med oss? Sedan har ju vädret verkligen varit fantastiskt. En lugn helg där vi har ätit gott, badat, myst och bara umgåtts med nära och kära. Alla rätt med andra ord.

Den här söndagen började som vanligt med kaffe på bron. Det har varit min drömbild enda sedan jag började längta efter hus, så det känns extra fint att få uppleva det nu.

Efter frukosten åkte storgrabbarna till Maxi för att köpa en liten pool. Vi köpte ju en skitstor pool på typ 4x4 meter i våras, men vi har insett nu att den inte får plats där vi ville ha den... Så en liten pool till barnen måsta vi såklart köpa! Nöjda kids. Även fast vattnet var iskallt så badade dom. Galningar!

Lunchen åt vi i vanlig ordning utomhus. Det blir liksom godare då. Sedan har vi donat med lite av varje... En kollega från Dackås kom förbi med ett skåp som vi skulle få av dom. Det är nog menar som ett klädskåp för barn, men jag tyckte det var så fint (även fast det inte var vitt) så det fick stå i hallen på övervåningen. Tror faktiskt att vi ska förvara sängkläderna där istället för i garderoben i lekrummet. Vi har inte haft någon möbel där uppe i hallen, förutom en svart steghylla, men nu vart det lite mer ombonat liksom. Och steghyllan blev perfekt ute på altanen!

Eftermiddagen kom och vi var bortbjudna till min farmor och farfar på grillning. Även mamma, pappa, Mattias, Frida och min farbror var där. Himla gott och trevligt. Barnen fick en hel låda med massa små leksaker, så dom var sysselsatta hela tiden. Har dom inte ens tid att äta glass med jordgubbar till efterrätt så vet man att dom har roligt...

När vi kom hem hade vi två trötta barn. Inte så konstigt när dom somnade vid 23-tiden igår och ändå klev upp klockan 06:45 imorse... Och ingen powernap idag. Hur orkar dom? Men faktiskt så har det inte varit minsta lilla gnäll eller grin. Hoppas bara dom kan sova lite längre imorgon!

Nu är det kväller och jag donar med lite av varje. Planterar om blommor, vattnar och drömmer... Fick faktiskt ett sug att ändra om lite. Får se vart vi hamnar. Kan räcka med att flytta på någon ljuslykta också! 😏

Imorgon kör vardagen igång för mig igen. Har "grisvecka" på jobbet. Inleder med en nattpass imorgon, förmiddagspass på onsdag och sedan hela långa helgen. Men gruvar jag mig? Nope, och det är jag så himla glad och tacksam för! 🙌🏼

midsommardagen

Vilken fantastisk midsommardag vi har haft, och vilket väder! Det känns som att sommaren prickade in helt rätt helg...

Här hemma började vi dagen runt 07-tiden. Fast okej, jag hade faktiskt turen att få slumra en timme extra... Lyx! Sedan blev det kaffe ute på bron. Världens bästa start. Kände direkt att det var läge för årets första (svenska) dopp!

Sagt och gjort. Vi packade in oss i bilen med badkläder, fika och leksaker. Först gjorde vi en liten handling bara, men sedan direkt till playan! Himla skönt att vi egentligen har gångavstånd till stranden, men när barnen är såhär små känns det skönast att ta bilen...

En härlig förmiddag med sol, bad, lek och fika. Elias är verkligen som en fisk i vattnet, han hoppar och dyker som en galning! Edwin däremot tog bara några små snabbdopp (precis som sin mor) sedan nöjde han sig med att leka vid strandkanten. Pappan tog som vanligt priset för badkrukan number 1.

När vi kände oss nöjda åkte vi hemåt. Jag hade en tvätt som skulle hängas (äntligen kunde jag hänga ute) och det var även dags att börja tänka på någon mat. Det blev en kombinerad sen lunch/tidig middag. Tacos ute i det gröna! Smarrigt men svettigt... Ja jisses vilken värme vi har haft idag. Det märktes även på barnen att det varit väldigt svettigt idag, efter maten tvärslocknade båda två på soffan. Och som dom sov!

Två timmars powernap för pojkarna innebar två timmars chill för oss vuxna. Underbart... Försökte ligga ute och sola en stund, men det var alldeles för hett. Dessutom brakade solstolen, hehehe. Borde jag se det som ett tecken? Nää, den var gammal och sliten. Det måste vara därför, ellerhur?!

Istället för att sola så blev det lite korsord i skuggan med bra musik i hörlurarna. En lugn stund som var guld värd...

När barnen hade vaknat packade vi in oss i bilen för nästa äventyr. Midsommarfiske med familjen Hellberg, morfar, pappa och Minnah. Andra året i rad nu som vi åker till Stensjön i midsommartid. En mysig tradition! Vi fiskade, grillade korv, mumsade på lördagsgodis och hade det härligt. Barnen hade jättekul och lekte med alltifrån kottar till grodyngel, haha. Elias försökte faktiskt fiska en del, men inte ens han lyckades fånga någon firre. Tror alla fiskar låg och sov efter en tuff midsommar...

Eftersom barnen hade sovit mellan 14-16 så var dom väldigt pigga och hade nog velat stanna hela kvällen. Men vid 21-tiden var det någon som ramlade ner i vattnet. Någon som blir förvånad om jag säger att det var Edwin? Mammas vilda buse... Turligt nog var det väldigt grunt där, så det var bara stövlarna och byxorna som blev dyngblöta. Men hade vi något ombyte med? Nej. Så det var bara att brumma hemåt.

Fast det var skönt att komma hem i tid, även om det såklart var sent egentligen. Men då hann ju barnen duscha innan läggdags. Bort med allt solsvett och eldlukt... Rena och fina barn som somnade sött (och sjukt sent) efter en fantastisk dag. Själv har jag också precis duschat och packat upp all dagens packning. Har även plockat in tvätten, men skjuter upp vikandet tills imorgon. Har ändå två omgångar mer tvätt som ska vikas...

Snart går mina ögon i kors, dags att sova och ladda för morgondagen som nog blir minst lika bra. Det vankas grillning med nära och kära! 👌🏼

midsommarafton

Midsommarafton och fint väder, när hände det senast? Det var verkligen ljuvligt att få starta dagen med att dricka kaffe på bron vid 07-tiden och känna att man nästan svettades! ☀️

Redan efter frukost sprang vi ut på blomsterjakt. Dags att göra midsommarkransar! Och dom blev lika fula som alltid. Men vad gör det när barnen ändå vägrade ha dom på sig? Mutade dom med kinderägg så att jag åtminstone fick knäppa kort... Men en himla mysig morgon hade vi ute. Solsken, fotboll, somrig musik i högtalarna och fika. Var tvungen att spela min mest "midsomriga" låt typ hundra gånger, som verkligen är midsommar för mig. Har ingen aning om varför, för det är ingen sommarlåt så. Men jag tror vi spelade den nån midsommar när jag var liten, så den hänger liksom kvar... Vägen hem - Östen med resten! 

Vid 10-tiden tog vi en promenad ner till våra grannar för att ge dom en rökt fisk såhär till midsommar. Där fick vi gosa med gulliga kattungar, hoppa studsmatta, dricka kaffe (och rosévin till morsan - är det midsommar så är det) och njuta av deras fantastiska sjöutsikt ett tag. Härliga grannar har vi verkligen!

Mitt på dagen åt vi en lätt somrig lunch innan vi åkte till Bobygda. Barnens farmor och farfar bjöd på midsommarmiddag! Men innan dess hann vi vara ute i finvädret och leka. Elias provade cykla på en cykel utan stödhjul som farmorn köpt, men det var lite läskigt och framför allt svårt på gräsmattan. 

På sena eftermiddagen tackade vi för oss och rullade hemåt med magarna fulla av sommarmat och glass med jordgubbar. Mattias körde lite kringelkrok vägar, mysigt att inte ha så bråttomt hem! Dessutom somnade barnen så vi fick en lugn stund i bilen. 

Väl hemma verkade alla vilja ha lite egentid... Elias ville spela tv-spel. Edwin sprang direkt till surfplattan. Mattias började måla baksidan av huset. Ja han har lovat att vi ska hinna måla hela huset ( plus vedbod och lekstuga) i sommar. Från början tänkte vi ju bara ta två sidor, men han verkar ha ångrar sig nu. Tjoho! 

Medans alla grabbar var upptagna med sitt så passade jag på att sätta mig ute på soldäcket med en iskall öl i kvällssolen. Ljuvligt... Spelade musik och bara njöt av lugnet och livet. Tanken slog mig att jag verkligen har allt jag vill nu. Jag har min familj, huset, vännerna och jobbet som jag verkligen älskar. Och med jobbet kommer ju faktiskt dom där pengarna med, som jag aldrig liksom haft förut. Jag kanske inte har en jättefet lön, men vilken enorm skillnad det är att tjäna mer än tre gånger så mycket som jag i snitt tjänade på Dackås! Det är så många tunga stenar som har lättat från mitt hjärta sedan jag började mitt nya jobb. Helt plötsligt är jobbångesten som bortblåst, och all ekonomisk oro för framtiden är dämpad. Hallelujah!  

Nu är det riktig kväller och hela familjen har duschat, kvällsfikat och hoppat i myskläder. Barnen har nyss somnat och vi vuxna ska slå igång en film och äta chips. En lugn och fin midsommar! 🌺




en fin torsdag

Och så blev det torsdag! Det gick faktiskt bra att komma upp ur sängen imorse på jobbet. Lyckades väl skrapa ihop några timmars sömn, men jag behövde ändå tre koppar kaffe för att komma igång. Strax innan 08-tiden kom två kollegor och bytte av mig, så då skyndade jag mig att åka till Dackås en sväng. Hade visst en flaska bubbel att hämta där. En liten midsommar-flarra! 👌🏼

När jag kom hem till Forsa mötte jag Mattias i dörren, hans tur att åka och jobba. Själv gick jag in till barnen som satt och åt frukost. Underbart att få pussa och krama på bästa ungarna! 

Men tröttheten gick i att förneka... Min kära mamma hörde av sig och undrade om hon skulle komma och hämta barnen så att jag fick vila en stund. Ja gärna! Både Elias och Edwin blev överlyckliga över att få följa med mormor/bonusmormor. Win-win för oss alla! 

Men kunde jag sova? Nej. Såg hemmet ut som ett bombnedslag? Ja. SÅ VAD GJORDE JAG? Skrev en lång to-do-list och körde på i full fart. Musiken på högsta volym, sedan betade jag av punkterna en efter en. Plocka upp alla leksaker, tömma diskmaskinen, slänga in en tvätt, vika ren tvätt, städa toaletterna, damma, dammsuga, torka golven, åka med sopsorteringen och åka på Ica. Midsommarstädning och en riktig jäkla midsommarhandling. En såndär handling när man fyller sex kassar och summan hamnar långt över tusenlappen... 🙄

Men jäklar vad bra det kändes när allting var klart. Hemmet rent och fint, tvättkorgarna tomma och kylskåpet överfullt. Nu kan det bli midsommar! 

Jag åkte upp till mamma och barnen när jag var färdig. Fick pannkaka till lunch och sedan kaffe ute i finvädret. Bästa mammi. 

Resten av eftermiddagen spenderade vi hemma. Lek blandat med soffmys och utelek. Vi gjorde lite av varje helt enkelt. När Mattias kom hem från jobbet startade vi grillen. En god grillmiddag bestående av kött, korv, majskolvar, potatisgratäng, sallad och såser. För att fira in midsommar och att Mattias nu har semester! Riktigt gott, och mysigt att äta ute på altanen. 

Kvällen spenderade vi utomhus allihopa. Solen lyste fint och barnen lekte så bra ihop. Mattias rökte fisk nere vid vedboden och jag passade på att spola av soldäcket och altanen med vattenslangen. Gick ett varv och vattna blommor med och plockade in en härlig midsommarbukett till köket. När jag gick in lite snabbt för att gå på toaletten fick jag en chock när jag såg att klockan var strax innan 20-tiden. Ooops! Sängdags för pojkarna... 

Båda grabbarna somnade fort efter en rolig dag. Mamma berättade att min morfar hade kommit och lekt med pojkarna medan dom var hos henne. Han kom med glass och satt sedan och byggde lego med dem länge, vilket både Elias och Edwin tyckte var jättekul. 

Kvällen har varit lugn i soffan. Tog en dusch och mumsade på lite choklad. Är dödstrött efter jobbnatten och dagen som gått i 110 ungefär. Men nöjd, så himla nöjd. Nu är jag ledig enda tills måndag eftermiddag! 👌🏼




kaffe klockan 22:00

Godnatt. Ja, jag ligger i sängen på jobbet just nu och kan verkligen inte sova. Så kan det gå när man inte har koll på klockan och dricker kaffe vid 22-tiden... 

Onsdagen bjöd tyvärr inte på någon sovmorgon som jag hade hoppats. Kidsen ville prompt kliva upp samtidigt som tuppen... Men solen lyste ju faktiskt, och då känns det alltid lite lättare att masa sig ur sängen. Efter kaffe, frukost och påklädning skyndade vi oss ut för att fånga dagen! 

Barnen lekte bra tillsammans och jag fick en snilleblixt; olja in soldäcket och trädgårdsmöblerna. Sagt och gjort. Jag plockade fram en jäkla massa leksaker och tog ut till barnen, även lite fika. Sedan satte jag igång! Det gick bra och resultatet blev helt klart till det bättre, även om soldäcket inte blev så mörkt som jag hoppats på. Dessutom sket det sig bra nog med soffan i trädgårdsgruppen med... Den måste ha varit behandlad med något helt annat än bordet och fåtöljerna? Den sög inte åt sig ett skit. Det bara kladdade och lyste igenom. Försökte ändå så gott jag kunde, så vi får hoppas att det blev någorlunda. Annars får Mattias minsann slipa och göra om det. Skönt att få det gjort iallafall, och hur än det går med soffan så blev allt mycket snyggare och mer enhetligt nu! 

Mitt på dagen åt vi lunch och i samma veva kom min kära kusin Frida och hälsade på. Hon fick såklart också äta våra delikata potatisbullar! Sedan blev det lek, fika och chill. Mysigt värre! 

Eftermiddagen ägnades åt att laga middag, äta och sedan leka ute. Kring 16:30-tiden möttes jag och Mattias i dörren. Han kom hem från jobbet och jag skulle åka... 

Kvällen på jobbet har varit lugn och trevlig. Vi har såklart tittat på fotboll och surat över att Sverige förlorade. Lite kvällsfika och vanligt skitsnack med. Nu är jag dock ensam och har sagt godnatt till alla ungdomar. Hoppas bara jag kan somna snart, för klockan ringer 06:30 imorgon... 😴


slut i huvudet

Idag är jag slut i huvudet efter en intensiv arbetsdag med möten, läkarbesök, dokumentation, kaos kring en utflytt och en timmes lunch som blev nedkortad till 10 minuter... Det brukar inte vara sådär galet, men ibland händer allt på exakt samma gång. Sen beror det väl på vem man jobbar med också kanske. Host. Jag lyckades iallafall reda ut det mesta, utan vidare hjälp från han jag jobbade med. Var tvungen att höra med en annan kollega som kom för att byta av mig vid 17-tiden om det bara är jag som upplever denhär personen som extremt lat och ointresserad. Turligt nog hade det redan varit på tal och tagits upp på ett antal möten, så då kunde jag pusta ut. 

Som om inte kaoset på jobbet vore nog så krånglade det med bilen med. Jag lämnade ju in den på Mekonomen innan jag började, sedan skulle jag få ett sms på eftermiddagen när den var klar. Mattias hade varit in vid 16-tiden för att göra upp betalningen och skulle hämta nyckeln till mig eftersom jag inte skulle hinna innan dom stängde. Men var bilen klar? Nej... Han fick höra att dom förmodligen inte skulle hinna bli klar. Nehe? Och hur ska jag ta mig hem från jobbet och tillbaka imorgon? Jag som redan var en bitterfitta, blev ju bitterfitta deluxe då ungefär. Gav dom en halvtimme, sedan ringde jag och spelade dum. "Hej, jag tänkte hämta min bil som skulle vara klar nu i eftermiddag, har lite bråttomt för jag ska hämta barnen på dagis!" Jag ljög såklart. Barnen var ju redan hemma med Mattias. Tänkte även dra till med att barnen var helt ensamma kvar på dagis och inte hade någon annan som kunde hämta, men jag hejdade mig. Gubben jag fick prata med blev lite ställd och bad mig vänta en stund. Satt i 3-4 minuter och bara väntade, helt tyst i telefonen. Så när klockan var 16:55 bröts samtalet och jag svor högt. Hann tänka många mer fula ord innan det tillslut ringde på min mobil. Bilen är klar! En minut innan dom stängde. Hehehe, det gäller att spela dum och ljuga alltså. Dom rullade ut bilen och la nyckeln på däcket, sedan hade jag sån tur att mormor kom och skjutsade ner mig till Mekonomen. 

Hem hem hem... Lycka är att mötas av sina fina och glada killar! Dom hade precis ätit och gjort ordning en tallrik till mig. Dessutom tog Elias på sig uppdraget att plocka ur diskmaskinen. Världens bästa! 

Resten av kvällen har varit lugn och mysig. Barnen tog en dusch tidigt och myste sedan i pyjamas i soffan. Vi tittade på teve och spelade tv-spel. Lite kvällsfika på det och hopp i säng! 

Nu ska en trött mamma torka håret efter en dusch, sedan däckar jag. Hoppas barnen sover länge imorgon så att jag får sova ut inför ett nattpass på jobbet. Kidsen har redan gått på midsommar-ledigt från dagis (Edwin har till och med sommarlov nu!) och på torsdagmorgon går jag på lite skön ledighet. Har alltså hela torsdag, fredag, lördag och söndag ledigt. Hipp hurra! 

Kan även säga hipp hurra för en beställning jag gjorde hos Lager157 och Apotea sent igårkväll. Både Edwin och jag var i stort behov av byxor/jeans. Så till mig blev det två par jeans (favoriterna), en kofta, en väska, en mascara och en leav-in-lotion till håret från LCC. Edwin fick mysiga byxor och ett par leggings, storebror fick också ett par! Mycket saker för lite pengar, sånt gillar vi... 🙌🏼



hello monday

Måndag och ny vecka. Hyffsat tungt att kliva upp vid 05:30-tiden, men en kopp kaffe ute på bron i tidiga morgonsolen gjorde susen. Ja, just då var jag minsann glad att träoljan inte räckte till alla trappsteg igår. Annars hade jag blivit bra nog svart i röva imorse... 

Barnen väckte vi klockan 06:00 och sedan var cirkusen igång. Men vi lyckades komma iväg i tid allihopa, utan minsta lilla gnäll. DET är en bra start på dagen. 

Efter att jag hade lämnat Edwin på dagis fick jag helt plötsligt lite tid över. Fick sms från jobbet sent igårkväll som jag inte hade sett, där det stod att jag fick 45 minuters sovmorgon om jag ville. Synd bara att jag såg det efter att vi hade stressat till dagis... Svängde in till mormor en stund i stället, lite mer kaffe och prat. 

På jobbet har vi haft en körig dag. Eller ja, allt är väl relativt. Det har varit mycket möten, telefonsamtal och ärenden. Men allt har gått bra och jag älskar verkligen mitt jobb! Dagens tuffaste utmaning var ett möte med en av ungdomarna hos socialtjänsten, på engelska. Tolken vi hade bokat var upptagen, så vi fick göra vårt bästa. Det funkade enda tills vi stötte på lite fööör krångliga ord och beslöt oss för att boka ett nytt möte nästa vecka... 

Men det har även hunnits med massor av kaffedrickande och en del lugna stunder. Hoppade över lunchen idag och fick sluta lite tidigare, perfekt då jag skulle hinna till Colorama och köpa mer träolja innan det var dags att hämta Elias. Mamma ställde upp och hämtade Edwin på hans dagis, så jag kunde hämta storebrorsan. Annars hade Elias måsta varit på dagis till 16:30 och det var han inte så sugen på. Fick en bamsekram när jag kom! Men han hade ändå haft en bra dag berättade han. Med oss hem fick vi en tomatplanta och en gurkplanta som han hade planterat för längesen. Som jag absolut inte får döda säger Elias. Ooops... Jag och mina "gröna fingar" ska gör vårt bästa. Annars skickar jag hem dom till Johanna! 😉

Innan vi åkte hem svängde vi in på Norrvägen där Edwin var. Han hade också haft en bra dag på dagis, han har ju inte varit där på över en månad (!) så gissa om han hade lekt massor med sin bästis. Barnen fick fina kläder från (bonus)mormor som varit i Stockholm över helgen. Varsina shorts och varsin t-shirt/linne, sedan hade hon fyndat likadana Newbie tröjor till dom. Så galet fina och mjuka! 👌🏼

När vi kom hem var klockan strax innan 16 och det var dags att sätta igång med middagen. Mattias kom också hem och började olja in det sista på bron. Snyggt! 

Till Elias stora glädje blev det pasta och köttbullar idag. Snabbt och enkelt när tiden är knapp... Hottade upp det med en god sås och sallad iallafall. Så samvetet inte skulle bli allt för dåligt. Barnen slickade rent tallrikarna, det är väl det som räknas va? 

Efter maten blev det lite diskstök och plock. Slängde även in en maskin tvätt innan vi alla gick ut i eftermiddagssolen. Barnen spelade fotboll och jag gick på jakt efter en låda att plantera Elias plantor i. I förråder nere i källaren hittade jag en perfekt trälåda, och fem par sommarskor som jag hade glömt bort att jag hade. Nästan som julafton! 

Kvällen kom och det blev dags att gå in och göra iordning lite kvällsfika. Sedan tvärslocknade kidsen i soffan framför en film. Utan dusch och tandborstning! Så kan det gå... Men det har väl ingen dött av. Hellre lortiga sovande barn än rena barn som är vakna länge. Bästa ordspråket. Hehehe. 

För mig blir det en kväll i soffan. Har precis duschat och hängt tvätt. Kommer nog somna tidigt ikväll känner jag, imorgon väntar ännu en dag med jobb och dagis! 






heja sommaren

Söndag och kanske en liten försmak av sommaren? Inget regn och inga stormvindar iallafall, det får man ju liksom räkna till kategorin bra väder. Önskar dock att den där riktiga sommaren dyker upp snart...

Idag har vi haft en härlig dag. Morgonkaffe på trappan men solen i ansiktet är aldrig fel. Sedan gjorde vi oss redo för att åka på loppis i Matnäs. Alltid lika roligt att träffa släktingarna och leka en stund, en hit enligt Edwin. Hans tremänningar Klara, Ellen och Petter är verkligen favoriter! Hur coolt är det inte att få hänga med stortjejerna och spela fotboll? Då kunde ju morsan dessutom få kika i lugn och ro på alla loppisprylar... Men det enda jag fyndade var (otippat nog) leksaker och kläder till kidsen. Det är liksom det som mina ögon söker upp verkar det som. Två tröjor till Elias, en Ralph Lauren tröja till Edwin, ett stort flygplan, ett litet hus till alla playmobilegubbar och gofika blev det för en hundralapp. Bra! 

Väl hemma igen stannade vi ute och lekte. Mattias höll på att olja in bron, men tyvärr så räckte inte oljan... Är det inte typiskt? Jag får köpa mer imorgon, vi ska ju ändå ha så det räcker till soldäcket och trädgårdsmöblerna. Jäkligt snyggt blir det iallafall med det mörka som bryter av mot det ljusgråa! 

Lunchen intog vi ute på altanen, vi har ju fyra olika alternativ att välja på nu. Köksbordet, ute på inglasade altanen, på den andra altanen eller ute på soldäcket. Gott om matplatser med andra ord, haha. Idag satte vi oss i lounge-setet och käkade, mysigt värre! 

Efter lite innefix gjorde vi oss redo för att åka till Strömsbruk. Dags att hämta hem Elias! Dessutom hade Mattias bjudit in oss själva på middag. Ja, så kan man ju också göra... Vi fick iallafall en härlig eftermiddag. Barnen lekte och hade roligt ute. Sedan grillade Johanna jättegoda hamburgare till middag, mums! Ljuvligt att sitta ute i värmen. God rabarberpaj slank det ner till kaffet också, vilken lyxig eftermiddag. Tusen tack! 

När vi kom hem till Forsa stannade vi ute en stund till. Det gäller att ta vara på vädret känns det som! Niklas och Tompa kom hit, så ungarna hade roligt med golf och spring på gräsmattan. Livet i hus! ❤️

Nu är det dock kväller och barnen sussar sött. Nu ska vi ladda för en ny vecka som innebär sista rycket med jobb och dagis innan det blir sommarlov på riktigt. Mattias kommer att vara ledig hela sommaren med barnen, och jag har ett fantastiskt schema där jag har många lediga dagar + tre veckors semester. Hur ljuvligt? För första gången någonsin ser jag fram emot sommaren! 

Imorgon kickar vi igång veckan med jobb och dagis runt 07-tiden. Samma lika på tisdag. Men på onsdag jobbar jag natt, så då kan barnen vara hemma med mig på dagen. Sedan har vi ledigt hela midsommar, när hände det mig senast liksom? Heja sommaren, och heja livet. 



regn regn regn

Lördag och regn regn regn. Då är det alltid lite svårare att ta sig upp från sängen på morgonen... Tur att jag faktiskt är väldigt vass i sovmorgonsduellerna här hemma, har mina superknep som oftast fungerar. Jag gick vinnande ur duellen även imorse, galet skönt att få ligga helt ensam och breda ut sig i sängen!

När jag kom ner till köket fanns det nybryggt kaffe, sånna gånger inser jag att jag nog har fått ganska bra ordning på karln ändå. En mysig morgon! 

Vid 11-tiden lämnade vi hemmet. Först ett stopp hos morfarn, sedan vidare till Bobygda. Edwin ville leka hos farmor och farfar, så vi passade på att beställa lunch också. Vi blev riktigt bortskämda med fläskfilégryta, lyxig lördagslunch. 
 
Efter någon timme i Bobygda åkte vi vidare mot stan. Jag var sugen på en mysig lördagsfika på något café, men Mattias tyckte att OKQ8 räckte gott och väl. Så där satt vi bland hyllor med skvallertidningar och spolarvätska, och tröck i oss "nybakta" wienerbröd. Mysigt värre liksom, hehe. 

Väl hemma igen blev det en lugn stund. För vissa av oss. Mattias fick för sig att gå ut i regnet och såga ner grenar från ett av äppelträden. Vi har ju fyra enorma äppelträd på våra lilla gräsmatta (plus ett mindre äppelträd längst ner och ytterligare ett till på ängen) så jag tyckte vi kunde kapa ner det helt. Jag menar, vad ska man med sex äppelträd till?! Men jag fick nöja mig med att han kapade ner två stora grenar som var på väg att växa in på altanen... Alltid något.

När Mattias kom in igen passade jag på att unna mig lite egentid. En lång och skön dusch. Vissa gånger är det verkligen underbart att duscha! Som när man inte har duschat på en vecka... Närå. Men jag kände mig verkligen skitig (borde nog ha tvättat håret igår) och frusen var bara förnamnet. Det blev en het dusch med hårinpackning, oljescrub och hela köret. Ljuvligt. Sedan passade jag på att toppa mitt slitna hår lite fort och sedan dränka topparna i argan-olja. Resten av kroppen blev indränkt i bodylotion och naglarna fick nytt nagellack. Känner mig som en ny människa nu! 👌🏼

Till middag åt vi något så enkelt som varma mackor. Men eftersom vi åt sådan lyxig och mastig lunch så kändes det lagomt med något lättre nu. Gott blev det iallafall med salami, lök, mozzarella och basilika! 

Nu är kvällen här och det känns som att det blir en kväll i soffan. Hade ju gärna oljat in bron, men regn regn regn... Hoppas det blir bättre till veckan! 




en hemmadag

Fredag idag va? Svårt att hålla koll på dagarna när jag iprincip varit ledig hela veckan. Jobbigt problem... Not so much. 

Dagen till ära slog Edwin till med en rejälan sovmorgon. Det är långt mellan gångerna, men ibland överraskar han. Klockan 08:30 hörde jag från köket hur han kom ner för trappan. Då hade ju jag redan hunnit dricka kaffe (med påtår) och andats in lugnet och tystnaden i en timme ungefär. En ytterst ovanlig företelse som jag, utan tvekan, skulle välja framför vilken spabehandling som helst. En ensam morgon med kaffe i total tystnad gör nog så gott för själen! Promise. 

Resten av dagen då? Jo, jag och lilleman har haft äran att ha bästa gammelmormor här i flera timmar. Det tycker vi om. Speciellt när hon tvingar mig att frosta av frysen, men ber mig göra något annat efter en stund. Tydligen kan ingen frosta av frysar lika bra som min mormor. Jag bara tackar och tar emot. Frysen såg ut som en skidbacke efter en liten incident för någon vecka sedan... När vi åkte till Kreta skulle mormor vara husvakt här. Jag hade gett henne tydliga instruktioner på att dörren till frysen var lite känslig och kunde åka upp om man inte tryckte till den ordentligt. Ordagrant; "om du ska vara i frysen och rota, se till så dörren är riktigt stängd sen!" Dagen efter vi hade åkt kom mormor hem till oss för att ta in posten. Hon möttes av ett jäkla pipande och tjutande från köket... Gissa? Jo, någon (kanske jag) hade visst glömt att trycka till frysdörren innan vi åkte. Hehehehehe, ooops. En jäkla tur att mormor åkte dit redan dagen efter och att inget hade hunnit tina riktigt. 

Nåja, nu är frysen riktigt fin och prydlig. Allt är i sin ordning och jääääklar vad med mat som gömde sig där bakom snöhögarna. Som tack för hjälpen bjöd vi mormor på pizza-lunch. Hämtpizza på en fredag, när det dessutom är fotboll på teven, hur klassiskt är inte det? Mormor stannade och tittade på hela matchen och fick beskåda mitt utbrott. Var faktiskt nära på att slå hål i väggen när Italien gjorde mål... Och Edwin stackarn stängde in sig i lekrummet. 

Eftermiddagen har varit lugn. Efter att vi hade ätit tog jag reda på en massa torr och ren tvätt, sedan gick vi ut en stund allihopa. Mattias och jag turades om att köra med handslipen på bron. Så nu är den slipad och avspolad. Bara att vänta på att väderprognosen lovar ett regnfritt dygn nu så vi kan olja in den. Kommer köra samma svartfärgade olja som på altanen, och så småning om även olja i soldäcket och utemöblerna med samma. Snyggt med lite mörkt som bryter av mot den rätt ljusa gråa färgen på huset. 

Kvällen blev tidig för lilleman. Vi hann läsa samma bok tre gånger (tack och lov bara pixibok) sedan sussade han sött. Själv har jag tittat på en film och trängts med Mattias i soffan. Alltså, varför har man inte en stor jäkla dubbelsäng som soffan egentligen? Jag som nästan lider av klaustrofobi får ju panik av att ligga fastklämd utan någon chans att kunna fly ifall det skulle behövas... 

Nu blir det hopp i säng. Tror att det är en dag imorgon med faktiskt. Vet att det är lönlöst att hoppas på sol. Men... Snääääääälla? 


städtorsdag

Torsdag och ledig, vad gör man då? Städar såklart. Iallafall när det ser ut som det gjorde här imorse... Dammråttor både högt och lågt. Har skjutit på städningen sjukt länge nu, så idag var det verkligen sista chansen innan hemmet skulle förfalla helt. 

Efter kaffe och frukost satte jag igång. Edwin stängde in sig i lekrummet med surplattan, en ny klistermärkebok och sina älskade playmobilgubbar. Lugnast så, tänkte han. 

Och vilket flyt morsan hade! Bäddade rent i alla sängar, slängde in en tvätt, dammade, städade toaletterna, torkade av köksskåpen och dammsög hela huset. Hade också velat hänga tvätten utomhus (älskart) men smhi lovade regn. Jaja, kunde ju iallafall ställa ut torkställningen på balkongen en stund. Jag blev färdig lagom till lunchtid, sedan fick vi fikafrämmande av mamma/mormor.  

När vi blev ensamma igen gick vi ut. Ganska varmt idag! Skönt att få springa och busa på gräsmattan efter en förmiddag inomhus. Vid 14-tiden fick jag för mig att vi skulle på en liten secondhand-runda. För blev det Röda Korset där jag lyckades hitta ett par fina jeans för en tjugolapp. Älskar att fynda just jeans! Edwin shoppade småbilar och sedan avnjöt vi en varsin glass på nya uteserveringen. Vidare mot stan... Släppte av Edwin hos gammelmormor och åkte vidare till Erikshjälpen. Där blev det lite mer fynd. Två tröjor till mig själv, shorts till Elias, leggings till Edwin, ett helt nytt matte-spel från 4 år och två ljuslyktor i marmor. Billigt och bra! Hämtade upp Edwin efteråt och åkte direkt hemåt. Ett snabbt besök i stan, men skönt att komma hemifrån en stund. 

Till middag blev det fisk och sedan har vi bara tagit det lugnt. En liten handlig på ica bara, annars har vi hängt i soffan. Det har varit grabbkväll här! Tom, Niklas och båda Mattiasarna spelar tv-spel. Edwin somnade vid 20-tiden och jag smög upp och la mig efter en stund jag med. Att titta på Nhl 16 är inte det roligaste jag vet precis, hehe. Då ligger jag hellre i en renbäddad säng och lyssnar på regnet utanför! 👌🏼



han ljuger säkert

Bilar... Ett såntdär fordon som bara ska rulla mil efter mil, aldrig gå sönder och göra av med så lite bränsle som möjligt. Men det stämmer tyvärr inte överens med verkligheten.  

Imorse gjorde vi ett nytt försök med att lämna in bilen för påfyllning av AC. Jag och lilleman var alltså tvungna att kliva upp före tuppen. Edwin tog uppdraget på allvar och vaknade klockan 04:30 ungefär. Liiiiiite tidigt tyckte jag som hade jobbat till 23:30 kvällen innan... Nåja. Lyckades få honom att kika på film i sängen i en timme till, sedan blev det 45 koppar kaffe till frukost. 

När bilen var inlämnad på Mekonomen promenerade vi till gammelmormor på Vallvägen. Hoppades att alla bilar som åkte förbi oss skulle tänka "men gud vilken hurtig och morgonpigg mamma som är ute och promenerar innan klockan ens slagit sju". För så tänker jag när jag ser någon som är ute och promenerar tidigt på morgonen. Eller ja, kanske mer i stilen "meeen sluta vara så jävla hurtig, hoppas du har nått viktigt att göra eftersom du är ute och går så jäkla tidigt. Omänskligt för fan. Usch..." 

En mysig morgon hade vi med gammelmormor. Mysigt enda tills gubben på Mekonomen ringde och berättade att AC:n läckte och att priset skulle landa på drygt 4000 kronor om vi ville ha det lagat... Ville bara skrika och slänga på luren. Men jag samlade mig och tvingade fram ett OKEJ. 

Så, på tisdag nästa vecka ska bilfan lämnas in igen. Men hur vet man egentligen att dom talar sanning? Kanske såg dom mig som ett lätt byte och tog chansen att dryga ut semesterkassan? Tänk om det inte alls är något fel? Nä, jag är inte bitter... Edwin tröttnade på mitt gnäll på vägen hem så han somnade. Klockan var bara 10:30 då så jag lät honom sova.

Väl hemma var jag så pass sur att jag i ren ilska tog mig an våra två pallkragar på gården. Dom där två som har stått och hånlett åt mig allt för länge nu...  Ogräs så långt ögat kunde nå. Men långt där under fanns några jordgubbsplantor som jag lyckades rädda. Mattias var hemma han också, så han fick hjälpa mig att gräva upp allt. Ett besök på Forsaträgårn blev det med, behövde jord och någon till jordgubbsplanta. Vi hittade frön i ett skåp här hemma som lyckligtvis kunde planteras i juni. Så nu väntar vi på smultron, sockerärtor, gräslök och rädisor! Om det nu blir något. Mina fingrar är så långt ifrån gröna man kan komma. Fint blev det iallafall, alltid något. 

Lilleman slog på stort och sov ute i vagnen i drygt 2,5 timmar. Det gjorde han aldrig ens som bebis?! Men skönt var det, ska jag ärligt erkänna. Vi fick en lugn och härlig förmiddag utomhus. 

Efter lunch och lite inne-stök åkte vi allihopa till Näsviken. Mattias skulle låna en släpvagn av Micke, så vi följde med för att dricka kaffe och leka med lille Max. Trevligt! Sedan åkte vi vidare till Hög för att få släpvagnen fullastad med singel. Hem och arbeta! 

Och oj vad snyggt det blev med småstenar intill huset istället för vildvuxna rabatter. Man kanske skulle lägga singel på hela gräsmattan? Snacka om lättskött... 

På tidiga kvällen åkte vi på fotboll. Forsa mot Delsbo! En mysig kväll med sol, lek och korv med bröd till middag. Edwin fick en kompis och trivdes som fisken i vattnet, men vi lyckades ändå lura honom att matchen var slut när det blev paus. Dags att åka hem och göra kväller! 

En sanering var behövlig på lilleman. Duscha, smörja, klippa naglarna och borsta gaddarna. Sedan hade vi en mysig pyjamaskille som somnade sött. Samma lika för mig med, förutom den lilla detaljen att jag inte sover ännu. Men snart så, är galet trött. Dessutom måste jag ladda för morgondagen, våra golv avslöjar att det är dags för en storstädning...






jobbelijobb

Ännu en dag som inte blev som vi planerat. Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss vaknade Edwin och var minst sagt gnällig. Och inte undra på... Stackarn hade ont i magen och kräktes ner sin säng. Första paniktanken är såklart magsjuka! Upp och torka, tvätta, bädda med handdukar, sprita händerna och hämta kräkhinken. 

Men det behövdes inte egentligen. Lilleman är ju fortfarande förstoppad/hård i magen. Så ju mer jag tänkte efter, desto klarare blev allt. Inte så bra att vräka i sig chips och kakor på kvällen när man har stopp i lillmagen... Det var såklart därför han kräktes upp allt han stoppat i sig på kvällen. Det fick vi även bevisat sen. En lugn natt, en pigg och hungrig kille som vaknade imorse. Han åt precis som vanligt och sedan kom den där lilla hårda klumpen i blöjan igen. Hoppas verkligen att magen kommer igång snart... Försöker få i honom plommonpuré och annat "lösande". Men än så länge verkar det vara trögt i magen. Lilla älsklingen! 

Såklart blev det ändå inget dagis idag. Mattias fick äran att vabba. Först fick han åka in med bilen till Mekonomen, och där blev han hela förmiddagen... Vänta, vänta och vänta. För att sedan få reda på att vi får komma tillbaka med bilen imorgon istället. Surt. 

Så jag och lilleman hade en mysig förmiddag på tu man hand. Leka, vila, dona och vara ute. Vi lyxade till det med lunch på altanen och fick sedan fikafrämmande i form av Carro. 

Sedan fick jag bråttomt till jobbet. Mattias hann knappt ur bilen när han kom hem innan jag hoppade in och gasade iväg. Jag skulle hinna köpa lunch med, men allt gick bra och jag kom i tid. 

Just nu är jag alltså på jobbet. En sjukt lugn kväll med fika och fotboll på teven. Jag klagar inte! Däremot har jag druckit onormala mängder kaffe för att hålla mig vaken. Känns som en utmaning att orka hålla ut till 23:30 ikväll... Men sedan väntar fem dagars ledighet. Tjoho! 




en ny vecka igång

Måndag! Väldigt skönt att få mjukstarta med lite ledighet... En dag som till en början var helt oplanerad, men efter alla morgonbestyr blev jag sugen på att lämna hemmet en stund. 

Vi planerade in en träff med gammelmormor och gudmor Frida. Jag och lilleman åkte alltså in till stan. Först kollade vi in Fridas nya mysiga lägenhet, men Edwin tyckte att det var något som saknades... Vart är mitt lekrum då? Turligt nog hade hon en mysig innergård alldeles utanför dörren där det fanns en fotboll. Match i solen! 

Mitt på dagen åkte vi på en liten shoppingtur. Frida skulle handla lite grejer till lägenheten och vi var på jakt efter lite nya blommor och en blomlåda till balkongen. Hittade en jättefin på Dollar, av alla ställen! 

När vi hade shoppat färdigt åkte vi hemåt. Edwin somnade i bilen, så jag lyfte över honom till vagnen så han fick sova i skugga. Under tiden passade jag på att plantera, dona på altanen och göra en sen lunch. Vi åt utomhus när lilleman hade vaknat. Mys! Sedan donade vi med lite av varje tills pappsen kom hem från jobbet. 

Eftemiddagen har gått åt till att leka, chilla, vara ute, äta, kolla på fotboll och ta reda på en massa ren tvätt. En lugn och skön kväll... Har precis tagit en dusch nu och myst ner mig i gungstolen på inglasade altanen. Det börjar bli mörkt så jag har tänt ljus (i ett av dagens nya köp) och bara njuter. Men snart blir det hopp i säng. Imorgon tvingas vi kliva upp tidigt då vi ska lämna in bilen på Mekonomen klockan 07:00. Rolig tid. Men vi får helt enkelt promenera till gammelmormor och äta frukost medan vi väntar. Sedan blir det hem och ladda om för dagis och kvällsjobb. Men det blir nog en lugn kväll imorgon med fotboll och soffhäng kan jag tänka mig! 👌🏼



 

stanna upp och njuta

Ikväll har jag gjort en tillbakablick i arkivet. Jag är väldigt tacksam att jag har stretat på med bloggen i så många år, det är himla häftigt att hoppa tillbaka i tiden och minnas alla känslor när man läser! Nyss hamnade jag i April 2015 och kommer precis ihåg hur hopplöst allt kändes. Jag hade tre stora drömmar förra året. Och vet ni - alla mina drömmar har gått i uppfyllelse... 


Printat från 2015-04-05:

Minns exakt hur jag kände och hur dåligt jag mådde den vinter/våren. Stress, ovisshet, ångest och känslan av att inte duga. Men idag bor vi i vårt egna hus, jag är färdigutbildad, jag har ett nytt jobb som integrationssekreterare och jag känner att jag faktiskt vill jobba i den branschen livet ut. Ja, det kanske är läge att stanna upp och njuta? Vara nöjd. Lycklig. Stolt. High five Sara! ✋🏼

Det är så lätt att glömma bort att stanna upp och känna in nuet. Allt snurrar på och man tar så mycket för givet. Men nu tänker iallafall jag somna med känslan av att ha lyckats. Jag lever i mina drömmar just nu, det är ganska coolt när man tänker efter! 


händelserik söndag

Söndagen som jag trodde skulle bli lugn och lång visade sig bli en riktigt fartfylld dag. Oplanerat och spontant, det brukar kunna bli riktigt bra! 

Fick veta igårkväll att det vankades kalas för Flodin-Frida idag. Så vårt första äventyr blev en tripp till stan, hela familjen. Det blev ett dyrt besök... Presenter, skor till Elias, leksaker, mat och olja/kräm på Apoteket till Edwin som fått massor av torrfläckar över hela kroppen. Även en lyxig lunch i form av korv med mos på Ica maxi. Barnen åt iallafall massor, så vi får väl räkna det till en lyckad lunch ändå. Hehehe. 

Mitt på dagen åkte vi på kalas. Tårta och gofika hemma hos Frida och Mattias, med resten av släkten. Mysigt och trevligt som alltid. Och typiskt mig att köpa presenter som jag själv vill ha... En marmorbricka med höga kanter! Men då blir jag snål när det gäller mig själv. Får väl sukta ett tag till då. 

Efter kalaset åkte vi hem och vilade lite. Barnen pysslade med sitt, pappan somnade på soffan och jag donade lite ute en stund. Skönt att bara vara. Slängde även in en tvätt innan vi åkte på nästa äventyr. Grillning hos Fredrik! Där var ett helg gäng med barn, vuxna och hundar. Och vilket hus/gård han hade... Rena rama drömmen för såväl stora som små. Ungarna blev helt lyriska över den kompletta lekparken han hade på tomten. Klätterställning, rutchkana, trä-lastbil, snurrkarusell, klätternät och en enorm gungställning. Lägg även till en riktig pool, studsmatta och en stor lekstuga! Himmelriket or what? 

Efter all lek blev vi bjudna på goda hamburgare i kvällssolen, ljuvligt. Sedan fick vi bråttomt hem till Elias mamma som var här och väntade. Blev en kopp kaffe och prat på altanen innan vi vinkade hejdå till storebrorsan! 

Kvällen har gått åt till att duscha, hänga tvätt, fika och natta en trotsig unge. Känner mig trött och nöjd efter en fin söndag. Ja, vi fick ju ta mig tusan finväder! Nu ska vi ladda för en ny vecka. Fast jag ska nog inte klaga... Är ledig imorgon. Ja, jag jobbar bara ett enda pass denna vecka faktiskt. Mellan 13:30-23:30 på tisdag, sedan har jag fem lediga dagar på raken. Inte så illa, får hoppas på finväder! 👌🏼





minigolf och mys

Vilken mysig eftermiddag vi fick. Efter att jag hade färgat håret (back to brown again) blev det en lugn lego-stund i lekrummet med Elias. Pappan och lillebrorsan snarkade i kapp på soffan...

Vid 15-tiden åkte vi till Bobygda. Middag hos barnens farmor och farfar. Som vanligt får barnen en varsin leksak av farmorn, så vi vuxna brukar jämt få en lugn stund med en kopp kaffe. Skönt att slippa allt middagsstök dessutom.

Vid 18-tiden var vi hemma igen, men bara ett snabbt stopp för att byta om till varmare kläder. Det vankades minigolf i Iggesund sådär på kvällskvisten! 

Vi mötte upp Emilia, Robin och Niklas. Match på blodigt allvar! Elias var faktiskt med och spelade hela tiden, och var otroligt duktig. Även om det blev lite halvfusk hela tiden för honom så slog han faktiskt två stycken riktiga hole in one! Det gjorde inte ens jag... En nöjd kille som tyckte att minigolf was the shit. 

Resultatet då? Klart tjejerna vann! Emilia och jag kom delad etta och tog hem årets minigolf-titel. Förra året vann vi också har jag för mig? Ah, man får väl ta och satsa på en karriär kanske. Kommer nog bli mer minigolf med Elias i sommar iallafall. Edwin spelade på sitt vis, ibland med stenar och ibland även med händerna. Sedan hade han tur att gammelmoster Anette helt plötsligt dök upp där. Dom två gick på upptäcksfärd och kom tillbaka lagom tills att vi spelat färdigt. Innan vi åkte hem beställde vi även mat. Klockan var runt 20-tiden, så vi lyxade till det med pannkakor till kvällsfika. Myspys! 

Väl hemma blev det en dusch för hela familjen och hopp i säng. Nu snarkar alla utom jag, men snart så... Det är ju en dag imorgon med. Och om jag känner våra barn rätt så kickar vi igång söndagen i gryningen! 




hemlig babyshower

Helgen är kommen! Så himla skönt att få vara ledig och inte ha någonting planerat för en gångs skull. Eller jo, gårdagen var planerad in i minsta detalj faktiskt... Babyshower för vår älskade Carolin! 👶🏻🎈

Vi är ju ett tjejgäng som verkligen satt ihop under skoltiden. Jag, Carro, Johanna, Marlene, Emilia och Evelina. Da gang. Just nu bor vi utspritt över hela landet, så gissa om det var svårt att planera in en dag som alla kunde?! Jag menar, man reser ju inte hem från Gotland och Stockholm bara sådär när alla har jobb och fullt upp... Men vi lyckades hitta en dag när precis alla kunde, när alla var lediga och när vi visste att Carro skulle vara hemma på kvällen. Det blev mycket hemligt prat med Hannes, han skulle se till så hon inte hade några andra planer! 

Så, igår på dagen träffade jag Emilia och Evelina för lite lunch och shopping. Tur att Emilia var med och satte stopp för mig, annars hade jag nog varit kvar på stan än... 

På tidiga kvällen åkte vi alla hem till Carro och Hannes. Mamman herself var på jobbet och hade ingen aning om att en babyshower var på G. Det enda hon trodde var att jag och Emilia skulle komma sen på kvällen och ha lite mys bara, för hon visste ju att Emilia var på hembesök. 

Vi pyntade och donade ute på deras inglasade altan. Fram med fika, tårta, bubbel och presenter! Hannes åkte iväg och tränade, så när Carros bil rullade upp på uppfarten gömde vi oss. Hon förväntade sig att komma hem till ett tomt hus alltså. När vi hörde att hon kom in genom dörren startade vi igång ett ljudklipp med bebisgråt, i högtalarna utifrån den inglasade altanen, samtidigt som vi satt där helt tysta och tryckte. 

Hon blev så himla chockad och glad när hon kom ut och vi hoppade fram. Reaktionen var priceless att se! En underbar överraskning och en blivande mamma som blev rörd till tårar. Där satt den!

Vi fick en himla mysig och rolig kväll med prat, fika, presentöppning, frågesport och "gissa bajset". Äta smält choklad ur blöjor, hehehe. Verkligen en lyckad kväll, och det känns så bra att våran lilla Carro blev glad. Nu har vi försett det lilla barnet med lite minnen från oss tjejer... Bland annat en minikånken, färg o form-filt, nalle, kläder, geggamoja-snuttis, mysiga tofflor och lite mer. 

Runt 22:30-tiden tackade vi för oss, vår trötta blivande mamma skulle upp och jobba dagen efter. Men för några av oss blev det lite "after-babyshower" med vin och tjatter. Jag, Marlene och Johanna åkte hem till Marlenes mamma och hade det mysigt enda in på natta. Så kul att få lite extra tid med Stockholmstjejerna och prata minnen, skratta och bara vara! 

Natten blev alltså väldigt sen, så gissa om det var ljuvligt med en sovmorgon imorse? Fick sova galet länge, tack min älskade familj... 

Nu är det Lördag och jag har hemmamys med barnen. Vi leker, donar och tar det lugnt bara. Var nyss till Ica och köpte en nya blomma till balkongen och lite go-fika. Just nu sitter jag med färg i håret (ja jag veeet...) och sen ska vi åka till barnens farmor och farfar. Middag! 




nu gör vi helg

Torsdagen till ära pep alarmet klockan 05:30 och det var bara att masa sig upp. Både jag och Mattias började 07:00 idag. Väldigt skönt dock att barnen fick sova vidare så vi slapp morgonproceduren med frukost, påklädning och stress till dagis. Puss till min mormor som kom hit till 06:30-tiden för att passa kidsen! 

På jobbet var det dö-lugnt idag. Blev mycket kaffe och datortid. Även en sväng ner på stan för lite ärenden. Vi kör ju minibuss i jobbet, och det är alltid lika spännande att hitta parkering... Hehe. 

Klockan 14:30 slutade jag och fick åka hem till grabbarna som hade haft en rolig dag med gammelmormor. Även Mattias kom hem i samma veva. Så, vad blir det till middag? Ingen av oss hade tagit fram något från frysen, men vi hade ett pizzakit liggandes i kylen... Given middag! 👌🏼

Efter maten blev det lite av varje. Ut och få lite luft, soffhäng, lek och bråk. Trötta barn kan verkligen explodera, tydligen. Ett raseriutbrott utan dess like från 5-åringen... Ja, ibland vill man bara hålla för öronen och bli liten igen. Inte roligt när man känner sig helt maktlös och inte vet hur man ska kunna hjälpa till. Men tillslut lugnade allt ner sig och barnen somnade. Vi hann alla säga "jag älskar dig" till varandra, så det känns bra. 

Nu är jag slut som artist. Är glad att jag städade igår och att tvättkorgarna fortfarande är under kontroll. Jag hade varken hunnit eller orkat idag... Ska ta en dusch och stupa i säng nu. Det var en evighet sedan jag tittade på Greys Anatomy, så det blir en sådan kväll ikväll. Känns skönt att göra helg nu. Fyra lediga dagar väntar! Hoppas på någorlunda väder så att vi kan hänga på vår "nya" altan och piffa upp den lite!

Altanen före:


Altanen efter:




stormig onsdag

Men hej och hå vad det har susat i träden idag. Nästan stormvindar! Så denna lediga onsdag har vi mestadels spenderat inomhus. Iallafall förmiddagen. 

Barnen lekte bra tillsammans direkt efter frukosten, så då passade jag på att dra igång ett städrace. Damma, dammsuga, städa toaletterna, torka golven och vika all ren tvätt. Sådärja! Nu är jag ännu mer på banan känns det som. 

Lagom till lunchtid blev jag färdig. Mitt iallt fick vi även ett snabbt besök av min kära moder, också kom Fredrik hit med ett gäng för att bära upp balkongtrallen och räcket som stått nere på gräsmattan i en evighet nu. Hur dom lyckades vet jag inte, haha. Men det är så skönt att allt är tillbaka på sin rätta plats nu. 

Efter lunchen gick vi ut i stormen, ungarna och jag. Jag passade på att klippa gräsmattan och barnen tog skydd från vinden inne i lekstugan. Skönt att få lite luft, även om det blåste lite to much. Efteråt var det skönt att komma in till ett städat hem och slå sig ner med en kopp kaffe. Barnen "vilade" med varsin surfplatta och jag fick en lugn stund för första gången denna dag. 

Vips var eftermiddagen här och det var dags att laga middag. Gjorde en stor jäkla pasta/köttfärsgratäng så att det även skulle räcka till två matlådor och lunch till barnen imorgon. Egentligen skulle dom har varit på dagis eftersom både jag och Mattias jobbar. Men på grund av Edwins jobbiga helg får gammelmormor rycka ut som barnvakt. Och ingen blev gladare än Elias. Han fick nästan panik när han hörde att det skulle vara dagis imorgon. Jag vet inte vad som har hänt, men han verkar vantrivas där nu. Han grinade så han knappt fick någon luft, och paniken i ögonen gick inte att ta miste på. Lilla gubben... Så gissa om han blev lugn och glad när jag berättade att han skulle få vara hemma med "gammelmormor" Anny?! Nu får vi bara hoppas att det planerade förskolebytet till hösten går bra. Det kommer iallafall att innebära färre dagar och kortare dagar för honom när han är hos oss! 

Efter allt middagsstök blev det altanhäng. Mattias hade köpt brädor och kunde slutföra altanprojektet medan vi andra hejade på. Taket och spotlightsen är uppe! Det blev så himla fint, även om det såklart var en liten rackare som inte lyste. Tur att elektrikern min kunde fixa det imorgon. Tänk vad lite belysning kan göra! 

Kvällen blev sen för barnen åter igen. Edwin gick till och med upp helt själv till sin säng och somnade medan vi andra var nere. Gogubben! 

Nu har det duschats och gjorts kväll. Borde verkligen sova nu eftersom jag ska vara fit for fight imorgon kl 07:00. Fast ganska skönt att jobba ett fm-pass. Sedan gör jag helg enda tills på tisdag, hipp hurra! 


Svårt med en rättvis bild. Men den första bilden visar iallafall hur taket såg ut innan. Lite skillnad va? Även om det är finare i verkligheten! 👌🏼

på banan igen

Tisdagen kom och bjöd minsann på finväder! Tänka sig. Tur eller otur att jag åkte på att vabba? Ja, jag skulle egentligen ha jobbat 8-17 idag. Men eftersom Edwin fortfarande har problem med magen och bajseriet blev det en hemmadag med båda barnen. 

Igår kunde jag dock jobba eftersom Mattias var ledig. Han och barnen fick vara hemma och fira nationaldagen medan jag var på jobbet mellan 13:30 och 23:30. Och nog verkade dom ha firat alltid... När jag kom hem mitt i natta möttes jag av ett bombnedslag i varenda rum. Om jag kunde lämna det så? Knappast. Det blev en plockrace innan jag stupade i säng runt 01-tiden. Jag fick snällt bädda ner mig i Elias säng eftersom alla grabbarna låg huller om buller i vår storsäng. 

Idag var jag galet trött när vildingarna ville kliva upp långt före tuppen. Lyckades dock slumra vidare en stund till, hur gjorde folk innan surfplattan uppfanns?! 

Okej, en trött Sara. Då funkar det bäst att köra på i full fart. Gasen i botten från start. Dagens uppgifter bestod av tvättning, blomköp, plantering och altanfix. Och hålla barnen sysselsatta och nöjda såklart. Kan säga att det varit fullt upp hela dagen, men vi har verkligen haft en fin tisdag! 

Elias följde med mig och Carro till handelsträdgården och valde ut lite blommor. Eller lite... Summan landade på drygt 600 kronor. Nåja, vi blev nöjda iallafall. Under tiden fick Edwin ha min farmor och farfar för sig själv. Dom kom nämligen hit och fikade på förmiddagen. 

När jag blev själv med barnen igen började vi plantera alla blommor. Men som vanligt så måste det nog kompletteras lite... Nya krukor kanske också vore något. Fast å andra sidan tycker jag att det är fint med gamla, slitna och udda. Blandat liksom. Och när det gäller färger på blommor så har jag för första gången gått wild and crazy. Elias fick bestämma rätt mycket, och det blandades färger hejvilt. 

Mitt i all plantering skulle det även göras lunch. Och barnen ville fylla två stora baljor med vatten. Så det blev lite kaos där ett tag... Krukor och blommor över hela gården, blöta barn som bråkade, mat som nästan brändes i ugnen och en Sara som sprang fram och tillbaka. Men efter att vi fått mat i magarna blev det bättre. En mysig eftermiddag med sol, utelek och fika med barnens farmor som kom och hälsade på. 

Vips kom Mattias hem från jobbet och det var middagsdags. Varför inte grilla i det härliga vädret? Så himla gott och mysigt att sitta ute och äta. Lyxig tisdagsmat. 

Resten av kvällen har gått åt till att skruva ihop lounge-setet som stått i kartongen i flera veckor nu. Äntligen! Det blev så fint, och lagom tills att vi var färdiga kom våra första gäster för invigning. Kvällskaffe med Fredrik (målaren som hjälper oss med huset) och hans flickvän. Trevligt! 

Barnen blev vakna länge och stupade i säng strax innan 22-tiden. Ooops, så kan det gå när man har roligt. Själv har jag precis tagit en dusch och hängt dagens tredje och sista tvätt. Jag skojar inte om jag säger att jag säkert har tvättat 10 maskiner tvätt sedan i Lördags. Helt jäkla crazy. Men nu är äntligen all Kreta-packning rentvättad, lika så alla nerkräkta handdukar/sängkläder. Tvätthögarna är borta och tvättkorgarna är tomma. Halleluja! 

Nu ska jag hoppa i säng och ladda för ytterligare en ledig dag med barnen. Hoppas på solsken och färre blöjbyten. Gissa hur många bajsblöjor jag bytt idag? Minst 15 stycken. Hoppas att han får igång magen riktigt snart så vi slipper dessa små pyttelass varannan halvtimme... Turligt nog verkar han inte ha ont av förstoppningen längre. Det kom ut en hård bajsboll (Mattias fina uttryck) imorse, men resten av dagen har det varit små omgångar med "förstoppningsdiarré". Antar att det finns mer som blockerar lillmagen och gör så att det bara kommer lite åt gången, men vi hoppas det ger med sig snart. Han äter iallafall mat nu och kräks inte slemvatten mer. Heja Edwin! 




inte som planerat

Nej, ibland blir det inte riktigt som man planerat... Vi som skulle ha en såndär mysig hemma-fixar-dag med altanpyssel och sedan pappas fest på kvällen. Istället blev det en dag på soffan + akuten med en sjuk Edwin. 

Det började med att han vaknade inatt och klagade på magont. En bajsblöja som var normal. Tänkte dock att det var lite konstigt, för han brukar inte bajsa på nätterna. Men eftersom han inte bajsade speciellt mycket i Kreta (höll sig i två dagar på slutet) så trodde jag att hans bajsschema kommit i otakt. En timme senare kom det en kräkning och stackarn var kokhet av feber... Men ni vet hur en "magsjukekräka" brukar vara. Det här var bara vätska och slem, plus luktfritt. Men jag förberedde mig ändå på en kaotisk natt. 

Men ingen mer kräka kom. Bara en lös bajsblöja på morgonen. (Förlåt till er som inte är föräldrar och pratar bajsspråk till vardagsspråk...) Febern hängde kvar och han klagade på magont. Verkade som det krampade. 

I och med att vi precis varit utomlands blir man ju lite nojig ifall det skulle vara typ salmonella eller nånting. Men efter ett samtal till 1177 kom vi fram till att det kanske kunde vara förstoppning. Han åt ju nästan bara strips och pasta i Kreta, och följde inte alls sitt vanliga bajsschema. (Finns det ens något som heter bajsschema?!) 

Vi fick iallafall komma in till akuten, och där tyckte dom det verkade som förstoppning. Han fick klyx upp i lillrumpan och vred sig i smärtor den kommande kvarten. Ut kom lite vätska och små klumpar. Sedan blev vi hemskickade...

Eftermiddagen innehöll några ljusa stunder och några tillbakasteg. Febern hängde kvar och han klagade fortfarande på magont. Inget riktigt bajslass kom... Däremot klunkade han vatten som kom upp lika fort. Små klunkar går bra, men någon mat vill han inte ha. Ett rejält lass kom tillslut, men det var nästintill diarré-aktigt. Plus en till liten spya med enbart vatten. Ibland kvicknar han till och pratar och skojar, men är helt klart tagen av febern och noll matintag. Börjar känna mig tveksam till förstoppning nu... Eller? Fast han verkar ju inte må illa, och han har inte haft någon diarré som liknar magsjuka. Däremot kniper det till i lillmagen hans och han vill mest bara ligga i soffan. 

Kanske är det någon liten magbacill han dragit med sig hem från Kreta ändå? Eller så har den eventuella förstoppningen helt enkelt inte släppt än. Som jag förstod det kan man han lite diarré trots en förstoppning som sitter långt inne. 

Nu sover han iallafall och jag vågar inte somna. Jag ska ju jobba imorgon, men är han fortsatt såhär dålig så vill jag vara hemma med honom, även fast Mattias är ledig. Han är otroligt mammig just nu. Och mamman herself är ju inte liiiiiite orolig precis. Vill vara nära hela tiden!

Annars då? Har hunnit tvätta fyra maskiner tvätt mellan varven. Ja tvättmaskinen har snurrar konstant idag, lika så torktumlaren. Torkvindan ute och torkställningen inne har varit fullproppade. Ett tvättmaraton utan dess like. Det blev ju dubbelt så mycket tvätt med nedkräkta handdukar och sängkläder... Som om inte högen med packningen från Kreta vore nog liksom. Skulle tro att jag har minst tre maskiner kvar att tvätta innan jag är på banan igen. Jippie! 

Men nu ska jag försöka vila lite i soffan bredvid lilleman och hoppas på att natten blir lugn. Det finns inget värre än när barnen är dåliga. Men en utmattad mamma är inte heller att leka med... Är glad att jag tog mig hemifrån en stund på tidiga kvällen medan lillhjärtat sov tryggt bredvid Mattias. Min pappa hade ju som sagt sin 50-årsfest nere på danspaviljongen vid fotbollsplanen idag. Middag och dans till Accent! Kul att träffa lite nära och kära. Skratta och tanka lite energi mitt i allt elände. Men nu håller vi alla våra tummar (önskar jag hade fler än två) för att lilleman blir bättre och att det inte är något som smittar oss andra... 😌



saturday

Men gissa om jag sov gott inatt eller? Att få sova in sin egna (och renbäddade) säng för första gången på en vecka var en holy-mother-fucker-grym-känsla. Då förstår ni va? 

Och sen då. En kopp svenskt bryggkaffe på morgonen. Fattar ni vad underbart efter en vecka med pulverkaffe? Ja, det är grymt skönt att vara hemma faktiskt. Även om jag saknar gänget, frukostarna, latheten, solen, doften av solskyddsfaktor, kvällsmyset på hotellrummet och all ledig tid vi kunde spendera ihop...

Idag hade jag lovat att jobba på Dackås. Kändes inte som ett klokt beslut. Men det gick bra och vi hade en lugn och rolig dag. Min sista dag faktiskt. Så när vi hade slutat lämnade jag min nyckel och tog hemma mina jobbarskor. Tror inte att jag kommer tillbaka något mer. Även om mina Dackås-kollegor är säkra på motsatsen. Hehehe, vi får väl se. 

Efter jobbet åkte jag och handlade lite. Mattias hade skött storhandligen medan jag jobbade. Men jag tvivlade på att han hade köpt sköljmedel, bodylotion, snus, godis och hårinpackning. Så det blev en liten sån handling innan jag mötte upp min lilla familj som var på fotboll. Edwin visade stolt upp sina nya skor som papsen och han hade köpt på stan idag. Mammas goding! 

Eftermiddagen och kvällen har varit lugn och skön. Tacos till middag (även där ett hallelujah-moment efter all tzatziki och feta ost) och sedan har Mattias och Fredrik varit ute och målat. Nu är hela framsidan klar! Nu ska vi bara sätta tillbaka balkongräcket och lägga singel intill grunden. Kommer bli så fint så. Dessutom tror jag att jag lyckats övertala Mattias att köra igång med den andra kortsidan av huset. Heja! 

Edwin somnade rätt sent ikväll, och sedan dess har jag bara legat i soffan och ätit choklad. Fetto. Men det är ju lördag så vitt jag vet. Funderar på att gå ut och olja in trallen som ska upp på balkongen. Men funderar jag en stund till så kanske det hinner bli mörkt. Hehehe, sicken osis. Imorgon blir det iallafall en fixar-dag här hemma. Tvättmarathon! Har kört alla underkläder och handdukar nu ikväll, men vi har ju en enorm hög med 40-gradig tvätt kvar... Funderar även på att köpa lite sommarblommor och skruva ihop vårat nya lounge-set. Vill ju kunna njuta av sommarlivet i hus nu! 🙌🏼




borta bra

...men hemma bäst. Så är det faktiskt. Och äntligen är vi hemma efter en minst sagt jävlig hemresa! Fyfarao vilket kaos det var på flygplatsen i Chania. 

Det började med att vi fick stå mitt ute i vägen typ, efter en lång bussresa. Framför oss såg vi hundratals människor som stod i kö för att ta sig in till flygplatsen. Och där stog vi, längst bort ute i den heta luften med all packning... Barnen var trötta och tyckte det var varmt, och vi fick veta att det ena bagage-bandet hade gått sönder. En timme i en kö som inte verkar ha något slut är inte roligt...

Tillslut fick vi komma fram till skuggan utanför ingången. Kände att det äntligen var nära, men tji fick vi... Inne på flygplatsen var det ännu mer kaos. Ringlande köer överallt. Köer som knappt rörde sig framåt... Hur länge stod vi? Två timmar? Varmt och svettigt, dessutom fick Edwin för sig att somna precis där. Tungt! Hittade tillslut en bänk som vi satte oss på medan de andra köade till incheckningen. Mattias lyckades hitta ett ställe att köpa toast på, så vi fick lite energi...

Lagom tills att vi äääntligen kom fram och fick lämna resväskorna hade lilleman vaknat, vi alla hade hunnit tränga oss in på toaletten och barnen hade fått i sig lite macka och vatten. Kunde pusta ut lite, enda tills vi stod i kontrollen vid handbagaget. Då ropades det ut att det var sista påstigningen på planet till Arlanda. Ja, vi var drygt en timme försenade... Så det blev till att springa! 

Väl på planet kunde vi äntligen andas ut. Vi kom med till slut. Flygresan hem gick bra. Barnen har verkligen varit superduktiga! Vi pysslade med lite av varje... Rita, leka och sitta med surfplattan. Och så lite god lunch + godis. Vips så var det dags att landa! 

Herregud vilken skillnad det var på Arlanda mot för i Kreta. Allt gick så smidigt. Ja, det var ju krångel på Chanias flygplats på ditresan med. Fick vänta i en evighet på väskorna där... Men nu fick vi väskorna på en gång, och en buss hämtade upp oss och skjutsade oss till bilparkeringen. 

In med allt i bilen och köra mot ett matställe. Det blev Burgerking. Påfyllning i magarna, toalettbesök och ett stopp på en mack för att tanka och köpa vatten. Sen blev det gasen i botten hem! Barnen var vaken bra länge men sov sista biten. Är så himla stolt över dem, inte nå gnäll eller grin på hela dagen. Trots lång bussresa, flygresa och sedan bilresa. Och stress, kaos och värme. Dom har verkligen funnit sig i allting och skött sig exeplariskt. 

Väl hemma vid 21:30-tiden var det bara att bära in en sovande Edwin. Elias vaknade och fick äntligen träffa sin efterlängtade mamma som kom hit och hämtade honom på en gång. Lite mamma-tid behöver han nog nu innan han kommer till oss på söndag igen. 

Huset stod kvar och det var ljuvligt att komma hem till ordning och reda. Mormor hade även ställt en bukett syrener på köksbordet. Ja dom blommor ju för fullt nu! Mattias skyndade sig att klippa gräsmattan medan jag packade upp resväskorna. Så skönt att ha allt uppackat. Nu är det bara den där tvätthögen på typ 3 meter som ska åtgärdas... 

Men den får bli imorgon och på söndag. Nu har vu precis duschat och krypit ner i sängen. Våran gudomligt sköna säng. Kommer sova som en prinsessa inatt. Tyvärr måste jag kliva upp tidigt för ett arbetspass på Dackås. Om jag har lust? Knappast... Men det är sista dagen. Sen har jag bara mitt nya jobb att sköta! 

Nåja, nu somnar jag snart. Trött men otroligt lycklig och tacksam. En underbar vecka har vi haft, men bästa människorna. Älskar er! 


sista kvällen

Tiden springer iväg och vi har precis avnjutit vår sista kväll här på Kreta. Middag, musikunderhållning och lek i den ljumma kvällsluften.  

Idag har vi haft en slapp dag, dessutom en hel del moln på himmelen. Typiskt då jag tänkte försöka få lite färg på benen, hehehe... Men vi har ändå haft en mysig dag på stranden, värmen är det då inget fel på. Phew! 

Barnen verkar nästan ha tröttnat på att bada nu. Haha, hårt liv. Det blev mest pyssel och lek under parasollet idag, sedan den traditionella siestan med (bonus)morfar. Just den stunden på dagarna har varit guld värd. Både för barnen och oss vuxna som fått egentid. Ny energi för alla! 

Vi har iallafall haft en fantastisk semester. Det är tack och lov bara de ljusa stunderna man kommer ihåg. Dipparna med gnäll, trots och bråk glöms bort och ersätts med alla härliga minnen. Tusen tack till mina älskade föräldrar som bjudit oss alla! 

Nu är det dags att sova och ladda för en lång fredag. Bussresa, flygresa och bilresa... Vill egentligen bara vara hemma nu! 





sol och bad

Hello, it's Kreta speaking. Vi har det alldeles förträffligt här. Förutom den extrema tröttheten (och alla extra kilon) som börjar smyga sig på... Att vara på solsemester kan ju vara jobbigt i sig, men att vara i ett varmt land med två små barn kan vara ännu jobbigare! Kan inte påstå att jag kommer att känna mig direkt utvilad efter den här resan. Det är så mycket som måste fixas, passas och roddas med. Plus en hel del gnäll och trots mellan varven... Däremot kommer jag känna mig alldeles varm av tacksamhet och bära med mig så många fina minnen härifrån. Lyckliga barn och lediga lata dagar med hela familjen! 

Idag är det onsdag och resan börjar lida mot sitt slut. Vi åker hem på fredag mitt på dagen någon gång, och det känns faktiskt skönt. Nog för att jag trivs här i värmen med bästa familjen, men hemlängtan börjar smyga sig på. Vill hem till vårt hus, vardagen, jobbet (!) och svenska sommaren. En vecka hemifrån är alldeles lagom...

Idag har vi haft en ensam-dag lilla familjen, medan resten av gänget åkte på en tågutflykt. Först gick vi och handlade lite efter frukosten. Ett varsitt Kreta-badlakan till grabbarna och lite leksaker för respengarna dom fått från nära och kära. Det mesta har dock gått åt till en massa små skitsaker, men vill dom köpa små slajmfigurer så får dom väl det då... Lite kläder blev det också. Men det är ganska dyrt här! 

Efter vår lilla shoppingrunda var vi svettiga och tog plats vid poolen. Bad, lek och chill så gott det gick. Bästa räddningen mot uttråkade barn denna semester har varit ett ritblock och kritor. Så simpelt men ack så användbart. Det har vi med oss överallt - till restauranger, poolen, havet och ja you name it. Mysigt att sitta och rita i skuggan samtidigt som man äter chips och smuttar på Elias favoritdrink tequila sunrise, utan tequila såklart. 

Efter lunchen hade vi två trötta barn. Den ena somnade med efterrätten i munnen, haha. Så medan barnen tog en tupplur med pappsen fick jag lite egentid vid poolen. Försöka få lite färg på sig! Varför ska det vara så omöjligt att få bruna ben? Har varit väldigt noga med att smörja in mig med solskyddsfaktor, men benen har jag fuskat med. Likförbannat bränner jag axlarna där jag har haft spf 50 men benen är fortfarande likbleka... 🙄

Eftermiddagarna här nere har varit lugna och sköna. Barnen har lyckats sova en stund (faktiskt typ 2 timmar) varje dag och brukar vakna runt 15-16-tiden. Då brukar vi mysa i sängen, spela lite surfplatta, chilla på balkongen, äta chips och duscha. Runt 19-tiden har vi ätit middagarna. Just ikväll skippade vi hotellets buffé och gick vi ut på en annan restaurang. Mysigt och gott. Men tröttheten var extrem ikväll. Vi gick hem tidigt och ligger nu och myser i sängen. Som längst har vi varit vaken till 22-tiden tror jag! Hehehe. Men då vaknar jag pigg och utvilad vid 7-tiden varje morgon. Har faktiskt lyckats vakna före barnen varje dag. Så mysigt att gå ut på balkongen och få kaffe av pappa innan alla vaknar! 👌🏼

Nu ska vi försöka sova så vi pallar med ytterligare en dag med sol och bad imorgon. Krama ut det sista ur denna resa! ☀️


RSS 2.0