regn regn regn

Lördag och regn regn regn. Då är det alltid lite svårare att ta sig upp från sängen på morgonen... Tur att jag faktiskt är väldigt vass i sovmorgonsduellerna här hemma, har mina superknep som oftast fungerar. Jag gick vinnande ur duellen även imorse, galet skönt att få ligga helt ensam och breda ut sig i sängen!

När jag kom ner till köket fanns det nybryggt kaffe, sånna gånger inser jag att jag nog har fått ganska bra ordning på karln ändå. En mysig morgon! 

Vid 11-tiden lämnade vi hemmet. Först ett stopp hos morfarn, sedan vidare till Bobygda. Edwin ville leka hos farmor och farfar, så vi passade på att beställa lunch också. Vi blev riktigt bortskämda med fläskfilégryta, lyxig lördagslunch. 
 
Efter någon timme i Bobygda åkte vi vidare mot stan. Jag var sugen på en mysig lördagsfika på något café, men Mattias tyckte att OKQ8 räckte gott och väl. Så där satt vi bland hyllor med skvallertidningar och spolarvätska, och tröck i oss "nybakta" wienerbröd. Mysigt värre liksom, hehe. 

Väl hemma igen blev det en lugn stund. För vissa av oss. Mattias fick för sig att gå ut i regnet och såga ner grenar från ett av äppelträden. Vi har ju fyra enorma äppelträd på våra lilla gräsmatta (plus ett mindre äppelträd längst ner och ytterligare ett till på ängen) så jag tyckte vi kunde kapa ner det helt. Jag menar, vad ska man med sex äppelträd till?! Men jag fick nöja mig med att han kapade ner två stora grenar som var på väg att växa in på altanen... Alltid något.

När Mattias kom in igen passade jag på att unna mig lite egentid. En lång och skön dusch. Vissa gånger är det verkligen underbart att duscha! Som när man inte har duschat på en vecka... Närå. Men jag kände mig verkligen skitig (borde nog ha tvättat håret igår) och frusen var bara förnamnet. Det blev en het dusch med hårinpackning, oljescrub och hela köret. Ljuvligt. Sedan passade jag på att toppa mitt slitna hår lite fort och sedan dränka topparna i argan-olja. Resten av kroppen blev indränkt i bodylotion och naglarna fick nytt nagellack. Känner mig som en ny människa nu! 👌🏼

Till middag åt vi något så enkelt som varma mackor. Men eftersom vi åt sådan lyxig och mastig lunch så kändes det lagomt med något lättre nu. Gott blev det iallafall med salami, lök, mozzarella och basilika! 

Nu är kvällen här och det känns som att det blir en kväll i soffan. Hade ju gärna oljat in bron, men regn regn regn... Hoppas det blir bättre till veckan! 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0