en fin fredag + sommarlov...

Idag har jag troligtvis jobbat sista dagen denna termin och gått på sommarlov! Trodde jag skulle jobba en bit in i Juni, men det är ju som det är såhär på slutspurten. Det är inställda lektioner, klassresor, utflykter och gud vet vad. Får se hur det blir till hösten, om det blir mer jobb eller inte.

Idag hade vi en lugn dag. Mycket spel och prat bara. Passade även på att dra några kopior på ultraljudsbilderna. Mitt på dagen slutade vi, och solen bara strålande!

Eftermiddagen blev lugn. Slappade lite i solen med moster och kusin, donade lite hemma och sedan var det dags för fotboll nere på planen.

Herre jisus vad varmt det var. Höll på att få värmeslag nästan! Så mitt i matchen bestämde jag mig för att följa med Mattias och Tom på en båttur. En härlig kväll på sjön blev det. Grabbarna fiskade och jag bara njöt...

När vi kom hem var jag lite frusen, så det blev en varm dusch innan kvällsfikat. Nu är jag dödstrött och stupar snart i säng. Imorgon väntar en rolig dag, ska bland annat ut och äta med mina gamla kollegor på Dackås! Men först sova några timmar...

Ett stort grattis till bästa pappa som fyller 47 år idag! Det firar vi med fika och paket på Söndag :-)

känslan säger mig att...

... jag har en liten pojke i magen. Det var nånting under ultraljudet som gjorde att jag bara kände det. Efteråt pratade även jag och mamma om bebisen som "han", så båda vi fick den känslan. Men de flesta andra i min omgivning tror att det är en flicka. Så det ska bli riktigt spännande!

Det enda jag vet är att det känns helt fantastiskt och att jag redan längtar efter vår lilla bebis oavsett om det blir en pojke eller flicka!

Lilla du där inne... Hoppas du börjar ge mig tecken, sparkar och slag snart så jag vet hur du mår <3

en helt magisk känsla...

Vilken otrolig upplevelse att få se sitt barn i magen för första gången!

Ja. Rutinultraljudet är nu gjort, men det blev bara ett "vanligt ultraljud" till slut. Vi trodde ju att jag var i vecka 16-19 (RUL brukar göras i 17-19 ungefär) men nu fick vi veta att jag bara är i vecka 15, snart 16. Så det var ju för tidigt att titta på barnets alla inre organ osv. Men det hon kunde se nu på alla mått medmera såg bra ut. Vi fick en ny tid för rutinultraljud i början av Juli månad.

För det första är jag så lättad över att magen inte var tom. På en gång fick vi se en liten krabat (med två armar och två ben!) som rörde sig för fullt där inne. Det syntes så tydligt på bilderna hur bebisen "vinkade" till oss (med handen vid huvudet) och rörde på sina små fingrar. På en av bilderna hon skrev ut syns även den lilla handen ovanför magen, med knutna fingrar och en liten tumme som är på väg mot munnen! Helt otroligt vad fascinerad man blir...

Bebisen låg på rygg med böjda ben och donade med sina små händer. Blir alldeles varm när jag tänker på att den där lilla fina bebisen finns inuti mig just nu. Att den rör sig och lever, utan att jag känner av det ett endaste dugg. Längtar efter sparkar och slag nu!

Tack till mamma som kunde dela detta med mig eftersom Mattias jobbar borta. Men i början av Juli kan han också vara med och se det lilla livet, som förhoppningsvis mår bra och växer!

Något kön vill vi inte veta för ens i November, det får bli livets största överraskning när bebisen tittar ut.

Jag trodde det skulle kännas mer verkligt efter att man fått sett lilla skatten i magen, men jag vet inte? Jag kan fortfarande inte förstå att familjen ska bli större och att den nya familjemedlemmen redan ligger i min mage och suger på tummen. Overkligt och fantastiskt :-)

en otroligt mysig onsdag...

Vilken härlig dag! Bra väder, bra sällskap och bra påhitt.

Jag, mamma och mormor åkte som sagt till Ljusdal imorse. Först kikade vi i lite affärer. Köpte bla. presenter till pappa som fyller år på Fredag. Det blev även lite småsaker till mig själv. Bland annat en miniväska och kortleggings att växa i till sommaren.

Mitt på dagen mötte vi upp lillebror vid hans jobb. Sedan promenerade vi till ett lunchställe. Asiatisk buffé på en uteservering i strålande sol. Det lät inte helt fel va?! Gott var det verkligen.

Efter ytterligare lite shopping åkte vi sedan vidare till Järvsö. Dags för ett besök på Lill-baba "caffär" och utställning. Himla mysigt var det!

Vägen hem blev kringelkrokig, och självklart hade mormor en picknickkorg med sig så vi kunde stanna efter vägen och fika... Hon i ett nötskal.

När jag kom hem var jag totalt slut. Men har lyckats hålla mig vaken hela kvällen. Fastnade framför teven, tvättade, pratade med Mattias i telefon, direkt efter det ringde svärmor och vi pratade i en hel jäkla timme... Jag som inte tycker om att prata i telefon och hon som verkligen älskar det. "Nej, är det du som ringer..." brukar jag inleda våra samtal med, typ.

Nu har jag äntligen fått tyst på na, och ska försöka sova. Imorgon väntar en spännande dag...

Vi ska få se om det verkligen finns en bebis i min mage. Om den lever. Om den är frisk. Kanske är det mer än en? Ja, frågorna är många och jag är verkligen rädd att något ska vara fel... Jag hade velat ha Mattias med mig, och han hade självklart velat vara med. När vi bokade detta trodde vi att han jobbade på hemmaplan och kunde vara smita ifrån jobbet ett tag, men nu är han ju i Uppsala och jobbar. Himla tur att mamma vill följa. För jag vill verkligen ha någon bredvid mig att dela den glädjen (eller eventuella sorgen) med. Oh vad nervös jag är!

Kommer förmodligen att drömma drömmar som handlar om ultraljud :-)

ser fram emot morgondagen...

Vilket underbart väder vi bjöds på ikväll. Jag och mormor utnyttjade det genom att promenera länge längs hamnen, bara njuta och äta mjukglass vid Möljen. Det blev en promenad på dryga halvmilen till slut, härligt...

När vi kom hem till mormors lägenhet igen tog jag en dusch, tvättade håret och satte mig halvnaken på balkongen. Skönt. Nu har vi precis kikat på Halv åtta hos mig, så roligt med Hudikbor! Men ja, låter vi verkligen sådär när vi pratar?!

Ikväll blir det sängen tidigt. Jag är trött och längtar till imorgon! Det ska bli så mysigt att åka iväg. Först ska vi kika lite i Ljusdal och luncha med brorsan som jobbar där. Sedan fortsätter vi mot fina Järvsö och myser runt lite! Det ser ut som att det blir fint väder också. En härlig vardagsutflykt helt enkelt :-)

en tisdag ute i det sköna...

Det nytvättade överdraget till bäddmadrassen och sängkappan hann precis torka tills det var läggdags. Så sent igårkväll bäddade jag rent och kröp ner i en riktigt fräsch säng. Vilken känsla!

Imorse tog jag en sovmorgon till 08:30 ungefär. Låg kvar en stund på spikkudden innan det blev frukost.

Sedan gjorde jag mig redo för dagen, diskade undan och tog en promenad till Röda Korset. Där var jag ute efter en fyrkantig kruka, som jag lyckligtvis hittade. Sedan fyndade jag även ett par äkta OANVÄNDA moheda träskor för 10 kronor. Dom som är ganska dyra. Ytterligare ett par till samlingen! Gillar att stoppa fötterna i ett par träisar istället för foppatofflor...

Jag tog även en promenad ner till Forsa Trädgårn och shoppade lite blommor. Det blir gult tema på baksidan i år. Gul vägg, gula möbler och gula/vita blommor. På framsidan blir det lite blandat. Ja, jag vet att jag är tidig med blommor om man ska gå efter 6:e juni-regeln. Men det är ju om en vecka ungefär! Är förvånad att jag inte köpt blommor tidigare, hehe. Men nu är "första köpet" (förutom penseér) gjort. Brukar köpa mer blommor lite längre in på sommar när dom andra växt till sig lite mer och man vet vad man vill ha.

När jag kom hem planterade jag blommorna, åt lunch och tog det lugnt ett tag.

Nu är jag hos mormor. Vi ska ta en promenad snart, chilla på balkongen och ha en mysig tv-kväll. Jag ska sova här inatt, imorgon väntar nämligen ett litet äventyr! Jag, mamma och mormor ska åka till Ljusdal/Järvsö för en riktig mysdag :-)

än så länge är det "gulligt"...

någonting bra i allt "dåligt"...

Vilken härlig pang-start på veckan jag har haft. En lång rolig arbetsdag! Jag blir alldeles lycklig i kroppen av hur bra jag trivs. Lektiorna har verkligen bara avlöst varandra idag, med få korta raster, men jag tycker inte ens det är jobbigt?

Efter sista lektionen var jag bussvakt, sedan blev det lite plock och fix innan jag begav mig hemåt.

Kom hem till ensamheten... Mattias jobbar i Uppsala och Elias är hos sin mamma. MEN, det finns något bra i allt dåligt. Jag bestämde mig för att storstäda så att jag riktigt kan njuta av den rena, fräscha känslan. Hela veckan.

Jag som var (och är egentligen fortfarande) ganska pedantisk av mig har fått släppa efter rejält. Sedan Mattias och Elias kom in i mitt liv har jag insett att ett städat hem endast är nystädat i några timmar. Och så får det vara. Who cares? Det finns så mycket annat som är viktigt. Även om jag såklart vill ha ordning och reda så gott det går. Och ja, jag plockar ihop och snabbstädar på kvällarna, sopar grus i hallen, torkar av borden titt som tätt... Men det är som terapi för mig. DÄRFÖR ska jag nu njuta till 100% av den nystädade känslan när jag är ensam hemma. Men jag vet, att om några dagar kommer jag skita i hur städat det är... Då vill jag bara ha hem pojkarna och vårat "kaos" igen!

Just nu känns det underbart, har fått många bra saker gjorda. Jag har dammsugit, dammat, torkat golven, tvättat/hängt tvätt, torkat av skåpluckorna i köket, betalat räkningar, rivit av alla sängkläder, har slängt in madrassöverdraget och sängkappan i tvättmaskinen och när det har torkat (kanske inte ikväll) ska det bäddas rent i sängarna. När jag är ensam några nätter kan jag göra så, för jag kan ju sova på soffan en natt. Ja som sagt, det finns något bra i allt dåligt. Pojkarna är borta - jag kan storstäda, hihi... Åh, vad fräsch sängen kommer bli sen!

Efter städningen tog jag mig en promenad i solen som tittat fram. Härligt. Nu väntar en myskväll. Har tre lediga dagar framför mig, och det ska bli så skönt :-)

grått ute, men mysigt inne...

nu laddar vi för ny vecka...

Soliga underbara Söndag! Vi började dagen med frukost i solen och lite utelek. Där blir det MÅNGA fler frukostar i sommar kan jag lova, så himla ljuvligt.

Vid 10-tiden åkte jag, mamma och Carro till loppisen i Bricka. Som vanligt massor av grejor... Fyndade lite smått och gott. Bland annat skor till Elias och lite träfigurer som jag är förälskad i. Dom symboliserar så fina saker!

Det blev en trevlig dag med fynd och fika i solen. Sedan åkte vi nöjda hemåt.

På eftermiddagen hängde vi uppe på norrvägen hela familjen! Elias lekte med lite av varje. Lekstugan, lilla poolen, en stor leksaksbil och så blev det en sväng till lekparken. Vi blev även bjudna på grillat där. En god morsdags-middag för min underbara mamma, älskar dig! Det känns helt fantastiskt att ha en mamma som man kan ringa i alla lägen. Någon som alltid finns där, i jobbiga och fina stunder. Jag känner mig så lyckligt lottad, och ingen present i världen kan visa "hur mycket" hon betyder... Man av mig fick hon en fin pajform i emalj från Hackman som jag mer än gärna också skulle vilja ha. Hoppas du vet att du betyder allt för mig, mamma.

Ikväll har jag donat lite här hemma. Mattias åkte iväg och spelade golf efter att Elias åkt till sin mamma. Så jag fick lite ensamtid att röja i kaoset här. Jag älskar sommaren, NÄR MAN ÄR UTE. Men att vara inomhus i sommartiderna avskyr jag. Allt är stökigt och skitigt. Man springer in och ut, drar in gräs, allt damm syns och man orkar inte riktigt bry sig eftersom man helst vill vara ute. Men det är inget att hänga upp sig på. Länge leve sommaren!

Nu har jag precis tagit en dusch och planerar lite inför morgondagen. Jag jobbar långdag imorgon, ensam. Men det ska nog gå bra. Sedan är jag ledig enda till Fredagmorgon. Mattias åker till Uppsala imorgon och jobbar i en vecka, tur att jag har några roliga grejer inplanerade så att jag inte får tråkigt i min ensamhet.

Nu - kvällsmys och sedan hopp i säng!

en bra start på söndagen...

en lovely lördag m. loppis...

Härliga Lördag! Här vaknade vi pigga och glada runt 8-tiden. Sedan gjorde vi oss redo och åkte iväg på varsina håll. Elias och Mattias åkte till Bobygda för att fira sin mamma/farmor Inger på morsdag, en dag i förskott. Själv rullade jag i lugn och ro till stan.

För första gången på flera år så jobbar jag INTE denna Lördag då det är bakluckeloppis. Så hela dagen har jag och mormor spenderat i solen, vid hamnen bland alla hundratals stånd.

Det är så mycket prylar så man nästan blir yr! Vi gick runt, tittade, fikade, gick runt ännumer och fyndade lite smått.

En hundralapp gjorde jag endast av med. För det fick jag massor! Två par shorts till Elias, ett par byxor, tre plagg till bebisen, småtofflor, ett påslakanset i obruten förpackning till Elias, ett snickarbälte till lill-snickarn här hemma och ett set med grillbestick. Nöjd.

Sedan var det en trött Sara som åkte hemåt. Flera timmars "promenad" i stekande sol = ont i fötter, mage, rygg och en ful solbränna...

När jag kom hem la jag mig i soffan ute på framsidan. Så skönt i skuggan! Sedan kom grabbarna hem också. Vi beslutade att köpa hämtmat som vi sedan åt ute. Så himla somrigt och mysigt!

Efter maten tog vi en promenad ner till båten. Vi var ute enda tills det var dags att gå in och göra kväll.

Slänga in en tvätt, duscha, sopa jord/gräs i hallen (blir gääälen) och natta barn. Tror jag tänker somna jag också... Mattias och Niklas tittar på fotboll, men jag känner mig så slut efter dagen så jag tror att sömn är det enda rätta just nu.

Imorgon väntar en rolig dag. Jag, mamma och Carro ska åka till loppisen i Bricka. Woho! Morsdag är det också! Dessutom fick jag ett glädjande samtal ikväll att jag vunnit 2500 kronor på ett lottnummer. Inte helt fel?! Tråkigt att jag och min bror (eller pappa som köpte lotten) kom överens om att dela om vinsten var över tusen kronor... Fast hade det varit tvärtom hade jag nog inte tyckt så, haha. Men 1250 kronor är också väldigt välkommet :-)

att börja dagen med en spya...

Imorse klev jag upp, gjorde mig klar, åt frukost och kräktes... Vad tusan?! Jag vågade inte åka till jobbet eftersom jag trodde det var magsjuka. Jag menar, jag har ju aldrig tidigare mått illa eller spytt under graviditeten. Märkligt om det kommer nu efter 15-18 veckor?

Jag gick och la mig bredvid grabbarna (som var ledig idag) och sov en stund till. Sedan vaknade jag och mådde mycket bättre. Ingen mer spya, så det var kanske bebisen som spökade ändå.

Vilket underbart väder vi har haft idag! Skönt att slippa ligga magsjuk... Efter frukosten (nr.2 för mig) åkte vi till Ica och storhandlade inför helgen. Sedan åkte vi upp till Norrvägen och spenderade lite skön tid utomhus!

Lek, sola, fruktfat och chill i skuggan. Vi stannade enda tills det var dags att åka hem och äta lunch samt sova tupplur.

När lilleman vaknade på eftermiddagen var det dags att åka till badhuset. En sånhär fin dag var vi nästan ensamma där, skönt. Elias trivdes verkligen i vattnet, vilket badmonster!

Sist vi var där nådde han knappt ner till botten, nu kunde han enkelt springa omkring själv i bassängen. Vi hann med bad i lilla bassängen, rutchkana, fika, bad i stora bassängen och massor med bus innan det var dags att duscha och bege oss hemåt. Trötta och nöjda var vi allihopa i bilen på väg hem.

När vi kom hem fick lilleman äta middag, vi vuxna spar oss till ikväll. Vi ska nämligen ut och äta strax! Så himla mysigt... Min pappa kommer hit och är med Elias. Lilleman har redan bestämt att han ska äta chips med Tole och ha myspys!

Det blir nog en finan kväll :-)

när försvinner tröttheten?!

Vi har haft en fin dag trots dåligt väder. När jag och Elias kom hem från skolbesöket hade Mattias gjort köttbullar och makaroner till lunch. Efter maten var det dags för en trött liten gosse att ta en powernap. Okej, jag erkänner att jag också somnade. Men blev jag någe piggare trots 1,5 timmes sömn? Nej.

När ska denna envisa trötthet försvinna? Idag har den hängt i hela dagen...

Efter att vi hade vaknat packade vi med oss en flaska saft och kex/kakor innan vi begav oss ut på en promenad. Frisk luft skadar aldrig! Vi gick upp till elljusspåret där Elias fick springa av sig lite i skogen. Springtävling, hoppa i vattenpölar och fika. Mysigt...

Efter promenaden började vi med middagen, hemmagjord pyttipanna blev det. Vi fick även besök av Frida och Minnah. Vi skulle vara hundvakt ett tag och det gick så bra så! Fast både Elias och Minnah är liiiiiiite reserverade mot varandra, men det är nog bara bra. Barn ska ha respekt mot hundar och vise versa. Kanske man skulle skaffa hund?! Minnah var så duktig och hjälpte mig att "diska" rent tallrikarna efter maten, hihi.

Kvällen var lugn och skön. Elias lekte faktiskt ovanligt mycket själv, och sånt uppskattas! Då kunde jag röja undan i köket, gå igenom lite räkningar samt köra en maskin tvätt och sedan hänga den i lugn och ro. Innan kvällen var slut blev det kvällsfika i köket. En klassisk kvällsfika här hemma är hårdbröd med diverse pålägg och juice, nyponsoppa eller mjölk. Gott att knapra på innan läggdags och inte allt för onyttigt.

Medan Mattias nattade lilleman tog jag en dusch. Och nu tror jag att jag ska natta mig själv med...

Imorgon vill jag verkligen inte vara såhär trött. En rolig Fredag väntar! Först är det jobb/dagis för oss alla tre. Sedan ska vi åka på badhuset. Längesedan! På kvällen ska eventuellt jag och Mattias ut och äta, bara vi två. Vet inte vad som flög i honom idag, men han tyckte att vi skulle unna oss det. Men det blir bara om någon vill vara här hemma med Elias medan han sover.

Så nu ska jag ladda batterierna och hoppas på att morgondagen blir bra. Jag hoppas även att Elias sover hela natten i sin säng, han sparkas nå otroligt mycket på nätterna just nu och att vakna av en spark i magen är inte helt skönt. Godnatt :-)

en hemmadag i regnet...

Idag är hela familjen hemma. Mattias har gjort nånting med ryggen, Elias var lite halvhängig igårkväll och jag har en ledig dag bara. Så, av allt detta blev det att hela familjen stannade hemma.

Vi började dagen med frukost tillsammans. Elias är, precis som jag, insnöad på mackor med leverpastej och gurka! Macka med "stej å gulka" är grejer det...

Efter frukosten åkte jag och Elias till skolan. Jag är ju ledig, men vi ville hälsa på barnen!

Oj vad Elias trivdes! Först spelade han fotboll på rasten och sedan hade vi lektion med 4:orna. Elias satt längst fram och läste böcker, ritade teckningar till alla elever och både pratade och sjöng. Jag trodde han skulle vara blyg och sitta tyst som en mus i mitt knä. Men icke! Han mådde som en kung där längst fram i klassrummet. Bäst tyckte han var när alla barnen applåderade åt honom och skrattade när han tokade sig. Vilken lycka va!

Vi är fortfarande kvar på skolan. Leker i klassrummet... Elias läser böcker och donar på.

Men snart ska vi hem och äta lunch. Sedan får vi se vad denna grå eftermiddag bjuder på :-)

en som älskar att läsa...

en äkta lill-lördag för mig...

Hemma från jobbet! Tycker verkligen om dessa korta dagar, dom passar en trött gravid kvinna ypperligt.

Innan jag kom hem var jag tvungen att både tanka bilen och handla. Oh no... Allt på samma gång såhär i slutet av månaden. Tacka vet jag bonuskuponger och en kasse med pant som legat här hemma och skräpat. Japp, då går det ihop även för en tunn plånbok såhär dagarna innan lön! Haha. Handligen slutade på 14 kronor efter alla rabatter. Helt okej summa för en hel kasse matvaror! Nej med skämt å sido... Man vill ju gärna slippa nalla från sparkonton och istället kunna hålla sig till "budgeten" liksom.

Nu sitter jag och andas ut i soffan och planerar middagen. Torsk, potatis och sås får bli onsdagsmiddag.

Sedan ska vi ju iväg på varsitt håll alla tre, innan matchen på fotbollsplanen börjar. Hoppas det inte börjar regna...

Idag kan man säga att det är äkta lill-lördag för mig. Jag har nämligen "söndag" imorgon. Skönt med en ledig dag även om jag trivs hur bra som helst på skolan. Men som ni vet så lider jag av extrem trötthet, och vilar mer än gärna!

Ser extra mycket fram emot sommarlovet, nästan som när man själv gick i skolan! Vila vila vila. Sedan hoppas jag att jag får fortsätta att jobba kvar på Björkbergsskola med eleverna som har svenska som andrasråk. Älskar det! Det pratades nämligen lite om hösten idag och att det finns chans att få fortsätta... Och det vore verkligen toppen. Håller alla tummar att jag får stanna tills det är dags att föda barn!

Men nu är det nu, och det är dags att förbereda middag och kanske vila ögonen i någon minut. Ja jag säger då det.... Tur att jag är gravid, annars hade jag fått ångest av att sova och vila så mycket som jag faktiskt gör :-)

en eftermiddag på vift...

Trots grått väder har vi lyckats vara ute nästan hela dagen! Efter Elias powernap (jag sov också för den delen...) så gick vi ut och sådde fröna vi hade köpt. Nu hoppas vi på fina gula blommor!

När det var dags att börja med maten så fortsatte Elias att vara ute, fast på baksidan med stängd grind.

Sen när pappan kom hem åt vi korvstroganoff och ris. Efteråt diskade Mattias undan medan jag och lilleman förberedde oss för en eftermiddag på vift.

Först hälsade vi på min farmor och farfar. Dom blev glada som vanligt. Där stannade vi i en timme ungefär. Fika, lek och bus!

Sedan åkte vi ner på fotbollsplanen. Som sagt, det kommer bli många härliga fotbollskvällar i sommar... Elias blev på ett strålande humör när vi kom dit. För där är ju alla han känner samlade, plus massa fler! Och att det finns en kiosk, sandlåda, skog och annat roligt att upptäcka gör inte saken sämre...

Ikväll hade Tom match. Vi stannade bara halva matchen så det inte skulle bli så sent. Men vi hann ju ändå se 13-0 i mål eller vad det var, så jag troooor att Forsa behöll sin ledning!

Väl hemma blev det tandborstning, ta ner nappen och hopp i säng för lilleman. Jag tog en dusch och tvättade håret medan grabbarna läste godnattsagan.

Imorgon väntar en fullspäckad dag! Jobb för både mig/Mattias och dagis för Elias. Efter det får vi kasta i oss middagen. Jag ska nämligen ner till kiosken tidigt och förbereda inför A-lagsmatchen. Mattias ska på årsmöte med båtföreningen där vi har morfars båt (jag tror alla utom han använder den, haha) och Elias ska på biblioteket med min mamma. Oj vad han längtas! "Teket, bok låna". Sedan samlas vi allihopa nere på planen när matchen börjar!

Det blir nog en härlig dag :-)

elias nya "roliga grej"...

nu hoppas vi på mer sol...

en förmiddag på stan...

Idag bjöd Elias på sovmorgon till 07:45 ungefär. Det betyder att han sov oavbrutet i nästan 12 timmar, skönt. Vi båda vaknade av ett sms imorse. Då kröp Elias fram till sängkanten där min mobil låg. "Mess" sa han och gav den till mig. Tack älskade unge.

Sedan började våran dag! Vi bjöd över Carro på frukost. När vi alla var mätta och glada gjorde vi oss iordning och åkte till stan.

Första stoppet blev A&H samt Kjelles. Vi var väl inte ute efter något speciellt egentligen, men lite smått och gott handlades. Bland annat en kruka och blomfrön som Elias valde. Vi besökte även en secondhand-affär, ÖB och så åt vi lyxlunch på Frasses... Gott och onyttigt på en tisdag, hmmm.

Sista stoppet blev Röda Korset. Elias städade upp alla leksaker som andra barn hade lekt med. "Tööökigt, städa" gick han runt och mumlade. Gullunge! Sedan gick han själv och betalade en legogubbe. Allt beröm går till lilleman idag! Det är aldrig något tjat "att han ska ha" och att han springer och pillar på allt. Han vet så väl vilka regler som gäller inne på affärer. Tänk om han lyssnade så bra här hemma också ;-)

Nu är vi hemma och Elias gick raka vägen till sitt rum och ville sova. Så nu tar han sin powernap medan jag har packat upp och donat lite. Men jag tror jag ska lägga mig på spikkudden och slumra lite jag med. Grus i ögonen och svag huvudvärk...

När vi båda vaknar igen ska vi så blommor i Elias nya kruka! Sedan hoppas vi på en bra eftermiddag :-)

ja, jag har ju sagt det förr...

Mysig eftermiddag och kväll. Vi avslutade med gott kvällsfika i soffan framför barnprogrammen.

Elias har varit på ett pendlande humör. Så fort han inte får som han vill så blir det hysteriskt grin och skrik. Känner nästan inte igen honom! Hoppas det är en fas i livet för honom som går över fort...

Förutom något litet hysteriskt utbrott har kvällen varit bra. Middag, bad, lek, disk, datortid för Elias, kvällsfika och godnattbok.

Och ja, jag har sagt det förr och säger det igen... Jag är sinnessjukt trött nu förtiden. Självklart somnade jag med Elias (ja han sover med oss inatt) och sov i 2 timmar. Happ, där var kvällen borta! Mattias hade försökt väcka mig flera gånger men då blev jag bara arg tydligen, haha.

Men jag är fortfarande trött så det ska nog inte vara några problem att somna sen igen.

Hoppas på mycket sömn inatt och en liiiiiten sovmorgon. Elias dagis är stängt imorgon så han får vara hemma med mig. Vill gärna ha ute-vänligt väder :-)

älskar dessa mammaplagg...

mamma är bra snäll hon...

andas ut och kör igång...

Måndag, och den nya veckan är i full rullning! Elias var trött imorse... Han somnade runt 20-tiden och sov hela natten i sin säng, sedan ville han gärna fortsätta att sova när det var dags att kliva upp för dagis. Men efter lite nyponsoppa och bus med honom så vaknade han till.

Killarna gjorde sig klara och åkte till dagis och jobb. Själv fick jag en liten lugn stund hemma eftersom jag inte börjar förens 08:00. Det blev frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon!

På jobbet gick allt bra. Jag hade alla eleverna själv på morgonen, och det gick finemang. Fyrorna jobbade med bokrecension, femman och sexan skrev om sin praktik. Mitt på dagen kom Anette och bytte av mig. Då åkte jag på biblioteket och lämnade tillbaka böckerna, sedan åkte jag hemåt.

Möttes av en trevlig överraskning här hemma! Världens bästa pappa hade varit här och sått gräs på framsidan, samt lämnat en stor påse med gräsfrön. Han hade även kört ner det stora bordet som vi skulle få. Han känner mig han... Han vet att jag är väldigt ivrig och vill att allt ska ske NU. Så han gjorde det antagligen för att slippa mitt tjat, haha.

Just nu har jag en liten paus i soffan. Andas ut och har ätit lite lunch. Men snart är det dags att sätta igång...

Ett berg med disk ska diskas, tvätt ska vikas, golven ska dammsugas och torkas, maten ska lagas och plock ska plockas. Så det finns lite att göra innan grabbarna kommer hem!

Resten av eftermiddagen och kvällen får bli som den blir. Har inget planerat, så jag får väl höra vad grabbarna har tänkt sig efter att vi ätit spagetti och köttfärssås :-)

men vilken fantastiskt dag...

Vilken otroligt härlig dag! Den har bjudit på äkta sommarkänslor. Och jag älskar varenda liten sekund av det...

Jag har spenderat den mesta tiden uppe på Norrvägen. Skiftat mellan sol och skugga. Sedan nämnde jag till mamma att vi var ute efter trädgårdsmöbler så att vi kunde äta mat utomhus i sommar. Jackpot!!! Dom hade nämligen ett bord som vi ska få. Vi har redan fått soffan (fick den förra året och har haft den på baksidan) som hör till bordet, så det blir ju perfekt! Det ska få stå på framsidan i skuggan.

Sedan fick vi även en rotting-grupp att ha på uteplatsen på baksidan. Det blev så mysigt så! Där kommer vi absolut att avnjuta en och annan fika. Och på framsidan i skuggan blir det middagar. Längtar!

Mitt på dagen körde vi hem alla möbler hit, förutom det stora bordet. Jag var nämligen tvungen att "ta bort" rabatten på framsidan för att bordet ska kunna stå där. Så det blev lite trädgårdsarbete... Imorgon eller någon annan dag ska vi så gräs där, så blir det nog bra. Nöjd och glad. Nu slipper vi lägga pengar på utemöbler! Tack snälla mamma och pappa.

På eftermiddagen blev vi även bjudna på grillat där på Norrvägen. Lyx! Efter den goda maten somnade både jag och Mattias på altanen. Haha! Det var så ljuvligt... Skugga, två madrasser, lätt vind och mätt i magarna. Då somnar man gott.

Sen var det dags för fotboll nere på planen. Riktigt varmt och härligt... Sedan kom även gopluppen Elias dit. Äntligen pappavecka! Lilleman trivdes som fisket i vattnet där. Vi har ju kiosken där iår också, och där tyckte han att han bodde. Själva matchen var han inte så intresserad av. Men kul att han gillade att vara där. Det blir många fotbollskvällar i sommar!

När vi kom hem stannade vi ute i den ljuvliga sommarkvällen ett tag. Dock blir det mycket jaga nu... Elias tar fart och bara springer iväg. Lyssnar han när man ropar? Nej. Så efter ett tag var vi tvungna att stänga grinden och hålla oss på uteplatsen. Grin, grin, grin. Då gick vi in och borstade tänderna, sedan gick pojkarna och la sig i Elias rum. Han somnade fort, var nog trött efter denna härliga dagen utomhus!

Nu är det hockeyfinal för oss vuxna. Sedan blir det dusch och hopp i säng. Imorgon är det vardag igen. Jobb för både mig och Mattias, medan Elias går en heldag på dagis. Hoppas på lika härligt väder hela veckan :-)

bort med den fula rabatten...

väldigt gott lördagsmys...

sovmorgon förstörde dagen...

Igårkväll bestämde jag att jag inte skulle ställa någon klocka, jag skulle få en riktig lördagssovmorgon tänkte jag.

MEN, vad jag inte tänkte på är att jag är gravid och tröttare än någonsin. Jag skulle ju i princip vilja sova hela dagarna nu för tiden, och det var ungefär det som hände imorse. Jag sov och sov och sov. Minns inte sist jag sov så länge, men vid 11-tiden slog jag upp mina ögon och var alldeles förvirrad... 12 timmars sömn och sprängande huvudvärk.

Mitt på dagen var jag uppe på norrvägen. Men tack vare huvudvärken kunde jag inte sola. Jag led av migrän som barn (hemska attacker som alltid slutade i kräk) och har fortfarande kvar litegrann av det. Absolut inga attacker längre. Men huvudvärk för mig, innebär nästan alltid illamående. Så det är ingen vanlig "spännings-huvudvärk" liksom. Men efter 4 tabletter spritt under förmiddagen och en kopp kaffe så släppte det lite.

På eftermiddagen kom Mattias föräldrar och storebror Stefan hit. Grabbarna tittade på hockey. Jag förberedde middagen och svärmora hjälpte till hon med.

Efter hockeyn (som Sverige vann!!!) var det dags att grilla. Mmm så gott det var. Och riktigt trångt i köket...

Om det är nånting vi ska köpa i sommar (förutom saker till bebisen!) så är det trädgårdsmöbler. Ett stort bord med tillhörande soffa, fåtölj, stolar, whatever... Men så att vi kan sitta ute och äta i sommar. Vårt kök är så jäkla litet och det blir galet varmt. Så en möbelgrupp att ha i skuggan vore ju inte helt fel.

När matgästerna hade tackat för sig så diskade jag undan. Ooouf vilket berg... Men det är lika bra att få det gjort.

Innan solen gick ner hann vi även med lite fiske. Eller ja, det var väl Mattias som fiskade medan jag bara satt och njöt i kvällssolen. Mysigt!

Nu är vi hemma och har intagit varsin soffa. Det är ju ESC ikväll, men det är inte direkt något jag bryr mig om. Jag kanske tittar litegrann ändå bara för att det är i Sverige. Eller så somnar jag en stund. Som ni vet vid det här laget nu så är jag jäkligt trött av mig ;-)

var rädda om varandra...

Fredagen kom och Fredagen gick. Vips så har vi Lördagen här!

Gårdagen var bra. Få lektioner, fint väder, altan-häng på norrvägen, solning och en golfrunda med Niklas och Tom. Att jag gjorde min sämsta golfrunda någonsin spelade ingen roll. "Det är den som har roligast som vinner i slutändan" sa Niklas. Och ja, jag skrattade åt mig själv varenda slag och hade förjäkla roligt hela kvällen! Så det stämmer nog det han sa! Haha.

Nu är det som sagt Lördag. Solen skiner idag också! Mattias har varit till Bobygda och jobbat lite i skogen. Själv har jag myst på altanen på norrvägen med mamma.

Snart kommer Mattias och hämtar mig, vi måste till stan fram och tillbaka. Sedan kommer svärföräldrarna hem till oss för att grilla och titta på hockey! Det låter väl inte helt fel...

MEN. Även om livet är underbart och fint så är det alldeles för skört... Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Igårkväll var olyckan framme och ännu en fin, levnadsglad människa drogs ifrån oss. Det är ofattbart, ledsamt och skrämmande på samma gång... Tänker på de närmsta i familjen och hoppas att alla fina minnen lever kvar. Vila i frid.

Var rädda om varandra där ute!

en lektion med en elev...

Idag har jag minst sagt haft en slapp arbetsdag. Fyrornas lektion blev inställd, så jag hade bara en timmes lektion med en elev. Mysigt! Vi läste böcker tillsammans och spelade spel.

Efter lektion hade vi lite planering, drack kaffe och blev spådda i kort. Klockan 10 skuttade jag ut i finvädret och slutade för dagen!

Innan jag åkte hem svängde jag in på en fika hos bästa mormor. Sedan stannade jag till på Norrvägen, och där blev jag kvar... Att ligga och vila i solen med några bra podcasts var en bra kombination. Så skönt. Benen är fortfarande likbleka, men det är många lediga sommardagar kvar!

På eftermiddagen åkte jag hem och lagade middag: färsk spenat-pasta med baconsås blev det. Vid 5-tiden kom Mattias hem från Uppsala så då åt vi lite snabbt innan vi följde med Niklas till golfbanan!

Grabbarna gick en kort-runda. Själv gick jag bara med som stöd. Eller snarare retsticka, hehe. Fin kväll blev det.

Efter golfen åkte vi till Maxi för en storhandling. Äntligen har vi massor av gott hemma. Favoriten (har inga speciella cravings direkt...) just nu är leverpastej m. smörgåsgurka! Innan vi körde hemåt igen bjussade Mattias på mjuklass vid Möljen. Gott gott...

Nu har jag precis tagit en dusch och tittar på hockey med Mattias och Niklas. Ska snart krypa ner under täcket och ladda inför veckans sista arbetsdag. Sen är det helg :-)

en lyxig torsdag m. sol...

en väldigt bra onsdag...

Onsdag och veckans första arbetsdag för min del. Det har gått superbra trots pratiga 3:or. Men hallå, det är snart sommarlov, det är klart ungarna är trött på skolan!

Runt 13-tiden var jag hemma i Forsa igen. Stannade till hos mamma för att göra lite hem-arbete på altanen där. En bok skulle läsas och en bokrecension skulle förberedas och gås igenom inför 4:ornas lektion imorgon. Skönt att få det gjort på direkten. Och det är ju inte varje dag jag läser Lasse-Majas detektivbyrå... Hihi.

På eftermiddagen hälsade jag på morfar också. Hjälpte honom att vårstäda och så blev det fika såklart.

Klockan hann bli 16:30 innan jag landade hemma igen. Gjorde faktiskt mat till mig själv då. Hade tänkt strunta i det... Men hemgjord "kebab m. bröd" blev det. Sedan somnade jag i soffan p uteplatsen. Såå varmt och skönt i kvällssolen...

När jag vaknade efter kanske 20 minuter hade jag energi till att både diska och ta reda på ren tvätt utan att bli totalt slut. Kanske borde sova middag varje dag?!

Lite senare på kvällen blev det en härlig promenad med Carolin! Plockade ljuvliga liljekonvaljer efter vägen också.

Nu har jag tagit plats i soffan efter en skön dusch. Men snart blir det nog sängen... Har en jobbig arbetsdag framför mig imorgon. Eller inte! Eftersom jag gjorde hemarbete idag har jag rätt att sluta några timmar tidigare imorgon utan att det påverkar något. Så då jobbar jag bara mellan 8-10, sedan hoppas jag på sol ;-)

en bra och ledig tisdag...

Idag har det varit en fin dag, trots många grå moln och regnskurar... Jag vaknade dock upp på soffan imorse med världens huvudvärk, det är inge vidare skönt att sova en hel natt bland soffkuddarna. Men så går det när man tvättar kuddarna utan centrifugering, så ni vet. Täckena hade jag hängt på vädring på samma tvättställning som kuddarna och dom blev självklart blöta dom också. Ibland, eller ofta, blir det väldigt fel när jag tänker...

Huvudvärken botades snabbt med alvedon och kaffe-mys hemma hos mamma. Mysigt att sitta på den inglasade altanen när det regnar!

Resten av dagen har rullat på bara... Har umgåtts med svägerskan Frida, umgåtts med Carro, bäddat rent i sängen (kuddarna är torra!), diskat, vikt tvätt, tvättat ännu mer, pratat i telefonen med Mattias, även med svärmora, och ätit god middag hos mamma och pappa. Man har det rätt bra!

Jag har ju även fyndat en massa idag, men det vet ni ju redan. Är fortfarande lycklig över bordet och alla lådor under det! Det går att gömma massor av skit, hihi.

Nu ikväll har jag tittat på hockey och mumsat färsk ananas. Sedan blev jag EXTREMT sugen på choklad. Kom på att jag hade alla ingredienser till muffins hemma, och när jag hade insett det så var det såklart kört... Det blev ett snabbt muffinsbak. Stora jäkla muffins. Och jag tröck i mig två stycken!! Ja så går det när en gravid kvinna blir sugen på choklad...

Nu ska jag strax hoppa i säng. En nyduschad kropp och nytvättat hår bland rena fräscha sängkläder. En oslagbar kombo!

Imorgon väntar förmiddagsjobb. Sedan hoppas jag på fint väder så jag kan sola mina bleka, nyvaxade ben ;-)

dagens uppsvällda mage...

nöjd med dagens fina fynd...

Vilken underbar loppisdag!!! Jag har fyndat saker för 200 kronor. Och för den summan fick jag massor...

Ett otroligt fint soffbord, en lykta till uteplatsen, ett par mamma-jeans, en tunika, två linnen, en klänning, två shorts till Mattias, ett fotoalbum i obruten förpackning och säkert något mer litet som jag glömt bort. Men hallå... 200 kronor för ALLT detdär. Galet lycklig!

Soffbordet är jag sjukt glad för. Har varit på jakt efter ett liknande ganska länge. Också hittar jag ett för 100 kronor. Fullträff. Dock finns en liten skada, men det kvittar... Tack till Carro som drog med mig till RK fast jag redan varit där en gång idag. Och tack för bärhjälpen!

ett beslut om sommaren...

Bra start på nya veckan! Här gjorde vi morgon redan klockan 04:30, då det var dags för Mattias att åka till Uppsala för en veckas jobb. När vi pussats hejdå så kröp jag tillbaka ner under täcket och sov några timmar till...

När klockan var 07:30 var jag hyfsat utvilade och kickade igång dagen.

Frukost hos mormor. Shopping. Fika. Kramkalas med f.d kollegorna. Pannkakslunch. Promenad med Carolin. Varma mackor. Hemma-spa.

Min måndag i korta drag! Dagens shopping resulterade i en morsdagspresent, nagellack, armband, vax/bodylotion till benen och en underbar långklänning som magen kan växa i till sommaren! Minns inte sist jag kom hem med kassar och påsar där innehållet bara är menar till mig... Men nu är jag lite mer redo för sommaren minsann!

Så nu på eftermiddagen har jag haft lite hemma-spa. Vaxning av benen, dusch, scrub, fotvård, bodylotion och nagellack. Känner mig löjligt mjuk och len nu, hihi...

Nu och resten av kvällen blir det soffhäng. Eller ja, kanske hela natten... Tidigare idag rev jag nämligen av sängkläderna, hängde ut täckena på vädring och tvättade innerkuddarna. På fel program... Så med knappt någon centrifugering är ju kuddarna dyblöta fortfarande. Bra Sara! Tur att jag är ensam hemma. Men jag får väl bädda rent i sängen UTAN kuddar då, en eller två soffkuddar får väl rycka in!

För övrigt mår jag fantastiskt, både psykiskt och fysiskt. Jag har tagit ett "beslut" om sommaren. Och jag kan säga att jag längtar mer än någonsin. Jag ska nämligen ha SOMMARLOV. Jag minns inte sist jag var ledig en sommar? Säkert 8-9 år sedan. Nu jobbar jag fram till Juni någon gång, sedan är det tänkt att jag ska börja plugga i Augusti (om jag kommer in). Så däremellan tänker jag unna mig en ledig sommar och bara NJUTA. Njuta av värmen, ledigheten, kärlek, vänner, graviditeten och Elias!

Men först ska jag njuta av den här ensamma kvällen. Trots att jag saknar pojkarna väldigt mycket, så vet jag att mina batterier laddas till max när jag är ensam såhär. Ytterligare en ledig dag väntar imorgon, sedan blir det jobb några dagar. Ja det blir nog en bra vecka dethär, trots att jag är gräsanka :-)

jag känner mig... konstig...

Ja herregud vad konstigt jag mår. Kan knappt beskriva... Jag förstår att det beror på graviditeten. Men det lustiga är att jag inte känner mig gravid? Jag kan nästan "glömma bort" det eftersom det varken syns riktigt eller känns... Antar att det blir annat efter ultraljudet och när magen börjar likna en badboll. Just nu känner jag mig mest bara sjuk och ur takt.

Jag är trött dygnet runt och huvudet känns alldeles tungt och mossigt. Känner mig lite... "borta" liksom. Dessutom har jag börjar få halsbränna med tillhörande illamående. Inge farligt illamående, men det finns ändå där... Jag som trodde jag skulle slippa!

Idag har jag haft en jobbig dag. Förutom illamående och halsbränna har jag en jävulskt kort stubin. Blir inte arg, mer liksom ledsen och deppig. Hade helst av allt velat ligga kvar i sängen imorse. Men Elias är en mästare på att charmas och locka upp en!

Efter frukosten åkte pojkarna iväg en sväng. Då passade jag på att göra av med den lilla gnutta energi jag hade. Vek tvätt, slängde in en ny maskin, dammsög och lagade lunch tills grabbarna kom hem igen. Sen var jag totalt slut.

Efter lunchen tog vi en liten promenad, det blev även glass i solen! Söndagsmys...

På tidiga eftermiddagen åkte Elias till mamman. Oj vad tomt och tyst det blir på en gång! Men det utnyttjade vi till max den här gången... Både jag och Mattias slocknade i soffan en stund, haha.

Sedan blev det pizza till middag. Gott och onyttigt. Det kom en regnskur ungefär då, men sen sprack det upp så vi åkte och fiskade en sväng. Underbart väder! Vindstilla och kvällssolen som värmde. Dock ingen fisk, men vad gör det?!

Nu är vi hemma och har intagit sofforna. Ska strax hoppa in i duschen, gissa vad som händer sen?! SÄNGEN - som jag längtat hela dagen... Imorgon väntar ännu en ledig dag. Men har ändå lite att göra :-)

en helt underbar grillkväll...

Åh vilken underbar kväll vi har haft. Jag, Mattias, Elias, Anette, Janne, Tom, Frida, Mamma, Pappa, Mormor, Brorsan, Frida och Minnah. Himla trevligt. Och gott... En stor härlig grillbuffé bjöds det på! Dessutom glass med olika tillbehör till efterrätt. Elias åt som bara den! Supergott var det verkligen.

Efter mat, efterrätt och chill på altanen så blev det fotboll och sedan körde vi en kubb-match. Tjejerna mot killarna. Gissa vilka som vann?! woop-woop!

Innan vi åkte hem blev det även allsång på den inglasade altanen. Trots att det var sent för Elias så bara myste han och skötte sig hur bra som helst hela kvällen. Det är aldrig några problem att ha med sig honom, han är så himla snäll och fin! Donar på med sitt och lyssnar på vad som är Ja och vad som är Nej. Han hade nog velat stanna hela natten om han fick bestämma...

Men nu är vi hemma och han somnade snabbt i sin säng. Vi vuxna ska göra detsamma... Trött efter en fantastisk kväll i härligt sällskap! Det måste göras om snarast :-)

bra lördag trots vädret...

Imorse vaknade Elias rätt tidigt igen. Eller nej, nu ljuger jag... Han sov till 07:30 ungefär, så det är lagomt, men det är jag som är trött. Haha! Men det är bara att pallra sig upp det. Väl uppe så brukar jag bli pigg fort.

Mattias skulle iväg en sväng på morgonen. Så jag och lilleman hade liten ensam-mys!

Vi åt gofrukost, lekte lite med tågbanan och sedan tog vi en dusch/bad tillsammans. Skönt att börja dagen med en hårtvätt, man känner sig så pigg och fräsch efteråt.

Sedan var jag tvungen att göra lite nytta. Typ plocka, diska, tvätta, bädda osv. Det tycker Elias är blä-tråkigt... Men det löser vi genom att öppna dörren till uteplatsen. Sedan klär vi på fleece, mössa och stövlar så kan han springa ut och in hur mycket han vill. Det blir många vändor till rummet för att hämta leksaker. Sedan donar han i sin ensamhet där ute. Är så glad att pappa byggde staket och grind till oss så han kan vara där själv!

När jag var klar med mitt och hade hängt tvätten så åkte vi till min mamma. Lek i lekstugan, smoothie-fika och presenter. Dom har varit Sthlm några dagar, mina föräldrar, och med sig hem hade dom supercoola "fotbollskläder" till Elias. Stolt kille eller vad?! Hihi.

Mitt på dagen blev det även en tur till Maxi med min mamma. Elias fick äta korv till lunch där, sedan köpte vi en blomma eftersom vi är bortbjudna på grillat ikväll. Men i bilen på väg hem så var det en viss kille (hmm) som satt och plockade av alla rosknoppar från den fina blomman. Så nu är det bara en liten grön buske kvar av den krukrosen... Haha, skitunge. Jag köpte en ny ros i kruka på Ica här hemma sen. Men Elias ska få ta med sin lilla krukros (utan rosor...) och ge, och så ska han få berätta vad som hänt. Hihi, dom får sig nog ett gott skratt.

Ja, vi är nämligen bjudna till Anette, Janne, Frida och Tom ikväll på grillat. (Min moster m. familj). Mina föräldrar ska också dit, och även kanske lillebror + Flodinfridan. Så det ska bli himla trevligt. Och gott.

Men först ska vi äta god mellis här hemma. En fruktsallad på melon, jordgubbar och ananas. Mmm! Elias ska bara få vakna från sin powernap först :-)

skön lördagsmorgon här...

en nöjd kille med flytväst...

det känns som lördag...

Vad veckan har gått sakta? Man är lite förvirrad av alla lediga dagar... Men det har varit en mysig vecka!

Imorse vaknade Elias tidigare än vad jag ville, haha. Då hämtar man en famn med böcker och en flaska nyponsoppa, så går det att snooza ett tag till medan han läser ;-)

Mattias hade åkt och jobbat, så jag och lilleman fick avnjuta frukosten ensamma. Sedan hade vi lite att stå i båda två. Elias byggde tågbana och jag hand om gårdagens diskberg och plockade med olika morgonbestyr...

På förmiddagen packade vi in oss i bilen och åkte till min mormor Anny. Jag hade ringt och förbeställt våfflor till lunch! Min kusin Frida (lillemans favvo!) var också där. Riktigt mysigt hade vi det. Fast jag vet inte om vi var så trevliga gäster? Vi kom, vi åt, vi bajsade (Elias) och sedan somnade vi båda två i nästan 2 timmar. Oooops! Hihi.

Eftermiddagen spenderade vi hemma. Mattias hade kommit hem han också. Så han åkte och handlade, lilleman spelade datorspel och jag började med maten. Tacosfredag!!! Ännumer helgkänsla blev det när Mattias kom hem med vita rosor från affärn. Lovely!

Efter maten tog vi en promenad till mostra min. Vi lekte med Frida och alla leksakerna. Dessutom fick vi en flytväst till Elias. Perrrrrrrfekt. Vi som hade tänkt köpa en!

Kvällen har bestått av Fredagsmys. En dag i veckan får Elias lite godis, och den här veckan blev det ikväll. Uppskattat! Men en dag i veckan räcker, han blir nämligen himla speedad och sockerhög... Men ikväll har vi alltså myst i soffan med en skål godis framför en film. Imorgon blir det dock vattenmelon till Lördagsgotta! Vet att det kommer vara exakt lika mycket uppskattat som godis, hihi.

Nu fortsätter den här fredagen ett tag till i soffan. Sedan hoppar vi i säng och laddar batterierna inför morgondagen :-)

en mycket bra röddag...

Torsdag och en ledig dag! Här gjorde vi morgon strax innan 8 ungefär, lagom tid. Eftersom vi var hemma alla tre så dukade vi fram "helgfrukost" och njöt länge.

Vid 10-tiden åkte vi in till Maxi (eller maskiiii som lilleman säger) för att fylla kylskåpet.

Där blev vi ett tag, finns så mycket att titta på! På vägen hem köpte vi med oss hamburgare från Mcdonalds. Torsdagslyx... Så när vi kom hem blev det go-lunch!

Direkt efter att vi ätit åkte jag och Elias till stan igen, dags för fotbollsmatch. Roligt tyckte lilleman som hade många att leka med. Min moster och kusin utsågs till favoriter av Elias och skulle följa med överallt, hihi. Själv jobbade jag i kiosken, drack kaffe och hejade på Forsa.

Efter matchen somnade en trött kille i bilen. Sedan fortsatte han sova medan jag bar honom till sängen och klädde av honom. Jobbigt att titta på fotboll och spela fotboll, hihi.

Mattias hade åkt iväg på ett el-jobb, så jag satte igång med maten. Det blev klyftpotatis, sallad och någon slags älggryta. Vet inte vad det blev egentligen, improviserade rejält. Men gott blev det faktiskt. Lite lyxigare än Mcdonalds-lunch...

Efter middagen bestämde vi oss för att åka ut och fiska! Tyvärr ingen fiskelycka... Eller ja, ska man tro Elias så fick han 5 fiskar! Han som inte ens hade krok på sitt flöte, hihi. Men mysigt hade vi det. Nästa inköp blir definitivt en flytväst till lillemannen!

På vägen hem stannade vi och köpte en cykel åt Mattias. En begagnad som vi hade tjingat. Perfekt, nu har vi en varsin cykel till sommarn!

Ikväll fick vi även bevittna att Elias kan lägga sig själv och somna utan att vi ligger bredvid, läser saga osv. Han somnar alltid själv på dagis, men här hemma vill han gärna att man ligger bredvid tills han somnat. Ikväll var han kaxig! Vi skulle stänga dörren och låta honom vara själv tyckte han. Så Mattias gick på toa och jag satt i soffan. OCH HAN SOMNADE efter ett tag! Visserligen i våran säng... Men ändå. Duktig kille! Nog för att det är mysigt att natta honom och läsa saga, men det är ju bra för honom att öva också och inse att han faktiskt kan.

Nu är det hockey som gäller här. Sedan blir det en liten plockrunda och hopp i säng. TrÖtTeR...

Skönt att det är en ledig klämdag imorgon så att vi slipper kliva upp vid 6-tiden. Men hur våran morgondag kommer se ut har jag ingen aning om, en helt ledig och oplanerad dag :-)

vi går väl på långhelg då...

Bra dag! Förmiddagsjobb i lugnt tempo. Mycket planering, men även tid med några goa elever. Fast det var ju självklart skönt att packa ihop och göra helg mitt på dagen. Långhelg dessutom! Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag.

Efter jobbet rullade jag hemåt. Inget speciellt planerat, men visst finns det saker att göra alltid... Städa badrummet och skura bakom toaletten tillexempel. Sånt man gärna skjuter upp till "en annan dag". Plockade lite här och där, vek tvätt och diskade. Sedan kom även Mattias hem tidigt från jobbet. Dusch, göra sig klar, slå in paket och sedan hämta Elias på dagis.

Han blev förvånad när vi kom båda två. Dom satt ute och åt mellis, så vi blev kvar medan Elias mumsade vattenmelon för fullt. Sedan sa vi hejdå och hoppade in i bilen. Vi övar på att sätta ihop 3 ord nu. Pappas röda bil, säger vi. Men Elias flinar finurligt och säger "röda bil" bara. Han kan säkert, för han har ett ordförråd som heter duga! Men hur kul är det att prata på beställning från tjatiga vuxna?!? Daa...

Efter dagis styrde vi mot Bobygda! Där blev vi bjuden på mat och tårta. Elias öven flitigt i bilen på att säga Grattis Farfar - "Gattiiiiiis faowfaj". Men när det var dags att lämna över paketen till honom fick han bara fram lite fnitter, hihi.

Elias fick en rolig stund med farmor, farfar och pappa utomhus. Kottar is the shit... Jag tog hand om köksstök och disk undertiden, så fick dom leka järnet.

Nu är vi hemma sedan några timmar. Elias fick äran att välja säng för inatt, och valde en högoddsare... Sin säng! Visst, han sover ofta och bra i den, men får han välja så blir det mitt emellan oss. Vet inte vad som flög i honom ikväll? "Hörs!" sa han efter godnattpussen och gick in på sitt rum med pappan. "Ja, vi hörs inatt gubben" svarade jag som satt i soffan. Hihi. Du ärå för go!!!

Nu är det hockey i soffan. Tror dock att orken sviker snart. Hur fan ska jag klara av att jobba natt?! Blir faktiskt mer och mer osäker på om jag ska ta detdär jobbet eller inte. Jag är inte ens halvvägs gravid och kan redan få känningar om jag lyfter tungt eller står i konstiga ställningar. Då känns det ju inte så klokt att ta på sig ett jobb där det förekommer just tunga lyft och 14 timmars nattpass... Nej, vi får se hur det blir. Måste ju tänka realistiskt och på alla iblandades bästa.

Skönt med långledigt ska det bli iallafall. Hoppas Elias bjuder på en liten sovmorgon imorgon ;-)

full fart trots ledighet...

Idag har jag varit ledig igen, men det har varit full fart från morgon till kväll känns det som.

Dagen började runt 06:30 då jag vaknade pigg och utvilad. Både jag och Mattias gick upp då, lilleman vaknade han också, men valde att ligga kvar och dra sig en stund. Mys! Vi hörde sen när vi satt i köket hur han hade tagit fram böcker som han låg och läste i sängen, högt och tydligt - hihi.

Mattias åkte på jobbet. Jag och Elias blev klar strax efter 7-tiden, men eftersom vi hade dagis från 8 idag så hade vi ju tid att leka! Vi gick ut i morgonsolen och gick på kottjakt. Efter tjugo minuter ungefär måsta vi dock åka. En ledsen Elias då vi kom innanför dörrarna på dagis... Inge roligt att lämna då, hua. Men vi vet ju att han trivs sååå bra där när det ledsna gått över. Goplupp!

Efter dagislämning skulle jag på ett "möte" i Näsviken hos en dam som jag förmodligen ska jobba hos i sommar. Så jag fick träffa några från min blivande personal och även självaste damen vi är assistent åt. Ska få gå introdagar i början av nästa vecka. Sen får vi väl se hur det blir. Måste ju avgöra om jag klarar av lyften som kan förekomma, samt nattpassen. Kommer ju vara tjock i sommar, haha.

Efter mötet åkte jag till mamma en sväng, sedan var det dags att hämta hem Elias från dagis. Glad kille!

När vi kom hem hade Mattias redan slutat. Dessutom var maten klar! Nu har han briljerat i köket två dagar i rad, wow! Idag fick vi nån slags korvstroganoff, mmm! "God maten" var Elias betyg.

Efter maten blir det "det vanliga". Disk och plock och så vidare. Sedan följde vi med pappan in till Fritidsvaruhuset. Elias var både intresserad och rädd för fiskarna och de små söta marsvinen, hihi.

Kvällen har gått undan... Har tagit redan på tvätt, tvättat och hängt en ny maskin (tom tvättkorg nu!!!), och donat lite. Medan jag donade så åt Elias kvällsfika och sedan badade han med pappi.

Hemma hos sin mamma hade Elias ett bra datorspel som han var jätteduktig på. Så Mattias klickade hem två spel han också, som kom i postlådan idag. Så efter att han hade badat så fick han spela det ett tag. Roligt roligt!

Fast efter ett tag pekade han upp mot nappen som hänger i lampan och sa "sova nuuuu". Gärna!! Så vi skyndade oss att borsta bort tandtrollen! Fyra stycken var det ikväll som jag måsta borsta bort, haha. Sedan sprang han självmant till sin säng och somnade efter några omgångar med Björnen sover. Duktig kille!

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det nog tack och godnatt... Imorgon måste vi kliva upp lite tidigare eftersom jag börjar jobba klockan 8, och ska lämna Elias på dagis innan det. Skönt att jag slutar 12!

På eftermiddagen åker vi till Bobygda. Elias farfar fyller år idag, så vi ska fira honom imorgon! Sedan är vi lediga resten av veckan och helgen, woho :-)

vilken underbar måndag...

Efter en natt med lite sömn för min del, så var jag inte så pigg runt 6-tiden när det var dags att kliva upp. Hade helst sluppit. Men det går så mycket lättare att hjälpas åt på morgonen, så självklart klev jag upp även fast jag var ledig och gjorde Elias redo för dagis. Vet att Mattias gör detsamma när det är jag som skjutsar på dagis. Men när pojkarna hade åkt kröp jag ner under täcket igen och tog igen några timmars sömn!

Sedan vaknade jag till ett underbart väder! Vilken värme! Jag åt frukosten ute i solen och fick sådana härliga sommarkänslor...

När jag precis gjort mig redo för dagen så kom mormor förbicyklandes. Hon frågade om jag ville följa med på en cykeltur. Självklart!

Vi cyklade till Matnäs där vi hade en trevlig stund med några släktingar, gott fika och stekande sol. Vi blev kvar i två timmar ungefär. Sedan cyklade vi hem igen. Så sammanlagt blev det runt 8 km. Härligt...

Grabbarna kom hem tidigt idag! Jag och Elias tog då en promenad upp till Norrvägen. Det är mycket roligare att leka där... En stor gräsmatta, lekstuga, en lekpark precis bakom huset och mycket roligt att titta på. Dessutom kan en annan slappna av mer. Här hemma är det vägar och bilar överallt...

Vi hade riktigt mysigt där hos mina föräldrar. Lek och fika! Sedan ringde Mattias hem oss och sa att middagen var klar. Så vi promenerade hem till en jättegod kasslergryta med ris!

Efter att jag diskat undan så gick vi ut igen. Alla var överens om att vi ville ta vara på det ljuvliga vädret! Vi hade 19,9 grader i skuggan på kvällen. Sommarvärme!! Vi tog en promenad och hamnade sedan i en lekpark. Älskar att vara ute med grabbarna. Älskar att det börjar bli sommar!

När det var dags att gå in och göra sig kvällsklar så fick pojkarna klara sig själva. Jag tog en skön promenad med Carro!

När jag kom in igen hade Elias hoppat i sovtröjan, kvällsfikat, borstat tänderna och fått nappen av pappa. Jag skyndade mig då att ta en dusch/tvätta håret medan han valde böcker osv. till nattningen. Sedan kröp jag och lilleman ner i sängen och läste saga.

Nu är det bara vi vuxna vakna. Jag ska hänga en tvätt som precis snurrat klart. Sedan blir det kvällsfika framför hockeyn!

Imorgon är det jag som skjutsar lilleman till dagis. Har sagt att vi kommer vid 8 istället för 06:30, skönt för Elias med sovmorgon! Sedan ska jag på ett spännande möte. Hoppas på en bra dag :-)

glömma bort, gå vidare...

Vissa människor verkar ha ett fantastiskt liv. Jag bryr mig inte egentligen, men jag blir så jävla irriterad. Visst kan jag förstå till viss del, men resten av skitsnacket köper jag inte.

Bort bort... Nu fokuserar jag på min underbara familj, mina vänner, bebisen i magen och alla som vill dela den spännande resan med oss.

Hoppas du inte är här och snokar. Då känns ju allt ganska pinsamt, ellerhur?

finaste kvällen på länge...

Så kom söndagen. Här hemma tog vi sovmorgon och vaknade till liv med gofrukost och soffmys framför teven.

Sedan fick Mattias myror i brallan, vilket resulterade i att han åkte och fiskade. Själv tog jag mig en tur till A&H och Kjelles. När jag kom hem igen tog jag reda på ren tvätt och donade lite.

På eftermiddagen var vi bjudna på grillat hemma hos mamma och pappa, så jag åkte dit lite tidigare och hade det gött på altanen. När maten var klar kom Mattias också, hiiiiiiimla gott var det. Älskar att grillsäsongen är igång!

Klockan tickade på, och vips så var det dags att hämta Elias! Goplupp vad vi saknat dig...

På vägen hem svängde vi in på IcaMaxi. Det fattades lite frukostgrejer, dessutom fick Elias en keps. Innan vi kom hem blev det ytterligare ett stopp. Norrvägen. Lek i solen hos min mamma och pappa. Vi promenerade även till min farmor och farfar som bor på samma gata. Där fick vi glass och lekte på altanen. Tillslut fick jag nästan dra Elias därifrån, klockan började bli kväll.

Jag tog en promenad med Carro direkt när vi kom hem. Pojkarna hoppade i säng och lilleman hade somnat efter halva boken...

Imorgon blir det dagis för Elias, men bara en kort sväng eftersom jag är ledig. Annars har vi inte så mycket planerat såhär i början av veckan. Vi får se helt enkelt.

Nu ska en trött Sara sova hon också :-)

tankar kring graviditeten...

Godmorgon Söndag! Inatt har jag drömt en massa drömmar om ultraljud och bebisen i magen. Dagen då vi förhoppningsvis får se en levande filur i magen närmar sig med stormsteg... Om drygt 20 dagar är det dags!

Men jag börjar bli mer och mer osäker på om jag verkligen är i vecka 16 nu. Magen som varit rejält svälld (till mestadels av gaser och tarmar såklart) och svår att dölja har nu gått ner litegranna. Och jag känner mig inte alls som det beskrivs för just den veckan.

Både vi och barnmorskan är väldigt osäkra på vilken vecka jag befinner mig i faktiskt. Det beror ju såklart på när jag hade min senaste mens. Men det är lite klurigt... (Ni som inte vill läsa om mens kan sluta läsa här!)

Jag hade mens som vanligt i Januari minns jag. Har haft regelbunden mens som kommit runt samma datum varje månad så länge jag kan minnas. Men i Februari så kom mensen mer än en vecka för tidigt. Blödde väldigt lite i någon enstaka dag. Men jag tänkte inte så mycket på det då. "Oj, en vecka tidigt och lite blod - skönt". Sedan i Mars kom det ingen mens alls, jag köpte ett test och förstod genast varför den inte kommit.

Nu i efterhand har jag förstått att "mensen" jag hade i Februari kan ha varit en nidblödning som kan uppstå då ägget fäster. Jag mådde konstigt under hela Februari (yrsel, kramp i magen osv) men trodde att det berodde på vad jag åt. Jag gick ju efter en slags diet då... Fast det kan ju ha varit mens också. Hur ska vi få reda på det?

Så antingen är jag i vecka 13 eller i vecka 16 nu. Men i och med att man "ska göra" rutinultraljudet innan vecka 20 så utgår vi från att jag är i vecka 16 så att vi inte väntar för länge och det blir för sent.

Så hos barnmorskan är jag i vecka 16. Här hemma känner jag mig som vecka 13. Tokigt!

Antar att vi får leva i denna ovissheten tills vi varit på ultraljudet. Spännande! Samtidigt är jag jätteorolig att det inte ska finnas någon inne i magen. Eller att den lilla har dött och kroppen inte märkt av det. Usch... Så ska man inte tänka. Men det är svårt att inte göra det. Håller tummarna! Tiden får gärna gå fort nu så vi får veta :-)

en rätt trevlig lördag ändå...

Imorse vaknade jag och insåg att jag hade sovit i hela 12 timmar. Ändå var jag lite halvseg och övervägde att somna om... Trött trött trött som vanligt. Men nej. Nån måtta får det vara! Måste visa bebisen i magen att han/hon inte kan styra sin mamma hur som helst, hihi.

Jag gick istället upp och åt frukost, herrn var redan uppe han. När Elias inte är hos oss blir det halvtaskig frukost i soffan. När lilleman är här så dukar vi fram härliga helgfrukostar i köket och njuter länge. Föredrar det sistnämnda...

Efter frukosten kickade jag igång dagen på allvar. Mattias åkte och spelade golf, premiäröppning av banorna idag MED fina greener. Längtas till det blir varma sköna sommarkvällar på golfbanan!

Själv rev jag av sängkläderna, hängde ut täcken/kuddar på vädring och slängde in en maskin tvätt.

Sedan åkte jag iväg en sväng. Träffade mormor och gick på loppis. Det enda jag fyndade var ett par oanvända foppatofflor till Elias för 10 kronor. Dom som annars är såå dyra, haha. På vägen hem stötte jag ihop med Frida och Anette (kusin och moster) som skulle till morfar och fika. Hängde på jag också!

När jag kom hem hängde jag tvätten, slängde in en ny tvätt, dammsög, dammade, torkade golven, torkade av alla köksluckor, städade badrummet och bäddade rent i sängarna. Rent och fräscht. Så nu är det bara att njuta resten av helgen...

Efter att jag städat klart bjöd jag in mig själv på middag hos mor och far. Jag orkade inte laga någon mat idag, dessutom var ju Mattias och golfade och skulle iväg och kolla på ett jobb direkt efter. Mamma hade gjort en smarrig paj, sedan blev det ostkaka till efterrätt. Tur att mamma och pappa finns!! Mattias fick en matlåda hemskickad han också.

Nu börjar det bli kväll, och tröttheten kommer som ett brev på posten. Kanske jag ska börja sova middag så jag orkar hålla mig vaken en liten stund längre om kvällarna? På vardagarna är det väl bra att vara trött och somna i tid, men på helgerna kan det ju vara trevligt att vara vaken en skuss längre...

Ska bädda ner mig i soffan nu alldeles strax. Det smattrar regn mot rutorna och snart börjar hockeyn. Har tänt ljus och ska ta en dusch nu, sedan kan det vara mysigt att ligga i soffan och kura hela kvällen :-)

Oj vad vi saknar ElliPelli här hemma nu...

vill vara pigg en fredag...

Fredag härliga Fredag! Arbetsdagen har gått bra även om den varit lite stimmigare än vanligt. Vi har arbetat på olika håll idag med varsina grupper. Men det har som sagt gått bra! Trivs verkligen!

Efter jobbet åkte jag hem och la mig på spikkudden. Bästa knepet för att lindra huvudvärk.

Sedan förberedde Mattias middagen medan jag tog en varm skön dusch. Vi 3-tiden kom Niklas hit och grillade med oss! Hur gott som helst. Ser fram emot många grillade köttbitar i sommar...

Efter maten åkte vi alla tre till ranschen och slog några bollar. Hmm, jag måste verkligen slipa på tekniken innan jag går årets premiärrunda... Det gick lite sisådär med andra ord.

När vi kom hem diskade jag undan, hoppade i myskläder och.... KRÖP NER I SÄNGEN. Herregud. Klockan var inte mer än runt 17:45 skulle jag tro. Pinsamt! Men jag är så sinnessjukt trött och tycker att sängen är så fruktansvärt skön! Här har jag legat sedan dess. Mattias och Niklas kollar på hockey, och jag ligger och kollar på dom i soffan härifrån sängen. Försöker vara social och starta en konversation ibland. Men jag är så trött så jag bara pratar tok, haha. Får se om jag pallrar mig upp när Sveriges match börjar. Men nja, det känns tveksamt. Mitt i detta trötta elände så tycker jag ju att det är lite mysigt att ligga under täcket och vara tröttis ändå... Fast på en Fredag hade det kanske varit trevligt att vara pigg.

Läskigt hur trött man kan vara utan att ha gjort något jobbigt under dagen. Det är lite läskigt att vara gravid över huvudtaget... Jag känner nämligen inget annat än trötthet och hunger?! Hoppas att allt är okej där inne!

Nej nu ska jag fortsätta att göra det jag gör bäst... VILA/MYSA/SOVA :-)

jag är en tråkig sambo...

Redan Torsdag trots att det känns som Måndag p.g.a den röda dagen mitt i veckan. Klagar inte! Tycker riktigt mycket om helgerna nuförtiden.

Idag har jag jobbat. Vi hade en riktigt slö dag då många av eleverna skriver nationellt prov. Tror vår sista lektion slutade 10:30, sedan hade vi massor av tid till planering, lunch och lite annat. När vi kände oss klara packade vi ihop och tackade för oss.

Resten av dagen har bara rusar iväg. Har inte gjort något vettigt alls, bara vilat i soffan. Förut skulle en sådan eftermiddag ge mig ångest, men i och med graviditeten har jag blivit snällare mot mig själv. Är jag trött så behöver jag vila. Är jag hungrig så behöver jag äta. Spelar ingen roll hur, när, var. Punkt slut.

Nu på kvällen har jag och Mattias varit ute på en liten tur. Först blev det premiär på ranschen där vi slog några bollar. Längtar till sommarens golfkvällar. Håller tummarna för att tjockismagen kommer att tillåta en och annan runda!

Sedan åkte vi massa kringelkrok-vägar och kollade om isarna hade släppt på sjöarna. Självklart min fiskegalna sambos påhitt. Men det var ganska skönt att vara ute i skogen och andas härlig skogsluft...

Nu är vi hemma sedan en timme ungefär, och jag är som vanligt (nuförtiden, hehe) världens tråkigaste sambo! Så fort det börjar skymma ute så ringer min mat-och-sov-klocka. Dags för sängen! Och soooom jag längtar efter den stunden varje dag. Vi som alltid brukar lägga oss tillsammans, nu lämnar jag Mattias själv i soffan riktigt tidigt. Har legat här ett bra tag nu, så snart somnar jag nog. Men det är bra, då är jag pigg på jobbet imorgon!

Har iallafall dörren från sovrummet öppen så vi kan prata och titta på varandra om vi skulle känna för det ;-)

varmt välkommen 1 maj...

En ny härlig månad har börjat. Äntligen är Maj här! Man ser solen, börjar känna värmen och bygger upp förhoppningarna inför en fin sommar.

Idag har jag fått en hel del gjort. Vaknade hos mormor, åt frukost, tog en promenad och sedan åkte jag hem.

Slängde in en tvätt, möblerade om, var ut med fler vinterprylar till förrådet, hängde tvätten ute, rensade ur Elias garderob och även min (Frida, det blev bara tre tröjor som jag ratade, och jag vet att du inte vill ha dom för dom var verkligen uuuwäk!)

Mitt på dagen tog jag cykeln och cyklade ner till fotbollsplanen. Mamma och Anette skulle städa ur kiosken inför premiären! Hjälpte till lite, solade och drack en halv kopp kaffe. Mysigt!

Sedan blev jag bjuden (eller ja, jag bjöd in mig själv) på middag hos mamma och pappa. Gött!!!

Nu på kvällen har jag donat lite här hemma. Har som sagt möblerat om lite i hallen, så det tar ju ett tag innan man blir nöjd... Har även njutit av kvällssolen i soffan på uteplatsen, galet varmt och skönt! Dessutom har det gallrats bland träden här utanför, så nu ser vi ner till sjön mycket bättre. Finfint...

Nyss kom min käre sambo hem från Uppsala! Det blir väl lite soffhäng innan bi kryper till sängs, vi är båda trötta! Imorgon är det back to work som gäller för min del. Längtar faktiskt. Sen så är ju helgen bara två arbetsdagar bort :-)

vill både skynda och njuta...

RSS 2.0