någonting bra i allt "dåligt"...

Vilken härlig pang-start på veckan jag har haft. En lång rolig arbetsdag! Jag blir alldeles lycklig i kroppen av hur bra jag trivs. Lektiorna har verkligen bara avlöst varandra idag, med få korta raster, men jag tycker inte ens det är jobbigt?

Efter sista lektionen var jag bussvakt, sedan blev det lite plock och fix innan jag begav mig hemåt.

Kom hem till ensamheten... Mattias jobbar i Uppsala och Elias är hos sin mamma. MEN, det finns något bra i allt dåligt. Jag bestämde mig för att storstäda så att jag riktigt kan njuta av den rena, fräscha känslan. Hela veckan.

Jag som var (och är egentligen fortfarande) ganska pedantisk av mig har fått släppa efter rejält. Sedan Mattias och Elias kom in i mitt liv har jag insett att ett städat hem endast är nystädat i några timmar. Och så får det vara. Who cares? Det finns så mycket annat som är viktigt. Även om jag såklart vill ha ordning och reda så gott det går. Och ja, jag plockar ihop och snabbstädar på kvällarna, sopar grus i hallen, torkar av borden titt som tätt... Men det är som terapi för mig. DÄRFÖR ska jag nu njuta till 100% av den nystädade känslan när jag är ensam hemma. Men jag vet, att om några dagar kommer jag skita i hur städat det är... Då vill jag bara ha hem pojkarna och vårat "kaos" igen!

Just nu känns det underbart, har fått många bra saker gjorda. Jag har dammsugit, dammat, torkat golven, tvättat/hängt tvätt, torkat av skåpluckorna i köket, betalat räkningar, rivit av alla sängkläder, har slängt in madrassöverdraget och sängkappan i tvättmaskinen och när det har torkat (kanske inte ikväll) ska det bäddas rent i sängarna. När jag är ensam några nätter kan jag göra så, för jag kan ju sova på soffan en natt. Ja som sagt, det finns något bra i allt dåligt. Pojkarna är borta - jag kan storstäda, hihi... Åh, vad fräsch sängen kommer bli sen!

Efter städningen tog jag mig en promenad i solen som tittat fram. Härligt. Nu väntar en myskväll. Har tre lediga dagar framför mig, och det ska bli så skönt :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0