helgpeppen... đŸ™ŒđŸŒ

Precis liksom förra helgen har Ă€ven denna helg levererat sol, mys, umgĂ€nge och andra trevligheter. Vissa perioder (rĂ€tt ofta) har jag bara ryckt pĂ„ axlarna nĂ€r det varit helg. Antingen har jag varit (förĂ€ldra)ledig sĂ„ pass lĂ€nge att vardagar och helger flyter ihop. Eller sĂ„ har jag jobbat en 30-timmars helg medan andra varit lediga. Men nu... Helgerna Ă€r livet! 

Fredagen spenderades pĂ„ hemmaplan med barnen. Det var soligt och fint pĂ„ förmiddagen, sĂ„ vi passade sĂ„klart pĂ„ att vara ute. Elsa sov gott i vagnen medan bröderna bus lekte. Och nĂ€r dom hĂ„ller sams vill man gĂ€rna inte störa i onödan... SĂ„ jag fick helt enkelt sĂ€tta mig i solstolen och hĂ„lla tyst. Inte sĂ„ fy skam det heller! 

Eftermiddagen blev, med risk för att lĂ„ta överdriven, - helt ljuvlig. Men det Ă€r ju SÅ jĂ€kla underbart med dessa ljusa kvĂ€llar, fĂ„gelkvitter och barn som Ă€r som kossor som just slĂ€pts ut pĂ„ grönbete. KĂ€nner mig typ sjĂ€lv som en ocksĂ„. Vill bara vara ute! 

Vi Ă„t tacos till middag, vĂ„r kĂ€ra Tom gjorde oss sĂ€llskap. Sedan skyndade vi oss att röja undan och springa ut pĂ„ grĂ€smattan. Fotboll och kvĂ€llssol. Mattias snickrade lite pĂ„ uteköket, sedan byggde vi Ă€ven ihop studsmattan som fĂ„tt vila hela vintern. Ett ganska anskrĂ€mligt vĂ„rtecken, men ett sĂ€kert sĂ„dant. VĂ„ren Ă€r ju officiellt hĂ€r nĂ€r studsmattorna övertar trĂ€dgĂ„rdarna! Barnen blev iallafall nöjda och hoppade ur sig en massa energi innan lĂ€ggdags. Elsa hĂ€ngde i sin nya vagn, dĂ€r verkar hon trivas. Sedan fick hon sitta pĂ„ trallen vid nya uteköket och dona med lite verktyg. SpĂ€nnande! Hon glömde helt bort att hon var trött, sĂ„ det blev en sen kvĂ€ll för ungarna. 

Lördagen kickade vi igĂ„ng med en rejĂ€l helgfrukost. Extra mysigt. Efter alla morgonbestyr var det dags för Edwin att Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. Jag och Elias följde med och kikade. TrĂ€narna gör verkligen ett hĂ€stjobb med alla dessa 4/5-Ă„ringar som Ă€r överallt och ingenstans, haha. Elias lekte med en klasskompis som ocksĂ„ var dĂ€r och tittade. Dom smet ut och busade i solen, hĂ€rligt! 

Efter trĂ€ningen (som för Edwin gĂ„r ut pĂ„ att försöka bli kompis med alla tjejer) var det dags för lunch. Sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka till sundsvall hela gĂ€nget... 

Jag har sagt att jag aldrig tĂ€nkt Ă„ka till Ikea med barn, men nu bröt jag det rejĂ€lt. Alla tre ungar var med, men det gick ju alla tiders. Vi Ă„kte mest för att vi skulle köpa diskho m.m till uteköket. I vanliga fall brukar vi fixa barnvakt för bĂ„de vĂ„r egen skull, och barnens. Men nu kĂ€nde vi att vi kunde göra det till en mysig familjedag. 

Ikeabesök gick snabbt och smidigt. Har nog aldrig handlat sĂ„ lite pĂ„ Ikea nĂ„ngĂ„ng. Men otroligt nog kĂ€nde jag inte för att slĂ€pa hem en massa mer "skit" efter all urrensning hĂ€r hemma. Ett steg i rĂ€tt riktning! Det enda vi köpte var diskho, blandare, ljus (obligatoriskt), decilitermĂ„tt i stĂ„l, tvĂ„ nya sagoböcker till barnen, haklappar och lampor/batterier. Edwin tyckte det var himla mysigt med alla inredda rum (eller hus som han sa) och ville inspektera vartenda ett noggrant. Ja, alla tre barnen var nöjda och glada. Inget tjat, inget gnĂ€ll och inget "kan vi Ă„ka hem snart". 

Efter ikeabesöket tog vi en fikapaus, och matpaus för Elsa. Sedan var det dags för barnens höjdpunkt... Ett besök pĂ„ Candyworld för att fĂ„ plocka ihop sin egna godispĂ„se. Wow! DĂ€r fanns det godis minsann. Och det var visst morsan som gick mest crazy och fick ihop den största pĂ„sen. 

Barnens höjdpunkt nr 2 blev besöket pĂ„ Toysrus. DĂ€r var det en hel del grejer pĂ„ utförsĂ€ljning, sĂ„ det blev nĂ„gra fynd. Elias köpte nytt fotbollsalbum, en stor box med massa fotbollskort och en blixtenbil till sin samling. Edwin köpte ocksĂ„ fotbollsalbum, en blixtenbil och en liten förpackning med lego. Elsa Ă€lskade att vara inne pĂ„ leksaksaffĂ€ren, hon gjorde sina "glĂ€djelĂ€ten" hela tiden och sprattlade för fullt medan hon tittade sig runt. Till henne köpte vi tvĂ„ pekböcker. Livets första böcker... Babblarna och en annan liten bok. Dom blev verkligen populĂ€ra! 

Innan vi Ă„kte hem lyxade vi till det med Max-mat. MĂ€tta, belĂ„tna och trötta... Elsa var vaken hela tiden vi var i sundsvall sĂ„ hon somnade gott pĂ„ hemvĂ€gen. Grabbarn Ă„t lite godis och kollade pĂ„ sina nya fotbollskort. Och vips sĂ„ var vi hemma! 

KvĂ€llen blev lugn. Barnen donade med sina nya grejer. Elsa tog ett bad. Mattias byggde lite ute och jag poade pĂ„ inomhus. Men klockan tickade ivĂ€g och vi hann inte ens Ă€ta godis innan det var lĂ€ggdags. Eller ja, vi vuxna hann Ă€ta efter att barnen somnat. Men vi var trötta vi med och kom i sĂ€ng rĂ€tt tidigt... 

Söndagen till Ă€ra fick tjejerna i familjen en rejĂ€l sovmorgon. Men vi var trötta dĂ„ en viss liten herre vid namn Edwin höll oss vaken en stund inatt. Vid 04-tiden hörde Mattias nĂ€mligen konstiga ljud frĂ„n vardagsrummet. Och dĂ€r sitter Edwin i soffan och spelar tv-spel... Men det fich han snĂ€llt stĂ€nga av, istĂ€llet kröp han ner bredvid mig och Elsa och var extra myssugen. Skulle pussa pĂ„ lillasyrran hela tiden, sĂ„ tillslut blev hon pĂ„ bushumör. ZzzZZzzz! 

Förmiddagen blev effektiv efter en god frukost och tvĂ„ koppar kaffe. Fram med dammsugaren! StĂ€dade Ă€ven badrummet, torkade golven, vek tvĂ€tt, slet av sĂ€ngklĂ€derna och hĂ€ngde ut tĂ€ckena pĂ„ vĂ€dring. Blev klar lagom till lunchdags, och dĂ„ passade jag pĂ„ att laga bĂ„de lunch och middag samtidigt. Vi skulle nĂ€mligen pĂ„ kalas sen, sĂ„ det var skönt att fĂ„ middagen fĂ€rdig tills vi kom hem sen. 

Vi firade min lillebror som fyllde 26 Ă„r tidigare i veckan. Hipp hurra! En hĂ€rlig eftermiddag med tĂ„rta, trevligt folk, sol och utebus för barnen. Sedan var det otroligt skönt att komma hem till fĂ€rdig mat att bara vĂ€rma pĂ„. 

Elsa sov sin eftermiddagslur ute i vagnen pĂ„ altanen. SjĂ€lv passade jag pĂ„ att börja röja lite i uterummet. Som snart ska byggas om till sovrum. Det blev en helt lass med grejer som Mattias fick bubba ner till garaget, och sen fĂ„r vi gĂ„ igenom noggrannare för att se vad som ska slĂ€ngas/sparas. Skönt iallafall att fĂ„ lite luftigare dĂ€r ute just nu. Även om vi faktiskt inte anvĂ€nder det rummet sĂ„ mycket. Det Ă€r mest ett genomgĂ„ngsrum eller förvaringsrum. SĂ„ att utnyttja det som sovrum i framtiden blir nog bĂ€ttre. Hoppas jag! 

Tidiga kvĂ€llen blev himla trevlig dĂ„ vi fick besök. Först kom Johanna och Ida hit för att hĂ€mta Elias. Men dom stannade lĂ€nge och hann leka ute, dricka kaffe och Ă€ta glass. Även Peter, Elin och LinnĂ©a kom hit. Ännu mer kaffe och trevligt hĂ€ng ute pĂ„ altanen. Tror jag mĂ„ste ta fram dynorna och göra ordning dĂ€r ute i veckan. Det Ă€r ju för tusan maj snart! đŸŒ±

NĂ€r vi blev ensamma igen var det nĂ€stan lĂ€ggdags pĂ„ en gĂ„ng för barnen. Medan Edwin kvĂ€llsfikade tog jag in tĂ€ckena som hĂ€ngt ute hela dagen och bĂ€ddade rent i sĂ€ngarna. Underbar kĂ€nsla! HĂ€ngde Ă€ven en tvĂ€tt och gick den obligatoriska plockrundan. Sedan lĂ€ste vi den nya boken frĂ„n Ikea och pussades godnatt. VuxenkvĂ€llen spenderades i soffan med allt godis som fanns kvar. Vilken lyx-Ă€tar-helg det rĂ„kad bli... Nya tag till veckan! 

Veckans schema Ă€r rĂ€tt tomt, vilket kĂ€nns skönt. Inga möten, inga fotbollstrĂ€ningar, inget bvc-besök eller nĂ„nting. KĂ€nner Ă€ven att jag kan slappna av mer nu nĂ€r jag vet att jag har ett nytt jobb att komma "tillbaka" till efter förĂ€ldraledigheten. Nu kan jag koppla bort jobboron och istĂ€ller njuta fullt ut av de 4 mĂ„nader som Ă€r kvar som mammaledig. HĂ€r ska carpe diem:as! 

(null)

(null)

(null)

(null)

toppenbra torsdag... 🎉

Veckan fortsĂ€tter att rulla pĂ„ och vi försöker njuta av varje dag. Det Ă€r ju SÅ hĂ€rligt med soliga eftermiddagar och barn som busar ute till lĂ€ggdags... 

Onsdagen blev en mysig dag med gammelmormor. Hon kom hit mitt pĂ„ dagen och busade med barnen sĂ„ att jag i lugn och ro kunde duscha och göra mig redo för eftermiddagens möte. Men allra först Ă„kte jag och hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan. Han skulle ocksĂ„ ivĂ€g pĂ„ "Ă€ventyr" med pappsen, sĂ„ dĂ€rför skulle min kĂ€ra mormor passa Edwin och Elsa. 

Elias Ă„kte till tandlĂ€karen och lagade tre hĂ„l. Duktiga killen! SjĂ€lv Ă„kte jag till kommunen för ett möte med chef, personalavdelning och facket. Fick en lista pĂ„ lediga jobb och sĂ„ blev det lite allmĂ€nt prat bara. Vi bokade upp ett möte med en eventuell arbetsplats redan dagen efter. Men nog kĂ€ndes det rĂ€tt tungt nĂ€r jag Ă„kte hem... De flesta lediga jobben inom kommunen Ă€r förskollĂ€rare, lĂ€rare eller undersköterska. Och det Ă€r jag ju inte. SĂ„ valmöjligheterna var obefintliga typ. 

Hur som helst sĂ„ blev det en bra onsdagseftermiddag. Mamma och pappa kom förbi och fikade lite, barnen lekte ute i trĂ€dgĂ„rden till lĂ€ggdags och sedan hade vi en lugn soffkvĂ€ll... 

Idag vaknade jag upp, fortfarande förkyld, men utvilad efrer en bra natt. Elsa sov i sin sĂ€ng enda till 06-tiden och det kĂ€nns verkligen skillnad nĂ€r man fĂ„r sova flera timmar i streck. En hĂ€rlig torsdagsmorgon med kaffe och Edwin-mys. Elsa tog som vanligt sovmorgon. Det mĂ€rks att hon Ă€r min dotter! 

PĂ„ dagens schema stod ett möte med en eventuell arbetsplats. Elsa fick hĂ€nga med, men Edwin hade sĂ„n tur att han fick vara pĂ„ Buspalatset med Carro, Elwira, Emilia, Otilia, Helen, Emil och Isabell medans. Lycklig kille! 

Mötet gick bra, och det visade sig vara en intervju faktiskt. Det var jag inte riktigt beredd pĂ„, men det kanske var lika bra. Det kĂ€ndes bra i hela mig nĂ€r jag Ă„kte dĂ€rifrĂ„n. Elsa skötte sig exemplariskt under tiden, men hon var nog rĂ€tt nöjd nĂ€r vi Ă€ntligen fick rulla mot buspalatset vi med. Bus med kompisar! Och lunch och kaffe, verkligen mysigt. Vi stannade till efrer 12-tiden, sedan var det dags att Ă„ka hem sĂ„ vi hann landa lite innan Elias skulle hĂ€mtas. Och tĂ€nk, dĂ„ dök min kĂ€ra mormor upp helt ovĂ€ntat sĂ„ jag kunde lĂ€mna mina smĂ„ hemma med henne. SĂ„nna smĂ„ grejer kan verkligen underlĂ€tta massor! DĂ„ passade Ă€ven jag och Elias pĂ„ att smita in pĂ„ Röda korset. Gjorde en hel del klĂ€dfynd till barnen! 

NĂ€r vi kom hem ringde min telfon och det var chefen som jag haft möte med imorse. Jag fick jobbet! SĂ„ fantastiskt roligt, skönt och spĂ€nnande. Nu kan jag Ă€ntligen slappna av och slĂ€ppa oron om att bli arbetslös efter sommaren. SĂ„ den 21/8 börjar jag arbeta pĂ„ en dagverksamhet (funktionsnedsĂ€ttning) pĂ„ HĂ„sta. SĂ„ nu gĂ€ller det att damma av sina gymnasiekunskaper! Men det ska verkligen bli intressant och utmanande. Det Ă€r en 100 % tillsvidare tjĂ€nst, och jag fĂ„r fortsĂ€tta med min nuvarande lön vilket kĂ€nns bra. Hipp hurra! 🎉

Eftermiddagen blev extra solig och fin. Var sĂ„ glad och lĂ€ttad... Dessutom kom Elsas nya vagn. SĂ„ himla fin och smidig! Positivt överaskad faktiskt. En skön sittvagn, som enkelt gĂ„r att göra till liggvagn. Verkligen smart! 

Till middag blev det fisk (fastedag för oss vuxna) och sedan gick vi ut allihopa. Jag och Elsa premiĂ€rade nya vagnen, underbar kĂ€nsla. Elias hade fotbollstrĂ€ning, sĂ„ vi gick dit och kollade en stund med Mattias och Edwin. Sedan promenerade vi hemĂ„t i kvĂ€llssolen. 

KvĂ€llen har Ă€gnats Ă„t att duscha, kvĂ€llsfika och mysa lite. Barnen somnade rĂ€tt sent, men vi har ju gjort helg nu sĂ„ dĂ„ fĂ„r man lyxa till det lite! Ska bli sĂ„ hĂ€rligt med en oplanerad helg, men massa feelgood-kĂ€nslor efter den hĂ€r veckan. Sol, vĂ„rvĂ€der och nytt jobb. Blir det bĂ€ttre?! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

glad men lite sjuk... 🙄

Den nya veckan har börjat lite sisĂ„dĂ€r. Att vĂ„ren nu verkar vara hĂ€r för att stanna gör ju under med humöret MEN sĂ„ har jag lyckats dragit pĂ„ mig nĂ„gon slags förkylning... 

MĂ„ndagen kickades igĂ„ng hĂ€r hemma med tvĂ€tt och stĂ€d. Elias var pĂ„ skolan och Mattias jobbade, sĂ„ jag och mina smĂ„ myste pĂ„ sĂ„ gott vi orkade. Jag har dragits med huvudvĂ€rk nĂ„gra dagar, sĂ„ jag har varit tvungen att damma av mina glasögon. Och de hjĂ€lper faktiskt, sĂ„ jag fĂ„r nog börja anvĂ€nda dom lite mer flitigt. 

Min mamma passade pĂ„ att hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan igĂ„r. Det tycker dom Ă€r mysigt bĂ„da tvĂ„, att fĂ„ rĂ„ om varandra en stund. Sedan skjutsade hon hem honom lagom till middagen. Vi vuxna hade fastedag, sĂ„ dĂ„ fick barnen "lyxa" till det med favoritfisken. Fiskpinnar, haha. Men med egengjord potatismos och Ă€rtor till sĂ„ gĂ„r det vĂ€l an! Resten av eftermiddagen hĂ€ngde barnen ute med Mattias och snickrade pĂ„ vĂ„rt blivande utekök. Det blir nog bra! Elsa och jag var ute pĂ„ inglasade altanen vi med och hejade pĂ„. 

Innan vi gjorde kvĂ€ll Ă„kte jag faktiskt upp till mina förĂ€ldrar dĂ€r jag har mitt löpband. Planen Ă€r att ta hem det snart. Edwin följde med mig och myste med morfar medan jag körde ett lĂ€ttare trĂ€ningspass. Mest promenad/jogging. Och tungt var det, men förklaraingen kom senare pĂ„ natten nĂ€r jag vaknade alldeles snorig med halsont... 

SĂ„ idag har det varit en ganska trött och slö dag. Snorig med huvudvĂ€rk. SĂ„ typiskt! Precis lagom tills att livet börjat kĂ€nnas ljust och lyckligt igen liksom. Jag har överlevt den Ă„rliga vĂ„rdeppen. SĂ„ nog överlevar jag detta med.

Vi har mest myst inomhus idag, trots det fina vÀdret. Men nÀr det var dags att hÀmta Elias pÄ skolan sÄ passade vi pÄ att stanna ute nÀr vi kom hem. Mellis ute pÄ trappan och sedan tog vi fram cyklarna. Elias övade pÄ att trampa igÄng sjÀlv pÄ grÀsmattan, men det Àr liiiiiite lÀskigt Àn. Bara att öva vidare! Efter en stund var det dags att gÄ in och börja med middagen...

Eftermiddagen blev himla fin. Jag trotsade min snoriga nÀsa och tog en promenad i kvÀllssolen med Elsa i vagnen. Mattias och Elias var med Edwin pÄ hans fotbollstrÀning, sÄ vi promenerade ocksÄ dit och tittade. Edwin blev glad att se oss! Sedan fick vi med oss Elias pÄ tillbakapromenaden. HÀrlig kvÀll verkligen! NÀr alla var samlade i hemmet igen provade vi att bakade nyttiga chokladbollar bestÄende av dadlar, nötter och madlar m.m. Barnen tyckte det blev sÄ gott och kÀnde nÀstan ingen skillnad trots att de inte innehöll nÄgot socker. Det blir fler gÄnger!

KvĂ€llen har spenderats i soffan med lite kvĂ€llsfika. Men nu Ă€r det lĂ€ggdags för lĂ€ngesen... Imorgon vĂ€ntar ett möte med facket och personalavdelningen pĂ„ kommunen. Framtiden stĂ„r ju faktikst pĂ„ spel i och med att jag för tillfĂ€llet stĂ„r utan jobb efter mammaledigheten. LĂ€skigt!  

(null)

fantastisk helg... ☀

Den hĂ€r helgen alltsĂ„. SĂ„ fantastisk pĂ„ alla sĂ€tt och vis. Förutom den sorgliga nyheten som nĂ„dde oss i fredags, att "Avicii" numera finns uppe bland de andra stjĂ€rnorna pĂ„ himlen... 

Fredagen började med hemmamys tillsammans med barnen. VĂ€dret var pĂ„ topp sĂ„ vi tog Ă€ven en förmiddagspromenad. Elsa i vagnen och Edwin pĂ„ cykeln. Hurra för cykelköpet alltsĂ„! Äntligen kan han följa med utan att hans ben "faktiskt dör pĂ„ riktigt" efter 20 meter. 

Resten av dagen fick barnen spendera hemna hos sin bĂ€sta mormor medan jag utrĂ€ttade en del Ă€rende pĂ„ stan, och faktiskt myste med MIN mormor. Vi trĂ€ffades och tog en snabb fika, sedan hĂ€mtade jag ut Elias trĂ€ningsoverall pĂ„ Intersport. 

Innan jag Ă„kte hem hade jag lite fler punkter att stryka... En helghandling, köpa keps till Elsa, köpa sneakers till Edwin och hĂ€mta en facebookvinst i form av en fotbollströja till Elias. Nu mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ barnen vara fĂ€rdigrustade för vĂ„r och sommar?! 

Till kvĂ€llen kom Tom hit och grillade med oss (mmm) och sedan stannade han över natten. KvĂ€llen blev dock vĂ€ldigt ledsam med tanke pĂ„ beskedet om Avicii’s bortgĂ„ng. Jag trodde inte att det skulle pĂ„verka mig sĂ„ mycket som det faktiskt gjorde. Det Ă€r sĂ„klart alltid sorgligt nĂ€r mĂ€nniskor dör, men jag brukar liksom inte grĂ„ta nĂ€r "kĂ€ndisar" lĂ€mnar jordelivet. Den hĂ€r gĂ„ngen kĂ€ndes det dock vĂ€ldigt tungt. Vi tittade pĂ„ dokumentĂ€ren om honom pĂ„ Svt play (tips!) och sedan var jag rĂ€tt tagen hela kvĂ€llen... Hoppas han fĂ„r vila i frid. 

Lördagmorgonen bjöd pĂ„ sovmorgon. Sedan kom Edwin och vĂ€ckte mig med en massa gos. BĂ€sta starten! Elsa sov hela natten utan att Ă€ta vilket var ett tag sedan sist, sĂ„ det var skönt. 

Efter en mysfrukost var det dags för fotbollstrĂ€ning för Edwin. Vi Ă„kte med Tom som ju hade sovit hĂ€r. En rolig timme med fotboll och bus för lilleman! Tror det hĂ€r kommer bli alla tiders för honom. Han Ă€r noll intresserad av just fotbollsmatcher, men att leka med bollar och samspela med andra Ă€r ju toppen! Sen att han hella jagar sina medspelare Ă€n bollen nĂ€r det spelas match Ă€r ju en annan femma... Det Ă€r underbart att sitta pĂ„ sidan och titta! 

Resten av lördagen spenderades hos barnens farmor och farfar i Bobygda. Mattias bytte till sommardĂ€ck pĂ„ vĂ„ra bilar, medan vi andra höll oss inomhus. Lekte, tittade pĂ„ teve och blev bjudna pĂ„ god middag. 

NĂ€r vi kom hem var det nĂ€stan kvĂ€ll, sĂ„ det blev bad/dusch för hela familjen utom mig som skulle ut och gĂ„ innan. Mitt bland detta "duschkaos"’upplevde jag en enorm lycka. Mattias stod i duschen, jag hade precis slĂ€ngt in en tvĂ€tt och satt med en nybadad Elsa pĂ„ golvet och tittade pĂ„ maskinen. Helt plötsligt kom Edwin ocksĂ„ in i badrummet/tvĂ€ttstugan och kröp upp i mitt knĂ€ och kramades. SĂ„, dĂ€r var vi nu samlade allihopa. Min kĂ€ra livskamrat i duschen och jag med vĂ„ra tvĂ„ Ă€lskade ungar i knĂ€t pĂ„ golvet nedanför. Mina fina barn som faktiskt bott i mig. Nyp mig i armen!  Med dessa fina tankar tog jag sedan en lĂ„ngpromenad. SĂ„ skönt att bara gĂ„ och gĂ„ med bĂ€sta musiken i hörlurarna. LĂ„ta tankarna virvla ivĂ€g. En timmes promenad och en lĂ„ng skön dusch pĂ„ det, aaah. Sedan lĂ„g vi vuxna i soffan efter att barnen hade somnat. En lugn och skön lördag helt enkelt... 

Idag vaknade vi upp till en solig söndag. KĂ€nde direkt att det skulle bli en bra dag, och det blev det verkligen! Ganska snart efter frukosten klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut. Elsa sov i vagnen, Edwin stĂ€dade i lekstugan, Mattias grĂ€vde och planerade vĂ„rt kommande uteprojekt och jag solade en stund. Livet. 

Lagom till lunch kom Elin, Peter och lilla LinnĂ©a hit. Dom hade med sig korv sĂ„ vi startade grillen. Mums! Sedan Ă„kte grabbarna till Byggmax för att köpa lite virke till uteprojektet. Ja, nu ska det byggas utekök tydligen. Mattias idĂ© helt och hĂ„llet, men det blir spĂ€nnande att följa! Kan nog bli mysigt. Även om jag Ă€r mer taggad för det lite större projektet som snart ska inledas... Bygga sovrum av den inglasade altanen. Vi har ansökt om bygglov och vĂ€ntar ivrigt pĂ„ att fĂ„ börja! Iallafall jag som knappt behöver lyfta ett finger. 

Medan dom var pĂ„ Byggmax tog jag, Elsa, Elin och LinnĂ©a en lĂ„ng och hĂ€rlig promenad i solen. Det hade slutat blĂ„sa och var galet varmt. SmĂ„tjejerna sov i sina vagnar och vi mammor kunde gĂ„ och pladdra pĂ„ bĂ€st vi ville. SĂ„ skönt! Vi var nog ute i en timme, och nĂ€r vi kom hem igen stannade vi ute i trĂ€dgĂ„rden en stund till. Glass i solen! Underbart att grĂ€smattan blivit helt snöfri under helgen med. VĂ„rt hus stĂ„r vĂ€ldigt bra till, nĂ€stan pĂ„ en "kulle" liksom. SĂ„ solen nĂ„r överallt och det blir sĂ€llan blött. GrĂ€smattan Ă€r riktigt torr och fin trots all snö som lĂ„g dĂ€r nyss! 

Till middag Ă„t vi köttfĂ€rslimpa som fanns fĂ€rdig i frysen, sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka och hĂ€mta hem Elias. En mysig stund i Strömsbruk med kaffe och lek. Hade med mig en liten present till kommande lillasystern i magen med. Klart hon behöver ett gulligt set frĂ„n mini rodini sĂ„ hon kan matcha med Elsa som har lika! Ska bli sĂ„ hĂ€rligt med Ă€nnu en bebis i vĂ„ra familjer. TĂ€nk att Elias ska fĂ„ sitt fjĂ€rde syskon! Edwin, Elsa, Ida och bebisen i mammas mage. Tre systrar och en bror. För 7 Ă„r sedan "delade" vi bara pĂ„ Elias, och nu har det tillkommit tre (och snart fyra) barn till. Det kunde vi nog aldrig tro dĂ„... TĂ€nk vad livet Ă€r fantastiskt! 

KvĂ€llen hemma har varit bra. SĂ„ mĂ„nga vĂ„rtecken vi kan bocka av efter den hĂ€r helgen alltsĂ„... SommardĂ€ck, vitsippor, tussilago, grillning, snöfri grĂ€smatta, sopade gĂ„ngvĂ€gar och som ikvĂ€ll: utelek enda tilla det var sĂ€ngdags. Ljuvligt. BĂ„de Elias och Edwin var ute med pappsen och snickrade, spelade fotboll och lekte. NĂ€r dom kom in blev det direkt kvĂ€llsfika, dusch och hopp i sĂ€ng. Elsa var vaken lĂ€nge men hon var pĂ„ sĂ„ himla bra humör. Busade och myste. 

Men nu laddar vi för en ny vecka. De sista dagarna i april... Har en del grejer pĂ„ schemat, annars blir vi nog mest hemma och donar. Skulle behöva komma igĂ„ng och rensa ur lite mer hĂ€r hemma! 

(null)

(null)

(null)

(null)




jag klarade det... âœŒđŸŒ

Fastedag nummer fyra Ă€r nu avklarad. Jag fixade det! KĂ€nner mig sĂ„ himla positiv idag. Kaaaan ju ha att göra med solen och vĂ€rmen med. Och att jag har fĂ„tt Ă€ta mat nu... 

Elsa tog sovmorgon imorse och jag lĂ„g gladeligen kvar bredvid henne. Var upp först och gjorde frukost till Edwin och startade kaffebryggaren, sedan kröp jag ner bredvid min varma gosiga bebis. Hon sov nĂ€stan till 09 sĂ„ jag hann slumra till lite jag med, ljuvligt och lyxigt. 

Resten av morgonen bara flöt pĂ„. Jag kĂ€nde mig aningen matt och lĂ€tt illamĂ„ende, men efter kaffe och en liter vatten rĂ€ttade det till sig nĂ„gorlunda. Men det Ă€r ju inte sĂ„ konstigt att kroppen gĂ„r pĂ„ sparlĂ„ga efter fyra dagar utan mat... 

Vid 10:30-tiden kom kĂ€ra gammelmormor hit. Ganska direkt gjorde vi oss redo för att gĂ„ ut i det ljuvliga vĂ€dret. All snö som lĂ„g pĂ„ framsidan igĂ„r hade redan hunnit smĂ€lta bort. Hoppas det gĂ„r undan med resten ocksĂ„... Vi fick iallafall nĂ„gra ljuvliga timmar i solen. Elsa sov, jag satt i solstolen och Edwin byggde snökakor med gammelmormor. Vid lunchtid tog jag ut mat till bĂ„da barnen, sĂ„ dom fick Ă€ta ute. Min mamma kom ocksĂ„ förbi sĂ„ vi vuxna drack kaffe och bara njöt... SĂ„ varmt och hĂ€rligt. Men pĂ„ tidiga eftermiddagen tröttnade lilla fröken pĂ„ att vara ute, sĂ„ vi gick in och myste i sĂ€ngen. Sedan somnade vi bĂ„da tvĂ„ medan Edwin och gammelmormor byggde lego! 

Resten av eftermiddagen har gĂ„tt Ă„t till att rĂ€kna ner timmarna typ... Var sĂ„ sugen pĂ„ att Ă€ta! Men först skulle barnen fĂ„ sitt. Har nog aldrig varit sĂ„ sugen pĂ„ makaroner och köttbullar, haha. Men jag höll ut tills det gott precis fyra dygn, alltsĂ„ 96 timmar utan mat!  Gissa om det var gott med en omelett?! Åh herregud vad ljuvligt. Är sĂ„ stolt över mig sjĂ€lv som fixade detta. Nu vet jag att jag kan! Nu ska jag njuta av god mat (med mĂ„tta) i helgen och sedan gĂ„r jag tillbaka till 5:2 igen pĂ„ mĂ„ndag. Med en kropp som rensats ur och startat om! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)


stor utmaning... đŸ’ȘđŸŒ

En ny vecka har dragit igĂ„ng och dagarna rullar pĂ„ som vanligt. NĂ€stan. Elsa har blivit 7 mĂ„nader, solen har vĂ€rmt mer Ă€n vanligt och jag har tagit mig an en stor utmaning som verkligen Ă€r krĂ€vande... Men jag kommer att klara det, det kĂ€nner jag! 

Jag har utmanat mig sjĂ€lv i en fyra dagars vattenfasta. Vilket alltsĂ„ gĂ„r ut pĂ„ att leva pĂ„ enbart vatten i fyra dygn. Ingen mat, inga soppor, ingenting. Kaffe Ă€r okej (thank god) ocksĂ„ har jag druckit tĂ© och lite lite buljong för att fĂ„ i mig salt. 

Varför denna fasta? För mig handlar det om en nystart, ett sĂ€tt att rensa ur kroppen pĂ„ all skit och börja om pĂ„ nytt. LĂ„ta kroppen vila och fokusera pĂ„ annat Ă€n bara mat. Det Ă€r ju faktiskit sĂ„ att 80% av kroppens energi gĂ„r Ă„t till att smĂ€lta all mat vi Ă€ter. SĂ„ vad hĂ€nder dĂ„ nĂ€r kroppen inte har nĂ„gon mat att smĂ€lta under nĂ„gra dygn? Den fĂ„r tid att vila, lĂ€ka och "starta om" alla organ. 

Hur har det gĂ„tt dĂ„? Jag Ă€r just nu inne pĂ„ slutet av dag tre. Jag har alltsĂ„ inte Ă€tit nĂ„got sedan i söndags. Galet egentligen. Första dagen gick okej. Jag var lite hungrig kring lunch, men sedan försvann hungerkĂ€nslorna helt. Andra dagen var jag inte ett dugg hungrig, utan kĂ€nde mig pigg och frĂ€sch. Tog till och med en promenad. NĂ€r jag skulle sova kĂ€nde jag dock ett litet sug i magen, men det vara det lilla. 

Idag, den tredje dagen, har det varit tufft psykiskt. Inte för att jag varit hungrig, men jag har tĂ€nkt mycket pĂ„ mat. Plus huvudvĂ€rk pĂ„ det. Men det Ă€tgĂ€rdades snabbt med mer vatten (och glasögon). Det gĂ€ller verkligen att dricka massvis med vatten, gĂ€rna 2-4 liter om dagen. Och igĂ„rkvĂ€ll blev det nog för lite vĂ€tska, dĂ€rav huvudvĂ€rken... 

Men jag Ă€r verkligen SÅ imponderad av vad kroppen klarar av. Precis i skrivande stund Ă€r det 24 timmar kvar av fastan, och jag Ă€r som sagt inte hungrig Ă€n. Har alltsĂ„ fastat i över 72 timmar nu. Kroppen har redan tagit alla kolhydrater och en del protein och omvandlat till energi, och nu har den börjat anvĂ€nda fett som energikĂ€lla. Coolt hur allt funkar! 

Jag har orkat med vardagen som vanligt hĂ€r hemma. Även om jag nog dragit ner pĂ„ tempot för att ha den mesta energin till barnen. Jag kĂ€nner direkt nĂ€r det Ă€r dags för mer vatten eller lite vila i soffan. DĂ„ Ă€r det bara att lyssna pĂ„ kroppen! (Skulle jag ha kĂ€nt mig svimfĂ€rdig eller helt slut sĂ„ hade jag sĂ„klart avbrytit fastan). Jag har Ă€ven frusit rĂ€tt mycket, gĂ„r omkring i kofta hela dagarna och virar in mig i en varm filt om kvĂ€llarna.  

Annars har den största utmaningen varit att laga mat till resten av familjen, samt att sitta med vid bordet och titta nĂ€r dom Ă€ter. Baconlindad köttfĂ€rslimpa med feta ost till exempel, det var tufft... Men jag Ă€r stolt över mitt psyke. Vad stark jag Ă€r, det kunde jag aldrig tro! DĂ€remot svĂ€var jag ivĂ€g rĂ€tt ofta och tankarna hamnar pĂ„ olika matrĂ€tter. Vad vore godast att Ă€ta just nu? En macka, mannagrynsgröt, lasagne, pizza, potatismos, köttgryta, yoghurt, omelett, vĂ„fflor eller spagetti och köttfĂ€rssĂ„s? Ja de flesta matrĂ€tter lockar mig nu... 

Tanken Àr att börja Àta lite pÄ torsdagkvÀll. Kanske lite naturell yoghurt för att fÄ igÄng magen, och dÀrefter lite kolhydratfattig kost. Sedan gÄr jag tillbaka till "mitt vanliga" vilket innebÀr att Àta normalt fem dagar i veckan, Àta max 500 kalorier tvÄ dagar i veckan och sedan unna mig godsaker pÄ helgerna. LÀngtar efter att fÄ prova Marabous nya smak!

Livet i övrigt Ă€r inte sĂ„ spĂ€nnande just nu. Vi lunkar pĂ„ i vardagen... Fast Edwin var ju pĂ„ sin första fotbollstrĂ€ning igĂ„r. Mammas stora kille! Det tyckte han var superroligt, och gud sĂ„ duktiga alla 4 och 5-Ă„ringar var. KĂ€nde mig alldeles varm i hjĂ€rtat nĂ€r jag satt och tittade pĂ„. BĂ„de jag och Mattias var dĂ€r. Elsa hade tur att fĂ„ gĂ„ en vagnpromenad med morfar under tiden! 

Annars har dagarna som sagt bara bestĂ„tt av vardagssysslor sĂ„ som tvĂ€tt, stĂ€d och matlagning. NĂ„gon promenad och en cykeltur med Edwin. UtehĂ€ng i den varma solen. Och Ă€ntligen pensĂ©er i krukorna pĂ„ bron! 

Men nu ska jag lĂ€gga mig och ladda för den sista fastedagen. Enligt vad jag lĂ€st om ska det inte vara nĂ„gra problem dag fyra. Idag har varit den jobbigaste dagen för mig, psyket har sviktat lite. Det hĂ€r fixar jag! đŸ’ȘđŸŒâœŒđŸŒđŸ‘ŠđŸŒ

(null)

(null)

(null)

(null)


fin familjehelg... 💛

MEN vilken fantastisk helg vi har haft. En helg som kĂ€nts riktigt lĂ„ng, ledig och avslappnad. En helg utan planer, med vĂ€dret pĂ„ vĂ„r sida! 

Fredagen blev bĂ„de mysig och konstig dĂ„ Elsa sov hemma hos sin mormor och morfar. Men det hade (som jag redan visste) gĂ„tt hur bra som helst. Hon hade gnĂ€llt/grinat tvĂ„ gĂ„nger, och det var pĂ„ natten och morgon nĂ€r hon var hungrig. DĂ„ kommer hennes "fĂ„r jag inte mat nu sĂ„ dör jag-vrĂ„l" som vanligt. Det skriket... Det skĂ€r i öronen nĂ€r lilla dramaqueen Ă€r hungrig minsann! Annars hade hon sovit hela natten, med ett uppvak för mat bara. KĂ€nns otroligt skönt att hon, precis som sin bror, kĂ€nner en enorm trygghet med sina morförĂ€ldrar! 

HĂ€r hemma hade vi ocksĂ„ en bra fredagkvĂ€ll. Elias och Edwin tyckte det var sĂ„ mysigt att fĂ„ somna i vĂ„ran sĂ€ng. Jag sov dock mindre bra nere i fotĂ€ndan, men det var det vĂ€rt. 

Lördagen bjöd pĂ„ sol och vĂ€rme. Äntligen hĂ€nder det lite med all snö som fortfarande ligger som ett tjockt tĂ€cke. Nu ser man Ă„tminstone lite grĂ€s... Det hĂ€rliga vĂ€dret lockade ut oss pĂ„ en liten promenad, hela familjen. Edwin sprang pĂ„ sin balanscykel och Elsa sov gott i vagnen. Elias gick och sprang om vartannat bredvid oss vuxna. En hĂ€rlig förmiddag! 

PĂ„ eftermiddagen fick vi besök av barnens morbor, min kĂ€ra lillebror. Han höll oss sĂ€llskap fram till tidiga kvĂ€llen och hann Ă€ven Ă€ta god hĂ€mtmat med oss. Mysigt. Sedan avslutade jag och Elias dagen med en hĂ€rlig kvĂ€llspromenad. Vi gick in till "byn" och njöt av kvĂ€llssolen. RĂ€tt lĂ„ngt blev det men Elias Ă€r duktig och hade nog nĂ€stan velat gĂ„ lĂ€ngre... Men jag ville hem och hinna klippa Edwin innan lĂ€ggdags med. Äntligen gick han med pĂ„ det. Snygg kille!  

Idag Ă€r det söndag och vi fick vakna till Ă€nnu en solig fin dag. Vi hade absolut noll planer nĂ€r vi klev upp, men efter kaffe och frukost kom vi pĂ„ den ultimata idĂ©en. Köpa cyklar till barnen! 

Det Ă€r faktiskt sĂ„ att varken Elias eller Edwin har haft en egen cykel, nĂ„gonsin. Edwin har nog aldrig cyklat heller, medan Elias har cyklat nĂ„gon enstaka gĂ„ng hemma hos sin mamma med stödhjul. Men nu ska det bli Ă€ndring! Till Elias köpte vi en stor 24 tum cykel, den kommer han kunna ha ett bra tag! Och till Edwin blev det en 16 tum. Och dĂ€r hade vi tur... Hela Hudiksvall köpte cyklar den hĂ€r helgen och den sista cykeln med 16 tum pĂ„ Jula blev sĂ„ld typ tio minuter innan vi kom dit. Men sĂ„ var det en himla snĂ€ll kille vi handlade med, sĂ„ han gick till lagret och hittade fjolĂ„rets visningsexemplar som vi fick köpa för halva priset. Ja tack! En jĂ€ttefin cykel men nĂ„gon liten repa bara. Vi slog sĂ„klart till. Nöjda barn som var taggade pĂ„ att lĂ€ra sig cykla! 

Vi blev bjudna pĂ„ lunch hemma hos mina förĂ€ldrar. Grillade korvar, strips och olika tillbehör. Sedan gick vi ut och skruvade ihop Elias cykel samt pumpade dĂ€cken pĂ„ Edwins cykel. Elsa myste inne med mormor medans... För Edwin gick cykelpremiĂ€ren bra. Han blev stolt över sig sjĂ€lv och konstaterade att det var en vĂ€ldigt bra cykel han fĂ„tt. Elias var nervös. Första gĂ„ngen utan stödhjul, pĂ„ en stor cykel dessutom. Men oj vad duktig han var. Jag sprag brevid och höll i sadeln, men efter en stund vĂ„gade jag slĂ€ppa lite. Sprang bredvid och berĂ€ttade att "nu cyklar du sjĂ€lv". "Vaaaa?!" fnissade en lycklig Elias. SĂ„ höll vi pĂ„ nĂ„gra gĂ„nger fram och tillbaka, sĂ„ han fixade att cykla sjĂ€lv ca 50 meter. Tror det kommer lossna vĂ€ldigt snart för honom, bara vi övar lite! BĂ„da barnen var iallafall vĂ€ldigt nöjda med cykelpremiĂ€ren. Jag Ă€r ocksĂ„ nöjd över att dom Ă€ntligen har en varsin fin cykel. 

NĂ€r vi kom hem igen var vi hĂ€rligt rödblommiga allihopa. Elsa var supertrött och sov i 1,5 timme. Barnen spelade lite tv-spel och vips kom Elias mamma och lillasyster hit. Det blev lite kaffe och lek innan vi sa hejdĂ„. 

KvĂ€llen hĂ€r hemma har varit lugn. Jag och barnen har lekt med duplo medan Mattias Ă„kte ivĂ€g pĂ„ ett snabbt jobb. NĂ€r bĂ„de Edwin och Elsa somnat tog vi vuxna plats i soffan och kollade pĂ„ ett av de nya avsnitten av Morden i Sandhamn. HĂ€rlig söndag! Men nu Ă€r det dags att ladda om för en ny vecka. Klockan har redan slagit över till mĂ„ndag nu (typiskt mig) sĂ„ lite sömn vore vĂ€l bra... Vi har en hyffsat oplanerad vecka, vilket kĂ€nns skönt. Vi tar det som det kommer! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)

fredag igen... 🍿

Veckan kom och veckan gick, ungefĂ€r. En vecka som gĂ„tt fortare Ă€n vanligt kĂ€nns det som. Och Ă€ntligen kan vi nog sĂ€ga att vĂ„ren Ă€r hĂ€r pĂ„ riktigt nu. Den hĂ€r veckan har vi premiĂ€rat med mellis utomhus, utan jackor! 

Som vanligt nĂ€r Elias Ă€r hĂ€r tycker jag att dagarna gĂ„r sĂ„ fort. Han Ă€r ju pĂ„ skolan till klockan 13:30, sĂ„ man kan ju tycka att vi hĂ€r hemma borde hinna en hel del innan han ska hĂ€mtas. Men nej, dessa förmiddagar bara swishar förbi. Tror det Ă€r lite "psykiskt" med, att man blir stressad för att man har en tid att passa. NĂ„vĂ€l, nĂ„gra utrensningsomrĂ„den har vi hunnit jobba oss igenom. Mest i klĂ€dvĂ€g. Tar nya tag nĂ€sta vecka! 

PĂ„ tisdagen hade Elias fotbollstrĂ€ning. Den hĂ€r gĂ„ngen hade jag turen att fĂ„ följa med medan pappsen var hemma med smĂ„syskonen. SĂ„ roligt att titta pĂ„! LĂ€ngtar tills Edwins trĂ€ningar drar igĂ„ng nĂ€sta vecka med, det kan nog gĂ„ lite hur som helst. SpĂ€nnande! 😂

Annars dÄ? Veckan har vÀl mest bestÄtt av vanligt vardagspyssel. StÀdat, tvÀttat och lagat mat. Det oundvikliga... Men jag har Àven sökt förskoleplats till bÄde Edwin och Elsa. Till hösten drar den karusellen igÄng. NÄgot senare för lillasyster, men jag fÄr ÀndÄ panik nÀr jag inser att det bara Àr sju mÄnader dit... Min bebis?

PĂ„ onsdagskvĂ€llen kom min kĂ€ra mamma hit och myste med Elsa medan jag, Mattias, Edwin och Elias Ă„kte ivĂ€g och bowlade. PremiĂ€r för Edwin, och han tyckte det var SÅ kul. Vi var ensamma, förutom nĂ„gra i cafĂ©t, sĂ„ det var riktigt lyxigt. Sedan köpte vi vĂ„rt kvĂ€llsfika dĂ€r och satt kvar en stund, innan det var dags att Ă„ka hem och sova. Verkligen en mysig och rolig kvĂ€ll som storebröderna var vĂ€rda! 

Elias och jag var Ă€ven duktiga och gick ut pĂ„ en promenad/joggingrunda pĂ„ torsdagkvĂ€llen. FrĂ„gade om han ville hĂ€nga pĂ„, och det ville han. Kul! Vi körde lite "intervaller" pĂ„ vĂ„rt vis. Gick ibland, joggade ibland och körde megaallvarlig tĂ€vling ibland. Riktigt imponerad över hur mycket Elias orkade! Men han tyckte nog det var mysigt och kul. Vi hann prata om allt mellan himmel och jord medans. Sedan sa han "fast nĂ€sta gĂ„ng jag kommer hit fĂ„r vi kanske springa pĂ„ onsdagen istĂ€llet sĂ„ det inte krockar med mina nya fotbollstrĂ€ningstider". Han vill nĂ€mligen bli fotbollsproffs, sĂ„ nu har han bestĂ€mt att vi ska ut och gĂ„/jogga en dag i veckan. Bravo! 

Idag Ă€r det fredag, den trettonde dessutom. LĂ€gligt att jag hade en tandlĂ€kartid inbokat. Som upplagt för olycka... Men jag klarade mig Ă€ven denna gĂ„ng. Inte ett enda hĂ„l under mina snart 28 Ă„r. Heja! DĂ€remot fĂ„r jag lĂ€tt tandsten dĂ„ jag har en slags tandstĂ€llning kvar pĂ„ baksidan i nederkĂ€ken. SĂ„ jag har numera börjat gilla tandlĂ€karbesöken nĂ€r jag fĂ„r ligga och blunda och samtidigt fĂ„ tĂ€nderna rengjorda. NĂ€stan lyx! 

Under tiden jag var hos tandlĂ€karen var bĂ€sta gammelmormor hĂ€r med alla tre barnen. Elsa sov och bröderna bus fick Ă€ta god grötlunch. SĂ„ lagom tills att jag kom hem var alla nyĂ€tna/nyvakna och vi kunde klĂ€ pĂ„ oss och gĂ„ ut i solen. Ljuvligt vĂ€der... 

Under eftermiddagen kom mina förĂ€ldrar hit för att hĂ€mta Elsa. Ja, hon ska minsann sova hos sin mormor och morfar för första gĂ„ngen! Mest för att dom har tjatat om det sedan hon föddes typ, haha. Är helt sĂ€ker pĂ„ att det kommer gĂ„ bra. Elsa Ă€r ingen mammig tjej direkt, och sover vĂ€ldigt bra. Somnar alltid sjĂ€lv osv. Men hur jag kommer kĂ€nna ikvĂ€ll vet jag inte... Kanske fĂ„r abstinens?! Fast jag fĂ„r mysa extra mycket med Elias och Edwin istĂ€llet. Vi tre Ă€r nĂ€mligen ensamma hela kvĂ€llen eftersom pappan Ă€r pĂ„ galej med jobbet. SĂ„ vi ska sova allihopa i storsĂ€ngen och titta pĂ„ film och Ă€ta upp allt pĂ„skgodis som Ă€r kvar. Det blir fint! ❀

(null)

(null)

(null)

en ny vecka... ☘

MĂ„ndagen kom och vi Ă€r redan inne pĂ„ Ă„rets femtonde vecka. Det gĂ„r undan minsann... HĂ€r hemma har vi nu "rutinveckan" eftersom Elias kom till oss igĂ„r. Dags att koppla in hjĂ€rnan! 

Men innan helgen avslutades fick vi ett lugnt och bra avslut pĂ„ helgen. En söndag i mysklĂ€der, god lunch och lite internetshopping. Fast bara sĂ„nt som VERKLIGEN behövs. NĂ„ mer krimskrams vill jag inte slĂ€pa hem! Men det blev en hel del i klĂ€d/sko vĂ€g till barnen. Elias garderob behövde fyllas upp pĂ„ flera plan... SĂ„ han vĂ€ntar nu pĂ„ ett par sneakers, ett par gummistövlar, ett regnstĂ€ll och en softshelljacka. Edwin fĂ„r nöja sig med en nya vĂ„rjacka bara, han har sĂ„ mycket skor och klĂ€der att Ă€rva av brorsan! Men just en jacka till vĂ„ren behövdes, sĂ„ det blev en lika softshell som Elias fick. SjĂ€lv vĂ€ntar jag pĂ„ tvĂ„ par nya skor, har just nu bara gummistövlar och vinterkĂ€ngor. GodkĂ€nd shopping med andra ord. 

Söndagseftermiddagen spenderade ute. Edwin, Elsa och jag tog en liten promenad och letade vĂ„rtecken medan Mattias hĂ€mtade Elias i strömsbruk. I vanliga fall brukar vi hĂ€nga med sĂ„ vi fĂ„r trĂ€ffas allihopa, men den hĂ€r gĂ„ngen vĂ„gade jag faktiskt inte eftersom magsjukan hĂ€rjade hemma hos dom förra veckan. Visserligen var alla friska nu och Elias var den sista som hade det i tisdags/onsdags. Men nej, man vet aldrig. NĂ€r Edwin var liten lekte han hos en kompis dĂ€r dom haft magsjuka en vecka innan, tvĂ„ dagar senare var det Edwins tur... Tog det sĂ€kra före det osĂ€kra den hĂ€r gĂ„ngen! 

SöndagskvĂ€llen blev fortsatt lugn. Middag, soffmys och lek. Sedan somnade barnen i bra tid och vi vuxna njöt av tystnaden en stund innan vi ocksĂ„ tackade för oss... 

Idag vaknade vi upp till en ny vecka, mĂ„ndag. VĂ€dret har varit grĂ„tt hela dagen och det var rĂ€tt kĂ€mpigt att ta sig upp imorse. Fastedag dessutom, men det gĂ„r prima. Ska bara komma igĂ„ng med lite lĂ€ttare trĂ€ning snart sĂ„ ska nog detta gĂ„ bra. Jag vill/mĂ„ste hitta tillbaka till min kropp och mitt mĂ„ende innan graviditeterna. Just nu vĂ€ger jag nĂ€stan lika mycket som nĂ€r jag var höggravid med första barnet, vilket sliter enormt pĂ„ kroppen... Sist jag var gravid vĂ€gde jag vĂ€ldigt mycket mer, men jag hann liksom aldrig komma ner pĂ„ "normalt" mellan graviditeterna. SĂ„ nu jĂ€klar! 

Förmiddagen hĂ€r hemma var lugn. Elsa slog till med en lĂ„ngsovning sĂ„ jag hann duscha, spela spel med Edwin, plocka lite i köket, göra lunch till lilleman och sĂ€tta mig i soffan en stund. HĂ€rligt! 

Vid 13:30-tiden hĂ€mtade vi Elias pĂ„ skolan och brummade sedan direkt till stan. Till Lekia, behövde köpa haklapp och nappar till Elsa. Grabbarna blev lovade nĂ„gra förpackningar med fotbollskort. Men det var det enda. Ett snabbt och smidigt besök, med nöjda barn som skötte sig exemplariskt. Hem och fika mellis... 

Eftermiddagen har varit lĂ„ng men lugn. Bröderna har donat med sina fotbollsalbum, lekt lite och spelat tv-spel. Elsa tog ytterligare en lĂ„ngsovning sĂ„ jag hann laga middag i lugn och ro. Korvgryta till barnen (och till lunch för oss, och Mattias lunchlĂ„da imorgon) medan vi vuxna hade sparat kalorier till en omelett. Gott och mĂ€ttande! Man fĂ„r ju Ă€ta ca 500 kalorier under fastedagarna. Jag brukar helfasta fram till 12:00 dĂ„ jag Ă€ter lunch (oftast köttsoppa eller viktvĂ€ktarsoppa ca 85 kalorier) sedan fastar jag till middagen dĂ„ jag Ă€ter nĂ„got med ca 300 kalorier (typ omelett, soppa, kokt fisk, tonfisk osv) dĂ€refter blir det nĂ„got kvĂ€llsmĂ„l pĂ„ ca 80-100 kalorier. En apelsin, ett Ă€gg eller en tunn hĂ„rdbrödmacka med pĂ„lĂ€gg typ. Det kĂ€nns ju sĂ„klart att man Ă€ter mycket mindre Ă€n vanligt, men jag Ă€r faktiskt sĂ€llan hungrig under dessa dagar. Det Ă€r som att kroppen stĂ€ller in sig och blir van. Det galna Ă€r att jag inte Ă€r hungrig nĂ€r jag vaknar upp efter fastedagen heller. DĂ„ brukar jag fortsĂ€tta att helfasta fram till lunch. Sen dĂ€rifrĂ„n Ă€ter jag som vanligt. SjĂ€lvklart inte frossar. Men den hĂ€r metoden passar mig bra. För jag klarar verkligen inte av förbud osv. Nu kan jag Ă€nda unna mig godsaker (med mĂ„tta) pĂ„ helgerna. MĂ„ndagar och torsdagar Ă€r vĂ„ra fastedagar - perfekt innan helgen och efter helgen! 

Barnen somnade tidigt Ă€ven ikvĂ€ll, och vi vuxna har kollat pĂ„ hockey. Typ det enda vi följer live, haha. Även fast BrynĂ€s Ă„kt ur... Jag passade Ă€ven pĂ„ att bestĂ€lla idrottsklĂ€der till Elias. Dagens rensningsomrĂ„de blev nĂ€mligen grabbarnas garderober. Edwin har sĂ„ han klarar sig, men Elias behöver nya trĂ€ningsklĂ€der och sommarklĂ€der. Det senare kan jag nog hitta pĂ„ second hand, men just trĂ€ningsklĂ€der finns typ aldrig pĂ„ tex röda korset. Men jag passade pĂ„ att lĂ€gga en bestĂ€llning hos H&M dĂ€r dom just nu har fotbollsklĂ€der med olika lĂ€nder, villet ligger högst upp pĂ„ Elias önskelista. SĂ„ det blev tvĂ„ fotbollströjor (Sverige och Argentina), tvĂ„ tillhörande fotbollsshorts och tvĂ„ par fotbollsstrumpor för bara 250 kronor med en rabattkupong jag hade. Toppen! Nu Ă€r han rustad för fotbollssĂ€songen... ⚜

Men nu fĂ„r det var lugnt med shopping ett bra tag framöver. Det vi behövde Ă€r nu bestĂ€llt och pĂ„vĂ€g. Nu ska det istĂ€llet rensas ut pĂ„ lite fler stĂ€llen hĂ€r hemma! 

(null)

(null)

lördagspyssel... 😌

Idag Ă€r det Lördag och det var med riktigt trötta ögon den hĂ€r mamman startade dagen. Kan dock inte skylla pĂ„ barnen... RĂ„kade ligga och lyssna liiiite för lĂ€nge pĂ„ en rĂ€ttegĂ„ng jag laddade ner. Jo man Ă€r ju bĂ„de polis och Ă„klagare pĂ„ fritiden. 

Vi hade iallafall en lugn och skön förmiddag. Donade med lite av varje, tog en dusch, myste med barnen och Ă„t en god lunch. Tröttheten försvann! 

PĂ„ tidiga eftermiddagen tog Mattias och Elsa en promenad, dĂ„ passade jag och Edwin pĂ„ att sortera lite leksaker i hans rum igen. Han tycker det Ă€r mysigt och det Ă€r sĂ„ roligt och att verkligen ha tid att sitta och resonera med honom. Mammas goding! Vi kom överens om att rensa ut en del leksaker som inte anvĂ€nds, och istĂ€llet försöka sĂ€lja dem. Och om inte det gĂ„r sĂ„ skĂ€nker vi bort dom. Hans anledningar för att behĂ„lla vissa grejer var sĂ„ roliga... "Men mamma Ă€r du galen? Den hĂ€r kan vi inte sĂ€lja, den köpte jag ju pĂ„ röda korset" OOOKEJ đŸ˜‚

Sedan hade vi sĂ„dan tur att mina förĂ€ldrar kom hit och lagade middag med oss. Eller Ă„t oss. BĂ€sta mamma! Hon hade med sig kycklingfĂ€rs och gjorde en sĂ„ god lasagne av det. Mmm! Sedan blev det lite fika och lek/mys med barnen som Ă€lskar att ha mormor och morfar hĂ€r. Vilken hĂ€rlig eftermiddag vi fick. Tacksam! 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen fick jag ett ryck och tog mig an min kaosgarderob. Vilket verkligen var pĂ„ tiden. Jag har bara öst in plagg dĂ€r och tĂ€nkt att "jag ska Ă€ndĂ„ rensa snart" sĂ„ det gick knappt att fĂ„ igen garderobsdörrarna... Men nu sĂ„. Rensade ut nĂ€rmare 50 plagg (!) och fick dom sĂ„lt pĂ„ facobook för 430 kronor. AlltsĂ„ hur bra?! Men det blir nog en till rensning sĂ„ smĂ„ning om. Sparade vissa plagg "pĂ„ prov" för att se om jag kommer anvĂ€nda dom. Annars var jag rĂ€tt hĂ„rd och rensade ur allt som mest bara ligger. Skön kĂ€nsla! 

Resten av kvĂ€llen bestod av familjehĂ€ng. Utan tv, telefoner och tv-spel. Vi satt uppe pĂ„ Edwins rum allihopa och byggde med duplo. DĂ„ kan Ă€ven Elsa vara med och fippla med alla bitar, och hon ÀÀÀÀlskar att hĂ€nga dĂ€r uppe! Mysig kvĂ€ll. 

Sedan fick Edwin ta en dusch med pappsen innan dom lĂ€ste saga och sa godnatt. Jag nattade en trött Elsa, sedan tog vi vuxna plats i soffan och kollade pĂ„ den nyaste Beckfilmen. Lugn och bra kvĂ€ll. Men nu kallar sĂ€ngen! 🌙

(null)

(null)

(null)

(null)





fredagslistan... đŸ’ƒđŸ»

Fredagen Àr hÀr och vi vÀlkomnar helgen med öppna armar! Alltid mysigt att ha pappsen hemma pÄ dagarna.

Dagens godmorgon: en virvelvind (gissa vem) hoppade upp i sĂ€ngen vid 08:30-tiden. Elsa sov fortfarande men jag lĂ„g vaken och bara tittade pĂ„ henne en stund. NĂ€r Edwin kom vaknade hon och vi lĂ„g och myste en stund alla tre. KĂ€rlek! DĂ„ kom den dĂ€r tanken som slĂ„r mig ibland: tĂ€nk att dom Ă€r mina. 

Dagens besök: gammelmormor kom hit pĂ„ tidiga förmiddagen och hĂ€ngde sedan med oss hĂ€r hemma i flera timmar. Det gillar vi, bĂ„de barnen och jag! 

Dagens lunch: stod gammelmormor för, hon hade nÀmligen med sig en hel hög med pannkakor och det tackar man ju inte nej till. Hurra för pannkakslunch.

Dagens passa-pĂ„: nĂ€r Edwin och gammelmormor leker med lego fĂ„r jag aldrig vara med. DĂ„ Ă€r morsan överflödig minsann... SĂ„ efter att jag lagt Elsa för en powernap lĂ€mnade jag hemmet för en storhandling. SÅ skönt att fĂ„ göra det sjĂ€lv! Fem fulla kassar med mat och skafferivaror. Det behövdes verkligen efter min skafferirensning tidigare i veckan... 

Dagens fynd: pĂ„ vĂ€gen hem frĂ„n ica svĂ€ngde jag in pĂ„ röda korset och fyndade fyra fina plagg till Elsa för 30 kronor. MĂ„ste ha fĂ„tt ett plagg gratis (?) för dom kör oftast 10 kronor plagget dĂ€r. Nu Ă€r 74-garderoben nĂ€stan komplett. Lite sommarklĂ€der som saknas bara! 

Dagens "bra Ă€ndĂ„": passade pĂ„ att stĂ€da huset lite snabbt medan gammelmormor och Edwin var ute och busade. Tanken var ju att vi skulle pĂ„ utflykt idag men himlen var grĂ„ och det stormade nĂ€stan. SĂ„ det blev Ă€ndrade planer! Skönt att Edwin fick en timmes ute-bus iallafall. Och skönt Ă€ndĂ„ att morsan fick dammsuga, tvĂ€tta och stĂ€da badrummet. 

Dagens middag: Mattias slutade tidigt och vi kunde hjĂ€lpas Ă„t att laga middag. Fredag = tacos. Smaskigt! 

Dagens skönaste: efter maten tog jag med mig Elsa i vagnen och tog en promenad, i eftermiddagssolen. Verkligen SÅ efterlĂ€ngtat med ljusa kvĂ€llar och snörfria vĂ€gar. Det har inte blivit mĂ„nga promenader i vinter pga all snö, allt mörker och en viss 4-Ă„rig herre som inte gillar att vara ute och promenera. Nej, dĂ„ dör faktiskt hans ben. Men nu nĂ€r ljuset har anlĂ€nt funkar det ju alldeles ypperligt att ta en promenad med bara Elsa efter att Mattias slutat jobbet. 

Dagens rensning: ingenting nytt alls faktiskt. Bara nĂ„gra prylar jag redan rensat ut som har lĂ€mnat hemma, dĂ„ olika personer hĂ€mtat grejer dom köpt av mig via facebook. Annars har det varit en rensningsfri dag. Nya tag imorgon kanske! 

Dagens goda: jag provade att baka fröknĂ€cke (recept frĂ„n Tove’s blogg) och det blev verkligen SÅ gott. Det kommer jag att göra fler gĂ„nger. Mmm mmm mmm.

KvĂ€llens mys: vĂ€rldens bĂ€sta Tom har varit hĂ€r och busat/myst med oss. Det gillar vi. Annars har det varit lugnt. Trötta barn och trötta förĂ€ldrar... Vi vuxna Ă€ter lite fredagsgott nu och kollar pĂ„ hockey. Men snart blir det hopp i sĂ€ng. Hela helgen Ă€r oplanerad och det kĂ€nns verkligen jĂ€ttehĂ€rligt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


torsdagssysslor... 💭

Det Ă€r lĂ€tt att dras med i det trista aprilvĂ€dret, men vi har gjort vĂ„rt bĂ€sta för att överleva all snö, allt blask och allt det grĂ„a... 

Ja, idag har vi varit lite instĂ€ngda hĂ€r hemma. Snö och regn om vartannat, inget hĂ€rligt vĂ€der för varken barn eller mamma. SĂ„ vad har vi gjort dĂ„? Efter alla morgonsysslor fick Edwin bestĂ€mma dagen faktiskt. Jag hade inte direkt nĂ„gra "mĂ„sten" sĂ„ han fick helt enkelt styra. Med nĂ„gra regler, annars hade han nog velat spela tv-spel hela dagen! 

Till att börja med ville han fortsĂ€tta med sitt legobygge pĂ„ sitt rum. Det passade bra för jag skulle Ă€ndĂ„ lĂ€gga Elsa för en powernap. Sedan passade jag pĂ„ att ta tag i dagens rensningsomrĂ„de. Idag blev det bara nĂ„gra fĂ„ saker som blev urrensade, men det Ă€r alltid nĂ„got. Ett gĂ€ng med sĂ€llskapsspel och en kasse med leksaker fick ryka. Tror det Ă€r viktigt att ligga lite lĂ„gt vissa dagar sĂ„ att jag inte tröttnar. Men steget mot ett mer minimalistiskt liv kĂ€nns nĂ€rmare och nĂ€rmare för varje dag. Jag Ă€r riktigt hĂ„rd mot mig sjĂ€lv och försöker att inte koppla in kĂ€nslor i alla materiella ting. Vi sparar bara det vi behöver och verkligen Ă€lskar. Funkar bra hittills! 

Efter lunchen ville Edwin baka. Bra idĂ© av lilleman! Det blev chokladkakor som blev "king-goda" enligt honom. Jag vĂ€ntar med att smaka tills imorgon, vi vuxna har nĂ€mligen börjat med 5:2-dieten igen och idag har det varit fastedag. 

NĂ€r vi hade bakat skulle lillasyster sova igen. Haha, hon gör inte mycket annat Ă€n att kolla pĂ„ oss hela dagarna och sova. KĂ€nns det som. Men hon Ă€r nöjd med livet och Ă€r oftast glad, sĂ„ hon gillar nog att hĂ€nga med oss och vara med sĂ„ gott hon kan. Medan Elsa sov valde Edwin nĂ€sta aktivitet, som blev sĂ€llskapsspel. BarnAlias blev det. Himla roligt att lyssna till alla hans beskrivningar av det ord (pĂ„ bild) han ska beskriva för mig. Riktigt duktig och finurlig! Sedan har vi Ă€ven suttit uppe i hans rum och sorterat leksaker. Allt var hullerombuller i hans leksakslĂ„dor, men nu Ă€r det hyffsad ordning. Edwin tyckte det var mysigt och blev himla nöjd med resultatet. 

Under eftermiddagen blev det tv-spel för Edwin medan jag donade med middagen. Vi vuxna hade "sparat ihop kalorier" sĂ„ att vi kunde Ă€ta en hyffsad middag. Kokt fisk med broccoli och blomkĂ„l. Edwin ville ha fiskpinnar istĂ€llet, förstĂ„eligt haha. Passade pĂ„ att mixa ihop nĂ„gra portioner till Elsa med. Tog en bit av fisken innan jag saltade till oss vuxna. Mixade sedan fisken med potatis, broccoli, blomkĂ„l, dill, smör och lite vitlök. Hon har tidigare varit vĂ€ldigt skeptisk till burkmaten vi provat, men det hĂ€r verkade gĂ„ hem! Hon bara gapade och gapade, sĂ„Ă„ kul. Första gĂ„ngen hon Ă„t en riktig portion till middag. FĂ„r se hur det utvecklar sig. Jag Ă€r en sĂ„n person som tycker det Ă€r skönt att köra pĂ„ burkmat dĂ„ jag inte alls gillar att stĂ„ i köket. Men Ă„ andra sidan gĂ„r det ju sĂ„ fort att mixa ihop och göra eget. Kanske blir en blandning om fröken tillĂ„ter! 

Efter middagen busade barnen med pappsen (bĂ„da blir sĂ„ lyckliga nĂ€r han kommer hem) och jag smet in i tvĂ€ttstugan. Tog reda pĂ„ tre omgĂ„ngar ren tvĂ€tt. Phew! SĂ„ nu Ă€r det tom pĂ„ tvĂ€ttstĂ€llningen, tomt i torktumlaren och man kan TYP se botten pĂ„ tvĂ€ttkorgen. Hurra! 

KvĂ€llen har varit lugn och mysig. Barnen somnade tidigt och vi vuxna har kollat pĂ„ hockey och druckit te. Det hĂ€nder inte ofta, men under fastedagarna Ă€r det vĂ€ldigt lĂ€mpligt. Är ju mer en kaffemĂ€nniska, men pĂ„ kvĂ€llarna Ă€r det ju faktiskt mysgott med en kopp te. Favoriten Ă€r ingefĂ€ra/citron! đŸ‘ŒđŸŒ

Nej nu Ă€r det dags att sova. Imorgon kommer gammelmormor hit och vi hoppas kunna göra en liten utflykt. Ta med oss fika (Edwins kakor) och bara fĂ„ andas friskluft i nĂ„gon timme. Det behövs efter dessa innedagar... Lite sol skulle inte heller sitta fel. Hoppas! 

(null)

(null)

(null)

(null)





en lĂ„ng grĂ„ dag... ☁

Onsdag och grÄtt, grÄtt, grÄtt. Mer snö ocksÄ. Men den som vÀntar pÄ nÄtt gott...

HĂ€r hemma gjorde vi morgon kring 08-tiden. Fast Edwin var nog uppe lite tidigare, men han brukar morgonmysa i soffan sjĂ€lv en stund. Elsa sov frĂ„n 19:30 till 06:20 utan att Ă€ta, sedan somnade hon om till 08:00. Verkligen en bra natt! Försöker sĂ„ gott det gĂ„r att skippa nattmĂ„let nu, funkar ungefĂ€r 50/50. Ibland blir hon skogstokig om hon inte fĂ„r en flaska ersĂ€ttning och ibland nöjer hon sig med nappen bara. 

Förmiddagen var lugn. Edwin pysslade med sitt och Elsa tittar storögt pĂ„ sin bror. Att hĂ€nga uppe i hans rum Ă€r drömmen enligt henne! Men man blir trött av att leka... SĂ„ vid 10:30-tiden fick hon Ă€ta lite gröt innan det blev en tupplur. En lĂ„ng tupplur faktiskt, enda till 12-tiden. Vore skönt om hon sov lite mer "rejĂ€la" powernaps sĂ„ vi kan korta ner antalet sovstunder per dag... Medan Elsa sov byggde Edwin med lego och jag passade pĂ„ att rensa ur lite mer i köket. Gav mig pĂ„ prydnadssakerna jag haft i ett skĂ„p, rond tvĂ„, och fick ihop ett 30-tal prylar som jag nu har sĂ„lt. Tjoho! Tog Ă€ven tag i skĂ„pet dĂ€r vi förvarar gamla rĂ€kningar, gamla elprylar och annat jox. FörstĂ„r inte varför jag sparat pĂ„ rĂ€kningar frĂ„n 2014 liksom? Nu blev det ordning och reda Ă€ven dĂ€r. Heja heja! 

Annars gĂ„r jag mest och smygkikar i skafferiet nu. Haha, sĂ„ nöjd. Fattar inte varför vi inte anvĂ€nt det som skafferi tidigare?! Men nĂ€r vi flyttade in sĂ„ blev det nog automatiskt en sĂ„nt skĂ„p som fick svĂ€lja sĂ„nt som inte hade hittat nĂ„n plats Ă€n. Och sĂ„ förblev det, tills det blev sĂ„ fullt att det knappt gick att stĂ€nga... Sedan har vi haft "skafferi" i tvĂ„ andra skĂ„p istĂ€llet. Men nu har dom skĂ„pen tömts och allt fĂ„r plats i det riktiga skafferiet. 

Efter lunchen lyckades jag ta en dusch, sedan lockade vi hit mamma pĂ„ lite kaffe. Vi behövde muntras upp en grĂ„ och trist dag som denna! Elsa sov mellan 14:10 och 15:30 (Ă€nnu en lĂ„ngsovning) sĂ„ dĂ„ passade vi andra pĂ„ att bygga pussel och fika. Mysigt. Sedan blev Elsa glad nĂ€r hon vaknade och sĂ„g att mormor var hĂ€r! 

Mattias jobbade extra sent idag sĂ„ Edwin och jag fick Ă€ta middag pĂ„ tu man hand. Det blev lillemans favorit: blodpudding, bacon och lingonsylt. Typ enda gĂ„ngen han Ă€ter en rejĂ€l portion förutom nĂ€r det serveras pannkakor, vĂ„fflor, köttbullar eller hamburgare. DĂ„ Ă€ter han massor. Annars Ă€r han vĂ€ldigt liten i maten just nu... 

Resten av eftermiddagen ensam med barnen gick bra. Edwin gick ut en stund i snöslasket, medan jag och Elsa tittade pĂ„ frĂ„n sovrumsfönstret. NĂ€r han kom in igen fick bĂ„da barnen ta ett bad. Först Elsa och sedan trĂ€ngde Edwin ner sig i baljan efter att hon var klar. Sedan hade jag rena och gosiga barn som Ă„t kvĂ€llsfika/vĂ€lling. Lillasyster somnade runt 20-tiden, dĂ„ hade hon varit vaken sedan 15:30 och bara sovit tvĂ„ tupplurer (lĂ„nga) under dagen. Det verkar som att hon orkar hĂ„lla sig vaken fler timmar i strĂ€ck nu. Liten blir stor! 

Nu sover barnen sedan lĂ€nge och vi vuxna har haft lite soffhĂ€ng. Men nu blir det hopp i sĂ€ng. Imorgon sĂ€gs det att det blir trist vĂ€der igen, sĂ„ lite skönhetssömn kan nog behövas om vi ska orka med ytterligare en grĂ„ dag! 

(null)

(null)

 


prylbanta köket... đŸ‘ŒđŸŒ

Tisdag och strĂ„lande solsken. Hade snön varit borta hade vi nog varit ute hela dagen, men det blir lite meckigt med en liten dam som inte sover sĂ„ lĂ„nga stunder i vagnen. Och att roa en bebis utomhus nĂ€r det Ă€r fullt av snö och blask Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt... Men snart sĂ„. Snart Ă€r vĂ„ren hĂ€r va? 

IstĂ€llet Ă€gnade vi (eller jag) förmiddagen Ă„t att vika ett helt berg med ren tvĂ€tt, samt köra igĂ„ng tvĂ„ nya maskien efter varandra. Ordning och reda i tvĂ€ttstugan, underbart. Edwin pysslade uppe pĂ„ sitt rum med lego, och Elsa stackarn fĂ„r hĂ€nga med morsan nĂ€r hon donar och far fram. Tur hon Ă€r nöjd med det mesta! NĂ€r det var lunchdags tog Elsa en hel timmes powernap, det var inte igĂ„r direkt... SĂ„ jag och Edwin hann Ă€ta lunch i lugn och ro. Sedan förberedde vi oss för att gĂ„ ut nĂ€r lillasyster vaknat. 

En skön stund utomhus fick vi, jag och barnen. Edwin sprayade med sin fĂ€rgflaska i snön (nya favoritsysslan) och Elsa satt nöjd i sin babysitter som vi tog med oss ut. Hon Ă€lskar att titta pĂ„ storebrorsan! Det var riktigt varmt i solen, sĂ„ jag hoppas att snön smĂ€lter undan snabbt nu... ☀

NĂ€r vi skulle gĂ„ in kom Tom och hĂ€mtade Edwin. Han ville lĂ„na med sig honom till stan för att köpa glass och chilla pĂ„ Möljen. Hur mysigt?! Det ville sĂ„klart Edwin. Han fick dessutom Ă„ka helikoptern inne pĂ„ guldsmeden, och köpa en liten bil. Lycklig kille! 

Medan Edwin var i stan lyckades Elsa tajma in det fint med en tupplur. Vad gör morsan dĂ„? River ur alla köksskĂ„p och rensar jĂ€rnet... Och vilken jĂ€kla urrensning det blev alltsĂ„. En hel sopsĂ€ck med saker att slĂ€nga, flera kartonger till Röda korset, tre kassar med plast/glas/metall till Ă„tervinningen och en del saker att sĂ€lja. GALET. Passade Ă€ven pĂ„ att dammsuga ut alla lĂ„dor och torka alla hyllplan. Dammsög Ă€ven hela nedervĂ„ningen för den delen, det blev liksom lite skitigt... Sedan var det roligt att stĂ€lla allt pĂ„ plats igen. Fortfarande för mycket grejer egentligen, men jag ser detta som den första "grovurrensningen" och sedan fĂ„r det bli mer efter som. Men hur hĂ€rligt Ă€r det inte att ha tomma skĂ„p och hyllplan?! Det har typ aldrig hĂ€nt hĂ€r hemma. Vi har ett stort skafferi bredvid kylen/frysen som verkligen varit allt annat Ă€n ett skafferi... VĂ„rt slĂ€nga-in-allt-skit-skĂ„p ungefĂ€r. Men nu Ă€r det förvandlat till ett skafferi utan en massa brĂ„te. Supernöjd.

NĂ€r Mattias kom hem frĂ„n sin fiskedag gjorde vi middag. FĂ€rsk fisk direkt frĂ„n sjön, lyxigt vĂ€rre. NĂ€r vi hade Ă€tit fick grabbarna i uppgift att köra en fullproppad bil med grejer till Röda korset. Skönt att bli av med allt pĂ„ en gĂ„ng! 

Resten av kvĂ€llen har varit lugn. Elsa totalvĂ€grade att sova sin tredje och sista powernap för dagen. SĂ„ hon höll sig vaken mellan 14:45 och 19:30 vilket aldrig tidigare har hĂ€nt. Hon brukar vĂ€l max klara av tre vakna timmar i strĂ€ck. SĂ„ det var en övertrött tjej som skrek bra nog innan hon kom till ro och kunde Ă€ta sin vĂ€lling och sedan somna sött. Edwin var nöjd över att vĂ„r H&M-bestĂ€llning kommit, för dĂ€r gömde sig tvĂ„ stycken Supermario t-shirst till honom. Perfekt för en marionörd. Till Elias blev det nya badbyxor och fotbollsstrumpor. Elsa fick en fin kofta och en vĂ„rig mössa med tillhörande tubscarf. SĂ„ fint sĂ„! 

BĂ„de Edwin och Elsa somnade i bra tid ikvĂ€ll, vi kom lite i ofas under pĂ„skhelgen... Vi vuxna har tittat pĂ„ hockey och kvĂ€llsfikat lite. Men nu ska Ă€ven vi gĂ„ och lĂ€gga oss! 🌙

(null)

(null)




snart vardag igen... 🌿

AnnandagpĂ„sk. En ledig dag med familjen, som innehĂ„llit bĂ„de nytta och nöje. BĂ€sta kombon! 

Morgonen Ă€gnade vi Ă„t att Ă€ta mysfrukost ihop, sedan blev det den vanliga plockrundan. BĂ€dda och dona... Mattias busade sedan med barnen sĂ„ att jag fick rensa lite i hallen i lugn och ro. Dagens projekt. Lyckades skrapa ihop en full sopsĂ€ck med omaka vantar, trasiga jackor och skor med hĂ„l som kan slĂ€ngas. AlltsĂ„, hur sjukt? Plus en halv sopsĂ€ck med ytterklĂ€der efter Elias som kan lĂ€ggas undan tills Edwin vuxit i dom. En behövlig urrensning. Nog för att det Ă€r svĂ„rt att hĂ„lla antalet klĂ€desplagg nere, nĂ€r man Ă€r en familj pĂ„ tvĂ„ vuxna och tre barn. Men det blev betydligt mycket bĂ€ttre nu, nÀÀÀÀstan lite luftigt. 

Jag hade gĂ€rna velat hinna rensa ur lite köksskĂ„p idag med, men jag fĂ„r hejda mig sjĂ€lv. Det kĂ€ndes mer vĂ€rdefullt att umgĂ„s med familjen. Ett "urrensningsomrĂ„de" per dag fĂ„r man vĂ€l vara nöjd med, det lĂ„ter som en bra riktlinje. 

IstĂ€llet blev det kaffe med Peter som kom hit, och bus med barnen. Sedan Ă„kte vi hela gĂ€nget till rusta. Jag har lĂ€nge tĂ€nkt byta ut vĂ„ra soffkuddar dĂ„ jag inte alls trivs med att ha en massa olika kuddar. Det stör mina sinnen, hehe. Men det har liksom inte blivit av... Nu blev det tre nya kuddar inklusive fodral, plus tre andra kuddfodral. Alla i grĂ„tt, tre ljusa och tre mörka. Sedan kunde jag inte motstĂ„ att köpa nya gardiner i ljusgrĂ„tt, har inte trivts med vĂ„ra vita vi haft tidigare. Nu hade jag sĂ„dan tur att kassörskan rĂ„kade missa att slĂ„ in tvĂ„ kuddar (upptĂ€ckte nĂ€r jag kom hem) sĂ„ det blev ett kalaspris för redan billiga grejer! Betalade 350 kronor för fyra (!) gardinlĂ€ngder, tre prydnadskuddar och tre kuddfodral. Ett helt nytt rum liksom, i utbyte mot en massa saker jag rensat ut och sĂ„lt ivĂ€g! đŸ‘ŒđŸŒ

NĂ€r vi kom hem satte jag genast igĂ„ng att dona i vardagsrummet. Bytte Ă€ven ut den röda mattan (som dock Ă€r en favorit) mot en grĂ„, för att det kĂ€ndes med harmoniskt. Blev liksom lugnare och skönare hĂ€r inne nu. 

Under eftermiddagen lagade vi middag och dammsög, sedan ringde vi faktiskt hit barnens mormor och morfar för att fĂ„ lite egentid ihop. En promenad pĂ„ tu man hand. Och barnen fick vĂ€rdefull mormor/morfartid. Win win! HĂ€rligt med en promenad i eftermiddagssolen... Sedan var fulltankade med energi och fick en mysig kvĂ€ll ihop. Elsa har blivit sĂ„ tokig och rolig, hon gör liksom till sig och busar och vĂ€ntar sedan pĂ„ att vi ska skratta. Lilla Ă€lsking, tĂ€nk vad tiden gĂ„r fort. Men det Ă€r ju verkligen sĂ„ (hur klyschigt det Ă€n lĂ„ter) att det kĂ€nns som att hon alltid funnits hos oss. SĂ„ sjĂ€lvklar och sĂ„ Ă€lskad. Precis som sina bröder. Blir tokig ibland nĂ€r jag funderar pĂ„ hur livet innan barnen sĂ„g ut. Vad gjorde man ens?! 

Nu sover barnen sedan nĂ„gon timme tillbaka. Imorgon börjar vardagen igen. Det fĂ„r gĂ€rna gĂ„ undan nu tills snön har smĂ€lt, sedan kan vi vĂ€l pausa tiden en stund? ☘

(null)

(null)

 

en solig pĂ„sk... ☀

PÄskens dagar avlöser varandra och vi Àter godis till frukost, lunch och middag. NÀrÄ. Nog för att det regnat pÄskÀgg över ungarna, men de har inte enbart innehÄllit godis. Och vi har varit duktiga pÄ att dela upp och sparat typ 80 % av allting. Nu finns det lördagsgodis för flera helger framÄt. Om inte morsan Àter upp det förstÄss...

LĂ„ngfredagen spenderade vi utomhus med gammelmormor som kom hit. Mattias var sĂ„klart och anglade. Fast han var nog den enda som anglade helt nyktert och gick all in för att vinna. Vilket han ocksĂ„ lyckades med och drog hem vinstpotten pĂ„ 2500 kronor. 

Vi hĂ€r hemma grundade med en rejĂ€l pĂ„skfrukost (gröt, barnens finmĂ„lade Ă€gg och lite kalla köttbullar) innan vi klĂ€dde pĂ„ oss och gick ut i solen. Eller ja, först fick barnen gĂ„ pĂ„ skattjakt. Gammelmormor hade med sig pĂ„skĂ€gg fyllt med lego-suddigum, ballonger, kinderĂ€gg och lite smĂ„godis. Glada barn! Men sen kom vi Ă€ntligen ut i friskluften hela gĂ€nget. Det var perfekt skare sĂ„ vi kunde ta med vagnen ut pĂ„ tĂ€kten bakom huset. DĂ€r fanns en perfekt pulkabacke och en fin snösoffa. DĂ€r slog vi lĂ€ger. Hade med oss korv, festis, kaffe och bullar. Verkligen ljuvligt! Elsa sov en bra stund i vagnen och grabbarna hade SÅ roligt med gammelmormor som gick all in i pulkabacken. SjĂ€lv myste jag rejĂ€lt i snösoffan och kĂ€nde mig sĂ„ tacksam för allt. 

Efter drygt 2,5 timme tröttnade Elsa och började bli hungrig. Men grabbarna stannade ute en stund lĂ€ngre. HĂ€rligt! Sedan var vi lagomt trötta och möra, lyckades dock ladda om för att Ă„ka till barnens farmor och farfar för pĂ„skmiddag. 

God mat, mer pĂ„skĂ€gg till barnen och mys i soffan. Sedan var det ett trött gĂ€ng som gasade hemĂ„t... In i duschen en efter en, sedan blev det soffmys för hela slangen! 

PĂ„skaftonen inleddes med en skön sovmorgon. Elsa sov frĂ„n 20:30 till 07:00 utan att Ă€ta, dĂ„ fick hon en flaska ersĂ€ttning och somnade om till 09-tiden. SĂ„nna nĂ€tter skulle man ju helt klart kunna leva med, hehe. Efter frukosten gick vi ut hela familjen. Solen har verkligen visat sig frĂ„n sin starkaste sida hela helgen, underbart. Vi gick till pulkabacken igen och hade skojsigt i en timme ungefĂ€r, sedan var det lunchdags... 

Eftermiddagen spenderade vi hos mina förĂ€ldrar. PĂ„skfika och Ă€ggjakt. PĂ„skĂ€gg frĂ„n bĂ„de mormor/morfar och gammelfarmor/farfar. Ja, det blev som vĂ€ntat en hel hög med Ă€gg... Elsa fick livets första pĂ„skĂ€gg hon med. Tre stycken, fyllda med goda frukt smoothies och en liten slant. En slant som fĂ„r gĂ„ till nĂ„gon ny rolig bitleksak tror jag! 

NĂ€r vi kom hem Ă„t vi de sista resterna av pĂ„skmaten. Man ledsnar efter tag, men det Ă€r ju skönt att slippa tĂ€nka ut middagar under en hel helg. Bara att vĂ€rma pĂ„ liksom. Sedan efter maten gjordes det ett litet stĂ€dryck hĂ€r hemma. Hade en hel hög med tvĂ€tt som skulle vikas, och golven var skitiga som bara den... HĂ€rligt att mysa ner sig i soffan sen nĂ€r barnen somnat. Rent och fint, mĂ€tta och belĂ„tna. SĂ„klart med lite godis... Ja, Ă€ven vi vuxna fick en liten "pĂ„skpĂ„se" med godis och lotter av mamma och pappa! 💛

PĂ„skdagen inleddes lugnt med Ă€nnu en sovmorgon. Efter en unge som HATAT att sova som bebis Ă€r det verkligen hur lyxigt som helst med vĂ„r lilla dam som gĂ€rna sover till 09-tiden. Njuuuuuter. Mattias hade kokat kaffe och bröderna bus satt för andra morgonen i rad och byggde lego tillsammans. Ibland kan dom... Tror deras relation bara kommer att bli starkare och starkare ju Ă€ldre dom blir. För just nu Ă€r ju Edwin inne i en intensiv 4-Ă„rsperiod och Elias har liksom kommit in i "skolbarnsstadiet" precis. Det klickar inte sĂ„ bra alla gĂ„nger... Men jag mĂ€rker att ju Ă€ldre Edwin blir, desto mer fĂ„r dom ut av varandra. Hoppet mellan 7 Ă„r och 4 Ă„r mĂ€rks ju rĂ€tt tydligt. Men jag tror att nĂ€r dom typ Ă€r 9 och 6 sĂ„ mĂ€rks det mindre. Hoppas det iallafall, för det Ă€r underbart nĂ€r dom Ă€r vĂ€nner och leker med varandra! 

Hela förmiddagen spenderade vi pÄ hemmaplan. Efter lunchen vinkade vi hejdÄ till Elias, dags för ett pÄsklov hemma hos mamma! Vi andra gjorde oss redo och Äkte till söderhamn. Middag, lek och bus hos vÄra vÀnner! Edwin tyckte det var kul att bÄde Nellie och Ebbe var hemma, de senaste gÄngerna vi varit dÀr har dom varit hos sina pappa/mamma. Men nu var det fullt ös. Oj vad dom hÀrjade och busade, var alldeles rödblommiga och svettiga! Elsa och Linnéa hade fullt sjÄ med att hÀnga med, hihi.

Till middag fick barnen grillad korv och vi vuxna fick grillad flĂ€skfilĂ© med potatisgratĂ€ng och sallad. SĂ„ himla gott. Sedan blev det kaffe och Ă€ppelpaj till efterrĂ€tt, vilken lyx! 

Efter fem timmar av bus rullade vi hemĂ„t, trötta men mĂ€tta och belĂ„tna. En himla trevlig eftermiddag, som hann bli kvĂ€ll innan vi kom hem. Edwin fick ta en dusch och spelade lite tv-spel innan han somnade sött. Elsa fick sin lugg klippt (sĂ„ ojĂ€mt, men sĂ„ behövligt) och sedan fick hon hoppa i pyjamasen och dricka vĂ€lling. Godnatt skatterna! 

Snart ska Ă€ven jag hoppa i sĂ€ng och ladda för en ny dag. Hela familjen Ă€r ledig, sĂ„ det stĂ„r lite hemmapyssel pĂ„ schemat. Dags att rensa i lite kökslĂ„dor och i hallen tror jag... ✹

(null)

(null)



RSS 2.0