en solig påsk... ☀️

Påskens dagar avlöser varandra och vi äter godis till frukost, lunch och middag. Närå. Nog för att det regnat påskägg över ungarna, men de har inte enbart innehållit godis. Och vi har varit duktiga på att dela upp och sparat typ 80 % av allting. Nu finns det lördagsgodis för flera helger framåt. Om inte morsan äter upp det förståss...

Långfredagen spenderade vi utomhus med gammelmormor som kom hit. Mattias var såklart och anglade. Fast han var nog den enda som anglade helt nyktert och gick all in för att vinna. Vilket han också lyckades med och drog hem vinstpotten på 2500 kronor. 

Vi här hemma grundade med en rejäl påskfrukost (gröt, barnens finmålade ägg och lite kalla köttbullar) innan vi klädde på oss och gick ut i solen. Eller ja, först fick barnen gå på skattjakt. Gammelmormor hade med sig påskägg fyllt med lego-suddigum, ballonger, kinderägg och lite smågodis. Glada barn! Men sen kom vi äntligen ut i friskluften hela gänget. Det var perfekt skare så vi kunde ta med vagnen ut på täkten bakom huset. Där fanns en perfekt pulkabacke och en fin snösoffa. Där slog vi läger. Hade med oss korv, festis, kaffe och bullar. Verkligen ljuvligt! Elsa sov en bra stund i vagnen och grabbarna hade SÅ roligt med gammelmormor som gick all in i pulkabacken. Själv myste jag rejält i snösoffan och kände mig så tacksam för allt. 

Efter drygt 2,5 timme tröttnade Elsa och började bli hungrig. Men grabbarna stannade ute en stund längre. Härligt! Sedan var vi lagomt trötta och möra, lyckades dock ladda om för att åka till barnens farmor och farfar för påskmiddag. 

God mat, mer påskägg till barnen och mys i soffan. Sedan var det ett trött gäng som gasade hemåt... In i duschen en efter en, sedan blev det soffmys för hela slangen! 

Påskaftonen inleddes med en skön sovmorgon. Elsa sov från 20:30 till 07:00 utan att äta, då fick hon en flaska ersättning och somnade om till 09-tiden. Sånna nätter skulle man ju helt klart kunna leva med, hehe. Efter frukosten gick vi ut hela familjen. Solen har verkligen visat sig från sin starkaste sida hela helgen, underbart. Vi gick till pulkabacken igen och hade skojsigt i en timme ungefär, sedan var det lunchdags... 

Eftermiddagen spenderade vi hos mina föräldrar. Påskfika och äggjakt. Påskägg från både mormor/morfar och gammelfarmor/farfar. Ja, det blev som väntat en hel hög med ägg... Elsa fick livets första påskägg hon med. Tre stycken, fyllda med goda frukt smoothies och en liten slant. En slant som får gå till någon ny rolig bitleksak tror jag! 

När vi kom hem åt vi de sista resterna av påskmaten. Man ledsnar efter tag, men det är ju skönt att slippa tänka ut middagar under en hel helg. Bara att värma på liksom. Sedan efter maten gjordes det ett litet städryck här hemma. Hade en hel hög med tvätt som skulle vikas, och golven var skitiga som bara den... Härligt att mysa ner sig i soffan sen när barnen somnat. Rent och fint, mätta och belåtna. Såklart med lite godis... Ja, även vi vuxna fick en liten "påskpåse" med godis och lotter av mamma och pappa! 💛

Påskdagen inleddes lugnt med ännu en sovmorgon. Efter en unge som HATAT att sova som bebis är det verkligen hur lyxigt som helst med vår lilla dam som gärna sover till 09-tiden. Njuuuuuter. Mattias hade kokat kaffe och bröderna bus satt för andra morgonen i rad och byggde lego tillsammans. Ibland kan dom... Tror deras relation bara kommer att bli starkare och starkare ju äldre dom blir. För just nu är ju Edwin inne i en intensiv 4-årsperiod och Elias har liksom kommit in i "skolbarnsstadiet" precis. Det klickar inte så bra alla gånger... Men jag märker att ju äldre Edwin blir, desto mer får dom ut av varandra. Hoppet mellan 7 år och 4 år märks ju rätt tydligt. Men jag tror att när dom typ är 9 och 6 så märks det mindre. Hoppas det iallafall, för det är underbart när dom är vänner och leker med varandra! 

Hela förmiddagen spenderade vi på hemmaplan. Efter lunchen vinkade vi hejdå till Elias, dags för ett påsklov hemma hos mamma! Vi andra gjorde oss redo och åkte till söderhamn. Middag, lek och bus hos våra vänner! Edwin tyckte det var kul att både Nellie och Ebbe var hemma, de senaste gångerna vi varit där har dom varit hos sina pappa/mamma. Men nu var det fullt ös. Oj vad dom härjade och busade, var alldeles rödblommiga och svettiga! Elsa och Linnéa hade fullt sjå med att hänga med, hihi.

Till middag fick barnen grillad korv och vi vuxna fick grillad fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Så himla gott. Sedan blev det kaffe och äppelpaj till efterrätt, vilken lyx! 

Efter fem timmar av bus rullade vi hemåt, trötta men mätta och belåtna. En himla trevlig eftermiddag, som hann bli kväll innan vi kom hem. Edwin fick ta en dusch och spelade lite tv-spel innan han somnade sött. Elsa fick sin lugg klippt (så ojämt, men så behövligt) och sedan fick hon hoppa i pyjamasen och dricka välling. Godnatt skatterna! 

Snart ska även jag hoppa i säng och ladda för en ny dag. Hela familjen är ledig, så det står lite hemmapyssel på schemat. Dags att rensa i lite kökslådor och i hallen tror jag... ✨

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0