första snön ❄️

(null)

Hej och hå. Söndag igen! Allt rullar på som vanligt och det har inte hänt speciellt mycket under veckan som gått... Vanlig hederlig vardag. 

Elias har kämpat på i skolan, sista veckan innan höstlovet. Dom har har skolfotografering och speldag med fika bland annat. Det minns man ju själv, dom dagarna var toppen! Edwin har varit på dagis sina tre dagar. Även han kommer att få ett höstlov till veckan och vila upp sig hemma med pappa och lillasyster. Ladda upp lite inför den riktiga förskolestarten.... För om någon vecka är det 07:30-16:20 som kommer att gälla, hela veckan lång. För både Edwin och Elsa. Förstår ni vilken ångest?! Elias har blivit beviljad skolskjuts, på egen önskan. Så han kommer iallafall att få komma hem tidigt på dagarna. Men då blir han ju plötsligt storkille och får klara sig ensam i någon timme. Blir en stor omställning för oss alla i november! 

Annars har inte veckan innehållit något speciellt. Eftermiddagarna har sprungit iväg, men jag har försökt spendera så mycket tid som vanligt med barnen efter jobbet. Golvlek, filmmys, pussel och läxläsning. Vi har även skruvat upp en del hyllor och fixat lite mer i Elsas rum! 

(null)

(null)

(null)

I fredags var jag så trött att jag höll på att gå under. Har ju varit förkyld hela veckan och så har vi en del krångel på nätterna nu då Elsa verkar få alla tänder på en gång. Inte roligt... Egentligen skulle jag ut med jobbet på fredagkvällen, men det gick helt enkelt inte. Tråkigt men sant. En kväll i soffan med tidig sänggång var precis vad min kropp och mitt huvud behövde. 

Fast innan fredagsmyset i soffan började hann jag och Edwin åka till stan en sväng. Hade lovat att handla halloweenprylar till hans kalas. Yes, det blir ett hemskt spöktema även i år. Skillnaden är bara att han nu fyller 5, helt galet... 

En mysig shoppingeftermiddag blev det iallafall, och vi kom hem med mycket hemska och läskiga saker! Sedan blev det som sagt soffhäng och mys resten av fredagen.

(null)

På löragen vaknade vi upp till den första snön! Mysigt, men lite väl tidigt kan jag tycka. Tur vi bytte till vinterdäck i början av veckan. Elias och Edwin blev iallafall överlyckliga och skyndade sig ut direkt efter frukosten. Elsa tittade avundsjukt på genom fönstret.... Morsan hade nämligen en hel del och stå i på förmiddagen, och pappsen var på älgjakt. Så hon fick snällt hjälpa till att tvätta och bädda rent i sängarna. 

Efter lunchen packade vi in oss i bilen, jag och kidsen. Första stoppet blev på Röda korset. Där fynde jag lite tröjor till Elsa. Sedan for vi vidare mot barnens farmor och farfar i Bobygda. Deras faster Kicki var också på besök och ville bjuda oss på middag. Gott gott! 

På lördagskvällen tog jag med mig Elias och Edwin på spökvandring på nansta golfbana. Det var anordnat av ryttarföreningen och det var verkligen sjukt bra ordnat. Blev imponerad. Däremot stod det att det var från 4 år, men jag kan ju säga att även jag hoppade till när vi gick där i mörkret och stötte på häxor, troll, clowner och allt möjligt. Elias tänkte inte följa med först, men ångrade sig och följde med. Så modigt! Han gick och sa "åh herregud, åh herregud" hela tiden. Men han koncentrerade sig på bokstavsjakten som vi fått, så då gick det bra. Vid varje "station" vi kom till fanns en bokstav, som bildade en lösenord som gav oss fika på slutet. Det skötte han! 

Jag var ganska glad att våra släktingar från matnäs också var där och att vi kom ikapp deras grupp. För att gå själv i skogen är jag inte direkt förtjust i... Men det var verkligen en upplevelse! Och barnen var i extas när vi kom hem. Coolt och läskigt på samma gång! 👻

(null)

Men inatt var det coola borta och det läskiga tog över... Först kom Edwin ner och grinade pga mardrömmar. Någon timme senare kom även Elias ner och grinade för att han hade drömt något hemskt. Det har inte hänt på år och dar att någon av dom kommer ner och vill sova med oss, men den här spökjakten blev nog lite för mycket... 

Så imorse var vi trötta när vi vaknade. Dessutom ställdes ju klockan om, så det blev lite förvirrat med tiden där ett tag. Elsa sov iallafall till 06:45 så det var ju egentligen sovmorgon om man räknar sommartid. 

Idag var Elias bjuden till sin kompis Petter på kalas. Det började klockan 11, så mamma var snäll och kom hit och passade Edwin och Elsa medan jag skjutsade honom. Det var ju liksom mitt i Elsas sovtid, och Mattias var iväg och jobbade. Medan mamma var här kunde jag passa på att göra lite nytta. Hon tog en vagnpromenad med lillan så jag fick dammsuga, torka golven och städa badrummet. Verkligen behövligt! Ligger efter med så mycket just nu, men det är bara att blunda, andas och ta lite i taget... Nu blev det iallafall lite ordning här hemma. Hämtade sedan en nöjd Elias som haft roligt på kalaset! 

Resten av eftermiddagen har varit lugn... Barnen har varvat lek med tv-spel och pyssel. Sådär lagom söndagslunk. Själv har jag gjort en beställning på vinterkläder till alla tre ungarna. Phew! 

Elias täckbyxor var alldeles för slitna för att hålla en säsong till. Så det blev ett nytt set med jacka, täckbyxor och handskar till honom. Även nya vinterstövlar med ullsulor. Det blir nog bra! Edwins overall börjar bli lite sliten i rumpan den med, så den får nog duga som extraoverall i vinter. Så till honom blev det en ny overall, ny mössa, vantar och ullsulor till vinterskor som han fått ärva av Elias. Elsa har redan en overall och vinterskor, men hon behövde en vintermössa, vantar och halskrage. Så nu är dom redo för vinterlek alla tre! 

(null)

(null)

(null)

Känns skönt att vara redo för kallare väder, även om det svider i plånboken... Lyckades dock hitta väldigt bra rea och dealer så summan för alla dessa vinterplagg blev ca 1400 kronor så det är ju ändå bra till 3 kids! 

Vi har även vinkat hejdå till Elias som nu ska ha en mysig höstlovsvecka hos mamma. Vi andra laddade upp för 50 och 20-årsfirande av min moster och kusin. Alltid lika trevligt att träffas och fika, umgås och bara mysa. 

Men nu är det snart godnatt här hemma. Vi alla är trötta efter nattens kaos och vintertiden som dragit igång. Barnen somnade tidigt, helt slutkörda... Dags att ladda för en ny vecka! 

(null)

(null)

tredje gången gillt 🕺🏻

Åter igen har en vecka bara försvunnit. Hinner liksom inte stanna upp och känna efter, dagarna bara avlöser varandra och jag har typ bara måndag och fredag i mitt huvud... Hoppas att vi kommer in i en fungerade vardagslunk snart. Utan renoveringar här hemma och "kompisjobb" på bortaplan för Mattias del. För det är vad vår vardag har handlat om nu den senaste tiden! 

(null)

Hur har vår vecka annars sett ut då? Jobb såklart för min del, och dagis tisdag till torsdag för Edwin. Dom hade gjort en utflykt till Mulle Meck en dag, gissa om lilleman var lycklig?! 

Efter jobbet har jag "bytt av" Mattias och spenderar eftermiddagarna med barnen medan han har jobbat med diverser olika saker. Som sagt, snart hoppas jag på lugn och ro och lite mer familjeliv... Men vi har haft det bra ändå. Vi har pysslat på med lite av varje. Utelek, innemys och det obligatoriska tvätta, städa och dona! 

(null)

(null)

På kvällarna har jag varit trött, så det har blivit tidig sänggång. Trots det har jag varit förbannat trött på mornarna med... Men det visade sig att en förkylning var på gång. Kände mig helt sänkt på onsdagskvällen, men ingen feber som tur var. Så jag höll ut med min snoriga näsa och kämpade hela arbetsveckan ut. En ganska krävande vecka med både lönesamtal, besök på annan verksamhet och allmänt "tungrodd" stämning. Ibland är det så... Men då är det tur att arbetskamraterna är sjukt härliga! 

I helgen har jag knappt sett röken av han jag bor med. Häcken full med jobb! Jag som varit/är förkyld hade gärna tagit det lite lugnt och försökt vila lite extra, men ensam med två huliganer blir det lite svårt... Trots det har allt gått bra. 

Igår hade vi en loppisdag med gammelmormor. Så mysigt! Fyndade pyjamaser till Elsa och två vägghyllor till hennes nya rum. Billiga och perfekta! Edwin hoppade jämfota av lycka när han hittade fotbollskort och album. Det köpte han till sig och brorsan! Mormor bjöd på donken-lunch också innan vi rullade hemåt igen. 

Kvällen blev sedan lugn här hemma. Brynäs på teven (Mattias åkte ner och tittade live) och en massa lördagsgodis. Myspys! När barnen somnat hade jag soffan för mig själv och tittade på Så mycket bättre. En härlig kväll. 

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen på besök. Hade inga planer för dagen alls när vi vaknade. Ja förutom Mattias då, han skulle iväg och jobba från morgon till kväll... Kände lite suck och stön först, men sen gav jag mig fasen på att göra dagen till en bra dag. 

Bjöd hit Carro och Elwira, hade en plan om att flytta ut sovrummet till vårt nya rum, men det avslöjade jag ju inte för Carro innan. Det gäller att vara smart. Mutade henne med kaffe och snus, sen var hon med på mina planer! 

Vi flyttade alltså vår säng till det nyrenoverade rummet. Och så flyttade vi in den gamla kökssoffan till Elsas rum. Den ska vi göra till en säng till henne så småning om, så den får helt enkelt stå där tills det blir aktuellt. Den kökssoffan är ifrån min gammelmormor och gammelmorfar så det känns ju extra kul att Elsa ska sova i min gammelmormor Elsas gamla kökssoffa! 

Rummen blev jättebra. Tack min älskade vän för hjälpen! Annars hade det nog dröjt en vecka till... Edwin, Elsa och Elwira härjade loss och lekte/bråkade som vanligt. Vi vuxna hann dricka kaffe, luncha med barnen och snacka lite strunt. En bra förmiddag! 

(null)

Eftermiddagen blev lugn. Gammelmormor kom hit och åt middagen med oss. Jag dammsög och plockade med lite av varje... Sedan var det dags att åka till strömsbruk och hämta Elias. Där blev det som vanligt kaffe, mys med Agnes och lek för dom större barnen. Mormor stannade här hemma med Elsa under tiden. Guld värt, så hon inte skulle somna i bilen... 

Kvällen här hemma har vi ägnat åt att skruva upp hyllor i Elsas rum och satt upp nya gardiner som jag och Edwin köpte idag innan vi åkte till strömsbruk. Rosa gardiner (!) till och med. Det trodde jag aldrig... Men rosa och grått är ju faktiskt fint ihop. Och färgen är väldigt dov, svårt att fånga den rättvisa färgen på bild dock. 

Mysigt rum fick hon iallafall, vår lilla prinsessa. Men det är inte riktigt klart än, en del småfix kvar. Fast det är ett rum nu iallafall, hennes egna. Och vi vuxna ska sova premiärnatten i vårt nya sovrum inatt. Spännande! Detta är det tredje sovrummet vi avverkar i detta hus. Tredje gången gillt, ellerhur? Känns hur som helst riktigt skönt att vi är färdiga med den här renoveringssvängen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

sommar i oktober 🍂

(null)

Helgen kom och bjöd på riktig sommarvärme! Riktigt härligt väder, även om jag faktiskt börjar längta efter mer kyla nu. Frost och krispig luft, eld i kaminen och rosiga kinder på barnen... 

Fredagen var en riktigt trött dag på jobbet. Jag var trött även fast jag bara jobbat tre dagar denna vecka. Men fredag är liksom fredag, kroppen känner det. Turligt nog gick dagen väldigt fort och vips var det fredagsfika och hemgång! Jag åkte då raka vägen till Strömsbruk för att hämta Elias. Det blev såklart lite kaffe och bebismys med. Mysigt! 

Väl hemma kickade vi igång fredagsmyset. Mattias hade beställt en stor pizza som vi högg in på, sedan blev det fredagsgodis och tv-mys för hela slanten. Som sig bör! 

(null)

Lördagen spenderade jag och barnen ensamma den mesta tiden. Mattias var i Bobygda och slaktade/delade kött. Vi här hemma började dagen lugnt... Pysslade på med lite av varje medan barnen lekte fint. Elias och Edwin lekte på övervåningen hela förmiddagen, sedan gick dom ut och spelade fotboll. Elsa hjälpte mig med lite tvätt och städ. På hennes sätt, vilket innebär att stänga av dammsugaren stup i ett... 

På eftermiddagen åkte jag och kidsen till Bobygda också. Vi var bjudna på middag! Det var länge sedan vi åt älgfärs nu, så det kändes extra lyxigt att få äta en god köttfärssås på färskt älgkött. Gott gott! 

Barnen passade sedan på att utforska logen hos farmor och farfar, spännande. Sedan rullade vi hemåt och laddade för lördagsmys. Alla ungar in i duschen, en efter en. Sedan tittade vi på film och åt lördagsgodis. Men barnen var trötta och somnade rätt tidigt. Vi vuxna fortsatte soffhänget ett tag, enda tills jag däckade och vaknade helt förvirrad någon timme senare... Förlyttade mig till sängen och somnade om på stört.

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen på besök. Jag och barnen gjorde morgon vid 07-tiden medan pappsen fick lite sovmorgon. Kaffe, frukost och en väldigt lugn förmiddag... Mattias åkte iväg på lite jobb, grabbarna lekte ute och Elsa har mest hängt i mina ben. Lite extra trött och gnällig idag. Men hon var nog väldigt trött, för efter lunchen tvärslocknade hon och sov i nästan två timmar! 

Då passade jag på att ligga i soffan och titta på några Greys-avsnitt faktiskt. Välbehövlig vila! Har haft dov huvudvärk hela dagen, så jag har varken haft lust eller ork med nånting... 

På tidiga eftermiddagen åkte vi iallafall till min farmor och farfar och hälsade på. Farmor fyller tydligen år imorgon, men det hade jag helt glömt bort. För mycket i skallen?! Får åka dit med en blomma eller något imorgon efter jobbet... Men vi hade iallafall en mysig eftermiddag med fika och bus ute i solen. Ja jises vilken sommarvärme vi haft idag! 

(null)

(null)

(null)

Resten av söndagen har varit väldigt lugn. Jag fick lägga mig och vila bort huvudvärken en stund medan resten av familjen åt middag. Det behövdes, för sedan kändes det bättre! 

Men kvällen kom fort och det kändes som att jag bara hann städa undan i köket, kvällsfika med barnen och duscha innan det var läggdags. Elsa myste i soffan innan hon slocknade strax efter 19, och grabbarna strax därefter. Nu laddar vi för en ny vecka! Elias ska hem till mamma redan imorgon efter skolan, sedan hämtar vi honom till helgen igen, så är veckorna återställda till det vanliga efter "älgjaktsjusteringarna". 

Annars är det inte så mycket planer för veckan. Förutom att försöka flytta över alla grejer till vårt nya sovrum. Blir spännande att premiärsova där och även få göra iordning ett rum till Elsa! 

(null)

(null)

älgjaktsveckan 👀

(null)

Den heliga älgjaktsveckan är här, vilket innebär att jag och barnen får klara oss på egen hand. Och i och med att jag har ett jobb att sköta så får våra fantastiska barnvakter rycka ut en hel del. Vad skulle vi göra utan dom? 

Mattias försvann iväg redan i helgen då det vankades både älgjaktsfest, köttfärsleverans och det stora första-jakt-dagen. Så honom har vi inte sett mycket av dom senaste dagarna... 

Tur att vi har mina kära föräldrar några kilometer bort, så vi slipper känna oss helt ensamma! Lördagen spenderade vi till exempel hos dom. Så himla mysigt. Vi tog en promenad i det vackra höstvädret och hamnade på loppis utanför butik BaraKlara. Jag fyndade lite smått occh gott (även Edwin) och så köpte mamma en så fin tröjklänning till Elsa. Ljuvlig! 

På kvällen fick vi besök av Elias med hela hans mammafamilj. Dom skulle hämta köttfärs men stannade såklart för lite lek, mys och kvällskaffe! 

(null)

(null)

Resten av helgen blev lugn och skön. Kände mig en aning uttråkad ett tag (typiskt när man liksom längtat efter ledighet, men så är man helt uppe i varv och knappt kan slappna av när man väl är ledig) men det löste jag genom att städa lite, tvätta och sedan bjuda hit Carro och Elwira. 

Det blev lite roligt kompishäng för både stora och små. Att få tiden att räcka till när man jobbar heltid är tufft, men det är ju så nyttigt att träffa sina vänner lite då och då! 

Barnen härjade på och vi vuxna hängde i soffan med kaffe. Sedan fick vi för oss att åka till Dollar en sväng hela gänget. Sagt och gjort. Där handlade vi lite smått och gott. Bland annat en ljusstake till nya sovrummet. Fönstret sitter lågt där, så det krävdes en tålig ljusstake i trä. Pga klåfingrig 1-åring som är överlycklig över att kunna nå upp till fönsterbrädan... 

Vädret har även varit på topp så innan middagen i söndags hängde jag och barnen ute ett bra tag. Mysigt tyckte både Edwin och Elsa! 

(null)

(null)

(null)

På måndagen hade ju jag tagit ledigt, och då hade vi sådan tur att gammelmormor kom hit och hängde med oss. Först hade jag en tid på mvc för att kolla så spiralen satt rätt, och det gjorde den tack och lov. Sedan hade vi en bra och effektiv dag tillsammans här hemma! 

Vi hjälptes åt att putsa alla fönster (välbehövligt) och dammade på en massa ställen som oftast glömms bort... Barnen var med och donade lite dom med, dammsög och sådär, men mest roade dom sig själva. Vi tog många pauser med fika och lunch, så fönsterputsningen blev ett heldagsprojekt. 

På kvällen sen kom faktiskt pappsen hem en sväng. Då blev barnen glada! Framför allt Elsa som verkligen blivit pappas tjej. Det blev pusskalas och lite skönt utehäng innan läggdags!

(null)

(null)

På tisdagen var jag och barnen hemma och pysslade med lite av varje här hemma. Vädret var grått och trist så det var extra mysigt att vara ledig. 

Edwin och jag skyndade oss att baka chokladbollar medan Elsa roade sig själv. Riktigt fina "bollar" blev det. Sedan spelade vi The sims tillsammans medan syrran tog en tupplur. Hur mysigt som helst.

Efter lunchen bjöd vi hit min farmor och farfar på fika. Det var längesen vi sågs så det var på tiden! Edwin bjöd stolt på sina chokladbollar och Elsa blev glad över att få busa med några andra än morsan. Hon älskar verkligen när det kommer folk hit. Min farmor och farfar är ju ganska gamla och stappliga, men dom vill ju SÅ gärna hjälpa till och finnas till hands. Så när Elsa skulle äta lunch passade jag på att åka och handla en stund så fick dom stanna här hemma och se efter barnen medans. Och det gjorde dom ju så gärna så! Mata lillan, mysa själva med barnen och känna sig behövda. För det är ju annat med min mormor tillexemel, hon är ju pigg och är ofta barnvakt till båda barnen själv. Så det känns lite roligt att få ge farmor och farfar små "uppdrag" med, för jag vet ju hur gärna dom vill trots att dom är gamla. Och att se hur dom skiner upp när dom träffar barnen är så härligt. Speciellt med tanke på den svåra tid dom går igenom just nu... Önskar så att vi hittar min försvunna farbror så att farmor och farfar får någon slags ro. 

Förutom att handla på ica svängde jag in på röda korset med. Var på jakt efter tröjor till Elsa, och fick väl bingo kan man säga! Ett helt gäng med tröjor i rätt storlek, plus ett par fina gympadojor! Betalade 50 kronor för allt, toppen. 

På kvällen kom min kära mamma hit och myste med oss. Hon nattade Elsa och jag fick passa på att köra ett pass i tvättstugan och ta en dusch. Sedan hade vi kvällsmys i soffan med Edwin innan hon åkte hem och vi kröp ner i sängen!

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår hade vi onsdagen på besök, och det var dags för mig att återgå till jobbet. Blandade känslor... Men det gick bra. Barnen fick mysa hos mamma medans. Gammelmormor hade också varit där och dom hade varit ute massor, haft picknick och busat järnet. 

Jag hade tur och fick middag där efter jobbet innan jag tog med mig barnen och åkte hemåt. Eller ja, ett barn åtminstone. Edwin skulle övernatta hos mormor och morfar! Dom skulle till biblioteket och sedan bada. Myspys!

Elsa och jag hade en lugn kväll hemma. Sedan hade vi sån tur att pappsen kom hem också. Då blev vi lite extra glada! 

Idag har vi torsdag, och det var återigen jobb för min del. Även idag fick barnen vara hos mormor. Tänk vilken tur vi har! Elsa hade dock haft lite feber under dagen, men det är nog tänderna som spökar. För äntligen börjar man ana några små vita gaddar som sticker upp! 

På jobbet gick det bra. Torsag innebär ju lunch i Norrbo och sedan tränar vi på friskis & svettis. Beroende på vilken delgare man är kan man även passa på att köra ett pass i gymmet själv med, så det gjorde jag idag. Lyxigt att få träna på arbetstid! Sedan var det bara att duscha, dricka kaffe på jobbet och sedan åka hem. Vilken dag! 

Jag hämtade barnen efter jobbet och blev bjuden på middag även idag. SÅ skönt att slippa komma hem och behöva stå vid spisen... Istället har vi lekt på golvet, myst i soffan och fikat tillsammans. Barnen var väldigt trötta ikväll så jag fick en enkel nattning. Nu ska även jag krypa ner i sängen och ladda för sista arbetsdagen denna vecka. Sen är det helg igen, galet vad tiden går! 

(null)

oktoberdagar 🍁

(null)

Jaha. Nu har det visst gått en vecka igen. Utan att jag märkt av det nästan. Om jag tyckte att tiden gick fort förut så går det ÄNNU fortare nu sedan jag började jobba. Hinner inte med för fem öre! 

Men jag tänkte ändå försöka att gå igenom veckan. Det är liksom skönt att skriva av sig, reflektera och minnas tillbaka en stund. Ganska nyttigt också, för en glömsk person.

Förra helgen avslutades iallafall med en tur till svampskogen. Hela familjen! Dessvärre hade vi ingen vidare svamplycka... Men det var ju mysigt att komma ut i det fina vädret, och såklart fika saft och bulle!

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hälsade också på barnens farmor och farfar där vi blev bjudna på mat. Mmm! Jag passade även på att köra ett städpass och diskpass där, eftersom svärmor har lyckats krossa sin arm och inte kan röra den riktigt... Sen åkte vi hem och fortsatte på städtemat. Huset fick sig en snabb genomkörare och samtliga familjemedlemmar tog en behövlig dusch. Redo för söndagsmys! 

I måndags var det skola för Elias och jobb för mig. Elias hade egentigen mammavecka, men eftersom älgjakten närmar sig brukar vi styra om veckorna lite så att det ska passa Mattias. Nu hade vi Elias fyra dagar extra och så får han vara hos mamma medan Mattias jagar älg. 

Förutom skolan och jobb innehöll inte måndagen något speciellt tror jag. Lite läxläsning på kvällen och det vanliga hemmapysslandet. Även tisdagen var ungefär lika händelsefattig. Jobb, skola, middag, gosa med barnen och beta av lite sysslor. 

onsdagen tog jag med mig barnen till skogen efter jobbet. En skön stund ute medan Mattias jobbade på med det sista i nya sovrummet. Elias och Edwin lekte jättebra tillsammans och stannade ute till läggdags typ. In och ta en varm dusch, sedan somnade dom sött... 
(null)

(null)

(null)

Torsdagen innebar APT på jobbet. Trevligt trevligt. Sedan har vi som tradition på torsdagar att åka till Norrbo och äta lunch. Alltid lika gott! Dessa dagar går extra fort, men just den här torsdagen gick väldigt sakta tyckte jag. Hade spränghuvudvärk och ville bara hem... 

Till slut blev klockan 16 och jag rullade hemåt. Blev serverade fläsk med löksås till middag, fick bullar som Edwin bakat dagen till ära (kanelbullens dag) och sedan fick jag gå och lägga mig en stund. Vips så var huvudvärken borta! Tror att det var Edwins fina och goda bullar som hjälpte. Mammas duktiga kille! 

(null)

Resten av torsdagen blev lugn. Gosade med Elsa och pratade om livet med Edwin. Han har så många spännande funderingar nu! Ibland vet man dock inte vad man ska svara, haha. På kvällen stängde han och jag in oss i badrummet. Han stod i duschen och jag passade på att vika ett berg med tvätt medans. Och så pratade vi om 90-åringar, pussar, zombies och allt däremellan. Mysigt värre! 

Idag har vi fredagen på besök och det har verkligen kännts i kroppen. Fredagstrött! Men jobbdagen har gått bra och vi brukar ju ha lite extra mys på arbetsveckans sista dag. Idag blev det bullfest och musikquiz. Sedan passade jag på att handla innan jag åkte hem till familjen. 

Väl hemma blev det ett städrace för att kunna njuta fullt ut av ledighet sen. Dammsög, torkade golven, städade badrummet, bytte sängkläder och körde en maskin tvätt. Heja! Vårt nya sovrum har även blivit klart och det känns SÅ skönt. Äntligen slut på renoveringskaoset.... Men inflyttningen får vänta ett tag. Mattias fokus ligger på den kommande älgjakten som drar igång nu i helgen. Men det är ingen brådska. Det är klart iallafall, det är huvudsaken. 

(null)

I helgen är jag och barnen ensamma. Och samma sak den kommande veckan. Vet nog inte nånting (förutom liv eller död) som skulle kunna få hem Mattias från älgjakten...Tur vi har våra nära och kära runt omkring oss som hjälper till med barnpassning och allt möjligt. Jag har iallafall tagit ledigt måndag och tisdag, så det blir mysigt att få lite extra tid med Edwin och Elsa! 

Annars har det väl inte hänt så mycket denna vecka. Det har rullat på helt enkelt. Eller jo, vi har fått bilderna från fotograferingen vi var på i september. Så himla fina! Verkligen roligt att ha kort på alla barnen. Vi beställde en förstoring på Elsa (det var ju ändå hennes doppresent) och sedan valde vi ut bilder till ett kollage som vi ramat in. På så sätt fick vi även våra 12 favoritbilder skickade till oss på mailen så vi kan göra vad vi vill med dom. Det är ju annars rätt så dyrt att köpa enstaka bilder från fotografer... Men det här blev toppen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0