första snön ❄️

(null)

Hej och hå. Söndag igen! Allt rullar på som vanligt och det har inte hänt speciellt mycket under veckan som gått... Vanlig hederlig vardag. 

Elias har kämpat på i skolan, sista veckan innan höstlovet. Dom har har skolfotografering och speldag med fika bland annat. Det minns man ju själv, dom dagarna var toppen! Edwin har varit på dagis sina tre dagar. Även han kommer att få ett höstlov till veckan och vila upp sig hemma med pappa och lillasyster. Ladda upp lite inför den riktiga förskolestarten.... För om någon vecka är det 07:30-16:20 som kommer att gälla, hela veckan lång. För både Edwin och Elsa. Förstår ni vilken ångest?! Elias har blivit beviljad skolskjuts, på egen önskan. Så han kommer iallafall att få komma hem tidigt på dagarna. Men då blir han ju plötsligt storkille och får klara sig ensam i någon timme. Blir en stor omställning för oss alla i november! 

Annars har inte veckan innehållit något speciellt. Eftermiddagarna har sprungit iväg, men jag har försökt spendera så mycket tid som vanligt med barnen efter jobbet. Golvlek, filmmys, pussel och läxläsning. Vi har även skruvat upp en del hyllor och fixat lite mer i Elsas rum! 

(null)

(null)

(null)

I fredags var jag så trött att jag höll på att gå under. Har ju varit förkyld hela veckan och så har vi en del krångel på nätterna nu då Elsa verkar få alla tänder på en gång. Inte roligt... Egentligen skulle jag ut med jobbet på fredagkvällen, men det gick helt enkelt inte. Tråkigt men sant. En kväll i soffan med tidig sänggång var precis vad min kropp och mitt huvud behövde. 

Fast innan fredagsmyset i soffan började hann jag och Edwin åka till stan en sväng. Hade lovat att handla halloweenprylar till hans kalas. Yes, det blir ett hemskt spöktema även i år. Skillnaden är bara att han nu fyller 5, helt galet... 

En mysig shoppingeftermiddag blev det iallafall, och vi kom hem med mycket hemska och läskiga saker! Sedan blev det som sagt soffhäng och mys resten av fredagen.

(null)

På löragen vaknade vi upp till den första snön! Mysigt, men lite väl tidigt kan jag tycka. Tur vi bytte till vinterdäck i början av veckan. Elias och Edwin blev iallafall överlyckliga och skyndade sig ut direkt efter frukosten. Elsa tittade avundsjukt på genom fönstret.... Morsan hade nämligen en hel del och stå i på förmiddagen, och pappsen var på älgjakt. Så hon fick snällt hjälpa till att tvätta och bädda rent i sängarna. 

Efter lunchen packade vi in oss i bilen, jag och kidsen. Första stoppet blev på Röda korset. Där fynde jag lite tröjor till Elsa. Sedan for vi vidare mot barnens farmor och farfar i Bobygda. Deras faster Kicki var också på besök och ville bjuda oss på middag. Gott gott! 

På lördagskvällen tog jag med mig Elias och Edwin på spökvandring på nansta golfbana. Det var anordnat av ryttarföreningen och det var verkligen sjukt bra ordnat. Blev imponerad. Däremot stod det att det var från 4 år, men jag kan ju säga att även jag hoppade till när vi gick där i mörkret och stötte på häxor, troll, clowner och allt möjligt. Elias tänkte inte följa med först, men ångrade sig och följde med. Så modigt! Han gick och sa "åh herregud, åh herregud" hela tiden. Men han koncentrerade sig på bokstavsjakten som vi fått, så då gick det bra. Vid varje "station" vi kom till fanns en bokstav, som bildade en lösenord som gav oss fika på slutet. Det skötte han! 

Jag var ganska glad att våra släktingar från matnäs också var där och att vi kom ikapp deras grupp. För att gå själv i skogen är jag inte direkt förtjust i... Men det var verkligen en upplevelse! Och barnen var i extas när vi kom hem. Coolt och läskigt på samma gång! 👻

(null)

Men inatt var det coola borta och det läskiga tog över... Först kom Edwin ner och grinade pga mardrömmar. Någon timme senare kom även Elias ner och grinade för att han hade drömt något hemskt. Det har inte hänt på år och dar att någon av dom kommer ner och vill sova med oss, men den här spökjakten blev nog lite för mycket... 

Så imorse var vi trötta när vi vaknade. Dessutom ställdes ju klockan om, så det blev lite förvirrat med tiden där ett tag. Elsa sov iallafall till 06:45 så det var ju egentligen sovmorgon om man räknar sommartid. 

Idag var Elias bjuden till sin kompis Petter på kalas. Det började klockan 11, så mamma var snäll och kom hit och passade Edwin och Elsa medan jag skjutsade honom. Det var ju liksom mitt i Elsas sovtid, och Mattias var iväg och jobbade. Medan mamma var här kunde jag passa på att göra lite nytta. Hon tog en vagnpromenad med lillan så jag fick dammsuga, torka golven och städa badrummet. Verkligen behövligt! Ligger efter med så mycket just nu, men det är bara att blunda, andas och ta lite i taget... Nu blev det iallafall lite ordning här hemma. Hämtade sedan en nöjd Elias som haft roligt på kalaset! 

Resten av eftermiddagen har varit lugn... Barnen har varvat lek med tv-spel och pyssel. Sådär lagom söndagslunk. Själv har jag gjort en beställning på vinterkläder till alla tre ungarna. Phew! 

Elias täckbyxor var alldeles för slitna för att hålla en säsong till. Så det blev ett nytt set med jacka, täckbyxor och handskar till honom. Även nya vinterstövlar med ullsulor. Det blir nog bra! Edwins overall börjar bli lite sliten i rumpan den med, så den får nog duga som extraoverall i vinter. Så till honom blev det en ny overall, ny mössa, vantar och ullsulor till vinterskor som han fått ärva av Elias. Elsa har redan en overall och vinterskor, men hon behövde en vintermössa, vantar och halskrage. Så nu är dom redo för vinterlek alla tre! 

(null)

(null)

(null)

Känns skönt att vara redo för kallare väder, även om det svider i plånboken... Lyckades dock hitta väldigt bra rea och dealer så summan för alla dessa vinterplagg blev ca 1400 kronor så det är ju ändå bra till 3 kids! 

Vi har även vinkat hejdå till Elias som nu ska ha en mysig höstlovsvecka hos mamma. Vi andra laddade upp för 50 och 20-årsfirande av min moster och kusin. Alltid lika trevligt att träffas och fika, umgås och bara mysa. 

Men nu är det snart godnatt här hemma. Vi alla är trötta efter nattens kaos och vintertiden som dragit igång. Barnen somnade tidigt, helt slutkörda... Dags att ladda för en ny vecka! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0