fin torsdag

Idag har det varit en bra dag. Jag vaknade utvilad (utan magont) bredvid båda barnen som låg och tittade på film i våran säng. Sånna stunder älskar jag extra mycket att vara mamma och bonusmamma. 

Morgonen var lugn och mysig. Kaffe, frukost och lugn lek. Sedan pussades vi hejdå med Elias som åkte till Luleå med sin mormor och morfar. En taggad kille som äääntligen skulle få hälsa på sin moster! Edwin stod och skrek "ta inte mammas bil" i dörröppningen, men jag försökte "jooo, ta den så kan jag ta eran". Dom hade lånat Johannas bil och den är liiiiite nyare och snyggare än våran. Tror säkert inte att hon hade haft något emot ett byte! 

Resten av dagen då? Jo jag lämnade Edwin på dagis, donade med lite tvätt, pluggade en stund och har sedan jobbat ett em-pass med min kära exsvärmora. Bästa! En väldigt bra dag på många sätt. Mycket i början, lugnt på slutet, mycket kaffe och mycket skratt. 

Efter jobbet körde jag ett pass på löpbandet igen. Det blev 30 minuter framför Parneviks. Omg I love it... Tänk om man vore den familjen? Tror jag måste stötta Mattias mer i hans golfspelande. Kanske ge honom några lektioner osv. Så kan vi flytta utomlands sen till ett palats och bjuda hem kändisar. För min egen del måste jag nog träna mer på mitt skratt. Från skrämmande gapskratt till ett såntdär mysigt Mia-skratt. Tycker detta låter som en bra (och högst genomförbar) plan!

Nu har jag duschat, kvällsfikat och snart bloggat färdigt. Går trögt, för jag tittar på Parneviks igen. Jag har även luktat på mina nya parfymer som kom i brevlådan idag. Gick wild and crazy och klickade hem tre parfymer jag aldrig har luktat på. Safe:ade dock lite och valde 30 ml flaskor utifall att dom skulle lukta typ bajz. Men närå, två av flaskorna gick verkligen hem. Den tredje var liksom nja, hej mormor. Får väl spara den och använda den om 30-40 år kanske. Fast jag borde ha fattat på namnet... "Elizabeth Arden" låter väl inte så ungdomligt va? Tur att Mariah Carey och Britney Spears levererade! 



shopping by elias


Detta är skörden av en lyckad shoppingdag enligt Elias. Två häftiga legoset, legogubbar, ett Nicke-gosedjur, en liten hundväska och Rider, Skye och Zuma. Ja, från Paw Patrol ni vet. Inte? Nähä okej. Coolaste hundarna är det iallafall. Vi hade tur och röck åt oss dom sista av dessa sorter, faktiskt dom enda tre som han saknade. Nu är Paw Patrol-samlingen komplett och Elias är nöjd. Han var väldigt duktig och noga med hur han ville spendera sina födelsedagspengar och påskpengar. Den som spar han har. Till Edwin köpte vi en stor sopbil för hans del av påskpengarna. 

Resten av dagen har jag bara jobbat, och barnen har varit hos min kära mamma. Elias ville stanna här en natt till och bli upphämtad för Luleåresan imorgonbitti istället. Han var vaken när jag kom hem, så jag fick iallafall mysa med ett av barnen. Den minsta hade orroligt nog redan somnat. Crazy! 

Jag tänkte springa ikväll med, men fick så galet ont i magen på jobbet. Liksom i mellangärdet... Vad kan det vara? Magkatarr? Ligger hur som helst nedbäddad och hoppas på att lite vila gör susen. 

en blåbärsbagare

Hej kompisar! Egentligen har jag inte tid att uppdatera er om mitt fantastiska och spännande liv idag. Men jag gör det ändå. Dels för eran skull, och dels för att jag vill skryta om tre saker... 

Skryt nummer ett: förmiddagen ägnades åt att storstäda hela huset. Dessutom tog jag bort både vinterkläder och vinterstövlar från hallen. Påsken rök den också. Tänkte att det är lika bra att få bort allt påskris så att mitt svaga psyke inte skulle få för sig att det är tillåtet att äta godis så länge påskpyntet är kvar. Ja man vet aldrig med lillhjärnan min. Ibland får den för sig så tokiga saker! Fniss.

Skryt nummer två: jag har inte ätit en endaste onyttig grej på jobbet idag. En eftermiddag i kaffets tecken blev det. Tillslut var jag dock tvungen att äta en liten macka (obs, grovt bröd) för att kunna koncentrera mig ordentligt. En kund pekade frågande på en bakelse och jag sa att det var en blåbärsbagare. Hmmm? Hon köpte den inte... 

Skryt nummer tre: det blev ytterligare ett pass på löpbandet nu ikväll. Orkade ännu en gång springa en halvtimme utan att psyket drog ner mig. Heja big mama!

Annars då? Jodå tack. Efter jobbet hann jag även handla, mysa med barnen och plantera lite penséer som jag köpte idag. Ja, för nu är det vår. Imorgon vill jag ha sol och värme så att jag och ungarna kan spendera förmiddagen utomhus. Sedan blir det jobb igen och Elias ska åka iväg på en minisemester med sin mormor och morfar. Vill hinna carpa diem:a lite med honom innan dess ju. Men nu: dusch och hopp i säng! 

tack för i år påsken

I år har påsken banne mig bevisat att den är en högtid värd att fira. Vi har haft en helmysig påsk i år! Massor av godis, god mat, fint umgänge och ljuvligt väder. 

Idag har vi firat in i det sista. Annandag påsk och hela familjen har varit lediga tillsammans! Solen har varit på vår sida, så redan vid 09-tiden öppnade vi upp dörren och drack kaffe på bron. Barnen hoppade i sina fleecejackor och stövlar och lekte i gräset. Ja, vi har faktiskt inte en endaste snöfläck kvar på gården. Underbart!

Vi har varit ute nästan hela dagen, har haft dörren öppen både på framsidan och på altanen, så man kunnat gå ut och in som man velat. Älskar den här friheten! 

Mitt på dagen åt vi våfflor till lunch, sedan kom barnens farmor på besök. Kaffe och fika, sedan satt vi ute och hade det gött. Elias och Edwin fick en varsin "påskpeng" istället för mer godis. Bra bra bra, vi har nämligen ett helt godisförråd här hemma efter alla påskägg... 

På tidiga eftermiddagen åkte vi till Norrvägen. Först till min farmor och farfar där Elias hade ytterligare ett påskägg att leta. Vi stannade en stund och myste i solen. Sedan vidare till mamma och pappa där det vankades påskmiddag. Gott, farligt gott. Lite tårta och godis på det också såklart. Barnen fick ytterligare varsitt påskägg, men även vi vuxna fick en varsin påskpåse. Duschcreme, deo, lypsyl och massa choklad. Fint serru! 

När klockan närmade sig 18-tiden tackade vi för oss och åkte hemåt. Barnen var trötta efter en hel dag utomhus och en massa lek och dans. Det blev iprincip dusch, kvällsfika och hopp i säng för dem. 

Själv har jag (hör och häpna) avverkat ett pass på löpbandet. Jo, ni hörde rätt. Påsken är slut nu och jag är mer smällfet än vanligt. Skojar inte om jag säger att jag säkert gått upp 7-8 kilo den senaste månaden... Så nu får det vara nog. Sprang i en halvtimme samtidigt som jag kollade på Greys Anatomy. Bästa kombon ever! Det gick så himla bra och mitt svaga psyke som säger stanna sluta stopp efter typ 10 minuter sa inte ett skit under hela tiden. Whooop whooop! Hoppas att jag åtminstonde lyckades springa bort en tusendel av allt påskgodis. 

Nu är det kväller och jag känner mig faktiskt ganska tillfreds med livet. Nytränad, nyduschad och redo för en arbetsvecka. Hejdå påsken och allt godis i skåpet, hej våren och ett bättre liv! 

grillpremiär

Hallelujah motherfuckers, tänkte jag imorse när Edwin väckte mig klockan 07:00. En sovmorgon, fyfan vad härligt på en söndag. Sedan slog det mig att klockan på telefonen hade ställts fram en timme... Jahapp. Klockan var egentligen 06:00 alltså. Samma tid som vanligt med andra ord. 

Jag som kände mig pigg innan jag kom på detdär med sommartiden. Men psykiskt svag som jag är så blev jag ju dödstrött när jag insåg hur allt låg till. Snacka om lättpåverkad. 

Hur som helst så blev det en bra morgon och förmiddag. Vi åt en tidig lunch, sedan var vi ute nästan hela dagen. Solen tittade fram på tidiga eftermiddagen, perfekt grillväder.

Vi bjöd hem mamma och pappa på vår premiärgrillning. Premiär x 2 faktiskt. Första gången för i år och första gången i huset. Det smakade alltså extra gott. Vi satt ute på den inglasade altanen och hade det underbart. Lite kaffe och bulla på det årå. 

Resten av eftermiddagen och kvällen har vi haft fullt hus. Johanna, Ida och Elias kom hit. Veckobyte! Dessutom kom Tompa, Carro och Prims-Johannan som var på hemvisit från Stockholm. Så trevligt med besök! Ungarna var mer vilda än tama, vi andra drack kaffe (lite mer bulla årå såklart) och dök ner i en påse med kläder som Primadonnan hade med sig. Tyvärr var jag för tjock för jeansen, det får bli en bra psykisk käftsmäll för framtida viktnedgångsförsök. Men än är det påsk, och godiset är inte slut. Mohahaha (skratta som ett riktigt fetto!)

När vi blev ensamma igen fick barnen gå ut och leta sina påskägg, som var påskpåsar i år. Påskharen hade gömt dem i trädgården och gjort skattkartor. Nöjda barn! Det var en blandad kompott med varsitt lego-set, pysselböcker, såpbubblor, blixten-leksak, kinderägg och lite annat. Det blev alltså en mysig pysselkväll innan småtrollen äntligen kom till ro och somnade. 

Nu ska jag äta godis i sängen (fetto-varning deluxe) och titta på mitt älskade Greys. Fin avslutning på en fin dag. Jag älskar nog påsken litegrann ändå... 



påskfetma

Herregud. Den här påsken kommer att bli min död. Jag kommer att dö av påskfetma, seriöst. Jag vräker i mig godis som om det inte fanns någon morgondag. Och jag har ju ärvt någon fin liten gen som gör att jag i princip går upp 5 kilo bara jag tittar på något onyttigt. Vem är skyldig? Mamma? Pappa? Inte mormor iallafall. Nä, för hon fick alla smalgener och bli-brun-gener. Pigment kanske det kallas... Nåja, dom kunde väl ha delat upp det lite bättre? 

Idag har jag jobbat. Påskaftonen till ära. Full fart hela dagen. Ändå hade jag tid att trycka i mig både glass och chokladägg? Äh, det går väl på rutin helt enkelt... 

Efter jobbet hämtade jag min lilla familj hemma, sedan åkte vi till min farmor och farfar för lite påskfika. Tårta och kaffe! Jarå, det finns alltid plats för lite mer. Jag går stenhårt in för att äta mig äckel-mätt på godsaker den här helgen. Resten av året får det bli broccoli tror jag. Lovar inget, men det skulle behövas.

Annars då? Förutom att jag är smällfet... Jo, det mesta rullar på. Nu väntar två lediga dagar innan det ska jobbas resten av veckan. Men sedan får jag min belöning, en ute-kväll. Kombinationen vän + vin är ju oslagbar! 👌🏼

Da houze såg lite annorlunda ut imorse:




en lång fredag

Den här dagen kickade vi igång tidigt som vanligt. Det heter väl inte Långfredag för att man ska sova bort halva dagen, menade Edwin. Ju tidigare vi kliver upp, desto längre blir dagen. Klart vi ska ha en så lång Långfredag som möjligt.

Turligt nog visade sig vädret från sin bästa sida, så jag kunde inte ens låtsas vara trött och sur. Nästan direkt efter frukost och påklädning klädde vi på oss och gick ut. Morgonsolen värmde ta mig tusan! 

Efter en tur till sopsortering, lek i sandlådan och fika på bron promenerade vi ut på isen. En massa folk som var ute och anglade. Bira bira bira - bärs bärs bärs ekade över hela sjön, det går tydligen vilt till när Forsa IF kör angeltävling! Jag och Edwin stannade dock vid våra grannar som hade slagit läger alldeles i början av sjön. Så himla mysigt! Sol, kaffe och lek. Edwin fick kompisar och hade roligt med alla döda fiskar...

Vid lunchtid bjöd vi hem oss själva till mamma och pappa. Dom körde igång grillen och bjöd på korv med bröd ute på altanen. Helt underbart. Sedan packade vi in oss i bilen igen och åkte vidare mot Bobygda. Ja, vi är ju sånnadär påsk-parasiter som bara åker runt och äter hos olika folk under påskhelgen. Bästa taktiken!

Middag och (ännu mer) påskgodis till ungarna, hemma hos barnens farmor och farfar alltså. Svärmor fyllde även år igår, så hon fick blommor och paket. Gott och trevligt. Men jag lyckades såklart åka dit på att diska... Nåja, det får mig bara att framstå som en god "sonhustru". Som jag ju givetvis ÄR. 

Nu börjar den här långa dagen att lida mot sitt slut. Kvällen har gått åt till att duscha, leka och tejpa i lekrummet. Det räckte tydligen inte med att tejpa på golvet, nu fick väggarna bli offer också. Mycket vill ha mer ni vet... Fast jag måste nog skaffa en bättre tejp, skulle inte bli förvånad om mina mästerverk har trillat ner imorgon. 

Resten av kvällen då? Greys Anatomy i sängen fattar ni väl. Kan verkligen inte få nog, trots att jag sett alla säsonger mer än en gång. I'm a Greysoholic! 



påskelipåsk

Idag går startskottet för påsken. Fem härliga dagar där man får frossa i sill och godis. Blir mest godis för mig. Planerar att äta groteska mängder och sedan hoppas på att jag känner mig tillräckligt äcklad på tisdag för att starta mitt nya liv. Vi får se. Känner jag mig själv rätt så kommer jag tycka att det känns fel att börja ett nytt liv på en tisdag. Jag menar, det är ju mer en måndags-grej? Eller nyårs-grej...

Dagarna har sprungit iväg och vi har fyllt veckan med dagis, plugg och jobb. Mediokra dagar som saknat spänning. Det bästa har väl varit att vi har gjort en hopphage i lekrummet och installerat The Sims på datorn igen. Ja, jag tror att jag har en framtid som arkitekt faktiskt.

Mer då? Jo men vi blev ju faktiskt bjudna på middag av jobbet i tisdags. En härlig kväll på Sigges med god mat och massor av skratt. Fy fabian vad jag tycker om alla Dackås-tjejer/brudar/damer/tanter. Hur ska jag klara mig utan dem i sommar och i framtiden? (Och hur ska dom klara sig utan mig?) Men alla anställda + båda cheferna tror att jag kommer komma tillbaka. Fint att dom tror på mig liksom. Kan i och för sig bero på att jag försökte sluta en gång, och sedan kom krypande på alla fyra och bad dem ta tillbaka mig... 

Idag har jag påskstädat, shoppat och jobbat. Det blev någon present, en bh, smink och snygga byxor till Edwin. Han är verkligen i behov att nya kläder, och det hade även min kära moder snappat upp. Ett snyggt set med tröja + leggings och en fin Bamsetröja hade hon köpt. Dessutom blev jag bjuden på god lunch av mormor. 

På jobbet var det körigt. Åk hem och fira påsk för fan, skrek jag till alla som kom och ville fika. Men det sket väl dom i såklart. Tillslut blev klockan stängning och jag fick äntligen åka hemåt. Hem till ett stort påskägg fyllt med tamponger, disktrasor, schampo/balsam och lite annat smått och gott. Han kan min man! Tur att jag hade köpt ett till honom också. Med 10 par strumpor, lotter och choklad. Edwin fick ett ägg med nya nappar, smoothie, chips och kinderägg. Han kommer även få en liten "påskpåse" lika som Elias kommer få på Söndag, men där i ligger det mest pyssel och små leksaker till dom. 

Nu är det kväller och vi har parkerat oss i soffan med godis och påskmust. Fint serru. Än ni då? Ni har väl varit ute och sprungit, gjort 78 situps och smuttar på nån grön hälsodryck nu? Tänkte väl det. Men fortsätt ni, jag orkar inte bry mig! 



en måndag i mars

Och så blev det måndag. Men oroa er inte för oss, våra måndagar brukar oftast vara lugna och lediga. En mjukstart på veckan så att säga. 

Denna måndag var inget undantag. Vi har varit lediga från jobb, dagis och plugg. Dessutom har vi haft sällskap av en dödssjuk sambo/pappa. Eller ja... "sällskap" av en förkyld människa av den manliga könet. Finns det något ynkligare? Jag och Edwin flydde flätet direkt efter frukosten! 

Vi har istället spenderat dagen hos gammelmormor. Fika, lek, bad och mys. Alldeles förträffligt. Vi stannade enda till eftermiddagen. Hotade sjuklingen där hemma med halshuggning ifall inte maten var klar när vi kom. Tror han blev rädd, för på bordet stod en god köttfärssås. Dessutom var diskmaskinen urplockad. Ja det gäller att vara hård och bestämd. Dagens tips: hota med halshuggning! 👌🏼
Resten av eftermiddagen har gått i ett. Jag fick för mig att möblera om lite i lekrummet. Ja, jag fick faktiskt ett psykbryt på alla prylar och allt stök. Kan ingen bara utrota alla färgglada och groteska leksaker? Fyll affärerna med gedigna träleksaker i rogivande färger. OK?!??!?!!!? Det är ju helt omöjligt att få lekrummet att se gästvänligt ut. Egentligen inte kanske, men har man inte dom där pengarna som krävs till renovering och fina möbler så blir det svårt. Jaja, vi har ett lekrum iallafall. Man får väl vara nöjd för det I guess... 

Nu är det kväll och jag har bäddat ner mig. Kollade in skatteåterbäringen lite snabbt med. Eller ja, skatteåterBETALNIGEN. Såklart. Ta från dom fattiga bara, gör det. Godnatt. 









jävla bra dag

Den här söndagen visade sig bli en jävla bra dag faktiskt. Kände det redan när jag vaknade, en sovmorgon till 07:12 är väl aldrig fel? 

Ska vi recensera dagen då hörrni... Okej. Vi började med kaffe och frukost, för ovanlighetens skull liksom. Sedan hade jag en viktig notis i kalendern: klädbytardag. Jag var redo, jag var peppad och jag hade lite lätt hjärtklappning. Jag hade ett mission, att hitta ett fodrat regnställ till Elias. Jag värmde upp ordentligt innan genom att blunda mot solen medan jag stod i den långa kön utanför folketshus. Den långa kön med mina konkurrenter... Men jag var fokuserad, jag skulle vinna. Så när dörrarna öppnades knuffade jag undan tio människor i kön, hoppade över två stycken och sprang omkull resten. Även barn. Det gäller att vara först in liksom. (Obs: skoj)

Men det första jag gjorde var att gå raka vägen till ytterkläderna. Och gissa? Ett superfräscht fodrat regnställ i precis rätt storlek för 60 kronor. Skyndade mig att stoppa ner det i min stora shoppingkasse och kunde äntligen andas ut. Mission completed. Nu kunde jag lugnt kika runt på resten. Det blev ytterligare ett regnställ till Elias, ett ofodrat att ha på dagis. Han fick även två par shorts, en t-shirt och ett par snygga mjukisbyxor. Edwin fick ett par shorts, en t-shirt, mjukisbyxor och en cool dinousarietröja från Me&i. Hela kalaset gick på 250 kronor och jag klappade mig själv på axeln när jag var färdig. Bra jobbat Sara, snyggt. Tack!

Väl hemma var jag så lycklig så det blev ett städrace utav bara farten. Rena sängkläder, tomma tvättkorgar och rena golv. Skönt på en söndag. Sedan gick hela familjen + Tom ut på isen en sväng. Friskluft och ytterst lite sol. 

Resten av dagen då? Vi har bara myst här hemma. Fick ett ryck och bakade en kladdkaka, och tur var väl det... För vips så satt både gammelmormor, Frida och Tom vid bordet. Kul att ha lite hembakat att bjuda på, för en gångs skull. Vi avslutade med discodans innan vi sa hejdå till allihopa. 

Till middag blev det kyckling med pesto-pasta och sedan hann vi leka lite i lekrummet innan Elias mamma kom. Efter en kopp kaffe pussades vi hejdå. Bara med Elias alltså, hehehe. Edwin var supertrött och somnade nästan på en gång efter att "storboppan" åkt. 

Kvällen då? Lite varma mackor och soffhäng. Perfekt inför beach 2016 och resan till Grekland. 



lite lördag då

Och så kom lördagen. Men det är väl som vilken vardag som helst tänker ungarna och vaknar tidigt. Ger mig fan på att dom har en varsin väckarklocka gömd under sängarna... 

Mattias åkte iväg på angeltävling direkt på morgonen. Jag och barnen fick en riktig rivstart kan man säga. Elias upptäckte att hans surfplatta hade laddat ur och att laddaren gått sönder. Oh my god. Vi kanske bör sätta lite regler kring surfplattan kunde jag konstatera. En 5-åring ska väl inte slåss med knytnävar, skrika att han hatar en och hota med att hoppa från balkongen bara för att surfplattan inte fungerar? Rena rama abstinens-sammanbrottet.

Turligt nog redde vi ut situationen och kunde börja om. Kaffe, frukost och lek. Sedan donade vi på med lite av varje innan vi åkte ut på turné. Första stoppet blev hos min farmor och farfar där vi åt glass, målade och pysslade. Sedan fortsatte vi till mina föräldrar. Våffellunch, discodans, legobygge och lördagsgodis framför en legofilm. Mysigt, förutom att Elias började bli hänging och trött. Han har blivit hostig och snorig, så lite feber vore väl lika bra. Suck. Kan ingen bara komma på nått revolutionerande piller eller nått som gör så att barnen aldrig blir sjuka? Ring mig om ni sitter på storslagna ideér och hemligheter. 

Eftermiddagen har varit lugn. Alla grabbarna i familjen somnade på soffan och jag hade inte hjärta att väcka dem. Passade på att laga middag i lugn och ro medans. Stuvade makaroner och köttbullar på älgfärs. Stuvade makaroner på en lördag, kanske ni tänker... Ja? Det är gott. Sköt er själva, okej? 

Mer då? Popcornmys i soffan, earth hour, dusch och hopp i säng. Jag har även passat på att toppa håret lite. Det är så galet slitet just nu, så nån centimeter fick ryka. Vill man ha långt måste man först göra det kort, eller nått. 

Nu blir det lite Greys innan det är dags att sova! Det är en dag imorgon också. Söndag tror jag närmare bestämt.


när barnen bestämmer

Fredagen till ära vaknade barnen runt 05:30-tiden. Om jag älskar dem? Självklart. Men inte så värst mycket direkt när jag slog upp ögonen kanske. Visste inte vem jag var, vart jag var, vilken dag det var eller om jag skulle upp och jobba. Turligt nog var Mattias också vaken och gick ner med barnen, så jag kunde i lugn och ro ligga kvar tills jag hade rett ut nästan alla frågetecken. Blundade såklart. Sedan grät jag en skvätt när Mattias åkte till jobbet och jag var tvungen att kliva upp. Hade ju för fan inte ens kommit på vem jag var än... 

Nåja, tur det finns kaffe. Och surfplattor att muta barnen med när man bara vill sitta och stirra in i väggen med sin kaffekopp. Mother of the year. 

Idag fick barnen bestämma aktivitet. Gissa? Mcdonalds-lunch och buspalatset. Men för att jämna ut det hela såg jag till att få springa in på H&M en snabbis först. Jag minns inte sist jag var in i någon affär förutom Ica... Tänkte att jag skulle köpa en mascara eftersom min är slut och det verkade vara nedsatt pris just där. Men inte på min mascara då förstås. Den enda jag kan använda. Maxfactor 2000 calorie (måste vara namnet som tog mig med storm en gång i tiden). Jag slog till ändå, jag är inte den som är den. Eller jo, men just mascara är ju en ytterst livsviktig investering! Kosta vad det kosta vill. 

En rolig dag fick vi. Först tankade vi med donken-mat, hade turen att få sällskap av både Tom och gammelmormor. Både barnen och mammans plånbok blev glada, hehe. Sedan röjde vi loss på Busis. Väldigt lite folk, och det var längesedan vi var där. En massa nytt att upptäcka! Stora legoklossar, ny hoppborg, tågbana och läs/myshörna. Toppen tyckte kidsen! Och kaffet var ovanligt smakfullt. 

Resten av eftermiddagen har varit slapp och slö. Just the way i like it. God middag, godismys i soffan, discodans, lek och självklart en hel del tröttgnäll. Det verkar man liksom aldrig komma undan. Lyckades iallafall smyga undan och måla en stund i min nya målarbok jag fått av mamma för nån vecka sedan. Min moster kom nämligen förbi med nya färgpennor idag, så jag måsta såklart prova att "mindfullnessmåla" lite. Men med ivrighet blev det till en sport och jag fick kramp i armen. Vem tävlade jag mot? Gick det på tid? Måste nog öva lite mer... 

Nu sover vildingarna och jag har sjunkit ned i soffan. Tänker inte röra mig ut fläcken. Möjligtvis för att lyfta glaset och dricka cola, men absolut inte mer än så. Känns väldigt trevligt att ha en helledig helg!  



nu gör vi helg

Idag hade jag beställt sol och värme igen, men jag tror att det var något som blev fel. Jag hade ju tänkt sitta i solen och plugga, men jag fick snällt hålla mig inne. Kanske lika bra det... Blev nämligen varse om att en storstädning och ett tvättmaraton VERKLIGEN behövdes. Körde igång en maskin tvätt och drog sedan ett race med dammsugare, skurmopp och dammtrasa innan jag satte mig med pluggböckerna. Det går inte direkt fort med slutuppgiften, men det går åtminstone inte bakåt.

På tidiga eftermiddagen hämtade jag hem båda kidsen från dagis. Den ena blev jätteglad och den andra jättesur. Komma klockan 14:30 när det står 16:30 på schemat? Öh hallå? Jag frågade sedan i bilen om Elias hellre hade velat vara på dagis och leka än följa med hem, ifall det var därför han var sur. "Skyll dig själv att jag är sur, om jag säger en tid till någon så menar jag det. Den korta pilen skulle stå på nästan 5, men det gjorde den inte när du kom. Man kan inte göra fel när det står på vårat klock-schema!" Borde jag väl ha fattat... 😂

Resten av dagen då? Jo, mysig. Grabbarna har lekt med Tompa och jag svängde ihop (tänk er mig graciöst dansandes och viftandes med slevar) en god pasta carbonara till middag. Sedan stökade vi undan allting och gick ut, pappsen skulle nämligen komma hem senare idag med pellets. Och vem vill inte ha en välkomstkommité när man rullar in bilen på gården?! 

All snö är näsan borta kring vårt hus nu, och det faktum att solen lyser vid 17-tiden gör en ju galet lycklig. Och hoppfull. Så vi stannade ute tills solen gick ner, och lite till. Sedan var vi så frusna att endast varm oboy kunde rädda oss. Fint kvällsfika!

Nu sover småtrollen och jag funderar på att göra detsamma. Vi har tagit helg nu och har planerat lite roligheter med barnen imorgon. Då är en pigg mamma att föredra. För allas bästa... 




skattjakt i trädgården

Idag har vi fått njuta av vårväder igen. Jag ser hur snön smälter och smälter och smälter. Fast vi vet ju att det förmodligen kommer mer snö, det brukar vara så. Våren är en lurig jävel, precis som vintern. Och sommaren. Ja, jag skulle vilja påstå att hösten är den mest pålitliga årstiden faktiskt. 

Nåja, snön smälter just nu iallafall och jag tänker vara lycklig för det. Och ni vet väl att det som göms i snö kommer upp i tö? Så är det. Idag hittade jag ett helt fantastiskt prydnadspäron i klarglas i en av våra rabatter. Så fint... så tungt... så... mitt. För jag måste inte lämna tillbaka det väl? Det måste ha ingått i huspriset. Eller gråter de förra husägarna just nu och letar förtvivlat efter sitt gamla prydnadspäron som (av någon konstig anledning) råkat hamna i rabatten? Nej sluta, jag tänker behålla min skatt. Deal with it. Ge mig inte dåligt samvete nu. Jag kan hellre lämna tillbaka den fula porslinsgrodan, den trasiga kastrullen eller alla hundmatskålar som de förra ägarna sorgligt nog också glömde i trädgården. Okej? 

Förutom att leta skatter idag har jag hunnit med att sola, mysa, dricka kaffe på bron och jobbat ett em-pass med chefen. En bra dag! Barnen har haft kul på dagis/barnvakt och vi hann kvällsmysa tillsammans innan dom somna sött. Men det bästa med dagen är ändå päronet. Vill ni se ett bild på underverket? Klart ni vill... 



7 koppar kaffe

Dagarna springer iväg och jag blir allt mer vuxen och vis. Igår chockade jag till exempel mig själv genom att låta barnen gå wild and crazy med påskpyntet. Nästa iallafall. Ja, dom fick åtminstone måla några pappersägg (med precis vilka färger de ville!) som vi sedan hängde i björkriset. Hade jag bestämt själv så hade jag nog köpt några dystra och dyra ägg i svart/vitt. Men eftersom jag är vuxen nu så har jag förstått att alla högtider faktiskt är barnens.

Förutom att påskpynta med barnen var jag på O'learys igår. Helt nykter, på en måndag. Jojomän. Jag åt en caesarsallad, drack pepsi och tittade på hockey med två killkompisar. Det passar mig bra, man är ju lite karig så att säga... 

Natten var däremot inte så cool. För det första hade jag enormt svårt att somna. Drack kaffe sent på O'learys, och ni vet väl hur gammelfolk blir av att dricka kaffe sent? Klockan 01 höll jag äntligen på att somna, och då kände Edwin för att vakna. Såklart. Han somnade dock rätt fort och jag fick börja om och försöka somna. Klockan 02 hade jag precis börjat slumra in, och då stormar Elias in i sovrummet för han "KAN INTE SOVA". Nähä? Men det kan jag... Han tvingade ner mig till soffan där vi tittade på How i met your mother och sparkades för att få bästa platsen. Klockan 03 började han äntligen att snarka och jag kunde inta fosterställning och vagga mig själv till sömns. 

Tre timmar senare var det morgon tydligen. Jag famlade instinktivt efter nån typ av pistol/gevär/hagelbössa under kudden, men nej, ingenting. Fick koka en hel kanna kaffe istället för att skjuta skallen av mig då... Upprepade hela tiden "jag älskar barnen, jag älskar barnen" och försökte tänka på hur gulliga dom är. Oftast. För det mesta. 

Resten av dagen har jag varit ett vandrande spöke. Tur att vi fick besök av Elina och Iris som drog med oss ut i solen och på lite seconhand-shopping. Humöret steg till skyarna (nåja, allt är relativt) när jag lyckades fynda fina grejer för sammanlagt 70 kronor. En hel påse med Playmobil gubbar till barnen, ett par mönstrade "mysbyxor" med prislappen kvar och ett par oanvända Fred Perry skor. Kaboom bah! 

Klockan 13 var det dags att jobba, pust. Elias var på dagis idag och Edwin hade barnvakt, för hör och häpna: han är snorig igen. Turligt nog hade vi en lugn dag på jobbet och jag har fri tillgång till kaffe. Det blev sammanlagt sju koppar kaffe idag. Så nu vet jag det... Om jag bara sover tre timmar på natten så krävs det alltså sju koppar kaffe för att överleva dagen. *Antecknar för framtiden*

Vad gör jag vaken nu då undrar ni säkert? Om jag är så trött och jävlig. Jo, har man en dejt med sin bästis så ställer man inte in på grund av sömnbrist. En kväll i soffan med Carro, ost, kex, vindruvor och sliskig läsk var precis vad jag behövde efter jobbet. Sova kan jag göra en annan dag! 





skoterliv

Det är lika bra att börja med en bekännelse... Jag tar härmed tillbaka alla onda tankar jag hade inför skoterköpet och erkänner att jag näst intill älskar att vi köpte den. En helt ny (vinter)värld har öppnat sig! 

Idag har vi haft en riktigt härlig dag med skotern. Tidigt imorse åkte vi ut på isen och slog läger. Jag, Tom, Mattias och Edwin. Järngänget. Solen strålade, väskorna var fyllda med gott fika och fler och fler anslöt till vårt team. Grannarna Tina, Agne och Elin kom ut först med skotrarna och en bra eldkorg. Edwin blev överlycklig för lite sällskap och hängde efter dem hela dagen. Han känner sig redan så pass tjenis med grannarna att han utan minsta lilla tvekan tiggde åt sig både det ena och andra ur deras matsäck. Sedan kom även min moster, mormor och släktingarna från Matnäs: lille Petter, Ellen och Janne. Trots att vi bara fick en endaste gädda så hade vi en underbar dag. Det är väl ändå solen, umgänget och framför allt korven man är ute efter?! Erkänn.

På tidiga eftermiddagen brassade vi hemåt. Trötta och nöjda efter drygt fyra timmar ute. Men inte fick man vila för det inte... In och slänga in en tvätt bara, sedan åkte vi till Bobygda. Hade turen att bli bjudna på middag! Och eftersom vi inte direkt är "fin i kanten" av oss åkte vi dit i långkalsonger och otvättat hår. Såklart. 

Från Bobygda till Strömsbruk. Dags att hämta hem storebror! Förvarnade i vanlig ordning med ett "ge-oss-kaffe-för-fan-sms" innan vi åkte. Okej, lite snyggare kanske jag uttryckte mig. Men det var så jag menade, hehehe. Fin i kanten var det ja... Efter en massa lek och bus var det dags att åka hem. Det var svårt att få av Edwin den fina prinsessklänningen han lånat av Ida. 

Kvällen här hemma blev lugn. Vi hann iprincip bara fika och duscha innan grabbarna somnade. Och jag orkade bara ta hand om lite tvätt innan batterierna tog slut. Typiskt va? Jag som hade tänkt frosta av frysen, skura duschen och dammsuga såhär på söndagskvällen...




min kompismormor

Lördag mina vänner. Lördag! Fast idag kan jag inte skryta om att jag har varit ledig och carpe diem:at i solen. Eller jo lite, jag fångade dagen tidigt imorse. Följde med Mattias och Edwin ut på isen i drygt en timme innan jobbet. Härligt. Och jag fick erkänna att dethär med att äga en skoter inte är så tokigt... 

Efter vår lilla skoterutflykt var det bara att byta om och göra sig redo för ett arbetspass. Skitsamma om man luktar skoter. Jag har nog blivit ganska bra i rollen som skogsmullesambo. För nej - det är INTE jag i familjen som föreslår aktiviteter som fiske, bärplockning, älgjakt, svampsafari och såntdär naturrelaterat om ni trodde det. Jag är mer en storstadstjej, fast i en liten ödslig by. En Blondinbella-light. Fast brunett. Och utan alla framgångsrika företag och miljoner förstås...

På jobbet hade vi en bra dag. Tror att dom flesta var ute och blundade mot solen faktiskt. Vi hade med andra ord ganska lugnt, vilket brukar vara sällsynt en Lördag. 

Annars då? Eftermiddagen var mysig hemma med min kära mormor och son. Mattias var i Gävle på hockey och vi tittade på teven. Är man förresten fööör bra kompis med sin mormor när man helt spontant frågar om hon skulle vilja ligga med en hockeyspelare? Hon skakar bara på huvudet åt mina frågor och funderingar... Förstår inte varför. 

Nu tittar jag på Mello mot min vilja. Inte för att Mattias tvingar mig direkt, men ingen av oss har något bättre för oss. Kaaaanske byter ut det till Greys Anatomy snart. Har lite kvar på min utbildning innan jag är färdig doktor! 



läs och avundas

Okej, lyssna på det här: fredag, sovmorgon, ledigt och strålande sol. Bingo kan man säga! Är ni avundsjuka? 

Imorse bjöd Edwin mig på en sovmorgon i värdsklass. Han gick ner med Mattias tidigt imorse och kom tillbaka upp till sängen med en macka. Jag var för trött för att predika om att det är strängt förbjudet att äta i sängen (förutom när man är sjuk eller om man råkar vara mamma i familjen). Jag startade en film och somnade om. Någon timme senare vaknar jag med panik. Men nejdå, min väluppfostrade och fogliga son hade inte kletat bajs på väggarna eller hittat på några andra hyss. Han var kvar i sängen och liksom väntade istället för att väcka mig. Stackars lilla fina unge! 

Resten av denna lediga och soliga fredag har vi spenderat utomhus. Såklart. Allt annat vore olagligt. Vi blev bjudna till min kära moster! Hon hade skottat ihop den årliga snösoffan på gården och bjöd på korv, kaffe, saft och chokladbollar. Tipptopp. Vi var ute i tre timmar och bara njöt. Edwin hade fullt upp med att leka och köra med Tompa som fick springa 246 varv runt huset med madrass/snowracer medan lill-bossen själv skrek av förtjusning. Fin dag! 

Och som om inte det vore nog... Edwin har bajsat på toaletten två gånger och vi åt middag på den iglasade altanen. Men lägg aaaav vilken fantastisk dag, tänker ni. Jo den har varit himla bra, tack. Men jag vill även nämna att jag mitt i allt njutande har lyckats med den näst intill omöjliga bedriften att tömma båda tvättkorgarna. Nej nej, inga applåder eller autografer... Ville liksom bara klämma in det lite snyggt så att ni inte tror att vi går omkring i smutsiga tröjor och underkläderna ut-och-in. Det var ju längesedan jag skrev att jag tvättade, och det kan ju väcka en del frågetecken hos vissa. För om man inte skriver det på bloggen så har det inte hänt, så är det ju. 

Nu fortsätter kvällen med chips och soffhäng. Edwin sover. Lika bra att skriva att jag (och min avkomma) har hunnit duscha också. Så! Nu har jag väl inga misstankar mot mig? Jäkligt skönt att kunna släppa det... Nu är jag helt clean och kan koncentrera mig på fredagsmyset. Vilket i och för sig kan bli lite svårt med tre grabbar som har tv-spelskväll här. Gör mitt bästa för att störa, distrahera, äta upp alla chips och gå långsamt förbi teven! ✌🏼 



Mor och avkomma; lika som bär.

att knyta en rosett

Och så kom äntligen torsdagen. Jag vet egentligen inte varför jag längtat hit? Men det är väl alltid skönt att åka hem från jobbet och veta att man är ledig dagen efter. Fast nu har jag faktiskt haft fyra väldigt bra arbetsdagar, så det har inte gått någon nöd på mig... Härom dagen fick jag till exempel flirta med André Myhrer som kom och fikade. Fast tyvärr så tittade han inte så mycket på mig. Nästan inte alls faktiskt. Men men. En gång (för tre år sedan) gav han mig 4 kronor i dricks, och det glömmer jag aldrig. Generöst av en utförsåkare i världsklass, verkligen. 

Idag på jobbet har jag fått lära mig en ny grej av chefen. Jag har fått lära mig att knyta en rosett, på riktigt. Jo det är sant, jag är snart 26 år och knyter fortfarande rosetter som barn gör. Ni vet, två öglor som man knyter ihop. Jag hade inte ens en susning om hur en "riktigt" rosett skulle knytas. Sussa fick skrattanfall och gav sig inte för ens jag hade lärt mig på "vuxenvis". Jag lyckades, men kommer nog fortsätta att göra på mitt vis. För sån är jag, gör som jag vill bah. 

Vill ni veta något mer jag inte kan? Ja det är klart ni vill. Och jag delar mer än gärna med mig, så att ni får skratta lite och känna er bra. Okej... Jag kan inte simma riktigt. Mitt ena ben hänger inte med, jag kan liksom inte styra det. Ser fullkomligt galet ut. Jag kan heller inte hjula, har aldrig kunnat. Det är nånting med benen tror jag, dom lever sitt egna liv. Mer då... Busvissla? Knappast. Ja, sådär dålig är alltså jag. Så dålig att jag inte ens kan äta köttfärssås med klumpar. DET är dåligt. En gång i tiden var det så illa att mamma var tvungen att använda stavmixer för att släta ut köttfärssåsen innan jag kunde äta. Det gick bara inte annars. Jag kräktes typ. Idag är det lite bättre, har jobbat på mitt handikapp, och jag använder inte längre stavmixer. *Känner mig vuxen*

Nu är det som sagt torsdagkväll. Har hunnit pussas och kramas med Edwin som jag inte träffat på ett dygn. Han sov nämligen hos mormor och morfar från igår tills idag. Det resulterade i att jag har fått sova som en stock inatt, sovmorgon till 08:00 blev det dessutom. Ja, det är sovmorgon för en mamma. Efter morgonkaffet drog jag till med en storstädning med musik på högsta volym. Sedan belönade jag mig själv med en stunds vila på balkongen, med solen i ansiktet. En härlig natt, morgon och förmiddag med andra ord. 

Nu är det hockey och soffhäng som gäller, sedan blir det sängen bums. Det är väl en dag imorgon också antar jag! 



 

det oundvikliga

Läget är detsamma här hemma, still fighting for my life med den här jäkla förkylningen. Två veckor har gått, så snart tänker jag protestera. Strejka eller nått. 

Hur som helst så är vardagen med jobb och dagis inte något man kan undvika på grund av en liten förkylning. Hemskt, jag vet, men det är bara att köra på. Det går liksom inte att försöka styra bort vardagen. 

Något man heller inte kan styra över är andras barn. Andras barn som kräks på dagis tillexempel. Jag lämnade Edwin en timme senare än vanligt idag, och tur var väl det. Då vet jag iallafall att han inte har haft någon som helst kontakt med den stackars lilla kräkflickan som åkte hem innan vi kom dit. Dessutom var alla ute när vi kom, så jag hoppas att dom sanerade noggrant där inne under tiden. Nojig som jag är så fixade jag såklart så att mamma kunde hämta Edwin tidigare idag, och så att han får vara ledig resten av veckan. Så! Nu har jag gjort mitt bästa för att försöka lura magsjukan. Om vi åker dit så är det väl för att Gud är sur på oss eller nått. Eller för att Djävulen inte har nån annan att jävlas med. Jaja, vi märker väl... 

Eftermiddagen på jobbet har varit bra. Längesedan jag jobbade med chiiifen. Och snart kanske jag inte jobbar med henne alls... Jag måste göra ett val väldigt snart. Efter 7 år på Dackås är det väl dags att gå vidare, och får jag chansen nu så måste jag nog ta den. Även om jag inte riktigt vill. Rekryteringen ringde till Dackås och ställde frågor om mig idag, och min kära chef svarade att jag var värdelös och ingenting att ha. Jag tror hon skojade. Hehehehe. Eller? 

Nu är det kväll och jag har precis nattat en trött son. Tur vi hann pussas och mysas lite ikväll. Själv har jag tagit en dusch ocg bäddat ner mig i sängen. Älskar att ha duschen alldeles intill sovrummet. Man bah duschar och sen bah gör man en snygg volt direkt ner i sängen. Eller ja, ett val-dyk typ. Skönt är det iallafall. Nu blir det Greys Anatomy för hela slanten. Jag är fan snart läkare jag. En färdigutbildad kirurg! 💉

work work work

Idag har jag jobbat. Utan nässpray. Vilket resulterade i att min stackars hjärna knappt fick något syre. Tyckte så synd om lillhjärnan (och mig själv) hela dagen... Turligt nog jobbade jag med Karin och vi hade ett lugnt pass, dessa två kombinationer gjorde verkligen livet lättare. Hon lyckas alltid lura i mig fikabröd eller bakelser vid det obligatoriska 14:30-fikat. "Banta kan vi göra en annan dag, ÄT" säger hon och spänner ögonen i mig. Jag vågar såklart  inte säga emot. Mucka aldrig med din föredetta svärmor! Närå, vi stöttar varandra i vått och torrt när det gäller bakelser och annat gott. Äter du så äter jag, det här är vi ta mig fan värda! Och så fnissar vi och slickar oss om läpparna. 

Nu är jag hemma och känner mig mer död än levande. Förbannade förkylning. Inte hann jag pussa på min lilla son heller, han sover och jag vet att det vore jäkligt dumt att väcka honom. Vi får ju ses imorgon en stund innan dagis och jobb. 

Kvällen då? Ja, träna går ju fetbort. Jag kommer ju typ aldrig kunna komma i form? Vi är sjuka hela tiden, och när man är sjuk vet väl alla att det är tillåtet att frossa i godsaker dygnet runt. Det är ju lag på det. Så jag är väl helt enkelt tvungen att göra lite gofika nu och lägga mig framför teven. Jäkla skitregler...

Min fina mamma och sambo. 

sunday chill

Söndag borde vara en obligatorisk sovmorgonsdag. Ellerhur? Ska ta upp det med barnen vid nästa familjemöte tror jag, fast det känns ärligt talat omöjligt att få igenom det förslaget. Varje gång jag kommer med en utomordentlig idé så skakar ungarna på huvudet och tycker att raka motsatsen är bättre. På söndagar ska man tydligen kliva upp innan tuppen till exempel... 

Det var alltså en trött och icke så munter mamma som släpade sig ur sängen imorse. Men lite piggare och gladare blev jag när Edwin ville sätta sig på toaletten och göra number two. Det är fjärde gången den här veckan han sitter och skrattar åt sina bajskojvaj i toan. Tänka sig att lite bajs kan lysa upp en söndagmorgon va? Helt galet. 

Förmiddagen gick åt till att städa här hemma. Dammråttorna dansade för fan breakdance i varenda rum. Då har det gått för långt. Balett, visst. Men breakdance... 

Mitt på dagen gick hela familjen ut för att lära känna vår nya familjemedlem. En skoter. "Tjohoooo"! Precis vad jag alltid har önskat mig och vad jag tycker att det är klokt att lägga pengarna på. Men med tre grabbar i familjen har jag inte direkt någon talan. Tydligen. Fast jag måste erkänna att det var lite (ytterst lite) roligt att köra. Vi har en perfekt täkt bakom huset där det varken finns träd eller människor som jag kan krocka med. 

Resten av dagen har vi haft främmande. Peter, Elin, Nellie, Johanna och Ida har varit här. Kaffe och lek! Alltid trevligt att ses en stund innan vi gör Elias-veckobyte. Och sedan fortsatte trevligheterna med middag, gofika och hysteriska skrattanfall hemma hos mamma och pappa. Jag älskar faceswap-filtret på snapchat och kan inte få nog. Och jag älskar att dela dessa stunder med min broder och Frida. Dom förstår mig och min kärlek till faceswap extra bra. Vi skulle seriöst kunna sitta en hel kväll och skratta tills vi kissade på oss. Ja, det enda vi gjorde ikväll var i princip att knäppa kort på varandra och skratta. Tur att Edwin (och Elias) fick en liten radiostyrd skoter av dom så att lilleman inte blev helt bortglömd. Så häftig och cool, perfekt med en liten minivariant av den vi köpte idag! För jag antar att pappan i familjen anser att den stora skotern tillhör honom... 😏

Nu har jag lite skön ensamtid i soffan. Nytvättat hår och Greys Anatomy. Laddar upp inför veckan som innehåller jobb, jobb, jobb, jobb, plugg och jobb. Hoppas att denna hårda vecka skrämmer bort förkylningen som verkas trivas bra i min lata kropp! 



helgen är kommen

Dagarna går, mina vänner. Det är redan lördag och vi kommer allt närmare våren för varje dag som går. Men för att vi inte ska få hybris och slänga av oss jackorna riktigt ännu så fixar vädergudarna snö, grå himmel och isiga vindar. I all välmening säkert. För vårt eget bästa...

Hur som helst. Igår hade vi en toppendag, rakt igenom. Vi packade väskorna och åkte till badhuset i Söderhamn. Lyckliga barn! Dom förvandlades till vattendjur och åkte rutchkana, hoppade och plaskade för glatta livet. Själv smög jag runt och försökte göra mig osynlig, höll ständigt andan för att få in magen några centimeter. Men sen kom jag på att jag kunde lägga mig på botten i barnpoolen och hålla huvudet över ytan. Toppen! Ja jag erkänner, jag är inte i någon beach 2016-form direkt. Inte ens i närheten faktiskt. Men äh, orka bry sig tänkte jag och köpte en coca cola till lunchen. 

Barnen hade iallafall en himla rolig stund och deras ögon lyste av lycka. Det fick  varenda valk på min kropp att rysa av välbehag. Barnens glädje övervinner allt. Så är det bara. 

Resten av dagen var vi sådär mysigt trötta och nöjda. Barnen sov hela vägen hem i bilen, sedan hade vi en typisk fredag med tacos och soffhäng. Men på kvällen åkte jag och Elias på innebandy med Tom och Frida. En riktigt folkfest på Håstaholmen! Totalt fullsatt och härlig stämning. En toppenkväll om man bortser från att jag fick en boll i bakhuvudet. Hade Elias suttit en centimeter åt vänster i mitt knä så hade han fått den rakt i ansiktet, men nu snuddade den tack och lov bara vid hans öra och vidare mot mig. Bollen liksom fastade mellan mitt bakhuvud och väggen bakom. Hur är det möjligt? Allt gick på några sekunder, men det kändes som en evighet eftersom hela matchen stannade upp och alla vände sig mot oss. Precis som jag vill ha det... Gillar liksom att synas och vara i centrum all the time. Ville bara resa mig upp och börja sjunga nån poppig låt medan jag hade uppmärksamheten av all publik, men jag hejda mig. Nästa gång kanske! 

Idag har jag jobbat ett extrapass. Både roligt och körigt. Tänk er själva... Kö till E4:an, sjuttioelva matbeställningar och nio hjärnblödningar. En typisk dag på Dackås. 

Turligt nog blev det stängningsdags även denna gång. Väl hemma blev jag sedan överraskad med god middag i form av ryggbiff och potatisgratäng. Det satt som en smäck, och jag var noga med att låta varenda valk fyllas ut med denna ljuvliga måltid. Hela jag måste få smaka! Sjysst och rättvis som man är.

Barnen hade varit hos sin farmor och farfar idag och kvällen har gått åt till att mysa, äta godis, duscha och titta på film. Nu ska jag dyka ner i chipspåsen och nöta några Greys-avsnitt. Tänker att det lika bra gotta sig rejält idag (tröck nämligen en semla på 45 sekunder på jobbet med) så kanske man vaknar med ångest imorgon och svär på att börja leva nyttigt... 



a good day

Trots att barnens hemska hosta har smittat av sig på mig så har dagen varit bra. Det här med sjukdomar tar vi nästan för givet nu. Är den ena frisk så är den andra sjuk, det går bara runt hela tiden. Vill ni kanske ha ett tips på hur man garanterat undviker att bli sjuk? Man bör undvika all sorts kontakt med barn. Omge er absolut INTE med dessa giftpinnar, det är dödsdömt. 

Idag var jag på en intervju inför eventuellt jobb på hvb-hem. Hoppas dom köpte min presentation. Beskrev mig själv som kunglig, oumbärlig, en naturbegåvning utan dess like och drog slutligen till med att jag har ett IQ på 6456. Det bara måste ju gå vägen?!?!!

När jag hämtade Edwin på dagis hade jag med mig en överraskning till honom. Nämligen Tompa. Han har varit i Italien i tre veckor, så gissa om lilleman blev lycklig? Så lycklig att han sket på sig. Skyndade oss att byta en blöja, sedan åkte vi till mamma/mormor allihopa. Go-fika, tågbygge och chill. Fick även mamma till att skaffa Snapchat. Äntligen. Nu har jag en till vän jag kan terra med hysteriskt roliga snaps. Lillnöjd. 

Eftermiddagen och kvällen här hemma har gått i ett. Rullade megastora köttbullar till middag, en köttbulle var som två normalstora tillsammans ungefär. Elias tröck i sig två stora potatisar och fem ännu större köttbullar, alltså 10 köttbullar i normala köttbulle-mått mätt. Ibland äter han verkligen som en häst, jag fattar inte hur han får plats i lillmagen? Antar att han är lik far sin. 

Vi har även haft pusselmaraton, spelat tv-spel och packat väskorna inför imorgon. Vi har planerat in en tripp till ett äventyrbadhus, passar på när hela familjen är lediga! 

Nu väntar en lugn kväll. Jag är trött + sjuk + har huvuvärk, så jag är ingen ljuvlig medmänniska för stunden precis. Ska nog krypa ner i sängen och plöja några Greys-avsnitt. Ja Sara, så gör vi. 



bajslycka

Onsdag redan? Samma känsla som imorse ungefär - nä lägg av, det kan inte vara morgon redan?!?!?!? Men jo. Edwin har börjat vakna mellan 05-06 på mornarna och det är jag väl inte sådär överlycklig för direkt...

Idag har jag klarat mig igenom dagen tack vare alvedon, nässpray, té-mys, musik och lite lite plugg. Huvudet är som gröt tack vare förkylningen så det är svårt att koncentrera sig. Dessutom fick jag ett samtal om jobb som liksom stal mitt fokus. Imorgon ska jag in på ett möte på rekryteringen, håller tummarna för framtiden med skräckblandad förtjusning! 

Eftermiddagen har bjudit på lite av varje. Mellismys hos mormor, discodans, pussel, matlagning och skratt med hela familjen. Elias och Edwin älskar Snapchat lika mycket som mig, hehehehe. 

Nu har vi precis avklarat dusch, kvällsfika och nattning av de små liven. Dessutom slog Edwin på stort och satte sig på toaletten och gjorde nummer två. Total bajslycka. Han blev verkligen stolt och kunde inte sluta titta och skratta åt sitt bruna mästervärk nere i toaletten. Han avskyr ju att byta blöja, så jag hoppas att det här var en positiv bajsupplevelse för honom. Hur som helst, nu hurrar vi för Edwin. Hurra hurra hurra! 

Annars då? Jag har tyvärr inget mer intressant att berätta. Inget som toppar bajsnyheten iallafall. Så nu lägger jag mig raklång i soffan och laddar för morgondagen. På återseende! 




right back at me

Igår jublade jag (lite smått desperat) över att våren är på intågande, jag var lättad över att Februari tog slut och glad för att jag tyckte mig ana ljuset i tunneln. Idag straffades jag för mina lyckorop kan man säga... Gå där och vara lycklig. Glöm det! 

Förkylningen jag gått och känt av i en vecka slog till på allvar. Den bröt ut, som det heter på sjukspråk. Fast det kanske är lika bra, det är ju nästan värre att känna sig halv-sjuk? 

Jag har iallafall pinat mig igenom dagen och fått någorlunda mycket gjort. Barnen har varit på dagis, så jag har börjat fila litegrann på min slutuppgift i skolan. Har även kört ett behövligt tvättmaraton, klippt ihop en ny film på barnen och druckit té med Carolin. 

När klockan var 13:30 ville jag inget annat än att stupa i säng. Men så kom jag ju på att man faktiskt inte har tid att vara sjuk när man har barn. Det finns liksom inte med i planeringen, jäkligt slarvigt ändå av dom som kom på dethär med föräldraskap. Tänkte dom på oss föräldrar som maskiner eller? Äh, smörj med lite olja och sparka igång så ångar dom på som vanligt... Ja jag hade inte så många andra val än att hämta barnen på dagis. Först lillebror, sen storebror. 

Medan jag körde hemåt med nedsjunkna axlar så plingade det till i telefonen. Min nya iphone 6s fanns att hämta på ica! Jabadabado. 

Eftermiddagen har alltså gått åt till att skratta oss kissnödiga av Snapchat's faceswap-filter. Tänk vad jag gått miste om så länge! Och nu vet jag en sak. Även om jag tycker barnen är det finaste som finns, så skulle jag aldrig vilja byta ansikte med dom i verkligheten. Nej bevare mig väl... 

Förutom att vi legat på golvet i en enda stor skratthög har vi även lyckats få i oss middag, byggt pussel och kollat på den nya filmen på barnen. Myspys! 

Nu sover hela familjen förutom jag. Har väl fullt upp med att lära känna min nya lilla bebis förstår ni väl. Det är mycket som ska fixas innan det känns bekvämt. 

Fina familjen:



RSS 2.0