helgen är kommen

Dagarna går, mina vänner. Det är redan lördag och vi kommer allt närmare våren för varje dag som går. Men för att vi inte ska få hybris och slänga av oss jackorna riktigt ännu så fixar vädergudarna snö, grå himmel och isiga vindar. I all välmening säkert. För vårt eget bästa...

Hur som helst. Igår hade vi en toppendag, rakt igenom. Vi packade väskorna och åkte till badhuset i Söderhamn. Lyckliga barn! Dom förvandlades till vattendjur och åkte rutchkana, hoppade och plaskade för glatta livet. Själv smög jag runt och försökte göra mig osynlig, höll ständigt andan för att få in magen några centimeter. Men sen kom jag på att jag kunde lägga mig på botten i barnpoolen och hålla huvudet över ytan. Toppen! Ja jag erkänner, jag är inte i någon beach 2016-form direkt. Inte ens i närheten faktiskt. Men äh, orka bry sig tänkte jag och köpte en coca cola till lunchen. 

Barnen hade iallafall en himla rolig stund och deras ögon lyste av lycka. Det fick  varenda valk på min kropp att rysa av välbehag. Barnens glädje övervinner allt. Så är det bara. 

Resten av dagen var vi sådär mysigt trötta och nöjda. Barnen sov hela vägen hem i bilen, sedan hade vi en typisk fredag med tacos och soffhäng. Men på kvällen åkte jag och Elias på innebandy med Tom och Frida. En riktigt folkfest på Håstaholmen! Totalt fullsatt och härlig stämning. En toppenkväll om man bortser från att jag fick en boll i bakhuvudet. Hade Elias suttit en centimeter åt vänster i mitt knä så hade han fått den rakt i ansiktet, men nu snuddade den tack och lov bara vid hans öra och vidare mot mig. Bollen liksom fastade mellan mitt bakhuvud och väggen bakom. Hur är det möjligt? Allt gick på några sekunder, men det kändes som en evighet eftersom hela matchen stannade upp och alla vände sig mot oss. Precis som jag vill ha det... Gillar liksom att synas och vara i centrum all the time. Ville bara resa mig upp och börja sjunga nån poppig låt medan jag hade uppmärksamheten av all publik, men jag hejda mig. Nästa gång kanske! 

Idag har jag jobbat ett extrapass. Både roligt och körigt. Tänk er själva... Kö till E4:an, sjuttioelva matbeställningar och nio hjärnblödningar. En typisk dag på Dackås. 

Turligt nog blev det stängningsdags även denna gång. Väl hemma blev jag sedan överraskad med god middag i form av ryggbiff och potatisgratäng. Det satt som en smäck, och jag var noga med att låta varenda valk fyllas ut med denna ljuvliga måltid. Hela jag måste få smaka! Sjysst och rättvis som man är.

Barnen hade varit hos sin farmor och farfar idag och kvällen har gått åt till att mysa, äta godis, duscha och titta på film. Nu ska jag dyka ner i chipspåsen och nöta några Greys-avsnitt. Tänker att det lika bra gotta sig rejält idag (tröck nämligen en semla på 45 sekunder på jobbet med) så kanske man vaknar med ångest imorgon och svär på att börja leva nyttigt... 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0