helg och julmarknad ⭐️

(null)

Helg helg, underbara helg. Efter några helger som gått i sjukdomens tecken var det ljuvligt att få uppleva en helg där hela familjen varit friska och pigga! Fast det började lite oroväckande faktiskt... 

På torsdagen fick jag ett samtal från dagis kring lunchtid. Precis när vi var i Norrbo för att äta lunch med alla deltagare. Och man vet ju att det knappast är ett positivt samtal man får när dagis ringer... Det var Edwin som hade fått feber. Hann tänka "suck och stön" innan det kopplade att det förmodligen var pga vaccinet på 5-årskontrollen. Mattias jobbade i stan så han fick åka och hämta hem lilleman! 

Edwin var inte allt för hängig på kvällen, men vi bestämde att han skulle få vara hemma på fredagen ändå. Bästa gammelmormor ställde upp som barnvakt vilket Edwin tyckte var tipptopp! 

Jag flexade ut en timme på fredagsmorgonen så att mormor hann bli färdig hos tandläkaren. Sedan lämnade jag Elsa på dagis och skjutsade Edwin till gammelmormor. Elsa skulle bli hämtad redan 13:30 av mina kära föräldrar, så det kändes bra. En skön fredag för alla barnen! Drömmen vore ju att vara ledig på fredagar egentligen... 

Efter jobbet hämtade jag Edwin och sedan åkte vi till mamma och pappa där både Elias och Elsa var. Vi skulle fredagsmysa där eftersom Mattias skulle ut med älgjaktslaget. Vi blev bjudna på crepes, efterrätt, godis och så badade vi utebad. Så himla mysigt! Sedan ville Edwin sova hos mormor och morfar, så jag och dom andra två barnen åkte hemåt. Elsa somnade fort så jag och Elias fick en lugn och fin kväll, bara vi två. Tror det uppskattades av storkillen! 

(null)

(null)

På lördagen vaknade Elias och Elsa kring 07-tiden. Mattias fick såklart sovmorgon eftersom han kom hem sent. En lugn morgon hade vi med soffmys, helgfrukost i vardagsrummet och lite annat smått och gott. 

Vid 11-tiden vaknade pappsen till liv (någorlunda) så då klädde jag och Elias på oss för att ta en promenad till julmarknaden i Tövsäter. Mysigt! Elias köpte lotter av sin fröken som stod där. Han vann ett hemligt paket, och så ville han köpa knäck. På promenade hem bestämde vi oss för att åka till Röda korset med. Så direkt när vi kom hem hoppade vi in i bilen och åkte iväg... Där fyndade vi lite kläder till Elsa och en vit granljuslykta. Hittade även en förpackning med små stolar från Ikea, dom köpte vi till Elsa. Kunde inte motstå, så snygga! 

(null)

På tidiga eftermiddagen kom mormor hit och hämtade upp mig och Elias. Mot julmarknad nummer 2 borta i Klångsta. Ja, det blev en riktig Sara-Elias-dag denna lördag. Tror han tyckte det var väldigt lugnt och mysigt faktiakt... Ja med för den delen. Känns värdefullt att få rå om ett barn sådär ibland. 

På Klångstas julmarknad var det verkligen mysigt. Stämningsfullt med massa granpynt, julmusik som spelades live, fina hantverk, ponnyridning och gott fika. Mormor bjöd på skinkmacka, kaffe och saffranskaka. Mmm! 

På shoppingfronten blev det lugnt. Fastade för ett garnhjärta som såg ut som det var gjort att fårull. Fantastiskt fint. Så det blev det enda köpet. Eller ja, köpte faktiskt en grej på prov med. En liten "ring" gjord av fårull som man ska fästa på adventsljusstaken. Men som jag misstänkte var våra ljusstakar i fönster för små så det såg inte bra ut. Tur jag inte köpte 7 stycken! Men det jag köpte få sitta på en ljusstake jag aldrig tänder, så länge. Älskar fårskinn och allt grått och ulligt! 👌🏼

(null)

(null)

(null)

(null)

Resten av lördagen blev lugn. Edwin kom hem igen och Tom kom hit med hämtmat. Gott... Elias och Edwin ville pynta sina små granar som dom har i sina rum,  blev så fint så. Sedan tittade vi på hockey, åt godis, spelade sällskapsspel med grabbarna efter att Elsa somnat och sedan blev det en vuxenkväll i soffan framför Så mycket bättre. Bra lördag rakt igenom! 

(null)

Söndagen till ära var det min tur att få sovmorgon. Härligt. Sedan hade vi en lugn och skön morgon med kaffe och gofrukost.  Drog av ett varv med dammsugaren med lite fort så vi kunde njuta framför vinterstudion sen. Grabbarna var ute och lekte medans. Hoppas vi får lite snö snart så det blir roligare för dom att leka ute! 

Medan vi kikade på skidorna på teven passade jag på att göra lite nytta med... Körde någon maskin tvätt och färgade håret medan jag hejade på våra duktiga skidåkare. Älskar att skidsäsongen med vinterstudion är igång! 

(null)

Till lunch åt vi korv med bröd, sedan kom Elias mamma och lillasyster hit. Det blev lek för barnen och kaffe för oss vuxna! Sedan vinkade vi hejdå till storebror och önskade honom en bra vecka. 

Här hemma fortsatte söndagen i sitt lugna tempo... Elsa och jag gick ut en stund för att få lite luft. Det behövde vi båda! Sedan fick barnen middag innan deras mormor och morfar kom hit. Dom skulle vara barnvakt medan jag och Mattias åkte på Route 84 för att äta. Vi hade ett presentkort sedan förra julen så det var på tiden att utnyttja det. 

Verkligen en god avslutning på helgen! Åt så vi nästan kunde rulla hem... Barnen hade haft det roligt här hemma och var redo för sängen nästan på en gång när vi kom hem. Själv kröp jag ner under täcket så fort barnen somnat jag med. Trött! Men Elsa har redan vaknat en par gånger, hon verkar ha det jobbigt med tandsprickning igen. Den andra framtanden är påväg nu, så vi får väl se hur natten blir... Hoppas den blir någorlunda bra så vi är pigga och redo för en ny vecka imorgon! 

(null)



dagarna går ☁️

(null)

En ny vecka har tagit vid och dagarna går som vanligt... Vips så har vi onsdagen här och man kan börja räkna ner till helgen igen! Det här med dagjobb är inte så dumt ändå, lediga helger är fantastiskt skönt. Men det hade gärna fått vara helg en dag till. Minst. 

Hur som helst. Förra veckan avslutades i sällskap med gammelmormor. Jag, Edwin och Elsa parkerade bilen hos henne och sedan promenerade vi allihopa till Dollar. Det är en ganska bra bit att gå fram och tillbaka (hon bor ju vid Ica Håsta) så jag är väldigt imponerad över att Edwin orkade. Utan minsta lilla gnäll. Han fick stanna vid en lekplats och leka av sig lite med, och Elsa sov skönt i vagnen. På Dollar var målet att shoppa nya strumpor till lillan, tycker att dom är väldigt prisvärda och bra där! Lite mer smått och gott blev det med. Som alltid.  

(null)

(null)

Fram mot kvällen blev familjen komplett när Elias anslöt. Men för honom var det lite jobbigt. Han hade gärna stannat hos sin mamma ett tag till. Lilla vän... Det är mycket som är känsligt i en snart 8-årings kropp och knopp! 

Den nya veckan körde vi igång med lite nya rutiner. Dags för Elias att åka skolbuss på morgonen (och eftermiddagen). Han var taggad. Min mamma kom hit på morgonen och följde med honom sådär på premiärdagen. Han hoppar på nere i korsningen och både jag och Mattias har ju hunnit åka mot jobb/dagis då. Men det gick bra allting, och på eftermiddagen hade han en kompis med sig hem i bussen. Så vara-hemma-själv-premiären gick också bra. Dom hade lekt och fikat tills vi andra kom hem strax efter 16. Men det blev mycket telefonkontakt för att kolla så allt gick bra. #nojigavuxna

Under tisdagen var det dags för samma procedur igen. Men den här dagen kunde jag vara hemma lite längre på morgonen och se till att Elias gick ner till bussen. Jag hade tecken-utbildning och kunde lämna Edwin och Elsa på dagis lite senare. 

Det är tur att dagarna på jobbet går fort så man får hämta hem kidsen innan abstinensen kickar in... Elsa klarar sig jättebra på dagis och verkar trivas. Hon äter bra, sover bra och det går bra att lämna henne på mornarna. Mammas lilla bebis! För Edwin går det också bra, han börjar komma in riktigt bra efter sitt 1 år långa uppehåll. Så för tillfället känns allt bra, även om det dåliga samvetet nog alltid kommer att finnas där ändå. Tänk om man kunde vara ledig mer och ändå kunna gå runt ekonomiskt... 

På eftermiddagarna har vi hängt här hemma bara, hela familjen. Mattias har fixat middagarna då han kommer hem först. Jag hämtar ju på dagis när jag slutat, så maten är oftast klar när vi kommer hem. Så skönt! Sedan har kvällarna försvunnit med läxläsning, sällskapsspel och lite annat. Igår fick jag faktiskt rosor efter jobbet med. Det uppskattar man ju, en helt vanlig tisdag. 

(null)

(null)

Idag har vi som sagt kommit till onsdagen och det har varit en fullspäckad dag. Imorse skulle Elias för första gången klara sig helt själv på morgonen. Jag, Edwin och Elsa åker ungefär 07:25 hemifrån och Elias ska gå till bussen runt 07:40. Så det är ju inte så lång tid det handlar om. Han är liksom färdig och väntar bara på att klockan i köket ska ringa (jag ställer den innan jag åker). Skulle Elias åka med oss på morgonen skulle han behöva vara på fritids innan skolan och det vill han inte, så vi provar denhär lösningen ett tag nu! 

Dessutom ringde han som kör skolbussen upp mig idag och berättade att han pratat med sin chef om att Elias ska slippa gå ner till korsningen för att vänta på bussen. Så nu har dom bestämt att bussen kör en extra sväng upp till oss och hämtar Elias alldeles vid vårt hus. Alltså, så himla bra! Nu behöver han inte gå efter vägen en endaste meter. Gissa om vi är tacksamma?! Så himla snällt att han på eget initiativ fixade det. Så från och med imorgon stannar bussen här utanför istället. 

Den här dagen stod det även ett bvc-besök på schemat. Edwins sista. Den stora 5-årskontrollen! Mattias hämtade honom tidigare på dagis och så åkte dom mot hälsocentralen. Edwin var lite nervös eftersom han även skulle få en spruta. Men allt hade gått bra! Våran stora fina kille som blivit hela 117 cm lång och kommit upp till 20 kilo. 

Även Elias hade en inbokad aktivitet idag. Han skulle till tandläkaren direkt efter skolan. Men eftersom det körde ihop sig lite med Edwins bvc-besök ställde mamma Johanna upp och fixade tandläkarbesöket med Elias. Tusen tack! 

Så när jag hade hämtat Elsa på dagis kom vi hem till ett fullt hus. Johanna, Ida och Agnes stannade på middag, kaffe och lek. Ett mysigt avbrott i vardagen! 

På kvällen följde Elias med Mattias för att spela innebandy. Jag och mina små blev ensamma och fördrev tiden med teve, lek och lite spel. Elsa somnade tidigt så det var mysigt att få lite egentid med Edwin. Sedan försvann kvällen med duschning, kvällsfika och läxläsningen. 

Nu är det lugnt i huset. Bara torktumlaren och diskmaskinen som hörs. Och en sprakande brasa... Ska strax krypa ner i sängen och ladda för torsdag. Våra morgonrutiner verkar sitt nu. Barnen kan sova enda till 07-tiden vilket känns bra. Edwin och Elsa äter frukost på dagis vilket underlättar en hel del. Själv ställer jag klockan på 06:15 och känner mig väldigt tacksam över att börja 08:00 istället för 07:00. En timme extra på morgonen gör så mycket! 

(null)

(null)

jul i vårt hus 🌲

(null)

Nu är det jul här i vårt hus... Ja, jag kunde inte hålla mig längre. Den 15/11 åkte våra julsaker upp. (Två dagar tidigare än förra året). Men vi har väldigt få "juliga grejer", det här med rött funkar liksom inte för mig vet ni. Det är vita ljusstakar, några adventsstjärnor, tre grå/vita tomtar och någon julbock. Det är liksom det. Och små granar och hyacinter, det är det juligaste och finaste. I det enkla bor det vackra! 

Annars har vi haft en rätt kass vecka. En vab-vecka deluxe. Måndag och tisdag var jag ju hemma med Edwin efter hans magsjuka. På onsdagen trodde vi att vi var back on track, men det varade bara i en dag... Edwin och Elsa var på dagis enligt sitt nya schema 07:30 till 16:20. Allt hade gått bra för båda två. Men på kvällen märkte jag att Elsa inte var sig själv.

Och mycket riktigt, sent på kvällen kom febern. Så det blev vab på torsdagen igen. Jag som skulle åkt med jobbet till Uppsala på ett studiebesök... Trist. Men det var bara att gilla läget.

Under torsdagen blev Elsa mycket sämre. Tror jag bytte 10 bajsblöjor på 2 timmar. Magsjukan som härjar på dagis tog henne till slut... Hon var riktigt slut och matt, stackarn. Men fram mot kvällen var hon på benen igen och försökta orka så mycket som möjligt. Verkligen inge gnäll och grin där inte. Min goa lilla tjej... På natten fick hon sova, lite feberyra bara men annars var natten bra med en liiiiten diarréblöja bara. 

(null)

På fredagen blev vi såklart också hemma. Edwin fick också vara hemma med oss båda dagarna. Han har skött sog exemplariskt och roat sig själv med lite av varje. Elsa var supertrött och sov till 10:00. Men man blir ju trött när man knappt fått behålla något och bara levt på vatten och vätseersättning ett dygn... 

Men när hon vaknade var hon på bra humör trots allt. Hon är helt fascinerad över alla adventsstjärnor och ljusstakar. Går runt från rum till rum och pekar och tittar. Tycker säkert att det är lika mysigt som mamman tycker! 

Efter lunchen klädde vi på oss för att ta en liten promenad. Kände att vi verkligen behövde få lite friskluft allihopa! Elsa var hungrig och vill ha något att äta. Hon är så söt och använder teckenspråk när hon är hungrig. "Däta" säger hon och tecknar med handen så som man gör. Jag läser ju teckenspråk via jobbet nu och brukar teckna med barnen här hemma ibland, och just Elsa suger åt sig som en svamp och lär sig jättelätt! Kul. Iallafall så fick hon en macka och blev överlycklig för den, äääntligen något annat än vatten! 

Det var ljuvligt med lite friskluft och solsken. Vi gick rundan vid vattnet på andra sidan vägen, så himla fint. Elsa somnade i vagnen trots att hon sov så länge på morgonen. Men sömn är ju den bästa medicinen. 

(null)

(null)

(null)

Resten av fredagen blev fortsatt lugn här hemma. Elsa hade kanske två till bajsblöjor som var lösa, men hon var hungrig och åt lite mer. Kokt potatis med smör, lite sockerfri blåbärssoppa och sen roffade hon åt sig lite chips på kvällen. Mattias kom hem med en hyacint och godis efter jobbet, det lyste upp i vår sjukstuga...

Edwin fick lite fredagsgott han med, och så spelade vi ett barnfrågespel allihopa. Mysigt. Sedan blev det pippi på teven och soffhäng innan det blev dusch och hopp i säng för barnen. Vi vuxna njöt av lugnet en stund extra med teve och godis!

(null)

Idag vaknade vi upp till lördag. Sovmorgon för mamman! Kan det bli bättre? Sedan kom jag upp till nykokt kaffe och pigga barn. Elsa mådde bättre och då kan man pusta ut en aning. Det är ju alltid jobbigt när ens barn är sjuka... 

Vi hade ett fullbokat schema denna dag. Edwin hade tid hos tandläkaren klockan 10 så efter frukost och morgonbestyr gav vi oss av. Hos tandläkaren var det fiskdamm och ansiktsmålning lördagen till ära, så det besöket blev roligt. Och 20 finfina tänder har han, min lilla kille. Så nästa besök blir när han är 7 år. Nöjd Edwin! 

Det firade vi med ett besök på Dackås. Lite god lördagsfika bara vi två. Det tyckte Edwin var mysigt, och jag likaså. Vi hann även svänga upp till gammelmormor en stund, och kika in på röda korset innan vi kom hem. Där fyndade jag lite kläder till Elsa och en lättläst bok till Elias. 

(null)

Vi var sedan bara hem och vände. Mormor, morfar och gammelfarfar hämta upp mig och Edwin vid 12-tiden. Mot Gävle! Men först ett stopp på McDonalds i Söderhamn. Lunch som gick hem hos lilleman! 

Jag var lite nervös för att åka på hockey med min virvelvind. Sist vi var där såg jag kanske 5 minuter av matchen eftersom en viss liten herre tröttnade och hellre ville bygga lego vid entren... Men det gick hur bra som helst. Nu var Edwin faktiskt rätt intresserad och tyckte det var häftigt med alla musik, all publik och allt runt omkring. Han tröttnade väl lite inför sista perioden, men efter en stund gjorde Brynäs mål och då vaknade han till liv igen. Stämningen steg och allt blev kul igen. Och när Brynäs vann blev han överlycklig, vi stannade kvar en stund och fick se spelarna på lite närmare håll. Lyckad dag! Värdefull tid med min älskade Edwin.

(null)

Nu är det lördagkväll och jag myser i soffan med all julstämning runt omkring. Äääälskart. Tittar på Så mycket bättre, äter lite godis och njuter bara. Skulle vilja ha helg ett tag till, bara för att kunna njuta fullt ut av kvällarna. Är så trött på vardagarna så då blir det tidigt hopp i säng...

Men nu ska jag alltså sitta här i soffan en stund till innan jag kryper ner i sängen. Imorgon väntar en ganska oplanerad söndag för oss. En skön känsla! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

lite tid över 🍂

(null)

En ny vecka har dragit igång och här hemma inleddes den med vab såklart. Vänta ut de sista timmarna efter magsjukan... Jag hade egentligen tagit ledigt för att Elsa skulle få vara på dagis en kort sväng, men det ställde vi in i samråd med hennes avdelning. 

Istället ägnade vi gårdagen åt en massa innemys. Titta på film, dricka kaffe, tvätta lite och bara rå om varandra. En hel dag med mina små älsklingar... 

Mattias jobbade sin första dag efter pappaledigheten. När han kom hem åt vi kebabspett med ris till middag, målade i målarböcker, duschade och tog det lugnt bara. Barnen somnade rätt tidigt, så vi vuxna kunde titta på fotbollsgalan i lugn och ro resten av kvällen! 

Idag är det TISDAG och det blev vab även idag. För att vara på den säkra sidan och låta Edwin återhämta sig helt. Elsa fick däremot åka på dagis. Det tyckte fröknarna var en bra idé så hon fick mjukstarta med en kortdag innan det drar igång på allvar imorgon. Jag lämnade henne vid 9-tiden och det gick hur bra som helst. Hon verkar trivas bra! 

Edwin och jag hade sedan en väldigt produktiv dag... Sånna där grejer jag inte riktigt hunnit med på sistone. Att ha en 1-åring är verkligen tidskrävande, minst sagt. En intensiv ålder där man måste övervaka hela tiden för att ungen inte ska klättra i soffan, tugga på kontakter eller riva ut alla kökslådor... Men idag fick jag alltså lite tid över till att stryka några punkter på min långa lista. 

Rensade ur en del köksskåp, rensade bland skor och jackor, röjde undan på altanen, flyttade alla spel från det fd spelskåpet (som står i Elsas rum nu) och vek in alla Elsas kläder där istället, la ut lite grejer till försäljning, städade badrummet, tvättade, dammsög och gick sedan ner med en hel sopsäck med skit till garaget. Phew! Fick lite hjälp av Edwin, men han roade sig mest med tv-spel och lego.  Nu är det bara vår garderob i sovrummet som borde rensas ur, men den dagen kommer nog... Känns skönt att iallafall ha flyttat in garderoben dit. 

(null)

(null)

Efter en lunch på tu man hand med min lilla pojk gick vi ut en stund. Andas lite friskluft och blunda mot solen som faktiskt visade sig! Det behövdes efter alla våra innedagar... 

Sedan åkte vi en sväng på röda korset för att fördriva tiden. Fyndade en adventsstjärna till sovrumsfönstret, en ljusstake, ett frågespel till grabbarna och fyra plagg till Elsa. Älskar att fynda kläder till henne där. 5 kronor plagget, det är ju liksom ingenting. Och så slipper man oroa sig över allt kladd och spill som alltid förstör kläderna ändå. Heja secondhand. 

När vi kom hem igen fikade vi lite överbliven tårta och provade frågespelet innan vi skulle hämta hem Elsa. Tummen upp tyckte lilleman!

(null)

(null)

Elsa hade haft en bra dag på dagis. Lite svår att få och somna, men tillslut går det ju alltid. Hon blev inte direkt överlycklig av att se mig, men det är ju ändå ett gott tecken. Även om jag hade hoppats lite på glädjerop och en bamsekram... 

Väl hemma igen blev det lugna gatan. Lite mellis, filmmys och matlagning. Edwin och Elsa lekte jättebra tillsammans inne på hennes rum också, dom byggde koja och hade det himla mysigt. 

När Mattias kom hem åt vi spagetti och köttfärssås, sedan har eftermiddagen kännts väldigt lång och seg. När klockan var 17 trodde jag att den var 19 och snart läggdags för ungarna, men icke... Vi fördrev tiden med Ronja Rövardotter på teven, dusch för barnen och en lång kvällsfika. Till slut blev klockan läggdags på riktigt och tystnade la sig över huset. Trött mamma som längtar till sängen! 

Ska titta färdigt på hockeyn först bara. Sedan ska jag krypa ner och känna mig nöjd med dagen. Skönt att få lite gjort... Imorgon börjar vår nya vardag på riktigt. Barnen ska vara på dagis klockan 07:30 och orka med en hel lång dag. Spännande! ✊🏼

(null)

(null)

(null)


magsjuka & farsdag 👨🏻

(null)

Helgen kom, men blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss... Men så är ju livet. Det är bara att andas djupt, tänka om och ta sig igenom. 

Slutet på veckan blev iallafall bra. Elsa var själv på dagis en stund på torsdagen. Satte lite banan i halsen bara, men det gick bra. Tror fröknarna insåg ganska fort att som får tänka om lite kring maten för vår tandlösa donna... Nog för att dom börjar ploppa upp nu, men hon är ju långt ifrån fullärd när det gäller att tugga. Mosad frukt på fruktstunden ett tag till, hehehe. 

Elias blev hemma från skolan även i torsdags. Han fick prova att vara ensam hemma en stund på morgonen, och jag provade sms:a och ringa till honom vilket funkade super. Ja, ska man vara ensam hemma måste man ju ha en egen telefon! Sedan hade min mamma hämtat Elias och dom hade haft en mysig heldag tillsammans. Handlat överaskningar till oss och även varit till min bror på KanLås och fikat och fixat egen hemnyckel till Elias. Gissa om han var överlycklig?! En djurgården-nyckel med barcelona-band. 

(null)

På fredagen var Elias tillbaka i skolan och Elsa gjorde sin första hela dag ensam på dagis. Det gick toppenbra! Edwin hade en ledig och passade på att sova hos gammelmormor torsdag till fredag, så han hade en heldag hos henne. Myspys! 

På kvällen hade vi det lugnt och skönt. Pusta ut efter helgen, titta på film och äta gott. Mattias hade städat och lagat god middag, så det kändes extra härligt att göra helg. 

Men det känslan varade bara till klockan 05:00 på natten/lördagmorgonen. Då kom Edwin ner och berättade att han minsann inte hann till toaletten när han skulle kräkas... Jaha. Magsjuka igen. Upp, tvätta, torka, duscha och bädda om. Men vi hade nog i tankarna att detta kunde ske. Det har gått magsjuka på Edwins avdelning hela veckan, och på Elsas avdelning kom magsjukan på besök på torsdagen. Så nog fanns tankarna där, att kanske kanske det... 

(null)

Min stackars lilla Edwin. Som ändå höll humöret uppe och kämpade på. Det verkade dock vara en rätt lugn variant med två kräkningar bara. Men han låg och vilade hela lördagen, vilket är väldigt långt ifrån hans rätta jag. 

Lördagen försvann alltså i en massa städ, tvätt (tror jag körde sex maskiner) och vila tillsammans med Edwin. Elias och Mattias åkte till Bobygda för att fira farsdag som dom var borta nästan hela dagen... Men det var väldigt lugnt här hemma, först sov Elsa i nästan två timmar och när hon vaknade som Edwin i två timmar också. Så jag kunde liksom fokusera på ett barn i taget vilket var guld värt.

(null)

På kvällen bäddade jag till mig och Edwin i soffan. Kräksoffan. Ja, det råkade komma en spya på ena soffhörnet. Typiskt att vi skulle köpa en soffa utan avtagbar klädsel. Så naivt... Nåja, har skrubbat och spritat och gnussat så vi hoppas att det går vägen. 

Natten blev iallafall lugn. Edwin sov hela natten, och likaså dom andra barnen. Klockan var nog närmare 07:20 när Elsa vaknade i sitt rum (!) vilket är rekord för henne att sova i sin säng. Wow. Pappsen fick alltså en hel natt ensam i våran säng, plus sovmorgon på det. Det var han värd. Sista dagen innan pappaledigheten är slut också. Sedan väckte vi honom med kaffe, frukost, ett litet paket och lotter! 

(null)

Söndagen har kännts väldigt lång. Lugn och lång... Elias åkte hem till sin mamma mitt på dagen. Edwin har mest vilat, men också ätit och varit på benen. Men det hemska med magsjuka är ju ovissheten och det vidriga väntan. Är det över nu? Kommer någon mer att bli smittad? När bryter det ut? Osv. Osv. Osv. 

Men att bara sitta och räkna timmar är ju tortyr. Man får ju se till att hålla sig sysselsatt och ha tankarna på något annat. Vi passade på att möblera om lite i vardagsrummet. Vi tog bort spelskåpet och flyttade det till Elsas rum. Det ska bli hennes garderob så småningom. Och våran garderob som stod i Elsas rum flyttade vi in till vårt sovrum. Det blev en bra lösning, annars var tanken att köpa ny garderob till oss. Men detta blev ju 100 % billigare! 

Teven i vardagsrummet flyttade vi till hörnet där spelskåpet stod. Och bordet och stolarna fick stå mellan fönstren. Blev mycket mer luftigt och stilrent. Har också tagit in en liten minigran, det kliar i fingrarna nu. Vill snart göra advent! 

Men nu är det dags att sova. Imorgon hade jag tagit ledigt, men det blir ju vab vilket fall som helst nu. Till på tisdag minst. Om vi ska räkna 48 timmar framåt från att Edwin åt "riktigt" så hamnar vi på tisdag förmiddag någon gång. Så vi tar hela den dagen ledgit såklart. Om nu ingen annan av oss trillar dit såklart, men det återstår ju att se... 

(null)

(null)

(null)

kladdkakans dag 😋

(null)

En ny vecka är här. Veckan då min lilla bebis skolas in på dagis. Vad hände liksom? Och ännu jobbigare känns det när jag lämnat över ansvaret helt åt Mattias. Nog för att jag vet att dom klarar det galant tillsammans, men ändå...

Hur som helst. Den nya veckan kickade vi igång före tuppen, hela familjen. Alla ska göra sig i ording och det blir lite lätt kaos, men det är bara att vänja sig. Tids nog ska vi väl få snurr på det hela... Jag skjutsade Elias till skolan och fortsatte sedan till jobbet. Mattias och Elsa åkte till dagis för att hälsa på och Edwin hade en ledig dag med gammelmormor. 

Efter jobbet kom jag hem till ett fullt hus. Hela familjen plus Tom och en kompis som följt med Elias hem efter skolan. Maten var iallafall klar så det var bara att sätta sig till bords. Får njuta av den lyxen den här veckan ut, sedan blir det andra bullar. 

Elias och Elin lekte på övervåningen tills hennes pappa kom, sedan blev det lugna gatan här hemma... Kvällsfika, läxläsning och hopp i säng. 

(null)

Igår var det tisdag och dags för hela familjen att bege sig iväg till sitt på morgonen. Elsa verkar trivas bra på dagis och tycker att det är roligt. Precis som jag trodde! Edwin var tillbaka på dagis efter en veckas höstlov, kul tyckte han också! 

Elias blev hämtad av min pappa på skolan eftersom Mattias var på dagis med Elsa till klockan 14:00. När jag kom hem blev det en snabb middag, sedan skulle Mattias iväg till Bobygda och slakta kött. Så han blev borta hela kvällen. Barnen och jag roade oss med att titta på teve, duscha hela gänget, läsa läxa och sedan hoppa i säng. Vilket var lättare sagt än gjort... Både Elias och Elsa fick världens hosta. Så det var tufft för dom att somna. Värst var det för Elias som fick den där hemska krupphostan och blev ledsen... Men efter mycket om och men så sov alla tre och jag kunde äntligen duscha och hoppa i säng! 

Natten blev sisådär. Elsa vaknade och hade det jobbigt med snor och hosta. Hej dagisbaciller redan! Så imorse var vi lagomt trötta här hemma... Mattias och Elsa kämpade på med dagisinskolningen ändå. Det blev en halvdag dock då hon var jättetrött efter den trassliga natten, så efter lunch hade dom åkt hem. Elias fick vara hemma från skolan idag, hemsk hosta och pipig andning. Han fick en heldag hos min mormor istället vilket han tyckte skulle bli mysigt. Han var där hela dagen och la pussel, tittade på film, promenerade, badade och hade det lugnt och skönt. Jag hämtade honom efter jobbet, en liten handling bara sedan åkte vi hemåt till resten av familjen. 

(null)

(null)

Kvällen här hemma har varit upp och ner. En del trötta och ledsna miner blandat med bus och stoj. Men vi lyckades iallafall svänga ihop en kladdkaka såhär på kladdkakans dag. Mmm! Tom kom hit och fikade med oss. 

Annars har det blivit det gamla vanliga bara. Tvätt, köksstök och den där proceduren att få alla ungar i säng i tid. Elias har haft svårt att somna även ikväll, hostan ställer till det... Så han får nog vara hemma och kurera sig imorgon med. Men vi hoppas att Elsa inte blir sämre, så hon kan slutföra sin inskolning. 

Nu är det godnatt, dags att ladda för torsdag. Ja tänk, snart är det banne mig helg igen! 
(null)

(null)

en femåring 🎈

(null)

Lördagmorgon runt 07-tiden. Tissel tassel, pyssel och prassel. Även fast födelsedagsbarnet kom ner redan 05:40 och ville bli väckt... Men han fick snällt lägga sig en stund till i våran säng! Trodde att han skulle sova rätt länge med tanke på att firandet inleddes redan på fredagen. Då fick Edwin följa med mormor och morfar på restaurang, en mysig tradition! Dom åt kinamat, efterrätt och sedan fick han plocka ihop en godispåse innan han kom hem igen. Nöjd kille! 

Edwin jublade när vi äntligen kom in och sjöng för honom. Som han har längtat! Han fick frukost på säng (glamouröst med limpmacka) och alla våra paket. Mycket Minecraft-grejer, lego och tv-spel till både ps4 och nintendo switch. Båda två måsta provspelas direkt! 

(null)

Kalaset började redan klockan 13 så vi hann inte så värst mycket mer än att städa, dona och äta lunch innan gästerna kom. Det tyckte Edwin var bra, för att ville att partyt skulle dra igång! 

Först kom mormor och morfar, och då blev både Edwin och Elsa lite rädd. Morfar var nämligen utklädd till Jason med motorsåg. Hahaha. Men sedan var det mest bara spännande! Det kom även två häxor, en gorilla, ett skelett och lite annat. Elsa var väldigt fascinerad över alla som var utklädd, hon trivdes verkligen med alla hemska gäster! 

(null)

(null)

(null)

Edwin hade ju önskat bajskorvstårta så det var vad som bjöds till fikat. Bajstårta och en tårta med fingrar, ögon, hjärnor och blod. Bläää.... Tur det fanns bullar med, hehe. 

Efter fikat var det dags att hugga in på alla presenterna. SÅ mycket fint och roligt! Lego, pysselbok, bajsboken (favvo), fortnitebok, kläder (med paljetter som han önskat), spel, pengar på kontot, lösa pengar att handla för, nya små fotbollsmål play doh tandläkar-set och lite annat. Nöjd kille! 

Sedan fortsatte kalaset med lek och umgänge. Men fram mot eftermiddagen blev vi trötta och hungriga hela gänget... Vi beställde pizza och dog i soffan sen! Hockey, godismys och en lugn kväll. Både Elsa och Edwin tvärslocknade klockan 19, så vi vuxna fick en lång härlig kväll. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen på besök. Barnen vaknade tidigt och vi föräldrar var sååå trötta. Men efter lite kaffe kom vi igång! En lugn morgon med lite innepyssel med tvätt och plock... Sedan gick vi ut hela familjen. Skön förmiddag! 

På eftermiddagen var det dags för ytterligare ett kalas. Lite kompisar! Då blev det mer "äckelfika", massor av lek, presentöppning och en läskig skattspökjakt ute i mörkret. Det var spännande! Verkligen en rolig eftermiddag, och Edwin var så nöjd när han gick och la sig. Tack alla för firandet av vår 5-åring! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter allt kalasande blev det en sen middag. Sen fick Elias, Edwin och Elsa ta en dusch innan det blev hopp i säng. Trötta kids! Och föräldrar... Förutom 4 busiga kalasbarn hade vi ju även 3 småtjejer att underhålla här hemma. Så det blev verkligen lugnet efter stormen sen! 

Nu ska vi vuxna också sova. Imorgon är det en stor dag. Elsa ska skolas in på dagis. Vad hände liksom? Vet att hon kommer att älska det, men det känns i mammahjärtat ändå. Vill ha henne hemma i vårt trygga bo... 
(null)


vardagslunk 🌧

En ny vecka har tagit vid och dagarna avlöser varandra. Poff sa det så blev det torsdag liksom. Kommer ihåg att jag tänkte i söndags att det kändes SÅ långt till nästa helg... Men ja, nu är vi snart där igen! 

Veckan inleddes iallafall med jobb som vanligt. En väldigt lugn dag som innehöll en promenad, kaffe, pussel och en massa prat. Vissa dagar är skönare än andra. Ibland är arbetet rätt psykiskt krävande, men allt som oftast är det roligt och mysigt. Kollegorna är iallafall toppen, så jag är verkligen tacksam att det här jobbet dök upp och att jag fick det. Trots att funktionsnedsättning skiljer sig rätt rejält mot för att jobba med integration... 

Efter jobbet i måndags träffade jag mormor. Hjälpte henne att köpa en present till Edwin, sedan kikade vi in på Hjälp till liv secondhand. Och det blev ett lyckat besök! Hittade en så fin sekretär som jag direkt såg framför mig i Elsas rum... Den kommer att funka fint som skrivbord om något år. Vi hjälptes åt att kånka ut den och trycka in i bakluckan, vill man så går det. Ett kap för 150 kronor! 

(null)

(null)

Under tisdagen och onsdagen hände det inte direkt mycket förutom jobb. Mattias besiktigade volvon en eftermiddag, vilket tyvärr inte gick så bra... Min förhoppning är dock att vi kan göra oss av med den bilen så småningom, men han jag bor med tycker att vi behöver ha den kvar. Men vi får se. Lagas bör den väl göras ändå.

Mattias hade även bjudit hem mina föräldrar på middag en dag. Han hade köpt porchetta och potatisgratäng, gott gott sådär mitt i veckan! Och barnen blev såklart lite extra glada över att få träffa mormor och morfar. 

Annars går eftermiddagarna mest åt till att plocka, dona, leka med barnen och försöka hålla sig vaken... Har gått och lagt mig mellan 20-21 varje kväll hela veckan, snacka om trött! 

(null)

Idag har vi haft torsdagen på besök. En annorlunda dag på jobbet blev det... Först två timmars apt med kollegorna. Sedan var en av deltagarna sjuk så vi var liksom en personal över. Egentligen skulle jag ha åkt till norrbo och friskis & svettis med en deltagare, men jag bytte med min kollega då jag hade lite samtal och datorjobb att dona med... Så jag och två andra kollegor åt lunch ensamma och fick en hel del gjort. Trevligt och effektivt. Dagen gick dessutom superfort. 

Efter jobbet åkte jag hem till familjen. Middag, plock, tvätt och lek. En lagom krävande eftermiddag. Mattias och Edwin hade även köpt en pumpa idag som dom fixade till. Fin och läskig! 

(null)

(null)

(null)

Kvällen har gått åt till att titta på Brynäs, duscha, vika tvätt med hjälp av Edwin, fika och sedan natta barnen. När båda två sov passade jag på att slå in alla presenter till Edwin. Ja, tänk att han fyller 5 år på lördag. Min lilla bebis! 

Det blir som sagt ett halloweenkalas även i år, så imorgon efter jobbet är det bäst att jag handlar det sista som behövs. Ingredienser till en bajstårta tillexempel... 

Men nu är det dags att sova! Har sovit från 22 (senast) till 06:30 hela veckan, det är liksom vad som krävs just nu. Ändå är jag trött. Elsa har slagit på stort och sovit tre hela nätter i sitt rum, det vore ju en dröm om det fortsatte så och att vi slapp nattvällingen... Heja Elsa! 

(null)

RSS 2.0