jul i vĂ„rt hus đŸŒČ

(null)

Nu Ă€r det jul hĂ€r i vĂ„rt hus... Ja, jag kunde inte hĂ„lla mig lĂ€ngre. Den 15/11 Ă„kte vĂ„ra julsaker upp. (TvĂ„ dagar tidigare Ă€n förra Ă„ret). Men vi har vĂ€ldigt fĂ„ "juliga grejer", det hĂ€r med rött funkar liksom inte för mig vet ni. Det Ă€r vita ljusstakar, nĂ„gra adventsstjĂ€rnor, tre grĂ„/vita tomtar och nĂ„gon julbock. Det Ă€r liksom det. Och smĂ„ granar och hyacinter, det Ă€r det juligaste och finaste. I det enkla bor det vackra! 

Annars har vi haft en rĂ€tt kass vecka. En vab-vecka deluxe. MĂ„ndag och tisdag var jag ju hemma med Edwin efter hans magsjuka. PĂ„ onsdagen trodde vi att vi var back on track, men det varade bara i en dag... Edwin och Elsa var pĂ„ dagis enligt sitt nya schema 07:30 till 16:20. Allt hade gĂ„tt bra för bĂ„da tvĂ„. Men pĂ„ kvĂ€llen mĂ€rkte jag att Elsa inte var sig sjĂ€lv.

Och mycket riktigt, sent pÄ kvÀllen kom febern. SÄ det blev vab pÄ torsdagen igen. Jag som skulle Äkt med jobbet till Uppsala pÄ ett studiebesök... Trist. Men det var bara att gilla lÀget.

Under torsdagen blev Elsa mycket sĂ€mre. Tror jag bytte 10 bajsblöjor pĂ„ 2 timmar. Magsjukan som hĂ€rjar pĂ„ dagis tog henne till slut... Hon var riktigt slut och matt, stackarn. Men fram mot kvĂ€llen var hon pĂ„ benen igen och försökta orka sĂ„ mycket som möjligt. Verkligen inge gnĂ€ll och grin dĂ€r inte. Min goa lilla tjej... PĂ„ natten fick hon sova, lite feberyra bara men annars var natten bra med en liiiiten diarrĂ©blöja bara. 

(null)

PĂ„ fredagen blev vi sĂ„klart ocksĂ„ hemma. Edwin fick ocksĂ„ vara hemma med oss bĂ„da dagarna. Han har skött sog exemplariskt och roat sig sjĂ€lv med lite av varje. Elsa var supertrött och sov till 10:00. Men man blir ju trött nĂ€r man knappt fĂ„tt behĂ„lla nĂ„got och bara levt pĂ„ vatten och vĂ€tseersĂ€ttning ett dygn... 

Men nĂ€r hon vaknade var hon pĂ„ bra humör trots allt. Hon Ă€r helt fascinerad över alla adventsstjĂ€rnor och ljusstakar. GĂ„r runt frĂ„n rum till rum och pekar och tittar. Tycker sĂ€kert att det Ă€r lika mysigt som mamman tycker! 

Efter lunchen klĂ€dde vi pĂ„ oss för att ta en liten promenad. KĂ€nde att vi verkligen behövde fĂ„ lite friskluft allihopa! Elsa var hungrig och vill ha nĂ„got att Ă€ta. Hon Ă€r sĂ„ söt och anvĂ€nder teckensprĂ„k nĂ€r hon Ă€r hungrig. "DĂ€ta" sĂ€ger hon och tecknar med handen sĂ„ som man gör. Jag lĂ€ser ju teckensprĂ„k via jobbet nu och brukar teckna med barnen hĂ€r hemma ibland, och just Elsa suger Ă„t sig som en svamp och lĂ€r sig jĂ€ttelĂ€tt! Kul. Iallafall sĂ„ fick hon en macka och blev överlycklig för den, ÀÀÀntligen nĂ„got annat Ă€n vatten! 

Det var ljuvligt med lite friskluft och solsken. Vi gick rundan vid vattnet pĂ„ andra sidan vĂ€gen, sĂ„ himla fint. Elsa somnade i vagnen trots att hon sov sĂ„ lĂ€nge pĂ„ morgonen. Men sömn Ă€r ju den bĂ€sta medicinen. 

(null)

(null)

(null)

Resten av fredagen blev fortsatt lugn hÀr hemma. Elsa hade kanske tvÄ till bajsblöjor som var lösa, men hon var hungrig och Ät lite mer. Kokt potatis med smör, lite sockerfri blÄbÀrssoppa och sen roffade hon Ät sig lite chips pÄ kvÀllen. Mattias kom hem med en hyacint och godis efter jobbet, det lyste upp i vÄr sjukstuga...

Edwin fick lite fredagsgott han med, och sÄ spelade vi ett barnfrÄgespel allihopa. Mysigt. Sedan blev det pippi pÄ teven och soffhÀng innan det blev dusch och hopp i sÀng för barnen. Vi vuxna njöt av lugnet en stund extra med teve och godis!

(null)

Idag vaknade vi upp till lördag. Sovmorgon för mamman! Kan det bli bĂ€ttre? Sedan kom jag upp till nykokt kaffe och pigga barn. Elsa mĂ„dde bĂ€ttre och dĂ„ kan man pusta ut en aning. Det Ă€r ju alltid jobbigt nĂ€r ens barn Ă€r sjuka... 

Vi hade ett fullbokat schema denna dag. Edwin hade tid hos tandlĂ€karen klockan 10 sĂ„ efter frukost och morgonbestyr gav vi oss av. Hos tandlĂ€karen var det fiskdamm och ansiktsmĂ„lning lördagen till Ă€ra, sĂ„ det besöket blev roligt. Och 20 finfina tĂ€nder har han, min lilla kille. SĂ„ nĂ€sta besök blir nĂ€r han Ă€r 7 Ă„r. Nöjd Edwin! 

Det firade vi med ett besök pĂ„ DackĂ„s. Lite god lördagsfika bara vi tvĂ„. Det tyckte Edwin var mysigt, och jag likasĂ„. Vi hann Ă€ven svĂ€nga upp till gammelmormor en stund, och kika in pĂ„ röda korset innan vi kom hem. DĂ€r fyndade jag lite klĂ€der till Elsa och en lĂ€ttlĂ€st bok till Elias. 

(null)

Vi var sedan bara hem och vĂ€nde. Mormor, morfar och gammelfarfar hĂ€mta upp mig och Edwin vid 12-tiden. Mot GĂ€vle! Men först ett stopp pĂ„ McDonalds i Söderhamn. Lunch som gick hem hos lilleman! 

Jag var lite nervös för att Äka pÄ hockey med min virvelvind. Sist vi var dÀr sÄg jag kanske 5 minuter av matchen eftersom en viss liten herre tröttnade och hellre ville bygga lego vid entren... Men det gick hur bra som helst. Nu var Edwin faktiskt rÀtt intresserad och tyckte det var hÀftigt med alla musik, all publik och allt runt omkring. Han tröttnade vÀl lite inför sista perioden, men efter en stund gjorde BrynÀs mÄl och dÄ vaknade han till liv igen. StÀmningen steg och allt blev kul igen. Och nÀr BrynÀs vann blev han överlycklig, vi stannade kvar en stund och fick se spelarna pÄ lite nÀrmare hÄll. Lyckad dag! VÀrdefull tid med min Àlskade Edwin.

(null)

Nu Ă€r det lördagkvĂ€ll och jag myser i soffan med all julstĂ€mning runt omkring. ÄÀÀÀlskart. Tittar pĂ„ SĂ„ mycket bĂ€ttre, Ă€ter lite godis och njuter bara. Skulle vilja ha helg ett tag till, bara för att kunna njuta fullt ut av kvĂ€llarna. Är sĂ„ trött pĂ„ vardagarna sĂ„ dĂ„ blir det tidigt hopp i sĂ€ng...

Men nu ska jag alltsĂ„ sitta hĂ€r i soffan en stund till innan jag kryper ner i sĂ€ngen. Imorgon vĂ€ntar en ganska oplanerad söndag för oss. En skön kĂ€nsla! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0