en ny vecka är igång...

Måndagen inleddes i total förvirring. Är det verkligen sant? Har vi haft en såhär bra natt på riktigt? 

Ja, vi har haft en bra natt trots att stackars Elias hostar riktigt illa. Han somnade ju i våran säng, men vid midnatt var vi tvungna att bära honom till hans säng. Edwin röck till varje gång Elias hostade, och man vill ju inte direkt väcka en björn som sover... 

Men trots att Elias hostade så sov han hela natten i sitt rum, ett under! Edwin var inte sämre han heller... Det var ett dunder-under att han bara vaknade EN gång under hela natten! Wow. Han vaknade ju till en timme efter nattningen, men sedan sussade han sött i fleeeera timmar. Han sov från 21:00 till 05:00, då ville han äta (ersättning) och gosa lite. Sedan la jag ner honom i hans säng igen och sjöng en stund, han lyckades somna rätt fort. Nästa gång jag vaknade var klockan 07:30, och jag kände mig alldeles förvirrad. Vart är alla? Jag låg helt själv i sängen, och inte ett ljud hördes... Edwin låg fortfarande i sin säng och sov. Mattias hade lagt Elias i soffan där han hade somnat om framför barnprogrammen. Själv var han påväg till jobbet. Lite senare än vanligt, men han hade lite atf att ta ut. Jag kände mig utvilad och pigg, så jag kunde inte hålla mig från att bära över Edwin till våran säng och gosa lite. Men inte vaknade han för det inte. Helt förvånad så la jag mig bredvid och lyckades somna om jag också. Hihi, oj vilken sovmorgon! Strax innan 9-tiden vaknade han till liv. Go och glad. Då gick vi upp till storebrorsan som låg innbäddad bland täcken och kuddar i soffan. 

Morgonen var lugn och skön, alla var på bra humör efter våran supernatt. Vi åt frukost och gjorde oss redo för dagen! Elias var fortfarande rätt hostig, men hyffsat pigg ändå. 

När Edwin skulle sova sin första nap för dagen så klädde vi på oss och gick ut. Vi promenerade upp till min mamma. Elias var så duktig och gick hela vägen utan problem! Men vi gjorde promenaden till en skattjakt, så han glömde nog bort det jobbiga. 

Hos mamma stannade vi ute och lekte. Edwin vaknade rätt fort, så han fick vara inne med mormor en stund. Jag och Elias lekte i lekstugan och gick till lekparken. Klättra och gunga! Efter ett tag ropade mamma att det var fika. Så då gick vi in på altanen och mumsade på kakor och frukt. Sedan hade Elias bråttomt ut igen. Det blev ytterligare en sväng till lekparken innan vi promenerade hem igen. 

Väl hemma så var det lunchdags. Elias hade önskat köttbullar, och så fick det bli. Edwin satt med vid bordet och fick smaka på lite av maten jag gjorde till honom härom dagen. Idag var det en succé, han blev så himla arg när han inte fick mer! Mammas storkille... 

Efter att jag stökat undan i köket och gett Edwin en flaska ersättning så blev det lite mys i soffan. Men efter bara ett litet tag hade jag två trötta barn klängades på mig. En del gnäll och grin. Dessutom lyckades dom bajsa samtidigt också, haha. Blöjbyte och time to sleep! Vi la oss alla tre i storsängen och tittade på Spöket Laban på surfplattan. Vips så sov båda killarna! 

Jag smög upp och började med middagen. Jag han precis klart med köttfärssåsen innan minstingen vaknade. Sova en timme? Fy vad tråkigt... Jag bar ut honom från sovrummet och lät krassliga storebror sova vidare. 

Klockan gick i superfart, och pappan i familjen kom hem från jobbet. Middagsdags! Sedan gick allt i ett... Diska, hänga tvätt och underhålla två trötta barn. Mattias och Elias åkte på affären och sedan hälsade dom på mina föräldrar en stund. Jag och Edwin myste på här hemma. Jag bakade även en chokladkaka. Eller ja, jag ska inte ljuga för er! Jag hade en kakmix i skafferiet och blev toksugen på något sött. Tillsätt bara vatten. Och 45 minuter senare var kakan klar. Ni trodde väl ändå inte att jag hade bakat något själv?! Den dagen... 

Kvällen kom och lillebror somnade strax efter 19-tiden. Men han har redan vaknat tre gånger på två timmar och varit ledsen... Sedan somnar han efter lite gos och några sånger. Vi får väl se hur den här natten blir. Vågar inte ens drömma om att han ska sova lika bra som den förra natten. Äsch, det är bara att gilla läget. 

Elias är fortfarande vaken, han sov rätt länge idag på eftermiddagen. Men är man sjuk så måste man ju få vila! Han har borstat tänderna och hoppat i sovtröjan, så strax är det sängdags. Sedan blir det lite vuxentid i soffan... En dusch och lite tv. Men det blir inte allt för sent, batterierna behöver laddas inför morgondagen :) 









tack och hej veckan...

Vilken härlig söndag! Jag vaknade upp och var superpigg, för första gången på flera månader! Mina underbara föräldrar hade Edwin hela natten, medan jag sov som en stock nere i deras källare. Jag kan inte minnas senast jag sov en hel natt? Helt underbart skönt. Och supermysigt när pappa kom ner med Edwin till mig på morgonen. Åh vad mammig och gosig han var, min älskade lilla skatt. 

Morgonen flöt på i ett lugnt tempo. Mamma gjorde go-frukost och Edwin hängde i hoppgungan. När han började bli trött igen fick han hoppa ner i vagnen... Vi gick en liten runda, sedan sov han sött vidare en stund medan jag satt och solade. 

Mitt på dagen gick vi in och myste i soffan. Sedan blev det lite av varje... Leka, vädra rumpan, hoppa i hoppgungan och köra hårt i babygymmet. Efter ett tag blev lilleman trött igen, dags för dagens andra powernap! Medan han sov tog jag det lugnt i soffan i väntan på middagen. Ännu en dag då bästa mamma servar mig med god mat. Även min mormor kom dit och åt. Helstekt kotlettrad med stekt potatis och sås, mmmums! Edwin vaknade precis när vi skulle äta, men han låg nöjd på golvet så vi fick äta i lugn och ro. Dessutom fick vi i oss god äppelpaj till efterrätt... Söndagslyx. 

På eftermiddagen kom Mattias dit. Dags att hämta hem en saknad storebror! Edwin och jag följde också med, perfekt tajming med hans sista powernap för dagen. Oj vad vi har saknat Elias här hemma! Han hade massor att berätta i bilen på väg hem, och vi alla (inklusive Edwin) lyssnade med stora öron. Goplupp! 

Väl hemma blev det ett bad för Elias och Mattias, medan jag matade en hungrig Edwin. Mätt och belåten blev det sedan lite mys och gos i soffan. Han var på gladhumör och skrattade som en tok. Finns det något bättre än glada barn?! 

Kvällen blev lugn och skön. Edwin somnade vid 20-tiden (han är nog inställd på vintertid ännu) och Elias myste med oss framför teven. Kvällsfika och tecknat. Han var trött han också, så det var riktigt mysigt med en nybadad och gosig kille i knät. 

Vid 21-tiden vaknade Edwin och var ledsen. Jag förstår inte vad som har hänt med hans kvälls/nattsömn? Han vaknar hela tiden känns det som... Vi började om med nattningen och tog med storebror i samma veva. Vi vill ha honom i våran säng inatt, han är hostig och brukar ju få kruppanfall då. Vi hoppas han slipper undan det, men det är skönt för både oss och honom att han sover med oss utifall att. Båda barnen somnade, och vi håller nu tummarna för en bra natt. Jag får försöka få Edwin att somna om i sin säng när han vaknar sen, annars blir det tråååångt i sängen våran! 

Vi vuxna har nu lite soffhäng framför teven. Men snart blir det nog sängen! Trots att jag sovit en hel natt så känner jag mig trött... Och jag gör nog klokt i att försöka samla så många timmars sömn som möjligt. Elias ska nämligen vara hemma från dagis imorgon, så jag blir själv med båda barnen. Hoppas dom är på bra humör och att jag är pigg, då är det ju ingen match :) 







en fin och bra lördag...

Lördagen till ära vaknade vi upp och var... Lika trötta som vanligt. Edwin sov helknasigt hela natten, det började redan vid 22-tiden igårkväll då han helt plötsligt var pigg? Han fick komma upp i soffan och mysa medan vi tittade på film, och soooom vi myste. Gosunge! 

Hur som helst så vaknade vi till liv efter den trassliga natten, med några koppar kaffe. Thank god för den magiska drycken. 

Mattias åkte och jobbade en sväng på förmiddagen. Edwin och jag kröp ner i sängen när det var dags för hans första powernap. Till och med jag lyckades somna en stund, otroligt skönt... Fast efter 30 minuter var det nog, tyckte lillbossen. 

Efter att vi hade vilat fick jag energi till att göra lite mat till Edwin. Små smakportioner att frysa in! Jag kokade en potatis, palsternacka, morot och två stycken broccolibuketter som jag sedan mixade med lite rapsolja och osaltat smör. Jag gjorde även lite fruktpuré att ha till gröten. Det blev en mixning på blåbär, ett kokat äpple och en banan. Perfekt att ha i frysen och ta fram! Fort gick det, och mycket billigare än burkarna man köper. Dessutom får man ju slänga så mycket nu när han bara äter en sked typ. Mer hemmagjort blir det definitivt... 

När Mattias kom hem mitt på dagen tog han med sig Edwin ut på en promenad, lilleman var supertrött. Själv så fick jag en ensam timme hemma, då blir man effektiv! Jag diskade undan, dammade, dammsög, vek tvätt, städade badrummet och plockade med lite av varje. Skönt med ett helgfint hem! 

Edwin slog på stort och sov nästan 2 timmar i vagnen, så vi vuxna fick lite skön slapptid i soffan. 

När lilleman hade vaknat och ätit kom hans mormor och hämtade honom, hon ville ta en promenad med vagnen. Han hade ju precis sovit, men tur att vi har sittdelen på vagnen, då gillar han att åka även i vaket tillstånd. Storkillen!

Jag packade ihop lite grejer och åkte upp till mina föräldrar. Mamma och Edwin kom strax efter. Vi hade nämligen planerat att sova här inatt. Mattias skulle ändå till Bobygda och sova där, sedan jobba imorgon. Då passar lite mormor och morfar-mys perfekt... 

Vi har blivit bjudna på god middag och fika. Lilleman fick hoppa en stund i hoppgungan, populärt. Innan kvällen blev det även bad för lillpluppen. Vi kammade bort lite skorv, sedan fick han sitta och plaska lite! Ren och fin bebis. Efter en flaska ersättning och lite mys i soffan var det sedan dags att natta honom. Han somnade fort i mormor och morfars säng. Dom ville nämligen försöka ha honom hela natten medan jag ska få sova nere i källaren. Tänk om det fungerar? Tänk om jag får sova en hel natt? Hallelujah, som jag skulle behöva det efter snart fem månader i trötthet. Dom är underbara mina föräldrar... Puss puss puss! 

Nu är det soffmys som gäller här. Godis och tända ljus! Det är ju Earth hour ikväll, men vi har faktiskt fuskat liiiiiite med teven. Jag har även tagit en dusch och tvättat håret, så sedan ska det bli sååå skönt att krypa ner under täcket och sova. Förhoppningsvis mer än 1 timme! :) 







äntligen är helgen här...

Fredagen skulle vi kicka igång exakt klockan 07:00, tyckte Edwin. Jag hade dock gärna blundat en stund till... Jag var megatrött, trots att Mattias tog en av Edwins matningar med flaskan inatt. Turligt nog så lyckades jag lura lilleman att ligga kvar och gosa i sängen en bra stund. Mattias kokade kaffe, sedan åkte han iväg och fiskade en stund. Skaffar mat till familjen, som han kallar det. Och jag måste nog hålla med om att han är en duktig fiskare... Det är rena rama lyxen att alltid ha fina egenfiskade regnbågar m.m i frysen! Mums. 

Edwin och jag hade en lugn morgon. Det är så skönt när man börjar lära sig sitt barns rutiner och mönster, man kan liksom planera dagen utifrån det. Ptja, någorlunda iallafall. Han brukar orka hålla ut 2 till 2,5 timme på morgonen innan han vill sova sin första nap. Oftast blir det en promenad med vagnen då, och så även idag! 

Vädret var ljuvligt och lilleman somnade på stört. Efter 40 minuter vaknade han, men det hindrade inte oss från att fortsätta vara ute! Han fick sitta upp i vagnen och dona med lite leksaker medan jag fortsatte att promenera. Vi var ute i nästan 2 timmar innan Edwin började ropa efter mat. Då blev det bråttomt hem, det gäller att lyda när chefen talar! 

Väl hemma blev det lunch för oss båda. Det satt fint... Vi facetime:ade även lite med Mattias på telefonen, coolt tyckte lilleman som försökte ta på pappa på skärmen. Hihi. Sedan dröjde det inte länge för ens Edwin blev trött igen. Han hade ju varit vaken i drygt en timme ute i vagnen. Dags för dagens andra powernap! Han somnade lagom tills att pappa kom hem. 

Klockan tickade på och lilleman vaknade. Glad över att få se pappa! Vi gosade en stund innan det var dags att åka mot stan för en storhandling. Edwin fick stanna hos sin mormor och morfar och mysa medan jag och Mattias åkte till Maxi. Skönt att handla i lugn och ro! Och nog blev det en storhandling alltid... Nu är det välfyllt i kyl och frys igen! 

Vi åkte hem och packade upp, sedan tände Mattias grillen medan jag hämtade hem våran lilla goplupp. Han hade legat och sovit på morfars mage! Gud vad jag saknar det... En sovande bebis på magen! Det händer typ aldrig nu. Nån dag ska jag försöka lura honom till det igen, haha. 

Till middag idag blev det alltså grillat. Årets första! Fläskfilé, pommes, majskolv och bbq-sås. Sallad orkade ingen av oss göra, så det blev vi utan. Men det gick ner ändå, mmm! 

Kvällen kom smygandes och tröttheten gjorde sig påmind hos oss alla. Killarna gosade i soffan medan jag hängde en tvätt, sedan var det dags att natta minstingen. Han somnade i sin säng runt 19-tiden, efter en flaska ersättning. Tröttis! Men han har bara sovt tre svängar idag på 40 min, 20 min och 30 min. Då blir man trött... 

Vi vuxna har kraschat i soffan, med en skål chips och en skål godis. Plus en sliskigt söt dricka. Fredagsmys... Eller Fredagsflöt. Underbart skönt iallafall. Fast Mattias ska snart diska och jag ska masa mig till badrummet för en dusch. Sedan gör det inte så mycket om vi somnar framför filmen som vi ska se ;) 







sol, sol, underbara sol...

Torsdagen till ära så vaknade jag upp och kände mig hyffsat pigg. Edwin vaknade vid 23-tiden igårkväll, men sedan sov han faktiskt till 03:30 utan att vakna. Så det blev ett gäng timmar med sömn! 

Fast det är ju inte så att man studsar upp från sängen på morgonen... Nattamningarna sätter sina spår. Ja, trött får man väl vara tills den dagen man får sova hela nätter! Så kaffebryggaren går varm här på mornarna. Men vad är lite trötthet i jämförelse med ett tandlöst leende, en blöt dreggelpuss och ett brak i blöjan - följt av ett nöjt skratt? Ingenting i världen är bättre. 

När jag hade vaknat till liv började lilleman bli trött. Vi gjorde oss då iordning och åkte mot stan. Edwin somnade i bilen och jag styrde mot ÖB för att köpa flyttlådor. Ja vi närmar oss flytten med stormsteg, och jag känner att det kan vara skönt att komma igång snart. Packa ner sånt som inte används, typ böcker/dvd:er och en del prydnadssaker. Man får väl helt enkelt leva med kartonger och flyttkaos ett tag. 

Efter lite mer shopping på ÖB och tankning av bilen så åkte vi till min mormor. Där fikade vi och laddade upp för en långpromenad. Jag hade vagnen med mig, och lilleman somnade nästan direkt när vi kom ut. Vilket ljuvligt väder! Vi promenerade runt och bara njöt av solen... När vi satte oss på en bänk så vaknade såklart Edwin. Jag fick så lov att amma utomhus, sedan satt han nöjd i vagnen. Så gött med värme! 

Vi promenerade vidare mot Dollar. Min lille kille verkade helnjuta av vädret, han lutade sig tillbaka och somnade om. Jag handlade lite smått och gott där inne, sedan traskade vi vidare. Mormor bjöd på en tunnbrödrulle på Nisse-mos, sedan började vi gå hemåt. I hela 3 timmar hade vi varit ute! Och lilleman sov nästan hela tiden då vagnen var i rullning. Underbart! 

Vi följde med mormor in efter promenaden. Edwin låg nöjd på en filt på golvet och mormor tyckte att jag skulle passa på att vila. Sagt och gjort... Efter ett tag kom mormor och Edwin in i sovrummet och väckte mig. Jag hade tydligen totaldäckat och sovit en timme, så otroligt skönt. Gud vad jag är tacksam för att jag har så fina människor runt omkring mig, som hjälper mig så himla mycket när jag är trött och slut. Miljoner pussar! 

Dagen har gått i ett rasande tempo, och vips så var det dags för mig och lilleman att åka hem mot Forsa igen. Vi hade turen att komma hem till ett dukat bord där maten var färdig! Mattias hade gjort en god ugnsfalukorv som vi hann äta tillsammans medan Edwin sov i bilstolen. Vardagslyx! 

Efter maten så hade grabbarna lite pappa-son-tid. Jag passade på att stöka undan i köket, diska och vika ren tvätt. Alltid skönt att få ur världen! Sedan tog Mattias en promenad medan jag och Edwin myste på här hemma. 

Vid 18:30 började jag mata en trött och hungrig kille. Han slukade hela flaskan på 200 ml. Det känns jättemycket för att vara honom! Han brukar amma i max 5 minuter annars, och då får han ju knappast i sig så mycket... Dessutom pumpade jag ur båda mina bröst härom kvällen, och det gav bara 130 ml från båda. Så det kanske inte är så konstig att han vill äta jämt? Det känns iallafall jätteskönt när man vet hur mycket han får i sig. Jag känner mig mycket lugnare när jag vet att han har ätit 200 ml, då är jag säker på att han blir mätt och att han står sig länge på det. 

När han hade ätit upp så gosade vi en stund i soffan innan jag började natta honom. Det blev en del grin ikväll, men han var sååå trött och efter Idas sommarvisa x3 somnade han sött i sin säng. Gohjärtat... 

Nu håller vi tummarna för en bra natt. Det är snart dags att förflytta sig från soffan och krypa ner under täcket. Imorgon är det fredag, och pappan i familjen har tagit ledigt :) 







en gång i timmen...

Onsdagen startade med tårar... Edwin har vaknat varje timme under hela natten, och jag var så trött att jag inte visste vad jag skulle göra eller vart jag skulle ta vägen. Inte ens en timme med djupsömn, varenda gång jag precis somnat om så vaknade han. Jag var så ledsen och förtvivlad när klockan var 07:00 och Edwin tyckte att vi hade sovit klart, allting i kroppen kändes trasigt och slut. Och samtidigt tänkar man varför, vaaaarför kan du inte sova unge?! Sedan kämpar man upp med ögonlocken och möts av världens finaste och gladaste lilla ansikte med klarblåa ögon som glittrar. 

Som tur var så ville Edwin ligga och mysa bra länge i sängen. Jag blundade och kände hans små händer som utforskade mitt ansikte. Efter nästan en timmes morgongos orkade jag masa mig upp ur sängen och ladda kaffebryggaren. Jag klädde på Edwin, sedan fick han titta på tv i babysittern medan jag vaknade till liv med kaffekoppen! 

Det är tur att det är så fint väder nu när våra nätter är ett rent mörker... Solen gör faktiskt underverk mot tröttheten! När lilleman började bli trött så klädde vi på oss och tog en promenad. Egentligen hade jag också velat (behövt) sova, men så lätt är det tyvärr inte. Det där gyllne tipset "sov när ditt barn sover" fungerar faktiskt inte för alla... Edwin sover bara 20-40 minuter åt gången, och om vi då sover bredvid varandra så vill han ha min tutte i munnen mer än halva sovtiden. Ibland slår han på stort och sover mellan 1-2 timmar, men bara i vagnen om den är i rullning. Så, en promenad är det enda som gäller. Men som sagt, jag är glad att det är soligt och fint ute, det ger en del energi och får allting att kännas lite ljusare! 

Jag hade hoppats att min lilla gosse skulle sova länge så jag kunde sätta mig och blunda mot solen ett tag, men efter 20 minuter (på pricken!) slog han upp sin ögon och var klarvaken. Unge... Vi gick till Ica och handlade, sedan fick jag snällt promenera hemåt igen.

Jag packade in varorna, matade Edwin, åt gårdagens mat till lunch och bytte blöja - sedan gick vi ut igen. Så himla skönt nu när man slipper oroa sig för att det ska vara kallt i vagnen! Vi tog en runda inne på Röda Korset. Hittade en så fin grå luvtröja med Stinky, den får hamna i Edwins växa-i-låda. När vi kom ut från RK så somnade lilleman och jag promenerade upp till mamma. Hon hakade på oss, och vi gick en skön sväng medan Edwin sov. 

Efter promenaden följde vi med mamma/mormor hem. Vi drack kaffe och åt bullar medan Edwin lekte i deras babygym. Sedan gick jag ner i källaren och vilade på order från mamma. Jag kröp ner under täcket och sov 1,5 timme på spikmattan. Helt otroligt skönt. Tack för det, älskade mamma! När jag sedan vaknade kom mamma ner med Edwin som var hungrig och myssugen. 

Klockan drog iväg och vips var det dags att gå hem och börja med middagen. Jag började känna att jag nog skulle klara av den här dagen ändå, det som kändes som en omöjlig kamp imorse... Edwin satt nöjd i babysittern medan jag gjorde chili con carne. Slängde in en maskin tvätt också innan Mattias kom hem. När han kom åt vi medan lilleman låg i babygymmet. Han var supertrött, men inte ett dugg gnällig. Hallelujah. 

Efter middagen diskade jag undan medan Edwin busade med sin efterlängtade pappa! Sedan var det dags att natta vår trötta lilla skatt. 

Han somnade mitt i flaskmatningen i soffan. Han sov sista gången mellan 15-15:30 idag, så han var rejält trött vid 19-tiden då det var läggdags. Men när jag la ner honom i hans säng så vaknade han... Han åt upp hela flaskan på 200 ml, sedan fick jag sjunga ett bra tag innan han till slut somnade igen. För andra kvällen i rad så somnade han med nappen i munnen! Inatt när han vaknar första gången så ska jag banne mig göra ordning en flaska ersättning och se om han sover bättre. Jag vet inte hur länge till jag orkar vara en bra mamma med noll djupsömn på nätterna... Vad ska man göra? Känner mig totalt förtvivlad och hopplös. Men vi får väl försöka trixa och prova oss fram för att få lite ro och bättre nätter. För när jag börjar jobba i sommar så kommer det inte fungera med dessa sömnlösa nätter. Inte en chans att jag kommer orka amma nätterna igenom och sedan kliva upp vid 04-tiden då jag jobbar förmiddag. Vi måste hitta nya rutiner! 

Nu ska jag hoppa i säng, båda grabbarna har redan lagt sig! Tvätten är hängd och nappflaskan står redo att fyllas inatt. Hoppas, hoppas, hoppas vi får några timmar sammanhängd sömn! 





en fin och solig dag...

Tisdagen startade alldeles för tidigt tyckte en trött mamma. Edwin vaknade redan vid 23-tiden och ville komma upp till våran säng, sedan vaknade han rätt många gånger under natten och ville äta. Det satte sina spår... Påsar under ögonen, ont i huvudet, ont i axlarna och en rygg som fått smaka på mittskarven i allt för många timmar. Hade jag kunnat dra täcket över huvudet och somna om så hade jag mer än gärna gjort det. Men min glada lilla kille påminde mig om verkligenheten. Det är tur att han har ett bra morgonhumör, han lyckas alltid få mig att glömma dom dåliga nätterna med sin underbara leende! 

Vi gick upp och kickade långsamt igång dagen. Kaffe! Sedan åt jag frukost och gjorde mig iordning medan Edwin lekte i babysittern. Sakta men säkert började det bli liv i morsan... 

Edwin blev trött redan vid 09-tiden. Dags för en promenad. Han somnade på stört, och jag njöt av det härliga vädret. Oj vad solen kan göra underverk med en zombiemamma! Jag hade med mig dopkorten och köpte frimärken. Hälften är nu postade, och resten har jag lagt i postlådor runt om här i Forsa. Skönt att det är gjort! Efter promenaden satte jag mig på en bänk i solen och bara blundade en stund. Ljuvligt... Edwin sov dock bara 40 minuter, så han fick sitta upp i vagnen och titta runt ett tag innan vi gick in. 

Efter lite mat och förberedelser åkte vi sedan till Edwins mormor. Där blev det fika och mormormys, innan det var dags för oss att åka till stan. Lilleman somnade en stund innan vi åkte... Dags för mammagrupp! 

Idag träffades vi hemma hos Elina och Iris, mycket mysigare än på bvc! Dom bodde så otroligt fint, och vi hade det riktigt trevligt. Gofika, bebisgos och sånt där behövligt mammaprat. Vi tog även en vagnpromenad när våra småttingar började bli trötta. Solsken och sovande barn, kan det bli mer härligt? Dock blev det ingen långsovning direkt, men det började ändå bli dags att åka hemåt... Tack för en mysig dag säger vi till alla gulliga tjejer!

När vi kom hem hade Mattias just också kommit. En glad Edwin som hade längtat efter pappa! Jag började med middagen medan grabbarna körde hårt i babygymmet. Idag blev det kyckling med ädelostsås, champinjoner, ris och sallad. Edwin tillät oss att äta tillsammans (tjoho!) medan hade tittade på från babysitterna. Trevligt och gott! 

Efter maten fick jag en skön stund helt ensam här hemma. Mattias tog en promenad med Edwin och Tom, och jag njöt av 45 minuter i total tystnad. Jag passade på att diska undan och göra en "ask-kur" på mitt orangea hår. Det blev faktiskt lite mer åt det bruna hållet nu! Jag hann även ta en skön dusch och hoppa i myskläder innan grabbarna kom hem. Den där lilla tiden var allt som behövdes för att jag skulle känna mig som en piggare mamma! 

Eftermiddagen rullade på... Vi lekte lite, provade min gamla hoppgunga och gosade i soffan. Edwin blev trött rätt tidigt, men så blir det när man inte ens sover en timme i sträck på dagen. Han fick en flaska ersättning i soffan, sedan bytte vi blöja och klädde på pyjamasen. Redo för sängen! 

Jag började att natta honom, sedan tog Mattias över efter ett tag. Han somnade rätt fort, i sin säng med nappen! Helt otroligt. Vilka framsteg! Så skönt att se att han faktiskt kan somna utan mammas tutte i munnen, även pappa kan. Viktigt för oss alla tre tror jag! 

Nu är det en kväll i soffan som väntar. Bra program på teven, och inga måsten. Eller ja, tvättkorgen är rätt full. Men det kan jag lika gärna ta hand om imorgon. Nu ska det bara slappas innan vi hoppar i säng och laddar för morgondagen. Om jag får önska så vore det trevligt att få vakna upp och känna - goooodmorgon härliga onsdag! ;) 





en ny vecka börjar...

Måndag och ny vecka! Men jag hade nog önskat en piggare start... Natten har minst sagt varit bökig. 

Edwin sov i sin säng till midnatt, sedan vaknade han. Jag tänkte då försöka få honom att somna i sin säng igen. Hämtade flaskan med utpumpad mjölk och matade honom. Han åt, men grinade. Dumma mamma... Till slut förstod jag ju att det inte var mat han ville ha. Han ville ju ha närhet. Jag tog upp honom till våran säng, sååå mysigt. Även om jag sovit bekvämt och kunde breda ut mig, så är det inget som slår en varm och gosig bebis tätt intill.

Inatt vet jag dock inte vad det var med min lilla älskling? Han ville amma, amma, amma hela natten. Trots att han inte var hungrig. Det resulterade i en gigantisk spya vid 04-tiden. Sedan blev han pigg... Han lyckades dock somna om efter en stund, dock med min tutte i munnen. Så ja, jag var inte så värst pigg när han väckte mig vid 07:30 och ville kliva upp. Undra om han blev extra mammig och ville ha närhet resten av natten bara för att han sov i egen säng? 

Morgonen var tack och lov lugn, ungen min var rätt trött och seg han också! Jag drack kaffe (hallelujah) och åt frukost, sedan gjorde jag mig redo för dagen. Det var det enda jag hann innan Edwin somnade i min famn. Jag klädde på honom medan han sov, sedan tog vi en promenad med vagnen. Vilket väder! 

Lilleman slog på stort och sov drygt 1,5 timme, så efter en kort promenadrunda letade jag upp en bänk i lä där jag satt och blundade mot solen. Tankade d-vitamin och ny energi... Ljuvligt. Vi gick även in på Ica och handlade lite innan vi promenerade hem. Edwin vaknade och satt nöjd i vagnen. Ja, vi kör typ bara sittdelen nu! Fullt liggläge när han sover, och halvt sittläge när han är vaken. Annars blir han galen, haha. Tur att vi har en bra "åkpåse" till sittdelen nu när det fortfarande är rätt kallt. 

När vi kom hem var det dags att påbörja operation bort med det svarta håret. Har känt mig så blek och tråkig i det mörka... Jag passade på att färga en omgång medan Edwin var utvilad, mätt och kunde roa sig själv i babysittern. När första färgningen var klar så blev der lite gos i soffan. Efter ett tag blev lilleman trött igen, så medan han sov i sin säng så färgade jag hårer ytterligare en gång! Det svarta försvann och nu är det någon konstig brun/orange färg. Men det blir nog bättre, får lugna mig ett tag innan jag jämnar till det. Är glad att det svarta är borta iallafall. Vi går mot ljusare tider nu ju! 

Eftermiddagen kom fort, och vips så kom pappa hem från jobbet. Lycklig bebis! I samma veva kom även min kusin Tom hit. Grabbarna busade med Edwin medan jag lagade middag, korvstroganoff. Tompa tog hand om en lite gnällig lilleman medan jag och Mattias fick äta. Guld värt. 

Efter maten så tog Mattias och Tom med sig Edwin på en promenad så han fick sova. Mama-time! 

Idag bestod min njutbara lilla tid av att vika tvätt och bädda rent i sängen. Så skönt att få göra det i lugn och ro! Ja, då njuter jag faktiskt av det. Jag hade tur och fick besök av min mormor precis då, så hon högg in på diskberget. Härligt! Jag gick även igenom alla kortärmade bodys som Edwin har inför sommare. Får nog köpa nån mer i nästa storlek, plus några fler shorts! 

När grabbarna kom hem igen så blev det mys och bus. Vips så var kvällen här! Dags att natta lilleman. Han fick en flaska ersättning i soffan, sedan bytte jag blöja, släckte ner i sovrummet och la jag ner honom i hans säng. Jag förväntade mig grin och skrik, men han låg mest bara och pratade för sig själv. Han fick ligga och "böka" ett tag, sedan stoppade jag om honom och började sjunga. Taadaa - han somnade! Så duktig. Men inatt när han vaknar tänker jag inte hålla på och försöka få honom att somna om i sin säng... Nej, då får han komma upp och ligga nära mamma! Men det känns som ett bra framsteg om vi iallafall kan få honom att somna i egen säng, en vacker dag så kommer han kanske att sova hela natten! 

Just nu är det lugna gatan här hemma. Mattias är på norrvägen och tittar på hockey, själv tar jag det lugnt i soffan och tittar på Familjen annorlunda! Men kvällen blir tidig, natten har satt sina spår... Imorgon väntar en mysig mammaträff, dessutom ska det postas dopkort. Ja, dom kom i vår postlåda idag! Så fina :) 







en bra slut på veckan...

Edwin kickade igång söndagen klockan 07:30, vilket kändes helt okej. Utvilad mamma! Lilleman vaknade nämligen bara 1-2 gånger inatt, var det tack vare ersättningen tro? Skönt som tusan var det iallafall. 

Vi hade en lugn morgon här hemma. Pappan tog lite sovmorgon innan han också kom upp och myste med oss. Edwin fick ersättning till frukost (vi ammade på natten och tidiga morgonen) och han fick i sig hela flaskan på 165 ml. 

När det var dags för lilleman att sova sin första tupplur tog Mattias med honom på en promenad. Själv åkte jag till Folketshus här i Forsa där det var klädbytardag. Jag träffade även Elias mamma som hade med sig en proppfull kasse med kläder till Edwin som han ska få ärva efter storebrorsan. Tusen miljoner tack! Så fina kläder! 

Inne på Folkan lyckades jag fynda litegranna. Tyckte inte att det fanns sådär jättemycket till pojkarna, men både Elias och Edwin fick en del fint. Badbyxor, shorts, mjukisbyxor, en tröja och sandaler blev det till storebror. Tummen upp för badbyxorna och sandalerna! Lillebror fick tre bodys, shorts och sandaler. Och en träskallra! Hade velat hitta mer byxor till Edwin, men det var lite klent på den fronten. Plus att man blir lite snål... 40 kronor för ett plagg känns helt plötsligt dyrt när man hittar vissa plagg för 5 kronor! Tokigt men sant. Nåja, jag är nöjd med fynden iallafall. 

När jag kom hem hade grabbarna precis också kommit in från promenaden. Edwin vaknade och var på gladhumör! Efter lite mys och amning klädde vi på oss och åkte till stan. Ett Maxi-besök stod på schemat. 

Vi handlade lite smått och gott innan vi åkte vidare till Bobygda. Barnens farmor fyller år imorgon, så vi tänkte fira henne idag. Våffel-lunch hade vi beställt också! Edwin var tydligen trött... Han sov hela vägen in till Maxi, medan vi handlade, och sedan hela vägen till Bobygda. Tröttis! 

Vi hade en mysig eftermiddag hos barnens farmor och farfar. Blommor, paket, våfflor, tv, lek och bebisgos. Edwins humör pendlade... En stunden glad och sekunden efter var han arg. Sådär gulligt arg, haha. Vid 16-tiden åkte vi hemmåt, och lilleman somnade som en stock direkt! 

När vi kom hem påmindes jag på en gång att det var dags att tvätt. Tvättkorgen svämmade över, tvättmaskinen har inte snurrat på ett par dagar nu... In med en full maskin, och locket på tvättkorgen gick äntligen att stänga! 

Sedan blev det en dusch med hårtvätt för mig. När jag var klar fick Edwin ta ett bad med mig. Uppskattat. Rena och fina blev det sedan lite mys innan det var dags att natta min lilla skatt. 

Han somnade i sin egna säng! För första gången på... Ja, för första gången i sitt liv typ. Han fick en flaska ersättning som han slukade upp, sedan vaggade jag honom i min famn ett tag. När jag såg att han började bli trött la jag ner honom i sängen. En del protester, men efter ett tag så somnade han så sött. 

Undra om jag får Edwin-abstinens inatt? Eller så blir det gudomligt skönt att slippa ligga i mittskarven och vakna med ryggont... Fast ja, vi har inte sett hur natt blir än. Han kanske vaknar inatt (eller snart) och vill ligga bredvid mamma. 

Han har iallafall ätit färre gånger idag, men mer åt gången. Skönt! Två flaskor ersättning, och tre amningstillfällen. Tror jag måste pumpa ut lite mjölk innan jag lägger mig! 

Nu är det soffmys som gäller. Jag har precis hängt tvätten och Mattias har diskat. No more to do! Men känner jag mig själv rätt så kryper jag snart ner i sängen och hoppas på en bra natt :) 







fotboll och ersättning...

Vilken solig lördag! Här gjorde vi morgon vid 7-tiden efter en halvtaskig natt, nu vaknar Edwin var och varannan timme och vill äta... Men mer om det lite senare. 

Hur som helst så klev vi upp och kickade igång dagen. Frukost och soffmys. Sedan fick jag ett sms från min pappa som skulle åka till Norrala på fotboll. Vi bestämde oss för att haka på... Edwins första fotbollsmatch! 

Men innan vi åkte fick lilleman sova en stund, och jag kunde i lugn och ro göra mig iordning. Passade på att diska undan också. Sedan var vi redo för fotboll.

Edwin sov hela vägen dit, sedan var han vaken i början av matchen. Men blä vad tråkigt... Han föredrog att somna om i vagnen istället, hihi. Han sov enda tills vi kände att det var lika bra att åka hemåt. Det kändes rätt hopplöst att hämta in ett 8-2 underläge, så vi åkte innan matchen var slut. Ammade i bilen, sedan rullade vi hemåt. Edwin var vaken hela vägen hem, vi tittade på Babblarna. Favoriterna! 

Vi följde med pappa hem. Mamma hade jobbat natt och vaknade när vi kom dit ungefär. Mormor och morfar-mys! Vi myste i soffan och blev bjudna på god middag innan vi började titta på Brynämatchen på teven. Men jäklar vad min lilla unge var arg. Hua! Han skällde och hade sig hela tiden. Han var inte ledsen liksom, utan bara förbannad. Rätt gulligt faktiskt, förutom att det var svårt att se något av matchen. Efter andra perioden var vi tvugna att åka hem, läggdags för min trötta och arga bebis! 

Ikväll provade vi något nytt vid nattningen... Jag har alltid ammat Edwin till sömns, sedan vaknar han typ 5 gånger under natten och vill äta mer. Ja, han ammar sjukt mycket under dagarna också. Säkert 10-15 gånger på en dag! Men han äter bara lite åt gången... Max i 5 minuter, sedan känns det som att det inte finns mer mjölk i tuttarna och han vill inte ligga vid bröstet mer. Det kanske är därför han äter så ofta? För att han liksom blir hungrig fort igen. Han går ju upp fint i vikt, men ja, han äter ju hela tiden känns det som. Så han får väl i sig det han behöver. Men det är rätt jobbigt att vara mjölkmaskin var och varannan timme, dygnet runt. 

Därför provade jag att ge honom lite ersättning idag innan vi åkte på fotboll. Sempers Lemolac. Jodå, det smaskade han snabbt i sig! Ungefär 90 ml åt han då, efter amning. Det kan jag lova att han inte får i sig genom mina boobs. Magen verkade ta ersättningen bra, så ikväll gjorde jag iordning en till flaska ersättning. Nu gjorde jag 135 ml, sedan satte vi oss i sängen. Han låg i min famn och smaskade i sig HELA FLASKAN. Så mycket äter han nog inte ens under en hel natt när vi ammar? Efter att han hade ätit la jag ner honom i sängen... Han låg nöjd och tittade på mig, sprattlade lite och gosade med snuttisen. Jag satt bredvid och sjöng lite, helt plötsligt så sov han! Min duktiga lilla bebis. För första gången somnade han utan min tutte i munnen! Jag gav honom nappen en stund, men han spottade ut den efter ett tag och ville hellre somna utan. 

Nu vet jag inte hur vi ska spinna vidare på detta? Det känns som att det vore skönt om han vänjer sig vid ersättning och lär sig att somna utan mig/tutten. I sommar är det ju ersättning + mat som kommer att gälla när jag jobbar och Mattias är hemma. Men jag vill fortfarande amma lite? Hur gör man? Hur lägger man upp det? Det känns som att jag får googla lite. För om Edwin sover bättre när han är mätt med ersättning i magen så känns det självklart att köra på med flaskan. Och om han äter mer sällan på dagarna och är mer nöjd, så är det ju bara att inse vad som funkar bäst. Jag har lagt ner tankarna om att jag är "dålig" om min mjölk inte räcker. Då är det bara så. Men det återstår att se. Vaknar han lika ofta trots ersättning och fortfarande vill äta 15 gånger/dygn så är det väl bara att fortsätta med amningen då. Ja, det visar sig som sagt. Men det är iallafall skönt att han verkar tycka om ersättning och flaskan! 

Slut på mammapladder. Nu är det kvällsmys i soffan. Brynäs vann ikväll så det är glada miner! Men kvällen blir tidig... Imorgon är det tvättdag, och även klädbytardag här i Forsa som gäller :)




och så kom fredagen...

Fredag, redan? Så kände jag imorse också, redan morgon? Edwin har nämligen sovit väldigt oroligt inatt och vaknade var 40:e minut typ och ville äta/snutta. Så jag fick ingen direkt djupsömn om man säger så. ZzZZzz... 

Men om Edwin vill göra morgon vid 07:30 (trots en dålig natt) så finns det inte så mycket att göra. Jag kan ju inte direkt be honom att somna om eller gå upp själv... Även om jag hade velat det imorse. På med kaffebryggaren bara! 

Vi hade en lugn och mysig morgon, och turligt nog så infann sig energin hos mig. Det får jag nog tacka solen för! Ja, tack vare solen så fick jag städlust (läs: jag såg hur skitigt det var) och drog fram dammsugaren. Edwin ville sova ganska snart efter frukosten, så medan han sussade så jagade jag dammråttor för fullt. Jag hann även städa badrummet, torka av köksskåpen och skura golvet. HELGFINT HÄR HEMMA! 

När lilleman vaknade så gjorde vi oss redo för en tripp till stan. För första gången på evigheter så skrek han inte hysteriskt vid påklädningen. Jag visslade glatt och vi gav oss iväg! 

En mysig förmiddag på stan med min mormor. Edwin satt nöjd i bilstolsvagnen och tittade runt, tills han till slut somnade. Goplupp... Jag shoppade lite vårfint till lilleman. Hade några rabatter jag ville utnyttja! Så han fick två fina bodys, två dregglisar, en tunn filt till sommaren, en "matnapp", en bitgrej och snygga solglasögon. Till Elias köpte jag en påskpresent som redan är inslagen. Nöjd och glad. Men jag letar fortfarande badbyxor och shorts till storebror. Vart finns det fina sådana? 

Mitt på dagen gick vi till Dackås. Mitt gamla och blivande jobb. Åh, vad jag längtar efter tjejerna där! Det ska bli så roligt att få jobba 8 veckor i sommar. Säkert jobbigt att vara ifrån Edwin också... Men det är bra arbetstider (varannan dag 05-13 och 13-18:30) och sedan vet jag ju att efter dom där 8 veckorna så är jag ju mammaledig igen. Det blir nog super! Kul för Edwin att få vara med pappa, och nyttigt för mig att komma ut och leva lite vuxenliv en stund. Och trots jobb i sommar så kommer vi nog hinna med massa bus, bad och skoj tillsammans!

Vi fikade och hade det mysigt på Dackås, räkfralla och kaffe - mmm. Edwin var vaken nästan hela tiden, men han var på bra humör och var nöjd med att sitta och gosa ett tag. Jag beställde även doptårtor till Edwins dop! 

När vi kom till bilen och skulle åka hem så hittade jag inte mina nycklar. Jag har ju liksom alla nycklar tillsammans. Hemnyckel, båda bilnycklarna, osv. Har jag tappat dom? Nej då, dom hade så fint suttit kvar i bilen medan vi var på stan... Mammahjärna! Jag har verkligen blivit virrig sedan lilleman föddes. Det är så mycket att hålla i huvudet. Men det var ju tur att ingen hade tagit nycklarna. Eller bilen. Och att det inte var Edwin som jag hade glömt. 

Väl hemma blev det en lugn eftermiddag. Edwin sov en stund, och jag passade på att åka och hämta en pizza när Mattias kom hem från jobbet. Han skulle nämligen till Bobygda och fixa lite och äta där, så tror ni att jag hade lust att laga mat till mig själv? Knappast. Det fick bli en flötig pizza, dagen till ära. Och gott var det, jag har ju inte ätit det på flera månader eftersom vi misstänkte mjölkallergi på Edwin. 

Klockan gick och vi kom närmare kvällen. Jag gjorde en hårkur på Edwin för att ta bort skorvet som började komma tillbaka. I med olja och skorsalva, sedan lät jag det sitta någon timme innan jag kammade bort skorvet. Effektivt! Dessutom verkade lilleman tycka att det var skönt när jag kammade honom. 

Innan läggdags fick Edwin ta ett bad. Bort med oljan ur håret, tror faktiskt att det mesta av skorven försvann också. Han njöt i badet och vi slapp det där hysteriska gråtet. Ren och fin bebbe! 

När Mattias kom hem blev Edwin jätteglad. Alltså verkligen superlycklig. Han skrattade så han höll på att kikna när pappa tokade sig. Vilket skratt! Så underbart. Även fast han var trött så var det bara glada miner! Ja, han fick nästan sin känsliga mamma att fälla en tår... 

Strax efter 19-tiden nattade jag min trötta lilla kille. Han somnade på två röda! Men jag ligger fortfarande kvar bredvid honom. Älskar den här stunden på kvällen... När jag ligger bredvid och ser att han sover så fridfullt, hör hur han andas och har tid att i lugn och ro blogga om våran dag. Att blogga är ett måste för mig! Ett bra måste. Då får jag gå igenom dagen och liksom "avsluta" den. Sedan vet jag att det finns sparat som i en dagbok. Allt vi gjort, alla bilder och varenda lite känsla. Det är så kul att kunna gå tillbaka och läsa, minnena blir så starka och jag kan nästan känna hur allt kändes då. Så till alla som tycker att jag bloggar mycket och tråkigt - det är meningen att detta är en dagbok för mig/oss. Sen är det såklart kul att få dela den med fler läsare! 

Nu är det soffhäng som gäller. Fredagsmys med tända ljus, chips, dricka och tv. Så härligt att dra på sig myskläderna efter en bra dag, speciellt när det är nystädat här hemma :) 









pussat storebror hejdå...

Torsdagen inleddes med en pigg Elias. Han somnade ju vid 19-tiden igår, så han vaknade före vårat alarm idag - superpigg. Vi klev upp och startade dagen, alla förutom Edwin som låg kvar och sov. 

Jag vaknade dock inte på mitt bästa humör, så när Elias vägrade ta på sig kläderna som jag tagit fram blev det en liten "fight". Han grinade och jag försökte på det mest o-pedagogiska sättet att övertala honom. Till slut gav jag upp, tog tre djupa andetag och lugnade ner mig. Bestäm själv då, envisa unge. Han har tydligen kommit på att vissa kläder matchar, och vissa kläder kan man absolut inte ha ihop. Och vi tänker väl liiiiite olika kring vad som passar, haha. Jag sa förlåt, sedan kramades vi och allt var bra. 

När det var dags för Mattias och Elias att åka på jobb/dagis blev jag så arg på mig själv att vi hade haft vår lilla morgon-fight. För ingenting. Elias skulle nämligen åka till sin moster uppe i Luleå (eller var det Umeå?) efter dagis med mormor och morfar. Vi kommer inte att träffa honom för ens nästa Söndag! Saknade kommer växa sig stooor... Vi kramades extra länge och sa att vi älskade varandra, så jag hoppas inte att han lägger vårat morgonbråk på minnet. Hemska bonusmamman! Suck. Ibland vill man verkligen hoppa tillbaka i tiden och göra om. Man kommer på i efterhand hur man vill ändra sig tilldet  bättre. Rätt ofta faktiskt... Nåja, jag är iallafall glad att vi inte skiljdes som ovänner, det hade varit fruktansvärt.  
 
Efter att storgrabbarna hade åkt så vaknade Edwin. En mysig morgonkille! Vi körde på vår vanliga rutin. Kaffe, frukost, tv och soffmys. Idag tittade vi på Tjorven, skrållan och Båtsman. Sedan gjorde jag mig redo för dagen innan det var dags för Edwins första powernap. Han somnade i innevagnen och jag tog det lugnt i soffan.

Mattias kom hem på både fika och lunch idag, så vi fick oss lite pappa-mys sådär på förmiddagen. Skönt, då kunde jag passa på att vika tvätt och plocka lite... 

Mitt på dagen åkte jag och Edwin till hans mormor. Soffmys hela eftermiddagen blev det. Jag plöjde igenom massa program som jag missat i veckan. Bygglov, Lyxfällan och Familjen Annorlunda. Mina favoriter! Edwin var nöjd med att sitta i soffan och ligga på golvet, han har nog förstått att hans mamma verkligen gillar soffmys! Det blev även lite fika och mormor-gos. 

Vips så hade klockan blivit 16:45 och vi var kvar där ännu. Edwin somnade och jag lät honom sova i bilstolen en stund innan vi åkte hem. Fick ett sms av Mattias, en bild på att middagen var klar. Perfect. 

När vi kom hem åt vi Mattias goda potatismos och ugnsfalukorv, mmmums. Edwin var mammig och det var bara jag som dög där ett tag. Hihi, stollig mamma! Na-nanana-nana-na, mamma är bäst. Haha, närå. Men det känns helt underbart att få ett kvitto på att man är bra! 

Mattias diskade undan medan jag och min lilla bebis myste i soffan. När pappa var klara dög han också, lite pappa-gos! 

Klockan tickade på och hockeyn började, Brynäs-Färjestad i slutspelet. Peter kom hit för att titta med oss. Jag fick se första perioden, sedan var det dags att natta en trött bebis. Men gnället och grinet lyser fortfarande med sin frånvaro, riktigt skönt med en glad bebis! Fast ja, jag vet. När som helst kan det vända, och jag blir gråhårig igen... Men jag njuter så länge det varar! 

Snart ska jag ta en dusch och kvällsfika lite. Sedan blir det nog hopp i säng. Trött mamma som inte har sovit en hel natt på evigheter... Undra hur länge Edwin tänker äta 4-5 gånger/natt? Även om vi båda somnar om rätt fort efter amningen så stör det nattsömnen enormt mycket. Sömnen blir så "upphackad" och det sätter verkligen sina spår. Men vill jag byta ut mitt liv? NEJ NEJ, ALDRIG. Så jag ska inte klaga :) 






en genombra onsdag...

Onsdagen startade trångt och mysigt med hela familjen i sängen. Elias kom rätt tidigt till våran säng, så jag sov inte så värst bra... Dom tar rejält med plats, småungarna våra! 

Jag klev upp med Mattias och Elias. Gjorde storebror redo för dagis. Edwin vaknade han med, men låg kvar i sängen. När jag hade pussat storgrabbarna hejdå så kom jag tillbaka till en sovande lillebror. Det har aldrig hänt förr att han somnar om av sig själv, han vill alltid ammas till sömns. Men nu hade han dragit upp sin lilla snuttis över ögonen och sov så sött. Mammahjärtat slog ett extra slag, sedan somnade jag också om bredvid min lilla älskling. 

Strax innan 8-tiden klev vi upp och startade dagen. Jag åt frukost och Edwin lekte i babysittern. Sedan tittade vi på Emil i Lönneberga som gick på C-more. Avsnitt som jag faktiskt aldrig hade sett. Hur är det möjligt?! Riktigt mysig morgon hade vi iallafall. 

Efter en timme i soffan var det dags för mig att göra mig iordning. Men när inte ens en knut på huvudet kan dölja det feta håret så är det banne mig dags för en hårtvätt... Edwin satt i babysittern i badrummet medan jag duschade och tvättade håret lite fort. Titt-ut-leken är populär nu, så det blev ett antal "titt-ut" bakom draperiet. Nöjd kille! Han tillät mig även att föna hårer och sminka mig utan protester. 

Efter duschen var det dags för Edwin att sova sin första powernap. Han somnade fort i innevagnen och jag satte på kaffebryggaren. En skön stund i soffan med en varm kopp kaffe och en film på teven. Kvalitetstid... 

När Edwin vaknade så myste vi i soffan. Han har blivit så gosig, min lilla bebis! Jag älskar när han vilar sitt huvud mot mitt bröst och är alldeles avslappnad. Såå mysigt. När han hade vaknat till liv kom Frida hit, lillemans blivande gudmor! Han blev superglad, hihi. Vi busade och gosade här hemma ett tag. Jag hann även hänga en tvätt. Sedan började Edwin bli trött igen. På med kläderna och ut på promenad. 

Vi gick förbi stället där det brann igår. Fy fy fy. Hela huset är förstört... Mattias kusin bodde där, himla tur att ingen var hemma vid branden! 

Vi gick även till ica och handlade, och en sväng på Röda Korset. Där hittade jag två pallar som jag blev tok-kär i direkt. Så himla fina "snurrpallar" som man kan ställa in höjden på. Jag tvekade lite först då dom kostade 50 kronor styck. Men vad fasen... Så snygga och användbara! Blir perfekt i nya lägenheten. 

När vi kom hem från promenaden vaknade Edwin. Men han var på bra humör och tillät mig och Frida att äta lunch i lugn och ro. Sedan myste vi i soffan och gosade i sängen. Att rulla runt till mage och att stå är favoritgrejen just nu! 

Klockan tickade på och Edwin blev trött igen. Lillpluppen somnade i min famn. Efter ett tag la jag ner honom i innevagen, sedan sa jag hejdå till Frida och började med maten. Men jag hann knappt börja innan Edwin tyckte att han hade sovit klart. Tjugo minuter på pricken. Jag tänkte att det skulle vara en grinig unge som vaknade, men oj så fel jag hade... 

Lilleman tittade nöjt på medan jag lagade middag, hann precis klart tills Mattias och Elias kom hem. Hela familjen satt vid bordet medan vi åt. Idag blev det en baconröra med champinjoner och bambuskott tillsammans med ris, aioli och sallad. Helt OK gott faktiskt. 

När vi hade ätit hade vi en otroligt mysig stund i soffan. Hela familjen satt stilla (!) i nästan en timma. WOW. Vi tittade på film från när Elias var liten, han var verkligen fascinerad av att se sig själv. Kul att se när han var i samma ålder som Edwin är nu, och att få påminnas om hur himla gulligt det lät när han började prata. Så glad att vi har dessa filmer från hans 3 första år! Edwin var faktiskt också rätt intresserad av filmen. Han satt vänd mot mig i soffan och myste, men så fort han hörde att någon pratade från teven så vände han sig förtjust om. Undra om han kände igen våra röster och om han såg att det var vi? 

Efter det härliga soffmyset blev det lite lek. Mattias diskade undan och jag underhöll båda barnen. Vilket gick förvånansvärt bra idag! Jag bara väntade på Edwin skulle bli trött och grinig, han hade ju bara sovit i 20 minuter på hela eftermiddagen. Men tiden gick och det blev kväll, utan minsta lilla gnäll eller grin från honom. Otroligt! 

Istället var det storebror som stod för gnället. Oj vilken trött kille! Han grinade för minsta lilla, och Edwin bara flinade. Haha, ombytta roller... Mattias åkte till kiosken en sväng på tidiga kvällen, så jag gjorde Elias natteklar. Han la sig i sin säng medan jag och Edwin satt bredvid. Jag hann sjunga en vers på Idas sommarvisa, sedan snarkade han! Dags att natta nästa barn... Och lillebror somnade lika snabbt han. LOVELY. Elias somnade fem minuter i sju och Edwin somnde fem minuter över. Skönt när man lyckas natta båda barnen så himla fort, och i bra tid. Mattias blev riktigt förvånad när han kom hem. Hihi, trötta barn! 

Nu är de vuxentid i soffan. Tända ljus, tv och kvällsfika. Den här dagen har verkligen varit bra, så jag är inte sådär trött som jag brukar vara. En glad Edwin = en pigg mamma. Ja, han har varit nöjd hela dagen och det ger så himla mycket positiv energi och styrka. Jag vet att man inte ska skriva gott om sina barn och berömma något dom gjort, för det brukar man oftast få äta upp dagen efter... Så ja, vi får väl se om det blir en gnällig och trött dag imorgon ;) 








en trött morsa idag...

Tisdag! Här gjorde vi morgon vid 06-tiden då pappan och storebrorsan skulle iväg till jobb och dagis. Som tur var så somnade Edwin om efter att dom hade åkte, tack för det. Trött morsa. 

Runt 8-tiden klev vi upp och kickade igång dagen. Fortfarande trött morsa... Åt frukost, gjorde mig iordning och gosade med min lilla plutt. Vid 10-tiden ville han sova, så då passade jag på att ta tag i projekt dop. ÄNTLIGEN. Jag ringde och bokade Forsa kyrkan och Mariagården till dopfikat. Turligt nog så var datumet vi ville ha ledigt, perfekt. Så den 31/5 kommer våran lilla Edwin att döpas, på sin morfars födelsedag och allt. Jag passade även på att beställa hem ett gäng inbjudningskort, hittade ett bra erbjudande så jag hoppas att dom blir någorlunda fina. Jag satt ett tag och planerade tills lilleman vaknade och ville mysa i soffan. Han var en liten tröttis och somnade om i min famn - älskart. 

Klockan tickade på och det var dags för oss att åka till stan. En träff med mammagruppen stod på schemat. Där var det mysigt som alltid. Vi fikade, gosade och pratade mammaspråk. Alltid lika skönt! 

När vi kom hem var klockan redan 15:30 och det var dags att börja med maten. Jag slängde ihop en köttfärssås under höga protester från lilleman, han var väldigt gnällig. Och morsan var tröttare än tröttast. Ingen bra eftermiddag... Turligt nog kom Mattias och Elias hem tidigare från jobbet!

Elias kom inspringades och berättade att "det brinde i ett hus faktiskt, nån hade glömt ljuset kanske". Ja ett hus i närheten av oss brann ner nu i eftermiddags. Fy så hemskt! Som tur var verkar ingen ha kommit till skada. 

Tiden gick och vi lullade på här hemma. Åt middag och donade. Jag vilade en stund med Edwin med dom andra grabbarna lekte och diskade undan i köket. När vi kom upp igen satt dom i badet och myste. Jag satte Edwin i babysittern i badrummet så han fick titta på, sedan passade jag på att vika ett berg med tvätt och köra en plockrunda. 

Kvällen gick i gnällets tecken för lillebror, och storebror var på rethumör. Skrek och tjoade, lyckades även sparka Edwin i huvudet. Men trots några incidenter så lyckades vi få till några ljusglimtar ändå. Syskonmys, lek och titta på tv. Edwins favoritleksak just nu är en larv efter storebror som spelar musik och låter. Den kan han faktiskt roa sig själv med ett tag! 

Nu sover båda pojkarna och vi andra kikar på Brynäs på teven. Med lite popcorn! Men jag känner att jag snart ska hoppa i säng. Jag har varit trött hela dagen och är det fortfarande... Imorgon vill jag vara piggare. Edwins blivande Gudmor kommer hit. Min fina kusin Frida! :) 






med alla grabbar hemma...

Måndagen är här, och jag vaknade riktigt utvilad vid 07:40 då lilleman tyckte att det var dags att starta dagen. Jag somnade strax efter 21-tiden igår, så jag kunde ju inte vara annat än pigg!

Mattias och Elias var hemma från jobb/dagis idag. Mattias hade inte direkt något att göra på jobbet idag, så det fick bli en pappadag. 

Morgonen flöt på här hemma... Jag låg rätt länge i sängen och drog mig medan pappan lekte med sönerna. Gudomligt skönt. Sedan hörde jag hur kaffet hade droppar klart, då gick jag också upp och kickade igång dagen!

När det var dags för Edwins första powernap tajmade vi in det med en bilfärd till affären. Han var så trött och somnade på stört. Vi åkte till Iggesund för att ladda upp med billiga Libroblöjor. Men jag vet inte om det blev så värst billigt ändå... När vi hade packat på oss alla varor och skulle betala så hade ingen av oss med plånboken. Hej virriga föräldrar! Vi fick snällt packa ner våra varor för 500 kronor i påsarna och lämna vid kassan, för att sedan åka hem och hämta pengar. Tur att Edwin sov hela vägen dit och hem x2 och att Elias var nöjd. 

När vi äntligen kom hem med våra billiga blöjor var det dags att äta lunch. Edwin sov för ovanlighetens skull en stund i bilstolen så att jag hann äta med resten av familjen. Gårdagens fisk fanns kvar, så det blev någon slags fisksås med pasta. Gott faktiskt! När Edwin vaknade fick han också äta lite. Alla nöjda och glada. 

Eftermiddagen kom och Elias ville vila en stund. Edwin blev trött han också, så det blev en lugn stund i soffan medan barnen sov. Jag hängde en tvätt och plockade lite också... När barnen vaknade klädde vi på oss och gick ut. En gnutta friskluft och dagsljus till oss alla, inte helt fel. Edwin satt upp i vagnen och Elias åkte pulka. Han uppskattade snön mer än oss vuxna, haha. 

Det blev även ett litet besök på Röda Korset. Jag tittade lite snabbt bara, för Edwin började bli otålig. Men en varsin växa-i-tröja till barnen blev det. Snygga! På vägen hem somnade Edwin, men bara en liten kort powernap. 

Väl hemma ville Elias prova sin nya tröja. Han provade även Edwins tröja och upptäckte att han kunde ha den också. Den var i det minsta laget för honom, men ja ja, han får väl ha den ett tag då. Edwin får vänja sig vid att ärva från brorsan, hihi. 

Klockan tickade på och vi hade en bra eftermiddag. Minimalt med gnäll. Elias lekte, jag myste med en gosig bebis och Mattias lagade middag. Idag åt vi potatis, fläsk och löksås! Mmmums... Elias åt riktigt bra och Edwin satt med vid bordet och var en riktig gladskit. En bra matstund med andra ord. Sedan gick faktiskt storebror på toaletten och gjorde både nummer 1 och nummer 2. BRAVO! Han har inte velat göra det förr, och den senaste tiden har han även vägrat att vara utan blöja. Men idag blev han så stolt och nöjd över sin prestation, och var sedan blöjfri resten av dagen och kvällen. Tummen upp! 

Efter maten skyndade jag mig att diska undan, sedan åkte vi upp till mina föräldrar. Klockan var redan 18:00 men vi åkte ändå. Där blev det en massa mys och lek. Edwin fick bada och Elias fick sitt kvällsfika där. En himla bra kväll. Edwin gnällde inte nånting, trots att han var tvungen att bada och att klockan egentligen var läggdags för honom. Elias var glad och sprallig, och vi vuxna fick i oss kaffe. Tipptopp. 

När vi kom hem blev det tandborstning och hopp i säng för storebror. Edwin somnade på en gång han också, drygt en timme senare än vanligt. Får se om han bjuder sin mamma på sovmorgon imorgon då, hihi. 

Just nu är det soffmys som gäller här. Ska strax ta en dusch och äta lite yoghurt till kvällsfika innan sängen kallar. Längtar efter att få krypa ner bredvid min goa bebis som har varit så himla glad och gosig idag. Älskar när han ler sitt tandlösa leende mot mig, när han "pussar" mig i ansiket, borrar in sig i min hals och vilar huvudet mot mitt bröst. Åh, jag dör verkligen gosighetsdöden då... Älskade barn. 

Imorgon är det tisdag. Jobb/dagis för grabbarna grus och mammaträff för mig och Edwin. Hoppas på ännu en bra dag. Sånna kan man inte få för många av :)










sommarwanties, h&m...

Edwin...


Elias...

Mamman...

Åh vad jag är sugen på att köpa lite nytt inför sommaren. Till båda pojkarna och till mamman herself... Något vi absolut behöver införskaffa är badbyxor och shorts till storebror. Och lite kortärmade bodys till lillebror! Sen får vi väl se om mamman får något, haha. H&M har ju iallafall billiga och fina basickläder! 

slutet på en bra vecka...

Är det redan söndag? Ja, tydligen. Och barnen tyckte i vanlig ordning att det var morgon runt 06:30-tiden. Elias kom till våran säng rätt tidigt inatt, så jag vaknade med en värkande rygg - trångt så inisjuttsingen med två barn tätt intill oss. Men mysigt. 

Jag klev upp med barnen, idag var det pappas tur att få sova en stund extra. Vi startade dagen lugnt... Elias byggde tågbana medan Edwin tittade på från babysittern. Själv kurade jag upp mig i soffan med en kopp kaffe. Efter ett tag åt vi frukost och sedan blev det mys i sängen med pappa! 

När vi alla var redo för dagen klädde vi på oss och gick ut. Edwin var så trött att han somnade så fort overall-fighten var klar, sittande i min famn. Tröttis! 

Vi gick en promenad till lekplatsen på skolan. Elias åkte sparkcykel dit. Där var vi en timme och lekte! Klättra, springa, åka linbana, blåsa såpbubblor och tävla med sparkcykeln. En härlig timme i solen! Edwin vaknade till en stund och tittade på oss, men han somnade om rätt fort. 

Efter ett tag ringde mamma och undrade om vi ville komma dit. Så vi promenerade upp till Norrvägen. Elias var så duktig och gick hela vägen, upp för den branta långa skolbacken! "Vad duktig du är som orkar gå upp för backen Elias, det är många överviktiga vuxna som inte ens orkar det!" sa Mattias. "Som du?" frågade Elias. Hahahaha.  

Hos mamma och pappa blev det gofika. Semlor! Mmm... Edwin låg nöjd på golvet och vädrade lillstjärten. Elias plockade fram leksaker och lekte väldigt bra själv. Vi andra myste i soffan och busade med lillebror. Edwin var på ett strålande humör och skrattade så hela han skakade. Har aldrig hört honom skratta så mycket förr! Helt underbart, jag älskar det där skrattet så otroligt mycket. 

Strax efter 13-tiden var det dags att bege oss hemåt. Jag och Edwin tog en promenad medan storgrabbarna fick skjuts hem. Lilleman somnade gott. Det hade även storebror gjort när vi kom hem! 

Eftermiddagen rullade på. Elias lekte och Edwin var nöjd, då är det härligt! Mattias började med maten medan jag busade med barnen. När vi skulle äta fick Edwin sova sin sista powernap för dagen. Mattias gjorde en god fisk som vi alla glatt mumsade i oss! 

Efter maten diskade jag undan medan grabbarna satt vid köksbordet och lekte med modellera. Måddalera som jag trodde att det hette tills typ nyss, haha. Edwin vaknade efter ett tag och var på ett jäkla humör... Men det var magen som spökade igen. Har kommit fram till att det blir så när han får smaka lite för mycket riktig mat. Igår åt han rätt mycket gröt, sedan blev han hysterisk och skrek enda tills det brakade till i blöjan. Idag fick han nog lite för mycket potatis med bröstmjölk... Han vart sådär hysterisk igen efter powernapen. Grin och skrik! Men efter ett rejält brak i blöjan och ett stort lass så blev det bra igen. Glada Edwin var tillbaka! Vi får bog ta det lite lugnare med maten, bara små små smakprov tills hans mage är i balans. Men det är svårt när han smaskar och flinar...

Kvällen började komma och vi hade det himla mysigt i soffan. Brynäsmatch på teven! Elias lekte med Tom som kom hit och Edwin satt nöjd med oss i soffan. Pratade och gosade! Obefintligt med gnäll från båda barnen, underbart. Älskade barn!

Vid 19-tiden var det dags för lillebror att lägga sig. Han somnade på två röda! Jag ligger kvar bredvid honom än, myspys. Mattias håller på att bada Elias nu, sedan blir det hopp i säng även för storebrorsan! Imorgon är vardagen här igen och dagis/jobb väntar för storkillarna. 

Jag ska strax smyga upp och packa dagisväskan, sedan blir det en kväll i soffan. Känner mig trött och slut, så tvättkorgen får faktiskt vara överfull tills imorgon. Inte likt mig! ;) 







höga toppar, låga dalar...

Lördagen kickade Elias igång redan vid 05:30-tiden. Hallå? Vad hände med killen som brukar sova till klockan 9 typ? Han var piggelin och ville absolut inte sova mer. Han lyckades även väcka Edwin när han kom in till oss... Om vi föräldrar var trötta? Oh yes.

Mattias gick upp med Elias till soffan. Själv låg jag kvar och kämpade med att få Edwin att somna om. Jag lyckades! 

En timme senare vaknade lilleman och vi gick upp till dom andra killarna. Vardagsrummet hade förvandlats till en båt medan vi hade sovit... Det var kuddar, täcken och leksaker i hela soffan och på halva golvet. Godmorgon! Elias var iallafall jättestolt över sitt bygge, och jag var tvungen att hålla med. Noggrant och fint, hihi. Jag hade bråttomt till kaffebryggaren, sedan dukade jag fram frukost i köket. 

Efter frukost, köksstök och påklädning var det dags att göra något av dagen. Edwin började bli trött så vi tänkte gå ut och gå. Men istället åkte vi till stan en sväng, vi hade en gratis biltvätt och bilen var extremt skitig. Tvättdags! Vi trodde att Edwin skulle somna i bilen som vanligt, men det gjorde han inte idag. Skrik hela vägen in till stan... När vi kom fram somnade han till, men vaknade inne i biltvätten och skrikshowen var igång igen! Elias tyckte iallafall att det var coolt att sitta i bilen medan den tvättades, han var nöjd trots att lillebror bara skrek. Ja, han fortsatte att hålla låda hela vägen hem också. Då tröttnade även Elias och börja gnälla/grina. Ingen trevlig bilfärd... 

Väl hemma så ville Elias vara ute en stund. Han och Mattias åkte lite sparkcykel och åt korv med bröd till lunch. Edwin fick äntligen komma upp i mammas famn! Puss puss och torka tårar. Det brakade rejält i blöjan, både en och sju gånger. Ett rejält lass, sedan blev han en go och glad unge igen. Stackarn hade säkert haft superont i magen... Men efter ett blöjbyte och lite mat blev allt bra igen! Han var på bra humör trots att han nästan inte hade sovit nånting sedan morgonen. 

Mitt på dagen kom storgrabbarna in. Mattias åkte iväg och jobbade en sväng och jag påbörjade projekt söva-två-trötta-barn. Den ena tröttare än den andra! Elias var på riktigt trots-humör och var sådär grinig och sur som han blir när han är trött. Varför kliva upp så tidigt på morgonen, skitunge? Haha. 

Edwin somnade fort i innevagnen. Elias låg i våran säng och tittade på film. Jag låg bredvid och trodde aldrig att han skulle somna... Men jodå, efter 40 minuter så sov han också. Ah - lite egentid. 

Jag smög upp medan båda barnen sov i vårt sovrum. Jag skar upp älgkött och la i en snabb marinad, förberedde för lite bakning och tog det sedan lugnt i soffan ett tag. Edwin vaknade först och ville komma upp, vi ammade en stund och sedan somnade han om i min famn. Mysigt värre! 

När båda barnen hade vaknat igen så hade vi en himla bra stund. Utvilade barn is the shit. Jag och Elias bakade chokladbollar medan Edwin tittade på från babysittern. Elias var såå duktig och tyckte det var kul, han gjorde en egen liten skål med sina "bollar och bajskorvar". Sedan slickade vi rent skålen och gick in till hans rum och lekte en stund. Frid och fröjd med glada barn! 

När Mattias kom hem började jag med middagen. Strimlad älgbiff i sås med champinjoner och fjärillspasta. Mums! 

Efter maten hade vi en trött lillebror här hemma igen. Elias ville gå ut, så hela familjen klädde på sig! Burr vad blåsigt och kallt... Edwin somnade direkt i vagnen medan vi gick till en lekpark. Elias åkte sparkcykel, sedan gungade vi och åkte rutschkana. Kul enda tills vi skulle gå hem. Den härliga 3-årstrotsen tog fart igen. Han sprang ifrån oss, kastade av sig vantarna, grinade, vägrade gå, la sig på backen och skrek. Vad gör man? Det funkar inte att vi blir arga, då blir han bara värre... Antingen mer grin, eller så hånskrattar han och försöker komma på något värre att göra. Ja, ibland blir man gråhårig! Dessa ungar... Som både kan driva en till vansinne och få ens hjärta att svämma över av kärlek. 

När vi kom in igen var det sena eftermiddagen, och vi förväntade oss grin och gnäll. Men så fel vi hade! En riktigt fin lördagkväll fick vi till.

Vi fikade våra goda chokladbollar framför teven, sedan fick barnen mysa/leka med pappa medan jag diskade undan i köket. När det var gjort så blev det lek på Elias rum. Först hade han stökat till nå fruktansvärt där inne. Efter ett litet bråk gick han in dit och rev ner allting... Men så fort jag sa att vi kunde leka lite så var han snabb på att städa ihop allt, hihi goding. Vi lekte med bilar medan pappa och lillebror myste i soffan. Men efter ett tag kom dom också och lekte med oss. 

Vips så var klockan läggdags för Edwin. Redan? Han har ju inte gnällt och grinat något i eftermiddag? Otroligt skönt. Jag nattade honom och strax efter 19-tiden sov han. 

Elias skulle få mysa i soffan framför en film. Men efter ett tag så blev det bara en massa bus och trots, så Mattias körde honom i säng. Inte uppskattat! Men efter flera varningar så var der bara att hålla det man hade sagt. Efter lite grin och påhittade sjukdomar så somnade han. För man kan väl inte ha ont i magbenet? Hihi, tokunge.

Nu väntar en lugn lördagkväll för oss vuxna. Jag ska ta en dusch nu, sedan blir det soffmys med tända ljus och någon chokladboll. Kanske lite popcorn också. Det är ju trots allt helg :)







vi firar in helgen nu...

Fredagen startade vi tidigare än vad jag hade önskat. Hallå barn... Är det verkligen nödvändigt att kliva upp 06:20 när man är ledig? Det tyckte tydligen brorsorna som var piggelin. "Det är ljust ute, då ska man inte sova!" konstaterade storebror. Vad hade jag att säga emot? 

Vi klev upp och startade dagen lugnt. Mattias åkte på jobbet och jag blev själv med kidsen. Elias och jag åt frukost medan Edwin roade sig själv i babysittern. Sedan gjorde jag oss redo för dagen, en efter en. 

Edwin blev trött efter drygt en timme. Ja, tacka för det när man inte sovit sina 12 timmar om natten (med avbrott för mat) som han brukar... Han somnade i innevagnen och sedan kunde jag leka med Elias i lugn och ro. Idag lekte vi zoo, älgjakt, kurragömma och att vi åkte båt med våra hundar. Det är så roligt att få "hoppa in" i Elias huvud och höra vad som försiggår där, en massa tokiga fantasier! 

Edwin vaknade efter en halvtimme ungefär. Då blev det lite soffmys och barnprogram. Men efter att Edwin hade ätit så klädde vi på oss och gick ut till bilen. Usch, det är aldrig roligt när man ska iväg någonstans med lilla herr Wahlberg. Han hatar när man klär på honom och skriker konstant tills dess att han sitter i bilstolen. Eller ja, han skriker enda tills man tar upp den och bär ut honom. Ge oss sommar så vi slipper den där hemska mössan!

Vi åkte upp till min farmor och farfar. Jag tänkte först att vi skulle ta en promenad, men fy sjutton vad det blåste! Så det fick bli bilen idag. 

Dom blev så glada när vi kom! Det var längesedan dom träffade Elias nu, så det blev ett kärt återseende. Han har sina "egna" leksaker där som åkte fram på en gång. Även pussel och memory! Han är riktigt duktig på att pussla faktiskt, så medan Edwin sov satt vi länge vid köksbordet och byggde ihop pussel efter pussel. En god kopp kaffe och minisemlor blev det också. Mums! Vi spenderade hela förmiddagen där och hade det mysigt. Edwin låg på golvet och Elias donade med leksakerna. Men mitt på dagen blev båda barnen trötta och griniga... Dags att åka hem! 

Väl hemma var det lunchdags för oss allihopa. Elias och jag började, vi åt gårdagens rester. När vi var mätta och belåtna var det dags för lillebror. Då la vi oss alla tre i storsängen... Elias låg och tittade film på surfplattan och jag liggammade Edwin. Vips så sov båda barnen! Tyst, lugnt och skönt. Jag passade också på att blunda och tanka lite energi. 

När barnen vaknade var dom gosiga och mysiga. Vi spanade på en polisbil genom fönstret och lekte lite. Vi trängde in oss på Elias rum där vi tydligen lekte någon slag lag-tävling, haha. Allt är tävling för Elias just nu... "Jag hann först, jag vann, jag är bäst, jag är störst, jag vann jättemycket!" hör man i var och varannan mening. Jag och Edwin var i hans lag enligt leken, i laget Brynäs. Men ändå var det bara Elias som vann? Hmm? Haha! 

Tiden sprang iväg och hux flux så var eftermiddagen här! Mina föräldrar kom på besök. Dom hade med sig fina kläder till barnen! En snygg tröja till Elias och och härlig onepiece till Edwin. Puss! Vi drack kaffe, lekte och gosade. Mattias kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Vi åt middag medan mamma och pappa var här, mamma fick Edwin att somna så vi fick äta i lugn och ro. Jag passade även på att vika tvätt och diska undan medan dom var kvar, skönt att få lite gjort. 

Mattias och Elias gick ut en stund efter maten. Skönt med frisk luft och få springa av sig lite! Dom gick en promenad med sparkcykeln. Edwin och jag var kvar här inne, jag gjorde mitt bästa för att få honom nöjd. Dom flesta eftermiddagarna går i gnällets tecken... Så även denna. Trötthet blandat med dagens alla intryck och uttråkning? Typ. Det är inte mycket som duger iallafall. 

När storgrabbarna kom in blev han lite gladare iallafall, lite soffmys med pappsen var tydligen ganska OK. Elias fick en liten skål med fredagsgotta, sedan tittade vi alla på Amigo Grande. Programledaren som antingen är totalt galen, hög eller har kraftig adhd. Haha! Mysigt fredagsmys i soffan hade vi iallafall, mina älskade pojkar och jag. 

Vid 19-tiden började Edwin bli gnällig igen. Time to sleep! Han somnade nästan på en gång... Storebror är det värre med. Först en fight vid tandborstningen, sedan massa orsaker till att han absolut inte kan sova. Han ligger iallafall i sin säng nu och tittar på Bumbibjörnarna, så vi får se om han somnar snart.

Kvällen för oss vuxna blir lugn. Soffmys och lite fredagsgott till oss också. Ljusen är tända och myskläderna på! Men som vanligt så ska vi försöka komma i säng i tid. Ungarna bryr sig nog inte ett smack om att vi vill ha lördagssovmorgon, haha. 

En bra dag börjar lida mot sitt slut... Helgen är här och vi laddar om inför morgondagen. Ett besök till barnens farmor och farfar :) 








vilket himla vårväder...

Torsdagen började rätt segt här hemma, vi låg länge kvar i sängen och gosade. Så länge att det faktiskt blev bråttomt. Ett besök på BVC stod på schemat, så jag fick skynda mig att äta frukost och göra mig klar innan jag gjorde Edwin redo. Min kusin Tom kom också hit. Dom var lediga från skolan och hade någon "hjälpdag" för att tjäna pengar till barn i Lettland, så han valde att hjälpa mig att underlätta vardagen. Hihi, så gulligt. 

Han följde med oss till bvc. Edwin är nu hela 66 cm lång och väger 7.2 kg, mammas storkille. Kurvan har planat ut lite, men det är ingen fara. Han följer den bra ändå! 

På vägen hem passade jag på att utnyttja min hjälpreda, hehe. Handling på Ica! Jag skjutsade Edwin i vagnen och pekade på allt som Tom skulle stoppa ner i korgen, perfekt. När vi kom hem sov Edwin, så vi la ner honom i vagnen. Tom gick en promenad med honom och jag passade på att göra lite nytta. Underbart med en liten barnvakt! Jag hann dammsuga, städa badrummet, göra lunch och bädda rent i allas sängar. Ytterdörren stod öppen och härlig friskluft strömmade in! 

När Edwin vaknade fick han äta lite, sedan åt jag och Tompa våran lunch. När vi var klara knackade Elias på dörren! Han kommer till oss redan idag istället för på Söndag, myspys. 

I samma veva kom Mattias hem från jobbet, tidigare än vanligt. Solen strålade där ute så vi bestämde oss för att gå ut och njuta! Helt ljuvligt väder. Elias åkte sparkcykel och Edwin somnade i vagnen. Vi promenerade till kiosken och lyxade till det med en varsin glass! Edwin vaknade och fick sitta upp i vagnen på vägen hem, spännande! Vi var ute så länge som lillebror tillät oss, hehe. Sedan var det matdags tyckte han! 

Vi gick in och tog det lugnt ett tag. Elias lekte och Edwin låg på golvet och filosoferade. Jag började med middagen som idag blev kycklingnuggets och ris. "Nej jag vill ha köttbullar!" var Elias kommentar. Han satte sig på tvären, men gick med på att äta när jag sa att det faktiskt var kycklingbullar. Haha. 

Efter maten var det dags för lillebror att sova en stund. Mattias tog hand om det medan jag och Elias tog en dusch tillsammans. Mitt hår skrek efter att få tvättas... Vi avslutade med ett litet bad också, mysigt värre. 

Kvällen kom och Edwin var inte riktigt med på noterna, trött bebis! Lite gnöl och gnäll, men det gick ganska bra endå. Elias åt lite kvällsfika och kikade på barnprogram, lite småbus här och där, men i det stora hela så hade vi en mysig kväll med barnen. Jag lyckades även hänga en tvätt med lite "hjälp" av storebror, hihi. 

Vid 19-tiden började vi natta ett varsitt barn. En halvtimme senare sov dom båda två. Härligt med renbäddade sängar! 

Just nu är det vuxenmys i soffan med tända ljus och bra tv. Mattias har diskat undan, så vi kan slappa här hela kvällen! Men det blir inte allt för sent... Imorgon vill jag vara pigg och utvilad, det är bara jag och barnen hemma hela dagen! Så fullt laddade batterier är nog inte helt fel :) 






nödigt vs. onödigt...



Innan man får barn så är det såklart sjukt svårt att veta vad som behöver köpas. Tips 1 - vänta tills barnen har kommit innan ni börjar shoppa bebissaker! Jag kan lova att det är massor av saker som bara ligger och skräpar efter ett tag... Och vissa saker används bara en kort stund, så då kan det vara klokt att låna/köpa begagnat. 

Några exempel på saker som VI har haft användning av en kort stund bara är amningskudden. Den var jätteskön första veckan typ, sedan blev den tyvärr liggandes. Dock tror jag den kan komma till användning vid Edwins sitt-träning senare! Skötbordet är också ett sådant exempel. Jättesmidigt i början, de första två månaderna! Men sedan blev Edwin allt mer rörlig och nästan för lång... Dessutom funkar det minst lika bra att byta i sängen/soffan/golvet med något underlägg. Är glad att jag köpte ett billigt begagnat. Babynestet var toppen den första tiden. Jag hade inte velat vara utan det. MEN efter ca 2 månader så blev Edwin för lång för det. Så istället för att köpa ett nytt dyrt nest är jag glad att jag fyndade mitt för 60 spänn! Vagga/korgsäng är ju himla gulligt och fint. Jag bäddade och donade, så fint och så mysigt. Men Edwin har sovit max 3 nätter i sin lilla korgsäng. Den hade jag absolut kunnat vara utan... Istället är det kanske smartare att ha en spjälsäng direkt? Där kan dom ju sova längre, och man slipper byta sängplats efter någon månad. Fast här hemma så har vi ju vår lilla kille i storsängen ännu. Bärsele/bärsjal var bra ett litet tag, när han var mini. Men sedan blev han tokig i den! Jag fick låna sjalen av Elias mamma (tack, du ska få tillbaka den när jag kommer ihåg Johanna) och bärselen köpte jag på loppis. Men det var skönt så länge det funkade!

Däremot så finns det saker som vi absolut inte hade klarat oss utan! På bilden ser ni favoriterna som vi har här hemma. Babysittern är nog den bästa grejen just nu. Den ger mig möjligheten att kissa, äta, städa, laga mat och göra saker med båda händerna. Toppen! Vi har en från Babyseat som har många olika ligg/sittlägen, den går att bära med handtag medan Edwin sitter i och den gungar lätt. Supernöjda! Bra julklapp från mormor och morfar. Babyvakten är en toppenpresent från farmor och farfar! Den är från Philips Avent och har tvåvägs kommunikation, musik och nattlampa. Väldigt bra när Edwin sover ute i vagnen, då hör man direkt när han vaknar. Den används flitigt! Babyskydd med bas och vagnadapter är otroligt smidigt. Vi åker mycket bil, och det är så smidigt att bara klicka ner bilstolen i basen när man ska åka. När man sedan ska på stan eller handla är det också sjukt smidigt att bara klicka på bilstolen på vagnen. Det underlättar väldigt mycket! Filtar kan man inte få för mycket av... Vi har många olika, och tro mig - det går åt. En i vagnen, en i bilen, en i sängen, en i babygymmet och tre i tvätten. Haha. Favoriten kommer från Färg och Form, så otroligt fin och mysig. Men fleecefiltar och tunna bomullsfiltar är också toppen! Fårfällen är också en klar favorit. Så mysig att ligga på! Vi har använt den i vagnen, i babysitter, i sängen eller bara på golvet. En riktig fäll  håller varmt när det behövs, och svalt när det behövs. Dessutom är det ju så himla fint! Babygymmet fyller också sin funktion, en bra grej! Bra träning och mysig att ligga i. Jag brukar även ta bort själv "taket" och bara ha mattan framme, perfekt att rulla runt på då kanterna håller honom på plats, hihi. Dock är jag glad att vi köpte ett billigt, för det kommer ju inte att användas i evigheter... Inotyol är den klart bästa rumpsalvan tycker jag! Otroligt dryg är den också. Till kroppen tycker jag att Locobase repair är överlägsen, sedan använder vi inte så mycket mer. Har dock en hel samling med andra salvor som bara ligger, haha. Tvättlapparna från Ikea är också en såndär grej som varit toppen! Edwin är ju en kräkbebis, så varje tvätt innehåller några kräkhanddukar. Vi använder även gamla tygblöjor till kräkisar! Nässugen från Otribaby har varit otroligt användbar den också. Den rensar lillnäsan superbra! Hur gör man annars? 

Vi har också haft användning av bröstpumpen. I början svämmade brösten över stup i kvarten och jag använde min handpump flitigt. Nu har den dock stått i skåpet ett tag. Men när det ska pumpas ut för barnvaktning är den ju toppen! Vi har också en bra nappflaska som passar Edwin. Innan trodde jag att Mam's flaskor var det som gällde liksom, men dom ratade Edwin! Vi fick prova oss fram... Vi hittade en med märket Tommy Tippee som funkade, så en sådan har vi här hemma till flasktillfällena! Ett paket ersättning kan också vara smart att ha hemma, även om man ammar. Man vet aldrig när det kan behövas! 

Leksaker har känts lite överflödigt hittills. Edwin kan inte hålla i så mycket än, inga tunga saker. Så det som "leks" mest med här hemma är lätta små bitringar som han orkar hålla i och är lätt att föra till munnen. Så småning om blir väl allt annat intressant också, men man behöver inte handla ihjäl sig den första tiden direkt. 

Summan av kardemumman - det finns bebissaker i överflöd som kanske passar för vissa, men inte för andra. Så det smartaste är att handla efter som. Och kanske låna, prova eller köp begagnat. Favoriterna som vi har nu kommer vi att spara till eventuella syskon iallafall :)

mysiga utvecklingsfas...

Onsdagen inleddes med en skön sovmorgon, strax innan 8 vaknade min lilla kille med ett leende på läpparna. Jo, morgonhumöret är det minsann inget fel på. Tänk bara om han kunde vara lika glad på eftermiddagarna? Men man kan ju inte få allt här i livet. 

Morgonen flöt på som vanligt... Vi gjorde oss redo för dagen och hade det mysigt i soffan. När det var dags för första tuppluren klädde vi på oss och gick ut i det underbara vädret. Vårvädret. Vi hämtade upp Carro och gick en härlig runda i solen! Lilleman sussade sött i en timme medan vi gick på knastrande grus och pladdrade på.

Efter promenade gick vi förbi hemma hos Carro igen, hon sprang upp och fixade kaffe och sedan satte vi oss på en bänk i solen. Lovely! 

Edwin vaknade efter ett tag och fick komma upp en stund. Hans första möte med solsken! När han tröttnade gick vi upp till Carro och tog det lugnt ett tag. Kräktes lite på hennes köksduk och sådär, hihi. Jag väntade tills lilleman skulle bli trött igen, sedan klädde vi på oss och promenerade hem. Edwin somnade enligt planen, men vaknade så fort jag kommit hem. As usual. 

Eftermiddagen rullade på. Otroligt sakta. Edwin är inne i en väldigt "trevlig" utvecklingsfas just nu... Det är gnäll och grin mest hela tiden. Ingenting är roligt nog. Försöker tänka att det är normalt, att alla bebisar går igenom det. Ja, alla förutom Blondinbellas under-bebis. Han är ju helt perfekt och har gråtit max 5 gånger på dessa månader. Läste på en rolig blogg att Blondinbellas unge bajsar jordgubbar och pratar ekonomi med sin mamma. Hahahaha. Nåväl, jag försöker iallafall tänka att dom flesta bebisar går igenom dessa utvecklingsfaser och att det snart går över. Då kan jag andas igen! Innan nästa fas kör igång. 

Mellan allt gnäll och bärande på min bebis hann jag iallafall få lite gjort här hemma. Bädda sängen, som jag inte hann imorse. Vika all ren tvätt, som jag inte orkade igår. Städa på Elias rum, som snart är lika stökigt igen. Och laga middag. That's it för idag. 

När Mattias kom hem från jobbet blev Edwin minsann glad. Jaha, kanske pappa ska vara hemma med honom på dagarna? Bitter mamma. Närå, men ibland känns det verkligen som att han tycker att jag är den tråkigaste som finns. Måste gå någon kurs om hur man underhåller små bebisar tror jag, haha.

Till middag åt vi en "ny" maträtt. Skivade kassler, potatis och sparris och la i en ungsform. På med lite kryddor och ost - in i ugnen. Efter ett tag hällde jag i cremefraiche och sweetchili. BAM, klart. Faktiskt helt okej, och väldigt lättlagat. 

Efter maten åkte Mattias iväg på ett jobb, så lilleman och jag blev själva igen. Jag diskade undan och Edwin fick snällt titta på. Det gick bra tills jag nästan var klar. Grinfest... Sedan var han ledsen i drygt en timme tills det var läggdags. Äntligen, om man får säga så. Men det är ganska psykiskt påfrestande att alltid känna att man inte räcker till. Man vill ju vara den där supermorsan som kan ge tröst, trygghet och är den bästa som finns! Längtar oerhört mycket tills den dagen då Edwin sträcker armarna mot mig och visar att han vill komma upp i mammas famn. Som ett kvitto typ. Ett du-är-bra-kvitto. 

Nu har min lilla grinolle somnat. Det sista han gjorde var att skratta när jag borrade in min näsa under hans haka. Åh! Då ville jag nästan rycka upp honom ur sängen och busa lite mer, men nej, vi har fått en bra kvällsrutin nu och den vill jag icke störa... Hoppas han vaknar med ett leende imorgon! 

Kvällen blir lugn, inga måsten. Det blir soffhäng, tända ljus och lite fika. Kanske en kopp té? Det var längesedan. Imorgon väntar ett besök på bvc, sedan kommer storebror och förgyller vardagen :)




en väldigt trött tisdag...

Tisdagen inleddes runt 7:30-tiden med lite gos och mys i sängen. Jag blev förvånad över att jag inte hade hört Mattias när han åkte till jobbet, men vi var väl trötta! 

Morgonen var lugn... Frukost, tv och och soffhäng. Edwin var på hyffsat bra humör och höll ut i nästan två timmar innan han ville sova sin första powernap. Det gjorde han i innevagnen medan jag vilade på soffan. Dock tyckte han att det räckte med 20 minuter, så sedan fick jag leka "rolig clownmamma" till en gnällig bebis. Det gick inte hem, enligt Edwin. Tråkmorsa! Gud så svårt det är att underhålla min lilla gnällspik vissa dagar. Ingenting duger och det slutar alltid med att vi går runt i lägenheten bara. Runt runt. Armarna värker, klockan går i snigelfart och Edwin skäller på mig så fort jag stannar upp eller sätter mig ner. Nej, vissa dagar är verkligen inte roliga! Men det är tur att ett enda leende eller ett bubblande skratt från min lilla älskling får en att glömma det som är jobbigt. 

När klockan var 11:45 blev det outhärdligt här hemma. Jag höll på att bli tokig och ville bara ut ut ut. Vi klädde på oss och tog bilen till stan. Vi hade en träff med mammagruppen vid 13-tiden, så det fick helt enkelt bli en runda på stan för att fördriva tiden innan dess. Edwin sov hela tiden och solen strålade, det kändes som att det var ett bra val att ge oss iväg lite tidigare! 

Mammaträffen var som vanligt mysig. Det var bara jag, Edwin, Elina och Iris där idag. Prat, bebisgos och fika. Jag hade med mig nybakta blåbärskakor idag. Direkt från Ica. Enda gången jag bakar själv är väl när jag blir extremt sötsugen och det inte finns något gott hemma. Typ. Då blir det chokladbollar. Ibland bara chokladbollssmet... 

Efter mammaträffen åkte vi direkt hem till vår älskade mamma/mormor. Min energinivå var i botten och jag kände mig inte alls i form. Mamma tog Edwin ett tag medan jag boostade mig själv med ett stort fat med frukt till lunch. Zappade mellan massa tv-program jag har missat och myste med Edwin i soffan. Dessutom blev jag bjuden på god middag! Mattias var ute och levererade köttfärs hela eftermiddagen, så det var guld värt att få mysa hemma hos mami idag. 

Eftermiddagen blev till kväll och det var dags för mig och lilleman att bege oss hemåt. Klockan var redan läggdags för längesen när vi kom hem. Jag trodde Edwin skulle tvärslockna direkr, men tji fick jag. Han låg och pratade i en timme innan han äntligen somnade. Mammas lilla skitunge! 

Nu är det en soffkväll som väntar! Bra tv. Mattias har inte kommit hem ännu så jag har hela hörnsoffan för mig själv. Innan läggdags ska jag nog ta tag i ett tvättberg också, vika vika vika. Sedan ska batterierna laddas för en morgondag som förhoppningsvis blir bättre än den här trötta tisdagen... Ladda om :) 






är redo för våren nu...

Måndag, en ny vecka är igång. Här gjorde vi morgon vid 7-tiden, men vi låg och myste/slumrade enda till 09:00. Otroligt mysigt... 

Men när vi kom upp så visade det sig att Edwin inte var på allt för bra humör. En liten gnällspik. Mama don't like. Jag såg framför mig hur dagen skulle gå i snigelfart medan vi hade det gnälligt och tråkigt här hemma... Nej tack. Så jag bestämde mig för att det fick bli ett besök till stan. Edwin blev arg när han tvingades på ytterkläder, men som vanligt så somnar han som en stock i bilen. Hallelujah

Min mormor hakade på, och vi gjorde först en liten loppisrunda. En Iittalalykta (5 kr), ett par mjuka jeans till Edwin (20 kr), svarta tygskor till mig (25 kr) och en underbart fin klänning! Prislappen satt kvar och den hade kostat 400 kr, men jag loppade den för 30 kr - himla glad. Det blev även en runda på stan i jakt på en vårjacka. Och jag hittade verkligen THE ONE. Blev blixtförälskad i den på en gång! Dock kändes 699 kr lite väl dyrt med min "feta mammapeng" men sedan blev jag så glad när jag kom på att jag hade ett presentkort på 300 kronor som jag fick av Mattias bror i julklapp. Jag slog till och nu är jag redo för våren! Glad och nöjd med dagens fynd. 

Efter stadsbesöket åkte vi till min mormor och fikade semla. Ja, jag har faktiskt börjat äta mjölkprodukter igen! Förra veckan gjorde jag en chansing och åt en semla, var sedan beredd på att Edwin skulle bli otröstlig och att hans mage skulle balla ur. Men han reagerade inte ens! Jag har sedan ett bra tag börjar använda vanligt smör och ätit vissa saker som innehåller mjölk, men det verkar som sagt inte som att han får ont av att jag äter det nu. Antingen så har det växt bort, eller så var han inte allergisk? Det kan lika gärna ha varit tarmarna som inte var utvecklade och att han var extra känslig bara... För om han hade varit allergisk mot mjölk och jag klämmer en semla, då borde han ha reagerat va? 

Hur som helst - gott var det. Vi stannade ett tag innan vi sedan rullade hem till Forsa. Vi svängde in till mamma/mormor och myste lite ute på den inglasade altanen, men Edwin var supertrött så vi stannade inte länge... 

När vi kom hem hade Mattias precis kommit hem från jobbet också, lite tidigare än vanligt. Vi bestämade oss för att ta en promenad i det härliga vädret så att Edwin fick sova! Jag invigde vårjackan, tygskorna och solglasögon. Ljuvligt... 

Vi promenerade förvi Ica för att fylla på med lite saker här hemma, sedan var det dags att gå hem och börja med maten. Idag var det Mattias som fick vara kock, och han gjorde någon slags chili con carne med ris. Väldigt gott! Edwin satt och skrattade medan vi åt, goa unge. 

Men lillemans glada humör varade inte länge... Rätt fort blev han en liten gnällspik igen. Mattias fick underhålla honom medan jag stökade undan i köket och diskade. Vek lite torr tvätt och slängde in en ny maskin också. 

Kvällen närmade sig och Edwin skulle badas. Tror ni att det uppskattades? Knappast. Han skrek och grinade från det att vi klädde av honom till att han sedan låg nybadad och torr vid mammas tutte efteråt. Han har en hög stämma min lille grabb... Men ren och fin blev han, lyckades även klippa hans naglar. Eller klor, rättare sagt. 

Klockan 18:45 slog lilleman igen sina ögon och somnade för natten. Skulle kunna ligga och titta på honom i en evighet när han sover, så himla vacker. Men en kväll i soffan med vuxet sällskap är inte fy skam det heller. Man behöver en liten stund för sig själv ibland, faktiskt. Jag ska även hänga en tvätt och göra lite kvällsfika. Sedan sitter jag klistrad framför Familjen annorlunda :) 







veckan tackar för sig...

Söndag! Ännu en vecka har passerat och tackat för sig. Det går otroligt fort och det gäller att hänga med i svängarna. Och framför allt att njuta. 

Morgonen började redan vid 05:30 i detta hem. NEJ TACK... Men som tur var så verkade barnen ha ångrat att dom vaknat så tidigt. Mattias och Elias la sig framför teven där dom båda somnade. Edwin lyckades somna om bredvid mig han också, himla skönt. 

Nästa gång vi vaknade var klockan 07:45 så det kändes mer OK att kliva upp då. Barnen lekte/tittade på barnprogram och vi vuxna drack kaffe och åt frukost. Redo för dagen! 

Klockan 9:30 packade vi in oss i bilen och åkte till barnens farmor och farfar. Edwin sov i bilen och Elias satt och filosoferade med sig själv. Gullungar! 

Väl framme blev det lite lek inomhus. Vi tittade även på kort sedan Mattias var i Edwins ålder. Faktiskt ganska lika varandra! Speciellt som nyfödd, hihi. Och samtidigt så tycker jag att han är jättelik mig som liten också. En riktig blandning alltså. Ska bli så spännande att se åt vilket håll det drar sedan. Skulle tro att han blir ljus i håret (börjar redan bli) för både jag och Mattias var rätt ljusa när vi var små. Han verkar iallafall få dom blåa fina ögonen av sin far! 

Mitt på dagen klädde vi på oss och gick ut. Underbart väder, men extremt blåsigt. Edwin somnade i vagnen som vi ställde i lä vid huset, sedan lekte vi med Elias. Oj vad det svänger fort i hans lekar! Ena stunden var vi pirater, sedan gjorde vi låtsastårtor till olika kalas, rätt som det var så jobbade vi "med el som pappa gör" och sedan blev vi poliser, brandmän och hundvakter. Hihi, livlig fantasi har han allt. 

Det var riktigt skönt att vara ute, trots att det blåste. En hel timme var vi ute i friska luften, och Edwin var duktig och sov hela tiden. 

När vi kom in hade farmor gjort en otroligt god lunch/middag. Baconlindade kycklingfileér med chilicremefraich, ris och fetaost-sallad. Mums! Vi åt tills vi blev proppmätta, sedan tog vi plats i soffan och myste/lekte. 

När barnen började bli trötta så packade vi in oss i bilen och körde hemåt. Efter bara några minuter så sov dom båda två, hihi. Vi kom hem strax efter 15-tiden... 

Elias fick hoppa ner i badet. Uppskattat! När han var ren och fin blev det en hel del lek för storebror och pappan. Jag slängde in en maskin tvätt och försökte underhålla Edwin. Ena stunden skrattade han, nästa sekund var allt tråkigt och underläppen darrade. Haha, inte lätt att vara liten! 

På sena eftermiddagen satte sig grabbarna på golvet och ritade lite medan jag hängde tvätten. Sedan kom Elias mamma och hämtade honom. Dags för mammavecka, och Elias hade bråttom hem. Hihi! Men som det verkar så får vi träffa Elias redan på Torsdag igen så längtan hinner inte bli allt för outhärdlig.

När Elias hade åkt till mamman så klädde vi andra på oss och tog en promenad. Det var egentligen i senaste laget för Edwin att ta en powernap, men han var skittrött. Så en liten vila fick det bli... Ute var det gudomligt skönt, vilken vårkväll. Det blåste inte lika mycket, det var ljust trots att klockan var 17:30, nästan ingen snö kvar och vårkänslorna bara sprudlade. Måtte vi inte få mer snö nu. 

Vi svängde in till Carro och Hannes på vägen hem, drack vatten och pratade lite. Edwin vaknade då och ville bli buren hela vägen hem. Ja visst, lill-kungen. Allt du säger. 

Väl hemma trodde jag att Edwin skulle vara rätt pigg och orka hålla ut ett bra tag innan nattningen. Men nej... En trött och gnällig kille! Redan efter en timme ville han sova, så strax efter 19-tiden var han i drömmarnas värld. 

Jag skulle egentligen vilja göra honom sällskap redan nu, men jag måste verkligen tvätta håret. Fast efter det så tror jag banne mig att jag ska göra kväll jag också. Trött trött trött... Dags att ladda batterierna för en ny vecka :) 







veckan tackar för sig...

Söndag! Ännu en vecka har passerat och tackat för sig. Det går otroligt fort och det gäller att hänga med i svängarna. Och framför allt att njuta. 

Morgonen började redan vid 05:30 i detta hem. NEJ TACK... Men som tur var så verkade barnen ha ångrat att dom vaknat så tidigt. Mattias och Elias la sig framför teven där dom båda somnade. Edwin lyckades somna om bredvid mig han också, himla skönt. 

Nästa gång vi vaknade var klockan 07:45 så det kändes mer OK att kliva upp då. Barnen lekte/tittade på barnprogram och vi vuxna drack kaffe och åt frukost. Redo för dagen! 

Klockan 9:30 packade vi in oss i bilen och åkte till barnens farmor och farfar. Edwin sov i bilen och Elias satt och filosoferade med sig själv. Gullungar! 

Väl framme blev det lite lek inomhus. Vi tittade även på kort sedan Mattias var i Edwins ålder. Faktiskt ganska lika varandra! Speciellt som nyfödd, hihi. Och samtidigt så tycker jag att han är jättelik mig som liten också. En riktig blandning alltså. Ska bli så spännande att se åt vilket håll det drar sedan. Skulle tro att han blir ljus i håret (börjar redan bli) för både jag och Mattias var rätt ljusa när vi var små. Han verkar iallafall få dom blåa fina ögonen av sin far! 

Mitt på dagen klädde vi på oss och gick ut. Underbart väder, men extremt blåsigt. Edwin somnade i vagnen som vi ställde i lä vid huset, sedan lekte vi med Elias. Oj vad det svänger fort i hans lekar! Ena stunden var vi pirater, sedan gjorde vi låtsastårtor till olika kalas, rätt som det var så jobbade vi "med el som pappa gör" och sedan blev vi poliser, brandmän och hundvakter. Hihi, livlig fantasi har han allt. 

Det var riktigt skönt att vara ute, trots att det blåste. En hel timme var vi ute i friska luften, och Edwin var duktig och sov hela tiden. 

När vi kom in hade farmor gjort en otroligt god lunch/middag. Baconlindade kycklingfileér med chilicremefraich, ris och fetaost-sallad. Mums! Vi åt tills vi blev proppmätta, sedan tog vi plats i soffan och myste/lekte. 

När barnen började bli trötta så packade vi in oss i bilen och körde hemåt. Efter bara några minuter så sov dom båda två, hihi. Vi kom hem strax efter 15-tiden... 

Elias fick hoppa ner i badet. Uppskattat! När han var ren och fin blev det en hel del lek för storebror och pappan. Jag slängde in en maskin tvätt och försökte underhålla Edwin. Ena stunden skrattade han, nästa sekund var allt tråkigt och underläppen darrade. Haha, inte lätt att vara liten! 

På sena eftermiddagen satte sig grabbarna på golvet och ritade lite medan jag hängde tvätten. Sedan kom Elias mamma och hämtade honom. Dags för mammavecka, och Elias hade bråttom hem. Hihi! Men som det verkar så får vi träffa Elias redan på Torsdag igen så längtan hinner inte bli allt för outhärdlig.

När Elias hade åkt till mamman så klädde vi andra på oss och tog en promenad. Det var egentligen i senaste laget för Edwin att ta en powernap, men han var skittrött. Så en liten vila fick det bli... Ute var det gudomligt skönt, vilken vårkväll. Det blåste inte lika mycket, det var ljust trots att klockan var 17:30, nästan ingen snö kvar och vårkänslorna bara sprudlade. Måtte vi inte få mer snö nu. 

Vi svängde in till Carro och Hannes på vägen hem, drack vatten och pratade lite. Edwin vaknade då och ville bli buren hela vägen hem. Ja visst, lill-kungen. Allt du säger. 

Väl hemma trodde jag att Edwin skulle vara rätt pigg och orka hålla ut ett bra tag innan nattningen. Men nej... En trött och gnällig kille! Redan efter en timme ville han sova, så strax efter 19-tiden var han i drömmarnas värld. 

Jag skulle egentligen vilja göra honom sällskap redan nu, men jag måste verkligen tvätta håret. Fast efter det så tror jag banne mig att jag ska göra kväll jag också. Trött trött trött... Dags att ladda batterierna för en ny vecka :) 







loppis, hockey och mello...

Lördagen inleddes med ett strålande väder! Solen visade sig, marken är bar OCH det tokblåste... Lite synd på det sista. Annars hade det varit en prickfri dag! 

Här hemma gjorde vi (eller jag) morgon vid 7-tiden. Edwin och Mattias sussade vidare en liten stund till. Jag skyndade att göra mig iordning och äta frukost innan jag gick in till grabbarna i sängen. Morgonmys! Sedan skulle pappan i familjen åka och jobba en sväng. 

Efter att Edwin fått på sig kläder och en slurk frukost så åkte vi upp till Norrvägen. Elias sov ju hos mina föräldrar inatt. Mamma låg och sov när vi kom, hon hade ju jobbat natt. Men Elias och min pappa var vaken, full rulle sedan tidigt imorse! Vi lekte lite och han berättade hur bra allting hade gått. 

Sedan var tanken att jag och Edwin skulle åka till stan och att Elias skulle stanna i Forsa tills dom skulle åka ner till Gävle på hockey. Men han vart ledsen och ville promt följa med oss. "Men vi ska bara på loppis, det blir jättetråkigt" försökte jag... Men nej, det skulle bli kul tyckte han och hade redan bestämt sig. Så det var bara att packa med sig båda barnen i bilen och åka. Tur att min mormor följde med och kunde skjutsa runt på Edwin!

På loppisen på brandgaraget var det knökfullt med folk. Jösses! Men det fanns mycket fint och roligt att titta på. Elias tröttnade efter 10 minuter och ville hem, precis som jag befarade. Haha, typiskt. Jag hade kunnat rota runt bland kläder och leksaker i en evighet annars! Vi träffade även Elias mamma och lillasyster Ida där inne. För att få en chans att kika lite extra så turades Johanna och jag om att stå med barnen vid utgången. Hon började gå en runda medan jag underhöll Elias och Ida, och sedan fick jag kika själv ett tag. Skönt! 

Några fina fynd blev det! Såg direkt en flaska (ny!) som det står DISKMEDEL på, precis som jag varit på jakt efter. Det blev även lite kläder till Edwin, träleksak, stövlar till Elias och underbara Kavatskor till Edwin (tack till Johanna som såg dom)! Elias köpte även en liten ryggsäck fylld med smågubbar, det bästa han vet. Jag handlade för ca 200 kronor och fick mycket fint för pengarna. Jag menar, ett par Kavatskor kostar ju minst 500 kronor nya! Men som sagt, jag hade gärna gått lite längre och kikat på fler kläder. Tror jag hade kunnat hitta mycket fint på borden där! Men det blir fler gånger. 

Efter loppisen åkte jag, Elias och Edwin hem till min mormor som bjöd på våfflor. Mmm! Elias började bli supertrött och var på rethumör. Mycket gnäll och bus från storebror, ingen bra kombo med en trött Sara... 

Vid 12:30-tiden kom mina föräldrar + Mattias och hämtade Elias. Dags att åka till Gävle och titta på Brynäs! En riktigt sprallig och glad kille.  Som hade somnat i bilen, hihi. 

Edwin och jag stannade hos min mormor ett tag till. Lilleman somnade på sängen medan mormor bjöd på god mat. Kött, pressad potatis och en god sallad. Mums! Efter maten blev det mys och många försök till att underhålla Edwin. Men han är bra kräsen, min lilla unge!

Strax efter 16-tiden tackade vi för oss och åkte hem. Vi tittade på Brynäsmatchen på teven och tänkte på storebror som var och tittade live. Det blev vinst och jag hoppas att Elias haft jättekul. 

Edwin underhöll sig själv rätt bra här hemma. Låg naken och lekte med en gamal leksak efter Elias. Han lärde sig också hur man tar sig ur babysittern... Jag har ju haft en fäll där i och inte spänt fast honom, han har inte kunnat röra sig där i förut. Men så satt jag i soffan och pratade med svärmor i telefonen, vips så försvinner Edwins huvud ur mitt synfällt. Jag kastade ifrån mig telefonen och sprang runt soffbordet. Där ligger min lille kille med rumpan på golvet och lutar sig mot babysitter. Med ett stort flin. Han var toknöjd över att ha ålat sig ner på golvet. Mamnan var mindre glad, mer rädd. Så nu min lille gosse är det fastspänt som gäller! 

Vid 18:30 nattade jag en trött liten kille. Men han har faktiskt hållt humöret uppe och varit en riktigt mysis. 

Nu har jag lite lugn och skön egentid i soffan. Tända ljus, chips och cola till sällskap. Lördagsmys! Jag ska kika på Melodifestivalen och vänta på att Elias och Mattias kommer hem. Hoppas att Elias är vaken så han kan berätta om dagen och mötet med den stora Brynästigern :) 







en fredag i raketfart...

Fredagen kom och fredagen gick, typ. Oj vad den här dagen har gått i raketfart, även om det kändes rejält segt imorse. Vi harmonerade inte så värst bra under förmiddagen, min lilla bebis och jag... 

Vi vaknade ungeför 1,5 timme efter att pappa och storebror åkt till jobb/dagis. Till en början var väl allt frid och fröjd, jag fick äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro. Men så fort jag var klar blev lilleman på ett jäkla humör. En riktig suris! Det var bara gnäll hela tiden. Riktigt sånt där gud-vad-du-är-tråkig-morsan-gnäll... Ingenting var roligt. Jag försökte med allt. Mata, bära, gunga, sjunga, prata, busa, killas, leka och kramas. Men nja, bättre kan du mamma. Klockan gick i snigelfart just då och jag önskade att en rolig clown skulle ringa på dörren och ersätta mig i min tråkiga show... Det önskade nog Edwin också. 

Hur som helst så tickade klockan på, sakta men säkert. Och jag blev glad när jag insåg att det var dags att klä på oss och hoppa in bilen. Dags att hämta storebror lite tidigare från dagis! Edwin somnade i bilen, phew. Ja, det är sjukt jobbigt att vara en tråkig mamma. Det bästa som finns är ju att få sina barn att skratta, ellerhur? 

Innan vi hämtade Elias så passade vi på att handla på Rätt Pris i Iggesund. Jag hatar att handla där jag inte känner igen mig, men dom har ju så sjukt billiga blöjor där?!?! Ett storpack Libro kostar ju runt 120 kronor på Ica, men där kostar det bara 89 kronor! Och med en 25:- check blev det ju ännu bättre. Passade på att handla lite annat smått och gott... 

Elias blev jätteglad när vi kom! Han visade mig massa teckningar och var stolt som en tupp, gogubben. Passade även på att ta hem regnstället som var hur skitigt som helst. Han kan nog ha det sommaren ut, så vi tvättar det och tar tillbaka det sen igen. In i bilen och fara hemåt... Elias var på ett strålande humör och vi hade en rolig konversation på vägen hemåt. Edwin lyssnade med stora öron, hihi. 

När vi kom hem var vi bara in i hallen och vände. Jag tyckte nämligen att Edwin skulle sova mer än den kvart som han sov i bilen. Så vi la ner honom i vagnen, sedan gick vi på en liten promenad. Till en början gick allt bra, lillebror somnade. Men Elias verkade få grus i öronen, han lyssnade inte för fem öre! "Jag går vänster nu, hejdå!" Öh, nej tack. Men han var envis och började nästan springa ifrån mig. Rädd och arg blev jag! Så då knatade vi hemåt igen. 

Edwin slog på stort och sov ungefär 45 minuter ute i vagnen. Under tiden så hade jag lite kvalitetstid med Elias. Vi fikade cola och kakor (fredagslyx) och lekte lite i soffan. Men jag såg på honom att han var extremt trött... Jag sa att han fick vila en stund om han ville, och fem minuter senare låg han i soffan och snarkade! Trött efter en hel vecka på dagis med tidiga mornar. 

När Elias somnade så vaknade Edwin. Jag hämtade in honom och ammade, sedan somnade han igen. Men va? Där satt jag med två sovande barn i soffan och fick nästan lite tråkigt, hihi. Men det var bara att luta sig tillbaka och njuta. En utsikt bestående av två snarkande och fridfulla barn är inte så illa! 

Efter nästan en timme så vaknade pojkarna så smått till liv igen. Edwin på gladhumör och Elias på sitt vanliga tröga humör sådär direkt efter en tupplur. Ibland efter han har sovit middag är han okontaktbar hur länge som helst efteråt. Bara gnäller, surar och säger inte ett ord. Men rätt som det är vaknar han ordentligt och blir sitt glada jag igen, hihi. 

Mina föräldrar kom hit och drack kaffe. Dom hade med sig den stora fiskkudden och en bok till Elias, glad kille! Vi lekte lite i soffan och myste, sedan tyckte Elias att det var hög tid att packa väskan och följa med dom hem. Ja, han ska nämligen sova hos mina föräldrar inatt. Eller ja, mamma jobbar natt så han ska sova med pappa. Men hon börjar ju inte jobba för ens vid 21-tiden så lite hinner hon mysa med honom också. Elias hade knappt tid att säga hejdå till oss, han sprang ut till bilen och var riktigt taggad. Goplupp! 

Vips så var klockan redan 17:30, vad hände med dagen?! Jag och Mattias åt tacos och underhöll våran lilla gnällspik vid namn Edwin. Men det gick faktiskt bättre än på förmiddagen. Soffmys och titta på när pappa duschar. Spännande tyckte lilleman! Jag passade även på att diska och vika tvätt medan han faktiskt var nöjd i babysittern. Skönt att få det ur världen! När Mattias hade duschat klart hoppade jag också in och gjorde mig fredagsren...

Mellan 19-20 någon gång så började jag natta Edwin. Övertrött kille som hade en liten skrikshow innan han tillslut slocknade. Mammas lilla hjärta! 

Vi vuxna har nu intagit soffan med en skål godis, lite dricka och tända ljus. Fredagsmys! Vi får se hur länge vi orkar, haha. Trötta föräldrar! Vi fick en lägesrapport från Norrvägen också... Elias sussar sött. Imorgon ska nog jag och Edwin åka dit en stund på morgonen medan Mattias skulle jobba. Sen åker Elias och Mattias med mina föräldrar ner till Gävle. Äta tacobuffé, titta på Brynäs, träffa Brynästigern och shoppa ny Brynäströja. Så roligt! Hoppas dom får en helt underbar dag. Edwin och jag åker till min mormor och myser med henne hela dagen :)






vi närmar oss helgen...

Torsdagen inleddes med morgonmys i sängen innan vi fick bråttom med att klä på storebror. Båda barnen sov faktiskt bra inatt, men ändå var jag dödstrött? Hur som helst så kom storgrabbarna iväg till jobb/dagis i tid. Elias hann till och med byta blöja på Edwin. Eller ja, ta av honom blöjan iallafall. "Jag kunna det, hihihi" - stolt storebror. 

Edwin och jag slumrade till en stund innan vi också gick upp och gjorde morgon. Kaffe, frukost och mys. 

Vid 09:30 gjorde vi oss redo för att åka mot stan. Edwin sov medan jag klädde på honom yttekläderna, hur är det möjligt? När jag annars vill att han ska sova på dagarna så kan han vakna av minsta lilla ljud, bara jag rör mig i soffan typ. Men nu när jag tyckte han kunde vara vaken en stund så tvärslocknade han och vaknade inte ens när jag spände fast honom i bilbarnstolen. Jävlas han med mig? Haha, goa skitungen min. 

Vi åkte till stan med siktet inställt på H&M. Carro gjorde oss sällskap hon också! Min tanke var ju att Edwin skulle sova medan vi kikade runt, men han spärrade såklart upp ögonen när vi var framme. Klarvaken! Men han var så himla go och snäll, så det gjorde ju inget. Vi var i stan i 1,5 timme och han gav inte ifrån sig ett enda ljud. Bara något leende ibland. Tack för det älskade bebis! 

Jag var på jakt efter lite basic-kläder till Edwin i nästa storlek. Och jag måste säga att H&M har de absolut bästa! Prisvärda, i naturvänligt material och utan lappar inuti kläderna. Tummen upp! Nu hade dom dessutom ett kanonerbjudande... 3 bodys för 99 kronor och 3 byxor för 99 kronor. Så der blev alltså 6 nya plagg till Edwin för 198 kronor! Köpte färglösa/enfärgade kläder med flit för att kunna matcha med så mycket olika kläder som möjligt. Grå byxor passar till alla färgglada bodys man har, och en grå body passar till vilka färgglada byxor som helst. Ja ni fattar, haha. 

Jag fyndade även en snygg regnjacka till Elias där. Halva priset! Är osäker på hur han regnställ på dagis är i storleken... Får kolla det, annars är det ju bra att ha hemma också. Passade även på att börja bunkra upp inför påsk och påskägg. Lite godis, kinderägg, klistermärken och en leksakskrokodil har vi att fylla ägget med än så länge. 

På vägen hem blev det ett stopp på Röda Korset också. Där hittade jag ytterligare en jacka till storebror. En "halvfodrad" vårjacka med Bamse på, för en tjugolapp. Kunde inte låta bli... Jackan jag köpte till honom för ett tag sedan var rätt stor, så denna blir bättre nu i vår. 

Väl hemma igen blev det lunch för både mig och lilleman. Sedan tyckte jag att han kunde sova, men tyckte han det? Nej. Fast han har varit på mycker bättre humör idag, nästan inget gnäll. Vi låg länge i sängen och myste/pratade/busade. Vi fick även ett snabbt besök av både min moster och barnens farmor. Hon kom med jeans till Elias idag igen, fast dom hamnar i växa-i-lådan! 

Eftermiddagen rullade på. Jag började tidigt med maten så att det kunde stå länge på spisen och puttra. Jag gjorde nämligen en "gryta" med älgkött idag. Vi har extremt mycket fint älgkött i frysen, men vi är så dåliga på att äta det. Trots att det är bland det godaste som finns. Skärpning! 

Runt 16-tiden somnade Edwin som en utslagen hjälte. Phew. Han sov när storgrabbarna kom hem, så vi fick äta i lugn och ro. Ljuvligt... Och gott var det faktiskt. Men Elias åt inte så bra, fast det berodde på att han precis ätit mycket mellis på dagis. Han bad oss spara maten till sen, så det gjorde vi. 

Efter maten lekte jag med Elias tills dess att Edwin vaknade. Då följde Elias med Mattias till kiosken. En liten kvällspromenad. Jag matade Edwin och sedan fick han snällt titta på medan mamma diskade. Fast det verkade vara roligt faktiskt, han sprattlade och log som bara den! 

När Elias kom in igen fick han ta ett bad. Resten av familjen tittade på, det tycker Edwin är roligt. Men han tröttnade rätt fort... Trött bebis igen! 

Strax efter 19-tiden började jag natta lilleman. Elias var vaken en stund till och ville äta sin mat. Han åt upp allting + en macka. Tjoho! Men sedan hörde jag här inifrån sovrummet hur det började spåra ut för storebror. Vips så hade han kastat ett glas med vatten i soffan... Då blev minsann pappa arg, och han åkte direkt i säng! Han vart lite ledsen först, men han verkade ändå förstå att han gjort fel. Jag hörde genom väggen hur dom diskuterade, hihi. Det gick fort över och han somnade utan problem i sin säng. Busiga men underbara unge... 

Nu ska jag smyga ut från sovrummet och hoppas att Edwin sover för natten. En tvätt väntar på mig i maskinen. Sedan blir det soffhäng med Mattias och Peter som är här. Ska kika på det som är kvar av Brynäsmatchen... Fast om det blir så sent vet jag inte, en trött mamma här! Bäst att ladda för morgondagen. Fredagen väntar på oss :)






tankar kring flytten...

Om två månader är det dags! Vi får då äntligen flytta till vår fyrarummare några meter norrut, hehe. Men det känns smidigt att det är så nära! Ännu smidigare känns det att vi faktiskt kommer att få en hel månad på oss att flytta, istället för en helg som det brukar vara. Visst, det kommer att kosta oss dubbla hyror... Men om man ser det positivt så slipper vi stressen! 

Dessutom så ska ju lägenheten i princip "helrenoveras" så våra förhoppningar är ju att det kan påbörjar medan vi kan bo kvar här. Vi får den nya lägenheten 1 maj och får bo kvar här till 1 juni om vi vill. Tänker mig att det blir rätt smidigt att flytta förrådet först, sedan tar man allt eftersom att rummen blir klara där borta! Sedan är det ju inte hela världen om man inte blir klar på en dag. Det ligger ju som sagt ca 50 meter bort, så det är ju bara att springa emellan om något saknas, haha. 

Det går nog inte en dag utan att jag tänker på den nya lägenheten... Jag tror vi har bestämt hur rummen ska fördelas. Edwin får det minsta, Elias får det lite större med utgång till balkongen (vi får sätta en spärr där uppe) och vi tar rummet som har en klädkammare. Det finns ytterligare en klädkammare också, en rätt stor med fönster, så det rummet kommer vi att använda som datorrum! Två toaletter finns det (tjoho) och en litet tvättrum i anslutning till köket. Där ska det sättas upp en fint skynke/draperi så jag kan inreda den lilla hörnan till min favvoplats! Äntligen lite tvättstuge-känsla... Vi har ju en egen stentrapp innanför ytterdörren, den leder upp till ett litet plan där skohyllan och hatthyllan står, sedan är det ytterligare två trappsteg åt höger upp till själva hallen. Så min pappa får äran att fixa en grind - ett måste! Längtar extremt mycket efter att få välja tapeter också. Gud så kul med nytt nytt nytt. Tänker mig ljusa och tidslösa färger i alla rum, kanske något med färg till barnen. Spännande! 

Ja ni hör ju hur jag drömmer, har ju nästan möblerar klart... Haha. Det som känns motigt är att packa ner och inse hur mycket skit man har! Det kommer att ta ett tag att få allt på plats känns det som. Men den snön skottar vi då, som mamma och hennes kompis brukar säga ;)



ingen bra mammadag...

Onsdag... Här hemma gjorde vi morgon runt 6-tiden, goa barn med trötta föräldrar. Elias och Mattias åkte iväg till jobb och dagis, sedan lyckades jag efter många om och men få Edwin att somna om en stund. 

Morgonen innehöll sedan kaffe, frukost och soffmys i vanlig ordning. Men jag märkte ganska snart att Edwin inte var på sitt bästa humör. Vilket automatiskt gör mamman på dåligt humör också... Gnäll, gnäll och lite mer gnäll. Jag klädde på Edwin ytterkläder under högljudda protester (as usual) och stoppade ner honom i vagnen. Hoppades att nappen skulle vara hans vän idag också, men nja. Den åkte mest in och ut medan han skällde på sin mamma. Han var arg som ett bi tills han tillslut somnade. 

Jag gick in på Ica och handlade lite som fattades här hemma, sedan promenerade vi upp till Edwins mormor. Kaffe och soffhäng! Men även där var lilleman rätt surtruttig. Efter någon timme promenerade jag hem igen med en liten kille som inte alls ville somna. Bara halvt sittläge på vagnen fungerade... Unge! 

Väl hemma hade vi en liiiiiten bra stund i soffan. Men annars har det inte varit så väldans kul. Ingenting jag har gjort har varit roligt nog för lille herr E... Jag har mest bara känt mig orkeslös och otillräcklig. En riktigt urk-dag som mamma. Inte för att jag för någonting i världen skulle vilja byta ut mitt liv, men ibland har man ju dagar då allt bara känns så fruktansvärt oglamouröst och jobbigt. Men allt detta gnäll från lilleman har ju en orsak, såklart. Även om det ibland känns som att han bara jävlas med mig... Just nu beror väl gnället på en jobbig utvecklingsfas. Bit ihop! Det blir bättre. 

Hur som helst så somnade han till en liten stund på eftermiddagen så jag kunde laga middag. Jag hade noll inspiration, men mamma föreslog köttfärslimpa. Så det fick det bli. Köttfärslimpa på älgfärs med potatis, kokta grönsaker, sås och gelé. Det verkade som att jag fick godkänt av storgrabbarna när dom kom hem från jobb/dagis. Elias åt en stor portion även idag, så skönt när han får i sig ordentligt! 

Efter maten lekte alla killarna inne på Elias rum medan jag diskade undan. Edwin sken upp och blev glad en stund när hans pappa och bror kom hem. Hmm, tycker han alltså att det är tråkigt att vara hemma själv med mamma?! Haha. 

På tidiga kvällen fick Edwin ta ett bad med mig. Jag hade smörjt in honom med skorvsalva som måsta tvättas ur. Han njöt faktiskt i badet, behövligt att få några leenden från lillskatten efter en jobbig dag! Men när det var dags att gå upp kom surläppen tillbaka. Ordentligt. Grin och skrik tills han äntligen fick mysa/äta i soffan. Han var rejält trött, men jag försökte få honom att hålla ut tills det var läggningsdags.

Elias och Mattias lekte, spelade kort och åkte till kiosken en sväng. När dom kom hem var det dags att natta båda barnen! Edwin totaldäckade klockan 18:40 (rekordtidigt för honom) och Elias höll ut drygt en halvtimme längre. Dom är förbannat söt när dom sover, hihi. 

Nu är det dags för lite vuxentid och återhämtning i soffan. Andas ut, andas in. Och ladda för morgondagen. Det är nog bäst att förbereda sig på en till gnällig dag! Det är tur att man älskar barnen så himla mycket att man inte säger upp sig som mamma på grund av en dålig dag bara ;) 







semlans dag idag...

Tisdagen inleddes runt 6-tiden med mys i sängen. Båda ungarna var på bra humör! Edwin brukar mysa i sängen själv medan jag hjälper Mattias att få storebror redo för dagis. Som tur är brukar både jag och lilleman kunna somna om efter att storgrabbarna har åkt. Så även idag. 

Vid 8-tiden gjorde jag och Edwin morgon. Samma gamla vanliga morgonrutiner! Fast kaffet väntade jag med till lite senare, vi väntade nämligen besök... 

Carro, Helen och en 8-månaders buse vid namn Emil kom hit. Storkillen som kryper, busar och flinar mest hela tiden! Min unge är det annat med, haha. Han var sur och skeptisk hela tiden. Ibland är han verkligen inte lättflörtad... Men vi hade en trevlig stund i soffan ändå! Kul med besök. 

Mitt på dagen blev vi själva igen. En hungrig mamma + en hungrig och trött bebis är inte roligt. Jag kastade i mig lite lunch, sedan ammade jag Edwin och satte honom i bilstolen där han somnade direkt. Mot stan! En träff med mammagruppen stod på schemat idag.  

Innan mammaträffen hann vi även kika lite på Åhléns. Fyndade vantar till Elias, utetossor till Edwin och strumpbyxor till mig själv. Allt för 74 kronor, superrea! Sedan gick vi till bvc och väntade in resten av gruppen. Där var det trevligt som vanligt. Tycker det är så mysigt att vi bara är tre mammor + barn. Man hinner prata om så mycket och lära känna dom andras barn på ett annat sätt! Vi hade även en dietist där idag som gav oss lite mer kött på benen kring framtiden då barnen ska börja äta mat. Spännande! 

Edwin har sovit väldigt lite idag, och somnade som en stock på väg hem från stan. Hade en förhoppning om att han skulle sova ett tag när vi kom hem, men innerst inne visste jag ju att han skulle vakna så fort vi kom innanför dörren. Ja, självklart. 

Barnens farmor kom förbi med ett par snygga jeans till Elias! Sedan lärde hon Edwin att suga på nappen. Han sög som aldrig förr, helt plötsligt. Hoppas han har fattat grejen nu! Han tussade på den i en halvtimme, sedan somnade han till. I fem minuter... Suck. I samma veva kom Mattias och Elias hem också, så då ville ju Edwin vara vaken såklart. 

Till middag åt vi kyckling, wokgrönsaker och ris. Elias åt som aldrig förr! En hel stor portion, duktig kille. Edwin höll faktiskt humöret uppe och satt med vid bordet han också. 

Klockan tickade på... Edwin sov ingenting och jag fick kämpa för att underhålla honom. Fast ibland gick det bra, han tillät mig faktiskt att vika tvätt och plocka ihop i köket. Mattias och Elias åkte till affären för att köpa semlor. Semlans dag! Så när dom kom hem blev det lyxigt kvällsfika som Elias åt med hela ansiktet, hihi. 

Storebror fick ta en bad sedan medan jag nattade en trött lillebror. Ja, han har nog sovit max 40-50 minuter på hela dagen sedan 07:45 imorse... Hur orkar han? Hoppas han sover flera timmar i sträck inatt. 

Elias somnade rätt snabbt han också. Han somnar så bra i sin säng nu förtiden. Fast dom två senaste nätterna har han kommit in till oss vid 03-tiden. Trångt som bara den, meeen lite mysigt också. 

Kvällen här hemma blir toklugn. Mattias diskar just nu och jag ligger bredvid Edwin och samlar kraft till att gå upp. Trött. Ja, hade det inte varit för att jag vill se Trollkarlen från Glada Hudik så hade jag nog legat kvar och somnat...

Imorgon väntar en lugn och skön hemmadag för mig och lillebror. Då ska banne mig Edwin sova mer än 40 minuter har jag bestämt! Man blir ju lite smått galen när man har en trött och gnällig bebis som hatar att sova ;)  









bloggen är olåst igen...

Yes, nu har min blogg varit olåst i två dagar som rätt många verkar ha sett. Utan att ha nämnt ett ord om det så har läsarstatistiken redan ökat. Hur är det möjligt? Haha. 

Men jag tycker att jag har fått bra koll på vilka som läser nu. På ett ungefär. Och jag uppskattar varenda en av er! 

Men hey, det vore fortfarande trevligt om fler berättade vilka ni är och framförallt om NI har en blogg? Att läsa olika vardagsbloggar är bland det mysigaste som finns... Så skönt att få läsa om igenkännande situationer, bli inspirerad, bli glad, bli känslig och bara få njuta av glimtar ur någon annans liv. Så skriv gärna! :)

nya veckan är igång nu...

Måndag och ny vecka! Klockan ringde 06:00 imorse och då var jag allt annat än pigg. Elias kom in till våran säng klockan 02:30 inatt, trångt med hela familjen som packade sillar... Dessutom vaknade Edwin varje timme och ville äta. Hej härliga utvecklingsfas! 

Men när Elias och Mattias åkt iväg till jobb/dagis lyckades jag få Edwin att somna om någon timme till. Så när vi klev upp hade han en någorlunda pigg morsa iallafall, men jag hade bråttomt till kaffebryggaren! Kaffe, frukost, tv och mys. En vanlig morgon i detta hem. 

Förmiddagen bara försvann i soffan. Min kusin Tom kom hit och myste med oss. Han busade med Edwin medan jag hängde en tvätt och förberedde för en promenad. En viss liten herre började bli ganska trött och grinig. Och det var inte Tom, haha. Carro gjorde oss sällskap hon också, så vi gick en liten runda och Edwin somnade skönt. 

Vi avrundade promenaden med fika hos Carro, mmm! Edwin tyckte att det var färdigsovet, han skulle promt in från vagnen. Men nja... Han hade nog inte sovit klart egentligen. En riktigt sur och truttig unge som gnällde vad än man gjorde. Jag tror som sagt att det är någon utvecklingsfas som spökar, för den senaste veckan har han varit lite extra gnällig och svårunderhållen. Inte lätt att vara liten och växa så det knakar! 

Eftermiddagen spenderades här hemma. En riktigt soffdag med en gnällig och mammig bebis. Tom var kvar här hela eftermiddagen, och just idag uppskattades det extra mycket. Lite avlastning och kunna få vila armarna en stund. Jag fick även laga mat i lugn och ro! Elias önskade köttbullar till middag, så det fick det bli. Enkelt och gott. 

När storgrabbarna kom hem åt vi mat och pratade om dagen. Elias har alltid mycket att berätta, hihi. Tom stannade och åt han också. Så vi var många runt bordet, även Edwin satt med oss och var nöjd. Han fick premiärsmaka lite potatis/majspuré efter att vi hade ätit klart, oj vilken succé! Han sprattlade, gapade, smaskade och flinade som bara den. Tror han fick i sig en hel matsked... Sedan ammade jag honom, och resultatet blev en mätt och glad bebis som somnade en liten stund. 

Jag tog hand om disken medan dom andra killarna lekte. Sedan vaknade Edwin och vi gjorde dom andra sällskap. Elias läste för oss och lekte kalas, haha. Roliga unge! Han hittade även en gammal tips-lapp från kiosken. "Hoppas jag vinner på den. Jag spela på dom röda. Då måste hästarna springa jättemycke fort!" Det är visst någon som sett/hört hur pappan brukar göra. Hmm... Fast Elias tippade på hockey och trav i ett han, haha. 

Kvällen kom och barnen blev trötta. Kvällsfika, tandborstning och hopp i säng för storebror. Han somnade riktigt fort. Undertiden Mattias nattade Elias så ammade jag Edwin tills han somnade. Det gick ganska lätt det också. Så nu är det vuxentid som gäller! 

Det blir en kväll i soffan (tror jag blivit en soffpotatis) framför Familjen annorlunda med gott kvällsfika. Sedan blir det dusch och hopp i säng! Imorgon kommer Carro, Helen och lilla Emil hit och leker med oss på förmiddagen. Sedan är det en träff med mammagruppen på schemat. En rolig dag med andra ord :) 






edwin fyra månader...

Imorgon den 3/3 blir våran älskade "lilla" bebis hela 4 månader. Det känns helt galet? Redan? Jag blev ju nyss gravid, typ. Fast ändå känns det som att han alltid har funnits hos oss... Hur jag än försöker så kan jag inte komma på hur livet var innan Edwin kom till oss. 

En tuff start i livet fick vår lille vän. Även resten av familjen. Det var gråt, skrik, panik och trötthet hos oss allihopa. Första månaden var mysig, då sov han mest och vi vuxna levde på endorfiner. Sedan följde två kaosartade månader. Grin och skrik. Dag ut och dag in. Vi gjorde si och vi gjorde så, men ingenting hjälpte. Vi hade en kolikbebis fick vi inse. Och den där rosaskimrande bebislyckan lyste med sin frånvaro. Jag kände mig värdelös som mamma, jag hade noll ork, jag grät, jag gick till en kurator, jag grär mer och undrade hur tusan jag skulle klara av det här. Jag kunde ju inte ens göra mitt eget barn nöjd? Amningen krånglade och ångesten växte... Men mitt i alltihopa så hade vi extremt bra stöttning från våra nära och kära. Mina föräldrar var ljuset i våra liv och hjälpte oss otroligt mycket. Det går inte att tacka nog! 

Jag började äta mjölkfritt och fortsatte amma. Det enda jag tänkte på mellan alla skrikfester var att det kommer gå över, och tänk vad mycket vi kommer uppskatta livet då. Och det vände! Vid 3 månader så började Edwin bli en annan bebis. Han blev nöjdare, gladare och började sova på nätterna. Vi trodde inte det var sant... Från fyra timmars skrik på nätterna till lite gnäll och trötthetsgrin på dagarna bara. Hallelujah. Om det var kolik, mjölkallergi, kliande skorv eller bara outvecklade tarmar vet vi inte. 

Imorgon blir han som sagt 4 månader. Nu är han en (oftast) glad kille som utvecklas enormt mycket hela tiden. Han vill vara med överallt och är rädd att missa något roligt. Ja, han vill knappt sova på dagarna... En halvtimme här och där. Ibland 1-2 timmar. Men vi är nöjd med det lilla, han sover ju på nätterna! Han ammar rätt ofta, men inte så länge. Han får bestämma helt enkelt. På nätterna ligger han bredvid mig och vi liggammar 1-3 gånger på natten. Vi gör kväll mellan 19-20 och gör morgon mellan 07-08 ungefär. Helt okej tycker mamman! 

Han gillar att sitta i babysittern och dona med leksakerna som hänger där. Även babygymmet funkar ett tag. Annars vill han gärna vara nära och mysa/prata/busa. Han står gärna upp i ens knä med ansiktet mot en. Storkille! Han blir gärna buren runt-runt med ansikter framåt också, hej intressanta värld! 

Spegeln är rolig. Även mamma, pappa och andra människor som pratar och tokar sig. Och bitleksaker - mums! 

Han rullar från mage till rygg ganska lätt. Och övar för fullt att komma från rygg till mage också. Det funkar för det mesta, men oftast är det en dum arm som inte hänger med. Arg bebis! Nacken är han ganska stark i, men inte sådär jättestark... Han ligger inte nå gärna på mage. Fötterna och händerna har han upptäckt. Så roliga och goda! 

Han har provsuttit i en matstol några gånger och tycker att det är coolt. Men ryggen är inte riktigt med en. Han kan inte sitta själv som Blondinbellas unge kan... 

Gröt har han fått smaka och verkar faktiskt intresserad. Gapar och smaskar! Han har rätt ivriga föräldrar, hihi. 

Idag är livet med bebis för det mesta underbart. Visst finns det sämre dagar... Men inte som vi hade det förr. Tack och lov. 

Det ska bli så kul att få hänga med i utvecklingen nu. Nya steg varje dag! Mamma, pappa och brorsan älskar dig mest av allt fina Edwin! <3 


veckan är redan slut...

Den här veckan han verkligen gått i raketfart. Och ändå har vi inte gjort något speciellt... Men just nu får tiden faktiskt gå hur snabbt den vill. Fast bara tills vi har flyttat. Sen stannar jag gärna tiden så att vår bebis inte blir allt för stor! 

Inatt slog Edwin på stort och bara sov, sov och sov. Jag fick en chock när han vaknade och ville äta för första gången. Klockan var då 04:00, han hade alltså sovit i ett enda kör från klockan 19:00. Det har aldrig hänt förr, och jag vågar nog inte hoppas på det igen på ett tag. Men det var ljuvligt skönt. Dock var han vaken i nästan en timme efter amningen... Men sen somnade han om och sov till 08:00 typ. Duktig kille! 

Mattias smög upp med Edwin och lät mig sova vidare en stund, tack för det älskling. Efter en timme ungefär hörde jag konstiga ljud från köket och pallrade mig upp... Där satt mina killar och smaskade gröt, hihi. Edwin gapade som aldrig förr och verkade tycka att det var gott. En hel sked fick han i sig! Nöjd pappa och bebis. Mums. Men vi vågar inte ge allt för mycket ännu. Så när jag hade fått i mig kaffe och macka så ammade vi en stund. En mätt och belåten Edwin som (peppar peppar) inte kräks lika ofta längre. 

Vi kollade på Vasaloppet och tog det lugnt i soffan hela förmiddagen. Edwin sov drygt 1,5 timme i innevagnen, verkligen bra för att vara honom. Kanske berodde det på att han var riktigt mätt på gröten? Eller att jag hade öppnat upp altandörren så han fick friskluft medan han låg under en gosig filt? Skönt att han sov så länge iallafall. 

När Edwin vaknade åkte vi till hans mormor och morfar. Fikasugna! Fast vi blev kvar betydligt längre än så, hihi. Brorsan, Frida och Minnah kom också dit. Kul att ses! Edwin tycker att Frida är rolig med sin tungpiercing, haha. Även min farmor och farfar kom dit en sväng. Vi stannade så pass länge att det blev middagsdags. Mamma erbjöd oss mat, men nej, vi kände för att flöta på ordentligt och beställde dit pizza/kebab. Mums! 

När vi hade ätit var det dags för Ed att sova en stund. Så vi tajmade in det med att åka och hämta storebror i Strömsbruk. Fast direkt när vi kom dit så vaknade en lite sur och truttig lilleman. Elias var iallafall glad, och vi också! Äntligen dags för pappavecka! Han sa så mycket roligt i bilen på väg hem, hihi. "Varför åker vi så långt ifrån mamma? Tycker ni kan flytta närmare mamma och Anders! Men tyst Edwin, inte grina när du måste sova... Tjejerna får sova tidigt och pojkarna får vara vaken! Vet ni folk? Jag älsker er!" UNDERBARA UNGE. Vi älskar dig också, till månen och tillbaka! Tusen gånger om. Det finns inget underbarare än när han tittar på en och viskar "vet du Sara? Jag älsker dig!" Då blir man varm i hjärtat och vill nästan bara gråta. 

När vi kom hem fick Elias se att han hade fått lite nya saker! Snygga kläder, en Bamsetidning med ett Bamsespel, smågubbar och lite annat smått. Nöjd kille! Han blev riktigt glad för ToyStory tröjan. Den ville han sätta på sig direkt, hans stora idol är ju Buzz Lightyear! Men först blev det ett bad med hårtvätt och nagelklippning för honom, sen fick han sätta på sig tröjan som han ville sova i inatt. 

Jag nattade Edwin och Mattias nattade Elias i hans rum. Tror båda barnen slocknade mellan 19:30-20:00 någongång. Inget grin och inga protester från någon av grabbarna, så skönt. 

Nu blir det en dusch, och sedan lite vuxentid i soffan. Varva ner och ladda för en ny vecka! Ja, vi är ju till och med inne i Mars månad. Galet. Våran lilla Edwin blir 4 månader imorgon! Ännu mer galet :)






en lördag with my love...

Imorse vaknade vi upp runt 8-tiden av ett illvrål. Det var längesedan Edwin vaknade och var sådär ledsen, men man kastades direkt tillbaka i tiden och kom ihåg hur jobbigt det var att vakna upp till ett otröstligt gråt. Usch och fy. Som tur var gick det över fort. Ett rejält brak i blöjan, sedan var han en glad liten bebis igen! 

Frukost och soffmys, sedan lämnade pappan hemmet för att jobba en stund. Så vi fick mysa själva, jag och my little love. 

Efter Edwins första powernap åkte vi upp till mina föräldrar. Mamma hade varit i Gävle och shoppat massa fint till oss igår. Tusen tack, älskade bästismamma. Elias fick så snygga Alfonskläder, en stor fiskkudde, en bok och massa bilkort så han kan "skriva post". Edwin fick också Alfonsbyxor och  ett par andra snyggisbyxor från Nameit. Vi vuxna fick godis, ljus, korgar, en murgröna och lite annat. 

Vi stannade ett tag och myste i soffan. Edwin sov en stund till och vi vuxna festade till det med korv och bröd. Jag plöjde igenom lite avsnitt av Familjen annorlunda och Bygglov, underbart. 

Mitt på dagen åkte mina föräldrar på fotboll, så jag och lilleman stannade en stund och klurade på vad vi skulle hitta på. Det blev en tur till Maxi, både kaffet och kaffefilterna var slut där hemma. Katastrof! Dessutom skrek bilen efter mer bensin. 

Min kära mormor gjorde oss sällskap på Maxi. Så skönt att får strosa runt i lugn och ro medan hon skjutsar Edwin i vagnen. Ja det känns nästan som lite lyxig egentid, hihi... Som vanligt är det lätt att fylla kassarna. Det blev mer än bara kaffe och filter om jag säger så. Bland annat så premiärhandlade jag lite nytt i matväg till Edwin. Jag har inga planer på att sluta amma eller byta ut måltider än. Men man blir fruktansvärt ivrig som förälder och vill prova allt! Jag köpte majs/potatispuré, äppeldryck, mjölkfri gröt och majskrokar. Ja, för på måndag blir våran stora kille hela 4 månader och då får man faktiskt smaka sånt säger dom som bestämmer! 

När vi kom hem kunde mamman såklart inte hålla sig. Först ammade vi en stund, sedan provade vi med en liten tesked gröt. "Men vad i helskotta är det här mamma?!" skrek Edwin rätt ut. Nästan. Han smaskade lite och kände efter. Men vid nästa lilla minitugga slog han upp händerna och höll för munnen. Jag tolkade det som att det var ett "tack men nej tack" och gav upp, haha. På med nästa! Han fick en liten majskrok i handen... Som med allt annat han håller i så åkte den mot munnen. Smask och spott. Dreggel och klet. Nja, han är nog lite för liten. Inse ivriga mamma! Men det sista vi provade gick verkligen hem. Äppeldryck. (Hade dock velat köpa morotsdryck, men det var slut!) Han sög lite lätt på flaskan, smaskade, svalde och fyrade av världens nöjdaste leende. Mamman var rätt nöjd hon också, men får nog inse att han är mest intresserad av vad som finns i tuttarna... 

Dagen gick i raketfart, och vips så var klockan redan 18:00. Mattias hade fått tag på biljetter till HHC, så han och Peter åkte på hockey. Edwin och jag myste på här hemma. Ett bad för lilleman blev det. Han uppskattade det enda tills dumma mamma råkade stänka vatten i ögonen... Grin och skrik enda tills han var torr, påklädd och fick ligga vid mammas tutte. Lördagsmys i soffan!

Vi tittade på tv, kramades och busade. Han verkar gilla att bli lite "skrämd". Om man tittar bort ett tag och sedan vänder sig snabbt mot honom med ett roligt ljud så rycker han till, spärrar upp ögonen och skrattar det där underbara skrattet. Älskade gosunge!

Edwin höll bara ut till 19-tiden ikväll. Men så blir det när man envisas med att bara sova 20 minuter här och där på dagarna. Fast det är rätt skönt att han somnar tidigt, om man får säga så... Lite mamma-tid på kvällarna är som balsam för själen. Varva ner, ladda upp, höra tystaden och få känna längtan till sitt barn!

Kvällen blir lugn. Lite Mello kanske. Och vindruvor som lördagsgodis, det funkar det också. Men som det känns så blir det sängen tidigt... Trött. Och det får gärna bli imorgon fort, för då kommer en rejält saknad storebror hem för en vecka hos oss :) 








RSS 2.0