semlans dag idag...

Tisdagen inleddes runt 6-tiden med mys i sängen. Båda ungarna var på bra humör! Edwin brukar mysa i sängen själv medan jag hjälper Mattias att få storebror redo för dagis. Som tur är brukar både jag och lilleman kunna somna om efter att storgrabbarna har åkt. Så även idag. 

Vid 8-tiden gjorde jag och Edwin morgon. Samma gamla vanliga morgonrutiner! Fast kaffet väntade jag med till lite senare, vi väntade nämligen besök... 

Carro, Helen och en 8-månaders buse vid namn Emil kom hit. Storkillen som kryper, busar och flinar mest hela tiden! Min unge är det annat med, haha. Han var sur och skeptisk hela tiden. Ibland är han verkligen inte lättflörtad... Men vi hade en trevlig stund i soffan ändå! Kul med besök. 

Mitt på dagen blev vi själva igen. En hungrig mamma + en hungrig och trött bebis är inte roligt. Jag kastade i mig lite lunch, sedan ammade jag Edwin och satte honom i bilstolen där han somnade direkt. Mot stan! En träff med mammagruppen stod på schemat idag.  

Innan mammaträffen hann vi även kika lite på Åhléns. Fyndade vantar till Elias, utetossor till Edwin och strumpbyxor till mig själv. Allt för 74 kronor, superrea! Sedan gick vi till bvc och väntade in resten av gruppen. Där var det trevligt som vanligt. Tycker det är så mysigt att vi bara är tre mammor + barn. Man hinner prata om så mycket och lära känna dom andras barn på ett annat sätt! Vi hade även en dietist där idag som gav oss lite mer kött på benen kring framtiden då barnen ska börja äta mat. Spännande! 

Edwin har sovit väldigt lite idag, och somnade som en stock på väg hem från stan. Hade en förhoppning om att han skulle sova ett tag när vi kom hem, men innerst inne visste jag ju att han skulle vakna så fort vi kom innanför dörren. Ja, självklart. 

Barnens farmor kom förbi med ett par snygga jeans till Elias! Sedan lärde hon Edwin att suga på nappen. Han sög som aldrig förr, helt plötsligt. Hoppas han har fattat grejen nu! Han tussade på den i en halvtimme, sedan somnade han till. I fem minuter... Suck. I samma veva kom Mattias och Elias hem också, så då ville ju Edwin vara vaken såklart. 

Till middag åt vi kyckling, wokgrönsaker och ris. Elias åt som aldrig förr! En hel stor portion, duktig kille. Edwin höll faktiskt humöret uppe och satt med vid bordet han också. 

Klockan tickade på... Edwin sov ingenting och jag fick kämpa för att underhålla honom. Fast ibland gick det bra, han tillät mig faktiskt att vika tvätt och plocka ihop i köket. Mattias och Elias åkte till affären för att köpa semlor. Semlans dag! Så när dom kom hem blev det lyxigt kvällsfika som Elias åt med hela ansiktet, hihi. 

Storebror fick ta en bad sedan medan jag nattade en trött lillebror. Ja, han har nog sovit max 40-50 minuter på hela dagen sedan 07:45 imorse... Hur orkar han? Hoppas han sover flera timmar i sträck inatt. 

Elias somnade rätt snabbt han också. Han somnar så bra i sin säng nu förtiden. Fast dom två senaste nätterna har han kommit in till oss vid 03-tiden. Trångt som bara den, meeen lite mysigt också. 

Kvällen här hemma blir toklugn. Mattias diskar just nu och jag ligger bredvid Edwin och samlar kraft till att gå upp. Trött. Ja, hade det inte varit för att jag vill se Trollkarlen från Glada Hudik så hade jag nog legat kvar och somnat...

Imorgon väntar en lugn och skön hemmadag för mig och lillebror. Då ska banne mig Edwin sova mer än 40 minuter har jag bestämt! Man blir ju lite smått galen när man har en trött och gnällig bebis som hatar att sova ;)  











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0