firar in det nya året nere i uppsala .


Jobb, jobb och åter jobb är vad mina dagar består av just nu. Fast mellan passen hinner jag faktiskt springa lite på mellandagsrean och shoppa. Så ja, jag måste erkänna att det känns het okej att jobba. Pengar rullar in samtidigt som jag hinner med att spendera, haha. Fast synd att jag mest hittar fina ordinarie-prisers-plagg.

Imorgon åker jag ner till Uppsala med älsklingen och hans familj. Vi ska stanna där i några nätter och fira in det nya året med några släktingar, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag kan tänka mig att det blir full rulle och massor av skratt hela tiden. Mina erfarenheter säger mig det :p Och shoppa ska vi ju hinna göra också!

Så jag är bara hemma en snabbis och packar nu, ska ta bussen till mormor sen och sova där. Datorn får vänta länge länge, men hoppas att alla får en bra nyårsafton!

en underbart mysig och bra jul .

Många bra gäster, god mat, mammas roliga lotteri, fina julklappar till alla och lugnt myspys kan inte bli annat än en perfekt jul. Och man bara bubblar av tacksamhet.

Annandagen spenderades på jobbet, sen middag hos Mattias mormor och morfar. Vad har jag annars gjort i helgen då tro? Varit i Via och spelat tv-spel, druckit öl, sovit rätt mycket och Mattias släktingar har varit här. På onsdag är det vi som åker till dom i Uppsala och hälsar på och firar in det nya året, kan bli mysigt.

Men nu ska jag förbereda mig på tre dagars jobb genom att åka till mormor och ladda upp. Känns som att mellandagsrean inte kommer att hinnas med, men en sväng i Uppsala kanske? Kan också hända att datorsittandet får vänta men jaja.

trött och redo för mys med familjen .

Äntligen har jag jobbat klart. Men jag fattar inte varför folk inte kan vara hemma dagen före julafton istället för att springa på Dackås och fika? Haha men skämt o sido, det har varit grymt jobbigt idag. Fast vad gör det om hundra år...lalala... Jag tjänade ju pengar och fick en god julklapp och en fin blomma. Det väger typ upp.

Nu börjar min myskväll med familjen. BÄSTASTE LILLEBROR ÄR JU HEMMA NU. God mat, myskläder, bingolotto och längtan inför morgondagen. Jag ska inte röra mig ur fläcken ikväll, bara ligga i soffan och njuta av hur bra allt är. Och jag hoppas att alla får en riktigt underbar jul med massor av mys och värme. Wiiie i love julen!

några suddiga och dåliga bilder .


Jag har en jättebra kamera men jag kan inte ett piss om den. I och för sig har jag ingen blixt på, fast det är knappt att jag vet hur jag får på den. Borde leta fram instruktionsboken och utnyttja alla funktioner men hur orkar man? Därför blir det ett par dåliga bilder på julgranen. Som om det skulle spela någon roll liksom.

skulle vilja vara ledig imorgon ju .

Efter en dag på stan är det mesta inför julen fixat. Maten och alla julklappar. Ja det är fasen mycket att stå i eftersom vi alltid firar hela julen här hemma hos oss. Jag, mamma, pappa, Mattias, mormor, morfar, farmor, farfar, Tom, Frida, Anette, Janne, Christer och Lovisa. Så någon lugn stund blir det inte direkt, men mysigt.

Snart kommer min käre pojkvän som jag inte träffat på länge. Och imorgon ska jag jobba vilket jag absolut inte ser fram emot. Fan, jag vill ju ligga under granen och klämma på alla julklappar! Men jag får nöja mig med bingolotto i år. Traditionellt...

snö snö snö snö snö snö och snö .

Men någon måtta får det väl endå vara? Nu räcker det med snö. Det var till och med jobbigt att springa på stan idag med Carolin, och då är det fasen nog alltså.
Vi uträttade det vi skulle och tog första bästa buss hem igen. Några fynd blev det.

Nu efter några timmar hemma är hon en rödtott och jag är riktigt mörkbrun, helt okej. Och nyss lämnade hon mig efter två bra dagar och en natt tillsammans. Jag tänkte ta en varm duch nu för jag fryser verkligen så att jag skakar. Sen hoppas jag att jag hinner träffa lillebror och Fridis innan my b-friend kommer och hämtar mig. Natten spenderas i Via och morgondagen i stan med mamma. No snow tack.

fjärdet advent och massor av snö .

Idag är det fjärde advent och jag hade en liten mysmorgon för mig själv. Jag gick upp före de andra och tände julgranen och tittade på tv, så himla tyst och skönt.

Sedan har vi fortsatt med fixandet och städandet i huset. De nya möblerna som pappa snickrade ihop efter mina fina teckningar är klara och det börjar kännas lite mysigare här nu. Och att julgranen i år är väldans vacker gör ju inte saken värre.

Mitt på dagen drog min kusin Frida med mig på stan, och det är något som jag verkligen är glad för nu. Jag hittade några finfina julklappar som mamma ville att jag skulle köpa och även lite bra impulsköp. Om det nu finns bra impulsköp. Men det läre jag nog märka eftersom det har med färgförändring att göra. Ovanligt va?

Nej dags för lite fix med julklappar och annat mys nu. Sedan hoppas jag på Carolin!

fjärdet advent och massor av snö .

Idag är det fjärde advent och jag hade en liten mysmorgon för mig själv. Jag gick upp innan alla andra och tände julgranen och tittade på tv, det var så tyst och skönt så.

Sedan har vi fortsatt med fixandet och städandet i huset. De nya möblerna som pappa snickrade ihop efter mina fina teckningar är klara och det börjar kännas lite mysigre här hemma nu. Och att julgranen i år är väldans vacker gör inte saken värre.

Mitt på dagen drog min kusin Frida med mig på stan, och det är något som jag verkligenär glad för nu. Jag hittade några finfina julklappar som mamma ville att jag skulle köpa och även lite bra impulsköp. Om det nu finns bra impulsköp. Men det lär jag märka eftersom det har med färgförändring att göra. Ovanligt va?

Nej dags för lite fix med julklappar nu. Sedan hoppas jag på Carolin!

världens mysdag med mor och far .

För tillfället bara myser jag. Det är så varmt och skönt inne eftersom det brinner för fullt i kaminen, pappa snickrar lite nya möbler till vardagsrummet, julmusiken är på, den finaste julgranen vi någonsin haft ska snart kläs, mamma ska göra lite köttbullar och jag ska slå in de sista julklapparna. Och jag älskar all snö där ute.

Hä kant bli mysche bättre.

Okej, jag erkänner att det vore mysigt om lillebror också var hemma. Men nu måste jag gå ut och ta in mitt täcke innan det fryser till is. Kvällen är ännu oklar, kanske blir det tjejerna eller kanske kommer Mattias. Men hur det än blir så blir det bra!

håret blev is redan efter en minut .

En promenad med någon som varit otroligt saknad gjorde att den här dagen känns underbar. Nog för att det var sjukt jäkla kallt ute och att håret frös till is, men det kändes bara så varmt inom mig. Efter att ha legat framför en brasa, kikat på film och ätit tacos så känns det bara bättre. Och som om det inte vore nog blir det bonde-mys med tjejerna sen. Jag känner mig bara så lättad och glad, lyckligt glad.

Men bara jag tänker på "bubblan" jag varit inne i så länge blir jag så jävla besviken och förbannad. Fast som en annan fin person sa, jag ska inte fundera så mycket på det gamla. Hur som helst, det är så otroligt skönt att kunna känna att de bästa människorna i mitt liv finns kvar och att vi kan prata med varandra. Så himla skönt.

men det finns alltid någonting positivt .

Så om jag ska se något positivt med dagen så har jag tjänat 500 kronor på att mysa. Jag har även fått lite julkänsla. Och sen är det ju faktiskt Bonde söker fru.

jag har tydligen spelat mina kort .

Det gör ont i hela mig. Men jag vet att det är mitt fel. Det är jag som måste göra den där förändringen. Förändrigen som faktiskt redan har skett till viss del, utan att nå riktigt in i mål kanske. Men det är inte alltid så lätt att tränga sig in bland alla när man är ensam. Och absolut inte när känslan av att vara oönskad tränger sig på. Är det så? Nej så kan det väl ändå inte vara? Eller det kanske verkligen är så.

Jag är medveten om så mycket, jag är medveten om hur allt har varit. Medveten om hur allt borde ha varit. Det är kanske bara att inse allt, jag har tydligen spelat mina kort och resultatet ligger framför mig vart än jag är. Jo det gör ont som ingen annat, och klumpen i magen har nu växt sig så stor att den når upp i halsen.

Ensam nu, som så många gånger förr. Och det är väl bra för vi följer våran "plan" om egen tid som är så viktigt mellan kille-tjej, vi är ofta på eget håll och helt ifrån varandra. Men fan att det ska vara så jäva svårt att våga fråga. Känslan dyker upp och trycker ner. Hmmm. Nja. Äh. Jag kan göra något annat, dom kanske ändå...

jag ligger efter på cholkladkalandern .


Sitter insvept i en filt nu och bara myser. Det är massor av snö ute, alla julklappar är köpta och inslagna, jag ska snart tända lite ljus och : jag ligger efter på min chokladkalender. Kan det bli bättre? Det betyder att nästa gång jag kommer till Via där kalendern är blir det mycket choklad. Helt otroligt att den inte är slut redan...

Nu längtar jag till de tre Bonde-avsnitten, mormors och mitt uppdrag imorgon, till helgen då julgranen ska kläs, tills vi tjejer förhoppningsvis hittar på något roligt och såklart till julafton. Det känns som att det kommer gå fort, kanske lite för fort. Men dagen innan julafton kommer att bli en seg dag, dels för att jag ska jobba och dels för att jag blir som ett barn när det närmar sig. Meeeeen det går nog det också.

Nej nu ska jag gå upp och tända ljus och käka frukost innan det blir en varm dusch. Sen åker jag och mamma till stan och träffan lillebror. Tänk för att jag saknar han!

lucia med pepparkaksbak och julmust .


Dagen började med att det dunkades luciamusik från nedervåningen, mysigt tyckte jag men inte Mattias. Efter frukosten kom det några fikagäster hit till Via och som grädde på moset började det snöa. Perfekt eftersom vi skulle baka pepparkakor!

Ja för julstämningens skull liksom.

Men nu har vi bakat färdigt, många fina och annorlunda pepparkakor blev det. Och mycket degätning blev det för vissa... Senare ikväll åker vi nog hem till Forsa och myser vidare. Och hur veckan ser ut har jag inte en aning om, faktiskt rätt skönt.

fyll aldrig något som redan är fullt .

Med en snorig näsa och ett slut huvud är jag nu äntligen hemma i Via och kan dra på mig myskläderna. Jag är så jäkla trött så jag vet inte vad. Totalt schlutt är jag.

Inledde dagen med jobb. Vi hade en otroligt bra dag, kanske inte när Linn och jag råkade ställa till med ett litet kaffebad i köket, men annars har det varit ett riktigt behagligt tempo. Efter jobbet åkte jag hem till Forsa där Mattias, Benke och Karin redan var framför ny-teven och väntade på mig. Men ett snabbt ombyte bara och sedan åkte vi till Iggesund där det vankades dansk middag, haha nerå.

Så nu har jag fått smaka den omtalade goda såsen till kött och potatis hos Mattias mormor och morfar, fick även träffa lite av hans släktingar som jag aldrig träffat. Gött och trevligt var det, men nu är det skönt att vara hemma för jag är som sagt sjukt jävla jätteslut i huvudet. Lite godis och tv nu så, och imorgon ska det bakas!

fredagsmys fredagsmys fredagsmys .

En hel vecka har gått sedan förra gången det var fredag, jises vad fort tiden går. Veckan som gått har varit ganska bra faktiskt. Jag har varit i Sundsvall med mamma och mormor där jag lyckades hitta de sista julklapparna, jag har även slagit in alla julklappar och till sist har vi hunnit köpa oss en ny lcd-tv. Längtar till att se hockey!

Imorgon väntar jobb på Dackås, efter det blir det middag i Iggesund och på söndag blir det pepparkaksbak här ute i Via. Men allra först ska vi mysa med en massa godis och idolfinalen, jag är inte så insatt men jag tycker att Erik är skapligt grym.

water water water water water water water .

Vad hemskt det är när man är sjukt jäkla törstig och inte har något drickbart i närheten. Och här hemma hos Mattias är vattnet inte lika kallt och gott som i Forsa. Tur att mamma snart kommer och hämtar mig så jag kan komma hem och dricka äkta Forsavatten snart. Ett stort glas med kallt kallt kallt vatten och kanske lite is.

Fast först ska vi nog mellanlanda och hälsa på min bror och Frida, hoppas att dom har kallt vatten i sin lägenhet. Kallvattensvatten som mormor skulle ha sagt.

Nej, dags att kamma håret och borsta tänderna. Jag vet att klockan är över 13:00  och att det inte är helg, men vi har legat och myst till Sunes jul så det är lite okej...

slut efter en helg med jobb jobb jobb .

Nu var det länge sedan jag satt vid en dator, ganska skönt faktiskt. Men i helgen har jag haft fullt upp med jobb så det har inte funnits tid helt enkelt. Fast lite fritid eller vad man ska säga, lyckades jag faktiskt få in lördags och det var sjukt trevligt.

Jag är fortfarande ganska slut efter helgen, men vad gör det när man är ledig hela veckorna? På torsdag ska iallafall jag, mormor och mamma ta en sväng till Birsta och inhandla de sista julklapparna. Det blir nog mysigt. Men nu blir det vila vila vila.

frost är iallafall något när snön strejkar .


Tittar ut genom fönstret och ser att hela Via är vitt, dock av frost och inte av snö. Men det är åtminstånde bättre att trädtopparna får vara vita av frost än inget alls.

Mattias är ute i garaget och jag har precis bäddat och städat upp lite i hans rum. Tänkte gå ner och äta något snart och sen göra mig iordning för att åka in till stan. Kvällen och resten av helgen ägnar jag åt jobb, jobb och åter jobb. Men att en helg försvinner gör inte så mycket för mig som är ledig de flesta veckodagarna, och att jobba på Hillsta är bland det mysigaste jag vet så helgen kommer nog att bli grym!

ett bra avslut på en ganska bra vecka .

Vilken jäkla kväll det blev då, lussebullar med te och ett underbart Brynäs som vinner med hela 6-0. Bra avslut på en bra vecka, och imorgon drar en långhelg med jobb igång. Julmarknad och många julbord på Ystegårn i Hillsta, ganska så mysigt faktiskt. Och det hela avslutas på söndagen med att morfar i vanlig ordning bokat ett bord där åt sina döttrar med familjer. Snacka om att jag ska hålla mig ifrån smygätandet tills på söndagskvällen! Men innan jag åker och jobbar imorgon blir det en sväng på stan med min Mattias. Och nu ska vi kolla på Sunes jul och mysa.

sprungit på stan, fikat och och och och ?

Idag har vi sprungit på stan, fikat och... inte så mycket mer nej. Det finns liksom inte så mycket att göra som arbetslös eller timanställd här i Hudiksvall förutom att springa in och ut i de fåtal affärer som finns och sedan fika "det gamla vanliga" ungefär. Det är tråkigt, men jag är nog ändå för trygg och rädd för att byta stad.

Just nu är vi tillbaka i Via och jag ska strax laga mat åt älsklingen innan han ska på träning. Själv åker jag till min favoritmormor som har bakat lussebullar! Jetestora!

vart tusan är den perfekta varma jackan ?


Jäklar vad irreterad man kan bli när man inte hittar någon bra och varm jacka att köpa eftersom alla tydligen är slut. Jag vet precis hur den ska se ut och den får nästan kosta vad den vill, men vart tusan finns den? Och jäklar vad fort man också glömmer hur irriterad man är när någon kommer upp och serverar en varm kopp jordgubb & champagne te. Så nu sitter jag här och smuttar champagne medan jag väntar på att älsklingen ska träna klart. Bonde söker fru på tv4anytime väntar sen.

är helt slut efter en dag på birsta city .

Nu är vi hemkommen från Sundsvall, och för ovanlighetens skull har jag faktiskt bara tre små kassar och nästan alla pengar med mig hem. Men en och annan julklapp hittade jag, även en perfekt halsduk i julklapp till mig själv fick följa med.

Nästa vecka blir det återbesök igen på Birsta med mamma, det ser jag fram emot. Men innan den dagen är här har jag några grejer att bocka av, bland annat ska jag gå klädd i vit skjorta och svart kjol hela helgen. Både spännande och nervöst...

Men man gör ju vad som helst för pengar right?

Kvällen spenderas i Via framför Bonde söker fru och Plastikkirurgerna, aah me like.

core brynäs pepparkakor och sundsvall .

Men jösses vad trött man kan bli utav ett corepass alltså, fast jag klagar inte. Det är en utmaning varje gång, och lika skönt att sätta sig i bilen och rulla hemover. Nu kollar jag på mitt bästa Brynäs tillsammans med lite pepparkakor och sen blir det mys/film/sova/whatever. Men imorgon ska vi dock vara pigga nog för att åka till Sundsvall för julshopping, ska bli mysigt kul. Och jag älskar det: jag har päningar!
RSS 2.0