lyckas m. det omöjliga...

Idag lyckades jag med det omöjliga... Att dra med mig två killar på en loppisrunda!

Jag följde med Mattias och Peter till stan, och lyckades få dem att stanna till på fyra olika secondhand's. WOW!!! Dock fyndade vi inte så värst mycket. Varsin överdel + byxor till barnen bara. Så innan vi gick in på den sista loppisen var jag väl sådäääär nöjd. Men sen hittade jag två saker som gjorde mig på bra humör!

En svart hylla och en taklampa till köket. Så himla fina! Passar perfekt med stolarna jag köpte härom dagen. Fick betala 280 kronor för hyllan och lampan tillsammans. Hela köket känns nu nytt och fint. Ja man skulle kunna säga att jag "köpt en ny matplats" med stolar, hylla och taklampa för 520 kronor tillsammans de senaste dagarna. Inte illa! Dock får jag ingen bra bild med iphonen nu när det är så ljust genom köksfönstret...

Det blev även en snabb runda på stan. Hade 50 kronor jag måsta utnyttja senast imorgon på Kappahl. Det blev en fin sparkdräkt från Newbie till vår lilla bebbe. Hittade även en söt dräkt på H&M med tillhörande mössa.

Sedan åt vi fusklunch på Mcdonalds innan vi åkte hemåt. Har packat upp och donat lite, men nu ligger jag utslagen på soffan. Den kvava luften tar kol på mig...

Får ligga och ta igen mig ett tag, sen får vi se vad eftermiddagen och kvällen har att bjuda på.

Visar en bild på fynden så länge :-)

att vara ute i god tid...

Om det är något jag gillar, så är det att vara ute i god tid. När det gäller det mesta egentligen. Idag har jag/vi på allvar börjat förbereda för hösten.

Vi har handlat nya stövlar och regnkläder till Elias att ha på dagis. Hans höstgarderob utökades även en hel del idag. Först fynden på Bricka, sedan ett par jeans, mjukbyxor och en långärmad tröja från Röda Korset, samt både byxor och tröjor från dagens stadsbesök. Måste snart inventera hans garderob och se vad mer som behövs. Tror inte det är så mycket faktiskt. En ny cool ryggsäck till dagis kanske?!

Vi köpte även lite mer till bebisen i magen. En filt, en hel del kläder, babyoljor osv. Sakta men säkert fylls skåpet och allt känns mer verkligt. Gratispaketen gjorde sitt och kickade igång mig lite! Jag har ännu 16 veckor kvar till beräknad förlossning, men jag är rädd att jag "aldrig kommer igång på riktigt" och får klart allt innan det är dags. Dessutom tänker jag att det kan vara bra att sprida ut alla köp, för ekonomins skull. Bocka av på listan och slappna av! Sen är det ju huuuur mysigt som helst att gå och titta i bebisens skåp lite då och då, titta på dom små kläderna och fantisera om hur allt kommer att bli. Längtar tills det "känns okej" att ta hem bebisens säng. Oj vad jag ska bädda och boa och puffa och piffa!

Hur som helst är det skönt att vi har lite koll inför hösten nu, i barnens garderober osv. Det är tur att jag är galen i secondhand, för herre jösses vad vi har kommit billigt undan! Till och med så att Mattias har klappat mig på axeln, haha.

Nu är det kväller och jag myser för mig själv. Det är riktigt ruggigt väder ute, så ljusen är tända!

Tidigare ikväll var Carro här och drack té, pratade skit och kände på lillen som sparkade i magen. Mysigt... Men nu är jag ensam igen. Mattias är hos Peter och spelar tv-spel. Jag överväger att åka dit och tigga en kopp kaffe jag med. Eller så stannar jag i soffan och läser? Middagen är undandiskad och tvätten är hängd, så jag har inga måsten. Vi får se vad det blir helt enkelt :-)

billiga kläder till barnen...

Idag har vi varit till loppisen i Bricka en sväng. Jag och mamma. Det blev mest fynd till barnen! Billiga kläder till hösten.

Dyrast var jeansen till Elias (som var helt nya) och den fina Me & I tröjan, fick ge 30 kronor styck för dom - så det var ju helt OK billigt ändå. Resten gick på 5-15 kronor plagget. Och bara 20 kronor för den gulliga (och fräscha!) overallen till bebisen. Bra fynd inför hösten!

Nu är jag hemma, ska slänga in dom ny-fyndade kläderna i tvättmaskinen. Sedan ska jag och Mattias till stan.

Elias behöver lite nytt till dagis. Bland annat regnställ och stövlar. Så det ska vi kika efter. Ja herregud, nästa vecka är det slut på lillemans sommarlov... Men det blir nog både skönt och behövligt med lite rutiner i vardagen. För oss alla!

Sen blir det nog lite "titta-på-till-bebis" och en sväng på Maxi för att fylla kyl och frys innan vi åker hem igen.

Det blir nog en mysig eftermiddag i detta gråa väder! :-)

det lönade sig verkligen...

Idag vaknade jag upp med lite lätt träningsvärk i stjärten. Jo, jag fick ju för mig att ta en cykeltur igårkväll... Det slutade med att jag cyklade enda till Hög och tillbaka. Väldigt härligt, men förjäkla jobbigt. Jag blev helt slut. Men jag går ju faktiskt in i vecka 24 av graviditeten imorgon, så det börjar kännas att jag inte är ensam om min kropp längre! Nu är vi två som delar på energin.

Förmiddagen ägnades åt städning. Efter en vecka med fint väder var det verkligen behövligt. Det fanns spår av dagarna på stranden enda upp i sängen...

Dammsög, hängde ut sängkläderna, städade badrummet, torkade av köksskåp & dörrar, hängde en tvätt, dammade, torkade golven och bäddade rent i sängarna. Rent, fint och fräscht här hemma igen. Gissa om jag var svettig och trött när jag var klar?! Men allt slit lönade sig verkligen...

Mitt på dagen åkte jag till stan med Emilia. Lunchdejt med thaibuffé, kaffe och glass. Mmm! Proppmätta var nog bara förnamnet. Sedan svängde vi in på en loppis, och tur var väl det... Våra köksstolar har varit på väg att braka sönder ett bra tag nu, och på loppisen hittade jag fyra stolar som bara skrek "köp oss"! Det gjorde jag. Svarta fina stolar för 240 kronor tillsammans!

Vid 3-tiden var det dags för riktigt vardagslyx. Mary Kay-mys hemma hos Karin. Vi fick göra rent ansiktet, peela, smörja, bada fotbad, raka benen, skrubba, fila, borsta, smörja, dricka kaffe, prata skit och titta på/prova smink. Sedan fick vi med oss en liten påse med fotvårdsgrejerna och åkte hem med sköna babylena fötter i fina bomullsstrumpor. LOVELY!

Nu är jag hemma och donar på bara. Har torkat av alla nya stolarna och slängt in ytterligare en maskin med tvätt. En maskin med plädar, filtar och soffkuddar. Eller ja, fodralen till dom. Sånt som jag lätt glömmer om och om igen...

Mattias åkte precis och spelade golf. Så jag ska nog göra mig lite kvällsfika och titta på teve tills han kommer hem. Då blir det film-mys!

snart middag på norrvägen...

en helt oplanerad söndag...

Imorse vaknade vi upp helt utan planer för dagen. Det är verkligen skönt ibland, avstressande...

Vi dukade ut frukost på framsidan och funderade på vad vi skulle göra resten av dagen. När vi hade ätit klart konstaterade vi allihop att VI MÅSTE BADA! Termometern visade 30 grader och vi höll verkligen på att flyta bort. In och packa badkläder!

Vi åkte till närmsta strand, som bara ligger 1 kilometer härifrån ungefär. Det är en herrans massa år sedan jag badade där på Kaked sist. Har trott att hela stranden "kollapsat" och att ingen längre sköter om den. Men till min stora glädje hade dom rustat upp allting. Nya omklädningsrum, fin sand, fräscha bryggor och inte alls igenväxt. Toppen!

Vi var i vattnet hur länge som helst, till och med badkrukan Mattias! Svalkande och skönt. Elias njöt verkligen... Han har lärt sig simma med flytring och armpuffar nu, så han tycker att det är riktigt roligt att ligga i vattnet. Han var till och med ute på det djupaste!

Till en början var vi ensamma där. Sedan kom en massa barn som Elias lekte med i vattnet. Lycka!

Efter 2,5 timme på stranden med massor av bad, sol, lek, vattenmelon och bus - var det dags att åka hem. Vi förväntade oss grin och protester, men lilleman var riktigt trött så han var nog rätt nöjd att få åka hem ändå.

Klockan var mellan 13 och 14 ungefär, så det var alldeles lagomt att äta lunch. Tacksam över att gårdagens middag fanns kvar! Vi åt maten ute i skuggan, lilleman var hungrig efter allt bus, sedan var det två trötta killar som stupade i säng. En välbehövlig powernap!

Själv packade jag upp badväskan, diskade & stökade undan i köket, bytte om till en sval klänning och har nu lagt mig på soffan ute i skuggan. Det fläktar ljuvligt nu!

Tror jag tänker ligga här och slumra tills grabbarna vaknar. Jag behöver inte dona med någon mat, för vi hade turen att få en inbjudan till middag på Norrvägen vid 16-tiden. Lyx! Sedan får vi kramas hejdå med Elias som åker till sin mamma... Ännu en vecka har rusat iväg. Men vi har hunnit med massor av roliga och somriga saker även denna vecka :-)

ja, det är värt massor...

Älskar dessa lugna kvällar... Allt flyter på och känns bara mysigt, inget gnäll och ingen 2,5 åring som får för sig att leka tvärtom-leken. En sådan kväll har vi haft här hemma på Frejavägen ikväll.

Killarna lekte på Elias rum längen. Jag fick då i lugn och ro dona på både ute och inne. Vattna blommor, ta reda på lite tvätt och plocka ihop.

Sedan var det dags för grabbarna att leka doktor. En medgörlig Elias, phew... Vi började med det redan igår, och fortsätter i några dagar. Vi köpte nämligen Revaxör till lilleman för att se om det kanske finns någon vaxpropp i små-öronen. Vi hör ordet "VA?" ungefär 100 gånger om dagen. Ofta så hör han ändå vad vi sagt (om man ifrågasätter), så det kanske bara är en "ovana" han har. Men vi kan ju alltid prova vaxlösande. Om inte annat så får han rena och fina öron! Det gick lika fint att spola öronen idag som igår. Duktig kille!

Sedan hoppade jag och Elias in i duschen. Mattias kom efter! Svettiga och lortiga efter denna extremt varma och klibbiga dag. Men efter en dusch, hårtvätt, insmörjning och klippa naglarna så är vi rena och fina igen. Utan minsta protest från Elias. Ja, sånna kvällar gillar vi. När familjen är sams hela kvällen och vi slipper slösa energi på att tjafsa. Dessa kvällar är värt massor!

Nu lider dock denna sköna kvällen snart mot sitt slut. Eller ja, vi har tänt ljus och laddat hem en bra film. Fast vem vet, vi kanske somnar mitt i filmen också... :-)

en lördag på hagmyren...

Lördagen började lugnt. Hela förmiddagen spenderade vi i princip i sängen. Ni vet... en sån morgon när man springer tillbaka till sängen efter frukost, brottas, bygger koja med täckena och bara myser hela familjen! Väldigt skönt, ibland sådär.

Vi drog igång dagen på allvar vid 11:30 ungefär. Då först gjorde vi oss iordning, bäddade sängen, plockade ihop stöket och gjorde lunch till lilleman.

Mitt på dagen var vi redo att åka till Hagmyren! Jag, Mattias, Elias, Niklas och mamma.

Jag är inte hästintresserad, och det var hundra år sedan jag var på trav... Men nu när vi har Elias som tycker om att titta på djur - passade vi på att åka på trav när det var V75 här i Hudik. En riktigt folkfest! Drygt 7000 personer tror jag vi var.

En filt, fika, lekpark, härligt väder och två lyckliga killar som spelade på hästar. En mycket lyckad dag, trots att vi inte spelade hem storkovan! Elias somnade i sin vagn efter ett tag, så vi vuxna kunde slappna av och sitta stilla, hehe. Vi hörde åsksmällar runt omkring oss, men vi klarade oss precis! Inget regn tack och lov. Elias var nöjd med dagen han också. Hästarna sprang fort tyckte han!

På vägen hem blev jag sådär konstigt låg som jag har en tendens att bli nu när jag är gravid... Varm, trött och hungrig på samma gång. Inte bra! Då är det nära till tårarna, haha. Hade jag fått bestämma hade det blivit hämt-mat till middag idag OCKSÅ. Men det gick minsann inte herrn med på. Just då hade jag kunnat slå ihjäl honom. Men såhär i efterhand är jag glad att han stod på sig.

Vi slängde ihop en baconsås med sparris och pasta istället. Det gick på 15 minuter. Vips så hade vi en nyttigare middag än pizza, plus att vi fick över massor till lunch imorgon. Skönt!

Nu har vi gjort lite nytta medan Elias har lekt på sitt rum. Jag diskade undan och plockade lite medan Mattias betalade räkningarna.

Mer än så blir det nog inte. Vi vuxna är riktigt trötta... Det blir nog lek med Elias tills han somnar. Sedan sjunker vi ner i soffan framför en film :-)

en skön fredagsmorgon...

Fredagsmorgonen var verkligen ljuvlig. Jag vaknade av mig själv kl. 06:45 och kunde verkligen inte somna om. När hände det senast?! Smög mig upp och stängde in två snarkande grabbar i sovrummet.

Slängde in en maskin tvätt och snörade på mig skorna för en promenad. Trots att det var tidigt så var det väldigt soligt och varmt ute. Det blev 40 minuters skön Bungy-promenad. Allt var stilla och lugnt, mötte bara nyvakna gubbar och tanter som var påväg till sina postlådor för att hämta tidningen. Så mysigt!

När jag kom hem kokade jag kaffe och satte mig ute i skuggan. Härligt...

Hängde även tvätten ute, gjorde en pastasallad för dagens äventyr, packade handdukar, gjorde mig klar och dukade ut frukost på framsidan. Lagom tills dess behagade pojkarna att vakna! Tröttisar... Hihi. En mysig frukost ute i sommarvärmen!

Sedan tog vi en promenad till Ica, hela familjen. Handlade lite smått och promenerade hem igen. Dags att göra något av dagen!

Vi åkte upp till Norrvägen först. Plask i poolen, lek och chill i solen. Sedan promenerade vi till min farmor och farfar. Elias plockade massor av hallon! Sedan fikade vi innan vi skulle till nästa destination.

Mot dellen! Vi åkte till Niklas stuga för att bada, äta pastasallad och leka. Emilia följde också med - till Elias stora glädje!

Men vi åkte mot regn och åska tyvärr... Fast där vi var klarade vi oss precis. Runt omkring oss regnade och mullrade det. Vi passade då på att äta. Sedan drog ovädret vidare och vi badade! Riktigt svalkande och skönt efter en varm dag som denna. Elias förvandlades till ett baddjur. Oj vad han badade! Vi var där i cirka tre timmar. Så gissa om en slutkörd kille somnade i bilen hem.

Väl hemma packades allt upp. Mattias åkte till sitt jobb för att hämta en grej och Elias ville titta på film. Så medan passade jag på att ta in tvätten och diska undan ett diskberg.

Nu är det Fredagsmys som gäller. Mattias kommer snart hem med pizza, mmm... Sedan ska vi titta på film och ha det bra bara :-)

Imorgon väntar nya äventyr - trav på Hagmyren!

elias träffade sina kusiner...

Morgonen började med kaos... Jag och Elias var ensamma hemma ett tag efter frukosten. En trotsig 2,5 åring tillsammans med mina gravidhormoner är ingen bra kombination. Gnäll, grin och tjafs om precis allting. När han sedan sprang ut mot vägen utan att lyssna brast det för mig. Skrek, sprang efter och fick tag i ungen, sedan började vi storgrina båda två. Mattias kom precis hem och fick reda upp allt, haha. Det måste ha sett roligt ut, men det var det inte just då kan jag lova! Sedan sa vi förlåt, kramades och Elias lovade att sluta med sin "nya" fula grej - att springa ifrån oss. Vi lämnade morgonen bakom oss och började om...

Denna soliga Torsdag har vi spenderat i Bobygda. Mattias syster med familj från Dalarna är där med husvagnen i några dagar. Så vi hade bokat in en dag så Elias skulle få leka med sina kusiner Rasmus och Frida!

Dom är 10 och 8 år, så dom ville vara "vuxen" och ta hand om Elias. Dom är vanligtvis vilda som djur, men med lillkusinen var dom lugna. Så gulligt... Elias däremot blev himla tuff helt plötsligt och skulle göra allt som sina häftiga kusiner gjorde, hihi.

Vi badade i lilla poolen, lekte, plockade bär, åt lunch och hade det härligt på hemmaplan under förmiddagen. På eftermiddagen tog jag och Mattias med oss alla barnen och åkte till en badstrand. Lyckliga ungar bak i bilen!

På stranden var det härligt. Skönt i vattnet och barn som mådde bra, då är livet bra härligt.

På kvällen blev det grillfest med en massa människor i Bobygda. Tror vi var 15 stycken som åt där hos Mattias föräldrar. Väldigt gott och trevligt. Barnen lekte för fullt. Ut och in! Fast Elias och en jämnårig tjej som hette Ebba fick inte riktig vara med tyckte dom stora barnen, men dom följde glatt efter ändå, haha. Vädret var underbart, och vi vuxna kunde sitta och bara slappna av!

Vid halvnio ungefär packade vi ihop våra grejer och tackade för oss. En underbar dag!

Väl hemma packades allt upp och sedan hoppade vi ner i plurret. Jag duschade med Elias, sedan fick han bada ett tag när jag var klar. Rena och fina efter en svettig dag!

Nu är det lite sent kvällsmys med tända ljus och avkoppling. Vi är helt slut eftdr en dag med vilda ungar! Så tystnaden är ljuvlig just nu... Snart blir det hopp i säng och ladda inför morgondagen. Tror visst att det blir bad då också. Ah... sommar :-)

ännu ett fint gratis-paket...

Ett fint gratispaket från Goboken trillade ner i postlådan idag. Tack för fina saker! Boken om dig, vaggvisor i en fin bok, vaggvisor på cd, ett tyghjärta och en gosig snuttis. Hoppas lillebror eller lillasyster också blir nöjd :-)

stora magen i vecka 23...

från botten till toppen...

Onsdagen har bjudit på underbart väder! Vi hade en lugn morgon här hemma till att börja med. Kaffe, god frukost, påklädning... Sedan gick det bara utför. En gnällig Elias. En trött Mattias. Och en Sara med noll humör. Bryt ihop och kom igen!

Vi åt lunch och åkte upp till Norrvägen. Fyllde poolen, plaskade, solade, lekte och hade det gött. Sakta men säkert steg våra humör!

På tidiga eftermiddagen tog grabbarna en tupplur nere i mammas svala källare. Skönt. Jag och mamma tog en kopp kaffe, tittade på bebiskort på mig och solade. Blir våran bebis likt mig som liten, så får vi en mini-apa med mycket mörkt hår. Hihi.

När klockan var runt 16-tiden tog vi bussen till stan. Elias, mamma och jag. Mattias hade golfmatch! Lilleman tyckte verkligen att det var en häftig upplevelse! Han har aldrig åkt buss vad jag vet. Så det var därför vi åkte, hade ju kunnat ta bilen, men detta var mer uppskattat. "Fina stolar i bussen" var bland annat en sak som en lyrisk Elias sa. Goplupp!

När vi kom fram till stan åt vi hamburgare på Möljen. Mmm! Sedan strosade vi vidare mot hamnen. Köpte glass och tittade på båtar. Vi kände oss som turister, haha. Vi gick en bra bit längs med vattnet. Ut på bryggor, små stränder, kasta stenar, bada fötterna, spana efter båtar i havet och bara njuta i solen. Det var så underbart härligt... Elias såg verkligen ut att mysa!

Vi var i stan ungefär i tre timmar. Och promenaden vi gick blev nog en halv mil till slut. Så det var skönt att sätta sig på bussen och åka hemåt igen. Tusen tack till min kära mamma för en superbra idé och för allt du bjöd oss på! En fantastiskt härlig kväll i det fina vädret.

Nu är det kväller och vi tittar såklart på fotbollen. Heja heja våra svenska damer! Mer än så blir det inte ikväll, jag är fruktansvärt trött efter denna fina dag.

Vi laddar om inför morgondagen. Det blir ett besök hos Elias farmor och farfar. Hans faster och vilda kusiner är också där. Så det blir nog en rolig dag med mycket ståhej :-)

bilder från tivoliområdet...

en bra dag nere i furuvik...

Vi hade som mål att lämna hemmet före 9 imorse, och det klarade vi med hela fem minuters marginal. Mot Furuvik!

Vädret var sådär där nere... Det blåste höstiga vindar och solen var på rymmen, så vi fick ganska snart byta ut Elias kortbyxor till ett par långa. Men vi klarade oss från regn hela dagen, och det är vi tacksamma för!

Populärast idag var kamelerna. Elias har pratat om kameler i några dagar och idag fick han äntligen se dem! Fast nog var han lite rädd alltid, hihi.

Aporna, spindlarna, ormarna, getterna och fiskarna var också roliga! Fast bara dom små getterna, inte dom stora. Nej uscha, tyckte lilleman! Grabbarna åkte även "flodfärden" tillsammans. Efter att vi kikat oss mätta på alla djuren var det dags att mätta våra magar också... En picknickfilt, makaronsallad, mackor, kakor och festis! Ett välbehövligt lunchbreak.

När vi var mätta och glada gick vi in på tivoliområdet. Vi bestämde tre karuseller som Elias fick åka. Först blev det bilarna, lilla berg-och-dalbanan och till sist den klassiska barnkarusellen med hästar som åker runt. Han hade säkert velat åka fler, men nu hade vi bestämt tre stycken, och han tjatade faktiskt inte om att åka fler heller. Vi tog en fika efter åkandet, sen vann Mattias ett gosedjur som en viss liten kille blev överlycklig för!

Vips så hade nästan 5 timmar bara flugit iväg! Vi bäddade ner en trött Elias i vagnen och strosade runt och kikade. Efter bara ett litet tag sussade han sött. Då njöt vi vuxna av lugnet den sista halvtimmen! Vi köpte glass, satt på en bänk, kikade runt bara och avslutade med kaffe på ett litet mysigt fik. Mys!

Efter en rolig heldag på Furuvik var det ändå skönt att komma hem. Mattias hade en golf-dejt med Niklas, så jag och lilleman skulle försöka göra det bästa möjliga av kvällen. En trött Sara och en pigg Elias...

Medan jag packade upp och slängde in en tvätt fick han leka själv ett tag. Jag trodde jag skulle dö av trötthet, men så hoppade vi ner i badet tillsammans och då blev jag faktiskt piggare. Lekte länge i vattnet, tvättade håret, klev upp, lät Elias bada vidare, blåste håret, hängde tvätt och gjorde mig natteklar. Sedan fick även lilleman komma upp och göra sig redo för natten.

Innan han somnade hann vi mysa i soffan, vattna uteblommorna och läsa x antal böcker. Ja, det blev en sen kväll för Elias. Men då kan vi alltid hoppas på sovmorgon imorgon, hehe!

Det blir hopp i säng för oss vuxna också. Det känns i både kropp och knopp att vi varit på Furuvik. Jag är i vecka 23 i graviditeten nu, och kan ibland känna mig trött i ben/rygg om jag går mycket. Men idag kändes det hyfsat ändå faktiskt. Hoppas att en massa timmars sömn suddar ut eventuella känningar imorgon!!!

Fler bilder kommer :-)

en fin kväll ute till sjöss...

När eftermiddagens bestyr var gjorda (mat, disk, ta reda på tvätt osv...) packade vi in oss i bilen och åkte ner till båten.

Oj vilken fantastisk kväll vi bjöds på! Solen strålade från en klarblå himmel och det blev alldeles vindstilla efter ett tag. LOVELY! Det var en nöjd liten kille som hjälpte pappa att styra båten. Den här gången var han inte det minsta rädd.

Vi stannade på ett ställe och metade från båten. Elias hade väl inte direkt tålamod att låta flötet vara i vattnet längre än några sekunder åt gången... Men han lyckades faktiskt få en liten abborre som han "drog upp" själv. Vi skrek att det nappade och då drog han upp spöet så Mattias fick tag i firren. Elias blev lite rädd när fiske kom upp, haha. Det var precis när jag filmade med kameran, så nu har vi på film när Elias får sin första fisk! Både far och son var stolta, hihi.

Efter någon timme på sjön - med mete, fika och ren avkoppling - var vi nöjda och styrde hemåt.

Här hemma brakade helvetet lös för Elias. Eller det började i båten hem redan... Han slog "dövörat" till, bara trotsade, skrek när vi bestämde, sparkades, slogs, försökte smita och grinade för minsta lilla motgång. Det var längesedan jag såg honom så hysterisk... Om jag ens varit med om det. Vet inte vad som flög i honom?! Hur som helst så somnade han utmattad i sin säng efter ett tag. Det är inte lätt att vara stor och liten på samma gång... Gohjärtat.

Nu är det kväller och dags att sova. Har tagit en dusch och förberett inför morgondagen. Har gjort en riktig go-sallad som vi ska ta med. Skönt att slippa styra med det imorgonbitti samtidigt som allt annat ska fixas. Hoppas vi får fint väder, och att det lilla monstret vi hade här hemma ikväll har förvandlat sig till vanliga Elias igen! :-)

hälsat på "farliga" djur...

Måndagen började med att en lycklig Elias satt och hoppade i sängen. Älskade unge, vilket underbart morgonhumör du har! Tänk om en annan kunde ha hälften åtminstone...

Han ville prata med bebisen. "Hallååå! Vaaaken?" ropade han och knackade på min mage. Han kallar bebisen för olika namn, imorse var det Pelle och Olle. Men oftast är det Olivia har jag märkt. Emil har han också pratat om. Han har väl hört oss prata om vad bebisen ska heta... Men jag undrar jag, om vi någonsin kommer komma överens om ETT tilltalsnam?! Mattias vill ha ett "vanligt enkelt" namn. Elias säger bara "Livaaa" (Olivia) och jag tycker att gamla och lite mer ovanliga namn är så fina. Tre lika starka viljor, vi får se vad resultatet blir!

Efter frukost och morgonbestyr åkte vi till en lantgård här i Forsa. Med oss hade vi min mamma och min farmor & farfar. Mattias skulle slutföra ett jobb idag, så han åkte imorse.

Mysigt ställe! Man fick gå runt och kolla på olika djur, leka med olika leksaker, en lekstuga, gamla hälsingegårdar, ett café och en handelsbod. Nånting för alla åldrar! Elias var dock rädd för alla djuren UTOM den lilla söta kaninen... Grisarna, kossorna, tuppen och fåren var inte snälla, sa han. Goplupp! Sedan fikade vi, lät Elias leka av sig ordentligt i den gulliga lekstugan och därefter tackade vi för oss.

Svängde in på Dakapo på vägen hem. Eller ja, det blev ju en omväg hem, men ändå. Fyndade en liten skötväska för 20 kronor så det var helt klart värt det! En svart, fräsch och behändig skötväska som blir enkel att ta med överallt, och dessutom passade perfekt att hänga på vår vagn. Kikade på affärn härom dagen, men mellan 500-800 kronor lägger jag inte ut på en väska...

Väl hemma hade jag en trött och hungrig kille. Tänk snabbt! Det fick bli makaroner och köttbullar ute i skuggan. Elias åt lika mycket som mig, snacka om hungrig!

Sedan bäddade vi i vagnen och tog fram nappen. Elias gillar verkligen att sova i den här nya vagnen, det trodde vi aldrig... Först tog vi en promenad till Röda korset. Man får fylla en hel kassa med kläder för 20 kronor där nu. Värt en titt. Bamsetröja, två par shorts och två par jeans i "nästa storlek" till Elias. Dessutom två tunikor till mig. Allt för ynka tjugolappen! Vi har börjat fylla upp lillemans höstgarderob litegranna och nya byxor behövs. I går fyndade vi även ett par chinosbyxor och en långärmad tröja på Maxi, där dom hade halva reapriset. Då passar man på! Ju billigare desto bättre, hehe.

När vi hade fyndat klart på RK somnade Elias på några minuter, trött kille! Han sova hela promenaden och nu ligger han här i skuggen och sover vidare. Själv har jag precis kokat kaffe! Lite ny energi till mig också...

Vad som händer ikväll vet jag inte. Mattias pratade om en sväng med båten. Annars är det en del som ska förberedas, vi åker nämligen till Furuvik imorgon och tänkte ha med oss picknick! Hoppas vi har vädergudarna med oss... Men nu vaknar lilleman snart, så jag ska dricka upp mitt kaffe i lugn och ro innan det blir full fart igen :-)

ladda om för ny vecka...

Denna blåsiga söndag började med en sovmorgon. Det börjar bli en vana! Men känner jag mig själv rätt så kommer jag snart att tröttna på dessa lata sovmornar och få en släng av ångest av att sova bort så många timmar... Lagom till hösten hoppas jag att det inträffar. För då är alla rutiner välkomna igen!

Vi startade med frukost, kaffe och teve. Mitt på dagen åkte Mattias och spelade golf, själv gjorde jag ett ryck här hemma.

Hängde ut nytvättade kläder i blåsten (lika effektivt som en torktumlare nästan), tog ett varv med dammsugaren, ett varv med dammtrasan och sedan städade jag badrummet. Ingen storstädning kanske, men det är rent och fint här nu iallafall...

Efter det lilla städrycket belönade jag mig själv genom att ligga raklång på soffan och äntligen läsa ut min bok. Riktigt skönt. Jag var helt själv hemma, skön tystnad, jag kokade kaffe, var helt inne i boken och bara myste i säkert 2-3 timmar! Nu är jag dock ledsen över att jag läst den sista boken i Fjällbacka-serien. Vill ju läsa mer. Hoppas verkligen hon skriver fler böcker!

Till middag blev det Mattias nyrökta fisk, potatis, sås och grönsaker. God och nyttig söndagsmat.

Till kvällen hämtade vi Elias! Han hade massor att berätta för oss på vägen hem i bilen. Han var till exempel väldigt fascinerad av att hans lillasyster Ida hade fått vatten på huvudet (när hon döptes) i helgen! Herregud vad tokigt. Hihi, goding.

Vi gjorde ett stopp på Maxi för att veckohandla. Där blev vi länge, råkade åka på avstämning också - typiskt när man handlar massor! Tack och lov stämde allting...

Vi stannade även på Norrvägen och sa hej till mina föräldrar. Jag försökte väcka bebisen i magen så att dom kunde få känna på sparkarna. Dom känns så tydligt nu! Men det var en trött liten pelle som fortsatte att sova... Vi stannade inte allt för länge, utan fortsatte hemåt för att packa upp varor och göra oss natteklara.

Jag och Elias tog en dusch tillsammans, sedan lekte han med sin radiostyrda bil som Mattias köpte i veckan. Populär!!

Nu är det kväller och det vankas filmmys för oss vuxna. Tända ljus och lite god frukt. Bra avslut på denna vecka! Nu laddar vi om och hoppas att den kommande veckan också blir bra :-)

utnyttjar detta till max...

Vilken otroligt lat lördag jag har haft... Helt enligt min plan, hehe. Jag unnar mig sovmorgon var och varannan dag nu! Men det gäller att passa på. Snart börjar kanske en tid med tidiga mornar och sömnlösa nätter, tillsammans med vår lilla bebis. Därför utnyttjar jag tillfällena att vila upp mig till max!

Efter min sovmorgon och frukost följde jag med mamma till stan en sväng. Jag hade inga speciella ärenden, kikade mest bara runt.

Eftermiddagen spenderade jag hos farmor och farfar. Gjorde släktträd från båda deras föräldrar, drack kaffe och åt mig mätt på sommarbär. Smultron, rödvinbär, svartvinbär och äntligen HALLON. Elias kommer bli lycklig när han ser deras enorma hallonbuske som börjar bli riktigt röd nu!

Jag upptäckte att jag har en hel del nära släktingar (som jag dessvärre aldrig träffat) som finns lite här och var. Från Ljusdal, till Stockholm, Västerås och enda in i Norge. Det skulle vara så kul med släktträffar på alla sidorna! Men som sagt... Jag tror att denna släkt-hysteri beror på att jag är gravid. För under mina 23 år har jag aldrig tidigare funderat över hur mina olika släkten ser ut.

Till kvällen var vi bjudna på grillat hos mina föräldrar. Ljuvligt gott... Sedan blev det godis till efterrätt, chill på altanen och prat om bebisnamn.

Resten av denna kväll har varit lugn bara. Duschat, tvättat håret, läst, donat lite och tidigt krypit ner under täcket. Skönt med dessa dagar då man egentligen inte gör någon nytta alls!

Imorgon tar vi nya tag. Det bör städas lite här hemma. Sedan kommer även en efterlängtad Elias :-)

en liten släktforskning...

Fredag - blåsiga, kalla, höstlika dag... Vart tog sommarvärmen vägen?

Vi har spenderat våran dag i Bobygda. Mattias har donat med sitt, medan jag har umgåtts med svärmor mestadels. Vi var bland annat till en av hennes brorsor och fikade. Det är alltså även en bror till min biologiska morfar (men som aldrig "varit morfar" till mig). Dock märker jag att jag har ärvt min pedantiska sida av morfar och hans bror!

Det gjorde mig intresserad av hur Dolk-släkten egentligen ser ut. Jag är ju en del av den, men dom enda jag har vetat om (innan jag träffade Mattias) är min morfar och morbror.

Så jag gjorde ett släktträd med hjälp av Mattias mamma. Jag började med min gammelfarmor Aina (alltså Mattias mormor). Sedan kom hennes barn, barnbarn, barnbarnsbarn och även barnbarnbarnsbarn! En stor släkt visade det sig vara... Inte en chans att några respektive skulle fått plats, haha. Det var kul att se hur delar av släkten ser ut. Jag och Elias har tydligen 30 gemensamma tremänningar!!! Tokigt hur det kan vara. Hade jag aldrig träffat Mattias och listat ut att han och mamma var kusiner (som aldrig hade träffats nångång), så hade jag nog aldrig fått veta vilka mina släktingar var... Och i November så växer två små grenar av det gigantiska trädet ihop!

Efter att jag forskar klart blev vi bjudna på middag. Tacos, mmm! Sedan blev det chill på kökssoffan med rejäl paltkoma innan vi åkte hemåt.

Nu är det myskväll. Blev intresserad av att forska mer i min släkt, och började med min mormors sida. Den kunde jag nästan utantill, det är den sidan av släkten som jag umgåtts mest med. Ett betydligt mindre träd än på min morfars sida! Imorgon ska jag nog till farmor och farfar och göra ett varsitt träd av deras familjer. Vet inte varför jag intresserat mig för detta just nu?! Beror det kanske på att jag faktiskt ska föra släkten vidare nu? En ny släkting ska födas. Det kanske är därför :)

Resten av denna Fredagkväll spenderas i soffan. Har tagit en dusch, laddat upp med nektariner, tänt ljus och tagit fram braboken.

Bebisen har precis vaknat, den vänder sig fram och tillbaka hela tiden känns det som, och jag älskar hur tydligt jag kan känna hans/hennes rörelser. Men jag tror att det är en liten pojke, en lillebror <3

lite gratis är alltid gott...

Vi bjuds på grått och trist väder även idag. Men man får göra det bästa utav situationen och mysa inomhus, uträtta ärenden eller få nånting gjort i hemmet.

Vi tog en skön sovmorgon imorse. Skönt att ha Mattias hemma idag! Klev upp strax före 9 och åt frukost. Sedan tog vi med oss kaffekopparna tillbaka till sovrummet, kröp ner under täcket och drack vårt kaffe där. Så mysigt när det regnar! Därefter var vi pigga och gjorde oss redo för dagen.

Vi hade planerat att åka till stan. Köpa present till Niklas som fyller år idag, bocka av en liten lista, samt äta lunch. Lämpligt väder för en dag i stan!

Jag har tänkt länge att jag ska ta mig i kragen och hämta ut alla "gratisboxar" som man kan få när man är gravid. Men det mesta har krånglat och jag har skjutit på det länge. Fick till exempel ett mejl för någon vecka sedan om att jag måsta hämta ut Kronan Droghandelns babygåva på ett apotek i Arvika... What?! Men jag fick tack och lov hämta ut här hemma idag, med mammas medmera-kort, eftersom jag inte har något. Snällt! Hämtade även ett gratispaket från Babyproffsen och en gratis Newbie-body + 50 kronors kupong på Kappahl. Har även beställt ett gratispaket från Go'boken och ett Libero startpaket. Ja - gratis är alltid gott, hehehe!

Det känns liiiiite mer verkligt nu när vi har små nappar, blöjor, badoljor, salvor, små strumpor och en liten hög med söta bodysar som ligger i bebisen skåp. Sakta med säkert utökas samlingen!

Vi köpte även en "skötbords-bädd" idag och beställde ett skötbord av pappa som han ska bygga. Så nu har vi väl kommit igång lite med allt som ska köpas och fixas... Nästa steg är att inhandla mer kläder, köpa madrass till bebisens säng (täcke och sängkläder får bebisen ärva av sin storebror!) och köpa liggdelen till vagnen. Helst skulle jag vilja ha alla inköp och förberedelser klara, för jag måste erkänna att det "ligger över en" hela tiden. Tänker hela tiden på hur jag ska hinna fixa allt, och vet jag ens vad som behövs? Jag har åtminstone skrivit en lista nu så att man kan bocka av och lättare se vad som behövs. Det löser sig nog!

Efter att vi uträttat alla ärenden köpte vi en god salladslunch. Sen var vi nöjda och åkte hemåt.

Väl hemma packades alla upp. Hade även fått svartvita kort från Fuji som jag beställde härom dagen. Så jag satte in dom i ramarna jag köpte på Ikea. Finfint... Hela familjen på en hylla! Får byta ut korten sen när bebisen har tittat ut, hihi.

Nu blir det vila ett tag känner jag. Mattias har redan kommit till ro! Jag fick tre olika mamma-tidningar i gratisboxarna som jag ska titta igenom tror jag. Sen hoppas jag på någon minuts tupplur jag också. Man blir trött av detta väder!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Vi får se helt enkelt. Skulle vilja träna av något slag! Men först vila en stund och känna på bebisens träningspass som verkar pågå just nu :-)

ganska tillfredsställande...

Onsdagen har visat sig från sin gråa sida idag... Men det har jag utnyttjat på bästa sätt genom att organisera i stökiga skåp, slänga en massa skit och skänka bort två stora kassa till röda korset. Allt i från köksskåp till linneskåp har fått sig en genomkörare! Ah, vilken skön känsla. Det är så tillfredsställande att göra sig av med "strunt" och sedan reda upp "olika kaos" i hemmet, ellerhur?

Det blev även en sväng till stan med mamma. Hade två stora kassar med pant, och behövde fylla på kylskåpet lite.

Annars har jag använt denna gråa dag till att bara mysa. En filt i soffan, slumra till, fixa lite fika och bara tomglo på teven. Sånt som kan vara skönt ibland. Jag gillar det inte egentligen, för när jag ligger och gör "ingenting" snurrar det en massa saker i mitt huvud som jag borde göra istället... Så det blir bara en plåga att slappa i soffan. Idag var det dock skönt att göra just ingenting, för nu är det ju redan ordning och reda i skåp, lådor och garderober!

Just nu håller jag på med middagen, karln har varit och jobbat även idag (trots att han har semester!) men kommer snart hem. Sen ska det hinnas med att ta reda på ren tvätt, motion av något slag, hårtvätt och lite annat plock innan dagen kan avslutas.

Jag kan inte direkt påstå att dagen har varit rolig. Men sånahär gråa dagar behövs ibland för att sedan kunna uppskatta roliga och soliga dagar :-)

en mycket lugn tisdag...

En lugn och skön dag är precis vad jag har haft. Jag har sovit som en prinsessa inatt, och var riktigt utvilad när jag vaknade imorse. I både kropp och knopp! Gårdagens värk i bäckenet var som bortblåst och det tackar jag för...

Efter frukost och morgonbestyr följde jag med mamma till stan. Vi kikade lite, handlade och tog en fika på Dackås.

Mitt på dagen åkte vi hemåt, följde med mamma hem och la mig ute i en solstol med min bok. Härligt och avslappnande. Det blåste rätt mycket så jag var tvungen att linda in mig i en filt ett tag, annars var det skönt.

Efter ett tag gick jag in och körde ett pass på crosstrainer'n. Jag körde i 20 minuter och blev sådär skönt trött efteråt. Det kändes att den träningsformen är bra mycket snällare mot kroppen än en joggingtur. Det blir liksom inga "tvära duns" på en crosstrainer. Man står ju och "cyklar" runt med benen, och det kändes inte det minsta obehagligt för mage eller rygg. Tvärtom - det kändes riktigt bra för en gravidkropp! Mjuka rörelser som ändå ger ett skönt flås. Ska verkligen försöka göra detta till en vana.

När jag hade tränat klart tog jag en dusch och smörjde in kroppen. Sedan la jag mig ute i solstolen igen. Då gillade jag verkligen att det blåste! Så skönt mot en varm kropp. Låg och njöt där bra länge. Varvade läsning med att prata bebisnamn med mamma. Klurigt är vad det är, hihi.

Runt 17-tiden kom Mattias och hämtade mig, han hade jobbat hos en han känner. Vi åkte hem och lagade middag tillsammans. Entrecote och klyftpotatis på en tisdag... Lyxigt! Men riktigt gott vart det.

Efter maten tog jag reda på disken, hängde tvätt och vattnade alla blommor ute. Lite nytta idag åtminstone...

Nu är det soffhäng framför teven. Det blir fotboll och en skräckfilm ikväll. Ett lugnt avslut på denna dag med andra ord. Hoppas att jag inte vaknar upp med värk i bäckenet imorgon pga träningen.

Magen växer fasligt fort. Hjälp! Undra hur stor jag kommer att bli egentligen? Men vem vet, rätt som det är kanske magen stannar i växten och man blir orolig för det istället... Äsch. Ska vara lycklig över alla sparkar och dunsar jag känner nu. Otroligt att våran bebis faktiskt ligger där inne, i min mage. En helt ny människa håller på att "tillverkas" och utvecklas inuti mig. Det är knappt så jag förstår... Helt överväldigande! Och då är väl bristbingar, extra kilon, pigmentfläckar, hängtuttar, stygn i puppan -eller vad man nu råkar ut för- det minsta man bryr sig om. Kroppen är så häftig som klarar av allt detta! Längtar efter dig lilla bebis! <3

jo jag fick betala dyrt...

Imorse ringde klockan 07:00 och jag skuttade upp för att koka kaffe. Eller skuttade... Jag åmade mig upp som en gammal tant. Jag kunde direkt konstatera att det INTE blir mer joggning under denna graviditet. Hela bäckenet värker och ryggen är tröttare än tröttast. Så ja, jag fick betala dyrt för den lilla springturen! Får vila upp mig nu och testa cykling eller crosstrainern, det borde vara mildare för bäckenet och ryggen?

Efter att jag gjort mig klar och druckit två koppar kaffe tog jag en promenad upp till mamma. Sedan åkte vi mot Sundsvall.

En heldag på Ikea och Birsta! Jag gjorde inga större köp, det blev mest smått som fick följa med hem. En blandning mellan nödvändigt och roligt... Vi åt även god lunch och hade det trevligt. Men visst blir man trött efter en hel shoppingdag? Speciellt som gravid, haha. Tack mamma för en fin dag!

När jag kom hem packade jag upp och donade. Kul kul. Mattias hade åkt och spelat golf. Men innan dess hade han varit å handlat och köpt en fin orkidé som stod i köket och väntade på mig. Älskling!!

Sedan kom han hem med tre hyrfilmer och lite götta. Så gissa hur denna Måndagkväll kommer att se ut?! Japp, en kväll i soffan. Och det känns som att jag behöver det. Vila upp mig! Ben, fötter, rygg, mage och allt annat i mig känns sop-slut... Har tagit en dusch nu och parkerat i soffan för resten av kvällen, det gör nog susen :-)

jag hoppas jag har tur...

Söndagen har blivit kväll. Vi hade en mysig eftermiddag i Borgarparken! Vi köpte med oss mat från donken, hade picknick i gräset och lät Elias leka av sig ordentligt i lekparken. Lycka! Sedan mötte vi upp hans mamma och sa hejdå. Ses om en vecka!

Nu ikväll har jag utmanat ödet, skulle man kunna säga. Jag lät bebisen känna på 20 minuters joggning. Jag har inte joggat på fyra månader ungefär, och vet att man ska vara lite försiktig med det under graviditeten. Men jag måsta bara prova... I början kändes det lite konstig. Det gjorde inte ont, men det var en annan känsla att springa med en bebis i magen! Tänkte att jag skulle prova i 5 minuter för att känna hur det kändes. Det slutade med att jag joggade hela vägen hem, i hela 20 minuter.

Det kändes jättebra hela tiden, och jag orkade mer än vad jag någonsin kunnat ana... Men frågan är om jag får sota för det imorgon?! Det är inte farligt för bebis att mamman joggar, men för mamman själv kan det bli konsekvenser. Det gäller främst höfterna och bäckenet. Men än så länge har jag aldrig känt någon smärta under graviditeten. Visst blir jag trött i ryggen och magen om jag härjar för mycket. Men ont har jag inte haft än. Hoppas jag har tur och slipper...

Jag vill försöka komma igång och träna lite lätt som jag så heligt lovade mig själv att göra när jag fick veta att jag skulle bli mamma. Det löftet sköt jag långt bak i huvudet och glömde bort, tydligen. Men idag ställde jag mig på vågen och såg att jag redan gått upp hälften av dom kilon som är "min önskegräns" under graviditeten. Ooops! Jag är i och för sig mer än halvvägs, men ändå. Jag vet ju att några av dessa kilon på kroppen är onödiga "godiskilon" som inte alls är nödvändiga för bebisen. Nu säger jag inte att jag ska banta... Men lite träning och motion skulle bara vara bra, och kan förhoppningsvis leda till en sund viktuppgång för mamma och bebis. Mer promenader! Och kanske mer jogg, beroende på hur kroppen svarar imorgon.

Annars mår jag bara bra! Lite trött om kvällarna bara men det står jag med glädje ut med. Bebisens rörelser känns nu väldigt tydligt. Så tydligt att Mattias kan känna buffandet om han håller handen på magen. Så himla mysigt! Ibland känner jag det som "sparkar", men det är oftast små dunsar och buffar som jag känner. En och annan kullerbytta kanske, hihi.

Jag går in i vecka 22 nu i början av denna vecka, så det går framåt. Ska gå och lägga mig nu och känna efter om min lilla pojke eller flicka vill boxas lite med sin mamma. Hoppas! Imorgon väntar en mysig dag i Sundsvall på Birsta/Ikea, så lite sömn skulle nog inte skada :-)

en bra start på söndagen...

Denna söndag fick en väldigt bra start. Vi började med en lång sovmorgon, mys i sängen och gofrukost. Sedan satte dagen igång på allvar!

Jag skickade ut killarna så jag kunde städa i lugn och ro. Lycka! Men dom var nog minst lika glada som jag över att slippa vara med, hehe. Dom var ute i två timmar ungefär. En tur med motorcykeln till lekparken! Medans hann jag med massor...

Plocka ihop, damma, dammsuga, torka golven, byta sängkläder, städa badrummet och rensa avlopp. Veckans fina väder har satt sina spår här hemma, sandstranden har följt med enda upp i sängen... Hmm. Men jag avskyr ju att städa dom dagar vi bjuds på underbart väder, och samtidigt som jag städvägrar dras det in högar med grus och skit. Så är det bara, när det är sommar. Men nu är det rent och fint här igen! Ett tag.

När jag hade städat klart dukade jag ut plättar och sylt till killarna som precis kommit hem.

Sedan tog jag och Elias en promenad med vagnen. Han ville ha napp och snuttis, så jag ställde vagnen i fullt liggläge och tog ut en mysig kudde. Trodde inte han skulle vilja ligga särskilt länge (minns inte sist han sov i vagn...) men jo då, han låg ner under hela promenaden. Och innan vi kom hem hade han till och med somnat. WOW!

Så nu sitter vi ute i skuggan. Jag och Mattias med en varsin kopp kaffe, och Elias sovandes i vagnen. Energi till oss allihopa, på olika sätt. Härligt...

Sen ska vi nog åka till stan. Leka i någon lekpark, äta middag ute och ha det roligt "dom sista timmarna". Elias ska ju till sin mamma sedan. Men vilken härlig vecka vi har haft. Vädret har visat sig från sin bästa sida och vi har hittat på massor av roliga saker! En mycket bra vecka lider mot sitt slut...

på stranden idag igen...

Imorse när vi klev upp var det riktigt varmt och skönt ute. Då är jag extra tacksam över att vi bor i en marklägenhet med egen gräsplätt. Lite frihetskänsla iallafall... Vi öppnade upp dörren, gick ut halvnakna och dukade fram frukosten utomhus. LOVELY!

Det var svettigt redan vid frukostbordet, så vi gav oss av till stranden idag igen! Stora picknick-väskan var med, likaså det nya flytdjuret.

Vi mötte upp mina föräldrar på stranden. Dom hade Minnah med sig, så vi hade valt en lite avsides och hundvänlig strand idag. Den passade även Elias! Långgrundt och fin sandbotten.

Det var verkligen supervarmt. Så det blev många dopp i det blå. Den stora sköldpaddan var verkligen populär hos Elias. Även jag tyckte den var underbar att flyta runt på i vattnet, hihi. En härlig dag på playan igen. Bada, leka, fika (plättar med sylt!), vila, sola, bada, bada och bada.

Efter drygt 3 timmar gav vi upp. Vi var trötta allihopa, och molnen började dra in över oss. Lilleman somnade i bilen, sedan slumrade grabbarna ytterligare ett tag när vi kom hem. Jag packade upp och tog en skön dusch medans.

Vid 16-tiden hade jag bjudit in oss på middag hos mamma och pappa, hihi. Även Peter och lilla Ebbe kom dit och åt. Grillat och glass med jordgubbar till efterrätt, mmm! Sedan blev det chill på altanen och lek för småkillarna. En skön lördagkväll...

Just nu fortsätter vi kvällen här hemma. Elias har "badat av sig sommardagen" och fått godis i soffan. Jag har slängt in en tvätt och tänt ljus. Ja det är nästan mörkt här nu, det verkar som ett oväder är påväg. MYSIGT... Ska strax hänga tvätten, sedan blir det nog en fortsatt lugn kväll. Jag är trött trött trött, och längtar rätt mycket efter sängen ;-)

en skön sommarkväll...

Ikväll efter vår goda fiskmiddag, diskstök och annat plock - tog vi med oss vagnen på en promenad. Mattias skulle gå en golfrunda, så det var bara jag och lilleman på promenixen.

Vi hamnade tillslut hos min moster, trots att vi hängt med dom hela dagen var dom lika glada att se oss!

Jag fick en underbar lugn kväll i solen med lite choklad, medan Anette och Janne lekte med Elias. Vi var där i någon timme, och lilleman hade deras uppmärksamhet hela tiden. Gissa om han mådde bra?!

Det var bollekar, plocka smultron, bokläsning och gud vet vad dom pysslade med. Jag satt mest och njöt. Njöt av att bara få sitta stilla och njöt av att se Elias så lycklig! Han fick även en stor sköldpadda att ha med på stranden. Wow, tyckte han! När klockan hade tickat iväg till sena kvällen gick vi båda hemåt - nöjda och glada.

Här hemma var pappa och Peter. Jag tog reda på tvätt, vattnade blommor och tog en dusch med lilleman. Sedan var det en trött kille som stupade i säng. Gohjärta...

Mattias och Peter spelar spel nu medan jag ligger i söffa. En annan sov ju inte middag idag, så jag är dödstrött. Ska nog krypa till kojs snart och ladda batterierna till morgondagen :-)

en lovely day på stranden...

Imorse klev jag och Elias upp runt 8-tiden medan pappan fick lite sovmorgon.

Kokade kaffe, dukade fram frukost och kokade makaroner för att sedan slänga ihop en god "matig" sallad. Japp, för så fort vi såg att solen lyste när vi klev upp ur sängen bestämde jag och Elias att det skulle bli en dag på stranden. Och vad är en godare strand-lunch än korv och makaronsallad?!

Klockan 09:30 var vi redo och utpackade i bilen. Vi gjorde ett snabbt stopp på Ica för att köpa färska bullar, men sen så. Mot playan!

Vilken härlig dag vi fick. Stranden vi brukar bada på är perfekt för småbarn! Elias trivs verkligen. Och ännu roligare blev det såklart när min moster med familj kom dit. Massor av lek och bad med Anette, Janne och Tom! Det var ganska varmt i vattnet så vi var i ett par gånger och badade allihopa. Jag är i princip "uppvuxen på stranden" om somrarna. Det var alltid en väska med godaste picknicken, filtar huller om buller och hela familjen + nästan hela släkten samlad på samma ställe! Jag minns det så väl, hur underbart som helst. Och det är så roligt att "börja om" nu och ge Elias dessa dagar att ha i minnet. Dessa underbara stranddagar!

Timmarna flöt på. Bada, sola, fika, bada, luncha, leka, vila, sola, bada, busa, fika och så vidare... Vips så hade 5 timmar flugit iväg (hela dagen ju!) och vi kände oss rätt nöjda. Packa ihop och fara hemåt.

Elias somnade i bilen, och fortsatte sova när vi la honom i sängen. Dagar som dessa kräver powernaps! Mattias vilar också. Själv har jag packat upp kylbagen, hängt blöta badkläder på tork och påbörjat middagen.

Det blir fisk, pärer och sås ute i skuggan när killarna har vaknat. Ny och nyttig energi inför kvällen! Jag är sugen på en långpromenad... Annars blir det nog bara lugnt fredagsmys här hemma. Man brukar vara ganska mör och slut efter en hel dag på stranden. Men det är det tusan värt. Vi hoppas på många fler sånahär dagar i sommar :-)

världens energi-dipp...

Idag hade vi nog årets lataste morgon! Både jag och Mattias låg kvar i sängen väldigt länge och önskade sovmorgon. Men då flög fan i Elias! Han försvann in i badrummet, fyllde en vattenpistol och kom tillbaka till sovrummet och sprutade på oss. Då klev vi snabbt upp! Nöjd kille. Haha busunge...

Ja vi klev då upp och åt frukost. Sedan lämnade vi köksbordet i ett kaotiskt skick, för att krypa ner i sängen igen alla tre. Morgonmys med surfplattan!

Sedan kom verkligheten ifatt och vi var tvungen att duka undan frukosten, bädda sängen och göra oss redo för dagen.

Vi tog en promenad till Röda Korset och sedan till kiosken. Lunch i form av varmkorv! Sommar sommar... Sedan gick vi hem (Elias gick själv bredvid oss hela vägen från kiosken!) och packade en stor ikeakasse med nödvändigheter för ett vattenkrig.

Vi åkte upp till Norrvägen där det blev en fin sommardag. Först hos mina föräldrar. Vattenspridare, krig med vattenpistoler, poolbad och fika. Riktigt roligt. Sedan ringde farmor och farfar (som också bor på Norrvägen) och bjöd oss på våfflor. Ja tack!

Så vi gick dit och åt oss mätta på våfflor, grädde och färska jordgubbar. Hur gott?! Där stannade vi rätt länge. Lekte, solade, drack kaffe och hade det bra.

På sena eftermiddagen kom världens dipp för Elias. Det blev ingen powernap idag... Allt var fel, bara grin och skrik. Jag skyndade mig att diska och slänga in en tvätt medan Mattias underhöll lilleman. Sedan byttes vi av, då tog han och jag ett bad tillsammans. Vi ville inte att han skulle somna precis... Klockan var runt 18-tiden så det var på tok för sent för att "tupplur" men för tidigt för att han skulle somna för att sova hela natten, tyckte vi. Fast i badkaret piggnade han till. Vi lekte länge i vattnet och hans humör sköt i höjden igen. Tack!

Efter badet var han gosigt trött och supermysig. Ville bara kramas med oss i soffan! Han höll ut till 20:00 sedan slocknade han helt utslagen i sin säng. Goplupp!

Vi vuxna har nu soffhäng. Har hängt tvätt och kvällsfikat. Men jag börjar känna mig rejält utpumpad jag med. En rolig men jobbig dag! Ska nog krypa ner under täcket och läsa några sidor i boken. Bebisen i magen har kvällsgympa och det är så mysigt att ligga ner och känna efter!

Imorgon hoppas jag vi vaknar med massor av energi och av att solen strålar från en klarblå himmel :-)

rätt lämpligt, helt enkelt...

Idag har vädret visat sig från båda sidorna... Lite sol, lite moln, lite blåst och lite allt möjligt. Rätt lämpligt att spendera en sådan dag inne i stan!

Efter frukosten gav vi oss iväg. Först gick vi några rundor fram och tillbaka. Lovade Elias att köpa fler bättre vattenpistoler. Japp, pojkarna har planerat för vattenkrig nästa gång solen visar sig... En ny vattenflaska fick han också, perfekt till sommaren att ha med sig överallt.

Sedan åt vi lunch på stan innan vi vandrade vidare till Mulle Meck. Där var det massor av barn! Elias var rätt blyg och ville att vi skulle vara med överallt till en början. Men sedan lossnade det en aning. Han snickrade, pysslade, flög flygplan och lagade Mulles bil. En trevlig stund hade vi, fast jag tror att han uppskattar det ännu mer om ett år eller två.

När vi kom hem igen blev det middag, chill på en filt här utanför, blomplockning och diskning.

Sedan tog jag och Elias en promenad. Vi stannade till på Norrvägen för lite fika och lek. På hemvägen ringde vi Carro och Emilia som kom och gick en sväng med oss. Vi hamnade på ett dagis där Emilia och Elias lekte för fullt medan jag och Carro pratade bebisprat!

Väl hemma igen blev det lite spex för Niklas och Peter som var här. Ja, är det något lilleman gillar när vi har främmande så är det att spexa och busa! Ikväll gick det dock över styr... Han blev skogstokig när vi sa nej till ett vattenkrig här inne. Det slutade med tandborstning och hopp i säng på en gång. Men han protesterade inte, så han var nog rätt trött. Därav utbrottet skulle jag tro, hihi.

Niklas och Peter stannade och spelade TP med mig och Mattias. En trevlig kväll med spänning och skratt.

Nu är jag dödstrött, och jag förstår varför när jag tittar på klockan... Snart en timme efter midnatt. Det blir hopp i säng och ladda batterierna till morgondagen. Blir det sol så blir det vattenkrig och poolbad på Norrvägen. Det hoppas vi på va :-)

både fint och fult väder...

Den 9 juli börjar lida mot sitt slut... Mattias födelsedag, och även Elias 2-åriga dopdag. Grattis till finaste killarna i mitt liv! Dagen till ära bjöds vi på riktigt härligt väder. Iallafall mestadels.

Vi åkte till Bobygda strax efter 10-tiden imorse. Elias längtade till poolbad och lek hemma hos farmor och farfar!

Vi hade picknick, badade, hade vattenkrig och bara myste på där ute. En härlig sommardag med en liten nakenfis och allt annat som hör till, hihi. Runt 15-tiden började molnen dra in över oss. Vi gick då på bär-jakt med farbror Stefan. Smultron, rödvinbär och sura krusbär. Mums!

Innan regnet började ösa ner över Bobygda så hann vi grilla en hög med kött. Sedan gick vi in och mumsade för glatta livet. Så himla gott. Sen blev det jordgubbar, glass och grädde till efterrätt. En riktigt kalasmiddag med sång blev det för Mattias!

När vi var mätta och trötta packade vi in oss i bilen. Vi gjorde ett stopp inne i Delsbo för att handla också, men sen kom vi äntligen hem efter en hel dag utepå.

Mattias åkte och spelade golf med Niklas. Jag och Ellipelli hade kvällsmys här hemma. Packa upp, tvätta, bada bort allt solsvett på oss båda, titta på film, hänga tvätt, en plocka ihop-runda och leka på hans lilla rum. Nytta blandat med nöje! Sedan somnade en trött kille på två röda...

Vi vuxna har nu soffmys med regnet smattrande mot rutan. Ljusen är tända och det finns godis i skålen. Lovely!

Skönt avslut på en bra dag. Imorgon hoppas vi på ännu en härlig dag, gärna med sol och roliga påhitt :-)

varmt väder = badväder...

gjattis till bästa pappan...

en himla lyckad dag...

Imorse smög jag upp före grabbarna. Drack en kopp kaffe i min ensamhet, kokade ägg till frukosten, slängde in en maskin tvätt och donade med lite allt möjligt. En mysig morgonstund med mig själv och en morgonpigg bebis i magen. Jag känner rörelser väldigt ofta nu, och det är helt underbart.

En timme senare kom Mattias upp till ett dukat frukostbord. Vi väntade ett litet tag, sen åt vi när lilleman också behagade att komma upp.
Morgontröttis!

Sedan plöjde jag undan morgonbestyren medan killarna lekte ute. Hänga tvätt, diska, bädda, plocka ihop - sen kunde vi packa in oss i bilen och åka till Bobygda och hälsa på en sväng. Där blev det lek och fika innan vi åkte hemåt igen.

Eftermiddagen och kvällen spenderades på Norrvägen. Kalas för mamma, Mattias och Janne! Vi var ett helt gäng som grillade hamburgare, åt tårta och drack kaffe. Riktigt mysigt. Fina presenter delades ut!

Av mig och Elias fick Mattias en surfplatta! Hoppas vi får låna den av honom någon gång, hihi. Sedan fick han mycket annat fint också! Ett spel, lukta gott, 2 fina t-shirts, adidasbyxor, många lotter, en stock snus, keps och annat fint! Nöjd kille. Mattias föräldrar kunde inte komma idag, så dom firar vi med imorgon.

Fin och trevlig kväll med mina nära och kära! Nöjda och trötta åkte vi sedan hemåt. Pojkarna kollade på Bamse på nya surfplattan, till slut somnade Elias. Så nu sitter Mattias och pillar med plattan själv. Det blir nog svårt att få någon kontakt med honom ikväll... Haha! Tur att jag har många sidor i braboken kvar, och en livlig bebis i magen!

Vi får se hur länge ögonen orkar hålla sig uppe, det är en dag imorgon också! Närmare bestämt Mattias födelsedag, som vi ska fira i Bobygda. Hoppas på en finfin tisdag :-)

vi är finklädd och redo...

men varmaste söndagen...

Vilken jäkla dag! Otroligt vad varmt det har varit, riktigt härligt. Vi utnyttjade denna lovely dag genom att åka till Dellen. Niklas har stuga där med strand, brygga, båt, vattenskidor, ring och allt möjligt. Något som passar alla!

Jag låg ute på en flytbrygga och latade mig medan grabbarna lekte av sig med båten! Jag var även i och badade, det andra gången jag badar i år och verkligen njuter av doppet. Det är mer än vad jag badat dom tre sista somrarna. Så det går helt klart framåt! Det enda som är jobbigt är att jag inte längre tycker om att sola. Det blir alldeles för varmt, klibbigt, yrsligt, jobbigt och tråkigt när man är gravid.

En underbar dag hade vi iallafall. När killarna åkt klart blev det fika, bollspel i vattnet och chill på bryggan. Ville aldrig åka därifrån... Men redan klockan 13:45 måsta vi tänka på refrängen. Vi skulle nämligen hinna på bilbingo också!

På bingo var det trevligt, men extremt varmt. Inte vann vi något heller. Så med facit i hand hade vi ju kunnat stanna kvar i Niklas stuga, haha!

Innan vi åkte hem hämtade vi en efterlängtad Elias! Dags för pappavecka och det ser vi fram emot. Hoppas på många soliga bad-dagar.

Innan vi gjorde kväll här hemma så trängde vi alla in oss i duschen. Vi alla var supersvettiga, och så sparade vi ju lite tid genom att duscha tillsammans! Rena och fräscha hoppade killarna i sängen. Själv tog jag en runda här hemma. Packa upp, plocka undan, vattna alla blommor ute och hänga upp blöta badkläder. Inget lugn i kroppen för ens allt är gjort...

Men nu ska även jag krypa ner i sängen. Trött efter en varm och kvav dag! Imorgon får vi se vad som händer på dagen innan kvällens kalas. Ja just det, min älskade mamma fyller hela 48 år idag! Hipp hurra! Men det firar vi som sagt imorgon, samtidigt som vi firar Mattias som fyller på Tisdag. Kanske lite bad om vädret tillåter :-)

myser ute på dellen...

en mysig kväll ute på...

dessa soliga lata dagar...

Lata, soliga dagar - kan man få nog?! Ja visst är det skönt med höst och rutiner, men vi är inte där ännu och jag har inte börjat längta heller.

är så himla orolig nu...

Fredag! Jag och Mattias spenderade vår förmiddag med Niklas på Dellen. Ja han hade en supersnabb båt där, och en flytring. Så pojkarna ville leka av sig lite, hehe.

Resten av dagen har varit väldigt slapp. Jag och mamma gjorde i och för sig ett ryck och städade Peters nya lägenhet, där grabbarna var och tapetserade igår. För er som undrar så är Peter (även kallad Skåne) min lillebrors kompis - dom har känt varandra i drygt 1 år kanske, men dom är som bröder redan! Det är även han som är pappa till Ebbe, som Elias brukar leka med.

På eftermiddagen och kvällen blev det häng i utesoffan på framsidan. Vi åt middag där, sedan kom en av våra grannar ner och drack kaffe. Han är jämnårig med Mattias och är också från Delsbo, så dom känner igen varandra. I tre timmar satt vi där ute och pladdrade på!

Nu ikväll har jag ägnat mig åt att äta godis och läsa ut braboken. Fan - bara en bok kvar att läsa i Fjällbackaserien. Snälla Camilla Läckberg, skriv flera?! Fast nu vet jag ju inte hur den här sista boken slutar. Alla kanske dör så det inte finns mer att skriva om? Nej. Så slutar det inte. Och jag vill inte veta om jag har rätt eller fel...

Snart ska jag sova. Sambon tittar på youtubeklipp så vi får väl se om jag lyckas att inte titta. Ligger och är orolig och sjukt nojig också...

Det skumpade bra nog i båten ute på Dellen idag. Eller skumpade... Båten verkligen slog emot vågorna i extrem fart, och vi guppade/hoppade upp och ner. Nu har jag ont. Det liksom drar ihop sig och ömmar i nedre magen. Är superorolig att något har skadat bebisen?! Visserligen spände jag mig mycket och det kanske gör ont nu när jag slappnar av? Men ändå, jag blir så nojig och rädd. Fast jag känner ju det där älskade "buffandet" i magen ibland. Som om lillvännen vill visa att han/hon lever. Så jag kanske överreagerar? Men jag har Googlat en del också. Det borde nästan vara förbjudet... För enligt Google har man alltid cancer, är gravid, har råkat ut för missfall eller har någon hemsk sjukdom. Typ.

Nu ska jag lägga mig raklång och hoppas på att bebisen gör kvällsgympa, så att jag jan känna det där buffandet som gör mig lugn <3

vädret på min sida idag...

Idag har solen gömt sig bra där uppe mellan molnen... Men jag har haft en hel lista att bocka av denna torsdag, så jag tycker att vädret har varit på min sida!

Hela förmiddagen spenderade jag i stan med mamma. Presentjakt på G! Efter många rundor och spring i affärerna så lyckades jag knåpa ihop presenter till alla vi ska fira på Måndag. Skönt - en punkt på listan kunde bockas av. Jag fick smyga med mammas present eftersom hon var med, men jag lyckades! Vi åt även en god lunch, drack kaffe och handlade på Maxi innan vi åkte hem.

När jag kom hem hade det redan hunnit bli eftermiddag. Mattias var i Bobygda och donade med veden, så jag passade på att slå in hans presenter. Sedan följde jag med Frida till Dakapo en sväng!

Middagen idag stod svärmor för. Mattias kom hem med en matlåda. Lyx! Sedan försvann han igen, karln min. Han skulle hjälpa pappa att tapetsera Peters nya lägenhet. Så när jag blev själv hemma passade jag på att göra ett rejält städryck. Det behövdes kan jag säga...

Jag dammsög, torkade golven, dammade, torkade av köksluckorna, städade badrummet, tvättade så tvättkorgen blev tom, vädrade sängkläderna och bäddade med rena påslakan. Fräscht och rent här hemma igen, lagom till helgen!

Efter städrycket var det dags att göra något åt mig själv med. En lång härlig dusch med hårtvätt, så nu är både hemmet och jag tipptopp!

Ska bli ljuvligt att krypa ner i vår renbäddade säng, men först ska jag läsa lite i braboken och vänta hem sambon. Imorgon får det gärna vara sol igen, för nu är städlistan avbockad :-)

liggdelen till nya vagnen...

Ja, vi ska ju som sagt köpa en liggdel till vagnen som vi köpte igår. Tänkte bara visa hur den ser ut. Liten, rörlig och smidig! Hela liggdelen "klickas" lätt av om man vill byta till sittdelen (som sitter på vagnen just nu), och vise versa. Får se hur länge jag kan hålla mig tills jag går och köper den här liggdelen, hihi. Jag vill ju bädda och dona och boa till det mysigt till bebisen snart :-)

en väldigt lugn onsdag...

Idag har det inte hänt mycket, och vi har inte direkt ansträngt oss för att få nånting gjort heller kan jag säga. En skön slappdag med andra ord.

Efter sovmorgon (börjar bli en vana) och frukost åkte vi till Norrvägen. Vi hade med oss en varsin bok - ja, ni hörde rätt... Mattias Wahlberg har börjat läsa en bok! Sedan låg vi och läste och hade det gött bara.

Sedan åkte vi hem och åt en sopplunch ute i skuggan. Läste lite mer och slumrade till också. Är det sommarlov så är det.

Till middag blev det grillat med gäster! Niklas och Mattias storebror Stefan kom hit och käkade med oss. Skönt att sitta ute och avnjuta middagen, prata skit och andas sommarluft. Sedan hann jag precis diska undan diskberget och ta en dusch innan vi blev helt utan vatten här hemma. Vi ska vara utan vatten till klockan 06:00 imorgon, så vi ska nog klara oss. Men skönt att jag hann få undan diskberget iallafall.

Killarna sitter i köket och spelar kort, yatzy och "grabbar" sig just nu. Själv orkar jag inte med dom, haha, så jag ligger i soffan och slöar. Gravidkossan börjar bli lite trött...

Förresten! Igår kände jag väldigt tydliga rörelser i magen. Inga sparkar, men jag kände rörelserna när vi låg och skulle sova. Mattias la då handen på magen, nedanför naveln, och efter ett tag kände vi båda två en rörelse! Det var Mattias som utbrast "nu!" och jag kunde bara instämma. Men vi längtar fortfarande efter sparkarna, hihi.

Jag har även pratar med min barnmorska idag. Det var ju längesedan jag var där eller ens hade kontakt med henne, och det dröjer till början av Augusti tills jag ska dit igen. Jag är då i vecka 25 ungefär. Men nu har jag det inbokat iallafall och kan njuta hela sommaren nästan innan det är dags att springa till BM stup i kvarten. Jag är så tacksam för att jag mår bra och för att allt var fint med bebisen!

Nu ska jag försöka läsa en stund, om jag kan koncentrera mig när grabbarna härjar i köket, haha. Imorgon väntar en dag inne i stan. En hög med presenter ska inhandlas! Mamma fyller år på Söndag och Mattias fyller år på Tisdag. Så på Måndag blir det kalas för båda dom två + min mosters gubbe som också fyllt år. Vi blir ett helt gäng som ska grilla hamburgare, äta tårta och fira födelsedagsbarnen! Så en och annan present är jag på jakt efter :-)

unnade mig en ny blomma...

frisk bebis och vagnköp...

Vilken bra dag! Vi har fått titta på våran lilla bebis igen. Som i och för sig var mycket större än sist, hihi. En hel och frisk och fin liten skatt som bara mådde bra! Alla mått och inre organ var "perfekt enligt skolboken" sa hon, och det lugnade verkligen en orolig mamma.

Vi fick också se att moderkakan låg i framvägg, så det kan dröja lite innan jag känner de riktiga sparkarna. Det är väl därför jag blivit så tjock redan, för att den ligger framför! BF den 25 november.

Lilla vännen låg och tussade på sin stortå, ibland sträckte han/hon ut sig ordentligt och sedan fick vi en liten vink. Glada och lättade var vi när vi åkte därifrån! Älskade bebis.

Efter ultraljudet åkte vi till mitt gamla jobb och åt lunch, gott gott. Sedan var det tänkt att vi skulle kika på lite presenter, men det blev nånting helt annat...

Vi spontan-köpte en VAGN!

Vi har ju funderat en del på vilken vagn vi ska köpa. Ny? Begagnad? Elias blir ju nästan 3 år när bebisen föds, så någon syskonvagn behöver vi inte. Kanske en ståbräda, men det märker vi. Det enda kravet vi har haft är att det ska vara en kombivagn, alltså både sitt och liggdel. Dessutom har vi inte råd att lägga ut flera tusenlappar så vi har haft en liten "gräns" när vi tittat runt.

Idag kikade vi i en affär och fastnade för Acta Graco's Evo-vagn. En lätt och smidig vagn som hade ett bra pris. Vi slog till direkt, men vi köpte bara chassit och sittdelen nu. Liggdelen köper vi till hösten, färgen vi ville ha fanns inte inne nu. Elias ska få ha den här vagnen nu i sommar - ja dom gånger han vill åka vagn då, han kan ju så mycket själv nu, hihi.

För chassit, sittdel, åkpåse och regnskydd betalade vi 2500 kronor. Liggdelen kostar 1500 kronor, så för en komplett ny vagn blir det 4000 spänn. Lagom! Sedan köper vi nog även babyskydd till, som går att fästa direkt på vagnens chassi om man vill. Det är superlätt att lyfta av och på dom olika delarna. Den var även lätt att fälla ihop och tar nästan ingen plats. Vi är nöjda och det hoppas vi att barnen också blir!

Eftermiddagen har jag spenderar utepå. Middag i stan med Marlene, sedan åkte vi till min bror som hon skulle klippa håret på. Där blev jag kvar ett tag och drack kaffe.

Mattias spelar golf så jag ska väl dona lite här hemma nu innan sängen kallar. Ta in tvätten som hänger ute till exempel. Sedan somnar jag nog gott. Bebisen i magen är bra, och vagnköpet kan vi så gott som stryka från köpa-listan nu! <3

en bra start på tisdagen...

så var veckan igång då...

Idag har vi varit i Bobygda hela dagen. Eller ja, vi gjorde en utflykt till Bricka på loppisen också ju. Mattias har hållit på med veden så jag fick med mig både svärmor och Carina. Trevligt!

Man blir lika överväldigad varje gång... Vart ska man börja titta?! Lyckades hitta en del grejer iallafall, som ni såg på bilden i förra inlägget. Elias farmor shoppade bra nog med grejer till honom, vad glad han ska bli när han kommer dit nästa gång och ser allt.

Sedan lagade jag middag till allihopa. Mattias faster var där, även hans bror kom hem dit så vi var ett gäng som skulle mättas. Efter maten blev det chill i skuggan ett tag innan vi rullade hem till Forsa igen.

Kvällen har varit lugn. Målade stolen som jag fyndade idag för 10 kronor. Den har torkat nu, men jag bör nog måla den igen. Tittar man på nära håll ser den riktigt slarvig ut, men det får vara så ett tag. Den är iallafall vit nu. Vattnade även alla törstiga blommor där ute.

Nu ska jag ta en dusch, dona lite och sedan krypa ner i sängen med boken. Imorgon väntar en spännande dag :-)

besök på brickaloppisen...

RSS 2.0