en bra dag nere i furuvik...

Vi hade som mål att lämna hemmet före 9 imorse, och det klarade vi med hela fem minuters marginal. Mot Furuvik!

Vädret var sådär där nere... Det blåste höstiga vindar och solen var på rymmen, så vi fick ganska snart byta ut Elias kortbyxor till ett par långa. Men vi klarade oss från regn hela dagen, och det är vi tacksamma för!

Populärast idag var kamelerna. Elias har pratat om kameler i några dagar och idag fick han äntligen se dem! Fast nog var han lite rädd alltid, hihi.

Aporna, spindlarna, ormarna, getterna och fiskarna var också roliga! Fast bara dom små getterna, inte dom stora. Nej uscha, tyckte lilleman! Grabbarna åkte även "flodfärden" tillsammans. Efter att vi kikat oss mätta på alla djuren var det dags att mätta våra magar också... En picknickfilt, makaronsallad, mackor, kakor och festis! Ett välbehövligt lunchbreak.

När vi var mätta och glada gick vi in på tivoliområdet. Vi bestämde tre karuseller som Elias fick åka. Först blev det bilarna, lilla berg-och-dalbanan och till sist den klassiska barnkarusellen med hästar som åker runt. Han hade säkert velat åka fler, men nu hade vi bestämt tre stycken, och han tjatade faktiskt inte om att åka fler heller. Vi tog en fika efter åkandet, sen vann Mattias ett gosedjur som en viss liten kille blev överlycklig för!

Vips så hade nästan 5 timmar bara flugit iväg! Vi bäddade ner en trött Elias i vagnen och strosade runt och kikade. Efter bara ett litet tag sussade han sött. Då njöt vi vuxna av lugnet den sista halvtimmen! Vi köpte glass, satt på en bänk, kikade runt bara och avslutade med kaffe på ett litet mysigt fik. Mys!

Efter en rolig heldag på Furuvik var det ändå skönt att komma hem. Mattias hade en golf-dejt med Niklas, så jag och lilleman skulle försöka göra det bästa möjliga av kvällen. En trött Sara och en pigg Elias...

Medan jag packade upp och slängde in en tvätt fick han leka själv ett tag. Jag trodde jag skulle dö av trötthet, men så hoppade vi ner i badet tillsammans och då blev jag faktiskt piggare. Lekte länge i vattnet, tvättade håret, klev upp, lät Elias bada vidare, blåste håret, hängde tvätt och gjorde mig natteklar. Sedan fick även lilleman komma upp och göra sig redo för natten.

Innan han somnade hann vi mysa i soffan, vattna uteblommorna och läsa x antal böcker. Ja, det blev en sen kväll för Elias. Men då kan vi alltid hoppas på sovmorgon imorgon, hehe!

Det blir hopp i säng för oss vuxna också. Det känns i både kropp och knopp att vi varit på Furuvik. Jag är i vecka 23 i graviditeten nu, och kan ibland känna mig trött i ben/rygg om jag går mycket. Men idag kändes det hyfsat ändå faktiskt. Hoppas att en massa timmars sömn suddar ut eventuella känningar imorgon!!!

Fler bilder kommer :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0