nyårsafton ✨

(null)

Nyårsafton firade vi igår, en helt oplanerad dag och kväll som blev fantastiskt bra. Vi har varken haft ork eller lust att planera något, men allt föll liksom på plats ändå...

Efter några lugna hemmadagar var det dags att fylla upp skåpen här hemma. Mattias skötte handlingen och stod för menyn på nyår. Rådjurssadel med potatisgratäng, sallad och rödvinssås. Så medan han förberedde maten åkte jag och hämtade Elias. Innan dess svängde jag in på maxi och fixade bingolotter till kvällen med. Kom på att vi hade en vinst från bingolottos adventskalender på 200 kronor, så det blev ju perfekt till fyra lotter.

Väl hemma igen var det dags att hugga in på maten. Niklas kom och gjorde oss sällskap han med. Och mmmmm vad gott det var. Så himla mört kött. Sedan blev det efterrätt med tomtebloss, väldigt uppskattat av barnen! 

(null)

(null)

(null)

Efter att jag röjt undan i köket var det dags för lite utebad. Elsa och jag fick tjuvstarta eftersom hon började bli trött. Oj vad hon njöt där i badet... Tyckte nog att det var himla tokigt att bada ute i kylan och mörkret. En mycket nöjd tjej som förundrades av både tomtebloss och tv där ute i badet. Myspys! 

Sedan gick vi tjejer in och myste i soffan när grabbarna intog badet. Dom njöt bra nog dom med. Sprang till och med något varv runt huset, tokar! Elsa somnade rätt tidigt, så när killarna kom in efter ett låååångt bad kunde vi duka fram lite gott och bänka oss framför bingolotto.

(null)

(null)

Tyvärr fick vi ingen bingo, men en lugn och skön kväll blev det. Elias hade även en hög med julklappar att öppna! En supernöjd kille som jublade för allting han fick. En datorstol, mus, musmatta, "fixa rummet", morgonrock, pyjamas, Ninjago-lego x2, böcker, fotbollskort, eltandborste, Fortnite-tröja och pengar. Så himla kul att se. "Shit vilka bra julklappar jag fått den här julen"! 

Edwin somnade mitt i bingolotto ungefär, så på slutet var det bara Elias som var vaken med oss vuxna. Han gav sig sjutton på att hålla ut till tolvslaget. Och han fixade det! Vi skålade in det nya året ute med bubbel och tomtebloss, medan vi spanade efter raketer. Mysigt! Sedan gick vi in och somnade ganska snabbt allihopa.

(null)

(null)

Årets första dag har varit en lugn historia. Lite trötta hela gänget... Mattias åkte iväg tidigt ändå för att fiska. Vi andra mjukstartade i morgonrockarna innan vi också klädde på oss och gick ut. Ner mot isen! Där blev det hockey och fika. Mysig förmiddag.

Sedan har vi mest bara hängt inne. Donat med lite av varje. Kastat ut granen, städat, tvättat och bäddat rent. Ätit pizza har vi också gjort! 

Min ledighet lider mot sitt slut och imorgon är det dags att jobba igen. Känns både tungt och lite skönt... Det går nog bra. Jobbar två dagar för att sedan vara ledig i tre dagar, helt okej start. Gott nytt år alla! 

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0