skottdagen

Måndag, ny vecka och dessutom skottdag. Men det allra bästa? Februaris sista dag. Imorgon vaknar vi upp och andas in Mars. Känner ni? Livet vänder. Våren närmar sig. Vi har klarat det här, vi har kämpat. Ja, som ni hör så är jag inte direkt något fan av denna månad... Hade jag inte känt så många som fyller år just i Februari så hade jag nog skickat in ett förslag, om att skippa månaden helt, till den som bestämmer. Kungen? Statsministern? Moder jord? 

Den här soliga dagen kickade vi igång tidigt. Edwin fick mig bokstavligt talat att flyga upp ur sängen. "Mamma titta, bajs i blöjan!" JA JAG SER DET... Han tyckte att det var en bra idé att försöka byta blöja på sig själv. Turligt nog hade han inte fått upp den helt, utan bara dragit ner där fram, så vi klarade oss från oönskat kladd. Tack och lov. 

Förmiddagen rullade på fint. Kaffe, pussel och en storstädning. Elias ville prompt på dagis idag, han hade tydligen bestämt med sin bästis och sånt ändrar man inte på bara sådär. Fattar du väl. 

Efter en tidig lunch kom min mormor hit, hon ville ta med lilleman på en promenad. Gärna! Då fick jag dona på i lugn och ro, sedan satte jag mig uppe på balkongen och solade. Galet skönt, speciellt med bra musik i hörlurarna. Kom på mig själv efter en stund med att fulsjunga högt. Tackar gud för att vi inte har några grannar inom hörbart avstånd. Annars hade jag nog åkt på skadestånd, för sveda och värk. Psykiska trauman, mardrömmar osv... 

På eftermiddagen blev det fullt hus kan man säga. Mamma, mormor och våra släktingar från Stockholm och Matnäs kom hit - mammas kusin Anna, hennes mamma Karin och mina små tremänningar Petter och Emil. Dom är 3 respektive 2 år, så snacka om att Edwin blev glad för kompisar! Och att ljudnivån sköt i taket. Massor av lek, bus, fika, dans och prat. En ljuvlig bukett tulpaner fick jag med. 

Elias och Mattias kom hem tidigt idag, så dom hann också träffa allihopa innan vi sa hejdå. Sedan fick vi uppleva lugnet efter stormen... Vi röjde ihop här hemma, åt middag och drog till pulkabacken. Lite mysig kvällsåkning. Roligt enda tills Edwin faceplantade.

Kvällen har varit lugn och skön. Dusch, mysiga pyjamasbarn, kvällsfika och film. Nu är den dyrbara vuxenkvällen här. När allt är lugnt, tyst och ihopplockat. Ja, vi klarade av den här dagen också. High five på den! 




sunny sunday

Söndag och solsken. Vad passar då bättre än en liten utflykt? Vi packade i vanlig ordning med oss gott fika och vår bästa gammelmormor. Japp, tryckte ner na i ryggsäcken bah och gav oss iväg. 

Vi promenerade mot Trogsta och hittade en alldeles perfekt och snöfri glänta där vi slog upp vårt tält. Eller ja, våra sittunderlag. Solen gassade och vi hade det nästan förbjudet underbart. Edwin sov 1,5 timme i vagnen, sedan blev det fika och upptäcksfärd när han vaknade. Vi var ute i 3,5 timmar och tankade oss fulla med friskluft och solenergi innan vi vandrade hemåt igen. 

Just nu lagas det god söndagsmiddag i ugnen. Det blir älgfilé med klyftpotatis och ädelostsås. Sedan ska vi åka till Strömsbruk och hämta hem storebrorsan. Han är aningens saknad här hemma nu! 

Annars då? Har inget vettigt att komma med. Eller jo, ett litet tips kanske... Har ni provat LCC's dryschampoo? Kan vara det bästa jag någonsin ägt. I torrschampo-väg alltså. Hamnar direkt på topp 10 listan över onödiga saker jag inte vill leva utan. På listan finns även torktumlare, teve i sovrummet, Instagram, Spotify, min heliga flaska med såpvatten osv. 

Nu ska jag kolla till köttet så att det inte blir well done. Det är förbjudet enligt jägarn här hemma. Och man vill ju inte direkt göra sig ovän med någon som har två gevär i sovrummet...

från fyra till sex

Lördagen som bara försvann. Så kommer jag att minnas denna dag. Eller nej, nu ljuger jag faktiskt. Förlåt, vi gör ett nytt försök. Lördag den 27/2, dagen då jag äntligen unnade mig en ny iphone. Så kommer jag ju att minnas denna dag! 

Jo, det är sant. Efter fyra år (!!!) med min trogna gamla iphone 4s insåg jag att det var dags att förnya sig. Men alltså, är det inte otroligt att den har fungerat i alla år utan att krångla det minsta? Inte ens en liten repa har den. Så det är med en viss separationsångest jag förbereder mig för bytet. Men varför ens byta ut en fungerade telefon, kanske ni tänker. Jo, för att den är så gammal att jag inte ens kan använda alla roliga filter på Snapchat. Snacka om att jag går miste om livets delikatesser! Man blir ju liksom totalt utanför och efter i utvecklingen. Så, gissa vem som kommer att terrorisera sina vänner med hysteriskt "roliga" snaps framöver? Hon med en sjukligt efterlängtad iphone 6s kanske, hihihi. 

Annars har den här dagen gått i 190 ungefär. En körig arbetsdag och sedan chipsmys i soffan med min lilla prins. Vi såg givetvis på Minionerna. Bästa filmerna ever, tröttnar aldrig. Skulle gärna titta på dom hela dagarna om jag fick. Ellerrrrrrr? Men vad gör man inte för barnen. Snart kan jag nog alla repliker utantill, varenda ord. Värt att skriva upp i sina jobbansökningar kanske? Övriga kunskaper... 

Nu är det sovdags för längesedan. Men om man vill ha lite egentid så är nätterna faktiskt de bästa tillfällena. Det blir dock ganska kostsamt, ty sömn är en moders heliga dryck. Delat med egentid såklart. Så jag får inte ihop det?!?! Ska jag välja egentid och vara vaken länge, eller välja sömn och då gå miste om den ljuvliga tystaden som omfamnar mig när resten av huset sover? Usch, en såndär svår ekvation med bokstäver och skit. Någon som sitter inne med rätt svar? X eller Y? 

Ps. Nu höll jag på att smussla med viktig information. Skärpning Sara. Fokusera! Dagens middag: billys pizza. Dryck: rödvin och coca cola. Allt en hälsoguru skulle rekommendera! 👌🏼


sick n' tired

Hej. Ville bara berätta att vi lever, ifall någon undrade. Men det var en jävla långdragen förkylning vi fått dras med...

Igår hade vi en bra torsdag, även fast jag var ganska less på att vara hemma med sjukt barn för fjärde dagen i rad. Kände liksom hur min rastlösa själ vred sig tretton varv runt sig själv, av obehag. Så för att vara lite sjysst mot lill-själen min skyndade vi oss ut på äventyr direkt på morgonen. 

Frukost på mitt jobb. Det mådde både Edwin, jag och min själ bra av. Gott för oss allihopa. Jag fick stilla min sociala törst och känna att det faktiskt finns ett liv utanför våra väggar. Sedan fortsatte vi till Maxi för en rejälan storhandling. Och som det kända ordspråket lyder: "en rejäl storhandlig är inte fulländad om inga blommor köps". Eller ja, det är väl kanske nått jag kommit på... Hur som helst så köpte jag med mig vita pärlhyacinter hem. Våååårkänslor! 

Vi fick även mysa järnet mer våra favoriter, gammelmormor och gudmor Frida. Sånt mår vi alltid bra av!

Vill ni veta vad vi åt för smarrig middag igår också? Jo jag tänkte väl det... Det blev en het chorizo-gryta som blev galet stark och god. Lugn, lilleman fick såklart vanlig korv, så ni behöver inte ringa socialen. Iallafall inte när det gäller maten. Hehehehehe. 

Sedan har jag inte så mycket mer att förtälja om gårdagen. Jag var visst så jäkla trött att jag somnade när jag skulle natta Edwin. Sov hela natten i samma obekväma ställning. Med kläder, smink och oborstade tänder.  Såntdär glamouröst mamma-moment. 

Idag kände jag mig alltså bakfull när jag vaknade, både känslomässigt och utseendemässigt. Men det löste sig rätt bra med två koppar rivigt kaffe. Ja, jag blev så pass pigg att hela huset var storstädat och fint redan vid 9-tiden. 

Resten av dagen har vi bara umgåtts. Både med varandra och med andra människor. Edwins farmor, faster och kusin kom hit och hälsade på. Även Carolin kom på en fika. Trevligt värre! Sedan har vi hängt uppe på Norrvägen med mommo och morpar. Men medans dom hurtade i skidspåret så tog jag och lilleman en promenad. Man vill ju inte vara sämre liksom. Han somnade i vagnen och jag kunde sätta mig och blunda mot solen en stund. Skönt. Speciellt om det hade varit typ 25 grader varmare...

Jag passade även på att smita iväg till stan helt ensam en stund. Behövde fylla på skåpen här hemma med lite nödvändigheter, ja en Dollarpåfyllning. Himla skönt att strosa omkring helt själv och fylla vagnen i lugn och ro. Unnade mig en fin kudde och en trägubbe med. Inte bara tråkig shopping. Man måste ju kompensera lite kan jag tycka. 

Till middag åt vi köpepizza. Det är ju trots allt fredag idag. Sedan blev det film och godis i soffan. Med uppknäppta byxor. Mattias asgarvade åt min mage som putade (eller kanske mer hängde?) ut över jeansen. Sköt dig själv, röt jag och gjorde en minnesanteckning om att han minsann inte ska få någon fin present när han fyller år. 

Fram mot kvällen började febern smyga omkring här hemma. Edwin är inte alls pigg, och även jag börjar känna ett visst obehag i kroppen. Har faktiskt duschat och krypit i säng redan. Jag ska ju jobba imorgon, så all sömn känns viktig nu. Ni som känner för det kan ju skicka en krya-på-dig-swish! 😘






påfyllning: d-vitamin

Idag har jag nästan haft vårkänslor. Har nästan känt mig lite sprudlande. Fast varje gång jag kommit på att det fortfarande bara är februari så har jag börjar gråta. Inte riktigt kanske, men det känns så långt tills snön försvinner...

Edwin och jag har haft en riktigt härlig dag, trots våra förkylningar. Vi bah "fuck you" och så drog vi ut på isen. För att göra utflykten lite roligare tog vi med oss massor av gott fika och vår bästa gammelmormor. 

Vi promenerade ut på isen, till Kastellholmen. Så underbart med sol. Edwin sov en stund i vagnen och vi söp in varendaste liten stråle av d-vitamin. Sedan är det ju alltid lite extra gott med kaffe och bulle utomhus. Speciellt om det är onsdag, för då är det ju förbjudet egentligen. Bara därför tog jag två. Två och en halv. Kände lite skam, men jag tänkte yolo yolo yolo. Till slut hade det dåliga samvetet försvunnit. Sjukt farlig metod jag börjat med... 

Vi var ute i över 3 timmar, sedan vandrade vi hem till mormor där det blev lunch. Och ännu mer fika. (Återigen: yolo!) Edwin fick ta ett varmt skumbad medan jag vilade min trötta kropp. Det sägs ju att sol och friskluft skall vara den bästa medicinen mot trötthet, men jag blev ta mig fan helt slut av vår utevistelse?

Resten av dagen har vi bara varit hemma och myst. Inte gjort något speciellt. Eftermiddagens höjdpunkt var definitivt när Mattias bad mig göra en beställning från Apotea. "Hehe, ja visst kan jag göra det älskling" sa jag och gned mina handflator mot varandra och kände hur min shoppingdjävul vaknade. Det blev inte bara det där till barnen som var meningen, om jag säger så... Men hur kul är det att shoppa alvedon, barn-vitaminer och Locobase?! JAG behöver ju också tas hand om. Så det blev lite smått och gott till morsan med. Feel-good-shopping liksom. 

Nu är det kväller och jag tänkte göra ett halvhjärtat försök att läsa. Ja, hockey kan man ju inte titta på. Vad händer med mina älskade pojkvänner i Brynäs? Saknar ni mig så mycket att ni inte kan fokusera riktigt? Passa så jag inte dumpar er! 



trött och smittad

Jag har egentligen varken ork eller lust att prata med er idag. Men jag gör det ändå tydligen. Så, hej min plikttrogna lilla skara till fans! 

Här kör vi på hemmadagar deluxe. Lillemannen har nog smittat mig också. Det kliar i både hals och näsa. Så för att ge våra söndertrasade immunförsvar en liten chans till uppbyggnad är vi hemma hela veckan och kurerar oss. Ni vet - myser i pyjamas, vilar, äter bullar och dricker en och annan kopp kaffe. Försöker dock få i mig några slurkar ingegärsvatten med, men kaffe ger mig liksom mer... 

Vår energi idag gick åt till att tvätta och munhuggas med Carolin som kom hit. Heta diskussioner och en solskenspromenad. Visst är det underbart med en vän som man står så nära, att det liksom hör till att bråka lite? Eller bråka, vi försöker väl egentligen bara att knäcka varandra. Hehehe!  Fast jag är allvarligt imponerad över att vi aldrig hamnat i slagsmål ännu. Det kanske kommer. Puss på dig min fina vän! 

Resten av dagen behöver jag inte tråka ut er med. Inget viktigt för er att notera. (Men för er som prompt vill skriva ner lite minnesanteckningar: jag har lagat mat, ätit, vilat, ritat, duschat, pusslat och kollat på teve). Är glad att det äntligen blivit kväll och att mitt snoriga lilla monster har somnat. 

Jag överväger att hämta en ask tändstickor (som stöd till mina tunga ögonlock) och läsa en stund. Men å andra sidan så känns det inte lockade att lyfta på täcket och släpa sig ner till köket. Jag får nog ligga där jag ligger, och sakta men säkert känna hur sömnen och drömmarnas demoner tar över. Hur de besegrar och äger hela mig, hela natten. Ta mig! 

februarimåndag

En grå måndag i februari - tre negativa fenomen i en och samma mening, ingen humörhöjare direkt. Sorry. Men det är bara att bita i och kämpa på. Vi går alla igenom samma sak. Ja, förutom vissa som ligger och steker på kritvita stränder och sådär. Men jag är inte bitter...

Här hemma har vi sjukstuga igen. Som ungegär 97% av Sveriges befolkning denna månad? Snor och hosta omvartannat. Men det är under kontroll, han är sådär lagomt sjuk så att det nästan är mysigt att vara hemma. När kramar, glass och soffhäng är bästa medicinen! 

Vi har alltså inte gjort något vettig idag. Mest lagt pussel, läst böcker och pratat om livet. Jag och min lilla älskade Edwin. Jaja, bäddat rent i sängarna har vi också gjort. Kände att jag måsta berätta det så att ni inte tycker att jag är alldeles för lat. Det vore ju pinsamt för mig! 

På eftermiddagen hälsade vi på min farmor och farfar. Farmor har legat på sjukhus ett tag så vi köpte med oss krya-på-dig-blommor och bjöd in oss själva på fika. Men den bästa medicinen var nog lite Edwin-mys. Som dom lyser upp när barnen kommer! 

Edwin vägrade att följa med mig hem sen. Vi måsta ju hem och äta middag, men han hade andra planer. Åk hem du mamma. Lyckan i farmor och farfars ögon, när deras lilla barnbarnsbarn grät och bad om att få stanna, var priceless att se. Så även fast jag helst ville ta med honom hem, fick han såklart stanna. Han skulle minsann få äta middag där och fortsätta med det roliga legobygget dom höll på med. Jaha, hejdå. Men jag fick inget svar från lilleman. "Åh, fy fan vad skönt att slippa tönt-morsan ett tag" hörde jag honom sucka belåtet innan jag öppnade dörren och åkte gråtande hemåt. Minns inte senast jag och Mattias åt middag hemma, på tu man hand... Det var nästan läskigt. 

Två timmar tillsammans hemma, helt utan barn. Är det då man ska passa på att ligga?! Hehehe, ni kan vara lugna. Jag passade på att vika tvätt och vila. Det var nog så njutbart. 

Nu är der kväll och Edwin har precis duschat och lagt sig med Mattias. Ett gyllene tillfälle för mig att träna, kanske ni tänker. Men näää. Jag börjar känna mig lite förkyld jag med, lite extra snorig tror jag. Kanske en uns av halsont. Eller åtminstone lite hosta, tyckte jag mig ana. Det är inte så att min tv-kväll börjar om några minuter... Inte alls. 

Edwin älskar att ta groupies med morsan!

oändligt frosseri

Helgen innebär godis godis godis för mig. Ja då är det tillåtet, i onormala mängder. Ungefär tills jag mår illa. Kanske lite mer ändå. Sen sitter jag alltid med den där söndagsångesten... Fast äsch, yolo för fan! 

Vad har vi mer gjort i helgen då? Jo, vi har firat min lilla mormor som fyllde år tidigare i veckan. Semlor och trevligt umgänge! Det har även blivit mycket film, mys, pussel och pyssel. Kvällarna har varit lugna och sköna. 

Idag har vi städat, tvättat och donat med lite av varje. På eftermiddagen har vi haft huset fullt av vänner och barn. Först kom Micke, Åsa och lilla Max hit med fina blommor. Fika och lek! Sedan kom även Johanna och Ida, ännu mer lek och bus. En trevlig dag, tack allihopa!

Vi åkte även till pulka backen där på eftermiddagen. Kul för barnen! Och tuffa var dom. Sedan åkte vi hem hit allihopa och åt middag innan Johanna, Elias och Ida åkte hemåt. Edwin var helt slut efter den här roliga dagen, så han däckade i soffan vid 18-tiden. Skulle tro att han somnade för natten, han börjar nämligen bli snorig och hostig igen... Ja, vad vore Februari utan sjukdomar?! 

Nu är det soffan som gäller för den här trötta och sockerstinna morsan. Har röjt undan lite här hemma iallafall, men mer än så orkar jag inte. Va? Träna? Men ge er för fan, jag är väl bara människa jag åh. Usch, ge mig dåligt samvete sådär... I ren protest ska jag ta en till kaka nu. Ballerina, om ni vill veta! Hejdå. 



brand-shopping

Oh my god, det är redan helg hörrni. Fredag hela dagen. Jag och barnen har varit lediga, men som vanligt tar dom ingen som helst hänsyn till min trötthet. Klockan 06:30 hade dom redan hunnit avverka en hel film på sovrums-teven, fyllt sängen med gosedjur och hoppat på mig 78 gånger. Kan vi gå ner snaaaaaart? Gå ner ni, sa jag. Ha kaffet klart till 9-tiden så kommer jag ner då. "Okej" säger Elias. Och då bara måste jag ju gå ner fort som attan, för jag vet att han på allvar skulle försökt att koka kaffe annars. Well played little man...

Efter frukost, bäddning och påklädning gick vi ut. Strålande sol, glittrig snö och glada miner. Det satt fint. 

Annars då? Ingen har väl missat nyheten om att det brunnit på Coop och att dom startade sin halva-priset-utförsäljning idag? Likt gamar samlades halva Hudiksvall i ringlande köer utanför varuhuset. Ullareds-varning. Jag var smart och gav uppdraget till Mattias. Klart vi ska vara en av gamfamiljerna och fynda lite, älskling. Köp sånt som annars är dyrt och sånt som man använder mycket, sa jag och trodde att han kanske skulle fylla en kasse eller två. Men han kom hem med ett helt berg... Blöjor, toapapper, kaffe, snus, frysvaror och pasta för flera veckor (kanske månader) framåt. Hela kalaset skulle ha kostat 2300 kronor, men efter alla avdrag och rabatter så betalade han 940 spänn bara. Rena rama drömmen för en barnfamilj med typ en inkomst. Sen att man fick torka av vissa grejer som var ytterst lite sotiga gör väl inget. Miljökontoret hade ju faktiskt varit där och gått igenom vad som var OK att sälja. Så, hallelujah!

Till middag åt vi pulled pork och till efterrätt åt vi godis i soffan framför en av Minion-filmerna. Alla nöjda och glada. Mindre nöjda blev barnen när dom tvingades duscha, men livet är ju inte bara en dans på rosor... Sedan somnade huliganerna tidigt. "Skyll er själva som vaknar så tidigt på mornarna, mohahahaha" skrattade jag elakt och högg in på chipsskålen. Den missar dom nu. Så typiskt! 









nu är det helg

Jodå, ni kan vara lugna. Jag lyckades hitta en lucka i kalendern idag för städning. Grundligt och noggrant dessutom. Så nu slipper ni oroa er över att vårt hem ska gro igen av smuts och skit. Förstår att ni sovit oroligt inatt och funderat på hur allt skulle lösa sig...

Jag fick även tillbaka min nästsista uppgift av min lärare idag: godkänd med bravur genom hela resan. Det är nästan så att jag är lite stolt över mig själv. Jag kommer banne mig att klara det här, jag kommer att lyckas. Nu är det bara det stora slutprojektet kvar, sedan kan jag liksom skryta med att även jag är en smart och utbildad jävel. Det trodde ni aldrig va? Känns bra! ✌🏼️

Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Tillät min trötta och slitna kropp att vila från all sorts träning och motion, intalar mig i skrivande stund att det var ett bra beslut. Antar att ni nickar instämmande och tycker att jag är klok. 

Eftermiddagsfikat intog vi hemma hos Edwins favoriter, mommo och morpar. Vi rockade även loss till poppig musik och målade i målarböcker. Mamma och jag gick all in med kritorna och glömde att Edwin kanske också ville vara med på ett hörn... Men när man målar rosa grisar och röda traktorer är det faktiskt lätt att glömma både tid och rum. Tror jag får skaffa mig en såndär vuxen-målarbok. Som barnen inte får röra. För är det inte typiskt - när man har målat den där traktorn jättenoga och snart är färdig så säger nått av barnen "får jag också måla med dig?" Eh. Nja, jag är ju snart klar ser du. Vänta. Åh... Okej. Jaha, du tänkte så. (ANDAS) Vad fint att du målar över precis allting. Fint gubben. Du är så duktig på att måla! Sedan vill jag inte måla mer. Också får jag en gnutta dåligt samvete, det är ju trots allt barnens kritor och målarbok. Inte min. Inser att jag nog måste skaffa mig en egen snarast...

Dagen har varit övervägande bra känns det som. Extra plus i kanten för den nyttiga middagen jag bjöd på idag. Jag känner mig sällan så duktig som när jag serverar fisk, potatis, broccoli och en smarrig sås till min familj. Då ser jag för mitt inre hur min personliga plus-bägare rinner över. (Tänk er glasbägare, fylld med rosa-glittrig vätska som ökar vid varje förtjänad pluspoäng!)

Mer då? Jo jag lyckades faktiskt fynda ett par gudomliga jeans idag. Det är nog en av de grejer jag älskar allra mest att fynda, för hur jäkla dyrt är det inte med jeans egentligen?! Dessa kostade mig tjugo kronor och går direkt upp på min topp 5-lista. Jag har rätt många jeans, men dom kostar aldrig mer än 150 kronor. Det är min maxgräns liksom. Men helst ska dom kosta under femtiolappen. För jag tvättar sönder dom galet snabbt... Skratta ni bara. Vänta tills ni råkar tvätta sönder era 699-kronors jeans, så ska vi se vem som grinar mest. Träffade förresten en kär gammal gymnasiekompis härom dagen när jag höll på att kika på jeans. Hon blev nästan chockad när jag berättade att jag tänkte slå till och köpa dem. För hela 99 kronor. Hahahahaha. *FaMoUs As PrIsMeDvEtEn* 😎

Det enda negativa med dagen var att Elias började känna sig lite febrig efter dagis. Det är nog fasen mitt fel. Jag tar på mig den! Jag skrev nämligen ett inlägg på Instagram tidigare idag om att vi äntligen är friska nu allihopa. Att jag aldrig lär mig? Man får inte skriva sånt på sociala medier (lika som att det är dödsdömt att skryta över barnens goda sömn osv) för då får man en knytnäve i ansikten på en gång. Så typiskt mig att ändå utmana ödet... Dumma bonusmamma. Får hoppas att alvedon och mycket sömn gör susen. Det var nämligen två trötta barn som stupade i säng tidigt ikväll. Men nu är det iallafall helg för oss. En ledig sådan! 👌🏼


jag kan om jag vill

Ytterligare en bra dag har passerat. Herregud, livet bara ler mot mig nu. Jag som tyckt att livet bara hånflinat mot mig hela vintern, men nu börjar jag äääntligen att se lite ljus i tillvaron. 

Så, vad har hänt idag då? Barnen har varit på dagis och jag har pluggat. Jag har suttit fast sjukt länge i en klurig uppgift, men idag gav jag mig fan på att klara den. Och som fingrarna glödde! Jag fixade det. Jag kan om jag vill. 

Efter att jag skickat in uppgiften (den nästsista av utbildningen!) så belönade jag mig själv med ett pass på löpbandet. Det gick bra och tiden flög iväg. Kanske för att jag hela tiden stirrade på min ena sko eftersom skosnöret gått upp. Men att kliva av löpbandet och knyta skon är lika med döden. Det alternativet funderade jag inte ens på. Säg det inte till nån, men jag försökte faktiskt sparka lite lätt med foten i hopp om att skon skulle knyta själv... Det gick inte. Så jag sprang med skosnöret fladdrandes runt benen hela tiden, lite farligt och dumt kanske. Men sån är jag. Högrisktagande. Orädd. Spelar med livet som insats. Ja, till och med min mormor tycker att jag rycker på axlarna för ofta och oroar mig för lite. Hon har nämligen sagt att Mattias (hönspappan nummer ett) är bättre lämpad som förälder än vad jag är. Va? Men det bryr jag mig inte om. Dom två kan ha sin lilla säkerhetsklubb för sig själva. Mormor vill att barn som går i trappor ska ha hjälm, och Mattias skruvar fast alla fristående möbler i väggen utifall att dom skulle "få för sig" att välta. Ja ni hör ju. Låt dom hålla på bara...

Resten av min ensamma (och dyrbara) tid ägnade jag åt att duscha, tvätta och vila. Sedan hämtade jag Edwin på dagis. Han blev ovanligt glad när jag kom. Kanske lite lättad, eftersom jag råkade säga att "mamma kommer och hämtar dig imorgon" när jag lämnade honom imorse. Usch, stackars barn. Han kanske hade gått runt och trott att han skulle övernatta på sin hårda lilla sovmadrass... 

Eftermiddagen har bara swischat förbi känns det som. Vi har varit ute, lagt pussel, lagat mat och fått ett snabbt besök av min mamma. Hon kom med kläder till barnen igen, vi tackar och tar emot. Det är dyrt att vara mormor, hehehe. 

Nu är det kväll och jag har haft min heliga fikastund efter att barnen somnat. Men nu ska jag krypa ner i sängen och planera morgondagen. Vet att det behöver städas, men vi får se om jag har nån lucka över för det i min fullspäckade kalender. 



många plus idag

Tisdagen har bjudit på många plus, må jag säga. En såndär positiv dag, som annars varit rätt sällsynta den senaste tiden. 

Vad är det som har varit så jäkla bra med den här dagen då, undrar ni. Jo, om ni prompt vill veta så blir mitt första svar: solen. Strålande solsken och glittrande snö, då tycker till och med jag att vintern är rätt fin. Den där solen kan verkligen göra underverk...

Men det är inte så att jag bara har suttit med ett leende och tittat på solen hela dagen. (Det kan man förresten inte ens göra mer än några sekunder utan att bli blind...) Nej, jag har hunnit med en massa annat med. Jag har pluggat och kommit en bra bit på min nästsista uppgift. Jag har gått en härlig promenad med mamma. Jag har varit sams med barnen. Vi har klippt båda pojkarna (men får nog ge oss på en till omgång). Middagen intog vi på köksgolvet, kände för att vara lite wild and crazy. Sedan har jag även kört ett intervallpass på löpbandet och äntligen tvättat håret. Det sistnämnda kan ha varit dagens skönaste. Med andra ord - det var på tiden. 

Jahaaa, vilken fantastisk dag du verkar haft, tänker ni lite ironiskt. Men ibland krävs det faktiskt inte så mycket mer än solsken och nytvättat hår för att dagen ska bli bra. Och om man verkligen anstränger sig för att plocka ut alla positiva småbitar i vardagen så inser man rätt fort att livet inte bara är piss och skit. *Klappar mig själv på axeln*

Nu är det kväll och jag är trött. Jag skulle vilja göra som Edwin gjorde igår: somna tidigt och sova nonstop i 13 timmar. En vacker dag... 



en liten dröm

En liten dröm som jag alltid har haft, är att bli en löpare. Alltså ingen duk, utan en spänstig och graciös joggingtjej. Jag älskar att titta på människor som joggar och springer. Både på teve och i verkligheten. Jag förvandlas till emojin med hjärt-ögon och känner mig otroligt lycklig i hela kroppen, det ser så fantastiskt ut när andra människor tar sig fram med lätta springsteg. Till och med när jag läser om Mr. Grey som är ute och joggar så känner jag det där pirriga i mig. Som ett spirande hopp! 

Men... Varje gång jag hoppar i mina springskor och ger mig ut på en runda (eller på löpbandet) så försvinner den där euforiska känslan. Det är inte så att jag inte kan, eller orkar, det är mer mitt svaga psyke som spökar. Jag tröttnar skitfort och intalar mig själv det ena och det andra. Nej, jag har verkligen ingen krigarskalle när jag tränar... Det beror nog på en kombination av att min drömbild av löpning inte riktigt stämmer överens med min verklighet, och att jag faktiskt inte är speciellt vältränad. Men det går ju förhoppningsvis att rätt till. Eller vad tror ni, är jag ett hopplöst fall? 

Hur som helst, idag efter jobbet blev det faktiskt ett pass på löpbandet. Och bra gick det. *Känner hur mitt psyke stärks*

Annars då? Förutom att jobba har jag hunnit vara ute i vintersolen med barnen, druckit alldeles för många koppar kaffe, byggt lego och pojkarna har fått nya fina tröjor av min mamma. En rätt bra dag! 

Nu är det kväll och jag är utlämnad till mina djupa tankar och själsliga gastar. Man vet aldrig vad som väntar... Men vi tar oss igenom det här, det får vara lite snurrigt ibland. 



alla hjärtans dag

Tänk er att få börja dagen med sovmorgon, nybryggt kaffe och en klurig skattjakt. Ja, så bra hade jag det imorse minsann! Alla hjärtans dag, vilket bra påhitt alltså. Och så bra min käre sambo känner mig... Rosor, choklad, geléhjärtan, te, mini-ostar och lotter. Allt för att göra mig tjock och glad. Underbart. Tur att jag faktiskt hade fixat lite godis och lotter jag med. Och en bra hårgelé eftersom jag råkat glömma korken/locket på x antal av Mattias hårstyling produker... Nu ligger jag på plus igen! 

Annars då? Städdag. Tvättdag. Långtråkig dag. Mattias jobbade. Klockan gick sakta. Efter ett tag höll vi på att dö av tristess, jag och lilleman... Vi bönade och bad om att få åka tidigare till Strömsbruk. Ge oss umgänge! Tack och lov så var vi välkomna.

En fin eftermiddag med Johanna, Elias, Ida och deras moster Sofia. Vilda ungar, presentöppning för Ida, fika och mys. Sedan fick vi locka med oss storebrorsan som nog hade velat stanna och spela sitt kära tv-spel dygnet runt...

När vi kom hem fick barnen äta middag. Gårdagens potatismos och fläskkorv. Vi vuxna åt sedan älgfilé med ugnspotatis och kantarellsås. Vi skålade i rödvin medan ungarna satt med varsin surfplatta. Hehehe. Årets föräldrar or what? Men detta är inget ljug: barnen äter hellre fläskkorv än älgfilé. Konstiga små varelser! 

Nu är pojkarna duschade och nattade. Vuxenkvällen är ett faktum. Det blir dagens kärleksgodis, lite mer vin och en film. 

Imorgon kickar vi igång en ny vecka. Ska faktiskt bli skönt att jobba. Jag har väldigt mycket i mitt lilla huvud just nu, så att få fokusera 100% på något annat blir bra. Jag behöver det. Fast samtidigt behöver jag nog försöka komma underfund med vart stoppknappen finns.





mycket vill ha mer

Igår var det Fredag och idag är det Lördag. Ganska logiskt va. Vad som däremot är sjukt ologiskt är att det nyss var Söndag? Veckorna går så satans fort nu, nästan svårt att hänga med...

Igår hade jag en dejt med min kära bonusson. Innebandy är våran grej liksom. Jag hämtade honom hos sin mamma, sedan hade vi en härlig kväll på Håstaholmen. Och sent blev det. Jag var inte hemma förens vid midnatt, men det var det värt. 

Idag har jag jobbat. Mest skrattat. Det krävs inte mycket för att få oss ur balans... Lite felsägningar, nån vurpa, en snygg kille eller en black out tillexempel. Min föredetta svägerska ringde till jobbet idag och ville prata med sin mamma, alltså min kollega/fd svärmor. Jag fick helt black out och förstod ingenting. Jaha? Öh... Vem är mamma? Okej, tänk tänk... Tystnad. Jag fick för mig att det var en annan tjej (med samma namn) som jobbar hos oss som ringde, och var precis påväg att fråga hur tusan jag skulle veta vart hennes mamma var, men sen ramlade poletten ner. Jahaaa. Ja. Hej. Gapskratt.

Efter jobbet åkte jag hemåt, nöjd och glad. Jag hade ju för tusan ÅTTA VINFLASKOR med mig hem. Bästa priset ever. Kalla mig gissnings-gudinnan. Semmeldrottningen. Vinsamlaren. Vad som helst. Halleluja! Fast man har ju skaplig press på sig att fixa personalfest nu... 

Eftermiddagen hemma blev mysig med min lilla son. Han är en riktigt rolig filur, när inte 2 års-trotsen tar över alltså. Vi har myst, lekt, fikat, duschat varandra och tittat på film. Men det är ändå något speciellt när dom små liven sover... Lugnt. Tyst. Fridfullt. Inte en leksak så långt ögat kan nå. Man kan liksom hoppa ur sin mammakostym och lägga den på laddning... 

Nu är det kväll och jag har slagit mig ner i soffan. Mattias bjöd på romantisk middag i form av bbq-burgare från Max. Fint ska det va. Hade jag inte varit så jäkla mätt så hade jag nog korkat upp en vinare... Det får bli en annan gång. Jag kanske aldrig vill öppna nån flaska förresten. Jag känner mig som en helt annan människa nu när vitrinskåpet är fullproppat med fina vinflaskor. Här bor en livsnjutare som har stenkoll på vin, kanske folk tänker. Wow, vilken fantastisk samling. Har du hållt på länge? Då skulle jag bara nicka och le lite snällt, inte verka så märkvärdig. Bara dom inte frågar om vilket vin som passar till vad, då måste jag nog fejka en hostattack och låtsas tappa rösten. Kanske bäst jag dricker upp allt ändå och bespar mig pinsamma situationer. För någon vinkännare är jag inte. Vin-slukerska passar bättre. 

Annars då? Det är lugnt. Inga markanta ups and downs. Inga nya bakslag eller framsteg. Har bara kommit underfund med att mycket vill ha mer, och att det man inte har vill man till varje pris ha. För visst fungerar vi människor så? Den ständiga jakten på lyckan. Allt det här med att gräset är grönare på andra sidan kan väl inte bara vara taget ur luften? 🤔



att bädda för fyra

Idag har jag haft en rätt så bra dag. Jag har nog känt mig ganska "sara 2.0" så att säga. Jag tvingade nämligen mig själv att springa på löpbandet imorse, och det satte ribban för hela dagen. Nu är jag egentligen inte direkt något fan av tvångsmetoder, men när det gäller mig själv så är det den enda utvägen ibland... Jag har lärt mig det efter snart 26 år. 

Ja, tänk att jag faktiskt fyller 26 år i sommar. Jag får inte ihop det? Man anses väl vara väldigt vuxen vid den åldern? Man närmar sig 30 och då är man ju mogen och förståndig? Jag kan inte relatera. Visst, jag har allt det där med villa, volvo och vilda ungar. Men sen då? Jag känner mig inte vuxen för fem öre. Ser jag vuxen ut då? Njae. När händer det förresten? Vaknar man upp en dag, pang tjoff, med rynkor och mogen hy? 

Det är sånnahär tankar som gör mig galen ibland. Vem är jag? Är jag tillräckligt mogen för att räknas som vuxen? Är mitt liv OK? Idag svävade jag iväg rejält när jag bäddade rent i sängarna. Det var ju banne mig inte längesedan jag bäddade rent i min lilla bäddsoffa, i min första lilla lägenhet. Bara till mig själv. Nu, fem år senare, bäddar jag rent åt fyra personer. Idag äger jag bara dubbla uppsättningar av påslakan, jag har uppgraderat mig från liten bäddsoffa till stor maffig dubbelsäng. Där sover vi, dom "vuxna" i familjen. Jag väljer sedan omsorgsfullt ut vilka sängkläder barnen skall sova i denna gång. Bäddar noga, stryker ut lakanet, buffar upp kudden, luktar på de nytvättade påslaken med Minionerna och Byggare Bob. Ja, nu blir pojkarna glada! Och jag blir nöjd, det är en tillfredsställande känsla att veta att de små liven kommer att sova i dessa rena och väldoftande lakan snart. Jo, jag är nog rätt vuxen ändå kommer jag fram till. Så jäkla stört egentligen. Men jag svävar ofta iväg sådär i tankarna och analyserar varenda känsla. 

Och just idag blev det en djupdykning i sängarna... Hehe. Det kändes på något sätt overkligt att lilla jag bäddar rent åt tre andra människor än mig själv, och jag fick samtidigt lite panik över vilket ansvar jag har. Det är ju min plikt att se till att barnen får sova skönt om natten. Att dom har rena kläder. Att det inte ska flyga upp dammtussar i näsorna på dom här hemma. Att dom får i sig nyttig mat varje dag. Shit. Tänk om jag vaknar upp en dag och plötsligt känner att jag inte längre har någon lust att tvätta och dammsuga? Någonstans där sa jag stopp till mig själv... Det blev lite väl dramatiskt och jag blev en smula rädd över hur långt mina tankar kunde flyga iväg. Jag vet ju trots allt att jag kan det jag gör. 

Så bara för att bevisa detta drog jag till med en storstädning. Våra barn ska minsann inte hosta upp dammråttor tänkte jag och dansade runt med dammsugaren. Rent hus och rent samvete! 

När alla mina djupa tankar var skingrade  efter både löpning, bäddning och storstädning kunde jag äntligen sätta mig och plugga. Och bra gick det. Ja, jag kände mig faktiskt riktigt nöjd när klockan närmade sig 14-tiden och det var dags för dagishämtning. Bara det faktum att man har barn på dagis är väl ett tecken på att vara vuxen? Hehe. Snacka om att tvivla på sig själv och sin roll här i livet... 

Annars då? Förutom alla sjukt konstiga tankar om att vara vuxen? Vi har haft en fin eftermiddag. Lugn och mysig med mycket pusslande. Fast det slutar oftast med blod, svett och tårar när både jag och Mattias pusslar samtidigt. Det blir jämt tävling. Vem är snabbast? Två olika pussel. Två vinnarskallar... Plötsligt har den mysiga pusselstunden med Edwin övergått till en tävling på blodigt allvar. Lilleman hejar på, medan vi "vuxna" pusslar så att det glöder om fingrarna. Vi svär och psykar varandra. Att man aldrig ska kunna göra nånting lite halvdant nångång... 

Nu är det kväller och jag utvärderar min dag som bra! Träning, städning, plugg och en lugn eftermiddag med lilla familjen. Jag har lyckats vara en bra verision av mig själv nästan hela dagen, så det får vi väl vara nöjda med hörreni. Nu hoppas vi att morgondagen blir minst lika gnistrande, känner dock inte för några djupdykningar och större analyser av mitt ansvarsfulla liv. Det har varit nog så jobbigt idag. Godnatt, från en vuxen! 

sara 2.0

Den största nyheten jag har att komma med idag är helt klart resultatet på gårdagens tävling. Vilken tävling tänker ni... Jo, den stora och prestigefyllda tävlingen vi har på jobbet varje fettisdag. Hur många semlor säljer vi i år? Alla får gissa fritt, men, det är inte gratis. Köp en flaska vin - och du är med tävlingen. Jag fick en stark känsla och såg en siffra framför mig. Jag gick på magkänslan, 1593 stycken. Resultatet då? Vi sålde strax under 1590 semlor. Jag vann alltså, helt galet. En fin vinstpott på 8 flaskor vin (mest rödvin till min förtjusning) och ett bevis på att man kanske borde lyssna mer på magkänslan!
 
Annars då? Det har varit en vanlig dag. Dagis,plugg, lek, och faktiskt en riktigt lång och härlig promenad med min kära Carolin. Vi gick och gick och gick. Pratade, pratade och pratade. Vips stod jag inne på Dakapo, öga mot öga med en Öglan-stol som nästan hoppade upp i famnen på mig. Köp mig! Tänkte att jag väl åtminstone kunde fråga vad dom ville ha för stolen... När hon frågade om 30 kronor kändes okej så skyndade jag mig att stoppa in kortet och trycka koden det fortaste jag kunde. Fyndlycka! Efter lite fika hos Carro åkte jag hem, lycklig och boostad på alla möjliga plan.
 
Eftermiddagen har varit lugn. Både Edwin och jag har varit trötta, så vi har slappat tillsammans. Bra mysigt. Kvällen kom fort och jag hade lovat mig själv ett pass på löpbandet. Svettigt men roligt. Jag är inne i en fas (igen) där jag försöker uppgradera mig själv. Bli en Sara 2.0 med förbättrade kvaliteér och högre standard...
 
Det är så typiskt mig. Jag kommer på att jag ska göra allt i min makt för att må bra, träna och äta nyttigt. Jag köper något för att peppa igång mig själv (denna gång ett jäkla löpband), jag sväljer vitaminer och kosttillskott på löpande band, knarkar ingefära, handlar nyttiga fröer och fyller skåpen med bra råvaror, jag sätter upp skyhöga mål och väntar mig stordåd. Sedan går jag och lägger mig (sjukt taggad) i tron om att vakna upp som en ny människa. Typ 10 kilo lättare och snygg som bara den... Hallå? Det händer ju inget? Var det inte jag som tränade igår och åt massor att bra vitaminer!?!?! Nähä, det funkade inte. Sedan brukar denna procedur upprepas om och om igen. The typical Sara!
 
Men det är ju bra att jag vet hur jag fungerar, iallafall. Fast det är väl bara att kämpa, en vacker dag kanske jag kommer enda in i mål. Eller iallafall längre än halvvägs!
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Kanske, kanske att det sker imorgon? Den totala förvandlingen. Det återstår att se när jag vaknar imorgon...


 

måndag igen...

Måndag och ny vecka. Vi körde på en rejäl mjukstart... Sovmorgon till klockan 08:30. Minns inte när Edwin senast sov så länge? Fast det kan ju hända att han varit vaken en stund med, brukar liksom vakna av att han ligger och pratar med mig och pillar mig i håret. Min fina goa pojke. Som inte var så "go" igår förresten... Då utsatte han sin mamma för en pinsam scen inne på ica. Vi stod i kön och en väldigt mörkhyad kille stod bakom oss. Edwin vänder sig och ställer sig alldeles framför honom (alltså verkligen jättenära), tittar upp och pekar. "Titta mamma, en konstig gubbe!" säger han högt och tydligt. Nej Edwin. Schhhh. Kom. Och så säger han det igen, igen och igen. Det är rart med barn! 🙈

Idag har vi mest varit på bortaplan. Mys hemma hos gammelmormor med lunch och lek. Sedan blev det en storhandling på maxi innan vi åkte hem. 

Resten av dagen har gått åt till att leka, bygga pussel, ta det lugnt och laga mat. Fisk blev det idag, är så glad att båda barnen tycker om det. Mattias kom hem tidigt eftersom han hade följt med Elias på bvc för att ta spruta. En duktig kille som hade varit så modig, så självklart firade dom med glass innan dom skiljdes åt. 

Ikväll har jag springit på löpbandet. Usch och fy vad jag tog ut mig... När jag stod i duschen efteråt trodde jag allvarligt att jag skulle svimma. Alldeles yr, skakig och illamående! Men när jag hade fått i mig lite kvällsfika och sjönk ner i soffan framför Sofias änglar kändes det så bra. Passade även på att klicka hem en beställning från Lager157. Dom har verkligen dom skönaste och billigase jeansen ever. Älskar deras modell "snake". Så jäkla sköna och prisvärda! Så när mina gamla svarta jeans gav upp i helgen så fick det helt enkekt bli ännu ett par snake till samligen. Även en lång kofta och en keps! 👌🏼

Nu är det jag och Håkan Hellström resten av kvällen. Han kan verkligen sätta ord på allt... Både bra och mindre bra känslor. Ja, tänk om man var lika klok som honom! 💭



swisch sa det...

Ja, swisch sa det så var den här helgen över. Hela veckan har verkligen gått fort. Men för min del så gör det inget. Jag är så jäkla trött på snö, is, kyla, blask, sjukdomar och allt vad vinterhalvåret bjuder på. Snart är det vår... 

Igår hade vi verkligen en toppendag. Vädret var inte direkt det bästa för en utflykt på isen, så istället hade vi en riktigt lugn förmiddag hemma. Vi eldade i kaminen, hoppade inte ur pyjamaserna på flera timmer, lät frukosten stå kvar på bordet, drack kaffe sittandes på golvet i lekrummet och byggde lego som tokar. Ingen bråska, ingen ordning. Så mysigt. Sedan åkte hela familjen in till stan för en god Lördagsfika. 

Eftermiddagen spenderade jag på bästa sätt med mamma, mormor och Fridis. Shopping, middag och hockey. Så jäkla härligt att få åka iväg med dessa underbara! Vet inte hur många gånger vi dog av skratt. Dessutom fick vi ju se Brynäs vinna! 👌🏼

Elias och Mattias hade varit på innebandy på eftermiddagen, och Edwin hade fått mysa helt ensam hemma hos sin gammelmoster. Bakning, lek och mys. Så ja, grabbarna gick det heller ingen nöd på medans jag var borta! 

Idag hade jag turen och fick sovmorgon. Tack mina bästa killar! Men idag hade vi ingen lugn morgon... Mattias åkte iväg på jobb, och jag satte igång med en städning direkt efter frukosten. Barnen lekte fint ihop medan jag tvättade, bäddade, dammsög och städade toaletterna. Ett skönt och välbehövligt ryck! Sedan gjorde vi oss redo för dagen, vi skulle hälsa på barnens farmor och farfar...

Stannade på Ica och köpte med oss tulpaner. Elias fick välja en ny bukett hem till oss också. Ja, för han vart ganska besviken när jag tänkte välja vita och tråkiga tulpaner. Hehe. 

I bobygda blev det lek och bus för hela slanten. Vi blev bjudna på mat också. Eller ja, det var väl mer eller mindre jag som stod för matlagningen och diskstöket, men ändå. Skönt att komma hemifrån en stund. Mattias såg vi inte röken av, så vid 15-tiden tackade vi för oss och åkte hemåt. 

Väl hemma tog vi en varsin dusch allihopa och hoppade i myskläder. Mattias kom hem och gjorde en snabb middag, sedan har vi bara lekt och tagit det lugnt. Elias mamma kom fram mot kvällen, så nu dröjer det en vecka tills familjen är komplett igen... Om jag inte får låna honom på Fredag förstås. Elias blev nämligen ganska besviken när jag berättade att det var innebandy just då, när han inte är hos oss. "Men jag tror nog att mamma kan låna ut mig en stund". Goding, haha. Så förmodligen blir det lite Sara-och-Elias-mys då. Längtar! 

Nu är de kväller och jag är trött. Edwin somnade fort  efter att vi ätit varma mackor till kvällsfika. Vi vuxna ska kolla på den nyaste Beck-filmen innan vi också säger godnatt. 



it's friday... 🙌🏼

Dagarna rullar på. Inga konstigheter. Vi gjorde helg redan i torsdags, hämtade båda barnen tidigt på dagis och åkte hem och hade lego/mellis/film-mys. Mer då? Jo jag fick sjuka cravings efter stuvade makaroner och korv, så gissa middagen... Hehe. Efter maten hade Elias lite egentid med pappsen, dom åkte till Bobygda och kom inte hem förens på kvällen. Edwin och jag myste på här hemma. Sedan somnade jag tidigt i soffan, vaknade i exakt samma position imorse...

Idag har barnen och jag haft en härlig ledig dag. Elias och jag myste framför elden medan lillebror tog en liten sovmorgon. Kaffe och mys! 

När Edwin kom ner blev det frukost och legobygge innan vi tog tag i dagen. Tvätta, klä på oss och Elias tog en morgondusch. Sedan pysslade vi med lite av varje... Sorterade en stor låda med lego som barnens farmor har köpt. 

Mitt på dagen åt vi lunch innan vi klädde på oss och gick ut i det härliga vädret. En timmes pulkaåkning och snölek. Vi har ju en egen liten "täkt/äng" bredvid infarten, där sluttar det lagomt för att barnen ska kunna åka ner med pulkorna. Roligt hade vi det! 

När vi var ute såg vi mamma komma gåendes också. Då gick vi in och gjorde go-fika! Pappa kom efter en stund han med, så hela eftermiddagen har barnen busat och lekt med dom. Så värdefullt. Jag passade på att åka till Ica i tron om att mitt löpband hade kommit, brevbäraren ringde nämligen mig igår och sa att han skulle lämna det där. Men nej, det fanns inget? Hade fått en avi och allting. När jag spårade paketet stod det att det fortfarande levererades... Jaha? Turligt nog så har man kontakter på posten, hehe, han kollade och såg att paketet låg och väntade hos PostNord. Tackar! 

Så efter att vi ätit pizza-middag åkte jag och Elias och hämtade paketet i stan. Ett stort jäkla paket som med nöd och näppe gick in i bilen... Vi åkte en sväng på Dollar med för att fylla på med lite nödvändigheter. En mysig svart fäll fick också följa med hem för att kompensera alla tråkiga köp! 

Väl hemma byggde vi ihop löpbandet. Alla ville prova! Turligt nog var barnen trötta och somnade fort ikväll, så jag fick ha premiären för mig själv. En härlig "springtur" framför mitt favoritprogram. Kan det bli bättre?! Två flugor i en smäll liksom! Känns så bra att jag unnade mig något riktigt för pengarna jag vann, och inte lät dem gå åt till en massa onödiga småköp. Heja! 

Nu har jag precis duschat och slagit mig ner i soffan. Mattias bjuder 389-kronors whisky. Gött serru! Men kvällen blir inte så sen, tänkte nog gå ut på isen med grannarna imorgon. Sedan ska jag faktiskt iväg på äventyr. En eftermiddag/kväll i Gävle väntar! Shopping, middag och hockey med min kära mor, mormor och kusin. Längtar! 


en fin onsdag... ☀️

Trots att jag var dödstrött imorse, blev detta en väldigt bra dag. Jag har för första gången på länge haft energi och känt mig ganska positiv. Visst, det där mörka smyger sig på ibland och jag vet inte hur jag ska tackla det. Men det är inte där jämt...

Morgonmys med kaffe och brasa - det är nog det enda som känns bra med vintern just nu. Ja, jag har redan tröttnat på snö och kyla! Tänk när man bara kan öppna upp dörren och njuta av sitt morgonkaffe ute i solen. Det ni. Det längtar jag till. 

Barnen har varit på dagis idag, två grabbar som längtade efter kompisarna! Själv har jag haft en effektiv dag här hemma. Snörade på mig promenadskorna och gick en härlig runda i solen samtidigt som jag pluggade. Det var en debatt jag måsta lyssna på, så varför inte göra det under promenaden? Plugg, motion och massor av D-vitamin från solen. Snacka om en feel-good-boost. 

När jag kom in blev det lite mer plugg innan jag kände mig klar för dagen. Men jag hade lite tid över till att röja här hemma innan det var dags att hämta lilleman. 

Tog reda på massor av tvätt, städade toaletterna, torkade ur fönstren, dammade, dammsög och torkade golven. Rent och fint igen! Sedan belönande jag mig med en god kopp kaffe hos mamma (och semla!) innan klockan var hämtningsdags. Edwin hade haft en bra dag, men blev glad av att se mig. "Titta min mamma!" ❤️

Vi stannade ute i solen en bra stund när vi kom hem. Sedan gick vi in och fikade, lekte, vilade på soffan och förberedde middagen. 

När dom andra två i familjen kom hem åt vi mat. Sedan lekte barnen jättebra ihop medan vi vuxna röjde undan och donade med allt möjligt. Swisch sa det så var det nästan läggdags. Eftermiddagarna går verkligen fort när Mattias och Elias kommer hem så sent. 

Barnen somnade sött vid 20-tiden så nu är det lugna gatan här... Myser framför elden och funderar på livet. Tror jag ska göra mitt favorit-te och kolla på några tvprogram jag missat. Sounds good... 👌🏼


en hemmadag...

Vi har haft ytterligare en hemmadag, jag och barnen. Det var en långdragen förkylning vi hade på besök, men som äntligen börjar mattas av... Båda barnen har dock haft jobbig hosta i helgen/början av veckan, så vi höll oss hemma en dag extra för att kurera oss riktigt. 

En lugn och skön morgon med kaffe, en brasa och tända ljus. Men efter att vi ätit frukost, klätt på oss och bäddat sängarna blev det full fart. Innebandymatch i köket. Såklart. Elias skulle kunna spela hela dagarna, och börjar bli riktigt duktig i målet. För ja, han ska bli målvakt när han blir stor! 🙊

Hela dagen har varit lugn och mysig, jag har inte gjort en endaste nödvändig grej, bara koncentrerat mig på barnen. Så behövligt att skippa alla vuxen-måsten ibland... Istället har vi varit ute, barnen lekte hundar i snön, vi har tittat på film, lekt med bilar, löst olika "mysterium" som Elias kom på, lagt pussel, spelat mer innebandy och så hade vi en lyxig frukt-och-glass-stund efter lunchen. En fin hemmadag! 

Eftermiddagen har gått i ett naffs. Vi åt korvstroganoff till middag när Mattias kom hem, sedan har vi donat på med lite av varje. Men vi hann nästan bara blinka innan det var dags för kvällsfika, dusch och hopp i säng! 

Edwin har fått prova att vara utan blöja idag på eftermiddagen. Han tyckte det var häftigt, men är nog inte riktigt redo än. Det blev två kissolyckor, fast det kanske bara är bra att dom får känna hur det känns? Tror vi kör igång på allvar till våren/sommaren. Mammas storkille... 

Nu är det kväller och jag har haft en skön stund i soffan. Barnen somnade tidigt, alltid lika skönt när det blir tyst och lugnt. Imorgon är vi tillbaka i rutinerna igen, vilket ska bli skönt efter många hemmadagar. Jobb, dagis och plugg. Även en rejäl städning vore på sin plats! 

Dags att läsa och drömma sig bort...💭


 

hej februari...

Ny vecka och ny månad. Vi går mot ljusare tider, och jag har nog aldrig längtat så mycket... 

Idag har vi haft en riktig familjedag, vi lyxade till det och tog ledigt från allting allihopa. En bra start på veckan! 

Dagen började med kaffe, frukost och sedan en innebandymatch på blodigt allvar i köket. Ett under att inga fönster gick sönder... Det är rätt många vinnarskallar i familjen så det är klart att en innebandymatch inte kan spelas lite halvdant. All in! 

Annars har vi mest bara haft en lugn och skön dag. Tvättmaraton, varit ute en stund, handlat, varit iväg med sopsorteringen, tittat på film och barnen har lekt bra ihop. Och som pricken över i:et blev vi bortbjudba på middag. Finns det något härligare?

En god köttgryta hos gammelfarmor/farfar "Blitt och Ollä" blev vi bjudna på. Vi stannade ett bra tag och lekte, sedan hade vi två trötta barn med oss hem. 

Kvällen har varit lugn. Har pysslat och donat lite medan grabbarna har spelar tv-spel. Fick ett ryck och bytte gardiner i sovrummet, lite ljusare och fräschare nu! Ungarna somnade gott vid 20-tiden efter lite kvällsfika och film. 

Själv har jag tagit en dusch och krupit ner i sängen. Jag och Håkan! Kan lyssna på honom i flera timmar utan att tröttna. Ja, hans musik passar verkligen alla sinnesstämningar. Det spelar ingen roll om man är glad, ledsen, arg, träningssugen eller i partystämning. Om jag bara kunde klura ut i vilken sinnesstämning jag befinner mig nu? Någonstans mellan total eufori och känslomässigt kaos kanske. Ja, det är jäkligt hårfina gränser just nu...

"Jag skänker dig den sista lögn jag har, jag offrar och betalar vad som krävs..."




RSS 2.0