hänger uppe på norrvägen...

Just nu sitter vi uppe på Norrvägen och laddar inför fotbollsmatchen som börjar snart. Myser lite med go-katten Ragge!

Jag är otroligt trött men det är inte så konstigt... Men några minuters slumrande på soffan hjälpte lite iallafall. Och en god kopp irish cream coffe, som jag fått av Carro long time ago!

Sen blir det hem och hopp i säng! Har en känsla av att jag kommer sova som en ängel inatt :-)

botar tröttheten med kaffe...

men nu kan jag då pusta ut...

Golven är dammsugna, skurade, maten är klar, disken är diskad och tvätten är hängd. Pust och stön. På bilden på tvättställningen ser man en skymt av mitt "nya" kuddfodral jag köpte på RK idag för 10 ynka kronor :-)

Nu kommer min kära sambo hem, så nu ska det ätas och mysas!

vilken härlig skottdag jag haft

Tidig morgon och ett härligt arbetspass. Jag har haft en gullig liten 12-årig praktikant med mig idag. Det har gått så bra så, och go-fika blev det såklart!

Klockan 13:00 skuttade jag ut i det härliga vårvädret (love it) och körde hemåt. Svängde in på ICA där jag skulle unna mig våriga tulpaner, dagen till ära! Där träffade jag mamma som envist ville handla lite åt mig. Så jag fick tulpanerna av henne samt mjölk, frukt & grönt m.m <3

Nu ligger jag i soffan och vilar huvudet lite. Behöver energi till att orka dammsuga. Tvättmaskinen är i gång och maten står på spisen och kokar för fullt. Så någon minut kan jag ligga och bara vara :-)

Ikväll blir det nog lugnt, och en tidig kväll. Jag jobbar nämligen ett förmiddagspass imorgon med. Fast då börjar jag inte förens 6:00 så det känns ju bra!

Åh, det är så himla underbart att få jobba mycket igen :-)

ändrade arbetspass imorgon

Alldeles nyss ringde chefen och undrade om jag kunde rycka ut och jobba 05:00-13:00 istället. Självklart kan jag det! Det blir faktiskt mer timmar då, och det är bra skönt att skutta hem mitt på dagen :-)

Så nu har jag precis tvättat håret som jag tänkte göra imorgon. Skönt att få det gjort nu ändå.

Ska slappa lite till i soffan med pojkarna, sen blir det sängen tidigt. Hoppas på mycket sömn och att blåsorna i munnen läker bort...

Vi hade förresten Sleep-talker på min iphone inatt. Fy vad otäckt! 42 inspelningar vart det. Massa konstiga ljud, knackningar osv. Det vet jag inte om jag vågar göra igen. Väntade bara på att någon spökröst skulle dyka upp på någon inspelning...

lyckodagen bara fortsatte...

Ja, min lyckodag blev inget annat än just en lyckodag! Eftermiddagen på jobbet gick otroligt fort och bra. Sedan hittade jag en 50-lapp på parkeringen!!! Inte mycket pengar att hurra för, men jag blev verkligen överlycklig ;-)

Nu är jag hemma, kikar på hockey med Mattias och Tom. Dessutom har jag satt upp den nya lampan i fönstret. Kanon! Två lika lampor till billigt pris. Supernöjd.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen. Eller ja, ett diskberg ska jag väl också ta hand om. Det verkar inte störa herrn som jag bor med, men mig stör det bra nog ;-)

Imorgon blir det ännu ett eftermiddags-pass. Gud så härligt att jobba mycket.

en riktigt bra turdag hittills...

Nu sitter jag nere i bageriet igen och laddar upp med kaffe inför eftermiddagspasset. Har fikat årets sista semla med Jenny och Cilla. Gör bra go'a semlor dom!

Fast det var dumt att äta semla, gjorde så ont i munnen... Tur vi har kvar dem till påsk ifall jag ångrar mitt beslut om sista semlan ;-)

Tidigare idag var jag på stan. Jag var på jakt efter en till, exakt lika, lampa till vardagsrummet. Förstår inte hur jag kunnat leva med EN lampa i det dubbelfönstret?!

Lampfoten var från Claes Ohlson och lampskärmen från Åhléns, så det var mina destinationer idag. Hann en sväng på Dollar för lite nödvändighets-shopping också.

En enda lampfot som den jag har hemma fanns kvar - tur! Och på Åhléns fanns bara två lampskärmar kvar - tur igen! När jag skulle betala såg jag i sista sekund att jag hade 20 % rabatt på lampskärmen. Och den gick ut imorgon - återigen tur tur tur :-)

Så detta är en lyckodag. Fick precis reda på att jag kanske får jobba imorgon också! Hoppas!

Nu ska jag säga " peppar peppar ta i trä" så att min lyckodag inte förvandlas till världens sämsta ;-)

en efterlängtad sovmorgon

Ja, nu var det ett tag sedan jag fick sova ut ordentligt. Men idag låg jag i sängen länge, länge och är nu riktigt utvilad. Väldigt skönt och behövligt. Jag var riktigt dålig igårkväll... Huvudvärk, frysen, ont i kroppen och var verkligen hur trött som helst.

Men idag mår jag bättre! Jag ska göra mig iordning nu och åka in till stan en sväng, sedan blir det direkt till jobbet och jobba eftermiddag idag igen. Ganska sköna pass det faktiskt, 13:00 till 18:30 :-)

Det enda som inte är helt hundra är min mun. Ett munsår och massa blåsor i munnen... Det gör så jäkla ont! Jag kan knappt äta. Jag brukar få blåsor och sår i munnen innan jag blir sjuk, men jag har ju för tusan redan varit sjuk?! Bara vänta och se och hålla tummarna.

hemma, bosatt mig i soffan...

Åh vad jag har varit tröttis idag! Men eftermiddagen gick ändå rätt fort, blev många koppar kaffe...

När jag kom hem fick jag go-middag som Mattias gjort, egenfiskad fisk i ugn med potatis, grönsaker och en god sås. Mums! Ligger i soffan mätt och belåten, tänker ligga här hela kvällen.

Sofias änglar har precis börjat och jag gråter redan... Jag är riktigt känslig, jag grinar jämt till filmer och sorgliga tv-program!

Imorgon blir det ett em-pass med chiiiifen igen :-)

laddar energi med lite kaffe

Ja, nu sitter jag på jobbet nere i bageriet och laddar energin med en kopp kaffe och en go-macka. Det verkar vara lugnt här idag, men jag hoppas dagen går undan!

Jag vet inte riktigt vem jag jobbar med idag... Karin var tvungen att rycka in och jobba ett fm-pass då Mia fått magsjuka. Trine är också hemma. Så vi får se om Sussa kanske jobbar dubbla pass eller om hon får tag på Sarah. Spännande ;-)

Så jag vet heller inte vart jag ska vara, kök eller butik. Det betor på vem som jobbar, men helt ärligt så kvittar det.

Nu ska jag kolla lite timrapporter och gå på banken och växla kassan innan jag byter om :-)

måndag, ny vecka & nya tag

Godförmiddag! Här gjorde vi morgon redan klockan 06:00 då lilleman var pigg. Det var däremot inta jag kan jag säga...

Men det var bara att kliva upp. Mattias skulle ju åka och jobba, så jag kunde inte blinka med ögonen lite gulligt och be om sovmorgon heller. Väl uppe går det dock bra. Lite varma kläder, tända ljus och en kopp kaffe!

Nu har Johanna precis varit här och hämtat Elias, nu är det mamma-vecka! Så kul att se hur glad Elias blir när hon kommer. Men det är ju kul när han kommer till pappa och blir glad med :-)

Jag tänkte diska, bädda och sedan ta en promenad. Eftersom vi var uppe så tidigt har jag redan hunnit tvätta, sen hjälpte Elias mig att hänga. Han tog upp som blöta kläderna och gav till mig. Och om jag var seg så sa han till på skarpen! "däh däh"!

Om någon timme ska jag åka och jobba ett em-pass med Karin. Det ser jag faktiskt fram emot :-)

slutet på veckan är nära...

Det känns inte som att det var så längesedan jag skrev att veckan var slut, men ja, det måste ju vara en vecka sedan! Det går undan... Kvällen är här och man är rätt trött efter en hel vecka varvat med bus, mys, lek och jobb.

I eftermiddags målade killarna med vattenfärg. Kladdigt kladdigt! Och målandet resulterade såklart i ett bad. Men det hade lilleman absolut inget emot. Jag tror snarare att han kladdade lite extra för att få hoppa ner i plurret ;-) Smaka på färgen var ju också kul.

Nu har vi spelat bingolotto, ingen vinst tyvärr. Lillpluppen sover och vi ska slappa vidare i soffan!

Imorgon väntar en förmiddag hemma med Elias tills hans mamma kommer och hämtar honom. Sedan blir det eftermiddagsjobb :-)

det är det bästa jag gjort...

Ja, jag är så glad att jag har filmat alla gånger Elias varit hos oss! Och jag är så glad att jag bränt ut en lång dvd på de första månaderna :-) Det är så kul att titta på, och det kommer bli kul för honom när han blir större också! Han skrattade och pekade på sig själv på teven när vi startade filmen! Snart dags att göra en ny film, har massor på lager.

nu: söndagsfilm med bilar

Elias sov 2 timmar och 20 minuter ute i vagnen! Vilken himla tröttis :-) Medans hann jag göra rent tvättmaskinen, alla fack och filter - väldigt behövligt visade det sig. Körde ett tomt 90-gradigt program sen. Ren och fräsch maskin igen!

Nu har vi slagit igång en av alla dvd:er som Elias fick i julklapp. Bilar-filmen rullar för fullt. Och han verkar tycka den är bra. Oftast är han för rastlös för att titta på tv länge, men ny var det ju brum-brum:ar på teven som han brukar leka med. Fast det dröjer väl ett tag tills lilleman tycker att filmer blir riktigt roliga!

Om någon timme ska jag börja med maten, spagetti och köttfärs blir det idag. Sen blir det bara mys, och bingolotto.

Men först tror jag att jag ska sätta igång dvd-filmen på Elias när han var mindre, och se om han förstår att det är han ;-)

underbart soligt söndagsväder

Nu har vi nyss varit ute på en skön promenad, soligt och härligt. Elias somnade direkt och sover ännu ute i vagnen. Skönt med lite friskluft :-)

Det är nästan lite deprimerade att titta ut genom fönstren nu faktiskt... Klarblå himmel och sol. Men det var rätt kallt och blåsigt så man kan ju inte vara ute hur länge som helst. Får se om vi går ut och leker lite i eftermiddag!

När vi var ute passade vi på att bunkra upp med mer nässpray till oss alla tre, snoriga och täppta näsor går visst inte att undvika alls nu. Vad länge det hänger med alltså, jobbigt.

Nu ska jag hitta på nå nytta att göra innan jag gör lunch. Tror jag ska rengöra tvättmaskinen och köra den tom på höga grader sen. Så mycket som jag tvättar så är väl alla tänkbara hål snart igentäppta och kladdiga av tvättmedel och ludd ;-)

en mysig söndagsmorgon...

Godmorgon, idag fick vi sova till klockan 07:30. Förutom pappsen som fick sovmorgon enda till 09:00 :-)

Elias och jag har tittat på Musse Pigg, druckit saft/kaffe och vaknat till liv. När pappa vaknade ville Elias prata i telefon med honom. Det ser så kul ut när han springer runt med mobilen och pratar sitt egna lilla språk! Roligaste leken just nu ;-)

Dags att duka fram mysig söndagsfrukost och slappa lite till innan vi gör oss redo för dagen. Tror vi börjar med en prommis!

Den här dagen blir en riktig mysdag, både inne och ute :-)

glömde säga "peppar peppar"...

Äntligen hemma efter en otroligt körig dag på jobbet. Äntligen tar jag helg!

Det var som sagt hur mycket folk som helst på Dackås idag. Men vi var glada och det gick bra. Tills en "liten" kaffe-incident inträffade mitt i lunchruschen.

"Men nu var det länge sedan någon kaffe-incident hände mig, fan vad duktig jag är" sa jag till Sussa. Skryta lite för chefen liksom! Och 10 minuter senare blev det kaos. Då hade jag självklart glömt att sätta på mer kaffe. Det är ju kul, när det står tusen människor och vill ha påtår...

Men vi löste det efter ett tag. Hädan efter ska jag komma ihåg att säga "peppar peppar" och ta i mitt smarta trähuvud ;-)

Nu ligger jag hemma på soffan. Jag ska ta en dusch, vika tvätt och dona lite innan pojkarna kommer hem.

Ikväll blir det Lördagsmys med hockey. Inget pussmys dock, för ett förfärligt munsår har angripit mig...

en fredagkväll på egen hand

Vilken härlig arbetsdag jag har haft! Lagomt mycket folk, tiden har gått fort och allt har flytit på bra. Jag hann till och med göra iordning en god middag till mig själv, som jag hann äta sittandes! Ofta blir det på stående fot, dom få gånger man hinner äta.

På vägen hem svängde jag in på Hemköp och unnade mig cola, chips och en Lyckliga Lotta. Fredags-feeling-deluxe :-)

Så nu är jag hemma. Har fyllt frysen med massa goda Dackås-limpor och småbröd. Förväntade mig att komma hem till en rörig lägenhet, men älsklingen hade plockat ihop och gjort så fint. Vad glad man blir då! Även om jag inte direkt hade blivit arg om det var stökigt...

Jag har slängt in en tvätt också, provar det nya sköljmedlet som Mattias fick fria händer att välja ut idag. Spännande! Jag är ju galen i sköljmedel ;-)

Nu ska jag mysa helt själv med mitt götta och bara njuta! Imorgon väntar jobb hela dagen, men sen tar jag också helg!

Trevligt fredagsmys på er!

en mysig morgon här hemma

Godmorgon! Här har vi varit vakna ett bra tag och hunnit äta frukost, tvättat håret och busat lite.

Det är bara jag och Elias hemma, för hör och häpna, jag har skickat Mattias till stan för att storhandla. Med sig har han ett a4-papper med allt som ska handlas, inklusive beskrivningar. "Ariel flytande tvättmedel. Stor, vit och lila" Hahaha :-)

Men det ska nog gå bra! Han är faktiskt riktigt bra på att handla, bättre än mig när det gäller att handla ekonomiskt!

Sen ska jag åka och jobba, så det är skönt att vara hemma nu!

Ikväll får jag Fredagsmysa på egen hand, men det kan också vara skönt ibland faktiskt :-)

en kväll med lek och bus...

Ikväll har vi varit uppe på Norrvägen med min bror och min kusin. Massor av lek och bus! Lite hockey-tittning emellanåt också.

Elias var på bushumör. Han sprang fram till fönstret och började dra i lampsladden. Då gick min bror fram och skulle säga "aj-aj", som vanligt springer en skrattande Elias därifrån då. "Haha, ta mig inte" ungefär. Nu var det dock så att det stod en hel vägg framför honom... Pang - rätt in i väggen och duns ner på rumpan i golvet. Vi höll på att dö av skratt, lika så han, det såg så jäkla kul ut ;p

Nu är vi hemma och ska sova, Elias sussar sött i sin säng!

Imorgon väntar en mysig förmiddag hemma, sen blir det eftermiddagsjobb med Mia :-)

besök av farfar och farbor...





Nyss åkte farfar och farbror hem efter lite lek, bus och fika. Vad kul det är med allas uppmärksamhet, det allra bästa som finns är ju att springa runt och spexa när alla skrattar :-)

Nu sover pojkar innan det är dags för middag. Hä blir svärmoras egengjorda pölsa hänne idag, riktig mat! Sen åker vi nog upp till Norrvägen efter det. Men först ska jag slappa lite i soffan, har precis slängt in en tvätt och då går det lättare att slappna av faktiskt. Något nyttig blir gjort utan ansträngning ;-)

en härlig pulkatur i solen...





Ja nu har vi varit ute ett bra tag i solen och åkt pulka! Superhärligt. Nu blir det lite innebus och lek innan farfar och farbror kommer. Då blir det go-fika. Efter middagen åker vi upp till Norrvägen och umgås med min bror innan vi kollar på hockey. Vi är alla mycket piggare, så detta är en bra dag :-)

en bula som en pingisboll...

Lilleman har fått en bula i pannan, lika stor som en pingisboll... Hua. En vurpa på dagis, en vurpa här hemma igår och en vurpa imorse. Samma ställe i pannan varje gång. Men det är ju sånt som inte går att undvika. Vi kan ju inte förbjuda honom att springa runt (det roligaste som finns!) och vi kan ju inte ha hjälm på honom här inne... Men det ser inte alls roligt ut med bulan :-(

Jag har varit hos morfar och städat nu, handlade lite inför helgen på vägen hem. Även om vi inte är hemma så mycket i helgen så vill man ju ändå inte ha en ekande kyl.

Pojkarna ska vara i Bobygda Fredag-Lördag, och jag jobbar båda dagarna. Men på Lördagkväll samlas vi alla tre här hemma igen :-)

Nu ska vi ta en solskenspromenad och samla lite energi innan lunch!

12 timmars sömn behövde vi

Herrejösses... Sa jag att vi var trötta igår eller? Klockan 20:00 låg vi alla tre och sussade sött! Jag minns inte sist jag somnade så tidigt, haha. Vi vaknade klockan 03:00 då någon ville ha välling, men sen sov vi enda till morgonen :-) Som vi behövde det alla tre!

Så idag är vi piggare och gladare. Vi har nyss ätit frukost och ska göra oss redo för dagen.

Jag ska ta en promenad till morfar och dammsuga/torka golven. Han har fått så ont i ryggen, så det är klart man ställer upp :-)

På eftermiddagen kommer Ingemar och Stefan. Sen ikväll är det nog hockey som gäller!

en riktigt trött onsdagkväll...

Oj vad vi är trötta allihopa här hemma! Hela dagen har vi varit trötta. Lillen har somnar två gånger på mig i soffan. Men är man annat än trött dessa månader?! Snoriga näsor hit och dit...

Lilleman håller på att somna i sin säng nu. Jag har tagit plats i soffan där jag ska försöka hålla mig vaken ett tag till iallafall ;-)

Tompa har varit här och busat med oss hela eftermiddagen. Men Elias har varit så trött och grinig så det blev lekperioder, mysperioder, gnällperioder osv!

Imorgon är vi lediga från jobb/dagis alla tre. Hoppas att vi är piggare och gladare då. Tror Elias farfar och farbror kommer och hälsar på :-)

Men nu ska jag lägga mig tillrätta här i soffan och mysa på bara...

grå, men skön långpromenad

Efter att Elias vaknat klädde vi på oss och tog en skön långpromenad. Det var grått och tråkigt väder, men ack så skönt.

Vi har nyss ätit lunch och leken är i full gång nu. Om ett tag kommer Tompa och leker också :-)

en tidig och mysig morgon...

Elias har sovit som en ängel inatt igen! Hela natten i sin säng, utan att vakna en enda gång. Jag tror att det är bra för alla oss tre att han sover i sin säng. Sover han med oss så ligger vi på helspänn hela natten. Dessutom har han brukat vakna på nätterna, men det är säkert för att vi rör oss och rycker till i sömnen. Men i sin säng får han sova ostört. Känns bra :-)

Nu powernapar han i sin säng. Vi satt i soffan och kollade på Lotta på bråkmakargatan. Jag låg ner och han satt på min mage, men efter 15 minuters tittande var det helt plötsligt någon som låg och sov på mitt bröst :-) Tröttis! Precis när han somnat ringde Mattias från jobbet dock...

Gick in med honom till hans säng, la han ner och gick ut. Det funkade! Tror mycket av de nya sovrutinerna är tack vare dagis där han lärt sig att somna själv, underbart.

Mattias jobbar som sagt idag, eftersom han inte jobbade i måndags. Så vi har haft en mysmorgon med tända ljus, lek, bus och ett härligt bad.

Jag är också trött nu så det kan hända att jag slumrar till i soffan medan lillgubben sussar :-)

v-rummet klart bästa rummet

Gud vad jag kommer ihåg hur missnöjd jag var med vårt vardagsrum för ett halvår sedan (gud vad tiden går fort förresten)!

Allt var fel och fult. Soffan... Gardinerna... Blommorna... Tomma ytor... Fula färger... Det var det rum jag var minst nöjd med efter tapetseringen helt enkelt.

Vardagsrummet för 6 månader sen:




Men nu har allt fallit på plats! Nya soffor, rätt möblering, rätta färger (trodde dock aldrig att jag som älskar vitt skulle trivas med mörka accenter), möbler som både fyller ytor och funktion... Allt känns rätt alltså.

Och den här kvällen har jag sprungit runt och flyttat på ännu mera prydnadssaker. Att så små förändringar kan ändra ett intryck totalt. Det stillar mitt köpa-nytt-begär faktiskt, hahaha!

Det jag försöker säga är iallafall att jag verkligen trivs i vardagsrummet nu, äntligen!!! Det är ju ändå här vi umgås allra mest :-)

kaffe, kanelbulle och lättöl...

Ja, är man tankspridd och glömmer att ta hem semlor från jobbet så är det det som gäller på fettisdan! Men det går väl minst lika bra ;-)

Vi har sovit ett tag alla tre, så nu smakar kaffe och bulle gott. Vi sitter och tittar på hockey, får kika efter alla PLING eftersom inte Brynäsmatchen visas, det går det också!

Ska sedan avnjuta en kall lättöl och bara slappa. Ja, det var det herrn kom hem med från affären då han skulle köpa semlor. Konstigt att dom var slut sådär 5 minuter innan stängning ;-)

Men jag åt en semla på jobbet imorse så dagen är räddad!

alla måsten är gjorda, skönt

Maten är färdig, disken är diskad och tvätten är tvättad. Jag har tagit plats i soffan igen och njuter ;-)

Men innan jag la mig "möblerade" jag om bland lite prydnadssaker. Lilleman är ju uppe och springer nu, dessutom är allt som är aj-aj jättespännande! Mina marimekko-skålar och iittala ljuslyktan fick till exempel flytta till skåpet som ännu är utom räckhåll för lille herrn ;-)

Men nu längtar jag efter killarna, lite liv och bus i lägenheten! :-)

semlornas tisdag hela dagen...

Åh hej och hå. Vilken arbetsdag! Flera tusentals semlor och massor av folk hela dagen. Vi har sprungit mellan bageri, butik och servering som tokar. Till och med Mathias gjorde sin årliga arbetsdag ;-)

Men dagen har gått fort och har varit rolig. Nu ligger jag hemma i soffan och försöker ladda om och hitta lite energi till att diska och göra middag till grabbarna kommer hem från jobb och dagis.

Nattens 4 sömn-timmar gör sig påminda... Men Elias har sovit som en ängel inatt! Klockan 9 igårkväll vaknade han till, men sen sov han hela natten i sin säng. Utan ett enda ljud! När jag åkte vid halv fem imorse sov han fortfarande, men det kan ju hända att en gos-sugen pappa tog honom till vår säng en sväng innan de åkte ;-)

Lite bilder från Mathias mobil. Håller alla tummar att jag lyckades hålla mig undan SVT's tv-kameror iallafall...

det är så himla typiskt så...

Såklart att jag inte kan sova när jag behöver det som mest. Men det sitter väl i huvudet, man vet ju att klockan kommer ringa om några timmar... Jag som trodde det skulle bli en enkel match med fräsch och nybäddad säng! No no.

Jag har legat och vridit på mig i sängen ett tag. Men har tagit plats i soffan framför Karatefylla nu. Världens sjukaste serie! Hahaha :-)

Hoppas kunna somna efter det. Det kan ju bli körigt på jobbet imorgon med tanke på vilken dag det är... Semlornas dag! Och har vi inte dom godaste semlorna på Dackås så säg ;-)

veckans första kväll är här...

Vilken mysig eftermiddag vi haft tillsammans. Vi hämtade Elias på dagis båda två, en trött kille! Vi höll inte på att hitta hans skor heller, "men vart är skorna?" frågade jag högt. Då trulsar lilleman i overallen direkt till skohyllan och tar fram sina små skor. Så duktig :-)

I bilen somnade han, så Mattias passade på att handla lite medan jag satt i bilen och tittade på en sovande tröttis. 20 minuters powernap blev prefekt!

Väl hemma blev det fläskkorv, morötter och hemmagjord potatismos - mums tyckte Elias.

Farmor och farfar kunde inte komna idag, men mina föräldrar + bror kom. Och dom hade med sig en present till lillen. En gosig Brynäs-tiger!

Vi fikade lite, och sen ville Elias bada med min mamma. Att bada med publik var verkligen hur kul som helst ;-)

Sen provade mamma att lägga honom i sitt rum, och där sussar han nu sött. Hoppas på en natt med mycket sömn, för imorgon blir det en lång dag på dagis igen.

Även jag hoppas på mycket sömn, min klocka ringer nämligen 03:50 inatt då ett förmiddagspass väntar :-)

Nu: tillbaka till teve-och-soff-myset!

fin start på den nya veckan...

Måndagförmiddag. Jag är utvilad, ny-äten och verkligen sugen på att gå ut! Mattias är också hemma idag, den sista lediga pappa-veckan drar igång idag. Sen blir det varannan vecka, och då är det jobb och dagis som gäller!

Egentligen skulle karln jobba idag, för Elias ska vara på dagis idag och imorgon. Men han har varit på hälsocentralen och kollat halsen osv. Så jag ska försöka dra med honom ut i solen :-)

Sen ska det städas och håret ska tvättas. Tur att vi bakade igår för Elias farmor och farfar kommer hit i eftermiddag.

Nej, dags att komma igång :-)

vår sega söndag fortsätter...

En promenad, mini-handling på ica och kycklingmiddag ala Sara är allt vi orkar anstränga oss till att göra idag. Det räcker gott och väl, haha.

Annars har vi bosatt oss i sofforna, slötittat på teve och en av oss slumrade till ganska rejält. Guess who?!

Men just ja, lite mer nytta har vi gjort. Mattias har diskat ett berg och jag har slängt in en tvätt. Fast det vägs väl ganska fort upp eftersom vi har bakat chokladbollar också...

Så om någon timme väntas bingolotto-mys med chokladbollar och kaffe. Oslagbar kombination :-)

riktig "söndag" denna söndag

Ja i dag känns det verkligen som en söndag. Inte så konstigt med tanke på att det ÄR söndag, men ja, man är så avslagen på något sätt. Men det är skönt, eftersom det är tillåtet att vara seg och trött denna sista dag på veckan. Laddar om och får ny energi till imorgon då allt börjar om igen :-)

Vi tog sovmorgon idag, har ätit frukost framför teven och gjort oss redo för dagen väääldigt långsamt.

Vi ska strax ut och gå. Vi måste handla lite så då kombinerar vi det med en promenad, brare!

Resten av dagen blir lugn. Jag ska göra en ny (påhittad såklart) kycklingrätt till middag. Sen är det ju Bingolotto i vanlig ordning.

Ha en trevlig och lugn dag alla ni, ladda om ordentligt :-)

ommöblering: lillens rum

Jag passade även på att möblera om i Elias rum, på de små ytorna som finns. Men nu blev det iallafall lite större lekyta, och gardinen som bara hängt och slängt kom undan lite.

ommöblering: vardagsrummet

Efter kalaset och efter att vi lämnat av Elias i Strömsbruk fick jag ett ryck och möblerade om i vardagsrummet.

Eller ja... Jag flyttade sofforna lite. Ett helt annat rum blev. Och extra bra att Elias inte längre kommer åt den höga pallen med dosor, han vet att det är aj-aj, och bara därför brukar han vara där och busa. Vilket i sin tur brukar leda till att han ramlar. Men nu finns det mer lediga ytor att springa runt på :-)

Vi ska testa att ha denna möblering över helgen sa vi, men jag är nöjd så jag tror att det förblir såhär nu!

bilder från en fin lördag...

Ja här kommer lite bilder från våran Lördag! Lek, bus, kalas, semlor och all uppmärksamhet på lillen. Då är det någon som njuter bra nog ;-)

men godmorgon tidiga lördag...

Här slog lillkillen upp ögonen redan 06:00, men vi gjorde lite välling och kunde då mysa i sängen till strax efter 7 - mysigt.

Efter lite mer mys i soffan med pappa är han uppe och springer igen! Går på sina egna upptäcktsfärder, spännande :-)

Snart blir det frukost, sen blir det lek och bus tills vi förmodligen vill sova förmiddags-nap alla tre. Men det är bra, så är vi utvilade och pigga när vi ska på "kalas" och äta semlor!

Hoppas på en bra dag :-)

livet är ju inte helt dåligt nu

Nu är det mys på hög nivå! Elias håller på att somna, jag har hällt upp chips, hängt en tvätt och tagit en dusch. Allt luktar himmelskt: nytvättade kläder, doftljus och chips... Mmm!

Imorgon är det nog slut på sovmornar för vår del, men jag längtar efter motivationen att kliva upp tidigt, och vad är inte bättre än en morgongosig Elias!?

Till veckan ska Elias också vara här, så jag ser framemot våra rutiner som är en av alla underbara saker denna goding ger oss <3

Ha ett trevligt fredagsmys allesammans!



nu börjar fredagsmyset här...

Mätt och belåten! Mina påhittade biffar blev faktiskt kalasgoda. För när Mattias gör tummen upp och säger "ja det här var ju inte illa pinkat av en liten by-hora" då vet man att man lyckats... Hmm. Men gott var det iallafall - på ren och fin svenska.

Elias har också kommit. Han bara springer runt nu, han har upptäckt hur roligt det är att gå! Storkillen. Han hade varit busig hemma hos mamma och Anders, så vi får se hur det går ;-)

Vi har tack och lov inte så mycket farliga grejer här hemma, och mina favvo-grejer på vardagsrummsbordet ställs undan då han är i farten ;-)

Nu badar killarna och jag har precis diskat. Fredagsmyset börjar om ett tag!

Dricka, chips, saft och russin till lillen, tända ljus och tv. Vi får se hur länge Elias orkar. Men vi vuxna fortsätter sen!

härliga, soliga, fina fredag...

Åh herre jösses vilket underbart väder! Och så är det Fredag som pricken över i:et. En ledig helg tillsammans. Det är något speciellt med helger, även om vi båda har varit hemma i veckan och upp i varandra hela tiden ;-) Elias kommer till oss ikväll också, stannar tills imorgon em. Så det blir en riktigt mysig helg :-)

Idag tog vi sovmorgon (igen!) och sedan blev det frukost och en sväng till Dakapo. Fyndade en datorstol för 40 kronor, inte den vackraste. Men jag sitter ändå aldrig vid den stationära datorn så det gör mig inget, hehe. Men jag har dammsugit och rengjort den nu så Mattias inviger den för fullt!

Tänkte ta en promenad i det vackra vädret nu och inhandla lite helg-gott. Till middag blir det vitlöksbiffar i svampsås och strips. Glamoröst... Men man tager vad man haver. Lyxar till det med chips och dricka ikväll istället :-)

Imorgon vankas det kalas för min älskade mormor som fyller 64 år. Egentligen idag. Men imorgon är vi ditbjudna på hennes egna supergoda semlor. Hurra!

TREVLIG HELG ALLA :-)

gullig bebis, gulliga kollegor...

Vilken trevlig kväll hemma hos chefen, med sambo och liten söt dotter! Och alla gulliga arbetskamrater - såklart. Det är alltid så roligt och avslappnat med alla, skrattatacker x 1000. En söt present till lillan hade vi samlat ihop med.

Samtalsämnena tar jag dock inte upp här ;-) Jag säger bara att jag älskar att umgås med dem alla!

Nu har jag landat hemma i älsklingssoffan. Skönt att jag diskade ifrån mig allt innan jag åkte. Ska snart tvätta av mig sminket och koka mig en kopp te tror jag :-)

ett varmt uppiggande (?) bad

Efter promenaden med Carro blev jag riktigt frusen, så jag kröp ner i ett varmt skumbad med favorit Oliv-serien. Supermysigt, och såklart blev det inte lika tråkig/jobbigt att tvätta håret då ;-)

Men inte blev jag piggare för det inte... Känner mig skapligt seg och trött. Antar att Mattias trötthet av febern smittar av sig.

Snart ska jag börja med middagen så det inte blir nå stress när det är dags att åka och hämta Sarah. Längtar efter lill-Peggy :-)

Men allra först ska jag vika tvätt, slänga in en ny och städa toaletten. Bara att tvinga sig upp ur soffan!

en jobbig natt med feber...

Inatt har vi vaknat varannan timme, en riktig feber-natt. Det är min stackars sambo som aldrig blir frisk. Igår när vi trodde att han var fri från förkylningen så kom febern, hua...

Så nu är vi lite trötta efter den oroliga natten. Jag har precis ätit frukost och ska snart ta en promenad med Carro! Hoppas man piggnar till lite.

Om inte annat så hjälper nog en dusch och hårtvättning sen. Resten av dagen är ännu oplanerad. Förutom ikväll då vi ska hem till Chefen och hälsa på lilla Peggy. Det ska bli kul, är alltid roligt att umgås med jobbkompisarna utanför jobbet :-)

en solig, fin och härlig dag...

Vilket fint väder! Man blir ju så glad. Idag på förmiddagen har jag städat. Golven är dammsugna och torkade, en maskin tvätt hänger på tork och alla skåp/dörrar är putsade. Man ser hur smutsiga alla köksskåp är när solen lyser in, alla fingeravtryck och allt. Men nu är det rent och fräscht :-)

Pustade ut i soffan efteråt ett tag framför reprisen av Familjen annorlunda. Mattias gjorde lunch lagom tills det var slut.

Sen tog jag mig en härlig promenad i solen! Underbart. Sara, solen, spotify. Hade det inte varit så kallt (läs: hade jag inte klätt på mig för lite kläder) hade jag varit ute huuuur länge som helst.

Men nu har jag landat i soffan igen, framför Lyxfällan. Snart är det väl dags att börja med middagen, vad jag nu ska hitta på :-)

ska bara, ska bara, ska bara...

Yes, jag ligger i soffan och tänker "ska bara"... Den sjuke sambon är hemma fortfarande, men jag har tvingat in honom i hörnet där datorn står så att det bara är att dammsuga och torka golven utan problem. Men jag ska bara...

Vart tog städinspirationen vägen? Om jag börjar lite smått och sakta så brukar den komma. Snart, snart.

Annars är det inte mycket inplanerat, kanske åka en snabbis till stan? Promenera? Kika på film? Vi får se helt enkelt :-)

kvällen lider mot sitt slut...

Ja då var det snart dags att krypa ner under täcket. Vi fick nöja oss med 2 poäng idag, men det är ju bättre än 1 poäng eller inget :-)

Efter matchen har vi bara myst här hemma. Tända ljus, tv och lite snack med Marlene. Längesedan nu!

Nyss var vi tvungen att åka på mobiljakt, Mattias hade tappat bort sin mobil. Turligt nog fanns den på Norrvägen!

Men som sagt, dags att krypa ner i sängen och sova gott. Jag är riktigt trött så det är nog inga problem ;-)

en prins och vita tulpaner...

Mina fina vita tulpaner jag fick att hjärtat, och Elias nya skylt till hans lilla rum :-)

Nu ska vi ta en promenad upp till norrvägen och kika på topp-mötet mellan Brynäs och Luleå. Vilken lycka om vi vinner ikväll. Ska bli skönt med lite luft, fast vi har faktiskt redan gått en liten sväng idag redan. Men en till runda skadar inte :-)

Imorgon är det städdag som gäller! En hel del tvätt ligger på hög, och dammet har börjat samla sig i hörnen...

alla hjärtans dag-middagen...

Så gott! Fläskfilé, massor av bambuskott, purjolök, vitlök, paprika, champinjoner, soja, ris och god feta ostsallad. Receptet är superenkelt och finns på bambuskott-burkarna. Men som vanligt följer jag inte det riktigt ;-)

Ligger mätt och belåten i soffan nu. Ska tända ett ljus och testa den nya aromoljan "Fresh linen" - doften av nytvättade lakan. Mmm :-)

Sen åker vi nog upp till norrvägen för att umgås och kika på hockey. Kanske lite go-fika också!

alla hjärtans dag idag <3

Ja idag är den mysiga "alla hjärtans dag" här! Och jag tycker det är tur i oturen att min käre sambo är sjuk idag med (=hemma och myser med mig)!

Den här dagen har ju blivit lite av en köpa-dyra-och-fina-saker-tävling. Bra för handeln! Men här hemma blir det inget dyrt och fint inte ;-) Vi tror hellre på uppskattning varje dag, och det behöver inte kosta pengar. Men dagen är mysig, och något extra kan man ju göra :-)

Mattias har fått en tröja, Elias har fått en "här bor en prins-skylt" till sin dörr och jag har fått vita tulpaner och en doftarom-olja av hjärtat. Alldeles lagomt och bra. Dessutom blir det go-middag med tända ljus, ett bad och hockeymys ikväll :-)

Skänker en puss till alla fina hjärtan jag har runt omkring mig. Ni vet vilka ni är och att ni betyder massor <3

Nu ska jag läsa ett nummer av Sköna hem som kom i postlådan, dagen till ära!

nu är det måndagsmys här...

Nu laddar vi upp med popcorn, citrondryck och en bra film. Måndagsmys på högnivå! Bäddar ner oss i samma soffa med täcke och myser gärnet bara. Aah vad härligt :-)

dagens middag i nytt ljus

Nu har vi precis avnjutit en god (men snabb, lätt och billig) middag under den nyuppsatta lampan. Det var så nytt och härligt med ljuset på bordet. Hur har vi klarat oss utan en taklampa i köket?! Och den lyser inte sådär starkt så mysstämningen förstörs, nej den är helt perfekt ;-)

Vi var uppe hos mamma för ett tag sedan, hon höll på att göra en GI-soppa med små GI-"pajer" bestående av ägg, grädde och ost. Vi fick en varsin liten paj, och åkte och köpte två buketter broccoli. Så jag slängde ihop en egen variant av broccolisoppa. Jag hatar ju att gå efter recept, så det blev en påhittad blandning av broccoli, paprika, färska champinjoner, lök, creme fraiche och ost. Supergott med dom små "pajerna" till.

Så nu ligger vi mätta och trötta i soffan, ska snart ta tag i diskberget... Snaaaart.

Ikväll blir det tv-mys, och om jag orkar blir det film-mys efter det. Är otroligt trött, men är filmen bra så brukar det gå :-)

en sjuk sambo här hemma...

Imorse vaknade jag upp med ett ryck av att jag kände att Mattias fortfarande låg bredvid mig. Hann för en sekund tänka att det var söndag, men stackarn stannade hemma från jobbet. Tror dagisbacillerna gett sig på honom också nu!

Jag åkte iallafall till stan som planerat, inhandlade lite nödvändigheter. Sen satte Mattias upp lampan i köket, äntligen! Fint, längtar tills jag ska tända ljusen ikväll :-)

Ska tjata lite på honom att flytta lampan i vardagsrummet nu, så den hänger ovanför bordet istället för mitt i rummet. Har man en elektriker till karl ska väl belysningen se någorlunda ut här hemma ;-)

tillbaka i lägenheten igen...

Ja då var vi hemma igen. Idag har vi haft en underbar dag, vilket otroligt väder vi haft :-)

Vi sov ut ordentligt, åt frukost och sedan gick vi ut på isen! Vi tog med oss Zappe och ett pimpelspö. Otroligt mysigt! Soligt och fint. Önskar att vi kunde vara där hela dagen med fika och grejer!

Efter någon timme gick vi hem och kollade på hockey. Sedan blev vi bjudna på middag, Mattias båda fastrar var på besök. Gott och trevligt!

Nu har vi precis spelat bingolotto, andra gången i rad vi vinner 100 kronor! Jag har även hunnit tvätta och dona lite. Ligger i soffan och kikar på Wallander nu bara :-)

Imorgon ska jag till stan och kika lite, sen vet jag inte. Ta dagen som den kommer bara :-)

det blev en lång lördagkväll

Jag som trodde att jag skulle tvärslockna när jag kom till Bobygda... Nu ligger jag här i soffan och kollar på tv, och klockan är snart natt ju!

Jag och svärmora åkte och kikade till grabbarna som spelar poker och dricker öl ikväll. Där blev vi kvar någon timme. Blev chaufför till Delsbo också. Men efter ytterligare en timme bland alla onyktra pokergubbar fick jag nog och sa till på skarpen ;-) Och till slut fick jag med mig svärmora därifrån och fick äntligen åka hem hit, haha.

Har suttit uppe och pratat med svärfar och Mattias bror ett tag nu. Men nu har jag fått ge mig, inte en chans att jag orkar vara vaken tills Mattias kommer hem! Jag är så jäkla trött. Jag unnade mig en öl för ett tag sedan med, och den gjorde mig ännu tröttare!

Så nu har jag bäddat ner mig med täcke framför tv:n så jag kan slumra till innan hjärtat kommer hem - förhoppningsvis med storkovan :-)

Imorgon bär det av hem till Forsa igen, efter en middag med lite folk här. Längter ju till bingolotto jag nu ju!!!

ännu en härlig arbetsdag...

Lugn morgon, lugn förmiddag, lunch-rusch, körig eftermiddag och ett dricks-rekord. Ja, så har min arbetsdag sett ut. Jag och Sarah charmade till oss hela 19 kronor var ;-) Epic! Chefens nyfödda, och alldeles otroligt söta dotter Peggy var också på besök. Så vi fick agera lite barnvakt också! Bra arbetsdag helt enkelt.

Nu ligger jag i soffan, nyduschad och helt slut. Jag ska bara torka håret, sen ska jag åka till Bobygda och sova där.

Tänker även på stackars Elias som fått krupp igen. Håller tummarna att han blir bättre så fort som möjligt... Lillgubben.

Nej, dags att sätta fart. Skönt med helg iallafall, hoppas ni har det bra :-)

bosatt mig i soffan, fredagsmys

Hemma efter en körig dag på jobbet. Men det har gått bra och det har varit en rolig dag. Dessutom startade bilen både till och från jobbet.

Åkte med lite bröd/tårta till mamma, pappa och även morfar innan jag åkte hem. Sedan dess har jag duschat, vikt tvätt och tänt ljus överallt. Fredagsmys!

Jag är helt ensam här hemma ikväll och inatt. Och faktiskt känns det skönt, det var länge sedan jag var själv nu. Mattias spelar innebandy och sover i Bobygda inatt. Men imorgon efter jobbet åker jag dit så det blir ingen lång längtan :-)

Nu ska jag äta en go-macka jag tog hem från jobbet och bara ligga här i soffan. Trevlig kväll, det ska jag ha :-)

jag hittade DEN idag, nöjd

Hej Fredag! Imorse efter att killarna åkt på jobb/dagis kröp jag ner under täcket ett tag till, underbart skönt. Sen klev jag upp och donade lite, åt frukost och gick ut en sväng. Hamnade till slut på RK!

Och där fanns DEN. En fin kombinerad lampa/ljusstake. Dessutom för en billig peng! Jag tror att den ska få hänga ovanför köksbordet. Ska höra vad karln tycker. Vi har faktiskt ingen taklampa där inne, förutom ett fult ljusrör. Så det var ett riktigt fynd :-) Likaså den oanvända (!) tröjan som bara kostade 10 kronor. Den blir nog super till Elias!

Snart ska jag gå ut och prova starta bilen. Vi har laddat batteriet inatt, så jag håller tummarna.

Ett eftermiddagspass med Sarah väntar, sen hem och Fredagsmysa. Ha en trevlig dag höreni :-)

försöker hålla ögonen öppna...

Åh vad jag är trött nu! Ligger i soffan, och mår nästan lite illa eftersom Mattias fick ett ryck och åkte för att köpa hem götta. Jag stoppade honom inte direkt. Snarare pushade på...

Elias sover sedan några timmar tillbaka. Men vilken tid det tog! I en halvtimme låg han bara och stirrade upp i taket, sjöng för sig själv, pratade osv. Det sista han gjorde var pruttljud x 3 med munnen, sen somnade han. Jag gav upp godnatt-sångerna rätt tidigt, han tröttade helt enkelt ut sig själv, haha :-)

Jag ska snart lägga mig jag också. Imorgon blir det en tidig morgon även fast jag jobbar eftermiddag. Meeen jag kan ju alltid krypa ner under täcket någon timme igen efter att killarna åkt på dagis/jobb!

Ha en bra natt vad ni än har för er :-)

en riktigt härlig torsdag...

Även om det var väldigt, väldigt tungt att kliva upp inatt när man sover som skönast, så var det riktigt härligt att komma till jobbet. Det har varit en bra dag, rätt lite folk men jag fick massor gjort :-)

Fast något som var mindre bra var det som hände när jag skulle åka hem... Bilen startade inte! Batteriet hade helt laddat ur. Turligt nog var pappa i stan, och bilen startade på första försöket med startkablar.

Direkt när jag kom hem bytte jag om och tog en promenad till morfar. Städade som bara den. Fikade gjorde vi också. Som tack fick jag en hel femhunka, försökte säga ifrån, men icke. Den tyckte han att jag behövde bättre än han ;-)

Sen gick jag på ica och handlade, unnade mig en bukett tulpaner såhär till helgen. Snart dags att ta av plasten, fint serrö :-)

Nu är vi hemma hela gänget. Vi har ätit middag, diskat och busat lite. Snart ska lilleman bada av sig lite dagisbaciller och sen ska vi bara varva ner och mysa inför natten. Lite hockey och soffmys.

Sen somnar nog jag gott! Jag har ju faktiskt varit vaken sedan 03:45... Och det känns kan jag säga!

100 år sedan jag satt här...

Ja herregud, det var år och dar sedan jag satt vid min dator! Allt glömms bort nu när iphonen blivit en del av mitt liv. Jag glömmer till och med bort att knäppa kort/filma med min riktiga kamera. Skärpning... Det känns sjukt ovant att skriva på tangenterna med, haha.

Nu ikväll har jag varit på Mary Kay party hos mamma. Karin var där med alla sina grejer. Mamma shoppade loss för drygt 4000 kronor, och fick välja "gåvor" för hela 1000 spänn. Och gissa om jag blev överlycklig när mamma erbjöd mig att välja för hela tusenlappen! Världens bästa mamma. Jag valde ett rengörnings-set, en primer och en foundation. Lycklig :-)

Snart är det dags att hoppa i säng, klockan ringer 04:00 inatt och då är det bara att hoppa upp och göra sig redo för ett förmiddagspass. Det ska bli otroligt skönt, saknar alla på jobbet! Har precis packat lillkillens dagisryggsäck, för det verkar som det blir dagis för honom imorgon. Mycket piggare!

Och soffan är borta, underbart! Det känns så stort här nu. Nej, nu ska jag inviga mitt nya rengörnings-set ;-) Godnatt och sov gott!

ett välbehövligt ryck - check

Pust och stön! Att dammsuga, torka golven, hänga tvätt och lag mat är inte det lättaste när alla tre familjemedlemmarna är samlade i lägenheten... Men det gick, och nu känns det såå skönt. Välbehövligt var det också ;-)

Ligger proppmätt efter en god middag och laddar batterierna i soffan nu. Längtar till om någon timme när vi faktiskt kan se ut genom dörren till uteplatsen där gammel-soffan just nu står... :-)

idag försvinner soffan, wiiho

Onsdag! Och här är vi hemma alla tre. Elias hade hög feber inatt igen. Vaknade varannan timme. Men han var så glad och skrattade mest. Feber-yrade gjorde han med. Så mitt i natten fick han äta gurka, lite glass och dricka vatten för att bli sval och få i sig vätska. Det tyckte han var mysigt och roligt!

Idag har han varit lite piggare dock. Hoppas det är på bättringsvägen!

Ikväll blir vi av med soffan också, ÄNTLIGEN. Det ska bli så skönt. Klockan 18:00 har mamma Mary Kay party hemma hos sig. Får se om jag kikar förbi. Inte för att vår ekonomi denna månad tillåter det, men det är ju mysigt! Den här månaden blir tuff efter att vi fått tusentals räkningar vi inte hade räknat med... Men vi fixar't :-) Längtar tills om några månader när vi båda jobbar 100 %.

Lillen sover nu, vi tog ett bad och tvättade håret båda två, sen somnade han som en stock. Jag har hunnit göra en stek också. Bara tvättning, dammsugning och disken kvar för idag :-)

varma mackor och myspys

Vilken myskväll vi fick till, trots denna dåliga dag. Vi la Elias båda två, och det tog en timme. Stackarn låg och grina, feber-yrade och skrattade om vartannat. Det sista han gjorde in han somnade var att säga "däää" och vinka till någon uppe i taket... Sedan dess har han sovit, dock ganska oroligt.

Medan har vi gjort varma mackor och myst i soffan framför Äntligen hemma. Tända ljus och myskläder, mmm :-) Och mackorna med ost och rostbiff kan man ju inte heller klaga på!

Vi ska nog också snart krypa ner bredvid en het Elias. Vi behöver somna i tid om den här natten blir lika bökig som förra. Och det ser inte bättre ut... Stackars liten <3

lite bilder från hemmadagen

Det är inte lätt att vara liten och sjuk... Tror alvedonen börjar gå ut, men det dröjer ett tag tills nästa dos. Mattias åkte iväg och köpte glass, och det var iallafall populärt!

Vi får se hur natten går men jag tror inte det blir nå dagis imorgon iallafall. Tur att jag är ledig utifall att.

ryggsäck, strumpor & present

Ja det var vad som inhandlades i stan. Elias fick en likadan ryggsäck som hos mamman, men det var kanonpris på dem. Så fin! Dessutom blir det ju lätt att veta vilken ryggsäck som är hans för både honom och fröknarna, vare sig han är hos mamma eller pappa :-)

Han fick tre par fina stjärnstrumpor med, och en present till mormor hittade jag. Skönt, då var det ur världen!

Nu fortsätter vår sega, men ganska sköna tisdag...

lite bättre nu, peppar peppar...

Peppar peppar, min huvudvärk har börjat släppa nu. Elias är även han uppe och springer. Dock går vi ju på alvedon båda två, men jag hoppas att febern bara var på kortvarigt besök!

Jag är så pass pigg i huvudet nu att jag faktiskt tror att det blir ett snabbt stadsbesök.

Någon som har tips på bra galon-ställ? I och för sig går det inte längre att kommentera min blogg längre, så det var ju en onödig fråga... Tror det beror på att jag bloggar från mobilen. Vet fler det blivit så för - tråkigt!

ingen bra tisdag alls här...

Vilken natt... Elias har varit så snorig, men han sov i sitt rum bra länge. Smög in och spruta in nässpray och trodde att det skulle lugna ner sig till morgonen. Vid 4-tiden kom febern istället. Stackars lillkillen! Hela natten har varit bökig, så det blev inget dagis idag.

Och jag mår fruktansvärt jag med, jag har haft dunkande huvudvärk sedan igår. Inga tabletter hjälper... Så vi är hemma alla tre idag. Jävla skit-tisdag!

Så idag blir det en dag med mycket vila och dryck för lilleman. Jag ska försöka ta mig in till stan, vi får se hur det går med huvudet.

Ber och bönar att vi ska bli pigga till kvällen iallafall. Inte kul med en ledsen kille som är sjuk och inte kan berätta för oss vad han vill eller om han har ont :-(

varvar ner i soffan, aaah...

Ja, nu ligger jag här i soffan och slappar bara. Elias hade inte varit på dagis hela dagen, så det var en ganska pigg och busig kille som kom hem. Full fart och massor av skratt. Ett snabb-bad blev det också.

När klockan började närma sig 19:00 var han fortfarande uppe i varv, så jag var lite orolig att det skulle ta en evighet för honom att slappna av. Så fel jag hade!

Han somnade på 10 minuter i sin egna säng, så nu hoppas jag att han sover hela natten. För imorgon blir det en tidig morgon och sedan dagis 7-16 :-)

Jag planerar att ligga här resten av kvällen. Tråkigt nog går Sofias änglar och Familjen annorlunda samtidigt... Vi får se vad det blir!

Imorgon ska jag till stan en sväng, en dagisryggsäck och lite annat ska köpas. Elias hade en sån fin ryggsäck som hans mamma köpt, och det är ju behändigt om han har en här hemma också :-)

Nu: pyjamas, soffan, tända ljus, tofflor, tv, fil och flingor!

lilla hyllan på plats hos lillen

Nu är hyllan färdig och på plats. Får se om den ska stå där eller bredvid sängen, men bra blev det ju :-)

Jag ska börja med maten nu innan pojkarna kommer hem. Sen blir det bara Måndagsmys för mig och Elias medan Mattias ska köra ut mer köttfärs. Tror nog att lillkillen är trött efter en lång dag på dagis :-)

projekt: ny hylla till lillkillen...

Ja nu har jag varit och handlat, svängde även in på RK där jag fyndade en lite behändig hylla till Elias rum. 20 kronor kostade den bruna hyllan som jag nu håller på att måla vit :-)

Vi har tänkt köpa någon liknande från ikea, men nu vart det ju billigare! Hade den varit liiiiite större hade den inte fått plats. Otroligt ändå hur mycket det där lilla rummet rymmer!

Har även packat upp alla kassar, älskar känslan av fyllt kylskåp, full frysa och fulla skåp. Men jag hatar att betala... Haha.

Nu ska jag dona vidare och försöka bli av med huvudvärken!

en ny bra vecka börja idag

Måndagmorgon! Jag är utvilad och ska snart sätta igång med dagens sysslor. Jag ska bara titta klart på en repris av Lyxfällan.

Sen ska det storhandlas, tvättas, städas, lagas mat och lite sånt innan pojkarna kommer hem från jobb och dagis.

Resten av veckan innehåller lite blandade saker. Jobb, mys, den gamla soffan ska hämtas och Elias ska vara på dagis hela veckan :-)

Men nu ska det allra först fyllas på i kyl, frys och skåp!

utelåst från lägenheten, ye...

Idag har jag haft en riktig chilldag i soffan på Norrvägen med Mattias och Frida. Göbben min körde ut köttfärs medan vi andra låg där i soffan och göttade oss med varsin pizza ;-)

Fram mot kvällen skulle brorsan skjutsa hem mig. Niklas skulle komma och spela bingolotto med mig tills Mattias kom hem. Precis när han släppt av mig och skulle åka kom jag på att Mattias hade nycklarna, och den andra låg inne i lägenheten. Det var den bingo-kvällen det... Jag fick åka till Norrvägen igen och vänta på Mattias till 20:30 ungefär, haha.

Nu är vi däremot hemma. Har tagit en varm dusch och krypit ner i sängen, mys! Vad kallt vi har ute nu. Vi eldade non-stop igår och idag. Bra mysigt :-)

Men nu somnar jag snart känner jag. Imorgon väntar en dag med städning och lite annat på listan. När middagen är klar kommer både Mattias och Elias hem. Längtar :-)

en trevlig kväll & trött morgon

Ja nu känner man sig lite trött och sliten. Men det är smällar man får ta när man haft en trevlig Lördagskväll. Även fast jag och Frida förlorade på alla spel vi spelade så var det sjukt roligt! Maten vart kalasgod, massor av skratt, vilda diskussioner osv. En kanonkväll helt enkelt :-)

Nu är det bara jag som är vaken här. Mattias och jag var uppe vid 11 och åt frukost. Sen somnade han igen. Frida och Mattias har inte kommit upp alls än, hehehe. Själv har jag gjort upp en brasa i kaminen, städat efter igår, plockat ur och i diskmaskinen, bäddat och donat lite. Jag är trött jag med, men mest lite sådär mystrött. Tror jag ska koka kaffe så att jag inte somnar :-)

ett fint välkomnande, hahaha

Oj vilket fint välkomnande vi fick precis! Vi har anlänt till Norrvägen nu, och min bror tog tydligen denna middagskväll rätt seriöst. Hahaha. Välkomsdrink innehållande rumsvarm cola ;-)

Tidigare har vi varit i stan hela gänget, kikar och fikat. Mys!

Men nu blir det ännu mysigare, jag och Frida ska börja med maten. Fläskfilé med bambuskott, mums. Ska hälla upp ett glas vin och påbörja mys/fest/skratt-kvällen :-)

paranormal activity 3, bläää

Paranormal activity 3 ja... Blä och fyfan. Jag tycker inte om sådana filmer, vi har precis sett den med Frida och Mattias. Tack och lov hände det inte lika mycket hemskt som jag väntat mig, men nog var den äcklig alltid. Egenfilmade filmer i filmen... Hua!

Får se om man får sova något inatt. Vi sitter och kollar roliga youtube-klipp för att lugna ner oss nu ;-)

Snart ska vi nog hem och sova för att orka med en heldag med skoj. Hoppas och tror att allt blir riktigt kalas!

hälsa på prinsen på dagis...

Idag har vi varit och hälsat på Elias och personal på dagis. Himla roligt var det :-) Storkillen! Dessutom sa personalen att det var kul att se Elias så uppåt och glad när vi var där, så det var roligt att höra!

Nästa vecka ska storkillen vara hemma hos oss, spännande att se hur det kommer fungera med dagis och rutiner osv :-)

Nu är det chillmode on. Fredagsmys coming up. Och det ska bli så skönt med en lugn och skön Fredag, följt av en ledig Lördag som ska spenderas med Frida och båda Mattiasarna! Först inne i stan med fika osv, sen ska vi laga go-middag, dricka gott och spela spel :-)

Trevlig helg alla ni!

impulser är bra gött ibland...

Mitt i hockeymatchen fick vi ett enormt sushi-sug här hemma. Så Frida och jag slängde oss i bilen och åkte till stan för att hämta hem lite mat. Jag har aldrig testat sushin här i Hudik. Men den var enormt god, dessutom fick vi det billigare ;-)

Fast det där med att äta med pinnar är inte min grej, behöver nog träna lite mer. Kommer definitivt att käka där igen!

Snart ska vi väl åka hem och krypa till kojs. Håller mina tummar att jag är frisk och kan hälsa på lillprinsen på dagis imorgon :-)

soff-och-tv-mys på norrvägen

Nu ligger jag uppe i soffan på Norrvägen. Plöjer igenom en massa bra program på tv4-anytime som jag missat. Planerar att ligga här hela dagen och bli frisk :-)

Efter att ha skottat både hemma och här åt mamma så känner jag mig faktiskt lite piggare. Lura-mig-själv-metoden kanske fungerar!

Bjuder på en osminkad Sara idag, haha, jag har faktiskt inte sminkat mig på en hel vecka snart. Inte vanligt för att vara mig, men fasen vad skönt det är!

jag är iallafall uppe idag...

Ja, idag har jag iallafall klivit upp och klätt på mig. Diskat ett enormt diskberg med. Jag ska försöka lura mig själv att jag är frisk. Jag har saker inplanerade de kommande dagarna som kräver att jag inte är sjuk...

Imorgon på eftermiddagen har vi planerat att hälsa på Elias på dagis och vara där med honom ett tag. Men då måste alla baciller vara borta! Och på lördag är det FF på Norrvägen, haha. Mamma och pappa är Stockholm över helgen så Mattias, Mattias, Frida och jag ska ha en spel/vin/öl-kväll där hemma. Sist hade vi så jäkla kul, så jag dör ju om förkylningen ska förstöra allt...

Nu kollar jag på skidskytte, men så fort någon traktor varit här och skottat ska jag ut och borsta av bilen, skotta våran ingång och sedan åka upp till mamma och se om hon har någon dunderkur mot bacillerna. Mattias jobbar över idag så jag spenderar nog min eftermiddag där med Frida, Mattias och Brynäsmatch :-)

vill vara pigg och frisk igen...

Åh, vad jag är trött nu. Trött i ögonen, trött i huvudet, trött i kroppen och trött på att vara sjuk... Jag orkade inte ens laga middag idag, så min stackars arbetskarl fick soppa och bröd bara. Tur att han inte klagade. Tur för han alltså ;-)

Efter middagen åkte vi och köpte lite götta (ajaj) för att sedan mysa till en film. Intalar mig själv att det är tillåtet när man är sjuk. Lite iallafall.

Älsklingen tvingade ner mig i badet sen. Tända ljus, värme och en massa skum! Även lite vattenkrig med Elias badleksaker :-) Tror jag verkligen behövde det, känner mig riktigt varm och avslappnad nu.

Snart blir det sängen, hoppas på mycket sömn så jag vaknar pigg och orkar göra något vettigt imorgon!

fortfarande liggandes, bläää

Ja, jag kommer ingen vart idag. Har förflyttat mig till soffan iallafall, men är fortfarande liggandes... Har tagit alvedon och frossat i frukt nu, så jag hoppas att jag blir piggare! Att ligga såhär är fan ingen höjdare, uscha.

Ska försöka klura ut något jag kan göra här hemma som inte kräver allt för mycket energi... Jag blir galen ;-)

sjukstuga på frejavägen 18 e

Neeeej! Nu har förkylningen brutit ut på allvar... Det började med halsont förra veckan, för någon dag sen kom hostan, och nu är hela kitet här. Sängliggandes - hostar, snorar, nyser och fryser!

Jag som ville göra någon nytta här hemma. Får se om jag ens orkar vika tvätten. Usch vad tråkigt att vara såhär orkeslös :-(

RSS 2.0