helgen är förbi...

Nyss var det Fredag och nu är det Söndag. Hej hopp vad tiden går... Helgen har verkligen swischat förbi oss och vi har hunnit med en hel del. 

Fredagen spenderade jag och lilleman inne i stan med bästa gammelmormor. Lite shopping, fika, lek och mys. Sedan köpte vi med oss lite godsaker hem för en kväll i soffan. Hockey och mys! 

Lördagen kickade vi igång med dunder och brak, bokstavligt talat. Edwin tappade ett stort glas med yoghurt på köksgolvet. Explosion! Tusen glasbitar och yoghurt över hela köket. Innan jag ens hunnit få i mig morgonkaffet. Andas! 

Det var bara till att köra igång ett städrace där på morgonen. Lika bra att städa hela huset när man var igång. Pussade på Edwin efteråt och tackade honom för att jag fick det där överstökat. Fast han fick även lova att INTE dansa medan han dricker yoghurt... 😏

Runt 10:30-tiden åkte jag på jobbet, vi hade rätt mycket faktiskt. Men en bra dag. Dessutom fick jag finfrämmande av Elias, Ida och Johanna som kom och fikade. 

Lördagkvällen blev en riktig "lyxkväll" för mig. Först lite mys hemma med familjen. Vi åt älgstek och kollade på hockey. Sedan hoppade jag in i duschen och gjorde mig redo för en utekväll med min kära svägerska! 

Först var vi hemma hos två andra tjejer som Frida känner. Verkligen supertrevligt. Ost, kex, vin, champagne, sällskapsspel, prat och en massa skratt. Vi hade så roligt att vi inte kom iväg till Olearys för ens efter midnatt. Där var det knökfullt, men roligt ändå. Träffade lite folk och hade det trevligt. Sedan hade vi tur och fick skjuts hem. Väldigt bekvämt. Tack för en härlig kväll alla! 

Jag åkte till mamma och pappa och la mig nere i källaren. Vi hade bestämt det, så skulle Mattias komma dit med Edwin på morgonen innan han åkte och fiskade. På så sätt fick jag ju lite sovmorgon. Dessutom hade mamma fixat iordning lite goda nattmackor, choklad och en vattenflaska nere vid sängen. Underbart. 

Dessvärre kan jag aldrig sova ut efter en utekväll. Jag tror jag somnade runt 03:30-tiden, och vaknar klockan 06:30 igen. Jättepigg. Alltså jag kände mig ju sliten, men ögonen kändes klarvakna. Sjukt jobbigt... Lyckades somna en timme till, sedan låg jag vaken ett bra tag och funderade på att kliva upp. Men hur det än var så somnade jag om och sov några timmar till. Verkligen behövligt. Och jag mådde märkligt nog väldigt bra! 

Gick upp till min kära mor, far och son. Blev serverad pannkaka till frukost/lunch. Lyx! Sedan gick faktiskt jag och lilleman ut en stund. Han sprang omkring på den hårda snön och lekte, själv satt jag på altanen och lapade lite sol. Vitaminboost! 

Vi stannade hos mamma och pappa hela dagen. Dom bjöd på pizza till middag, riktig gourmet-mat sådär dagen efter! Vi köpte fyra olika pizzor och skar upp bitar så man fick smaka av allt. Vi var lite wild and crazy och beställde två "säkra kort" och två sorter vi aldrig hade beställt förr. Spännande och gott! Dessutom blev det kaffe och äppelpaj till efterrätt. Snacka om mätta och belåtna... Tack! ❤️

På eftermiddagen åkte vi till Strömsbruk och hämtade Elias. Men först måste såklart Ida och Edwin få leka och busa! Goa ungar... 

Kvällen här hemma har varit härlig. Vi har spelat innebandy i köket allihopa. Elias går verkligen all in och ger järnet. Han tränar finter och på att vara målvakt. "Jag tror att Håsta kanske vill ha mig som målvakt när jag blir stor!" 🙊

Efter dusch, kvällsfika och film somnade barnen sött. Vuxenkväll i soffan... Jag har faktiskt unnat mig ett STORT paket. Ja, jag har äntligen klickat hem ett löpband. Det kändes som att the time was now liksom! Jag vann nämligen på Forsas jokerlotteri igår. Därför kändes det som att dessa pengar var ämnade för ett löpband som jag inte direkt skulle haft råd med annars. Ibland ska man ha tur! 😄



bakåt och framåt...

Här hemma rullar dagarna på, det känns som att allt går på rutin och den där lilla extraglöden finns inte. Jag gör det jag måste, med tunga steg, sedan längtar jag bara tills det blir kväll. Är nog inne i en extremt mörk och trött period, för ingenting känns liksom roligt. Deprimerad kanske? Vinterdepression. Jag längtar både bakåt och framåt, och det som är just nu känns bara jobbigt. Jag vet att det går över, men det är tungt för stunden. 

Igår var det tungt att kliva upp och jag hade ingen aning om hur vi skulle få dagen att gå. Vi snorar och hostar fortfarande, så det begränsade våra valmöjligheter... Till slut bestämde vi (den uttråkade mamman) att vi skulle till stan. 

Där fick vi ju se lite folk, promenera ute i solen, shoppa och äta en god lunch på tu man hand. En mysig dag med min kära son! 

Lite materiell lycka fick vi med oss hem... Argan olja från Björn Axén till mitt otroligt vintertrötta hår. Har haft en annan olja förut (älskade den!) men när det var rea på Åhléns ville jag lyxa till det med en ännu bättre olja. Håret blir galet mjukt och fint. Riktig lyx. Sedan blev det även en matta till hallen uppe, en bh, strumpbyxor och en fin kappa med skinnarmar och snedsydd dragkedja. Den hade kostat 700 kronor men var nedsatt till 175 kronor nu, snacka om fynd va! 👌🏼

Edwin var nöjd över ett nytt pussel som han fick välja. Han har aldrig någonsin tjatat efter något när vi är inne på en affär, så då är det ju extra roligt att köpa nånting "bara ändå" ibland. 

Resten av dagen försvann i middagsstök och kvällssysslor. Gjorde potatismos till halva Forsa, men det var bra, för lilleman verkade gilla maten och åt som en häst. Sedan åkte jag faktiskt iväg ensam till mamma och pappa för att kolla på hockey. Brorsan och Frida kom också. En av dom bästa medicinerna när man är lite deppig är att umgås med sina nära och kära! 

Idag bjöd Edwin på sovmorgon. Sedan har vi haft en ganska bra dag, känner mig lite bättre i både förkylning och allt annat. 

Vi började dagen i vanlig ordning med kaffe och frukost. Sedan gjorde vi ett bädd-race på övervåningen. Rena sängkläder i alla sängar! Efter det klädde vi på oss och gick ut. Det snöade rätt rejält inatt/imorse, så vi behövde skotta infarten och få bort plogkanten. Edwin hjälpe mig, sedan åkte vi på ica en sväng. Handlade lite frukt, vitaminer, ingefära och chiafrön. Måste försöka boosta min vintertrötta kropp... 

Väl hemma igen blev det gårdagens potatismos och korv till lunch, sedan vilade vi i soffan en stund innan vi fick främmande. Vår kära mamma/mormor kom förbi på lite fika och lek. Dessutom hade hon med sig en varsin tidning för att pigga upp oss. Puss! 

Vips var det dags att börja med middagen. Provade något nytt idag. Pastarullar fyllda med en röra på tacokryddad kyckling, lök, cremefraiche, chilisås och riven ost över. Och en sallad med ruccola och pesto. Väldigt gott blev det, även om pastarullarna inte blev riktigt mjuka i ugnen. Det stod att man inte behövde förkoka dom, men det hade nog inte skadat... 

Resten av den här dagen har gått åt till att leka, titta på film, duscha och bara ta det lugnt. Edwin somnade tidigt, så nu väntar en helkväll i soffan. Min kära Mattias kom hem med en ny film (och ett nytt doftljus) igår. Han kan överraska han! Så nu blir det filmkväll med en massa god frukt. Känns bra! 




mysig sjukdag...

Idag har vi verkligen haft en mysig dag, trots våra förkylningar. Vi har sjukanmält oss hela veckan för att riktigt kurera oss och bli friska! 

Runt 10:30-tiden åkte jag och Edwin till min mormor. Hon ringde och frågade ifall vi ville ta en promenad inne i stan med henne. Gärna! Lite friskluft är aldrig fel... I samma veva bestämde hon även att hon ville bjuda oss på middag efter att Mattias slutat jobbet, så jag och lilleman fick alltså en heldag med vår bästa gammelmomme. 

Det blev en lång och härlig promenad. Edwin njöt av att titta på bilar, bussar, tåg och lastbilar. Vi hamnade även på Åhlens där det blev en hel del fynd. Handlade för ungefär 400 kronor och fick himla mycket för pengarna! Ett par fina shorts till mig själv inför resan, varsina badbyxor/shorts till barnen, kepsar, ett storpack med ljus, hårfärg och ett par riktiga hörlurar. Jag har lånat Elias hörlurar med ap-öron på ett tag nu, inte så snyggt och inte så bra ljud. Nu passade jag på att unna mig egna då det var 70% rabatt. Bra! 

Edwin somnade en stund i vagnen på hemvägen. Vi smet in på Märtas bageri och köpte med oss gofika hem. Semlor! Men nja, så värst gott var det inte. Man är ju en finsmakare, hehehe. Dackås semlor slår banne mig allting. Det kan jag intyga. Det har ju liksom blivit en hel del sådana... 😁

Eftermiddagen hos mormor var lugn och mysig, precis vad vi behövde. Lunch, fika, lek, vila och pussel. Edwin fick även ta en härligt skumbad, och jag passade på att färga utväxten innan det var dags för middag. En god köttgryta! 

Strax efter 17-tiden tackade vi för en urmysig dag och brummade hemåt. Där hemma väntade ett paket från Ellos, min bikini och en fin tunika. Var ju tvungen att prova på en gång, och wow, jag är kär i den där bikinin! Så himla fin och skön. Längtar till Grekland nu... Tunikan var riktigt fin den med. Kul när man blir nöjd med en beställning! 👍🏼

Kvällen har varit lugn. Dusch, lek och soffhäng. Har kollat på Bygglov medan grabbarna kollade film på övervåningen. Nu ska jag slå mig ner i fåtöljen framför brasan och lyssna på musik. Sedan blir det hopp i säng! 👌🏼


hostigt och snorigt...

Här hemma startar vi veckan med en rejäl försämring av lillemans förkylning. Hua vad han hostar och snorar. Tror han har ont i halsen med, han är liksom rosslig och hes. Lillgubben... 

Vi hade en såndär mysig förmiddag då vi inte ens hoppade ur pyjamasen. Vi hängde mest i lekrummet och gjorde sånt som Edwin tycker är mysigt. Bygga lego, pussel, läsa böcker och leka med bilar. Den nya soffan har varit perfekt idag. Så galet nöjd med den! 

Men en ny soffa kräver också lite ommöblering såklart... Flyttade om lite grejer, tog upp alla gosedjur + lite leksaker till övervåningen och skruvade upp en tavellist att ha böcker på. Blev lite luftigare och rätt bra! Edwin verkar trivas, och jag hoppas även att Elias godkänner det. 

Mitt på dagen ringde min mormor och undrade om vi ville ha lite sällskap. Ja gärna! Vi åt lunch allihopa, sedan ville mormor ta med Edwin på en promenad. Han var jättetrött, så det blev lagom med en liten tupplur i vagnen. Själv stannade jag inne, är inte helt pigg än jag heller, dessutom hade jag två fulla tvättkorgar att ta tag i... 

Lilleman sov nästan två timmar ute i friskluften. Minns inte senast han sov så länge på dagen? Har det ens hänt? Haha. Men man sjuk så är man! Sömn är ju den bästa medicinen. Då kunde jag fixa färdigt tvätten och dricka kaffe i lugn och ro med mormor. 

Eftermiddagen har rullat på. Mormor åkte hem vid 16-tiden, så då gjorde jag och lilleman middag som vi fick avnjuta på tu man hand då Mattias jobbade över. Det blev någon slags makaron/köttfärsgratäng, gott var det iallafall. 

Sedan har vi väl mest bara myst runt här hemma. Ätit glass, lekt doktor och hängt i soffan. Edwin somnade helt utslagen vid 20:30-tiden. Kändes lite varm, så vi kanske får en febernatt... Hoppas dock han lyckas sova sig frisk fort. 

Min kväll spenderas i soffan. Har kollat på Idrottsgalan och tagit det lugnt bara. Dags att hoppa i säng! 🌙


"Bara för att jag säger en sak, är det inte säkert att jag vill det. Jag kanske vill att du ska göra helt tvärtom, bryta mot alla jävla regler och inte lyssna på det jag sa då..." 

en finfin söndag...

Söndagen inleddes med en alldeles lagom sovmorgon. Klockan var runt 07:30 när Edwin väckte oss, storebrorsan sov lite längre. Han var nog trött efter innebandyn igår! 

Mattias slog på stort och fixade lyxfrukost. Kaffe, mackor, äggröra och bacon. Sedan klädde vi på oss, bäddade sängarna och var redo för dagen! 

Elias och Mattias gick ut på isen. Det var meningen att jag och Edwin skulle vara hemma och städa, men vad tusan, det var så otroligt fint väder ute... Vi klädde på oss och tog pulkan ut på isen vi också. Tack igen till grannarna som kört upp ett skoterspår till oss, det är nästan bara nedförsbacke ner till sjön så det går riktigt fort att ta sig dit. 

Solen sken och det var alldeles lagomt kallt. Som vi njöt... Helt underbart att bo såhär nära sjön, både vinter som sommar kan jag tänka! 👌🏼

Efter att vi varit ute en bra stund (och fått en liten firre) gick vi hemåt. Man blir lite frusen ändå, även fast det inte var många minusgrader. Hem och elda, mysa i soffan och titta på skidor! 

Mitt på dagen fick vi främmande. Peter, Elin, Ebbe och Nellie. Barnen blev glada över att få kompisar! Det blev en massa lek och bus. Sedan gjorde vi korv med bröd till lunch, populärt för både barn och vuxna! 

Precis när dom skulle åka kom Elias mamma och lillasyster. Då blev det lite mer lek och kaffe. Sedan vinkade vi hejdå till storebrorsan! 

I samma veva åkte även Mattias och Edwin iväg. Ja, jag skickade iväg dom till mamma och pappa så att jag fick ta tag i kaoset här hemma. Lekrummet var upp och ner, golven var skitiga och dammet yrde i luften...

Helt underbart att få skutta omkring och städa helt ensam, med bästa Håkan på högsta volym. Rent, fint och en massa energi på köpet. Mattias kom och hämtade mig när jag var färdig, det vankades nämligen middag hemma hos mamma och pappa. Vilken lyx. God köttgryta och efterrätt, mmm! 

När vi var mätta och belåtna fick Edwin mysa själv med mormor en stund. Jag och Mattias tog med oss pappa och åkte till stan. Vi skulle hämta en bäddsoffan som jag köpt på Facebook. Och vilken tur att pappa var med... Det var ett jäkla as till soffa! Den vägde så sjukt mycket att jag inte ens orkade hålla upp ena sidan. Dessutom skulle den bäras ner tre våningar, i en spiraltrappa. Åh herregud, jag höll på dö av skratt när pappa och Mattias kämpade så svetten rann. Sen höll Mattias på att ramla över soffan och då brast det för mig. Hahaha. Gud vad elak jag är. Men jag ångrar att jag inte filmade... Tack iallafall, älskade ni, för att ni ställer upp på alla mina ideér. Speciellt till bästa pappa som fixade både släpvagn, bil och starka armar!

Hem hem hem och få soffan på plats. Det blev så mysigt och bra. Känns perfekt att ha en soffa i lekrummet. För bokläsning, mys, umgänge och som dessutom går att bädda ut till säng ifall vi har nattgäster. Känns som väl investerade 130 kronor! 👍🏼

Vi har haft en mysig kväll. Slängde in sofföverdraget i tvätten, ja hade det inte varit en tvättbar soffa hade jag aldrig köpt den. Men nu blir det ren och fin! Edwin tyckte det var helbra med en "egen liten soffa" som han sa. Tror även Elias kommer att uppskatta det! 

Det blev en sen kväll för lilleman. Höll nästan på att somna jag med, men jag röck upp mig och gick ner till Mattias. Han stod i köket och gjorde matlåda. En jättegod kycklinggryta som även räcker till lunch för mig och Edwin. 

Nu är det snart dags att hoppa i säng. Imorgon väntar en ny vecka. Edwin börjar bli lika förkyld som mig, så jag gissar att vi inleder veckan på lugnast möjliga vis. Kurera oss ordentligt... 



lördag hela dagen...

Den här dagen har verkligen varit lång. Vi vaknade hela familjen runt 07-tiden, gick ner och gjorde en eld och kokade kaffe. Barnen fick lyxa till det med frukost framför teven. Är det helg så är det... 👌🏼

Sedan var det dags för mig att åka mot jobbet, hade tagit på mig ett extrapass. Kände mig hyffsat pigg i förkylningen efter lite alvedon och mycket kaffe. Febern lyckades jag sova bort tack och lov! 

Jag var inställd på en lugn arbetsdag, sista helgen i januari sägs ju vara den fattigaste helgen ever. Men inte i Hudiksvall verkar det som? Vi hade galet mycket folk. Men allt gick bra. Dessutom fick jag träffa en gammal klasskompis från högstadiet jag inte träffat på flera år! Så himla roligt att se honom. Det slog mig att det för tusan är 10 år sedan vi gick ut högstadiet i år. Alltså va? Är det nu man ska känna sig gammal eller? 😏

Några fler ljusglimtar hade vi såklart också. Och ibland vill man bara sjunka genom jorden. Fast ändå inte. 

När vi äntligen var färdiga brummade jag hemåt. Mattias, Elias och Edwin kom hem samtidigt. Dom hade haft en heldag hos barnens farmor och farfar! 

En lugn eftermiddag hade vi, precis som jag önskat. Slängde in en tvätt, barnen lekte bra tillsammans, åt lite plockmat och så tog barnen en varsin dusch. Rena och fina ungar! Edwin hoppade i pyjamas, men Elias klädde på sig sina "matchkläder". Ja, vi skulle ju på innebandy. Då är det svarta byxor och vit tröja med svarta siffror som gäller. Samma färger som Håsta såklart. Det är väldigt viktigt. Dessutom skulle håret fixas! Ja, han är väldigt intresserad av hur alla innebandyspelare har håret. Vissa har långt med hårband, andra had kort och välkammat. Såklart ville han kamma sitt hår och se likadan ut, gullunge! 

Vi fick en mysig stund på innebandyn, bara jag och Elias. Det är liksom våran grej nu. Det märks att han njuter till max. Tänk att liksom få åka iväg på kvällen, utan lillebror! Dessutom har vi börjat packa med pyjamas och tandborste. Så innan vi åker hem blir det kvällsfika från kiosken, tandborstning och hopp i pyjamasen. Bara den lilla proceduren tycker han är väldigt speciell och mysig. "Nu kan jag somna i bilen om jag vill, jag ska inte, men det gör inget ifall det blir så". Sötnos! 

Elias var nöjd med kvällen, trots att hans älskade Håsta förlorade. Nu längtar vi till nästa match! Verkligen en mysig helgtradition vi har skapat. 

Väl hemma somnade han ganska snabbt. Edwin sov såklart, så vi vuxna tog en dusch och sjönk ner i soffan. Tröttare än tröttast... Hoppas att barnen sover någorlunda länge imorgon. Ser fram emot en lugn och skön dag på hemmaplan! 👍🏼




hej förkylning... ✔️

Imorse när jag vaknade kunde jag inte längre förneka det. Den där förkylningen som jag försökt vifta bort ett tag hade på allvar slagit rot nu. Suck... Jag som hade sett fram emot en händelserik ledig dag med barnen.

Men jag har gjort mitt bästa. Kaffe, alvedon och frukost till barnen. Och så bädda sängarna såklart. Det spelar ingen roll hur sjuk eller trött jag är, sängarna måste bäddas. Ej förhandlingsbart. 

När alvedonen börjat värka och kaffet hade gjort sitt fick jag för mig att åka till stan. Ja, en god fredagsfika är väl barnen värda! Vi åkte till mitt jobb och barnen fick välja fritt bland alla godsaker. Då väljer dom päronbiskvi  och dammsugare?! Hehe, smaken är väl som baken... En god och mysig stund hade vi iallafall. Vi hann även säga hej till pappsen på hans lunch innan vi åkte hem. 

Väl hemma var vi bara in och vände ungefär. Lite mat i magarna, toalettbesök och sedan var vi redo för att gå ut och njuta av det vackra vintervädret. 

Elias åkte lite "snowkick" på gården, perfekt att åka ner för den lilla backan ner mot vedboden. Rolig grej tyckte han! Sedan tog vi bilen och åkte ner mot byn på jakt efter den perfekta snöhögen. Hittade en stor och bra bredvid Edwins dagis. Där hade vi det superroligt. Bergsklättring, pulka, vi byggde olika murar och njöt av det vackra vädret. Det gäller att suga i sig så mycket D-vitamin som möjligt när solen visar sig! 👌🏼

Efter drygt en timme var vi frusna och nöjda. Rätt trötta med... Edwin tog gnäll-rekordet, men jag var inte långt efter. Kände hur alvedonen började gå ur kroppen och hur alla dagens ansträngningar satt sina spår. Vi åkte hem och gjorde en brasa. Främmande fick vi också. 

Mamma/pappa kom förbi med lyxmellis till barnen. Risifrutti, blåbärssoppa och kokosbollar. Mums! 

Eftermiddagen har rullat på. Köpepizza till middag, soffhäng och lite lego. Dessvärre har jag blivit allt sämre i förkylningen, febern kommer krypandes... Så vid 17-tiden tog jag en varm dusch, hoppade i pyjamasen och kröp ner i sängen med en bra bok. Här ligger jag än! Har fått sällskap av en sovande Edwin. Tror han också börjar bli lite hängig. Ja, det faktum att HAN sover innan klockan 20:00 säger väl allt... Hoppas vi båda kan vila oss friska! Imorgon väntar jobb för mig, men bara ett kort extrapass, så det ska inte vara några problem. 

"Jag trodde jag visste vem jag var och vad jag ville, men nu skulle jag inte välja dom orden".



livet rullar på...

Dagarna och livet rullar på... Jag är inne i en lite mörk period där det mesta känns usch och blä. Man gör det man ska, sedan finns det inte lust och ork för så mycket mer. Jag vet att det går över efter ett tag, men dessa down-dippar tar mycket energi och kraft.

Gårdagen passerade på en minut kändes det som. Tråkig och vanlig. Fast några små ljusglimtar såklart. Fick spendera tid med min kära Carolin. Dessutom fick jag till en bra handling. Ja, ni vet när man tycker man får hur mycket mat som helst för pengarna. Det är inte varje gång man lyckad fylla upp kylskåpet för femhundra kronor... Hehehe, en såndär konstig mamma-lycko-känsla kanske! 😉

Resten av dagen minns jag knappt. Jag var så trött. Minns att vi åt spagetti och köttfärssås och att barnen duschade, sedan skulle jag natta dom. Booom, där dog jag. Tror till och med att jag somnade innan barnen, runt 19:30-tiden. Kommer ihåg att Mattias var in och försökte väcka mig på kvällen, sen var klockan helt plötsligt 07:00. 

Gissa om jag var totalt förvirrad när jag vaknade imorse. Herregud, nästan helt förstörd av så mycket sömn. Kände mig nästan bakfull... Men efter lite kaffe och frukost gick det bra. Mattias och Elias hade gjort en brasa innan dom åkte till jobbet/dagis, så det var varmt och mysigt att komma ner till köket. 

Edwin var taggad för dagis och det gick som vanligt bra att lämna honom. Sedan åkte jag hem och kände NOLL motivation för att plugga. Såg grejer överallr här hemma som borde göras... Så jag tog med mig boken och åkte in till jobbet. Tog lite kaffe och satte mig i ett lugnt hörn. Väldigt nyttigt med lite miljöombyte tror jag, för jag lyckades läsa ut hela boken utan några problem. Nu har jag kommit så långt att alla böcker är utlästa, vi är alltså på sluttampen. Även om det såklart kan dröja ett tag, kan tänka mig att det blir några tunga uppgifter nu på slutet. 

När jag hade läst klart kom mormor till Dackås. Skulle skjutsa hem henne, men vi passade på att kika lite secondhand först. Lyckades fynda ett par jeans, en tröja, ett par Mckinley-byxor och två Bondelid-blusar för nästan inga pengar alls. Sedan bjöd mormor på god Thaibuffé, vilken lyx. 

Eftermiddagen har rullat på bra. Edwin och jag stannade ute en stund efter dagis. Sedan gick vi in och fikade, lekte, körde igång en tvättmaskin och började med middagen. Elias och Mattias kom hem tidigt idag, dessutom hade dom en fin bukett rosor med sig. Älskade grabbar! 

Till middag åt vi fisk, potatis, sås och grönsaker. Barnen är helt tokiga i det (hallelujah) och båda två åt en stor portion. Tur ändå att vi har våran fiske-pappa som ser till att det alltid finns fisk i frysen! 

Efter mat och diskstök hade vi filmmys. Vi tittade allihopa på Sune i Grekland. Kul att få visa barnen ungefär hur der ser ut dit vi ska i Maj. Elias tittade på hela filmen och hade många frågor. Edwin tröttnade efter en stund, han tyckte ju att det var "fel Sune" motför den gamla Sune-familjen som han är van att titta på. En mysig stund hade vi iallafall. 

Efter lite lek var det sedan dags för alla grabbar att gå upp och sova. Själv tog jag en dusch och smörjde in mig med en god bodylotion. Ja, storgrabbarna kan överraska dom. Häromdagen kom dom hem med en ny doft jag aldrig har provat förr. Underbar! 👌🏼

Nu är det kväller. Soffhäng, tända ljus och Brynäs på teven. Sedan ska jag nog läsa lite innan det blir sängen. Imorgon väntar en ledig dag med barnen, så det gäller att vakna utvilad och med bästa humöret. Hehe! 😏





en tisdag i januari...

Tisdag och tidig morgon. Edwin envisades och skulle upp klockan 05:50 som pappsen och storebror. Jag försökte muta med lite filmmys i sängen, men så fort storgrabbarna hade åkt till jobbet/dagis ville han gå ner. Sådana gånger är man glad att kaffebryggaren står laddad och endast ett knapptryck behövs... 

Runt 08:30-tiden klädde vi på oss och gick ut. Ganska skönt att vara ute en stund innan vi åker till dagis, speciellt när jag vet att småbarnsavdelningen inte brukar gå ut när det är över 10 minusgrader. Då vet jag iallafall att lilleman får lite friskluft innan vi kommer dit. 

Min ensamma dag har gått åt till att plugga. Fick tillbaka min senaste uppgift med strålande betyg och fina ord, då blir man liksom taggad. Men några raster behövs också... Fast då pratar vi inte direkt ligga-och-vila-raster, nej det blir mer effektiva raster. Så som att dammsuga och städa toaletterna till exempel. Ett rent och fint hem ger massor av energi och lugn! Innan jag hämtade Edwin hann jag dricka en kopp kaffe hos mamma med. 

Edwin hade haft en bra dag, men som jag misstänkte hade dom bara haft innemys. Så när vi kom hem stannade vi ute i kylan. Men med fleecekläder, overall, varma vantar, "rånarluva" och lurvig mössa håller man sig varm. Vi gick på upptäcksfärd på andra sidan vägen. Våra snälla grannar han nämligen skottat fram en parkering där med traktor (perfekt lekyta och snöhög för barnen!) och kört upp ett skoterspår därifrån som leder ner mor sjön. Perfekt ifall vi vill gå ner med pulkorna på isen. 

Vi var ute i 40 minuter innan mina ben höll på att frysa till is. Jag föreslog att vi skulle gå in och fika/rita framför brasan. Det köpte lilleman, tack och lov! 

En lugn och skön eftermiddag... Lite pyssel och lek. Satte även tillbaka alla kuddöverdrag i soffan. Rent, fluffigt och en alldeles underbar ren doft. Sedan hjälpte Edwin mig att laga en kasslergryta, vi blev precis färdiga tills att pappa och storebror kom hem. 

Middag, busiga ungar, diskstök, tv-spel, lek, memory och kvällsfika. Sedan skulle två övertrötta pojkar i säng. Elias somnade på två minuter tror jag, trött kille! Mattias fick kämpa lite längre med Edwin medan jag tittade på Bygglov. Fast så lång tid tog det inte, han hann nästan se hela han också. Kul när man känner igen både miljöerna och människorna! Kanske man skulle ta och skriva till bygglov? Hehehe... 

Nu är det en lugn stund framför brasan som gäller innan det blir hopp i säng. Imorgon ska jag vara stadsminister för en dag och sätta upp nya regler och lagar kring flyktingpolitiken. Tack och lov är det bara en skoluppgift, så ni behöver inte vara oroliga! 😏

en ny vecka...

Måndag och morgonpigga barn. Jag önskar att jag också vore en morgonmänniska, men det kommer väl med pensionen eller något... 

Vi hade iallafall en lugn och mysig morgon. Bara jag får dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro så går det bra. Ja, jag är sådär "tantig" att jag laddar kaffebryggaren innan jag går och lägger mig på kvällen! 🙋🏻

Dagens planer var ett stadsbesök. Jag ville ta med mig Elias för att kika på presenter till hans lillasyster. Han har ju bättre koll än mig på vad hon redan har och vad hon kan tänkas önska sig i treårs-present. Edwin lämnade vi av hos gammelmormor så att vi snabbt och smidigt skulle kunna presentshoppa. Lite smått och gott blev det, hoppas det blir bra! 

Sedan hade vi lunchdejt hos gammelmormor med bästa Fridis. Lycka för barnen! Pussel, bokläsning, fika och mys. Nöjda brummade vi sedan hemåt...

Eftermiddagen har försvunnit i ett naffs. Vi har donat på här hemma bara. Tagit reda på en massa ren tvätt och tvättat soffkuddar/filtar. Elias har pysslat med några av alla presenter - gjort nyckelringar av pärlor och målat canvastavlor. Duktig kille! 

När Mattias kom hem blev det middag och diskstök, sedan sa jag hejdå till grabbarna. Jag, Frida och mormor bestämde lite hastigt och lustigt att vi skulle på bio idag. Mysigt!

Vi såg "en man som heter Ove". Så jäkla bra film! Både rolig, fin, sorglig och tänkvärd. Rekomenderas verkligen! Tack för en härlig eftermiddag mina älskade hjärtan. 

När jag kom hem vag klockan 19:30 och barnen hade inte somnat ännu. Hörde små fötter i trappan och blev överöst med kramar, vilken lycka! Vi gick upp och kollade på film, men det myset varade bara i några minuter. Sedan var dom i drömmarnas värld. 

Dusch, kvällsfika och en lugn stund framför brasan med bästa musiken. Har passat på att nätfynda lite också. Hade erbjudande om 50% på reapriset på Ellos. Det blev en bikini till utlandsresan och en fin tunika. Snacka om fynd när man får en komplett bikini för 75 kronor! En fin avslutning på dagen... Imorgon är det vardag på riktigt. Barnen ska på dagis och vi vuxna ska jobba/plugga. Så nu blir det hopp i säng för att ladda batterierna! 💤


Hosianna...

Jag tänkte säga "jag har aldrig träffat nån som är som du". Men jag sa att jag ska hem och att vägen tar slut här. Jag skriver inga dikter till dig, så gör man inte nu. Jag går runt i mina högar och jag hittar inte ut här... 🎶

helgen är förbi...

Söndagen är här och helgen har swischat förbi ännu en gång. Just nu tycker jag att tiden går i raketfart, men det gör inget. Jag vill ha vår. Sommar. 

Lördagen spenderade jag på jobbet med mina kära kollegor. Alltså, kommer jag någonsin att kunna lämna Dackås?! Jag minns så väl när jag kom dit första gången, min dåvarande svärmor frågade om jag inte kunde tänka mig att jobba lite extra där med dom efter att jag slutat gymnasiet. Och så blev det. Ja, det är för tusan sju år sedan nu. Helt galet... Även fast jag alltid vetat att det inte finns någon chans till en riktig fastanställning så har jag ändå stannat kvar. Okej, jag sa upp mig en gång. Men kom krypandes tillbaka och blev mottagen med öppna armar igen. Det är som en extra familj där alla vet allt om alla. Där vi skrattar, retas, stöttar och bara är oss själva. Bästa gänget. 

Lördagar innebär en timmes frukostmys innan vi börjar jobba. Vi hade en bra dag, väldigt mycket folk trots att Januari sägs vara den fattigaste månaden...

Väl hemma avrundade vi dagen med lek, bus, älggryta och Nhl-spelande. Mattias, Tom och Niklas försöker träna upp mig. Jag som hatar tv-spel. Men jag försöker! Fast helt ärligt vet jag inte om jag tillför mest nytta för mitt eget lag eller för motståndarna? Nåja, känner mig inte direkt ledsen över att vara talanglös på Nhl... 

Idag hade jag tur och fick sovmorgon. Dessutom var kaffet färdigt när jag kom ner och elden sprakade i kaminen. Ah, bortskämd... 👌🏼
Mattias åkte ut och fiskade medan jag och Edwin hade lite mysig egentid. Vi var ute i den strålande solen. Och den bitande kylan... Men en timmes friskluft gjorde gott. Som mamma infinner sig många nya känslor man aldrig tidigare ägnat en tanke åt. Röda och rosiga kinder på barnen är en företeelse som framkallar någon slags välmående känsla inom en. Man känner sig nöjd och lycklig över att barnen fått vara ute i friskluften och sedan får komma in i ett varmt hem. Man känner sig nästan lite rik på lycka. Eller är det bara jag? Glömmer bort att jag kan vara rätt knepig ibland... 😏

Vad har vi mer gjort idag? Tvättmaraton, kollat skidor, byggt lego, ritat, lagt pussel och bara tagit det lugnt.

Mattias kom hem med färsk fisk från isen till middag, åter igen en såndär mamma-känsla... Nyttig, god och färskare än färsk mat på bordet. Ja, jag hör ju hur löjligt det låter. Men vissa dagar är jag sådär extra känslig och reflekterar över precis allt som gäller ungarna. Nästan så att jag checkar av ifall jag skött mig som mamma och att barnen har haft en bra dag. Idag blir det höga poäng. Edwin har fått rosiga kinder, nyttig mat, har haft roligt och har inte fått höra så mycket "mamma måste bara...". Innerst inne tror jag att det är mitt samvete som talar när jag har dessa känslo-dagar. Man behöver liksom ge sig själv lite cred som mamma ibland, känna att man faktiskt kan det man gör! 

Nu ikväll har vi hämtat hem vår stora prins också. Världens bästa 5-åring. Vi stannade och drack kaffe en stund så att Ida och Edwin fick leka lite. Dom är ju födda samma år och har riktigt roligt ihop nu. Även om det ibland blir lite bråk. Ja, dom har nästan en syskonrelation, vilket är så fint att se.  Dom kommer ju liksom att dela storebror så länge dom lever! ❤️

Kvällen har varit mysig med kvällsfika och legobygge. Barnen somnade för ett tag sedan och jag har bosatt mig i min favoritfåtölj framför brasan. Livet på en pinne... Och samvetet säger mig att jag kan vara nöjd efter en bra dag, jag har skött mig. Hehehe! 

Nu laddar vi för en ny vecka med nya tag! Jag och barnen inleder med en ledig dag, kan det bli bättre? (Eller ja, det för väl mitt samvete svara på imorgon...) 😂



tulpanens dag... 🌷

Fredag och tidig morgon! Bara för att jag skrev för någon dag sedan att barnen oftast inte vaknar innan 07:00 så har Edwin vaknat runt 06:30-tiden rätt ofta nu. Hehe, att man aldrig lär sig att man inte ska skryta över sina barn... 

Vi klev upp och lät pappsen sova vidare. Kaffe, frukost och den obligatoriska sprakande brasan. Bästa! 

Morgonen var lugn och mysig. Vi byggde lite pussel och dona på med lite av varje tills det var dags att väcka pappa. Jag stannade kvar på övervåningen och bäddade rent i alla sängar, det var på tiden... 

Vad ska vi göra idag? Vi bestämde oss för att åka till stan, vi behövde både handla och tanka. Dessutom hann vi även med en loppisrunda, en sväng på Åhléns och en mysig stund hos gammelmormor. En lycklig Edwin! Där blev det lek, korvlunch och gofika. Köpte en bukett tulpaner till både mormor och mig själv, det är ju tulpanens dag! 🌷

När vi kom hem packade vi in alla matvaror, gjorde en ny eld och tog det lugnt en stund. Sedan började grabbarna spela innebandy, så jag tog med mig pluggböckerna och smet upp på övervåningen. Läste en bra stund, sedan gick jag ner och satte mig vid datorn för att slutföra uppgiften. Mattias och Edwin lagade middag och jag kom in i ett jäkla bra flow. Galet mysigt att sitta vid köksbordet och plugga samtidigt som man hör den sprakande brasan och ser sina favoritgrabbar stå och laga mat. Det gick så bra att jag till och med blev klar och kunde skicka in. Tipptopp! 🙌🏼

Grabbarna hade gjort en god pastasås som vi högg in på, duktiga killar. Edwin vill alltid vara med och laga mat nu för tiden, ingen vidare hjälpreda kanske, men klart gullungen ska laga mat! 

Efter middagen röjde jag undan i köket och tände lite ljus. Det är alltid en lite magiskt skön känsla när middagen är undanstökad och man torkar bordet och köksbänken för sista gången för dagen!👌🏼

Kvällen kom fort... Vi hann bygga lite lego, duscha och kvällsfika framför teven. Sedan gick jag och lilleman upp och gjorde oss natteklara. Läste bok och tittade ett avsnitt av Sunes jul på lillemans begäran. Godnatt min skatt! 

Nu är den riktiga kvällen här, min heliga tid. Jag älskar verkligen kvällar och att få andas ut. Denna fredagkväll sitter jag framför brasan med lite godis och bästa musiken i hörlurarna. Men det blir inte så sent, jag ska nämligen jobba heldag imorgon så klockan är ställd på 05:00. Det var längesedan jag klev upp tidigt så jag får nog kämpa lite... 

Where are you now?



en skön torsdag... 👌🏼

Torsdag och en rejäl sovmorgon! Mattias hade tagit ut en pappadag, så jag tog ledigt från att vara mamma. Jag sov enda till klockan 09:30, helt galet. Minns inte sist det hände?! Men självklart vaknar jag med huvudvärk när man ska hålla på att lyxa till det på detdär viset... 

Mattias och Edwin satt och pusslade när jag kom ner i köket. En kopp starkt kaffe och lite mys framför brasan! 

Efter alla morgonbestyr sa jag hejdå till grabbarna. De få gånger Mattias är pappaledig kan han faktiskt få spendera själv med lilleman. Lite exotisk far-och-son-tid. Själv åkte jag hem till Carro, vi hade planerat en liten promenad. Men det blev en kort en. Brrr vad kallt, det värkte i ansikten av kylan som slog emot oss. Istället gick vi in och värmde oss med lite fika och massor av prat. En skön stund hemifrån med min gogumma. 

Väl hemma igen gjorde jag ett städryck, det såg förjävligt ut... Dammsuga, damma, torka golven och städa toaletterna. Rent och fint igen! ✨
Joinade grabbarnas lek en stund innan vi bestämde oss för att åka till Norrvägen. Mattias skulle till stan så han släppte av mig och Edwin där. Lite mysigt häng med mormor och morfar innan dom skulle på hockey. Mattias kom och hämtade oss sen, han hade hämtmat med sig som vi inte direkt tackade nej till. Ibland får man fuska, hehehehe! 

Kvällen här hemma har varit lugn och skön. Edwin har varit trött och somnade tidigt. Vi vuxna myser i soffan och tittar på Brynäs. Tänker ligga här hela kvällen och bara njuta... 👌🏼

längtar efter värme... 🌴

Onsdag och mitt i vardagen. Fast jag kan ju inte direkt påstå att vi har ett fullspäckat livsschema och ett knepigt vardagspussel att få ihop. Det känns faktiskt väldigt lyxigt att bara plugga tre dagar i veckan medan lilleman är på förskolan. Något jag verkligen ska försöka njuta av den sista tiden nu, inom en snar framtid hoppas jag ju att jag lyckas få ett heltidsjobb. För om man har en lugn och skön vardag är det ju inte direkt lyxigt på kontot, haha... 

Vi gjorde morgon strax innan 07-tiden idag. På med varma kläder och gå ner till ett kallt kök. Inte för att det är jättekallt, men är man van att bo i lägenhet så blir det lite skillnad när man flyttar till ett gammalt hus. Tur att jag beställde ett par raggsockor av mormor, dom är mina bästa vänner just nu! 

Frukost, kaffe och en lugn stund framför brasan hann vi med innan det var dags att åka till förskolan. Som vanligt var det en nöjd kille jag lämnade, han förmår sig inte ens att säga hejdå och blir irriterad när töntiga mamma ska hålla på och pussas. Haha! Men det känns verkligen bra att han trivs och känner sig trygg. 

Väl hemma blev det lite skottning innan jag gick in och pluggade. Hann med ganska mycket idag faktiskt, bra pluggdag! 

Men lite raster behövs också... En stund framför brasan och lunch framför teven. Det känns nästan förbjudet att ha det så bra! 🙈
När klockan äntligen närmade sig två fick jag hämta hem min goding. Som inte alls ville hem. Men efter mycket om och men fick jag med honom ut till bilen. 

Väl hemma stannade vi ute och lekte. "Klättra på berg". Så roligt för barnen att det kommit snö, fast nu räcker det för i vinter va? Vi var ute en bra stund och hade roligt, enda tills Edwin ramlade med ansiktet direkt ner i snön. Brrrrrr vad kallt... Då gick vi in och gjorde lite fika istället. Mysigt. 

Eftermiddagen har gått åt till att leka, laga middag, äta och chilla i soffan. Så som eftermiddagar brukar se ut. Edwin hade inte sovit på dagis idag så han har varit trött men kämpat på bra ändå. Han somnade strax innan 20-tiden, så nu är det lugna gatan här... 

Ligger i soffan och fryser och längtar till Maj. För nu har mamma och pappa bokat utlandsresan som vi fick i julklapp! Det blir Kreta, Agia Marina. Av bilderna att döma så verkar det var ett himla fint hotell som ligger alldeles vid havet och nära centrum. Barnvänligt, all inclusive och bra restider var det också, vilket var några av de viktigaste kriterierna! Åh... Det ska bli så härligt att komma iväg allihopa. Tänk er sol, värme, fritid, inga vardagssysslor, lekade barn, poolhäng, goda middagar, kanske nån drink på kvällen, bad i havet, utflykter och det bästa sällskapet. Tack världens bästa mamma och pappa! ❤️

Nu ska jag värma mig lite framför brasan och drömma mig bort innan jag ska titta på teve. Vi har faktiskt gjort helg hela familjen nu. Mattias har tagit pappaledigt då det passade bra med hans jobb just nu. Så jag ska väl försöka plugga lite medan grabbarna har far och son tid. Hoppas på mysiga hemmadagar!




vardagen är igång... ☕️

Idag kickade vi igång vardagen på riktigt här hemma, rätt skönt efter ett fem veckor långt jullov... Nog för att jag har jobbat lite, men skolböckerna har legat på hyllan under hela julledigheten. 

Edwin väckte mig 06:45 ungefär, han somnade tidigt igår så jag var beredd på en tidig morgon. Vi klädde på oss och gick ner till köket. Brrrr, vilken kyla vi möttes av... Mattias hade stängt av pannan nere i källaren eftersom sotaren skulle komma idag. Jag var precis på väg att göra en brasa när jag kom på att han skulle ju ta kaminen den här gången med. Jahapp. På med fleecetröjor och raggsockar. Lite tända ljus och en kopp rykande kaffe hjälpte också rätt bra! 👌🏼

När alla morgonbestyr var gjorda klädde vi på oss och gick ut. Bilen var lagomt snöig och isig. Edwin tycker det är roligt att "skrapa bilen". Har går runt och putsar bort snö med vantarna. En livsviktig uppgift enligt honom, haha. Vi hade även tur att sopbilen kom precis när vi var ute, häftigt tyckte lilleman! 

Mot förskolan... Edwin hade verkligen längtat, och i bilen sa han "roligt åka dagis nu mamma". Han hade bråttom in och hann knappt säga hejdå. Det värmer i hjärtat. 

När jag kom hem igen var det bara att köra igång med ett träningspass. Skottning. Började med postlådan som iprincip låg under en snöhög. Vi är ensamma med våran postlåda, den som hänger bredvid tillhör en sommarstuga, så vi får sköta skottningen där helt själv. Sedan våran infart, phew. Tur jag tycker det är ganska roligt, annars hade det varit lite halvjobbigt läge. Skottade även lite gångar till sotaren så han skulle komma in överallt. 

Efter en timme var jag äntligen färdig. Koka mer kaffe och damma av pluggböckerna. Satt länge och läste, ungefär 100 sidor. Tyvärr är det ju inte bara att läsa. Det ska ju analyseras, sammanfattas, reflekteras och skrivas uppgifter med. Men nu är jag igång igen. Bara fyra uppgifter kvar nu innan jag är färdig. Nog för att en endaste uppgift kan ta veckor att färdigställa... Men det börjar närma sig! 

När jag hade läst klart allt kändes huvudet som gröt. Åt lite lunch, packade in all sopsortering i bilen och gick ut skottade ännu ett varv. Sedan kom sotaren och jag åkte iväg till insamligen med allt skräp. 

Trodde jag skulle tajma in det bra med hämtningen på dagis, men jag hade mycket tid över. Sprang in på Röda korset medan jag ändå var där. Och tur var väl det. Lyckades fynda ett par joggerjeans till Edwin som såg helt oanvända ut. Även två par jeans till mig själv, ett par Cheap Monday och ett par Crocker. Satt som en smäck! Det är inte varje dag man shoppar snygga jeans för 20 kronor styck... Tre svarta ljuslyktor fick jag också med mig innan jag kände mig nöjd. 

Efter att jag hämtat Edwin åkte vi till hans kära mormor och morfar. Fika, mys och lek med favoriterna! Själv tog jag på mig ett extra skottningspass, ingen på Norrvägen verkade angelägna om att få sin post. Hela raddan med postlådor var täckt av en enorm plogkant. Så jag tog spaden i egna händer och fixade det, tycker synd om postisarna ifall de måste kliva ur bilen och pulsa i hög snö för att nå fram till lådorna... Vi blev kvar ganska länge innan vi åkte hemåt. Tack för en mysig eftermiddag! 

Väl hemma blev det mat och lite fix. Hade massor av tvätt att vika, passade på medan grabbarna spelade innebandy. Sedan tog jag en dusch och hoppade i myskläderna. Resten av kvällen har gått åt till att leka, mysa, fika och plocka lite. 

Mattias nattade Edwin medan jag tittade på Bygglov. Älskart. Nästa veckan är det vår omtyckta präst i Forsakyrkan som ska vara med. Spännande! 

Nu har jag dragit fram fåtöljen framför brasan och bara myser. Varmt och gott. Mattias var tvungen att rycka ut på ett akutjobb, så tyst är det också här. Ljuvligt, haha. Men snart blir det sängen. Ladda battarierna för ännu en dagis/pluggdag! 




11 januari 2016... 🎉

Idag är det den 11 januari 2016. Alltså hela 5 år sedan Elias föddes. Helt galet... Men tänk att jag har fått äran att finnas vid hans sida i alla dessa år! Min fina underbara bonusson som betyder allt och lite till för mig. Grattis kära du, jag älskar dig! 🎈

Här hemma gjorde vi morgon vid 07-tiden. Jag gjorde allt för att få slumra vidare en liten stund till. Starta en film, byta blöja, hämta vatten och försöka med "mamma måste bara vila lite mer..."

Jorå, en liten stund funkade det. Sedan hoppade Edwin på mig och sa "mamma, måtte gå ner äta frukost nu". Och då har man inga val, inte kan man ju låta sin unge svälta, hur trött man än är. Haha. Vi klädde på oss och gick ner, burr vad kallt... 

Men efter att elden tagit sig i kaminen och vi fått i oss frukost och kaffe gick det bra. Mysmorgon! Edwin är inne i en period när han gärna vill leka med mig (eller Mattias) och ger sig inte för ens vi sitter där på golvet och kör bilar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det är typ det tråkigaste jag vet, att leka fantasilekar. Har jättedåligt samvete över det, men gaah, jag kommer på tusen saker som är roligare eller bara måste göras medan jag sitter där och säger "hej, vad heter du då bilen?" för hundrade gången. Däremot är det ju supermysigt att sitta och rita, pyssla, spela spel och lägga pussel med barnen. Eller att bara sitta och prata och fantisera, men det suger ju enligt Edwin. Nåja, man kan ju inte älska allt. Och jag är väl inte sådär överförtjust i bilar då... 

Efter att jag "plågat" (usch vad hemskt det låter) mig igenom lite billek klädde vi på oss och gick ut. Massor av snö och blåst... Edwin hjälpte mig att skotta av infarten och sopa av bilen. Skönt med lite friskluft faktiskt. 

Resten av dagen har varit väldigt lugn och ganska tråkig. Lunch, lek och soffhäng om vartannat. Lite nytta också... Har tvättat ikapp från förra veckan, då blev det inte många maskiner körda. Men efter ett tvättmaraton är korgarna tomma. Dessutom var jag duktig (äntligen!) och rensade ur min garderob. Vilket skulle ha gjorts för flera månader sedan... Provade lägga upp på Facebook och fick ett gäng kläder sålda för 300 kronor. Toppen! 

Vad har vi mer gjort idag då? Mest bara myst omkring här hemma. Ett jäkla snöoväder, och då vill man inte ut i onödan inte. 

Till middag gjorde jag en kycklinggryta. Ska försöka göra en liten frysrensning och använda så mycket som möjligt som ligger där innan vi gör en rejäl storhandling. Finns nog hur mycket mat som helst där inne bara man har lite fantasi. Vi har tex älgkött och regnbåge i överflöd. Snacka om lyxmat som bara ligger... Skärpning!

Efter maten röjde vi undan tillsammans i köket, sedan skruvade vi upp en tavellist ovanför teven. Vi turades om att duscha allihopa innan vi myste ner oss i soffan. 

Vid 19:30 var Edwin supertrött, så vi gick upp och läste bok. Han somnade otroligt nog på 15 minuter, det var längesedan det gick så bra! Godnatt min skatt. 

Kvällen har spenderats i soffan, men nu är det sängdags. Imorgon drar vardagen igång på allvar här. Edwin ska på dagis efter ett låååångt jullov, och jag ska ta tag i plugget. Det ska faktiskt bli skönt med vardag och rutiner igen. Hela familjen har varit ledig tillsammans i flera veckor. Otroligt lyxigt och mysigt såklart, men även ganska påfrestande mot slutet. En liten påminnelse om varför det inte borde vara helg hela veckorna. Man behöver det där vardagliga för att sedan kunna uppskatta ledig tid tillsammans! 




Elias 5-årskalas... 🎈

Söndag och kalasdag! Jag hade ställt klockan på 06:30 för att vara säker på att vakna innan födelsedagsbarnet. Han fyller ju imorgon egentligen, men vi firade idag eftersom han skulle hem till mamma sen. 

Mattias kom och också ner till köket, så vi förberedde alla paket, kameran och en chokladboll med ett tänt ljus. Han brukar inte vilja ha frukost direkt på morgonen, så en chokladboll fick duga. 

Ja må han leva, ja må han leva... Elias sov och vaknade medan vi kom in och sjöng. Så mysigt. I samma veva vaknade även Edwin och kom tassandes från vårt rum. Vad nu? Sång och en massa presenter! 

Elias fick alla våra presenter på morgonen. Det verkade som det blev en del fullträffar! Vi hade köpt två olika set med Playmobil som blev favoriter direkt. En polisbuss med gubbar och en "sjörövarstad". Det byggde han snabbt ihop och lekte massor med. Han fick även en monstertruck, mjuka hörlurar med öron, stämpelpennor, Geomag, dodo-gosedjur, smågubbar, Alfons trollerilåda (blev också en favorit), en lära-skriva-bok, en ryggsäck som man skulle färglägga och säkert nått mer. En nöjd kille som hade massor att pyssla med i väntan på alla gäster! 

Morgonen flöt på... Frukost, påklädning och förbereda. Klockan 11:30 ramlade allt folk in. Fullt hus, trots att det blev många återbud. Tre stycken var sjuka, en satt fast i ett tåg och två stycken var insnöade med bilen. Men Elias var nöjd ändå och hälsade glatt alla välkomna. Det var Susanne, MattiasP, Anny, Anette, Tom, Britt, Olle, Peter och Elin som kom hit och firade vår fina 5-åring! 

Först blev det presentöppning. Oj så mycket fint och bra! Det var bland annat en egen fiskeväska, ett riktigt innebandymål, en "sparkcykel" fast med skida under, brynäsmössa, pysselbok, mönstersaxar, målarbok, riktiga målarfärger + canvastavlor att måla på, nyckelrings-pyssel, kläder, coola kalsonger, StarWars lego, pengar och lite annat smått och gott. En nöjd kille! 

Sedan var det dags att sjunga, hurra, blåsa ut ljusen och hugga in på Paw Patrol-tårtan. Mmm gott med fika! 

Efter fikat blev det en massa lek och bus. Det märks att både Elias och Edwin uppskattar umgänget och närheten från sina nära och kära. Det är liksom lika mycket värt som presenterna. Att liksom få gamlingarna (och dom kring 50, hehe) att ligga på golvet och helhjärtat leka med bilar, det klår ju allt. Eller att få sitta i knät på bonusmorbror Mattias och lära sig riktiga trolleritrix. Ja, då mår Elias bra. Det är ju det som är kalas, att alla umgås och har roligt! 🙌🏼
Vid 14-tiden hade nästan alla gäster åkt hem. Elias mormor och morfar kom och hämtade honom, dags för kalas hos mamma! 

Där ungefär gick luften ur mig... Roligt med kalas, men även skönt när man blir helt själv igen. Jag tvingade mig själv att röja undan allt i köket. Sedan dog jag i soffan en stund framför avslutningen av Tour de ski. Skönt att ladda batterierna lite! 

Eftermiddagen rullade på... Plockade undan Elias alla nya saker, har lagt allt i en Ikeakasse som vi tar fram när han kommer hit nästa vecka. Vore förödande om Edwin skulle ha sönder nånting innan Elias ens har hunnit leka med det... Så nu ligger alla presenter i tryggt förvar! 

Mattias gjorde middag, sedan har vi väl inte gjort så mycker mer. Tvättat en maskin och lekt med Edwin. Han har varit jätteduktig idag och förstått att det var Elias dag. Fast han fick lite smågrejer han med, bland annat en lika brynäsmössa som brorsan. 

Nu är det kväll och jag pustar ut framför brasan. Lilleman sover och jag ska snart göra lite kvällsfika och slå mig ner framför teven. Imorgon börjar vardagen igen efter ett sjukt långt jullov. Eller ja, jag och Edwin kör inte igång med plugg/dagis för ens på Tisdag. Så vi mjukstartar lite! 🙌🏼






full fart hela dagen...

Lördag och sovmorgon till 08-tiden, kan det bli bättre? Mattias skulle ut på isen, vaknade av att han och Edwin var nere i köket och donade. Kaffedoft... ☕️
Elias tog en lite längre sovmorgon, han var väl helt slut efter den sena kvällen igår. Dessutom hade vj en nattgäst på soffan. Tompa sov över, och barnen blev ju såklart helt till sig när dom märkte det. Favoriten! 

Barnen lekte med Tompa hela morgonen, med lite pause för frukost såklart. Själv gick jag lös i vardagsrummet och möblerade om. Flyttade teven, bytte plats på tavlor och lite annat. Tror det blev rätt bra... Även korgstolen med fårfällen fick flytta ner. Vi har ofta mycket folk här, så då måste man ju se till att ha sittplatser! 😜

Mitt på dagen åt vi lunch, sedan skrev jag dagens långa to-do-list. Mycket att hinna med dagen innan ett kalas! 

Jag började med att åka till stan. Helt ensam, ljuvligt... Hämtade tårtan på mitt jobb, sedan åkte jag till mormor en sväng. Fick med mig en STOR växt hem, och en "rund kista" i trä med läderspänne på. Jättefin! Detta blev perfekt uppe på övervåningen nu när korgstolen fick flytta ner. Svängde även in till mamma och pappa på vägen hem, prata lite och titta en snabbis på skidor.

Väl hemma igen skickade jag upp grabbligan på övervåningen. Dags att sätta fart med listan! Plocka ihop, dammsuga, damma, städa toaletterna, rensa/ladda kamera, plocka ur diskmaskinen och röja undan lite kläder i vår lilla hall. Jag hade bra flyt, men det hade även klockan. Oj vad tiden har gått snabbt idag! 

Till middag blev det tacos, mums. Även barnen verkade vara sugna på det idag. Allt gick åt. Sedan röjde jag undan i köket medan barnen fick lite lördagsgotta... 

Kvällen har försvunnit i ett naffs! Elias och jag har gjort färggranna chokladbollar och blåst upp ballonger tills imorgon. Jag var tråkig och köpte svart/vita, men det löste vi genom att måla på dom. Kul tyckte Elias! 

Sedan blev det dusch och hopp i pyjamasarna för ungarna. Även jag tog en varm och skön dusch. Kvällsmys. Eller kvällsbus... Barnen har busat järnet med Tom och Niklas. Hej och hå! 

Men runt 20:30-tiden tackade både brorsorna för sig och gick in i drömmarnas värld. Elias var väldigt taggad och nervös inför morgondagen, hihi. 

Nu är det lugna gatan här hemma. Har ett grabbgäng här som spelar tv-spel. Men dom har fixat en lyxshake till mig, så jag är nöjd. Fast det blir inte så sent känner jag, vill vara pigg och glad imorgon! 🙌🏼


migrän hela dagen...⚡️

Fredagen till ära vaknade jag upp med migränen från helvetet... Jag har varit väldigt skonad från dessa anfall i några år, för som barn hade jag superofta migrän. Då var det så illa att jag kräktes av smärtorna vid varje anfall. Sedan växte det liksom bort. Men nu det senaste året har det kommit tillbaka lite. En gång i månaden har jag en såndär dag när migränen härskar över mig, och det finns knappt något att göra åt det. Först reflekterade jag inte över mönstret då migränen slår till, men nu har jag förstått hur det ligger till. En gång i månaden, ungefär samma datum. Och i samma veva är jag tvungen att köpa tamponger, resten kan ni nog lista ut... 

Så, idag var det tydligen dags för migränen att komma på besök. Fy vad dålig jag var när jag vaknade. Elias stackarn blev alldeles rålös och tyckte synd om mig. Tack och lov så slipper jag kräkningarna nu, men så jäkla långt bort kändes det inte... 

På med glasögonen, äta värktabletter och dricka lite starkt kaffe. Men nej, inget hjälper. Bara ligga och blunda. Vi som skulle ut på isen idag... Mattias, Tom och barnen fick gå ut själva. Fika, pimpelspön och en varsin unge på pulkorna. Så gav dom sig iväg. 

Jag bäddade ner mig i soffan, hade tur att det var skidor på teven iallafall. Ja, det har inte blivit många knop idag. Min enda uppgift har varit att hålla elden i kaminen vid liv.... Brrrr! 

Tillslut kom två frusna barn in och ville värma sig. Edwin grinade och hade ont i fötterna, lillgubben... Han var nog väldigt trött också, för han somnade på min mage i soffan. Mys! Efter lite lunch gick jag upp och däckade i Elias säng. Sov en liten stund innan jag gick ner och röjde i köket lite. Tyvärr blev jag bara sämre. 

Mamma kom förbi en sväng med lite fredagsfika till oss, mumsmums. Sedan fick jag en skön massage innan hon åkte hemåt igen. Tompa har varit här hela dagen, guld värt. Han och Mattias har underhållit barnen och låtit mig vila. 

På eftermiddagen blev jag och Elias ensamma. Dom andra åkte och handlade lite. Jag somnade igen och Elias tittade på film, tror han slumrade till lite också. När jag vaknade igen fick jag coca cola och en annan sort värktabletter som Mattias hade köpt. Och äntligen... Alla blixtrar i huvudet började avta, illamåendet försvann och hela jag slappnade av. Känslan när migränen släpper är helt magisk. Så otroligt skönt. 

Och vilken energi jag fick när huvudet kändes som varm och skön bomull. Dansade runt i köket och lagade middag. Plockade ihop lite. Och orkade äntligen lyfta upp barnen och pussa på dom. 

Till middag idag blev det fisk, gott gott. Sedan röjde jag undan i köket och hoppade äntligen ur pyjamasen, sådär vid 18-tiden. Haha... 

Tompa ville åka och titta på innebandy, det ville jag och Elias också. Så vi gjorde oss redo och åkte iväg. En sen kvällsmatch, men det var inga problem tyckte Elias. 

En rolig match. Elias träffade en dagiskompis där som han lekte med. Sedan det obligatoriska innebandyspelandet i pauserna. Häftigt att ta med sig egen klubba och få spela inför all publik. Ja, han trivs verkligen på innebany. Han har koll på alla spelare och hejar/applåderar för glatta livet. Vem vet, det kanske bor en framtida innebandystjärna i honom? 😄

När vi kom hem var klockan strax efter 22:30-tiden. Galet sent, men Elias höll sig vaken hela vägen hem. Kvällsfika i bilen, mysigt serru. Sedan somnade han gott. Sovmorgon imorgon kanske? 

Nu är det sena natta och jag ska snart gå upp och lägga mig. Men det är så varmt och mysigt här i fåtöljen framför brasan... Och jag njuter nå otroligt av att vara kvitt migränen. Hoppas på en god natts sömn nu, så jag orkar med morgondagen. Det ska städas, förberedas, bakas lite och så ska vi hämta tårta. Sedan är vi redo för 5-årskalas på Söndag! 🎈



fisk och loppis... 🐠

Torsdagen kickade vi igång prick klockan 07:00, iallafall jag och Elias. Vi smög ner medan pappa och lillebror snarkade vidare. Koka kaffe, göra en eld i kaminen och tända lite ljus. Det var 20 minusgrader ute, så det var riktigt mysigt att kura inomhus framför brasan. 

Strax innan 08-tiden kom resten av familjen också ner. Frukost och lek! Själv gjorde jag mig iordning för dagen, hade ett litet äventyr inplanerat. Tjoho! 

Min kära kusin Frida kom och kidnappade mig. Hon drog med mig på en liten loppisrunda. Superhärligt. Dakapo, Säcken och Röda korset. Plus en god fika på Nya konditoriet i Delsbo, mums! Och visst blev det några fynd... Ett par sprillans nya Vagabond kängor för 40 kronor, prislappen under satt kvar och dom hade kostat 550 kronor. Fynd! På Dakapo blev det även en halvmeter hög "zinkkruka" som jag tänkte plantera i till sommaren, och en vit rottingfåtölj. Har faktiskt letat nått sittbart till hallen på övervåningen, och när jag fick både fåtölj, kruka och en massa teskedar till jobbet för bara 70 kronor så slog jag till. 

På Säcken blev bara ett varsitt plagg till barnen, en minikruka och en klänning till mig själv. På Röda korset blev det en liten jordglob till Elias och mer skedar till jobbet.

Väl hemma igen hade vi lite kaos. Lunch, lek, packa upp, flytta om lite grejer och allt på samma gång. Bombnedslag överallt... Till slut fick jag ordning på det mesta, phew! 

Elias och Mattias åkte till stan. Dom var lite hemlighetsfulla, men jag tänkte inte mer på det. Efter en stund kom dom hem med ett litet akvarium och en liten fisk! Barnen var överlyckliga över ett litet husdjur. Ja, mer husdjur än såhär blir det inte i detta hus. Det skulle vara en liten kossa på ängen då... Hehe. 

Fisken döpte Elias till Sofie. Sofie Lovis Persson. Fint serru! Turligt nog är det en lättskött liten rackare. Nytt vatten en gång i veckan, ingen pump och mat 2 ggr/dag. Hon verkar vara en lugn fisk. Kommer gärna fram och tittar nyfiket på oss. Hoppas hon ska trivas! 🐠

Resten av eftermiddagen bara försvann... Tompa kom och lekte med barnen och jag passade på att stryka de nya gardinerna som kom med posten idag. Det blev fint med hissgardiner i köksfönstren! Och det beige mönstret passade jättebra, himla nöjd. 

Sedan rullade timmarna iväg med middag, lek, fika och några bryt-ihop-stunder. Elias var galet trött och blev arg för det mesta, ja han hatade oss för att det inte var hans födelsedag imorgon... "Det blir ju bara längre och längre dagar tills jag fyller år, ni är dumskallar allihopa!" 🙈

Nu är kvällen här och Mattias är uppe och lägger barnen. Jag har tagit en dusch och krypit ner i soffan. Känner mig frusen även fast elden sprakar i köket. Hoppas Mattias kommer ner snart så vi kan titta på en film och värma varandra lite. Blir en lugn soffkväll här! 👌🏼





brrrrr vad kallt... ❄️

Onsdag och kyligt värre... Här hemma gjorde vi morgon runt 08-tiden, fast jag tror barnen vaknade lite tidigare för dom låg och tittade på film bredvid mig i sängen när jag slog upp ögonen. Måste varit Mattias som startat det till dom innan han åkte ut på isen. 

Dessutom hade han gjort upp en eld innan han for, så det var riktigt varmt och mysigt när vi kom ner till köket. Kaffe och frukost! 

När sängarna var bäddade och vi var påklädda ville barnen gå ut. Jag tvekade först, det var 15 friska minusgrader... Men efter lite tjat så gick jag med på det, jag behövde ändå skotta lite. På med flera lager varma kläder och ut i kylan! 

Barnen var duktig och hjälpte mig att skotta av infarten. Sedan åkte vi lite pulka och hoppade runt i snön. Tillslut hade barnen isiga ögonfransar och riktigt röda kinder, så vi gav upp och gick in. 

Brasan levde fortfarande, så vi matade in mer ved och värmde oss en stund på golvet framför kaminen. Mys! 🔥

Mitt på dagen åt vi lunch, och i samma veva kom mina föräldrar på besök. Glada ungar som fick lite extra uppmärksamhet. Fika, lek och bus! 

När Mattias kom hem från isen la barnen beslag på honom. Så jag passade på att köra ett varv med dammsugaren och städa toaletterna, blev klar lagom tills att skidorna på teven började. Älskar att hänga i soffan då! 

Mattias röstade för att beställa pizza till middag. Och jag sa inte direkt emot. Hade varken ork eller lust att ställa mig vid spisen, dessutom var det väldigt längesedan vi beställde från pizzerian. Så, sagt och gjort. Gott var det! Barnen delade på en barnpizza och den gick åt snabbt, haha. 

Efter maten dog vi i soffan en stund. Var tvungen att koka kaffe för att komma igång igen. Sedan vart det fart på morsan! 

Barnen satt vid köksbordet och spelade memory med pappsen medan jag röjde runt i köket och överallt. Ni vet, flytta på grejer och prova nya ställen för vissa saker. Ibland kan det liksom räcka med att byta plats på lite blommor och ljuslyktor för att man ska känna sig nöjd. Och vissa prylar kan man absolut inte flytta på, dom är liksom menade att stå på just den platsen hur mycket man än försöker att prova någor nytt! 😂 
Fram mot tidiga kvällen fick Elias följa med Mattias ut en sväng. Full mundering på igen! Dom skulle hämta in mer ved, fylla på fågelmat och fixa med något nere i källaren. Edwin och jag stannade inne och lekte med robotar istället. 

Kvällen kom och vi myste på bara. Varvade lek med soffjhäng och kvällsfika. Sedan gick jag och barnen upp och la oss. Var nära på att somna jag med, men vid 20:30-tiden gick jag ner till Mattias och började titta på en film. En jag redan sett, men ligger och småsneglar lite ändå. Får se hur länge jag orkar hålla mig vaken, det är ju en dag imorgon också! 




en dag på bortaplan...

Idag vaknade grabbarna tidigt. Eller ja, allt är väl relativt. Men det är ganska ovanligt att dom vaknar långt innan klockan slagit sju, så det var med trötta steg jag staplade ner för trappen... Mattias hade tur och fick sovmorgon idag!

Kokade kaffe, gjorde en eld och dukade fram frukost till barnen. Då kommer man liksom på att det är rätt mysigt med tidiga mornar ändå. Även om det såklart är det sista man kommer ihåg när man ligger under det varma täcket och kämpar med dom tunga ögonlocken... 

Morgonen fortsatte att vara mysig. Elias städade lite på skrivbordet och sorterade i olika burkar. Har köpt på mig lite udda Jabadabado-burkar i olika storlekar, perfekt för en massa småplåtter. Edwin byggde lego och jag kunde ta en påtår i lugn och ro framför elden. 

När pappsen kom upp gjorde vi oss redo för dagen. Påklädning och bädda sängarna. Är jag sjuk i huvudet som seriöst mår dåligt av att veta att sängarna är obäddade? Edwin och jag stannade sedan inne medan Elias och Mattias åkte på Ica en sväng. Lilleman vilade på soffan en stund och jag passade på att klicka hem nya gardiner till köket. Två olika varianter faktiskt. Var lite wild and crazy och beställde beiga med mönster! Ett par prickiga och ett par i typ sicksack. Hoppas att det är någorlunda bra färg på dom, så de passar med våra beiga väggar. Men när jag fick fyra hissgardiner för ca 280 kronor så kändes det värt att prova! 

Mitt på dagen åt vi lunch, gårdagens köttfärssås, sedan var vi redo att lämna hemmet... Först åkte vi till Näsviken och hälsade på Micke, Åsa och lilla Max. Elias tyckte det var riktigt roligt att leka med en "bebis". Nu är han ju snart 1 år, men för honom var det nog en bebis. Han var jättego och snäll med honom. Det var väl värre med Edwin... Han körde på i sitt vanliga tempo och skrämde honom till tårar ibland. Fast han försökte vara go ibland han också. Lite pussar och kramar. Sedan tittade han honom i ögonen och sa "jag älker dig Max". Så himla gulligt! Han sa det även till den stackars gamla katten som han nästan myste sönder. Det har han inte ens sagt till mig, har aldrig hört honom säga det, haha. 

Innan vi åkte vidare blev det lite fika och mera lek. En trevlig stund med glada barn! 

Vidare mot barnens farmor och farfar... Där blev vi bjudna på god middag och lite godis till efterrätt. Passade även på att spika upp lite nya tavlor på deras tavelvägg, bland annat den fina förstoringen dom fick i julklapp på Elias och Edwin. 

Strax efter 16-tiden rullade vi hemåt, mätta och belåtna. Men det var skönt att komma hem efter en dag på vift. Slängde in en tvätt, sedan turades vi om att duscha hela familjen. På med myskläder! 

Kvällen har varit lugn. Vi har pysslat lite och lekt affär. Mattias la barnen som somnade runt 21-tiden. Peter är också här, han ska nämligen sova över eftersom det vankas fiske imorgon... Han hade även med sig två stora konservburkar som jag fick av Elin. Supertack! Dom får stå i köket så länge, tror jag ska plantera i dem till sommaren! 👌🏼

Nu ska jag strax hoppa i säng och ladda för en ny dag. Imorgon får det bli hemmadag med grabbarna. Tror det skulle bli kallt, så det blir nog till att elda och bara mysa! ❄️




en ny vecka... ❄️

Måndag och ny vecka... Här kickade vi igång dagen vid 08-tiden, en alldeles perfekt tid tycker den här trötta mamman. Edwin kom till oss inatt nångång, var lite orolig över hur det skulle bli med den nya sängen. Men han går raka vägen till oss när han vaknar, oftast utan ett endaste ljud kryper han ner mellan oss och somnar om. (Peppar peppar...) Elias sov som vanligt hela natten i sin säng och kommer in först på morgonen till oss. 

Morgonen var lugn och mysig. Vi gjorde en eld, kokade kaffe och åt frukost. Härligt när hela familjen är tillsammans. 

Fast efter ett tag var jag tvungen att lämna hemmet. Tog på mig ett em-pass på jobbet, men hade lite att uträtta på stan först. Hämtade upp mormor och sedan satte vi igång att leta presenter till den blivande 5-åringen! 

Jag tror att det blev rätt bra, trots att det han önskat sig allra mest är slutsålt överallt... Men jag hoppas han blir nöjd ändå. Vet att han kommer få lite pengar med, så då kan han ju köpa sina kära Paw Patrol när de finns i lager igen! 

Innan jobbet åt vi god lunch på Fyren, sedan skyndade jag mig på Åhlens. Vi fick presentkort där i julklapp från jobbet, alltid lika uppskattat. Så idag unnade jag mig lite smink, fina disk/städ-flaskor och en stor glasburk/vas. 

På jobbet hade vi en bra dag. Full fart till en början, sedan vart det lugnare och lugnare. Man vill ju hinna med att prata lite skit och fika också! En timme innan stängning hade vi dö-lugnt. Men jag hade sån tur att Håkan Hellströms konsert från Ullevi visades på teven. Höjde volymen och bara myste runt, bästa! 👌🏼

Efter jobbet möttes jag av två trötta barn här hemma. Dom hade haft en rolig dag med pappsen, lek i snön! Edwin hade massor att berätta och pulkor och snöhögar, hihi. 

Barnen hade precis kvällsfikat när jag kom hem. Mattias gick ut och skottade medan jag gick upp med kidsen. Borsta tänderna och hoppa i säng. Edwin somnade först för ovanlighetens skull, och Elias strax därefter. 

Själv smög jag ner och slog in alla presenter till Elias. Nu ska jag bara komma ihåg att hämta Paw Patrol-tårtan på Lördag! 

Kvällen har spenderats i soffan. Lugnt och skönt. Jag är trött och ska snart hoppa i säng, imorgon tror jag att vi ska ut på isen hela familjen. Sedan ska vi äta middag hos barnens farmor ocg farfar. Nu ska vi försöka njuta av det sista av jullovet... 😊


bloggsugen igen...

Ja, undra om jag börjar bli lite bloggsugen igen? Det är ju faktiskt lite terapi att få skriva av sig... 

Två dagar in på det nya året har vi kommit. Igår hade vi en riktigt slapp nyårsdag. Precis som en nyårsdag ska vara. Det känns liksom som att hela världen halvsover och att det är fullt tillåtet att gå osminkad i pyjamas halva dagen. Det gjorde jag. Edwin och jag hade en mysig morgon, pappsen åkte ut på isen och vi bara myste runt. 

Men efter allt för många timmar i pyjamasen började jag få myror i brallan... Gjorde lunch till Edwin, sedan gjorde vi ett städ-och-tvätt-ryck. Två maskiner tvätt, städa i lekrummet, bädda rent i sängarna, städa toaletterna och dammsuga. Phew! Men jag hade en duktig liten hjälpreda som ville vara med överallt. Rent och fint. Skönt att börja det nya året med lite ordning och reda!

Som belöning blev det tårtkalas. Hade en tårta i kylskåpet som blev över på jobbet på nyårsafton, så vi tog med oss den och åkte till mamma och pappa. Även farmor och farfar kom dit och fikade med oss. Mmm! Vi kollade även på skidor, myste i soffan och pyntade av deras gran innan vi åkte hemåt... 

Väl hemma blev det ett sängbyte för Edwin. Pappa kom med växa-sängen som både farmor, pappa, jag och Elias har sovit i tidigare. Nu hade pappa målat den vit och gjort den lite stadigare, så nu är det Edwins tur att sova i den! Mammas stora kille som blev riktigt glad över att kunna klättra i och ur sängen som han ville. 

Kvällen var lugn och skön. Vi dukade fram ost och kex och låg i soffan hela kvällen. Agnetas nyårskarameller och Änglagård. Sedan stupade vi i säng. Vi hann väl sova några timmar innan vi hörde hur Edwin kom tassandes till vårt sovrum. En pigg kille som inte alls ville sova där vid 02-tiden... Tror han avverkade två filmer innan han kom till ro igen. ZzZzzZZZz! 

Imorse ställde jag klockan och gick upp tidigt. Mattias och Edwin snarkade vidare. Åh vad mysigt det var att vara uppe helt själv! Kokade kaffe, gjorde en eld i kaminen och tände ljus. Bästa starten. Jag fick njuta riktigt länge också... Klockan var nästan 09:20 (!) innan grabbarna kom ner för trappan. Trötta killar! 

Vi åt frukost tillsammans och gjorde oss redo för dagen. Ett arbetspass för mig. Hade hellre legat i soffan hela dagen och kollat på skidor och hockey, men vad gör man... 

Vi fick en bra dag, lugnt till en början, sedan full fart. Turligt nog kunde vi kika lite på skidor på teven också, speciellt när vi stängde. 

Efter jobbet tog jag med mig lite gofika och åkte till mormor. En mysig stund. Hann se det sista av herrarnas 3-mil också, men det är lite halvtråkigt när vi inte har några åkare med nästan... 

När jag kom hem möttes jag av två glada barn! Ja, vi fick hem Elias en dag tidigare. Goplupp! Mattias hade gjort en god kycklinggryta som vi högg in på. Sedan har kvällen försvunnit i lek, bus och barnprogram. 

Nattningen tog lite tid. Elias är det aldrig några problem med, men Edwin däremot... Även fast han har slutat helt med sovstunden på dagen så är han omöjlig att få i säng. Vill inte sova. Han har jättesvårt att slappna av och gör allt för att inte ligga ner. Gaaah. Hoppas det är nån snabbt övergående fas bara... 

Nu är soffhäng som gäller. Vi ska se den nyaste Beck-filmen innan vi går och lägger oss! 🙌🏼



RSS 2.0