brrrrr vad kallt... ❄️

Onsdag och kyligt värre... Här hemma gjorde vi morgon runt 08-tiden, fast jag tror barnen vaknade lite tidigare för dom låg och tittade på film bredvid mig i sängen när jag slog upp ögonen. Måste varit Mattias som startat det till dom innan han åkte ut på isen. 

Dessutom hade han gjort upp en eld innan han for, så det var riktigt varmt och mysigt när vi kom ner till köket. Kaffe och frukost! 

När sängarna var bäddade och vi var påklädda ville barnen gå ut. Jag tvekade först, det var 15 friska minusgrader... Men efter lite tjat så gick jag med på det, jag behövde ändå skotta lite. På med flera lager varma kläder och ut i kylan! 

Barnen var duktig och hjälpte mig att skotta av infarten. Sedan åkte vi lite pulka och hoppade runt i snön. Tillslut hade barnen isiga ögonfransar och riktigt röda kinder, så vi gav upp och gick in. 

Brasan levde fortfarande, så vi matade in mer ved och värmde oss en stund på golvet framför kaminen. Mys! 🔥

Mitt på dagen åt vi lunch, och i samma veva kom mina föräldrar på besök. Glada ungar som fick lite extra uppmärksamhet. Fika, lek och bus! 

När Mattias kom hem från isen la barnen beslag på honom. Så jag passade på att köra ett varv med dammsugaren och städa toaletterna, blev klar lagom tills att skidorna på teven började. Älskar att hänga i soffan då! 

Mattias röstade för att beställa pizza till middag. Och jag sa inte direkt emot. Hade varken ork eller lust att ställa mig vid spisen, dessutom var det väldigt längesedan vi beställde från pizzerian. Så, sagt och gjort. Gott var det! Barnen delade på en barnpizza och den gick åt snabbt, haha. 

Efter maten dog vi i soffan en stund. Var tvungen att koka kaffe för att komma igång igen. Sedan vart det fart på morsan! 

Barnen satt vid köksbordet och spelade memory med pappsen medan jag röjde runt i köket och överallt. Ni vet, flytta på grejer och prova nya ställen för vissa saker. Ibland kan det liksom räcka med att byta plats på lite blommor och ljuslyktor för att man ska känna sig nöjd. Och vissa prylar kan man absolut inte flytta på, dom är liksom menade att stå på just den platsen hur mycket man än försöker att prova någor nytt! 😂 
Fram mot tidiga kvällen fick Elias följa med Mattias ut en sväng. Full mundering på igen! Dom skulle hämta in mer ved, fylla på fågelmat och fixa med något nere i källaren. Edwin och jag stannade inne och lekte med robotar istället. 

Kvällen kom och vi myste på bara. Varvade lek med soffjhäng och kvällsfika. Sedan gick jag och barnen upp och la oss. Var nära på att somna jag med, men vid 20:30-tiden gick jag ner till Mattias och började titta på en film. En jag redan sett, men ligger och småsneglar lite ändå. Får se hur länge jag orkar hålla mig vaken, det är ju en dag imorgon också! 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0