No there’s nothing in the world you could do to change my mind, no no


Beställde hem ännu fler nödvändigheter igår. Ett nattlinne, bh, tvättpåsar, ett linne och en lite "fulare" jacka än den svarta jag köpte. Inte för att jag tycker att den är ful, men det kan vara skönt att ha en mindre fin jacka eller vad jag ska säga. Alla förstår nog vad jag yrar om. Men ja det känns som att det kommer försvinna lite pengar när alla fakturor kommer. Tur att jag nyligen skaffat internetdosa och tycker att det är rätt kul att betala egna räkningar, föra över pengar, leka vuxen och så - än så länge...

Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör

Men det är bara det att jag inte vet hur fredagsmyset ska se ut. Lite olw-chips skulle ju inte sitta helt fel, men sen då? Jag jobbar ju imorgon så någe rajtantajtan blir det inte. Men lite chirre och en film kanske.

Veckan har gått bra och relativt fort, som alla andra veckor som bara flugit förbi. Det är den sista juli idag, men trots att jag jobbar exakt varje dag nu så känns det inte som jag missar något av sommaren. Nej vart är sommaren ens förresten? Jag slutar den 16:e augusti så jag får hoppas att jag hinner med lite sommar då. Nej det känns fan bra att jobba, gött klirr i kassan och inga gör-lösa dagar.

Vi har varit husvakter här i Via nu i två veckor, allt har gått som en dans faktiskt. Någon liten blomma som gått av bara, men annars står hela det stora huset kvar. På söndag eller måndag kommer de hem, jag tror Mattias syster också skulle komma upp. Trevligt att dom kommer hem även om det är mysipysigt att sköta om ett hus helt själv också. Jag som älskar att tvätta och hålla ordning! Jag vill flytta flytta flytta.

Ska försöka komma igång med fredagsmyset nu, känns lite avslaget då man jobbar imorgon bara...
http://www.youtube.com/watch?v=R4f4L-JYkX4, hittade denna fina gamla godingen av Laleh.

Ibland är det som att jag vet vad jag vill men inte når riktigt enda fram

Ibland snurrar det så många tankar i mig att jag mår illa. Ibland kan jag ångra allt jag gjort under en dag. Ibland önskar jag att vi skulle hoppa tusen dagar framåt. Ibland tror jag att jag vet precis hur jag vill ha det, men efter några sekunder blir allt bara tomt och svart igen. Äsch, på ren svenska menar jag att det mesta kan kännas förjävligt och helt otroligt jävla sjukt äckligt svinjobbigt ibland. Men ibland inte. Knäppt.

Man tänker inte på vad man går miste om för ens man minns alla minnen

Idag har det inte hänt mycket. Men igår delade jag många väl behövda timmar med min vän Marlene.

Mina vänner ja, mina underbara vänner som jag aldrig träffar... Jag vet att allt är annorlunda och att det är naturligt att vi inte längre sitter ihop, men det är ledsamt. Och jag måste anstränga mig mer, tiden finns där om man bara planerar lite och pillar bort limmet mellan sig själv och pojkvännen. Vänner är det dyrbaraste man kan tänka sig och tanken på att förlora mina underbaringar får mig att må illa. Skärpning!

Nu ska jag lägga mig med två tidningar, en "Solo" och en "Veckorevyn". Jag testar olika tidningar för en framtida prenumenation eller hur det stavas. Men vet inte vilken det blir. Men prenumenera ska jag.

"ToppHälsa" prenumenerar svärmor på (snålläsning is the shit) "Elle" var absolut inget för mig då den enbart innehöll väskor, kappor och klänningar för mer än 15.000 spänn. "Okej" och "Frida"  tidningarna känns för töntiga medan "Tove", "Damernas värld" och "Tara" känns för tantiga. "Glamour" är ju en sådan liten tidning och "Cosmopolitan" har jag aldrig riktigt gillat och vet inte varför. Svårt val du...

Lördag och en jag-måste-klicka-hem-massa-billiga-kläder-från-ellos-kväll


Japp, jag fick världens hybbe och klickade hem några fler plagg från ellos. Trots att jag nyss fick hem jackan och stövlarna kände jag att jag måsta ha mer mer mer. Nu blev det bland annat denna tunika, tights, bh, tre farfarströjor, en cardigan och några armband. Sen kommer jag inte ihåg vad resten var, spännande. Det allra bästa är att det endast kommer att kosta mig ynka 558 :- och inte ett öre mer.

Nu är jag trött efter en vanlig arbetsdag. När jag kom hem idag färgade jag håret, dock inte till min naturliga hårfärg. Orken försvann och jag insåg hur bekvämt och enkelt det är att vara svarthårig...

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka ignorera dom där lanande pojkarna på övervåningen. Men först ska jag se om tvättmaskinen gått klart så jag kan hänga tvätten. Och imorgon väntar en ny dag med nya möjl.... samma arbetsuppgifter. Men jag kan glädjas åt att jag får ännu en lön imorgon, ey det går bra nu!

Helg, regn, paket på posten, bakning, p3, lan och allmänt egomys bara

Jag tror nästan att rubriken sa allt. Det är en regning fredag, jag har nyss bakat en kladdkaka och en äppelpaj. Älsklingen och hans kompis har intagit lan-position för några dagar framöver så vad ska jag göra förutom att jobba och baka? Men jag trivs kanske lite som hemmafru, haha ja men det gör jag nog.

Just nu sitter jag och lyssnar på p3, älskar den kanalen. Läste också nyss ur min nyinköpta Elle-tidning, men gav upp direkt. Det var ingen tidning för mig. Inga problem att läsa om, inga test, inga smarta tips och metoder, inget sex (hallå nästan alla vill ju läsa om sex), inga budget-tips eller gripande berättelser. Bara fula tjejer med klänningar för 15.000 :- vilket inte intresserar mig sådära asmycket kanske.

Min jacka och mina skor kom även idag, wow vilken service. Det stod att det skulle ta 7-9 arbetsdagar med det tog minsann bara 3 korta days. Jackan satt bra men skorna ska jag nog byta till storlek 37...

Nu ska jag smaka på mina nybakta mästerverk och sedan lägga mig och läsa, en ny jobbdag imorgon.

Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Idag har det varit en trög dag på jobbet, men klockan 15:00 kom älsklingen dit och det resulterade i att jag fick sluta tidigare. Det gjorde mig på sjukt bra humör eftersom jag då slapp åka buss från jobbet till Hudik och sen vidare till Via. Ja, jag blev så glad att jag fick energi till att städa, fixa iordning disken och vattna blommorna utan gnäll. Och än så länge lever alla Karins blommor och huset står kvar, pheeeew.

Även att en av mina löner kom idag. 14 dagars arbete och 10.307 kronor rätt in på kontot, det känns förjävla gött. På måndag kommer den andra juli-lönen från där jag jobbar just nu. Detta känns lite farligt då jag är en person som inte kan hålla i pengar. Men jag ska se till att lägga undan rätt mycket på mina sparkonton fort som bara fan. Och gubben min ser nog till att jag inte handlar något onödigt, 100% säker.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan (jag har blivit beroende) och sedan läsa/mysa/sova med älsklingen.

Somebody pinch me, your love is too good to be true, too good to be true


Igår efter jobbet var det bara hem och göra sig fiske-klar som gällde. Mamma, pappa, Anette, Janne och Tom hade bestämt att jag och Hansen skulle följa med och fiska. Och som en bonus kom även mormor, min kära lilla mormor. Vi hade det himla mysigt och roligt, dock var det ingen som drog upp storfisken...

När jag och Hansen kom hem till Via runt midnatt så somnade vi som stockar, fan vad trött jag var. Det var tugnt att kliva upp 07:15 imorse och åka hem till Forsa, men efter en långan dusch blev jag piggare. Funderade på att lägga mig och sova någon timme till men skippade det och satte mig här istället, skönt.

Snart är det jobb som gäller och efter det bär det av "hem" till Via. Hoppas att jag somnar tidigt ikväll.

Our hands will not be taught to hold another's 'cause we're the special 2


Tisdagen är snart över och vädret är fortfarande pissigt. Inte enligt mig som jobbar, men hade jag varit ledig hade jag tyckt det. Tänk, nu är det typ en månad kvar att jobba sen börjar livet som arbetslös. Just nu ser jag fram emot det eftersom jag behöver vila, men i höst blir det nog jobbigt om man inte lyckas hitta något. Fast utan cv blir det svårt Sara... Fan vad jobbigt det blir när man "måste" göra något.

Klickade nyss hem jackan på bilden och ett par stövlar till hösten. Lönen rullar in nu i slutet av Juli och vad är inte mer likt mig än att sätta sprätt på pengarna direkt? Okej, den här gången ska jag spara massor eftersom jag säkerligen kommer att behöva det. Men nödvändigheter måste man ju alltid köpa, så är det.

Husvakteriet i Via går bra och jag känner mig som en riktig hemmafru, bakade en as-god äppelpaj igår. Nyss tog jag och älsklingen en skogspromenad och nu är det datorerna som gäller. Fast nu vart jag sugen på att spela alfapet eller något, hoppas gubben min är på. Annars får jag väl läsa eller hitta på nåt annat.

And my ghosts are gone, I've shed all the pain, yes I've been holding on


Med denna fula bild vill jag inget annat säga än att jag funderar på att färga håret igen. ALLTSÅ JAG VET... Jag har lovat mig själv hundratals gånger att jag inte ska. Det är liksom lättast att var svarthårig, men om man hela tiden känner sig blek och ful då? Ännu en gång - ge mig min naturliga färg tillbaka tack. Jag är nästan inne på att göra det, jag väntar bara till den 24:e då jag får lön från H-bostäder. För dyrt kommer det att bli, hoppas bara inte håret faller av. Och klartecknet från älsklingen är också kirrat redan.

Snart ska jag åka och jobba med först ska jag äta kalaspuffar! Jises vad längesedan jag åt det, undra om det fortfarande är lika gott eller om det kanske är lite väl sliskigt? Ja jag återkommer nog med en rapport.

Är ju som sagt husvakter hos älsklingen medan Karin och Benke är utomlands, det går bra hittills iallafall. Bara det att det blir ett jäkla åkande eftersom jag jobbar varje dag. Problemet är att jag inte har någon bil bara, så idag blir det för första gången buss till jobbet. Jag ska lägga 400 :- på ett busskort, förmodligen första och sista gången hoppas jag. Nog för att det är miljövänligt men jag hatar alla äckliga lukter, alla äckliga säten och folk som käkat blängsylta. Dock kan det ju vara skönt att slippa köra, men ändå liksom.

Nej nu är jag sugen på kalaspuffarna, sen blir det work ---> buss ---> Via ---> baka ---> mysa och sova.

I may not have the softest touch and I may not say the words as such...

Fredagen är här och det är dags för helg, ingenting jag direkt hurrar för... Helt tvärtom, jag föredrar  veckodagarna då alla andra också jobbar. På helgerna är nästan alla lediga och det är dubbelt så körigt på jobbet. Tur att helgerna är korta, men denna åsikt ändras dock då jag slutat jobba helger kan jag lova.

Nu sitter jag ute i Viaskogarna vid ett köksbord uppe i Hansens rum, det vankas lan. Karin och Benke
ska utomlands i 2 veckor och eftersom gubben min börjat spela Cabal igen så drar han till med lan. Jag antar att det blir jag som får sköta hushållet här, efter jag har jobbat såklart. Är man en kvinna eller är man en kvinna? Mardrömmen är dock att jag ska ha ihjäl alla Karins 18224749 fina blommor.

Idag käkades det tacos här och på det tog vi en skogspromenad, härligt härligt. Jag är så nöjd att jag har lyckats lura i älsklingen att vi ska promenera varje dag! Smyglängtar faktiskt till höstpromenader, mysigt.

Men nu ska jag nörda vidare vid datorn innan jag ska lägga mig och läsa/sova. Känner även en viss press då jag verkligen borde fixa iordning ett cv, men det kommer det kommer. Om ett tag kanske. Om ett tag.

It hasn't felt like this before, and it hasn't felt like home before you


Efter en vanlig arbetsdag är det dags för lite mys med film och pizza. Ja ja onyttigt som fan jag vet, men varken jag eller Hansen orkar koka pärer eller steka något. Annars sköter vi oss bara bra som husvakter hemma hos mostra min. Vattnar blommor, matar katten and so on. Nej nu är det väl bäst att vi pallrar oss och hämta pizzorna, eller justja, en kebabrulle var det jag beställde. Och sen blir det nog tidig sänggång.

I don't know who I am, who I am without you. All I know is that I should.


Nu jäklar har jag planer jag vill ska genomföras. Det skulle bli bra. Bästa pojkvännen har jag också!

Nu tar vi vårt pick och pack och flyttar ut, för att vara kattvakter

Idag har det varit den jobbigaste dagen jag någonsin varit med om! Jag har varken suttit, ätit, druckit eller kissat på hela dagen. Vi har haft sjukt mycket fikagäster och allt har bara snurrat. Tur att mormor dök upp mitt i allt, vi fick lära henne att stå i handelsboden och sälja guidningar och allt annat som finns där, annars hade hela stället exploderat... Ja fyfan vad körigt det har varit idag alltså, inte speciellt kul.

När jag kom hem pustade jag ut lite snabbt och påbörjade min packning. Hansen och jag ska vara hus- och kattvakt åt min moster medan dom är i Göteborg, så vi ska flytta dit för en vecka. Underbart är att jag får ha deras bil hur mycket jag vill under tiden vi är där, härligt det, så jag slipper åka buss till jobbet. Men nu ska jag gå och packa det sista så att vi kan bege oss dit, jag är dödstrött och vet precis vad vi ska göra. Bädda upp, fixa något gott att äta och sen bara ligga i sängen hela kvällen och myspysa.

Det är härligt att vara så dum som man vill, ja så dum som man bara vill


Ikväll har jag inte gjort något vettigt alls, bara legat och läst och kollat på tv med lite chips. Sånna kvällar som man behöver ibland. Brännblåsorna på fingrarna känns tack och lov lite bättre och jag har förlåtit min bror. Gud vad lättad han vart, ja jag fick till och med en kram. Nu ska jag lägga mig och lyssna på musik. Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter, eller ja, en ny dag med jobb iallafall... Typ lika lockande.

En halvseriös bild på mig och lillebror. Dom mest oseriösa bilderna lägger jag nog inte upp här, höhöhöhö.

Plan ett eller plan två, livets (leller iallafall ördagens) stora fråga


Idag har det varit full fart på jobbet, massor av gäster. Jag rostade 80 brödskivor på 1 timme och 35 minuter, mitt nya rekord lätt. Inte för att jag har rostat så många mackor förut, men nu vet jag hur jag ligger till i tid iallafall. Kan tro när jag ska försöka mig på att klå det? Inte inom de närmsta åren tror jag!

Nyss höll jag på att bränna upp huset och mig själv... Min bror som tydligen inte har några hjärnceller kvar lurade mig med en tändsticksask och tre tändstickor. Jag är kanske inte känd för att vara särskilt smart av mig så självklart gör jag som han säger. Och poff - det börjar brinna, jag slänger tändstickorna på bordet och på mattan, jag bränner sönder mina fingrar och ger honom en fet jävla smäll.

Nu sitter jag med bandage på handen, under det har jag fetaste brännsåren som gör så ont så det dunkar uppe i öronen. Jävla idiot. Fan vad ont det gör, och jag som jobbar med disk och servering. Så jäkla kul.

Över till livets stora gåta, plan ett eller plan två? Antingen går jag ut med massa tjejer och har kul, dock måste jag tänka på att jag jobbar imorgon. Eller så myser jag här hemma med min nya tidning, musik och lite götta. Nu efter att eldincidenten inträffat är jag nog mest sugen på att vara hemma. Bara mysa sönt.

Ja så får det fan bli, en hemmakväll med mig själv och mitt ego. Men allra först en härlig långpromenad.

Känner in den regniga och ruggiga helgen med jobb, jobb och åter jobb

Helgen är här och det regnar fortfarande. Inte för att det gör mig något som ska jobba hela helgen, men för dom som är lediga vore det roligare med sol och värme. Själv så tycker jag nog nästan att det är mysigt med regn då jag jobbar. Ja det tycker jag fan, allt blir liksom mysigare och kaffet blir godare...

Idag efter jobbet tog jag en sväng till stan, hämtade ut studentbilderna på Expert, köpte ett par jeans, hårfärg och ett linne. Roligt att jag skrev i ett inlägg härom dagen att jag skulle "skita i om jag behövde nya jeans", haha. Men hittar man ett par fina jeans, på rea dessutom, slår man väl till? När jag kom hem blev det en tunnbrödsrulle och nu sitter jag här vid min bärbara mitt emot Hansen och hans bärbara, kul.

Igår köpte jag ett par skrivböcker så nu ska jag skriva in lite recept och grejer, sen ska jag sätta in korten i fotoalbumet. Efter det blir det bara soffmys med älsklingen till en massa Kvarteret Skatan!

And history books forgot about us and the bible didn't mention us

Halva jag mår lagomt bra och bara låter dagarna gå. Men inte den andra halvan. Det är som om något eller någon drar ner humöret och sinnesron rejält. Jag ska kanske inte säga att jag är ledsen, men ja...

We've been through this such a long time, just tryin' to kill the pain


Det regnar och blåser och det känns precis som vilket höstdag som helst. Visst älskar jag regn och rusk, men enbart på hösten ju. Den här dagen har varit så sjukt tråkig och lång så jag vet inte vad, inte några fikagäster heller nästan. Jag tror fan att jag har druckit 23 koppar kaffe idag och läst 108 Allerstidningar.

Nu försöker jag lura med mig Hansen till stan en snabbis, de stänger om en timme och jag skulle så fruktansvärt gärna vilja köpa två skrivböcker, en ny almanacka, en tröja och hämta ut studentkorten på Expert. Men han har börjat spela Cabal igen och man vet ju hur svårt det är att slita killarna från datorn då de umgås (spelar) med kompisarna... Ska göra några tjatförsök till, annars blir det en varman dusch.

Om man kan ta en rast från livet så gör jag det nu, en långrast från allt

Det är mitt i sommaren och jag jobbar röven av mig. Inte för att det är jobbigt och tråkigt på jobbet, men jag jobbar tamejfan varje dag. Jag har ingen ork till något annat liksom. Jag kommer hem, äter, kollar lite på datorn, går en promenad och somnar. Nej mer än så blir det inte, och jag orkar inte ha ångest för det.

Jag vet att jag inte kommer att jobba på Hökars café i höst, utan det är bara ett jobb över sommaren eftersom cafét bara har sommaröppet. Så jag har tänkt, smart som jag är ibland... Jag tänker bara koncentrera mig på jobbet nu, allt annat får vara. Jag skiter i om jag har stökigt på rummet eller om jag måste ha nya jeans. Det tar jag tag i när jag har jobbat klart, i höst när jag förhoppningsvis vet hur det ser ut på jobbfronten och så. Då ringer klockan in, och det är dags för livet att börja igen.

Jag tar alltså en rast från livet nu och bara koncentrerar mig på jobbet. I augusti/september när jag står där med mina välförtjänta päningar är det dags att snappa upp livet igen, det är då allting börjar. Just för tillfället ska jag och älsklingen sätta igång en film, bara mysa och somna när vi somnar. Imorgon är det back to work som gäller. Det känns lite bättre nu när jag offentligt lovat mig själv en rast, nästan lättad.

Nej det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurrahurrahurra


Min älskade mamma fyller hela 44 år idag, grattis på henne. När jag kom hem från jobbet var Hansen redan här, sen kom det lite mer folk som var tårtasugen. Jag köpte en svart skinnväska till henne, och badrumshanddukar, rött nagellack och en abbaskiva som jag la i den. Tänk nästa gång är det jag som fyller år, om exakt en månad och tolv dagar fan! Undra vad jag ska önska mig för finurligt då då måntro?

Snart ska jag och älsklingen på promenad sen läre vi försöka knåpa ihop varsit cv. Jävlar att det ska vara så inihelvetes krångligt att få ett jobb då? Men söker man inget lär man väl inte få något heller. Logiskt va.

Så mycket man kan göra och borde och vill


Gårdagens planer för kvällen blev totlat ändrade. Istället för att städa och sedan åka till stan tog jag bilen ut till Viaskogarna där det blev en härlig promenad. Jag plockade alla blåklockor jag såg, tror fan inte det finns några kvar i Via nu längre... Sen somnade vi ganska tidigt, och fan vad skönt det var att kunna ligga kvar i Hansens säng imorse när han åkte och jobbade. Det brukar ju alltid vara jag som börjar innan han och kliver upp tidigare, men nu kunde jag ligga och sova ända till klockan 10:00. Så jäkla skönt var det.

Idag har jag jobbat som vanligt, ganska intensiv dag faktiskt. Tog en tripp in till stan sen med älsklingen och köpte present åt mamma som fyller år imorgon. När vi kom hem tog vi en promenad och nu sitter vi här vid vårat köksbord med varsin bärbar dator. Fast jag tror jag ska ta en dusch och lägga mig, ja fanå.

Pain throws your heart to the ground, love turns the whole thing around


Hemma från jobbet igen, verkligen en soft och skön dag där ute i bondelandskapet. Nu sitter jag på altanen och funderar över kvällen. En lång promenad med de nyinlagda låtarna på mp3:n och en tripp till stan lite senare kanske? Det låter bra det. Annars är allt bara bra med mig, fast vad jag ska köpa till mamma som fyller år på tisdag vet jag inte. På tal om födelsedagar så fyller Evelina 19 år idag, fan vad stora vi blir. Stort grattis gumman och hoppas att du får en bra födelsedag trots att livet inte alltid är lätt.

Hej och hå

Nu är det över. Det förbannade brölloppet som innebar 10 timmars oavbrutet slit för mig och de andra är nu passé. Stockholmarna som skulle gifta sig var sjukt stela och stämningen var äckligt wierd. Man ville bara tappa en tallrik i huvudet på någon eller kasta tårtan i fejjan på bruden för att lätta på trycket...

Men nu är det söndag, jag pustar ut och ska om en halvtimme tillbaka till jobbet. Det är fan inte så tokigt att börja 11:00 faktiskt. Och när brölloppet är över är det mest chill där på Ystergårn, bara någon jobbig kund (läs: någon gammal gubbe) som tror sig veta bäst då och då. Men det fixar sig alltid. Och hur härligt är det inte att ha ett jobb som man verkligen trivs på? Jävligt synd att dom bara har öppet sommar och vinter, annars skulle jag flytta till my own place på momangen! Finns nog ingen som längtar så mycket.

Sitter hos älsklingen nu, men ska strax bege mig. Kvällen blir lugn, ska fortsätta städa mitt stökiga rum.

När det äntligen är över

Tre veckors slit på Hudiksvalls Bostäder är äntligen över. Och aldrig att jag ska olja in något staket eller liknande på flera år, jag är så görle penslar och färgburkar så ni anar inte. Men faktiskt kommer jag nog att sakna humorn, pingisen på lunchen, alla roliga historier, skratten och även mina medarbetare. 

Om jag inte hade tagit på mig jobbet på Hökars café på Ystergårn i Hillsta så hade jag haft sommarlov nu. Ett långt jäkla sommarlov. Men imorgon börjar mitt liv. Det är ett stort bröllop i morgon och allt ska vara perfekt enligt brudparet. Dvs inga vurpor, inga tallrikar, bestick eller glas som flyger i golvet och glada miner hela kvällen. Jag känner verkligen hur taggad jag är inför detta. Verkligen. Otroligt. Taggad.

Men jag ska inte klaga, mina officiella arbetstider nu är 11:00 till 17:00, dock Måndag till Söndag. Fast lite pengar är mer än behövligt för mig nu. Det finns ju så mycket jag vill ha nu, och saker jag vill spara till.

Städade ur mormors lägenhet idag också, jag och älsklingen har bott där i två veckor nu. Kvällen spenderas här hema i Forsa och jag vet precis vad jag måste göra. Mitt rum ser ut som helvete och jag känner att jag behöver ordna upp lite nu för att kunna börja leva. Få lite ordning och motivation igen.

Börja leva var det ja... Jag skulle behöva ett jobb året runt och en lägenhet, då skulle jag bra nog leva.
RSS 2.0