min lilla sjuka flicka 💔

(null)

SĂ„ har Ă€nnu en vecka passerat. En vecka dĂ„ vi faktiskt trodde att vi skulle fĂ„ vara friska efter mardrömsveckan före pĂ„sk... Men sĂ„ blev det sĂ„klart inte nej. 

Elsa skulle ha fĂ„tt vara med min moster pĂ„ tisdagen medan vi andra skulle pĂ„ jobb/dagis. Men precis innan jag och Mattias somnade sĂ„ vaknade Elsa och krĂ€ktes ner hela sin sĂ€ng IGEN. Första tanken var sĂ„klart att hon sjuknat om i magsjukan... SĂ„ jag blev sĂ„klart hemma med barnen bĂ„de tisdag och onsdag. 

Men sjukdomsförloppet kĂ€ndes vĂ€ldigt olikt magsjuka. Hon hade skyhög feber, hemsk hosta, fullt med slem i halsen och rosslig andning. Men samtidigt hade hon slemmig diarrĂ© med... SvĂ„rt att veta. Ringde hĂ€lsocentralen och fick en tid pĂ„ onsdagen efter att hon bara sovit och sovit hela dagen. Orkade knappt dricka eller vara uppe och röra sig. Men dĂ€r visade det sig inget alls. LĂ„g sĂ€nka och inga tecken pĂ„ infektion... Hem och fortsĂ€tta vila och truga i henne vĂ€tskeersĂ€ttning.

Det blev tvĂ„ lugna vab-dagar för mig. Elsa sov mest i vagnen sĂ„ det blev en hel del fixa, dona och sola för mig. Edwin fick vara hemma han med, han har varit sĂ„ hostig och har det vĂ€ldigt jobbigt med pollenallergi... Han hjĂ€lpte iallafall mig att olja in det sista pĂ„ altantrappan och sandlĂ„dan. Finfint! 

(null)

PÄ torsdag och fredag fick Mattias ta över vabbandet och jag hade verkligen lÀngtat till jobbet. SÄ blir det nÀr man varit hemma i nÀstan tvÄ veckor! HÀrligt att vara tillbaka med bÀsta kollegorna. FÄr sÄn energi av att jobba, dÄ har man vÀl hamnat rÀtt?!

DessvĂ€rre blev det bara sĂ€mre med lillgumman. Under fredagen blev hon sĂ„ dĂ„lig att Mattias Ă„kte in med henne pĂ„ akuten efter ett samtal med 1177. Trött, orkeslös, hostade sĂ„ hon krĂ€ktes gult slem och ville inte dricka... Jag fick Ă„ka hem frĂ„n jobbet och byta bil, samt skjutsa Edwin till min moster. Han hade tur och fick vara dĂ€r och mysa pĂ„ förmiddagen, sen fick han hĂ€nga med morfar pĂ„ jobbet efter lunch. Nöjd kille! 

PĂ„ sjukhuset hade dom tagit vĂ€l hand om Elsa. Jag Ă„kte tillbaka pĂ„ jobbet men höll kontakt med Mattias utifall att jag behövde Ă„ka dit. SĂ€nkan var fortsatt lĂ„g/bra men nĂ„tt var det ju som inte stĂ€mde... Hög puls och en syresĂ€ttning pĂ„ 90% hade hon. Domen blev lunginflammation orsakat av virus. AlltsĂ„, inget att göra. Hade det varit orsakat av bakterier hade hon ju kunnat fĂ„ penicillin. Men nu blev det bara att Ă„ka hem och vila, dricka och hĂ„lla koll pĂ„ andningen. 

Fredagseftermiddagen pĂ„ jobbet var hĂ€rlig. Vi satt ute i solen och fikade och hade det gött. SĂ„ mycket skratt och tok! Men det var skönt att göra helg Ă€ndĂ„... Åkte och handlade lite snabbt nĂ€r jag hade slutat, sedan brummade jag vidare mot strömsbruk för att hĂ€mta Elias. Vi ville lĂ„na honom över helgen eftersom han fick en extra mammavecka pga pĂ„sklovet.

HĂ€r hemma blev det middag, fotboll ute i kvĂ€llssolen och sedan fredagsmys i soffan. FredagskvĂ€llarna Ă€r ju alltid dom bĂ€sta kvĂ€llarna! Men jag var rĂ€tt trött och hann vĂ€l nĂ€tt och jĂ€mt natta pojkarna innan jag stupade i sĂ€ng.

Lördagen inleddes med kaffe ute, efter en hÀrlig sovmorgon. Elsa var trött och sov enda till 10:30 ungefÀr, galet... Men det behövde hon nog. BÀsta medicinen Àr ju sömn. Det blev alltsÄ en lugn morgon hÀr hemma. Plocka, dona och köra igÄng en maskin tvÀtt. Elias och Edwin höll sams och allt var frid och fröj.

Mitt pĂ„ dagen Ă„kte vi upp till NorrvĂ€gen. Kalasdags för min bror som fyllt 27 Ă„r! Sol, ute-hĂ€ng, korv med bröd, tĂ„rta, kaffe och hĂ€rligt umgĂ€nge. En riktigt fin lördag... Elsa tog en tupplur i vagen, grabbarna spelade fotboll och sommarkĂ€nslorna bara bubblade. 

(null)

(null)

Vi kom hem igen lagom till middagsdags. Fick tips om en krĂ€ftpastasĂ„s av brorsan och Frida som vi provade. Verkligen SÅ gott och krĂ€migt. Det gick hem hos hela familjen. Till och med Elsa plockade i sig litegrann, hon som knappt Ă€tit mat pĂ„ tvĂ„ veckor... Tur hon fĂ„tt i sig vĂ€lling och annan vĂ€tska iallafall.

LördagskvĂ€llen blev lugn. Dusch för skitiga barn och sedan lördagsgodis framför Emil i Lönneberga. Eller "Meeemi" som Elsa sĂ€ger. Det Ă€r sĂ„ roligt med alla ord och namn som kommer nu... Och att hon börjat svara pĂ„ frĂ„gor. Antigen Ă€r det "nej" eller "mmm" som hon svarar. Mammas stortjej.

Söndagen till Ă€ra blev det sovmorgon igen. Blev orolig först nĂ€r Elsa vaknade vid 06-tiden. Men hon somnade om och snarkade sĂ„ gott nĂ€r jag smög upp vid 08-tiden. Hann precis dricka kaffe och göra frukost till grabbarna innan hon ocksĂ„ kom upp. Betydligt mycket piggare idag! Äntligen orkade hon toka sig och busa lite med bröderna.

Efter en lugn förmiddag hemma med lite utelek och filmmys Ă„kte jag och Elias till stan. Var pĂ„ jakt efter en solhatt till Elsa och det hittade jag. Sedan mötte vi upp Johanna och Ida. Vi tog en god fika pĂ„ Wayne’s och utrĂ€ttade lite fler Ă€renden innan vi skiljdes Ă„t. Dags för mammavecka nu. SjĂ€lv rullade jag hemĂ„t igen med ny energi. Skönt att lĂ€mna hemmet en stund och fĂ„ mysa pĂ„ stan! 

Eftermiddagen spenderades pĂ„ fotbollsplan. Forsa hade seriepremiĂ€r pĂ„ Glysis. Först köpte vi hamburgare till middag och sedan sĂ„g vi Forsa vinna. HĂ€rligt hĂ€rligt... NĂ€r vi kom hem igen varvade vi ner i soffan. KvĂ€llsfika och sedan dusch. Barnen somnade i bra tid. Edwin ska Ă€ntligen tillbaka till dagis imorgon efter tvĂ„ veckors sjukdom. Elsa fĂ„r dĂ€remot vara hemma nĂ„gra dagar till sĂ„ hon kommer igĂ„ng med mat och fĂ„r ordentligt med energi igen. VĂ€rldens bĂ€sta mormor ska vabba och mysa med lillan i tvĂ„ dagar. Sen har vi ju en sĂ„ndĂ€r hĂ€rlig vecka med en röddag mitt i liksom. HĂ€rligt med lite extra ledigt. Hoppas hoppas verkligen att det vĂ€nder nu med alla sjukdomar... Men har jag lĂ€rt mig nĂ„got nu sĂ„ Ă€r det att aldrig ropa hej för tidigt. Men jag hĂ„ller tummarna! 

(null)

(null)




magisk pĂ„skhelg 🐣

(null)

PĂ„sken 2019 kommer vi att minnas med vĂ€rme... MĂ„nga lediga dagar tillsammans, underbart sommarvĂ€der, god mat, pyssel i trĂ€dgĂ„rden, Ă€ggjakt, massvis med godis och allt annat som hör pĂ„sken till. 

Men det började inte allt för vĂ€l. Hela veckan innan pĂ„sk har varit en enda sjukdimma... Den dĂ€r "magsjukan som inte var magsjuka" för Elsa blev en helt annan historia. Hon smittade ner hela familjen plus mormor och gammelmormor! En efter en föll vi som furor och Ă„kte dit pĂ„ skiten... FĂ„r vĂ€l tacka gud att ingen i familjen var sjuk samtidigt iallafall. Först ut att smittas var Mattias, nĂ€r han var fĂ€rdig blev det min tur och sist ut var Edwin. Elias verkade klara sig och hade tur att det blev mammavecka medan vi andra blev sjuka. Men som vanligt tar man sig alltid ut pĂ„ andra sidan. Hur mörkt allting Ă€n kĂ€nns...  Och trots skitveckan sĂ„ fick vi nĂ„gra ljusglimtar med utelek och familjemys! 

(null)

(null)

(null)

PĂ„ skĂ€rtorsdagen började vi se ljuset i tunneln. Edwin började kvickna till, Ă€ven om han mest lĂ„g och vilade hela dagen. SĂ„ det blev en lugn start pĂ„ pĂ„sken. StĂ€da, tvĂ€tta och se fram emot en lĂ„ng ledig helg...

LĂ„ngfredagen började lika lugnt den. Mattias Ă„kte ivĂ€g tidigt för att fiska, sĂ„ jag och barnen hĂ€ngde ute i finvĂ€dret nĂ€stan hela förmiddagen. NĂ€r Elsa sov passade jag pĂ„ att njuta i solen medan Edwin tog igen sig inne i soffan en stund. Ljuvligt...

NĂ€r Mattias kom hem blev det lite Ă€ggjakt. Gammelmormor hade levererat pĂ„skĂ€gg som vi gömde i trĂ€dgĂ„rden. Glada och nöjda barn med lite godis och en varsin lite present. Sedan gjorde vi ett litet ryck i köket. Griljera skinka och göra iordning ett litet pĂ„skbord. Mmm! Sedan högg vi in pĂ„ pĂ„skĂ€ggen och hĂ€ngde i soffan resten av kvĂ€llen. 

(null)

(null)

(null)

PĂ„skaftonen bjöd Ă„ter igen pĂ„ finvĂ€der. Vi var ute till och frĂ„n hela dagen, sĂ„ otroligt hĂ€rligt. Att kunna vara ute i t-shirt frĂ„n morgon till kvĂ€ll i april, vilken lyx. Blev till och med solstolspremiĂ€r i bikini...

Elias skulle komma till oss senare under dagen, men först hade han tur att fÄ följa med mina förÀldrar till sundsvall pÄ fotboll. Det tyckte han var roligt. NÀr dom sedan kom pÄ eftermiddagen blev det Àggjakt igen. PÄskharen hade varit hÀr och lÀmnat en lapp i trÀdgÄrden. Sedan var jakten igÄng!

Barnen hittade sina Ă€gg nere pĂ„ "Ă€ngen" och blev överlyckliga. Dom var fyllda med godsaker, fotbollskort och lite smĂ„presenter. Mamma och pappa hade ocksĂ„ med sig en varsin "pĂ„skpĂ„se" till barnen. SĂ„ det blev mycket mumsande och plockande medan vi vuxna drack kaffe. Sedan blev dusch för alla lortungar innan vi spelade spel och tittade pĂ„ film. Ett mysigt avslut pĂ„ pĂ„skaftonen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

PÄskdagen blev en lÄng hÀrlig dag dÄ vi fick mycket utrÀttat. Redan runt 09-tiden var vi pÄ Ica maxi och storhandlade hela familjen. TvÀttade bilen och avslutade sedan med biltemakörv innan vi Äkte hemÄt. Elsa skulle sova och vi andra kavlade upp Àrmarna och började röja bland massa skrot pÄ baksidan bakom vedboden. Oj sÄ dÀr sÄg ut... Men alla hjÀlptes Ät och vips var det fint. Tog Àven fram utemöblerna och spolade av altanen. Och sÄ han vi sola och Àta glass innan lillan vaknade.

PÄ eftermiddagde fick vi besök av Peter, Elin och Linnea. Dags att grilla! Elsa och Linnea lekte, vi vuxna drack bubbel och allt var hÀrligt. Maten var gudomlig... Sedan tog vi fikat ute. Barnen röjde runt och sedan var alla lagomt mosiga och trötta nÀr kvÀllen kom krypande. Elsa somnade fort sÄ vi andra avrundade med lite spel och kvÀllsfika.

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft mĂ„ndag och annandagpĂ„sk. Åter igen fantastiskt vĂ€der! Vi gick ut direkt efter frukosten och bara hĂ€ngde. Men Elsa blev fort trött, hon fick nĂ€mligen feber inatt. Igen... Lilla gumman. SĂ„ medan hon sov började Mattias att olja in altantrappan (en av alla grejer som ska oljad in...) och jag tog Ă€ntligen tag i mitt risiga hĂ„r. Klipp klipp klipp! 

Precis nÀr jag var fÀrdig ringde Carro och ville ha sÀllskap till handelstrÀdgÄrden. GÀrna! Vi Äkte Àven till matnÀs dÀr det var loppis. Kaffe i solen, ljuvligt...

VĂ€l hemma igen planterade jag lite fler panseĂ©r som jag köpte, sedan var det dags för lunch. Efter lunchen tog hela familjen en promenad ut pĂ„ lilla udden pĂ„ andra sidan vĂ€gen. En hĂ€rlig stund. NĂ€r vi gick tillbaka plockade barnen vitsippor och livet kĂ€ndes bara sĂ„dĂ€r fint och hĂ€rligt. 

PÄ tidiga eftermiddagen Äkte vi upp till norrvÀgen. PÄskmat hemma hos farmor och farfar med nÀra och kÀra. Gott och roligt och varmt och hÀrligt. Elsa var dock rÀtt hÀngig och sov en stund i vagnen. Men lite Àggjakt orkade hon med. Det har blivit en hel del Àgg den hÀr helgen, sÄ nu behöver vi inte köpa godis pÄ flera helger kÀnns det som...

KvĂ€llen hemma har varit lugn. Dags att Ă„tergĂ„ till rutinerna igen. Elias hade tur och fick Ă„ka hem till mamma trots att det Ă€r vĂ„r vecka som kommer nu. Men han har ju pĂ„sklov och vi andra ska jobba... Efter att vi vinkat hejdĂ„ till honom tog Edwin och Elsa ett bad, vi vuxna duschade och sedan har vi varvat ner bara. Förberett för morgondagen. Dags för jobb och dagis! Ja inte för Elsa dĂ„ som fortfarande har feber... Men hon (och vi) har tur att bĂ€sta gammelmoster Anette stĂ€ller upp pĂ„ förmiddagen, sedan tar bĂ€sta mormor över. SĂ„ sĂ„ sĂ„ tacksam nĂ€r det krisar pĂ„ jobbet. Guld vĂ€rt. 

Men nu Ă€r det dags att sova. Kommer leva lĂ€nge pĂ„ den hĂ€r undebara pĂ„skhelgen! 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

livet kom emellan... đŸ€·đŸ»â€â™€ïž

(null)

En liten paus har det varit hĂ€r... Livet kom liksom emellan, och tiden har inte funnits. Det har varit jobb, sjukdomar, trĂ€ning, möten och allt dĂ€remellan. Vardagspussel. Men nu har vi kommit till mitten av april, och man riktigt kĂ€nner hur dagarna blir lĂ€ngre och allt börjar tina! 

Sist jag skrev var det vab vab vab. Och sĂ„ fortsatte det. Elsa hade nĂ„gon dunderinfluensa med feber i flera dagar, hosta och tĂ€t andning. Det blev ett besök pĂ„ akuten en natt, premiĂ€r för henne. Men det var alltsĂ„ inget mer allvarligt Ă€n nĂ„got dumt virus. Mormor och gammelmormor stĂ€llde upp en hel veckan nĂ€stan. Myste med lillan sĂ„ vi förĂ€ldrar kunde jobba ikapp lite. Guld vĂ€rt. TĂ€nk vilken tur vi har som har dom! 

NĂ€r Elsa blev frisk sĂ„ kĂ€ndes det helt fantastiskt att Ă„tergĂ„ till de vanliga rutinerna. HĂ€mtning och lĂ€mning. KvĂ€llsmys, ordning och reda. Dessutom har Edwins fotbollstrĂ€ning börjat, ett trevligt avbrott i vardagen. Som han Ă€lskar det! 

Ett gĂ€ng utvecklingssamtal och förĂ€ldramöten har ocksĂ„ betats av. Fina duktiga barn! Men det kĂ€nns galet konstigt att vi snart har tvĂ„ barn i skolan... 

(null)

(null)

Den hĂ€r veckan har hela familjen varit friska. Alla pĂ„ jobb/dagis/skola. Fantastiskt... VĂ€dret har varit pĂ„ topp och det har kĂ€nnts sĂ„ enkelt att kliva upp pĂ„ mornarna. Himla skönt. 

Annars Ă€r det vĂ€l inte sĂ„ mycket som har hĂ€nt egentligen. Det gĂ„r liksom i ett. Men vi har kunnat vara ute vĂ€ldigt mycket nu nĂ€r gĂ„rden Ă€r snöfri och solen har strĂ„lat. Och pĂ„ jobbet har det varit roligt som vanligt. Även om vi har varit kort om personal sĂ„ löser vi det alltid. Älskar vĂ„rt samarbete och hur vi alltid hjĂ€lps Ă„t... Att varje dag fĂ„ Ă„ka till ett roligt jobb med fantastiska kollegor Ă€r underbart. TĂ€nk att det blev sĂ„ bra, att det dĂ€r jobbet jag tackade ja till utan att veta vad det innebar, skulle bli en fulltrĂ€ff. TACKSAM! 

(null)

(null)

Helgen har varit lugn. Även om den började pĂ„ sĂ€msta tĂ€nkbara sĂ€tt... Elsa vĂ€ckte oss runt 03-tiden natten mot lördag. KrĂ€kkalas. Upp, duscha, tvĂ€tta, bĂ€dda om och titta pĂ„ Pippi. Skapligt trött... Men hon visade inga tecken pĂ„ att mĂ„ dĂ„ligt. Dansade i sĂ€ngen klockan 03:30 liksom. Men Ă€ndĂ„ kom det tvĂ„ smĂ„ krĂ€kor till. Mest vĂ€tska. 

Morgonen efter var hon pigg och ville Àta. Och fortsatte vara pigg hela dagen. SÄ förmodligen var det all Loka crush hon fick i sig kvÀllen innan som stÀllde till det... För mycket kolsyra i lillmagen. SÄ den dÄliga starten glömdes snabbt bort med sol, utelek, fika i solen, lördagsmys och glada barn. En hÀrlig helg! Vi har Àven vÄrstÀdat lekstugan och trÀdgÄrden. Underbart med vÄren pÄ intÄgande...

(null)

(null)

(null)

Idag har vi sagt hejdĂ„ till Elias. Sedan var vi bjudna till mamma och pappa pĂ„ middag. SĂ„ gott. DessvĂ€rre kĂ€nner jag mig riktigt dassig, sĂ„ för min del blev det mycket soffhĂ€ng dĂ€r. Ont i halsen och en jĂ€vulsk hosta... Typiskt. Jag som hade kommit igĂ„ng med löpning pĂ„ springbandet. 

Men jag hoppas det vĂ€nder. Nu ser vi fram emot en ny vecka. Med mycket sol. Och pĂ„sken. TĂ€nk vad hĂ€rligt med lĂ„ngledigt... 
(null)

(null)



RSS 2.0