min lilla sjuka flicka 💔

(null)

SĂ„ har Ă€nnu en vecka passerat. En vecka dĂ„ vi faktiskt trodde att vi skulle fĂ„ vara friska efter mardrömsveckan före pĂ„sk... Men sĂ„ blev det sĂ„klart inte nej. 

Elsa skulle ha fĂ„tt vara med min moster pĂ„ tisdagen medan vi andra skulle pĂ„ jobb/dagis. Men precis innan jag och Mattias somnade sĂ„ vaknade Elsa och krĂ€ktes ner hela sin sĂ€ng IGEN. Första tanken var sĂ„klart att hon sjuknat om i magsjukan... SĂ„ jag blev sĂ„klart hemma med barnen bĂ„de tisdag och onsdag. 

Men sjukdomsförloppet kĂ€ndes vĂ€ldigt olikt magsjuka. Hon hade skyhög feber, hemsk hosta, fullt med slem i halsen och rosslig andning. Men samtidigt hade hon slemmig diarrĂ© med... SvĂ„rt att veta. Ringde hĂ€lsocentralen och fick en tid pĂ„ onsdagen efter att hon bara sovit och sovit hela dagen. Orkade knappt dricka eller vara uppe och röra sig. Men dĂ€r visade det sig inget alls. LĂ„g sĂ€nka och inga tecken pĂ„ infektion... Hem och fortsĂ€tta vila och truga i henne vĂ€tskeersĂ€ttning.

Det blev tvĂ„ lugna vab-dagar för mig. Elsa sov mest i vagnen sĂ„ det blev en hel del fixa, dona och sola för mig. Edwin fick vara hemma han med, han har varit sĂ„ hostig och har det vĂ€ldigt jobbigt med pollenallergi... Han hjĂ€lpte iallafall mig att olja in det sista pĂ„ altantrappan och sandlĂ„dan. Finfint! 

(null)

PÄ torsdag och fredag fick Mattias ta över vabbandet och jag hade verkligen lÀngtat till jobbet. SÄ blir det nÀr man varit hemma i nÀstan tvÄ veckor! HÀrligt att vara tillbaka med bÀsta kollegorna. FÄr sÄn energi av att jobba, dÄ har man vÀl hamnat rÀtt?!

DessvĂ€rre blev det bara sĂ€mre med lillgumman. Under fredagen blev hon sĂ„ dĂ„lig att Mattias Ă„kte in med henne pĂ„ akuten efter ett samtal med 1177. Trött, orkeslös, hostade sĂ„ hon krĂ€ktes gult slem och ville inte dricka... Jag fick Ă„ka hem frĂ„n jobbet och byta bil, samt skjutsa Edwin till min moster. Han hade tur och fick vara dĂ€r och mysa pĂ„ förmiddagen, sen fick han hĂ€nga med morfar pĂ„ jobbet efter lunch. Nöjd kille! 

PĂ„ sjukhuset hade dom tagit vĂ€l hand om Elsa. Jag Ă„kte tillbaka pĂ„ jobbet men höll kontakt med Mattias utifall att jag behövde Ă„ka dit. SĂ€nkan var fortsatt lĂ„g/bra men nĂ„tt var det ju som inte stĂ€mde... Hög puls och en syresĂ€ttning pĂ„ 90% hade hon. Domen blev lunginflammation orsakat av virus. AlltsĂ„, inget att göra. Hade det varit orsakat av bakterier hade hon ju kunnat fĂ„ penicillin. Men nu blev det bara att Ă„ka hem och vila, dricka och hĂ„lla koll pĂ„ andningen. 

Fredagseftermiddagen pĂ„ jobbet var hĂ€rlig. Vi satt ute i solen och fikade och hade det gött. SĂ„ mycket skratt och tok! Men det var skönt att göra helg Ă€ndĂ„... Åkte och handlade lite snabbt nĂ€r jag hade slutat, sedan brummade jag vidare mot strömsbruk för att hĂ€mta Elias. Vi ville lĂ„na honom över helgen eftersom han fick en extra mammavecka pga pĂ„sklovet.

HĂ€r hemma blev det middag, fotboll ute i kvĂ€llssolen och sedan fredagsmys i soffan. FredagskvĂ€llarna Ă€r ju alltid dom bĂ€sta kvĂ€llarna! Men jag var rĂ€tt trött och hann vĂ€l nĂ€tt och jĂ€mt natta pojkarna innan jag stupade i sĂ€ng.

Lördagen inleddes med kaffe ute, efter en hÀrlig sovmorgon. Elsa var trött och sov enda till 10:30 ungefÀr, galet... Men det behövde hon nog. BÀsta medicinen Àr ju sömn. Det blev alltsÄ en lugn morgon hÀr hemma. Plocka, dona och köra igÄng en maskin tvÀtt. Elias och Edwin höll sams och allt var frid och fröj.

Mitt pĂ„ dagen Ă„kte vi upp till NorrvĂ€gen. Kalasdags för min bror som fyllt 27 Ă„r! Sol, ute-hĂ€ng, korv med bröd, tĂ„rta, kaffe och hĂ€rligt umgĂ€nge. En riktigt fin lördag... Elsa tog en tupplur i vagen, grabbarna spelade fotboll och sommarkĂ€nslorna bara bubblade. 

(null)

(null)

Vi kom hem igen lagom till middagsdags. Fick tips om en krĂ€ftpastasĂ„s av brorsan och Frida som vi provade. Verkligen SÅ gott och krĂ€migt. Det gick hem hos hela familjen. Till och med Elsa plockade i sig litegrann, hon som knappt Ă€tit mat pĂ„ tvĂ„ veckor... Tur hon fĂ„tt i sig vĂ€lling och annan vĂ€tska iallafall.

LördagskvĂ€llen blev lugn. Dusch för skitiga barn och sedan lördagsgodis framför Emil i Lönneberga. Eller "Meeemi" som Elsa sĂ€ger. Det Ă€r sĂ„ roligt med alla ord och namn som kommer nu... Och att hon börjat svara pĂ„ frĂ„gor. Antigen Ă€r det "nej" eller "mmm" som hon svarar. Mammas stortjej.

Söndagen till Ă€ra blev det sovmorgon igen. Blev orolig först nĂ€r Elsa vaknade vid 06-tiden. Men hon somnade om och snarkade sĂ„ gott nĂ€r jag smög upp vid 08-tiden. Hann precis dricka kaffe och göra frukost till grabbarna innan hon ocksĂ„ kom upp. Betydligt mycket piggare idag! Äntligen orkade hon toka sig och busa lite med bröderna.

Efter en lugn förmiddag hemma med lite utelek och filmmys Ă„kte jag och Elias till stan. Var pĂ„ jakt efter en solhatt till Elsa och det hittade jag. Sedan mötte vi upp Johanna och Ida. Vi tog en god fika pĂ„ Wayne’s och utrĂ€ttade lite fler Ă€renden innan vi skiljdes Ă„t. Dags för mammavecka nu. SjĂ€lv rullade jag hemĂ„t igen med ny energi. Skönt att lĂ€mna hemmet en stund och fĂ„ mysa pĂ„ stan! 

Eftermiddagen spenderades pĂ„ fotbollsplan. Forsa hade seriepremiĂ€r pĂ„ Glysis. Först köpte vi hamburgare till middag och sedan sĂ„g vi Forsa vinna. HĂ€rligt hĂ€rligt... NĂ€r vi kom hem igen varvade vi ner i soffan. KvĂ€llsfika och sedan dusch. Barnen somnade i bra tid. Edwin ska Ă€ntligen tillbaka till dagis imorgon efter tvĂ„ veckors sjukdom. Elsa fĂ„r dĂ€remot vara hemma nĂ„gra dagar till sĂ„ hon kommer igĂ„ng med mat och fĂ„r ordentligt med energi igen. VĂ€rldens bĂ€sta mormor ska vabba och mysa med lillan i tvĂ„ dagar. Sen har vi ju en sĂ„ndĂ€r hĂ€rlig vecka med en röddag mitt i liksom. HĂ€rligt med lite extra ledigt. Hoppas hoppas verkligen att det vĂ€nder nu med alla sjukdomar... Men har jag lĂ€rt mig nĂ„got nu sĂ„ Ă€r det att aldrig ropa hej för tidigt. Men jag hĂ„ller tummarna! 

(null)

(null)






Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0