julefriden ❤️

(null)

Julefriden har lagt sig här hemma nu. Är det för att jag legat i som ett as och kämpat mig svettig? Nej. Det är för att jag bestämt mig för att göra så lite som möjligt. Måste man verkligen skura golven blanka och damma i vartenda litet hörn innan julafton? Måste man baka en massa julgodis och gott bröd? Nej jag tror inte det... Jag tänker iallafall inte göra det. 

Jag har bestämt mig för att göra det jag orkar, om jag orkar. Just nu befinner vi oss i en tid i livet där det är väldigt intensiva dagar, främst med lillasyster Wahlberg. En vild tvååring. Då prioriteras städning och sju sorters julgodis bort. Och så får det vara. Det kanske kommer en tid i livet när barnen inte hänger hemma om dagarna och vi vuxna får uppleva fenomenet "långtråkigt" igen. Då jävlar ska det bakas! 

Men nu får det vara okej som det är. Vi har julgranen, julklapparna är inslagna, Nisse har gjort lite bus och överraskningar (inte lika mycket som förra året dock), mina föräldrar drar tyngsta lasset med julmaten, barnen har fått baka pepparkakor och knäcken ska kokas imorgon om jag hinner. Sen om det ligger lite damm i hörnen eller att resten av julgodiset är köpt på ica spelar inte sån stor roll. Barnen är lika glada och förväntansfulla ändå. Känner att jag hellre lägger ner tid på att kanske spela spel eller bara chilla i soffan med barnen såhär innan jul. För det är ju faktikst det som allt handlar om, att varva ner och avsluta året tillsammans.

(null)

(null)

(null)

Ja vi har haft en väldans lugn helg. Mest bara varit hemma och vilat. Alla är lite extra trötta såhär i decembermörkret. En termin är avklarad och det tar en stund att komma in i jullovslunken. Det är tråkigt att det inte är någon snö, är såååå trist att vara ute i den gråa dimman i allt slask. Men lite kojbygga har vi ändå hunnit med. 

Och en välbehövlig rensning i barnens rum, på Nisses villkor. Rensa ut och skänka "till fattiga barn". Det har blivit en fin årlig tradition nu. Barnen får tänka på andra, inse hur mycket leksaker dom faktiskt har - och ett litet plus är ju att det blir plats för nya julklappar. Heja! 

Idag har jag slagit in de sista julklapparna med lite hjälp av Edwin. Mattias var iväg på fiske, och Elias och Elsa följde med mormor/morfar till gammelmormor på lite fika. Passande eftersom det var just deras klappar kvar att slå in. Och mysigt med lite Edwin-tid. 

(null)

(null)

Ikväll har vi ätit god middag med ryggbiff. Saknades bara ett glas rött... Sedan har vi ätit godis och chillat i soffan. Nu har jag precis vikt lite tvätt och förberett morgondagens Nisse-brev och en lite adventspresent. Resten av dagen blir en lång jäkla mysdag. Vi får besök av en massa nära och kära som kommer hit och äter risalamalta. Älskart! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0