fredagsmyset

Fredag! Hipp hurra och skål. Det firar vi med sjuka barn och jobb hela dagen. Och resten av helgen. Men det gör ingenting, faktiskt. Jag är så tacksam för att jag har ett jobb som jag älskar. Tacksam för att våra största problem här i livet just nu är snoriga näsor och renoveringsdiskussioner. Vi gråter inte ens för att vi blev tvunga att köpa en ny panna till källaren idag, för en sisådär 22.000 kronor... Värre saker kan hända.

Idag har barnen haft en mysig pappadag. Elias är alldeles för hostig och hängig för att vara på dagis, så då får ju lillebror vara hemma med sin snoriga näsa också. Själv åkte jag på jobbet till 08-tiden och har haft en riktigt trevlig och lugn dag.

Jag bytte ut min lunch mot att sluta tidigare, ibland går det att göra så. Åkte en sväng till affären för att helghandla, sedan hem till ett tacos-doftande hem. Fredagsmaten såklart.

Resten av kvällen har varit lugn, riktigt sådär fredagsmysig. Vi röjde undan i köket, hoppade i myskläder, hyrde en film via datorn och dukade fram en massa gotta. Hela familjen under en massa filtar i soffan. Barnen tittade på HELA filmen innan dom somnade gott. Elias började få lite feber, men vägrade erkänna detta. Men är man blank i ögonen, varm, fryser och nästan grinar för att vi påstår att han är sjuk - ja, då kan vi nog konstatera att febern är på ingång. Lillgubben... Hoppas han får sova gott inatt och vaknar någorlunda piggare!

Nu är det vuxenkvällsmys. Favoritchipsen och favoritchokladen har åkt fram. Och så väntar två nya sprillans avsnitt av Greys Anatomy. Inget dåligt fredagsmys alltså.

morgonmys

Torsdag, min enda lediga dag denna vecka. Det innebär såklart att jag hade en lista med typ tusen saker jag ville hinna med, och jag måste nog säga att jag lyckats rätt bra.

Först på listan stod sovmorgon/mysmorgon. Alltid en osäker önskan... Men idag var barnen med på noterna och lät mig sova till 07:30 iallafall. Sedan startade vi en film och låg och myste tillsammans enda till 09-tiden. Perfekt start på en ledig dag!

Efter frukost och påklädning började Elias och Edwin att bygga lego. Ja, hela förmiddagen höll dom på. Älskar när barnen leker bra ihop. När dom kommer överens och ger varandra komplimanger.

Medan kidsen lekte så bra passade jag på att stryka några fler punkter på göra-listan. Tvätta, damma, dammsuga, torka golven och städa toaletterna. Jag blev klar lagom tills det var lunchdags. Fixade fram barnens favorit. Makaroner, köttbullar och broccoli. Not my favourite... Men grabbarna slickade rent tallrikarna och då är man nöjd.

På tidiga eftermiddagen åkte vi till stan en sväng. Behövde fylla på med massor av "nödvändiga" grejer. Sånt som duschcreme, tandkräm, tandborstar, städgrejer, toapapper och så vidare... Barnen lyckades charma åt sig lite dom med, såklart. En varsin mössa och gosedjur/leksak. Elias fick även en cool tröja från A&H som han så gääääärna ville ha, då en av hans favorittröjor här hemma har gått sönder. Nöjda och glada for vi sedan hemåt.

Eftermiddagen har gått åt till att leka, mysa, njuta av ett rent hem och laga middag. En riktigt flötmiddag. Jag blev akut sugen på strips och korv. Så vad gör man? Men om man serverar spenat till så blir det väl lite nyttig? Gott var det iallafall.

Kvällen har varit lugn. Barnen var trötta, lite sådär halvkrassliga båda två. Elias hostar och Edwin snorar. Den eviga karusellen... Egentligen skulle dom ha varit på dagis imorgon, men det känns inte bra. Så Mattias blir hemma och vabbar. Känns bättre!

Just nu kikar vi på Brynäs innan det blir hopp i säng. Imorgon jobbar jag 08-17, sedan typ resten av hela helgen med. Så någon helgfeeling har jag inte... Men det är bara att kämpa. Nästa vecka är desto lugnare med två arbetspass bara!

lite sömn tack

Och så vart det tisdag, sådär huxflux. Jag har ju varit igång i full fart sedan förmiddagen igår, så jag har knappt märkt av att det blivit en ny dag...

Imorse var jag sjukt trött när klockan ringde, men det var bara att masa sig upp och göra sig redo. Koka kaffe, duka upp frukostbuffé och invänta alla kollegor. Klockan 08:00 körde personalmötet igång. Mycket att gå igenom. Men med gott fika och några pauser så flög timmarna iväg. Klockan 13:00 åkte jag hemåt, totalt slut i huvudet. Just där och då undrade jag hur fan jag kunnat lova barnen att åka på buspalatset?!

Men det gick bra. Barnen var överlyckliga eftersom vi planerat in en lekdejt med deras gemensamma dagiskompis Petter. Min lilla tremänning, som både Elias och Edwin blivit himla bra kompis med den här våren. Superroligt då vi faktiskt bor ganska nära varandra.

En vild eftermiddag blev det. Barnen lekte mycket själva och vi vuxna kunde avnjuta en kopp kaffe och en lätt lunch. Lite pussel och bokläsning blev det med. Men efter ungefär två timmar började ungarna bli trötta. Jag däremot kände mig konstigt nog fylld med energi efter dom där två timmarna. Behövligt att få vara barnen och se dom ha roligt, utan att tänka på jobbet.

Men dagen var inte slut än... Barnen fick följa med gammelmormor hem en stund medan jag och Mattias åkte till banken för ett möte med en jurist. Ja, vi håller ju på att försöka skriva över mig som delägare i huset. Men det är tydligen lättare sagt än gjort. Iallafall om man vill slippa en "försäljning" oss emellan. Tanken var att huset skulle ges som en gåva till mig, som det så fint heter. Men då finns det en massa krav på siffror, lån, vinster och gud vet vad. (Tjejen med noll koll...) Och vår situation verkade vara extra knepig? Så juristen och vår bankkvinna ville prata ihop sig lite mer om hur vi ska lösa det här utan att det ska behöva bli en försäljning till mig, så skulle dom återkomma imorgon. Annars fick vi rådet att gifta oss, då skulle det inte vara några problem alls. Så jag trodde nästan att min snåla sambo skulle gå ner på knä och fria där inne på banken... Hehehe.

Klockan 17:00 var vi färdiga för idag och jag kände bara aaaaaah, äntligen får jag logga ut och åka hem! Hämtade barnen och kom sedan hem samtidigt som Mattias. Han hade god kina-hämtmat med sig, perfekt efter detta intensiva dygn!

Resten av kvällen har varit lugn. Barnen var grymt trötta och det var jag lite extra tacksam för idag. Dusch och hopp i säng. Själv ska jag också krypa ner under täcket och ladda om. Imorgon väntar jobb och dagis, klockan ringer vid 05-tiden så det är lika bra att lägga sig i tid...

ett dygn hemifrån

Hopplahejsan. Måndag och ny vecka. Känner mig fortfarande lite seg efter helgens bravader... Men vi fick ett mysigt avslut på helgen iallafall. Bubbelbad och chill hemma hos mamma och pappa. Sedan somnade vi gott allihopa!

Idag vaknade vi som sagt upp till en ny vecka. En hektisk sådan. Men det var iallafall skönt att få vara hemma hela förmiddagen. Vakna till liv ordentligt, pyssla med lite av varje och leka med Edwin. Sedan fick vi förstärkning av Elias som kom en dag senare denna vecka. Ett glatt återseende för barnen, och såklart lite kaffe till oss vuxna!

Mitt på dagen var det dock dags atr bege sig hemifrån... Barnen hade tur och fick mysa med (bonus)mormor medan jag åkte till stan för utbildning/jobb. Japp, jag kickar igång denna vecka med ett helt dygn hemifrån. Först en utbildning mellan 13-16 och sedan började jag jobba vid 17-tiden. Nattjobb, vilket innebär att jag slutar klockan 08:00 imorgon. Men det kan jag ju bara glömma, för direkt när jag slutar börjar vår APT och håller på enda till 13:00. Full fart bah. Och sedan har jag lovat att följa med kidsen till buspalatset... Alltså, hur tänkte jag där?

Nåja, tur vi har haft en lugn kväll på jobbet. Bara att hålla tummarna för att man får sova inatt med.

a night out

Helgen börjar lida mot sitt slut och det har varit underbart skönt med några dagars ledighet. Jag har både hunnit lata mig och dansat loss med några glas vin i kroppen...

Ja, gårdagen bjöd på mysigt hemmapyssel på förmiddagen. Vi gjorde inte mycket alls, bara vandrade omkring här hemma i pyjamas och bara var. Vi gjorde pizza till sen lunch/tidig middag och den blev fantastiskt god. En skön hemmadag helt enkelt.

Men fram emot kvällen hoppade jag in i duschen och bytte pyjamas mot gå-ut-kläder. Dags för middag på Texas med några gamla klasskamrater! Ja, några var precis vad vi var... Men det var ändå trevligt. Massor av skratt och tokerier. Mot slutet var vi bara fyra stycken som shakade loss och levde livet på Olearys dansgolv. Himla roligt var det, men för en ovan hemmamorsa tar det på krafterna. Hehehe.

Strax efter 02-tiden mötte jag och en av mina gamla klassisar Sara upp brorsan och Frida utanför. Vi skulle få skjuts hem tillsammans, av Niklas. Och det gick ju bra... Punktering på 84:an. Oooops. Men grabbarna fick lösa det och tillslut kom vi hem. Jag tvärdog i soffan runt 03-tiden. Slut med glad efter en rolig kväll.

Imorse vaknade jag som vanligt tidigt, brukar alltid bli så efter en ute-kväll. Runt 08-tiden kom Mattias och Edwin också ner. Jag lyckades dock ligga kvar i soffan och småslumra enda till 10:30-tiden ungefär. Sedan blev jag serverad frukost och fick höra att Mattias ordnat med disk och tvätt medan jag sov. Guld värt.

Eftermiddagen har vi spenderat i Söderhamn. Vi har hälsat på Peter och Elin i deras nya hus. Så fint och mysigt! Vi blev bjudna på både lunch och fika. Lyxigt en dag som denna!

Jag känner mig totalt slut och hade gärna haft en till ledig dag imorgon. Men nu är det bara att ta nya tag och ladda för en vecka fullproppad med jobb, möten och utbildningar. Heja!

upp och ner

Fredagen har verkligen gått upp och ner här hemma. Det började bra med en sovmorgon. Men helt plötsligt står både jag och lilleman i lekrummet och kastar leksaker runt omkring oss med tårar i ögonen. Ett såntdär stolt mamma-ögonblick när bägaren rinner över... Vilken stabil morsa som sjunker så lågt att hon demonstrativt gör lika som den trotsiga ungen. Men det rann liksom över. Och det gav (tragiskt nog) effekt. Edwin tittade med stora ögon på mig och undrade vad tusan jag höll på med. Sen kom han fram till mig, la sin hand på min kind, sa "felåååt mamma" och "vilken tråkig dag". Då värkte det minsann i mammahjärtat.

Sedan ryckte vi upp oss. Pusskalas, påklädning och gofika. Jag gjorde ett ryck och började sortera i några skåp i köket. KAOS överallt ungefär. Drömmer om ett minimalistiskt hem, men alla skrymslen och vrår här hemma skvallrar om motsatsen. Saker och prylar överallt. Jag blir så fruktansvärt stressad av tanken på hur mycket grejer vi har som bara ligger och skräpar... Tänk att bara få slänga ut allting onödigt, och bara leva med det som man verkligen behöver. Nu när det börjar bli dags för renoveringar så ska det banne mig rensas ur ordentligt. Alltså ORDENTLIGT.

Vad har vi gjort mer idag då? Hälsat på mormor och morfar, ätit god fiskmiddag, haft fredagsmys, kollat när Brynäs vann stort i premiärmatchen, spelat Fifa och upptäck att vi har trägolv på övervåningen. Ja det verkar vara så, och då blir jag överlycklig! Vi skar upp en bit av plastmattan uppe i hallen och såg ett himla fint golv, precis samma som i skrubben i barnens sovrum. Vi håller tummarna för att det går att slipa och använda. Det innebär ju isåfall att det inte behövs köpas golv till övervåningen, himla bra. Då kan vi ju lägga dom pengarna på att fixa ett störra badrum upp. Hoppas!

Nu ska jag hoppa i säng och ladda för morgondagen. Det vankas party party med gamla klasskamrater. Kan inte bli annat än wild and crazy!

happy helg

Men nu jäklar. Imorse klockan 08:00 skuttade jag med lätta steg från jobbet. Nä. Egentligen var jag skittrött. Barcelona spelade match igår och då var det minsann svårt att jaga ungdomarna i säng... Klart vi måste ha chipsmys i soffan till mitt i natta.

Så imorse var jag väldigt nära att snooza bort mig. Sängen på jobbet är verkligen sjukt skön. För att inte tala om mitt fluffiga täcke...

Gårdagens arbetspass var åtminstone lugnt och skönt. Innan jag började var jag och tog första dosen av hepatit-vaccinet också. Blir bjuden på både A och B genom jobbet, så då är det väl säkrast att tacka och ta emot. Det är mycket jag inte vet om smittsjukdomar faktiskt, så jag ser verkligen fram emot en utbildning senare i höst om just detta.

Idag var jag som sagt megatrött när jag kom hem från jobbet. Förmiddagen gick åt till att vila och mysa med Edwin. Men en sak har jag lärt mig nu... Nästa gång vi skriver nytt schema till dagis så ska barnen få vara där dom dagar då jag har jobbat natt. Bara någon timme på förmiddagen så jag får sova en stund. Mitt samvete sa ifrån först, tänkte väl att jag är en supermorsa, men jag får nog ge mig. Jag orkar helt enkelt inte annars. Och jag borde vara nöjd ändå. Enligt schemat vi lämnade in till dagis förra gången så går barnen i snitt 12,5 timmar per vecka. Det är ju ganska otroligt ändå med två heltidstjänster?! DET stillar mitt samvete.

Eftermiddagen har spenderats inne i stan. Först lämnade jag Edwin hos min farmor och farfar, sedan mötte jag upp min bättre hälft utanför banken. Dags för vuxenmöte...

Nu har vi lagt om lånen, skrivit dit mig, lånat mer pengar till renovering, fått billigare månadskostnad, kollat över försäkringar, ordnat med sparande, fonder och aktier. Sånt där som jag har stenkoll på. Eller absolut inte. Men nu är vi på banan. Dessutom bokade vi in ett möte med en jurist i oktober. Då ska jag bli delägare i huset (på riktigt!) och så ska vi se över sånt där som är bra att ha koll på ifall det skulle hända någon av mig/Mattias något. En säkerhet för oss båda, och barnen. Känns bra att ha tagit tag i detta!

Efter det sjukt långa bankmötet tog vi en fika på tu man hand, det var inte igår... Vi gick till Dackås, himla roligt att träffa jänterna där!

Edwin hade haft det bra hos gammelfarmor och gammelfarfar. Lekt och kört slut på dom, hehe. Vi blev bjudna på middag innan vi tackade för oss.

Kvällen har varit lugn. Lek, mys, dusch, soffhäng och 1,5 timmes prat i telefonen. Nu ligger jag nedbäddad i sängen och slötittar på Greys. Känns himla gött med lite ledighet nu. Ska verkligen försöka njuta!

it's all about work

Ungefär så. Det är väldigt mycket jobb nu. Och möten. Och samtal. Och utbildningar. Men det känns ändå bra. Jag vill ha den här kick-starten nu i början. Det är höst och då blir jag faktiskt lite extra inspirerad att förändra, förnya och kämpa... Och enda vägen att komma in i nya rutinerna på jobbet är att just jobba. Hårt. Det finns liksom inga genvägar.

Därför går jag all in just nu. Hade medarbetarsamtal med chefen igår och bah "hit me with your best shot". Typ. Frågade efter allt jag kände att jag saknade. Allt från utbildningar, olika böcker, vaccinationer och friskvård. Så nu ska det minsann bli ordning, hoppas jag. Har redan anmält mig till en del spännande utbildningar. Dessutom blev jag nästan tvingad att försöka få mer egentid hemma, hur det nu ska gå till? Hehehehe.

Annars då? Jobb som sagt. Idag har det varit körit, likaså gårdagen. Men tack vare bra kollegor och bra teamledare så går allt bra. Och bra ungdomar såklart.

Men nu återstår der bara ett nattskift imorgon, sedan går jag på lite skön ledighet. Ledig från torsdagmorgon till måndagkväll, det ska bli härligt...

Edwin har varit på dagis idag, långdag. Så han har varit trött ikväll, lillgubben. Somnade fort efter en dusch och en bok. Själv ska jag nog göra detsamma snart. Två dagpass suger energi faktiskt. Jobbar mycket hellre kvällar om jag ska vara ärlig. Det är lite mindre kontorsjobb då, det är liksom den biten som tröttar ut huvudet. Nåja, är ändå nöjd med vårat schema och våra arbetstider. Har siktet inställt på go-veckorna som väntar runt hörnet. Belöningen för några veckors hard work work. Sen är det faktiskt väldigt lätt att flexa bort lite dagar med, utan att förlora pengar, om man skulle känna att man behöver andas lite!

finally sunday

Ja! Det blev söndag tillslut. Jag överlevde alltså helgen, den som började så fint med en journatt där jag fick rycka ut... Jag var lagomt trött på fredagen, och visste att det väntades jobb typ dygnet runt enda tills idag. Men mormor var en ängel och röck ut som barnvakt hela fredagsförmiddagen. Då fick jag sova, duscha, göra mig redo och såklart pussa på barnen innan jag skulle iväg igen...

Fredagkvällen på jobbet var mysig. En av ungdomarna var flitig och ville ha hjälp med en biologiläxa. Så vi slog ihop fredagsmys med läxläsning. Chips och biologi funkade himla bra det. Klockan 01:00 slutade jag och brummade hemåt.

Lördagen kickade vi igång långsamt. Det är alltid lite extra mysigt med lördagar, även fast man jobbar. Just den här lördagen började jag klockan 14:00 så jag hade hela förmiddagen ledig med barnen. Vi pysslade med lite av varje och vips var det dags att bege sig... Mattias var i Bobygda och byggde älgpass, så morfar fick rycka ut som barnvakt en stund. Men bara till Edwin. För Elias skulle minsann få följa med (bonus)gammelmormor på fotboll. Det är deras mys-grej det.

Lördagkvällen på jobbet var så lugn att det nästan blev tråkigt. Ungdomarna var ute på vift så vi fick roa oss själva. Lite datorarbete, lite läsning osv... Till slut droppade dom hem en efter en, ungdomarna. Lite kvällsté och prat innan vi sa godnatt.

Imorse vaknade jag upp på jobbet alltså. Det är faktiskt skönare att jobba nattpasset än kvällspasset på helgerna. För om man jobbar kvällspasset så slutar man klockan 01:00, sedan ska man åka hem och lägga sig. Och vanligtvis blir man väckt av barnen tiiiiiiidigt. Men om man jobbar natt så får man ju gå och lägga sig direkt vid 01-tiden, sedan kan man sova enda till 09:00 om man vill eftersom morgonpersonalen kommer klockan 10:00 först. Rätt gött!

Efter jobbet idag fick jag äntligen bebismysa med lilla Elwira. Så liten och så fin! Roligt att få tid att prata med nyblivna mamman riktigt också, och tant Johanna som var där. Fin start på söndagen!

När jag kom hem blev det återförening med familjen. Barnen har jag ändå fått rätt mycket tid med, men Mattias har jag knappt sett skymten av.

Eftermiddagen har gått åt till att städa. Ett behövligt ryck med dammsugaren... Körde även en maskin tvätt, vek rena kläder, dammade och städade toaletten. Sedan var min energi slut. Johanna och Ida kom för att hämta Elias. Men först lite kaffe och lek såklart.

Till middag fuskade vi till det och köpte pizza. Ja hellre det än pyttipanna som Mattias föreslog... Sedan blev det bubbelbad hemma hos mamma och pappa. Ett perfekt avslut på en bra dag och en intensiv helg. Bara få slappna av och njuta. Sedan kom vi hem mjuka och nyduschade, bara att slänga sig i soffan och chilla resten av kvällen!

Nu sover Edwin och jag har också bäddat ner mig. Sjukligt trött. Dessutom börjar jag tidigt imorgon, så det är lika bra att säga godnatt. Ny vecka, nya tag!

det här med jour

Vardagen rullar på. Tusen saker i huvudet och på to-do-listan. Samtidigt känns det som att jag inte gör annat än att jobba. Fast det gör jag ju egentligen, men den här veckan har verkligen sugit energi...

Idag fick jag en liten sovmorgon då Mattias tog med barnen ner och gav dem frukost innan han åkte till jobbet. Sedan kom två nöjda barn upp till mig i sängen och myste lite innan vi tig tag i dagen. Kaffe!!!

Resten av morgonen och förmiddagen har varit bra. Tvättade lite, plockade, donade, lekte med barnen och fick njuta av lite lugn hemma-tid. Men efter lunchen var det dags att sätta fart. Mot dagis och jobb.

Idag blev Elias lite ledsen vid lämningen. Men det var nog för att den första fröken han såg var en helt ny vikarie. Sedan upptäckte han att hans kompis som han kommit väldigt nära inte var där idag... Men jag stannade en liten stund och fick igång honom i en lek med dom andra barnen, sedan pussades vi hejdå. Efter en extra vink i fönstret kändes det bättre!

På jobbet har det varit lite körigt. Det kom en ny ungdom igår, och idag fick jag hämta ytterligare en ny kille på tågstationen. Så idag har vi haft att göra! Men det har gått bra. Jag har även blivit kontaktperson till en av dom nya killarna, spännande!

Trots massor att göra hann jag med en lång lunch. Eller "lunch" får jag väl säga. Han åka hem en snabbis vid 19-tiden och pussa på barnen.

Innan jag slutade vid 23:30-tiden fick jag veta att det förmodligen kunde bli jobb hela natten, på boendet i Forsa. Och så blev det. From work to work. Vi har ju jour vissa veckor, och då har vi beredskap för alla verksamheter. Så inatt är jag alltså i Forsa pga olika omständigheter. Hoppas verkligen jag får sova litegrann åtminstone, för det är ju meningen att jag ska orka jobba mellan 14-01 imorgon med... Känns surt att ligga i en hård säng, väldigt nära mitt eget hem. Tur att det är bra betalt, hehehe.

handledning

Onsdag och ännu en tidig morgon. Ja jäklar, nu är vardagen och hösten igång på allvar. Skönt med rutiner, men ganska ovant att ha ett fast jobb. Ovant på ett positivt sätt. Jag utvecklas något enormt just nu och lär mig nya saker stup i kvarten. Både om mig själv, om andra, om integration, om kulturer, om människor och om livet i allmänhet. Ibland känns det som att det blir stopp i huvudet av alla nya intryck och alla nya kontaker. Jäkla tur att det är en natt mellan varje dag så att man får ladda om lite...

Idag har vi haft handledning. Det har vi en gång i månaden. Personalgruppen, utan några chefer. En utomstående person håller i våra möten och jääääklar vilken bra grej. Tre timmar där vi får sitta och fika, prata och samla ihop oss. Vi fokuserar inte på att lösa jobbsitustioner. Det är mer att vi pratar i allmänhet om vår arbetsplats. Tankar, åsikter och funderingar om allt och alla. Rätt skönt att inte ha några chefer där! Det som sägs i rummet, stannar i rummet. Om vi säger så.

Efter handledning gick jag en sväng på stan. Kom på att jag har en del presentkort kvar sedan jag fyllde år. Sprang in på H&M och hittade lite smått och gott. En topp, ett fint linne, en bh och en förpackning hårfärg. Tänkte även köpa nya höstskor på någon av skoaffärerna, men det får vänta. Hittade inte några som kändes wow... Åkte till Resursen istället och fyndade lite billiga bas-blusar. Alltid användbart på jobbet. Och det känns ju alltid bättre att betala 35 kronor för en blus istället för 299 kronor!

På vägen hem hämtade jag upp barnen som hade varit hos mina föräldrar och busat. Mamma och pappa kom hem från England inatt och hade köpt så fina kläder och grejer till oss. Ungarna fick hur mycket som helst (se bild, + pyssel, bilar och Liverpooltröjor). Puss och tack!

Eftermiddagen har varit lugn och härlig. Har tvättat, vikt tvätt, lagat middag och färgat håret medan barnen lekte snällt. Sedan tog barnen en dusch och hoppade i sina nya mysdressar som dom fick idag.

Innan kvällsfikat gick vi ut och lekte lite i båten som står på parkeringen. Elias och Edwin ville provköra den både till England och Sundsvall, haha. En mysig stund ute med gotrollen!

Men nu är kvällen här och kidsen sussar sött. Vi vuxna tar det lugnt i soffan en stund innan det är läggdags för oss med. Nu väntar tre dagar med kvälls/nattjobb för mig, från tidiga mornar till sena nätter... Hej och hå. Tur att mitt jobb är fantastiskt roligt den mesta tiden!

en liten båt

Tisdagen kickades igång klockan 06:00 idag igen. Barnen sussade såklart hur sött som helst och var svåra att få upp. Till och med att Elias utbrast "varför får jag aldrig sovmorgon?" när jag väckte han vid 07-tiden. Jag bah "gj!!f&@#%##~<€\:}fgh....." Andas. På helgerna är det minsann aldrig intressant med sovmorgon?

När vi alla var redo åkte vi mot dagis/jobbet. Barnen vinkade glatt hejdå och jag brummade mot personalmötet. Vi har APT varannan tisdag, i fem timmar varje gång. Det kanske låter mycket, men oj vad nyttigt det är. Om man räknar bort allt gofika såklart... Nej men det behövs verkligen. Det är så mycket att gå igenom och samla ihop sig kring. Och varje gång sitter vi där när klockan närmar sig 13:00 och känner att vi skulle behövt en timme till på oss. Crazy.

Klockan 13:30 hämtade jag barnen på dagis och sedan brummade vi hem och åt en mysig mellis ute på altanen. Ljuvligt väder! Sedan lekte barnen bra tillsammans så jag fick laga middag i lugn och ro. En höstig köttfärssås med torkade trattisar. Mums!

Resten av eftermiddagen och tidiga kvällen spenderade vi i skogen. Bortanför Enånger hamnade vi efter mycket om och men. Verkligen en underbar stund i kvällssolen. Så skönt att få komma ut och röra på sig, rensa huvudet, andas friskluft och tanka energi efter en dag sittandes i möte. Älskar skogen! Barnen älskar också att komma ut och utforska naturen. Dessutom har både Elias och Edwin lärt sig nu hur trattkantareller ser ut, så dom hjälpte till att fylla en korg under dagens utflykt. Mattias hade köpt med sig risifrutti och lite annat gott, så det blev även kvällsfika ute i skogen innan vi åkte hemåt.

Väl hemma igen var klockan nästan läggdags. Men först måste vi såklart stanna ute och ta emot vår nya familjemedlem... EN BÅT. Lite onödigt kan jag tycka, eftersom vi redan har tillgång till min morfars båt nästan när vi vill. Men bor man nära sjön och har en båtplats alldeles nedanför så måste man tydligen ha en egen båt. Enligt han jag bor med. Så var det med skoterköpet också. Och så blir det väl samma argument när han ska ta hem en traktor så småning om... Hade det däremot varit tal om en ny bil så hade jag varit med på noterna. Men nej, klart vi ska köpa en båt. I september.

Båten fick vi köpa av Mattias kompis Johan. Så han och flickvännen Hanna kom in på en kopp kaffe innan barnen skulle nattas. En trevlig stund. Men sen blev det direkt hopp i säng för två trötta pojkar. Godnatt bästisar!

Själv har jag tagit en dusch och lagt mig till rätta i soffan. Ska väl ligga här ett tag till innan jag förflyttar fetröva till sängen istället. Imorgon är jag ledig. Eller nä... Det var ju handledning. Bit ihop och kör bara!

ny vecka

Måndag och ny vecka. Alarmet pep klockan 06:00 och jag vaknade upp i en varm hög med små fötter, armar och ben överallt. Att barnen alltid ska sova så djupt när dom måste kliva upp? De dagar vi är lediga skulle dom ju lätt vakna av ett alarm. Ja, bara vi vuxna skulle råka andas lite högt så skulle dom ju vaknat på direkten. Om det var helg. Men nu var det måndag och barnen snarkade och sov hur gott som helst medan jag smög ner till köket.

Kaffe i lugn och ro. Jo det tackar man ju för. Lät barnen sova in i det längsta och hann göra mig helt färdig innan jag gick upp till dom. Hopp i kläderna, en liten macka och så iväg mot jobbet/dagis. Är tacksam över att lämningarna gå så bra!

På jobbet hade vi en lugn dag. Lite ärenden, mycket kaffe, mycket prat och sedan avslutade vi med ett möte nere på socialkontoret. Dessutom fick jag komma upp på fotoväggen. Den där speciella platsen där det bara finns foton på ungdomarna och ordinarie personal. Inte så fint, men det känns stort. Nu är jag en i gänget liksom!

Klockan 17:00 tackade jag för mig och åkte hem till mina grabbar. Mattias hade hämtat barnen på dagis och middagen stod på bordet. Rätt okej att komma hem sist ändå!

Kvällen har gått åt till att mysa, chilla, duscha och kvällsfika. Lugnt och fint. Nu blir det snart hopp i säng! Imorgon är jag egentligen ledig, lika så på onsdag. Enda lediga dagarna denna vecka. Men självklart ska vi ha APT imorgon och handledning på onsdag. Så där rök min ledighet... Full fart till söndag klockan 10:00 är det som gäller. Heja!

skön söndag

Helgen lider mot sitt slut och jag måste nog säga att detta varit en himla bra och fin helg. Trots sjukdom och elände. Men dagarna har känts långa, lugna, roliga och lediga!

Idag vaknade vi upp till en grå söndag. Mattias åkte iväg tidigt på golftävling. Jag var megatrött eftersom det blev rätt sent igår, men det löste vi med morgonmys i soffan. Edwin tittade på teve och lyxade till det med frukost samtigt. Själv låg jag och småslumrade bra länge. Klockan var nog runt 11-tiden när vi tog tag i dagen på allvar. Då först kokade jag kaffe och hoppade ur myskläderna. En skön "morgondusch" blev det med, sedan var jag människa.

Vi åt en lätt lunch och sedan fick vi helt plötsligt besök. Svärmor/farmor kom hit och drack kaffe, och i samma veva kom även gammelmormor hit. Hipp hurra tyckte Edwin!

Eftermiddagen kom krypandes och jag kände att en gnutta energi infunnit sig. Vips så var jag i full färd med att laga middag, tvätta och städa. Allt på samma gång. Fisk och potatis skötte sig själv i ugnen/spisen. Tvättmaskinen snurrade. Själv sprang jag runt med dammsugaren, dammtrasan och skurmoppen så jag blev alldeles svettig. Edwin hade tur och fick leka med gammelmormor under tiden.

Ett himla skönt ryck. Nu är tvättkorgarna tomma och huset är rent inför vardagen som drar igång imorgon. Alltid härligt att börja veckan med gott samvete!

Efter att vi hade ätit kom Mattias hem från golfen. Dags att hämta Elias! Vi beställde kaffe och fick en lugn och skön stund i soffan medan barnen lekte. Men klockan tickade på fort och vi hade ju faktiskt planerat att åka en sväng till skogen med.

Vi åkte lite kringelkrok-vägar hem från Strömsbruk och hittade ett ställe där vi kunde plocka med oss lite kvällsfika hem. Trattisar! Så gott att steka och ha på mackan. Barnen fick springa av sig den sista energin och andas lite friskluft innan vi fortsatte hemåt...

Väl hemma blev det lite kvällsfika och sedan hopp i säng. Trötta barn. Som tyvärr inte orkade vara vakna tills svampen var färdigrensad. Åh vad synd... Mer till mamman och pappan! Hehehe.

Nu ligger även vi vuxna nedbäddade. Dags att ladda för en intensiv vecka med mycket jobb, dagis och möten. Har tyvärr den såkallade grisveckan med långa pass och helgjobb. Men jag överlever nog!

hej marknan

Lördag och tidig morgon. Vilket kändes helt ok eftersom jag somnade vid 21-tiden igår. Utvilad med andra ord... Dessutom hade jag en gosig kille bredvid mig som sa "hej mamma, jag ska massera dig" och satte igång med sina små nypor. Bästa starten!

Vi smög ner och bjöd pappsen på sovmorgon. Frukost, kaffe och nyhetsmorgon. Sedan försvann morgonen i en massa mys och chill bara. Gick i okammat hår och mysbyxor hur länge som helst. Det bästa med lediga dagar...

Mitt på dagen satte lite fart. Bäddade rent i alla sängar, klädde på oss anständiga kläder, åt lunch och gjorde oss redo för ett besök på marknaden! Edwin var taggad.

Vi mötte upp Johanna, Elias och Ida. Dags att åka karuseller! Dom små hade nog kunnat åka hundra gånger, men dom fick nöja sig med tre stycken. Bara bilkaruseller valde dom, haha. Elias ville inte åka nånting alls, han hade siktet inställt på att vinna gosedjur istället. Men där sket det sig... Tillslut fick alla ungar fiska på ett ställe där det var vinst varje gång. Nöjda miner!

Efter en stund sa vi hejdå till Östlundarna och fortsatte att kika i stånden. Vi shoppade lite korvar, kryddor och kött. Även en fin växt till mamman. Vi avslutade med korv/hamburgare innan vi promenerade mot bilen igen. Trötta och nöjda. Man får ju lite lätt panik av all trängsel...

Väl hemma tog vi det lugnt ett tag. Smakade lite på allt gott vi köpt och pustade ut. Men ganska snart blev det ändrade planer. Morsan fick för sig att åka in till marknade igen! Crazy bitch... Men det är lite av en tradition att gå en runda med mormor och Frida, och traditioner är ju dumt att bryta bara sådär. Dessutom är det en enorm lättnad att bara få gå helt själv, utan barn (sorry kids) och bara njuta.

En himla mysig och rolig kväll fick vi verkligen. Bara promenera runt, kika, äta langos, prata, skratta och spela på chokladhjul. Vi blev kvar till mitt i natta och hann även gå en runda nere vid möljen. Så härligt att bara vara ute, se lite folk och ha roligt. Fick med mig en fin "tavla" hem också. Nöjd och glada promenerade vi sedan hem till mormor i den ljumma septembernatten.

Nu ligger jag nedbäddad hemma. I barnens rum eftersom min sida av sängen var upptagen av en snarkande lilleman. En fin dag lider mot sitt slut... Det känns i både kropp och knopp att det har blivit några timmar på marknaden idag!

helgen är här

Fredag och tidig morgon. Tungt, riktigt jäkla tungt... Jag fick feber igårkväll och sov väldigt oroligt inatt, så det var med tunga steg jag släpade mig ner till köket imorse. Men med alvedon och kaffe kommer man långt. En bit åtminstone!

Vid 07:30 lämnade jag Edwin hos gammelmormor, inga problem som vanligt. Sedan åkte jag ner till kommunen. En heldag med alla mina kollegor + socialsekreterare + barn/ungdomsteamet väntade. En nyttig dag där vi fick lite klarhet kring alkohol och drogmissbruk. Tragiskt dock att en sånhär dag ska behövas, men såhär ser faktiskt verkligheten ut idag...

Även fast jag var hängig och trött så gick det bra. Många fikapauser och sedan en lång lunchrast. Då gick jag och två av mina kvinnliga kollegor och åt indiskt. Väldans gott och trevligt. Sedan på't igen bah...

Vid 15-tiden var vi klara och då var det himla skönt att få åka och hämta Edwin hos gammelmormor. Han var både nyäten och nybadad.

Vi bestämde oss för att gå en sväng på marknaden innan vi skulle åka hem. En mysig eftermiddag med min bästa kille! Han satt snällt i vagnen hela tiden, inget tjat eller nånting. Då får man faktiskt välja en leksak med. Eller två, om man har tur... Det blev en leksaksbuss och en liten helikopter. Själv fyllde jag på strumpförrådet till oss båda. Sedan blev såklart marknadsnougat, remmar och kokostoppar med. Och en korv med bröd. Sedan var vi nöjda för idag! Vi promenerade sakta mot bilen. Tittade på fåglar och pratade om livet. Riktig kvalitetstid tillsammans!

På vägen hem planerade Edwin i detalj hur vi skulle leka med hans nya leksaker. Men det blev ändrade planer... Dom ligger fortfarande oöppnade i påsen. Lilleman tvärslocknade när jag bar in honom från bilen. Snacka om tröttis! Så det var bara att bära upp honom till sängen och byta blöja. Godnatt min kära!

Själv har jag haft en lugn kväll. Har mumsat godis och bara tagit det lugnt. Nu ligger jag nedbäddad och ska kika på lite Greys. Äntligen helg och tid för vila! Hur mycket det nu blir av den varan... Det vankas nämligen marknan imorgon också. Såklart.

skogsmullar

Torsdag. En solig och varm dag i september. Ingen vidare rolig dag att vara sjuk på... Ja, jag var tyvärr lika däckad imorse när jag vaknade.

Upp och hoppa! Frukost och några koppar te gjorde susen. Barnen lekte och morgonen flöt på i lugnt tempo.

Vid 10-tiden packade vi en ryggsäck full med fika och hoppade i stövlarna. Mot skogen! Det är verkligen underbart att bara ge sig iväg utan några planer... Fika lite, gå på äventyr, plocka svamp, leta pinnar, samla på kottar, andas frisk luft och låta barnen springa av sig. Både Elias och Edwin tycker att det är mysigt och spännande med dessa skogsutflykter, och det är jag väldans glad för. Vad är en surfplatta egentligen, när man kan leka skogsmulle?!

Vi blev ute en bra stund. Vi har en liten skogsudde på andra sidan vägen som är magisk. Så härligt att sitta och fika och blicka ut över sjön... Lite svamp hittade vi också. Några enstaka gula kantareller och lite trattisar som blev till goda svampmackor. Lyxmellis! Annars brukar vi mest torka våra trattisar, så lämpligt att bara häva ner i såser och grytor resten av året. Eller en god köttfärssås med torkade trattisar! 👌🏼

När vi kom hem igen donade vi med lite av varje. Plockade lite äpplen och satt på trappan och njöt. Tvättade och hängde tvätten ute. Tog reda på torr tvätt. Chillade i soffan. Byggde lego. Och så gick vi ut en sväng till. Dörrarna har stått öppna hela dagen och vi har verkligen tagit till vara på det fina vädret.

Vi har även fått säga hej till lilla Elwira idag. Så otroligt fin och liten. Eftersom jag är sjuk så får jag hålla mig från bebismyset ett tag till, men jag fick iallafall ge henne lite kläder som jag har köpt. Tant Sara kommer att köpa många gulliga klänningar. Precis vad mamma Carro vill ha, hehehehe!

Resten av eftermiddagen har varit lugn och fin. Vi åt tacos till middag, sedan gick vi ut och busade i kvällssolen. Mamma och pappa kom förbi och busade dom med, sedan blev det lite kaffe och kramar. Dom åker nämligen till England inatt.

I samma veva kom även Johanna för att hämta Elias. Direkt från Ullared. Dom hade såklart haft det underbart och jag grämer mig fortfarande över att jag inte kunde följa med... Men det blir fler gånger hoppas jag!

Nu är kvällen här och det är bara vi vuxna som är vakna. Vi ska kolla på lite golv och försöka bli inspirerad inför renoveringen av nedervåningen. Jag vill börja nu, helst igår. Men jag får nog inse att det kommer ta tid... Får iallafall vara nöjd över att Mattias äntligen har godkänt mina tankar, alltid något.

Har även varit och facebook-shoppat. Fyra helt nya stolsdynor till stolarna på inglasade altanen. Blev himla ombonat såhär till hösten. Vi har även köpt infravärme, så nu är det fritt fram för mysiga höstkvällar där!

Snart blir det dock hopp i säng. Imorgon måste jag spela frisk, även fast jag är sjuk. En lång dag med apt och andra möten, mellan 8-15 på guldsmeden. Ingen lust för fem öre, men jag måste väl. Ska iallafall bli skönt att göra helg efter det...

svampskogen

Imorse var jag mer död än levande när jag vaknade. Men har man världens bästa bonusson så har man... Elias erbjöd sig att gå ner och bre mackor till en tjatande Edwin. Sedan hörde jag hur dom lekte, hur storebror tog hand om lillebror. Finaste! Som om inte detta var nog hade Elias även plockat in all disk som låg i diskhon till diskmaskinen och kom sedan upp och frågade hur jag mådde. Varm i hjärtat... ❤️

Resten av morgonen var lugn. Barnen lekte snällt och jag fick i mig en stor kopp te. Har tappat suget på kaffe nu när halsen gör så förbannat ont, då är det hett te med honung som gäller!

Vid 10-tiden gjorde vi oss redo och lämnade hemmet. Att ligga nedbäddad när man är sjuk och plöja igenom serier är ju bara att glömma som småbarnsförälder... Man måste hålla sig på benen. Men istället för att gå som en zombie hemma kan man väl lika gärna hänga i skogen?

Vi packade en picknickväska och gav oss iväg. Först ett stopp på Maxi för att köpa lite mer fika och ett par stövlar till Elias. Sedan var vi redo!

Drygt fyra timmar i bästa skogen. Frisk luft, sol, lekande barn, gott fika/lunch och svamplycka! Elias hittade massor av svamp och verkar tycka att det är himla roligt. Det gläder mig! Jag kämpade med att orka hålla mig vaken, men tanken på att barnen fick springa och busa i skogen (alldeles lyckliga) i flera timmer gjorde att jag kämpade lite extra. Det är verkligen gratis lyx att få njuta i skogen sådär. Bästa gammelmormor kom och höll oss sällskap en stund hon med.

Runt 16-tiden var vi hemma igen. Trötta men ändå fylld av energi och frisk luft. Mamma kom förbi och lekte med barnen medan jag gjorde middag. Mattias spelade golf efter jobbet.

Resten av eftermiddagen och kvällen var lugn. Vi rensade svampen och myste i soffan bara. Sedan kom Mattias hem med en pizza som vi delade på till kvällsfika. Inte så optimalt, men gott.

Ungarna somnade gott efter en dusch vid 20-tiden. Jag bäddade ner mig då jag också. Slut... Hoppas på en god natts sömn så jag kanske är lite piggare imorgon. Känner mig iallafall nöjd över att barnen har haft en bra dag trots att jag egentligen inte orkat.

sjuk morsa

Tisdag och sjukstuga. Eller ja, nu är det min tur. Hela familjen måste bockas av innan det räknas som färdigt... Vaknade inatt med halsont from hell. Näsan rinner och kroppen värker. Försökte intala mig att det bara var inbillning, men nja.

Turligt nog bjussade barnen på en lugn förmiddag. Vi myste på här hemma bara. Körde en maskin tvätt och förberedde middag bara, annars var det lugna gatan.

Mitt på dagen åt vi lunch och sedan gick vi ut, skönt med lite friskluft innan dagis och jobb... Lämnade barnen vid 13-tiden och åkte sedan mot jobbet. En lugn eftermiddag och kväll. Det var en av ungdomarna som också var förkyld och hängig, så vi kokade massor av te med honung och chillade framför datorn med bra musik. Mysig kväll. Fast den här killen från Afghanistan kunde verkligen inte förstå det fina med Håkan Hellström... Nåja, jag försökte iallafall.

Jag fick sluta lite tidigare. Kom hem till ett mörkt hus med tre snarkande grabbar. Jag har jour inatt, men jag hoppas att jag får sova... Halsen värken och ögonen bränner. Slut som artist.

MEN vi fick iallafall ett glädjande besked från mäklaren idag. Huset värderas upp med 225.000 kronor tack vare att vi målat om utvändigt. Himla gött med tanke på att vi inte lagt ner sådär jättemycke pengar i den renoveringen. Visst har det kostat, men inte allas några wow-summor. Runt 25.000 kronor ungefär, vilket är billigt för ett helt hus + tak + vedbod/lekstuga. Tack vare att Mattias gjort allt själv, att vi fått låna skylift/ställning gratis och har fått/köpt färg av en målare. Och bättre kan det bli, huset kommer bli mer värt om vi får till insidan sa hon. Så nu är vi taggade att fortsätta! 😄

go-vecka

Äntligen är mardrömsveckan med över nittio timmars arbete över. Never again. Nog för att mitt arbete inte är fysiskt krävande... Däremot kan det vara väldigt psykiskt påfrestande. Och just nu går jag igenom många förändringar, det är så mycket nytt som jag ska lära mig!

Nu har jag dock go-vecka, vilket innebär ett endaste arbetspass på hela veckan. Egentligen skulle jag ha följt med till Ullared imorgon, men i och med att jag fick en fast tjänst och visste att det skulle bli en del utbildningsdagar så fick jag helt enkelt avstå. I slutet av veckan väntar både informationsdag med barn- och ungdomsenheten och APT med alla hvb-verksamheter. Spännande. Typiskt att det skulle vara på min go-vecka bara... Men jag har ju iallafall hela marknadshelgen ledig!

Idag har jag också varit ledig, med min förkylda familj. Såklart vi måste bli lite förkylda när hösten kommer! Barnen är dock pigga nu, men vi vuxna ska väl inte komma undan...

Vi inledde dagen med storstädning. Jag gick igenom hela huset med dammsugning och allt som hör till, medan grabbarna snyggade till trädgården. Bra start på dagen, trots snoriga näsor och kliande halsar. Vi firade med god lunch och sedan en utflykt till skogen. Medicin för både knopp och kropp... En underbar dag med mina favoritgrabbar, gammelmormor, Tom och Frida.

Elias hade svamp-öga och hittade många fina trattisar. Vi fyllde en hink och plockade även lite blåbär att frysa in. Edwin gick på lingonjakt med gammelmormor. Stället vi var på är verkligen en magisk plats, så himla fint och mysigt.

Till middag köpte vi med oss Max-mat. Så får man göra när man är förkyld vet ni väl. Tom och Frida följde med oss hem och mumsade!

Resten av eftermiddagen och kvällen har vi spenderat ute. Vi fick besök av "våran" mäklare. Husets förvandling på utsidan är ju klar nu och vi vill göra en ny värdering. Då kan vi lägga om lånen och även börja planera för renovering invändigt. Vi fick en massa bra tips av mäklaren som vi absolut ska tänka på. Vi kommer förmodligen att börja med vardagsrummet, sedan en snabb uppfräschning av köket och därefter lekrummet. Göra rum för rum, våning för våning. Det kommer bli en budgetrenovering, fast ändå inte. Allt ska liksom göras, men å andra sidan måste man ju hålla sig inom rimliga priser för vad huset är värt. Vi håller iallafall tummarna nu, sedan blir det bankmöte! Jag ska även bli delägare i huset, vilket inte gick förut då jag inte hade något heltidsjobb. Det är alltså Mattias och barnens hus. Men nu ska vi ta tag i det och börja bygga våra drömmar på riktigt. Heja!

hejdå sommar

Fredag och sovmorgon! Det behövdes. Även fast Mattias är dyngförkyld så lät han bli att väcka mig imorse. Han och barnen gick ner och åt frukost och kokade kaffe. Bäst så innan man väcker monstret, tänkte dom.

Våran förmiddag gick åt till att fixa och dona. Skönt att ha Mattias hemma, även om han inte var speciellt pigg. Men han som inte kan vara stilla vet ni... Vips så hade han staplat all ny ved i vedboden, klippt gräsmattan och åkt till sopsorteringen med ett stort lass. Så jag ville ju inte vara sämre! Började med en race inomhus. Tömma diskmaskinen, röja i lekrummet, köra igång en tvätt och plocka lite överallt.

Sedan tog jag med mig Edwin till handelsträdgården. Sommarblommorna här hemma hade tackat för sig kan man säga... Så det var på tiden att köpa lite nya blomster. Höstblommor. Det blev en rejäl shopping! Men det är ju så fint med alla höstiga färger. Nytt, fräscht och samtidigt lite vemodigt. Nu är det ju officiellt höst. Iallafall i blomkrukorna.

Mitt på dagen åt vi lunch och sedan var det dags för mig att åka mot jobbet. Hade gärna varit hemma och haft fredagsmys med mina favoriter... Men det gick ju inte.

Har iallafall haft en bra eftermiddag och kväll med kollegor och ungdomar. Lugnt och skönt. Men nu ska jag försöka sova. Lyxigt att kunna ta lite sovmorgon, inte varje dag man kan sova till klockan 09:00 faktiskt. OM jag nu får sova. Det vet man ju liksom aldrig. Håller tummarna, för imorgon väntar en fullspäckad dag!

nittiotre timmar

Här flyger livet förbi bara... Jävlar i min låda vad jag jobbar denna vecka. Nästan så att jag känner mig aningens trött. Eller nej. Dödstrött.

Sist jag skrev skulle jag precis somna i sängen på jobbet, i söndags. Trodde jag. Istället blev det en vaken natt på grund av lite olika saker. Men allt gick bra, och man överlever ju faktiskt en natt utan sömn. Däremot gick måndagen åt till att vila, sova och bita ihop. Tur jag har en underbar familj och bästa barnvakterna!

På tisdagen var det bara att kavla upp ärmarna igen. Först hade vi APT mellan 08:00-13:00. Första personalmötet efter sommaren, och första för mig med mina nya kollegor. En trevlig och nyttig dag! Dessvärre satt tröttheten kvar... Och än var inte dagen slut. Ytterligare ett nattpass väntade!

Jag hann iallafall åka hem och pussa på barnen, äta mat och vila en stund innan det var dags att jobba. Turligt nog blev natten lugn och jag fick sova dom där viktiga 5,5 timmarna.

Onsdagen innebar en ledig dag med barnen. Det hade jag sett fram emot... Vi myste på här hemma, gjorde en utflykt till skogen och hade det bra. På kvällen åkte Elias och Mattias på bio, mys för storpojkarna. Jag och Edwin fick mysa här hemma istället. Passade bra för en trött mamma!

Idag är det torsdag och jag har jobbat igen. Förmiddagspass, vilket innebär tidig morgon för hela familjen. Upp i ottan och iväg mot dagis! Turligt nog ville Tompa hämta barnen idag. Han var ledig och ville ha lite Edwin och Elias-mys. Lyckliga pojkar! Dom hade blivit hämtade efter lunch och sedan fått leka i lekparken, köpa festis på ica och följa med Tompa hem.

Själv jobbade jag på till klockan 14:30 ungefär. Sedan passade jag på att slinka in på Röda Korset. En bra fynddag! En handdammsugare som var som ny, jeans, en höstjacka, koftor, tröjor och lite kläder till barnen.

Efter att jag hämtat pojkarna åkte vi hem och pustade ut. Trollade ihop pizza med sånt som fanns hemma och sedan åkte myskläderna på. Myskläder som blev till arbetskläder... Mattias kom hem med en släpvagn full med ved. Hela familjen hjälptes åt att lasta av, så nu har vi ved så det räcker och blir över. Även ett lass med pellets åkte han och hämtade. Rustade för kyligare tider!

Nu är det kväller och två trötta pojkar sover sött. Jag också snart... Är så sjukligt trött. En riktigt jäkla grisvecka på jobbet, i och med att jag byter schemarad. Ja, idag började min anställning som "riktig" integrationssekreterare. Går all in och har redan jobbat 63 timmar sedan i lördags... Tack och lov är denna enorma grisvecka bara en engångs företeelse, har nämligen 30 timmar kvar att beta av innan veckan är slut. Hehehe, det gäller att jöbba hårt. Det är väl inte så farligt med 93 timmars arbetsvecka?!

Tur att Mattias är underbar och stöttar på alla sätt och vis. Visst, det är väl en självklarhet att man hjälps åt med hemmet. Men han har varit extra grym denna vecka! Ingen tvätt i tvättkorgarna, ordning överallt och fina rosor på bordet.

RSS 2.0