skogsmullar

Torsdag. En solig och varm dag i september. Ingen vidare rolig dag att vara sjuk på... Ja, jag var tyvärr lika däckad imorse när jag vaknade.

Upp och hoppa! Frukost och några koppar te gjorde susen. Barnen lekte och morgonen flöt på i lugnt tempo.

Vid 10-tiden packade vi en ryggsäck full med fika och hoppade i stövlarna. Mot skogen! Det är verkligen underbart att bara ge sig iväg utan några planer... Fika lite, gå på äventyr, plocka svamp, leta pinnar, samla på kottar, andas frisk luft och låta barnen springa av sig. Både Elias och Edwin tycker att det är mysigt och spännande med dessa skogsutflykter, och det är jag väldans glad för. Vad är en surfplatta egentligen, när man kan leka skogsmulle?!

Vi blev ute en bra stund. Vi har en liten skogsudde på andra sidan vägen som är magisk. Så härligt att sitta och fika och blicka ut över sjön... Lite svamp hittade vi också. Några enstaka gula kantareller och lite trattisar som blev till goda svampmackor. Lyxmellis! Annars brukar vi mest torka våra trattisar, så lämpligt att bara häva ner i såser och grytor resten av året. Eller en god köttfärssås med torkade trattisar! 👌🏼

När vi kom hem igen donade vi med lite av varje. Plockade lite äpplen och satt på trappan och njöt. Tvättade och hängde tvätten ute. Tog reda på torr tvätt. Chillade i soffan. Byggde lego. Och så gick vi ut en sväng till. Dörrarna har stått öppna hela dagen och vi har verkligen tagit till vara på det fina vädret.

Vi har även fått säga hej till lilla Elwira idag. Så otroligt fin och liten. Eftersom jag är sjuk så får jag hålla mig från bebismyset ett tag till, men jag fick iallafall ge henne lite kläder som jag har köpt. Tant Sara kommer att köpa många gulliga klänningar. Precis vad mamma Carro vill ha, hehehehe!

Resten av eftermiddagen har varit lugn och fin. Vi åt tacos till middag, sedan gick vi ut och busade i kvällssolen. Mamma och pappa kom förbi och busade dom med, sedan blev det lite kaffe och kramar. Dom åker nämligen till England inatt.

I samma veva kom även Johanna för att hämta Elias. Direkt från Ullared. Dom hade såklart haft det underbart och jag grämer mig fortfarande över att jag inte kunde följa med... Men det blir fler gånger hoppas jag!

Nu är kvällen här och det är bara vi vuxna som är vakna. Vi ska kolla på lite golv och försöka bli inspirerad inför renoveringen av nedervåningen. Jag vill börja nu, helst igår. Men jag får nog inse att det kommer ta tid... Får iallafall vara nöjd över att Mattias äntligen har godkänt mina tankar, alltid något.

Har även varit och facebook-shoppat. Fyra helt nya stolsdynor till stolarna på inglasade altanen. Blev himla ombonat såhär till hösten. Vi har även köpt infravärme, så nu är det fritt fram för mysiga höstkvällar där!

Snart blir det dock hopp i säng. Imorgon måste jag spela frisk, även fast jag är sjuk. En lång dag med apt och andra möten, mellan 8-15 på guldsmeden. Ingen lust för fem öre, men jag måste väl. Ska iallafall bli skönt att göra helg efter det...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0