borta bra, hemma bäst...

ÄNTLIGEN hemma igen. Det är bra borta, men alltid alltid alltid bäst hemma.

Idag blev det lite krångligt då vi satte de sista vägspöna. När vi hade 9 km kvar så slutade kopplingen att fungera. Inte roligt... Så vi fick åka (utan att använda kopplingen, hehe) och byta bil, sen gick det bättre. Fast nu står ju våran volvo i Bobygda och är trasig. Bilar är sånt som bara SKA fungera!

Sedan vi kom hem har vi duschat, badat och tvättat kläder. När man har varit i Bobygda luktar allt man har på sig + håret massor av rök. Mattias föräldrar är stor-bolmare så det sätter sig bra nog, och luktar blä... Men nu är vi rena igen, alla tre, och luktar gott igen! Elias och jag satt länge i badet och bara njööööt.

Mina föräldrar kom en sväng och sa hej också. Lillemannen somnade fort ikväll, så vi vuxna har nu en lugn och skön kväll. Tv, tända ljus, bok och bara aaah :-)

kört bil hela dagen lång...

Hela långa dagen har jag suttit i en bil. Köra några meter, stanna, köra några meter, stanna... Vi sätter vägspön för plogbilen, så jag kör runt Mattias och en till kille så får dom göra grovjobbet. Men det är rätt så jobbigt (eller mest SEGT) att köra också, önskar vi hade en automatbil. Fast det var rätt mysigt att köra och samtidigt lyssna på hockey. Även om jag hellre hade TITTAT på matchen. Nåväl, vi får runt 4000-4500 kronor VAR för sättningen, så det är absolut värt det. (Speciellt för mig som bara sitter och kopplar, gasar, bromsar...) Vi har lite kvar att köra imorgon med.

När vi kom tillbaka blev det myspys med lilleman. Han hade varit till Ljusdal idag med farmor och farfar. Resten av kvällen spenderade vi i köket. Kortspel, tända ljus, godis och korsord. Trevligt.

Nu har jag precis tagit en dusch och ligger nedbäddad mellan pojkarna. Vi sover i Bobygda inatt med, men imorgon när vi jobbat klart ska vi åka hem. Även om det är härligt att vara hos svärföräldrarna och bli servad med mat osv. så är det skönt att komma hem också!

Nää nu ska det bli skönt att sova :-)

fint väder i bobygden...

Idag skiner solen över hela Bobygden, vackert vackert. Vi kom hit klockan 11, sedan dess har det lekts och busats. Mitt på dagen tog jag och lilleman en vagnpromenad på 3,5 km. Himla skönt med frisk luft och motion. Elias njöt efter hela vägen med kossor och hästar!

Han skulle promt ha sin nya vintermössa och jacka. Jag frågade om det inte var för varmt på huvudet, men det nekade han till. Så han fick väl ha den då, gópluppen!

Nu har vi gått in igen efter en skön timme utomhus. 30 minuter promenad och 30 minurer lek, det gjorde gott för oss båda :-)

Resten av dagen blir lugn och mysig. Vi ska ju som sagt sova här i helgen. Lite godis och tv-mys :-)

tröttheten omvandlas ju...

Vad fort tröttheten efter kvällens löprunda omvandlades till energi... Direkt efteråt var jag dödstrött och bara drömde om soffmys resten av kvällen. Men efter en dusch så fick jag massor av energi och ork. Jag slängde in en tvätt, plockade, storstädade badrummet, hängde tvätten och rensade avloppet sådär vid 22-tiden. Bam bam bam bara, så himla skönt att få lite gjort.

Nu känner jag mig däremot trött i ögonen, lagom till sängdags, perfekt. Myser lite i soffan nu med tända ljus. Fick en ny "ljuslykta" av Mattias idag, som man kan ha till vas eller vad man nu önskar. Men i dessa tider passar den som ljuslykta!

Imorgon ska vi åka till Bobygda och sova där i två nätter. Jag och Mattias ska jobba med att sätta vägspön på dagtid, så då får lilleman lite ensamtid med farmor/farfar och vise versa.

Ska nog läsa lite innan jag somnar :-)

en jääääkla jobbig runda...

FYFARAO... Nu på kvällen har jag varit ute och sprungit. Eller sprungit är att ta i ordentligt, för idag "lunkade" jag bara. Ingenting stämde. Trött i benen, ont i magen och inga peppande tankar. På hela tillbakavägen övervägde jag att stanna och gå hem. Har man en gång börjat tänka att man ska gå istället så blir benen blytunga och huvudet tänker bara negativa tankar...

Jag är inte alls nöjd. Inte med tiden och inte med känslan. Det jag får vara nöjd med är att jag tog mig ut på en runda OCH att jag joggade hela vägen in i mål.

Nu är jag totalt slutttt. Det blir två dagars uppehåll nu med joggandet. Behövligt... Ska ta en dusch och bädda ner mig i soffan med boken jag läser. Skön kväll :-)

en hel dag ute på vift...

Idag har vi varit ute på vift hela dagen! Efter en mysig morgon packade vi in oss i bilen och åkte till stan. Vi var på jakt efter lite nya ytterkläder till Elias. Han fick fodrade gummistövlar, fodrade galonisar, en höstjacka och en varm vintermössa. Nu behövs bara vinterstövlar, sen är vi redo för kallare tider.

Det blev rätt dyrt... Jacka 399 kr, mössa 99 kr, galonisar 89 kr, stövlar 99 kr. Men å andra sidan köper vi så mycket second hand (nästa jämt, hehe) så det känns värt att lägga ner lite extra på det här. Jag menar... Täckbyxor köpte jag för 20 kr, regnjacka för 10 kr och overallen för 60 kr, så det jämnar ut sig.

Vi lunchade även på McDonalds, mmm. Efter stadsbesöket åkte vi till Bobygda. Mattias skulle hugga lite i skogen så jag och lilleman umgicks med hans farmor och farfar. Åt middag och lekte, sen åkte vi till Forsa igen.

Men innan vi åkte hem stannade vi till hos lillebror och Frida med en liten inflyttningspresent. Elias ville stanna där även ikväll, haha. Han tyckte det var så mysigt i deras sovrum, så han höll sig där mesta tiden. Fast Fridas rosa skruvdragare var också intressant. Sen bajsade han ner sig så vi var tvungna att åka. Skönt att komma hem också :-)

en grå men skön onsdag...

Vad dagen har gått fort... Men det gör inte så mycket, för nu väntar några lediga dagar med grabbarna! Arbetsdagen har gått fint, giller å jobba mä Karin ja.

När jag hade slutat åkte jag till min mormor. Mattias och Elias var där, dom hade varit där hela eftermiddagen, ätit middag och busat. Men när jag kom dit och skulle få min mat så var det en liten herre som åt upp nästan allting, haha. Goplupp! På vägen hem svängde jag och Elias in till brorsan och Fridas nya lägenhet. Så fin! Elias ville stanna där med dom sa han. Men när jag låtsades att han fick det, och vinkade hejdå, så kom han springandes.

När vi kom hem blev det sängen bums för lilleman, fast Elias hade nog varit vaken längre om han fick bestämma... Själv snörade jag på mig skorna för en joggingtur. Så himla skönt att få komma ut och andas frisk luft efter en hel dag inomhus!

Jag älskar att springa på kvällen. Det är som terapi... Man får rensa tankarna, springa bort överflödig energi, fylla kroppen med nytt syre inför natten och boosta sig själv med massa goodfeelings!

Det blev något fel på RunKeeper idag. Den visade att jag hade sprungit 4 km på 16 minuter. Men jag förstod att det inte var möjligt, så jag måsta åka och mäta med bilen. Hehe. Och mycket riktigt, den visade en kilometer fel, den måste ha stått på en stund innan... Men jag är nöjd ändå. Skön i kroppen!

Nu är det myspys med tända ljus :-)

bästa mysvädret idag...

Burr, vilket väder. Som gjort för innemys! Killarna klev upp och gjorde mysfrukost medan jag låg och drog mig, lyxigt... Vi åt frukosten och sedan sprang vi till sängen igen alla tre och byggde koja i täcket. Så har våran morgon sett ut: mysa i sängen och lyssna på regnet. Men mellan allt mys har jag även hunnit diska undan och slängt in en tvätt. Så heeeelt lata har vi inte varit, haha. Nu är det dock slut på sängmyset för nu ska jag riva upp sängkläderna och bädda rent. Resten av förmiddagen blir innemys/lek. Klockan 14:00 börjar jag jobba, känns helt OK i detta väder :-)

lilla familjen samlad igen...

Nu är vi samlade här hemma, alla tre! Otroligt mysigt... När jag och Elias kom hem låg Mattias i badet, och Elias var inte sen att göra honom sällskap! Nu är det hockeymys som gäller. Sen blir det nog sängen tidigt så vi vaknar utvilade imorgon, då vill jag hinna umgås med pojkar så länge som möjligt innan jag ska jobba :-)

lite nytt till tråk-hallen...

Imorse vaknade jag pigg och utvilad. Kokade kaffe och åt frukost precis när Carro knackade på. Vi satt och pratade i sofforna ett tag, sen bestämde vi oss för att gå till RK och titta. #STAMMISAR... Där hittade jag två svarta vägg-lyktor till hallen. 10 kronor för båda. Hittade även en ljuslykta som jag redan har hunnit måla vit. Passade in lite bättre då, hehe. Kul med lite nytt till vår tråkiga hall. Snart ska jag åka upp till mamma, sen ska jag åka vidare och hämta Elias i Strömsbruk. Har saknat honom nå fruktansvärt... Men innan jag åker ska jag koka potatis så att det går fort med middagen sen när vi kommer hem :-)

en lugn och skön runda...

Efter en lugn och skön arbetsdag med Karin (mycket kaffedrickande och viktigt prat) så åkte jag hem och bytte om för en löprunda. Snabb-kläderna på! Fast om det gick så fort vet jag väl inte... Jag och Carro bestämde oss för "en lugn" joggingrunda. Så vi joggade runt lite i Forsa och pratade samtidigt om livets problem. Jobbigt att springa och prata!! Det var väl därför den korta rundan tog oss drygt 18 minuter också. Men vi var härligt trötta ändå! Jag tänkte inte träna ikväll eftersom vi gick en promenad imorse, så jag är bara glad att vi kom ut. Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan blir det en tv-soffmys-läsa-kväll. Med tända ljus och myskläder såklart. Imorgon ska jag hämta lilleman på eftermiddagen, sen på kvällen kommer Mattias hem. Slut på ensamheten :-)

en ny skön vecko-start...

Denna morgon har varit bra! Måndag och ny vecka. Jag sov lagomt länge, drack kaffe, slängde in en tvätt och klädde på mig. Sedan tog jag och Carro en skön promenad runt Tövsäter. Soligt och höstigt, mmm. Vi fortsatte sedan till Röda korset, jag är ju ute efter en ny byrå eller "skänk" till hallen. Hittade tyvärr ingen som föll mig i smaken, men däremot hittade jag ett par snyggelisnygga byxor med hängslen till lilleman. Så himla fräna! Fodrade var dom dessutom, så dom blir perfekta i höst. 10 ynka kronor... Nu har jag hängt tvätten, diskat undan och förberett mig för ett em-pass med Karin. Det blir en kort dag, 14:00-18:30/19:00. Sen ska jag hem och njuta, njuta av att det är Tisdag imorgon = käre sambon kommer hem efter 7 dagar Pajala :-)

när det betyder något...

Åh, vilken fantastisk film på Brynäs och deras väg till SM-guldet 2012. Jag satt med gåshud och tårar i ögonen genom hela filmen! Man känner när något ligger en varmt om hjärtat, när det är äkta och när det verkligen betyder något... Så är det med Brynäs för mig. Jag blir alldeles varm och lycklig! Men det finns fler saker i livet som inger den känslan... Mattias, Elias, familjen, vännerna, jobbet och all den lyx som vardagen faktiskt innehåller för oss! Är det något vi borde bli bättre på så är det att uppskatta allt vi har, allt vi får uppleva och allt som finns runt omkring oss. Sen har vi ju alla drömmar och framtidsplaner, men det viktigaste är att leva i verkligheten och i NUET. Har en mysig stund i soffan nu med en bra bok och mysigt runt omkring mig. Lyx? Ja det är lyxigt att ha den här känslan i kroppen som jag har just nu :-)

av ren nyfikenhet bara...

Efter god mat och trevligt umgänge med familjen åkte jag hem och spelade Bingolotto i min ensamhet. Ingen bingo... Efter det så snörande jag på mig skorna för en löprunda. Jag ville se hur långt jag hann springa på 15 minuter. *NYFIKEN* Som jag skrev i förrgår så sprang jag ju 3 km på ca 19 minuter. (enligt snitt-tiden) Och enligt "dom som vet" ska en normalt vältränad person springa 3 km på ca 15 minuter. Så idag sprang jag med Runkeeper tills rösten berättade att jag sprungit i 15 minuter. Lägligt nog var jag nästan hemma när 15 minuter hade gått. Jag hade sprungit 2,65 km då. Alltså saknades 350 meter till 3 km. Så jag förbättrade förra tiden med några minuter. Härligt... Jämför snittet på minuter per kilometer också: i förrgår snittade jag på 6,42 och idag snittade jag 5,44 min/kilometer. Skillnad. Nästan en minut snabbare! Och "spurta" på slutet gjorde jag också, haha. Så jag är nöjd... Dock känns det lite tidigt att börja pressa tider osv. Jag är helt slut nu, och det känns att min kondition är kass. Så det är nog bäst att jogga utan press, hitta ett bra tempo och skaffa kondition innan man börjar tävla mot sig själv. Nu ska jag duscha, lägga mig i soffan och sätta igång en dvd. Jag har lånat hem brorsans Brynäs-dvd. "Guldet kom hem till slut, 2012". Det ska bli galet kul att se, lovar att en och annan tår kommer rinna :-)

svart och vitt, vitt och svart...

Inspiration när den är som bäst.

söndagsmiddag med familjen...

Mitt på dagen snörade jag på mig skorna och gick en skön PW med Ron Pope. Lyssnade på hans musik för ganska längesedan, men jag kom av mig, glömde bort, osv. Av en slump igår kom jag in på hans musik igen på Spotify. Verkligen urfint... Det var riktigt skönt att få komma ut och andas frisk höstluft.
 
När jag kom in donade jag lite, löste korsord och vilade i soffan. Har overkligt ont i magen, men jag kom just på att jag faktiskt inte ätit frukost idag. Inte lunch heller för den delen, då är det ju inte så konstigt... Dumt, dumt. Vilken himla tur att mamma bjudit mig på middag idag. Hela "orginalfamiljen" samlad, härligt. Så jag antar att jag stannar där ett tag och umgås, för att slippa ensamheten här hemma. Det börjar bli olidligt nu...
 
Hur kvällen blir har jag ingen aning om. En myskväll blir det iallafall. Kanske en springtur också? Beror på hur vädret blir. Men nu ska jag åka upp till familyn :-)
 
"The parts of you, are the best parts of me..."

en halvbra start på dagen...

Söndag. Dagen har väl börjat både bra och dåligt. Det dåliga var väl att jag sov så länge (somnade 03:00 inatt, låg och läste...) Men det vägdes upp av det bra: Carro och Hannes kom hit och drack kaffe med mig. Vi satt bra länge i köket och bara pratade. Skönt att ha dem hemma från utlandet! Som tack för att jag skött deras post så fick jag en present. Gulliga dom är, fast det var absolut inte nödvändigt att köpa något (även om jag hade skrivit det som en punkt på Carros packningslista i smyg, hehe). Jättefina salt-och-peppargubbar fick jag! Vad händer resten av dagen tro? Jag bojkottar allt vad klädbytardagar heter... Vi har så otroligt mycket kläder till Elias i nuvarande storlek och även i nästa storlek. Jag rensade ur hans garderob i veckan, och ändå är den överfull med kläder vi inte ens hunnit använda. Så det får vara. En promenad kanske? Det är grått och mörkt ute, men man kanske klarar regnet... Vill gå ut och rensa tankarna med Ron Pope i hörlurarna. Fantastisk musik :-)

en ny tatuering kanske?

Sedan jag kom hem från Norrvägen har jag donat lite här hemma. Flyttat runt på blommor, stolar och allt möjligt. Litet och stort. Stolen i hallen fick byta plats med olivträdet i köket. Iittala-samlingen fick ta plats i vardagsrummet. Och lite andra små ändringar. Sånt som bara jag ser, men som gör stor skillnad för mig, haha. Jag har även funderat på en ny tatuering. Jag vill göra en Brynäslogga någonstans, så jag var tvungen att rita på handleden. Carro som nyss kom hit och hämtade sin post (dom kom precis hem från utlandet, bruna och fina) trodde det var en riktig - haha. Nu ska jag njuta av lugnet, regnet mot fönstret, värmeljus och slutspurten av boken jag läser just nu. Har i åratal försökt tycka om Camilla Läckbergs böcker i Fjällbacka-serien men aldrig lyckats, nu har jag dock ändrat uppfattning efter att snart ha läst ut en bok. Det gällde bara att plöja igenom några kapitel, sen var man inne :-)

lördag, all by myself...

Arbetsdagen gick finfint. Vi hade mycket folk hela dagen, men det är då vi trivs som bäst. Full fart, glada miner, pepp, tempo och en klocka som tickar på bra. Städningen efter stängning gick rekordfort, och vips så var jag hemma igen. Jag hoppade i myskläder och åkte upp till Norrvägen. Och här är jag nu, alldeles ensam. Mamma och pappa är nere i Gävle och kollar på hockey. Så det är bara jag och mammas älsklingskatt Ragge som är här. Det fanns mat till mig när jag kom, fläskfilé med bambuskott, mmm! Dessutom hade mamma köpt en ny vattenkokare till mig. Bästa föräldrarna! Nu myser jag framför hockeyn med en kopp kaffe och lite smågodis. Det är ju trots allt Lördag! Efter matchen, som Brynäs förhoppningsvis vinner, ska jag åka hem och fortsätta mitt Lördagsmys :-)

det blev en till bukett...

För någon vecka sedan fick jag en bukett av min kära moster som jag trodde var sommarens sista bukett. Men alldeles nyss knackade det på dörren, och där stor hon med ännu en bukett. Hon hade lyckats plocka ihop de sista höstastrarna från trädgården. Såå fina! Och glad blev jag, hon är gullig hon, min moster. Nu ska jag göra mig iordning och åka till jobbet, glad och på bra humör. Hittade en bild på kusin Frida och moster Anette, världens finaste och bästaste är dom :-)

Ändrade morgonplaner...

Klockan ringde 8:00 och vad är det jag ser?! REGN... Det ingick ju inte i mina planer för morgonen. Jag tänkte ta en promenad innan jobbet. Nu ligger jag istället i soffan och tittar ut på det gråa höstvädret. Har precis ätit en god frukost: kaffe, blåbärsbröd m. keso, ett glas nyponsoppa och ett glas c-vitaminbrus. Gött serru. Jag får väl helt enkelt vila och mysa fram till att det är dags att åka till jobbet. Läsa lite kanske? Hoppas att dagen går fort. Ikväll är det Brynäs på teven som gäller :-)

ganska så nöjd ändårå...

Nu har jag varit ute och sprungit. Eller det är väl egentligen att ta i lite... Joggar gör jag väl. Testade med appen Runkeeper och det var en bra grej. Den räknade ut km, tid och snittet per km. Jag joggade 3,21 km på 21:37 minuter. FYFARAO vad dåligt tänkte jag först... Ett snitt på 6,42 min/km. Sen googlade jag lite fick fram att en normalt vältränad person snittar 5 minuter på 1 kilometer. Och att de som har bra kondition ska springa 3 km under 15 minuter. Då blev jag nyfiken och räknade ut mitt tid på 3 km (6,42 x 3) och fick fram att jag joggat 3 km på 19,26 minuter. Då kändes det bättre. Jag menar... 4,26 minuter från vad som är bra för ganska vältränad person. Jag som är så otränad som det bara går egentligen, haha. Så jag känner mig hyffsat nöjd. Roligt att se på diagrammet när man sprang snabbast också. Man ser att jag dalade i slutet, med ett snitt på 7,42 min/km. Då var jag trött kan jag lova... Det ska bli kul att se hur man utvecklas med hjälp av Runkeeper, peppande! Nu har jag en skön känsla i kroppen. Ska tvätta håret och mysa ner mig i soffan :-)

en alldeles lagom dag...

Idag började jag jobba 12:15 istället för 13:00, så dagen har känts lite extra lång. Men det har varit en lagom dag. Längesedan jag jobbade med Sussa också! Nu är jag hemma, skönt att komma hem till en dammsugen och städad lägenhet. Har precis petat i mig lite sallad och ligger i soffan för att samla energi... Fredagkvällen till ära ska jag testa en ny spring-runda! Jag har visserligen lite träningsvärk än, men det släppte ju en aning efter promenaden imorse så det kanske bara blir bättre. När jag kommer in igen ska jag duscha, tvätta håret och mysa i soffan. Imorgon jobbar jag bara mellan 12:00 och 16:00, sen väntar en dags ledighet innan ett em-pass på Måndag. Hoppas att dagarna går fort så det blir Tisdag snart... Nu ska jag hoppa i springkläderna och ladda för en runda :-)

fått värma upp kroppen...

Efter lite snoozande imorse gick jag upp och åt frukost. Jag måste bli bättre på att somna i tid... När jag ligger och läser kan jag aldrig lägga ifrån mig boken, bara läser och läser, vips så är det sena natten! När jag klev upp kände jag att jag hade lite träningsvärk. Bra! Så efter frukost tog jag en lång promenad med skön musik i lurarna. Så underbart fint höstväder! Blir alldeles lycklig ju. Nu är jag varm och mjuk i kroppen igen. Ska dra fram dammsugaren nu och göra ett ryck. Sen ska jag ära lite av salladslunchen. Ska försöka vara på jobbet strax efter 12, fick nämligen börja tidigare om jag ville. Tror och hoppas på en bra dag :-)

fick en bild av mamma...

Ligger i sängen och läser just nu. Men jag fick ett mms av mamma med en gullig bild på min bror och Elias som jag måste visa. Sist vi var där så skulle min bror äta pyttipanna. Och vips, som alltid när någon äter något, står Elias nedanför och gapar med munnen. Så han fick lite i en egen skål och skulle sitta på egen stol bredvid honom och äta. Kände sig vuxen han då, goplupp. Saknar både han och Mattias enormt mycket nu. Trots att det bara gått någon dag...

man måste ju prova...

Ikväll efter springturen ville jag få i mig något nyttigt, och mättande. Jag hade en burk kvarg i kylen som jag köpt för att prova. Har aldrig smakat det, och visste inte hur jag skulle "hotta" upp en naturell kvarg heller. Det är ju inte som kesella med hallonsmak direkt. Jag blandade två stora matskedar kvarg med en banan, krossade linfrön och kanel. SUPERGOTT. Och mäktigt, så det behövdes inte mer än så. Nyttigt är det också, rikt på protein och fattigt på socker/kolhydrater. Jag behöver verkligen få i mig protein eftersom jag aldrig dricker mjölk och inte äter perfekt enligt tallriksmodellen. Jag dricker max ett glas mjölk i månaden, och det är väl kanske inte så bra... Men usch, jag tycker inte alls om mjölk. Så hädan efter ska jag se till att alltid ha kvarg hemma! Fil och yoghurt är det ingen idé att räkna med... För om vi köper hem en yoghurt på tex. onsdagen så är den slut på torsdagmorgon. Då har min käre sambo varit upp på natten och druckit upp den - direkt ur förpackningen. Så någon yoghurt eller fil får jag inte heller i mig, haha. Men kvargen låter han nog bli ;-)

skön känslan i kroppen...

I DID IT. Jag har nu varit ute och sprungit efter ett way to långt uppehåll. Jag sprang min vanliga runda. En ganska kort runda, men jag orkar springa hela vägen och det känns bra. Den här gången gick det över förväntan och jag sprang på 20 minuter. Egentligen ville jag springa längre, men jag springer efter en väg med belysning, och där gatlyktorna tar slut måste jag ju vända. Springer ju gärna inte där det är bäcksvart med skog på sidorna... Fast å andra sidan kanske det är bra att springa så att man orkar. Då tröttnar man inte och blir bara mer sugen på att springa fortare! Hoppas jag fortsätter att ta mig ut nu bara... Jag vet ju så väl hur bra jag mår av det, både psykiskt och fysiskt. Nu har jag andats ut (men är fortfarande rödblommig) och ska hoppa in i duschen. Sen ska det läsas och sovas. Det är en dag imorgon också. Nämligen Fredag, en dag närmare Tisdag :-)

prövat fram och tillbaka...

Hej och hå. Eftermiddagen har ägnat åt ommöblering. Mest i sovrummet där det stora, klumpiga skrivbordet försvann ut till förrådet. Det har ändå inte fyllt någon funktion... En stationär dator och datorskärm har stått på den och bara samlat damm. Datorn har stått orörd i över ett halvår, så Mattias får säga vad han vill. Byrån från hallen och "piedestalen" från köket fick flytta in dit istället. Mycket finare och mer plats! I och med detta fick jag flytta runt på lite andra saker här hemma. Lite tomt på vissa ställen nu, men jag är rätt nöjd. Har även rensat ur lite lådor och varit till sophuset med några kassar. Skulle dock vilja ha ett sidebord/byrå till hallen. Just nu står en tillfällig lösning där... Imorgon måste jag dammsuga. Det var många dammråttor kom fram och dansade loss när jag flyttade runt. Just nu är det Simpsons som gäller. Ska snart hänga en tvätt. Och sen ska jag faktiskt ut och JOGGA! Evigheter sedan. Efteråt blir det dusch och soffmys med en bra bok :-)

en himmelskt god sallad...

Mmm, vad salladen blev god. Och med lite keso blev det super! Det blev väldigt mycket så nu har jag så jag klarar mig. Mitt i maten fick jag ett fint sms av svärmor. Haha, gogumma. Nu när jag är mätt och belåten ska jag dona lite här hemma :-)

en riktigt skön powerwalk...

Precis när jag tänkte ge mig ut på promenaden fick jag spontanbesök av Mattias mamma och bror. "Bara att koka kaffe" röt svärmor, hehe. Sagt och gjort. En trevlig liten pratstund i köket hade vi, sen åkte dom hemåt igen. Jag snörade på mig skorna, gjorde en bra lista på Spotify och gick ut. Åh! Det var så härligt. Vädret var underbart, musiken var peppande och jag ville aldrig sluta gå... När jag mot min vilja var hemma igen så gick jag bara in och vände. Promenerade till Ica och handlade, svängde även in på RK där jag fyndade en sprillans ny, vit, fin fleecetröja. 40 kronor. Älskar den! Nu ska jag göra storkok. Eller nästan... Jag har köpt massa godsaker som jag ska göra en stor matig sallad av, som ska räcka i några dagar. Sallad, matvete, gurka, lök, morötter, majs, fetaost, färska champinjoner, naturella nötter, surimisticks, sparris, vitbalsamvinäger osv... Gott, nyttigt och mättande! Då har jag lunch och middag i några dagar ;-)

en dag på egen hand...

Goddag! Här har jag haft en lugn och skön morgon. Kaffe framför teven och myskläder långt in på dagen... Idag ska jag ha en dag för mig själv. Jag ska endast göra saker som JAG mår bra av. Alldeles snart ska jag ge mig av på en lång PW med bra musik i hörlurarna. Bara gå, gå, gå och rensa tankarna! Sen ska jag nog läsa lite, flytta omkring på saker i hemmet, rensa ur bland lite grejer kanske, ta hand om lite tvätt och bara dona på som jag vill. Inget speciellt planerat, så himla skönt. Ett bad vore också fint... Vi får se hur dagen blir. Men nu: ut och promenera :-)

det blev en bra kväll ju...

I eftermiddags åkte jag till mormor. Mosters familj var där på middag, men jag var inte hungrig så jag nöjde mig med kaffe och god kaka. Trevlig stund hade vi. Sen åkte jag och kusinvitamin Frida till Delsbo. Secondhand på kvällstid, alltid massor med folk där då, men lite fynd hittade vi. Jag köpte en svart tröja med dragkedja till mig själv, en ljusstake, pyjamas till lilleman, body och en overall. Allt fick jag för 120 kronor. Perfekt... En rolig och skön kväll. Nu är jag hemma, tomt och tyst här! Har pratat med hjärtat i telefonen, men nu har jag bara teven som sällskap. Längtar till Fredag då det är jobbdags :-)

sovit länge hela veckan...

Inatt när Elias kom till min säng hade han bubbat med sig sitt täcke, sin kudde, snuttis, en nalle och sedan stängt dörren helt. Synd att jag vaknade först när han la sig på mig, hade gärna velat se hur han fick med sig allt, eller om han gick två gånger? Haha, goplupp! Länge sov vi imorse också, som hela veckan. Vi åt frukost, klädde på oss, hängde tvätt, lekte och sedan gick vi ut på en promenad. Det var mörka, tunga regnmoln runt omkring oss. Men under hela vår lilla runda så sken solen på oss, härligt... (Nu regnar det!) När vi kom tillbaka var vi ute ett tag till. Krattade gräsmattan och Elias ville klippa gräset. När det var lunchdags ville Elias inte äta, han ville nog vara ute. Men när han fick maten så åt han upp precis allting, nog var han hungrig alltid. Nu leks det för fullt här inne, alla leksaker ställs på en lång rad på vardagsrumsbordet, sen går han runt och pekar med ett finger och "räknar" alla saker. Snart kommer hans mamma och hämtar honom, dags för mamma-vecka! Själv ska jag dona lite här hemma, sen ska jag umgås med kusinvitamin. Imorgon är jag ledig, sen jobbar jag Fre-eftermiddag, Lör-dag och Mån-eftermiddag. Sen har vi ju Tisdag och då kommer Mattias hem :-)

en mysig kväll i soffan...

Ett skönt och mysigt skumbad tog jag och lilleman tidigare ikväll. När jag badar med honom och tvättar hans hår, är det ytterst viktigt (enligt Elias) att jag också tvättar mitt hår. Det ska vara lika för båda! Hehe. Så vi blev båda rena från topp till tå. Efter badet fick Elias svepa om sig en "handduk" med huva som hans farbror Stefan hade som liten, himla mysig! Resten av kvällen blev lugn. Jag hängde i soffan, Elias pendlade mellan sitt rum och att mysa i soffan en stund. Goding... Pratat med pappan har vi också gjort. Fast Elias vinkade mest. Tillslut blev han så trött så att han frivilligt ville krypa ner i sin säng. Börjar bli trött jag med, så en god natts sömn ska få göra sitt, alldeles strax. Tomt att somna utan Mattias närhet bara... Får hoppas att Elias vaknar och kommer in till mig inatt :-)

en mysdag ute och inne...

Imorse åkte Mattias iväg till Pajala. Efter att han pussat oss hejdå så kom Elias och jag överens om att somna om igen. Vi sov verkligen länge! Men skönt var det... Vi gick upp, åt frukost, lekte och klädde på mig. Vi gick en ganska lång promenad. Härligt höstväder ute! Efter en snabbis på ica så mötte vi upp min mormor på RK. Jag hade bjudit hem henne på middag, så hon har spenderat hela dagen nästan här med oss. Medan jag lagade middag tog hon med Elias på en promenad så han fick sova i vagnen. När dom kom in åt vi lasagne och god sallad. Efter maten lekte mormor och Elias på hans rum, och jag var så trött att jag faktiskt somnade till i en halvtimme på kökssoffan. Himla skönt... När jag kvicknade till så kokade vi kaffe och hade soffmys. Nu är lilleman och jag skälva. Kvällen blir nog lugn här på Frejavägen. Tror vi ska ta ett rejält skumbad tillsammans, jag och pluppen :-)

allting i en lååång rad...

Inte trodde man väl att solen skulle visa sig, i förmiddags var det verkligt grått och blött... Men jo då, det vände och blev en fin kväll. Medan killarna sov middag idag så bakade jag ihop en rabarberpaj som vi fikade när dom vaknat. Efter det klädde vi på oss (blåsigt ute!) och tog en promenad. Vi hamnade till slut uppe på Norrvägen där vi drack kaffe, lekte och spelade kort. Mysigt! När vi kom hem åt vi en seeen middag, hemmagjord pizza på Mattias begäran. Gott gott! Nu har jag diskat undan och tänt ljus. Elias har lekt själv hela kvällen. Han har en "ny lek". Nämligen att sortera alla leksaker och ställa dom på en lång rad. Bilar, djur och grönsaker för sig. Sen vill han gärna visa oss hur fint han gjort. Och noga är han. Góplupp! Han blir mer och mer förståndig och duktig för varje dag som går. Det går att prata med honom nu och verkligen få honom att förstå. Nyss när jag stog och diskade så kom jag på att han hade en mugg med nyponsoppa i sitt rum som jag glömt att diska. "Elias, jag tror att det står en mugg med nyponsoppa i ditt rum, kan du hämta den till mig?". Då tittar han upp på mig ifrån vardagsrummet: "mmm"! Och så sprang han och hämtade den direkt. Bädda sängen och städa på rummet har han också blivit duktig på! Storkillen på 1 år och 8 månader :-)

en regnig, grå måndag...

Hua vilket ruskigt väder! Men det är ganska så mysigt också... Imorse bjöd lilleman oss på sovmorgon (börjar bli en vana nu), sen hade vi soffmys alla tre innan vi gjorde en riktig go-frukost med ägg och grejer. Mysigt att man "måste" tända ljus vid frukost för att det är så pass mörkt nu! Efter frukosten klädde vi på oss och åkte till stan. Eller ja, det blev Apoteket, ÖB och Maxi. Inhandlade lite nödvändigheter och sen åkte vi hem igen. Väl hemma var det dags för lunch, turligt nog räckte gårdagens middag precis! Nu håller killarna på att sova middag, jag har just diskat undan och ska dona lite medan dom sussar... Resten av dagen ska vi bara mysa tillsammans. Mattias åker ju till Pajala för en veckas jobb imorgonbitti.

en ganska så seeeg dag...

Imorse vaknade jag pigg och utvilad efter en skön sovmorgon. Gick upp, kikade på tv, åt frukost, vek tvätt och donade lite... Sen åkte jag upp till mamma. Vi fikade på altanen, rensade ur lite grejer ur mitt flickrum och tog en skön promenad. Skönt, skönt. Vid 3-tiden åkte jag hem och började med middagen, när pojkarna kom hem från Bobygda var precis spagettin och köttfärssåsen klar. Efter maten diskade jag undan, och sen fick Elias hoppa ner i plurret. Skumbad är härligt det... Sen ville Elias hjälpa mig att hänga tvätt, och efter det ville han ha en egen "tvättställning" på sitt rum där han hängde strumpor, så sött! Nu är det Söndagsmys här hemma med lilla familjen :-)

men tiden går så fort ju...

Hemma igen efter en såå himla trevlig och rolig kväll med kollegorna! Även om vi skrattar extremt mycket på jobbet så är det en helt annan sak att träffas en kväll, äta gott, dricka gott och prata om sådant man inte hinner ta upp annars. Oj vad vi skrattat, diskuterat och siat om framtiden. Nu är man ju ännu mer nojig... haha. Synd att tiden går så fort bara. Hoppas att "nästa gång" blir snart. Men då planerar vi att låta våra grabbar vara med också. Det var ju roligt när alla var med hos chefen förra sommaren! Nu ska jag ta mina tankar och känslor och hoppa i säng. Pojkarna sover i Bobygda inatt, så imorgon blir det sovmorgon! Längtar dock till dom kommer hem igen :-)

hockeymys och tjejfest...

Just nu sitter jag i soffan och kikar på Brynäsmatchen, som lyckligtvis sänds på den canal+ kanalen (eller Cmore-kanalen som det nu heter) vi har här hemma. Det går än så länge bra! Snart kommer dock mina f.d svärföräldrar och hämtar upp mig, dags för tjejfest hos Cilla! Tråkigt nog är jag inte ett dugg sugen på vin längre. Av olika anledningar tror jag... Men jag vet att det kommer bli underbart kul ändå. Det finns inga bättre arbetskamrater! Lyxigt att få träffas utanför jobbet och prata om annat :-)

det ena eller det andra...

Okej. Känslan säger något. Men om jag inbillar mig vet jag inte. Eller om jag försöker förneka något annat. Väntar med spänning...

en ledig, ensam lördag...

Inatt sov Elias hela natten i sin säng, annars brukar han ju kliva upp på natten och tassa till våran säng. Men nu sov vi djupt hela natten, alla tre. Länge sov vi också, lilleman har visst blivit en morgontröttis! Sedan hade vi morgonmys i sängen, åt frukost och sedan kom Tom och lekte med Elias medan jag diskade undan. Mattias körde ut köttfärs. Medan vi väntade hem honom så satte jag på den senaste filmen på Elias. Oj vad intresserad han blev! Han satt helt stilla i soffan och tittade. Man riktigt såg hur koncentrerad och insatt han var. Han kände väl igen alla röster, folk och allt som vi gjort. När Mattias kom hem så åkte pojkarna till Bobygda. Så resten av dagen blir jag själv. Men det gör inte så mycket, jag ska pyssla och dona lite. Sen ikväll ska jag på tjejfest hos Cilla med arbetskamraterna! Det ska bli såå kul :-)

roligt med spontanbesök...

Ikväll fick vi besök av min familj. Tror att Elias-abstinensen blev för stor hos dem, hihi. Vi drack lite kaffe, medan Elias hade matlagningskurs för oss! Alltid trevligt med spontanbesök. Det är det jag älskar med Forsa: att allt och alla är så nära. Jag känner mig liksom... trygg här. Vill nog alltid bo i Forsa! Min bror och Frida har fått en lägenhet ca 200 meter ifrån oss som dom snart flyttar in i, himla roligt. Då kan vi umgås oftare! Faaaast lillebror har redan gjort ett par saker klart för mig... "Sara, bara för att vi bor nära er nu så betyder inte det att vi vill umgås med er hela tiden". Vafan menar han med det?! Haha. Nu ska jag och hjärtat mysa med tv, chips och ljus :-)

det är dags för fredagsmys!

Idag har vi haft en lugn och skön innedag i Bobygda. Vi startade dagen med sovmorgon och sedan mysfrukost. Riktigt skitväder har det varit... Men det blev uppehåll ett tag, så då tog vi med oss Elias till skogen bredvid huset, andades friskluft och plockade svamp. Elias nya hobby: plocka "bamp" och lägga ner i korgen/kassen! Efter middagen packade vi in oss i bilarna och åkte hem. Skönt att komma hem till en städad lägenhet. Elias har haft sitt fredagsmys i soffan med saft, godis och Bolibompa! Medan han satt som ett ljus i soffan vek jag tvätt och körde igång en ny maskin. Nu leker Elias själv på sitt rum. Så himla skönt att han roar sig själv! Och gullig är han, vinkar "ehdå" till oss och stänger dörren. Eller ja, ställer den på glänt. Så man hör ju hur han donar och grejar där inne, himla mysigt. Resten av kvällen = FREDAGSMYS :-)

en torsdag med full fart...

Oj vilket ryck jag gjorde där hemma! Dammsög, dammade, torkade golven, diskade och städade badrummet på rekordtid... Himla skönt att lämna hemmet i det skicket. Åkte till Bobygda där grabbarna var. Kom lagomt till maten. Elias farmor var på jobbet, så ni kan ju gissa vad pappan och farfarn hade lagat?! Makaroner och körv. Men gott var det. Efter maten åkte dom stora killarna till skogen en sväng. Så medan Elias tittade på tv röjde jag upp i köket och diskade undan. Hann precis klart innan det knackade på dörren. En gubbe med två barn som jag aldrig hade träffat för. Elias och jag var ju ensam här i Bobygda, så han vart lite blyg. Men då det visade sig att dom hade med sig muffins så sken han upp minsann! Vi hade en trevlig stund med fika, och barnen som var äldre än Elias tog bra hand om honom. Kallade honom för "bebisen" och ville krama honom hela tiden. Så gulligt så! Sen kom Mattias och Ingemar också hem. Då blev det fullt hus här och full fart. Trevligt! Nu är det dock lugnt och tyst... Elias sover, dom andra tittar på allsvensk hockey (hade velat se Brynäs...) och Inger jobbar fortfarande. Själv sitter jag i köket med tända ljus och korsord. Liiiiite vin också, hehe. Tror jag ska försöka hålla mig vaken till svärmora kommer hem från jobbet. Snacka lite och hoppa i säng sen. Imorgon väntar en ledig och härlig dag! Men nu ska jag fortsätta mitt myspys :-)

en bra och fin torsdag...

Inatt klockan 03:00 vaknade jag av att Elias stod nedanför sängen och tittade på mig. "Boooh" sa han, och visade med händerna att det var nappen som var "boooh" (borta). Gófis! Så Mattias fick gå till hans rum och leta nappen, sen kröp lilleman ner bredvid oss och somnade om. Mys! Idag har jag jobbat förmiddag, gick alla tiders det. När jag hade slutat promenerade jag ner på stan en sväng. Precis då hörde kusin Frida av sig och ville luncha, självklart! Så det blev en god sallad på Kaffebaren, mmm. Gick på system pch köpte en flarra vin också. Nu är jag hemma och ska sätta igång med städningen. Det ser ut som helvete här... Dammsuga, damma, diska och städa badrummet. Sen drar jag till pojkarna i Bobygda! Vi ska sova där inatt alla tre :-)

en eftermiddag i skogen...

Idag mitt på dagen åkte jag, Mattias och Carro till stan. A&H och Phonehouse besökte vi innan vi rullade till Strömsbruk för att hämta lilleman. När vi kom hem bytte vi om och åkte till skogen. Vi plockade svamp och hade det härligt. Elias var nöjd för vi hittade en skrinda som låg slängd där som han åkte runt i, himla roligt. Vi hittade inte allt för mycket svamp, mest trattisar och någon ynka kantarell. När vi kom hem igen fick Elias hoppa ner i badet. Medan lagade jag middag, lyxade till det med nyplockade smörstekta kantareller till - mmm! Killarna har lekt på Elias rum efter maten, så jag har hunnit med att diska undan och rensar svampen samt lagt dom på torkning. Resten av kvällen blir lugn... Jag ska rycka in och jobba förmiddag imorgon. Egentligen borde jag dammsuga och städa badrummet, men jag tror jag gör det efter jobbet imorgon. Elias och Mattias ska nämligen till Bobygda så då får jag ju ha lägenheten för mig själv när jag städar! Sen kan jag men gott samvete åka till bobyga och träffa pojkarna igen :-)

en helt lovely morgon...

Imorse var det härligt att vakna! Mattias väckte mig strax innan 8 och frågade om vi skulle ta en promenad innan frukost. Ja tack! Så vi gick upp och drack en varsin kopp kaffe, slängde in en tvätt och sen gick vi en halvtimmes promenad. Såå skönt... Höstig luft och solsken. När vi kom hem gjorde vi frukost som vi åt ute på framsidan, det gäller att passa på så länge vädret tillåter! Nu har jag precis tagit en dusch och tvättat håret. Känner mig riktigt pigg och redo för dagen! Om ett tag ska jag hänga tvätten, städa badrummet och dammsuga. Pyssla och dona lite innan Elias kommer :-)

men nu börjar myskvällen...

Älsklingen är hemma! Och vi har redan påbörjat myskvällen... En hemmagjord pizza är inskjutsad i ugnen och vinflaskan är öppnad. Så härligt att ha honom hemma igen! Nu väntar ett gäng lediga dagar tillsammans, Elias ansluter imorgon :-)

en köksvrå till lilleman...

Nyss fick jag ett ryck och tillverkade en spis till Elias i hans rum. Lite svart permanent färg och fantasi... Så nu har han en liten köksvrå. Ser fram emot att bli bjuden på middagar av kocken himself :-)

betonglykta, carro, hårfärg...

Mysig förmiddag! När jag precis hade vaknat kom Carro hit. Vi hade lite skönt "morgonfix" sådär... Jag fixade hennes hår, noppade hennes ögonbryn och så sminkade vi oss. Mysigt tjejgöra, hehe. Sen promenerade vi till RK. Där fyndade jag bland annat två fina ljuslyktor i betong, en fick Carro. Så dom pryder nu våra vardagsrumsbord. Vi gick hem till Carro och kollade på film/chillade i soffan. Gött. Efter det tog vi en sväng på ica. Det ska nämligen bli hemmagjord pizza när Mattias kommer hem. Och en flaska rött kanske? Vardagslyx... Nu blir det plocka och dona innan herrn kommer. Bjuder på en till bild på det numera röd/bruna håret :-)

en riktigt höstig hårfärg...

Nu är håret färgat, i en höstig och varm färg. Det blev ingen enorm skillnad, men lite mer mahogny-färgat är det iallafall. Nu ska jag bädda ner mig i sängen... Läsa och sova. Imorgon blir det morgonpromenad med Carro. Sen vet jag inte vad det blir av dagen, det enda jag vet är att Mattias kommer hem från Pajala på eftermiddagen! Bjuder på före/efter bilder. Vet inte ens om det syns vem som är vem? Haha :-)

en otroligt lugn jobbdag...

Oliiiiiidligt lugnt på jobbet. Tur att jag jobbade med f.d svärmora, vi hade mycket att prata om idag. Och det är BARA viktiga saker vi pratar om, haha. Efter jobbet åkte jag till Maxi och köpte hårfärg. Plockade även ihop en god sallad som jag åkte hem och avnjöt framför Family Guy - lovely. Nu sitter jag med färgen i håret, visar väl en bild sen om det blir någorlunda bra ;-)

ännu lite mer "vuxnare"...

Nyss var jag på ica och handlade, sen svängde jag in på RK där jag hittade ett perfekt litet bord till Elias rum! 30 ynka kronor... Det passade utmärkt bakom sängen, och tack vare den nya byrån som är fylld med leksaker kunde jag ta bort dom två backarna som stod där bakom sängen tidigare. Hur konstigt det än låter så vart det mer plats med bordet, än när backarna stod där. Och nu känns rummet ännu lite mer "vuxet" för lilleman. Nu kan han sitta där på sin fina stol och pyssla och dona. Bra! Strax ska jag hänga en tvätt och diska undan, sen åker jag till jobbet. Marlene är på blixtvisit en dag från Sthlm, så hon skulle komma dit och hälsa på. Lovely :-)

en stilla och lugn morgon...

Måndagmorgon, ny vecka och nya tag! Jag vaknade rätt tidigt imorse och klev upp, men sen tänkte jag, vad ska jag göra nu? Tog fram spikmattan och tillät mig att somna om någon timme, skönt. Sedan har jag haft en lugn morgon - tv, kaffe och snus, det är en bra start för mig! Men nu är det dags att ta tag i dagen, har legat i soffan allt för länge nu. Får se vad jag hinner med innan em-jobbet, tvätta och plocka lite kanske :-)

mysigt, skönt, lugnt, MEN...

Ligger i soffan nu med täcke, tända ljus, snus och film. Jättemysigt, lugnt, skönt, MEN... Jag saknar min käre sambo enormt mycket nu. Jag saknar att ha någon att prata med, pussa på, lukta på, somna bredvid, bli irriterad på, skratta med, känna på, mysa med, titta på - osv. Det gick mycket lättare när Elias var här. Men nu, nu önskar jag att det blir Tisdag fort, så jag får krama om min Mattias igen! Min fina Mattias som går mig fullkomligt på nerverna ibland, haha. Tur att jag älskar honom även fast han a.l.l.t.i.d slänger tvätt på golvet och lämnar skåpsluckor öppna ;-)

höstigt inne och ute nu...

Nu på kvällen har jag packat upp alla marknadsfynd och donat med blommorna jag köpte. För nu, när marknaden har varit, då är det officiellt höst. Jag har planterat lite ljung och pryndadskål, och pyntat med ved, äpplen och ljus. Det får duga ett tag! Inne blev det en ny blomma i köket, ett Bonsaiträd som jag så länge velat ha... Jag köpte även en fin drömtydare och en bit fårfäll på marknaden, som har tagit plats i hemmet. Kul med lite nytt. Nu har jag myskväll med godis, tända ljus och Kommissarien och havet på teven. Filmerna är ju baserade på Mari Jungstedts böcker som jag älskar. Har läst alla och kan konstatera att filmerna suger... Men det får duga ikväll. Imorgon får jag sovmorgon, jobbar mellan 14:00 och 18:30 med kära ex-svärmor. Det ser jag fram emot :-)

ännu en dag på marknade...

3 av 3 dagar på marknaden. Nu klarar jag mig tills nästa år... Idag gick jag med mormor och svärmor. Vi började med att luncha tillsammans. Sen gick vi något varv och fyndade lite. Tillslut blev vi så trötta i benen så vi åkte hem till mormor alla tre och drack kaffe. Mysig dag med tanterna, hehe. När svärmora hade åkte blev mormor och jag själva ett tag. Men inte allt för länge för sen tittade mamma, pappa och lillebror förbi och åt kålsoppa. Efter maten längtade jag heeeem. Skönt att sova borta en natt, men sen vill jag bara sova i min säng. Nu ska jag dona med lite blommor som jag köpte på marknade. Både ute och inne. Visar lite bilder senare :-)

en otroligt mysig aftoooon...

Hemma efter en supermysig kväll med mormor och Frida på marknaden. Langos och shopping! Jag köpte bland annat 9 doftljus, två böcker och kåtarökt fläskfilè till mannen! Nu ska vi krypa ner och läsa, alla tre. Frusen och kall, så det ska bli mysigt... Imorgon blir det nog en till runda med mormor och svärmor. Hoppas att de rear ut höstblommor ;-)

en riktigt mysig helg här...

Ett arbetspass är avklarat, det gick finnemang! Direkt efter åkte jag till mormor. Där bjöds det på kålsoppa. Moster, Frida och Janne käkade också. Nu är det bara jag, mormor och Frida här. En duschar, en diskar och en ligger på kökssoffan. Gissa rollerna... Hehe. Snart ska vi promenera ner till marknaden och strosa runt. Ska bli himlans mysigt. Sen går vi hem hit och fortsätter myset. Undra hur vi ska sova inatt? Alla tre i mormors 140's säng? ;-)

godmorgon blåsiga lördag...

Imorse ringde klockan 07:00, men jag unnade mig att snooza vidare till 08:00. Skönt... Sen blev det frukost och hopp i duschen. Så nu sitter jag med håret inlindat i handduk och känner mig riktigt pigg! Jag jobbar ett kort pass idag, 12:00 till 15:30/16:00 ungefär. Innan dess ska jag ta det lugnt hemma bara. Göra mig ordning, diska, dona... Efter jobbet ska jag till mormor och äta kålsoppa, tradition! Sen ska vi gå ner på marknaden och mysa. Jag ska även sova hos mormor inatt. Blir nog en bra dag detta :-)

det där med vardagslyx...

Vardagslyx... Är det inte världens bästa grej? Att unna sig något, mysa lite extra eller bara känna sig extra glad i vardagen? Tror jag måste göra en ny kategori här på bloggen; VARDAGSLYX. Idag har det blivit små stunder med lyx. Som nu, när jag ligger nerbäddad i sängen och läser en bra bok (älskar kriminalromaner!), eller som tidigare idag när jag kokade en kopp kaffe och lyxade till det med några bitar av favvo-chokladen. En annan lyxig sak i vardagen är att ta hand om sig själv. Då mår man finfint. Så idag unnade jag mig en Disp-spray till håret. Snacka om vardagslyx! Mer sånt ska det bli. Små saker som gör tillvaron liiiiite skönare :-)

marknan med lilleman...

Nu har jag varit och gjort marknan med lilleman. Min pappa, bror och kusin Frida var också med. Elias trivdes verkligen! Febern verkade som bortblåst, haha. Han fick en klubba som han satt och mumsade på. De enda gångerna han la ifrån sig klubban var när han fick åka karusell. Först åkte han babyflyg med mig, då grinade han i början. Men sen var det roligt. Han åkte en hästkarusell med Frida och ett mini-parisehjul med mig. Som han njöt, góplupp. Sen träffade vi hans mamma och Anders, då vinkade han glatt hejdå till oss! Vi andra fortsatte att gå en sväng. Handlade lite strumpor, korv, langos och godis. Jag fick även min försenade present av lillebror. Jag pekade och han betalade. En fin pippitröja! Sen var vi nöjda och åkte hem. Jag ska gå imorgon efter jobbet med mormor och Frida också. Ska handla några fler grejer då. Nu är det tyst och ensamt hemma... Saknar redan lilleman! På Tisdag kommer iallafall mitt stora hjärta hem från Pajala. Och på Onsdag kommer Elias igen. Ikväll myser jag i min nya tröja framför teven, med gott marknadsgodis :-)

det börjar bli bra nu...

Tidigare idag tog vi en prommis. Elias var gnällig innan, under och efter promenaden. Stackarn! Men efter lunchen hände något. Han åt som ett monster, och efter det var han sitt glada spralliga jag igen! Lekte mycket själv och sprang runt. Sen började han blöda näsblod. Eller det var väl snor blandat med torkat blod. Det gillade han inte! "Booo usch". Så han fick hoppa ner i plurret och bli ren. Uppskattat! Efter badet smörjde vi in och klippte naglarna, sen hann jag bara lägga ner honom i hans säng så somnade han direkt. Tröttis... Kände på pannan när han somnat, och han var inte alls varm längre. Det blev en sen powernapp idag, men det var det som var tanken, det är ju marknan som gäller sen! Men innan dess måste även jag piggna på mig, är trött och seg. Någon minuts powernap och en kopp kaffe hjälper nog. Sen ska jag laga middag och försöka vara i stan i bra tid :-)

hoppas febern går över...

Imorse vaknade vi runt 8-tiden, och då hade Elias fortfarande feber. Vi tog alvedon och sedan drack han två muggar nyponsoppa i ett svep, törstig kille! Vi gick upp och åt frukost, lilleman fick väl inte i sig allt för mycket... Lite macka, lite yoghurt med banan och lite mjölk bara. Men man vet väl själv hur man är när man har feber, inte direkt matglad. Fast å andra sidan drack han ju mycket nyponsoppa, så det är ju bra. Nu har vi soffmys med barnprogram och böcker. Lyckat att det var en stooor apa i en av böckerna... haha. Så nu ekar "baapaa usch" i lägenheten igen. Jag hoppas att han piggnar på sig under dagen så han orkar med marknaden. Han är ju inte så varm så han bara ligger, han leker på, fast då och då kommer han och vill ha närhet. Och att sitta skönt i vagnen och titta på folk och spännande saker är ju en av hans favvo-hobby! Nää, hoppa i kläderna kanske? :-)

en törstig och varm kille...

Alldeles nyss när jag tänkte gå och lägga mig så ser jag att dörren till Elias rum öppnas. Ut kommer en trött, rödblommig och blankögd lite kille... Han var varmare nu, så han har fått alvedon och en flaska vatten. Snart kryper vi ner tillsammans och hoppas på att febern är borta imorgon :-)

en lugnan eftermiddag...

En lugn eftermiddag är precis vad vi har haft. Elias har lekt ganska mycket själv, så lite nytta har jag hunnit med. Han gillar att stänga in sig i sitt rum. "Eeehdå" säger han och vinkar, så stänger han in sig ett litet tag, sen kommer han ut och vinkar igen. Goa plupp! Medan han lekte själv så hann jag både tvätta, diska och plocka lite. Fram emot kvällen blev han väldigt gnällig och närgången. Han skulle bli buren hela tiden, ville kramas och ligga nära i soffan. Mysigt tyckte jag, men jag vet inte om det var lite feber? Han var blank på ögonen och kändes liiite varm. Han somnade väldigt fort i sin säng så jag hoppas att han sover bort det (om det nu var feber) och vaknar pigg imorgon. Då ska vi ju på marknan en sväng. Sen på kvällen åker lilleman hem till sin mamma. Vad tomt det kommer kännas... Nu har jag gjort lite kvällsfika och myser framför teven. Känner mig trött jag med, längtas till sängen :-)

en ny byrå till lillemannen...

Vi tog en promenad tidigare idag, gick in på RK för att kika lite. Och när vi hade betalat var vi tvungen att gå hem igen och hämta bilen. Vi hittade nämligen en byrå för 40 kronor som passade perfekt i Elias lilla rum. Även fast byrån kom in i rummet är det mer plats nu än när vi hade sängen på ett annat sätt. Lilleman är nöjd, han har stängt in oss här så nu leks det för fullt :-)

jo här var vi trött imorse...

Vågar jag berätta hur länge jag och lilleman sov imorse? Hmm... Han somnade ju i sin nya säng iallafall, och inatt någon gång hörde jag små fötter som tassade in till sovrummet, sen kröp han ner bredvid mig, utan att säga ett ord, och somnade om. Gópluppas! Ja, jag erkänner väl då... Klockan 9:30 vaknade vi. Helt sjukt. Kan inte minnas att Elias sovit så länge nångång? Han somnade inte så sent igår heller? Nåväl, mysigt med sovmorgon. När vi vaknat åt vi frukost och åkte till stan. Elias fick en billig verktygslåda från ÖB, en nattlampa och lakan från Jysk, tavla från Dollar och jag fick en stock snus. När vi kom hem åt vi lunch, sen satte vi igång med Elias rum. Han fick vara med och bestämma vilka leksaker vi skulle lägga undan, det blev en hel del. Sen var han jätte hjälpsam när han och jag möblerade om. Pekade vart sakerna skulle stå, bar in och ut. Vi blev jättenöjda båda två. Det blev mycket mer plats att röra sig på! Nöjd med mys-skenet från lampan var han också, så nu sover han sött där i sitt rum. När han vaknar ska vi ta en promenad till ica och handla lite. Jag har en hang-up på keso just nu, döööör vad gott. Vad vi hittar på sen återstår att se :-)

hoppas han drömmer annat!

Innan Elias somnade i sin säng ikväll ville han att jag skulle sitta bredvid. Han har tjatat om apor hela dagen, "baapaa usch" och när han skulle sova var det likadant. "Baapaa"? "Nej, det finns ingen apa här nu Elias". Varpå han skakar på huvudet "eee". Också upprepades det cirka 15 gånger utan att överdriva. Tillslut mumlade han bara, och somnade mitt i ordet "baapaa". Hoppas han inte drömmer om apor bara... Haha, góhjärta. Undra varför apor är så läskiga? Nåväl, han gillade sängen iallafall, det är huvudsaken. Imorgon ska vi åka till stan och köpa en nattlampa till hans rum. Kanske möblera om därinne och försöka få fram mer golv? Läste att hans mamma rensat ur gamla leksaker i hans rum där hemna, och det borde vi verkligen göra här med... Det svämmar över av saker som han aldrig leker med längre. Små bebis-saker och hundratusentals grejer som inte passar hans ålder och utveckling längre. En skruvmejsel, eller en hel verktygslåda skulle nog vara mer uppskattat än en bebis-skallra... Nu har jag kvällsmys på egen hand med tända ljus. Har nyss pratat med hjärtat i Pajala. Mer än så blir det inte ikväll, trött trött. Ny dag imorgon :-)

en liten väskoman är han...

Det gick bra att jobba idag! Lite ringrostig kände jag mig, dessutom hade jag ett pass ute i butiken, jag som brukar vara i serveringen/köket. Jag jobbade med Trine, det brukar jag inte heller göra. Men allt med kassaräkning och städning gick bra. Efter jobbet åkte jag upp till norrvägen där en glad Elias var! Han hade fått en ny väska av min farmor. En liten rosa, virkad väska att ha över axeln. Snyggt serru! Där i hade han bilar, gopluppen. Nu är vi hemma, Elias fick se sin nya säng. Vad glad han blev! Han har suttit och lekt/läst böcker där ett bra tag. Och nu sover han sött där, storkillen... Visar bilder snart :-)

vilken perfekt växa-säng...

Nu har jag hittat en perfekt växa-säng till Elias! Ljusgrå/vit. Och det bästa: den är gratis och är farmors gamla. Jag sov i den när jag var liten, så den står nere i källaren hos mamma och pappa. Jag ska försöka få in den i bilen nu! Och med lite möblering får den nog plats i lillemans pytte-rum. Perfect :-)

en mysig morgon trots bajs...

Imorse tog jag och lilleman sovmorgon till 07:30 ungefär. En mysig stund i sängen hade vi, trots en mega-bajs-blöja som hade läkt igenom... Lilleman var hård i magen igår så han fick äta lite plommon, så det var nog det som gjorde att det blev bajskalas! När vi hade ätit grötfrukost hoppade vi ner i badet. En skön halvtimme med massor av skum och hårtvättning. Sen var vi rena och redo för dagen båda två! Vi åkte upp till Norrvägen ganska tidigt. Tog en prommis därifrån till min farmor och farfar, gubben fyller år idag! Så vi gick dit med blomma och lotter. Där lekte Elias med bilar och lagade en massa saker. Att "aaaga" är hans nya hobby tror jag. Då skruvar han på handen och säger "aaaga, aaaga". Helst vill han ha en skruvmejsel så han kan skruva på riktigt. Mekanikern! Nu är vi hos min mamma, vi har just ätit lunch och nu leks det för fullt. Om en timme ska jag åka till jobbet och göra ett em-pass. Sen åker jag tillbaka hit och hämtar lilleman! JUST JA: det första Elias sa imorse var "baapaa, ussch" och skakade på huvudet. Snacka om minne ;-)

tomorrow is just a day away

Lilla du, vad du gör mig lycklig i hjärtat.

en hel dag ute på vift...

Imorse lämnade vi lägenheten redan klockan 07:15, vi skulle ju skjutsa Mattias till jobbet och pussas hejdå. En vecka i Pajala är nu påbörjad. Utanför Mattias jobb hände en liten olycka också. "Uschhh" som Elias sa. Tompa åkte med oss in, och när vi hoppade ur bilen så smällde jag igen bildörren på hans fingrar... Fyfarao! Vad hemsk jag kände mig. Vi åkte fort till mormor så hon fick linda om handen och ge värktablett. Till skolan skulle han promt. Sen åkte jag och Elias till min mormor och åt grötfrukost, mmm. Efteråt klädde vi på oss och tog en lång promenad, runt hela stan. Elias somnade en stund också. Innan vi gick hem köpte vi körv! Hemma hos mormor lekte vi och busade. Elias var jätterädd för en uppstoppad mård-päls som han trodde vara en "baapaa" (apa). Grinade när han såg den, verkligen panikgrinade, och när vi stoppade in den i ett skåp gick han runt där och bara skakade på huvudet. "Baapaa, usssch". Gófis.. Han har pratar om den där "baapaan" hela dagen, och trott att den finns i alla skåp, haha! När Tompa slutade skolan hämtade vi honom och åkte till Forsa, hem till min morfar med blomma och lotter eftersom han fyller år. Där fick Elias en mjuk och gosig hund. "Fan jag hade en häst-jävel här nånstans som pöjka ska få"... Fint språk, dessutom var det en hund. Kära morfar i ett nötskal, hehe. Sen packade vi in oss i bilen igen, ett himla farande. Vi åkte till Elias farmor och farfar, blev bjuden på middag. Sen gick farmor och Elias ut och lekte medan jag fick varvar ner = diska. Så där har vi spenderat vår kväll, myspys! Nu är vi hemma, äntligen. Lilleman somnade helt själv i sitt rum medan jag packade upp. Skönt! Nu blir det tv-mys och tända ljus för min del. Imorgon ska jag faktiskt jobba ett litet kort pass, så Elias får vara med min mamma några timmar :-)

kul att hoppa i vattenpölar...

Vädret vände! Det blev soligt, så vi hoppade i stövlarna och tog en promenad tillsammans. Elias gillade att hoppa i vattenpölarna! Han promenerade nästan halva vägen upp till norrvägen bredvid oss, duktig kille. Men sen blev benen trötta och då var vagnen mysig... Uppe på norrvägen fortsatte vi att hoppa i pölarna, sen gick vi in och drack kaffe/åt russin. När vi kom hem badade lilleman, vi har också hunnit packat Mattias väska inför morgondagens resa till Pajala. Ska strax bära ut allt till bilen så det är klart imorgonbitti. Elias och jag ska nämligen skjutsa honom till stan när vi vaknar. Sen ska vi äta grötfrukost hos min mormor, myspys! Nej nu ska jag dona vidare med packningen, hänga en tvätt och sedan mysa i soffan :-)

en dag på stan m. carolin...

Idag har vi haft en heldag på stan. Shopping och fika/lunch med Carro! Himla mysigt. Elias åt som ett monster när vi fikade på Jambo. När han ätit upp fick han lite chokladboll, och därpå en sockerkick, haha. Han var hur tokig och rolig som helst därinne. På stan handlade vi massor av strumpor till pappan och två tröjor till mig. Vi åkte sen upp till Dollar, Jysk och Lekstugan. Där blev det lite smått och gott. 200 värmeljus, ett fint sy-sett, en stor fin bricka, en stekpanna med grönsaker i plast till lilleman och lite nödvändigheter. Inne på Lekstugan fick Elias välja två stycken plastdjur. Oj vilken tid det tog, haha. Han ville absolut INTE ha en ko, gris, älg eller björn. Bara skakade på huvudet. Däremot en katt och en hund ville han ha, nöjd satt han sedan med djuren i bilen och lät dem pussa varandra. Gófis! Väl hemma fikade vi och busade lite. Sen åt vi middag alla tre, sista gången denna vecka, för imorgon åker Mattias. Killarna åkte på ica efter maten och handlade, själv diskade jag undan. Nu blir det bara mys resten av eftermiddagen och kvällen. Regn, sol, åska omvartannat. Tröttis som man är så passar det bra... Tv-väder ;-)

en himla mysig morgon här!

Här gjorde vi morgon kl. 06:30. Elias låg och diggade till Mattias alarmsignal. Vi låg länge i sängen och myste innan det blev blöjbyte och frukost. Mackor, goda pålägg, nyponsoppa och äpple - mmm. Sedan dess har vi stökat undan alla morgonbestyr. Elias stog och kammade sitt hår medan jag gjorde mig iordning, sen borstade vi tänderna och bytte bajsis. Så nu är vi påklädda och redo för dagen! Mattias är på kurs inför veckans jobb i Pajala... Så vi får se vad vi hittar på. Just nu har vi myspys, tror det är en liten kille som är morgontröttis ändå. Vill ligga i soffan, på mig, och gosa framför teven. Det hör inte till vanligheterna, undra vart myrorna i brallan har tagit vägen?! Kanske ska vi leka med Carro idag. Och på eftermiddagen ska vi till Elias farmor och farfar :-)

lovely lovely lovely lovely...

Hemkommen från spa med mamma. Alldeles avslappnad och skön i kroppen! Det var helt underbart. God köttfärspaj, vitt vin, 25 minuters ansiktsbehandling, 25 minuters massage, bastu, ute-bubbelpool, skrubb och bodylotion. Allt i en magisk miljö. Tackar min älskade sambo för presenten, det kunde inte komma lägligare... Snacka om att jag kommer sova skönt inatt :-)

en långsam lördag här...

Vilken lång dag! Det kan i och för sig ha att göra med att jag inte gjort något speciellt alls. Den enda nyttan jag gjort är att diska och göra rent under diskhon, där papperskorgen står. Det luktade nämligen apa där... Blääk. Fram emot kvällen åkte vi till svärföräldrarna och åt stek till middag, mmm. Pratade lite och luftade tankarna. Fick med mig några skott från en blomma som är så fin. Den liknar murgrönan i utseende, men den växer tydligen som ogräs, vilket murgrönorna inte gör. Inte mina iallafall, haha. Hoppas jag lyckas med dessa! När vi kom hem hade vi spelkväll med Niklas. TP, godis, cheeseballs och cola. Alltid lika trevligt. Nu ska jag hoppa in i duschen sen krypa ner bredvid hjärtat. Imorgon ska jag och mamma på spa! Jag fick det när jag fyllde år av Mattias. Massage, bubbelbad, ansiktsbehandling, bastu, middag och vin. Ser jag fram emot det? JA! Det ska bli så skönt efter en vecka med sjukdomar och annat elände. Nu hoppas vi dock att allt löst sig till det bästa. Även om vissa får ge sig mer än andra... Hoppas och tror dock att det blir bra, jag ska iallafall göra mitt bästa :-)

burr burr burr och burr...

Jag råkade visst somna på soffan inatt? Jag hade tydligen legat och läst också... Kan hända att jag får hoppa tillbaka några sidor och läsa om, minns liksom inte vad jag har läst, hehe. Mattias kom ut och väckte mig vi 4-tiden, då flyttade jag mig till sängen och sov skönt vidare. Vaknade riktigt utvilad och pigg imorse, mot all förmodan. Och kaffet var klart! Mattias har åkt och jobbat en sväng nu, själv fick jag besök av min kära moster. Hon kom men sommarens kanske sista blomsterbukett från hennes gård, en massa goda äpplen från trädet och äppelmos som morfar har gjort. Underbart! Jag blev så himla glad. Ska nog skära lite äppelbitar att frysa in som man kan använda till pajbakning! Resten av dagen blir nog lugn. Vi får se hur dagen artar sig... Hoppas på det bästa. Nu ska jag lägga mig och läsa, vi har ju burr-burr-väder! Kanske ska ta och hösta till det utomhus? Blommorna i krukorna och rabatterna är INTE direkt fina ;-)

en rolig kväll med vänner...

Åh, vilken bra eftermiddag/kväll vi har haft. Först åkte vi in till stan, jag och hjärtat. Köpte några flaskor vin och åkte sedan till mitt jobb för att fika. Där jobbar ju även min mysiga ex-svärmor. Vi pratade en hel del, hon och Mattias gaddade ihop sig om arbetsförmedlingen (åh... jag hatar stället) men sen kom vi fram till att jag skulle utbilda mig till barnmorska. Så vi får väl se, haha. När vi kom hem chillade vi i soffan ett tag, sen lagade vi tacos tillsammans - mmm! Fram emot kvällen kom Carro och Hannes hit. Vi spelade spel och drack gott. Himla roligt, som vanligt! En fredagkväll, i goda vänners lag, lagomt med alkohol och massor av skratt = en fullträff. Älskar att dom bor ca 100 meter ifrån oss!!! Nu är vi trötta och ska strax sova, en helt ledig helg tillsammans väntar. Och jag är ganska säker på att den börjar med en sovmorgon ;-)

RSS 2.0