blomsterfint... đŸŒș

Den hĂ€r torsdag har verkligen gĂ„tt i 110 och lite till. De senaste dagarna har vi bara varit hemma och myst, men idag har vi varit allt annat Ă€n hemma! 

Vi började dagen stillsamt och skönt iallafall. Elsa sov lĂ€nge sĂ„ det blev kaffe i lugn och ro ute pĂ„ altanen. Sedan gjorde vi de vanliga morgonbestyren innan vi var helt redo för dagen! Mot Forsa handelstrĂ€dgĂ„rd. Verkligen lyxigt att ha ett sĂ„dant fint smultronstĂ€lle bara ett stenkast bort...

Edwin hjĂ€lpte mig att vĂ€lja fina blommor. Även om han inte fick vara hur wild and crazy som helst. Men han fick i uppdrag att vĂ€lja de finaste vita blommorna han sĂ„g, och det gjorde han med bravur. Elsa satt nöjd i vagnen och tittade nyfiket pĂ„ alla fina sommarblommor. Som tack för hjĂ€lpen fick Edwin vĂ€lja en glass innan vi packade in oss i bilen och Ă„kte vidare.

NĂ€sta stopp blev pĂ„ Ica HĂ„sta. Hade nĂ€mligen ett paket att hĂ€mta ut dĂ€r. Elias och Edwins dopklĂ€der. Ja tĂ€nk, snart Ă€r det dags. (Idag var förresten sista anmĂ€lningsdagen - host host om nĂ„gon glömt). Dom ska fĂ„ ha pĂ„ sig mörkblĂ„ chinosshorts och en vit pikĂ© t-shirt. Club xprs hade pangpris pĂ„ dessa set. Betalde 150 kr/set. TĂ€nk vad snygga dom kommer va! 
(null)

(null)

Innan vi Ă„kte hem till Forsa igen tankade vi bilen och mötte upp gammelmormor som hade stekt ett gĂ€ng pannkakor till oss. Perfekt att ha i frysen! Edwin var sĂ„ sugen sĂ„ han fick pannkakslunch direkt nĂ€r vi kom hem. Elsa fick ocksĂ„ Ă€ta lite lunch, sedan blev det hopp i sĂ€ng för henne. 

Medan lillasyster sov hjĂ€lpte Edwin mig att plantera alla nya blomster. Bort med alla pensĂ©er, dĂ„ Ă€r det officiellt sommar va! Det blev sĂ„ fint sĂ„, och Ă€nnu finare blir det nĂ€r det vuxit till sig lite... Köpte en basilika till uteköket med, men vill nog komplettera med timjan eller nĂ„got annat gott framöver. Verkligen en hĂ€rlig stund ute i solen. Passade Ă€ven pĂ„ att vattna och spola av soldĂ€cket/uteköket innan Elsa vaknade. Hon Ă€r sĂ„ gosig och glad direkt nĂ€r hon vaknar!
(null)

(null)

(null)

Runt 14-tiden packade vi in oss i bilen igen. Dags att hĂ€lsa pĂ„ barnens farmor och farfar i Bobygda! Vi hĂ€ngde mest utomhus och hade det skönt i solen. Elsa sov en stund i skuggan, sĂ„ medan Edwin hade farfarmys inne kunde jag lyssna pĂ„ en pod och bara slappna av! 

NĂ€r Mattias slutat jobbet kom han ocksĂ„ dit. Dags för middag! Det bjöds pĂ„ grillad flĂ€skytterfilĂ© med potatisgratĂ€ng och en god sallad. Jag hade fastedag, men jag hade inte Ă€tit nĂ„got pĂ„ hela dagen sĂ„ jag spenderade mina 500 kalorier pĂ„ en liten portion mat. Verkligen SÅ gott! Sedan blev det lite mer lek och bus innan vi Ă„kte hemĂ„t igen... Klockan hade redan blivit 18:30, men barnen höll sig vakna hela vĂ€gen hem! 
(null)

VĂ€l hemma fick Elsa hoppa ner i ett bad. Plask plask! Sedan smet jag och Edwin ivĂ€g till ÅkernĂ€sparken för att se sista halvleken av Forsas match. Edwin handlade en glass sjĂ€lv i kiosken, sedan trĂ€ffade han en trĂ€ningskompis som han spelade lite fotboll med. Ett hĂ€rligt avslut pĂ„ torsdagen i kvĂ€llssolen. 

Vi kom hem sent sĂ„ det blev direkt hopp i sĂ€ng för Edwin. Elsa sov redan. SjĂ€lv tog jag en skön dusch och har sedan dess hĂ€ngt i soffan bara. Men nu Ă€r det dags att göra natt! 
(null)


majsommaren... 🐝

Sommarlivet fortsÀtter! MajvÀdret har nog varit det bÀsta nÄgonsin och vi bara njuter... Ja, just nu kÀnns livet pÄ topp.

Veckan inleddes med strÄlande sol. Vi hade (som alltid den senaste tiden) en hemmadag. Gammelmormor hade vÀgarna förbi och stannade med oss i flera timmar. Det gillar vi allihopa! NÀstan hela mÄndagen spenderades utomhus. NÄgra smÄ inne-pauser för lunch och skifte av tvÀttmaskiner bara. Lyckades tömma tvÀttkorgen! För en stund Ätminstone.

MĂ„ndagseftermiddagen blev lugn och fin. NĂ€r Mattias kom hem frĂ„n jobbet skyndade jag mig ut pĂ„ en bungy-promenad i vĂ€rmen. Har en ny favoritrunda som Ă€r sĂ„ fin med bĂ„de skog, vatten, berg, gamla hus och evighetsĂ€ngar. Blir sĂ„ lycklig i sjĂ€len varje gĂ„ng! 

Sedan hade jag och barnen en ensam kvĂ€ll ihop medan pappsen Ă„kte och spelade golf. Lite lek, filmmys, kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng. Dom somnade snabbt bĂ„da tvĂ„ sĂ„ resten av kvĂ€llen spenderade jag i soffan. Fast nĂ€r Mattias kom hem gick vi ut pĂ„ gĂ„rden för att blĂ„sa upp den nya poolen som hade kommit. Äntligen en vit/grĂ„ pool. SĂ„ slipper mina kĂ€nsliga sinnen störas, hehe. Ja, lite skadad Ă€r jag nog allt... Men barnen bryr sig Ă€ndĂ„ inte, för det Ă€r ju vattnet i sig som Ă€r det roliga.



Tisdagen bjöd pĂ„ vĂ€rmerekord utan dess lika! NĂ€rmare 30 grader, hur galet? PĂ„ morgonen nĂ€r jag öppnade dörren och skulle dricka kaffe ute pĂ„ altanen var det som att gĂ„ in i en vĂ€gg. 

PĂ„ förmiddagen gjorde Carro oss sĂ€llskap ute i trĂ€dgĂ„rden. Vi drack kaffe, fyllde poolen, pratade strunt och Edwin plaskade för glatta livet. En hĂ€rlig stund. Sedan gick vi in och gjorde lunch, fyllde pĂ„ med vĂ€tska och Elsa fick ta en tupplur. Sedan ut till poolen igen! Jag lĂ„g i och svalkade mig hur lĂ€nge som helst. Edwin gjorde mig sĂ€llskap dĂ„ och dĂ„, men sprang mest in och ut. Han Ă€r nĂ€mligen suuuuperrĂ€dd för alla kryp som finns ute. Flugor, getingar, myggor, spindlar och allt som över huvudtaget rör pĂ„ sig. SĂ„ han mĂ„ste söka skydd rĂ€tt ofta... 

Min kĂ€ra mamma kom pĂ„ besök pĂ„ tidiga eftermiddagen hon med. Med sig hade hon nya badshorts (med mario!) till Edwin, en sommarklĂ€nning till Elsa och vattenmelon att svalka oss med. Mmm! En hĂ€rlig eftermiddag ute pĂ„ soldĂ€cket. Men Ă„ter igen: thank god för vĂ„rt parasoll. Vad skulle vi göra utan det?! 

Til middag blev det grillat. Mamma stannade och Ă„t med oss eftersom hon lite hastigt blev grĂ€sĂ€nka. Pappa rĂ„kade nĂ€mligen sĂ„ga av sig fingret pĂ„ jobbet (aj aj aj) och fick Ă„ka ner till Uppsala dĂ€r dom trodde dom kunde rĂ€dda det. Men tyvĂ€rr slutade det hela med att han fick amputera en liten bit av pekfingret. Tur det var pĂ„ vĂ€nsterhanden! Edwins kommentar nĂ€r vi berĂ€ttade om sĂ„golyckan var: "men varför gjorde han sĂ„ för?"  Ja det kan man ju undra. Förutom fingerincidenten hade vi en klockren eftermiddag. Varmt och gott!
(null)

(null)

Innan tisdagen var slut hann mamma lura med mig pĂ„ ett spinningpass med. Hon Ă€r en "rutinerad" spinnare medan jag endast provat nĂ„gon enstaka gĂ„ng för flera Ă„r sedan. SĂ„ tur för mig att det bara var jag och mamma dĂ€r. Men det gick bra! JĂ€kligt jobbigt och svettigt sĂ„klart. Roligt att testa lite nytt och utmana kroppen! 

Idag har vi haft onsdagen pĂ„ besök. Ännu en fin dag. Herregud, jag minns knappt nĂ€r det regnade?! Morgonen flöt pĂ„ lugnt och stillsamt... Lite utelek för barnen medan jag rensade bland jordgubbsplanten. VĂ€lbehövligt! Sedan var vi inne en stund mitt pĂ„ dagen och gjorde lite nytta. Jag drar ner rejĂ€lt pĂ„ "standarden" hĂ€r hemma nĂ€r det Ă€r sommar. DĂ„ fĂ„r det vara lite skitigt i hörnen helt enkelt. Brukar tĂ€nka att man kan stĂ€da nĂ€r det regnar. Men nu har vi som sagt inte haft regn i sikte pĂ„ en evighet, och det verkar ju vara fint varenda dag. DammrĂ„ttorna hade börjat dansa hejvilt efter golven sĂ„ idag var det bara att ge med sig. Dammsög lite snabbt, sedan gjorde vi lunch och la Elsa för en tupplur. 

Medan lillan sov hĂ€ngde jag en tvĂ€tt ute och fick sedan en lugn stund i solstolen. Edwin lekte med playmobil uppe pĂ„ sitt rum, nĂ„got han lekte mycket med förr men som har legat orört ett tag. Nu var det tydligen kul igen! 
(null)

Eftermiddagen gick i full fart. Gjorde goda biffar till middag, sedan gjorde vi oss redo för att lĂ€mna hemmet. FotbollstrĂ€ning för Edwin och mormormys för Elsa. En hĂ€rlig och varm kvĂ€ll pĂ„ fotbollsplanen... Är sĂ„ glad över att Edwin har en aktivitet som han verkligen Ă€lskar. Lek och fotboll, kan det bli bĂ€ttre?! 

Efter trĂ€ningen Ă„kte vi upp till Elsa och mormor igen. Lillgummans kvĂ€ll hade varit fin den med... Gunga, leka, Ă€ta gröt, pussas med mormor och sova en stund. Innan vi Ă„kte hemĂ„t passade jag pĂ„ att springa pĂ„ löpbandet. Bara i 25 minuter, men det Ă€r bĂ€ttre Ă€n inget. I mitt nya, lite mer hĂ€lsosamma liv finns inga ursĂ€kter som heter "jag har inte tid". Det gĂ„r nĂ€stan alltid att ta sig tid om man verkligen vill. Som ikvĂ€ll, 25 minuter löpning, medan mamma passade barnen innan hon skulle till jobbet. Kanske 25 minuter som annars skulle ha "slösurfats" eller pratats bort innan vi Ă„kte hemĂ„t. Heja! 

(null)

(null)

VĂ€l hemma möttes vi av pappsen som just klippt grĂ€smattan. Vi stannade ute en svĂ€ng för det var sĂ„ magiskt fint. Ljuset, ljuden, lugnet... Passade pĂ„ att ta in tvĂ€tten och bara andas en stund innan vi gick in och gjorde kvĂ€ll. Dusch, fika och godnatt för barnen. Lite vuxenkvĂ€ll i soffan, men för en stund sedan kröp vi ocksĂ„ ner i sĂ€ngen. Dags att ladda för en ny dag! 
(null)

min femte morsdag... 🌿

Söndag och morsdag. För femte Ă„ret har jag blivit firad som mamma, och för Ă„ttonde (!) Ă„ret som bonusmamma. TĂ€nk vad jag Ă€r tacksam för livet med dom tre fantastiska barnen vi har. Livets mening! 

Dagen fick en hĂ€rlig start dĂ„ jag fick vakna upp riktigt utvilad. Elsas morsdagspresent var nĂ€mligen att sova hela natten, utan ett enda uppvak, i sin sĂ€ng - till nĂ€stan klockan 08:30. Nog för att hon somnade sent, men det blev nĂ€ra 11 timmars oavbruten sömn för henne. Oftast vill hon Ă€ta en gĂ„ng under natten, om sĂ„ ibland först vid 05-tiden, och sedan somna om hos oss. Men att sova sĂ„ lĂ€nge utan mat har aldrig tidigare skett, och dessutom i sin egna sĂ€ng. Tack för den lilla gumman! 

Som om det inte vore nog med sovmorgon har jag blivit firad med rosor, choklad, lotter och mitt favorit-schampo/balsam. Lyckliga jag som fĂ„r vara mamma och bonusmamma till dessa ungar, och att fĂ„ dela allt med deras far! 
(null)

Dagen spenderades sedan ute i solen. Vi fick Ă€ven lunchsĂ€llskap av Elias mamma och lillasyster som kom för att hĂ€mta honom. Jag hade hjĂ€lpt Elias att köpa en blomma och sĂ„ skrev han sjĂ€lv "mamma" pĂ„ ett vitt trĂ€hjĂ€rta som vi knöt runt. Ja, tĂ€nk vad mĂ„nga fantastiska mammor det finns! 

PĂ„ tidiga eftermiddagen fick jag drygt en timmes ensam-mamma-tid i solstolen medan Mattias lekte med barnen inne. En podcast och stĂ€ngda ögon, bara försvinna undan och ladda om en stund. För det Ă€r ju faktiskt sĂ„, att hur fantastiskt det Ă€n Ă€r att fĂ„ vara mamma sĂ„ krĂ€ver det enomt mycket energi samtidigt. Livet fĂ„r liksom en ny mening och det Ă€r sĂ€llan man kan slappna av helt och logga ut som mamma. Men att pausa ibland Ă€r viktigt, och jag har förmĂ„nen att ha en livskamrat och mĂ€nniskor runt omkring som gör det möjligt att faktiskt prioritera enbart mig sjĂ€lv vissa stunder. I början kĂ€ndes dom dĂ€r promenaderna, den dĂ€r vilan eller den dĂ€r stunden i solstolen som nĂ„got förbjudet. Tid jag hade kunnat spendera med barnen. Men nu vet jag bĂ€ttre. Dom dĂ€r stunderna ger mig sĂ„ mycket energi och kraft att jag orkar vara en Ă€nnu bĂ€ttre och gladare mamma sen! 

Till middag idag blev det hĂ€mtmat som vi avnjöt pĂ„ altanen. Fuskigt och lyxigt. Sedan fick vi besök av mamma, pappa, mormor, farmor, farfar och min bror. Morsdagsfirande med glass och tĂ„rta! Min Ă€lskade mamma fick en fin blomma av mig och de andra fantastiska mammorna, dvs mormor och farmor, blev uppvaktade dom med. En mysig stund ute pĂ„ den inglasade altanen! 
(null)

(null)

Edwin busade för fullt med morbror Mattias och Elsa njöt av all uppmĂ€rksamhet. Dagen till Ă€ra hade hon pĂ„ sig en klĂ€nning som min mamma hade nĂ€r hon var liten. Fint Ă€ndĂ„, hur livet Ă€r. Det hĂ€r med Ă€rvda saker Ă€r ju bara sĂ„ roligt! Ja, jag drack dagens kaffe ur en morsdagskopp som min farmors mamma hade för en herrans massa Ă„r sedan och som farmor sedan fick Ă€rva. Eftersom farmor bara fick söner sĂ„ gick koppen sen istĂ€llet i arv till min mamma pĂ„ hennes första morsdag. För fem Ă„r sedan, pĂ„ min första morsdag, fick jag ta över den. SĂ„ den ska jag vĂ„rda ömt nu tills den dagen Elsa kanske blir mamma! Fantastiskt. 
(null)

(null)

NĂ€r alla gĂ€ster hade Ă„kt hem röjde jag undan lite snabbt och tog sedan med mig bungystavarna ut pĂ„ en lĂ„ngpromenad i kvĂ€llssolen. Det Ă€r ju sĂ„ galet vackert den hĂ€r Ă„rstiden och Forsa Ă€r verkligen min favoritplats pĂ„ jorden. HĂ€r har jag alltid bott och hĂ€r vill jag tamejtusan alltid bo. Ja, ikvĂ€ll somnar jag nog gott - tacksam för livet som mamma och för vĂ„rt fina liv pĂ„ favoritplatsen! 

turist i vĂ„r stad... ⚓

(null)

Ja, precis som rubriken lyder har denna lördag spenderats som turister i vĂ„r egna stad. För det Ă€r ju faktiskt sĂ„, att Hudiksvall Ă€r vĂ€ldigt fint just sommartid. Men det Ă€r sĂ€llan man tar sig tid att bara gĂ„ omkring och njuta en hel dag, och sĂ„ kanske man Ă€r lite hemmablind.

Hur som helst sĂ„ parkerade vi bilen hos gammelmormor pĂ„ vallvĂ€gen vid 10-tiden och promenerade ner mot stan. Jag, Edwin, Elsa, gammelmormor och en varsin vagn till barnen. Elias och Mattias spenderade sin dag i Bobygda dĂ€r det vankades "familjedag" med jaktlaget. Fiske, tĂ€vlingar och grillning. Elias var mer Ă€n peppad... Det hĂ€r med att fĂ„ göra saker ensam med pappa Ă€r nĂ„got som vĂ€rderas högt hos honom. Fick ganska tidigt under dagen en uppdatering frĂ„n storfiskarna och Elias hade dĂ„ dragit upp en fin regnbĂ„ge! 

(null)

Vi inne i Hudik njöt till en början vid bĂ„thamnen. En lugn och skön promenad medan barnen spanade pĂ„ alla bĂ„tar... Till slut hamnade vi intill sjörĂ€ddningen dĂ€r det finns en brygga och en liten grĂ€splĂ€tt. Perfekt för en picknick! Gammelmormor hade med sig bĂ„de fika och lunch, tĂ€nk, vad skulle vi göra utan henne?

Edwin tyckte det var roligt att hÀnga vid vattnet. Tusen frÄgor om bÄtar och fiskar och fÄglar och i princip allt han sÄg. Elsa satt pÄ filten och var nöjd till en början hon med, allra helst nÀr hon fick tag i Edwins chokladboll och skyndade sig att ta en tugga. Och nÀr vi tog ifrÄn henne den, sÄ snodde hon Ät sig hans macka och försökte bita i den med. Men efter en stunds picknickande började hon lessna. Ja tacka fasen för det nÀr man inte fÄr ta del av fikat... IstÀllet fick hon en flaska ersÀttning och fick somna i vagnen. Man blir trött i vÀrmen!

(null)

Medan Elsa sov i vagnen promenerade vi mot Mulle Meck. Gammelmormor fick stanna ute med henne medan jag och Edwin smet in och hĂ€ngde med Mulle. Vi var alldeles sjĂ€lva dĂ€r hela tiden! SĂ„ lyxigt att ha allt för sig sjĂ€lv och kunna utforska varenda liten vrĂ„. Edwin var helt lyrisk och tyckte det var SÅ kul och mysigt. Vi snickrade, flög flygplan, Ă„kte till rymden, mekade med bilar och var sjörövare. Verkligen vĂ€rdefull tid med min stora kille! 

NĂ€r vi hade lekt ostört i 1,5 timme köpte vi glass och gick ut till Elsa och gammelmormor igen. Lillan hade just vaknat och blev glad över att se oss. Medan vi Ă€ndĂ„ var pĂ„ stan passade jag pĂ„ att fixa en morsdagspresent och Edwin ville kramas med Bosse Östlin-statyn. Det har han gjort förr och det Ă€r numera ett mĂ„ste varje gĂ„ng han passerar den! 

Klockan tickade ivĂ€g och vi började promenera mot bilen. Men halvvĂ€gs sĂ„ stannade vi och hade picknick igen. Den hĂ€r gĂ„ngen högg Edwin in pĂ„ pannkakorna som gammelmormor hade med sig. Lyxigt med lunch i det gröna! Elsa fick Ă€ta mat som jag tagit med, sen lĂ„g hon pĂ„ filten och vĂ€drade rumpan. 

Vi hade verkligen en urmysig dag. Barnen var nöjda och glada hela tiden, allt klaffade liksom perfekt med mat/sovtider och dĂ„ kan man ju faktiskt njuta. VĂ€dret var ju ocksĂ„ pĂ„ topp sĂ„ vi valde en perfekt dag för att turista runt... 

(null)

(null)

(null)

Klockan hann bli runt 16-tiden innan vi packat in oss i bilen och rullade hemÄt. Vi kom hem ungefÀr samtidigt som fiskegÀnget. Elias var helnöjd med sin dag och visade stolt upp lite nya fiskedrag som han vunnit. Mattias var helt slut efter en sen natt och en tidig morgon, sÄ han gick och la sig med Elsa medan jag lagade middag. SlÀngde ihop en pastasÄs med bacon, champinjoner och mozzarella. Snabbt men gott. Middagen avnjöt vi pÄ altanen, jag och bröderna bus, sedan lÄg vi i soffan dÀr ute och bara chillade tills pappa och lillasyster vaknade.

KvĂ€llen blev fortsatt lugn och mysig. Lite lördagsgodis till Elias och Edwin, lek med Elsa, film och Ă€ven en bungypromenad för mig. SĂ„ skönt att avsluta en varm dag med lite frisk skogsluft. Efter att barnen somnat blev det en dusch och sedan har vi slötittat pĂ„ champions league finalen... Men nu kallar sĂ€ngen! 🌙

plaskpremiĂ€r ute... 💩

Vilken hejdundrande varm och hĂ€rlig fredag vi fĂ„tt njuta av idag! Som en sĂ„ndĂ€r svettig dag i mitten av juli nĂ€stan... 

HĂ€r hemma började vi dagen med kaffe och frukost pĂ„ altanen. Redan dĂ„ var det jĂ€ttevarmt ute. Men innan vi flyttade ut i trĂ€dgĂ„rden var det nĂ„gra grejer att bocka av inomhus. BĂ€dda, starta en diskmaskin, slĂ€nga in en tvĂ€tt och jaga bröderna bus som inte Ă€r sĂ„dĂ€r överförtjust i att bli insmorda med solkrĂ€m... MEN jag har verkligen hittat ett bra solskydd som passar alla vĂ„ra tre kids. Elsa har enormt kĂ€nslig hud och jag smörjer henne inte "i onödan" med solkrĂ€m om man kan sĂ€ga sĂ„. Det finns ju olika rĂ„d om hur man ska göra med den kĂ€nsliga bebishuden om sommaren. Hittills har jag inte smörjt henne, men om vi ska hĂ€nga pĂ„ stranden i sommar kommer nog denna att funka. SnĂ€ll mot huden och utan massa tillsatser. VĂ€rd sina pengar! 
(null)

Resten av dagen har spenderats ute i vĂ€rmen. Lite lunchpaus pĂ„ altanen bara, och en stunds tv-spelsvila i soffan för grabbarna. Men annars har vi levt uteliv fullt ut. Ă„r glad över vĂ„rt stora parasoll som skyddar poolen dĂ€r barnen leker. Till och med Elsa fick premiĂ€rplaska ute i sin badbalja. Och nu mĂ„ste jag nog faktiskt hylla Mattias idĂ© om att ha varmvatten i kranen vid uteköket... SÅ smidigt att kunna fylla hennes balja direkt utomhus, med lagomt varmt vatten! 

Medan Elsa plaska i vattnet hade jag och bröderna bus vattenkrig. Eller dom var vĂ€l egentligen chanslösa, för jag hade vattenslangen. Hehehe. Oj vad dom skrattade och hade roligt. Skönt att svalka av sig lite! 

(null)

(null)

PĂ„ tidiga eftermiddagen fick vi Ă€ven besök av Frida och min mamma. Dom hĂ€ngde med oss pĂ„ altanen. Fika och mys! DĂ€r satt vi lĂ€nge och bara njöt. Ja, det har inte blivit mĂ„nga knop gjorda idag. Tre maskiner tvĂ€tt bara, men det sköter ju sig sjĂ€lvt. NĂ€stan. En tvĂ€tt fick hĂ€nga ute, en inne och en i torktumlaren. Sedan var jag duktig och vek allt pĂ„ en gĂ„ng. Effektiv tvĂ€ttdag Ă€ndĂ„ mĂ„ste jag sĂ€ga. Det fĂ„r man vĂ€l vara nöjd med i nĂ€stan 30 graders vĂ€rme! 

NĂ€r Mattias kom hem startade han och Edwin grillen. Familjens nya lilla grillmĂ€stare... Mamma stannade kvar och Ă„t middag med oss pĂ„ altanen. Ljuvlig Ă€lgfilĂ© med goda tillbehör. MVG till lilla kocken! 

Sedan lĂ„g vi i paltkoma allihopa en stund innan vi Ă€ndĂ„ fick i oss lite choklad till efterrĂ€tt. Det funkar alltid. KvĂ€llen har varit lugn. Har varit ute och plockat lite i trĂ€dgĂ„rden, myst i soffan med barnen och sedan nattat ett trött gĂ€ng. Mattias cyklade hem till min bror för att chilla med en "wirrepinne" pĂ„ balkongen. SjĂ€lv har jag chillat i soffan med lite chips och gamla avsnitt av Sommar med Ernst. Var nyss upp och kollade till grabbarna pĂ„ övervĂ„ningen. Alldels sjöblöta av svett... Fick öppna upp fönstren i bĂ„da rummen, vĂ€nda pĂ„ deras kuddar, vika ner tĂ€ckena och Ă€ven öppna balkongdörren i hallen. Hoppas dom fĂ„r sova lugnt hela natten! Ska strax smyga in till Elsa och vĂ€nda hennes kudde med, sen kryper jag ner i sĂ€ngen och lyssnar pĂ„ en podcast.

(null)

(null)



secondhand... ♻

Torsdag, sovmorgon, solsken, fina secondhandfynd och hĂ€ng med nĂ€ra och kĂ€ra. Hur bra kan man ha det egentligen? 

Imorse fick den hĂ€r trötta mamman sova till 08-tiden vilken var skönt efter nĂ„gra tidiga mornar. Jag Ă€r verkligen inte van att stĂ€lla klockan efter snart ett Ă„rs ledighet. Sen hade jag ju sĂ„dan tur den hĂ€r gĂ„ngen att vi fick ett barn som Ă€lskar sovmornar. TĂ€nk i höst nĂ€r jag ska börja jobba dagtid, hjĂ€lp hur ska det gĂ„? Jag Ă€r ju van att jobba kvĂ€llar och nĂ€tter. Fast Ă„ andra sidan har jag ju jobbat ett antal Ă„r pĂ„ DackĂ„s konditori med, och dĂ€r började man klockan 05:30 varannan morgon. SĂ„ nog ska jag klara mig! 

Direkt efter frukosten fick vi besök av gammelmormor igen. Tredje gĂ„ngen den hĂ€r veckan. Men hon ringde och ville hĂ€nga med oss. GĂ€rna! Oftast brukar hon koncentrera sig 100% pĂ„ Edwin, men idag var det Elsa som fick hela hennes fokus. Jag och Edwin passade nĂ€mligen pĂ„ att smita ivĂ€g för att fĂ„ lite vĂ€rdefull egentid tillsammans. Det var lĂ€ngesen sist... 

Vi Ă„kte och köpte glass som vi sedan avnjöt pĂ„ en bĂ€nk i solen. SĂ„ mysigt att bara sitta och prata, titta pĂ„ bilar och umgĂ„s bara vi tvĂ„. Min stora lilla kille som fyller 5 Ă„r i höst. 


Innan vi Ă„kte hem igen svĂ€ngde vi Ă€ven in pĂ„ röda korset och hoppades pĂ„ att göra nĂ„gra fynd. Och tĂ€nk vilken tur vi hade idag! Jag var nĂ€ra pĂ„ att bestĂ€lla hem ett gĂ€ng shorts till ungarna igĂ„r. För det ekar lite tomt dĂ€r. Elias har spurtat ivĂ€g och kan inte ha nĂ„gra frĂ„n förra Ă„ret. Och Edwin har Ă€nnu inte vuxit i Elias gamla shorts i strl 122/128 (som jag trodde han skulle göra) sĂ„ den lillrumpan krĂ€ver shorts i strl 110 Ă€nnu. 

Men innan jag hann bestĂ€lla tĂ€nkte jag att jag avvaktar och kollar röda korset först. Bra tĂ€nkt. Jag hittade nĂ€mligen tre par shorts till Elias och Ă€ven tre par shorts till Edwin för 5 kronor styck. Plus lite annat fint till Elias, en sprillans ny tröja frĂ„n Pomp de lux för 10 kronor och ett par tofflor för 20 kronor till exempel. Hur bra?! Jag Ă€lskar att handla secondhand och kan bli SÅ himla lycklig nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ hur billigt och bra det Ă€r. IstĂ€llet för att skicka efter "billiga" shorts frĂ„n typ HM (som varken gynnar mĂ€nniskan, plĂ„nboken eller miljön) sĂ„ gĂ„r det liksom att köpa klĂ€der som nĂ„gon annan inte lĂ€ngre behöver OCH samtidigt skĂ€nka pengar till vĂ€lgörenhet. Heja secondhand! 

Resten av dagen försvann verkligen i ett naffs. Jag hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan (nu Ă€r det helg!) och sedan kom Mattias hem lite tidigare frĂ„n jobbet. Vi var nĂ€mligen bortbjudna pĂ„ middag. Mot Bobygda! 

Barnens faster var dĂ€r och hade gjort en sĂ„n god lasagne med sallad och nybakt bröd. Mmm! Sedan toscakaka och glass till efterrĂ€tt. Vilken brakmiddag. Barnen lekte sedan ute i den ljumma kvĂ€llssolen och Mattias passade pĂ„ att fylla en slĂ€pvagn med ved som vi skulle fĂ„. Dags att börja samla ett lager inför vintern, det gick ju Ă„t en hel del ved under vargavintern som var... 

En mysig eftermiddag blev kvĂ€ll, och det var dags att Ă„ka hemĂ„t. VĂ€l hemma blev det dusch för allihopa, kvĂ€llsfika och lite fifa-spel innan det var lĂ€ggdags. Trötta kids som somnade fort. Jag ska ocksĂ„ krypa ner i sĂ€ngen nu och lyssna pĂ„ en pod. Dags att ladda för fredag och helg! 🎉

varma vindar... đŸŒŸ

Veckan springer ivĂ€g och det Ă€r snart dags att göra helg igen. Det Ă€r inte konstigt att barnen blir sĂ„ stora nĂ€r tiden rusar i den hĂ€r farten... 

Hur som helst har vi haft en bra start pĂ„ veckan, med rĂ€tt mycket inplanerat. Även om allt inte gĂ„r som man tĂ€nkt jĂ€mt. I mĂ„ndags trodde vi till exempel att vi hade en tid hos lĂ€karen kl 11:00 för att kolla upp Elsas utslag. Jag fixade barnvakt till Edwin under tiden och Ă„kte in i god tid. Helt i onödan... Tiden jag fĂ„tt bĂ„de muntligt och skriftligt hade istĂ€llet bokats till 08:40 sĂ„ vi var nĂ„gon timme sena. SĂ„ vi fick snĂ€llt Ă„ka hem igen med en ny tid tvĂ„ dagar senare. Nu slapp vi dock avgiften för missade besök eftersom det blivit fel nĂ€r tiden bokades, men lite trĂ„kigt Ă€ndĂ„.

Resten av den mĂ„ndagen blev lugn och skön. Gammelmormor som varit barnvakt hĂ€r hemma stannade med oss hela dagen och vi varvade utelek med mys pĂ„ altanen. En stund i solstolen hanns ocksĂ„ med medan Elsa sov och Edwin Ă€ventyrade med gammelmormor. PĂ„ tidiga eftermiddagen hĂ€mtades Elias pĂ„ skolan, sedan följde de vanliga middagsbestyren och sysslorna... Men vi avslutade kvĂ€llen pĂ„ ÅkernĂ€sparken för att titta pĂ„ fotboll, hela familjen. Verkligen en varm och hĂ€rlig kvĂ€ll med mĂ„nga nĂ€ra och kĂ€ra runt omkring oss!  

PĂ„ tisdagen gjorde vi morgon tidigt (ja alla utom lilla prinsessan pĂ„ Ă€rten förstĂ„s) för att ge oss ivĂ€g pĂ„ jobb, skola och som i mitt fall möte. Eller möte och möte, det var en sista apt-trĂ€ff med mina gamla kollegor. Gammelmormor kom hit igen för att passa barnen den timmen jag skulle vara borta. Ett trevligt möte med smörgĂ„stĂ„rta och lite catch-up. Dessutom blev nĂ„gra av oss (som fĂ„tt nya jobb) avtackade med superfina blomgrupper! 🌾

PĂ„ tisdagseftermiddagen hade vi fullt upp med matlagning, tvĂ€ttmarathon och sedan fotbollstrĂ€ning för Elias. En taggad kille! Mattias och Edwin följde med honom dit, medan jag och Elsa var hemma. Hon fick bada och sedan gosade vi i sĂ€ngen tills alla grabbar kom hem. DĂ„ passade jag pĂ„ att smita ut pĂ„ en skön kvĂ€llspromenad med bungystavarna och min favoritpodd. Fint avslut pĂ„ kvĂ€llen! 

Onsdag vaknade vi upp till idag. En tidig morgon och dags för lĂ€karbesök igen. Den hĂ€r gĂ„ngen hade vi fĂ„tt rĂ€tt tid, men vi blev Ă€ndĂ„ inte mycket klokare kring Elsas utslag pĂ„ kroppen. Vi fick en remiss till barnmottagningen, sĂ„ hoppas att det ger bĂ€ttre resultat. Och snarast! 

NĂ€r vi kom hem fick vi kaffesĂ€llskap av Carro. Lite skönt altanhĂ€ng. Även om det blĂ„ste rĂ€tt kyliga vindar idag... Efter lunchen fick jag en lugn stund helt ensam i soffan. Elsa sov lĂ€nge och Edwin var uppe pĂ„ sitt rum. Kunde faktiskt slĂ€nga omkull mig en stund och vila ögonen. Min kĂ€ra mamma hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan idag, sĂ„ jag slapp vĂ€cka Elsa och slĂ€pa med henne. 

Eftermiddagen har bara sprungit ivĂ€g. Jag har dammsugit, dammat, stĂ€dat toaletten och donat med lite av varje medan bröderna höll sams och lekte. Ett behövligt stĂ€dryck! Sedan var det Edwins tur att Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. Hela familjen följde med och jag passade pĂ„ att ta ett joggingvarv i slingan. SĂ„ hĂ€rligt att fĂ„ andas skogsluft och utmana kroppen lite. Resten av tiden myste vi pĂ„ en filt och spelade lite fotboll pĂ„ sidan av planen tills Edwin hade trĂ€nat klart. Sedan hem och kvĂ€llsfika, duscha och natta barnen! 

Nu har vi vuxna hĂ€ngt i soffan hela kvĂ€llen men ska snart hoppa i sĂ€ng. Imorgon vĂ€ntar en torsdag pĂ„ hemmaplan, Ă„tminstone pĂ„ förmiddagen. Sedan smygstartar vi helgen med en middag hos barnens farmor och farfar. Fast farmorn Ă€r ju i Spanien för tillfĂ€llet, men barnens faster frĂ„n Dalarna Ă€r hemma med farfarn hela veckan sĂ„ det ska bli kul att trĂ€ffa henne! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



en hĂ€rlig helg... 🍃

Dagarna gĂ„r och vi njuter för fullt av det fantastiska vĂ€dret. SommarvĂ€rmen fortsĂ€tter att överraska oss! Det mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ vara nĂ„gon slags belöning för den LÅNGA vargavintern vi fick kĂ€mpa oss igenom... Och det sjuka Ă€r ju att den pĂ„gick till typ nyss?

Helgen inleddes med kompishĂ€ng redan pĂ„ torsdagen. Elwira och Carro var hĂ€r hela förmiddagen. Sedan hade jag helgfeeling och stĂ€dade och gjorde fint. StĂ€dade till och med kylskĂ„pet, det var inte igĂ„r direkt... VĂ€ldigt skönt att fĂ„ köra igenom huset och fĂ„ njuta av ett rent hem en liten stund iallafall. Det hĂ€r med sommar + stĂ€dat hem Ă€r ju faktiskt inte enkelt alls. Det gĂ€ller att dra ner pĂ„ kraven och  bara lĂ„ta det vara. 

PÄ fredagen fortsatte jag pÄ stÀdtemat lite. TvÀttade sÀngklÀder, vÀdrade tÀcken och kuddar, vek en massa tvÀtt och donade med lite allt möjligt. Ja vi höll oss inne hela förmiddagen faktiskt. Elektrolux skulle nÀmligen komma och fixa vÄr kylskÄpsdörr (dÀrav kylskÄpsstÀdningen för att inte skÀmmas). Men nÀr det var fixat sÄ gick vi ut och njöt av sommarvÀdret. Lunch pÄ altanen och lek i grÀset. NÀr Elsa sov kunde jag puste ut en stund i solstolen medan Edwin vilade i soffan.

PĂ„ eftermiddagen kom Mattias hem och dĂ„ startade vi grillen direkt. Grillad kyckling med goda tillbehör, mums. Efter att ha legat i paltkoma ett tag tog jag mig i kragen och hoppade i trĂ€ningsklĂ€derna. Ett pass pĂ„ löpbandet hemma hos mamma och pappa. Svettigt men hĂ€rligt. Det Ă€r ju faktiskt sĂ„ att man aldrig Ă„ngrar ett trĂ€ningspass. Sedan var det hĂ€rligt att komma hem till familjen, duscha och joina fredagsmyset i soffan. Choklad, chips och en film. Inte mycket som klĂ„r det...

Lördagen inleddes med sovmorgon deluxe. NĂ€stan sĂ„ att vi fick stressa till Edwins fotbollstrĂ€ning, och dĂ„ börjar den 10:30 - haha. Nej men vi hann i princip bara Ă€ta frukost, klĂ€ pĂ„ oss, bĂ€dda sĂ€ngarna och sedan ge oss ivĂ€g. En hĂ€rlig stund med lek och fotboll för lilleman, och jag satt i solen och bara njöt. Vilken vĂ€rme! 

Det var sĂ„ varmt sĂ„ jag och Edwin bestĂ€mde oss för att Ă„ka till Rusta och köpa en pool innan vi Ă„kte hem. Vi har ju en stor pool som vi köpte förra Ă„ret, men jag tror inte vi orkar ta fram den i Ă„r. Det tog sĂ„n tid att fylla den, och det kĂ€nns som att det duger med en liten nu nĂ€r Elsa sĂ€kerligen ocksĂ„ vill plaska lite. 

NĂ€r vi kom hem gjorde jag iordning en stor skĂ„l med sallad av vad som fanns hemma. Pasta, kryddiga korvar, vanlig korv, champinjoner, majs, morötter, gurka, grönkĂ„l (mitt nya Ă€lsk) och lite mer. Den festade vi pĂ„ till bĂ„de lunch och middag. SĂ„ smidigt och sĂ„ gott dessa varma dagar... Vi fyllde Ă€ven den nya poolen sĂ„ Edwin fick svalka sig lite. Elsa sov en lĂ„ng stund sĂ„ jag kunde sitta i solstolen och titta pĂ„ honom. Mysigt! 

Under eftermiddagen kom Niklas hit för att titta pĂ„ hockey. DĂ„ passade jag pĂ„ att smita ut pĂ„ en bungy-promenad i eftermiddagssolen. SĂ„ hĂ€rligt att bara gĂ„ och gĂ„ med en bra podd i öronen. Sedan blev det dusch, kvĂ€llsmys med barnen och soffhĂ€ng resten av kvĂ€llen! 

Imorse gjorde vi morgon runt 08-tiden. Till och med Elsa ville kliva upp dĂ„, lilla tonĂ„ringen som gĂ€rna sover lĂ€ngre Ă€n sĂ„. Direkt efter frukosten gick vi ut och lekte pĂ„ en filt i skuggan. Det gillar hon! Edwin tycker ocksĂ„ det Ă€r mysigt för den delen, han leker att det Ă€r vĂ„ran husbĂ„t. Fantasin hos en 4,5-Ă„ring Ă€r verkligen fascinerande!  

Sedan har dagen bara rullat pĂ„... Elsa drog till med en lĂ„ngsovning mitt pĂ„ dagen, sĂ„ jag hann njuta lite i solstolen. Vi har lunchat ute pĂ„ altanen, haft besök av vĂ„ra vĂ€nner frĂ„n söderhamn, druckit kaffe och bara haft det ledigt och gött. Edwin fick dessutom följa med granntjejen hem till dom och bada i deras nya stora pool. Den lyckan att fĂ„ följa med henne hem sjĂ€lv, wow alltsĂ„, det Ă€r coolt. Familjen blev Ă€ven komplett efter att vi Ă€tit middag, dĂ„ Elias kom hit. Elsa blir som vanligt jĂ€tteglad nĂ€r bĂ€sta storestorebrorsan kommer hem! 

KvĂ€llen har vi spenderat hos mina förĂ€ldrar. Jag körde ett pass pĂ„ löpbandet, Elsa myste med mormor och morfar och grabbarna lekte i lekparken. Edwin dök Ă€ven ner i ett hav av brĂ€nnĂ€sslor... Förutom den lilla detaljen hade vi en mysig och hĂ€rlig kvĂ€ll ute. NĂ€r vi kom hem blev det direkt kvĂ€llsfika, dusch och sedan hopp i sĂ€ng för tre trötta barn. Vi vuxna kollar nu pĂ„ hockey-vm och hoppas sĂ„klart att sverige tar guld. Men sedan blir det sĂ€ngen Ă€ven för oss. 

Imorgon vĂ€ntas Ă€nnu mer vĂ€rme och Ă€ven ett lĂ€karbesök för Elsa. Hoppas vi fĂ„r lite klarhet kring hennes utslag och torrhet... Edwin ska fĂ„ leka med gammelmormor under tiden, sĂ„ han lĂ€ngtar redan! 

(null)
(null)
(null)
(null)


sommardagar i maj... 🩋

Hela helgen, mĂ„ndagen, tisdagen, onsdagen... StrĂ„lande sol och vĂ€rme. Det kan vĂ€l inte vara sĂ„ att vi redan avverkat sommaren 2018 va? Fast med tanke pĂ„ att vi bor i Sverige och att Ă„rstiderna verkligen Ă€r lite fucked up, sĂ„ blir man ju lire orolig. Men nej, jag Ă€r positiv och tror pĂ„ en pangbra sommar! 

Veckan inleddes med en superbra och lugn mĂ„ndag. Det brukar bli sĂ„ nĂ€r gammelmormor kommer pĂ„ besök. DĂ„ försvinner alltid hon och Edwin bort pĂ„ Ă€ventyr hur lĂ€nge som helst. Och otroligt nog tajmar Elsa in lĂ„ngsovningar VARJE gĂ„ng gammelmormor Ă€r hĂ€r. Det Ă€r som att hon kĂ€nner pĂ„ sig att mamman vill ha lite lugn och ro. SĂ„ mĂ„ste det vĂ€l vara, ellehur? 

Ja det blev en del timmar i solstolen den mĂ„ndagen. Edwin och gammelmormor tog med sig lite picknick och försvann ut pĂ„ udden pĂ„ andra sidan vĂ€gen. Elsa lekte först i skuggan pĂ„ en filt, sedan sov hon som sagt lĂ€nge. NĂ€stan upp mot 2 timmar! WOW. TĂ€nk er mitt mys dĂ„... En solstol, en bikini, en spĂ€nnande mordpodd och en god drink. Eller vatten och snus, det duger lika gott Ă„t mig. SĂ„n Ă€r jag!

Det blev inte mycket nytta gjord den dagen. En tvÀtt som fick hÀnga ute, middag till barnen (fastedag för oss vuxna) och sedan en riktigt lÄng och hÀrlig promenad för mig. Fast jag ska nog inte lyssna pÄ en mordpodd som handlar om ett mord som skett i en skog, nÀr jag precis gÄr ensam pÄ en skogsvÀg... Det har jag lÀrt mig nu.

Tisdagen bjöd pĂ„ lika kanonhĂ€rligt vĂ€der. Jag och barnen myste utomhus hela förmiddagen. En filt i skuggan, massa leksaker, glass och musik som Edwin fick vĂ€lja. Men jag fick stoppa honom vissa gĂ„nger... Han har nĂ€mligen blivit introducerad i Björn Rosenströms arkiv (pappans bedrift) och de flesta lĂ„tarna Ă€r ju inte skrivna för en 4,5-Ă„ring precis...

Efter lunchen sov Elsa en bra stund och Edwin ville ha lite nintendo-tid i soffan. Ooookej, dĂ„ fĂ„r mamma sola en stund va? Graderna var uppe och snuddade vid 26-27 vilket ju verkligen Ă€r sommarvĂ€rme. KĂ€nde ett tag att jag kanske skulle leta fram poolen och se om den Ă€r hel. Eller kanske trycka ner mig i Elsas badbalja. Men vid nĂ€rmare eftertanke sĂ„, nĂ€. Jag lĂ„g dĂ€r och svettades tills Elsa vaknade och det var dags att förbereda middag. 

Det blev en hĂ€rlg grillbuffĂ© nĂ€r Mattias kom hem. Niklas kom ocksĂ„ och kĂ€kade med oss! Tror vi grillat fler gĂ„nger under april och maj Ă€n vad vi gjorde under hela förra sommarn. Men har man byggt ett utekök sĂ„ ska det jĂ€vlar anamma grillas - sĂ€ger jag och tvingar ut Mattias var och varannan dag! 

TisdagskvĂ€llen spenderades pĂ„ fotbollsplanen dĂ€r det var full aktivitet. Edwins lag hade trĂ€ning, plus tvĂ„ andra lag. HĂ€rlig sommarfeeling och goda barndomsminnen frĂ„n nĂ€r jag sjĂ€lv spenderade mina kvĂ€llar dĂ€r. Ibland kan jag sakna fotbollen enormt mycket. TĂ€nk om man gjort lite andra val dĂ€r kring 15 Ă„rsĂ„ldern... DĂ„ nĂ€r killar med mopeder blev intressanta typ. PĂ„ ena sidan fanns en plats i HĂ€lsingelaget och pĂ„ andra sidan fanns "livet kĂ€rlek". Hehehe. Gjorde ett försök till comeback i gymnasiet nĂ„gon gĂ„ng, men dĂ„ skadade jag knĂ€et pĂ„ en gĂ„ng och gav sedan upp. 

Idag har vi haft en onsdag pĂ„ bortaplan. Ett bvc-besök stod pĂ„ schemat allra först. DĂ€r sĂ„g allt fint ut och "lillan" vĂ€ger nu 9,4 stadiga kilon. Men sĂ„ Ă€r det ju dethĂ€r med torrheten och utslagen som kommer och gĂ„r... Det ska sĂ„klart kollas upp och vi fick en lĂ€kartid pĂ„ mĂ„ndag. 

Under tiden jag och Elsa var i stan fick Edwin busa hemma hos gammelfarmor/farfar. Lycka för dom alla! SĂ„ jag och Elsa passade pĂ„ att strosa runt pĂ„ stan en stund innan vi Ă„kte hem. Kollade runt i lite affĂ€rer (utan shopping!) samt handlade lite mat till Elsa pĂ„ hemköp. Har lite svĂ„rt att acceptera att det blivit dags att köpa vĂ€lling och mat frĂ„n 8 mĂ„nader nu. Herregud. Det gĂ„r för fort. 

Runt lunchtid Ă„kte jag och Elsa ocksĂ„ till min farmor och farfar. Vi blev bjudna pĂ„ mat, fika och massa utemys i skuggan. Elsa satt nöjd och bara kollade runt medan jag och Edwin mĂ„lade i mĂ„larbok. Mysigt att fĂ„ lite tid med min stora kille. Han Ă€r ju oftast som en virvelvind, men nu Ă€r han mĂ€rkbart pĂ„verkad av pollen. Han har det sĂ„Ă„ jobbigt stackarn. Trött, loj, svĂ€lld kring ögonen, snorig och lite rödprickig i ansiktet. Han sĂ€ger sjĂ€lv att han blir trött och det mĂ€rks pĂ„ humöret med... SÅ kĂ€nslig och blir lĂ€tt ledsen. Kombinationen sommarvĂ€rme + pollen tar pĂ„ krafterna, helt klart. Hoppas det lĂ€gger sig snart sĂ„ vi fĂ„r tillbaka vĂ„ran spralliga Edwin! 

Klockan hann bli efter 16 nĂ€r vi kom hem till vĂ„rt lilla hus igen. DĂ„ hade pappsen bestĂ€llt pizza (onsdagslyx) som vi avnjöt ute pĂ„ altanen. Sedan fick jag tummen ur och bytte bilstol till Elsa. Hon trivs inte i babyskyddet och jag orkar fasen inge slĂ€pa runt pĂ„ det en dag till... Hon vĂ€ger ju som sagt 9,4 kilo och babyskyddet vĂ€ger ju en del det med. SĂ„ nu har hon fĂ„tt ta över Edwins gamla Maxi cosi stol, som vi var jĂ€ttenöjda med till honom. DĂ€r satt han tills han blev 4 Ă„r ungefĂ€r. Den har tre olika rygglĂ€gen vilket Ă€r perfekt vid lite lĂ€ngre bilturer! 

Till kvĂ€llen ville vi sĂ„klart lĂ„ta Elsa provĂ„ka. SĂ„ vi Ă„kte pĂ„ en lite "björnsafari" för att locka med Edwin. En björnsafari som började pĂ„ sopsorteringen och slutade pĂ„ Jula, haha. Men dĂ€remellan hittade vi lite skogsvĂ€gar. Elsa satt vĂ€ldigt bra och var sĂ„ nöjd nĂ€r hon faktiskt kunde se ut genom fönstret OCH se Edwin som satt bredvid. Men vi blev tvungna att svĂ€nga in pĂ„ Jula som sagt och köpa solskydd till fönstret. Bad Mattias springa in och leta ett "svart stilrent" och ut kommer han med Elsa, Anna, Kristoffer m.fl. Hela Frost-gĂ€ngen i rosa och blĂ„tt. NĂ„ja, han köpte ju en fin solhatt till sin dotter hĂ€rom dagen. Man kan ju inte begĂ€ra allt för mycket. 

Innan dagen tog slut hann jag springa lite pĂ„ löpbandet hemma hos mamma och pappa. Var hĂ€rligt svettig och slutkörd efterĂ„t. Skönt att Ă„ka hem och duscha, sedan sjunka ner i soffan... 

Imorgon vĂ€ntas lite kompishĂ€ng, sedan mĂ„ste jag nog ta tag i hemmet. Det har liksom fĂ„tt vila dessa fina dagar... Men det Ă€r lite mitt motto. StĂ€da kan man göra nĂ€r det regnar. Skulle nĂ€stan vara lite skönt med lite skitvĂ€der nĂ„gon dag sĂ„ man fĂ„r komma ikapp hĂ€r hemma och ladda om. Vi fĂ„r vĂ€l se hur den som bestĂ€mmer tĂ€nker! 

(null)

(null)


en sommarsöndag... 🐝

Den hÀr söndagen har verkligen varit bra, typ "king" som Edwin skulle ha sagt. Det hÀr med sol + ledighet + husliv Àr ett vinnande koncept, oftast.

HĂ€r hemma startade vi dagen lugnt. Liten sovmorgon, kaffe, frukost och sedan pĂ„klĂ€dning. Ja, de fĂ„ plagg som behövdes idag... SommarvĂ€rme! Till och med Elsa fick premiĂ€ra t-shirtbody. Hon gillar verkligen utelivet hon med, speciellt nĂ€r hon fĂ„r tag i en nĂ€ve grĂ€s och hinner trycka in i munnen innan nĂ„gon ser. DĂ„ Ă€r livet pĂ„ topp. 

SĂ„, vad har den braiga dag gett oss dĂ„? Vi har spelar fotboll, kubb, chillat pĂ„ en filt i skugga, legat i solstolen (mammans favvogöra) och Ă€tit korv med bröd till lunch. Johanna och Ida kom hit och hade köpt med sig goa körvar, lyxigt vĂ€rre. Och Ă€nnu lyxigare var att Johanna köpt en SÅ fin blombukett till mig. Bara Ă€ndĂ„ sĂ„dĂ€r. Tack! 

Peter och mamma kom Ă€ven hit pĂ„ lite kaffe ungefĂ€r samtidigt, sĂ„ det var fullt hus ett tag! Men efter att Elias följt med hem till sin mamma sĂ„ blev det lugna gatan hĂ€r hemma. Mattias följde med Peter till Sundsvall en svĂ€ng, mamma tog en vagnpromenad med Elsa och Edwin vilade i soffan. Han kĂ€mpar med envis pollenallergi just nu sĂ„ ögonen Ă€r alldeles svĂ€llda och rinniga. Stackarn... SĂ„ medan Edwin vilade passade jag pĂ„ att lyssna pĂ„ en av mina favoritpoddar i solstolen. Mordpodden. Verkligen en skön stund.

Resten av dagen dĂ„? Mattias kom hem med lite överraskningar (pĂ„ order frĂ„n mig, hehe). En gullig solhatt till Elsa. Otroligt att jag lĂ€t honom vĂ€lja fritt va? Ja, bland vita solhattar. Men det gjorde han bra. Hon fick Ă€ven en gosig kanin som hon blev förtjust i sist vi var pĂ„ Ikea. Och jag fick minsann en stilig orkidĂ©, frid och fröjd i hemmet.

Edwin Ă„t en tidig middag, sedan följde han med Tompa pĂ„ fotboll i nĂ€sviken. Lycklig och taggad kille! Fotboll, lek och glass. Efter att vi vuxna Ă€ven Ă€tit middag blev vi sugna pĂ„ att leka frisörsalong. Mattias behövde verkligen klippas och Ă€ntligen litar han pĂ„ mig till 100%. Eller typ 80% kanske. Men det senaste Ă„ret har han skippat dyra frisörbesök och lĂ„ter mig gĂ„ loss med klippmaskinen. Det var pĂ„ tiden. Har inte jag varit hos en frisör pĂ„ snart 4 Ă„r ska vĂ€l inte han behöva det heller?! 😂

KvĂ€llen har jag spenderat i nĂ€sviken. En hĂ€rlig men svettig promenad med Carro. Det behövdes! Bara gĂ„ och gĂ„ och prata och skratta. Sedan hann jag busa lite med Elwira med innan jag Ă„kte hemĂ„t till mina ungar. 

Möttes av hela familjen ute pĂ„ studsmattan. DĂ„ kĂ€nner man lyckopirret i kroppen. Huset i kvĂ€llssol. TrĂ€dgĂ„rden i kvĂ€llssol. Familjen i kvĂ€llssol. Och tvĂ€tten i kvĂ€llssol. Det sistnĂ€mnda Ă€r en av mina favvosysslor om somrarna. Älskar att hĂ€nga tvĂ€tt ute, till och med att ta in den pĂ„ kvĂ€llen. Ja det Ă€r inte mycket som krĂ€vs för att göra mig glad ibland. 

Just nu Ă€r det soffhĂ€ng som gĂ€ller. Har duschat, kvĂ€llsfikat och nattat barn. SĂ„ nu Ă€r det dags att ladda för en ny vecka. En vecka som verkar inledas med Ă€nnu mer sommarvĂ€rme! ☀

(null)

konstig kĂ€nsla... 💔

Helgen Ă€r hĂ€r och solen skiner. Det kĂ€nns som att vĂ„ren bara exploderade nĂ€r snön vĂ€l försvann, vilket sĂ„klart resulterat i bĂ„de rinnande nĂ€sor och ögon hĂ€r hemma...

Torsdagen, kristihimmelsfĂ€rd, blev en trevlig dag. Elsa och pappsen tog sovmorgon, sjĂ€lv var jag uppe först av alla och avnjöt morgonkaffet pĂ„ trappan. I strĂ„lande sol och till ljudet av fĂ„gelsĂ„ng, hur hĂ€rligt?! Sedan kom bröderna bus ner och ville ha frukost. Elsa den lilla minitonĂ„ringen sov till 09:40 ungefĂ€r, snacka om morgontrött tjej... 

Vid 11-tiden tog jag med mig alla barnen och Ă„kte pĂ„ fotboll i stan. Forsa mot Delsbo. Mattias stannade hemma för att snickra fĂ€rdigt det sista pĂ„ uteköket. Turligt nog hade jag bĂ„de mormor, moster och kusin pĂ„ plats pĂ„ fotbollen sĂ„ jag fick lite hjĂ€lp med att hĂ„lla koll pĂ„ virvelvindarna. Elsa var vĂ€l inte sĂ„dĂ€r jĂ€tteförtjust i sin fotbollspremiĂ€r, hon skrek sig till sömns... Grabbarna satt pĂ„ lĂ€ktaren och hjĂ€lpte till lite i kiosken dĂ€r min mormor och moster stod. Efter matchen svĂ€ngde vi in pĂ„ Lekia och köpte fotbollskort. Elias och Edwin fick nĂ€mligen en slant av sin farmor och farfar tidigare i veckan, och vad Ă€r bĂ€ttre Ă€n fotbollskort? 

Resten av torsagen blev ljuvlig... Vi var bjudna pĂ„ grillmiddag hos vĂ„ra vĂ€nner i Söderhamn. AlltsĂ„, vilken kvĂ€ll. Barn som lekte, vĂ€rmande kvĂ€llssol, god mat och dessutom rosĂ©vin till mammorna! Underbar kvĂ€ll. 

Freagen inleddes med sovmorgon för tjejerna i familjen. Mattias jobbade, sĂ„ det var först nĂ€r bröderna bus skrek efter frukost vi vaknade. Sedan gick förmiddagen ut pĂ„ att tvĂ€tta och dona lite, grabbarna var ute och lekte. Vips var det lunchdags och sen kom pappsen hem lite tidigare frĂ„n jobbet. VĂ€dret var mestadels soligt men det kom en liten Ă„skskur och sĂ„g vĂ€ldigt mörkt ut, men till slut sprack det upp helt. Givet med grillmiddag! Ja jĂ€klar vad Mattias ska fĂ„ grilla i sommar med den dĂ€r dyra grillen och det dĂ€r uteköket som Ă€r SÅ anvĂ€ndbart. Nej men skĂ€mt Ă„ sido, det blev jĂ€ttefint. Och jag lĂ€ngtar efter att fĂ„ göra iordning med lite blommor och fĂ€rska kryddor dĂ€r! đŸŒ±

Resten av fredagen blev lugn. HĂ€mtade ett paket pĂ„ ica med lite sommarklĂ€der till mig sjĂ€lv faktiskt. SvĂ€ngde ocksĂ„ in pĂ„ röda korset dĂ€r jag fyndade lite i klĂ€dvĂ€g till storebror Östlund som bara vĂ€xer och vĂ€xer, han blev helnöjd. Mer dĂ„? Jo jag klippte Elsas lugg + "polisongerna", det lĂ„nga hĂ„ret vid öronen var bara ivĂ€gen och klibbade fast pĂ„ hennes kinder som vi smörjer dagligen. Fina tjejen!  Jag tog Ă€ven en bungy-promenad med en bra podcast i öronen, sedan blev det fredagsmys med barnen. Chips och film! Perfekt avslut pĂ„ dagen. 

Idag vaknade jag upp strax innan 8-tiden med en konstig kĂ€nsla i kroppen. Det vankades nĂ€mligen skallgĂ„ng med Missing people. NĂ„got jag aldrig varit med pĂ„ tidigare, sĂ„ att dessutom söka efter en anhörig var ju extra tufft. Min farbror försvann pĂ„ nyĂ„rsafton och har inte hittats Ă€nnu. Jag lider sĂ„ fruktansvĂ€rt mycket med min farmor och farfar. Min kusin. Min pappa. Ja, det Ă€r jobbigt att inte veta. Även om vi pga olika omstĂ€ndigheter utgĂ„r frĂ„n att han ej Ă€r vid liv, sĂ„ önskar vi bara att han hittas. SĂ„ att vi alla fĂ„r ett avslut, ett vĂ€rdigt avslut... 💔

Jag Ă€r glad min kĂ€ra kusin (pĂ„ mammas sida) var med mig hela dagen. Det var varmt och svettigt att gĂ„ omkring i flera timmar, och dagens sökning gav inga resultat. Men det kĂ€ndes bra att vara med. Ingen krĂ€vde att jag skulle vara med, men jag ville göra det för mina nĂ€ra och kĂ€ra! 

Resten av dagen har jag varit sĂ„Ă„Ă„ trött. Kom hem till familjen och fick landa. Mattias har roddat allt med barn, fotbollstrĂ€ning, lunch, middag osv. SĂ„ skönt att fĂ„ komma hem och sĂ€tta sig till ett dukat bord med tacos. Sedan la jag mig ute pĂ„ en filt och kopplade bort vĂ€rlden med en podcast.... Barnen har donat med sitt, har blivit mycket utelek i det sköna vĂ€dret. 

PĂ„ kvĂ€llen gick vi in och dushade, fikade och varvade ner. Vattnade lite blommor, myste med Elsa och lĂ€ste sedan godnattsaga för grabbarna. Trötta kids ikvĂ€ll... â„

Vi vuxna har soffhĂ€ng nu med lite popcorn och hockey pĂ„ teven. Men jag kommer nog att lĂ€gga mig snart, den hĂ€r dagen har varit krĂ€vande bĂ„de psykiskt och fysiskt. Nya tag imorgon! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



anstĂ€llningsbevis... 📝

En onsdag som definitivt kĂ€nnts som fredag. Alla dessa röda dagar mitt i veckan stĂ€ller till det för mig som redan Ă€r rĂ€tt yr nĂ€r det gĂ€ller att hĂ„lla koll pĂ„ datum och dagar... 

Imorse vaknade jag totalt utvilad och blev glatt överraskad dĂ„ klockan endast (i mitt mĂ„tt mĂ€tt) var 07:50-ish. Jag lĂ„g helt ensam i sĂ€ngen. Elsa hade alltsĂ„ sovit nonstop i sin sĂ€ng frĂ„n 20:10 till 07:50 ungefĂ€r. SĂ„ nĂ€ra 12 timmar man kan komma typ! Vet att vi har extremt tur med Elsa och hennes sovvanor, förtillfĂ€llet iallafall - man Ă€r vĂ€l rutinerad och vet att det kan totalvĂ€nda pĂ„ ett dygn... Men tro mig, jag har upplevt "den andra sidan" med. Edwin sov aldrig som bebis. Det var vakna nĂ€tter, tidiga mornar, skrik, panik, trötthet dygnet runt och uppgivenhet deluxe. SĂ„ jag unnar nĂ€stan mig sjĂ€lv att ha det sĂ„hĂ€r lyxigt nu, sĂ„ lĂ€nge det varar. 

Morgonen gick sedan som en dans. Kaffe, barnen lekte, jag slĂ€ngde in en tvĂ€tt, donade i köket och stĂ€dade till och med badrummet. 

Sedan fick vi besök av gammelmormor. Vi gick ut allihopa i det fantastiska vĂ€dret. Elsa sov i vagnen, jag slappade i solstolen och Edwin spelade kula med sin favoritperson. Dom tvĂ„ alltsĂ„... SĂ„ fint att se sin mormor och sin son tillsammans, deras kĂ€rlek till varandra Ă€r unik. Efter ett tag tog dom en liten promenad till skogen, och lillan slog pĂ„ stort och sov lĂ€nge, sĂ„ jag fick verkligen en lugn förmiddag. 

Mitt pĂ„ dagen gjordes det lunch, fikades, hĂ€ngdes tvĂ€tt ute och sedan Ă„kte dammsugaren fram. Hade lovat mig sjĂ€lv att stĂ€da idag, och dĂ„ underlĂ€ttade det verkligen att mormor kom hit och lekte med barnen! 

PĂ„ tidiga eftermiddagem tog mormor en lĂ„ngpromenad med Elsa sĂ„ hon fick sova igen. Edwin var trött han med (och fortfarande snorig) sĂ„ han fick lite tv-spelstid i soffan. SjĂ€lv la jag mig till rĂ€tta i solstolen och lyssnade pĂ„ en pod. Livet pĂ„ en pinne! En hel timmes vila med stĂ€ngde ögon, sol i ansiktet och kloka röster i öronen. Blir det bĂ€ttre? 

Elias blev hĂ€mtad av min mamma pĂ„ skolan, sedan gick dom hem till henne. Och dĂ€r blev han kvar till tidiga kvĂ€llen. SOM han myser nĂ€r han fĂ„r vara ensam dĂ€r och dona med allt möjligt. SĂ„ vi andra fick Ă€ta middag utan honom. Men runt 18-tiden Ă„kte jag dit för att hĂ€mta honom. Hann dock ta en bungy-promenad innan vi rullade hemĂ„t. Roligt att se nĂ„got annat Ă€n sin vanliga promenadrunda. Återuppleva sina gamla hoods. I sprudlande grönska dessutom! Den hĂ€r Ă„rstiden Ă€r fantastiskt... 

Resten av kvĂ€llen har bara rullat pĂ„. Vi har hĂ€ngt i uterummet och barnen har sprungit ut och in som dom velat. TvĂ€tten tog jag in med. Det Ă€r ju sĂ„ effektivt att hĂ€nga tvĂ€tt ute! Det torkar snabbt och man Ă€r tvungen att ta in den pĂ„ kvĂ€llen. Och dĂ„ mĂ„ste man ju vika den direkt. Snacka om att jag har ordning och reda i tvĂ€ttstugan nu, inga plagg alla som hĂ€ngde dĂ€r! 

Annars dĂ„? Jo jag fick mitt anstĂ€llningsbevis idag. Nu Ă€r det liksom klappat och klart. SĂ„ frĂ„n och med 21/8 Ă€r jag habiliteringspersonal istĂ€llet för integrationspedagog. Dock samma arbetsgivare, samma förvaltning och samma lön. Bara ett helt nytt stĂ€lle med helt andra arbetsuppgifter. Sorgligt pĂ„ ett sĂ€tt, men samtidigt SÅ spĂ€nnande! 

Det firade vi med att Ă€ta lite chips och titta pĂ„ hockey hela kvĂ€llen. Niklas kom hit och gjorde oss sĂ€llskap. Men nu Ă€r det lĂ€ggdags long time ago. Imorgon Ă€r hela familjen ledig tillsammans, och vi tĂ€nkte fira kristihimmelsfĂ€rd genom att Ă„ka och kolla pĂ„ fotboll, sedan grilla! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)


en uppfrĂ€schning... đŸ’đŸ»â€â™€ïž

Den nya veckan har kickats igĂ„ng och vi har fĂ„tt njuta av tvĂ„ soliga dagar. Nu Ă€r ju jag en sĂ„n person som gillar regn och rusk med (ibland) men nĂ€r solen strĂ„lar hĂ€nder det verkligen nĂ„got med humöret. Man blir pĂ„ gladhumör helt enkelt. 

MĂ„ndagen spenderades utomhus, nĂ€stan hela förmiddagen. Elsa satt nöjd pĂ„ en filt i skuggan och fick ibland sĂ€llskap av Edwin. Men han har ju en hel del spring i benen ocksĂ„... SĂ„ medan lillasyster sov i vagnen passade vi pĂ„ att hoppa jĂ€rnet pĂ„ studsmattan. Edwin var först rĂ€dd att studsmattan skulle gĂ„ sönder nĂ€r jag hoppade (wtf) men sen slappnade han av och vi hade superkul. 

Efter lunchen Ă„kte vi och hĂ€mtade hem storebror frĂ„n skolan. Hem och fika mellis pĂ„ altanen! En glass fick dom med, dom svettiga busungarna. Sedan blev det lite mer studsmatta för bröderna medan Elsa sov igen och jag lagade mat. Fastedag för oss vuxna, men vi hade "sparat kalorier" och kunde i princip Ă€ta samma middag som barnen, förutom potatis.

KvĂ€llen spenderades i Bobygda hos barnens farmor och farfar. Farfarn fyllde ju minsann Ă„r! Det blev presenter och tĂ„rta, precis som sig bör. Men jag var strong och stod emot frestelserna, heja! NĂ€r vi kom hem var klockan strax efter 19-tiden sĂ„ jag hann smita ut pĂ„ en skön kvĂ€llspromenad innan barnen skulle sova. Bungy-stavar, kvĂ€llssol och en bra podcast i hörlurarna, mer behövs inte... đŸ‘ŒđŸŒ

Idag fick jag en lugn och lyxig sovmorgon. BĂ„de Edwin och Elsa sov till 09:50! Att lillasyster gör det Ă€r inget mĂ€rkvĂ€rdigt, det har hon gjort förr. Men Edwin vaknar alltid kring 07-tiden. Nu kom han ner till vĂ„ran sĂ€ng kl 06:00 och somnade om bredvid Elsa och mig. Hur mysigt?! SjĂ€lv fick jag nĂ€stan trĂ„kigt dĂ€r pĂ„ morgonkvisten... Drack kaffe och gick sedan bara och vĂ€ntade pĂ„ att dom skulle vakna. TyvĂ€rr sov Edwin sĂ„ pass lĂ€nge att det blev en liten olycka i sĂ€ngen, men dĂ„ fick jag Ă€ntligen en orsak till att tvĂ€tta madrasskyddet. HĂ€ngde sedan sĂ€ngklĂ€derna pĂ„ tork ute, rent och frĂ€scht! 

Carro kom och gjorde oss sĂ€llskap pĂ„ förmiddagen. Vi kokade kaffe och satte oss ute i solen. Elsa lekte pĂ„ en filt och utforskade grĂ€set. Det visade sig att Edwin vaknade upp med en förkylning (dĂ€rav sovmorgonen kanske) sĂ„ hann höll sig mest inne och slappade i soffan med sitt tv-spel. 

Innan lunch kom Ă€ven svĂ€rmor och svĂ€rfar förbi pĂ„ en kaffe. Sedan fick vi brĂ„ttomt att Ă€ta och göra oss redo för att hĂ€mta Elias pĂ„ skolan. PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€nge vi in pĂ„ röda korset, sedan hem och Ă€ta mellis! 

Eftermiddagen har bara rullat pĂ„. Mamma kom och passade barnen medan jag Ă„kte till stan pĂ„ ett möte. Ett möte som visade sig vara avbokat... SĂ„ det blev en svĂ€ng pĂ„ Rusta istĂ€llet. Hittade fina trĂ€ningstights som verkligen behövdes! Till middag Ă„t vi fisk och potatis, sedan har Elias och Edwin lekt ute till lĂ€ggdags typ. Underbart! Min mamma kom med "tennisrackets" sĂ„ det har bĂ„de spelats och hoppats studsmatta. Fotboll med sĂ„klart. Edwin fick dock hoppa över sin fotbollstrĂ€ning idag pga förkylningen. Men han har orkat busa pĂ„ hĂ€r hemma sĂ„ det Ă€r ju bra! 

NĂ€r barnen somnat för natten körde jag igĂ„ng med ett litet "hemmaspa". En behövlig uppfrĂ€schning. Vaxade benen, fĂ€rgade ögonbrynen, klippte topparna och fĂ€rgade utvĂ€xten i hĂ„ret. Uuuuuunderbart. Nu Ă€r det bara sommarfina fötter som saknas, men jag mĂ„ste införskaffa mig en ny fotfil först. 

Nu Ă€r det dags att hoppa i sĂ€ng. Imorgon vĂ€ntar en stĂ€d och tvĂ€ttdag. Kanske lite sol ocksĂ„ om vi har tur. Sedan gör vi helg mitt i veckan, inte helt fy skam! 

(null)

(null)

(null)


sommarvĂ€rme... đŸ€—

Dagarna gĂ„r, precis som vanligt. Och vilka dagar sen... Äntligen har vĂ€rmen hittat hit. Till och med sĂ„ att man kan ana gröna smĂ„ knoppar pĂ„ björkarna! 

Slutet pĂ„ förra veckan blev ett vĂ€lkommet avslut. Vi vuxna har varit förkylda och extremt trötta, sĂ„ det kĂ€ndes skönt att fĂ„ lĂ€gga den veckan bakom oss. Det var vĂ€l egentligen först pĂ„ fredagen som vi började kĂ€nna oss hyffsat pigga.

Ja fredagen blev faktiskt vĂ€ldigt fin Ă€ndĂ„. Vi hĂ€lsade pĂ„ mina förĂ€ldrar mitt pĂ„ dagen. Jag, Elsa och mamma tog en hĂ€rlig promemad. Edwin busade med pappa och morfar medans, sedan fick jag skjutsa honom till gammelmormor i stan. Han skulle minsann övernatta hos henne! För pĂ„ Lördagen skulle dom kolla pĂ„ ank-race vid möljen och bara mysa omkring. En taggad kille! 

Vi andra fick en vĂ€ldans lugn och ovanlig fredagskvĂ€ll utan vĂ„ran virvelvind hĂ€r hemma. Elsa tajmade in en tupplur precis nĂ€r vi vuxna skulle Ă€ta middag. Schnitzlar med stekt grönkĂ„l och lite annan sallad. Himla gott! 

Efter maten fick jag ett ryck och satte igĂ„ng med en massa saker samtidigt. Kokade lingonsylt (dock innan maten) och gjorde sedan eget bodybutter (eko sheasmör och eko kokosolja) och ingefĂ€rsshot. HĂ€rligt ryck! Sedan hĂ€ngde vi bara i soffan och hade det mysigt med lite godis och serier. Jag rĂ„kade somna i soffan och fick pĂ„ sĂ„ vis sova en hel natt utan att vĂ€ckas av Elsa. Skönt pĂ„ ett sĂ€tt, Ă€ven om en natt i soffan inte Ă€r det bĂ€sta för ryggen kanske... 

Lördagen bjöd pĂ„ sommarvĂ€rme verkligen. SÅ fantastiskt hĂ€rligt. Elsa fick "premiĂ€rhoppa" pĂ„ studsmattan och sedan leka pĂ„ en filt i skuggan. SĂ„ spĂ€nnande att se vĂ€rlden i sommarformat. Mattias byggde pĂ„ uteköket (blir sĂ„ fint sĂ„) och jag njöt i solstolen - och premiĂ€rhĂ€ngde tvĂ€tten utomhus, ÀÀÀÀÀlskar det. Grannarna kom förbi pĂ„ en kaffe med, sĂ„ vi hade verkligen en fin förmiddag.

Efter lunchen stannade Mattias och Elsa inne en stund. En stund som tillslut blev tvĂ„ timmar dĂ„ dom somnade, hihi. Den ensamtiden spenderade jag i det heta solen, var till och med tvungen att slĂ€nga av mig alla klĂ€der. Inte precis alla, lovar. Men gud sĂ„ hĂ€rligt det var att bara ligga och blunda och slappna av! ☀

PĂ„ eftermiddagen fick jag nĂ€stan trĂ„kigt av ensamhet (hĂ€nder det ens en smĂ„barnsmamma?!) dĂ„ Elsa sov ovanligt lĂ€nge. Mattias hade Ă„kt till stan för att köpa lite virke, och skulle sedan hĂ€mta hem Edwin. SĂ„ jag poade pĂ„ hĂ€r hemma bara... Solade lite pĂ„ altantrappan, förberedde middag och lĂ„g faktiskt i soffan en stund. NĂ€stan en exotiskt upplevelse att ha lite ensamhetstrĂ„kigt, haha. 

NĂ€r hela familjen var samlade igen var det middagsdags. SjĂ€lvklart grillat en sommardag som denna! Otroligt gott med kött, starka korvar, majskolvar, champinjoner, god sallad och kalla sĂ„ser. Mmmm... HĂ€rligt att Ă€ta ute pĂ„ altanen med. 

Innan lördagen var över hann jag Ă€ven utmana kroppen med en liten joggingrunda. Det var en gĂ„ng i tiden nĂ€r jag joggade hyffsat snabbt och lĂ€tt. Men det var som sagt en gĂ„ng i tiden. Men det var hĂ€rligt att fĂ„ kĂ€mpa lite och göra av med energi. Sen att man har en "egen" liten slinga vid huset, intill vattnet, gör det hela lite trevligare. Det Ă€r en kort slinga, men man fĂ„r köra nĂ„gra varv helt enkelt. Heja heja! đŸƒđŸ»â€â™€ïž

Sedan avslutades lördagen i soffan. Lördagsgodis till Edwin och popcorn för oss vuxna. Lite bra tv-program hade vi att kolla ikapp med. Alldeles lagom! 

Idag vaknade vi upp till Ă€nnu en varm och hĂ€rlig dag. Vi gick ut i trĂ€dgĂ„rden direkt efter frukosten! Edwin blev överlycklig dĂ„ grannflickan Elin kom hit och lekte med honom. Elsa och jag tog en skön förmiddagspromenad, men jĂ€klar vad varmt det var alltsĂ„. Fick sitta och ta igen mig en stund i solstolen efterĂ„t.

Lunchen intog vi pĂ„ altanen igen, och fick sĂ€llskap av Elin. Sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka till strömsbruk och hĂ€mta Elias. Som vanligt blir det lite skönt hĂ€ng innan vi skiljs Ă„t. Kaffe i solen, fotboll, lek och prat! đŸ‘ŒđŸŒ

Eftermiddagen och kvĂ€llen försvann i ett naffs. Till middag Ă„t vi stuvade makaroner och korv. Ingen söndagsmiddag precis kanske, men vi hade 1 liter mjölk som gĂ„tt ut sĂ„ det var ju lika bra att göra nĂ„got med den istĂ€llet för att slĂ€nga... Och det Ă€r ju dessutom barnsligt gott. Efter maten gick Elias och Edwin ut och hoppade studsmatta, Mattias byggde lite och Elsa och jag satt pĂ„ inglasade altanen och lekte. Mysigt... 

Sedan Ă„kte jag och Elias upp till mina förĂ€ldrar. Jag har mina bungy-stavar dĂ€r och ville ta en promenad i kvĂ€llssolen. Elias ville hĂ€nga lite med bonusmormor/morfar medans, lĂ€ngesedan han trĂ€ffade dom nu! 

Efter en hĂ€rlig (och varm) kvĂ€llsrunda Ă„kte vi sedan hem igen. Elsa satt i badet och plaskade för glatta livet nĂ€r vi kom hem. NĂ€r hon var fĂ€rdig blev den dusch för oss andra med, sedan kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng för barnen! Det var tvĂ„ trötta bröder som snarkade sött efter en bok. Godnatt Ă€lsklingar! 

Vi vuxna har legat i soffan heeeela kvĂ€llen. KvĂ€llsfika och teve. Nu laddar vi om för en ny vecka, och det verkar som att vi fĂ„r inleda med strĂ„lande sol och vĂ€rme! đŸ™ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


trött men glad... ⛅

Idag har solen brottats med molnen, ungefĂ€r som mitt vĂ€lmĂ„ende brottats med en enorm trötthet. Men solglimtarna segrade! 

Elsa hade en fruktansvĂ€rd natt inatt. Skulle gjort vad som helst för att kunna byta med henne... Hon har alltid varit torr pĂ„ kroppen och haft utslag som kommit och gĂ„tt. Men de har aldrig varit mĂ€rkbart besvĂ€rande för henne. Men inatt kom klĂ„dan. Fysjutton vad det verkade klia pĂ„ min stackars lilla tjej... Mellan 02-05 var det som vĂ€rst och det blev knappt nĂ„gon sömn alls. Vi provade med ALLT, och tillslut gav det med sig sĂ„ hon fick sova en stund. 

Vi har alltid funderat vad dessa röda utslag beror pĂ„. Hon Ă€r som sagt inte besvĂ€rad av dem sĂ„ ofta, men ibland kliar hon sig och lyckas riva upp sĂ„r med sina smĂ„ klor. LĂ€karen vi trĂ€ffat pĂ„ bvc har tittat pĂ„ utslagen och det Ă€r "typiska bebisutslag" och torr hud. Vi har gĂ„tt igenom miniderm, canoderm, mildison, locobase och gud vet vad. Men utslagen kommer liksom alltid tillbaka. Bra nĂ„gon dag, vĂ€rre en annan. För att sedan blossa upp extremt vissa dagar. Nu börjar vi fundera lite kring allergier... Mjölkallergi? Det Ă€r vĂ€l det som kanske kĂ€nns mest troligt. Fast Ă„ andra sidan skulle det dĂ„ bara vara utslagen som Ă€r symptomen. Hon Ă€r ju vĂ€rldens nöjdaste unge som mĂ„r bra, gĂ„r upp i vikt och nĂ€stan aldrig har ont/problem med magen. Men man vet ju aldrig. Vi ska snart tillbaka till bvc och kolla upp detta igen. Fram tills dess ska vi sluta med alla dessa salvor och smörjor vi fĂ„tt pĂ„ recept. För om man luslĂ€ser innehĂ„llsförteckningarna sĂ„ innehĂ„ller de flesta krĂ€mer citronsyra, vilken kĂ€nsliga hudtyper inte alls bör komma i kontakt med... Vi har provat kokosolja utan direkt resultat, men nu ska vi prova 100 % ekologisk kallpressat sheasmör. Som ju anvĂ€nts som naturlig hudvĂ„rd i hundratals Ă„r. VĂ€rt ett försök! 

Idag har vi alltsĂ„ varit trötta. Men vĂ„r kĂ€ra Carro kom hit och muntrade upp oss! Kaffe, struntprat och en hĂ€rlig promenad. BĂ€sta medicinen mot trötthet, helt klart. Vi gick Ă€ven förbi röda korset dĂ€r jag lyckades fynda fina klĂ€der till barnen. Det piggade ocksĂ„ upp! 

Mattias har varit hemma Ă€ven idag med sin dödsförkylning. SĂ„ medan han och Elsa sov ikapp förlorad sömn passade jag och Edwin pĂ„ att vara ute. Det blev en kort cykeltur i solen. Tanken var att möta upp mamma/mormor som skulle cykla till oss, men vi lyckades cykla om varandra pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Men tillslut möttes vi utanför vĂ„rt hus. Vi fortsatte att hĂ€nga ute en stund med kaffe och fruktmellis. Edwin hoppade studsmatta och vi vuxna blundade mot solen. 

Eftermiddagen har gÄtt Ät till att jobba ikapp i tvÀttstugan, laga middag, busa med Elsa, chilla i soffan och bara försöka att orka med. Edwin var ute en svÀng efter maten och kom sedan in med en liten bukett blommor. Min fina kille!

Nu Ă€r det snart natt och jag har nyss lyckats förflytta mig till sĂ€ngen efter att ha somnat pĂ„ soffan. Typiskt! Men det ska bli skönt att fĂ„ somna nu igen, hoppas bara att lillgumman fĂ„r sova hela natten nu och ta igen sig. Det behöver vi allihopa! Men det kĂ€nns skönt att inte ha nĂ„gra planer imorgon iallafall. Vi fĂ„r ta dagen som den kommer helt enkelt... 

(null)

(null)



firat in vĂ„ren... đŸ”„

HejdĂ„ april och varmt vĂ€lkommen ljuva maj, du Ă€r en efterlĂ€ngtad mĂ„nad. En lĂ€ttnadens suck över att vintermĂ„naderna pĂ„ riktigt Ă€r över, och det hĂ€r pirriga förvĂ€ntansfulla inför sommaren. Fantastiskt, ellerhur?! 

Sista dagen i april blev en bra dag, trots att vi hade en dödssjuk sambo/pappa hemma. Förkyld alltsĂ„. SĂ„nt Ă€r ju inte att leka med... Men jag kĂ€mpade pĂ„ rĂ€tt bra (trots en fastedag) och roddade med barn, hem, matlagning, handling och lite vĂ„rstĂ€dning. Fick ivĂ€g ett stort lass till sopsorteringen, och tog sedan fram utemöbler och dynor m.m. TvĂ„ nya murgrönor fick ta plats i krukor pĂ„ borden. Snaaaaart sommar! 

Förmiddagen bjöd Ă€ven pĂ„ solsken sĂ„ vi passade pĂ„ att vara ute och tanka lite sol och friskluft medan Elsa sov i vagnen. Sedan tror jag att energin tog slut efter att barnen Ă€tit lunch... Eftermiddagen blev lugn med mycket vila och soffhĂ€ng. 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen hann jag smita ut pĂ„ en promenad. Riktigt hĂ€rligt. Sedan gick hela familjen ner till grannarna för att elda, fika och ha det trevligt. Mattias körde ett helt lass med en massa skit som vi fick elda upp. Bland annat en massa virke, trasig prylar och fyra gamla julgranar som legat och skrĂ€pat pĂ„ gĂ„rden. Edwin blev vĂ€ldigt fascinerad av elden, men Ă€ven Elsa tittade storögt pĂ„ frĂ„n vagnen. Vi blev kvar rĂ€tt lĂ€nge och hade det trevligt pĂ„ grannarnas altan. Edwin fick godis och busade för fullt. SĂ„ sent som vid 20:30 gick jag och lillan hemĂ„t. Jag hann duscha och sedan blev det vĂ€lling och hopp i sĂ€ng för Elsa. Mattias och Edwin stannade enda till 22-tiden sĂ„ gissa om det var en trött kille som stupade i sĂ€ng? Trött och lycklig! 

Vi inledde maj mĂ„nad med en rejĂ€l sovmorgon för samtliga familjemedlemmar. Skönt! Idag fick dock inte njuta av solen, det bjöds pĂ„ regn och rusk... Men ganska mysigt att poa pĂ„ inne med tĂ€nda ljus med. 

Vi bjöd mina förĂ€ldrar pĂ„ lunch och kaffe mitt pĂ„ dagen. Myspys i regnet! Det blev pasta och en hitte-pĂ„-sĂ„s och sedan mormors bullar till efterrĂ€tt. Enkelt men gott. Sedan blev det soffmys för hela gĂ€nget. Edwin och Elsa njöt av mormor/morfar-hĂ€ng dom ocksĂ„. 

PĂ„ eftermiddagen fick vi besök Ă€nnu en gĂ„ng. Peter, Elin och LinnĂ©a kom hit och grillade med oss. Ja, vi fick hem den nya grillen igĂ„r och den mĂ„sta ju invigas trots regn! En god middag med kött, pommes, majskolvar, champinjoner och fetaost-sallad. Och trevligt med sĂ€llskap. Det blir liksom extra gott med bĂ„de mat och kaffe dĂ„! 

Under kvĂ€llen har jag hunnit med att trĂ€na lite pĂ„ löpbandet hos mamma och pappa. Jobbigt men skönt... Sedan blev det kvĂ€llsfika, dusch och nattning av barn. Ligger nu lite halvdöd i soffan, men Ă€r sĂ„Ă„Ă„ redo och pepp för maj och ljusare tider! đŸŒ±

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0