firat in vĂ„ren... đŸ”„

HejdĂ„ april och varmt vĂ€lkommen ljuva maj, du Ă€r en efterlĂ€ngtad mĂ„nad. En lĂ€ttnadens suck över att vintermĂ„naderna pĂ„ riktigt Ă€r över, och det hĂ€r pirriga förvĂ€ntansfulla inför sommaren. Fantastiskt, ellerhur?! 

Sista dagen i april blev en bra dag, trots att vi hade en dödssjuk sambo/pappa hemma. Förkyld alltsĂ„. SĂ„nt Ă€r ju inte att leka med... Men jag kĂ€mpade pĂ„ rĂ€tt bra (trots en fastedag) och roddade med barn, hem, matlagning, handling och lite vĂ„rstĂ€dning. Fick ivĂ€g ett stort lass till sopsorteringen, och tog sedan fram utemöbler och dynor m.m. TvĂ„ nya murgrönor fick ta plats i krukor pĂ„ borden. Snaaaaart sommar! 

Förmiddagen bjöd Ă€ven pĂ„ solsken sĂ„ vi passade pĂ„ att vara ute och tanka lite sol och friskluft medan Elsa sov i vagnen. Sedan tror jag att energin tog slut efter att barnen Ă€tit lunch... Eftermiddagen blev lugn med mycket vila och soffhĂ€ng. 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen hann jag smita ut pĂ„ en promenad. Riktigt hĂ€rligt. Sedan gick hela familjen ner till grannarna för att elda, fika och ha det trevligt. Mattias körde ett helt lass med en massa skit som vi fick elda upp. Bland annat en massa virke, trasig prylar och fyra gamla julgranar som legat och skrĂ€pat pĂ„ gĂ„rden. Edwin blev vĂ€ldigt fascinerad av elden, men Ă€ven Elsa tittade storögt pĂ„ frĂ„n vagnen. Vi blev kvar rĂ€tt lĂ€nge och hade det trevligt pĂ„ grannarnas altan. Edwin fick godis och busade för fullt. SĂ„ sent som vid 20:30 gick jag och lillan hemĂ„t. Jag hann duscha och sedan blev det vĂ€lling och hopp i sĂ€ng för Elsa. Mattias och Edwin stannade enda till 22-tiden sĂ„ gissa om det var en trött kille som stupade i sĂ€ng? Trött och lycklig! 

Vi inledde maj mĂ„nad med en rejĂ€l sovmorgon för samtliga familjemedlemmar. Skönt! Idag fick dock inte njuta av solen, det bjöds pĂ„ regn och rusk... Men ganska mysigt att poa pĂ„ inne med tĂ€nda ljus med. 

Vi bjöd mina förĂ€ldrar pĂ„ lunch och kaffe mitt pĂ„ dagen. Myspys i regnet! Det blev pasta och en hitte-pĂ„-sĂ„s och sedan mormors bullar till efterrĂ€tt. Enkelt men gott. Sedan blev det soffmys för hela gĂ€nget. Edwin och Elsa njöt av mormor/morfar-hĂ€ng dom ocksĂ„. 

PĂ„ eftermiddagen fick vi besök Ă€nnu en gĂ„ng. Peter, Elin och LinnĂ©a kom hit och grillade med oss. Ja, vi fick hem den nya grillen igĂ„r och den mĂ„sta ju invigas trots regn! En god middag med kött, pommes, majskolvar, champinjoner och fetaost-sallad. Och trevligt med sĂ€llskap. Det blir liksom extra gott med bĂ„de mat och kaffe dĂ„! 

Under kvĂ€llen har jag hunnit med att trĂ€na lite pĂ„ löpbandet hos mamma och pappa. Jobbigt men skönt... Sedan blev det kvĂ€llsfika, dusch och nattning av barn. Ligger nu lite halvdöd i soffan, men Ă€r sĂ„Ă„Ă„ redo och pepp för maj och ljusare tider! đŸŒ±

(null)

(null)

(null)






Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0